Wednesday, Jul. 18, 2018

Întoarcere à la Ploieşti

Written By:

|

Saturday, 14 April, 2012

|

Posted In:

|

53 Comments

Întoarcere à la Ploieşti

Probabil expresia asta ne era cam puţin cunoscută. Bănuiam, poate vag, că are de-a face cu gara de la Ploieşti, că-i vreun nod de cale ferată pe-acolo… Ei, aş! Dacă ar fi doar atâta, ar avea greutate expresia? Tocmai de aceea, ieri ea ni s-a dezvăluit în deplinătatea înţelesurilor sale. Pauză cu 0-1 pe tabelă, om în minus, joc dezastruos şi cu fundal de prohod şi… final în care eram înciudaţi pe ratarea lui Ganea, din nou la o înţepătură de victorie (precum la Mediaş). Nu este asta, aşadar, o întoarcere ca la Ploieşti dintre cele mai elocvente?

Rezultatul ăsta e ca un cub Rubik. Oricum l-ai întoarce şi oricât ţi-ai bate capul cu el nu se potriveşte perfect. Pe de altă parte, sub multe laturi (şi aspecte), reuşeşti, cu ceva tehnică, să te mulţumeşti cu vreo faţetă „la culoare”. Fiecare are aşteptări, fiecare şi-ar fi putut imagina că vineri, fie CFR-ul îşi revine după şocul cu Rapid şi câştigă, fie continuă în aceeaşi manieră şi lasă puncte. Rulmentul aşteptărilor noastre era noul antrenor – vechiul Andone – şi funcţie de el se făceau cele mai multe calcule: va reuşi să schimbe, va avea cu cine, cu ce, cum va suplini absenţele din lot? Optimişti sau pesimişti, cred că nimeni nu şi-a imaginat ca la final să fie pus în situaţia de a lua drept bun, poate chiar promiţător, un rezultat slab, dacă este să-l judecăm la rece. E destul să facem o simplă comparaţie, pentru a ne posomorî: Petrolul – Rapid 0-1, Petrolul – Dinamo 1-5, Petrolul – Steaua 0-3 (la masa verde, dar învinşi şi pe teren), Petrolul – Vaslui 1-2. Aşa că, dacă punem acest 1-1 al nostru, vedem din start cum zboară 2 puncte pe fereastră. Mai punem în balanţă şi că am jucat cu penultima clasată?

Să înţelegem totuşi că Petrolul s-a transformat destul de mult, în bine. Ca mai toate cele din zona retrogradării duce acum o luptă disperată pentru evitarea B-ului, a renunţat, parţial, la politica păguboasă din tur de a lua doar „nume de jucători” şi încearcă să suplinească prin câţiva iluştri necunoscuţi. Cum-necum, iată că aceştia au reuşit, într-o mare parte a meciului de ieri, ca prin ambiţie şi efort să ne împingă mereu spre poarta noastră. S-a stat mai mult în terenul CFR-ului, mingea s-a apropiat destul de frecvent de careu şi era evident că, mai devreme sau mai târziu, vor fi probleme. Nu a existat la acel moment nicio reacţie de pe bancă, s-a considerat, probabil, că avem şansa de a domoli orice val şi că vreo întâmplare norocoasă ne va face să speculăm, să-i prindem descoperiţi pe ploieşteni.

Nu pot şti dacă a fost planul Petrolului să atace astfel sau dacă acest avânt le-a fost dat de către tribuna în fierbere. Cred mai mult în varianta a doua, judecând după frenezia cu care jucătorii răspundeau prin implicare şi joc vacarmului, dar şi vice-versa. Şi dacă ar fi fost doar ei. Îmi este clar că temperatura de pe „Ilie Oană” a moleşit şi simţurile (bunurile simţuri, dacă erau) ale brigăzii de arbitraj. Fiindcă, vedeţi, una dintre situaţiile în care CFR-ul ar fi trebuit să beneficieze de naivitatea ocupantei penultimului loc s-a petrecut chiar în minutul 7. Intrarea lui Boudjemaa la Mureşan se sancţiona după absolut orice standarde cu cartonaş roşu.

Nu se poate interpreta altfel un atac întârziat, cu piciorul sus şi care pune serios în pericol integritatea corporală a adversarului. Ploieşteanul nu a încercat să-l ferească, să-l protejeze pe cel din faţa lui, şi-a asumat un risc, unul prostesc, care ar fi trebuit sancţionat instinctiv de către arbitru cu cartonaşul roşu. Priviţi doar contactul din imagini şi veţi înţelege poate ce au suferit coastele lui Gabi Mureşan. Riscul unei accidentări urâte a fost major. Dar, pentru noi, un om în plus, din minutul 7, era un avantaj clar. Nu putem spune că am fi câştigat sigur, dar, cu siguranţă, dezechilibrul numeric i-ar fi temperat imediat pe petrolişti, i-ar fi pus la cutie şi, cred eu, în cele din urmă carapacea ar fi cedat. Aici vine imediat întrebarea retorică „Ce-ar fi fost dacă situaţia era invers, dacă Mureşan comitea faultul?”… Răspunsul e retoric şi l-aţi fi putut găsi în tomurile de ziare scandalizate de o astfel de decizie. Să admitem însă că o campioană nu trebuie să stea la mâna arbitrilor, că ar trebui să se impună pe teren şi să trecem mai departe, destul de lejer peste toate celelalte mici chichiţe, un aut, o lovitură liberă invers, un corner (deşi, dacă ne aducem aminte, după meciul cu Târgu Mureşul, până şi cornerele intraseră în categoria vicieri). Destul de interesant cum la toate aceste situaţii verdictul s-a înclinat mereu în favoarea gazdelor, dar chiar şi aşa, nimic n-ar fi fost revoltător dacă la faza penalty-ului nu s-ar fi văzut excesul de zel.

Spun din start că penalty a fost! Opriţa a fost cel care a jucat mingea (cu capul, cu piciorul, nu contează), iar contactul a existat. Deci penalty. Dar, de-acolo începe aiureala: arbitrul arată imediat punctul cu var şi vine glonţ la Opriţa. Îi verifică fruntea, vede zgârieturile/rana şi i se înmoaie picioarele ca unei eleve înaintea vaccinului. Deja e hotărât să dea al doilea galben, să aibă ac de „cojocaru’” lui Camora. Dezechilibrul major în teren era făcut. De ce nu ar fi fost al doilea galben? Camora a jucat doar mingea, nu avea cum să ştie cine vine din spatele lui, piciorul nu s-a dus prea sus, nu a fost atac violent. Că l-a lovit în cap pe Opriţa este doar din cauză că ploieşteanul coborâse foarte mult ca să lovească acea minge cu capul. În acel moment, nu se mai poate vorbi despre „joc periculos”, capul său are acelaşi statut ca piciorul. Imaginaţi-vă că Opriţa ar fi lovit primul mingea şi Camora l-ar fi lovit în gambă, însă doar ca un duel pentru minge, nu ca intenţie de a lovi sau de a stopa vreun atac. Ce s-ar fi dat? Penalty, da, dar niciodată galben, cu atât mai mult, al doilea galben! Punând şi cele două faze cap la cap, putem vorbi oare despre o cântărire a celor două faze cu aceeaşi unitate de măsură? Tot la acest capitol mai putem adăuga şi intrările lui Soni Mustivar asupra lui Mureşan (min. 78, talpa sus, lovitură în cap) sau a lui Bogdan Străuţ la Sougou (min. 92, s-a dezechilibrat singur şi l-a lovit cu pumnul peste faţă pe jucătorul nostru). Ambele au fost sancţionate cu galben. Aş putea spune că e vorba despre un 5% acordat gazdelor, doar dacă n-ar fi mai mult, fiindcă e ca şi cum ar fi pus şi TVA-ul şi impozitele şi toate celelalte dări peste acea valoare luată ca bază de calcul. Nu voi prelungi mai mult discuţia asta, însă ar trebui ca acest capitol să fie luat în seamă la următoarea „analiză” (ce termen pompos şi, cică, doct!) a greşelilor de arbitraj din presă. Pariul meu este că faza de azi cu Gabi Mureşan sau faza penalty-ului la Hora, din minutul 86 de la Vaslui nu vor apărea nicăieri. De ce? Pentru că „analizele” se fac cu temă dată. Se vrea demonstraţia „adevărului construit”, nu verificarea adevărului veritabil.

