Friday, Jul. 20, 2018

Victorie Dican

Written By:

|

Wednesday, 31 October, 2012

|

Posted In:

|

47 Comments

Victorie Dican

La Turnu Severin am descoperit cât de greșite erau informațiile pe care ni le transmitea Andone. Dacă-i place sau nu-i place moaca ori felul de a fi al lui Iuliu Mureșan, e altă poveste. Personal, de la un om onest , așteptam să ne povestească cum stau lucrurile, nu numai referitor la întoarcerea sa în Gruia, cât mai ales cum a incurcat borcanele la CFR. Am văzut la Severin că defensivii noștri contraatacanți au o placere reală în a executa una după alta zburdălnicii ofensive. Am văzut un pic de plăcere de a juca, ceea ce sub falca vorbitoare a fălcosului nostru antrenor n-am văzut nicicând, ba chiar am văzut încrâncenare și lehamite.

Acum, că ne-a sosit antrenor, așteptam noi minuni de la Feri Dican, minuni nevăzute la predecesorul călăuzitor de lot construit eminamente pentru joc defensiv. Nu înțeleg de ce Ando n-a impus conducerii să-i aducă numai jucători apți (evident fără pregătire) să alerge 90 de minute de jur împrejurul mingii, pentru a interveni ori de câte ori se obrăznicește adversarul și încearcă să finalizeze. Așadar, ne așteptam ca Feri Dican să mai dea o dată cu valența defensivă a lotului de pământ și să atace când e de atacat, să se apere când e de apărat și să contraatace dacă e de contraatac. Adică, altfel spus, să facă un joc precum îi e drag lui Paul Sergio să vadă: unul complet, cu echipa prezentă și aptă de reacție în toate fazele jocului. Primul 11 ne-a indreptățit să sperăm că așa va fi. Calități tehnico-tactice și experiență europeană contra experiență și mare ambiție.

Un prim 11 aproape normal, surpriză este doar Celestino, iar nepotrivitul se numește Nicoară, dar ce putea învăța interimarul nostru de la experimentatul său mentor? Un meci în care era de așteptat ca CFR-ul să fie nevoit să atace mult pozițional, nu-l începi cu Nicoară titular, un jucător rudimentar, mai ales la minte, un jucător care are nevoie de spații pentru a fi util. Fără trasee, fără scheme tactice, cu Hora campion al execuțiilor aproximative, CFR-ul gâfâie, nereușind să-și surprindă adversarul. Pentru Maftei marșarierul e viteză de lucru, pentru Nicoară capul e ceva ce lipsește, pentru Hora fotbalul e doar prilej de încasat salarii. Botoșenenii sunt singurii care se pot lăuda cu o ocazie după o jumătate de repriză, la o fază la care Cârjan a reluat, din poziție excelentă, paralel cu poarta. Am remarcat nonșalanța cu care Rada a înlocuit marcajul cu contemplarea. Jocul e unul de uzură, static, unul care nu poate produce gol. Dacă la Severin ne-au încântat verticalizările, acum ne îngrijorează sterilitatea de la mijloc, o sterilitate generată de jucătorii noștri care parcă uită să-și caute poziții de primire a mingii. Finalul ne aduce totuși două ocazii. O execuție superbă, voleu în aer, Bastos, peste poartă (ar fi fost golul zilei măcar în Europa), urmată, în ultimul minut, de ratarea mare a lui Bjelanovic, care n-a găsit cea mai bună soluție pentru a scăpa de o contră care a făcut ca mingea să ajungă în corner.

După o primă repriză lipsită de spectaculozitate, lipsită de ritm și viteză, cu echipa parcă insuficient conectată, așteptăm ca pauza sau Paulo Sergio (oare care?) să fie un sfetnic bun. Botoșenenii și-au atins obiectivul, scor egal, și i-au oferit o jumătate de fericire lui Valeriu Iftime (co-sponsorul echipei) care declara pe Transilvania Look cum că un noroc imens poate da șansă echipei sale în Gruia. Una peste alta, CFR a avut un adversar disciplinat tactic, bine organizat, un adversar care n-a pus probleme în atac, dar care a închis bine culoarele și prin travaliu a păstrat tabela imaculată.

Reluarea îl aduce în teren pe Rui Pedro, iar moldovenilor le aduce marea ratare a lui Croitoru din lovitură liberă și șutul lui Fulop scos greu de Felgueiras. Între cele două ocazii, ratarea lui Rui Pedro, care a uitat să vină spre pasa lui Pinto și a fost deposedat in careu cu o fracțiune de secundă înaintea șutului. Surprinzător, Botoșaniul domină, iar Felgueiras scoate un șut foarte periculos al lui Maghici. Galeria freamătă, echipa doarme, mijlocul e gripat, nici nu închide, nici nu deschide. Poate scandările injectează și un pic de atitudine. Vine o mare ocazie a lui Maftei. Urmează cornerul lui Bastos și golul lui Bjelanovic, care s-a înălțat peste întreaga apărare adversă.  Galeria, după ce și-a trezit favoriții din letargia de început, exultă: e 1-0.

Botoșaniul reacționează ca o echipă mare, forțează egalarea prin capul lui Maghici din 2-3 metri, dar între buturi e SuperMario. Și… pentru ca lucrurile să fie limpezi pentru oricine, Bastos oferă o nouă centrare impecabilă, de data aceasta de lângă fanionul din dreapta, Luis Alberto se înalță și modifică tabela: 2-0.

O posesie prelungită, o pasă pe pătrundere pentru Rui Pedro și centrarea acestuia la bara a două ne arată de ce demisia înaintată de Andone a fost binevenită: acolo n-a venit nimeni, asta ca să ne lămurim cât de organizat era jocul, cât de repetate la antrenamente erau schemele de bază. Scorul de pe tabelă aduce și un pic de delăsare, care se adaugă relaxării și lasă loc de remarcare pentru Vașvari, dar și pentru Felgueiras. Jocul e dezinvolt, așa că mai vedem ocazii: bară Rui Pedro, cap Bjelanovic, reflex excelent Stamatin, mai apoi șut Camora pe scurt, replică bună același Stamatin și șutul direct din corner al lui Bastos, scos greu, în doi timpi, cu linia porții, de portar. O remarcă pentru Bastos, care în minutul de grație 89 și-a asumat o cursă de-a lungul terenului spre a nu-și  lăsa adversarul nemarcat. Meciul se încheie cu insistența CFR-iștilor pentru golul trei. Ce diferență între 2-0, CFR – Berceni și 2-0, CFR – Botoșani. Primul meci s-a încheiat cu fundul în poartă, acesta cu echipa în presing în preajma careului advers. Să fie oare doar dorința celor din teren de a arăta noului A1 că merită un loc în primul 11?

