Monday, Aug. 20, 2018

Zarul nostru nu arată doar 6

Written By:

|

Monday, 16 July, 2012

|

Posted In:

|

104 Comments

Zarul nostru nu arată doar 6

Tradiţia şi statisticile sunt întotdeauna făcute pentru a fi încălcate. Apelul la ele, ca unic argument de victorie este una dintre cele mai păguboase metode de a pregăti mental un meci. CFR-ul, în scurta sa goană după trofee, nu pierduse până acum nicio finală şi nicio dispută la penalty-uri (nici în finale, nici în Cupa României şi nici măcar în amicale, în Antalya, atunci când a fost nevoie). Iată că, dintr-o lovitură, două astfel de superstiţii au fost anulate, într-o împrejurare în care, până la final, cred că niciun ceferist nu s-a îndoit că norocul ne este aliat până la capăt. Ne ţinuse în braţe tot meciul, ne protejase în câteva situaţii de atac (sau contraatac) de cord şi cred că până la ultima execuţie de penalty nimeni nu a crezut cu adevărat că pierdem. Iată însă că se poate, iată că zarurile noastre ce păreau blocate pe 6-6, pot arăta şi altceva. Un 4-6, cu poartă/cupă în casă pentru Dinamo şi cu un prim trofeu scăpat de CFR. Poate că e mai bine aşa, că pierdem acum doar unul cu valoare mai mult onorifică. Totuşi, pentru acesta, aproximativ 1000 de suporteri au bătut ţara în lung şi-n lat aproximativ 24 de ore. Pe deasupra, ceea ce este cel mai îngrijorător este că faptul că nu am atins această primă ţintă a sezonului nu e un argument că le vom cuceri/că vom îndeplini celelalte obiective, care contează cu adevărat, ale acestui sezon şi, mai ales, că stilul de joc nu prea dă speranţe.

Cum s-a spart o Supercupă

Pe de altă parte, Dinamo a reuşit, încă o dată, ceea ce a făcut Rapidului acum nici două luni: să dea peste cap cotele de pariuri. După ce văzuserăm cu toţii în amicale, după transferurile CFR-ului şi lipsa lor la Dinamo, cred că noi şi orice bookmaker serios nu putea da decât cotă favorabilă campionilor. Pe teren, mingea nu-i însă nici măcar zar, e doar rotundă. Iar dacă CFR-ul, cel cu căutătură şi pretenţii mari, europeane, se împiedică de un Dinamo „de cârpeală”, să-i spunem aşa, fără ocolişuri, atunci ar trebui să lăsăm privirea în pământ şi să reevaluăm serios propriul discurs şi aşteptările imediate. Undeva se greşeşte şi se greşeşte grav.

Poate fi în ideea că avem 25, 30….40 de jucători, toţi campioni, toţi unul şi unul. Ei, din toţi aştia se pare că nu putem face un cuplu de atacanţi, că nu avem mijlocaş ofensiv, că folosim portarul care a fost aproape să fie dat afară din lot (de bun ce era) sau că fundaşii centrali par nişte melci. Aşadar, ce folos numărul? Colecţii de dubluri fără valoare nu impresionează pe nimeni. Fotbalul e un joc de echipă, iar o echipă nu poate fi decât completă. Poate fi de vină abordarea mentală a acestei Supercupe: „suntem favoriţi, nu am pierdut până acum nicio finală, am făcut transferuri excepţionale” –  doar acestea au fost direcţiile în care s-au îndreptat vorbele (gândurile) noastre. Apoi, este problema că nu putem ataca pe centru şi, cu toate astea, nu ne adaptăm stilul la ceea ce avem. În prima repriză a finalei, până la primul gol, nu am văzut nicio fază închegată de atac a ceferiştilor. Mereu mingi duse în lateral, centrări bune spre foarte bune, dar mereu Ronny cu o palmă sub traiectorie. A trebuit să vină golul, întâmplător, pe o intercepţie ofensivă marca “Muri” pentru ca să contăm şi noi mai mult în atac, să avem spaţii, câteva ocazii, dar mai mult de contraatac. Cred că Andone a combinat mere cu pere prin această manevră, a încercat un mecanism pentru care, evident, nu avea toate piesele disponibile. Ar trebui să afle că lucrează cu „materialul clientului” şi că ar trebui să se adapteze la posibilităţile actuale ale lotului. Ştim cu toţii că, iniţial, s-a cerut/dorit altceva, este evident că posturile importante nu au fost acoperite, drept urmare antrenorul ar fi trebuit să fie un „croitor”, să adapteze totul măsurilor noastre.

De ce Bucureşti? A făcut Dinamo eventul?

Nu e o tragedie că s-a piedut un trofeu. Nu suntem vânători, nu braconăm aşa ceva. Trebuie neapărat să ştim şi să pierdem. După 3 finale câştigate la penalty-uri, adică „la loterie” (că vrem sau nu să admitem asta), să pierdem o dată e un fapt ce ar trebui să ţină mai mult de o realitate statistică. Se poate găsi scuza că nu a fost Cadu să execute el, să dea lovitura decisivă, deşi nu există scuză pentru faptul că am avut căpitanul eliminat, tocmai într-un moment de turnură al meciului. Apoi, dacă este să fim cinstiţi, Dinamo a avut ocazii mai clare decât ale noastre, poate chiar de 2 ori mai multe şi doar un noroc colosal a amânat deznodământul până în minutul 120. Stăncioiu a fost ocrotit de bare în 2 rânduri, a fost graţiat la o gravă eroare de ieşire pe centrare, Gabi Mureşan a acoperit el singur o dată toată poarta, iar la alte 2 situaţii, o lovitură de cap de la colţul scurt şi o lovitură liberă din marginea careului, portarul nostru nu a avut reacţie, era victimă sigură. Prin comparaţie, de la noi, Sougou şi Ronny au avut 2 ocazii foarte mari, plus o altă ratare la un corner, în finalul primei reprize. Dacă adăugăm şi impresia din primele 30 de minute, cu Dinamo controlând mijlocul şi jocul, dacă ne gândim şi la faptul că după ce am ajuns în inferioritate numerică am stat mult în corzi, cred că CFR-ul nu are dreptul să conteste victoria adversarilor.

Ce putem comenta este însă noima organizării. De ce la Bucureşti? De ce acel avantaj pentru Dinamo? Câştigase cumva event-ul, norma necesară pentru a juca Supercupa acasă? Pe ce principiu li s-a acordat acel avantaj, al terenului propriu? Dreptul Capitalei? Nu era normal să se dispute pe un teren neutru sau la jumătatea distanţei dintre cele 2 oraşe?

Cinste lor, suporterii ceferişti au venit, câţi şi cum au putut. Vreo 500 de km dus (şi tot atâţia şi întors) în cea mai toridă zi a anului. Asta este o probă de rezistenţă pentru oricine. 25-28 de ore pe drumuri pentru cei plecaţi din Cluj şi, cu toate acestea, tot au fost aproximativ o mie de suporteri ceferişti pe stadion. E mare lucru! Îmi amintesc că la Supercupa din 2009 din Giuleşti de-abia dacă eram vreo 300. Ce s-a schimbat faţă de atunci? Poate în acest sezon aşteptările sunt mai mari decât oricând, e mai multă luptă, fierbere, mai ales că se vrea acum accederea în Champions League. Pe lângă aceasta, transferurile, speranţa unei victorii anunţate sau pur şi simplu dorul de CFR i-au făcut pe mulţi să facă acest sacrificiu. Un drum prin cuptor, parcă s-a traversat Iadul în cele 11-12 autocare ca să se ajungă la Bucureşti, un preţ mult mai mare decât al oricărui bucureştean plătitor de bilet. Apropo de asta: 80 de RON biletul la tribuna II pentru un meci de Supercupă?! Cred că dinamoviştii mai degrabă au făcut economie pentru Messi, peste 4 săptămâni. Stadionul golaş şi, chiar şi aşa, sufocant, fără niciun val de aer, te ţine acasă garantat. O saună de 60.000 de locuri, aşa s-a simţit din tribune! Oare pe gazon era mai răcoare? Organizarea, ca la Bucureşti: peluza sud, în care au fost repartizaţi ceferiştii, a fost umplută, în egală măsură şi de dinamovişti. Fară garduri între rivali, fără zonă liberă, de tampon, cu „specialiştii în pază” ai BGS-ului stând cuminţi deoparte. Mica încăierare ce a rezultat a fost inevitabilă, de-abia apoi au fost desfăşurate cordoanele de pază. Noroc că galeria CFR-ului e suficient de paşnică, altfel, securitatea slăbuţă numeric nu ar fi făcut faţă. În fine, tot din categoria „Cine-s mă aştia, ceferiştii?!” am aflat şi noi că pe Valente îl cheamă, de fapt,  Diego Moreno. Singurul ceferist mai cunoscut pentru suporterii bucureşteni a părut a fi Vass, judecând după reacţiile lor. Oare de ce? Percepţii, percepţii…

 Toropiţi de fotbal

Să trecem peste aceste mici detalii şi să revenim acum la meci. Cum ar fi putut deveni această partidă câştigătoare? Cu o mai mare omogenitate a lotului. Nu este permis să avem, unul lângă altul, fotbalişti geniali şi catastrofali, unul lângă altul. Greşelile unuia nu pot fi reparate mereu de altul şi ajung să se încurce reciproc. Mingi pierdute de Vass sau de Valente s-au prăvălit imediat către poarta noastră, cu mari probleme imediate. Încetineala lui Maftei şi lipsa de prevedere a lui Stăncioiu au generat cele 2 goluri încasate. Mişcarea intensă, susţinută, dar bezmetică a lui Ronny a oprit orice tentativă a noastră de atac. E început de sezon şi echipa nu ştie încă să joace, nu avem perechile formate, ca atare nu poate exista nici joc de pase, ci doar improvizaţii. Bune şi alea, se vede clar că avem jucători valoroşi, doar că e nevoie  de coagulare… sau măcar de şocuri.  O astfel de clipă a fost golul de 1-2 din prelungiri. În acel moment echipa noastră s-a trezit, în sfârşit. A fost încă un scurt moment de campioni, de oameni cu atitudine. Se poate juca foarte bine cu inima, cu trupul, dar chiar este nevoie şi de minte. Iar asta lipseşte. E greu de spus care e ideea de joc a CFR-ului: pressing-ul, atât de eficient la primul gol, dă şi foarte multe dureri de cap, atunci când se face dezlânat. De pildă, atunci când se face între linia de atac şi mijloc. Aproape niciodată Sougou sau Ronny nu se retrag, pentru a tăia opţiunile adversarilor de schimbare a zonei. Asta se făcea pe finalul sezonului trecut, asta ar trebui să observe şi să ceară Andone. Mureşan se trezeşte atunci imediat depăşit şi totul se transformă într-o retragere dezordonată spre apărare. Chiar şi golurile pot fi explicate aşa, fiindcă lansările în adâncime au venit ambele din zone ce puteau fi acoperite de mijlocaşi… dacă ar fi fost ajutaţi.

Apoi, când avem mingea, îl căutam prea des pe „Beto”, din poartă. Fără combinaţii de mijlocaşi, a revenit pasa la portar. Urmează mingi aruncate la întâmplare, în faţă, dintre care puţine rămân la noi.

Nici pe flancuri treaba nu-i tocmai roză. În prima repriză au fost cel puţin 2 situaţii cu Ivo Pinto, ajuns în poziţie de centrare, ezitând să arunce mingea în careu, din lipsă de opţiuni. Degeaba jucăm bine zonal, degeaba depăşim 1-2 adversari, dacă faza nu curge fluent până la final.

O altă problemă o constituie fazele fixe, în special cornerele. Încă nu-mi amintesc de un corner executat bine de Deac, dar nici ceilalţi nu excelează. Din nou nu mai punem niciun pericol la aceste faze şi tocmai ele erau cele care făceau diferenţa pe tabelă în sezonul trecut.

Când nu avem mingea, treburile sunt şi mai complicate. La defensivă, la cornere, am fi putut lua sâmbătă 2 goluri din cauza proastei poziţionări a lui Ronny. Întotdeauna la noi omul care stă la colţul scurt în astfel de faze este atacantul nostru de careu, venit în sprijinul apărării. Când a intrat Kapetanos, a respins de acolo 2 centrări periculoase, a securizat acea poziţie. Când a fost Ronny, a apărut prima bară şi încă o ocazie complicată, ambele venite după lovituri de cap ale lui Alexe (care nu e, nu-i aşa, tocmai un turn de control).

O grijă majoră acum trebuie să fie apărarea centrală, fundaşii. Maftei a păcătuit flagrant, dar nici Cadu nu a fost mai strălucit. Dacă adunăm amicalele lângă această Supercupă cred că găsim vreo 7 goluri luate toate pe zona centrală, acolo unde totul este acum alandala. Pe deasupra luăm şi cartonaşe cam prea multe (şi doar cu tupeu am putea spune că asta cade exclusiv în cârca arbitrului).

Pe partea dreaptă defensiv, lucrurile arată mai bine decât în sezonul trecut, dar încă e departe de ce ar trebui să fie. Ivo Pinto pare temător şi, poate din această cauză este depăşit uneori cam uşor. Are şi ceva probleme de plasament, fiind au fost cam prea multe situaţiile în care omul său direct putea prelua în flanc. Sincer, pe youtube părea mult mai bun. Dar, în cazul lui se impune încă răbdare, poate se acomodează mai greu, aşa cum a făcut Camora la venire.

Cea mai mare defecţiune este însă la Vass, asta cred că a văzut-o toată lumea. Fie e un jucător care are nevoie de mai mult timp să se acomodeze cu echipa, fie nu e tocmai genial, astfel încât să facă diferenţa şi numai din instinctul de fotbalist, fie a prins o zi proastă, fie nu-i aşa de bun pe cât se zice. Oricum, nu pare să îşi asume nicicum un rol de pasator decisiv. E un fel de Godemeche, mai tehnic dar şi cu mai multe erori, mai multe mingi pierdute. Mă aşteptam la mai mult, ca el să fie măcar uneori mijlocaş semi-ofensiv, dar, iată, în disperare de cauză, tot la Mureşan s-a apelat, ajuns omul care pasează la marginea careului mare. Înlocuirea lui Vass a fost obligatorie, iar Sare a completat golurile, chiar dacă pe faza de contrucţie nimic nu s-a schimbat. Acolo am rămas învechiţi, cu problemele de acum câteva luni, ba, mai mult, cu Peralta şi De Zerbi îndepărtaţi. Dacă nimic nu se schimbă, probabil că va trebui să revenim tot la încercările pe Rui Pedro şi să retragem forţat un închizător cât mai aproape de fundaşii centrali nesiguri. Un 4-4-2, stil „romb” ar putea să fie ipoteză de lucru. Altfel, cu mijlocaşi defensivi care să fie puşi şi pentru atac nu vom obţine altceva decât „pase de traseu”, decât depărtări prea mari între linii şi un joc bazat doar pe intercepţii.

Ultima problemă este la portari. Felgueiras a fost accidentat şi s-a simţit imediat, deşi nici cu el nu cred că am fi putut merge la sigur. Avem 2 portari din care niciunul nu este de nădejde. Din cei doi am putea face o singură rezervă bună, iar a treia variantă ar putea deveni Tiuţ. Stăncioiu poate fi făcut vinovat pentru primul gol primit, cel care a dezechilibrat situaţia relativ stabilă din debutul reprizei a doua. A avut la acea fază un plasament fără nicio logică, cu un pas mai în faţă decât ar fi trebui să stea. Acoperea acolo mai degrabă colţul lung, iar şutul lui Ţucudean a fost o speculare imediată a greşelii. În poartă e destul atât ca să duci spre catastrofă. Stîncioiu a mai avut apoi o ieşire total anapoda pe centrare, la care reclama eronat un fault la portar şi, tot din această categorie, în prima repriză, o minge centrată pe jos i-a scăpat în faţă. În rest, nu i se pot imputa altceva (de parcă n-ar fi destule 3 erori într-un meci), la penalty-uri chiar nu putea respinge mai multe. Şi, parcă văzând că şi Bălgrădean a luat un gol uşor la şutul lui Valente şi că la penalty-uri el nu a scos nimic, a fost protejat doar de şansă, nici nu putem fi foarte revoltaţi pe Stăncioiu. Beto ne-a arătat că decizia este doar a CFR-ului. Vrem portari surogate sau vrem unul singur, sigur şi bun? Postul e mai important decât s-a văzut până acum din lojă. Pe teren, mingea crede/ştie altceva.

