Thursday, Jul. 19, 2018

De gustibus

Written By:

|

Tuesday, 22 January, 2013

|

Posted In:

|

19 Comments

De gustibus

Am selectat – să zicem după criterii mai mult obiective și mai puțin subiective – 30 dintre transferurile realizate de CFR de la „reanimare” încoace, într-o încercare de a testa gusturile/preferințele suporterilor ceferiști în materie de transferuri. E, în fapt, o încercare de evaluare a relației dintre oferta venită din partea conducerii CFR și recepția (că nu prea poate fi vorba de satisfacerea cererii) de la nivelul suporterilor.

Notarea se încheie în data de 25 ianuarie 2013. Vă mulțumim!

UPDATE – Rezultatele > aici

Share This Article

Related News

„Speranţa moare ultima” (citat dintr-un banc al lui Retardilă)
Am stat subiectiv și am judecat obiectiv
Obiectivul Tribunei CFR 2014-2015

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(19) Readers Comments

 1. Ioan Dacid
  Tuesday, 22 January, 2013 at 15:57

  Prietene ai ales cele mai bune transferuri facute de club, mi-a fost chiar greu sa fac diferenta intre ele.

 2. Cristi
  Tuesday, 22 January, 2013 at 16:24

  Buna ideea, desi va fi greu sa fim obiectivi. Sper ca totusi cei mentionati sa fie apreciati prin ceea ce au adus in etapa in care au fost luati.

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 22 January, 2013 at 17:15

   Corect! E motivul pentru care am prezentat transferurile în ordine cronologică.

 3. caneto
  Tuesday, 22 January, 2013 at 16:27

  07, totusi, o mica explicatie, pentru a fi clara treaba, 3 e de bine, 1 este transfer prost, iar 2 e asa si asa? Pun si eu intrebarea dupa ce i-am insemnat pe toti cu 3, mai putin Y. Kone. :)

  • Nea_Silica_MS
   Tuesday, 22 January, 2013 at 17:09

   Mda. Plaja e mult prea mica. Daca atat permite siteul, asta este (pana la urma calul de dar...). Altfel as fi extins plaja de la 1 la 5 (macar), ca sa putem nuanta.

   • CJ-07-CFR
    Tuesday, 22 January, 2013 at 17:13

    Inițial am avut plaja de 1-5, dar aia sugera total nedorit că unele dintre transferuri ar fi fost catastrofale. În plus, plaja de 1-3 reduce efectul voturilor la mișto.

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 22 January, 2013 at 17:11

   3 - e de FOARTE bine; 2 - înseamnă că ceva a lipsit ca să fie 3 (după criterii ale fiecărui suporter în parte); 1 - înseamnă că a lipsit ceva mai mult pentru a rămâne un transfer excelent, de nota 3 (sic!). N-am considerat niciunul dintre cele 30 transferuri drept un transfer prost sau fără importanță! Să iau doar două exemple: Stăncioiu apare în listă pentru longevitatea la club și pentru faptul că a câștigat cel puțin un trofeu al suporterilor; Y.Kone „al tău” a fost considerat un transfer trăznet la vremea lui și chiar dacă n-a confirmat la nivelul așteptat, nu cred că se poate zice că a fost inutil. Bineînțeles că mi-am permis și un pet de 2 litri de subiectivitate, nu doar o doză (L-am inclus pe Dani, unul dintre favoriții mei. L-am inclus pe Beto - care a fost doar împrumutat - dar l-am lăsat afară pe Luis Alberto, cel care a intrat în istorie pe Old Trafford.).

   • Cristi
    Tuesday, 22 January, 2013 at 18:10

    Tocmai de aia e bine sa il judecam pe fiecare in functie de ceea ce a insemnat la vremea lui. Daca tot spui de Beto, nu conteaza ca a fost imprumutat sau nu, ci ca a fost prima oara cind un nume cu adevarat mare a venit sa isi relanseze cariera. Daca tot vorbim la alte postari de 'nivelul urmator', cred ca asta a fost si criteriul pentru cei 30.

