Wednesday, Jul. 18, 2018

Cum o fi TAS-ul?

Written By:

|

Friday, 18 May, 2012

|

Posted In:

|

112 Comments

Cum o fi TAS-ul?

Stoichiță ne spune că nu poate fi altfel decât tasul falsificat din cântarul LPF-ului. „Cum să hotărască TAS-ul altceva decât comisiile, nu se fac ei de minune, ce ei au fost pe tunel să știe ce a fost acolo?”. Dar maestre Slughiță (de ce i-or fi zicând așa fanii Stelei? O fi de la caracter?), comisiile au fost în tunel. Vorbești despre meci, maestre, alături de mulți alții, de parcă s-ar fi desfășurat în Triunghiul Bermudelor, iar adevărul și cinstea ar fi dispărut fără urmă până să ajungă la ochii și urechile voastre. Dincolo de asta se mai zvonește, printre apropiații Stelei, că Mircea Sandu și-ar pune influența în funcțiune. Scopul ar fi doar unul: Vasluiul campioană, iar Steaua să prindă drept de joc în tururile CL. Nu cred că UEFA e condusă, după cum spun unii răutăcioși, chiar de Blatini.

E ușor să vorbești precum Stoichiță, e ușor după ce alte tasuri din liga întâi se strâmbă după voia finilor. Tasul meciului Steaua-Dinamo s-a înclinat după cum au cântărit greutatea blatului M. Nicolae (actor șef), Pulhac (ăsta ce-i drept e el însuși un întreg blat), Grigore, Rus, ultimul cu semnul întrebării, primul cu semnul exclamării. Da, maestre Nicolae, ești bun! Alo! Alo Prosportu’, GSP-ule, e mai bun ca Beto! Cum cine-i Beto? Domnilor ziariști, umil vă spun: Beto e cel pe care l-ați desenat cel mai bun actor al ligii. Lăsați-l fără titlu domnilor, lasați-l tot fără titlu și pe Mihai Costea, ală cu episodul – tăvăleală cu inima ruptă – de la Brașov, atât de ruptă încât arbitrul de la margine era cât pe ce să-și rupă steagul de la așa zdravănă fluturare. În consecință, Steaua a dat goluri prin Iliev, rămas de 2 ori nemarcat în centrul careului, omul de care trebuia să se ocupe și M. Nicolae și ajutorul său din linia de fund, D. Grigore, care s-a manifestat la fel de iscusit. Același M. Nicolae, care a căzut în dezorientare la două, extrem de promițătoare, contraatacuri dinamoviste și nu numai, i s-a întâmplat aproape la fiecare pasă și lui și celorlalți. Nici actori premiați cu Oscar n-ar fi putut juca atât de bine scena rătăcirii drumului spre poartă.

Pe de altă parte azi am trăit și exasperarea maximă. Ca toți frânarii, am tras cu urechea la emisiuni de sport, curios ce se mai aude cu TAS-ul. Peste tot lătratul exsperant al aceluiași lătrău. Nu e câine roșu, nu e câine de nici un fel și bine că nu e, măcar nu se simte rușinată specia canină. Nu e nici bou, că vorbește, și bine că nu e, că nici boii n-au motiv să roșească. Noroc pe întregul regn animal că lătrăul nu de acolo se trage. El vine dintre oameni, numai că oamenii sunt, unii oameni cu adevărat, cei mai mulți, alții, cei mai puțini, doar otrepe. Ei bine o Otreapă a fost cel care mi-a agresat urechile. Cine să fie? Cred că ați ghicit, nimeni altul decât Porumboiu. Ce să spun despre otreapa cu nume de om? Gesturile sale spun totul. La Digi Sport i s-a demonstrat ca nu a fost penalty la Galați, a început să-l jignească pe Crăciunescu. De ce m-a interesat meciul de la Galați? Simplu! Pentru că au fost elemente care au ridicat semne de întrebare. A surprins faptul că nu a existat nicio finalizare serioasă a gălățenilor, au fost câteva ocazii mari de gol soldate cu șuturi anemice și așa și cu ajutor de la arbitrii bulgari, Oțelul a cedat cele 3 puncte. Aparent, gălățenii au jucat, au atacat, au presat un Vaslui în genunchi, întreaga repriză secundă, dar fără nici un folos pe tabelă. M-am întrebat îndelung, au vrut? Ce e de spus și aici e că tasul pare a fi tot din scenariul cu ocaua mică. Cu ocaua mică au cam umblat și bulgarii, nu tare, tare, dar destul ca să mă convingă că există canale cu dedicație la aducerea arbitrilor straini, cum drumu-i destul de lung au și vreme să învețe ce culoare trebuie să aibă fluierul.

Cel mai contrafăcut dintre tasuri e cel în care-și pune judecățile LPF-ul. Tasul lor e atât de măsluit că te umflă râsul. După voia lor kilogramul devine gram și invers, după izul lăsat de pârțul lui Mitică, pardon, vorbă doream să spun, dar m-am încurcat din cauza mirosului. Unii spun că șeful ligii a râgâit doar fără să vorbească. Era bine de punea măcar mâna la gură. Oricum mirosul rămâne, stăruie ca după  toate mesele lui bune. O întâmpinare cu miciuni ridicole însăilate cu ață roșie, așa cum e cea trimisă de ligă la TAS-ul elvețian e menită să ne ușureze sarcina.

Iată că ajungem și la oful nostru cel mare. Meciul cu U. Meciul de care ne mai despart câteva ore, dacă nu cumva TAS-ul… Ei bine, mărturisesc că nimic n-ar fi mai dulce decât un meci câștigat pe teren. Dar nu se poate, pur și simplu nu se poate. Nimic din ce s-a întâmplat în acest sfârșit de campionat nu-mi permite să sper că va fi un joc cinstit. Primii care îmi dau frisoane sunt oficialii, prin trecutul lor, prin legăturile lor, prin manevrele lor. Oficialii care au transformat clubul, pe care unii îl iubesc mai tare decât pe propriile mămici, într-o fecioară sedusă și abandonată de care se mai folosesc pentru ultima oară și se folosesc până o lasă fără pic de demnitate. Brusc, un club care se vrea cu tradiție în Cluj a ajuns să-i fie apărată onoarea de un hingher de gunoaie, de un troglodit de Slobozia și de primatul de Oltenia – ăsta a devenit brusc moralist, l-o fi năpădit până la măduvă dragostea de spectatori, pe el, pe cel care mai avea un pic și le arăta ploieștenilor din tribune ce i-a implantat mă-sa-ntre picioare. El, cel care nici nu știe să găsească Clujul pe hartă e brusc pătruns de patriotism local. Ei, cei veniți și pătrunși de culorile alb-negre apără Clujul străduindu-se să-i fure un trofeu. Cine a mai auzit așa ceva, să ceri depunctarea propriei echipe? Acești profitori ai banului public se folosesc de primatele din tribune spre a-și face mendrele. Interesele lor sunt străine atât de U cât și de CFR, dar își manipulează primatele din tribună cu ușurință și fără jenă. Tocmai această manipulare mă face să nu cred în corectitudinea organizării. Neîncrederea e dublată și de eforturile pe care le fac pentru limitarea accesului presei în zone esențiale ale stadionului. Tot de rău augur mi se pare și efortul de a umple stadionul. Se știe deja cât de ușor pot fi manipulate mulțimile, cât de ușor se poate obține efectul de turmă. Oricum mă aștept la orice numai la un Gaudeamus igitur, cântat la intrarea echipelor în teren, nu. Primatele de azi, care se jură că sunt U-iști, oare știu că pe vremea adevăratului U nu începea nici un meci fără Gaudeamus igitur cântat de galerie. Asta se întâmpla și acasă și în deplasare. Aceea era galerie; reușea să-și facă imnul ascultat pe orice teren. Atunci primatele erau exilate automat pentru că toți socoteau înjurătura semn de prostie. Un alt element care mă face să fiu circumspect este arbitrajul de la Galați, unul la alibi, unul care a dat Cezarului atât cât a avut nevoie. Troglodiții din staful U-ului, fiind toți în barca impresarilor, bănuiesc că e clar pentru orcine că există și canal pentru arbitri.

