Monday, Jul. 16, 2018

Masa tăierii

Written By:

|

Tuesday, 25 September, 2012

|

Posted In:

|

99 Comments

Masa tăierii

După izbânda de la Braga, săptămâna noastră de miere s-a sfârşit brusc şi urât, în bălăcăreala obişnuită a campionatului intern. Prea puţin am apucat să vorbim la superlativ despre performanţa europeană, prea puţin am putut visa la un alt nivel, la o altă civilizaţie, la demnitate şi respect reciproc. Drumul luminos european, pavat cu milioanele de euro, a fost imediat înlocuit de glodul autohton, cu a sa tenebroasă şi zbârcită urâţenie. O senzaţie persistentă, amară de lehamite şi scârbă întovărăşeşte revenirea în ţară. Huiduieli, mojicii, infantilism şi samavolnicie în gândire şi comportament, lipsa oricărei reguli, elementare şi de bun simţ, într-o stare atât de avansată de degradare morală încât şi noi, la rându-ne, nu putem scăpa necontaminaţi de ea. Suntem încă mult prea români şi prea puţin europeni. Ce-i mai rău în toate astea, suntem părtași la aceste fapte.

De-abia ce reveniserăm din Europa şi deja Iuliu Mureşan îşi persifla adversarii, spunându-le că ei de-abia la televizor văd adversari ca ai CFR-ului; lipsă de eleganţă gratuită, sortită a se reverbera în interiorul echipei. Dacă aşa s-a făcut pregătirea mentală a jocului, atunci nu mă miră felul în care am terminat partida, cu nervi, cu cartonaşe roşii martore ale neputinţei, cu bălăcăreală şi relatări/pâre la a doua sau a treia mână a unor discuţii/ fapte incredibile, vrut incriminatoare (dar imposibil de dovedit), cu dorinţa de a acoperi eşecul sub preşul arbitrajului. Apetenţa spre scandalul ieftin ne-a coborât de pe piedestalul european şi ne-a vârât până la gât în troaca din seara de duminică. În mare parte prin ceea ce ne fusese pregătit la Târgu Jiu, dar şi prin lipsa noastră de prevedere. Ne-am pus singuri piedică.

N-am să spun că ceea ce s-a petrecut duminică nu a fost scandalos. Dar ar fi trebuit ca după decantarea lucrurilor să rămână doar mizeria celorlalţi, nu să ne mânjim şi noi cu ea, nu să intrăm în jocul deplorabil, niciodată câştigător al “cui urlă mai tare”. Ar fi trebuit să rămână doar scenele hilare cu cele 4 penalty-uri măsurate diferit, puse în paralel, câte 2 de fiecare parte, ar fi fost suficient pentru judecata şi înţelegerea meciului. Şi, asta era doar aperitivul, fiindcă peste ele, puteam vorbi despre faptul că absolut fiecare decizie de arbitraj cu dubii a fost înclinată către gazde, că putem vorbi chiar de toată gama, de la cornere şi până la off-side-uri înclinate după bunul plac al arbitrului, am fi putut astfel, pe ton calm şi grav, să adunăm şi să demonstrăm matematic tenta evidentă cu care a fost condus meciul. Nu atât penalty-urile supără, ci acele multe faze dictate toate contra noastră, tocmai ca să pricepem clar „încotro bate vântul”. Primul titlu la care mă gândeam în timpul meciului era “Balaj 100%”, aluzie la cât se poate da gazdelor într-o partidă. Totuşi, după ce-am văzut finalul meciului și post scriptum-ul media de după, trag concluzia că ne-am învins singuri. Ce m-a deranjat a fost stridenţa cu care s-au manifestat nervii noştri. Cu Nicoară răţoindu-se nepermis la arbitru, cu Cadu încasând un cartonaş roşu care s-ar putea, funcţie de bunăvoinţa comisiilor, să-l ţină pe margine şi la cel mai important meci al toamnei, cu Steaua, cu Mureşan şi Andone uitând după meci de teorema lui “noi am descălecat la Târgu Jiu direct din televizor”… Ei, dacă tot eram atât de sus faţă de gorjeni, atunci nu e destul doar un arbitru şi de câteva faze discutabile (fie ele şi vreo 10) pentru a te priva de victorie.

Măcar cu jumătate de gură să spui “trebuia să fim mai buni” şi nu să urli ca la tăiere. Fiindcă, da, celebra masă a tăcerii s-a transformat pentru CFR într-una a tăierii. Să nu uităm: de 5 ani pierdem necontenit la Târgu Jiu. 0-2, 1-2…niciodată mai mult, niciodată mai puțin. Ieri ar fi putut fi altfel, aveam disproporția valorică de partea noastră, aveam revenirea de formă şi, totodată, decăderea evidentă a Pandurilor. Avantaj total de partea noastră. Pe lângă asta, să nu ne minţim acum: ei, deși cocoțați în vârful clasamentului (provizoriu) n-au jucat cine ştie ce, n-au fost cu mult peste echipa ce era umilită la Ploieşti în etapa trecută. În schimb, ai noştri au abordat cu tactica tot mai vădit ilogică, pe plan intern, a apărării. Degeaba spunem noi că revoluţionăm legile fotbalului, că nu avem nevoie de posesie pentru a da goluri. Pentru ca asta să funcționeze este obligatoriu ca de fiecare dată să suplimentăm prin Sougou, prin Bastos, prin Deac. Ori ieri, în afară de Bastos, nu era nimeni, sufeream teribil la ruperile acestea de ritm. O tactică defensivă a noastră, una neputincioasă a lor, o situaţie ce era blocată spre remiză albă. Da, un egal, după aspectul general al meciului, ar fi fost echitabil. Astfel de meciuri sunt rupte doar de gafele sau de momentele de sclipire individuale. Au fost ocazii şi pentru ei (2 lovituri libere juste și periculoase de la marginea careului, şutul în bară al lui Lemnaru, plus ratarea lui Nistor, din careu nostru, în a doua repriză) şi cam tot 3-4 pentru noi (o lovitură liberă pe care scria “made for Muri”, executată însă de Bastos, ratarea mare a lui Bjelanovici din fața porții, de la 1-1, cea la care de la înlocuitorul lui Kapetanos aveam pretenția să rezolve meciul și, în plus, cele două șanse măricele din prima repriză, la singurele situații când mingea a curs bine în atacul nostru). Ei bine, dacă tragem linie și socotim, iese ceva mai mult decât egal?

Asta spun: suntem încă plini de pretenții, dar cu destul de puține soluții efective de realizare a planurilor. Iată, duminică, în afară de Bjelanovici și Bastos, restul fiecare aveau câte un asterics defensiv. Oricât de buni și binevoitori ar fi Camora și Aguirregaray, ei tot nu pot suplini efectul ofensiv al oamenilor specializați pe posturile de atac. Struțocămila asta poate funcționa, dar nu la nesfârșit. Lipsa de viteză este înfiorătoare, iar dacă tot vrem să împingem cumva adversarul în apărare, dacă ne folosim eventualul atu de forță, atunci trebuie neapărat să avem posesie. Din cei 35 de jucători din lot, nu cred că trebuie să ne blocăm în aceste soluții de compromis. Să zicem că soluția cu Aguirregaray și cu Ivo Pinto poate oferi surprize, dar cuplurile Camora-Sepsi, pe stânga și Mureșan-Godemeche sunt lipsite de orice perspective ofensive. Oare nu ar fi acum momentul ca Andone să-l reinventeze complet și pe Rui Pedro, să insiste mai mult cu Hora? Ce variante de rezervă ar fi? Uitați-vă miercuri, în Cupă și le veți întrezări.

Deocamdată, relativ doar la meciul de la Târgu Jiu, Pandurii, o echipă rezonabilă, ne-au făcut o poză destul de exactă a ceea ce putem la acest moment. Nu au fost surprize majore, nu a oferit niciun jucător altceva decât ceea ce cred că puteam aștepta de la el. Dezamăgirea mea, personală este doar Bjelanovic, atacantul care speram că revine cu alt tonus, cu altă ambiție la echipă. Se agită mult, face o treabă foarte bună de pivot, dar degeaba, dacă în fața porții este sterp. Încă mai sper că a fost doar neșansă și că pe viitor ne poate surprinde plăcut. Bastos, pe de altă parte, pentru faptul că a scos un gol din nimic, devine fără îndoială omul meciului, continuând astfel superlativele de la Braga și ridicând acum de-a binelea nivelul așteptărilor noastre de la el. Nicio surpriză în apărare, acolo unde Cadu și Rada par a se fi sudat. Ce folos, fiindcă suspendarea lui Cadu impune acum rapid, alte soluții. Cine va fi liderul în teren? Maftei, vice-căpitanul, rezervă în acest sezon? O problemă revine la fundașii laterali. Sepsi este depășit constant, cu tot efortul lui Camora de a-l ajuta defensiv. Este clar deci că portughezul trebuie să rămână pe postul lui clasic, iar pe partea stângă să rămână cineva, oricine, fiindcă nici Camora nu rupe norii jucând pe acea poziție. În fine, dincolo, Ivo Pinto trage de el un meci întreg, face și desface, dar taman când să stai liniștit dă o pasă interzisă în mijlocul terenului. Iată deci, când nimeni nu-și depășește condiția, când nimeni nu surprinde, CFR-ul devine o echipă cât se poate de pământeană în campionatul nostru. Una care trebuie să aibă o doză considerabilă de noroc pentru a învinge. Iar la Târgu Jiu ni s-a oferit acea șansă de a câștiga. O egalare rapidă la 1-1, urmată de o ocazie foarte mare, de o lovitură liberă din care Muri atentează la integritatea plasei și de reclamația lui Nicoară. Dacă s-ar fi făcut 2-1 pentru noi, tabela îngheța așa. Dar, o formație de țintește la titlu și care se răsfață în elogii europene are oricum nevoie de mult mai multă forță, să poată răsturna sorții, să poată muți arbitrii în orice condiții.

