Monday, Aug. 20, 2018

Scurte considerații despre Udinese – Inter 3-0

Written By:

|

Sunday, 6 January, 2013

|

Posted In:

|

33 Comments

Scurte considerații despre Udinese – Inter 3-0

Data trecută m-am uitat la prima repriză (cam anostă) a meciului Inter – Genoa 1-1. Nici de această dată n-am rezistat mai mult de atât, jocul Interului fiind la fel de plictisitor. În ambele partide, scorul la pauză a fost 0-0, după care Inter a primit câteva goluri în repriza secundă.

O echipă de start contra lui Udinese diferită de partida anterioară: Handanovic – Juan, Cambiasso, Samuel, Zanetti (cpt.) – Pereira, Palacio, Gargano, Jonathan – Guarin, Cassano. Ce-am văzut în prima repriză? O improvizaţie importantă în linia de fund, Cambiasso fiind retras în locul lui Ranocchia. O mutare nu foarte reuşită din punctul meu de vedere, Cambiasso fiind singurul care mai leagă de obicei câte ceva la mijloc. Chiar și acum, din poziția de fundaș central, a avut mai multe tentative de „evadare” cu mingea la picior înspre centrul terenului (probabil asta s-a şi urmărit din punct de vedere tactic), dar din linia de fund nu ai aceeaşi contribuţie la organizarea jocului. Ei, aici e aici, linia de mijloc e cam aiurită la Inter! Pereira – slăbuţ, Gargano – cam liniar şi cu pase la alibi, Jonathan – parcă nici nu a existat. A mai mişcat ceva Palacio, care are nişte pătrunderi frontale în careu periculoase (încercând de multe ori să intre şi în combinaţii cu coechipierii). Guarin este un tip chiar promiţător, scoate din joc destul de uşor fundaşii (nu-i bine să-l ataci decisiv!) şi are apariţii şi pe dreapta şi pe stânga, dar nu coboară mai mult de 20 de metri de poartă. Lui Cassano i s-a repartizat un rol oarecum diferit faţă de cel din meciul cu Genoa: a activat mai mult pe centru-dreapta, a încercat (şi a şi reuşit) câteva deschideri, fie la Palacio, fie la Guarin, fără finalizare însă. Mai mult de atât, a coborât de multe ori în apărare; de vreo 2-3 ori chiar el a degajat mingea de pe linia de 16 metri, după nişte cornere ale celor de la Udinese.

Nu ştiu exact care-i buba, dar am impresia că ceva le lipseşte băieţilor milanezi (sarea? piperul? inima?). Poate nici Stramaccioni n-o fi vreun Ferguson italian… Cert este că echipa asta n-a impresionat practic cu nimic în această primă repriză cu Udinese, iar în a doua probabil nici atât, dacă tot au primit 3 goluri fără să înscrie vreunul. Nu prea se vede un sistem de joc clar (stil de joc nici atât), echipa nu excelează nici prin catenaccio, nici prin tiki-taka, de multe ori ai impresia că nişte fotbalişti bunicei au fost adunaţi de prin lumea largă fără o idee foarte clară privind angrenajul în care trebuie să joace. Mai mult de 4-5 pase vezi foarte rar (nu că asta ar fi ceva condamnabil în anumite sisteme de joc), relaţii de joc/blocuri funcţionale… aşa şi aşa.

Fără Cambiasso la mijloc totul pare o muncă de Sisif  în a transmite cumva mingea la Cassano/Palacio/Guarin, de la care se aşteaptă pe urmă minunile care… nu prea vin. Inter şi-a cam stricat şi linia de clasament și trebuie să facă ceva, altfel îi va fi rău de tot în retur. Desigur, Inter e Inter, poate renaşte oricând, mai are în lot destui jucători (tineri şi bătrâni) care pot ridica calitatea jocului. În opinia mea, acest eşec este benefic CFR-ului, deoarece Inter este „condamnat” la a se concentra şi mai tare pe campionat, altfel e jale şi durere… Să vedem. Îi mai urmărim, nu-i aşa?


Udinese VS. Inter 3-0 All Goals | ourmatches.net by Ourmatches

Share This Article

Related News

About Author

kiruj

(33) Readers Comments

 1. Cata
  Sunday, 6 January, 2013 at 22:48

  Kiruj, sa inteleg ca-i putem bate pe acesti jucatori care sunt?