Minciunile așternute nonșalant pe hârtie de LPF îmi dau de înțeles că nimeni nu are nici o reținere în a duce mârșăvia la capăt. Complicitatea continuă și nu sunt semne că s-ar opri. Dacă ar fi existat minimă bună credință din partea LPF, s-ar fi găsit soluții decente și pentru rejucare, spre exemplu, vineri rejucarea și marți meciul cu Steaua. Nu era aceeași zi cu Cupa, nu schimba data de trimitere a datelor oficiale către UEFA. Pentru că totul s-a făcut împotriva noastră și pentru că încă se mai face, nu cred că meciul trebuie jucat. Personal nu am încredere. Nu cred într-o organizare cinstită, onestă, cred că ni se întinde o nouă capcană, așa cum ni s-au întins multe în ultimul timp. Cred că avem dreptul la timp decent de odihnă, cred că avem dreptul la șanse egale cu celelalte competitoare. Cred că avem dreptul la fotbal curat, nu la circul lui Mitică. Sunt sătul de campionate și strategii puse la cale pe la nunți, sunt sătul de cumetrii și nepotisme, sunt sătul de bâlciul ieftin cu iz balcanic, vreau fotbal pe teren, dar îl vreau cinstit. Cred că aici, în Liga lui Mitică, tasul e măsluit. Vreau fotbal pe teren, vreau campionate jucate în iarbă de la început până la sfârșit, vreau ca și Wesley, luptă pentru titlu fără șmecherii și aștept să văd cum e TAS-ul la elvețeni. O fi oare precum ceasul, precis și exact, ireproșabil? Vom vedea și vom ști, așteptarea e puțină de acum.

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

admin

(112) Readers Comments

 1. Calin Cocora
  Friday, 18 May, 2012 at 03:48

  O mostră despre cum e perceput fotbalul românesc și circul care înconjoară meciul nostru cu U. link

 2. starbuck
  Friday, 18 May, 2012 at 04:08

  felicitările mele pentru articol ! Forza CFR !

 3. ulise3223
  Friday, 18 May, 2012 at 08:23

  Steaua are 2 scheme: penalty sau gol din faza fixa. Fireste, cu complicitatea jucatorilor adversi. Vaslui se scoate cu penaltyuri eronate si cu Wesley. CFR se apara cu sansa divina. Si cu adevarul de la TAS! Hai CFR!

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 10:43

   Astea sunt scheme vechi. Au adăugat la ele și schema cu valiza, atât Steaua, cât și Vasluiul. Să știi că nu e mită, e premiere pentru exersarea cu succes a poziției capră

 4. ulise3223
  Friday, 18 May, 2012 at 09:23

  link Cica judecata pe fond este abia pe 1 iunie! Cam departe, nu?

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 10:35

   Este normal sa se judece fondul atunci. Probele trebuiesc analizate. Evident daca dosarul contine probe ce nu pot fi tagaduite TAS-ul poate decide mai repede. Termenele depind si de programari, nu-mi imaginez ca tibunalul se ocupa doar de CFR. Astazi, cred eu se decide intre se joaca sau nu se joaca. Daca se suspendă rejucarea avem 99,99% meci castigat cu 3-0 la decizia pe fond. Daca nu se spunda, nu înseamna ca nu putem avea acelasi rezultat la judecata pe fond doar că ar scadea coeficientul de siguranta. Minciunile ligii ne ajuta pentru ca dovedesc reaua credinta a LPF. Intrebarea este daca nu se decide suspendarea cum va fi psihicul jucătorilor, Ando se lupta sa-i intareasca, va reusi?

 5. marce
  Friday, 18 May, 2012 at 09:45

  Am mai aşteptat noi dreptatea de la alţii.Vin americanii!!!va amintiţi celebra fraza?Ce dezamăgire ce naivitate.Cred ca minciunile şi influenţa Ligii ne vor sapa din propria ograda.Ce ruşine ...

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 10:39

   Vin americanii a fost o aiureala care dadea de 2 bani sperantă unui popor oropsit. De asta dată nu văd ca lucrurile să fie similare. La CEDO s-au castigat multe procese pierdute in Romania, acolo s-au îndreptat multe nedreptăți. De ce să nu credem în TAS. Nu am auzit să existe plângeri întemeiate vis a vis de corectitudinea tribunalului, nici din România(exceptându-l pe Porumboiu), nici din alte țări.

   • marce
    Friday, 18 May, 2012 at 12:39

    Totusi acum se vă dovedi dacă TAS fac dreptate.LPF vor să influenţeze....nenorociţii...ce gunoaie

  • de-a dura lex
   Friday, 18 May, 2012 at 10:57

   TAS nu înseamnă „alții”.
   este o componentă a unei structuri internaționale din care face parte și FRF, având autoritate judecătorească în sport.
   chestia cu americanii este cu totul altceva.

 6. nea_silica
  Friday, 18 May, 2012 at 11:30

  Fain articol. Multumesc. Total de acord cu ceea ce ai scris despre otreapa. Ca si de clubul cu care ar trebui sa jucam azi. Btw. americanii: imi vine greu sa cred chiar si in TAS. Cred insa, ca-i putem bate pe concitadini, la scor chiar, daca jucatorii nostri se ocupa de fotbal si nu de razbunare. Nu ca nu i-as intelege in acest din urma caz...