 Superlaureaţii

Dacă ar fi să găsim şi laureaţi ai acestui meci, pe lângă Alexe şi Ţucudean de la Dinamo (cel care a prins două acţiuni la indigo), de la noi am putea să ne uităm la Mureşan, pentru boxul „box to box” făcut, pasă de gol, recuperări, evoluţie fără greşeală ca fundaş, plus un factor de moral pentru echipă şi, neapărat, la Camora, cu siguranţă cel mai bun fundaş stânga din ultimii ani. Blocaj după blocaj, cascade de driblinguri – toate i-au ieşit de minune. Păcat că nu au existat şi continuări pe măsură. Valente şi Deac au fost amândoi pe cont propriu. Valente a confirmat ceea ce cred despre el, faptul că ar putea juca poate chiar şi mijlocaş ofensiv, ar putea să fie pe măsura numărului 10 pe care-l poartă. Are şut, are dribling, are mişcare. S-ar completa foarte bine cu Sougou, celălalt om de la noi cu calităţi-surpriză, total opuse.  În fine, Kapetanos a fost o mutare foarte inspirată pentru momentul acela al jocului – om în minus, mingi lungi, către vârf. A ţinut foarte bine posesia, a dat şi golul, nu i se putea cere mai mult. Ar fi meritat să joace de la început? La egalitate numerică era cam greu de prevăzut că CFR-ul, fiind neputincios, va trebui să apeleze la tactica mingilor lungi, de aceea probabil că soluţia Ronny a fost cea logică. Totuşi, ca antrenor de top, să te învingă Bonetti, cred că este ruşinos. Italianul, atunci când Dinamo avea control total asupra jocului, a făcut la un moment dat o schimbare  haioasă Curtean în locul lui Ba, prin care a descoperit total centrul echipei şi ne-a ajutat să mai avem şi noi posesie. Unde? Chiar în mijlocul terenului!

 Nărăvaşii

Cel mai vinovat pentru turnura acestui meci este Cadu. Mult prea nervos, prea mult a comentat la arbitru. A luat într-adevăr un prim cartonaş cam prea uşor, dar al doilea a fost justificat. O astfel de intrare ca ultim apărător ia galben 9 din 10 cazuri. Păcat că nu a judecat bine faza, că nu a simţit poarta şi inutilitatea unei asemenea alunecări. Dacă toţi îşi pierdeau cumpătul ca şi Cadu după golul de 1-1, atunci la 1-2 eram pierduţi. Avem totuşi o echipa cu o atitudine extraordinară, care nu cedează cu una cu două. Merită respect pentru cum au luptat, mai ales în prelungiri, mai ales în atmosfera aia în care aerul era „bun de lux”.

Şi, fiindcă vorbim despre Haţegan, mi se par exagerate acuzele la adresa arbitrajului. Au fost 5 arbitri tocmai ca să nu se poată vorbi de vreo intenţie. Cât de buni sunt cei 5-10-15 arbitri s-a văzut şi la Europene, n-are rost să ne lamentăm cu asta. Putea să dea penalty la Ivo Pinto (pentru poziţia nefirească a mâinii), putea să dea henţ la preluarea lui Ţucudean, de la golul lor, au fost decizii de joc date aiurea, dar, pentru toate astea toată ansamblul de fluieraşi nu poate fi făcut vinovat şi sub nicio formă nu se poate vorbi de intenţie. A fost un meci în care, din minutul 65 tot ce mai puteam obţine erau aceste lovituri de departajare. Fără executanţi însă pe teren, şansele noastre erau mai scăzute decât credeam. Desemnarea celor ce aveau să bată de la 11 m nu lăsa loc la prea multe opţiuni. Maftei, Pinto, Sare, Camora erau mai susceptibili de a rata. Altfel, se ştia mereu că Hora tremură în momentele decisive. Măcar n-a fost singurul care a ratat. Până la urmă e o loterie, e doar mâna norocului.

Poate că dacă am fi câştigat ar fi fost prea mult. Ne-am fi minţit singuri, că meritam să câştigăm, că suntem cei mai buni… Ştiţi voi mai bine decât mine discursurile obişnuite. Poate că e e bine aşa. Sezonul începe diferit. Avem toate motivele să credem că şi în Europa vom avea probleme, acum nu mai rămâne decât să facem cât mai repede întăriri. Nu contează cum, doar jucători buni să fie. Să împrumutăm ceea ce am putea găsi valoros, fiindcă acum afacerile se vor face pe gazon, în preliminarii, nu în birouri, în negocieri.

Rămâne speranţa că echipa îşi va reveni din mers. Nu în fiecare an se reuşeşte ca 7 din 10 jucători să devină titulari. Şi, înainte de toate, rămâne speranţa că cei 1000 de suporteri ceferişti de la stadion sunt un semn al patimei pe care începe s-o stârnească CFR-ul, că toate acele atacuri la adresa echipei au reuşit, în sfârşit, să ne coalizeze. Mass-media va face acum mare caz din înfrângerea CFR-ului, îşi vor alimenta ei singuri curajul. Important este însă să îi învăţăm din nou frica. Două transferuri (absolut obligatorii) ar rezolva asta, ar umple golurile din echipă şi, sincer, ar face mai mult decât o cupă, fie ea şi super.

Share This Article

Related News

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(104) Readers Comments

 1. Arni
  Monday, 16 July, 2012 at 19:43

  in legatura cu Vass, poate e doar o prostie dar cred ca avea emotii sau era speriat nu stiu...se vedea la fata lui cand a venit la galerie se ne dea un tricou....chiar i-am la un prieten ca Vass va fi catastrofal azi.Organizarea a fost de rasul lumii, daca erau 1000de suporteri mai putin civilizati nu stiu ce s-ar fi intamplat acolo, mai ales ca erau si multi copii in zona respectiva..

 2. Dantesc
  Monday, 16 July, 2012 at 19:44

  Hmmmmm in mare parte sunt de acord cu tine ...Dar mie si Ivo si Deac mi-au placut si da admit ca se asteapta mai mult de la ei dar tre' sa avem un pic de rabdare. Cat despre Stancioiu nu l-as acuza mai deloc fiindca primul gol l-am luat (ca si pe al doilea de altfel) dupa erorile pe care le-au facut cei din fata lui respectiv fundasii centrali iar suturile au fost de aproape si trase foarte tare

 3. bergomi
  Monday, 16 July, 2012 at 19:48

  Iar isi bat joc de Piccolo,cum sa il tii rezerva sau in tribuna cand e cel mai bun fundas central pe care-l ai!!!???

  • Calin Cocora
   Monday, 16 July, 2012 at 20:54

   Tactic e cel mai bun, pacat ca este foarte, foarte lent. Atat de lent incat, de multe ori, nici inteligenta lui tactica (mult peste Andone) nu-l ajuta.

 4. nostradamus
  Monday, 16 July, 2012 at 19:52

  Sa remarcam spiritul de lupta al baietilor care, desi in 10 oameni si pe o caldura infernala, si-"au dat viata pe teren", sa folosesc un limbaj de lemn. Pana nu vom avea un nou Coroian sau Trica, adica un mijlocas ofensiv capabil de vreo 12 goluri pe sezon, ne va fi tare greu. In zona liniei de 16m, e aproape imposibil sa vezi o combinatie, un un-doi intre jucatorii din atac.

 5. dan.f
  Monday, 16 July, 2012 at 19:55

  Parca nu-mi vine sa cred ca CFR-ul n-a transferat mijlocas ofensiv si atacant, desi s-a vazut de anul trecut ca suferim in aceste compartimente. Cred ca Paszkany s-a bazat prea mult pe fler si noroc, convins ca are cea ma buna echipa de cand a devenit No.1 in Gruia, asa explicandu-se si prezenta lui in Bucuresti. Dinamo a surprins pe toata lumea si cred ca noua ne-au facut un serviciu: ne-au tras un semnal de alarma vizavi de sansele de a prinde grupele CL, fara intariri serioase. Tu spui ca l-ai pune pe Valente ca mijlocas ofensiv central; eu i-as pune si pe Rui Pedro sau Deac, lasandu-l pe Sogou pe banda dreapta, nu atacant, facand ceea ce stie mai bine. Cred ca in acest meci asa trebuia facut: Sougou tinut in banda dreapta, iar Deac sau Valente in centru, formula 4-2-3-1 fiind mai potrivita jucatorilor pe care-i avem. Cat despre portar... we miss you, Beto!

 6. gica10
  Monday, 16 July, 2012 at 20:35

  Dupa o partida pierduta este firesc sa existe o stare de nemultumire.......dar cred ca nu trebuie sa dramatizam si sa punem pe cineva la zid. Folosirea lui Vass mi s-a parut neinspirata mai ales facand comparatie cu inlocuitorul sau(Bouba).O singura piesa poate sa deregleze un angrenaj.Efectiv nu l-am remarcat in teren prin nimic deosebit.....in afara de niste pase gresite cu care i-a pus pe contra.Dupa schimbarea lui am vazut la Bouba dorinta si capacitate.A adus un plus de clarviziune si o mai buna acoperire a terenului,chit ca Muri era retras in aparare. Nu pot sa nu fac o comparatie cu partida de acum 2 luni cand dinamovistii nu prea s-au apropiat de poarta noastra......atunci parca jucau si Rui Pedro sau Nicoara. Spuneai ca arbitrajul a fost ok.La meciul la care am facut referire(de acum 2 luni) arbitrul strain i-a iertat pe dinamovisti de 3 eliminari clare ca lumina zilei si nimeni n-a comentat nimic.La partida din supercupa ,Cadu a fost eliminat dupa 2 faulturi in care pentru niciunul nu as fi dat galben.La primul un umar la umar......iar la al doilea a atacat mingea,nu l-a atins pe Tucudean si nici n-a ridicat piciorul .Daca ai ocazia urmareste inca o data fazele sa te convingi.Ca putea sa dea 11m la sutul din 3 m la Pinto,ca putea sa faca mai stiu eu ce....astea-s alte povesti.Ce-a facut?A rupt echilibrul partidei intro faza care nu cerea asta.Chiar comentatorii remarcau ca i-a dat al 2 galben pentru proteste. Vei spune ca nu trebuie sa discutam despre arbitraj vand in vedere jocul nostru.Dar astea sunt lucruri diferite.Avea dreptate Muresan (chit ca altii sunt lezati ca presedintele apara echipa) sa conteste arbitrajul!Dinamo a primit primul galben in min 95.Nu stiu daca este nimerit sa vorbim de arbitraj ,dar nu cred ca este o solutie sa tacem in timp ce suntem (vorba lui Borcea) masacrati.

  • albusibiu
   Tuesday, 17 July, 2012 at 11:06

   Se poate vorbi ca la primul fault al lui Cadu s-a vrut, de fapt, o oprire a unui contraatac. Un atac umar la umar dar tintit pe oprirea actiunii. Aici cartonasul galben ramane discutabil. Iar la intrarea prin alunecare, pentru al doilea galben, Cadu nu atinge in prima faza nici mingea, nici adversarul, dar priveste-i mica piedica pe care o pune cu genunchiul ridicat, in alunecarea lui. Nu e un fault dur, dar e unul care opreste o actiune de gol. Galben fara discutie, dupa parerea mea.

 7. Zsolt
  Monday, 16 July, 2012 at 20:35

  Sunt sigur ca daca se juca 11-11 nu se ajungea la penaltiuri ci pierdeam mai repede.Deoarece baietii joaca numai daca sunt pusi sub presiune. Cu tot respectul pentru Ando, meciul a fost pierdut de el deoarece a folosit prea multi jucatori noi in primul 11, in primul meci cu miza unui trofeu pe masa .Asa cum sunt meciuri pe care le castiga antrenorul, acest meci a fost o lectie de pus in carte de cum se pierde un meci de un antrenor. Dupa ce a intrat Deac in centru(dupa golul 2 al dinamovistilor) s-a vazut clar ca acolo este nevoie de asa ceva. Ori el ori Valente. Subscriu la Dan cu privire la 4-2-3-1 . Lui Deac trebuie sa-i dai libertate de miscare nu sa-l tii in banda . Valente idem. Cu siguranta Andone a vazut mai bine dar daca insista cu acest 4-4-2 echipa nu va termina nici in primii 7-8 echipe deoarece mijlocul va fi pierdut intotdeauna. Unde esti Beto ??? La Braga este mai ....., Succes CFR, succes Beto!!

 8. nea_silica_MS
  Monday, 16 July, 2012 at 20:44

  O tot spunem de luni: e nevoie de mijlocas ofensiv. Acum e clar ca mai e nevoie de un portar sigur si de un aparator central bun. Minim 3 jucatori buni. Cred ca e prea tarziu sa-i cumparam. Vom petici deci cu ceea ce se gaseste. Asta avem, cu astia trebuie sa se descurce nea Ando. Mare minune daca va reusi sa incropeasca o echipa castigatoare cu acest lot... Mie Vass mi se pare total neintegrat in echipa. Vorbeste maghiara (singurul din echipa?), engleza si italiana. E neinteles, probabil nici prea simpatizat de colegi nu e. Plus ca e in urma cu pregatirea fizica. Per total nu are rost sa-l foloseasca nea Ando acum. Cine stie, poate cu timpul isi va castiga locul in echipa, va face prieteni, va arata valoarea pe care o are. Cred ca ar trebui sa avem rabdare cu el, oricat ne preseaza timpul.

  • caneto
   Monday, 16 July, 2012 at 21:45

   Nu cred ca e prea tarziu, bine spunea Paszkany, la nivelul nostru jucatori intr-adevar buni, si sa ni-i putem si permite, nu putem lua decat la spartul targului (perioadei de transferuri), spre sfarsitul lui august. Chestia e sa ne descurcam cumva pana atunci, atat in campionat cat si in meciurile din preliminariile CL.

 9. nea_silica_MS
  Monday, 16 July, 2012 at 20:50

  6 goluri in 54 de meciuri? Nu mi pare gorzav. Noroc ca e probabil o alta prostie ziaristica: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/cfr-transfer-exceptional-a-fost-dorit-de-sahtior-si-valencia-clujenii-sparg-banca-pentru-el-il-imprumuta-pentru-o-suma-imensa-muresan-merge-in-brazilia-sa-il-ia-9870349

  • Gnom
   Monday, 16 July, 2012 at 22:39

   da CFR 2 mil pe un imprumut?? nu cred povesti de genul. doar nu este ceva supervedeta.

 10. caneto
  Monday, 16 July, 2012 at 21:34

  Imi place mult prea mult de Camora, asa ca m-am abtinut sa zic pana acum ca sambata mi s-a parut mai vulnerabil si neinspirat ca niciodata, dar citind cele scrise de tine, Alex, imi doresc sa cred ca m-am inselat. De acord cu comparatia Ronny-Kapetanos, chiar spuneam cuiva in timpul meciului, uite ce de centrari perfecte pentru un Kapetanos, sigur nu vom vedea din astea dupa ce intra Pantelis in teren. Ce-i drept am vazut, doua, una a insemnat gol.

 11. tibi_cfr_tm
  Tuesday, 17 July, 2012 at 00:18

  Nu inteleg de ce tot aducem mijlocasi defensivi:Muresan, Sare, Godemeche, Vass. Aveam nevoie de un mijlocas ofensiv. A venit Vass, am zis ca e OK, o fi vreun coordonator. Dar cand am citit interviul cu el, declarand ca postul lui e mijlocas la inchidere, la recuperare de mingi, nu mi-a venit sa cred.Sau se vrea avansarea lui Muresan, asa cum a jucat si aseara. Nu ar fi rau cu echipele mici, sa recuperam mingea cat mai sus..Oricum ori Valente ori Deac trebuie sa treaca mai in centru. Altfel, se calca in picioare pe benzi, si in centru ramane un singur varf care daca e tinut de doi fundasi greu mai da gol, fie el si Kapetanos. Trebuie sa invatam din greseli, cu putin noroc la tragerea la sorti putem ajunge si in grupele CL. Forza CFR

 12. gabriel
  Tuesday, 17 July, 2012 at 08:57

  4231 trebuie sa fie schema noastra, astfel fiecare jucator revine pe postul sau, (Sougou mai ales). Daca nu se doreste achizitonarea unui mijlocas ofensiv atunci automat pe Valente la mijloc. Un singur lucru sa nu se distruga la CFR si anume viteza. Cu asta am castigat si campionatul trecut. Varianta cea mai neinspirata este plasarea lui Sougou in mijloc, unde nu are spatii. Macar atat sa se vada, daca nu se incearca aducerea unor jucatori pe posturile goale. Totusi cumpararea unui atacant este capital dupa parerea mea. La meciul cu Medias il faulteaza pe Kape si cine mai joaca? Nicoara? Rony? Hai sa fim seriosi!?

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 17 July, 2012 at 11:29

   Logic și corect. În acest moment l-aș prefera pe Jorge Costa cu 4-2-3-1 (plus Beto și Weldon, dacă se poate... :) ) lui Andone cu 4-4-2. Mi se rupe inima când văd cum se pierde Sougou pe mijloc. Și mi se mai rupe o dată când văd unde trimite Deac mingea din corner. Mă tem că, din păcate, Andone n-a descoperit nimic după meciurile de pregătire.