Am lăsat astfel la urmă fazele obosite de cât s-a discutat pe marginea lor: penalty-urile. Cred că 3 din 4 suportă a fi lăsate în voia arbitrului. Sunt faze la care litera regulamentului spune ceva, logica, realitatea din teren, spune altceva. Singura la care nu cred că există dubii este faultul la Nicoară în careu. Era 1-1, jocul lua într-o cu totul altă direcție. DAR, acolo poate fi o altă interpretare. Dacă aș fi arbitru de nivelul și de calitatea primei divizii, în privința CFR-ului aș ști câteva lucruri simple: Mureșan și Cadu sunt duri – căci așa zice presa, apoi, orice greșeală pentru CFR îmi va genera procese publice, de intenție și, neapărat, aș ști că Ronny, Bastos, Rui Pedro și Nicoară au apetență spre simulări – căci așa au arătat în repetate rânduri. Iar când l-aș vedea pe Nicoară împleticindu-se și căzând în poziția „avion”, cu satisfacția unui rugbist ce înscrie un eseu, zău că m-aș îndoi de ceea ce văd. Cred că simulările din alte meciuri ajung să ne bântuie și că pot da erori sincere de arbitraj. O astfel de greșeală, nu este mai ridicolă decât, să zicem, penalty-ul dat împotriva noastră în Giulești, la simularea lui Surdu. Se întâmplă, se întâmplă cam des, dar în alte sezoane călcam și pe astfel de erori și tot câștigam meciuri.

Iar despre cele 3 penalty-uri cu deliberări, aș începe prin a spune că atacul asupra lui Camora, mai degrabă mi s-a părut a fi regulamentar. Adversarul chiar țintește și atinge mai întâi mingea pentru care se duelează. Totuși, văzând ce s-a fluierat pentru Pandurii, sunt aproape convins că o fază similară, în careul nostru, s-ar fi terminat la punctul cu var. Iar despre cele 2 penalty-uri date gazdelor, sunt faze mai mult de curtea școlii. De pildă, mingea îl atinge în mână pe Mureșan, într-adevăr. Totuși, lovitura de cap este de la doar un metru distanță. Nu poți feri mâna de acolo. Apoi, discutăm despre intenția de a-și crea un avantaj. Singurul avantaj pe care și-l face Muri acolo este de a se echilibra în aer. Apoi, cel mai important, elementul logic: ducea o astfel de fază la gol, se impunea sancționarea unui henț involuntar, ca unul care a blocat o posibilitate de a marca? Să vedem: contactul se petrece la 15 m, în spatele lui Muri mai erau încă 2 ceferiști care puteau degaja fără probleme o minge care era venea chiar alene. Asta mi se pare important, nu orice țintire a mâinii unui jucător trebuie să fie penalty, acestea sunt doar subiecte de ceartă la miuțe, nicidecum într-un fotbal profesionist. În fine, despre penalty-ul făcut de Sepsi, acesta pare într-adevăr clar. Se vede că Sepsi pune mâna pe Grigoraș. Nu se știe cât de tare, cert este că adversarul cade. Cred că cel mai îndreptățit să analizeze această fază este Porumboiu, cel care, după golul decisiv marcat de N’Doye în minutul 94 al meciului cu Turnu Severin spunea sus și tare că nu orice atingere este fault. Cele două momente, de atunci și de acum seamănă ca două picături de apă. Arbitrii, e drept, sunt diferiți. Aș mai aduce totuși în discuție și faptul că centrarea aceea trecea la un metru deasupra jucătorilor, Grigoraș ar fi trebuit să facă o săritură ca în filmele japoneze, manga, și tot n-ar fi ajuns la ea. Acțiunea lui Sepsi chiar nu avea nicio justificare logică, nici nu avea un impact asupra fazei. Totuși, scrupulos, Balaj a dat penalty, de bine că era și acoperit de regulament. Nu cred în inocența arbitrului, a fost șiret și a speculat fiecare moment în care putea să ne „faulteze legal”. Totuși, o echipă ce venea într-adevăr victorioasă de la Braga bătea și 11 contra 12. Din păcate, comparativ cu ceea ce a fost în Portugalia, la Târgu Jiu singurele momente în care am „legat jocul” ca o echipă au fost cele în care am protestat. Tardiv, enervați și…frustrați. În condițiile astea nu se mai putea lega ceva. Cât despre arbitraj, nu cred că ne va plânge cineva de milă, să nu credem că am câștigam „meciul simpatiei”. Contaminarea cu ură împotriva CFR-ului este prea puternică, greșelile repetate din acest sezon și faptul că nu se vorbește acum nimic despre ele mă face să cred că ochelarii de cal au fost prescriși de oftalmologii presei. Facem scandal, se va ține minte 1-2 săptămâni pe urmă statisticienii strâmbi din media vor face totul uitat. Să nu vă mirați dacă, în primăvară, va apărea un scor de 8-8 greșeli pro și contra CFR-ului. Discuția asta despre arbitraje este, până la urmă, o miză prea mică, una fără obiectiv. Victimizarea noastră nu va face decât să satisfacă pe cei care nu ne au la inimă.

Acum suntem la 9 puncte de primul loc. Și 6 erau prea multe, dar acum singura speranță a noastră rămâne să câștigăm în Ghencea, oriunde este aceasta. Uneori pare a fi pretutindeni, etapă de etapă, lucrurile par a fi canalizate, direct sau indirect, într-o singură parte. Și, să recunoaștem un lucru, mai mult decât un amănunt, ci chiar esența: deocamdată Steaua este peste noi, ca desăvârșire a jocului, ca formă, ca spectacol. Au toate atuurile. Paszkany are însă o amenințare pentru ei, anunță o surpriză. Să fie un bluf? Sau cartea forte pe care vom juca se numește Martinez?

Cert este că etapa aceasta cu cântec și strigături ne-a cam făcut să uităm de Champions League. Cred că realizăm cu toții că până ne terminăm treaba în Europa, ne vor fi scăpat toți iepurii din ogradă. E timpul să ne suflecăm mâinile și, deși e modestă și murdară treaba asta din Liga lui Mitică, să ne punem serios pe treabă, exact în tonul de criză, tăcut, calm și serios, în care s-a gestionat sezonul trecut.

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(99) Readers Comments

 1. T-Bone
  Tuesday, 25 September, 2012 at 09:13

  Eu am observat o chestie...intotdeauna suntem nervosi, nerabdatori, agitati si tensionati la Tg-Jiu, iar fiecare meci pe care-l jucam acolo se lasa cu multe cartonase, eliminati si goluri in poarta noastra. Ca particularitate, am mai observat ceva: e un stadion pe care spectatorii mai degraba huiduie decat isi incurajeaza echipa, deci, stric subiectiv, am senzatia ca e un loc care emana multe energii negative ce creaza o atmosfera apasatoare pentru jucatorii nostri.

  • Voicu
   Tuesday, 25 September, 2012 at 10:12

   Locuitorii Tg-Jiului s-au trezit in ziua meciului cu gandul la doua activitati academice in zi mare de meci: sa fluiere si sa strige "Hotii! Hotii!". D-nul Balaj, gandind si actionand proactiv, i-a scutit de una dintre ele. Mergem mai departe.

  • marcel
   Tuesday, 25 September, 2012 at 10:52

   am fost nervosi aproape incontrolabili numai dupa ce am incasat al doilea gol si timpul ne presa sa dam gol dar jocul nu a mai avut fluenta din cauza celor care se tranteau pe jos cu intentia de a fragmenta.

   • Mihai
    Tuesday, 25 September, 2012 at 11:12

    Din pacate nu o sa fie singurii care o sa traga de timp in halul asta. Greseala e ca nu i-am luat tare de la inceput.

    • PINTEA
     Tuesday, 25 September, 2012 at 12:18

     Noi nu luam tare de la inceput pe nimeni ! Vezi ce face Steaua !! Asteptam nu stiu ce...sa cada cumva un gol...si daca dam peste un "porc"negru...aia sintem !! PACAT !

 2. alin
  Tuesday, 25 September, 2012 at 09:45

  Calculele sunt simple: daca Steaua nu pierde minim 5 puncte in urmatoarele 3 etape (dintre care 3 cu noi), campionatul s-a terminat. Foarte deranjanta atitudinea lui I. Muresan privind privitul echipelor CL la tv de catre adversar si fortarea lui Andone sa spuna "nasoale" despre Balaj. Manipulare si minciuna. Este absolut necesar schimbarea stilului de joc in campionat, altfel vom face doar egaluri (avem 4, dar puteau fi vreo 8). Mai cred ca este nociv sa tot vorbim despre castigarea campionatului: sa fim mai umili, sa crestem in joc, sa acumulam puncte si sa ne apropiem incet de primele 2 locuri.

 3. Justin
  Tuesday, 25 September, 2012 at 10:02

  Jucatorii trebuie sa se trezeasca la realitate. Deja suntem departe de locurile fruntase, pe locul 8. Inca mai e timp sa revenim si sa recuperam punctele pierdute pana acum. Dar jucatorii trebuie sa joace toate meciurile la victorie, nu sa mai astepte la cutie, poate poate pica ceva. Vin jocuri teoretic mai usoare in care nu tactica de contraatac e cea mai potrivita. Ok, inteleg sa joci asa cu echipele din Ch.League , dar in campionat ar trebui sa ne urcam peste ei, sa dictam noi ritmul. Eu stiu ca nu asta e stilul nostru, dar la ce jucatori avem in lot,la ce valoare au, asta ar trebui sa se intample. Nu sa stam sa tremuram pana in ultimul minut, ca avem un gol avantaj, sau ca e egal si poate poate mai dam un gol. Pai ce, noi ne comparam cu Ceahlaul, Iasiul, Viitorul, etc? E o diferenta clara de valoare a lotului, a salariilor platite, a conditiilor de antrenament. Asta ar trebui sa se vada si in teren,nu? Ma rog, din tribuna e usor sa comentezi.