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 12:03

   Nea_silica, sunt convins că în condiți normale din 10 meciuri îi batem în 11. Nu de capacitatea de a-i bate mă îndoiesc ci de mârșăviile LPF&FRF. Avem și probe, spre exemplu programarea meciului duminecă, când etapa se încheie luni. Totul pentru Vaslui, mă mir cum de e de acord Gigi. Si Steaua și CFR au joaca după timp redus de odihnă. Sub 72 de ore Steaua, aici se include deplasarea, sub 48 de ore pentru noi. Vasluiul, în schimb, are cel mai lejer program, urmând să joace contra unui U epuizat(sub 48 de ore cu tot cu deplasarea lungă) după 96 de ore de odihnă. Pentru cine ești escroc Mitică?

   • nea_silica
    Friday, 18 May, 2012 at 13:46

    Nea Jijie tace intr-un mod cu totul necaracteristic. Nu doar ca a foast pus cu botul pe labe, dar i s-a poruncit sa taca. Si pentru prima data in viata asa si face. Minune! Presupun ca in spatele acestei conjuratii sunt persoane foarte influente (din politica, sport, afaceri si nu doar!).

    • caneto
     Friday, 18 May, 2012 at 13:59

     Este in campanie electorala pentru primarie la bucale. Are interzis la tv.

     • nea_silica
      Friday, 18 May, 2012 at 17:01

      Chiar? Si nu poate vorbi nici de sport. Pai ar trebui prelungit campania tot anul!

 7. caneto
  Friday, 18 May, 2012 at 11:33

  "INCREDIBIL! CFR, obligată de LPF să joace FINALA cu Steaua duminică, dar în Liga I se joacă şi luni! Programul ultimei etape îi va isteriza pe ardeleni"

  • de-a dura lex
   Friday, 18 May, 2012 at 11:39

   e uluitor ce face LPF.
   dacă se joacă și luni, programarea lui CFR-Steaua duminică este o hoție pe față.

  • FLORINACCIO
   Friday, 18 May, 2012 at 12:40

   Asta chiar ca e bataie de joc la adresa noastra!Sper ca din vara Paszkany sa faca o super echipa,pt ca altfel n-o sa mai avem nicio sansa.

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 12:50

   Iată că Mitică ne dă prilej de nou proverb: „Hoțul chiar dacă se dă de gol e om cinstit!”

 8. ulise3223
  Friday, 18 May, 2012 at 11:41

  Ne mai poate ului cu ceva LPF? Cred ca in sezonul urmator ne trebuie echipa de doua ori mai buna, sa jucam fiecare meci ca si cum am fi condusi cu 1-0!

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 12:38

   Mitică își joacă libertatea nu postul în aceste zile. Nu cred că va rezista în fruntea ligii.

 9. halley
  Friday, 18 May, 2012 at 11:49

  Euforia de la Mioveni sa nu se transforme in dezastru ! Sincer n-am inteles deloc de unde atata optimism, suntem campioni ? Suntem pe dracu, ne punem piedici singuri. In loc sa ne concentram la maxim pentru meciul cu retardatii, noi ne amagim cu faptul ca avem dreptate, vine decizia de la TAS, nu mai jucam deseara, suntem un fel de robin hood mioritic etc. Ce se intampla oameni buni? Ne-am prostit de tot ? Am uitat meciul cu Vointa ?, ne permitem sa ne relaxam, avem un joc care lasa de dorit, suntem obositi, avem accidentati, toti dusmanii stau la pandaaaaaaaa ! Daca cumva decizia este impotriva noastra, trebuie sa apelam la ajutorul divin pentru ca hienele ne vor rupe in bucati ! Va fi macel, sunt convins.

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 12:48

   Ai dreptate, dar nu cred că bucuria suporterilor este răspândită și la echipă. Andone cred că a pregătit jocul atât de bine cât a putut, cred că suntem mai buni decât U. Meciul cu Voința nu cred că poate fi luat de etalon, atunci au fost condiții speciale, atunci jucătorii au fost perturbați de familii de prieteni. Străinii au avut de lămurit pentru cei din țările lor situația, fie că le-au venit întrebări de la presă, de la apropiați, ei au fost distrași, au fost perturbați, scoși din ritmul normal și, evident, surescitarea generată de evenimente și-a spus și ea cuvântul. Acum cred că echipa e concentrată, motivată și hotărâtă, dacă se joacă pe teren fără culise vom câștiga.

 10. ADI CFR CLUJ
  Friday, 18 May, 2012 at 12:00

  De multe ori am ajuns la concluzia lui Sabin Gherman de acum mai multi ani: Chiar m-am saturat de Romania,de lichelismul si hotia,spaga si mita,prostia si incultura,indolenta si nesimtirea celor care conduc aici din 1989 incoace!!! Chiar regret ca m-am nascut in tara asta,incep sa simt ca nu mai am nimic in comun cu ea,nu stiu ce va fi mai departe..... Sper totusi ca TAS-ul isi va face datoria asa cum trebuie,nu de alta,dar sa nu cer azil politic pe alta planeta....

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 12:37

   Având la dispoziție suita de evidențe care dovedesc rea voință și încălcare de regulamente nu cred că TAS-ul poate decide altfel decât suspendarea meciului și continuarea firească U-CFR 0-3. Gurile rele (surse FRF localizate în zona Botoșani) spun că Mitică a intrat în incapacitate de plată cu afacerile proprii, ceea ce la determinat să găsească soluții, Porumboiu s-a repezit să-i vină în ajutor. Înțelegerea s-a perfectat după ce Vasluiul a remizat cu noi. De atunci arbitrajele au fost presărate exclusiv cu decizii împotriva noastră. Pentru meciul cu U delegarea lui Tudor a încurcat scenariile prestabilite, Mitică își dorea să ne și depuncteze, nu numai să ne ia punctele, că să nu rămână loc de emoții. Vă reamintesc că dacă pierdeam doar cu U, Vasluiul rămânea în spatele nostru. Mitica a mizat pe severitatea prostească a acestuia el nefăcând parte din blat. Era nevoie de o bătaie cu eliminarea a cel puțin 5-6 jucători, pentru pierderea meciului, la care să se mai adauge după împrejurări și câțiva de pe banca de rezerve. Ar fi urmat suspendări pe multe etape. Consecință firească am fi pierdut măcar meciul cu Steaua. Porumboiu a rămas setat pe scenariu și îi tot dă înainte cu eliminările care trebuiau dictate. Acesta este motivul pentru care imediat după meci, Alexandru Boc afirma că i-ar fi spus Tudor că trebuia să elimine jucători. Tudor a refuzat participarea la mânării. Ulterior s-au tot făcut presiuni asupra sa, fără rezultat palpabil. Tudor s-a speriat și de faptul că procuratura a început foarte rapid cercetările. Piedica mare în îndeplinirea scenariului au reprezentat-o jucătorii noștri care au refuzat să riposteze în încăierări. Se pare că la urechile lui Ando a ajuns ceva prin intermediul lui A. Cristea, în consecință acesta și-a instruit echipa și a cerut titularilor să nu intre în tunel. Câțiva nu s-au putut abține, atât doar că nici cei câțiva nu au pătruns atât de mult încât să fie de acuzat.