 13. alin
  Tuesday, 17 July, 2012 at 09:47

  Interesant ca in articol nu se vorbeste despre carentele tactice ale lui Andone, desi in comentariile anterioare facute pe site, majoritatea celor care au postat au gasit vinovatul ca fiind antrenorul, multi considerand chiar ca Bonetti ar fi mai bun. Oricum e clar ca Andone ramane cel putin pana in iarna daca trece de turul 3 preliminar CL. Si merita aceasta incercare. Ce imi place la Andone este faptul ca incearca sa joace ca o echipa mare - adica fotbal 90 de min, nu dam un gol dupa care ne punem toti pe 16 m, tragem de timp si bubuim mingi. Ce nu imi place este acest stil de joc pe contre cand esti in avantaj. Lasa prietene fundasii laterali mai in spate pt siguranta ca nu suntem noi disperati sa egalam. Chiar daca la mingile astea lungi si inalte (mi se par scheme pt amatori in fotbalul de azi) castiga atacantul, poate strange fundasul lateral astfel incat sa-l scoata de pe directia portii, sa nu-i lase timp pt sut din pozitie favorabila. Altfel, felicitari baietilor pt angajament. Sunt sanse bune de crestere cu prin adaptarea sistemului la jucatorii existenti. Trebuiesc neaparat victorii in primele meciuri oficiale pt moral.

  • albusibiu
   Tuesday, 17 July, 2012 at 10:34

   Alin, te voi contrazice. Am facut repetate referiri in articol la greselile tactice ale lui Andone, mai ales ca astea se intampla la finalul cantonamentelor, cand putine se mai pot repara. Totusi, vina trebuie impartita, atat individual, catorva jucatori care au gresit flagrant in meci, cat si, la fel de important, celor care inca nu au finalizat transferurile. Oricum, indiferent de orice, Andone va ramane pana in iarna antrenor la CFR, asta e absolut sigur.

   • Calin Cocora
    Tuesday, 17 July, 2012 at 11:34

    Poate ca au existat greseli flagrante ale jucatorilor, dar cert, ele au fost determinate de o tactica absolut paguboasa, de o asezare in teren aiuristica, una care a dat mereu superioritate dinamovistilor in jonele de joc. Andone a reusit o performanta rara, sa aseze echipa in teren astfel incat sa transforme un adversar net inferior, intr-unul clar superior. Cati dintre jucatorii nostri s-au putut exprima la valoarea reala?

   • caneto
    Tuesday, 17 July, 2012 at 11:45

    Ai amintit in articol de greselile de aparare din zona centrala. Pe vremea lui Mandorlini, indiferent de numele fundasilor folositi, nu gresea niciunul, acum, ca-i Cadu, ca-i Maftei, Piccolo, Rada sau Diogo apare eroarea. Ori n-a fost predata lectia, ori a fost predata prost.

    • CJ-07-CFR
     Tuesday, 17 July, 2012 at 12:10

     Caneto, cu mii de scuze, te contrazic! Văd că tu rămâi cu amintirile frumoase (Mando campion) și le ștergi pe cele nasoale (Mando demis). Mando a fost îngropat absolut surprinzător (nimeni nu se aștepta la asta - antrenor, conducere, suporteri) de cuplul Cadu-Piccolo, cu un debut de campionat catastrofal. Eu așa țin minte.

 14. james
  Tuesday, 17 July, 2012 at 10:26

  chiar ma gandeam inainte de meci, ce as prefera: sa castigam Supercupa si sa ne automultumim sau sa o pierdem si sa realizam unde suntem si sa schimbam ce ii de schimbat pentru CL..per ansamblu s-a vazut ca sunt jucatori de valoare (cu unele exceptii, care zic eu ca nu s-au integrat..Vass, Pinto, Valente). o mare vina (daca nu cea mai mare) este a lui Andone. e pacat ca se irosesc jucatori de valoare in zone in care nu dau randament 100% (gen Sougou, Valente in sistemu asta de joc..). cred ca daca abordam un sistem 4-2-3-1 la meciul asta, si hai sa zicem cu jucatorii care i-a introdus (cu toate ca eu nu l-as fi introdus pe Vass din mai multe motive), ar fi iesit altceva..un Sougou pe partea dreapta pe flac..ma tot gandesc ce frumos mergea.. mai ales ca stim ce bune centrari da...anyway, sper sa facem unele schimbari, si daca se poate aduce macar un atacant acuma, inainte sa inceapa cele 4 meciuri pentru CL, ar fi super. daca nu, sper sa rezistam pana la sfarsitul lui august, cand se clarifica de obicei lotul fiecarei echipe si e mai usor de adus.

 15. caneto
  Tuesday, 17 July, 2012 at 10:38

  Declaratia lui Vass Ádám in presa sportiva maghiara, dupa Supercupa: “Recunosc, m-a surprins titularizarea, de doua saptamani am ajuns la echipa, inca sunt in perioada de acomodare in noul loc, de cunoastere a noilor colegi, nu m-am asteptat sa fiu pe teren. Cu cateva ore inainte de meci, antrenorul Ioan Andone a anuntat echipa de start si m-am bucurat cand mi-am auzit numele. Consider ca este un semnal ca au incredere in mine. Eu am trecut o data din fotbalul englez in cel italian, adica am avut deja o data experienta locului nou si, desigur, a unui alt stil de fotbal. Am luat in calcul ca si in Romania ma vor intampina alte lucruri noi, asa s-a si intamplat: s-au folosit sisteme de joc total diferite, cele doua echipe au jucat in alt stil decat, sa zicem, cel italian. Meciul a avut un ritm alert, s-a luptat mult pe teren, dar faza de aparare n-a fost deloc tacticizata. Nu suntem inca in varf de forma, dar nu-i de mirare, abia ce s-a terminat perioada de pregatire. Dinamo este o echipa buna, noi la fel, si chiar daca trofeul a ajuns la ei, dupa parerea mea suntem mai buni, vom fi mai buni, suntem capabili sa aparam titlul de campion.” Referindu-se la primirea ostila de pe National Arena, a spus: “N-a fost nimic deosebit, eu cel putin nu am observat mesajele ce mi-au fost adresate. Cand au anuntat echipele si s-a ajuns la numele meu, am auzit un cor de fluieraturi, dar nu m-a afectat deloc. Nu ma preocupa aceasta problema, s-au exagerat un pic lucrurile, doar atat am vrut sa spun, raspunzand la o intrebare, ca imi poate usura acomodarea faptul ca m-am transferat in acest oras. Acum ne putem preface ca Clujul n-a avut niciodata, nicio legatura cu Ungaria, dar repet, nu ma preocupa acest lucru, doar fotbalul ma intereseaza. Trebuie sa ma obisnuiesc cu noii colegi din teren, cred ca in conditiile date am jucat acceptabil, nu m-am simtit nemultumit ca am fost schimbat. A fost primul meu meci si cred ca vor fi altele mult mai bune.”

  • Calin Cocora
   Tuesday, 17 July, 2012 at 11:41

   Tare utila traducerea ta Caneto! Uite asa aflam si noi cum ca unui jucator proaspat sosit la echipa i s-a spus: plm intra si tu, joaca la mijloc ce plm si noi ne dam de ceasu mortii ca Vass nu-i adaptat. Ma intreb daca se va adapta vreo data la stilul de acum, fiecare joaca ce-i in stare in patratica lui, fiecare face rost de obiect cand poate, tine de el cat poate, iar cand nu mai poate tine de basica se straduie sa o dea altuia de aceiasi culoare.

  • romanescu
   Tuesday, 17 July, 2012 at 12:14

   Mie-mi place mult baiatu' asta: Vass ! Eu l-as folosi tot timpul in echipele mele,care nu sunt de nivelul Ligii 1. Este un jucator pe care te poti baza !!Are caracter. Cred ca la psihicul lui ar trebui sa mai "lucreze" cineva. Caneto ! Daca asta a fost declaratia lui, atunci : "jos palaria "!!!

 16. gabriel
  Tuesday, 17 July, 2012 at 12:07

  Eu nici acum nu inteleg logica aducerii a acestui jucator. Daca din start se spune ca este defensiv, ca joaca la inchidere, ca pe youtube vezi doar recuperari si nu creatie atunci de ce "plm" (Andone I. - Tactica unei nopti de vara dambovitene, editura Iulius CJ, 2012) vorbim ca va fi un mijlocas de creatie? Este o mare diferenta intre un mijlocas defensiv si unul ofensiv. Sincer, decat sa facem din Vass mijlocas ofensiv, mai bine as prefera sa-l vad pe de Zerbi adus inapoi, platit si reintegrat. Asta daca chiar nu se cumpara alt jucator. E un pic fortat ce spun dar asta-i realitatea.

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 17 July, 2012 at 12:22

   N-am observat ca cei din conducere să fi pretins că Vass are valențe ofensive sau de coordonator de joc când l-au adus. Probabil și-au dorit un set de 3 mijlocași defensivi buni (Mureșan, Sare, Vass), pentru a nu risca să rămână descoperiți pe acest post în cazul în care Gabi Mureșan primește - ca de obicei - cartonașe/suspendări. Asta nu înseamnă că TREBUIE să jucăm mereu cu 2 mijlocași defensivi pe teren (chiar dacă lotul ”șchiop” în zona aia parcă ne îmbie la un astfel de sistem). Prevăd o testare a lui Valente pe centru (exact cum a fost folosit Renan, care era de meserie jucător de bandă). Valente a demonstrat un lucru extraordinar: are șut! Aici ar fi câștigul față de Peralta. Prin trecerea lui Valente (reușită, sper!) în centru, se eliberează banda stângă pentru Deac sau Sougou (care e mai adaptabil acolo). Oricum, cei doi pot face schimbări permanente de părți în timpul jocului.

 17. albusibiu
  Tuesday, 17 July, 2012 at 12:20

  Inca o data intreb ceva, asa, pentru toata lumea: voi ati inteles de ce meciul asta s-a jucat la Bucuresti? (adica de ce Dinamo a jucat acasa?). Oare era normal?

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 17 July, 2012 at 12:25

   Da, că noi eram bozgorii, și trebuia să ni se reamintească unde e Capitala. În plus, jucătorii CFR-ului care nu vor fi selecționați niciodată la Națională, trebuiau să primească ocazia să se acomodeze cu Arena Națională, stadion pe care nu vor juca niciodată pentru România în preliminarii.

  • Aaron Maiden
   Tuesday, 17 July, 2012 at 12:39

   Probabil Unirea Urziceni si a pus aceeasi intrebare.. Oricum era deja o obisnita ca supercupa sa fie disputata in capitala.Din 1994 de cand s-a infintat competitia pana in 2019 s-a disputat doar in capitala deoarece Steaua si Dinamo faceau legea,doar ei castigau campionatul si cupa.In 2009 s-a disputat pe Giulesti intre CFR si Urziceni apoi la noi acasa tot contra Urziceniului in 2010 si anul acesta din nou in capitala. Asadar din 2009 pana acum din patru dispute de doua ori au fentat regula;culmea de fiecare data la mijloc se afla CFR Cluj.O data ne a avantajat si a doua oara ne au dezavantajat.

   • albusibiu
    Tuesday, 17 July, 2012 at 12:42

    Diferenta cu Unirea Urziceni a fost ca atunci s-a spus clar: "daca o echipa castiga si Cupa si Campionatul, atunci se joaca pe terenul ei Supercupa". Pentru situatiile insa de egalitate intre campioana si vicecampioana ar trebui sa se ia teren neutru sau, sa se stabileasca faptul ca pana in 2100 se va juca doar pe National Arena, singurul stadion reprezentativ pentru Romania. (ghilimelele le puneti voi)

    • caneto
     Tuesday, 17 July, 2012 at 12:47

     pai, s-a jucat pe teren neutru, dinamo e acasa in groapa :)

     • alin
      Tuesday, 17 July, 2012 at 15:46

      Cred ca e simplu: ce rost avea sa fie pusi pe drumuri cei din FRF si "simpatizantii" lui Dinamo cand la Bucuresti aveau aer conditionat, mancare, bauturi reci?

 18. romanescu
  Tuesday, 17 July, 2012 at 13:03

  Ei, sa va "plictisesc" (sau sa va intarat) si eu cu parerile mele , prieteni ! CFR-ul nostru se afla intr-un moment delicat: am castigat atatea "trofee romanesti", incat trebuie sa confirmam si extern. Cu totii suntem de acord cu asta ,iar patronii CFR-ului o stiu foarte bine. S-au facut eforturi pentru castigara campionatului, s-au facut efoturi pentru imbunatatirea lotului deci avem sperante in viitorul "Proiectului CFR", de aceea ne este teama . Ne este teama ca Andone nu va fi capabil sa se ridice la nivelul necesar, fiindca avem argumente. Sigur, postul asta, de antrenor pricipal este foarte important. Dupa cum stiti bine cu totii, antrenorii pot fi de trei categorii : 1. Antrenori pentru cresterea si educarea tinerelor generatii; 2. Antrenori care cresc generatii in condtii de desfasurare a performantei,si :3. Antrenori care fac performanta cu jucatori gata educati. La noi , la CFR, se cere performanta cu jucatori gata educati, de un anumit nivel. Deci ,misiunea lui Andone este de-a realiza ceva cu ce are la dispozitie. Are el calitatile necesare pentru aceasta misiune,ca, lot are ?? Sa fie clar !! Nu am nimic cu Andone, il apreciez,il stimez ,dar, dupa cate il cunosc, nu este "fit" pentru fisa postului. Noua ne trebuie un antrenor cu personalitate puternica, cu o inteligenta ce depaseste nivelul inteligentei lotului, cu un psihic de nesdrucinat, cu un bagaj de cunostinte imens in domeniul fotbalului. La noi, pana si prietenul Albu face o analiza mai competenta a jocului si cu solutii de rezolvare mai profesionale decat Andone (scuzti-ma ,dar eu asa vad lucrurile). Sa-l pastram , de acord ! Insa , trebuie sa se schimbe el insusi, sa fie mai profesional, mai intelept. Prea le amesteca tote, vorbeste prea mult degeaba. Trebuie sa fie mai clar, mai concis! Simt la el o teama de-a nu fi luat in considerare. Teama asta apare la persoanele care nu sunt stapane pe nivelul lor de inteligenta, care stiu tot timpul ca poate sa vina cineva superior lor sa-i controleze . Asta este efectul educatiei primite de la Lucescu,care nu accepta sa fie cineva mai destept ca si el. Este un complex! Dar ce sa facem , atunci fratilor ?? Eu zic sa sustinem echipa,si, fiecare cat poate, sa incercam sa ne aducem o contributie. Nu conteaza in ce fel !!

 19. gica10
  Tuesday, 17 July, 2012 at 13:06

  S-a jucat la Bucale pentru ca sa vada si suporterii si echipa capitala si maretele realizari.Alt motiv conducerea frf si leprele sa nu oboseasca prin deplasari de-a pasta prin satele romanikai. Nu in ultimul rand ganditi-va cati suporteri dinamovisti mergeau prin tara daca la meciurile de acasa erau 800.......se faceau de kakao,asa cu mobilizarea generala au fost poate 4000 restul erau neutri si inca cfristi pierduti prin restul stadionului obligati la asta. Oricum eu cred ca nu trebuie sa spunem nimic de arbitraj si de urmarile acestei partide......pai la o supercupa cu urziceni +meciul de campionat am ramas fara 4 oameni:Culio,Y. Kone,Cadu si Trica......acum doar Cadu va sta ,daca nu cumva pe baza probelor video nu vor mai suspenda pe careva.

 20. Calin Cocora
  Tuesday, 17 July, 2012 at 13:06

  Alex, buba numarul unu este Andone care, in Austria, a dat palme la rahat. A stat in cantonament ca sa cocktail tactic din lotul generos pe care l-a avut la dispozitie(daca poti te rog sa numesti un lot mai complet decat acesta) ______A trebuit sa aducem un jucator din Italia, ca sa ne spuna ca Andone a jucat fara tactica(vezi traducerea lui Caneto)? Putem noi striga aici cat vrem noi ca strigam degeaba atata vreme cat antrenorul nu-i in stare sa gaseasca tactica potrivita lotului. Jucatorii gresesc si e firesc cand nu joaca conform unui repertoriu tactic clar, cand nu joaca ceea ce stiu. Andone, vedem toti, isi pune jucatorii sa faca altceva decat ceea ce stiu, Muresan playmaker, Sougou varf, Ronny varf impins, e ca si cum un fierar betonist e pus sa faca zidarie de caramida. Sa zicem ca ar fi acceptabile si aceste fantezii, dar ce facem cand faza de aparare nu e structurata tactic. Un antrenor italian, nu mai stiu care, zicea la un moment dat, intr-un interviu, ca inca din faza de atac a propriei echipe, jucatorii defensivi neimplicati se pozitioneaza astfel incat sa poata bloca atacul advers. Guardiola zicea la un moment dat, tot la un interviu, ca mijlocasii sai ocupa terenul in asa fel incat sa poata avea eficienta defensiva imediat ce mingea s-a pierdut, Mourinho spunea ca e esentiala trecerea rapida de la atac la aparare si invers, toti jucatorii fiind obligati sa fie buni aparatori. Cat din toate astea stie Andone si cat se vede a fi exersat. _________ Nu cred ca Issa Ba e jucator stralucitor, la fel Bubacar, cu noi au zburdat. De ce? Pentru ca in lipsa unui registru tactic coerent, CFR semana cu un svaiter plin de gauri(culoare) numai bune de exploatat de orice mijlocas. Scorul de 2-2 a fost obtinut astfel, 2 nostru datorita superioritatii individuale evidente si 2 lor, datorita balbaieli tactice demne de un antrenor amator. _________Trist nu e ca am pierdut un meci. E trist ca acesta ne arata ca orice echipa, chiar si slabuta, dar bine organizata ne pune cu usurinta piedica. Imi vin in minte victoria de pe Olimpico, egalul cu Chelsea in Gruia si ma intreb retoric, cum au fost posibile? Atunci pe faza defensiva fiecare jucator stia ce are de facut, culoarele erau ferecate, colaborarea intre jucatori impecabila, Am rezistat cu Roma si cu englezii si nimeni nu poate sa-mi spuna ca De Sousa era vreun mare fundas.