Ce ne-a adus meciul? Ce a clarificat el? Am aflat ce l-a dus pe Andone la demisie. Superficialitatea pregătirii tactice. Meciul din această seară ar fi intrat pe lista eșecurilor dacă abordarea ar fi fost precum cea din meciurile cu Iașiul, cu Ceahlăul, cu Mediașul etc. Botașaniul a fost o echipă grea, bine pusă în teren, ceea ce face victoria prețioasă. Dican ne-a dovedit că și-a depășit profesorul, iar jucătorii că pot, nu toți, fi revitalizați. Deac s-a întors, Rui Pedro parcă începe să joace. Dincolo de rele avem și bune și preferăm să le vedem pe acestea.

Share This Article

Related News

About Author

admin

(47) Readers Comments

 1. Radubarbier
  Wednesday, 31 October, 2012 at 21:21

  Si frig, foarte mult frigggggg!

  • Calin Cocora
   Wednesday, 31 October, 2012 at 21:30

   Frig, ca doar Felgueiras a facut tot ce era de facut să încălzească atmosfera. În rest indolență, multa indolenta, noroc ca indicatia tactica n-a fost sa stam cu fundul în poartă.

 2. tibi_cfr_tm
  Wednesday, 31 October, 2012 at 21:43

  Vand bilete la Tribuna 2 ptr meciurile de acasa cu Galatasaray si Braga . Am cate doua ptr sectoarele, 49-50 Pretul este cel de cumparare (110 ptr meciul cu Galata, 90 ptr meciul cu Braga). Ma puteti contacta la tibi_08@yahoo.com sau la 0728-094820

 3. Justin
  Wednesday, 31 October, 2012 at 21:50

  E tot mai interesanta cupa, pentru ca e scurtatura pe care se ajunge in cupele europene,avand in vedere ca doar primele 3 clasate mai ajung acolo.Rapid, dinamo, etc pe ce locuri au terminat in ultimii ani? Nu mai prind ele anu asta cupele,zic eu. Primele 2 locuri sunt luate de CFR si steaua, inca nu stiu ordinea exacta. Pentru locul 3 se vor bate o groaza de echipe,nu? Acum revenind la meci: slab, slab de tot. Parca vedeam un meci din Austria, vara .Fara nerv, fara sa presam, fara sa combinam. Ok, ne-am calificat , bravo lor,dar ramane un gust amar dupa meci. Am mai zis si in trecut de Nicoara, Hora dar m-au facut unii pe aici nebun. Pacat.Vine un antrenor nou, ai ocazia sa o iei de la 0, sa iti castigi un loc de titular si tu joci atat de indolent. Sa vedem de-acuma ce-o fi. Sa speram ca vom castiga 4 puncte din urmatoarele 2 meciuri. Hai CFR!!!!

  • Calin Cocora
   Wednesday, 31 October, 2012 at 23:37

   Eu as avea un amendament Nicoara nu e indolent, e redus la cap, iar antrenorul care-l utilizeaza cand trebuie sa joace pozitional e bolnav de andonita. Hora in schimb... Marturisesc că a fost un transfer pe care l-am dorit(inca de cand era la UTA), sustinut și aplaudat. Pacat ca talentul n-a fost dublat de caracter.

   • dan dan
    Thursday, 1 November, 2012 at 10:23

    eu unu nu as tine in lot un jucator care umbla dupa el cu sticla de tuica de prune( o are in masina in caz ca i se face sete cand se opreste in vreo parcare....)......

 4. Justin
  Wednesday, 31 October, 2012 at 21:51

  Inca ceva: Felicitari si Respect Feri Dican!

 5. vass bela
  Wednesday, 31 October, 2012 at 21:52

  Caline, cu Minca sau Stancioiu in poarta azi eram eliminati ! In mod cert nu Dican a facut formatia, el nu-i introducea pe Celestino, Maftei, Rada, Hora, Sasa si Nicoara, deci 6 petarde intr-o competitie pe cere vrei s-o castigi ?! Aproape de ei si Luis Alberto, iar Basos, in scadere evidenta de forma . Noroc ca cel care a indicat acest 11 penibil a avut inspiratia de a-l pastra pe Mario in poarta, altfel, repet, eram eliminati . La interviuri -date in direct Nea silica- Arpi nervos pe jucatori, felcerul invers ! Acum sper ca vede si Arpi ce lot grozav are sau poate el chiar crede ca respectivii sunt buni, doar delasatori . PS. Caline, care jucatori au dovedit in acest meci ca pot fi revitalizati( in afara de Pedro pe care l-ai amintit ) ?

  • dan dan
   Wednesday, 31 October, 2012 at 22:21

   Apropo de Felgueiras,eu ma intreb: daca nu era el in poarta, pe ce loc eram acum in campionat si cate puncte aveam in UCL? Sunt curios ca trambitata curatenie de iarna....au mai fost anuntate, iar cei vizati sunt cei care asigura acum "umplutura" lotului "numeros si echilibrat valoric"..... Vom vedea....

  • Nea_Silica_MS
   Wednesday, 31 October, 2012 at 23:50

   Dapai Arpi sa dea cu capul de ceva (sa zicem pragul de sus). Ei i-a adus pe acesti jucatori. N-are incredere in profesionisti, alege personal jucatorii pe care-i aduce. Si asta se vede (din pacate). Hai sa numaram cu patronul: 1. Minca 2. Stancioiu. 3. Nuno Diogo. 4. Rada. 5. Maftei. 6. Diogo Valente. 7. Celestino, 8. Nicoara, 9. Hora. 10.Panin (pare rau, dar asta e). Apropo. Aud ca avem un Man Cristian, un Paul Alexandru, un Sergiu Negrut, un Bus? Mai traiesc ei (vad ca nici rezerve nu intra intr-un amical)? Ce se intampla cu Adofo Godfred, Matteo Lignani, Martinez pe care i-am luat pe bani grei? In ceea ce priveste partida, bravo Felgue Super Mario, bravo Rui Pedro.