Destul cu vorbele despre presă, să revin acum la fotbal. Sunt câteva capitole ale acestui meci care trebuie amintite: cum de CFR-ul a jucat atât de slab în prima repriză şi, un pic şi în începutul celei de-a doua părți; cum de şi-a revenit totuşi, fiind aproape să câştige şi, o ipoteză: dacă era în continuare Costa antrenor nu se mai reuşea revenirea, demisia amânată sâmbătă ar fi fost pusă azi în practică. Măcar aşa s-au câştigat câteva zile de familiarizare cu noul antrenor.

Dacă împachetăm totul ca într-o bocceluţă nu putem spune altceva decât că rezultatul de egalitate este echitabil, dincolo de orice altă discuţie legată de arbitraj, de noroc, de aspectul jocului. Din această cauză, păstrez o rezervă, în continuare, faţă de calitatea noului antrenor.

Prima parte a jocului este cauzată şi de aplombul ploieştenilor, dar şi de câteva elemente ce ţin de bucătăria noastră internă. Vorbim, în primul rând, despre comportamentul „de fetiţe” al jucătorilor noştri. Nu aveau voie să fie timoraţi de manifestările din tribune, nu aveau voie ca din această cauză să fie nici mai nervoşi şi nici mai temători. Trebuiau să privească această partidă drept ceea ce era: un meci dintre lider (ei) şi penultima clasată. Restul, tot ce se întâmpla în tribune, era cu totul altceva. Apoi, acelaşi lucru apare şi predilecţia alor noştri pentru lucrurile lejere. Cu excepţia lui Beto şi Mureşan, niciunul dintre fotbaliştii noştri nu iau în piept orice situaţie, nu îşi asumă riscuri (şi responsabilităţi), joacă mereu simplu, dar ineficient, aruncând posesia în cârca unui coechipier. Şi, cel mai enervant dintre toate, pentru mine, este modul în care simulează, se aruncă cerşind deciziile arbitrilor. Nu este prima dată, dar la acest meci parcă chiar s-a depăşit măsura. E destul să îl văd pe Nicoară, intrând în marginea careului, are şansa de a continua cu încă un dribling şi poate apoi o centrare în faţa porţii, iar el alege să cadă, în sistemul „avion”, cu mâinile, pardon, „aripile”, gata întinse către fluierul izbăvirii. Se vorbeşte despre faptul că a fost un fault la Cadu înainte de faza penalty-ului acordat ploieştenilor? Părerea mea este că a fost doar o altă simulare, o cădere mult prea uşoară a lui Cadu, jucător care sigur se poate ţine mult mai bine pe picioare. Mai făcea un pas şi bubuia mingea în aut, nu se complica inutil în terenul advers fiindcă, în caz că aţi uitat, el este fundaş! Trândăvia asta a cfriştilor ne costă şi ne va costa mult timp de-acum încolo. Poate nu vom scăpa astfel printre degete vreun penalty sau vreo lovitură liberă pentru Muri, dar, judecând în ansamblu, sunt sigur că am câştiga mult mai mult din toate fazele la care, în loc să se plonjeze, s-ar căuta o continuare, fiindcă, de regulă, la mai toate aceste faze ce se pretează simulărilor jucătorii noştri au prim-plan-ul.

Dimensiunea asta mentală e greu de extras din caracterul unor fotbalişti profesionişti, este o chestiune ce ar trebui cerută expres de către antrenor, iar acum nu este nici locul, nici timpul şi, probabil, nici genul de tehnician care să ceară aşa ceva, fiind mai interesat în a se năpusti pe arbitru decât pe propriul jucător, atunci când vede o astfel de greşeală. Rămâne în discuţie partea tactică a echipei. Ce n-a mers în jocul nostru? Mijlocul, desigur! Scuzat în mare parte de investirea încă nouă la cârma echipei şi de multele absenţe din lot, Andone a încercat să pună pe tablă echipa care i s-a părut lui cea mai bună, de la antrenamente probabil. Dacă în apărare cam toate lucrurile se ştiau, de la mijloc în sus este o continuă căutare, încă din etapa I. A luat ca puncte fixe pe Ronny şi pe Sougou, nimic deosebit până aici, l-a pus pe Bastos în centru (cu rol însă de a veni tot timpul aproape de Sougou) şi l-a titularizat surprinzător pe Nicoară, în stânga, probabil tocmai pentru a putea asigura o trecere către un 4-4-2, atunci când Bastos trecea mijlocaş dreapta şi Sougou intra către centru. Folosirea lui Nicoară s-a dovedit inspirată nu sub aspectul contribuţiei românului la joc ci prin jocul sorţii. Atunci când Camora a fost eliminat, am avut imediat om pe teren, în locul său. Nicoară a fost retras un pic, nu s-a consumat nicio schimbare şi s-a putut reaşeza din mers echipa. Partea cea mai grea de ales la CFR este în zona centrală. Erau opţiuni precum Vranjes, Sare şi Godemeche, după părerea mea în această ordine valorică. S-a mers cu Sare şi Godemeche, iar francezul s-a dovedit util târziu de tot, de-abia prin a doua repriză când a mai apucat să blocheze câte ceva împreună cu Mureşan. În rest, am impresia că a fost adevărata catastrofă din echipă, a luat galben rapid, s-a scos din joc de nenumărate ori, aportul ofensiv a fost zero.

Tocmai de la el ajung la partea a doua a discuţiei: cum s-a schimbat jocul, în favoarea noastră. Au fost două momente decisive. Unul, cel mai important, s-a petrecut la pauză, atunci când ploieştenii au adoptat o strategie de conservare a rezultatului şi în care Andone a făcut o primă mutare excelentă, de tactician adevărat – dacă mijlocul nu funcţiona, dacă eram cu om în minus, a optat pentru un joc cu mingi direct pe vârfuri. Câtă vreme vârfurile au fost doar Ronny şi Sougou pericolul a fost mic, mingile au fost pierdute destul de repede. Atunci Andone a făcut mutarea decisivă, Godemeche scos şi introdus Ganea. Acolo, în minutul 62, s-a schimbat complet jocul. Brusc am avut 3 oameni de lansat în adâncime, am renunţat la orice idee prestabilită pentru joc, s-a jucat mai mult instinctiv şi s-a destabilizat total apărarea adversă. Până să mute ceva Mulţescu scorul devenise 1-1, iar terenul era înclinat tot către poarta lor. Blocajul mai precis în apărare, mişcarea mult mai bună în faţă (unde Sougou şi Ganea au alergat extraordinar) şi apariţia unei tactici funcţionale, adaptate adversarului: mingi pe viteză, lansări problematice pentru o echipă de subsol de clasament. Nu aveam astfel nevoie de 5-6 jucători pentru a desface o apărare, în 2-3 se ajungea deja în careu.

