Thursday, Aug. 16, 2018

Felgueiras, azi pentru noi, / Ai fost Nuno Claro doi!

Written By:

|

Friday, 22 February, 2013

|

Posted In:

|

87 Comments

Felgueiras, azi pentru noi, / Ai fost Nuno Claro doi!

Un meci care acum, după ce mi-am înghițit berile de amar, mă obligă să întreb:

Kiruj, de ce oare nu putem nota antrenorul?

Rui Pedro, cât de steril poți să fii?

Rada, cât de mult poți desface picioarele? Partea asta cu picioarele nu e apanajul fotbaliștilor adevărați.

Felgueiras, câte bune intenții pavează drumul de la sublim la ridicol? Uneori, se pare, dragul nostru Super Mario, că succesul e precum gleznierele cu plumb: face picioarele grele, așează ceață pe creier și arcuri în mănuși.

Hora, dragul nostru, unde și cu ce mare antrenor ai învățat să închizi ochii amândoi în momentul șutului? Aș vrea să știi că marii fotbaliști îi deschid larg.

Sepsi, omule, ai înțeles ceva din sarcinile de joc?

Cadu, oare de ce, mai mereu în ultima vreme, căpitanul ne penduleză între bine și gafeor de serviciu?

Piccolo, cum de reușești meci de meci prin acuratețea prestațiilor, prin excelente demonstrații pe viu de știință tactică?

Ivo Pinto, oare cât ne vom mai bucura că îmbraci tricoul vișiniu?

Godemeche, de ce mereu disciplinat tactic, de ce ne obligi mereu să exclamăm, ne-a rămas dator?

Camora, ce să înțelegem, peste iarnă a dispărut fotbalistul și a rămas mafiotul?

Kapetanos, Kapetanos, unde ți-au dispărut toate părțile norocoase ale corpului? Așteptăm să te faci bine cu dosul, cu pieptul, cu tibia, cu nasul, cu genunchiul etc…

Maah, știi, Sougou era iubitor de filosofie și asta a făcut să fie mai plin de soluții, chiar dacă la calități cred că-l depășești, nu neapărat la viteză, dar la forță și tehnică sigur…

Valente, dragule, speranțele noastre te tot așteaptă, dar până când? Cum să te convingem să ne arăți și altceva decât un fotbal leșinat, fără vlagă?

Gabi, ai făcut ce-ai făcut și te-ai ferit de întrebări.

Mister, te-am primit cu pâine și sare, dar vrem să-ți spunem că pe meleagurile noastre un filosof spunea că „încremenirea în proiect” este adevărata esență a prostiei; Sougou nu ți-a spus nimic înainte de plecare?

Mister, oare faptul că sistemul cu trei fundași a dat rateuri la Milano, n-a fost destul? Oare era nevoie și acum de același exces de fundași care nu erau în stare să se sincronizeze?

Mister, cum se face  că avem mai mult mingea, că bifăm tot mai multe minute la posesie și tot mai puțină eficiență ofensivă, tot mai puțină siguranță defensivă?

Mister, lecția Steaua vă spune ceva? Cum vi se pare că stau fizic, comparativ, evident?

Mister, de ce pare atât de mare diferența de pregătire fizică între Maah și ceilalți?

Mister, mintea mea nu poate înțelege cum se poate face joc de posesie cu o gașcă de fundași lenți și cu carențe tehnice, aveți explicații? Oare partitura tactică nu trebuie adaptată jucătorilor disponibili? Oare nu așezarea și rolurile în care i-ați distribuit au fost cauzatoare de greșeli? Oare nu prin ce le-ați cerut să joace i-ați făcut vulnerabili și predispuși greșelilor decisive și oare nu această predispoziție i-a făcut fricoși? Și oare nu cumva frica le-a confiscat încrederea de a juca, de-a îndrăzni un pic mai mult? Oare dacă jucau ce știu să joace, nu aveau mai multe șanse să-și surprindă adversarul? Orice mi-ați spune și ne-ați spune de pericolul reprezentat de Inter când are posesia, sunt nevoit să vă contrazic. Inter e periculoasă când nu are mingea, Inter, în întreaga sa istorie s-a ferit de posesie și atacul pozițional, chiar și când celebrul dumneavoastră concetățean a câștigat CL. Vă reamintesc, Barcelona a confiscat mingea și nu i-a folosit la nimic. Vă suspectez că nu prea trageți învățături din istoria fotbalului. Eu cred că Interul era încurcat la maxim dacă i se dădea mingea, dacă trebuiau să treacă mai mulți jucători de mijlocul terenului. Erau multe șanse ca, din când în când, viteziștii noștri să fructifice vreo degajare. Cu abordarea dumneavoastră le-ați oferit lor șansa să profite de lentoarea noastră, în timp ce a lor nu se vedea, pentru că, tocmai noi, i-am silit să stea grupați aproape de poarta proprie. Ce părere aveți? Da, Mister, am avut ocazii, să admitem că am jucat frumos, dar, concomitent, suntem obligați să admitem că ne-am expus singuri, iar dumneavoastră trebuie să recunoașteți că ați mizat pe o carte greșită. Puteți?