   • Calin Cocora
    Thursday, 1 November, 2012 at 00:20

    Lignani a venit dupa o ruptura de ligamente. Subscriu in privinta vointei lui Arpi de a se amesteca in transferuri. Clubul a ajuns la un nivel la care are nevoie de un antrenor manager. Ca sa cresti nu e suficient sa aduci jucatori trebuie sa reusesti sa te intaresti cu adevarat cu fiecare jucator transferat. Trebuie sa promovezi jucatori nu doar sa cumperi. Trebuie sa maximizezi efectul fiecarui leu cheltuit. E criza sunt bani putini si CFR-ul ii risipeste, inainte de a cauta noi bani se cuvine sa chibzuiesti la maxim ceea ce ai deja. Ca sa reusesti e nevoie de profesionisti. E pacat sa platesti salarii nesimtit de mari lui Minca, Diogo, Claro, Maftei etc. Adofo Godfred, nu intelegem pentru ce a fost adus, probabil cineva crede ca in viitor va fi bun. Nu are cum cand il trimiti sa joace la judet. Atata timp cat nu se face o echipa a doua serioasa mu sunt sanse sa se promoveze jucatori, Traore cu grupul sau au fost doar exceptia care intareste regula. Martinez e bomboana din vitrina. Inca nu inteleg de ce a fost adus, probabil se incearca insanatosirea lui la partenerii nostri medicali din Turcia. Din cate stiu, de cand a venit, a facut cateva drumuri in Turcia.

   • nea_silica_MS
    Thursday, 1 November, 2012 at 08:10

    Hai sa completez tabloul pesimist. Cu cei care aproape sigur vor pleca la iarna: Modou Sougou, Felgueiras. Dar pot pleca si altii: Kapetanos, Aguirregaray, Ivo Pinto, Camora, Bastos. Am uitat de cineva?

   • justice
    Thursday, 1 November, 2012 at 11:01

    Godfred, Lignani si Paun joaca la CFR 2 in liga a IV-a Cluj... posibil sa'i vedem doar din retur.

  • Calin Cocora
   Thursday, 1 November, 2012 at 00:00

   Esti mult prea virulent in atitudine. Stim toti e greu sa te cocentrezi cand stii ca vin echipe din liga a doua. Imi place să cred că formula de echipa îî apartine lui Dican. Revitalizabili: Alberto, Rui Pedro, Celestino, Deac etc. Problemele au venit, dacă ati fi urmarit jocul cu atentie ati fi vazut, de la incoerenta in joc a lui Hora si Nicoara, jucători care trebuiau sa ofere variante de pasă mijlocasilor centrali, ei bine n-au facut asta, mai mult i-au incurcat si pe cei doi fundasi laterali carora nu le-au creat spatii de urcare la invaluire. Astfel jocul nostru in banda s-a blocat. Pentru botoseneni a devenit simpla apararea in aceste conditii. Nici Nicoara nici Hora n-au fost preocupati de patrunderi din margine in centru intre fundasii adversi si care sa permita verticalizari. In consecinta s-a plimbat mingea de-a latul terenului, iar Bastos a parut ineficient pentru ca nu a avut cu cine combina. Nu uita insa Bastos a oferit doua centrari de gol plus, foarte probabil, un gol neacordat si a fost prezent si pe faza defensiva. Nu trebuie uitat faptul ca Alberto si Celestino au facut prima oara cuplu intr-o zona sensibila a terenului. In 4-2-3-1 cei doi din fata apararii trebuie sa fie bine rodati, sa se simta, sa se cunoasca, sa aiba deprinderi in comun, trebuie sa functioneze ca un motor in doi cilindri cu pistoane perfect sincronizate.

   • caneto
    Thursday, 1 November, 2012 at 13:25

    In urma compromiterii sanselor la castigarea unui nou titlu, cupa a devenit un obiectiv prioritar, nici eu nu cred ca Dican si-a asumat raspunderea utilizarii atator jucatori din linia a doua (chiar daca lotul este echilibrat valoric :)) Nu zic ca nu el ar fi facut echipa, ci doar ca a cerut permisiunea / a primit acordul conducerii pentru stabilirea lotului convocat pentru meci.

 6. luK2170
  Wednesday, 31 October, 2012 at 21:58

  M-AM SĂTURAT DE MECIURI CHINUITE ! Scorul de pe tabelă este fals ! Am jucat groaznic. Meritul pt. victorie este al portarului nostru nicidecum al jucătorilor. Acești jucători ar trebui bătuți măr, și apoi dați afară (nu doar să plătească chirie pe tricou -- vorba patronului) pentru că își bat joc de meserie. Și patronul ar trebui să își dea palme singu,r pentru faptul că și-a ales o echipă managerială strașnică. Ne-am făcut din nou de rușine, în afara loviturilor de cap nu am fost în stare să tragem un șut rezonabil spre poarta adversă, în timp ce adversarii noștrii au avut o mulțime de șuturi bune din poziții dificile, au fost mai rapizi, au fugit mai mult. DA LA IARNĂ FACEM CURĂȚENIE (vorba patronului) -- îi vindem pe Bastos, Sougou și Kapetanos și aducem alții. (doar nu credeți că vor fi vânduți Maftei, Kivuvu, Muresan, Sepsi, Nicoară, Rada, Hora, Bielanovici, Celestino, ... pe aceștia nu îi vrea nimeni, nici gratis, și în plus au contracte bune pt. un concediu de odihnă prelungit, bine plătit). Cred că ar fi mai utili niște bătăuși decât orice antrenor în momentul de față, măcar jucătorii ar fugi mai bine pe teren (de frică). Vă spun eu : bătaia e ruptă din rai ! + are un rol major în educație dacă e aplicată atunci când trebuie și cum trebuie.

  • dan dan
   Wednesday, 31 October, 2012 at 22:25

   sper sa nu intre la "curatenia de iarna" si Felgueiras... ca la cum a aparat, imposibil sa nu nu fi fost remarcat de alte echipe...dar si daca pleaca, ce? il avem pe Stancioiu,caruia conducerea a avut grija sa ii prelungeasca contractul....

  • Calin Cocora
   Thursday, 1 November, 2012 at 00:47

   Cred ca ai dreptate. De balasturi nu putem scapa pentru ca au primit salarii pe care nu le mai pot gasi nicaieri, salarii pe care nu le mai ofera nimeni si atunci nu pleaca nici liberi. Singura solutie este sa nu-i platesti si sa ceara sa devina liberi. Dar si asta e riscant s-ar putea sa fie clubul sanctionat cu neprogramare iar petarda sa ramana pe loc. Asa cu fiecare transfer ratat lotul de lustragii ai bancii de rezerve creste.