Faptul că meciul a luat această turnură este doar meritul lui Andone, iar pentru asta merită cu adevărat felicitat, a dovedit într-adevăr măiestrie tactică. Imediat vine comparaţia cu vechiul antrenor. Oare Costa ce-ar fi făcut? Singurul meci în care am fost conduşi pe durată lungă de timp a fost cu Rapidul. Ce-a făcut atunci? A gândit şi alte mutări în afară de 1-2 înlocuiri de jucători? E destul de simplu să schimbi jucătorii între ei, dar cât de greu e să pui o tactică… Faptul că CFR-ul juca mai bine pe final se datora condiţiei fizice net superioare pe care ai noştri o posedă. Asta s-a văzut şi cu Petrolul, fiind una dintre coordonatele decisive ale ultimelor minute.

Altfel, echipa a jucat cam ceea ce a ştiut. Nu s-au văzut deocamdată noi trasee, jucătorii au  evoluat doar cu ceea ce erau deja obişnuiţi. Nici nu ar fi fost timp, poate, de mai mult. Ideal ar fi să folosim aceste trei săptămâni cu regim de o partidă pe săptămână pentru a ne pune la punct poate şi acest aspect, pentru a ne putea baza şi pe tactică, nu doar pe sclipirile individuale. Câştigul de la Ploieşti este că Andone a arătat că poate fi potrivit pentru o asemenea realizare, că poate aduce prospeţime. E timpul să trecem de la un pariu la un antrenor experimentat.

Să-l vedem, aşadar, atunci când va avea toată echipa la dispoziţie. Dar, nici improvizaţiile nu ar trebui să ne sperie. Lotul este suficient de mare şi de polivalent. În viziunea mea, jucătorul meciului de la Ploieşti este Gabi Mureşan. Dacă celălalt fundaş, Cadu, a gafat grav în câteva rânduri – vezi prima ocazie a lui Hamza, când Cadu înota în gol în urmărirea atacantului – Muri a fost „ceas”. Cred că nici statisticienii nu ar putea spune cu exactitate numărul de deposedări şi de respingeri, a fost aproape de netrecut şi asta este cu atât mai meritoriu pentru el cu cât nu mai evoluase pe acea poziţie de nespusă vreme.

În faţa fundaşilor, Godemeche şi Sare au fost la fel de dezechilibraţi. Francezul ar fi trebuit schimbat probabil în minutul 10 şi cu asta spun tot despre cel mai slab jucător al nostru. Sare, pe de altă parte, a fost foarte combativ, chiar dacă nu a sărit în ochi, a fost însă o nucă tare, mai ales în situaţia de inferioritate numerică. Chiar dacă a greşit în 2 rânduri la jocul din careu, când a făcut doar marcaj aproximativ la adversari, ivorianul trebuie să fie o soluţie şi în viitor. Lionn şi Camora s-au descurcat destul de bine, în ideea în care nu şi-au asumat riscuri inutile în atac. Remarc însă o mare fragilitate a lui Lionn, cel care cade mai mereu la duelurile 1 la 1. La fel, pare a se accidenta mult prea des. El şi Beto, deşi, la portughez suspectez şi că ar fi ceva gesturi teatrale. Camora, chiar dacă a fost eliminat, nu poartă vina pentru acel cartonaş roşu. Jucase excelent până atunci… Totuşi, comiterea penalty-ului cade în vina lui, a pierdut prim-planul la minge.

Într-un clasament al jucătorilor slabi, Bastos ar fi al doilea, după Godemeche. A risipit o sumedenie de mingi, nu a avut nicio acţiune pe poartă, ar fi fost un imens zero dacă nu ar fi dat totuşi acea pasă lungă, la faza la care a ieşit golul nostru. Însă, prea puţin de la omul cu cea mai mare responsabilitate în teren.

Mâna lui Beto s-a văzut şi la această partidă, siguranţa pe care el o dă echipei fiind probabil cel mai mare câştig din „perioada Costa”. E un sentiment nedescris de linişte la fiecare centrare spre care-l văd ieşind, ştiu sigur că va fi pe minge, niciodată pe sub traiectorie. La gol aş putea spune fie că a plecat un pic cam prea devreme, fie, mai degrabă, că executantul s-a oprit – o chestiune foarte subiectivă, însă cred că se putea vorbi despre o repetare a loviturii.

Două confirmări ale acestui meci sunt Sougou şi Ronny. Vârful nostru de forţă cred că poate fi chiar mai bun decât Kapetanos. Excelează la prezenţa pe teren, apare peste tot, face uz şi de viteza sa şi, marele câştig, pare să aibă mult sânge rece la finalizare. Ar fi o prostie să mai fie folosit (de fapt, irosit) pe stânga. Doar să fie un pic mai serios şi mai puţin interesat de arbitri! Iar surpriza acestui meci cred că este Sougou, prin modul inedit în care a jucat, în care a contribuit la fazele de poartă. A avut şi clasicele sprinturi pe flanc (însă în formula de joc încercată, nu prea avea la cine centra), dar a fost extrem de interesant în zona centrală. Devierea cu capul de la gol este doar una dintre fazele care ar trebui să ne atenţioneze asupra unei mari abilităţi a senegalezului: jocul pe deviere. Cred că nu întâmplător prelungea el de atâtea ori de la cornere, la golurile din meciurile precedente. La Ploieşti am notat pe lângă acea pasă decisivă de la gol încă alte 2 astfel de devieri, ambele la fel de periculoase. Cred că îşi foloseşte excelent viteza pentru a lua faţa adversarilor, cred, de aceea, că poate fi foarte util şi interesant în zona centrală.

Cei care au intrat de pe bancă, au avut şi ei rolul lor. Despre Ganea am notat deja plusul mare adus pentru mobilitatea echipei. Cred că poate fi eficient cu precădere în zona stângă, Doamne Fereşte să fie încercat ca vârf împins! A ratat acea şansă uriaşă de la ultima fază, a ratat şansa de a fi erou. Nu este nici primul şi nici ultimul – Kapetanos a făcut acelaşi lucru la Mediaş. Ne-am fi forţat prea mult norocul cu un astfel de gol, sub aspectul general al partidei. Şi aşa au avut adversarii 2 bări, plus o minge scoasă de Mureşan de pe linia porţii. „Ganea a făcut dreptate”, ca să zic aşa. Cât despre Vranjes, mai întâi a zăpăcit o minge la centru, din care s-a născut o situaţie periculoasă, pentru ca, mai apoi, la faza invocată mai devreme, cine credeţi că a pasat, pe spate, pentru Ganea? Da, Vranjes. Bune şi rele, dar, în măsura în care vom mai avea vreodată indisponibilităţi ca la acest meci, el trebuie să fie titular, nu Godemeche!

Tribunele ploieştene? Pline şi vulcanice. Au avut un rol important în împingerea favoriţilor. Unora le place. O chestiune de percepţie. Nu e însă genul de spectacol spre care tind eu. Spectatorul prea pătimaş este deseori lipsit de luciditate. La ce manieră de arbitraj a fost, să se strige în continuu CFR-ului clasicul de acum „Hoţii” mi se pare o lipsă de cultură… hai să-i zicem fotbalistică. Ce mi se pare extrem de amuzant este ca tocmai ei, ploieştenii, să acuze pe cineva de un posibil furt. Probabil că mulţi dintre ei sunt fanii echipei Asesoft. Dincolo de investiţiile şi meritele incontestabile ale campioanei multiple, este de notorietate felul în care în baschet au şi prădat, de atâtea şi atâtea ori ploieştenii. Porecla „Asehoţii” nu e doar o frustrare a celor din Sibiu, Târgu Mureş sau Cluj, e dimensiunea până la care au reuşit să ducă lucrurile, iar în baschet, vă asigur, nu există nici atâtea reflectoare ca în fotbal, deci lucrurile se fac mult mai lejer. Aşadar, tocmai ei să nu-şi vadă bârna din ochiul lor?!