   • ulise3223
    Friday, 18 May, 2012 at 12:52

    Tare teoria! Si foarte plauzibila dupa toate manifestarile LPF!

    • Calin Cocora
     Friday, 18 May, 2012 at 13:00

     Am primit mai multe detalii din zona comitetului exectiv FRF am să revin cu detalii dacă va mai fi cazul. La ligă s-au întâmplat multe, nașu nu l-ar mai vrea pe Mitică, consideră că este dăunător la imagine, că are metode învechite și nu poate face față condițiilor noi.

 11. superman1
  Friday, 18 May, 2012 at 12:16

  Deci TAS decide vineri doar daca decizia LPF se suspenda sau nu. E posibil sa decida respectarea deciziei LPF de rejucare si apoi sa judece pana in 1 iunie si sa dea verdict 0-3 pentru CFR? E ilogic. Daca decid suspendarea deciziei LPF si judeca fondul pana la 1 iunie - e ok, de inteles. APROPO: UEFA vrea sa stie castigatoarea cat mai repede, din cate stiu pana pe 23 mai. Cum ramane atunci dorinta UEFA versus verdictul TAS pana pe 1 iunie?

  • de-a dura lex
   Friday, 18 May, 2012 at 12:29

   chestia cu vineri, ora 12, și cu 1 iunie, pe fond, este aruncată de LPF, într-un mod plin de echivoc (voit sau nu).
   presupun că astăzi se dă verdictul cu privire la U-CFR, iar în 1 iunie cu privire la procesul dintre CFR și LPF.

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 13:08

   Nu este ilogic. Este chiar normal. În mod normal în absența deciziei definitive nu trebuia programat meciul. Programarea acestuia trebuia făcută după expirarea timpului de recurs. TAS-ul poate suspenda rejucarea până la pronunțare, dacă se consideră că rejucarea este decizia justă se reprogramează. Cum ar fi ca orice individ condamnat de prima instanță să fie închis înainte de pronunțarea recursului?

 12. caneto
  Friday, 18 May, 2012 at 12:19

  Am intrat pe site-ul TAS-ului, vai de curu' lor, nici macar live-text nu au :)

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 12:53

   Vrei să zici că seamănă cu comisiile lui Mittică, nu judecă la vedere?

   • caneto
    Friday, 18 May, 2012 at 12:58

    Nu vreau sa zic nimic. Doar sunt nerabdator sa aflu ce decid :)

 13. Retardila
  Friday, 18 May, 2012 at 12:53

  Citat din stirile Digi Sport 1 (ma rog, in esenta asta s-o fost zisa): CFR asteapta hotarare de la Tas pentru meciul intrerupt cu U pentru incidente in care a fost implicat Cadu.... Mi-am adus aminte de un banc: Lui Kohn i se fura paltonul scump la un restaurant, el da anunturi in presa cateva saptamaini (Mi s-a furat paltonul, celui care mi-l aduce ofer recompensa...) Dupa cateva luni ajunge somer si se prezinta la un interviu. Seful de cadre il intreaba: - Dvs. sunteti persoana implicata in niste furturi de paltoane din restaurante??

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 13:11

   Se pare că toate televiziunile au aceeași marotă, să-l considere pe Cadu vinovat, să vorbească de prezența lui Cadu pe teren alături de Bornescu, uitând că fundașul nostru a fost victima care nu a ripostat.

   • caneto
    Friday, 18 May, 2012 at 13:19

    Ii ca in bancul de pe vremea apartheidului din Africa de Sud, daca tot a inceput Retardila, cu negrul injunghiat, cutitul a ramas in el, apoi a fost arestat pentru port ilegal de arma alba.

 14. Mihai
  Friday, 18 May, 2012 at 13:14

  Bine ca stau ca boul sa astept o decizie a unui tribunal din Elvetia si nu merg in pauza de masa. Is tare curios daca a noastra conducere a primit ceva documente?

 15. CJ-07-CFR
  Friday, 18 May, 2012 at 13:16

  Meciul se va disputa. La scorul de 2-0 pentru CFR (Cadu, de două ori), în minutul 27, va ajunge la Cluj Arena decizia TAS (tradusă de LPF din engleză, franceză și latină) - 0-3 pentru ambele echipe - și meciul se va întrerupe, încheia și anula. Pe drumul spre vestiare ceferiștii vor primi câte 2 cartonașe roșii. PS1 - Duminică, în Gruia, CFR-Steaua 9-8! Toată lumea se va întreba ce, Doamne, s-a putut întâmpla?!? CFRede! PS2 (serios) - Dacă nu suntem în stare să batem nici măcar la TAS, înseamnă că nu merităm să câștigăm campionatul! :)

 16. Calin Cocora
  Friday, 18 May, 2012 at 13:23

  TAS-ul se pare că e cam strâmb.

 17. Mihai
  Friday, 18 May, 2012 at 13:25

  Cine o venit cu ora asta, 13:00, ca sa stiu, merg la masa, da au ba:))

  • Radu
   Friday, 18 May, 2012 at 13:26

   Pofta buna !!!!

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 13:27

   TAS-ul a decis MECIUL SE REJOACĂ.

 18. ulise3223
  Friday, 18 May, 2012 at 13:28

  Stramba decizie. Trebuie sa invingem deseara. Si sa castigam si la TAS!

 19. ADI CFR CLUJ
  Friday, 18 May, 2012 at 13:29

  FRATILOR,DACA TAS-UL A DAT DECIZIA ASTA DE REJUCARE,INSEAMNA CA A MURIT DREPTATEA SI JUSTITIA PE PLANETA ASTA!! TREBUIE SA EMIGRAM PE ALTA PLANETA!!!

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 13:48

   Nu este nici o legătură între decizia de azi și judecarea faptelor. Astăzi s-a judecat doar cererea de suspendare a rejucării.

 20. Mihai
  Friday, 18 May, 2012 at 13:30

  In prosport scrie cum ca se joaca, foarte bine. Sa ii batem pe teren.

 21. DM
  Friday, 18 May, 2012 at 13:32

  Baieti s-a anuntat ! Din pacate se rejoaca meciul!

 22. ulise3223
  Friday, 18 May, 2012 at 13:32

  Rejucarea ne scade sansele la judecata pe fond? Sau le anuleaza?

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 13:46

   Nu ne scade șansele, o decizie favorabilă ar fi fost similară cu 3-0 pentru noi. Decizia nu cred că s-a dat după analiza riguroasă a ceea ce s-a întâmplat la fața locului. Nu aveau timp să vadă probele.

 23. poisonremedy
  Friday, 18 May, 2012 at 13:34

  se rejoaca .... eu sincer cred ca e decizia mai buna sa jucam pe teren ca daca castigam ar fi si mai dulce victoria stiind ca castigam din nou campionatul pe terenul lui u si acuma pe noul teren :))

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 13:50

   Vom avea 2 adversari astăzi U și arbitri.

