Tuesday, Sep. 25, 2018

Noul proiect

Written By:

|

Wednesday, 6 June, 2012

|

Posted In:

|

116 Comments

Noul proiect

Am văzut, grație CFR-ului, cum în fotbalul românesc poate avea succes un proiect gândit aproape de la zero. Am văzut ce era de văzut, ochiul (și odată cu el trăirea) ne-a fost plimbat prin noroaiele și locurile bune de păscut ale diviziei C. Am văzut atunci un doctor aproape dezgustat bătând cu stoică înverșunare coclauri după coclauri. Cu o mică investiție s-a reușit promovarea și doctorul putea fi ceva mai relaxat. Atunci a fost momentul crucial, atunci, la acel nivel al diviziei C, a inceput proiectul, atunci s-a optat între simpla sponsorizare și implicarea într-un proiect. A fost implicare, și au fost cuvintele luate în derâdere: „în cinci ani vom fi campioni”. Stupoarea a înflorit pe fețele tuturor când afirmația a devenit realitate.

Începutul nu a fost deloc simplu. A fost însă util, extrem de util. Oamenii fără experiență trebuiau să înțeleagă că trebuie să te freci serios la ochi ca să ai certitudinea că e și adevărat ceea ce vezi. Au învățat să lupte cu sistemul, cu arbitrajele, cu jocurile de culise. Au luptat, au câștigat. Au promovat în liga I. A trecut anul de acomodare și au venit uimitoarele rezultate europene în Intertoto. Au urmat intervenții chirurgicale ale conducerii la pași greșiți, la pierderile de turație (poate aici e o parte a secretului, conducerea n-a acceptat risipa de resurse, orice rătăcire a bancii tehnice fiind sancționată, cuvântul de ordine fiind unul singur, titlul). Au apărut primii portughezi, jucătorilor ex-jugoslavi, le-au urmat jucătorii latini, Pedro Oliveira, Manuel Jose, Cadu, Tony, bolivianul Mojica etc., apăreau jucători care parcă lăsau să se întrevadă obiectivele. A fost perioada în care au fost aduși acasă și jucători formați la CFR, Oncică, Minteoan, Coroian, perioada în care se încerca din răsputeri întărirea echipei. A fost nebunia pozitivă a lui Dorinel Munteanu, neamțul a adus cu el spirit de campion, păcat că s-a lăsat stăpânit de carențe de caracter. A urmat duelul cu Steaua pt. locul 2 pierdut de Bergodi pe ultima sută. Unii spun că fatal i-ar fi fost italianului refuzul de a accepta drept obiectiv câștigarea campionatului, doar parțial adevărat (cunoscându-l și numai din presă pe Arpad Paszkany, îți dai seama că nu-l conving decât oamenii care cred în izbândă, observi că e omul care are convingerea că succesul vine din puterea pe care ți-o dă încrederea), Bergodi și-a pierdut postul pentru că nu a avut capacitatea de a gestiona meciuri decisive. Vă amintiți scandalul de la meciul cu Steaua?

A urmat Andone și primul titlu, primul event, CFR domina fotbalul românesc. Transferurile. CFR construia primul stadion privat de nivel realmente european. Proiectul își încheia primul ciclu. Să spunem că izbânda de la Roma și egalul cu Chelsea ar fi trebuit să însemne trecerea la un plan superior. Conducerea se pare că nu a realizat momentul. Am asistat la o încremenire în proiect. Timpul a curs. Au mai venit 2 titluri, au venit cupe și supercupe. CFR-ul însă a început să nu mai convingă. Jocul în scădere era acompaniat de o reacție paralelă din partea conducerii, aere de superioritate, vorbe mărețe despre hegemonie, atitudine plină de autosuficiență.

Cert, s-a ajuns la un nivel la care CFR-ul a intrat în lumea bună a fotbalului, moment marcat de vânzarea lui Alvaro Pereira. Poate și datorită crizei, datorită reașezării valorilor, momentul nu a fost gestionat nici bine, nici prompt. Sincopa am văzut că a existat, așa cum am văzut și semnele de redresare din toamna trecută. Am avut parte din nou de o campanie reușită de transferuri, încununată în final cu al treilea titlu. Între timp, despre același doctor se spune că ar fi cel mai bun manager al ligii I.

Odată cu euforia unei noi izbânzi, se strecoară în primele cuvinte ale finanțatorului principal anunțul unui nou proiect. Ceva de genul „țintim Europa”, „vrem titlul an de an”, „Andone semnează pe trei ani, avem un nou proiect pe termen lung”, „aducem jucători pentru un parcurs european bun”. Afirmația asumată, fermă, privind „Noul proiect” e făcută de Arpad Paszkany într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul”. Cuvintele sună promițător pentru orice fan al echipei: „Noi suntem hapsâni când vine vorba de performanţe. Este normal ca, în fiecare an, dacă te înscrii într-o competiţie, să îţi propui să o şi câştigi. Noi punem mare preţ şi pe Cupă pentru că suntem printre puţinele echipe care au câştigat trei Cupe la rând, iar pentru noi este o ţintă importantă în sezonul următor. Pentru viitor, ne-am dori şi o participare în Europa în stadiu cât mai avansat, ceea ce ar însemna o primăvară europeană. Dar acest lucru este mult mai greu, este diferenţa în primul rând de buget şi de valoarea lotului, iar această diferenţa este mare între noi şi echipele premium din Europa. … să reuşim să facem din acest club nu numai o echipă reprezentativă pentru Transilvania sau România, ci să creştem acest club undeva la nivelul lui Dinamo Kiev sau Şahtior Doneţk, adică o echipă care să fie reprezentativă pentru această zonă a Europei.” (sursa).

Semne ale începutului deja vedem. Avem parte de cel mai consistent debut de campanie de transferuri. Avem parte nu doar de o campanie de veniri și plecări întâmplătoare, este evident, echipa se întărește, jucătorii care apar sunt măcar la nivelul celor ce sunt deja în lot. Se anunță concurență acerbă și se pare că se acoperă golurile din ediția trecută. Aici, în această zonă, ne putem permite și jocuri de imaginație privind numele ce stau să vină, ori profilul jucătorilor ce ar trebui să vină. Dacă presa își permite să vehiculeze nume precum Djalma, Medina, Cedric Soares, Liviu Antal, D. Kone, F. Costea, Keita, Danilo Valdivia, Hernandes, Sami, Luisinho, Tiago Pinto, Vitor Gomes, de ce nu ne-am permite și noi să vorbim despre ce am primit, ce avem și ce am mai vrea?

Un nou proiect care presupune alt nivel financiar, alte praguri ale bugetului, alte nivele salariale, alte grile de premiere etc., e realist, nu e realist? Arpad Paszkany ne-a obișnuit cu un alt tip de discurs, cu o altă responsabilitate vis-a-vis de cuvânt, de promisiune, de angajament. Îl credem? Nu-l credem?

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
S-a rezolvat, nu se poate…
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]

About Author

admin

(116) Readers Comments

 1. nea_silica
  Wednesday, 6 June, 2012 at 11:27

  Il credem! Avem dovezi solide. Cum am mai zis, e loc de mai bine. Sa nu ne grabim prea tare. Insa transferurile realizate sunt dovezi ale faptului ca, intr-adevar, se vrea performanta la alt nivel. Pana la Shaktior mai e, si nu putin. Dar daca ne calificam in grupele ligii, cine stie...

  • nea_silica
   Wednesday, 6 June, 2012 at 12:40

   btw. Ce semn de punctuatie e la sfarsit de articol? Semnul exclamarii? Al intrebarii? Simplu punct? N-ar strica concretizat :-)

   • Calin Cocora
    Wednesday, 6 June, 2012 at 13:32

    S-a efectuat corectia. Multumesc.

  • Calin Cocora
   Wednesday, 6 June, 2012 at 13:33

   Nu cred ca proiectul depinde de calificarea in grupele ligii. Cred ca e dependent doar de o noua abordare, de vointa.

 2. Saul
  Wednesday, 6 June, 2012 at 13:23

  Sunt semne ale unui bun inceput,insa de aici si pana la nivelul unor echipe precum Shakhtar Donetk sau Dinamo Kiev,e cale lunga.Dar sa nu uitam ca Dinamo Kiev era zdrobita in urma cu cativa ani pe teren propriu de o echipa romaneasca,chiar in grupele ligii.Ramane de vazut cum se va finaliza campania de achizitii din vara aceasta si cum va arata jocul echipei.Totul depinde insa de calificarea in grupele C.L.Daca vom reusi sa intram in grupe,putem vorbi despre un alt nivel,vom avea si resursele financiare necesare,daca nu,ne vom zbate in continuare in mediocritatea ligii 1. Noi,adevaratii suporteri,trebuie sa fim primii care sa credem in posibilitatile CFR-ului si sa-l sustinem prin optimism si gandire pozitiva. Hai CFR !!!

