Monday, Aug. 20, 2018

Well gone

Written By:

|

Friday, 24 February, 2012

|

Posted In:

|

16 Comments

Well gone

(Pentru titlu un *, vezi final)

Sunteţi la calculator, nu? Faceţi experimentul ăsta: întoarceţi puţin tastatura. Ce scrie cu majuscule într-un colţ al obiectului? Aveţi mouse, nu? Ia vedeţi, nu scrie acelaşi lucru? Monitorul? CD-urile? Scaunul? Chiar şi un jucător la CFR, Ronny, la venirea căruia mulţi am cam strâmbat din nas, ca pentru ceea ce era: o chinezărie. Da, pe toate scrie „MADE IN CHINA”, nu? În lumea în care doar copiii nu se fabrică ÎNCĂ în China, CFR a reuşit performanţa de a exporta într-acolo şi de a da chinezilor un motiv de uimire. La venirea lui Weldon la imposibil de pronunţat echipă (fără a mesteca în acelaşi timp un chewing gum), Changchun Yatai, localnicii vor avea o mare surpriză: când vor verifica şi ei provenienţa eroului „de consum fotbalistic” vor vedea că scrie pe el „Made in Tze Fe Re”.

Am aşteptat ca ştirea asta cu transferul lui Weldon să devină realitate. De când a apărut „chin-miezul” Ganea în curtea noastră era clar că zvonul cu plecarea golgheterului nostru are miez şi înveliş de adevăr. Doar că şi în condiţiile în care toate erau bune, mai era o ultimă problemă, acel zid chinezesc de condiţii şi clauze ce se pun în acea parte din lume. Fără ele azi am fi fost şi fără Gabi Mureşan şi mai bogaţi cu vreo 500.000 de euro, bani de club…uri. Se pare că astea dar şi motivaţia lui Mureşan de a fi în Europa şi de a mai prinde şi echipa naţională n-au contat pentru Weldon, motiv pentru care iată-l semnând. Omul mai are câţiva ani de carieră şi acceptă acel „cimitir al elefanţilor” pentru a-şi umple conturile. A schimbat în cariera lui mult prea multe echipe pentru a se opri tocmai la noi.

Unii spun că ar fi vorba de 1 milion acum, ca împrumut şi vreo 3 în vară, alţii ziceau de 2 milioane. Dar, dacă Paszkany a declarat că Weldon avea o clauză de reziliere de doar 1 milion de euro atunci este cel mai probabil că nu-l facem la bani chiar aşa „pechinez” pe chinez. Un milion o fi suma totală, un micuţ profit, cât să nu rămânem bosumflaţi şi asta este. Singura soluţie ca să-l fi ţinut în continuare la noi era să-i dăm salariu mai mare decât în China, ceea ce, ştim prea bine, e imposibil SAU să se fi născut Weldon ceferist – lucru iarăşi imposibil şi deloc condamnabil asupra lui. Cât a jucat a făcut-o bine, a fost profesionist, a fost rentabil şi ca aport în teren sau clasament dar şi ca profit, prin această vânzare. Mai încolo e vorba doar de clauze şi sume, e vorba doar de realitate .

De realitate aş vrea să vorbesc şi eu, fiindcă, acum, la finalul campaniei de „omogenizare a lotului” (citiţi ghilimelele) chiar îmi dau seama ce-i cu treaba aia cu „sigur luăm campionatul”. Ştiți ce este? Fanfaronadă în declaraţii!

Dacă pentru toate aş găsi o explicaţie, acesta, subiectul vorbelor este singurul lucru care mă supără cu adevărat. Creşterea nejustificată prin vorbe a nivelului de aşteptări, lucru care naşte în prima fază vise, apoi dorinţe de întărire a echipei, speranţe şi încredere că dacă a zis ştiu ei ceva, se va întâmpla ceva. Acum însă, la final, când se lustruiesc de zor nişte Vranjes, Ganea sau Godemeche şi ni se prezintă ca Renan sau Weldon, îmi dau seama de falsul grosolan în declaraţii. Nu mă înţelegeţi greşit: cu acest lot se poate câştiga campionatul. E posibil, e realizabil! DAR…. nicidecum nu e sigur, precum proclama linia oficială. Ultimele declaraţii din acest gen, fără de acoperire, au fost anul trecut când ştim foarte bine cât de rău am căzut pe trepte. A învăţat cineva să fie mai moderat?