  • caneto
   Tuesday, 17 July, 2012 at 13:11

   Uite: “Sport.ro a pus mâna pe schitele tactice ale lui Reghe”. Pe noi nu ne paste acest pericol :)

  • caneto
   Tuesday, 17 July, 2012 at 13:38

   Poate mi-a iesit prost traducerea, sau s-a inteles gresit, faza de aparare n-a fost deloc tacticizata, adica s-a referit la ambele echipe, in sensul ca fotbalul jucat pe faza de aparare nu este excesiv, peste masura, tacticizat, precum cel italian. Scuze.

 21. Chefere
  Tuesday, 17 July, 2012 at 14:40

  "Important este însă să îi învăţăm din nou frica. Două transferuri ar rezolva asta, ar umple golurile din echipă şi, sincer, ar face mai mult decât o cupă, fie ea şi super." - Total de acord! partea cu invatatul fricii, se leaga strans de increderea pe care trebuie a o aiba echipa in ea. Probabil ca cele doua transferuri (eu as spune, chiar 3) le-ar da si lor siguranta care sa inspire frica. In rest, Stancioiu chiar nu stie stra in poarta, fapt mai mult decat evident. :)

 22. gica10
  Tuesday, 17 July, 2012 at 15:15

  Sunt de acord cu fiecare care-si exprima pozitia si incerc sa intru in pielea lui punand in balanta argumentele lui.Cat ramanem la postura de suporteri care-si dau cu parerea.Exista posibilitatea sa ne exprimam de alta natura si sa sabotam increderea in echipa prin modul in care ne comortam la stadion.Asteptam o partida care la pauza este pe un 0-0 si la fiecare pasa gresita incepem sa fluieram.Mi-e greu sa cred ca nu ajungem la o atmosfera care sa impinga conducerea la schimbare precum de atatea ori..........mai dau o data exemplul arhicunoscut al lui Sir Alex Ferguson care in primii 10 la MU n-a castigat niciun trofeu si a ramas pe pozitie.Acum nu spun ca Ando ar fi Alex (oricum asta intrun 1 an si 2 luni a castigat 2 titluri si o cupa cred ca-i de guinessbook). Imi aduc aminte de o echipa a Madridului din 2000 cand a adunat vedetele internationale de top(Figo,Ronaldo al adevarat nu asta cu bodybuildingul ) si n-a reusit sa castige nimic in Spania.Si nu poti sa spui ca Realul nu avea antrenori ca sa nu vorbim de echipa.Si sa vezi ce aparare aveau cu Fernando Hiero .....dar o comiteau ca fotbalul nu-i aritmetica sau vreo stiinta exacta.Ulterior in aceeasi formula de jucatori a reusit sa ia CL chiar de vreo 2 ori. Ideea este ca nimic nu se face dintro data.Este nevoie de timp pentru ca jucatorii sa se simta intre ei ,sa sudeze relatiile.Pai noi suntem in situatia de anul trecut cu 7 jucatori noi......si inca se asteapta altii.De timp are nevoie echipa,de geaba vorbim noi de tactica, de sisteme de joc si incercam sa inducem ideea ca Ando n-ar fi cel mai potrivit......pai noi sa privim in curtea celorlalti(si mai sunt echipe care au echipe si chiar antrenori ,dar trofeele sunt la noi cu toate lamentarile).Pai sa ne hotaram vrem sa fim eficienti si la obiect sau sa ne transformam in niste idealisti si utopici incurabili(mai pe romaneste lujari ori looseri). Toti vorbim aici din postura de suporteri ,ca de nu asteptam in antecamera la Arpi!Pai atunci sa ramanem la statutul de suporteri.Nu voi da nume si nici date sa nu se faca legaturi cu personaje cunoscute........dupa o partida incheiata la egalitate in deplasare,unul dintre suporteri suna pe cineva din conducere si vorbeste 1h cu el despre necesitatea ca I.Muresan sa fie demis si sa-si asume responsabilitatea pentru transferuri,inclusiv aducerii antrenorului.Inutil de adaugat ca am castigat acel campionat (nu dupa multe etape) .Va intreb daca este normala atitudinea acelui suporter......fata de noi suporterii,antrenor,presedinte,patron?Nu si-a depasit cumva prerogativele avute?Las la o parte ca personajul in cauza este un cfrist adevarat si se implica cu efect ......poate ca doar prea mult. De aceea toate discutiile de aici care vizeaza capacitatea unui angajat al clubului(antrenor,presedinte,maseur) imi creeaza o stare de disconfort.Ma gandesc la oamenii in cauza care suporta acest atac (de care n-au cunostinta)dar pe care-l simt prin tensiunea creata.In final este vorba de respect pentru munca acestor oameni si pentru noi.Explicatia pe care o dau cei din media pentru succesul de la CFR este organizarea(si nu in sensul dat de mitici si din pacate o parte din cei care posteaza pe siterile noastre.....poate doar pt. intoxicare) profesionalismul si linistea de la club........... Deci sa vorbim acum inainte de startul campionatului de schimbarea antrenorului imi pare un pic deplasat........

  • Dantesc
   Tuesday, 17 July, 2012 at 15:52

   Foarte,foarte bine punctat prietene :) Amu' sa'i vad pe carcotasi cu ce contra-argumente vin ! sau oare intreb io se va asterne linistea ...brusc ?

   • Canad
    Wednesday, 18 July, 2012 at 16:20

    Eh! Uite ca vine si o mica reactie(neasteptata de tine) din partea unui suporter CFR si nu a unui carcotas. In primul rand nu sunt eu cel care a sunat(nu ca nu mi-as permite sa vorbesc o ora in tara ). 1. La terminarea campionatului trecut atat Pazkany cat si IM au declarat ca vom face achizitii de asa natura ca sa accedem in grupele CL pentru ca se doreste calificarea in CL. Asa-i? Ce transferuri am facut?big deal!!!! Slabute! Jucatorii noi veniti nu arata mare lucru sau ca sa fiu mai clar nu arata ca sunt ceea ce a declarat Muresan! Praf in ochi as putea spune. Ah o sa spui tu ca trebuie sa asteptam pina Ando le trage cateva injectii cu serul "stiinta fotbalului"!!!!! 2. Inainte de supercupa atat Ando cat si IM se bat in piept cu tot felul de declaratii: luam cupa, castigam, suntem favoriti, dinamo nu ma poate surprinde,...... 3. Atat in pregatiri cat si in supercupa echipa a jucat sub:a. asteptarile noastre ale tuturor; b. sub nivelul declaratiilor celor doi. 4. Am luat campionatul in sezonul trecut si la inceputul noului sezon nu avem dreptul sa incepem "sa carcotim" putin la adresa conducerii? Asta spui tu. Pai, sa nu-ti spun carcotas ci draga cfr-ist, iti aduci aminte cum ai castigat campionatul? Daca nu hai sa-ti aduc eu aminte:cu mult mult mult noroc, cu ajutorul arbitrilor, cu ajutorul lui Weldon si Renan pe care i-am dat in iarna, cu un joc care nu a stralucit decat pe alocuri, cu ajutorul magic al lui Beto si, cu multe rugaciuni din partea fanilor.Acum, multam lui Dumnezeu, ca nu avem conducerea stelei. Recunosc. Dar ca sa faci cuiva un monument sau statuie, apoi ala trebuie sa merite! Si laudele si criticile sunt bune la momentul potrivit si sa fie cat mai realiste.

  • Dantesc
   Tuesday, 17 July, 2012 at 16:33

   "Nu voi da nume si nici date sa nu se faca legaturi cu personaje cunoscute........dupa o partida incheiata la egalitate in deplasare,unul dintre suporteri suna pe cineva din conducere si vorbeste 1h cu el despre necesitatea ca I.Muresan sa fie demis si sa-si asume responsabilitatea pentru transferuri,inclusiv aducerii antrenorului.Inutil de adaugat ca am castigat acel campionat (nu dupa multe etape)".......POFTIM ?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Tare,dar tare as fi curios cine'i loaza nu de alta dar sa stiu sa stau departe de ea si totodata sa il "recomand" tuturor celor care sunt interesati de asemenea specimene pentru studiu...M-am enervat ...rau !!!

 23. Calin Cocora
  Tuesday, 17 July, 2012 at 15:50

  Gica iti dau suta la suta dreptate in privinta telefoanelor si a altor ingerinte. Dreptul la opinie e insa drept la opinie, iar Andone daca vrea opinii favorabile sa faca bine sa stea sa gandeasca unde greseste mereu, fie ca a fost primul madat la CFR (returul), fie Dinamo, fie al treilea mandat la noi. ________ Referitor la Real, cunosc perioada. Retine insa ca e greu sa faci echipe din mari vedete, toti la Real venisera din postura de "number one" la echipele lor, a trebuit un timp sa se toceasca orgoliile. La noi nu e cazul. In schimb la noi se vede si dupa nivelul de irascibilitate al jucatorilor ca ceva e in neregula. Se vede ca jucatorii simt neputinta in distributia si registrul tactic al lui Andone. Aceasta neputinta generata, zic eu, de o distribuire gresita a sarcinilor, atrage dupa sine conflicte intre jucatori, dupa asta vin fisurile in vestiar. Semnalul de alarma tras prin imputarile care i se fac lui Andone acum, are menirea de a preveni problemele ce pot sa apara. Nu cred ca schimbarea e o solutie. Cred ca trebuie intarita echipa tehnica. Aducerea lui Mihaescu mi se pare doar o completare a celebrei plm cu fmm.

 24. vass bela
  Tuesday, 17 July, 2012 at 16:49

  Am obosit spunind, ca Ando n-a obtinut nicaieri nimica, ba mai mult, n-a dus la bun sfarsit un contract . Desigur cu Dinamo si CFR ca exceptii . Si reamintesc, cum in primul an de cistigare a titlului , in retur CU LOT EXCELENT, Ando a risipit peste 11 pct, care era sa ne coste . Iar in ultima editie, in ultimele etape am castigat 7 pct in ultimele 2-3 minute, ceea ce oricum am lua-o, tot noroc se cheama ! In sfarsit, Ando are mereu, daca ati observat, doua ziceri :" adversarul nu ma poate surprinde", iar dupa insucces,"stiu unde s-a gresit si stiu ce am de facut pt viitor". Aici e problema, majoritatea dintre noi il credem cum il cred europenii pe ponta ...

  • gica10
   Tuesday, 17 July, 2012 at 18:55

   Cine te-o depasit Belo,Steaua?Pai asta se intampla cand confundam marfa cu ambalajul.......sa-ti dau niste repere daca vrei sa fim obiectivi cand povestim despre lucruri intamplate de ani buni: -meciul direct din Ghencea cand eu spun ca in conditii de arbitraj normal nu se pierdea(cu 2 lovituri de 11 m refuzate noua si 1 gol al stelei in min 90 din ofsaid.....) -victoria bricheta cu Rapid a Stelei dupa ce pe teren era 1-0 la Rapid in min 72 -victorie acasa a Stelei cu Urziceni cand golul Stelei a venit dupa un fault la portar......Stelea in carca cu Dica incerca sa prinda mingea -noi la Iasi pierdem o partida dintrun 11 m inventat de Augustus Gandeste-te ca la partida directa daca nu pierdeam in conditiile date nu se mai vorbea de cele 11 pct ca nu mai avea nicio relevanta ,distanta fata de oieri se pastra.Uiti de toata isteria declansata de oierul sef si cum eram arbitrati.Pai la partida din ghena la fiecare preluare a lui Fabiani era fault.Asta era cu Goian in spate,cred ca facuse febra musculara cum il carase in carca tot meciul si ramasese nesanctionat.Nu mai spun de Radoi ce lovituri ai aplicase lui Semedo fara sa fie sanctionat...... Si uitasem de accidentarea lui Didy din toamna......nu cred ca-i poate fi imputata lui Ando decizia de a nu mai aduce un atacant.....poate doar folosirea tardiva a lui Ruiz!

 25. lengyel_attila
  Tuesday, 17 July, 2012 at 18:57

  va rog sa ma iertati pt obsesiile mele legate de portari.Zilele trecute Scippio remarca salariul exorbitant al lui Beto 800000 euro.Acum incep sa adun salariul lui Stancioiu plus salariul lui Minca plus Amadio plus N.Claro.Mentionez ca habar nu am cit are fiecare dar consider ca Beto si Felgueiras secondat de Tiut este suficient pt echipa.am inteles ca Beto este imprumutat la Sp.Braga deci socotelile mele sint tardive totusi eu pun o intrebare,cine a putut sa-i faca un contract pe 5 ani lui Stancioiu avind in vedere calitatile lui de antitalent

  • Calin Cocora
   Wednesday, 18 July, 2012 at 01:16

   E un calcul excelent care poate fi aplicat si la alte posturi din teren.

  • grigorescu
   Wednesday, 18 July, 2012 at 13:11

   excelent comentariul insa trebuie sa tinem cont si de faptul ca un salar de 800.000 ar aruna in aer vestiarul

   • caneto
    Wednesday, 18 July, 2012 at 13:47

    Incet-incet trebuie sa se treaca si de aceasta problema. Sunt cluburi destule, in alte tari, cu salarii intre 100 de mii si 5 milioane, fara sa se vada vreo crapatura in peretii vestiarelor.

 26. vass bela
  Tuesday, 17 July, 2012 at 19:34

  Gica, zici sa fim obiectivi . Tu oare esti ? Apoi zici sa nu confundam marfa cu ambalajul . Corect, Ando e bine ambalat, el insusi isi face reclama prin " bai, eu sunt Andone, nu o p de cal !" sau " eu sunt cel mai scump antrenor roman", etc. In fine, fiecare din noi poate sa aiba o parere, pacat pt echipa ca in afara de tine si parca de inca unul,restul vedem ca Ando e prea mic pt un razboi atat de mare la care s-a inhamat CFR-ul . PS. Si fii sigur, ca la concluzia asta au ajuns si conducatorii nostri !

 27. CJ-07-CFR
  Tuesday, 17 July, 2012 at 20:03

  La primul titlu mi se pare că prea ușor i se pune NUMAI lui Andone în cârcă risipirea celor 11 puncte. Se uită prea ușor MIZERIA la care s-a pretat Steaua în acel retur, ”câștigând” o serie de vreo 11 meciuri din 12 (nu rețin exact, dar nici departe nu cred că sunt). Păi voi nu credeți că și pe jucători s-a pus o presiune psihologică extremă când au văzut cum întreaga lor muncă este furată? E ușor de spus acum, după 4 ani jumate, că CFR trebuia să câștige toate meciurile și nu mai era ajunsă de Steaua. Atunci de ce să nu zicem și de Dinamo că nu trebuia să se lase ajunsă de CFR în ultimul campionat?

  • Calin Cocora
   Tuesday, 17 July, 2012 at 21:56

   Dinu, nu e de loc memoria scurta, cel putin nu la mine. Eu nu la Steaua ma refer si nici la felul cum a castigat, eu am treaba cu meciuri jucate penibil, la Iasi, la Piatra Neamt etc. Meciul de la Iasi a avut loc inainte ca Steaua sa-si inceapa hotia. Atunci turul a fost bun, Ando cu toate noutatile din lot a cam respectat mostenirea Bergodi in tur, pentru retur a trecut la experimente, iar in urmatorul campionat a descoperit ca nici macar de rezerva nu-i bun Culio. A fost o dovada clara ca pune jucatorii sa joace dupa fanteziile lui nu dupa posibilitatile lor. A stricat vestiarul si atunci prin experimente anapoda. De la permutari ilogice i s-a tras si demiterea, de la experimente i-a venit si atunci sfarsitul. Acum se pare ca i s-a urcat la cap mai repede.

 28. gica10
  Tuesday, 17 July, 2012 at 20:05

  Pai Belo draga sa-l schimbe dara ca nu-l platesc eu!Eu ma gandeam ca ardeleni fiind suntem mai atenti si masuram de mai multe ori inainte de a taia. Cat despre asta ca si conducatorii au ajuns la.......undeva dau dovada ca nu sunt consecventi.Ori cand l-au schimbat pe Costa,ori cand l-au adus pe Ando. Asta-ar fi ca si cum ma salveaza unul de la inec si cand am ajuns pe mal eu ai spun:bah da tu esti travestit! Mai aduca inca un antrenor ,dar este clar ca pana la sfarsitul campionatului mai schimbam 2 daca nu suntem pe primul loc + un joc placut......sa inceapa balul sau referendumul,cum vrei sa zici. Doamne feri ,tara arde si baba se piaptana!