  • Calin Cocora
   Wednesday, 6 June, 2012 at 13:54

   Saul proiectul inseamna altceva decat rezultatele imediate, in cazul de fata Paszkany ne vorbeste despre o crestere a investitiilor. E adevarat insa ca poti credita drept credibile cuvintele patronatului si in functie de modul in care se desfasoara campania de achizitii. Din discursul lui Arpi eu inteleg ca sursele de finantare n-ar fi intemeiate pe accesul de acum in grupele ligii. Daca intrii o data in grupe intamplator, nu poti construi bugete anuale pe presupunerea ca se va repeta an de an. In cazul prin proiect fixezi acest obiectiv si-l atingi repetat atunci situatia se schimba, atunci poti lua sumele respective drept repere in buget. In cazul nostru se vorbeste de aparitia unor investitori potenti, chiar fonduri de investitii. Asta inseamna o transformare a CFR-ului in placa turnanta, in loc de lansare a jucatorilor catre achipe cu mare potenta financiara. In cazul fondurilor de investitii profitul trebuie sa apara rapid. Intre intrarea unui fond in afacere si iesirea sa, business-ul trebuie efectiv sa explodeze, mai ales ca de cele mai multe ori iesirea se face prin vanzare la bursa.

 3. Panou
  Wednesday, 6 June, 2012 at 14:30

  Un alt element care ne poate face sa credem ca va fi chiar asa este faptul ca s-a schimbat gazonul, deci continua investitia si in infrastructura, chiar daca echipa va putea juca si pe Cluj Arena in CL.

 4. vass bela
  Wednesday, 6 June, 2012 at 15:22

  Vreau sa fiu scurt. Deac-cea mai buna mutare, apoi Valente si Felgueiras, Sepsi-daca s-a stipulat ca va fi titular, miscare gresita, daca nu, una bunicica. Nu am adus in schimb un fundas dreapta, unul central de picior stang, un mijlocas de acoperire si mai ales un nr 10, dar nici un atacant de valoare . Bun, mai este timp, dar ma-ntreb ce-au facut cei DOI in Portugalia timp de o saptamina, ca doar s-au tot laudat ca merg sa aduca 5-6 jucatori TITULARI din cei peste 10 urmariti de mai mult timp ? PS. Se mai stie ceva de noi investitori ?

  • gicu
   Wednesday, 6 June, 2012 at 16:01

   Asta cu stipularea in contract a titularizarii e doar ""opera"" pornosportistilor si jijgesepeilor.Nu mai credeti tot ce scrie presa .Pai cum sa ai postul de titular garantat la semnatura .Ce faci daca jucatorul are un tur dezastruos ??? Ganditi ,nu luati de buna tot ce e pe net .

  • Calin Cocora
   Wednesday, 6 June, 2012 at 16:05

   Este cert un lucru. Achizitiile de jucatori sau tranzactiile financiare le anunta doar insi precum Borcea, Gigi sau Porumboiu, deci despre investitori, pentru ca inca nu au pus banul jos, nimic de bine, dar tot nimic de rau. In Portugalia jucatorii au tot timpul, la fel si cluburile, graba noastra s-ar putea sa nu conteze prea mult pentru ei. Cei doi s-ar putea sa nu fi putut face oferte atat de consistente pe cat si le-ar fi dorit cei urmariti. Mi s-a intamplat si mie sa merg in piata si sa ma intorc cu sacosa goala, marfa era ori de o calitate sub pretul afisat, ori mai scumpa decat imi puteam permite.

 5. FLORINACCIO
  Wednesday, 6 June, 2012 at 16:37

  In urma cu un an si ceva,in timpul acelui atat de urat retur de campionat la finele caruia CFR-ul a terminat pe acel nedemn loc 10,am facut un pariu cu un var de-al meu stelist care locuieste in capitala,nu f.departe de Ghencea, ca CFR 1907 CLUJ in 5 ani(deci pana-n 2016) va ajunge sa joace o semifinala de cupa europeana.De regula,de fapt nu de regula,intotdeauna atunci cand fac un pariu il si castig.Asta pt simplul motiv ca nu fac pariuri decat atunci cand sunt 1000% ca voi castiga.De data aceasta m-am abatut de la regula mea si bineinteles ca toti imi spun ca m-am hazardat,nu gluma,lucru pe care de altfel il si recunosc.Se intelege,acum am pariat in primul rand cu sufletul si f.multe argumente nu stiu sa am in favoarea mea...Si totusi,cu toate ca timpul pare ca incepe sa nu prea mai aiba rabdare cu mine,eu inca mai CfRED ca voi castiga pariul meu.CfRED,asa cum am cezut inca de la inceput in proiectul CFR;CfRED,asa cum am crezut si-n urma cu doi ani ca putem reveni cu Craiova de la 0-2;CfRED,asa cum am crezut si-n acest retur dupa ce am fost ajunsi din urma de adversari si mai toti ''specialistii''au uitat cu desavarsire de noi si nu mai aveau ochi decat pentru Rapid,Steaua si mai ales Vaslui.CfRED,asa cum am crezut si acum cateva saptamani,pe Cluj Arena,cand totul parea ca merge impotriva noastra.CfRED,ASA CUM AM CREZUT si cu Sibiul in min.90,si cu Dinamo,si cu Steaua,at caetera.Am vazut interviul cu Paszkany (cel in care Arpi afirma ca in 10 ani ne vom putea compara cu Sahtior&D.Kiev) si am citit si comentariile batjocoritoare pe care oile,ciorile,cainii,frUstratii si toti ceilalti le postau peste tot.Stiu ca pare o utopie acum si ceea ce spun eu,stiu ca pare o utopie si ceea ce zice Paszkany,dar mai sper (si cred) ca asa va fi.Oct.Paler spunea odata ca ''atat de saraci si de mici n-avem voie sa fim incat pana si-n visele noastre cele mai frumoase sa fim mediocri'',Un altul spunea ca ''orice este posibil atunci cand nu sti ce vorbesti'',sau,vorba parazitilor(parca):,,orice vis poate deveni realitate daca esti tampit...''(pe cine sa crezi,dupa cine sa te iei?).Si totusi,dupa interviul cu Paszkany,mie mi-a venit tot mai des in minte,si-am si ascultat-o de cateva ori,melodia phoenicsilor-,,Nebunul cu ochii inchisi''.''Nebunul'' lor,cel putin in fotbalul nostru,este cu siguranta Arpi Paszkany.De aceea,dupa ce prima lui ''profetie'',cea din urma cu 10 ani( in care anunta ca CFR va fi campioana) ,s-a implinit sub ochii nostri,si inca cu varf si indesat ,va intreb acum:CATI DINTRE VOI CREDETI CU ADEVARAT CA CFR-UL NOSTRU DRAG,PESTE O VREME,VA AJUNGE O ECHIPA RESPECTATA IN EUROPA?Cati dintre voi cfredeti in promisiunile lui Paszkany?

 6. halley
  Wednesday, 6 June, 2012 at 17:34

  Sunt mai retinut vizavi de afirmatile lui Arpi, omul se simte pe val (normal), daca ne gandim prin ce "chinuri" am trecut, il inteleg. Sunt convins ca nici patronul nu credea ca vom reusi sa castigam titlul, anul acesta. E momentul lui, al echipei, a inghitit sec un an de zile ! A luat campionatul, a infruntat toate mizerile posibile si imposibile. In aceasta euforie (care inca mai dureaza) ni se pare ca totul este posibil, avem obiective marete, visam... DAR :))))), nu cred ca aceste achizitii au adus un plus echipei. De ex. Felguerias este sub Beto, Valente sub Renan ?! (probabil), in locul lui Weldon nimeni, daca il vindem pe Sougou (mai mult ca sigur) Deac e mai slab. Fundas dreapta n-avem, la mijloc in continuare varza, extrema stanga Bastos :)))) Am mici emotii si cu Andone... Asadar eu sunt mai retinut, astazi nu suntem cu nimic mai puternici decat vara trecuta, cine stie poate mai omogeni... Sa vedem in sfarsit transferurile adevarate !

  • Calin Cocora
   Thursday, 7 June, 2012 at 00:15

   Paharul e gol? De data asata nu. Avem in pahar poate nu e plin dar cred ca e mai mult de jumatate. In alta ordine de idei ne va fi cu neputinta de aflat daca e mai bun Valente decat Renan. Motivul e simplu. Renan avea profil defensiv, Valente e jucator preponderent de atac de atac. Sunt in acord cu tine cand spui ca nu am transferat jucatori de mare clasa, dar nu e putin lucru sa dublezi postuirile cu jucatori de valori aproximativ egale. Deac? Statisticile spun ca e primul din tara pe postul lui. Sougou cel mai bun pasator, aport ofensiv inegalabil, dupa un concurent real pentru Wesley in privinta eficientei ofensive, el si Kapetanos. Nici unul atat de spectaculos ca brazilianul, dar amandoi cu mai multa contributie pentru echipa. Pentru o competitie lunga cum e un campionat eu zic ca s-au rezolvat in mare problemele, oricum campania continua. Alminteri ce sa zic. Timpul va produce dovezi, ne va arata daca a fost euforie sau plan real de marire

 7. Canad
  Wednesday, 6 June, 2012 at 19:12

  Elogii, vise,. toate la timpul lor. halley are dreptate, dar achizitiile continua si sa speram ca vom avea parte de surprize placute(valoroase).Posibil ca Renan si/sau Beto sa revina. Ar trebui sa protejam bugetul scapind de cei mai slabi(le multumim) si platind mai bine (deja se intampla:ex Deac) Cert este ca CFR nu aduce fotbalisti deja sau pe jumatate consacrati(aia sunt scumpi) ci jucatori posibili explozivi pe piata(ca sa faca bani). Eu zic ca o sa aduca sigur unu sai doi - ceva gen Traore sau Renan chiar. Apropo, de la tineret nu vine nimic anu asta? se vorbea de un coreean,... Andone e piesa care ceea mai importanta din echipa de joc si apoi Cadu.