 7. kiruj
  Wednesday, 31 October, 2012 at 22:25

  Pentru toţi prietenii mei de pe tribună : eu cred că niciunul dintre jucători nu era "indolent" în acest meci, evoluţiile individuale (sau de grup) mai proaste se explică prin : 1......limitele tehnico-tactice la unii dintre ei (care nu pot fi compensate nici măcar cu dăruire), 2......reflexe / frustări moştenite de pe vremea lui Ando (privind jocul eminamente defensiv), şi 3......neşansă, pur şi simplu. Nu pot să-mi imaginez ca vreun jucător să fie "indolent" în acest moment de cotitură, în primul rând pentru stabilitatea financiară şi existenţială a lui, în contextul instalării noului antrenor, cu şanse resetate de-a profita de acest nou început. Să vă zic ceva : mie-mi place mai mult această victorie chinuită (dar cu o evoluţie crescătoare de-a lungul meciului) decât o prestaţie de excepţie, pentru că aşa pot trage concluzia că - de fapt - Andone nu a fost lucrat/sabotat, ci pur şi simplu asta a fost capacitatea echipei, fie din vina lui Ando, fie din vina jucătorilor. Vreau să cred acest lucru pentru a absolvi toată lumea de lucruri necurate, pentru a se (ne) concentra cu toate forţele pe bătăliile rămase în această toamnă-iarnă...HAI CFR !!!

  • Calin Cocora
   Thursday, 1 November, 2012 at 00:41

   Intregul meu articol a avut trimiteri la Andone. La CFR cred ca s-a instalat un dolce far niente imediat dupa castigarea titlului, tactic se vede clar ca nu s-a lucrat, Dican a vrut sa joace, echipa nu prea a putut(s-au vazut erori tactice care arata ca nu s-a facut pregatire, cand stateam cu fundul in poarta nu se vedeau). Fizic pregatirea e tot necorespunzatoare, cine o fi responsabil?_____ Nu poti in situatie clara precum centrarea lui Pedro sa nu ataci ambele bare, nu se poate sa nu ai jucatori pe respingere, nu se poate sa ataci centrarile in diagonala cu jucatori dispusi in linie etc. Sunt lucruri pe care le exersezi la antrenament pana devin automatisme si nu le exersezi doar cu titularii ci cu tot lotul. Nu avem trasee, nu avem scheme de joc, combinatiile se fac numai si numai dupa inspiratie, stim doua variante degajare lunga catre oricine si deschiderea in margine, cat mai lunga, catre Sougou, daca senegalezul lipseste motivat nu mai stim ce sa jucam. Cine-i reponsabil. _________ Da avem si indolenti, dar oare nu au devenit indolenti cand la antrenamente s-a facut plesirism, iar indicatie tactica la moda era PLM. Despre Hora nu putem spune ca n-are valoare, ca n-are insusiri tehnice destule, ca n-are viteza, poate nu-i bine cu capul, cine-i vinovat? Pe Bastos l-a resuscitat se spune, eu intreb oare? Bastos ni se spune ca era pe faras. Probabil brazilianului nu i-a placut postura si brusc s-a facut bine cu capul. Ando a marturisit ca la surprins Bastos cat de bine s-a pregatit, ca la surprins cu ambitia cu care joaca. Nimic despre ce i-a facut ca sa fie asa. Oare i-o fi facut ceva, sau a fost doar o alta gargara tipica, pentru ca, trebuie sa admitem, ca Ando e cel mai iscusit gargaragiu care a trecut pe la club.

 8. Since1907
  Thursday, 1 November, 2012 at 06:20

  Ce e dezamagitor e faptul ca in ultimii ani CFR putea lua orice jucator din Romania(orice jucator daca era de ales alegea 100% CFR in detrimentul Stanei) dar nu a luat niciun jucator de perspectiva (cica sunt scumpi romanii).Dar ceva a luat,doua petarde de toata frumusetea: Hora si Nicoara plus doi expirati Maftei si Rada.Iar Shteaua (de care zicem noi ca sunt cu doua nivele sub noi la nivelul managementului) au facut doua achizitii interesante,niciuna depasind 1 mil eur:Gardos si Chiriches.Acesti 4 jucatori valorau in jur de 300.000 fiecare inainte ca ei sa ajunga la Steaua respectiv CFR.Acum Gardos & Chiriches (care pe langa fizic au si creier) valoreaza impreuna 6.200.000 Eur iar perlele CFRului Hora & Nicoara (care nu doar ca nu au fizic dar nu au nici creier) valoreaza impreuna 1.700.000 Eur.

  • Justin
   Thursday, 1 November, 2012 at 09:49

   Perfect adevarat. Cand stii ca trebuie sa ai minim 5 romani pe foaia de joc, te uiti mai atent pe cine transferi,nu?

  • Cata
   Thursday, 1 November, 2012 at 09:56

   Nu uita un lucru: CFR evita sa semneze cu jucatori care sunt impresariati de verii Becali. Daca nu erau nenoroctii aia, care se pare ca racoleaza majoritatea jucatorilor buni din Romania inca de la 16, 17 ani, probabil am fi avut si noi mai multi romanasi in echipa. Dar asa, e prea mare riscul, pentru ca astfel de jucatori o sa vanda oricand meciul daca le ordona impresarul. Din punctul asta de vedere, e foarte ok strategia clubului de a se orienta catre portugalia si Italia.

   • Justin
    Thursday, 1 November, 2012 at 11:31

    Dar regulamentul te obliga sa ai in lot si jucatori romani,nu? Si atunci ce facem?! Luam ce ramane de la fratii becali?

    • Cata
     Thursday, 1 November, 2012 at 15:49

     Da, eu prefer asta. Verii Becali sunt cancerul fotbalului in Romania.

 9. Luk2170
  Thursday, 1 November, 2012 at 10:16

  Since1907 -- jucătorii români nu sunt scumpi (acceptă salarii mai mici) dar nu vin gratis (nici un club din România nu îşi permite să dea un jucător gratis -- doar dacă e o petardă). Hora şi Nicoară (jucătorii noştri tineri "de perspectivă") chiar dacă au fost cumpăraţi cu ceva bani, ei au salarii mici (după creier). Dacă aceşti jucători nu au putut fi formaţi, dezvoltaţi mă întreb cum a crezut conducerea că vor putea fi puşi pe linia de plutire cei 2 expiraţi : Rada (mereu rezervă la Stoaia) şi Maftei (la sfârşitul carierei). Pe lângă Valente ,(altă achiziţie extraordinară) Nicoară şi Hora sunt lux. În cazul lui Valente eram lămurit de la început, printr-o simplă căutare pe net, nu trebuia să fii expert în fotbal ca să îţi dai seama că e jucător de divizia B. Cred că există nişte poliţe de plătit sau se spală nişte bani, pentru că nu cred faptul că managementul nostru este atât de slab (sau este?).

