Monday, Aug. 20, 2018

Liniște, vorbește președintele! Preferam liniștea…

Written By:

|

Monday, 12 March, 2012

|

Posted In:

|

10 Comments

Liniște, vorbește președintele! Preferam liniștea…

Pe om îl cunoașteți foarte bine. Dacă ar fi să-l caracterizez succint, aș spune că-i mai degrabă (mult mai degrabă!) un om al faptelor decât al vorbelor. După mine, cel mai bine a vorbit în urmă cu ceva vreme, când a trântit telefonul în nasul ”studioului”. Dar omul se încăpățânează să nu lase (doar) faptele să vorbească. Și atunci, Houston poate avea probleme…

Ziariștii de la Citynews au încercat să afle – pentru cititorii interesați – mai multe amănunte despre CFR și ce mai gravitează în jurul echipei, de la președinte, aici. Poate a fost președintele obosit, fără chef sau neinspirat… n-am idee. Dar vreo câteva bucăți mi-au tras niște jap-uri peste retină și m-au determinat să le comentez în cele ce urmează:

♠ În tur n-am jucat foarte bine cu Gaz Metan, altfel nu ne băteau binișor, cu un 0-2 sec.

♠ Da, e de lăudat echipa Pandurii Tg.Jiu pentru că a știut mereu cum să ne pună probleme, cu sau fără Grigoraș pe bancă, dar ce sens are să le lauzi pepiniera de tineri jucători? Ce contează că gorjenii promovează mereu tineri fotbaliști aportughezi  în prima ligă? Se compară ei cu Traore Lacina, zis ”Dumbo”, sau cu batalionul de reeducare CFR Cluj 2, de unde până și Bakary Sare s-a întors total reciclat (și mult mai deșteptat dimineața) la prima echipă? Echipa de speranțe a CFR-ului, cea care a dat rezerva de portar a lui Stăncioiu la Mediaș și-l găzduiește pe viitorul salvator Kim? Oh…

♠ Să mai precizez că am fost asigurați de șefu’ că Pandurii, care se bate la retrogradare de pe locul 7, e de fapt o echipă de locurile 1-6? Nu mai zic. Nu vreau să par ironic…

♠ Stăncioiu a avut o evoluție bună. Stăncioiu a apărat bine. De ce? Pentru că acest Stăncioiu n-a avut nicio vină că Petre a făcut pe Messi în debutul partidei. Nimic de reproșat lui Stăncioiu la această fază, deci – logic – a făcut o partidă bună. Hmmm… Poate într-un alt interviu vom afla și cum a evoluat Edi, cel care a cam ieșit pe sub minge de vreo două ori. Mie nu mi s-a părut că s-a ridicat la nivelul Stăncioiului lui Mureșan.

♠ Ura! Kapetanos a redevenit golgeterul de altădată! Din cauză că se știa din stele că ex-stelistul va deveni golgeterul viitorului, i s-a și acceptat lui Weldon clauza de reziliere de 1 milion de parai și i s-a dat drumul să traverseze Dunărea și să se cațere pe Marele Zid Chinezesc. Kapetanos (nimic personal, Pantelis!), așadar, i-a dat drumul lui Weldon în China, nu clauza.

♠ Bud nu este unul dintre preferații mei. No, dar corect ar fi să recunosc că – așa nepreferat cum mi-e – atacantul din Maramu’ a avut un retur de Kapetanos în Gruia, când numai el știe cum a nimerit poarta adversă atât de des / pe teren, nu prin SMS! Să aud că bietul invalid nefolositor și inutilizabil nu judecă normal și spune numai prostii mă melancolizează la culme. Măselele stricate (gen Tony, Bud) să tacă naibii din gura în care se află acum! Momentele când erau măsele sănătoase, de minte, care mușcau din dujman, au trecut. Au rămas doar în arhiva dentiștilor. Acum avem măsele proaspete, sănătoase. Cele cariate să facă bine să ascundă mizeria sub plombe.

Dacă vreți, luați acest text ca pe un pamflet. 

Share This Article

Related News

„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (29)
„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (28)
„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (27)

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(10) Readers Comments

 1. Mich
  Monday, 12 March, 2012 at 17:53

  I. Mureșan lasă mult de dorit în privința comunicării (cu suporteri și presa). E deranjant faptul că cine îl intervievează nici nu apucă bine să întrebe sau să spună ce vrea că I. Mureșan se și grăbește să zică ce are de zis. Mai bine ar asculta mai atent și ar vorbi mai puțin dar consistent. Nota 4. În schimb ca manager al echipei mi se pare foarte bun. Nota 8 (2 puncte sub 10 datorită zgârceniei).