  • Calin Cocora
   Thursday, 7 June, 2012 at 00:35

   Dupa primul cantonament ne va spune Andone cum stam cu tineretul. Vor face deplasarea cu prima echipa 4-6 jucatori, coreeanul e intre ei.

 8. gica10
  Wednesday, 6 June, 2012 at 19:42

  Cred ca jucatorii veniti au calitate....dar nu stiu daca este destul.Probabil am avea nevoie in mijloc de un jucator cu personalitate si tehnic.Rui Pedro daca va juca poate sa ajunga ......si in lot avem jucatori cu potential, dar trebuie sa le acordam incredere. Apropo l-am vazut pe coreean la un joc.Joaca in banda si este de viteza........mi-a placut,are forta de patrundere si este puternic.Poate......

  • Calin Cocora
   Thursday, 7 June, 2012 at 00:34

   Toate zvonurile il dau ca imprumutat la UTA pe coreean. Mi-a placut si mie, aproape similar la viteza cu Sougou, dar mult mai puternic, sta bine si tehnic. Cred ca Ando ar trebui sa-i dea o sansa. Cert va face deplasarea in Austria in primul cantonament.

 9. Max
  Wednesday, 6 June, 2012 at 20:08

  Si daca nu pleaca Sougou ?? Daca va juca atacant ? Doua pase de gol in dubla din PlayOff CL si o calificare in grupe ar putea aduce din partea lui Modou mai multi bani decit 2-3 transferuri de-ale sale + i-ar mari cota dupa grupe. Atunci de ce sa-l vinzi ? Beto este un jucator stil Alvaro Pereira. Nu este sens sa te dezamagesti ca nu joaca mai mult de 1-2 sezoane, e garantat ca pleaca. Cu asa jucatori ca Kape sau Muresan se cistiga campionate an de an. Ei au valoare pentru a cistiga titluri, dar n-au valoare destul de mare pentru a fi vinduti. Toti cei 4 adusi par a fi astfel de jucatori, de aceea campania de achizitii nu este spectaculoasa, dar este destul de solida. Ar fi destul sa fie realizate 5-6 transferuri de aceasta calitate in fiecare pauza competitionala pentru a domina liga1. Daca Sougou ramine, poate fi considerat ca 2 transferuri :) + 4 deja facute si am ajuns la nivelul necesar... n-avem fundas dreapta ? coordonator ? pai nu exista in liga1 o echipa la care sa fie jucatori de baza pe fiecare post, in anii precedenti, chiar si in cel recent incheiat am avut mult mai multe posturi descoperite, daca sa fim realisti, ar fi minunat sa avem in fiecare an echipa cu vreun Lionn pe-acolo, dar cu Sougou, Kape, Camora, Deac in echipa, in forma stabila toti, fara accidentari... Noul proiect este un vis pentru ceferisti, iar visurile uneori se materializeaza. De obicei insa se uita si se pierd in rutina de viata. Steaua, Rapid, Dinamo, Vaslui sint echipe unde nimeni nu este in stare nici sa promita un proiect asemanator. Deci daca o sa fie, va fi o fericire nesperata, daca nu, va fi doar un vis uitat, fara multe regrete. Anul trecut, dupa locul 10, majoritatea au declarat ca s-ar multumi si daca CFR ar fi in stare sa lupte la titlu, iar acum dupa ce am cistigat, visul de hegemonie s-a intors, se vrea si mai mult. Eu cred ca trebuie indreptata concentrarea doar pe sezonul ce urmeaza, iar inainte de fiecare sezon nou de pus scopuri realistice si simple. Asa se va obtine mult mai mult. In fotbalul romanesc nu este loc pentru planuri de lunga durata. Mai bine Paszkany sa inghita si in campionatul ce vine toata mizeria si sa-si caute de treaba sa de antreprenor si patron si atunci va fi rasplatit de viata, ca in acest an. Nu cred ca in situatia actuala trebuie sa-i pese cuiva de ce va fi peste 10 ani. Acum exista doar CL si noul campionat. Becali si Porumboiu, jurnalistii cu sufletele vindute, multi altii, isi gatesc cu totii catapultele cu rahat si vor bombarda cetatea CFR tot anul. Sa visezi visuri frumoase cu ce va fi peste 10 ani nu este timp. Acum poti doar sa-ti aperi pozitia de lider, si daca reusesti, te poti considera campion inca pentru un an, doar atit. Daca repeti asta ani la rind, atunci mai vorbim... despre hegemonii :)

 10. ulise3223
  Wednesday, 6 June, 2012 at 20:28

  De cativa anul eu personal asteptam next level. Se pare ca forta financiara a anilor anteriori crizei a scazut, asa ca, e cazul de mai multa pricepere. Un mic nume scos in Europa si poate proiectul nostru atrage atentia si altora. Fara parteneri puternici, proiectul asta va demara greu. Dar e neindoios ca el trebuie dus pana la capat!

 11. andrei
  Wednesday, 6 June, 2012 at 21:08

  Eu sunt cam sceptic ca vom trece la "nivelul urmator" prea curand, daca asta se va intampla vreodata. Dupa titlul din 2008 se parea ca se intentioneaza lucrul asta (cu transferurile lui Pereira sau Kone), dar odata cu criza din 2009 se pare ca s-a renuntat la idee. Iar mai nou, cred ca obiectivul stabilit e acela de a scoate maximum de performanta cu buget in care cheltuielile sa fie acoperite de venituri. S-ar putea sa ma insel fiindca nu cunosc exact situatia tuturor cheltuielilor care se fac cu o echipa, dar avand in vedere veniturile din ultimii ani din Liga si din transferuri, am senzatia ca mai degraba s-au scos bani decat s-au cheltuit in ultimii 3 ani. S-ar putea sa ma insel, totusi. Paskany spunea intr-un interviu ca o calificare in Liga asigura doar ca in anul respectiv cheltuielile sunt acoperite de venituri - mie imi cam vine greu sa cred lucrul asta. Dar indiferent daca e adevarat sau nu, imi e destul de clar ca nu exista deloc intentia de a se trece la nivelul urmator. Sunt multumit de transferurile facute pana acum vara asta (dar asta doar daca se vor mai aduce un fundas dreapta, un atacant valoros si un mijlocas central), dar nici ele nu sunt transferuri cu care sa ne apropiem de Dinamo Kiev - cu atat mai putin de Shahtior care cumpara jucatori de la 5 milioane de euro in sus.

  • Calin Cocora
   Thursday, 7 June, 2012 at 01:45

   Trecerea pe nivel superior, in mod firesc trebuie facuta, Arpii, cred, simte asta. Daca CFR ramane pe nivelul actual risca scufundarea in troaca balacarelilor. Doar o clasa in plus poate detasa echipa de acest pluton de cluburi cu pretentii. Daca Paszkany se lasa absorbit in mediocritatea ligii trebuie sa-si schimbe caracterul, sa devina asemeni Porumboiului, sa joace zilnic la TV. Singura sansa este evadarea din pluton, iar eu cred ca se va produce, ca e obligatoriu sa se produca.

 12. mircea
  Wednesday, 6 June, 2012 at 21:16

  vom vedea fotbal in liga campionilor la cluj ,nu cu CFR care deocamdata n-are echipa ci cu olimpia cluj care astazi a castigat eventul,sincere felicitari fetelor care au facut un real spectacol astazi la tg.mures unde s-au impus cu 5-1,am vazut pase din prima,suturi superbe de la 20 -30 metri ,combinatii ca la barcelona,goluri frumoase ,penalty ratat si un super atacant care a marcat 71 de goluri in tot campionatul (cosmina dusa),cat despre campania de tranferari de la CFR ,parerea mea ca sunt asa si asa ,deac (acceptabil),valente nu m-a impresionat deloc dvd-ul ,un penalty si restul doar alergatura un fel de ronny care cred eu ca e modest,sepsi nu mi-a placut niciodata ,l-am vazut pe cluj arena contra uistilor 2 , din trei goluri i apartin la unu a calcat penibil pe minge si a scapat un pinguin si a dat gol,sa nu mai spun de pasa deosebita care a dat-o CFR-ului pe cand era la timisoara,una peste alta nu cred ca putem face ceva in europa ,poate in campionat sa prindem un loc 1-6

  • Calin Cocora
   Thursday, 7 June, 2012 at 01:14

   Felicitari fetelor de la Olimpia! Cat despre afirmatia cum ca CFR nu are echipa ce sa zic? Atat avem cu atat defilam. Paszkany ne ofera si el ce-i permite buzunarul. Pe noi tot CFR ne intereseaza chiar si atunci cand ii felicitam pe oricare altii (neinteresanti pentru noi) pentru performanta. Hai CFR si de-i si de nu-i fi in liga! Ce zici prietene te alaturi scandarii? Daca nu poti inseamna ca nu esti decat instigator marunt. Daca poti te asteptam sa vezi alaturi de noi cum creste echipa CFR. Hai CFR! Forta CFR!