  • fotbalfan
   Tuesday, 17 July, 2012 at 22:21

   da, sunt de acord si eu ca nu putem da afara personajul principal care ne-a ajutat la castigarea titlului. ba inca ar trebui inmultit daca se poate. ca fara el nu avem ce cauta nici in calificarile CL, nici in campionat. sa dea Dumnezeu sa fie cat mai mult la CFR, cat mai mult NOROC!

 29. IQ
  Tuesday, 17 July, 2012 at 20:54

  Fiecare are dreptul la opinie,faptele si timpul vor dovedi cine a avut dreptate.Deocamdata ,in mod obiectiv ,cei pro Ando pot sustine ca este meritul lui in obtinerea ultimului titlu( primul l-a castigat lotul excelent,conducerea si ...Dinamo).Eu si cei( multi !) care- l vedem ca un antrenor mediocru,tare in gura dar invizibil in ceea ce priveste jocul tactic al echipei,spun asa: atat noroc cat am avut in ultimele 5 etape ale campionatului trecut( 7 pct.castigate in ultimele 3')nu cred ca vom mai avea vreodata,iar meritul victoriilor dramatice in afara divinitatii il au cei cativa jucatori valorosi si cu mentalitate de luptatori:cadu,maftei,kapetanos,sougou,muri...singurul merit a lui ando a fost ca i-a mentinut pe teren sau ( in cazul meciului cu pinguinii) i-a introdus la disperare pe muri si kape( dar de ce nu din primul minut?).Acum dupa 5 saptamani de pregatire centralizata, 6 transferuri si 8 meciuri ( cele 3 cu adversari adevarati fiind pierdute)constatam ca echipa joaca haotic,cu un sistem depasit,cu unii jucatori introdusi si/ sau pozitionati aiurea,ca la mijloc constructia e zero etc. Atunci pt. Dumnezeu ,ce a facut antrenorul in perioada de pregatire?ca nu se vede nimic.Obiectiv,meciul bonetti-andone a fost castigat de italian:dinamo ne-a dominat la mijloc( issa ba si boubacar au devenit vedete!)a avut posesie de 60%,a pasat de 2 ori mai mult!,a avut ocazii mai multe si mai clare,; superioritatea lor a fost mai clara in timpul in care s-a jucat la 11 la 11.Dupa eliminarea lui Cadu,permutarile fortate(inlocuirea mainii moarte vass , a epuizatului valente) cu sare si lhora ,plus introducerea turnului kapetanos cu trecerea lui sougou in flanc si a lui deac in centru) au determinat echilibrarea jocului chiar daca jucam cu un om in minus.In plus echipa a avut o reactie de orgoliu remarcabila!Personal la lotul actual ,din ce-am vazut pana acum,cel mai bun sistem ar fi 4-1-4-1 ceea ce presupune 3 mijlocasi centrali ( muri sau sare in fata fundasilor,deac si pedro( chiar bastos) centrali in lipsa unui playmaker veritabil,,sougou si valente ( ronny) pe flancuri,kape varf; pe valente l-am putea incerca si mai in centru,langa deac.Problema ar fi ca am mai avea nevoie macar de un atacant veritabil ca dublura a lui kape,iar daca am lua si un playmaker adevarat atunci am vedea si joc de posesie si constructie,chiar cu toata nestiinta ( impotenta)tactica a lui andone.

 30. halley
  Tuesday, 17 July, 2012 at 21:08

  Parerea mea este ca Ando trebuie sa ramana, pana la finalul campionatului, indiferent de rezultate. Sa nu imi zica nimeni ca nu stiam ce alegem s-au avem o memorie asa de scurta ca nu ne amintim ce s-a intamplat acum 4 ani? El si atunci amesteca echipa dupa bunul sau plac, asta e ! Face gafe monumentale cu consecinte grave. De ex: titularizarea lui Vass, nu cred ca mai gasesti un antrenor in liga lui mitica sa-l fi bagat in echipa, sa nu mai zic de reactia celorlalti... Ne miram ulterior ca Sare nu se mai trezeste dimineata :)))))))) La tactica nu bag, s-au exprimat altii. Stie in schimb sa-si motiveze echipa !!!!! Am luptat in supercupa asa cum demult n-am vazut !

 31. Florinaccio SM
  Wednesday, 18 July, 2012 at 01:43

  Ce inteleg eu din tot ceea ce s-a discutat pana acum pe aici? Ca Ioan Andone este pentru cei mai multi dintre noi in situatia acelui biet bunicut simpatic, omenos, generos, harnic, de pe truda caruia noi - ''nepotii'' dumnealui - am mai si mostenit vreo 20 mil. in trecutul deloc indepartat. In plus, ori de cate ori am dat de greu, bunicul nostru drag n-a ezitat sa ne sara in ajutor, intinzandu-ne, voiniceste, puternicul sau brat. Intotdeauna le avea el pe toate sub control, nu-l surprindea nimic, si nici astazi nu avem cum sa-l surprindem niciunul dintre noi in niciun fel. Cu atat mai putin red-dogii!... Asadar, vrednic de toata lauda bunicutul nostru, plin de virtuti si de merite, dar cam zahait. Zahait, tacanit si cam necioplit. Mai nou, prin nastrusniciile lui - parca tot mai dese - incepe sa deranjeze, sa indispuna, sa stanjeneasca. Inca de tanar avea el apucaturi cam grosolane: guraliv de felul sau, obisnuia sa se ia la tranta cu toti, le arata fundul tuturor celor ce-l suparau, injura la fiecare propozitie mai lunga de cele pe care le poate silabisi in parlament unul ca Toni Grebla ( de exemplu), s.a.m.d. Chiar si azi, expresia lui preferata e deja celebra ''plm''.( Dottore, este a lui, vezi sa n-o furi si pe asta!). Ce sa faci atunci cu un astfel de bunic? Sa-l dai afara din casa nu se cuvine si nici nu da bine deloc, mai ales ca nici macar n-ar fi prima data cand s-ar intampla asta pe la noi. Dar parca nici sa-l mai tii prin preajma nu-ti mai convine, pentru ca risca sa strice in scurta vreme mai tot din ceea ce a facut bun in atatia ani. Si asa, intr-o continua stare de surescitatie, cauti sa-i stai mereu prin preajma, ca sa n-apuce, bietul de el, sa mai faca vreo traznaie: sa mai sparga vreun bibelou, ori sa-l incurce, cand ti-e lumea mai draga, pe bouba cu adam... In ultima vreme am constatat ca dintre deloc putinii sai nepoti, macar doi, spre lauda lor, ii sunt credinciosi pana la capat: Gica si Dante. Altii, in frunte cu Calin, satui pana peste cap de apucaturile lui, l-ar infrunta deja pe fata. Bravo lor! Mai exista insa inca o categorie, iar din aceasta ma tem sa nu intru cumva si eu: cei care nu ingrosam nici randurile ''taberei'' lui Calin, dar nici pe cele ale lui Gica. Noi stam, cum sa spun mai pretentios,... in expectativa. De fapt, asteptam luna septembrie, ca sa stim si noi de partea cui sa trecem: daca bunicutul cel falcos ne va duce, inca o data, la masa cea imbelsugata pe care ne-a tot promis-o, vom fi de partea lui Gica&co; daca nu, vom sti noi, la momentul potrivit, sa ne incruntam mai ceva decat CTP-ul, si sa le aratam tuturor profunda noastra viziune. Pana atunci ne multumim numai sa bombanim pe la colturi si sa strambam superior din nas atunci cand credem ca e momentul. Tresarim de fiecare data cand bunicul nostru se intoarce, inca o data, beat de la crasma: doar-doar, de data asta, isi va rupe cumva gatul si vom scapa, in sfarsit, de el. HAI CFR!

  • Calin Cocora
   Wednesday, 18 July, 2012 at 03:50

   Intrebare scurta si la obiect. Florinacio spune-ne, te rog, ce a jucat Ando in 3 meciuri, Sparta, Plzen si Dinamo. ______________ Si o precizare, nu capul lui Ando vreau. Vreau sa-i ajunga la urechi semnalul unei ingrijorari, cu speranta ca ar putea indrepta erorile, ca incearca si altceva decat un 4-4-2 in care mai toti dau cu stangul in dreptul.

   • Florinaccio SM
    Wednesday, 18 July, 2012 at 11:41

    Daca este sa-ti dau un raspuns la fel de scurt precum intrebarea ta, atunci ti-as spune astfel: nimic. Andone n-a jucat nimic, sau mai nimic. Daca vreau insa sa ma explic putin, atunci trebuie sa spun ca in mare masura sunt de acord cu tine: 4-4-2-ul lui Andone e, daca nu prafuit, atunci cel putin nepotrivit pentru jucatorii pe care in momentul acesta ii are la dispozitie. Daca tot ai atatia inchizatori pe care poti conta - si contezi, dupa cate se vede - atunci tu, Ioan Andone, trebuie neaparat sa folosesti 4-2-3-1, cu Muresan si Vass/ Sarre la inchidere, cu Kapetanos varf, si cu cei trei (Sougou-dreapta, Valente-central, Deac-stanga) in spatele grecului. Valente este, pana una - alta, singurul mijlocas din lot cu oarece veleitati de pasator, Sougou putin mai in banda probabil ca ar fi numa' bun sa-i mai puna pe tava lui Kape - si nu lui Ronny - in campionatul acesta macar vreo 10 centrari cum numai el stie sa le serveasca, iar Deac ar putea juca si in stanga, dar ar putea si inversa uneori cu senegalezul. In plus, cei trei ar putea schimba de multe ori pozitiile intre ei, iar asta n-ar putea decat sa-i impiedice pe adversari sa ne contracareze jocul la fel de usor cum o fac acum. Tocmai ce ma pregateam sa spun asta ieri, cand am observat ca a spus-o deja altul inaintea mea ( CJ07, daca nu ma insel). Asa ca nu mai vedeam rostul sa o mai repet si eu. Daca Ando ar mai avea la dispozitie un jucator de profilul lui Valente, dar de picior drept, poate ca ar merge atunci si 4-4-2-ul atat de drag lui, pentru ca mie portughezul adus in vara asta mi se pare un coordonator, daca pot sa-i spun asa, pentru jumatatea stanga a terenului. Daca ar mai fi unul ca el si pe dreapta, care sa fie capabil sa mai dea si o pasa, dar sa-si si faca treaba cat de cat in banda, atunci probabil ca sistemul asta taranesc, invechit, 4-4-2-ul, ar putea functiona. Dar asa, cu Deac in dreapta, cu niciun mingicar in zona centrala, care sa mai fie capabil ca printr-o fenta sau o pasa luminoasa sa destabilizeze apararile adverse, ma tem ca numai o sa ne chinuim, la fel cum am facut-o si in anul trecut cu toti adversarii nostri, indiferent ca ei se vor numi Chiajna, Viitorul, Dinamo, sau daca vrei, Sparta Praga. Cu Gabi Muresan insa in rol de play-maker ( Muri pare singurul care incearca ceva acolo,pacat ca nu-l ajuta talentul), sau chiar cu ungurul Vass, nu cred ca vom convinge pe nimeni vreodata ca avem fata de echipa campioana, aspiranta la o calificare in grupele Ligii Campionilor. Sa dea Dumnezeu sa ma insel eu! In alta ordine de idei, nu stiu ce s-a inteles din postarea mea de mai sus, dar daca s-a inteles ca am cumva ceva cu tine sau cu cei cu care te-ai mai contrazis -cu argumente - pe aici, atunci cu siguranta s-a inteles gresit. Daca am ceva cu cineva, atunci am, eventual, cu mine, pentru ca eu poate ca sunt unul dintre aceia care l-ar impinge pe ''bunicul'' Ando pe scari, ca sa-si rupa gatul, dar nu o fac, pentru ca imi aduc aminte ca el, odata, cand imi era inca de folos, era pretuit si chiar indragit de mine. Dar nici sa trec de partea ''dantestilor'' nu pot, desi poate ca s-ar cuveni. Poate, nu sigur. Nu pot sa-i sar mereu in aparare, asta pentru simplul motiv ca eu de fapt abia astept sa cada pe scari si sa-si rupa gatul, ca sa scap odata de el. (Asta ca sa fiu sincer pana la capat). Asa ca, ma multumesc deocamdata sa mai bombani pe la colturi, aici, pe Tribuna, chiar daca pe stadion voi fi din tot sufletul alaturi de el si de echipa lui si nu va simti in niciun moment ca nu sunt de partea lui. Sunt ipocrit? Nu stiu. Sunt mincinos? Poate ca da, pentru ca intors acasa de la stadion ii spun sotiei, inca o data, ca si de data asta a fost berea rece. :) HAI CFR!

    • Calin Cocora
     Wednesday, 18 July, 2012 at 16:10

     Florinaccio, marturisesc, mie mi-e drag omul Andone, mi-e draga o anume sinceritate a lui cand vorbeste Dinamo, imi place ca nu e ipocrit. Mi-e drag si CFR si cand traiesc senzatia ca se mai risipeste un an cu o pedalare in gol ma simt dator sa spun ce cred. Si, o spun nu pentru a-i face rau lui Andone, mai ales ca-i datoram doua titluri (pana la urma, cu bune cu rele, ne-a dus la ele, al doilea, cu noroc sau fara, ii poarta semnatura mai clar decat primul, unii vor spune s-au trezit jucatorii, nu, nu s-au trezit din senin, Ando a stiut cum sa-i trezeasca), asadar, o spun cu speranta ca urechile lui sunt deschise, ca auzind isi va revizui planurile si ca va gasi solutii. Cred ca va observa si el, cum se pare ca vedem toti, ca potrivit este un 4-2-3-1, sau, asa cum am propus in articolul Prima corigenta si cum au mai fost propuneri o retin pe cea a lui IQ, 4-1-4-1, cei patru la mijloc ar asigura reala forta ofensiva si poate certa superioritate la mijloc (in campionatul nostru) Sougou, Pedro, Valente, Deac. Cei patru pot actiona in viteza si pot si asigura densitate la mijloc pe faza ofensiva.

 32. Justin
  Wednesday, 18 July, 2012 at 08:08

  Nu ma pricep foarte bine la tactica, dar chiar asa greu sa fie sa treci de la un sistem 4-4-2 cum joaca CFR-ul cu Sougou mai retras, la un 4-2-3-1? Mie parca nu mi se pare chiar mare diferenta. Toti vrem ca CFR-ul sa joace si spectaculos si sa si castige. Parca de prea mult timp nu s-a mai intamplat asa ceva. Ok, nu are nimeni pretentia sa o faci in meciurile din Europa, dar macar in campionat ar cam trebui. Doar n-o sa jucam cu 2 inchizatori in meciurile cu echipele din a 2-a parte a clasamentului. E totusi o diferenta de valoare. Am pierdut un trofeu, nu-i bai. Se mai intampla sa le pierzi pe toate la mustata (vezi Bayern anu' asta). Trebuie sa strangem cumva randurile de la presedinte la fani. Hai, cu speranta!

 33. gabriel
  Wednesday, 18 July, 2012 at 08:43

  Parerea mea este ca Ando nu a gasit inca formula in care sa se vada in primul rand rezultate (cu echipe apropiate valoric, iar in retur am avut NOROC cu carul sa recunoastem. 7 puncte pe valoare individuala si sansa), organizare, joc colectiv, omogenitate intre segmentele echipei si nu in ultimul rand frumusete, spectacol. Nu ar fi important cu ce schema sa joace, nici ce i se propune inclusiv aici, ce jucatori sa foloseasca daca s-ar bifa cerintele mai sus amintite. Nimeni nu ar spune nimic chiar daca ar juca cu Negrut, Tiut, Bus si sa aiba rezultate, nu rezultate bazate pe valori individuale si sansa. Parca nici inima nu mai rezista la atatea avantaje de un gol urmate de joc in asteptare, pe contraatac, egalari la sfarsit de repriza dupa care daca Dumnezeu, sansa, zeita Fortuna (cum vreti voi sai spuneti) ne ajuta si dam un gol, suntem mari si tari. Daca am arata un joc frumos, organizat atunci le-am inchide si gura bucurestenilor, iar cand vin aici sau mergem la ei sa le demonstram de fiecare data ca suntem mai buni ca si ei. Un 3 - 0 sec si liniste. Atunci sa-i vedem pe papagalul de Buzarin, GSP si PROSteaua ce mai spun. Pana tragem mata de coada lasam de interpretat. Trebuie sa aratam valoare ca si echipa nu ca si achizitii si declaratii. Forta CFR.