CFR a mai acumulat un punct. Dacă ne ajută Oţelul, probabil că vom reuşi ca şi după etapa asta să ţinem majoritatea urmăritoarelor periculoase la mai mult de 3 puncte distanţă. Deci, să fim în continuare pe mâna noastră. Pe Dinamo încă nu o socotesc niciunde, la felul în care au jucat în ultimele partide. Altceva mi se pare interesant. În ultimele sezoane, campioana a avut întotdeauna 69,70 de puncte. Acum noi avem 52 şi mai sunt 8 etape până la final. Credeţi că am putea reuşi 6 victorii sau 5 victorii şi 3 egaluri în meciurile rămase? Mă îndoiesc de asta. Important însă este ceea ce crede Andone. Îmi este clar, după meciul ăsta, că el va avea rolul hotărâtor în a decide dacă vom fi sau nu campioni. Am întors-o la Ploieşti, deci de-acum tot înainte!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(53) Readers Comments

 1. caneto
  Saturday, 14 April, 2012 at 20:03

  Cu ce nu-s de acord: sunt sigur ca puteam reveni si cu Costa antrenor; prea mult efort au depus ploiestenii in prima parte a jocului ca sa-i tina benzina pana la sfarsit. Daca a reusit 1 – 1 cu Mediasul, Sportul si Vasluiul, il facea si cu Petrolul. Cu ce-s de-acord: nu-i meci sa nu admiram simularile lui Ronny sau Bastos, daca langa ei mai vin doi ca Lionn si Nicoara imaginea de asamblu este catastrofala. Tot de acord: am mai spus-o acum cateva zile, nu am avut pentru acest meci mijlocasi disponibili cu personalitate, cu initiativa, jocul de pase consta in pasarea responsabilitatii. Si inca odata de acord: faptul ca meciul a luat aceasta turnura este meritul lui Andone. Oare Costa ce-ar fi facut? Tot 1 -1, meciul ar fi luat alta turnura inca de la inceput :D

 2. gigi
  Saturday, 14 April, 2012 at 20:11

  http://www.youtube.com/watch?v=8QEWMimQPNg&feature=player_embedded aici nu avea cum sa castige cfr

 3. ulise3223
  Saturday, 14 April, 2012 at 20:12

  Anul acesta nu vom avea o campiona cu mai mult de 68 de puncte. Pentru ca sunt inca multe echipe in carti si pentru ca cele de jos fac surprize dupa surprize. Avem 52, ne-ar mai trebui 16. 4-4-0 sau 5-3-1. Avem inca un plus de sanse, dar trebuie sa innodam victorii.

 4. gigi
  Saturday, 14 April, 2012 at 20:13

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L8y8goTwJhk delectati-va cu imagini de la meci

  • albusibiu
   Saturday, 14 April, 2012 at 20:19

   Fotbalul nu se joaca pe spatiul ala verde?

   • YKoneZ
    Saturday, 14 April, 2012 at 21:50

    Acolo ar trebui... Nu am vazut niciun cadru cu "Afara, afara, cu ungurii din tara", desi la tv s-a auzit prea bine si des, dupa care comentatorul lauda publicul din Ploiesti. Sunt curios cum s-au simtit cei cativa suporteri clujeni?

 5. ulise3223
  Saturday, 14 April, 2012 at 21:58

  Iata ca Steaua ne-a prins plasa castigand la Galati. Execrabil au jucat galatenii dupa pauza. Avem nevoie de victorii, jocul rezultatelor nu ne poate ajuta la infinit.

 6. fotbalfan
  Saturday, 14 April, 2012 at 22:06

  jijica a promis iures. azi a fost primul pas. vor fi mai multi, veti vedea! si toti o pupa-n fund, nu li se pare nimic ciudat.

 7. nea_silica
  Saturday, 14 April, 2012 at 22:10

  Erata. O simpla greseala: acel cub buclucas se cheama de fapt Rubik, dupa numele inventatorului. Tot o greseala mi se pare increderea matale in portar. Si eu cred ca ne da multa siguranta, in nici un caz nu-l poti compara cu Minca sau cu Eddy. Dar nici nu e un Peter Czech, sau macar un Casillas (nici el un mare portar). Altceva. Otelul nu ne-a ajutat de data asta. Nu inteleg defel prin ce e atat de buna aceasta echipa a Stelei. Am impresia ca doar valizele lui Gigi duc echipa inainte. Gresesc?

  • albusibiu
   Saturday, 14 April, 2012 at 22:13

   Multumesc de corectura. Intr-adevar, am trecut prea repede peste asta si n-am verificat. Cat despre ce s-a intamplat la Otelul - Steaua, nu pot decat sa ma intreb daca la faza golului 2 al Stelei n-a vazut nimeni gaura enorma din zid... :)

   • nea_silica
    Sunday, 15 April, 2012 at 20:23

    Pai stii, barna din ochii proprii...

 8. CJ-07-CFR
  Saturday, 14 April, 2012 at 22:14

  "Brusc am avut 3 oameni de lansat în adâncime, am renunţat la orice idee prestabilită pentru joc, s-a jucat mai mult instinctiv şi s-a destabilizat total apărarea adversă." (...) "Faptul că meciul a luat această turnură este doar meritul lui Andone, iar pentru asta merită cu adevărat felicitat, a dovedit într-adevăr măiestrie tactică." - Albule, fă-mă să înțeleg. Măiestria tactică a lui Andone e că s-a renunțat la ideile prestabilite de joc și s-a jucat instinctiv? :) /// Ca și caneto, nu sunt de acord cu speculațiile referitoare la cum (nu) ieșea jocul sub conducerea lui Costa. Uite, eu spun că am fi câștigat lejer, cu 2 sau 3 la 0, că nu mă dor tastele. /// După rezultatul de la Galați, egalul nostru de ieri nu prea mai pare atât de valoros. Rămâne doar ușurarea că n-am mâncat bătaie.

  • albusibiu
   Saturday, 14 April, 2012 at 22:26

   Cj, de cate ori l-ai vazut pe Costa schimband tactica decisiv si surprinzator pentru adversar? Cei 3 atacanti asta au fost: o surpriza si o densitate foarte buna in zona de mijloc (nu pe benzi), cu foarte multe recuperari sus. In conditiile in care jocul de pase nu mergea, aveam si om in minus, alta varianta chiar nu era decat apelarea la mingi lungi si renuntarea completa la mijloc... Thinking outside the box, nu? A facut Costa pana acum asa ceva? De data asta chiar a functionat ceea ce a incercat Andone, iar cei 3 oameni din atac, au avut o mare libertate de miscare, cu Sougou si in dreapta dar si in centru, cu Ganea ajungand uneori alaturi de Sougou si Ronny in stanga, la nevoie. Nu s-a mai jucat asezat, s-a lasat fiecare faza la simtul jucatorilor si, cel putin golul a iesit perfect. Iar daca judec ce-am vazut in a doua repriza si alatur meciurile cu Vaslui, Sportul, Medias, Rapid si mari portiuni din cele cu Galati si Pandurii, zau, de ce as fi crezut in vreo minune de la Costa?

   • CJ-07-CFR
    Saturday, 14 April, 2012 at 22:42

    Bun, accept ideea că poate JC n-ar fi avut ”măiestria tactică” de a lăsa jucătorii să joace după cum îi taie capul în acele momente dificile din viața CFR-ului la Ploiești. Dar tot nu m-ai convins că nu putea fi 4-0 pentru CFR în minutul 30, ca la Chiajna, sub conducerea lui Costa. Atunci nici nu mai era nevoie de eliberarea jucătorilor feroviari din sclavie în repriza a doua. Și la prima întrebare oricum mi-ai răspuns introducându-l și pe Costa în ecuație, deși nu avea ce căuta acolo. Bun. Acum te las mai ușor, că suntem colegi de site, sunt Paștele și nu m-ai obosit în text vorbind despre Rui Costa... Dar sunt cu ochii pe tine!