 13. caneto
  Wednesday, 6 June, 2012 at 21:19

  Poate ca momentan fotbalul romanesc nu-i cel mai imbietor mediu pentru investitori, dar in cativa ani situatia se poate ameliora. Si daca este cineva capabil pentru trecerea unui club de fotbal din Romania la un nivel superior de performanta, acela este Paszkany. Daca va dori, sigur va gasi parteneri, solutii pentru cresterea progresiva a bugetului, ca CFR-ul sa poata emite pretentii apropiate cluburilor amintite de el in interviu. In materie de transferuri din acest intersezon ii prea devreme sa ne pronuntam. Cele 4 veniri promitatoare pot fi usor “anihilate” de vreo 2 plecari ( si nu ma refer la Edimar si Rada :)) Vom putea trage linia abia pe la inceputul lui septembrie. Ultimele mutari vor depinde, cred, de rezultatele din preliminariile CL.

 14. ulise3223
  Wednesday, 6 June, 2012 at 21:20

  http://www.prosport.ro/sport-life/special/lovitura-de-gratie-cfr-in-carti-pentru-cel-mai-spectaculos-transfer-atacantul-la-care-ando-doar-visa-aproape-de-campioana-9715128 "Campionii nu se opresc aici, însă, fiind în discuţii avansate pentru un transfer care va reprezenta marea bombă a verii în Liga I. Clujenii vor lua un jucător polivalent, care poate juca atât în bandă, cât şi ca vârf retras, ale cărui cifre uimesc pe toată lumea. Află din ProSportul de mâine toate detaliile mutării şi vezi ce lovitură sunt pe cale să dea oficialii campioanei. " Cine sa fie? Cifre care uimesc pe toata lumea? Nu e Florin Costea, care nu mai are demult aceste cifre! E din Liga1 sau de afara? Wesley nu joaca in banda, Grozav joaca si in banda.

  • caneto
   Wednesday, 6 June, 2012 at 21:37

   Sigur e reincalzirea ciorbei de sambata: “Echipa din Gruia vrea să obţină împrumutul lui Djalma Braume Manuel pentru un sezon. "Suntem în negocieri pentru un atacant valoros, este un alt gen de atacant decât Pantelis Kapetanos"spunea Iuliu Mureşan, în urmă cu câteva zile. Atacantul angolez are 25 de ani, poate juca atât ca al doilea vârf, cât şi pe benzi. Are o viteză impresionantă şi o tehnică foarte bună".

 15. lengyel_attila
  Wednesday, 6 June, 2012 at 21:31

  acum citesc cea mai buna veste a saptaminii,s-ar putea sa-l avem in continuare pe Beto.Cu Beto in poarta parca altfel se arata viata ,doamne da sa fie adevarat

  • Calin Cocora
   Thursday, 7 June, 2012 at 01:51

   E posibil sa fie asa. Porto a mai achizitionat un portar. Asta nu inseamna automat ca Beto va fi al nostru. El e scump, foarte scump in conditiile in care il avem pe Felgueiras(mie mi se pare mai sigur decat Beto, atentie nu mai bun) si nu cred ca va accepta un salariu mic. Poate ar trebui sa ne rugam sa joace si sa faca gafe la europene, daca i se face cota praf s-ar putea sa ne fie mai util.

 16. ulise3223
  Wednesday, 6 June, 2012 at 21:44

  Si care sunt cifrele uimitoare de care se face vorbire?

  • caneto
   Wednesday, 6 June, 2012 at 21:45

   probabil clauza de reziliere de 30 mil din contractul cu Porto :)

 17. nea_silica
  Wednesday, 6 June, 2012 at 21:50

  Asta cu "Muresan se umfla in pene" e enervanta: "ne-am facut echipa de Liga Campionilor", etc.. Macar zice omul ca "vrem sa facem un lot valoros", "sper sa aducem un fundas dreapta". Suna bine. "Maxim doi jucatori vom transfera", zice prese, adica fundas dreapta si un atacant. De aici pana la lotul valoros mai sunt pasi. Multi. Mijlocul ramane descoperit ca intotdeauna. Nu par sa inteleaga asta conducatorii. Ei nu vad ca nimeni nu face jocul, nu exista un-doiuri, nu exista altceva decat pase lungi la varfuri, trase la indigo. Pe care un antrenor bun le "vede" si le blocheaza usor. Si atunci pierdem. In special cu echipele slabe. Desi nu prea sunt indragostit de Beto, ar fi bine daca ar reveni pentru inca un an. Macar pana se obisnuieste Felgueiras. Care poate ajunge un portar mai bun decat Beto (scuze).

  • nea_silica
   Wednesday, 6 June, 2012 at 21:58

   Sampdoria a piedut acasa cu Varese. Poate il luam inapoi pe Garcia...

   • Kruci
    Wednesday, 6 June, 2012 at 22:39

    Cum dracu a pierdut daca eu acuma ma uit live la meciul Sampdoria - Varese si in minutul 42 e 1 egal :)))) . Azi e meciul tur porma in 9 iun. e returul si vom afla daca promioveaza sau nu Sampdoria sa daca revine sau nu Renan.

    • nea_silica
     Wednesday, 6 June, 2012 at 23:27

     Scuze Kruci, am citit pa net :D

  • FLORINACCIO
   Wednesday, 6 June, 2012 at 22:53

   ,,Maxim doi jucatori vom mai transfera''.Eu zic sa nu iei f.f in serios vorbele astea.Eu daca sunt f.atent vreodata la spusele conducatorilor nostri,apoi asta se intampla negresit iarna si mai ales vara,in perioadele de mercato ,pe care intotdeauna le astept cu sufletul la gura.Vreau sa-ti spun ca la inceput eram mereu dezamagit atunci cand il auzeam pe Muri al nostru vorbind despre numarul fotbalistilor pe care intentioneaza sa-i aduca in Gruia.Niciodata,dar niciodata nu s-a tinut de cuvant (spre bucuria mea),si sunt convins ca la fel va face si acum.Daca ar fi sa-mi dau si eu cu parerea acum,eu zic ca va aduce 2/3 cat de curand si inca 2 sau 3 mai spre finalul perioadei de transferuri,asa cum am facut si cu in trecut cu Beto,Weldon si nu numai.Tranferurile cu adevarat grele se pot realiza mai spre finis .Vom vedea pana la toamna daca se va intampla asa sau nu.

   • Calin Cocora
    Thursday, 7 June, 2012 at 00:28

    Sunt de acord cu tine Florinaccio, acum cumparam in august imprumutam si cred ca imprumuturile vor fi mai consistente daca reusim sa intram in grupe. Probabil ca Muresan nu minte, nu cumpara mai mult de 2-3 jucatori, daca nu i-a cam cumparat deja.

    • FLORINACCIO
     Thursday, 7 June, 2012 at 01:04

     Si eu cred ca cei doi pe care ii pomenea Muri sunt deja ''pe teava'' :)

  • Calin Cocora
   Thursday, 7 June, 2012 at 18:53

   Intrebarea legata de mijloc mi se pare mai mult decat pertinenta. Oare chiar nu vede nimeni ca avem acolo o problema, sau ai nostri scouteri nu sunt in stare sa gaseasca jucatorul potrivit.

 18. ulise3223
  Wednesday, 6 June, 2012 at 22:44

  Chiar ma intrebam daca nu cumva meciul e in reluare, dar pana si la livescores apare ca fiind in direct. Cand citeam ca a pierdut era 1-0 si apoi imediat s-a facut 1-1. Oare de ce nu merge cheferetv.net?

 19. IQ
  Wednesday, 6 June, 2012 at 22:46

  E frumos sa visezi,dar e nevoie de fapte(investitii)Deocamdata n-am investit mai mult ca- n vara trecuta ,achizitiile mi se par de valoare medie( singurul castig adevarat poate fi deac cu conditia sa joace macar la nivelul ultimului sezon);oficial se mai anunta doar inca 2 achizitii( fundas dreapta si probabil atacantul angolez imprumutat de la porto). Daca tragem linie si comparam cu ce am adus vara trecuta,plus plecarile lui beto,peralta,de zerbi si posibil sougou pot spune ca suntem pe minus.Voi incepe sa cred in calificarea in grupe dupa ce voi vedea cel putin inca 2 achizitii de valoare la mijlocul terenului: mijlocas box to box-posibil sa revina renan ,sau ceva similar,plus un mijlocas coordonator de clasa...care ne lipseste de vreo 4 ani...Pana atunci ceva mai multa moderatie in declaratii nu strica,nu de alta dar sa nu ne facem iluzii prea mari...

  • Calin Cocora
   Thursday, 7 June, 2012 at 00:25

   Acum spre deosebire de vara trecuta am si cumparat. Cred ca se vor mai face transferuri. Cred ca cifra 2 de care vorbea Muresan ultima data face referire la numarul de jucatori care intra in proprietatea clubului. Imprumuturile sunt altceva. Echipa nu stiu daca va avea plusuri majore, lotul da, iar in competitiile lungi lotul conteaza, s-a vazut si in acest an. In meciul cu Steaua, cand ai nostri au intrat in teren fara morcov, fara presiunea rezultatului, au aratat ca au calitate. Mai cred ca trebuie sa asteptam sa vedem ce se intampla cu Renan, abia apoi vom sti ce se mai transfera. Eu sunt mai optimist.