Trebuie să explic mai departe: nu acuz vânzările. Am spus după vânzarea lui Renan că aştept să văd ce va fi adus în loc. Un jucător de acelaşi nivel sau o plombă de plastic? M-am convins, s-a luat ce a dat conjunctura. Foarte ieftin şi cu foarte mare disperare. Ar fi putut lua ceva mai bun? Da! Dar cu bani… Mai mulţi sau mai puţini, depinde cât de sigur vroiam să fim campioni. La bani ajungem, din nou…

Nu cred că cineva dă un bun de preţ din casă doar fiindcă nu mai poate de bine. Totul se petrece din nevoie. Nevoia de bani. Sigur, era greu să vină cineva, la începutul campaniei şi să ridice vălul pe care-l intuiesc eu acum: „Dragi fani CFR, trebuie să ne înţelegeţi, este nevoie de bani la club de aceea vom vinde. Dăm jucătorii care nu prind lotul, ca să mai eliberăm din salarii, Kivuvu, Rada, faceţi-vă bagajele, l-am da pe De Zerbi şi încă vreo câţiva dar…. nu-i vrea nimeni aşa că, singura soluţie este să vindem ceea ce e valoros, ceva pe care primim bani”. E de înţeles că discursul ăsta, la început de transferuri, i-ar fi încurcat la negocieri. Ce zicea Sampdoria? „Ăştia au nevoie disperată de bani”. Le dăm maximum 2 milioane pe Renan. Până la un punct e bine să fii diplomat, e necesar ca la poker să nu-ţi vadă oponentul cărţile, să ridici potul la maximum. Dar ce nevoie era să ne pună la masa de poker şi pe noi, pe fani, cei mai creduli şi mai fără miză dintre actori?! Să trâmbiţezi zi de zi că nu te poţi compara cu nimeni, că transferurile adversarelor sunt insignifiante, că e ca şi cucerit campionatul, nu e bine. Te joci cu speranţele oamenilor, cu trăirile lor, cu instinctele. Ai strigat anul trecut „Lupul la oi!”, domnule Petrică Mureşan. Strigi şi acum! Dacă şi acum e alarmă falsă la anul lumea se dezgustă de vorbele şi de seriozitatea CFR-ului – câteva lucruri care de fapt erau definitorii pentru noi.

Judecând retrospectiv ce s-a întâmplat în amicale cred că se ştia demult că Weldon va pleca. Faptul că n-a prea dat goluri, că nu a fost foarte bătăios poate fi tocmai explicaţia faptului că „se cam proteja” pentru transfer. Erau pregătiţi să plece: şi el şi Renan şi, cred că şi Sougou. Să fim mulţumiţi că am rămas cu senegalezul, probabil că la el s-a ţinut tare de preţ. S-a adus ce s-a găsit, mult prea în pripă faţă de data la care probabil se ştiau deja intenţiile de plecare a unor piese cheie. Cred că într-o iarnă întreagă se puteau găsi şi aduce mai uşor şi mai bine jucători de valoare, care intrau în ultimele 6 luni de contract. Trebuia doar investit puţin mai mult în prima aceea de transfer, ca să i se dea drumul de către clubul încă proprietar.