 34. gica10
  Wednesday, 18 July, 2012 at 10:30

  Sunt aparatorul lui Ando acum ,cum am fost aparatorul celorlalti antrenori demisi anii trecuti......ma gandesc cumva cu tristete la Dorinel,Bergodi,Conceicao,Costa.Fiecare a adus ceva si am remarcat la fiecare dintre ei clasa in anumite gesturi,precum tactica,ori schimbari sau pregatire......fiecare a marcat perioada cat a fost la CFR si cel mai bine sunt convins a remarcat conducerea in timp dupa inlocuirea lor.Ce remarc la fiecare dintre cei de sus este ca au lasat echipa in fruntea clasamentului.......chiar pe primul loc Conceicao,Uhrin,Costa.Cred ca cei de la Guinessbook ar trebui sa ne aiba in vedere intrun eventual clasament! Totusi sa rememoram un pic o linie de mijloc ce a avut o prezenta relativ de lunga durata:,Semedo,Culio,Duba,Peralta,Trica,Dani,Muri........acum vorbim de Valente,Deac,Muri,Rony,Nicoara,Rui Pedro.Toti antrenorii de mai sus au avut in linii mari aceasta linie de mijloc + ca mai apareau un Costa,De Zerbi,sporadic Ema,Kone,Bastos,Renan.Dar odata ce am inceput sa vindem deja mijlocul a ramas fara piesele de baza si greutate,astfel ca fiecare antrenor nou venit a inceput sa incerce formarea unui mijloc de baza.Tot sistemul asta in care jucam este *urmarea dezastruoasa a regimului anterior*Pe un mijloc mobil,cu greutate si valoare ne-am permis o aparare care sa ramana mult retrasa si greu de desfacut......ganditi-va cum s-a chinuit Chelsea cu noi la Cluj sau Bordeux acolo...... Este evident ca acum cu un mijloc improvizat apararea sa iasa in fata cu gafe si probleme de coordonare.Mijlocul fara sprijin de la aparatori macina in gol.Iar cand acestia urca ,suntem prinsi pe contra de fiecare data in stil clasic.Iese in evidenta lipsa de viteza a fundasilor nostri centrali in special.Dar asta nu-i o problema pe care o poate rezolva un nou antrenor.Pentru ca probleme avem si la mijloc unde lipsa de coeziune intre ei este evidenta,ca sa nu vorbim de profilul eminamente defensiv al celor centrali(vezi Muri,Sare,Vass) Deci nu mai suntem in aceeasi situatie ca si inainte cand schimbam antrenorii care veneau la un lot relativ stabil......anul trecut am adus 7 jucatori noi(3 au plecat) anul asta au venit deja 7.....de aia mizam eu pe continuitate si stabilitate.Nu un antrenor nou ii va omogeniza pe toti cei nou veniti + cei de anul trecut .Doar in timp si cu rabdare vom avea parte de o echipa competitiva si cu sanse la obiectivele propuse.

  • Canad
   Wednesday, 18 July, 2012 at 16:27

   Frumos si bine spus. Dar uiti ceva important. In iarna vom vinde un Sougu, ... ca sa facem bani si sa aratam cat de productivi suntem si cat de suspicios castigam meciurile in liga 1.

 35. Calin Cocora
  Wednesday, 18 July, 2012 at 11:52

  Andone si Trombeta au avut la dispozitie aceasi echipa, iti amintesti diferenta? Nu fac referire la rezultate, ci la joc. ----------- Eu nu ma leg de omogenitate, ci de pozitionare in teren, iti place cum stau ai nostri? Ma leg de jucatorii de banda, amandoi paraleli cu tusa pe aceasi linie, cel putin Pinto si Deac. La ei deficientele n-au fost de atitudine, nici de colaborare, ei au avut probleme cu pozitionarea. La Vass se vedea ca habar n-are ce trebuie sa faca. La un meci cu Dinamo nici nu ne interesa ce joaca ei ci ce jucam noi si n-am jucat nimic. Poate o sa-mi explici de ce mijlocul lui Dinamo a functionat si al nostru nu si ei au schimbat, au aparut doi mediocrii la mijloc pe care cat pe ce sa-i facem vedete. Nici Bonetti nu-i antrenor, am vazut schimbarile prin care ne-a cedat superioritatea, dar parca-i mai putin zevzec. Daca as vedea ca Andone incearca o constructie nu m-ar interesa nici rezultatele, nici meciurile proaste, da nu vad asa ceva. Daca ar incerca omogenizarea lotului, dar despre ce omogenizare vorbim cand in pregatiri i-a amestecat mai ceva decat pe niste carti de joc, ba mai mult, ca tacamul sa fie complet de vreo cateva ori a amestecat si sistemele de joc. daca ar fi asa nu m-as revolta nici cu locul17, as sti ca echipa creste si revine. Eu cred, acum dupa ce am urmarit cu atentie perioada de pregatire ca e un bramburist caruia ii joaca feste propriile idei. Poate ar fi bun de presedinte, poate ar fi bine sa i se dea toate responsabilitatile pe parte sportiva, iar antrenor sa vina unul care poate face pasul pe o treapta superioara. Incremenirea in proiect, in momentul in care devine neproductiv, spunea Liiceanu ca se numeste prostie si nu am motive sa-l contrazic.

  • CJ-07-CFR
   Wednesday, 18 July, 2012 at 13:08

   Nu știu de câte ori l-ai văzut pe Issa Ba jucând, dar e orice, numai jucător mediocru nu! Bine, pentru nivelul campionatului românesc. Te asigur că făcea lejer față la CFR, pentru că nu este sub nivelul lui Bakary Sare. Deși DJ Kone era mult lăudat, nu cred că era mai complet decât Issa Ba. Poate mai util în defensivă și mai serios, dar tehnic și ca potențial sub Ba.

   • Calin Cocora
    Wednesday, 18 July, 2012 at 16:21

    Dinu, eu nu am spus ca era, sau ca ar fi un jucator slab, am spus ca e jucator mediu, am luat in calcul prima parte a definitiei, acel 1. (MEDIÓCRU ~ă (~i, ~e) 1) Care se află între două părți extreme sau între două lucruri de aceeași natură. Pasiune ~ă. 2) Care este insuficient (în cantitate sau calitate); lipsit de valoare cantitativă sau calitativă. Salariu ~. Hrană ~ă. 3) (despre persoane sau despre manifestările lor) Care manifestă insuficiență intelectuală; mărginit; limitat; redus. Elev ~. Capacitate ~ă. [Sil. -di-o-] /<fr. médiocre) Nu stiu daca e peste Sare, dar mai bun decat Godemeche este sigur. Problema nu sta in aprecierile pe care i le aduc eu lui Issa Ba, ci in faptul ca mijlocul lor a cam facut tot ce a vrut el cu mijlocul nostru, asta in pofida faptului ca-l socotim pe Muresan cel mai bun de la noi in meciul cu pricina, eu il socotesc mai bun decat oricare dintre mijlocasii lor. Oare de ce. oare de unde superioritatea lor evidenta?

 36. gica10
  Wednesday, 18 July, 2012 at 15:19

  Caline,nu stiu daca se pot spune lucruri de genul aveau aceleasi loturi..... tot ce spun acum peste 2 secunde este deja istorie.Dupa campionatul castigat in 2008,in vara deja multa miscare era la noi.Pleaca Fabiani,Didy continua accidentat,Yousuf Kone vine parca in etapa 5,Culio era suparat,Ema Kone parca la fel astea-s doar cateva chestii de care-mi amintesc intrun club viu in continua miscare. In acelasi timp in lot era si Dorsin si Hirschfeld cu pretentii la joc......si-n acelasi timp conducerea cand iti aduce jucatori noi tu ca antrenor esti obligat sa-i fortezi.......subrezindu-ti propriul scaun si relatiile din echipa,cu efect imediat in teren.Remarcam jocul din supercupa cu cel din campionat de acum 2 luni cand i-am batut fara drept de apel,dar cu cativa jucatori care teoretic sunt sub cota celor noi adusi.Vorbim de Nicoara care i-a facut atunci otita lui Nica,Rui Pedro sau Lion si Sare.......sau cu Sougou care a jucat in banda.Probabil era o motivatie in plus la acel sfarsit de campionat fata de acest inceput cu acumulare de oboseala,caldura,relatii de joc si mai stiu eu cate. Noi vorbim aici la modul teoretic si fara sa avem multe amanunte de substanta care schimba multe lucruri.Eu nu uit de realizarile conducerii.....dar sunt constient ca din acest moment este greu sa mai avem vreodata la un loc un lot de genul:Tony,Pereira,Duba,Culio,Peralta,Didy,Fabiani,Trica.

  • Calin Cocora
   Wednesday, 18 July, 2012 at 15:48

   "Am un lot extrem de numeros, cu 29 de jucători. Pot folosi aproape orice sistem. Am jucători suficienţi pentru orice sistem. Pe mine nu mă încântă că am jucat bine în 10." Sunt cuvintele lui Ando in prosport. Poate a citit si tribuna si si-a dat seama ca sistemul nu e cel mai bun. ________ Gica nu vreau capul lui Ando. Vreau doar sa lase la o parte experimentele fanteziste si as fi vrut sa foloseasca cantonamentul de vara pentru omogenizarea echipei. Nu cred ca Paszkani i-a cerut sa joace cu Vass, cred ca finantatorul era constient ca avea 2 saptamani la echipa. ____ Ma obligi sa repet deranjant este modul cum a fost asezata echipa in teren, organizarea si partitura tactica. In aceasta partitura poti introduce numai jucatori cotati la peste 5 milioane de euro si jocul va fi tot unul prost. De la Ando in aceasta directie astept remedieri si cred ca nu sunt singurul. Astept sa-mi spuna cineva ca, in meciul cu Dinamo, tactica si organizarea au fost bune, ca antrenorul nu a gresit, ca facut bine ce a facut, ca problemele au tinut strict de lotul avut la dispozitie.

 37. vass bela
  Wednesday, 18 July, 2012 at 15:44

  Gica, eu in schimb sunt constient ca s-ar putea ! Renan, 4,2 mil, Weldon, 1 mil, Traore 1,8 mil, totul doar in ultima perioada . Pai din 7 mil sa fie reinvestiti doar 5, si am avea si portar in afara de Felgueiras, si fundas central si mijlocas ofensiv si atacant, chiar cate doi ! Si asa ai putea scapa si de vreo 11 umpluturi, sa zicem Stancioiu si Minca, apoi Panin, Diogo, Rada, Edimar, Godmeche, Bastos, Nicoara, Hora si Ronny , ba chiar si Maftei. Totul e ca faptele sa fie in concordanta cu vorbele, nu-i asa ?

  • caneto
   Wednesday, 18 July, 2012 at 16:36

   Nu-i asa de usor sa scapi de umpluturi. La Stancioiu, acum un an, i-a gasit clubul si echipa unde sa se transfere (Tg-Mures), dar n-a vrut sa plece. Contractul e contract, degeaba ne intrebam acum cine-i de vina, de ce s-a semnat pe atatia ani etc.

 38. IQ
  Wednesday, 18 July, 2012 at 20:08

  Ce poti spune despre un antrenor care incearca obsedant un sistem 4-4-2, cu prezenta constanta a 2 mijlocasi centrali defensivi,dintre care pot spune fara sa gresesc ,2 nonvalori( godemeche si vass),iar ceilalti 2 cel mult mediocri in faza de constructie?Doar atat: e varza dpdv tactic.Personal sunt sigur ca foarte repede,se va repeta istoria primului mandat cu mentiunea ca vom rata intrarea in grupele Ch.League si implicit spectacolul si banii cu care puteam spera in continuare.Pacat ca Arpi nu are curajul sa ia in ultimul moment masura salvatoare: demiterea lui andone ,inlocuirea lui cu inacio si achizitia rapida a 3 jucatori de valoare: fundas central,playmaker,varf

  • fotbalfan
   Wednesday, 18 July, 2012 at 21:24

   eu sunt convins ca vass nu e o nonvaloare. si chiar si la godemeche i-as mai da timp si jocuri(n-ar fi rau sa avem echipa a 2a, nu ?:) ). andone, pt ca nu ne-a lasat la greu campionatul trecut, pt ca a adus 2 titluri in gruia nu merita dat afara, doar trecut pe o alta pozitie in club(asta e, obrazul subtire cu cheltuiala se tine, conducerea sa plateasca). in locul lui trebuei sa aducem antrenor capabil la echipa altfel nu depasim nici macar un tur preliminar in CL. pt mine asta e miza, nu campionatul viitor. conducerea chiar nu intelege ca poate face bani multi din accederea in CL ? nu le zornaie pe la urechi posibilitatea asta ? chair si mersul in EL ar aduce ceva bani la echipa, expunere international si, in urma unor rezultate cat de cat ok, mai multi sustinatori pe plan intern. sunt de lepadat lucrurile astea? stiu ei mai multe decat stim noi? sunt alte chestii in joc? asta e parerea mea si o expun cu multa incredere chiar daca e critica. nu ca ar conta prea mult parerile noastre insa chiar nu inteleg de ce, in conceptia unora, nu putem avea si pareri critice fata de echipa si conducere? dragilor, chair daca criticam echipa asta nu inseamna ca nu suntem alaturi de ea si nu suntem respectuosi si multumitori pt ce au facut oamenii astia la cfr. doar ca vrem mai mult.si vrem mai mult pt ca se poate!

  • gica10
   Thursday, 19 July, 2012 at 00:08

   Dar daca ar fi Arpi curajos si i-ar aduce pe cei 3 de care amintesti,central ,playmaker si varf fara sa schimbe antrenorul ce-ar fi?I-am dea prea multe avantaje,sau scopul este sa vedem daca se-neaca cu balastul in brate?

   • fotbalfan
    Thursday, 19 July, 2012 at 01:02

    aia 3 trebuie adusi indiferent cien e antrenor! :)

 39. nea_silica_MS
  Wednesday, 18 July, 2012 at 21:24

  1. Nu sunt deloc convins ca Vass este o nonvaloare. Inteleg ca nu aveti rabdare cu el, inteleg ca vreti rezultate, daca se poate imediat. Uitati insa ca omul a venit de vreo trei saptamani. Este in urma cu pregatirea, nu-si cunoaste colegii, nici timp de acomodare nu a avut. 2. Tot asa, sunt convins ca-l condamnati prea rpd pe nea Ando. La terminarea campionatului toti il laudam, toti recunosteam ca fara el am fi pierdut campionatul. Acum, dupa doar o partida pierduta (la penaltiuri!, in deplasare!) tragem clopotele. Din nou, ca si in cazul lui Vass si nu numai, nu avem rabdare. Si eu sunt nemultumit, si nefericit din cauza lucrurilor de la echipa. Sa privim inainte! Urmeaza primul meci. Foarte imporant pentru noi. Putem incepe sa castigam in omogenitate si forta cu fiecare partida jucata. Daca nu va fi asa, vom avea timpul sa-i condamnam pe vinovati. Haide CFR!

  • fotbalfan
   Wednesday, 18 July, 2012 at 21:31

   vasalut cu respect, nea silica! si cu si mai mare respect vreau sa va amintesc ca sunt cativa (un nr destul de mare), printre care ma numar si eu, care nu am fost prea incantati de numirea lui ando returul trecut. inc-o data, pt toata lumea: il respectam si-i multumim lui ando pt tot ce a facut la cfr si-i vom multumi tot timpul insa asta nu ne impiedica in a cere un antrenor capabil pt echipa, in speranta accederii in grupele CL. ando sa fie platit in continuare de cfr(cum sunt platiti atatia jucatori care nu fac nimic la echipa), chiar merita lucrul acesta insa sa ocupe alta functie(tot se lauda el ca a avut ochi pt tucudean si chiriches, de ce sa nu incerce sa ocheasca jucatori romani tineri ?) si sa aducem antrenor capabil. ok, am scris s irepetat chestia asta de mai multe ori. sanatate si numai bine la toata lumea!

   • nea_silica_MS
    Wednesday, 18 July, 2012 at 21:38

    Tre sa intelegem conducerea: nu sunt bani :D http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/ce-lovitura-andone-bombardat-cu-bani-inca-cinci-milioane-intra-in-conturile-cfr-ului-el-devine-cel-mai-scump-transfer-din-istoria-ligii-1-9887323

   • gica10
    Thursday, 19 July, 2012 at 00:28

    Fotbalfan sa ne anunti si pe noi cand veti agrea un antrenor adus de conducere.......ca sincer eu nu te pot urmari!Deci ati fost impotriva cand a fost adus si-i multumiti pentru tot ce-a facut.....dar de fapt ce trebuie sa faca antrenorul echipei de fotbal?Sa ia note de trecere la impresia artistica sau sa-si indeplineasca obiectivele?Sau poate esti si tu vreun mare idealist care nu poate trece peste faptul ca un antrenor incapabil a reusit sa ia 2 campionate......pai nu-si permit miticii sa faca asemenea schimbari de antrenori.Nici n-a inceput campionatul si deja sunteti cu multumim dar....la revedere? Am mai spus ,sunt total dezamagit de suporterii care cred ca trebuie sa-si aroge atributii manageriale in acest club.Nu fac astea cei de la SDR ,sa fie suporterii CFR lui mai cu motz?