  • kiruj
   Sunday, 6 January, 2013 at 23:55

   E greu de spus...Cert este, că CFR-ul din meciul de acasă cu Braga ar bate tot cu 3-1 Interul de astăzi, cel pierzând la Udine. Nu intru în detalii, că avem un oracol mai vechi şi mai calificat printre noi...În schimb, dacă combini meciul nostru pierdut de-acasă cu Galata cu un meci mai răsărit de-al lor, poate fi 2-0, 3-0 pt. ei. Deocamdată sunt foarte multe zile şi necunoscute până la meciul tur, din 14 februarie. Depinde de dozarea pregătirii noastre din Marbella (inclusiv a jocurilor de verificare), depinde şi de ce rezultate mai scoate Inter în campionat...Mai vedem.

 2. CJ-07-CFR
  Monday, 7 January, 2013 at 00:17

  Primul gol al lui Udinese a fost exact în stilul CFR-ului, după un contraatac mortal. Scorul e categoric, dar n-a fost un măcel de la început până la final. La 0-0 Inter a ratat o ocazie imensă. Sunt curios cum vor juca milanezii pe teren propriu. La Milano trebuie să dea CFR lovitura.

  • kiruj
   Monday, 7 January, 2013 at 00:46

   V-am minţit : în repriza a 2-a am ajuns acasă pe la min.78, când am dat drumul la TV, Udinese tocmai marca golul 3. A marcat Di Natale, parcă. Ne grăbeam undeva, am şi stins televizorul, oricum eram "lămurit", văzând scorul (3-0) şi acel gol. Gol de UCL, apărare ca la judeţ, băieţi. Balonul circulă pe semicercul interist nesthingerit, ajunge -lucru previzibil de secunde bune - în stânga, omul preia şi bagă un şut centrare în faţa porţii, iar apărarea interistă ştiţi ce face ? Doarme în picioare, fraţilor, şi -ca bonus- "dorm" în linie, între portar şi punctul de la 11 metrii, o băga şi Tatu ăsta mult lăudat de-a marcat un singur gol într-un sezon întreg la nu ştiu ce echipă de pluton ( e mai bine aşa, Caneto ?)...Gata, nu mai continui, că mă (ne) bate soarta de atâta sarcasm...Să nu uităm că nici suporterii interişti nu vorbeau mai cu respect, dacă se uitau -printr-o minune- la meciul nostru de acasă cu Viitorul (0-1). În plus campionatul e una, EL şi UCL sunt altceva, lucru verificat chiar la noi. Dar, mă repet, văzând Interul de astăzi, prima (dar şi a doua) impresie este dezolantă. Îi doresc să iasă din această groapă începând cu data de 22 februarie 2013...HAI CFR !!

  • Cristi
   Monday, 7 January, 2013 at 01:22

   Intrebarea e, cu ce echipa va juca? Deocamdata nu-mi este clar cam cine ar putea pleca in iarna realist vorbind, nu din balariile scrise de cotidianele centrale.

 3. kiruj
  Monday, 7 January, 2013 at 08:13

  Situaţia lui Inter seamănă untr-un fel cu cea a CFR-ului de acu' 2 ani, când după Mandorlini şi Cârţu a fost uns A1 la echipa mare Minteuan. Şi Stramaccioni a fost promovat de la Primavera Inter, înlocuindu-l pe mult mai titratul Ranieri în martie 2012. În cele 10 luni scurse de atunci lucruri deosebite nu s-au realizat, echipa se află într-o prelungită căutare de identitate ca joc, ca stil, dar şi ca rezultate. Cu deosebirea că la Inter nu prea există noţiunea de sezon apriori sacrificat (din varii motive), acolo e nevoie tot timpul de rezultate. Ei, că ele nu vin întotdeauna, asta-i o altă discuţie. Băieţii mai au vreo 5 săptămini la dispoziţie pentru reglaje (inclusiv 5-6 meciuri de campionat, nu ştiu exact câte), deci ar fi cam prematur să ne aventurăm în comparaţii şi în pronosticuri, contează foarte mult strategia cu care vom aborda noi cele 5 săptămâni de pregătire.

 4. ulise
  Monday, 7 January, 2013 at 17:40

  link Si Matias?

  • Cristi
   Monday, 7 January, 2013 at 18:40

   Nu m-as grabi... presa din Romania vinde jucatori pe baza de zvonuri, scouting, presupuneri, indigestii sau presiune de a scrie ceva si genera niste click-uri. Pe alte siteuri se scria ca nu se mai transfera jucatori de baza etc. Ce este cert e ca o echipa cu solicitarea de meciuri a CFR-ului are de obicei un lot de 3 portari, 8 fundasi, 8 mijlocasi, 4 atacanti in lotul de baza, la care pe parcursul sezonului se adauga testarea a 2-3 juniori talentati. Cum 5 plecari au fost deja anuntate, obiectivul fixat sunt 24 de jucatori valizi (plus 2-3 accidentati pe termen lung), ramin matematic inca 4 jucatori care vor pleca.