Acum problema e reală. Dacă la Renan am zis că putem găsi soluţii – şi soluţia pare schimbarea totală a sistemului de joc (omogenizare din plin!), la Weldon nu întrevăd niciuna certă. E clar că Ganea nu poate juca vârf împins precum Weldon. Pe Ganea l-aş vedea într-un sistem de 4-4-2, ca al doilea vârf. Ori noi niciodată nu vom avea al doilea atacant. Am mari dubii în privinţa caracterului românului, nu prea multe în privinţa valorii şi a calităţilor sale (calităţi, relativ la campionatul nostru) dar, la fel ştiu că dacă el a spus că nu e la zi cu pregătirea atunci situaţia e sumbră. Va intra oare ca Weldon după şi va rupe porţi din primul meci? Nici vorbă, nu-l văd în stare. Poate mă contrazice, dar e o mare diferenţă deocamdată între ceea ce era Bud în 2010 şi ceea ce e Ganea în 2012. Ce facem, ce punem în locul părăsit de Weldon? Depindem de Kapetanos – cel care în Antalya nu cred că de grija vânzării nu putea să facă o preluare de Doamne-Ajută şi de ….nimeni.  Posibil Ronny? Aş încerca un meci un sistem cu Ronny în centru, Sougou şi … oricine pe stânga. Vom avea viteză, vom avea mobilitate. S-ar putea să funcţioneze ceva. Am ajuns să facem teste în primele meciuri oficiale, după un şir întreg de amicale. Asta e grav şi nu e deloc scuzabil. Acum echipa putea să fie încă în Turcia, să joace, ieri, azi, mâine încă vreo 3 meciuri, ultimele repetiţii. Stăm pe o ureche. Asta nu-i bine şi nu ţine nici de nevoie de bani, nici de „aşa a fost făcut programul”. Nu mai avem acum nicio certitudine şi ar fi bine să nu se supraliciteze iarăşi declarativ. Nu, nu acum. Lăsaţi-o aşa, cum a picat…

Ce rămâne însă absolut sigur este că nimic nu e sigur. Că se scot bani care nu se reîntorc ca investiţii, înseamnă că au scopul clar de a acoperi alte găuri. Nu-i afacerea noastră, nu-s banii noştri, nu avem prea multe de comentat împotriva unor astfel de măsuri. Doar că… promisiunile făcute, de fapt, cât valorează?

PS: * Aş fi vrut ca titlul să-mi aparţină, îl pregătisem deja. Era bun și exhaustiv. Cineva (cred că nea-silică, da, el este!) mi-a luat-o înainte zilele astea aici pe site, drept pentru care îi voi da, acum, dreptul de proprietate, cu tot cu steluţa explicativă şi, evident, apreciativă!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(16) Readers Comments

 1. Since1907
  Friday, 24 February, 2012 at 11:39

  Decizii cel putin ciudate in ultima vreme a conducerii.. Era foarte important sa tinem acesti jucatori (Renan & Weldon)macar pana in vara deoarece castigarea campionatului e primordiala,alfel intram incet incet inapoi in anonimat nu neaparat pe plan intern si pe plan extern.Jucatori cu o oarecare valoare inca mai vin la CFR datorita prestantei echipei din 2008 iar acum suntem in 2012,sunt 4 ani deja de atunci si numele ni se stinge in Europa.Deci era foarte important nu important sa castigam campionatul sezonul acesta.De aceea cred ca sefii clubului au gresit,acesti jucatori trebuiau tinuti neaparat chiar daca gandul le era sa plece.Trebuia sa se discute rational si radical cu ei,sa li se explice cum conducerea in vara trecuta a facut eforturi si a riscat prin aducerea multor jucatori noi reanoind echipa si din cauza asta sunt fortati de politica clubului sa nu li se dea drumul macar pana n vara,iar J.Costa sunt sigur ca ii motiva oarecum sa si faca treaba pana la sfarsitul sezonului iar lucrurile se asezau alfel,avand si o sansa in plus sa luam mult mai multi bani pe jucatori dupa castogarea campionatului. Credeam ca Iulia Muresan si Paszkany au o mai multa pricepere.Cand clubul semneza cu un jucator semneaza nu doar spre binele jucatorului ci si spre binele clubului,orice discutii ar aparea dupa.Iar la plecarea unuia in primul rand se discuta ce pierde clubul nu ce pierde sau castiga jucatorul deoarece clubul si a asumat in primul rand riscuri angajandu l. Cum sa nu fim dezamagiti cand cei din conducere nu si fac treaba cum trebuie? Daca in vara anunti ca vrei sa formezi o echipa noua competitiva cum se face ca dupa cateva luni exact acei jucatori in jurul carora ti ai planuit sa formezi echipa le dai drumul pe bani marunti.Bani marunti,un milion sau doua sunt bani marunti in comparatie cu un titlu de campion. Rusine incapabililor,cand v-ati facut treaba ati fost laudati dar acum nu ati stiut pune piciorul in prag,v-ati festicit ca niste fecioare in fata acestor jucatori.