   • poisonremedy
    Friday, 18 May, 2012 at 14:15

    pai din cate stiu o sa avem arbitrii straini

    • de-a dura lex
     Friday, 18 May, 2012 at 14:16

     aduși „pe filieră” :)

    • Calin Cocora
     Friday, 18 May, 2012 at 16:06

     Arbitri străini pot fi cinstiți, dar pot fi și aduși special.

 24. ADI CFR CLUJ
  Friday, 18 May, 2012 at 13:37

  NU MA DUC LA MECI,NICI NU MA UIT LA TV. MI-E RUSINE DE RASA UMANA,CIMPANZEII SAU URANGUTANII AR FI LUAT DECIZIA CORECTA IN CAZUL ASTA DIN PRIMA SENTINTA!!!

  • Dantesc
   Friday, 18 May, 2012 at 13:40

   Calm,calm baietii au nevoie in seara asta de noi mai mult ca niciodata .Rusine,nerusine asta e trebuie sa castigam in teren si poate e mai bine asa...HAI CFR !

 25. ulise3223
  Friday, 18 May, 2012 at 13:42

  Daca luam partea buna a situatiei, avem o sansa in plus la titlu!

 26. ADI CFR CLUJ
  Friday, 18 May, 2012 at 13:57

  SI SA VA NAI SPUN CEVA : DACA SITUATIA ERA INVERS, u AR FI CASTIGAT DIN PRIMA SEDINTA CU 3-0,CADU LUA 10 ETAPE DE SUSPENDARE,TERENUL NOSTRU ERA SUSPENDAT VREO 2 ANI SI MULTE ALTELE!! DE-AIA NICI NU MA INTERESEAZA CE SE VA INTAMPLA LA MECI DESEARA,NU MAI AM NERVI PT. TOATA PORCARIA ASTA

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 16:11

   La comisiile noastre da cred asa ar fi fost cu o mică excepție, Cadu ere suspendat vreo doi ani. Alminteri la TAS nu s-a judecat fondul problemei. Plângerea noastră privind întâmplările de pe Cluj Arena și modul în care au judecat comiziile va fi luat în dezbatere în zilele ce urmează.

 27. Radu
  Friday, 18 May, 2012 at 13:59

  Sa speram ca batem diseara.

 28. ardeal
  Friday, 18 May, 2012 at 14:05

  Nu cred ca e ciudata decizia, timpul pentru analiza probelor a fost prea scurt. Oricum castigam pe teren si totul o sa fie OK

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 15:53

   Nu s-a judecat fondul. Nu s-au luat în discuție probe, s-a judecat strict solicitarea nostră de suspendare a rejucării. Până pe data de 10 iunie se va da decizie definitivă. Nu cred că va fi alta decât 0-3.

 29. poisonremedy
  Friday, 18 May, 2012 at 14:13

  de o saptamana incoace numai porumboiu aud la televizor apare de mai multe ori ca gigi macar de gigi stim ca e prost omu si nu are ce sa faca dar omu asta e penibil rau

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 16:23

   A provocat mult scandal, nu m-ar mira să aibă soarta lui Iancu, nu e un tip calculat, vorbește mult și prost și se ține de potlogării la fel ca și balena Timișoarei.

 30. de-a dura lex
  Friday, 18 May, 2012 at 14:14

  oameni buni, un tribunal nu judecă cu bun-simț, ci cu probe.
  iar cunoașterea problele necesită timp.
  judecătorii TAS n-au văzut meciul și emisiunile de după, n-au citit presa românească, n-au discutat pe marginea evenimentelor, nu cunosc regulamentele FRF și LPF (să știe dacă există acolo prevederi care să le completeze pe cele FIFA), nu știu multe alte lucruri.
  din cauza asta nu pot judeca pe fond, pe loc.
  deocamdată, din perspectiva lor, tribunalul sportiv din România a luat o decizie, iar aceasta trebuie aplicată.
  pentru ei cuvântul unui for sportiv cântărește mult mai greu decât cuvântul unui club, câtă vreme părțile în cauză sunt două cluburi, deci pe moment consideră că Cadú a fost lovit după ce s-a încheiat meciul (încheiere făcută în mod total nejustificat).
  ceea ce pentru noi este o minciună sfruntată, pentru ei este o informație primită oficial, de care trebuie să țină seama.
  doar judecata pe fond poate schimba aceste considerații.

  • Mich
   Friday, 18 May, 2012 at 14:40

   "judecătorii TAS n-au văzut meciul și emisiunile de după, n-au citit presa românească, " tocmai de asta mi-e frică. Ce să vadă, ce să citească, decât articole antiCFR via Porumboiu, steaua sau gesepeantiCFR. Și "pentru ei (TAS) cuvântul unui for sportiv cântărește mult mai greu decât cuvântul unui club". Exact. Tocmai și de asta mi-e frică. (frică iepurică :) )

   • Calin Cocora
    Friday, 18 May, 2012 at 16:21

    Odată cu punerea pe rol a contestației noastre începe administrarea probelor, până acum nu s-au administrat probe. probele sunt: Primul raport al lui Tudor, celelalte nu au valoare, Imaginile video, depoziții martori, procese verbale de constatare încheiate de autorități și organe ale statului. În funcție de acestea se judecă. Cea mai importantă probă pe care o avem în acest moment, una mai puternică decât toate celelalte este lipsa înregistrărilor video pe tunel. Pentru lipsa acestora U poate pierde licența pentru sezonul următor. Sub nici o formă TAS-ul nu poate accepta lipsa acestora. Sistemele de înregistrare video în zona mixtă constitue criteriu de licențiere. Observatorul nu avea dreptul să accepte începerea meciului dacă acestea nu funcționau. Nu mai intru în amănunte. Mă rezum la a spune că șansele unui 0-3 sunt de peste 90%.

    • Mich
     Friday, 18 May, 2012 at 16:46

     Uite ce zice prosportul: "faptul că TAS a validat decizia luată de LPF indică un posibil verdict. E greu de crezut că curtea de arbitraj sportiv ar fi lăsat meciul să se dispute în cazul în care problele strânse până în acest moment de CFR ar fi oferit argumente concrete că hotărârea luată de LPF a fost total eronată."

     • Calin Cocora
      Friday, 18 May, 2012 at 17:24

      TAS-ul nu a analizat probe. Cei de la prosport lucrează pentru moralul celorlalți sau sunt habarniști. Încă nu au fost numiți cei trei arbitri, deci nu a avut cine să se uite la probe. În plus ieri a fost zi liberă în Elveția. Probele video încă nu au fost depuse. Simplă dezinformare.