 10. alin
  Thursday, 1 November, 2012 at 10:45

  Cateva aspecte (nu sunt anti conducere, dar nici nu o sustin neconditionat): 1. Oare discursul lui Moratti dupa Inter-Vaslui 2-2 a fost legat tot de curatenia de iarna? In loc sa auzim atatea amenintari nu ar fi mai ok sa se treaca la fapte si apoi sa ne anunte conducerea la cine s-a renuntat? 2. Ne dorim jucatori cumparati cu 200 de mii, platiti cu 100 de mii, care sa fie vanduti in 6 luni cu 4 mil de euro. Bine, noi suporterii am vrea jucatori de 4 mil care sa ramana pe viata la CFR. 3. Diogo Valente e un transfer ratat, poate isi revine cu Paulo Sergio. Va rog sa nu-l mai puneti alaturi de Nuno Diogo, Stancioiu, Kivuvu. Nu toate transferurile reusesc, sa tii mai multe sezoane jucatori mediocri e altceva. 4. La CFR s-au pierdut multi tineri; probabil cu antrenori in stilul lui Boloni, Lucescu ajungeau si Hora sau Nicoara fotbalisti. 5. E nevoie de cineva care sa faca ordine la CFR. De la patron la suporteri se simte o stare negativa, frustrare, toti ne dam cu parerea, aratam cu degetul, insa solutii constructive sunt putine. Imi pun speranta ca Paulo Sergio va schimba atmosfera. 6. L-am simpatizat pe Andone o perioada, insa declaratiile de dupa plecare, exact ca in 2008, ma fac sa nu-l regret deloc. Nu este el in pozitia de a pune conditii si de a vorbi negativ despre un club care i-a oferit destul de mult, atat financiar, cat mai ales, profesional. 7. In fine, despre joc, repet: nu se pot face minuni in cateva zile dupa ce ai ratat pregatirea de vara si ai mers pe improvizatie 11 etape de campionat. Noul antrenor are nevoie si de noroc la inceput pana pune la punct relatiile de joc.

 11. tgv cluj
  Thursday, 1 November, 2012 at 13:00

  Since1907. Spui ca CFR-ul putea cumpara orice jucator valoros din Liga 1, insa politica gresita a conducatorilor nostri ne-a facut sa scapam printre degete cativa jucatori deosebit de interesanti din campionatul nostru. S-ar putea sa ma insel eu si sa ai tu dreptate, insa eu cred ca lucrurile sunt ceva mai complicate in privinta jucatorilor autohtoni. Sa ne intoarcem putin in timp si sa ne gandim care ere politica de achizitii a ciobanului Jiji si a marelui manager Mimi in urma cu cativa ani. Inspirati sau nu dupa politica lui Arpi de a achizitiona jucatori straini pentru a face performante sportive si pentru a-i vinde la un pret de 3-4 ori mare, acum cativa ani, cei doi mai sus amintiti, sau uneori doar ciobanul singur, au tot adus in ''ghena'' jucatori straini cu care sperau sa dea si ei niste tunuri. Asa au ajuns la mult iubita noastra echipa jucatori ca : Dayro Moreno, Toja, Brandan, Elton, Parpas, Andrey etc. E drept ca unii dintre acestia au si confirmat asteptarile, dar cei mai multi dintre strainii stanei au reprezentat veritabile tepe, din varii motive ei esuand sub toiagul oierului. Anii au tot trecut, steluta a decazut tot mai mult, iar ciobanul facea spume la gura vazand ca ''ungurul'' de la Cluj ii da clasa an de an in campionat, aduce echipe mari in Gruia, si lucru foarte important, face bani frumosi din vanzarea unor jucatori ca : Pereira, Dubarbier, Culio, Traore ... In tot acest timp steluta nu castiga nici un trofeu si nici nu vindea jucatori, iar frustrarea crestea exponential. Pana la urma Jiji a fost nevoit sa impuna un plafon salarial la jucatorii sai, fixat la 120.000 / an, insa cu toata gargara de la tv, in felul asta nu mai putea tine ritmul cu ardelenii AP si IM, caci la banii astia jucatorii valorosi din strainatate nici nu se gandeau sa vina la steoaia. Fata de acest club, strainii e clar ca nu simteau nimic si, ce e mai important, ei nici nu puteau fi momiti cu salariile de doar 10.000 euro / luna. Atunci ciobanul, posibil sfatuit din umbra de vreun politician care-i vedea orientarea nationalista, si-a regandit strategia si s-a axat pe jucatorii interni cei mai promitatori. Ei erau singurii care puteau simti ceva pentru acest club comunist care a furat si a distrus echipe din prima zi de la infiintare, si tot singurii care erau multumiti si cu plafonul salarial impus la Steaua. Avand relatii bune cu majoritatea conducatorilor de la noi si impacandu-se cu verii lui care-i impresariau pe cei mai promitatori fotbalisti romani, Jiji era indreptatit sa spere ca va creea o echipa care in cativa ani va forma scheletul nationalei noastre. De aceea tot trambiteaza el de ceva vreme ca Steaua va da cei mai multi jucatori la nationala, pentru ca stie foarte bine ca toti jucatorii promitatori de la noi vor fi directionati inspre acest club. Inainte de '89 aveau metodele lor de constrangere stiute de toti si cu rezultate remarcabile in timp, acum merg oarecum pe aceeasi idee de ''recrutare'' a jucatorilor din intreaga tara, doar metodele de ''lucru'' sunt altele. Noi trebuie sa ne ridicam in continuare privirea inspre alte zari sau sa luam doar jucatori neinteresanti pentru Steaua.

  • kiruj
   Thursday, 1 November, 2012 at 13:48

   Observaţii corecte. În plus, prin coarda naţionalistă / xenofobă şi-a asigurat şi ataşamentul hoardelor din periferiile bucureştene (şi nu numai) şi - ca bonus - şi-a mai câştigat în plus şi ceva procente "politice", cu care jonglează în veselie acum. O strategie murdară şi meschină, dar din punctul lui de vedere i-au ieşit calculele. Pe moment.

  • Justin
   Thursday, 1 November, 2012 at 14:01

   Un comentariu mai mult decat interesant.