 20. ulise3223
  Wednesday, 6 June, 2012 at 22:59

  Gol Doria! 2-1!

  • Cata
   Wednesday, 6 June, 2012 at 23:09

   Carevsazica ai vrut sa spui: "GOL! 2-2!"

 21. ulise3223
  Wednesday, 6 June, 2012 at 23:06

  Si replica imediata: 2-2!

 22. ulise3223
  Wednesday, 6 June, 2012 at 23:33

  Renan bate un corner marca inregistrata si Doria revine in avantaj! 3-2! Si Renan a mai avut o cursa pe stanga, din pacate faza incheiata cu o uriasa ratare.

  • Calin Cocora
   Thursday, 7 June, 2012 at 01:38

   Dupa cate am vazut imi doresc ca Renan sa se intoarca. A fost jucatorul cheie al Sampdoriei, a facut tot ce era de facut inclusiv goluri, chiar daca nu le-a inscris. Mare jucator si tare util ne-ar fi. Nu cred ca Sampdoria ni-l va lasa chiar daca nu va reusi sa acceada in serieA. Cred ca italienii vor achita repede diferenta. Pentru noi ar fi o afacere oricare varianta, cred ca-l putem da si mai scump, dupa ce-l expunem in CL. Chiar daca ma repet spun ca Doria il va achizitiona, de fapt cred ca dupa acest 3-2 se va si califica.

 23. Max
  Wednesday, 6 June, 2012 at 23:33

  3-2

  • de-a dura lex
   Thursday, 7 June, 2012 at 01:01

   =1
   mă crezi?

   • Calin Cocora
    Thursday, 7 June, 2012 at 01:04

    Fara scamatorii al tau e rezultatul corect. Asa cred eu. "Nu stiu altii cum sunt..."

    • Max
     Thursday, 7 June, 2012 at 01:21

     de obicei 3-2=1, insa acum ar putea fi altfel: 3-2=3200000 ;)

     • Calin Cocora
      Thursday, 7 June, 2012 at 01:55

      Nici daca nu-ti iese scamatoria eu zic ca nu-i bai. Ramane Renan carei 1.

 24. FLORINACCIO
  Thursday, 7 June, 2012 at 01:02

  BETO,RENAN,SOUGOU,WELDON,poate si CAMORA, dar si altii...da RUI PEDRO...,practic cele mai bune achizitii ale anului trecut s-au rezolvat fara prea multi bani,caci toti baietii astia au venit anul trecut din postura de fotbalisti liberi de contract.BJELANOVICI,de ex.,a fost adus in urma cu doi ani pt vreun milion de euro,dar in afara staturii nu cred sa fi fost absolut cu nimic peste un SOUGOU sau WELDON,exemplele care imi vin primele in minte .Nu vad atunci de ce trebuie neaparat cumparati pe bani grei tot felul de fotbalisti cand,dupa criza asta mondiala se gasesc valorosi in toate pietele si pe toate tarabele fotbalului mondial,incepand de la PIRLO(anul trecut),DROGBA,BOSINGWA,ANELKA,MONTOLIVO,ARUNA KONE,HLEB,CR.RODRIGUEZ,L.SAHA...CHIVU...ADAILTON(acum doi ani),HAMZA(aproape gratis)D.KONE,GERALDO...la...IONUT DANILA (Olimpia SM,ex FC Zalau) :) .Ca sa fiu sincer,pt mine lipsa aceasta de graba in a arunca cu bani dupa tot felul de fotbalisti eu i-o socotesc lui Arpi o calitate,nu un defect,asta,desigur... :) atata timp cat aduce la echipa fotbalisti de calitate,asa cum a tot facut-o in ultima vreme...Lipsa lui de graba in a aduce fotbalisti scumpi e o dovada ca a invatat ceva din greselile trecutului(atunci cand,pe bani grei, a adus si fotbalisti buni dar si destule''petarde''),inca o dovada ca stie ce face si...face ce stie,Intelept e deci din partea noastra sa avem incredere in el,pentru ca omul asta nu da semne ca o sa ne dezamageasca prea curand.HAJ CFR !

  • FLORINACCIO
   Thursday, 7 June, 2012 at 01:12

   A...tocmai mi-am amintit de inca o ,,masea stricata''lepadata cu dispret de unii si care pe noi ne-a ajutat enorm anul acesta si ne va mai ajuta,nu ma indoiesc de asta:PANTELIS KAPETANOS.Arpi,te rog frumos,nu mai da bani pe fotbalisti ai altor echipe ca sa-i aduci la noi,mai bine investeste banii aceia in salarii(mult) mai consistente care ar atrage in Gruia si mai multa ''lume buna''!

  • Calin Cocora
   Thursday, 7 June, 2012 at 02:09

   Mi se pare corect ceea ce spui. Nu uit ca ne-am procopsit cu Frangipanne, cu Flores, cu Oberman si cu alti "mari fotbaliatori" pe care am dat bani buni si de care n-am mai stiut cum sa scapam, iar cand am scapat am scapat in paguba. Prudenta imi place, macar sa nu mai platim sume aiurea pe transferuri, daca salarii tot se platesc si daca omul merita si daca nu. Mai terebuie sa luam in cosiderare ca acest lot are potential serios de exprimare. Nu stiu ce a facut Costa in iarna, faptul ca se intalnea prima data cu o pauza de iarna mai mare decat cea de vara sa-i fi jucat feste, sa fi ratat pregatirea. Cert este ca Andone ne-a reinviat. Si sunt convins ca jucatorii pe care-i avem nu si-au aratat posibilitatile, cred ca mai avem resurse inca nerelevate. Ma astept la o crestere serioasa din partea lui Godemeche, sau la o explozie a lui Rui Pedro (socotit mereu mare speranta in Portugalia) si nu numai, nu sunt singurii care pot mai mult, sa-i vedem cand evolueaza pe o partitura bine exersata.

   • FLORINACCIO
    Thursday, 7 June, 2012 at 03:36

    Sunt de acord cu ce spui aici pana la ultima litera.Si inca ceva:eu daca as fi Arpi Paszkany,sau fiul lui,sau Muri,sau Zamfir,sau macar cel care-i cara lui Muresan valizele prin Portugalia...i-as da patronului nostru urmatorul sfat:sa caute numai jucatori liberi de contract ,dar care sa nu vina la CFR fara niste salarii grase de tot (pe care insa sa le si merite!) iar pe un post sau doua ,cu precadere in atac ,sa aduca fotbalisti adevarati,care chiar sa coste,numai de care sa fie absolut convins ca merita tot efortul.Cu jucatori liberi de contract gen D.KONE.GERALDO,etc pe posturile defensive,si cu unul gen FABBIANI(dar f.f.f.f.f. serios) sau MARICA(fara Gina Pistol) sau mai stiu eu care altul care sa coste,dar care sa si faca cu adevarat diferenta ,cred ca nici n-ar risca f.f.mult, dar in schimb ar putea da oricand lovitura chiar si prin Europa.Poate ca n-ar fi tocmai rea chiar incercarea unei repatrieri costisitoare(Mutu?,Chivu) ,vreo 2 mil.cheltuite pe salariul unuia ca si Cristi,dar beneficii imense,si pe termen lung, din imagine,marketing si nu numai...Desigur ca asa,din tastatura ,totul e f.usor,mai greu e ,si mai putin ispititor,sa bagi adanc mana in buzunar si sa scoti atatia bani. :) .Orice va face insa Arpi,noi il vom iubi,nu-i asa ? HAI DRAGA CFR!

    • Saul
     Thursday, 7 June, 2012 at 08:55

     `Mai frate Flo,eu abia m-am trezit si vad ca tu ai ''lucrat'' toata noaptea.De acord cu tine in privinta optimismului,e bine sa gandim asa,conducerea ne-a dovedit de multe ori ca stie ce face si merg pe mana lor si de data asta,doar ca eu,ca unul care gandesc mai marunt,mi-as dori intarirea echipei inaintea meciurilor de calificare in grupe.Calificarea inseamna minim 15 mil de euro,apoi putem astepta eventuala venire a unor investitori.M-ar bucura mult revenirea lui Renan,dar imi vine greu sa cred ca se va mai intoarce la noi.Hai CFR!

     • FLORINACCIO
      Thursday, 7 June, 2012 at 14:20

      Prietene,tu stii f.bine cand sunt eu atat de''harnic'' noaptea:atunci cand nu ma lasa altii sa dorm.Macar de-ar fi la fel de galagiosi si peste cativa ani,atunci cand ii voi duce in Gruia,la meciurile CFR-ului. :) .ps:mai vorbim noi mai inspre seara...SALUT!

    • Calin Cocora
     Thursday, 7 June, 2012 at 12:03

     Nu stiu, spre exemplu, un Mutu sau un Chivu daca ne-ar fi de folos. 2milioane salar nu merita nici unul, nu mai sunt acei jucatori care sa straluceasca. Chivu poate fi o varianta utila prin experienta, prin stiinta jocului, poate chiar si Ando ar avea cate ceva de invatat. Mutu cred ca ar fi ca marul stricat, ar strica si ce avem bun. Nu e jucatorul care sa fie liderul pozitiv si mobilizator. Marica? Da el cred ca ar putea fi interesant. Semne de intrebare am in privinta caracterului. Personal in, aceasta faza as miza pe caracter mai mult decat pe valoare daca ar fi vorba de repatrieri. Unui Fabianni il prefer pe Alvaro Pereira, asa cum unui Deac, i l-as fi preferat pe Antal spre exemplu. Caraterul e primordial, o dovada e si Dubarbier. A avut calitati net peste Culio. Culio e dorit de Fatih Terim la Galata, Duba e exilat si imprumutat in ligi inferioare. Deac e jucator bun pt liga I, dar atat, caracterul nu-l lasa sa mearga mai departe. El s-a intors si viseaza sa plece, normal era sa viseze sa joace convingator, plecarea venea de la sine.