   • albusibiu
    Sunday, 15 April, 2012 at 01:23

    Cj, trecute sunt acele vremuri. Pentru 4-0 in Blitzkrieg, ca la Chiajna, aveam nevoie de un Weldon, Renan si de un Gospodinov. Vorbim de trend, nu despre momentele istorice.. Nu poti juca la ruleta in continuare, gandindu-te ca, la un moment dat, ai castigat grozav, nu? Pana la urma tot pe minus vei ajunge...Cat despre includerea lui Costa in prima parte a raspunsului, de fapt, nu a fost nicio prima parte. Am incercat sa raspund dintr-un foc la toate intrebarile puse, fiindca, pana la un punct, subiectele chiar se legau.

 9. de-a dura lex
  Saturday, 14 April, 2012 at 23:37

  Alex, dacă Oprița a trimis mingea afară, iar Camora l-a lovit după aceasta, NU a fost penalti.

  • albusibiu
   Sunday, 15 April, 2012 at 01:25

   DDLex (bine ca nu DDD :) ), atunci cand sufli unui jucator mingea din fata si esti dupa aia lovit se da totusi fault, faza nu se considera incheiata.

   • de-a dura lex
    Sunday, 15 April, 2012 at 01:40

    Păi i-a suflat mingea? Eu am văzut că mingea a ieșit afară.

    • b_o_g_d_a_n
     Sunday, 15 April, 2012 at 09:59

     Salut. Observ ca se discuta mult despre acordarea cartonasului galben la penalty. Eu ma mir ca nu-si aminteste nimeni primul cartonas al lui Camora, care mi se pare eronat acordat. La faza acea se putea da cel mult fault, dar in nici un caz cartonas. Parerea mea.

   • albusibiu
    Sunday, 15 April, 2012 at 01:51

    Daca vrei, putem spune ca mingea nu a apucat sa paraseasca suprafata de joc inainte ca Oprita sa fie atins. Uneori si faptul ca vezi un picior care se indreapta spre gamba ta te poate face sa lovesti altfel mingea, deci se cam da penalty la intrarile intarziate/imprudente. Ca nu e in spiritul jocului si ca Oprita a incercat inadins sa scoata penalty-ul e adevarat si tocmai de aceea eu contest cartonasul galben acordat exagerat.

    • de-a dura lex
     Sunday, 15 April, 2012 at 02:23

     Păi și faptul că adversarul strigă „bau!” te poate face să lovești altfel mingea. Anyway, conform regulamentului, sperierea adversarului nu se sancționează în fotbal. Doar faultul poate fi urmat de penalti, nu și sperierea (indiferent de consecințe), și asta cu condiția ca mingea să fie în joc. Dacă jucătorul a șutat mingea afară, iar apoi e faultat, sorry, dar nu e penalti.

     • albusibiu
      Sunday, 15 April, 2012 at 04:55

      Stii ca daca strigi unui adversar intr-un duel la minge "Las-o!", fapta este considerata abatere si se da lovitura pentru el? A fost una dintre primele reguli pe care le-am invatat ca portar.. Da, sa il sperii nu e o problema, dar, daca-ti mai aduci aminte ce zicea Craciunescu despre intrarile intarziate ale lui Nuno Claro la atacantii adversi (care loveau cu capul inaintea lui) - chiar si alea sunt penalty-uri.

 10. fox fire
  Saturday, 14 April, 2012 at 23:44

  "Razbunarea cea mai crunta este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun (la fotbal) si dansu-i rau( la fotbal)". Pana ne "razbunam" ne multumim cu ce avem:)

  • albusibiu
   Sunday, 15 April, 2012 at 01:27

   "ne multumim" sau, mai degraba, "nemultumim"... Bine ca nu prea vorbim despre razbunari, fiindca, pentru ultimii ani, cred ca ceilalti ar trebui sa aiba dorinte de revansa fata de noi, nu invers. :)

 11. fcp
  Sunday, 15 April, 2012 at 01:09

  interesant comentariu, analiza, etc... te corectez insa referitor la presupunerea ta ca suporterii asesoft-ului sunt aceeasi cuai petrolului... complet gresit! NOI, (pentru ca iubesc Petrolul de cand ma stiu), nu participam la meciurile "minunatei" campioane la baschet (am inteles ca a luat unu sau doua titluri, nu sunt inforat si ma puteti corecta cei care urmariti "fenomenul" baschet) E posibil ca dintre miile de Ploiesteni prezenti ins tadion, sa fie unii care sa freecventeze si baschetul , se poate sa frecventeze si alte sporturi oricare ar fi ele, dar nucleul, suporterii aia infocati care s-au implicat pentru atmosfera care ati vazut-o pe acel stadion nu au treaba cu echipa de baschet mentionata mai sus. In rest... va doresc numai bine, ma asteptam la o prezenta mai numeroasa in deplasare, dar se pare ca totusi banii si cateva trofee prezente in ultimii ani nu pot inlocui vechile iubiri ale echipelor de traditie , cu parere de rau (pentru voi) va spun ca dpdv suporteri mai aveti mult de munca

  • de-a dura lex
   Sunday, 15 April, 2012 at 01:42

   Despre ce bani vorbești?!

  • albusibiu
   Sunday, 15 April, 2012 at 01:47

   In ultimii 10 ani, Ploiestiul a excelat pe harta sportiva a Romaniei prin baschet. Nu a luat doua titluri ci sapte si, din ceea ce am apucat a cunoaste din rivalitatea CSU Atlassib - Asesoft, chiar era un fenomen reprezentativ pentru oras. Admit insa ca Ploiestiul e mult mai mare decat Sibiul, iar baschetul, de regula, nu poate atrage multimi mai mari de 2-3000 de oameni/meci - nu e loc de mai multi in sali. Chiar si asa, desi am trait acum cativa ani un furt grosolan al ploiestenilor la Sibiu (am imagini video pe net despre asta) nu am cum sa nu recunosc meritele de constructie si de management ale adversarilor si nu m-ai fi auzit niciodata, la baschet, strigant asa ceva despre ei. Revenind la fotbal, despre noi, nu cred ca CFR-ul se poate judeca prin prezenta suporterilor, la fel, de pilda, ca Dinamo - putini pe stadion, multi suporteri in restul tarii. La noi e altceva: cred ca sunt foarte multi suporteri in afara Clujului, poate mai multi decat cei din Cluj. Cei din celelalte orase de-abia ne cunoastem, ne adunam, nu putem vorbi de fan-cluburi sau despre deplasari in grup. Fenomenul este nou, cei care tin cu CFR-ul au, de regula, o varsta la care nu se mai poate vorbi despre fanatism. Exista un alt set de valori care te imping sa tii cu CFR-ul, pentru a aprecia lucrul bine facut (una dintre caracteristicile clubului -cum remarci si tu) e nevoie sa ai macar putina trecere prin viata. Eu nu cunosc pe cineva in orasul meu care sa tina cu CFR-ul si sa aiba sub 25 de ani. Era greu, asadar, ca la un meci in Vinerea Mare, sa vina mai multi suporteri. Pe langa faptul ca era o zi speciala, una care pentru multi inseamna activitati extra-sportive, era si una lucratoare. In plus, distanta Cluj-Ploiesti e considerabila, e cam greu ca familistii care ocupa de regula tribunele in Gruia sa faca deplasarea. Cunosc foarte multi oameni din grupul care au facut totusi deplasarea la Ploiesti si iti pot garanta altceva (mai ales ca am si vorbit cu ei): sunt foarte mandru de suporterii nostri, de felul lor de a fi. Nu cred ca i-ai vazut scandand mizerii, nu cred ca s-au comportat deplasat si, daca te-ai fi apropiat de ei, sunt sigur ca ai fi constatat ca sunt extrem de treji - una dintre metehnele mersului in deplasare, clasic, este ca se bea prea mult. Din ce-am vorbit cu ei, au fost incantati de atmosfera de la Ploiesti dar... ei cred ca au auzit cam putin din lucrurile urate care s-au deslusit la televizor (zgomotul tribunei este destul de difuz cand esti in peluza, am patit si eu asa ceva la Medias). Repet, nu vreau sa facem o comparatie intre numere si intre cine-i mai suporter fiindca nu vreau sa intorc discutia si sa vorbim despre faptele care s-au intamplat la Ploiesti, pe noul sau vechiul stadion, sau despre peripetiile galeriei Petrolului pe cand faceau deplasari in B, prin 2010, sa zicem. Fiecare cu identitatea si specificul sau. Aici se vrea o discutie despre fotbal si despre respect reciproc (fiindca asta am reclamat eu in articolul meu).