    • fotbalfan
     Thursday, 19 July, 2012 at 01:15

     gica, nu te supara chair in halul asta. suporterii cfr nu au voie la o opinie? si, daca citesti cu atentie, majoritatea opiniilor sunt de bun simt si bune pt club. ce putem noi face ? ne dam cu parerea, ne rugam si speram ca oamenii din conducere vor lua deciziile cele mai bune pt club. au scris si altii si au facut-o mai bine decat mine si mai argumentat. am fost, iarasi, chiorul din tara orbilor. competitorii nostri au fsot slabi si, in plus, am avut un noroc imens in cateva meciuri. acuma, cu mana pe inima, spune si tu daca chiar crezi ca la modul cum ne prezentam acum ne vom califica in CL . momentan ma intereseaza rezultatele, nu jocul. ando a fost bun pt cateva etape, el stie sa mobilizeze jucatorii insa pe termen mai lung e cam varza. peste tot pe unde a fost nu a avut rezultate pe termen lung. il respect si ii multumesc pt cele 2 titluri aduse-n gruia, si-a adus si el, pe langa jucatori si conducere, contributia la ele. bravo si multumiri! din pacate viitorul cu el pe banca nu suna prea bine. as vrea din toata inima sa fiu contrazis de rezultate (nu am pretentii sa vad si fotbal spectaculos), chiar ii doresc succes, insa din ce am vazut pana acum nu trag mari sperante. P.S: imi dau si eu cu parerea, nu conduc nicio tabara, nu vorbesc in numele nimanui. mi-a placut mandorlini si as fi mers pe continuitate cu el. poate nu sunt in asentimentul multora insa l-as mai fi tinut si pe costa. insa astea sunt doar parerile mele.

 40. vass bela
  Wednesday, 18 July, 2012 at 23:09

  Cititi pe site-ul oficial cu ce echipa a inceput Ando amicalul cu Tg-Mures si va veti convinge si mai mult ce nulitate de antrenor este ! Scor 1-1, dupa o evolutia de cacat !

  • fotbalfan
   Thursday, 19 July, 2012 at 01:19

   evolutia a fost slaba din cate am auzit insa scorul a fsot 1-0 pt cfr, gol ronny. sa nu dezinformam lumea ca nu suntem antenele sau ziarele de sport din ro.

 41. vass bela
  Wednesday, 18 July, 2012 at 23:55

  Pe site-ul " Ora de Cluj " ziaristul care a vazut amicalul ne informeaza, ca " tactica echipei campioane putea fi citita si de o ecipa de juniori : pasa lunga in spatele aparatorilor adversi catre Sougou si Ronny n-a dat roade ". E oare un deja-vus? PS. Nea Silica, am citit si eu despre banii pe Pereira, sa zicem ca se confirma stirea . Ei si ? Doar stim bine, ca nimic nu se reinvesteste in transferuri, asa ca sa se bucure cel care ia tot potul si la mai mare !

 42. IQ
  Thursday, 19 July, 2012 at 00:49

  Godemeche ,a fost prezentat ca o mare valoare.Dupa ce l- am vazut pe youtube si in 2-3 amicale am fost primul care a spus( vezi postarile din iarna):valoarea lui e cel mult de o echipa de mijlocul clasamentului din Ro,adica nonvaloare pt. o echipa cu pretentii la titlu si grupele Ch.League.Pe vass l-am vazut in filmul de prezentare pe youtube( cu selectia momentelor cele mai bune) si nu m-a convins,iar din ce-am vazut in meciurile in care a evoluat( mai ales in supercupa) diagnosticul meu e acelasi: nu are valoare pt. Pretentiile sus mentionate,e un jucator de duzina ,sigur mai vivace decat godemeche dar tot confuz,mereu cu un pas in urma in duelurile directe,incapabil de constructie,fara simt de anticipatie,calitate a pasei,fara sut si joc aerian....Daca era asa de bun de ce citez" n- am gasit niciun angajament in serie b asa ca..."Adaug eu ca era liber de contract,tanar si cu toate astea nu l-a mai dorit nimeni ...la nivelul seriei b...Aduce totusi cateva"plusuri" in compensatie : primul maghiar care de la prima declaratie a dat deja apa la moara detractorilor,e lider detasat la tatuaje ,mananca ca un adevarat " profi" cartofi pai ( s-o fi saturat de paste)inghetata (deh,nostalgia gelateriei)si sudeaza tigarile mai ceva ca moti.In concluzie e clar sub muri si sare,este un transfer inutil( la aceeasi bani,mai buni giurgiu,d.kone,voiculet).In ceea ce priveste postul " onorific" ca recompensa pt. andone sa fim seriosi...a fost platit foarte bine (a luat si prima lui costa care i-a lasat 5 pct. avans ))sa-i strangem mana si sa-i uram succes in alta parte promitand ca-i vom urmari cu atentie si simpatie performantele viitoare

  • CJ-07-CFR
   Thursday, 19 July, 2012 at 11:34

   Recunosc că doar flerul (nu și știința fotbalului) mă face să simt că te înșeli în privința lui Vass. Presimt că omul e mult mai valoros decât s-a văzut la meciul cu Dinamo. Nu se poate ca două școli de fotbal renumite (engleză și italiană) să fi dat greș cu maghiarul! Un singur lucru mă reține pentru a declara ferm că Vass se va adapta excelent la Cluj: antrenor e Andone (cel care nu l-a simțit pe Culio, dar încearcă să facă din Nicoară atacant de careu), nu Mandorlini (singurul antrenor de pe Pământ care l-a făcut pe Deac să joace fotbal - nu-mi pomeniți, vă rog frumos, de R.Lucescu...). Dintre jucătorii noi, Vass este pariul meu.

   • caneto
    Thursday, 19 July, 2012 at 11:50

    De acord, chiar ma pregateam sa scriu ceva foarte asemanator :) P.S. Avand problema lentorii fundasilor centrali, Andone l-ar putea incerca pe Nicoara si pe un post de libero, maturator, in spatele centralilor :)

 43. nea_silica_MS
  Thursday, 19 July, 2012 at 07:44

  Godemeche, daca tin bine minte, a fost nu doar liber de contract, dar liber de orice angajament. N-am prea reusit sa-l resuscitam, din pacate. Daca Vass va avea sansa lui Godemeche de a fi incercat, isi va putea dovedi utilitatea (sau inutilitatea). Probabil ca aveti cu totii dreptate, va lipseste insa rabdarea (juventus ventus). Inteleg ca (unora) v-ar placea sa-l avem antrenor pe Boloni (ori Dan Petrescu, Mircea Lucescu sau Mourinho). Mi-ar placea si mie. Mi-e teama ca e imposibil. Putem sa alegem dintre Sabau, Andone, Lacatus sau alti autohtoni, eventual putem aduce un alt "no-name" din Portugalia. Ar fi mai bine? Greu de crezut.

 44. vass bela
  Thursday, 19 July, 2012 at 11:13

  Scuze pt 1-1, n-am vrut sa dezinformez, doar am dat sursa .

 45. halley
  Thursday, 19 July, 2012 at 11:31

  Stati linistiti ca dupa meciul cu Vaslui vom avea un alt antrenor, din pacate! Mi-as dori sa reuseasca Andone, sa avem in sfarsit un antrenor cel putin 2 sezoane pe banca. Adevarul este ca ne-am ingrijorat in timpul pregatirilor si ne-am socat dupa supercupa. Problema este mai complexa, ar fi simplu sa-l aratam cu degetul doar pe Andone. El a gresit intr-adevar flagrant cu introducerea lui Vass si cu asezarea jucatorilor in teren. Insa trebuie sa observam ca nici jucatori valorosi n-avem, Stancioiu a gafat monumental la primul gol, Maftei era inexistent, Valente fara gol era un fel de Edimar, nici Pinto nu m-a impresionat, Vass nonvaloare, vorba lui IQ. Toti suntem de acord ca avem nevoie de un atacant si un mijlocas de creatie, fundas central etc. Ar trebui sa ne hotaram odata ce vrem ! Campionatul s-au ch.L ? Aducem un antrenor nou, ne organizam tactic si castigam campionatul (cu acest lot se poate), dar poti sa-l aduci si pe Mourinho ca in grupele ch.L nu intram cu acest lot ! Avem nevoie de investitii !!!!

 46. Dantesc
  Thursday, 19 July, 2012 at 12:45

  Incet,incet ajungem de rasul curcilor/prostilor : http://ziuadecj.realitatea.net/sport/in-vestiarul-campionilor--94916.html ! Eu mai mari specialisti in fotbal sa mor daca am intalnit undeva si totodata mai mari contestatari . Ala nu-i bun conducator (IM) alilalti nu sunt antrenori (IA,JC,SC,AM...altii) finantatorul nu si-a vazut de familie (AP) toti ne pricepem la tactica si la strategii,cei mai mari specialisti in managment ii gasim tot aici,moral vorbind suntem mai sfinti ca sfintii si in virtutea acestor concluzii eu va propun sa infintam noi un club de fotbal :) Cu siguranta in maxim 6-7 ani vom castiga Ch League ...Ce Real,Ce Barcelona,ce Bayern ...CFR Cluj ?!?...si propunerea mea e ca numele clubului sa fie FC Tribuna ! Acest text e un pamflet si trebe' tratat ca atare !

  • CJ-07-CFR
   Thursday, 19 July, 2012 at 13:13

   Ăsta nu-i pamflet, e frustrare. Schimbă și tu lecturile, că poate nu Ziua de Cluj ți se potrivește. Nu vezi că te umple de venin?

  • caneto
   Thursday, 19 July, 2012 at 14:14

   Draga Dantesc, nu-i mai bine sa ne pamfleteze chelu’ pentru chestii marunte, decat sa ne planga de mila pe bune ca avem patron nou in persoana Crudutei (doamne feri :)), cu buget incercat a fi asigurat din “produs” si cersetorie? :)

 47. IQ
  Thursday, 19 July, 2012 at 12:49

  Flerul meu tine pariul cu flerul lui CJ-07-CFR in privinta lui Vass. Pana cand viitoarele lui evolutii ne vor edifica daca e undeva mai aproape de zona valorica a lui godemeche, e.dica, kivuvu sau de calibrul lui muri, renan sau dani (adica mijlocasii centrali de acelasi profil care au contat in jocul echipei) imi permit cateva mici completari: in Anglia n-a jucat niciun minut in prima echipa a lui stoke, a fost doar un jucator al echipei de tineret, la care s-a renuntat inaintea debutului... la echipa mare, iar in italia a fost un jucator mediocru de serie b (al carei nivel de vreo 5-6 ani a scazut mult). Inca ceva legat de fler sau mai bine zis de stiinta de a citi valoarea jucatorilor: de ce sampdoria, fosta colega cu brescia a preferat sa plateasca pe renan al nostru 1 milion pt. imprumutul pe 6 luni (desi l-a vazut doar in campionatul Ro-turul ligii 1) si apoi a mai achitat 3,2 milioane si nu l-a preferat pe acelasi post pe tanarul Vass cu peste 100 de meciuri in Italia, tanar si liber (gratis pt. orice echipa din italia). Cunoscatorii cunosc raspunsul, ceilalti mai au nevoie de timp... P.S. Un jucator de valoare si-o arata imediat, pt. ca ea depinde in primul rand de el si doar in subsidiar de antrenor (vezi evolutiile lui renan, integralist si-n Ro si-n serie B, fara perioada de adaptare).

  • CJ-07-CFR
   Thursday, 19 July, 2012 at 13:09

   Mă obligi la o corectură: lui Vass i s-a oferit un contract la prima echipă a lui Stoke, dar, sfătuit de antrenorul echipei naționale a Ungariei, jucătorul a preferat să plece la o echipă italiană la care avea șanse mai mari să fie titular. Așa nu risca să piardă convocările la echipa Ungariei. Deci nu a fost pus pe liber de Stoke, care era dispusă să-i acorde o șansă. În plus, Stoke a reușit să obțină de la italieni - după o dispută destul de lungă - o despăgubire din 6 cifre pentru formarea ca jucător a lui Vass la clubul englez. În rest, dacă e cizmă, nu-i va fi greu s-o demonstreze. O să-i fie mai greu să demonstreze că e un jucător bun (mai ales că pentru unii pornește de la minus, nu de la zero). Sper ca cel cotat cu șanse mai mici în acest pariu să facă surpriza și să-l câștige!

 48. caneto
  Thursday, 19 July, 2012 at 14:27

  Atat sub comanda lui Mandorlini, cat si a lui Costa am jucat urat dar eficient. In turul campionatului ’10-’11, perioada lui Cirtu, jocul a fost un pic mai aerisit, dar rezultate ioc. Returul nu-l pun nicaieri, a fost sacrificat cu buna stiinta de conducere. Doamne feri sa prindem acum o toamna si cu joc enervant, si fara rezultate. Eu, unul, sper sa nu se intample asa ceva, ci sa trecem si de turul 3 in ChL ( in retur golul calificarii in min.90+2), si de turul preliminar (golul calificarii tot in retur, min.90+4), iar in campionat sa terminam turul cu sanse la titlu, indiferent de estetica jocului. Altfel, iar se va trece la curatenia de iarna, cu sacificarea returului. Se lauda Andone ca are jucatori pentru orice sistem, banuiesc ca a vrut sa spuna ca va incerca in acest caz si altceva decat 4-4-2. Lotul contine multi jucatori de valoare, plus ca ne-a obisnuit conducerea cu transferul a 1-2 surprize placute la incheierea perioadei de transferuri, deci nu-i asa mare deranjul. Oricum, ii doresc lui Andone sa-i figureze in CV ca varf al carierei perioada 2012-2015. Sper ca l-am imbunat pe Dantesc :)