  • dan dan
   Tuesday, 25 September, 2012 at 12:04

   Degeaba avem cel mai valoros lot!! E ca si cum iti cumperi sa zic in Porsche si mergi cu el la curse...dar iesi la egalitate si cu unu cu Loganul, si cu unu cu Tico, te temi inainte de start si cand ai langa tine un Smart..... La ce folos ca ti-ai luat Porsche? Ca sa strigi doar pe acolo ca tu ai cea mai tare masina, ca arbitrul nu a dat startul cum trebuie, ca ai lasat sa te domine adversarul sperand ca vei castiga pe sfarsit, ca......?

 4. caneto
  Tuesday, 25 September, 2012 at 10:22

  Apropo de asemanarea dintre fazele cu N’Doye, respectiv Sepsi. S-a tot batut moneda ieri la tv ca un arbitru trebuie sa trateze identic doua faze asemanatoare, indiferent daca una se deruleaza in careu, iar cealalta la mijlocul terenului. N-am rabdare sa caut, dar asa retin ca in prima repriza, la o degajare a gorjenilor, Cadu a respins cu capul si in saritura a daramat pe unul de la Pandurii. Balaj a fluierat fault. Faza identica cu cea in care a fost implicat Camora in min.94. Atunci, la cald, mi s-a parut mai 11 m decat cel al lui Nicoara.

  • vasile_00
   Wednesday, 26 September, 2012 at 08:59

   Foarte corect ce ai spus, si mai sunt cateva faze de obstructii care ar fi trebuit acordate (la una dintre ele chiar si cartonas galben ar fi trebuit acordat - cea de la Nicoara cand a primit el galben pt proteste) una la Bastos si una la Nicoara iar intre ele a fost o faza similara la care a dat fault pt Pandurii. A spus corect Paszkany nu o faza sau doua deranjeaza (desi a facut cateva greseli la Steaua - Rapid - de exemplu Georgievski trebuia sa vada repriza a doua la televizor - slovenul a arbitrat foarte bine) ci maniera de arbitraj si asta a fost evidenta antiCFR.

 5. Dantesc
  Tuesday, 25 September, 2012 at 10:58

  Imi pare bine ca ai adus aminte de penaltyul la Muresan la un moment dat mi se parea ca numai eu am vazut ca a fost prea de aproape ca sa se dea penalty fiindca nimeni nu a pomenit de asta

  • caneto
   Tuesday, 25 September, 2012 at 11:20

   Nu cred ca ar conta in decizie ca a fost prea aproape, inclin sa-i dau dreptate lui balaj (tot un bou ramane pentru mine), nu cunosc exact instructiunile Fifa, dar uite, in semifinala CL Real – Bayern, cat de aproape a fost Alaba si cat de puternic a fost sutul, totusi s-a acordat penalty si n-a comentat nimeni. video

   • cfr.istul
    Tuesday, 25 September, 2012 at 12:15

    Caneto, dacă privești cu atenție, Schweinsteiger primește galben pentru proteste și încă trei jucători de la Bayern protestează.

    • caneto
     Tuesday, 25 September, 2012 at 12:32

     scuze, nu m-am referit la protestele de pe teren :), alea-s normale, se protesteaza si cand infractiunea este evidenta, ci la aprecierile de dupa meci.

 6. cosmin
  Tuesday, 25 September, 2012 at 11:03

  Foarte frumos articol. Nu pot sa inteleg cum a putut arbitra atat de prost Balaj, si nu e vb despre fazele de penalty... Imi pare rau pt el, tot timpul am crezut ca are o valoare certa care il va impiedica sa faca un meci praf. Se pare ca nu e asa. Sunt deacord cu tine, noi suntem CFR si trebuia sa invingem si asa. Andone a avut dreptate cand a spus ca la ratarea lui Bjelanovici a fost momentul psihologic. Legat de joc eu cred ca am avut momente multe in care am tinut de minge. NU inteleg nici acum de ce dupa ce am egalat la un moment am cedat din nou terenul. Pandurii erau obositi, lipsiti de vlaga si luciditate. Cred ca Ando trebuia sa il introduca pe Rui Pedro mai repede, iar in banda macar in campionat ar trebui jucat cu un singur fundas (Sepsi sau Camora - eu l-as prefera pe Camora). Mai sunt o gramada de etape, daca ne ridicam si incepem sa jucam avem f multe sanse sa ajungem pe oricine. E vital sa nu pierdem in Ghencea, o victorie ar fi ideala. Steaua mai trebuie sa joace cu Petrolul, Pandurii si Dinamo, dar cred ca va obtine 2 victorii si un egal.

 7. IQ
  Tuesday, 25 September, 2012 at 11:16

  Analiza, ca de obicei, foarte buna. Arbitrajul a fost clar tendentios, cu ura (vorba lui Arpi), dar noi i-am dat apa la moara prin greselile din careu si nervozitatea excesiva plecata de la Andone! Totusi sa recunoastem ca penalty-urile lor au fost corecte, iar jocul nostru nu a stralucit desi cum ai spus, pandurii sunt in scadere evidenta de turatie (nu intamplator au luat 4 de la petrolul). Cauza (semi)esecurilor din campionat, am mai spus-o si o voi repeta, este in primul rand legata de incapacitatea tactica a lui Andone. Acesta a "rezolvat" lipsa stiintei de organizare defensiva si a unui pressing efectuate sus, prin aparare supranumerica in preajma careului pt. a reduce culoarele adversarului, uitand ca e o arma cu 2 taisuri, pt.ca in zona respectiva greselile costa! Daca in Europa ne-a iesit, cu ajutorul generos al portarului si sansei, plus o risipa remarcabila de efort, in campionat nu prea merge... In faza de atac, constructia, schemele gandite sunt minime, atacul se bazeaza pe clasa, forma, viteza si executiile individuale ale lui Bastos, Sougou si instinctul de golgeter al lui Kapetanos, sprijiniti de urcarile celor 2 fundasi de margine superofensivi. Avem (in ciuda accidentarilor) un lot bun pt. Ro, dar care nu poate triumfa constant in lipsa unui dirijor adevarat. Lupta e departe de a fi pierduta, putem bate steaua (vom avea arbitru strain) plus celelalte echipe de pluton pana la finalul turului, relansand campionatul.

 8. Virgil
  Tuesday, 25 September, 2012 at 11:38

  Campionatul e 99% pierdut mai ales datorita valorii jocului echipei. Nu exista automatisme in atac de unde trebuie sa vina surplusul de puncte iar apararea incaseaza goluri pe banda rulanta in campionat de unde se vede de la o posta pregatirea psihologica deficitara. Eu sper in acel 1% dar pare imposibil in conditiile in care nu avem atac si constructie. Atata timp cat jucam doar la ciupeala nu avem nici o sansa nici in campionat cu atat mai putine in CL. Braga nu mai e ce-a fost insa acum ne cunosc stilul si vor juca mult mai prudent in aparare.Dupa stilul jocului echipelor MU si Galata chiar sunt aproape resemnat ca o vom incasa pentru ca trebuie sa evitam cele 6-7 greseli avute in meciul cu portughezii.

 9. Cata
  Tuesday, 25 September, 2012 at 12:02

  Albule, din pacate e foarte adevarat ca Steaua joaca mai bine ca noi. E primul an, dupa 5 sau 6 sezoane, cand spun asta. Manelistul de Reghecampf chiar e un antrenor bun, a facut o echipa tare, cu un joc frumos si robust. E posibil ca asta sa fie anul Stelei, si noi sa trebuiasca sa ne multumim cu un loc de Europa League. Daca ia Steaua campionatul va trebui sa stingem televizoarele si sa nu intram pe gesepe si prosport vreo luna, ca sa nu ne enerveze prea tare laudarosenia ciobanului, pentru ca el nu stie nici sa piarda, dar nici sa fie elegant cand castiga. Sper, totusi, daca noi nu luam campionatul, sa il ia ori Pandurii ori Rapidul.

  • dan dan
   Tuesday, 25 September, 2012 at 12:10

   Steaua are in primul rand ATITUDINE !!! Alearga din primul minut pana in ultima secunda....si uneori si ultima secunda te rasplateste pentru efort.... Daca la meciul de ieri stelistii aveau mentalitatea alor nostri,meciul se termina cel mult egal.... Desigur, ei nu au avut timp de proteste, pentru ca aveau un gol de dat....

 10. vinicius
  Tuesday, 25 September, 2012 at 12:06

  Sub nici o forma nu e pierdut campionatul, fiti seriosi. Important este sa raminem calmi, sa incercam sa jucam fotbal, sa aducem un alt antrenor dupa inca un joc de UCL, fiindca s-a terminat cu compensatiile (eventual sa-l readucem pe Ando la finalul campionatului). Credeti ca miticii nu o sa se toace intre ei? Mai mult decit atit, ceea ce cred eu ca este extrem de important, fundamental, suntem mai inteligenti ca ei, chiar daca uneori viclenia se impauneaza cu merite cognitive.

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 25 September, 2012 at 12:23

   Nici eu nu cred că am pierdut campionatul. Două victorii contra Stelei și ajungem la 3 puncte de ei (dacă suntem echipă tare, e timpul să le administrăm 2 înfrângeri). Si apoi, ce vrem să mai cerem, să le transmitem jucătorilor dacă noi deja ne-am consolat cu eșecul? Nu uitați că avem jucători noi, care doresc să se afirme, să căștige și ei un trofeu, și vor reveni cei accidentați. Totul este să ținem pasul, să nu mai dăm rateuri și să așteptăm etapele cu rezultate favorabile.

   • dan dan
    Tuesday, 25 September, 2012 at 12:34

    daca continuam cu statul cu fundul in poarta, daca continuam cu joc pe contra-atac si atunci cand nu avem jucatori de viteza pe teren, daca conducerea va continua sa le furnizeze scuze jucatorilor, daca jucatorii nu isi vor schimba atitudinea, atunci sansele sunt mici....