 4. kiruj
  Tuesday, 22 January, 2013 at 18:18

  Văd că te-a "infectat" şi pe tine joaca cu notarea, Dinule ! Şi cu drepturile de autor şi cu celelalte tâmpenii cum rămâne, prietene ? Oricum nu vei scăpa nepedepsit, voi calcula accize la greu....:) E cam greu să dai alte note decât 3 (eu am dat totuşi vreo şapte note de 2), în anumite etape ale erei moderne a CFR-ului toţi jucătorii enumeraţi de tine au avut un aport semnificativ, diferenţe existând, desigur, dar măsurabile doar cu 2 sau 3, părerea mea. Cum (bine) zicea Cristi, e greu să fii obiectiv, excelentele rezultate din toamnă îi pun în "pole-position" pe "eroii de la Manchester", de ex. Noi, suporterii, am crescut şi am evoluat "step-by-step" ca şi echipa, şi în 2006 îl consideram pe Anca la fel de important ca şi pe Sougou acum, după 7 ani de zile. Adică când notez un jucător, trebuie să fac o întoarcere în timp, să văd ce pretenţii aveam atunci de la echipă/conducere şi faţă de acele pretenţii cum se raportează jucătorul în cauză.

 5. caneto
  Tuesday, 22 January, 2013 at 20:29

  He, he, 07, articolul asta mi-a adus aminte de niste comment-uri mai vechi: == De cj.07.cfr pe 12.11.2011 la 12:40 @caneto - Dacă e să facem top 3 personal al ”regretaților”, eu zic așa: 1.Fabbiani (spectacol complet, orice s-ar povesti despre el extra-stadion), 2.Didi, 3.Dubarbier, 4.Dani, 5.Culio, 6.Trică, 7.Pereira, 8.Coroian, 9.Tony, 10.Anca, 11.Tomas Costa, 12.Pedro Oliveira, 13.Traore. S-ar putea să-mi fi ieșit mai mult de 3... PS: Nu, nu l-am uitat pe Deac. Nu mi-a plăcut niciodată, sorry! == De caneto pe 12.11.2011 la 19:17 Hai ca-mi place toptreiulpersonal al plecatilor, sa fac si eu un clasament:1. Fabbiani 2. Traore 3. Trica 4. Coroian 5. Pedro Oliveira 6. Culio 7. Dubarbier 8. Dani 9. Manuel Jose 10. Pereira 11. Tony 12. Semedo 13. Tomas Costa 14. Didi 15. Tilinca 16. Deac 17.Galiassi === De cj.07.cfr pe 12.11.2011 la 19:58 @caneto - Mă uit la Top 3-ul tău de 17 și văd că l-am uitat pe Semedo! Îl bag pe 9, după Coroian. Da' observ că nici tu nu te-ai dat în vânt după Y.Kone... :) ==/== Eu imi reactualizez topu’, pentru ca in cele 14 luni trecute de-atunci au mai plecat cativa jucatori, Deac s-a intors (out din top), Weldon a si plecat, a si revenit (deci cum intra, asa si iese din top :)). Top3 reactualizat: 1. Fabbiani 2. Traore 3. Trica 4. Coroian 5. Sougou (l-am pus, nu ma coiesc atata) 6. Peralta 7. Beto 8. Bastos 9. Pedro Oliveira 10. Renan Garcia 11. Culio 12. Dubarbier 13. Dani 14. Manuel Jose 15. Pereira 16. Tony 17. Semedo 18. Tomas Costa 19. Didi 20. Tilinca 21. Alcantara 22. De Zerbi 23. Galiassi.

 6. fotbalfan
  Tuesday, 22 January, 2013 at 23:05

  fiecare transfer, la momentul sau, a fost de 3. aproape fiecare. oricum, mai imp e sa discutam de sougou si OM, felgueiras si manchester si kape si standard liege. daca vindem asa, va dati seama ca ne deschidem piata de vanzare/cumparare in 3 tari. ar fi niste lovituri de imagine excelente. hai ai nostri! P.S: romanescu e chiar asa de tare afectat de meciul de duminica incat nu mai zice nimic ?