 12. Ciollo
  Sunday, 15 April, 2012 at 12:37

  @ Alex ; "Din ce-am vorbit cu ei, au fost incantati de atmosfera de la Ploiesti dar... ei cred ca au auzit cam putin din lucrurile urate care s-au deslusit la televizor..." Fiica mea a fost in galeria CFR-ista de la Ploiesti si iti pot spune ca a auzit scandarile retardate ale "lupilor" (altfel, animale destul de inteligente). In plus a vazut si ploaia de saliva abatuta inspre autocarul si galeria lor. Ptr. ca era fata, a primit si apelative care fac trimitere la cea mai veche meserie din lume etc, etc... Cu toate astea insa, ptr ca veneau dintr-un loc in care respectul reciproc, civilizatia si cultura au alte sensuri decat in campiile samantarilor, au avut puterea de a fi obiectivi cand au vorbit de atmosfera de pe stadion. Frumoasa, dar lipsita de fair-play. @ FCP; In primul rand nu stiu la ce fel de bani faci tu referire. In al doi-lea rand, daca "vechile iubiri ale echipelor de traditie" inseamna subcultura dovedita prin scandarile de vineri, cu parere de rau (ptr voi de aceasta data) suporterii CFR nu vor muncii niciodata in aceasta directie.

 13. CJ-07-CFR
  Sunday, 15 April, 2012 at 12:42

  @b_o_g_d_a_n E foarte posibil ca arbitrul să-i fi acordat direct cartonașul roșu lui Camora (la faza penalty-ului) dacă acesta nu avea primul galben. De obicei noi nu ne plângem atât de mult de arbitraj precum alții, dar eliminarea lui Camora are ceva special. Nu putem uita dezastrul contra Rapidului, venit tocmai în urma suspendării portughezului (înlocuit la acel meci cu Panin). Costa a făcut la acel meci o eroare monumentală, netrecându-l pe Nicoară pe lista de rezerve, care s-ar putea să-l fi costat postul. N-a avut cu cine să-l înlocuiască pe Panin și atunci a ales soluția cea mai neinspirată: a jucat cu 3 fundași și a primit încă 4 goluri. Poate că era demis și la 0-1 contra Rapidului, dar măcar ședința dura 7-8 ore, nu 4-5. :)

  • b_o_g_d_a_n
   Sunday, 15 April, 2012 at 13:58

   @CJ-07, a fost un fault absolut banal in marginea careului de 16 m, aproape de linia de fund cu 10 minute inainte de penalty, la care Camora a vazut nemeritat galbenul. Faza aceea am retinut-o destul de bine, poate @albusibiu o are inregistrata si poate confirma sau nu.

 14. ulise3223
  Sunday, 15 April, 2012 at 13:37

  In cele 8 etape din 2012, Steaua a reusit 3 victorii si un egal acasa, pierzand 2 puncte acasa cu Mediasul, prin urmare un plus 8 la adevar. Noi am luat 4 puncte afara si am pierdut 3 acasa cu Rapidul, deci un plus 1 la adevar. Deci Steaua a recuperat 7 puncte la adevar. Si valizele abia acum incep sa circule mai cu spor, plus presiunea pe arbitri, media, etc. Suntem acum in marja de eroare, un pas gresit si suntem egalati (poate si depasiti daca suntem egalati de Dinamo si chiar Steaua care ne poate egala decisiv fie si.n ultima etapa, ambele depasindu-ne prin avantaj la meciurile directe). Doi pasi mici gresiti, si posibil sa pierdem locul 1. Avem insa meci cu Chiajna, liderul din 2012, si sper sa revenim la victorii. Avem nevoie de 5 victorii pana la final, si la indemana ar fi 3 victorii consecutive cu Chiajna, Piatra-Neamt si Brasov. Dupa aceste 3 partide de 9 puncte necesare, ar trebui ca in clasament sa revenim la un avans de 5 puncte. Avem un antrenor, hai sa credem in el si in jucatori. Cu un plus de motivare, de strategie tactica putem inca lupta cu sanse la primul loc. Sper ca jucatorii sa se trezeasca si sa arate ca-si merita locul la CFR. Si implicit si pe noi ca fani!

 15. Kruci
  Sunday, 15 April, 2012 at 13:42

  Camora a luat luat absolut meritat al 2-lea galben si implicit rosu . Faza s-a petrecut la 2 metri de arbitrul de tusa care s-a dus pe linia de fund pt. executarea penaltyului moment in care a mers si Camora la arbitru gesticuland vehement . Ce nu s-a vazut pe filmare e ca Camora s-a certat cu un copil de minge pe care la si scuipat de doua ori in fata arbitrului de tusa . Porma tusierul a comunicat in casca centralului gestul lui Camora si urmarea.... urmarea o stiti si voi . Va doresc Sarbatori Fericite !

 16. Zsolt
  Sunday, 15 April, 2012 at 14:05

  Meciurile care trebuie castigate: Chiajna, Ceahlaul , Brasov, Sibiu,Mioveni - cu U si Dinamo sunt de ajuns cate un punct iar dupa aia sa vedem in ultima etapa, poate nici nu mai conteaza. Cu 69 de puncte se ia titlul . In acest moment Dinamo este mai periculoasa decat steaua deoarece are micuri mai usoare. Steaua mai joaca cu vaslui, rapid,dinamo, brasov-deplasare,4 meciuri infernale.plus cfr-in ultima etapa....

 17. vass bela
  Sunday, 15 April, 2012 at 18:02

  Cum am mai scris, sintetizarea ideilor cuprinse in mesajele voastre ar constitui un indrumar excelent pt Ando si cei din conducere . Meciul cu Petrolul a trecut, necazul mai mare e ca prietenii galateni au vindut meciul, si cu toate ca nu apare nici un titlu care sa sugereze asa ceva, din comentariile cititorilor rezulta clar blatul, deci o tara intreaga se vede ca nu poate fi prostita ! Tot asa si meciul cu Sportul, dar cel de la Galati e cel mai dureros pt noi . Acum vazind ce se intampla, chiar imi doresc sa bata Vasluiul sa aiba motivatie etapa viitoare, desi ura mare impotriva noastra il poate face pe taran sa dea meciul la cioban . Si cred ca la fel va face si copos, asa ca ... Asa ca putem ajunge campioni numai daca nu ne mai impiedicam, nici macar cu dinamo sau cu U ! Ceea ce din pct meu de vedere e imposibil si nu pt ca adversarii sunt grozavi, ci ca noi avem lotul pe care l-avem si jucam cum jucam. Da Doamne sa ma insel !!!