 49. Florinaccio SM
  Thursday, 19 July, 2012 at 16:40

  Dantesc, iti inteleg foarte bine oful si-ti dau dreptate atunci cand spui ca prea se grabesc multi dintre noi sa-i conteste pe Andone, Muresan, Paszkany si ceilalti. Totusi, eu inca nu am intalnit pe aici insulte, injurii, etc, la adresa antrenorului sau a conducerii, ci numai pareri de bun simt in care fiecare incearca sa spuna ceea ce gandeste. Imi spui te rog unde se greseste? I-ai luat peste picior pe cei care au ''indraznit'' sa conteste munca lui Andone. Ai propus si infiintarea clubului FC Tribuna...Daca nu le iese contestatarilor acest ''proiect'', ce-ai zice de ceva in genul ,,Cantarea Romaniei''? Asa ai fi multumit? Nu mai bine e ca-si poate spune fiecare, liber, punctul de vedere? Mie mi-au atras atentia, in urma cu vreo 6 saptamani, cateva cuvinte de-ale tale, care sunau cam in genul: ,,daca va mai aud pe careva ca mai contestati conducerea...jar papati!''. Erau postate de tine imediat dupa aducerea lui Sepsi, cred ca iti amintesti. Am inteles prea bine mesajul lor si ti-am dat multa dreptate atunci. Ca si astazi, de altfel. Marturisesc ca de atunci mi-am tot amintit de ele, si am suras nu de putine ori vazand cum se inversuneaza multi pe aici impotriva celor de la club, iar eu socoteam ca fara sa aiba motive foarte serioase. La un moment dat m-am si contrazis, cu nea silica parca, spunandu-i ca eu am mare incredere in conducerea noastra, si ca vor mai aduce inca cel putin 4-5 fotbalisti ( de atunci n-au venit decat doi: Pinto si Vass, noi n-avem la mijloc un jucator care sa limpezeasca putin jocul, pe Peralta si pe De Zerbi i-am dat, iar meciurile din Europa cam bat la usa). Ti le-am spus acestea ca sa vezi ca si eu sunt de partea ta, de partea celor care iubesc clubul si chiar si de partea conducatorilor nostri, carora caut sa le acord in continuare increderea mea. Totusi, macar un sambure de adevar trebuie sa recunoastem ca au si suporterii care mai murmura: nu ei au promis marea cu sarea, nu ei au promis hegemonii, nu ei s-au laudat in gura mare ca vom speria Europa, ca vom prinde semifinale de cupe europene si ca o vom ajunge pe Sahtior, nu ei s-au comportat (uneori) jalnic prin Europa. Nu, ei doar au suferit! S-au si bucurat, e adevarat, dar nu uita ca asta numai prin campionat, pentru ca prin Europa pana acum am cam avut numai motive sa ne fie rusine de echipa si cam putine de mandrie. Sa ne amintim numai de Anorthosis, de parcursul lamentabil din Europa League, sau de meciurile din UCL in care jucatorii s-au cacat pe ei cand ne era lumea mai draga. Cei care contesta acum conducerea, o fac binestiind ca A CAM VENIT VREMEA SA AVEM REZULTATE SI PRIN EUROPA, nu numai in eterna liga a miticilor. Iar pentru asta, si pentru promisiunile pe care ni le-a facut finantatorul (fara sa-l puna nimeni) , Paszkany nu prea pare inca dispus sa bage mana in buzunar, ca sa aduca si doi-trei fotbalisti de clasa, care sa ne dea sperante ca ne vom putea lua la tranta cu Celtic, cu Basel sau Red Bull Salzburg, sau care ne-or mai sta in cale in play-off si ( speram) mai departe. Sa nu-mi spui ca nu are bani, ca nu te cred. In schimb, timp nu prea mai are, pentru ca se apropie meciurile alea adevarate, iar el s-a zgarcit si la salariul pe care i-l putea da lui Beto, o certitudine care cred ca ar fi putut sa ramana la noi daca se dorea cu adevarat.// Mai spui apoi ca n-ai mai intalnit nicaieri atatia specialisti in tactica, management,etc. Ai vrut sa fii ironic. Ma tem insa ca n-ai prea reusit de data asta. Amical, o sa incerc sa fiu si eu (putin) , si-o sa-ti spun: nici nu stii cata dreptate ai avut! :) Daca nu ma crezi, pune, te rog, mana pe telecomanda, la sport.ro, gsptv sau oriunde altundeva, si-o sa vezi cate bazaconii o sa gasesti acolo la tot pasul, spuse de oameni care chiar sunt socotiti, tratati si platiti ca adevarati specialisti. Eu inca nu l-am vazut pe niciunul de pe aici sa spuna, de pilda, ca ''la echipa nationala stam bine pe postul de fundas stanga, pentru ca-l avem acolo pe Sapunaru'' ( Staniloiu, sport.ro). Nici antrenori, care au castigat bani frumosi din fotbal, dar care sa spuna - si sa nu isi retraga cuvintele nici macar atunci cand au fost contrazisi - ca ''Gica Hagi a fost atacant''. Nu l-am intalnit inca pe Tribuna nici pe unul ca Lita Dumitru (sau ca Duckadam, pentru ca si el face aceeasi greseala) , care sa-i spuna ''Cardos'' fundasului central cu care a lucrat (respectiv, lucreaza) atatia ani. In general am intalnit pe Tribuna opinii spuse cu mult bun simt ( ceea ce in ziua de azi n-ar trebui sa fie trecut atat de usor cu vederea daca ne uitam putin in jurul nostru sau numai peste gard, la vecinii nostri ''studenti'') , opinii care aveau o logica, chiar daca nici eu, la fel ca multi dintre voi, nu le impartaseam intotdeauna. Stai te rog de vorba cu un mitic, cu un stelist sau un uist, si cu siguranta ca o incepi sa-i apreciezi pe urma mai mult pe cei care, ca si tine, iubesc din tot sufletul lor clubul acesta, dar fac ''crima'' de a indrazni sa spuna pe Tribuna ceea ce gandesc. N-as vrea sa fiu perceput ca vreau sa dau lectii sau mai stiu eu ce, n-as vrea sa mi-o iei in nume de rau, dar daca tot spui ca unii dintre noi critica mult prea mult tot ce misca pe la club, de ce nu te gaseai, macar tu, sa aduci argumente in favoarea conducerii si a antrenorului? Poate ca ma insel eu si mi-a scapat, dar cel putin in ultima vreme nu-mi amintesc ca tu sa ai vreo interventie in care sa le aduci vreun contra-argument de bun simt celor pe care acum ii cam iei peste picior. De exemplu, puteai sa ne aduci aminte tuturor ca abia dupa venirea lui Andone s-a gandit cineva sa-l deranjeze dimineata, sa-l puna sa se echipeze si sa-l trimita in teren si pe Bakary Sarre, fotbalist fara aportul caruia cine stie daca mai luam vreodata ultimul campionat. In felul acesta ( si meritul este numai si numai al lui Andone) , CFR a castigat nu numai un fotbalist pe care se poate conta acum, dar si un tanar de perspectiva pe care s-ar putea incasa pe viitor si ceva bani. Daca nu venea Ando, cel care i-a dat incredere africanului, probabil ca azi Bouba ar fi fost aruncat cine stie pe unde, ca o masea stricata. Ceva in genul acesta mi-as fi dorit sa aud spunandu-se din ''tabara'' aparatorilor lui Andone si implicit si de la tine. Tu insa vad ca te multumesti numai sa-i urechezi pe cei care au facut ''sa ajungem de rasul curcilor/prostilor''- ca sa te citez. Eu cred ca al prostilor. Si al ignorantilor care nu inteleg ca Tribuna nu este ''adevaratul nostru stadion'', ci doar locul care cauta (si reuseste) sa mai umple putin golul ascuns in suflete pana la intalnirea cu favoritii nostri. CU RESPECT.

  • Dantesc
   Thursday, 19 July, 2012 at 18:05

   Florinaccio,citind postarea ta imi dau seama ca mai sunt sperante de mai bine pana si in randul suporterilor ceferisti si chiar as putea spune ca m-a uns la suflet tot ce ai scris acolo fiindca ai acoperit cam tot ce era de acoperit vorbind imi permit sa spun asa de fenomenul CFR in tot ansamblul sau...dar sa trecem peste asta si hai sa iti spun cum gandesc eu sau ma rog ce fel de mecanisme ma mana in "lupta" si de ce uneori postez atat de acid. In primul rand o sa ating subiectul antrenorului Andone fiindca e de actualitate si pe langa asta pentru prima data o sa "dezvalui" in premiera ca sa zic asa anumite lucruri care s-au intamplat odata cu instalarea sa. Prima data au fost zvonuri…vine Ando ! si odata cu aceste zvonuri in secunda imediat urmatoare au aparut si contestatarii,contestatari care nu s-au sfiit sa afirme peste tot ca daca Andone va fi confirmat in functie ei nu vor mai calca pe stadion . Nu am sa dau nume asa cum nu a facut-o nici Gica fiindca nu vreau sa creez dihonie dar sunt convins ca acestia (contestatarii primului moment) daca intr-o prima faza au fost nevoiti sa taca avand in vedere ca am castigat (cu sansa!) campionatul , nu si-au uitat afirmatiile si imi pare rau sa spun abia au asteptat sa vina si prima infrangere intr-un meci important ca sa poata sa isi arate iar ghearele dar vin eu si intreb : crede careva dintre noi ca aceste lucruri fac bine ?. Ok echipa AZI nu joaca ce ne-am dori noi sa joace ,ok nu s-au facut transferurile la care ne asteptam cu totii dar cat din vina ii apartine lui Andone? De ce nu avem rabdare? (de fapt cand am avut,cu ce antrenor?) De ce nu vrem sa ne aducem aminte ca imediat dupa castigarea campionatului atat Andone cat si Paskany au spus ca CFR-ul va intra in alta etapa,intr-un alt proiect a carui durata se va intinde pe trei ani? De ce nu gandim si economic daca la fotbal ne pricepem atat de bine? Stie cineva dintre noi oare cat costa de-a lungul unui sezon finantarea unei echipe? S-a tot spus si pe aici si pe alte canale de comunicare ca s-au vandut jucatori ca bani ar fi… dar e o afirmatie gresita fiindca vanzarile facute de-abia acum acopera bugetul clubului pe un an deci la punctul asta practic suntem la linia de plutire. Lumea e in criza economica si asta nu o constat numai eu iar daca in 2008 banii ii puteai lua de pe garduri azi fiecare banut conteaza iar Paskany daca bine ne aducem aminte a facut mai demult o afirmatie : “ Visez la ziua cand clubul se va autofinanta!” E sau nu e un pas inainte faptul ca clubul azi in conditiile actuale se autosustine? De ce nu analizam si asta? Bun trecem si mai departe… Spui ca eu numai “urechez” dar sa stii ca nu e chiar asa fiindca la un moment dat ,intr-un trecut nu foarte indepartat am incercat sa si explic sa vin si cu argumentele mele si stii ca am patit ? Brusc si dintr-o data atat eu cat si altii am devenit “pupincuristul conducerii” si-atunci am renuntat…La ce bun sa ma bat cu morile de vant Florinaccio ? Am observant ca fiecare e pe limba lui ,fiecare e mai specialist decat celalalt si daca e sa si demolam suntem campioni si la asta. Dar sa stii, nu am renuntat din prima , am lansat si “provocari” si i-am intrebat si pe altii de ce nu “fac” ei si daca au nelamuriri de ce nu merg direct la sursa… Fiindca uite eu am fost , am stat de vorba cu IM si crede-ma dintr-o data multe neadevaruri spuse despre el s-au risipit,multe lucruri pe care nu le stiam despre echipa si mecanismul de functionare a acesteia le-am aflat si acum vad totul in alta lumina. Caut sa inteleg si sa analizez, nu condamn Florinaccio, nimeni nu imi da dreptul asta ! Altii o fac(iar asta ma enerveaza la culme) condusi de tot felul de orgolii meschine iar eu asta nu pot intelege. Pana la urma ce vrem sa demonstram sau cui ? Avem un drept la opinie da,dar asta nu da dreptul nimanui sa puna niste jucatori sau conducatori la zid neavand nici macar 50% din informatia reala…Iar eu la asta invit la un pic mai multa moderatie in afirmatii . Cu stima...

   • Calin Cocora
    Thursday, 19 July, 2012 at 21:57

    Dantesc vorbesti de neintelegere economica. In repetate randuri am afirmat ca finantarea e o treaba grea, ca nu se poate sacrifica viitorul de dragul unei achizitii in prezent, dar asta e o problema care nu are legatura cu incompetentele, ispiratiile sau apetentele de marire ale lui Andone. A avea rabdare un an doi pentru consolidarea unui lot si a accepta cu ochii tampi de vitel la poarta noua experimente tactice tembele e altceva. Ceea ce a facut Ando in pregatiri si in meciul cu Dinamo e un experiment care nu va da rezultate, cu acel stil jucatorii nu se pot exprima la reala valoare. Asta este ceea ce critic eu si multi altii care posteaza aici, cei care injurasi nu iubesc CFR-ul sunt pe cele doua ziare de sport. Pentru ca ne e draga echipa ne spunem parerea, o facem pentru ca noua ne pasa cu adevarat, stii, e ceva de genul prieteniei, ti-e prieten cel ce te fereste de greseala chiar criticandu-te, nu cel care te impinge in greseala laudandu-te.

   • Florinaccio SM
    Wednesday, 25 July, 2012 at 02:00

    Dantesc, te citez:,, Brusc... am devenit pupincuristul conducerii si-atunci am renuntat...la ce bun sa ma bat cu morile de vant?''. Am inteles bine: la ce bun sa te bati ca sa faci un lucru (bun) in care crezi?!? Cum adica, sa renunti, numai pentru ca altii nu vad ceea ce tu crezi ca ar trebui sa vada la tine? Te intreb: pentru altii faci ceea ce faci, sau pentru clubul pe care-l iubesti? Eu cred ca pentru CFR. Si-atunci, de ce-ti pasa ca altii nu inteleg (sau se fac ca nu inteleg) ceea ce transmiti tu? Ma tem ca asta e, in fond, greseala pe care o fac o multime de oameni buni din tara asta: renunta. Renunta la crezul lor, la principiile lor, renunta la a mai face binele numai pentru ca altii se incapataneaza sa vada doar zgura sau noroiul din ei ( nu insa si aurul acoperit de noroaiele din sufletul lor). Nu ca sa te ''urechez'' spun asta (cum oare mi-as putea permite?) , sau ca sa tin predici, nici nu fac vreo aluzie rautacioasa la vreunul dintre tribunistii cu care ai avut poate niste clinciuri (pentru mine toti sunteti ceferisti, deci prieteni), dar cred ca si pentru asta merg lucrurile asa cum merg in tara asta: pentru ca mai toti - de la doi oameni care-si spun ca se iubesc si isi intemeiaza o familie, si pana la ( de exemplu) altii doi care spun ca iubesc culorile aceleiasi echipe - toti cauta, din pacate, numai raul, numai defectele celorlalti. Pe cei mai multi ii intereseaza, din nefericire, doar ''zgura'' celorlalti, si mai putin aurul din ei. Si pe urma, dupa ce o viata intreaga au ignorat binele si frumosul din jurul lor, se mira ca s-a ofilit ceea ce odata era frumos intre ei, sau ca ajung la un moment dat sa fie inconjurati in viata numai de rau si de urat! Pomeneai de morile de vant... Cred ca tu pe Tribuna nu incercai sa faci de fapt decat ceea ce facea si Don Quijote cu alt prilej: sa le arate unora din carciuma ca de fapt carciuma lor e palat, chiar daca ei se incapatanau sa vada in continuare in acele ziduri in care se imbatau ca porcii doar o biata crasma. Toti insa il luau in ras, toti il credeau nebun. Cervantes, tatal acelor personaje, spune insa ca nebunul nu era Quijote. Nebunii erau ei... HAI CFR!

 50. gica10
  Thursday, 19 July, 2012 at 17:45

  Se spunea mai sus (vizavi de valoarea lui Vass) ca un fotbalist se vede de la inceput......in mare masura este adevarat.Imi aduc aminte de prima partida a lui Bouba(la Tg.Mures )si pot spune ca mi-a placut de la acel joc si-n tot returul acela.Tot asa Bastos a avut un debut foarte promitator.....Muri (care acum este perceput ca un adevarat pilon in echipa) a avut nevoie de timp sa castige increderea suporterilor si a antrenorilor.Acelasi parcurs l-a avut si Deac si-n acelasi timp cu Muri.Numai eu stiu cate discutzii nesfarsite aveam pentru Muri si Deac.Mie imi placeau si le apreciam jocul.In cazul lor timpul a fost acela care a hotarat .Acelasi lucru de care vorbesc si eu acum in ce priveste rabdarea de care trebuie sa dam dovada.Jucatorii pe care spuneti da trebuie adusi inseamna ca au demonstart ceva la echipele lor si atunci evident au o cota......ca si Renan de exemplu.Dar noi(ca si club) suntem in postura sa videm acesti jucatori..... SI-ar mai fi exemplu de jucatori care au avut nevoie de timp sa creasca si sa se impuna.....Traore:cat a mai patimit saracul din prea multa iubire a unor cfristi!

 51. gabriel
  Friday, 20 July, 2012 at 14:31

  Slovan Liberec fratilor. Am tras biletul ghinionist. Nea Ando la treaba, domnule Muresan fundas central, mijlocas de creatie, atacant de careu va rog (Kape e deja rupt), Arpi scoate banii. :))Forta CFR. Doamne ajuta.

 52. mircea
  Sunday, 22 July, 2012 at 11:11

  salutare,as vrea sa spun si eu cate ceva despre cfr,baietii nostri demonstreaza meci de meci ca parca vin direct din obssesions,rupti de beti si parca acum se vad prima oara pe terenul de joc,bine probabil ca vin si cu cateva sampanii si le ofera la pauza si celorlalti jucatori ca sa mai echilibreze situatia,despre andone ce sa spun ,nu mi-a placut niciodata dar nu cred ca e neaparat numai vina lui ,sigur are vina ca pune in teren meci de meci alti jucatori ,"beti",parca vad ca etapa viitoare va juca sepsi,hora si nicoara,cineva spunea ca mandorlini a fost cel mai cel,dar vin si spun ca mando a adus jucatori din liga secunda din italia ,va dati seama ce parere avea despre fotbalul nostru daca credea ca se poate castiga si se poate face performanta in cupele europene?au fost multe partide si in era mando fara ocazii de gol sau suturi la poarta ,in fine am castigat acel campionat ca si acesta total nemeritat ,iar acum ne asteptam sa jucam in CL dar ne temem de niste cehi modesti de ce sa nu recunoastem,atunci ce sa cautam in europa ,daca s-ar uita un om neutru care nu stie care e campioana si care e echipa care abia s-a salvat de la retrogradare cu siguranta ar spune ca cfr e echipa care acum a promovat din B si mai trebuie intariri serioase daca vrea sa ramana in prima liga ,despre vass ce sa spun ,e adus din liga secunda nu de la ac milan ,omul a spus ca locul lui in teren e de mijlocas la inchidere nu playmaker,la fel si muresan si bouba,practic toti 3 joaca cam acelasi post dar nea ando vrea sa-i faca "ronaldinho",valente sau pinto au jucat la echipe mediocre un fel de gloria bistrita sau dacia mioveni ,posibil ca erau bunicei acolo dar asta nu inseamna ca daca vin la cfr sunt vedete si fac diferenta din contra mi se par mai slabi ca multi de la noi dar conducerea i-au transferat si i-au prezentat ca fiind super valori,deac cred ca a gresit venind inapoi si practic a facut 2 pasi mari inapoi ,poate pe noi ne va ajuta cum poate dar pt. cariera lui cred ca a gresit,dar sa inchei si cu cateva lucruri bune nu numai cu critici ,cred ca avem cativa jucatori bunicei vre-o 5-6 ,si vre-o 20 de umpluturi daca s-ar aduce in conducere un om adevarat de fotbal care a demonstrat ceva pana acum adica a castigat ceva campionate externe (nu in romania)si l-ar lasa sa faca un plan de bataie poate am reusi sa ne apropiem de drumul bun daca nu vom continua sa vedem meciuri cu baietii astia care vin direct din obssesions si care abia asteapta sa se termine chinul sa merga inapoi la distractie.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>