  • Mihai
   Tuesday, 25 September, 2012 at 12:42

   Eu ii dau credit in continuare lui Ando dar... as mai aduce un secund valoros langa el (asta ca forma de compromis). M-am gandit la Edi Iordanescu, tipul mi se pare un tip foarte profesionist si pana acum m-a impresionat faptul ca nu a vrut sa continue in locul antrenorului principal (spre deosebire de Trombetta).

   • ADI CFR CLUJ
    Tuesday, 25 September, 2012 at 12:48

    NU UITA CA ULTIMUL ANTRENOR CU CARE ECHIPA ASTA JUCA FOTBAL-SPECTACOL A FOST CHIAR TROMBETTA, SECUNDUL MARELUI ANDONE!

    • Mihai
     Tuesday, 25 September, 2012 at 15:45

     Eu nu am comentat felul in care a jucat echipa atunci ci am spus contextul in care a ajuns Trombeta antrenor.

   • Mihai BM
    Wednesday, 26 September, 2012 at 11:11

    Poate mie-mi scapa, dar te rog spune-mi prin ce ti se pare profesionist?

   • bgabry
    Wednesday, 26 September, 2012 at 14:26

    Iordanescu ala e praf, pe unde a mers a stricat tot.

 11. Pali
  Tuesday, 25 September, 2012 at 12:33

  Oare jucatorii citesc tribunaCFR???

  • bgabry
   Wednesday, 26 September, 2012 at 14:28

   Bineinteles, citesc pe buze ;)

 12. ADI CFR CLUJ
  Tuesday, 25 September, 2012 at 12:45

  De acord cu tot ce scrieti voi aici, dar voi nu vedeti esentialul! La ce lot avem, lipseste ANTRENORUL care sa stie ce sa faca cu asemenea jucatori!! Sa stai cu curul in poarta meci de meci, indiferent ca joci acasa sau in deplasare, ca joci in campionat cu ultima clasata sau in CHAMPIONS LEAGUE cu Braga, nu va da de gandit ca nu avem ANTRENOR?? Ne pretindem mare echipa, dar nu mai stim sa atacam poarta adversa, deoarece nu avem un antrenor macar ca Reghecampf, caruia sa ii placa jocul axat pe atac!! FARA SUPARARE PT. CEI CARE VA PLACE ANDONE, DAR ESTE UN ANTRENOR FRICOS, CA SI SABAU DE LA RAPID!! REZULTATUL?? SI NOI SI RAPIDUL AM UITAT CE INSEAMNA SA ATACI SI ABIA APOI SA TE APERI, IAR POZITIILE DIN CLASAMENT SPUN TOTUL DESPRE CEI CARE AU ANTRENOR CU "COJONES" SI NOI, INCLUSIV RAPIDUL!!!!

 13. levente
  Tuesday, 25 September, 2012 at 12:49

  Eu cred ca aceasta infrangere se datoreaza tacticii in primul rand si abia dupa se poate da vina pe arbitru (care a facut meciul praf de altfel, dar numai intr-o directie). Daca tot ne laudam ca avem lot competitiv, de ce nu ne putem folosi de acest atu? Nu cred ca folosirea cuplului de fundas central Piccolo-Maftei ar fi dat randament mai scazut. Sau folosirea unei echipe mai ofensive ar fi fost de folos, de exemplu echipa: Felgeiras - Ivo Pinto, Piccolo, Maftei, Camora - Muresan (Luis Alberto), Aguirregaray - Rui Pedro, Bastos, Valente (Nicoara) - Bjelanovic. Legat de meci as vrea sa remarc pe Bastos, care "si-a revenit cu capul" chiar dupa spusele lui, si Aguirregaray - la el cu o precizare poate fi folosit cu mai mult folos in centru, ca mijlocas box-box, deoarece toate actiunile bune avute in acest meci le-a avut intrand spre centru, si nu in banda. El are calitatile necesare pentru acest post: agresivitate pentru recuperare, poate scoate si adversari din joc prin dribling, dupa efortul depus in acest meci face fata pentru ambele faze (rezista fizic), ar ajuta mai mult linia de atac la pressing (si in acest meci, si la Braga a facut pressing chiar si pe banda stanga), nu se teme sa suteze cand are ocazia, si este disponibil si pentru un-doiuri atat pentru a scoate mingea din aparare cat si pe faza de atac. La ceilalti mijlocasi la inchidere nu se gasesc toate aceste calitati (poate Luis Alberto va demonstra contrariul, sau Lignani pe care il astept sa-l vad jucand). In cele din urma eu cred ca cu o asemenea asezare mai ofensiva putem sa surprindem cel mai mult si in urmatorul meci in Liga. Tineti minte la Basel repriza a doua, cand pur si simplu i-am tocat, cu un pressing agresiv (cei din atac ajutati de Sare), si de aici si erorile lor, deoarece nu erau pregatiti? In orice caz in liga chiar daca jucam pe contraatac, in campionat TREBUIE sa-i tocam, sa nu aiba solutii pentru a iesi din aparare (sa rupem fasul de pe ei). Daca incercam acest joc in locul celui de asteptare avem sanse inca la campionat, daca jucam la fel trebuie sa facem poze cu cel de anul trecut si sa speram la anul.

 14. nea_silica_MS
  Tuesday, 25 September, 2012 at 13:05

  Cunoasteti acel balansoar din majoritatea parcurilor noastre. Parerea mea este ca suferiti de sindromul balansoar. Daca ati compara comentariile de dupa victoria cu Braga cu cele de acum, dar nu numai, ati vedea extremele la care ajungeti. Echipa este nici prea-prea si nici foarte-foarte. Ca si antrenorul. Inteleg deceptia dupa o partida pierduta, dar sa nu cadem in boala asta autohtona: sa-i ridicam in slavi pana la cer, ca mai apoi sa-i terfelim in noroi. Sunt ai nostri, asa cum sunt. Si ii iubim cu totii. Nu-i asa?

  • nea_silica_MS
   Tuesday, 25 September, 2012 at 13:11

   Vad ca nimeni nu comneteaza declaratia lui Becali. Care mie mi se pare trasparenta. Usor de tras concluzia cine e in spatele mizeriilor pe care echipa le suporta. Valize, incitare la ura prin presa (cica sportiva), organizare anti-CFR. Nu vad cum vom putea recupera punctele pierdute impotriva acestei mafii, oricat de bine ar juca echipa.

   • CJ-07-CFR
    Tuesday, 25 September, 2012 at 13:22

    Uite, hai să-ți fac pe plac. G.B.: ”Îi transmit ceva lui Paszkany. Ungurule, cît o să trăiesc eu n-o să mai iei niciodată tu titlul în ţara românească”. Concluzia: Becali e pe moarte. Să fie sănătos!

    • Florinaccio SM
     Tuesday, 25 September, 2012 at 14:12

     :)

    • Retardila
     Tuesday, 25 September, 2012 at 14:34

     Cred ca jiji se refera la Tara Romaneasca.....Aia nu prea cuprindea Ardealul....Deci jiji este adeptul ruperii Ardealului de Rrumania.....Bravo lui, asta vrem si noi!!!

   • CFRUBERALLES
    Wednesday, 26 September, 2012 at 01:08

    EMBER... asta este de ani buni.. Fafia BECALI face jocul.. cine nu vede asta este chiar orb..chiar dupa meci iese la Digi si il ridica in slavi pe Balaj Ai dreptate iubesc echipa si daca pierde si mai ales daca cistiga DAR ma supara nedreptatea inpotriva noastra.Din tot cacatul asta singurul timpit este EU .... caci iau totul la inima....MIE SCIRBA!!!

  • Florinaccio SM
   Tuesday, 25 September, 2012 at 14:09

   Nea Silica, in boala asta autohtona am cazut din pacate si noi, si inca de mult vreme. Sa-mi fie cu iertare, dar daca jucatorii CFR-ului ar fi avut mentalitatea pe care o dovedesc la greu suporterii echipei, in vecii vecilor nu luam cel de-al treilea titlu. Pana sa citesc comentariile lui Dinu, Vinicius si poate inca 1-2 dintre voi, ma temeam ca sunt singurul naiv de pe-aici care mai crede inca in castigarea campionatului.

 15. albusibiu
  Tuesday, 25 September, 2012 at 13:11

  Un singur lucru va rog. Nu vorbiti despre Reghecampf ca despre un mare antrenor, asta e o jignire prea mare. A gresit Andone crezand ca merge prea departe cu o tactica, insa, sa nu uitam, in cele mai multe meciuri europene are contributia sa majora la victorii. Sa nu uitam asadar who's who. Uitati-va doar la Reghecampf dand doua-trei declaratii si ganditi-va apoi la paralela cu Piturca si a sa perioada la Steaua. Sunt oameni si oameni, mai devreme sau mai tarziu, ne vom convinge cu totii de cine este Reghecampf, la fel cum, zilele acestea, isi da cu firma in cap Sumudica (si ce laudat era la inceput!). Steaua joaca acum pe baza valorii evidente a lotului. Stiti acele tabele cu sumele investite si sumele scoase din echipa? Priviti prima parte: noi am cumparat anul trecut jucatori de cati bani au dat ei pe unul singur. Nu e normal ca la un moment dat aceasta diferenta sa se reflecte si in teren? Au jucatori cel putin la fel de talentati ca ai nostri, bomba cu ceas sta insa la "sotul Prodancei". Asteptati primul scandal de la ei. Pana atunci insa, cele 9 puncte sunt imposibil de recuperat fara o mare minune din partea lui Jorge Martinez.