 12. Luk2170
  Thursday, 1 November, 2012 at 14:42

  Tgv are dreptate. Noi nu putem adopta metoda oierului pentru că nu avem susuţinere din aprtea federaţiei (este mai mult decât clară filiera Dragomir - Becali - Impresari - Pandurii TG. J. pepinieră de jucători susţinută cu bani de la stat). O tânără speranţă de la CFR nu va ajunge la naţională atâta timp cât va exista această filieră. Dar "un ardelean adevărat" nu se duce cu bucurie spre Bucureşti, doar dacă nu are alte soluţii. Strategia cu jucători străini ar fo OK dacă s-ar aduce ceva de calitate. Însă în ultimii ani s-au ratat foarte multe transferuri, numărul acestora fiind mult mai mare decât cel al celor reuşite, iar când aducem un jucător bun, îl vindem imediat (şi rămânem cu ciurucurile). Singurul avantaj al jucătorilor străini îl reprezintă faptul că nu sunt contaminaţi de către mafia impresarilor români (Becali, Prodanca,...) care îi dirijează pe toţi spre Bucureşti. Trebuie să găsim totuşi un echilibru în privinţa naţionalităţii jucătorilor, pentru că sunt convins că în 2 - 3 ani federaţia ne va limita usturător numărul străinilor din echipă, iar UEFA e şi ea coruptă şi nu avem unde să ne plângem (rejucarea meciului cu U Cluj). Toate sforile sunt trase pentru a îl favoriza pe Cioban, de aceea trebuie să fim prevăzători şi inteligenţi, altfel o luăm în bot.

 13. Calin Cocora
  Thursday, 1 November, 2012 at 15:43

  @Luk2170, @alin, @tgv cluj, @Since1907, @Cata: Ar trebui sa luati in cosideratie urmatoarele lucruri: 1) CFR cu antrenor competent si cu tot lotul valid bate si Steaua si (cred eu) nationala romaniei. 2) Jucatorii romani sant prea putin urmariti de catre club la varste fragede, clubul vrea jucatori gata formati. acestia sunt deja agatati de mafie. 3) Buboiul se sparge, indiferent cine-i la putere. Becali va deranja multi dupa alegeri, va fi si momentul prabusirii. 4) Nu e Paszkany atat de potent financiar incat sa poata lupta cu mafiotii reuniti. 5) Un jucator urmarit e contactat prin impresari carora le oferi un comision consistent, mai mic oricum decat ar costa cumpararea. Contactul trebuie sa-l ai cu un an, un an si jumatate inainte de ai expira contractul. Jucatorului nu-i scade valoarea, ci doar iti permiti o achizitie la un pret mai bun. In timp metoda e paguboasa pentru cluburile care ar vrea sa prelungeasca contractul jucatorului sau sa-l vanda, fapt care atrage adversitate, in acelasi timp e paguboasa si pentru speculant pentru ca apar reactii de adversitate, litigii si, consecinta fireasca, piata respectiva se restrange sau chiar se inchide. 6) Nimeni nu face acte de binefacere, deci nici actionariatul CFR. Profitul e ratiunea oricarei investitii. 7) Contributia fanilor la buget e infima, deci, greu de asteptat ca actionariatul sa plece urechea la doleantele acestora. 8) Indiferent de numele cluburilor ori ale jucatorilor, de profesionalismul partilor, transferurile ratate exista si vor exista, sunt multi factori de care depinde exprimarea unui jucator . 9) Antrenorul este mai important decat jucatorii, daca nu e capabil sa-i puna in valoare tactic, valoarea acestora nu se vede. 10) Antrenoru influenteaza echipa mai mult decat s-ar crede, atitudinea acestuia e imediat preluata de jucatori. Superficialitatea in pregatire manifestata de Andone, aerul de suficienta etc se vad si acum in joc si rezultate.

 14. Luk2170
  Thursday, 1 November, 2012 at 16:04

  Călin Cocara -- la punctul 9) ai pus punctul pe rană. Echipa asta este nepregătită tactic, fizic şi psihic. S-a frecat menta în vară iar rezultatele se văd. Dar vine nu aparţine numai lui Andone, şi cu ultimii antrenori am jucat la fel (la început mai bine, iar apoi din ce în ce mai slab). Este edevărat că ultimii antrenori au fost slabi. Valoarea unui antrenor se vede chiar şi în timpul meciului, după cum face schimbările (cele mai multe schimbări au fost făcute prea târziu, când se intra în criză de timp iar jucătorii îşi pierdeau luciditatea). Vom vedea dacă noul antrenor are valoare, rezultatele se văd după ceva timp, dar cred totuşi că pe lângă antrenor ne mai lipseşte ceva.

  • rapidist
   Thursday, 1 November, 2012 at 21:05

   Poate antrenorul a avut ca sarcina calificarea in C.L. Orice altceva era bonus!

   • kiruj
    Thursday, 1 November, 2012 at 21:28

    Vezi bine lucrurile, rapidistule. Declarativ s-a făcut mult tam-tam pe campionat, dar primordial era CL, atât ca imagine, cât şi ca reţetă financiară, ambele extrem de importante în acest moment pentru CFR. Desigur -declarativ- nu poţi recunoaşte aceste lucruri, dar în realitate aşa stau lucrurile, şi -în opinia mea- e chiar foarte bine stabilită prioritatea, fără cele două elemente de mai înainte (imagine+profit) nu poţi face proiecte mai departe. Ca să fiu sincer până la capăt, nu cred nimic din "prăjitura" oferită de media că Ando a fost demis din cauza rezultatelor (într-adevăr proaste) din campionat, acolo e altceva...Mai lipsesc câteva piese de puzzle, dar totul se va clarifica la un moment dat. Nu putem fi farizei, o reţetă de 20 de mil.euro pusă pe tavă (şi 16 puncte din 21 în CL, însemnând tot imagine şi tot bani) nu poate fi "tăiată" cu drujba prin impotenţa dovedită în campionat. Acolo e altceva, fii tu sigur...Nu ne putem comporta ca nişte paraşute de cartier, care vor să şi f...te (pe bani, dacă-i posibil), dar să şi rămână virgine...

 15. kiruj
  Thursday, 1 November, 2012 at 20:59

  @ CJ-07-CFR : ţi-am transmis un e-mail, când ai timp, uite-te la el, te rog.