 2. c24
  Friday, 24 February, 2012 at 13:31

  Iti dau dreptate partiala. Totul tine nu atat de fanfaronada cat de incercarea disperata de a te infatisa lumii ca neavand nici urma de dificultate financiara. Strategia de existenta a clubului nu ia in seama piata romaneasca si atunci nu intereseaza pe nimeni ca ridica pretentiile autohtonilor, oricum nu cumparam si nu vindem la intern. La extern trebuie sa pompam valoarea fiecarui jucator pana aproape devine balon. Rezulta 2 avantaje, crestem pretul la vanzari si atunci cand cumparam avem argumentul "nu-mi trebuie neaparat am cel mai bun lot din Romania", cu asta poate mai scadem ceva din pretentii. Un lucru bun intr-o perioada caracterizata de orbecaiala strategica(daca privim retrospectiv ultimii 5 ani asta a fost) pare a fi faptul ca reusim sa patrundem intr-o lume selecta la nivel de transferuri. Probabil vom reusi sa devenim statie de vopsire pentru jucatori necunoscuti (asta ar fi o adevarata reusita, modelul Ajax e elocvent, chiar daca da si rateuri) sau halta pentru jucatori din morisca, ceea ce poate fi profitabil si din pdv al jocului si al castigului (explicatia la morisca: exista impresari care castiga din plimbarea jucatorilor, un aici un an dincolo samd. Exista echipe care achieseaza la aceasta practica, unele fie si numai pentru rezerve, in astfel de cazuri apar clauzele modice, castiga impresarul, castiga, jucatorul, castiga un pic sau amortizeaza cheltuiala si cluburile pe unde trec plimbaretii. Daca urmariti contractele anumitori impresari veti descoperii ca au aproape exclusiv jucatori care schimba echipa in fiecare sezon.). Nu cred ca e problematic continutul comunicarii (in fond toate cluburile comunica doar cat le convine strategic si ascund cate ceva sub pres), problematica este calitatea comunicarii. Gaga cred ca ar face chestia asta mai bine, Muresan isi prea exerseaza minciuna in oglinda, pentru a o repeta cuvant cu cuvant pe toate posturile TV, o face total neconvingator, o face in asa fel incat mereu ai senzatia ca ascunde ceva. Rareori conducerea unui club poate transmite mesaje adevarate pentru spectatori, mesajele vor sa produca efect in piata. Bani, dupa semne nu prea sunt, cand vrei sa nu se vada tii un standart care nu poate fi sustinut, cheltuieli peste ceea ce iti poti permite si atunci apar carpeli. In plan era sa scapam de Roberto (mare paguba nu cred ca ar fi fost), daca n-am reusit cred ca suportam paguba Weldon. Weldon nu cred ca a fost chiar cazut in limba dupa banii chinezilor, CFR da si cred asta pentru ca durat mult, mult prea mult pentru un astfel de transfer(plata taxei de reziliere). Ceva se simte si din declaratiile jucatorului, urmariti ce spunea la venirea din Antalia. Faptul ca s-a protejat in cantonament tine de intelepciune unui jucator matur si nu neaparat de intentia de plecare si-n vara a facut la fel in Austria si acolo a refuzat duelurile, de fapt si in campionat, Weldon nu s-a angrenat in dueluri fara sansa se castig, de aici si senzatia de eficienta. Weldon n-a plecat planificat din timp. A fost neprevazut. Ne-a surprins, motiv pentru care cred ca s-a ratat un tranfer consistent, un inlocuitor real. Afirmatiile privind titlul de anul acesta nu stiu daca sunt fanfaronada, eu cred ca sunt total indreptatite, e adevarat fara Weldon e mai greu, sa-l pui pe Ganea sa faca ce facea brazilianul e ca si cum ai pune un pechinez sa indeplineasca sarcini de saint-bernard in salvare montana. S-ar putea ca iepurele sa sara din Coreea dupa ce am putut vedea azi, cand am asistat la o minune, a jucat si Roberto cate ceva, culmea a dat gol, pacat ca Nicoara se plafoneaza. Echipa exista, jucatori de calitate sunt , echilibru exista in lot, poate doar Vasluiul sa mai stea pe aproape. Problema sta in alta zona, nu in ceea ce se intampla in acest sezon, zic eu, ea sta in mostenire. Au fost plimbati pe la club jucatori care abia daca au imbracat un tricou de rezerva, au luat salariu baban si-au primit eject pe gratis. Pentru ei s-au platit bani de transfer, prime de instalare, comisioane impresari, cheltuieli cu oameni pe care nu stiu daca i-am vazut dand cu piciorul in minge. Oare de ce? De ce nu vedem juniori promovati? Ganea cred ca nu trebuie sa-l inlocuiasca pe Weldon, cred ca trebuie sa marcheze o schimbare de optica in privinta colaborarii cu Fratii Impresari. Li s-a demonstrat ca putem vinde bine, ca putem fi trambulina mai buna decat echipele lor traditionale, li s-a aratat ca ca poate fi in interesul lor colaborarea, ca e mai buna decat razboiul, daca e adevarat, se vor imblanzi atacurile mediatice, ba chiar se vor trece cu vederea greseli de arbitraj in favoarea noastra. S-ar putea ca acesta sa fie un CEC in alb pentru titlu.