 31. cfrms
  Friday, 18 May, 2012 at 14:23

  Sa vedeti ca daca castigam o sa spuna porumboiu , ca ar fi trebuit sa piarda cu 3-0 amandoua echipe si tot n-o sa ne recunoasca titlul

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 16:59

   La cât bate din gură Porumboiu nu cred că-l mai ia cineva în serios. „Fiecare pasăre pe limba ei piere”, eu aș îndrăzni să completez, cu cât e mai limbută cu atât mai repede piere.

 32. poisonremedy
  Friday, 18 May, 2012 at 14:24

  incredibil ce circ se intampla pe sport.ro sclavii lui becalii si lui porumbacu

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 16:25

   O victorie azi urmată de una la TAS le va tempera elanul.

 33. halley
  Friday, 18 May, 2012 at 14:27

  N-avem 2 adversari astazi, doar una singura, PROSTIA noastra ! Pentru ca ne-am crezut campioni. Asa cum am cazut mental cu Vointa, posibil ca scenariul sa se repete, atunci am avut un noroc chior, astazi vom avea? Lipsa crasa de profesionalism din partea conducerii, au fost luati de val si noi la fel, o sa ne coste!

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 16:04

   Astăzi conducerea ne se aștepta la o altfel de decizie. Imediat după meciul cu Mioveniul a început pregătirea pentru meciul din această seară. Acțiunea de suspendare a fost deschisă în special pentru uzarea psihică a adversarilor. S-a urmărit să se pună presiune pe ligă, pe U, pe toți cei care se țin de mânării. Conducerea a dorit ca toți cei puși pe rele să știe că cineva e cu ochii pe ei. Mai mult trebuia să evităm noi incidente. Orice se va întâmpla necurat în seara aceasta le va da celor de la U statut de recidivisti în calitatea lor de organizatori.

  • Canad
   Friday, 18 May, 2012 at 16:41

   Din iarna incoace PROSTIA a fost adversarul nostru principal iar conducerea n-a facut nimic sa o inlature. Vanzarile din iarna comparativ cu cat o sa piarda daca nu iau campionatul sant mizilic. Pe teren castigi doar daca ai echipa buna si rezerve bune.

   • Calin Cocora
    Friday, 18 May, 2012 at 21:00

    Sperăm azi ca prostia noastră să nu se manifeste.

 34. vass bela
  Friday, 18 May, 2012 at 14:29

  La ce probe solide avem, in 4-5 ore se poate ajunge la verdictul normal, asa ca decizia TASS nu-mi miroase a bine, plus ca verdictul pe fond va fi de-abia pe 10 iunie ! Sincer m-am dezumflat , vorba cuiva, imi vine sa plec pe alta planeta ! Psihologic suntem in dezavantaj, la noi sentimentul e ca pina si tass e impotriva noastra, pe cind la dusmani chiar invers, adica so pe ei, ca toata lumea tine cu noi ! Asa ca ma astept la orice, dar ma intreb, ce face acum Arpi, cind in joc sunt peste 20 mil euro ?

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 16:54

   Tribunalul are reguli procedurale stricte. Aceste reguli nu puteau fi îndeplinite în aceste 2-3 zile. Judecata propriu zisă abia urmează să înceapă, nu deznădăjdui.

 35. Cata
  Friday, 18 May, 2012 at 14:36

  Mno? O avancronica U-CFR, ceva? :)

  • de-a dura lex
   Friday, 18 May, 2012 at 15:07

   nu era programată, dar pentru noi cititorul e rege :)

   • Cata
    Friday, 18 May, 2012 at 18:32

    :P

 36. Retardila
  Friday, 18 May, 2012 at 14:37

  Nu prea cred ca LPF isi mai permite gafe in momentu' aesta......Dar vom vedea, sper ca Piccolo & trupa vor fi destul de "montati" sa incheie scandalu' asta scandalos... Pe de alta parte Jiji nu va mai fi pe sticla, ca e catindat si nu-i permite CNA'-u...dar nicio grija, este Papusoiu si Memeu', oricand dispusi....(rezzerve fiind Borcea & co)... O chestie stranie: Alexandru Boc (pt. nestiutori BOC in turca inseamna "kacat" s-a intors 180 de grade la tv....o fost zisa ca de fapt CFR trebuia sa castige din prima la "comisie"....toate astea dupa ce in raport o fost zisa total altceva.... Cum e tzara e si observatorii.... HAI CFR!!!

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 17:47

   Sper să fie un meci lăsat să se joace pe teren și atunci bucuroși le vom duce toate, de o fi victorie, de-o fi înfrângere.

 37. levente
  Friday, 18 May, 2012 at 14:53

  desi si eu speram intr-o decizie favorabila, cumva este decizia corecta. Este corect din mai multe puncte de vederi: 1. nu au avut timp sa analizeze bine toate datele(nu noi suntem singurii pe la ei). 2. deoarece este campionatul European, meciurile in toate tarile trebuie jucate pana intr-o anumita data. 3. desi meciul nu se mai poate juca in Junie(dupa ce pot analiza toate datele i a da o decizie finala), ei pot schimba rezultatul partidei. 4. documentul oficial pe care l-au primit de la LPF nu evidentiaza intocmai ce s-a intamplat, si in prima instanta analizeza documentele oficiale(din cauza termenului scurt), si numai cand se da o decizie finala vom vedea rezultatul. Pana atunci trebuie sa ne unim, sa tinem cu favoritii nostri, si sa-i facem in ciuda la toti contestetarii sa batem U(si pe teren, dupa si prin decizia TAS), iar Duminica sa dam cel putin un sec 3-0 la Steaua, sa-i para rau ca au facut deplasarea la Cluj. In acest moment suporterii trebuie sa fie aproape de echipa, sa-i incurajam (cine nu poate de pe stdion, sa cante langa televizor sa se auda si pe stadion), si sa speram ca au invatat de la precedentul cu Vointa si nu vor fi surprinsi de aceasta decizie, si ca vor ara terenul(eu zic ca printre marcatori va fi si CADU, asa dintr-un penalti inventat de arbitri straini :) ).

 38. levente s.
  Friday, 18 May, 2012 at 14:57

  OK!Poate ca-i mai bine asa!Eu n-as vrea sa mai aud lamentari,noi nu vrem pomeni,cu toate ca-i evident ca avem dreptate!Echipa trebuie sa joace meciul vietii,sa dovedeasca ca invinge pe teren si sa inchida gura tuturor ,incepand cu ziaristii astia de doi bani(de unde plm i-au gasit,cu fetele astea,e o enigma pentru mine,90% stiu care-i ziarist de sport,fara sa deschida gura),si incheind cu cioflingarii aia albanezi si cucuruzeni.Stiu ca diseara,dupa U-CFR 1-3,vor behai ca ambele echipe trebuiau sa piarda cu 0-3,urmare a neregulilor din primul meci,dar mai stiu si ca fierea taranului va crapa in direct pe digi!Imi cer scuze,dar chiar l-am auzit vorbind si mi-a facut niste nervi ce mi-au indus sentimente necrestinesti pe care cu greu le mentin in frau si-i doresc sa aiba relatii incestuoase cu cea care l-a dus pe lume!Normale,anale si orale,in aceasta ordine!Hai CFR,bateti,ca sunteti mai buni!