 16. Since1907
  Thursday, 1 November, 2012 at 21:01

  Oameni buni,nu spune nimeni ca CFR trebuie sa schimbe strategia si sa se intoarca spre jucatorii romani,ar fi gresit deoarece clubul este cunoscut de toata lumea in Europa si apreciat,iar jucatorii de perspectiva si de calitate ne vor lua si pe noi in calcul pentru un transfer.Ce spuneam eu e faptul ca suntem muci atunci cand ne orientam spre jucatorii romani(si orientarea aceasta e obligatorie cum stim cu totii din cauza nr.de juc. romani impusi Uefa).Noi avem un singur roman in lot "ochit" de catre conducerea CFR,si anume Deac.Pe Muresan nu l putem pune la socoteala deoarece in cazul lui a fost o nimereala,el fiind adus de la Bistrita cand avea deja 25 ani si nu era un jucator tanar de 19-20 pe care il cauti ca tanara speranta,a fost pur nimereala.Cum se face ca noi nu avem ochi macar pentru 2-3 jucatori romani de perspectiva la fiecare mercato? Conducerea afirma ca jucatorii adusi de CFR sunt monitorizati 1-2 ani inainte ca sa fie transferati,in tara nu se poate face la fel? Uitati va la acesti doi jucatori amintiti de catre mine anterior,Gardos si Chiriches,acestia puteau fi atat de simplu la noi in curte acum.Mai sus cineva spunea ca din cauza clanului Becali si organizatiei lor nu ne apropiem noi de asemenea jucatori.Gresit.Acesti doi jucatori nu au nimic de a face cu clanul Becali,ei sunt impresariati de catre o agentie din Londra,la fel si Tatarusanu (alt portar bun care a iesit la rampa in urma cu cativa ani dar noi l-am ignorat deoarece il aveam pe Stancioiu).Hai sa fim seriosi,cum s-a dat in 2010 aproape 1 mil Eur pe o nulitate numita Bjielanovic (31 de ani atunci) nu mai bine se risca milionul acela pe un Chriches (20 de ani atunci) care era la Pandurii ? Pentru 1 Mil il trimiteau impachetat gorjenii. CFR a ajuns la un nivel la care impune respect in Europa,iar local majoritatea se uita cu jind la noi,ce jucator tanar roman nu si ar dori sa joace la CFR ? Conducere trebuie sa profite la maxim de acest lucru si sa si faca treaba si acasa nu doar peste hotare.

  • Nelu Dacid
   Thursday, 1 November, 2012 at 21:27

   Din pacate jucatorii enumerati de tine sunt supraevaluati de 'centrala', ii luam pe rand: 1. Chiriches, si-a cam demostrat valoarea in meciurile importane din Europa si la echipa nationala. 2.Gardos, aici imi pare rau sa zic dar chiar ma faci sa rad. 3.Tatarusanu, nu e cu nimic mai breaz decat Nuno Claro. Si portughezul iti apara senzational iar dupa aia iti strica cateva meciuri cand ti lumea mai draga. Ma bucur ca nu i-ai enumerat in lista si pe Tanase si fratii Costea.

 17. 7burg
  Thursday, 1 November, 2012 at 21:07

  Nu poti lua jucatori sub niste impresari dubiosi, care pot orcand da un telefon. Chiar daca CFR a facut cu ei uneori afaceri. Dar poate sustine tinerii de la grupele de junori sa ajunga la prima echipa. Daca nu fac fata, atunci trebuie un antrenor care la CFR 2 sa-i aleaga pe cei mai buni si sa-i pregateasca un an si cel sau cei care fac fata, sa faca pasul la prima echipa. Mai exista optiunea de a aduce jucatori de la varsta fragede, cum am citi am si facut de la LPS Banatul, parca un tanar fundas de nationala. Sau se pot aduce de la alte scolo, gen scoala de fotbal ardealul..etc.. Dar citesti si apoi dispare..deci cineva are ceva ganduri..dar ce se intampla apoi ca nu se mai aude de el/ei e o enigma..care sunt cauzele nu se stie. Dar poate o sa vina si acea zi cand o sa vedem tineri jucatori buni, care pot face saltul la prima echipa. De exemplu in Bundesliga sunt multi jucatori tineri de 18 ani care sunt titulari deja la echipe de top, dar sunt super pregatiti din toate puncetele, ceea ce la noi nu poti spune..au multe lipsuri, deci aici cred ca e problema. Daca Bus chiar era bun, sigur era sustinut, asa cum Traore a fost sustinut sa ajunga la prima echipa. O sa traim si o sa vedem. Sa avem un pic de rabdare cu Paolo Sergio...Sper ca experienta lui sa se vada, macar in asezare si alegerea jucatorilor. Eu astept un joc combinativ, chiar daca pierdem, decat cu curul in poarta, dar pt asta trebuie jucatori tehnici, iar aici nu stam chiar bine, dar avem in lot jucatori care ar putea mai mult, poate reuseste sa scoata magia de la ei. Problema la noi e mijlocul si asta cred ca stie toata lumea.

 18. Dantesc
  Thursday, 1 November, 2012 at 21:46

  Vesnica scuza,eternul argument : Greaua mostenire :) As mai zice dar ma abtin unii vor spune iar ca sunt "mizerabil" si-atunci mai bine ma amuz

 19. IQ
  Thursday, 1 November, 2012 at 22:10

  Nu sunt de acord cu atitudinea fatalista " cei mai buni tineri jucatori romani ajung la steaua,datorita clanului becali".Multi buni tineri jucatori pot ajunge la CFR ( sau la alte echipe ex.vaslui : papp,stanciu,antal- sau pandurii care-i descopera si ii creste) daca indeplinesti 2 conditii : te pricepi sa le vezi valoarea si potentialul de crestere si/ sau ai bani .Pentru asta trebuie sa ai un antrenor / scouter priceput si un management profesionist al banilor de investitii .Antrenorii / scouteri priceputi romani ar fi deocamdata 4 : Piturca,Boloni,Dan petrescu,Grigoras.Achizitiile stelei din ultimii ani l- au avut drept sfatuitor din umbra pe Piturca si uneori s- a tinut cont de sfatul lui Petrescu.Grigoras a descoperit si lansat jucatori necunoscuti,care au ajuns tot la steaua,iar declaratiile lui din sezonul asta legate de steaua ma fac sa cred ca a fost atasat la remorca stelei cu speranta ca va ajunge si el odata antrenor acolo.Deci ramane doar Boloni,dar el a fost totdeauna considerat prea scump ( calitatea costa!)si mai ales prea pretentios ,imposibil de ignorat atunci cand Arpi si Muri vor sa se bucure de " jucaria" numita CFR.In conditiile astea singura speranta ar fi un management profesionist al achizitiilor.Vreau sa reamintesc ca Rusescu era disponibil la urziceni atunci cand l- am luat pe maftei si pretul era la jumatate.Desi isi aratase valoarea prin goluri spectaculoase,era tanar si dan petrescu il laudase ,l-am preferat pe veteranul maftei...Chipciu se zvonea ca l- am ofertat si noi,dar mi-aduc aminte ca am iesit repede din licitatie fiind considerat prea scump.Pandurii au fost anul trecut prietenii nostri,de ce nu l- am luat pe pintilii( e drept costa vreo 600000) si am preferat imprumutul lui vranjes?Nu mai vorbesc de viera pe care l- am cedat usor ,desi avea potential.Mai este acolo un fundas stanga promitator( vlad) noi l- am preferat pe bani multi pe rasuflatul sepsi;este si voiculet un mijlocas complet ,care face foarte bine ambele faze,noi i- am preferat pe valente,vass sau alberto ,nu mai amintesc de balasturile kivuvu,celestino sau godemeche.Grozav putea fi si el achizitionat dupa ce fusese promovat de Boloni in belgia,dar desi era accesibil a ajuns la pinguini.Exemplele pot continua,eu m-as orienta la iarna spre jucatorii regelui ( iancu,bejan ,poate alibec),care a declarat ca este deschis colaborarii cu orice echipa.Conditia este sa pui banii pe masa si sa gasesti antrenorul potrivit care sa creasca rapid acesti tineri jucatori.Dar asta e o alta poveste, pt ca doar Bergodi s-a apropiat de acest profil.