 2. BenBrown
  Monday, 12 March, 2012 at 19:28

  Muresan are ceva machiavelic :) Nu prea imi place ca persoana, si de multe ori inchid canalul de sport cand i se ia interviu (e modul meu de a refuza sa ma simt jenat si jenant). Limbajul e de lemn, prea neasteptat de lemn de la un medic. Dar este eficient. Eficient in ce face, in treburile organizatorice. Daca ar retructura latura RP si-ar indrepta putin coloana vertebrala, ar fi chiar un tip de treaba

 3. caneto
  Monday, 12 March, 2012 at 21:07

  Nu cred ca exista cineva in suflarea fotbalistica mondiala care ar spune ca I.Muresan este un bun orator. Sunt sigur ca daca s-ar putea eschiva n-ar da niciodata niciun fel de interviu, declaratie sau sa participe la vreo conferinta de presa. Nu strica sa ne aducem aminte de acel “tacem da’ facem” Muresan de pana prin 2006-2007. Dar pentru ca-i musai, incearca sa-si faca datoria insa nu-l ajuta lipsa de talent, mai ales ca se si straduieste sa nu spuna cumva ceva important sau ceea ce gandeste. De-aici, cred eu, vorbele parca invatate pe de rost de pe tzidula, limbajul de lemn, prostiile debitate. Ce sa spuna si de Stancioiu, nu prea tin minte ca Muresan sa fi acuzat vreodata(sau prea des) comportarea unui anume jucator la o anume partida, de ochii lumii spune ca a aparat bine, iar in particular se gandeste la alea 25% din contractul portarului :)

 4. martipan
  Monday, 12 March, 2012 at 21:09

  mda Muresan a mai zis ca nu mai primeste steluta iar surpriza: steluta a facut antrenament inaintea meciului cu n pe terenul (CUG) CFR-ului!!!

  • gorgeousroadkill
   Monday, 12 March, 2012 at 21:38

   M-ai facut sa-mi imaginez o scena in care Muresan ii mangaie gropita din barbie lui jiji, iar ciobanul il ciupeste dragastos de obraji. Mi-ai stricat seara inaintea meciului lui Arsenal...

  • sectorul 24redivivus
   Tuesday, 13 March, 2012 at 08:47

   esti sigur, iar avem conducere de rahat turcesc

 5. oliboli
  Monday, 12 March, 2012 at 21:36

  U-U-U pinguinii Cluuujului nu sunt frati cu Dinamo... au devenit oaia neagra a lui Becali!!! Fortza CFR dar vine dupa noi echipa de groaza a lui Becali, Berbecoaia......

 6. tgv cluj
  Tuesday, 13 March, 2012 at 00:41

  Practic singurul lucru pe care il detest eu la Muresan, dar si la Paszkany, e acela ca nu apara aproape deloc echipa atunci cand e atacata din toate pozitiile de presa sau de televiziuni. Functia pe care o detine Muresan in club, l-ar obliga mai ales pe el sa fie non-stop in direct la asa zisele emisiuni de analiza, de dinainte, sau de dupa partidele CFR-ului, pt a-l apara de linsajul mediatic la care e mai mereu supus. Daca nu-i place sa iasa in fata nu e nici o problema, sa ramana el mai in umbra, dar atunci sa angajeze o persoana mai carismatica si mai volubila, care sa ia pozitie la atacurile din media. In rest consider ca isi indeplineste bine rolul in club.

  • BenBrown
   Tuesday, 13 March, 2012 at 17:53

   tgv cluj, nu prea poti sa aperi echipa in fata unora ce nu au nici o treaba cu impartialitatea. Orice ar fi interpretat, si reinterpretat. Desigur, e frustrant pentru un suporter CFR sa auda niste comentarii penibile la meciurile echipei. Personal, daca as fi in locul celor din conducere i-as da pe rand pe toti nesimtitii in judecata pentru orice afirmatie calomnioasa fara dovezi. Sunt socat insa de lipsa totala de profesionalism a "jurnalistilor" ProSport, sau Sport, sau GSP. Parca ar fi angajat o sleata de inapti mintal :). Inteleg ca trebuie sa tina si ei cu o echipa, dar isi bat joc de meseria care o profeseaza (sic!). Dupa ce vor plati de cateva ori din buzunarul lor, se vor gandi de doua ori inainte sa vorbeasca ineptii.

 7. c24
  Tuesday, 13 March, 2012 at 02:03

  Rar mi-a fost dat sa dau peste un comunicator mai prost ne vine a spune. Stau insa si ma intreb ce-l face pe el presidente insipid, inodor, greu de ascultat si de ingurgitat. Nu cred ca are mai putina capacitate a rostirii decat ilustrul Borcea, ori si mai iscusitul Turcu. Atunci de ce vorbeste atat de stereotip, de strans in corsetul limbii de lemn? Nu cumva are mai mult de tacut decat de spus? E cert, insii dubiosi de la televiziunile de sport, carora dintr-o regretabila confuzie li se spune ziaristi, stau la panda. Intrucatva pentru ca vor ei si intrucatva pentru ca sunt platiti de altii. Asteapta, colecteaza si rastalmacesc, scot din context orice cuvant ori idee si apoi brodeaza si insinueaza. I.M. se fereste si incepe a zice cu inflexibila-i limba de lemn. Cred ca are si de ascuns destule, dar cred ca si trage foloase din cele nespuse, sau a tras, cred ca in schimbul linistii au fost niste avantaje, asa cum cred ca acum nu prea mai sunt. Cred ca I.M. inca nu realizeaza ca oricat ar fi de buna linistea, mutul daca nu cere moare de foame. Asa ca astept niste vocalize. Iar daca intarzie sa apara, atunci, astept pana-n vara sa vad de vom culege foloasele tacerii.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>