  • caneto
   Wednesday, 23 January, 2013 at 08:32

   Conform mercato.eurosport.fr, publicat în data de 23/01/2013, la 00:46, actualizat la data de 23/01/2013, la 06:14, Nicolas Vilas: Modou Sougou si Olympique Marseille au ajuns la o intelegere si au definitivat un contract pe 3 ani si jumatate. Negocierile intre cluburi au fost reluate marti. Romanii au solicitat 4 milioane de euro, dar s-a ajuns la un acord de principiu pentru 3 milioane. Este de asteptat ca intelegerea sa fie semnata si oficializata in aceasta dimineata. Conform citynews, marti 22 Ian. 2013 22:19: Transferul senegalezului Modou Sougou de la CFR Cluj la Olimpique Marseille pare să fi intrat în impas. În emisiunea Fotbal LOOK, la televiziunea LOOK TV, finanţatorul grupării ardelene a anunţat preţul corect pentru care CFR e dispusă să se despartă de Sougou. "Olympique Marseille e interesată de Sougou. Noi am cerut 5,5 milioane de euro, aşteptăm oferte care să fie aproape de această sumă", a spus Arpad Paszkany. Omul numărul unu de la CFR Cluj a dezvăluit că există nume importante din fotbal care s-au interesat de serviciile lui Sougou, însă negocierile nu au evoluat aşa cum şi-ar fi dorit. "Doritori sunt pentru Sougou, dar încă nu s-a întâlnit cererea cu oferta. Au venit mai multe cluburi la negocieri, mai mulţi agenţi care au propus diferite combinaţii, cu bani, cu jucători, cu procente, combinaţii ce aduc a talcioc pe care nu am putut să le acceptăm. Echipe cu nume mari şi cu palmaresuri, despre care se spun că au bugete impresionante, vin mai mult cu propuneri combinative, decât cu sume de bani pe care să le ofere cu certitudine" Finanţatorul "feroviarilor" a mărturisit în emisiunea Fotbal LOOK că a refuzat propunerea de transfer înaintată de belgienii de la Standard Liege pentru grecul Pantelis Kapetanos. Echipa lui Mircea Rednic a făcut o ofertă "mai mult decât neserioasă", crede Arpad Paszkany."A fost o ofertă pentru Kapetanos, de la Standard, dar a fost mai mult decât neserioasă. I-am refuzat elegant. E ca şi cum noi am face o ofertă de două milioane de euro pentru Messi", a spus finanţatorului clubului clujean de fotbal.

 7. Calin Cocora
  Wednesday, 23 January, 2013 at 01:07

  Primul 11 al transferatilor din era dupa mine ar suna cam asa Beto-Toni, Cadu, Piccolo, Pereira - Peralta, Murresan - Sougou, Trica, Dubarbier - Traore. Rezerve la mare concurenta, Felgueiras, Ivo Pinto, Renan, Culio. 07 marturisesc ca m-ai pus in mare incurcatura, ca si cum m-ai fi pus sa adun apa cu foc si sa-mi ceri rezultatul exprimat intr-un numar natural. Trebuia sa precizezi daca te referi la impresia din momentul transferului sau la confirmarea in timp. Utila mi se parea si evaluarea functie de postul pe care joaca. Una peste alta Traore mi se pare transferul cel mai important, nu pentru contributiile sale la vreun succes, ci pentru succesul afaceri Traore. A fost primul transfer care a indicat o cochetarie cu mentalitatea de club mare. Conducatorii nostri au adus o tanara speranta nu de la Bistrita, zalau sau mai stiu eu de unde, nu a adus un junior needucat din Africa si a facut o excelenta afacere. Traore e important si pentru ca a facut presa din multe tari sa arunce o privire spre CFR, ne-a facut mai vizibili pe piata transferurilor. Urmeaza Pereira, pentru ca a fost cel mai scump jucator adus in Romania (a fost proba de curaj) si pentru ca ne-a introdus in circuitul lui FC Porto. Al treilea este Beto, pentru ca fost primul jucator cu CV serios, aflat in zona vederile antrenorilor unei nationale de top, venit Romania, la care se adauga un moment de referinta. Sefilor le-a dat Dumnezeu minta romanului cea de pe urma, au inteles ca o echipa serioasa si cu pretentii incepe cu portarul. Deziluzii maxime dintre tranferurile de top, Fabbiani, Kone si, cu voia voastra chiar daca nu e inclus in lista de votabililor, Dorsin, el a venit la echipa din postura de component al nationalei Suediei si s-a dovedit un mare fas. Inca nu stiu cat a fost vina lui Dorsin si cat meritul lui Andone. Dupa mine Ando a contribuit din plin la esecul Fabbiani, era cat pe ce sa faca si din Culio un esec, Dorsin socot ca a fost tot esecul lui.