  • levente
   Friday, 18 May, 2012 at 15:15

   stai linistit daca batem U, ar fi bine sa inchizi televizorul altfel se inchinge si vezi ca sare "popcornul", mai ales dace nu-ti place cel cu branza de "oaie", iar daca batem si Steluta va fi ca avem contact cu unii din jucatorii lor, si i-am cumparat, facem din nou blaturi(de tort desigur sa sarbatorim campionatul)

   • Calin Cocora
    Friday, 18 May, 2012 at 17:19

    Mi-e teamă că dacă câștigăm ni se va spune că a fost blat. Pronosticul meu este CFR 2-1 U.

 39. Avalon1
  Friday, 18 May, 2012 at 15:03

  Dupa toate astea sper ca macar se ni se fi sters imaginea de club impins de la spate de altii....Si probabil capitalul de simpatie castigat merita " suferintza" , mai ales daca luam titlul , batand si pe u si pe behaitori ....Sa-i mai auzim dupa aceea pe fraieri zicand ca CFR "fura " titluri.Tot raul inspre bine, sper doar sa fim intzelepti si sa castigam. Cum palarie a castigat Vasluiul 9 meciuri consecutiv??????? Valoare , sau faina de malai???? Si steaua, 7 din 9 , plus un egal. Si sunt tot dupa noi, sper sa ramana acolo si dupa meciul de azi, sa joace ptr palmares duminica. Si avand in vedere decizia TAS , liber la macel in liga 1 . Fiecare echipa sa-si angajeze zilieri care la pauza sa-i bage in spital pe jucatorii echipei adverse. Zilierul concediat , jucatorii in spital , consecintze ZERO . Ba chiar faci bani mai multi , vinzi mai multe bilete la rejucare. Go figure, Romania , frate.

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 17:13

   La imaginea de club împins de la spate încă se lucrează vârtos. Îmbucurător este că se ănmulțesc oamenii care încep să se uite cu simpatie spre CFR. Din punctul asta de vederea suntem în câștig.

 40. levente
  Friday, 18 May, 2012 at 15:04

  ce am uitat sa mentionez: 5. aceasta decizie este luata ca preventiva, inainte de a vedea toate probele trebuie sa fie luate in considerare toate variantele (chiar si cele luate de comisiile LPF), ca fiind posibile, iar daca comisiile ar fi luat decizia corecta, dupa judecata de fond nu ar fi posibilitate de rejucare, atunci ei se folosesc de situatia data, si meciul se rejoaca acum, iar la judecarea de fond se poate schimba chiar rezultatul de pe teren.

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 17:05

   Analiză absolut corectă și conformă regulilor de funcționare ale TAS-ului.

 41. Canad
  Friday, 18 May, 2012 at 15:54

  Dragii mei, EL o prindem oricum iar daca vrem batem pe U suntem campioni! Daca vrem sa fim campioni trebuie sa batem cand vrem si pe cine vrem. Daca nu (asta special pentr I Muresan) ciocu mic si joc de glezna. -am avut jucatori buni pe care i-am vandut in mijlocul campionatului -am avut de doua ori puncte bune in fata celorlalte si le-am pierdut ca natafletii -acum depindem de ce? de taaasssss? Pina ieri toata lumea zicea ca 100% castigam la tas; asa a fost? NU DOMNII MEI. DEPINDEM DOAR DE NOI!!!!! Batem CEL PUTIN una din cele DOUA echipe->suntem campioni. Nu batem->suntem pe 3 (rusinos) dar meritat. PS.Noi AR TREBUI sa bate si pe U si pe Steaua. De ce? Pentru ca nu cumva decizia tasului sa fie si impotriva noastra si a lui u cu 0-3. CFR!!!! Victorie!!!!!

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 16:47

   Ai dreptate pe teren ne demonstrăm valoarea. TAS-ul nu poate da înfrângere pentru ambele echipe. Până în momentul în care Cadu i-a bătaie pe culoar echipei noastre nu i se poate imputa nimic. In momentul în care Cadu o încasează deja culpa organizatorilor este evidentă. Această culpă atrage după sine oprirea meciului.

 42. IQ
  Friday, 18 May, 2012 at 16:33

  Perfect de acord cu Canad.In meciul cu pinguinii daca ne mobilizam la maximum putem face o partida mare,vom castiga si vom sarbatori pe terenul lor ,inca o data!!! ,un nou titlu.Ar fi o lectie de viata si sportiva extraordinara.Suntem mai buni,important este sa jucam cu angajament maxim( ca la mioveni), calm si concentrare ( cine va face mai putine greseli va castiga) ,pragmatism( vom inscrie cu siguranta,important este sa nu luam gol).Valoarea si caracterele puternice se vad in momentele decisive.Calm,incredere,determinare...suntem mai buni vom castiga!!!

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 16:50

   Părerea mea este că putem câștiga în condiții normale. Rămâne de văzut cât de normale vor fi condițiile azi.

 43. Luci
  Friday, 18 May, 2012 at 16:41

  Apropo de suspendarile lui Cadu si Bornescu, va amintiti cînd i-au dat 6 etape de suspendare lui Weldon(din China) ca l-ar fi câlcat pe picior pe arbitru, care i-a dat si cartonas rosu ? Nu mai stiu la ce meci a fost

  • de-a dura lex
   Friday, 18 May, 2012 at 16:51

   Steaua-CFR.

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 17:10

   Chestia cu 6 etape a fost de-a dreptul comică. Am căutat de nenumărate ori infracțiunea lui Weldon, în afară de proteste n-am văzut nimic. Am înțeles încă de atunci că avem trecere la comisii, nu numai că ne dau, dar ne dau mai mult decât ar îndrăzni oricine să spere.

 44. dezerbititular
  Friday, 18 May, 2012 at 16:45

  eu unul m-am saturat de conspiratii si conspiratori...nu inteleg de ce un om care e convins ca totul este sau se vrea masluit se mai uita la competitie...sportul dezvolta caractere, sau obisnuia sa o faca...ii batem in 48 de ore si pe U si pe Steaua...ori de nu, le strangem mana si gata...numai cine nu respecta sportul nu stie sa piarda si ascunde infrangerea in spatele conspirattiilor...un sportiv nu se preteaza la asa ceva....la noi la TV si in presa nu se gasesc decat asfel de motive pentru esec, mi-e sila...hai cfr drag, sa vedem o lectie de fotbal in seara asta, la fel si duminica in gruia

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 17:17

   Dacă lucrurile ar fi atât de simple... Dar chiar la meciul din seara asta pornim cu handicap, ni s-a scos mingea din poartă. E adevărat, dacă te respecți strângi mâna câștigătorului, ce te faci când câștigătorul e un hoț?