  • Dantesc
   Thursday, 1 November, 2012 at 23:22

   Jucatorii romani ! Cheia succesului ! Buni,buni de tot ! se vede dupa ce rezultate au la nationala si in competitiile ioropene...devine din ce in ce mai amuzant

  • Florinaccio SM
   Friday, 2 November, 2012 at 00:08

   IQ, de data asta sunt 100% de acord cu tot ce spui aici. La solutia unei colaborari stranse cu Viitorul Constanta pot sa spun ca ma tot gandesc si eu de ceva vreme. Hagi e un om onest, cu el am cooperat noi bine si-n trecut (vezi transferul lui Culio la Galata), si-n plus, ar fi si el direct interesat sa colaboreze cu noi, pentru ca n-ar avea decat de castigat din asta. De fapt, indraznesc sa spun ca principalele cluburi din tara spre care ar dori ''Regele'' sa-si trimita vedetele sunt CFR Cluj si Steaua, pentru simplul motiv ca ele au si cea mai buna expunere in Europa. Daca tot se zgarcesc ai nostri sa scoata bani din buzunar pentru jucatori tineri, poate ca cel mai bine ar fi sa incercam aducerea unuia ca Iancu pe o suma mica, dar cu un procent consistent (sa spunem 50%) lasat Viitorului la un viitor transfer in strainatate. Prezenta unui astfel de tanar in echipa noastra i-ar ridica rapid cota, iar noi nu am risca mare lucru, pentru ca nu am plati mai nimic pe fotbalist. Sau Bejan, de exemplu, ar fi numai bun acum langa Cadu sau Piccolo...ar avea langa cine sa creasca si mai mult. Pe langa cei enumerati de tine de la Viitorul mie-mi mai plac si Lazar si Chitu. In plus, si nume ca Mladen, Vastag, Putanu sau Buzbuchi cred ca ar merita urmarite cu mai multa atentie. De fapt, de la Viitorul poti urmari linistit toti tinerii din echipa, pentru ca nu-ti pierzi vremea degeaba. Mai ales daca te numesti Muresan, Zamfir sau Paszkany...

 20. ulise
  Thursday, 1 November, 2012 at 22:23

  Off-topic: un program bun pentru cei ce vad meciuri si programe tv pe internet: program Eu personal l-am testat in seara asta, dar de 2 saptamani sunt la rds si doar meciurile de pe dolce mi-ar mai lipsi.

 21. Dantesc
  Friday, 2 November, 2012 at 18:03

  Merci pentru timpul si comentariul acordat pe celalalt articol si totodata pentru gandurile bune transmise si uite o sa incerc sa nu mai atac la persoana. Atentie insa am spus o sa incerc ! Nu garantez fiindca am eu motivele mele :) Cat despre idei... sunt destule Insa stii ce mi-as dori eu? Sa fim pana la capat verticali si sa nu mai jucam intr-un stil de acum brevetat romanesc mereu la doua capete, fiindca asta ma deranjeaza pe mine cel mai mult si inca ceva incearca si tu atunci cand se mai iveste cate un comment "anti" sa vezi si de partea cealalta a baricadei s-ar putea ca cei care emit altfel de idei, diferite de ale tale sa aiba si ei dreptatea lor. Ti-as impartasi eu mai multe vis-a-vis de acest subiect dar nu cred ca e nici locul potrivit nici cazul. Despre meciul cu moldovenii CFR a jucat execrabil ! Dar nu cred ca e cazul sa facem mare caz din asta sau sa ridicam pe altcineva in slavi deoarece pana la urma echipa trimisa in teren cel putin in prima repriza a fost un hibrid... Atentie insa meciul de miercuri chiar conteaza... cel mai mult iar parerea mea e ca daca iesim la joc(cum isi doresc unii...scuze nu ma pot abtine) turcii ne fac pilaf sau ne impatura ca pe sarmale si vis-a-vis de jocul echipei aratat in ultimele etape de campionat am eu o teorie a mea ,in orice caz asa comparativ vorbind adu-ti aminte de meciul cu Vaslui si intreaba-te ce si unde s-a rupt si de ce,mai ales de ce...apoi la cele patru puncte pe care le avem in grupe ...Nu-i greu...a ! sa nu uit de accidentati --------P.S. Chiar sunt de felul meu un tip pozitiv :) BAFTA !

 22. saliceanu
  Friday, 2 November, 2012 at 19:23

  Dantesc, cel mai prietenul meu, baiu' tau nu'i ca esti contra, ci faptul ca nu reusesti sa'ti reglezi coloana aia vertebrala flexibila si stai intr'o doara. Si ca iti umbla gura mai repede ca mintea. Incolo esti baiat bun.

  • Florinaccio SM
   Friday, 2 November, 2012 at 22:59

   Dupa un marcaj in zona facut intr-o vreme, vad ca acum ai revenit la celalalt, om la om, si nu-l mai lasi pe Dantesc nici sa respire... :) Strasnici ''fundasi'' si salicenii astia! De-ar avea CFR-ul unul ca tine si pe teren, nu numai in Tribuna, s-ar bate iar la titlu! Da' nici cu atacantu' nu mi-e rusine: mai rudimentar el, da-i artagos, si isi vinde scump pielea! :) PS: Eu zic sa va-mpacati, pentru ca jucati in aceeasi echipa.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>