  • ADI CFR CLUJ
   Tuesday, 25 September, 2012 at 13:55

   Nu l-am facut mare antrenor pe Reghecampf,dar ne place sau nu,trebuie sa recunoastem ca Steaua joaca ofensiv aproape din primul pana in ultimul minut de cand este el acolo.Si mai este o chestiune evidenta: lotul pe care il are el la dispozitie este net inferior celui pe care il avem noi si mai avem o contradictie: cu un lot inferior noua el este pe primul loc si noi pe8!!! Concluzia este simpla: daca apararea,cica,nu pierde meciul,atacul sigur il castiga!!!

   • Nea_Silica_MS
    Tuesday, 25 September, 2012 at 15:54

    Oare? Este intr-adevar lotul lor mai slab decat al nostru? Nu sunt chiar atat de sigur. Berbecali cumpara (adevarat, doar de pe piata autohtona) cam tot ce misca. Nu cred in legenda ca jucatorii romani sunt apriori mai slabi decat strainii. Poate un pic mai labili psihic, mai lenesi. Prin urmare, am impresia ca incetisor a astupat gaurile pe care le avea in echipa si acum are un lot competitiv. Sa zicem ca nici acum nu sunt indragostit de Matase, Hapciu sau altii. Mie imi plac ai nostri. Cu toate ca-l urasc de moarte (asta e un lucru patologic), nu cred ca ai lui merita subapreciati.

  • tegean
   Tuesday, 25 September, 2012 at 16:33

   Mai trebuie amintita o ,,diferenta,, : angajamentul / incrancenarea in joc al celorlalte echipe cand intalnesc CFR si cand intalnesc Steaua (ori pe altii cativa;balet ,vals si tot pe loc,pe loc,pe loc /cu cateva exceptii) care se traduce,printre altele, in numarul si gravitatea accidentarilor din tabara ceferista.

 16. kiruj
  Tuesday, 25 September, 2012 at 14:01

  Te felicit pentru articol , Albule, chiar dacă unii o să zică că exagerăm cu elogiile ca pe vremea lui nea Nicu...Am tot întors-o ieri pe toate feţele, deja mi-e greaţă de ce deştepţi suntem (am glumit), aşa că aş remarca două lucruri : 1 - în principiu şi pe termen lung sunt de acord cu cei care îl acuză pe Ando şi vor pe altcineva...Va ajunge şi CFR la un moment dat la un nivel al evoluţiei (curba e ascendentă), când heirupismul, plm-ismul şi mobilizarea (asta chiar o are) nu vor mai fi suficiente..Dar vă spun sincer că mă atacă un sentimentalism nedemn nici măcar pt. un tribunist, când mă gândesc la tot ce a pus pe masă IERI şi AZI Ando la CFR, să nu mai vorbesc de milioanele de euro pe care i-a băgat în cont lui Arpy. Sunt sentimental, pt. că în 2008 aproape doar datorită lui am câştigat titlul, PRIMUL TITLU, prieteni! A fost singurul care s-a luat la trântă cu Gigi, a făcut ce a făcut în meciul cu Dinamo (când am câştigat acolo), i-a motivat tot pe câţei să învingă oile...Eram mândru de el, pt. că cineva i-a învins !! Veţi spune -pe bună dreptate- că toate ăstea nu au nicio tangenţă cu tactica, cu aşezarea...Aşa este, dar ATUNCI nici nu era nevoie, trebuie intrat întro luptă murdară, altfel ajungeai pe...masa de tăiere a lui Albusibiu. De forcingul mobilizator din primăvară nici nu mai vorbesc (titlul 3 pt. noi, al doilea pt. Ando), nu vorbesc nici de forcingul victorios din preliminariile CL. Aşa este, prieteni, la un moment dat CFR-ul îl va depăşi pe Ando , ca un elev talentat pe profesoru-i, dar măcar în acest an trebuie lăsat în pace. Am mai pierdut noi campionate şi fără Ando (am o teorie şi cu asta din 2 în 2 ani, dar acum nu insist), deci mare pierdere oricum nu vom avea. 2 - aşa este , Albule, de-acum MUCLES pentru toată lumea de la Arpy/Mureşan în jos (inclusiv ei!), mai multă decenţă şi dă-i la lopată..Aşa poate mai reuşim ceva şi în campionat. Autovictimizarea e o pistă falsă, nu duce nicăieri. HAI CFR !!

  • Florinaccio SM
   Tuesday, 25 September, 2012 at 16:09

   Kiruj, 100% de acord cu tine. Jos palaria!

  • CFRUBERALLES
   Wednesday, 26 September, 2012 at 01:24

   Si Man Utd. a depasit de mult pe Ferguson si tot este antrenor.. C"on ANDONE ESTE PERFECT pt. campionatul asta infect!!!Cine credeti ca se poate lua la trinta in cocina aia de tara cu FRF LIGA si CCA cei care sint mitici Tigani.

  • vasile_00
   Wednesday, 26 September, 2012 at 09:12

   Nu Andone este problema, ci lipsa unui secund de valoare. Cu Trombeta secund jocul era altceva iar daca veti analiza toate echipele mari veti vedea ca au sau au avut secunzi foarte buni!

 17. ADI CFR CLUJ
  Tuesday, 25 September, 2012 at 14:11

  Si inca ceva mai vreau sa spun: daca nici maine cu Berceniul in Cupa nu jucam pe atac si nu batem cel putin cu 4-0,atunci Andone chiar poate sa-si rupa carnetul de antrenor si sa se apuce de sah si moara!!!

  • Retardila
   Tuesday, 25 September, 2012 at 14:30

   Cred ca nu mai conteaza, din moment ce Stapanul Luminii, Cavalerul Tuturor Iluminatilor a Decretat in Imparatia lui (din pacate se cheama FR/LPF) ca niciodata, niciun ungur nu va mai castiga campionatul....

  • gica10
   Tuesday, 25 September, 2012 at 14:46

   Dupa ce le da scor la Berceni astepti sa se urce si pe masina dupa meci?Va cucerii ceva cupa daca le da 4?Sunt destui care cad in extaz dupa o victorie fara importanta......uitand de fapt obiectivul sau obiectivele.Nu stiu daca ar trebui sa cadem in acesta capcana doar pentru a manca cateva firimituri.Asta nu-i 100 m plat ci 5000......

 18. Retardila
  Tuesday, 25 September, 2012 at 14:38

  Cred ca jiji se referea la Tara Romaneasca.....Aia nu prea cuprindea Ardealul....Deci jiji este adeptul ruperii Ardealului de Rrumania.....Bravo lui, asta vrem si noi!!! Si cat de repede posibil! Nu vrem sa ne amestecam cu puroiul, vorba lu' Traian Vuia (roman adevarat dealtfel): "daca punem un mar stricat intre cele sanatoase, nicidecum marul stricat se va insanatosi, ci cele sanatoase se vor strica".....Mai mult de atat nimeni niciodata nu ar putea spune!

  • ADI CFR CLUJ
   Tuesday, 25 September, 2012 at 14:49

   Eu nu am ce sa comentez despre parerile unei nulitati machedone care este mai putin roman si decat Laszlo Tokes! Nu dau nici macar un ragait pe el si pe declaratiile lui!

   • Nea_Silica_MS
    Tuesday, 25 September, 2012 at 22:52

    Problema nu este machidonul. Ala poat' sa latre la luna cat e ziua de lunga. Problema e aceasta tara, care-i tolereaza ragaielile excentrice. Am impresia ca intr-o tara normala, de mult ar fi la balamuc. Si nu singur. Companie buna i-ar fi Iancu, Porumboiu, Mimisor si altii...

 19. halley
  Tuesday, 25 September, 2012 at 15:20

  Asa cum bine a zis Arpi, stapanul luminii o sa aiba o surpriza imensa foarte repede, peste 2 etape cand o sa-i aplicam o corectie usturatoare fix pe national arena ! O sa vada toti coloratii ce inseamna CFR-ul, momentan se bucura, foarte bine... Mai vedem !

 20. Florinaccio SM
  Tuesday, 25 September, 2012 at 16:07

  @Albusibiu - In scurta lui activitate de antrenor, actualul antrenor al Stelei a salvat-o pe Craiova de la retrogradare si a realizat minunea de la Chiajna, cu niste jucatori de care aproape ca nu auzisem niciunul. Pana in iarna iti spuneau ceva numele astea: Doru Bratu, Adrian Popa I si II, Viorel Dinu, Mamele, Nita, Lucian Filip, Apostol Muzac, Iancu, Pana, Iordache, Chitu? Ei bine, cu descultii astia, ajutati de 4-5 straini anonimi, printre care si nefericitul Baruch, echipa lui Reghecampf a avut in Liga I un parcurs de campioana! Linia de clasament: 16 11-1-4 30-20 34 !!! Ma mir ca tie asta nu-ti spune nimic, iar parcursul bun al Stelei, ca si jocul practicat, le pui numai pe seama lotului valoros al echipei din Ghencea. Uiti insa ca jucatori adusi pe bani grei a tot avut echipa asta de cand e pastorita de cioban, doar ca rezultatele ii cam lipseau, indiferent ce nume de antrenor era pe banca ei. Campania de achizitii a Stelei din vara aceasta inca a fost contestata de cele vreo 5 milioane de oite care o idolatrizeaza (in vara asta i-au pierdut pe GERALDO, ILIEV, BICKFALVI, TATU si le-au venit in schimb PINTILII, ROCHA, DUMITRAS, GEORGEVSKI, DORU BRATU si FILIP, plus POPA si SZUKALLA mai tarziu- mai mult nume de umplutura) asa ca nu stiu daca neaparat banii investiti de patron sunt cei care fac diferenta pana acum in clasament. Nu spun ca Reghecampf va fi un antrenor de talie mondiala, dar unul foarte bun pentru Liga I deja este. Si asta n-o spun numai acum, cand echipa antrenata de el e pe primul loc, ci am sustinut-o inca din vara, atunci cand multi ii prevedeau o activitate foarte scurta la Steaua, ceea ce-ar fi intrat de altfel in deja buna traditie a clubului comunist din Ghencea.