   • de-a dura lex
    Friday, 18 May, 2012 at 17:33

    strângi mâna lui, până dă drumu' la ce ți-a furat.

    • Calin Cocora
     Friday, 18 May, 2012 at 17:41

     :) ce de mâini avem noi de strâns în cazul acesta...

   • dezerbititular
    Friday, 18 May, 2012 at 17:55

    in sport nu e loc de hoti, ei te motiveaza, te mobilizeaza si-i invingi, ei se autoelimina, ...vorbesti de manipularea suporterilor de catre conducatori, presa samd..din pacate te-a atins si pe tine, manipularea de idei a massmediei romanesti...incercam sa sugerez ca nu vreau sa citesc si aici in tribuna virtuala a cfrului conspiratiile si paranoia cu care suntem stropiti zilnic si care sunt cancerul sportului romanesc..ma deranjeaza cand conducerea noastra se plange la televizor de arbitraje si de comisii, acest lucru nu poate decat sa slabeasca echipa, acelasi lucru il faci si tu acum...articole de genul celui scris de tine nu-si au locul in sport, mai ales in aceste timpuri in care suporterii au devenit mai pasionati de arbitraje, de scuze si acuze decat de sport...in rest hai cfr

    • de-a dura lex
     Friday, 18 May, 2012 at 18:13

     te motivează/mobilizează (eventual) hoții cu care lupți, nu cei care fac regulile și au datoria să asigure respectarea lor.
     atunci când aceștia nu te lasă să lupți, ai tot dreptul să te revolți.

     iar Călin Cocora nu a generat nici evenimentele despre care e vorba, nici discuția despre ele.
     sunt lucruri reprobabile care există, indubitabil, și oricine are dreptul să-și exprime opinia despre ele.

     e și o chestiune de conștiință civică.
     nicio problemă, să ignorăm dacă suntem faultați de partenerul de competiție.
     dar nu avem voie să ignorăm nedreptățile făcute de cei cu puterea în domeniu.

 45. Calin Cocora
  Friday, 18 May, 2012 at 18:11

  Îmi pare răa dar trebuie să-ți spun că eu vorbesc de lucruri concrete, lucruri care se întâmplă. Dacă totul este ideal în sport, așa cum susții, aștept să-mi explici câtă cinste a fost în această tărășenie, care face să începem din nou, un meci în care conduceam cu 1-0. Poate îmi explici de ce aseară M. Nicolae s-a întors cu spatele la poartă în faze de contraatac în care a avut prim planul. Poate îmi explici de ce, cu câteva etape în urmă, Gabi Mureșan a fost eliminat fără să-și atingă adversarul, de către un arbitru care, a avantajat flagrant Vasluiul în toate meciurile acestui campionat, iar la Mioveni a decis jucarea unui meci pe un teren cu totul neregulamentar, evident știa că echipa nevoită să atace e dezavantajată. Conform celor pe care le susții trebuie să închidem ochii la fiecare potlogărie. Nu stimabile nu vreau să imit cântecul fals din gazetele centrale, dar nici nu cred că e cazul să fiu struț, să nu văd evidențele și să nu vorbesc despre ele. Atunci când organe ale statului descoperă hoții în sport ar trebui să închidem ochii să devenim suit pudibonzi? Pentru că s-au închis ochii am ajuns aici. Dacă imediat după înființarea LPF s-ar fi vorbit cei de acolo nu ar fi acumulat atât de multă putere încât să transforme liga în rai al corupției și fărădelegii.

  • dezerbititular
   Friday, 18 May, 2012 at 18:41

   avem prea putin fotbal asa ca il umplem cu presupuneri la care ajungem sa le spunem evidente...poate marius nicolae a prins o zi mai proasta, la fel si galatiul in meciul cu vasluiul...ceea ce spui tu acolo despre celelate competitoare spun fanii lor despre noi..si ajunge ca pasiunea noastra sa se rezume la cine argumenteaza mai frumos acuzele... din pacate da, nu totul este ideal in sport, si mai ales in fotbal care implica multe variabile...si nu intotdeauna, dar de cele mai multe ori cel mai bun castiga...sunt de acord cu tine ca s-a gresit impotriva noastra, de mult mai multe ori decat pentru, dar cel mai bun mijloc de a arata asta este sa castigam in aceasta seara...sa lasam forurile abilitate sa se ocupe de hoti..

   • Calin Cocora
    Friday, 18 May, 2012 at 20:59

    Sunt întru totul de acord. Personal prefer să scriu despre frumusețea unei faze, prefer să disec tensiunea autentică premergătoare unui meci decât să vorbesc despre tâmpeniile lui Porumboiu. Aș prefera să fiu lăsat să fac asta, iar de hoție să se ocupe organele abilitate. Numai că, putem constata că aceste organe nu pot, sau nu vor, sau sunt prea corupte pentru a face ordine și asta fie că sunt organe sportive fie că sunt organe ale statului. Avem exemplul valiza. Mita să zicem că era discutabilă, falsul în înscrisuri și uzul de fals au fost infracțiuni probate material și probate fără dubii. În astfel de cazuri tăcerea e similară cu ceea ce-i place mai mult lui Mitică Dragomir, respectiv „batista pe țambal”.

 46. Luci
  Friday, 18 May, 2012 at 19:06

  Totusi nu cred ca le-ar da meciul la Vaslui, desi nu se stie niciodata. Despre Nas-Fin no comment. În acelasi timp si la golul CFR-lui cu Otelul au sarit toti sa ne explice teoria "gâurii din zid", asa ca n-as vrea sa fac la fel. Asta este, trebuie scoase 3 puncte din 2 meciuri, chiar în conditiile de fatâ.

  • Calin Cocora
   Friday, 18 May, 2012 at 21:05

   În meciul de aseară nu a fost un gol au fost trei greșeli și trei goluri suspecte, plus un atacant care evident nu dorea să atace poarta.

 47. SuperSteaua
  Monday, 21 May, 2012 at 22:31

  Ce bozgorilor sunteti fericiti acum.......o sa va iasa fericirea prin toate gaurile cand nu veti ajunge in grupe si-o sa va uitati la Steaua cum defileaza in grupele EL !!!

  • Calin Cocora
   Saturday, 26 May, 2012 at 20:42

   Flacau, fara tara(bozgor) esti tu, noi am avut mereu transilvania, am fost mereu ardeleni. Tu, daca nu va alipeati de noi la 1918 prin vointa lui Maniu, erati in cel mai bun caz pasalac turcesc. Despre defilarea Stelei as zice sa nu prea fii sigur, cu noroc poate prndeti grupele EL. Grupe EL CFR prinde sigur, pentru grupe CL CFR lupta. Cert cu toata grozavia voastra in ultima etapa v-au cam aratat fotbal mahmurii nostri.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>