Monday, Jun. 26, 2017

64+3=67

Written By:

|

Tuesday, 15 May, 2012

|

Posted In:

|

63 Comments

64+3=67

METEO – 15 mai 2012 – Mioveni (AG)

Ziua – Posibil ploaie

Maxima zilei: 17℃

Viteza vântului: 15-20 km/h

Șanse de precipitații: 70%

Cantitate precipitații: 2.5 l/m²

Noaptea – Posibil ploaie

Minima nopții: 11℃

Viteza vântului: 10-20 km/h

Șanse de precipitații: 90%

Cantitate precipitații: 8.4 l/m²

CS Mioveni – CFR 1907 Cluj (și poate campionatul) se joacă la mijlocul dintre zi și noapte (seara, de la ora 21.30), așa că putem lua în considerare cifre situate între valorile menționate mai sus. Dar și ochiometric, fără a mai calcula nemțește, se poate observa că există mari șanse ca triunghiul verde să fie mai ud decât o masă verde situată indoor. Ud și neprimitor cu echipa mai tehnică (bănuiesc că CFR este aceasta, deși lipsește Peralta). Pe teren ud valorile se nivelează în jos. E posibil ca, în locul a 90 minute de zburdare maiestoasă a locului 2 (1, după regulamente corecte) sub privirea abulică a retrogradatei de pe locul 18, să vedem un meci de locurile 9-10.

După mine, nu conținutul valizei (valizelor) dă plus-valoare unei echipe bătute de 8 ori la rând, ci starea gazonului și slăbiciunile adversarului. Dacă cei de la meteo se vor ține de cuvânt și… vor ploua, întrecerea se transformă din concurs de lumânări în competiție de șuturi pe jos, de la orice distanță. Deși mai lent pe teren ud și predispus la cartonașe, Gabi Mureșan trebuie țâpat în teren la Mioveni și lăsat să tragă PE poartă! Lângă el, Sare, mijlocașul care a jucat surprinzător de bine după ce a fost lăsat la fezendat la echipa nr.2. Nici Sare nu este străin de tehnica șutului și, chiar dacă nu le nimerește celestic precum Sf. Maftei, măcar dă mingea pe jos și pe poartă. Cu Voința n-am avut tragere de inimă pentru a trage la poartă; a trebuit să tragă Sf. Maftei concluzia, de la mare distanță și cu disperare, ca să înțeleagă și Andone. Dacă plouă tare, zic să băgăm toți oamenii prieteni cu șutul din lot și să-i dăm lui Sougou ghete cu cele mai sexoase crampoane de pe Pământ. O singură recomandare-i mai fac – gratis – antrenorului: Ganea pe extrema stângă, dacă e 100% refăcut. În condițiile în care ne trebuie 3 puncte din 3 și vom avea și improvizații în apărare, atacul total e cel mai indicat mijloc de comunicare cu fotbalul. Dacă vom începe însă cu un joc de 80 minute de tatonare… nu știu… nu eu am venit în locul lui Jorge Costa.

Un eventual eșec/semieșec la Mioveni cade 99% în cârca lui Andone! CFR are absenți importanți, jucătorii sunt sub o presiune fantastică, nu se știe cum ne tratează arbitrii, mințile mai rătăcesc și spre alte partide, ce PAR mai importante, valizele sporesc ostilitatea față de CFR ș.a.m.d. Azi e momentul lui Andone. El trebuie să fie cel care șterge cu buretele toate apăsările, toate aspectele negative, și cel care scrie cu creta pe tablă formula câștigătoare. Să fie clar: Andone a pierdut partida cu Voința, cea câștigată de Maftei! Este obligat s-o câștige pe cea de la Mioveni; n-are scuze. La semnarea contractului, Andone (sau oricare alt antrenor) se obliga să înceapă meciul de la Mioveni cu cele 3 puncte în buzunar. Dacă nu bate la Mioveni, Andone n-are față de CFR, chiar dacă ulterior câștigă titlul! Simplu.