  • kiruj
   Tuesday, 25 September, 2012 at 17:20

   Corect. ne place, nu ne place (mai mult nu-mi place...), Reghecampf este deja o certitudine, să nu uităm , florinaccio, nici de escala lui la Bistriţa, unde s-a descurcat la fel de onorabil, parcă. Cu Reghe treaba e interesantă : a fost un jucător bunicel , oarecum cosmopolit, în germania a văzut ce-i aia rigoare, seriozitate, etc. Pe dealtă parte a fost bănuit de nenumărate ori de legături cu mafia pariurilor, telenovela punându-se pe "mute" doar după ce-a ajuns la Stâna. De soţie (AMP) ce să mai vorbim...De fapt aici am vrut să ajung : Reghe e primul antrenor al oilor de ceva vreme, care se încadrează perfect în peisaj la ei : arogant , inteligent (aici m-am gândit la meme, nu la cioban), cu viaţă particulară hipermediatizată, şi -în plus faţă de toţi ceilalţi de dinaintea lui- riguros, meticulos şi pus pe jocul ofensiv (poate şi ilie stan, un pic). Nu-mi place să spun, dar chiar au început să joace, şi văzându-i în meciul cu Rapid, am simţit un gol în stomac...Tot timpul mă gândeam la cum vom juca contra ei...Iar când acest joc evident în creştere se combină cu manevrele ordinare ale oierului, chiar trebuie să punem mâna atât pe lopeţi şi târnăcoape, cât şi pe coase şi pistoale, poate...

 21. halley
  Tuesday, 25 September, 2012 at 16:21

  Referitor la arbitraj, cu parere de rau trebuie sa constat, (a cata oara ?), ca greselile, smenariile se platesc ! Astia de la Lpf, CCa, Frf nu stiu numai de frica, au atatea bube incat joaca cum le canta mafiotul albanez sau porumboul. Din aceasta cauza, mizeria Tudor la TAS de la partida de trista amintire cu "U" nu trebuia ingropata, atunci cand aveam toate atuurile in mana, raportul total fals, imagini video, loviturile aplicate lui Cadu, scrisoarea mincinoasa trimisa de Frf la tas, atunci trebuia sa-i executam pe toti, sa-i futem pana nu mai stiu pe ce lume se afla si atunci se gandeau de 100 de ori sa ne execute asa cum au facut-o la Tg-Jiu! Aici am gresit, iar astazi culegem "roadele" bunavointei noastre !

 22. canad
  Tuesday, 25 September, 2012 at 16:23

  Bun comentariu, ca de obicei, dar poza e super. Eu mai mereu repet si repet ca nici staful si nici jucatorii nu au mentalitate de grup cu adevarat profesionist si asta se vede din Montreal. I Muresan prin declaratiile lui, tactica lui Ando bazata pe Axioma Cartu, atitudinea de neacceptat a jucatorilor cum ar fi Nicoara(care dupa mine ar trebui sa se duca la 400 m garduri unde poate ar fi mai bun), Cadu care ca si capitan ar trebui sa fie un exemplu, Sepsi care ar trebui educat cum sa tina un jucator in careeu la centrari, Rui Pedro ar trebui sa stie ce e mai important sa faci: sa centrezi sau sa tragi la poarta cand scorul nu te avantajeaza, tratarea meciului cu mai multa grija stiind ca urmeaza meciul cu Steaua,.....greseli,greseli... Acum mi-e limpede de ce Andone l-a trensformat pe Nicoara-Potcoava din fundas in atacant. A vazut ca poate fugi si, jucand cu autobaza in poarta, ia Nicoara mingea in spate si fuge ca apucatu catre poarta adversarului, ajunge acolo se arunca jos la prima atingere. Dar ma intreb oare cine a aprobat asemenea idee din conducerea CFRului? Ehh, aici trebuie sa spun ca Becali e peste CFR - cine nu joaca pleaca(Kape este un caz financiar). Remarc pe Aguiregaray, Pinto, Bastos. S-a vazut lipsa lui Sougu si Kapetanos si arbitrajul tendention. Ne-am intors de la Tg Jiu si invinsi si trasi pe .. fluier.Sper sa fie o lectie buna de invatat de acum incolo. Sper.

  • gica10
   Tuesday, 25 September, 2012 at 19:27

   Ando nu l-a transformat pe Nicoara din ....in atacant.El venise ca mijlocas cred de la Branesti.Dar Costa l-a dus acolo in criza de personal...pe de alta parte daca am fi asa intrasigenti si i-am inlatura la toate greselile ,am ajunge astia din tribuna sa fim convocati!Sa ne pastram simtul realitatii si sa nu exageram.In final este o chestie de perceptie,de subiectivism toate parerile noastre......eu de exemplu am apreciat jocul si realizarile lui Nicoara la Tg Jiu.Tu din contra ai remarcat la el favoritzii neingrijiti si zambetul ironic. Trebuie sa fim ponderati mai ales in momente de criza si sa le pastram increderea in fortele proprii intacta pentru noile batalii,poate mai importante

 23. andrei
  Tuesday, 25 September, 2012 at 16:36

  Eu cred ca abordarea asta ultradefensiva pe care o adopta Andone se datoreaza exact faptului ca nu stie sa organizeze echipa pe faza defensiva. Daca am juca si noi ca o echipa normala, atacand in 5-6 jucatori, atunci am lua o groaza de goluri. Deci solutia pe care a gasit-o Andone a fost sa aglomereze apararea, ca sa suplineasca prin cantitate lipsa calitatii, si sa se bazeze in atac pe sclipirile de valoare ale lui Bastos, Sougou si Kapetanos. Din fericire, bineinteles ca nu poti castiga un campionat in Romania pe contraatac.

 24. tgv cluj
  Tuesday, 25 September, 2012 at 18:11

  Dintre toate comentariile de la acest articol il remarc pe cel al lui kiruj si subscriu intru totul la cele spuse de el. Cititi-l si voi cu atentie, ganditi-va o clipa la tot ce a facut Ando la CFR si in mod sigur veti fi mult mai toleranti cu antrenorul care a contribuit decisiv la castigarea a doua campionate (din trei), a cupei si a supercupei. Fiti mai ponderati in a critica antrenorul cel mai titrat din istoria clubului nostru, altfel se va implini si in voi acel intelept proverb care spune, ca recunostinta e o floare rara la noi la romani.

 25. gica10
  Tuesday, 25 September, 2012 at 19:16

  Toata lumea bate moneda pe jocul prea defensiv al echipei.Nu stiu daca avem memoria scurta sau nu..........in ultimele campionate se tot spunea ca mijlocul este slab.Se vedea doar efectul nu si cauza.Jocul era relativ simplist si in general asteptam de la Peralta sa-l gestioneze.Mijlocasii centrali erau pusi in situatia sa riste mult ,fara sprijinul fundasilor laterali la joc.Cei laterali erau blocati ,astfel ca ramanea pasa lunga din spate pe varfuri.Mai asteptam repriza 2 a sa-l bage pe Rony si sa-i intinda..... Acum cred ca s-a castigat cu Ivo Pinto alaturi de care si Camora face un bun joc pe faza de atac.Pacat la mijloc unde am pierdut un trio redutabil(rony,deac,bouba si vass.....imediat era cvintetul Luchian).Dar pe axul central tot cu aceeasi am ramas.Hazardul a facut ca fiind fortat de suspendarile lui Camora si Maftei sa-l foloseasca pe Rada in CL si prima data in campionat la meciul cu Pandurii.Si nu intamplator acolo am castigat cu adversari infinit mai buni decat in campionat.......in schimb in competitia interna s-au luat goluri de prescolari. Lasarea jos a liniilor a fost fortata de lentoarea celor de pe centrul apararii indiferent in ce formula joaca:Cadu-Rada sau Cadu- ceilalti doi.Cum urca liniile suntem expusi la contraatac......retin partide cu Picolo lasat in viteza de atacanti ca Trabantul de TGV!Cu Maftei la fel.Atunci Ando a ales sa joace mai jos sa contrabalanseze acest inconvenient.Si pana acum in LC ne-a iesit si nu vad motive pentru care nu se poate juca un astfel de sistem. Daca vorbim de campionatul intern coroborata cu situatia din clasament(si-n functie de adversar) lucrurile se vor schimba.Nu va avea ce face cel putin in partidele de acasa.Vor trebui sa riste mai mult ,sa vedem cu ce rezultate.Pentru ca-n final calitatea tehnica va face diferenta de care se spunea ca-i prezenta in lot.Ar fi frumoasa o dezbatere pe partidele din campionat in care sa se evidentieze greselile la goluri....ar fi interesant

 26. fotbalfan
  Tuesday, 25 September, 2012 at 19:28

  dilema: toti(chiar daca unii nu recunosc) ne dam seama ca ando e depasit de situatie in multe momente, ca antrenor e sub valoarea lotului actual insa ar fi urat sa-l schimbam pt ca toti(chiar daca unii se fac ca uita) stim ca a adus 2 titluri in vitrina noastra cam saracacioasa(deocamdata) si ne-a calificat pt prima data in CL pe munca proprie a echipei(si a norocului insa asta face parte din joc) si a umplut conturile lui pascani(sper sa fie si ale echipei). ce-i de facut? eu m-am gandit ca s-ar putea crea un post de manger sau ceva de genul(ando e barbat adevarat(il respect mult!) si nu se ascunde dupa deget, vede si stie si el ca are lipsuri) si sa nu fie dat afara de la echipa insa, in acelasi timp, sa fie adus un antrenor bun(si aici nu trebuie sa se zgarceasca pascani la bani). voi ce ziceti ?

 27. kiruj
  Tuesday, 25 September, 2012 at 20:22

  AVEŢI TABELUL CU REZULTATELE VOTURILOR : daţi click aici

  • caneto
   Tuesday, 25 September, 2012 at 20:35

   Cred ca am fost cel mai al dracului la notare :) daca au iesit asa medii mari.