     • FLORINACCIO
      Thursday, 7 June, 2012 at 14:16

      Si de data aceasta sunt de acord in buna masura cu ceea ce spui tu ,si pot sa spun ca semnele tale de intrebare vizavi de eventuale transferuri bomba le-am pus si eu,si inca destul de apasat,la fiecare dintre cei trei:Mutu,Marica sau Fabbiani.Caracterul, sau mai exact lipsa lui la cei trei, este cel care m-a facut si pe mine sa ma indoiesc daca ar fi sau nu oportune astfel de transferuri,dar daca-l mai aveau si pe asta,la cat talent au,cu siguranta ca acum n-am fi discutat nici macar ipotetic despre astfel de lucruri.Chivu este POATE singurul la care s-ar putea eventual gandi ai nostri(asta daca intr-adevar isi doresc sa semene vreodata cu Sahtior/D.Kiev asa cum au anuntat),dar el este si mai scump,dar si fundas,deci unul care nu prea poate face diferenta asa cum poate si trebuie sa o faca un fotbalist costisitor sau un atacant adevarat .Totusi,in cazul sau castigurile in planul imaginii(acolo unde echipa noastra sta,sa nu uitam,cel mai rau) eu cred ca ar putea fi imense:gandeste-te numai cata emulatie s-ar crea in jurul echipei noastre,de cata atentie (pozitiva de data aceasta) s-ar bucura ceferistii ,mai ales la cata vorbarie este la noi pt te miri ce subiecte senzationale.Gandeste-te cati spectatori n-ar veni oare mai aproape de echipa,cate bilete vandute in plus,cati copii nu s-ar indragosti pe veci de CFR,cate tricouri,cate fulare,brelocuri,etc,etc.Poate ca Paszkany,la banii lui,n-ar face chiar rau sa incerce macar o singura data si asa ceva,pentru ca cu siguranta ca o parte destul de frumusica din banii investiti i s-ar intoarce in conturi,asta daca s-ar sti gestiona cu adevarat o astfel de conjunctura.Una peste alta (si esentialul, din pacate) ,ceea ce spun eu aici sunt doar simple ipoteze prea putin(sau deloc) fundamentate acum pe ceva palpabil ,sunt mai mult reverii estivale care numa' bine ar putea fi intrerupte de,sa-i spunem...mai realistul transfer al unui Antal,de exemplu.Sa dea Dumnezeu ca peste doi sau trei ani astfel de subiecte,care azi probabil ca par utopii in ochii multora, sa fie la ordinea zilei aici la Tribuna.Ar insemna ca incepem cu adevarat sa fim echipa mare pe care o tot visam atat noi,cat si Paszkany.Si n-ar fi nicidecum prima data cand un vis ascuns al meu legat de CFR ar fi transpus in realitate de banii,inteligenta si priceperea lui Arpad Paszkany si a celor de langa el.HAI CFR !

  • nea_silica
   Thursday, 7 June, 2012 at 10:50

   HAJ CFR inseamna PĂR CFR. Stim ca Banatu-i fruncea, iar noi sigur suntem părul :D Asadeci si prin urmare: Hajrá CFR!

 25. Dantesc
  Thursday, 7 June, 2012 at 13:42

  De revazut dragilor,acum cand ne-am mai linistit :)

  unu
  doi
  trei
  patru

  si....

  cinci

  :)

 26. canad
  Friday, 8 June, 2012 at 05:17

  Ma bucur ca din Montreal sa fiu si eu in rand cu stirile noi ale CFRului . Asa ca ia uite ce am citit aseara inainte de culcare(ce-am visat va spun dimineata-haha):
  CFR transferă un internaţional de tineret portughez.
  Asadar se pare ca fundas dreapta avem!!!
  Sper ca v-am dat vesti bune!

  • nea_silica
   Friday, 8 June, 2012 at 07:48

   Pare sa fie un super transfer. Incepem sa avem osatura. Un mijlocas ofensiv, please! Ce ziceti de Mesut Ozil? :D

   • Calin Cocora
    Friday, 8 June, 2012 at 10:12

    Ivo Pinto este peste toti fundasii dreapta din Romania in prezent. Are viteza, este implicat in joc atat defensiv cat si ofensiv, e capabil de mare travaliu, cred ca-l va face uitat pe Toni din vremurile bune si prin daruire. Este o solutie foarte buna pentru banda dreapta. Stie sa centreze cum nici unul din fundasii nostri nu a stiut, pe deasupra este si tehnic. Iata cum il intoarce de pe o parte pe alta pe Alvaro Pereira si nu doar atat

 27. ulise3223
  Friday, 8 June, 2012 at 12:46

  Hmmm.. se pare ca-l va eclipsa pe Camora de pe cealalta banda! Are de toate: tehnica, viteza, forta, plasament, centrari de calitate. Nu a prins cine stie ce echipe in Portugalia (asta ar fi minusul), dar a jucat mereu la toate nationalele de tineret ale tarii sale. Asteptam materializarea oficiala a acestui transfer. Si apoi si celelalte mutari.

 28. Vlad
  Friday, 8 June, 2012 at 14:01

  Oho, super transfer !Speram sa fie adevarat...si eu tot sper sa revina Renan. ps: ce ii inchide albusibiu pe aia de la gsp in comentarii :))

 29. halley
  Friday, 8 June, 2012 at 16:46

  @canad. Daca stiam ca esti in Montreal iti aduceam un fular de campion CFR :)))))

  • Canad
   Friday, 8 June, 2012 at 19:08

   vin in vara - ultimile 2 sapt din august-sa vad niste meciuri de-ale noastre! hai pe skype cauta:barosanuu .

   • nea_silica
    Friday, 8 June, 2012 at 21:26

    Am si io niste rude acolo.. Unu-i tat Muresan :-)

 30. Calin Cocora
  Friday, 8 June, 2012 at 17:03

  Nascut la data de 06/08/1983 Kapetanos isi serbeaza azi ziua de nastere. Sa-i uram LA MULTI ANI si la multe goluri pentru CFR!!!

  • nea_silica
   Friday, 8 June, 2012 at 20:24

   La multi ani Pantelis si la mai mare! Iti multumim pentru tot!

 31. nea_silica
  Friday, 8 June, 2012 at 22:27
 32. Calin Cocora
  Friday, 8 June, 2012 at 22:36

  Daca ar fi dupa presa din veste buna in veste buna am ajunge sa jucam finala ligii campionilor, iata inca una. Daca s-ar materializa toate aceste trei transferuri ce ne-ar mai trebui? Eu zic ca un varf de careu cam de nivelul lui Kapetanos. Cand spun nivel ma gandesc la simtul portii si la eficacitate.

 33. canad
  Saturday, 9 June, 2012 at 02:03

  si inca o veste buna(de presa)
  Clujenii vor aduce un tînăr atacant din Brazilia, Josiel Alves de Oliveira (23 de ani), care a jucat în tur în Portugalia, la Uniao Leiria.
  link.

  • james
   Saturday, 9 June, 2012 at 10:06

   sincer nu am fost foarte impresionat de el din ce am vazut in cateva video-uri. are ceva viteza, dar la tehnica nu ii wow..ceva gen bastos cu mai multa viteza, dupa parerea mea. sper sa ma insel daca ajunge la noi. partea buna ii ca ii tanar si poate nu s-a acomodat pe unde a ajuns.

   • Calin Cocora
    Saturday, 9 June, 2012 at 12:04

    Ma indoiesc ca este un transfer viabil. La fel cum ma indoiesc de faptul ca va fi adus. Din punctul meu de vedere nu-l recomanda nimic. Sa admitem ca poate tine de minge, cui foloseste? Nu e in stare sa dea pase folositoare, ca sa fie tacam complet, strica si faze promitatoare prin individualism. Bastos este peste el.

  • Tomy
   Saturday, 9 June, 2012 at 11:11

   sincer mai bine il as vrea pe eric, are 26 de ani e drept, dar are cetatenie romana, nu e extracomunitar si cunoaste bine si campionatul nostru

   • Calin Cocora
    Saturday, 9 June, 2012 at 12:08

    Nici Eric nu mi se pare o solutie. Nu este un jucator atat de grozav, intr-o echipa mica, gen Gaz-Metan, poate straluci cand si cand pentru ca apoi sa dispara din joc. Avem nevoie de jucatori gen Renan, jucatori care sa straluceasca meciuri intregi, jucatori care sunt utili si cand nu sunt in forma, sau cand nu le iese jocul. Ceva de genul "o echipa mare castiga si cand nu joaca", un jucator bun conteaza si cand nu e in forma.