 18. nea_silica
  Sunday, 15 April, 2012 at 20:41

  Nu vrea sa supar pe nimeni, sunt suficient de suparat moi meme... Reflectand la rece, cred ca acest campionat este pierdut pentru noi. Am pierdut 5 puncte in ultimele doua etape si mai avem 8 de jucat. Aproape imposibil de tinut distanta de urmaritori, luand in considerare valizele oierului si ura tuturora contra noastra. Sa privim deci spre viitor. Peste vara putem improspata si intari lotul, depinde de patron. Geaba ai un lot mare, daca e lipsit de valoare. Cu un antrenor bun (sper ca Ando este acela), cu 3-4 jucatori de valoare si alti cativa inlocuitori acceptabili adusi, vom castiga la anul. Acum un loc 3-4 trebuie sa ne fie accesibil. De aici putem incepe constructia echipei pentru campionatul ce vine.

  • Scippio
   Sunday, 15 April, 2012 at 21:02

   Din pacate, cu riscul sa par si eu pesimistul de serviciu, inclin sa-ti dau dreptate in ceea ce priveste soarta titlului. Nu cred ca suntem capabili de parcursul fara poticneli majore de care ar fi nevoie ca sa castigam. Avem prea multe maini moarte in echipa pe care nu le vad inviind subit. Si avem acumulat un deficit cam mare la capitolul tactica si omogenitate. Si nici Andone nu-i Alex Ferguson sau Trapattoni. In plus, am o vaga banuiala ca Stoaia nu prea va mai pierde puncte. Teoretic avem in continuare prima sansa la tilul dar practic cred ca avem nevoie de o mica minune. Sau mai multe. Pe de alta parte povestea cu intarirea lotului si antrenorul de valoare e dintr-un film pe care l-am mai vazut. Am tot visat la asta inca de cand Arpike a lansat basmul cu cele 8 milioane ce vor fi investite in echipa. Asta e al doilea campionat care a inceput de atunci si tot la nivelul de vise am ramas. Dar asta e doar parerea noastra a suporterilor. Onor conducerea sustine ca avem cel mai bun lot din tara. Sa ne gandim numai la cati ani au trebuit si cate oportunitati irosite pana cand s-a adus un portar mai de Doamne ajuta!

 19. andrei
  Sunday, 15 April, 2012 at 21:26

  se vad acum efectele vanzarii de jucatori la prima oferta si aducerea in schimbul lor a unora fara valoare. diferentele dintre Renan Garcia - Godemeche si Weldon - Ganea sunt egale cu diferenta dintre titlu si Cupa Uefa. poate nu am fi castigat titlul nici cu Garcia sau Weldon, dar cred ca am fi avut mult mai multe sanse. Steaua s-a intarit in iarna asta cu Chipciu, Chiriches si Parvulescu, in vreme ce noi i-am adus pe Godemeche, Ganea si Vranej. si se vad efectele fiindca pana la urma valoarea conteaza si ea. ma rog, stiu ca in cazul plecarii lui Weldon conducerea nu a avut de ales, dar cred ca in general ar trebui Pazkany sa scoata putin mai putin bani din club decat a facut-o in ultimii 2 ani. sunt banii lui si poate face ce vrea cu ei, dar se vad efectele. cred ca Steaua, Vasluiul si Rapidul au loturi mai bune decat noi la momentul de fata.

 20. IQ
  Monday, 16 April, 2012 at 01:35

  Eu nu impartasesc pesimismul celor de mai sus : avem in cotinuare prima sansa,nu depindem de altii,trebuie insa sa castigam ceea ce trebuie castigat in mod normal( cu echipele situate in partea 2 -a a clasamentului )si vom juca in ultima etapa acasa cu titlul pe masa avand 2 sanse din 3.

  • chiti
   Monday, 16 April, 2012 at 04:37

   mda, dar cum cineva mai sus a spus-o deja, tine cont ca Stoaia va pierde foarte greu puncte, chiar daca are meciuri foarte grele.. Parerea mea e ca va "castiga" toate meciurile importante, asa ca nu mai putem face pasi gresiti. Un loc 2-3 e mai realist...

  • Scippio
   Monday, 16 April, 2012 at 09:01

   Da, teoretic avem prima sansa asta am spus si eu. Practic insa, lucrurile se complica. Pana acum am avut deja mai multe meciuri cu echipe din astea cu care in mod "normal" ar fi trebuit sa castigam. Am castigat acasa cu mare chinuiala dar In deplasare am facut numai egaluri. (Tocmai ce ne-am declarat multumirea pt egalul scos cu o echipa retrogradabila) Jocul echipei este inscris pe un "trend" foarte clar, lotul e acelasi. Ce s-a schimbat? Antrenorul? Ma scuzati dar eu nu-l vad pe Andone vreun magician salvator al patriei.(A propos, a remarcat cineva vreo schimbare majora de atitudine la jucatori pentru ca a venit Andone? De ex la titularul Bastos?). In plus, cel putin Steaua si Rapid cred ca vor avea un parcurs foarte regulat pana la final iar toti arbitrii care vor arbitra meciurile noastre, din spirit de conservare, vor avea grija sa judece toate fazele care nu sunt clare ca lumina zilei in defavoarea CFR-ului.Cel putin eu daca as fi arbitru asa as face. Daca gresesc in defavoarea CFR-ului nu patesc nimic, ba dimpotriva sunt laudat. In schimb daca arbitrez nu cu greseli pentru CFR ci corect, cu aceeasi masura, sunt imediat crucificat. Ori, acestea fiind premisele, argumente de genul "vom castiga tot ceea ce este normal de castigat" mi se par cam lipsite de sens si temei. Raman la parerea ca doar o minune, sau un sir de minuni, ne mai poate face campioni

 21. avalon1
  Monday, 16 April, 2012 at 02:33

  The higher u get your hopes, the harder you'll fall... Anul acesta, din pacate sunt prea multe etape ramase de jucat...... Un loc 4 e mai probabil decat un loc intai ptr noi anul asta. Steoaia, rapid, vaslui vor termina inaintea noastra. Si cum 5-0 nu a fost in wake-up call, speram ca acest campionat van fi. Asta daca pe Arpike il mai intereseaza titlul. Spree deosebire de alti ani ( o tempora !!!) nu mai avem nici Cel mai bun lot--- e destul de slab, de fapt--- , n-avem nici antrenor, iar mass media si-a facut efectul, ne rup si arbitrii....Sau ne facem echipa/lot la anul, ne luam antrenor, sau terminam iar pe 4-5... Radem toti de Becali, dar macar ciobanul baga bani, incearca sa-si faca echipa. Noi incercam sa facem bani, vanzand echipa si aducand ciurucuri...... Probabil vom termina dupa ei in clasament si anul asta, ca si anul trecut.....Cineva ne iar de fraieri......Din pacate la noi nu mai e cale de mijloc. Profit pe planul intai, si daca iese si performantza cu atat mai bine..... Dragii mei, asta e calea pe care am urmat-o in ultimii 3 ani, nu s-a investit nici macar 20% din profit, ma intreb '' de ce draci beti sunteti asa optimisti ??? ''

 22. Mich
  Monday, 16 April, 2012 at 07:23

  Nu cred că mai luăm campionatul dar sper să îl luăm! :)

 23. Winner 24
  Monday, 16 April, 2012 at 09:11

  Daca Ando ar fii si psiholog pe langa antrrenor (am dubii) ar putea face ceva. Ultimele etape se castiga de caractere mari, de psihicuri tari. Daca va aduceti aminte, modelul Urziceni " nu ne intereseaza titlul, nu avem sanse" a dat roade atat la Unirea cat si la Otelul. rapid face acelasi lucru acum. Eu in locul lui Ando le-as Pune jucatorilor in vestiar o tabla cu clasamentul fix pe dos, steaua lider, Cfr urmaritoare la 4 pct distanta. Le-as interzoce Sa Mai citeasca ziarele si le-as comunica doar stiri false care Sa-I motiveze la maxim. Daca si an acest ultim ceas, conducerea vine cu mesaje de genul avem cel Mai bun lot, cu pctul asta castigate campionatul am rezerve ca privire la sansele noastre la titlu. Paste Fericit tuturor!