   • james
    Tuesday, 25 September, 2012 at 21:48

    tu esti mai exigent de obicei:) marea majoritate au iesit cam ce note le-am dat:) in alta orinde de idei, abia astept sa-l vad pe Martinez pe teren sa le arete la toti ce insemana sa fii atacant...+ deac, sare, vass...numai sa ne mentinem cat de cat in apropierea locului 1, si eu zic ca o sa fie bine..ganditi-va cati jucatori de valoare avem accidentati..si cand o sa revina pe teren...eu spun ca viitorul din perspectiva asta ne insufla putina incredere:)

   • fotbalfan
    Tuesday, 25 September, 2012 at 21:57

    ai fi surprins sa afli ca unii sunt si mai exigenti :)

  • Nea_Silica_MS
   Tuesday, 25 September, 2012 at 22:47

   Arata fain. Mersi Kiruj!

  • bgabry
   Wednesday, 26 September, 2012 at 15:14

   Din tabelul ala se poate intelege ca Rada e mai bun decat Sougou, iar Bjelanovic mai bun decat Kapetenos. M-am bucurat ca am castigat meciul cu Braga, dar pierderea lui Sougou m-a intristat profund. Am stiut ca ne scufundam fara el, mai ales cu strategia contra-atacului folosita de Andone. Meciul cu Pandurii au fost prima confirmare. Stie cineva cand ar putea reveni Sougou ? Si de Kapetanos mi-e dor, cand vad ce atacant avem ca si varf impins.. Nu inteleg de ce a fost readus Bjelanovic, am vazut cum sare mingea din el ca din coltul mesei...

 28. Saul
  Tuesday, 25 September, 2012 at 20:34

  Mai are rost sa-ti laud si eu analiza? Esti bun! De acord cu multe dintre comentariile voastre,insa am si eu ceva de adaugat. Am fost unul dintre cei care am crezut cu incapatanare in cel de al treilea titlu,chiar si dupa umilintele cu Rapid si Chiajna. In acest moment insa,cred, ca daca nu batem Steaua peste doua etape si daca ei nu se incurca la Ploiesti si Tg Jiu,sansele noastre la campionat sunt aproape nule. M-a durut aseara golul bourceanului la fel de mult ca si cel primit de noi de la Radut duminica,dar stana a avut aseara joc frumos si atitudine. Imi doresc sa nu-l mai vad pe cioban sarbatorind,sper sa ii dam peste nas chiar in Bucuresti.Pana atunci ma rog sa le oferim contestatarilor nostri un meci mare,de neuitat,istoric,peste exact o saptamana in Gruia. Hai CFR !!!

  • levente
   Tuesday, 25 September, 2012 at 23:24

   Mie nu de Steaua mi-e frica, la acel meci sigur vom fi conectati la maxim, ca anul trecut cand deja eram campioni, dar tot am tras pana in ultimul minut. Imi este mult mai frica de jocurile cu echipele mici, acolo am pierdut multe puncte pana acum, si toate din lipsa de concentrare, sau automultumire. Sincer mie in meciul cu Steaua in Bucuresti si un egal m-ar multumi, cel mai importnt motiv: nu am avea arbitraje ca cel din Tg. Jiu(am iesit din lupta pentru campioanat dupa toti specialistii din tara), si pana in iarna am putea recupera cateva puncte, sa ramana doar vreo 3-4, iar de aici va fi din nou deschisa lupta la titlu, asta in conditiile in care Ando va reusi sa mobilizeze echipa pentru meciurile cu echipele mai slab cotate, care se multumesc si cu egal, pe care trebuie sai dominam timp de 90 minute. Ando a aratat in prima repriza din Giulesti ca poate face echipa sa joace ofensiv, daca nu se pierde in exerimentari de asezare ca la acel meci. Dupa parerea mea acel meci a fost pierdut pentru experimente de asezare, si de atunci merge pe varianta aceasta de 1-4-2-3-1.

  • bgabry
   Wednesday, 26 September, 2012 at 15:19

   Eu m-as multumi sa nu luam scor la Bucuresti, avand in vedere schema jocului: ei ataca, iar noi incercam sa surprindem pe contra-atac..

 29. tgv cluj
  Tuesday, 25 September, 2012 at 21:08

  Eu spun ca pana la iarna nici nu trebuie sa se discute de schimbarea antrenorului nostru. In principala competitie in care suntem in cursa, adica in C.L., pana acum stam excelent. Aici, pana acum am inregistrat 5 victorii din 5 posibile, altfel spus am acumulat 15 puncte dintr-un maxim de 15 si asta cu doi adversari mai bine cotati decat noi si dupa jocuri pe alocuri entuziasmante. Socotesc eu ca nu e deloc putin lucru si sunt sigur ca nici cei mai mari carcotasi nu aveti ce obiecta decat sa puneti totul pe seama norocului, asa cum faceti de obicei in astfel de cazuri. In campionat nu stam bine, recunosc, dar asta nu numai din cauza lui Andone ci si din alte motive pe care le stiti cu totii: arbitrii, accidentari, plus posibile aranjamente ale principalei noastre rivale, Steaua (meciul lor cu Astra a fost cel putin bizar). Cu tot jocul nostru pe contraatac, atat de contestat de destui dintre voi, daca eram lasati in pace in meciurile cu : Ceahlaul, Rapid sau Pandurii, acum aveam cu 8 puncte in plus in clasament (2+3+3) si acum nu mai vorbeati nici unul de schimbarea lui Andone. Dimpotriva, dupa cum va stiu eu pe voi, propuneati sa i se faca ''falcosului'' o statuie in Gruia si inca in locul cu cea mai buna vizibilitate. De aceea propun sa avem putina rabdare pana in iarna, atunci cand vom avea timp berechet de analize la sange. Atunci, in tihna, vom putea face o analiza a parcursului nostru din sezonul de toamna si vom vedea daca suntem pe plus sau pe minus.

 30. IQ
  Tuesday, 25 September, 2012 at 22:16

  Pentru repunera in drepturi a adevarului: in 2008 titlul a fost castigat de cel mai bun lot din Ro la acea vreme ( didi,fabbiani,trica,culio,dani,muri,semedo,duba,ruiz ,peralta etc,.) ,dupa ce bazele le pusese bergodi in sezonul precedent si mai ales de conducere care a adus jucatorii sus mentionati si a gestionat excelent finalul de sezon.Meciul de la dinamo l-am castigat la propriu cu Arpi pe banca( remember : ando era suspendat dupa ce a vrut sa scoata echipa de pe teren la iasi,ceea ce ne putea costa o penalizare si titlul!),victoria lui dinamo in fata stelei ( decisiva!) a obtinut-o tot Arpi,la fel succesul din ultima etapa.In 2012 titlul a fost obtinut de atitudinea admirabila a jucatorilor dupa 0-5 cu rapid si 2-4 cu chiajna,cand s-au strans ,fara antrenori!! In vestiar si si-au schimbat radical atitudinea si motivatia!Dumnezeu a fost insa cel care a inclinat decisiv balanta oferindu- ne sansa de a obtine 7( sapte) puncte in ultimele 3 minute ale celor ultime 5 jocuri decisive ale campionatului,ceea ce nu cred ca s-a mai intamplat vreodata in istoria vreunui campionat.Doar asa am pastrat punctul de aur care ne-a adus titlul dupa ce costa ne lasase totusi cu 5 puncte avans!Deci ,lasati-o mai moale cu meritele lui nea Ando...

  • Saul
   Tuesday, 25 September, 2012 at 22:29

   Eu cred ca e vorba de un cumul de factori: mobilizarea jucatorilor,ajtorul de Sus cu punctele castigate pe final,priceperea lui Ando,profesionalismul conducerii si altele. Toate trebuie avute in vedere,pentru ca in lipsa unui factor din cei mai sus mentionati,astazi n-am mai fi vorbit de M.U.

 31. tegean
  Tuesday, 25 September, 2012 at 22:42

  Meciul cu Manchester United va fi transmis de TVR1. Sa gandim pozitiv si sa zicem ca motivul e rezultatul bun de la Braga ori ca motivul nici nu conteaza.

 32. nicu
  Tuesday, 25 September, 2012 at 22:50

  Din pacate CFR arata a echipa mica atata timp cat intra pe teren sa se apere. Va fi echipa mare atunci cand va intra pe teren sa atace, sa domine. Se pare ca pentru asta ii trebuie jucatori si antrenor... si conducere care sa dea bani pe jucatori de valoare. Cand fentezi fotbalul nici arbitri nu te ajuta... dimpotriva.

  • Nea_Silica_MS
   Tuesday, 25 September, 2012 at 23:01

   Mda. Mai ales cand sunt gros sponsorizati de ciobandante (ca sa folosesc expresia unuia de pe jesepe), Porumboaie si altii din Liga Gentlemanilor Extraordinari...

 33. Nea_Silica_MS
  Tuesday, 25 September, 2012 at 23:25

  Pana la urma nea Ando a fost suspendat o etapa, Cadu - doua. Probabil si Nicoara. In unele comentarii se specifica ca cei doi jucatori nu vor putea juca contra stelei. Adica, de ce? Meciul din cupa nu se pune?

  • Florinaccio SM
   Wednesday, 26 September, 2012 at 00:46

   Se socoteste si meciul de cupa, asa ca la meciul cu Steaua Cadu va putea juca. Nicoara n-a primit rosu, Iuliu Muresan a inteles gresit, el ne-a si dezinformat pe toti.