 5. Retardila
  Tuesday, 8 January, 2013 at 12:48

  Copy/Paste - ca se poarta - despre ce vom putea vedea pe Transilvania Look: În cantonamentul din stațiunea spaniolă Marbella, CFR Cluj va disputa șapte partide amicale. Cinci dintre acestea au fost deja stabilite, urmând ca în perioada următoare să se afle și numele ultimelor două adversare. “Amicalele s-au stabilit, cinci partide amicale și mai trebuie să stabilim două. Va fi cu Vfl Osnabruck primul, în 19, cu Lucerna, în 23, în 25 cu Young Boys Berna, în 30 cu Videoton, în 1 cu Dnepr”, a încheiat Mureşan.

 6. ulise
  Tuesday, 8 January, 2013 at 13:10

  Pana la urma se pare ca nu pleaca multi jucatori, pana si plecarea lui Bastos e incerta. Imi place ca echipa sa ramana puternica, dar nu cred ca valoarea jucatorilor ar creste dupa dubla cu Inter si in vara ar avea cote mai bune.

  • Cristi
   Tuesday, 8 January, 2013 at 14:08

   Nici eu nu cred ca valorile jucatorilor mai pot fi crescute semnificativ. Oricum lotul este f mare, daca luam in calcul si jucatorii imprumutati pe la alte echipe. A fost un semnal clar ca nu mai vin alti jucatori. Cit despre plecari, in Vest iarna se cumpara doar completari de lot daca exista accidentati pe termen lung, grosul pietei fiind in zona ex sovietica. Stiri gen Prosport cu Kapetanos la Mainz sunt prostii, dar nu m-as mira sa plece din jucatorii care au contract pina in vara si la care ar fi ultima sansa sa se obtina ceva bani (Godemeche, Nuno Diogo).

 7. vass bela
  Tuesday, 8 January, 2013 at 14:20

  Cristi, pe Nuno Diogo cam cat crezi tu ca vom incasa ?

  • Retardila
   Tuesday, 8 January, 2013 at 14:51

   Cred ca intrebarea corecta ar fi: Cat dam sa-l ia cineva? :))

 8. Cristi
  Tuesday, 8 January, 2013 at 17:10

  @Vass Bela.. eu i-am enumerat pe cei carora le expira contractele. Evident ca Nuno Diogo nu face parte din jucatorii marketabili. Dar pe un Godemeche se pot recupera macar macar onorariile impresarilor. Ideea e ca daca vrei sa reduci lotul la unul functional dureaza. La Schalke a durat un an si jumatate sa scape de frenezia lui Magath de a lua jucatori inutili si la Wolfsburg se estimeaza acum cam acelasi lucru. Iti dau doua exemple de chestiuni de rezolvat: - portari - excluzindu-l pe Nuno Claro sunt inca 6 jucatori sub contract (ii includ aici si pe imprumutatii Amadio si Tiut); acceptind aici ca Stacioiu e un nr. 2 matur pe termn lung si ca un nr 3 poate fi un junior talentat, inca sunt suficienti jucatori suplimentari - fundasi centrali : in prezent sunt 4 jucatori maturi, Piccolo fiind un 'tinerel' de 29 de ani; admitind aici prespectiva pe termen mediu a lui Cadu, e limpede ca cel tirziu in vara tb actionat

 9. justice
  Thursday, 10 January, 2013 at 14:20

  La revedere Aguirregaray! --> citynews

 10. vass bela
  Thursday, 10 January, 2013 at 15:22

  La revedere Luis Alberto - si el a fost doar imprumutat , ca si Matias - si bine ati revenit Ganea si Maftei ! ( despre Maftei credeam ca e in Cipru ) . Apoi dupa data de 15 dl dr. se va lauda cu reintoarcerea lui Bastos . Cam asta e poza de moment . Si poate va intrebati de ce nu pleaca pe bani buni jucatorii despre care s-a vorbit ? Pai citesc acum, ca MU ofera 6 mil euro pe un golgeter a unei formatii din Anglia, or noi vrem aproape aceeasi suma pe ai nostri ?! In fine, poate sunt eu ca deobicei cam exagerat si in realitate totul e ok !