 8. Luk2170
  Wednesday, 23 January, 2013 at 11:22

  Acest tabel este numai cu transferurile reusite. Ar trebui facut unul si cu transferurile ratate pentru comparatie.

 9. ulise
  Wednesday, 23 January, 2013 at 12:53

  Apropo de amicalul de aceasta ora (pe care il urmaresc livetext), vad ca PS foloseste acelasi sistem de rulare a tuturor jucatorilor. Meciul cu Inter fiind aproape, cred ca era mai util sa cristalizeze primul 11 si sa insiste pe el, mai ales ca in primul 11 trebuie (re)integrati Weldon, Deac si Maah. Cel putin asa face cealalta echipa angrenata in Europa. Noi insa, practic testam jucatori: Muniru, Paun, jucatori care nu vor juca sigur in meciurile cu Inter. Mai degraba pregatim returul decat meciul cu Inter. Nu inseamna ca vom capitula cu Inter, ne vom juca sansa, dar cu plecarile previzibile ce nu pot fi oprite, forta de joc va scadea evident. Pana la urma e firesc sa se intample asta, sa vedem insa ce pregatim pentru retur si mai ales pentru vara urmatoare.

 10. Luk2170
  Wednesday, 23 January, 2013 at 13:53

  Sunt dezamăgit de jocul echipei în acest al doilea amical, lejeritatea din pregătire se regăseşte şi în jocurile amicale. Stau şi mă întreb dacă s-a propus ceva pentru acest retur. În cele 2 amicale nu am văzut nimic, nici o strategie. Am câştigat dar Lucerna s-a prezentat mai bine, mijlocul lor a fost peste al nostru. Mă dezamăgeşte însă evoluţia slabă unor jucători improtanţi cum ar fi Pedro şi Deac. Mijlocul nostru e varză ( Gedemeche, Celestino, Muniru, Hora, Pedro, şi chiar Mureşan) este foarte lent şi nu e în stare să construiască nimic. Se simte puternic lipsa lui Bastos, nu ştiu cu ce jucători se va realiza construcţia jocului, cred că şi PS a văzut asta şi şi-a băgat piciorul în ea pregătire.

  • kiruj
   Wednesday, 23 January, 2013 at 14:49

   Probabil strategia de luptă este să ne pregătim de Inter cu rezultate de 1-0, cu catenaccio...:) CFR nu a făcut niciodată jocuri entuziasmante în amicale (de regulă i-am urmărit şi în pregătiri), cam asta a fost exprimarea medie în toate partidele din toate cantonamentele, fie ele de vară, sau de iarnă. Ce şi cum, nu ştiu, dar tot au "cules" 3 titluri şi 3 Cupe, de multe ori contra unei corporaţii întregi de bandiţi şi mafioţi. Câteodată nici eu nu puteam găsi o explicaţie logică (doar nişte presupuneri mai mult fanteziste) pentru această transformare magică. Să nu fie altfel nici acum...HAI CFR !!

 11. thedarkside
  Wednesday, 23 January, 2013 at 14:42

  Imi amintesc jocul de pregatire din vara trecuta, cu Andone pe banca tehnica, contra Corvinului din Hunedoara, cand in prima repriza titularii au jucat prost si eram condusi la pauza iar in repriza a doua rezervele au intors cumva rezultatul.... Foarte departe de ceea ce am vazut apoi in UCL...

 12. barox
  Thursday, 24 January, 2013 at 01:21

  De departe cel mai bun transfer Fabbiani. Zic asta pentru valoare incontestabila a jucatorului. Partea a doua, ca nu a fost tinut in frau de Andone, si ca i-a placut sarmaua romaneasca si Obsessionu e alta treaba. Singurul jucator care "cara" in spate 2 fundasi si mingea ii ramanea intre picioarele lui. Pacat de el !!!!!! BETO ...ca vad ca e tare laudat...in comparatie cu Felgueiras e mai slab ! ...si ce a facut pt CFR... a gafat la Sibiu ceea ce ne putea costa titlul....a venit-a plecat , nu a fost TRANSFER a fost imprumut. La fel si L Alberto toata lumea dupa meciul cu Manchester l-a ridicat in slavi...si ....a plecat !

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>