 3. caneto
  Friday, 24 February, 2012 at 13:47

  Referindu-ma strict la plecarile lui Renan si Weldon, si nu la politica clubului, la prima vedere slabirea echipei pare indiscutabila. Chiar nu ai ce compara intre Weldon si Ganea ori intre Renan si Godemeche. Totusi, vanzarea celor doi nici nu ne indeparteaza, nici nu ne apropie de titlu. Niciodata nu vom sti, daca ramanea la noi, cate goluri marca Weldon in retur, 7,10, 15 sau niciunul. Apoi, prin necesitatea schimbarii sistemului de joc datorita plecarii lui Renan, este foarte posibil sa iasa la rampa unul din jucatorii defavorizati de sistemul folosit in tur. Poate fi Hora, Pedro,Peralta sau chiar De Zerbi.

  • CJ-07-CFR
   Friday, 24 February, 2012 at 13:59

   La naiba cu Beto! Numai el e vinovat! Din cauza lui se lasă impresia că CFR e campioană în mod automat, indiferent care-s ceilalți 10 care intră în teren! Te urăsc pentru asta, Beto, dar te iubesc și mai mult! :)

 4. CJ-07-CFR
  Friday, 24 February, 2012 at 13:57

  Mă surprinde foarte mult alegerea lui Weldon! Chiar atât de mult să conteze numai banul? Beijing Guoan nici nu se compară ca valoare și prestanță cu echipa la care s-a dus Weldon. Nu știu de ce a ales Changchun Yatai. Să fie vorba doar de siguranța că va fi, de departe, cel mai bun jucător din lot? Ca n-o să aibe pic de concurență în atac? Oricum, în China nu rezistă oricine. Jucătorii împrumutați stau rar peste o jumătate de sezon. Nu cred că sunt șanse să vedem ceva peste 800.000 + 200.000 euro (dolari?) de la chinezi. Transferul lui Weldon este mult diferit de cel al lui Renan! Mult de tot! Al lui Renan lasă multe regrete, dar are și multă logică. De acolo chiar pot veni bani. Acolo chiar se poate face reclamă CFR-ului. Acolo, în Italia, chiar vor să meargă toți jucătorii! Acolo, în Cizmă, merită și Gabi Mureșan să fie exilat, nu să-și bați joc de el și să-l forțezi să-și ducă familia în Asia, să se lupte să-și captureze mâncarea exotică din farfurie! Apoi, Renan nu era un VIP când a venit la Cluj. În Portugalia fusese împrumutat de la o echipă medie la o echipă măruntă. La Cluj s-a remarcat, fără îndoială. Pe Renan chiar nu puteai să-l ții, chiar dacă jucătorul ar fi înțeles dacă nu i se dădea drumul. Nu cred că Renan și-ar fi băgat picioarele în el de fotbal dacă era amânat până în vară. La Weldon e altceva. Era deja un fel de VIP, doar