 34. Calin Cocora
  Saturday, 9 June, 2012 at 16:02

  Traim in zilele aniversatilor CFR-ist, dupa Sepci si Kape, pe nedrept privat de urari pe siteul oficial, e randul lui Panin. LA MULTI ANI, Cristi! Multumim pentru seriozitate si daruire. Va mai amintiti cati au fost visinii?

  • Tomy
   Saturday, 9 June, 2012 at 16:45

   Da da, LA MULTI ANI PANA!!!

  • nea_silica
   Saturday, 9 June, 2012 at 19:06

   Multi! Iata ce am gasit pe goagal: link. La multi ani Cristi!

 35. nea_silica
  Saturday, 9 June, 2012 at 21:20

  Excelent film - exceptand ultimele secunde din ea:-) http://www.youtube.com/watch?v=KQOQQGi7020

 36. ulise3223
  Saturday, 9 June, 2012 at 21:21
  • nea_silica
   Saturday, 9 June, 2012 at 22:40

   Interesant, indeed :-)

  • Calin Cocora
   Saturday, 9 June, 2012 at 23:11

   Cert peste Josiel Alves de Oliveira. Cred totusi ca Gomez este mai aproape de stilul nostru de joc. Mi se pare mai plin de energie, mai viguros in joc. Adrien Silva parca ar avea plusuri la stiinta jocului si mi se pare mai tehnic. Pe finalul campionatului mi s-a parut in scadere de turatie.

 37. de-a dura lex
  Saturday, 9 June, 2012 at 22:35

  marcatorul danez s-a bucurat în fața galeriei olandeze, care era lângă poarta la care a înscris.
  după mintea celor educați de GSP și ProSport, trebuia să primească roșu.
  dar arbitrul nu i-a dat nici măcar galben – se vede treaba că a fost cumpărat de CFR.
  așteptăm blaturile următoare.

  • Calin Cocora
   Saturday, 9 June, 2012 at 23:07

   Ce putem face? Din cate am inteles, la meciul respectiv, Tudor ne-a avantajat flagrant. Lasand gluma la o parte, ar fi normal sa intelegi ca daca priveste un danez in ochii olandezilor e lucru normal inca de pe vremea vichingilor. Daca un jucator de la CFR priveste in ochii unui fan U, se numeste blasfemie. Cum ei uisti obisnuiti sa fie sclavii unora ori altora sa fie priviti in ochi? Rusine sa-i fie lui Cadu c-a indraznit sa-i priveasca.

  • caneto
   Sunday, 10 June, 2012 at 07:18

   Sa nu mai vorbim de faptul ca nesimtitul de portar olandez n-a sarit sa-l salveze pe autorul golului de linsaj.

  • tegean
   Sunday, 10 June, 2012 at 12:17

   A fost suspendat un meci al liderului la sfarsit de campionat cand in lupta pt.titlu contau mai multe echipe, s-au pronuntat comisii, coruri reunite au cantat refrenul ,,Cadu a provocat..." s.a.m.d. Problema nu se poate reduce la o observatie in treacat ci merita un articol distinct pe tema etalonului ,,normalitatii" (in teren,in tribune,in presa) in fotbalul daco-roman si in fotbalul celorlalti ,,europeni" (mai de la vest:olandezi,danezi s.a.) cu argumentatii la zi oferite de competitia celor care au azi fotbalul cel mai bun in Europa.

 38. nea_silica
  Saturday, 9 June, 2012 at 22:42

  Dragul nostru Albu (si 07)! Fara sa vreau sa va fac reprosuri, poate (uneori) ar fi cazul sa comentati si pe saitul vostru, adic aici. Macar ca sa nu fie pustiu pe aici...

  • Since1907
   Saturday, 9 June, 2012 at 23:55

   Albu lucreaza la un articol interesant,cu un subiect care pana acum pe TribunaCfr nu a mai fost discutat.

 39. Calin Cocora
  Saturday, 9 June, 2012 at 23:43

  Sampdoria ne seamana. Gol in ultimul minut si nu stiu daca trebuie sa fiu trist sau sa ma bucur. Cele peste 3 milioane pot insemna transferuri decisive, e motiv de bucurie. E sigur Renan nu mai este al nostru, e motiv de intristare. Multumim Renan! Multumim pentru fotbalul din tur, multumim pentru rotunjirea bugetului. Multumim Renan!

 40. Wollt (Sibiu)
  Sunday, 10 June, 2012 at 03:02

  Cu aceasta campanie de transferuri CFR ia un mic avans fata de restul plutonului . cu putin noroc poate face o figura foarte frumoasa in europa nu stiu de ce , dar am senzatia ca incepe un nou capitol in istoria CFR . se va trece la un nivel mai inalt de acum inainte . . Salutari de la Sibiu Hai CFR

  • Calin Cocora
   Sunday, 10 June, 2012 at 11:50

   Mie imi e teama de eventualele plecari. Venirile sunt un plus evident. Cel putin din prisma strategiei asa par: un plus evident.

 41. Max
  Sunday, 10 June, 2012 at 03:45

  Transferuri bune, dar nimic deosebit. Acestea par deosebite doar pe fonul transferurilor dezastruoase facute de fostii granzi.

  • Calin Cocora
   Sunday, 10 June, 2012 at 12:04

   Max intr-un fel ai dreptate, nimic spectaculos pana acum. Daca luam in considerare ca s-au intarit punctual posturile deficitare trebuie sa admitem ca s-au facut transferuri utile. Eu cred ca trebuie sa tii cont si de faptul ca Valente (de exemplu) e socotit in Portugalia mai bun, decat era socotit Wesley inainte de transferul la Vaslui. Mai mult e de remarcat ca toti cei veniti au cochetat cu loturile nationale(tineret sau lot A), nu cred ca au ajuns in aceasta postura lipsiti fiind de valoare. Spre deosebire de perioada, nu foarte indepartata, cand asteptam puhoaiele de nou veniti ca sa-i vedem, sa fim siguri, ca nu dau cu stangul in dreptul, atat de tare incat sa se accidenteze singuri, acum stim despre fiecare transferat ca e fotbalist, ca poate fi chiar titular pe post. Nu e putin lucru.

 42. ulise3223
  Sunday, 10 June, 2012 at 09:27

  Transferuri bune, dar astept continuarea: Ivo Pinto, un nr. 10, un atacant si bonusuri: D. Kone, Antal. Poate chiar si Beto inapoi. Hai cu urmatorii anuntati oficial!

  • Calin Cocora
   Sunday, 10 June, 2012 at 11:46

   Ulise, (http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/antonio-conceicao-il-descrie-pe-ivo-pinto-cel-mai-nou-transfer-de-la-cfr-e-un-jucator-excelent-338094-comentarii.html) linkul spune ca Ivo Pinto este transferat. Renan s-ar putea sa fie cheia pentru restu. Personal simt ca in restul va fi inclus si Kone, Era greu de achizitionat un mijlocas de tip Kone pana cand plecarea lui Renan nu devnea certa.

  • caneto
   Sunday, 10 June, 2012 at 12:45

   Toti asteptam un numar 10, dar ma intreb ce vom face cu el :) Daca vom juca si in toamna acel 4-4-2 cu doi inchizatori (alesi dintre Muresan, Sare, Godemeche, Celestino, posibil Kone) si doi mijlocasi laterali ( Hora si Bastos titulari, Deac si Valente rezerve, Nicoara rezerva pentru rezerve), iar in fata Sougou plus un atacant de careu, numarul 10 nu-si mai gaseste locul decat, eventual, langa Cadu :D

   • ulise3223
    Sunday, 10 June, 2012 at 12:58

    Asta cu Bastos si Hora titulari in fata lui Deac si Valente este o poanta. Valente si Deac vor fi titulari pe benzi in sistemul 4-4-2. In 4-2-3-1 doar unul va fi titular pe stanga, in dreapta fiind trecut Sougou. Dar pt 4-2-3-1 sau 4-4-1-1 e nevoie de un mijlocas ofensiv. Aici solutiile pe care le avem nu conving. Iar cu adversari mai slabi chiar si 4-4-2 unul dintre cei doi mijlocasi centrali poate fi box-to-box.

 43. Calin Cocora
  Sunday, 10 June, 2012 at 12:14

  In unele postari observ nemultumire si neincredere privitoare la transferuri, in cosecinta, personal, strict personal, ma vad nevoit sa afirm ca mi se pare o campanie extrem de coerenta. Jucatorii care au venit intaresc lotul, au valoare si dau solutii antrenorului. Sa ne amintim de cate ori, prin schimbari la pauza, Ando a schimbat fata echipei. Nu cred ca ar fi fost folositori jucatori care sa fie de doua trei ori peste nivelul campionatului, ar fi ajuns repede la mediocritate, poate ar fi utili doar tineri precum Traore, ambitia de a ajunge sus i-ar feri de plafonare. Valoarea transferurilor trebuie cantarita comparativ cu ceea ce fac adversarele, comparativ cu valorile campionatului nostru. Cantarind astfel vom constata ca avem jucatori care se bat pentru a fi cei mai buni din campionat pe postul lor. Cine se mai poate lauda cu un astfel de lot?