  • Nea_Silica_MS
   Thursday, 10 January, 2013 at 16:20

   Matias adica Aguirre? Pai l-am cumparat in octombrie a.c. Iar in cat il priveste pe Alberto, nimic nu era decis inca pe data de 07 ianuarie: ziuadecj

   • caneto
    Thursday, 10 January, 2013 at 16:53

    Mie mi-s dubioase chestiile astea. In cazul lui Luis Alberto, daca CFR are drept de preemtiune, presupun ca este specificat in contractul de imprumut suma exacta pentru care se poate transforma imprumutul in transfer definitiv, deci de ce este nevoie de o “ofertă pentru a-l cumpăra definitiv”? Apoi, chiar nu cred ca imprumuturile s-au facut pe trei luni sau in asa fel incat cluburile proprietare sau impresarii jucatorilor sa-i poata lua inapoi “cand vrea muschii lor”, mai ales ca este vorba despre jucatori de pe lista Uefa. Bastos, Nicoara, Aguirregaray, Luis Alberto, is deja 4 de pe lista. Bun, putem inlocui 3 dintre ei pe lista, dar Doamne feri, mai vin niste oferte de nerefuzat (se intalneste cererea cu oferta :)) si ni se accidenteaza vreo 2-3 cu Inter si Tottenham, si-atunci pe cine mai bagam in teren sa putem juca finala?

    • barox
     Thursday, 10 January, 2013 at 17:47

     sa dea Domnu sa se intample asa ...imi vand casa sa ma duc la Amsterdam !

 11. ulise
  Thursday, 10 January, 2013 at 16:09

  Pacat de Matias, putea fi un jucator important pentru noi. Un pic disciplinat tactic si putea fi un jucator esential. Meritau facute eforturi sa fie pastrat.

 12. adrian 4
  Thursday, 10 January, 2013 at 16:11

  daca ajunge Aguirregaray la steaua sa il ia dracu pe muresan si pe toti din conducere ca nu sunt in stare sa tina jucatorii buni cum dracu sa trecem de inter cu ganea si hora

 13. Nea_Silica_MS
  Thursday, 10 January, 2013 at 16:30

  Muri declara ca Alberto merge cu echipa la Marbella: citynews Tot acolo afirma ca Aguirre nu va fi cumparat. Io am citit in presa ca Aguirre a fost deja cumparat: link. Acum, cei de la cheferetv zic ca l-am scapat pe Aguirre... Naiba sa-i inteleaga...

  • justice
   Thursday, 10 January, 2013 at 16:44

   Daca Muri a declarat asta, e clar ca e pe bune! Asta e, avem inlocuitor bun pentru Matias... PANIN!

 14. james
  Thursday, 10 January, 2013 at 18:05

  Imi pare foarte rau de Aguirregaray.. dupa mine, era unu dintre cei mai talentati jucatori din lot, care putea sa creasca foarte mult. Dupa parerea mea, cred ca se putea face un mic efort sa ramana, asta depinde si cat "mic" ar fi trebuit sa fie efortul. Sper totusi sa nu fie adevarata informatia, si totul sa fie un joc al conducerii pentru a mai lasa din comisioane impresarii..

 15. Cristi
  Thursday, 10 January, 2013 at 18:17

  Hai sa nu dramatizam. In primul rind nu stim clauzele din contractul jucatorului. Aguirregagaray a venit intr-un moment de criza cind clubul a cautat solutii pe termen scurt. E posibil ca in aceste conditii clubul sa nu fi avut cele mai bune optiuni de cumparare negociate. Poate ca initial clubula crezut ca va fi tot un fel de Bjelanovici dar jucatorul a evoluat peste asteptarile initiale. Oricum, de la Fabbiani incoace, CFR e patit cu jucatorii sudamericani ale caror drepturi nu sunt detinute de cluburi europene ci impartite de un lant intreg de impresari, cluburi etc. Asa ca chiar daca sportiv e o pierdere eposibil ca economic renuntarea la el sa fie cea mai buna decizie.

 16. csongi
  Thursday, 10 January, 2013 at 19:35

  Păcat de "Vasilegaray", foarte simpatic tipul, putea deveni noul Tony. În fine, nu ştim datele problemei, dar parcă au greşit renunţînd la el. Deja avem trei plecaţi de pe lista uefa (după Bastos şi Nicoară). Poate îi vor inscrie pe Deac, Weldon şi Martinez, teoretic nu scade valoarea lotului.

 17. vass bela
  Thursday, 10 January, 2013 at 20:02

  CFR a refuzat sa plateasca 1,6 mil euro pt un transfer definitiv . Mare greseala dupa mine, peste 2 ani valoarea lui Matias putand usor ajunge la 3-4 mil, mai ales ca este si international . In plus daca vine o oferta buna pt Pinto, iar vom juca cu Panin sau Maftei ?! PS . Cristi, daca imrumutul unui sud- american este asa cum zici tu, adica total dezavantajos, de ce il mai faci ?