juca la Benfica. A venit după ce telenovela a rulat și în reluare. NU NE-A SPUS NIMENI să facem rapid poze cu el, că nu stă mult!!! (asta apropo de cât de mult e luat în calcul suporterul ceferist). Cine știa de clauza de 1 milion? Iuliu Mureșan, poate și Arpad Paszkany... Acum degeaba te plângi că s-a tras pe fund în pregătiri, numai ca să plece! Un contract semnat, e bun semnat. După 10 ani de CFR, conducerea încă mai are astfel de momente de decizii ciudate. Weldon la și de la CFR înseamnă profit, fără îndoială. Dar înseamnă și o mare dezamăgire (regretul că a plecat) și un mare risc (cine dă goluri de acum?). În astfel de cazuri iese la iveală faptul că ce părea un lucru bine făcut, bine chibzuit, e doar spumă de șampon. PS - Doar n-ați avut naivitatea să credeți că se va pune ceva SIGUR (adică aproximativ de același calibru) în locul celor plecați. Nu uitați că Iuliu Mureșan a stat o lună în Antalya tocmai pentru a nu-l bate gândul să colinde lumea în căutare de jucători, cum făcea altădată. Godemeche e un transfer întâmplător (oricâte zeci de ani o fi fost urmărit) și e pariul lui Jorge Costa. Ceilalți doi sunt luați de pe piața internă. Ambii după episoade dubioase dpdv al comportamentului.

  • c24
   Friday, 24 February, 2012 at 15:04

   In postarea de mai sus eram nedumerit de transferul lui Weldon, ziceam ca-i cu ascunzisuri. Ascunzisuri au fost, greseala mea ca le-am crezut facute de bosi si cand colo aflu ca le-a facut Weldon. Daca Weldon a fost pacaliciul (anumite circumstante asta arata) atunci bai era daca ramanea. Ar fi fost, el, brazilianul, simpla infuzie de delasare, nu cred ca ar fi jucat pentru echipa, nu cred ca ar fi fost bun pentru atmosfera din lot. Ma indoiesc si ca ar fi fost de mare ajutor, ca sa fii de ajutor, oricata valoare ai avea, trebuie sa ai caracter si mai ales vointa. Nu ne ramane decat sa-l regretam pe Renan care pare a fi alt aluat, unul mai apropiat de Pereira. Bine ai plecat Weldon!

 5. Mich
  Friday, 24 February, 2012 at 14:12

  Sa nu uitam ca Paskany a pus pe picioare un proiect care ne va aduce beneficii pe termen lung: TransilvaniaTV! Si acest proiect necesita investitii financiare majore. Afacerea Welldon/Renan s-ar putea sa fie in avantajul TransilvaniaTV mai mult decat in avantajul FotbalCFR: o mica sau aparenta stagnare de moment, dar un CFR mai puternic pe viitor.