 24. ulise3223
  Monday, 16 April, 2012 at 09:33

  Inca doua etape ca asta si aterizam pe locul 4. Daca insa castigam urmatoarele 3 jocuri cu Chiajna, Piatra-Neamt si Brasov, foarte posibil ca avansul nostru sa creasca la minim 5 puncte. Daca nu reusim tripla 3x3, atunci vom fi cu spatele la zid si condamnati sa castigam fiecare meci.

 25. caneto
  Monday, 16 April, 2012 at 10:00

  Cine stie, poate toate meciurile ramase din acest campionat se vor termina la egalitate. 8 etape x 9 meciuri + cele 2 de azi = 74 de remize. Bineinteles, in toate meciurile ei, steaua sa conduca la un moment dat cu 3 – 0, iar noi, in meciurile noastre, sa egalam meci de meci de la 0 – 2. In ultima etapa, CFR-steaua 0-5 la pauza, 5-5 rezultat final :)

 26. IQ
  Monday, 16 April, 2012 at 10:34

  Dragi suporteri cfr-isti pesimisti: sunt de acord cu voi ,echipa e in criza,nu joaca nimic( lucrurile acestea le-am spus in mod repetat de mult,inca din iarna ,cand in cantonamentul prelungit din turcia "pt. omogenizaresi creerea relatiilor de joc " nu se vedea nimic,bastos si godemeche sunt zero,de zerbi e tinut stupid pe bara etc.).Andone nu reprezinta solutia optima( vezi comentariul din 8 apr. cand prevesteam numirea lui).Cu toate aceste argumente rationale in saptamana Invierii eu sper insa in continuare intr-o minune.Exista o lege a compensatiei,a echilibrului si un arbitru acolo sus care in ultimii ani a facut dreptate provinciei in ciuda atacurilor furibunde ale echipelor bucurestene (steaua si dinamo) sustinute de mass-media corupta si mizerabila moral....Sa ma explic:suntem in criza ,in ultimele 3 jocuri am luat doar 2 puncte(dar sa nu uitam ca si steaua a obtinut aceeasi performanta-pandurii,gaz,tg. Mures,rapidul a scos zero puncte in 3 jocuri consecutive,de dinamo nu mai vorbesc)Ele au iesit din criza(probabil si dinamo diseara),noi de ce sa nu speram ca putem lua 9 puncte in urmatoarele 3 meciuri:cu chiajna- cat credeti ca vor mai juca bine,vezi sportul,cu ceahlaul- nu-s tari acasa,dupa 4 egaluri ale noastre afara trebuie sa apara si un alt semn ,respectiv cu brasov acasa( in pierdere de turatie,venind la cateva zile dupa meciul cu dinamo);inca ceva- la medias,cu sportul si la ploiesti,am ratat puncte grele in ultimele minute,sunt sigur ca se va intoarce roata.P.S.Chiar credeti ca steaua si rapid vor avea un parcurs impecabil cu victorii in linie pana in ultima etapa? Ma indoiesc,nicio echipa nu e capabila sa lege mai mult de 3 victorii ,apoi vine refluxul; in plus curand se va juca din 3 in 3 zile...Propun reluarea discutiei peste 3 etape cu clasamentul de atunci.

 27. gica10
  Monday, 16 April, 2012 at 11:38

  Daca ar fi previzibil acest fenomen cred ca nici n-ar avea farmec.....indiferent de rezultatul final noi ramanem suporterii acestei echipe si trebuie s-a incurajam.Da,ar fi extraordinar sa castigam.Poate ar trebui sa ne bucuram si de jocul in sine nu sa ne gandim doar la rezultat.Presiunea pe care o punem suplimentar din tribune clar ca nu le prinde bine.Din tribune ar trebui sa razbata doar o forta pozitiva.Deci in concluzie sa incercam sa fim pozitivi....si vom vedea.

  • nea_silica
   Monday, 16 April, 2012 at 12:29

   Gica, am vrea sa ne bucuram de jocul in sine, din pacate insa nu jucam nimic. Sper ca Ando va reusi sa faca o echipa. Chiar daca nu una campioana, dar macar una cu joc combinativ, spectaculos.

 28. albusibiu
  Monday, 16 April, 2012 at 14:00

  Nu cred ca trebuie sa facem foarte multe consideratii asupra campionatului. Deocamdata nu stim cel mai important lucru: cum joaca echipa cu Andone. Ar trebui sa mai treaca macar 2 etape ca sa ne dam seama daca se simte sau nu interventia lui asupra formei actuale. In mod normal, CFR-ul ar trebui sa castige si fara antrenor meciul cu Chiajna (asta daca se vrea cu adevarat ceva) si, apoi la Piatra Neamt vom discuta cel mai corect despre cine suntem si ce vrem. Important este sa avem soarta in propriile maini, sa nu depindem de alte rezultate. Chiar si daca ar fi ca in ultima etapa sa fim la 3 puncte in spatele Stelei n-ar fi un dezastru: batem si castigam campionatul. De asta cred ca Steaua ca sa stea linistita are nevoie sa recupereze inca 7 puncte fata de noi, asta in conditiile in care au meciuri cu Vaslui, Rapid, Dinamo si noi. Dinamo, intr-adevar poate sa ne ajunga, au o situatie similara cu a noastra, dar ca sa scapam de grija lor avem nevoie neaparata de un egal in meciul direct. In rest, si ei si noi avem exact acelasi traseu pana la final, cu diferenta doar a unui meci cu Astra, iar pentru noi cu Chiajna. Cele mai multe probleme imi fac pentru Rapid si Vaslui, cele care mai au un singur derby pana la final (ele merg una dupa alta ca programare, exact ca noi cu Dinamo). Campionatul e deschis, se poate intampla orice, nu ne putem da inca seama daca e bine sau rau, cata vreme am avut doar 2 jumatati de mar complet diferite la Ploiesti: o prima repriza asa cum stiam, slaba si o a doua destul de interesanta si datatoare de sperante...

  • de-a dura lex
   Monday, 16 April, 2012 at 14:04

   Ei, nu știm cum joacă echipa cu Andone... Doar e foarte clar: în zece oameni.

   • albusibiu
    Monday, 16 April, 2012 at 14:36

    Daca antrenorul va fi bun, se poate spune ca joaca chiar si in 11 sau chiar 12 (macar la inceputul meciului).

 29. petrolist
  Tuesday, 17 April, 2012 at 21:11

  Felicitari ptr. articol! In mare parte deacord cu cele scrise de tine. Despre expresia "a o intoarce ca la Ploiesti" pot sa-ti spun ca ea vine de la faptul ca in Ploiesti sint 4 gari in cele 4 puncte cardinale si exista posibilitatea, unica se pare (cel putin in tara), ca un tren sa se roteasca in jurul Ploiestiului.

 30. Pingback: Întoarcere à la Ploieşti « Presa Locala

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>