 34. avalon1
  Wednesday, 26 September, 2012 at 02:02

  Daca joci ca o echipa mica atunci cand NU ESTE CAZUL , primesti putin .Era clar inca de la sfarsitul campionatului trecut ( vezi meciul cu U , polo cu Mioveniul , meciuri la mai putin de 48 h cu implicatie la titlu etc ) ca vom fi rasi , tunsi si frezati anul acesta . Jucatori rupti fara repercusiuni ptr adversari , "ardeleanul " balaj cica a arbitrat perfect .....Si asta e doar inceputul , atat timp cat steoaia are sanse la titlu vom fi tocati sistematic.Si ptr ca nu jucam fotbal , le facem treaba usoara la fluierasi sa ne fure.Daca nu suntem in stare sa luam un 2-0 , sau un 3-0 avantaj le e usor arbitrilor sa schimbe deznodamantul unui meci printr-o decizie, poate doua , contra ta. Si esti gata . Daca joci fotbal, daca marchezi goluri , poate se vor gandi ca te fu(ra)t degeaba , nu se mai complica , avand in vedere ca probabil , vom castiga oricum . Cu stilul nostru , e ca si cum te-ai duce intr-un club gay , te apleci si-ti dai jos pantalonii , si dupa aceea te miri ca esti , ei bine , fu---t. Si dupa aceea stai si te plangi pe toate gardurile ca de ce???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pentru ca te-ai pus in situatia de a fi cocosit .Avem , zic eu cel mai bun lot din istoria CFR-ului. Poate Paskany si-a dat seama ca va greu si a actionat pe masura. Sunt convins ca se putea mai bine ( am pierdut atacant si mijlocas in ultima zi de mercato ), dar totusi , suntem peste tot ce e in campionat la ora actuala .Trebuie sa facem un singur lucru , chiar daca nu suntem lasati :SA JUCAM FCKING FOTBAL , nu sa ne prefacem .In CH League inteleg ca nu avem posesie , asta este realitatea , ne aparam eroic si piscam pe contraatac . Dar in liga lui mititica , hai sa jucam fotbal ca o campioana , nu ca o echipa de mijlocul clasamentului ( unde, de fapt, suntem ).Nu putem bate echipa adversa , plus arbitrii , plus sistem , daca nu jucam fotbal......imposibil , din pacate . Vaslui a castigat anul trecut ultimele 10 sau 11 meciuri ....Noi de ce n-am putea??????Ca avem echipa/lot mai bun decat au avut ei.....Dar trebuie pe ritm techno , nu polka noastra batraneasca . Si avem cu ce , dar totusi , parca , ceva lipseste ....si nu ma refer la fundasi , cati am avut pe teren cu Pandurii ??????????? Sepsi , Rada , Cadu ,Pinto , Camora, Aguire,,,, ray , ii mai adaugi pe Muresan si Godemeche , ambii mijlocasi defensivi , wow , ce avem ??????????????? 8 jucatori defensivi , plus portarul =9 . Gimme a fcking break , intr-um meci pe care trebuia sa-l castigam???????????

 35. cfrIsti
  Wednesday, 26 September, 2012 at 11:49

  Dragi Ceferisti, am citit in comentarii la mai multi colegi faptul ca Ando a cam gresit in alcatuirea echipei, bagand vreo 9 jucatori cu profil defensiv si numai 2 de atac. Cu o astfel de asezare n-ai cum sa ai posesie, cu jucatori ca Muri si Francezul care nu pot sa scoata un jucator din joc prin dribling nu poti avea posesie ca sa masezi adversarul in careul propriu! Pe partea dreapta a iesit bine ptr. ca Aguirregaray intra des in centru la combinatii facand loc lui Pinto care era dispus la efort, dar pe cealalta parte Sepsi si Camora erau total suprapuse ca joc. Putea juca cu Sepsi si Nicoara (ajuta si in aparar~ sau cu perechea Camora -RuiPedro ( R P-poate scoate adversarii directi din joc intra in centru creand superioritate,nu face bine faza defensiva dar Camora se descurca si singur~ . In centru in momentul de fata nu prea sunt variante, cea mai buna ar fii cu Muri si Luis Albert parca mai combinativ si un pic mai tehnic. Vai ce ne lipseste MUMO!

  • T-Bone
   Wednesday, 26 September, 2012 at 12:06

   Ce pacat ca putini ceferisti mai si citesc declaratiile conducerii precum cea in care se spunea ca se doreste implementarea unui stil defensiv ca trasatura caracterustica in jocul CFR-ului, ceea ce automat inseamna posesie mai scazuta, cu multi jucatori de profil defensiv. Sunt destui care scriu numai pentru a se citi si minuna de geniul fotbalistic care-i domina intr-un anonimat desavarsit. "A gresit alcatuirea echipei..." Get a life!

 36. cfrIsti
  Wednesday, 26 September, 2012 at 13:07

  Nu-i vorba de stilul echipei aici in meciul cu pandurii, poti sa ai profil defensiv la echipa, si contra echipelor ca pandurii dar atuncea pe flancuri iti trebuie jucatori de viteza ca Sougou, Nicoara, Hora, jucatori de contraatac, flancurile oricum nu-ti genereaza posesie mai buna. Sa zicem Camora mai are un pic viteza, dar nici el nu se compara cu Nicoara, dar Aguirregaray chiar nu are viteza. Bjelanovici timp de nouazeci de minute a avut doua centrari utile, foarte putine de la patru jucatori sau chiar cinci ca a doua a venit de la Nicoara, perechea Sepsi-Camora nici o centrare utila.

 37. alin
  Wednesday, 26 September, 2012 at 13:26

  Stie cineva de ce se joaca meciul de cupa la Berceni? Restul "favoritelor" joaca pe teren propriu, se odihnesc, etc. Suntem mai fraieri sau chiar asa a iesit la tragerea la sorti?

  • CJ-07-CFR
   Wednesday, 26 September, 2012 at 13:58

   Dacă am înțeles bine, stadionul de 2700 locuri din Berceni are nocturnă, condiție esențială (și tâmpită!!!) pentru organizarea meciului pe teren propriu. Echipele fără nocturnă se deplasează la cele mai bogate.

   • alin
    Wednesday, 26 September, 2012 at 14:42

    Deci am avut ghinion ca am picat cu o echipa care si-a montat niste becuri langa gazon. Ok, atunci sa jucam pe "Stadio da Luz" Berceni.

    • dan dan
     Wednesday, 26 September, 2012 at 19:48

     nu e de ras...deocamdata la pauza suntem egalii unei echipe de liga a 3-a, ba mai mult ei au avut multe mari ocazii.... Oare cu ce echipa trebuie sa jucam ca sa dominam si noi?

     • saliceanu
      Wednesday, 26 September, 2012 at 19:53

      Ai tu perceptia deformata. Berceniul e egala noastra! Deci Berceniul e buni! Am promis sa nu ma mai uit. D'aia intreb: macar jucam pe contraatac ?

      • dan dan
       Wednesday, 26 September, 2012 at 19:56

       marturisesc ca surpriza e ca nu stam cu fundul in poarta... mai si atacam, dar la finalizare gasim in curtea scolii oameni mai buni....

 38. AVALON1
  Wednesday, 26 September, 2012 at 19:52

  Sper sa nu am confirmarea comentariului anterior.....Dar ar putea fi un exemplu bun . 0-0 la pauza cu mega-fortza fotbalului mondial AS berceni . Daca la dl arbitru i se trezeste sa faca o greseala mai mult sau mai putin intentzionata in repriza a2-a ( un penalty la prima faza in careu , sau la ultima, nu conteaza ), adio cupa.... Pana cand sa stam cu morcovul in fund, chiar si cu echipe de liga a 3-a? Incredibil.

 39. uncleben
  Wednesday, 26 September, 2012 at 20:15

  Când l-am văzut pe Stancioiu la începutul meciului rugandu-se la Rammstein, i-am dorit ca în viitorul apropiat să se roage de Dinita sa-l bage în primul un'spe..... la Berceni.

 40. Radubarbier
  Wednesday, 26 September, 2012 at 20:16

  Un comentariu Digisport T E N D E N T I O S ! Pentru a cata oara ?

 41. Since1907
  Wednesday, 26 September, 2012 at 20:28

  Hai Berceni! Cu cat iesim mai repede din cupa cu atat mai bine pentru echipa (dat fiind situatia in care suntem).

  • dan dan
   Wednesday, 26 September, 2012 at 20:30

   Da in ce situatie suntem? sunt acri strugurii?

 42. Since1907
  Wednesday, 26 September, 2012 at 20:45

  In ce situatie suntem?Suntem pe locul 8 in campionat la o distanta destul de mare de primele locuri. Nu cred ca putem fi campioni anul acesta, asta e regula la noi dupa fiecare an de succes.Dar in primele 3 suntem obligati sa terminam,iar cupa e o presiune in plus.

  • dan dan
   Wednesday, 26 September, 2012 at 20:49

   Credeam ca o sa spui ca valoarea unora din lotul CFR-ului face ca si un meci cu o echipa de liga3-a sa fie un chin.... Eu stiam ca avem un lot numeros tocmai pentru a face fata pe toate planurile....

 43. tegean
  Wednesday, 26 September, 2012 at 21:08

  Noroc ca CFR a picat in cupa cu o echipa din liga3.Ai crede ca, pe langa multe alte diferente care sunt ori nu evidente, cel putin in ce priveste ritmul de joc, pe durata unei partide, in liga 1 ar fi mai ridicat decat in liga 3. Asa si este peste tot in lume dar stilul actual de joc al CFR-ului a facut ca inclusiv Berceni sa tina pasul in ce priveste ritmul de joc si n-au avut (din pacate) nici alte motive evidente sa-si piarda cumpatul.

 44. Radu
  Friday, 28 September, 2012 at 14:40

  Găsesc că e o analiză interesantă, însă prea lungă. Meciul de la Tg. Jiu nu merită atâta vorbăreală. A fost un meci mediocru al CFR-ului. Jucătorii par permanent cu gândul la Champions League (s-a văzut şi la Berceni), sper să facă un meci frumos cu Manchester United. Şi poate, cu foarte mult noroc, trei puncte! Meciul cel mai important din campionat e cu Steaua - trebuie tratat cu multă atenţie şi jucătorii trebuie să depăşească sistemul "pasă lungă spre Kapetanos/Sougou". Un joc ceva mai combinativ n-ar strica.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>