  • tegean
   Sunday, 10 June, 2012 at 13:21

   Mai e si Europa.Mai demult existau competitii balcanice pt. mai multe ramuri sportive. Azi, pe langa competitia interna, fotbalistii de performanta pot intra in competitie cu cei din Europa.Optiunea o au doar cei care au indeplinit in competitia interna baremul cerut. Verbal se afirma intotdeauna dorinta de a ne masura fortele cu fotbalul celorlalti europeni.Suporterii ceferisti se raporteaza la achizitiile clubului din perspectiva proximelor batalii ce trebuie castigate,pe teren (nu in presa), in drumul spre (prin) Europa.E drept ca trebuie sa te-ntinzi (baneste) cat ti-e plapuma dar diferenta fata de ieri e ca azi Europa e mai integrata iar politica de a sta cu capul exclusiv in nisipul (mlastina) competitiei interne nu se mai justifica (nici prin buget) la nici un strut european. Lipsa bugetului, a unor achizitii ,,bomba" etc. nu pot scuza eventuale derapaje in meciurile internationale.Prin tot ce se face acum,clubul-staful isi asuma raspunderea pt. o prezenta demna in Europa.

 44. ulise3223
  Sunday, 10 June, 2012 at 12:42

  Cu siguranta, pare a fi cea mai buna campanie de transferuri din ultimii ani. Acum 2 veri am trait deziluzia. Vara trecuta am transferat si calitate dar si cantitate. Acum mi se pare o campanie mult mai atenta, sper doar sa aduca si mijlocasi ofensivi (eventual un atacant mult peste Kapetanos). Ivo Pinto daca se materializeaza pare un castig urias. Incomparabil stam mai bine decat ultimul sezon, dar vom lupta pe mai multe fronturi si nimanui din Liga1 nu i-a reusit asta. Am rezolvat postul de portar (chiar daca e posibil sa revina si Beto ar fi un mare bonus); am adus dublura pentru Camora; am rezolvat flancurile prin Valente si Deac; rezolvam postul de fundas dreapta cu Ivo Pinto. Sper ca prin D. Kone sa intarim posturile de mijlocasi centrali defensivi unde Muresan si Sare sunt certitudini (Celestino inca o deziluzie, iar Godemeche inca nu a intrat in ritm). Avem reveniri care nu ne ajuta, sunt balast: Rada, Batin, Edimar. Bastos pare pierdut, Nicoara e solutie de avarie doar ca mijlocas, Hora e luptator dar inca nu convinge (seamana cu Deac in perioada de inceput), Rui Pedro arata potential dar inca nu si-a dat drumul la joc, Ganea s-a accidentat si nu a putut sa-si arate calitatile, Bus (ca si Negrut, Kim si alti pusti de la CFR2) merita sa mai fie testati. Sper sa nu desfiintam CFR2, ar fi o mare eroare. Nuno Diogo e tot balast, dar il prefer in fata lui Rada. Eu zic ca ar fi loc de un fundas central de valoare, care sa faca pereche cu Cadu. Sper sa avem un nr. 10 adevarat, cum n-am mai avut de mult timp. E nevoie sa scoatem capul in Europa pentru ca proiectul sa devina interesant si sa atraga investitori de calibru!

  • caneto
   Sunday, 10 June, 2012 at 12:55

   Eu sustin si acum ca acum doua veri campania de transferari a fost excelenta, doar nu a dat rezultatul scontat sau n-a fost mentinut antrenorul care i-a adus si le putea valorifica valoarea. Bjelanovici, Piccolo, De Zerbi, T. Costa, Sforzini, Kivuvu au insemnat mai mult, valoric vorbind la data venirii lor, decat Sougou, Camora, Renan, Ronny, Lionn, anul trecut.

   • Calin Cocora
    Sunday, 10 June, 2012 at 14:27

    Caneto daca te raportezi strict la nume ai dreptate. dar nu trebuie sa uitam ca nici unul nu avea cota lui Sougou, toti, la momentul respectiv erau jucatori de serie B. Kiwuwu, dintre ei, venea cu un pic de CV si cu potential de crestere, pacat ca era atat de rigid si limitat tehnic. Pe el l-as vrea inapoi, mi se pare mai util decat Celestino. De Zerbi nu a depins de antrenor ci de propria fragilitate si, mai mult, a fost oarecum scos din primul 11 de inapetenta pentru faza de aparare. Nu inteleg de ce il blamam pe Bastos pentru ca nu prea face faza defensiva, pe el, cel putin l-am vazut miscand fara folos in apropierea propriului careu si pe De Zerbi nu... Sporadic si lui Bastos i-au iesit faze memorabile, poate daca alerga doar cat italianul ar fi fost mai prezent in faze decisive. Pe Sforzini poate ca ar fi fost bine sa-l pastram, la fel Bjelanovici(comparativ cu Ronnyastia sunt un fel de Ibrahimovic). Nici T Costa nu era de pierdut. Cat despre Piccolo ce sa zic? Personal n-am vazut un jucator in campionatul nostru sa aiba o asemenea stiinta tactica a jocului, daca era si rapid probabil era la Inter in locul lui Chivu.

   • tgv cluj
    Sunday, 10 June, 2012 at 15:59

    Intotdeauna am apreciat ceea ce ai spus pe aici si felul in care ai stiut sa-ti expui opiniile,insa de data asta vreau sa-ti spun ca gresesti putin.In primul rand,dintre cei sase fotbalisti enumerati de tine, doi, (si cam singurii care chiar au lasat ceva notabil in urma lor)-PICCOLO si DE ZERBI, nu au venit la CFR in urma cu doua veri,asa cum gresit ai retinut tu sau lasi sa se inteleaga,ci acum trei ani;aminteste-ti ca acum doua veri eram deja campioni,iar pt titlul respectiv au asudat si cei doi italieni mentionati de mine:Piccolo era unul din stalpii defensivei in mandatul lui Mandorlini,iar De Zerbi a avut si el o contributie importanta in returul acela(adu-ti aminte,te rog,numai de meciul cu Univ,Craiova).Si atunci,te intreb:mai sta in picioare argumentatia ta?Mai crezi ca acea campanie de transferari de acum doi ani a mai fost atat de grozava,sau ''excelenta'',ca sa te citez? Eu ma indoiesc.Si ca sa fiu sincer,desi in urma cu un an eram destul de sceptic cu privire la jucatorii adusi,acum as fi chiar incantat daca an de an am reusi sa inregimentam fotbalisti adevarati gen RENAN,SOUGOU,WELDON,CAMORA,RUI PEDRO sau BETO,asa cum am reusit vara trecuta.Cu respect.

    • caneto
     Sunday, 10 June, 2012 at 16:30

     Tgv, in urma cu 2 veri clubul a facut un efort financiar considerabil pentru a-i transfera pe De Zerbi si Piccolo, a caror imprumut expirase dupa castigarea titlului in 2010. In rest, am specificat ca transferurile n-au dat rezultatul scontat, dar la momentul efectuarii acestor transferuri cartile de vizita ale lui Bjelanovici, Sforzini, Kivuvu si T. Costa spuneau mult mai multe decat a celor transferati vara trecuta, insa, rezultatele ulterioare au aratat ca nu cartile de vizita joaca in teren :) Tot asa, transferurile de pana acum, din aceasta vara, par foarte bune, sa speram ca si rezultatele vor fi la fel si nu vom pati ca acum doi ani.

  • Calin Cocora
   Sunday, 10 June, 2012 at 14:41

   Campania, ma repet, e una foarte buna. Si tot ca o repetare spun: mi-e teama de plecari. Imi dau frisoane zvonuri despre Sougou, Muresan, Camora, Piccolo. Ma ingrijoraza si faptul ca despre cei ce-i vrem plecati nu se aude nimic de bine.

 45. caneto
  Sunday, 10 June, 2012 at 12:56

  Ma minunez si acum ca n-am adormit in timpul meciului Germania-Portugalia. Un singur moment interesant a avut meciul, la iesirea de la vestiare pentru repriza a doua, Beto a batut palma cu Cefi-ul ucrainean, titularii portughezi cu cel polonez :D

  • fox fire
   Sunday, 10 June, 2012 at 21:08

   Caneto, tu ca tu, da' azi balotelli a adormit in timpul meciului si era pe teren, visand cu ochii deschisi, foarte deschisi:)

 46. ulise3223
  Sunday, 10 June, 2012 at 22:40
  • Calin Cocora
   Sunday, 10 June, 2012 at 23:34

   Urmeaza oare un atacant? Adica Jo ( http://www.youtube.com/watch?v=THtaeUlOQiI&feature=endscreen&NR=1 ), João Alves de Assis Silva si nu cel confundat de GSP, respectiv Josiel Alves de Oliveira.

   • Max
    Monday, 11 June, 2012 at 00:05

    Ar fi prea frumos, City a dat 20mil. pe el, din pacate cred ca totusi despre acel Jô micut se vorbea, acesta ce seamana cu Traore este prea scump.

    • Calin Cocora
     Monday, 11 June, 2012 at 00:45

     A ajuns liber de contract la Atletico Mineiros si ramane liber de contract in aceasta vara. Acei 20 000 000 Euro au fost platiti in 2008. Nu stiu de ce i-a scazut cota, stiu doar ca a jucat putin in ultimul timp. Fotbalul nu cred ca l-a uitat. Poate Ando il reinvie.

     • ulise3223
      Monday, 11 June, 2012 at 08:17

      Si cota i-a scazut la 2.5M euro. Totusi n-are decat 25 de ani, poate fi relansat.

 47. Pingback: După 1 an | Tribuna CFR

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>