Nu ține scuza că Mioveniul a jucat la Dinamo cu echipa a 2-a. Aia a fost de fapt echipa a 3-a. Noi jucăm contra echipei a 2-a, că argeșenii n-au echipa 1! S-or fi nivelat valorile în campionatul nostru, dar nici chiar în așa măsură. Suntem acuzați că nu merităm titlul pentru că jucăm slab, urât și am pierdut cu 0-5 și 2-4 niște meciuri. Ultimul criteriu e hilar. Să acuzăm și noi Vasluiul că nu merită trofeul după 0-3 la Voința? Nu, n-avem șanse să câștigăm campionatul prin KO, ci doar la puncte. Poate chiar la egalitate de puncte, dar cu 2 pumni în plus trași în bărbia moldoveanului.

Cine sunt cei care lipsesc la Mioveni?  Cadu, Camora, Peralta şi Ronny. Contează? Sunt printre ei jucători de neînlocuit? Întrebați-l pe Iuliu Mureșan, nu pe mine. Eu am văzut Antalya la televizor. Probabil Andone va începe cu linia de fundași Panin, Maftei, Piccolo, Nicoară. Eu aș folosi o linie din 4 fundași veritabili, fără improvizația Nicoară, cel care nu prea dă randament în meciurile cu miză, deși nu-i lipsește talentul, mai ales pe o poziție pe care nu e pe deplin stăpân. Așadar, recomandarea mea – tot gratis (că doar nu-i postul meu în joc) – Lionn, Maftei, Piccolo, Panin. Mai slab decât contra Voinței Lionn nu poate juca, iar Panin mi s-a părut întotdeauna mai bun pe stânga, deși trebuie să-și folosească piciorul… contra-naturii.

La mijloc e aproape rezolvat. Am să folosesc sistemul 4-2-3-1. V-am zis deja de cei 2. Cei 3 vor fi (de la dreapta spre stânga): Sougou, Bastos și Liviu Ganea. Vârf – Kapetanos. Îl las pe Ando să facă o bancă de rezerve echilibrată, să aleagă minutele schimbărilor și să ia toată răspunderea în cârcă.

Cine este CS Mioveni? Habar n-am! Am văzut Mioveniul doar pierzând în Gruia cu 0-3 și mi se pare suficient. Ce s-ar fi putut schimba în bine pentru ei și rău pentru noi de atunci? Aaa… văd că nu-l mai au pe Nicolae Dică, ”deviatorul” din Gruia, prietenul de lovituri libere al lui Hora. În rest, pentru cei cu curiozități în program, o să vă ofer lotul adversarilor, așa cum e trecut pe Wikipedia:

 

Puteți să le faceți voi echipa, sistemul de joc, dacă vreți. Sper doar să titularizați un portar care le comite la respins mingi ude… De motivat o să-i motiveze alții, pentru culori. Până la ora relatării mele, nu se știe exact în ce echipament vor evolua gazdele: roșu-albastru sau galben-verde? Bazându-mă pe flerul meu artistic și lecturile din tinerețe, estimez un echipament curcubitaceu, cu ușoare nuanțe antibaciulungurean, accentuate.

La noapte, pe ploaie, putem redeveni campioni intermediari, așa cum e bine și frumos pe hârtie. Campioni adevărați putem deveni numai în Cluj-Napoca, pe oricare dintre stadioanele clujenilor.

PS – Pentru băieții vișinii din teren, doar atât: vă rugăm să nu ne faceți să arătăm precum fanii lui Man City la scorul de 1-2 contra lui QPR! Lăsați buturuga mică la locul ei, înfiptă temeinic în țărână și n-o zgândăriți! Carul Mare trebuie să rămână și el la locul lui, pe cerul neînstelat, n-are ce căuta pe Pământ. Că doar nu e tras de boi.