 6. CFRist
  Friday, 24 February, 2012 at 15:12

  Pe mine chiar ma bucura aceste "transferuri-imprumuturi": aceasta este o garantie ca CFR are "marfa" de export, si aceasta e una dintre garatiile performantei. Spun aceasta tinand cont de faptul ca nu se poate face footbal fara bani, nu poti sa ai jucatori valorosi, fara salarii bune, si platite la timp. Desigur, dincolo de toate se simte putin un aer de "mercenariat" la CFR, aer care imi produce iritare la unele meciuri in care echipa joaca 80 de minute fara dedicare. Dar cosmopolitismul in footbal e pana la urma un semn al unui club sanatos dpdv financiar, si - de ce nu - mare. Vom vedea insa concret in retur care sunt efectele directe ale plecarii lui Renan si Weldon. Ma bucura totusi forma ascendenta a lui Rui Pedro, si sunt curios sa vad cum se va integra Ganea. Viitorul suna bine! Sau?

  • c24
   Friday, 24 February, 2012 at 16:18

   Daca se smecheresc bosii si aduc la fiecare meci cativa urmarirori de jucatori, probabil mercenarii nostri incep a da spre maxim si precis castigam campionatul. :) Ma repet OBSERVATORI LA FIECARE MECI!!!

 7. caneto
  Friday, 24 February, 2012 at 21:28

  Nu ca ar conta, rezultatul e ca a plecat de la noi, totusi nu pricep modalitatea in care s-a realizat transferul lui Weldon. Paszkany vorbeste de o clauza de eliberare de 1 milion de euro, impusa de fotbalist, pe cand I.Muresan spune ca ar fi vorba de un imprumut. Pe zerozero.pt tot asa apare inregistrat transferul, imprumut. Cum poti sa-l imprumuti daca l-ai eliberat de sub contract?

  • c24
   Saturday, 25 February, 2012 at 00:09

   Poate misterul tine de un transfer cu evaziune. Chinezilor datorita legislatiei valutare nu le convine sa declare valori reale la tranzactii. Manarii se fac cu ei, impuse de ei la aproape orice tranzactie, cursul valutar e controlat de stat, iar la operatiunile de comert international ei castiga mai mult din smecherirea valutelor decat din tranzactii(nu intru in amanunte, e prea tehnic si prea departe de fotbal. Pote si pt bosii nostri niste bani nedepistabili prind bine. Poate IM s-a grabit cand a anuntat detaliile, iar acum se drege busuiocul.

   • caneto
    Saturday, 25 February, 2012 at 14:05

    Nu cred ca asta-i explicatia. Daca ar fi asa, metoda ar fi mai des intalnita la transferurile inspre China; in 2012 din 27 de transferuri doar 4 sunt cu imprumut(inclusiv Weldon).

    • c24
     Saturday, 25 February, 2012 at 18:35

     Nu la imprumut ma refer ci la suma, la esalonare. Pe de alta parte daca avea clauza de un milion atunci nu vad de ce ar fi dat mancatorii de orez mai mult. Oricum, pentru mine, istoricul transferului, facut public de partile implicate si alaturat informatiilor vehiculate de catre diverse medii de informare, a fost si este un mare mister. Fiecare noua informatie(declaratie) aparuta nu a facut decat sa incalceasca misterul. Ceva e putred in Danemarca, ce anume, sincer, ma depaseste.

 8. sectorul 24
  Saturday, 25 February, 2012 at 12:33

  penibili [editat] pana la capat, sa le stea banii in gat,nu avem sanse la titlu, adio, mit de ingheata paele [editat] zice, citat, avem cel mai bun lot din ultimii 10 ani. [editat] decat sa suportam umilinye dupa umilinte, nu inteleg ce face energobitul care baga bani la u mobitelco, oamenii astia nu au cuvat si onoare

 9. Dantesc
  Saturday, 25 February, 2012 at 12:47

  m-ai convins,nu tii cu nimeni,de fapt nu,gresesc :) Ai vrea sa fi si tu suporter dar nu te vrea nimeni :)

 10. nea_silica
  Sunday, 26 February, 2012 at 15:05

  Multam Albule. Si imi pare rau ca "ti-am furat" titlul :-) Oricum, iti dau dreptul sa folosesti ce si cum doresti, orice din postarile mele "intelighente".

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>