  • justice
   Thursday, 10 January, 2013 at 21:30

   Nu te lua dupa sumele vechiculate in presa, nu ai de unde sa stii ca sunt adevarate. E foarte posibil sa se fi cerut si 3 milioane pe Matias cu toate "coditele" de la impresari. Chiar Paszkany spunea intr'un interviu si citez: "Fabbiani a fost cel mai scump jucător din istoria clubului. Pereira a costat 2,5 milioane de dolari, iar Fabbiani în jur de 3, dacă nu chiar peste. Jucătorii sud-americani au după ei un cîrnaţ de proprietari, nu e ca în Europa, şi trebuie să te înţelegi cu fiecare în parte." Deci, mai usor cu criticile si nu te lasa influentat de toate tertipurile murdare din presa damboviteana. Numai bine!

   • Cristi
    Thursday, 10 January, 2013 at 21:44

    La asta ma refeream si eu. Se pare ca pretula forst prohibitiv, indiferent de motive. Un club serios trebuie sa poata spune si NU, altfel politica sa nu mai e consecventa. In ultima vreme jucatorii au fost imprumutati pe suma X si apoi cumparati undeva in jurul a 1 mil. euro daca au confirmat. Personal nu vad nici un motiv de a abdica de la acest principiu, neexistind o lipsa acuta de jucatori in lot sau sub contract. @Vass Bela.. Pian sa speculam ca un jucator ajunge la valoarea X sau Y sa vedem ca asta e teoretica, pina ce acesta nu a fost vindut si banii incasati. Referitor la intrebarea ta cu imprumutul, ai uitat cind a fost efectuat? Dupa ce clubul s-a calificat in Champions League si mai multi jucatori au fost accidentati. Meciul cu Basel s-a jucat pe 29 August si 'umplutura' formata din Bjelanovic, Aguirregaray si Dos Santos a fost anuntata pe 2 septembrie iar fereastra de transfer s-a inchis pe 3. Crezi ca in 3-4 zile au fost negocieri in detaliu cu optiuni si ce ar putea ajunge jucatorul in 2-3 ani? Trebuia rezolvata o problema pe termen scurt. Tie daca ti s-a spart o tzeava in baie te gindesti la ce design de armaturi se potriveste cu faianta?

   • Alin
    Friday, 11 January, 2013 at 08:29

    Corect; oricum si suma de 1.6 mil e mare pt un fundas care nu joaca titular. Ar insemna ca CFR a ajuns deja la un "next level" de care tot amintim. Eu as fi super multumit daca am cumpara un mijlocas creativ in banii astia. Oare Martinez mai face parte din lot? Speranta mea sta in Paulo Sergio, de la el astept acum sa resusciteze jucatori precum Hora, Valente, Sepsi.

    • kiruj
     Friday, 11 January, 2013 at 09:15

     Aşa este. Cele mai bune transferuri în ultima perioadă s-au realizat fără bani, prin "resuscitarea" lui Bastos şi a lui Rui Pedro. În afară de cei trei amintiţi de tine mai sunt şi alţii, care după o eventuală "revenire cu capul" pot fi folositori.Chiar sunt curios cum stă treaba cu Martinez ăsta, dacă ne-ar ajuta doar returul ăsta, tot bine ar fi.

 18. Cristi
  Friday, 11 January, 2013 at 15:48

  Alin, 'next level' nu este definit neaparat de pretul mediu de cumparare a unui jucator.Important e de ex. ca fiecare echipa nou formata sa fie mai buna decit cea din ciclul anterior. Sau ca un ciclu sa nu mai fie de doi ani si sa poata fi extins la trei (altfel spus participarea in cupele europene sa nu aduca automat o sincopa in campionat). Sau ca lotul sa fie gindit din ce in ce mai punctual si nu cu jucatori veniti en masse si 'curatenii de iarna'. Deocamdata, jucatorii veniti in vara inainte de sezon sunt un cistig cert si sunt semnale pozitive ca structura de baza a echipei nu va fi vinduta la preturi mediocre.

  • Alin
   Friday, 11 January, 2013 at 16:09

   Total de acord cu tine, la toate postarile. Eu ma refer la praguri de preturi pt cumparare si, mai ales, salarii. Cu achizitii de max 1 milion si salarii de 200 de mii nu vom ajunge unde ne dorim pe plan international. Am mai spus, FC Porto e modelul de urmat: vinzi, cumperi talente, vinzi mai scump, cumperi talente mai mari, etc. In campionat, ce mentionai tu, e suficient pt o lupta echilibrata cu Steaua. Eu sunt curios care e strategia CFR-ului, ce se vrea pt viitor?

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>