Domnule Iuliu Mureșan, oare accidentările acestea, care nu se mai termină, nu sunt datorate preparatorului fizic?

Domnule Iuliu Mureșan, din cantonamentele spaniole au venit zvonuri că echipa se pregătește bine, oare s-a pregătit de curățenia de vară?

Domnule Iuliu Mureșan, oare de ce prin competența dumneavoastră și ai celorlalți diriguitori m-ați silit să urmăresc un meci de fotbal cu gândul la capra vecinului?

Domnule Arpad Paszkany, oare vi se potrivește proverbul „gura păcătosului adevăr grăiește”? Trebuie să credem că, după manifestarea dezinteresului, declarațiile privitoare la prime au fost reale sau doar dregerea busuiocului?

Domnule Arpad Paszkany, vi se pare firesc ca, după ce am obținut un pic de respect în Europa, să începem cu a pune pete pe blazon?

Domnule Arpad Paszkany, nu vi se pare că „obrazul subțire cu cheltuială se ține”? Admiteți că draga dumneavoastră expresie, nimeni nu e de neînlocuit, e lipsită de acoperire în cazul Bastos? Dacă nu admiteți, atunci propun să înlocuiți o roată de la Ferrari-ul dumneavoastră cu una de 165 pe 13 de la un Citroen C1, ce ziceți? Știu că nu e nici o legătură între Ferrari-ul ce cu onor îl dețineți și CFR, dar între Bastos și CFR era.

Domnule Arpad Paszkany, nu vi se pare că, nu aș fi crezut să spun vreodată asta, Steaua ne-a dat exemplu de abordare serioasă a unui meci?

Domnilor diriguitori ai clubului, v-ați gândit că sucesul de azi poate instaura hegemonie în Ghencea? V-ați gândit că proiectul minimalist e mai aproape de eșec decât oricare altul, v-ați gândit că o hegemonie la îndemână la un moment dat, ratată din prea multă cumpătare, poate aduce la nivel de echipă obișnuința cu eșecul?

Admit că un eșec cu Inter nu e un capăt de țară, că mai există viață și după eliminare. Ce e greu de admis e senzația că Inter a jucat cu noi ca și cu o echipă mică, de categorie net inferioară, au lăsat senzația că fac tot ce vor ei, că adversarul e un amarât de sparing partner. Da, se jucau cu noi cum se joacă șoarecele cu pisica, da, ne-au scos fotbalul din vise și ne-au dat cu terenul în cap, noroc că erau italieni că alminteri râdeam de noi înșine mai ceva decât de brânzarii ăia nenorociți după meciul cu Stuttgartul ală (de erau nemții vreunui Hamburg, încasam vreo 7 la câtă determinare am arătat). E adevărat că și bara a fost contra noastră, și aerul din careul mic al lui Handanovic, și fiecare fir de iarbă, și arbitrul polonez care sunt sigur că a avut lecția învățată, norocul lui că n-am fost în stare să-l constrângem să o pună în aplicare, dar de dat în petec tot și-a dat câte un pic, interpretând italienește toate fazele la limită. Vina nu-i a lui, e a noastră, mai exact a lui Paulo Sergio, care parcă a pus echipa în teren astfel încât să ni se vadă toate carențele, toate tarele, oare de ce? Admit că amărăciunea e dublată și de faptul că m-am lăsat ademenit de necuratul și-am tras cu ochiul la telemiști și-am început a le dori să le moară capra. Dragi diriguitori ceferiști, Mister, dragi jucători, ce aveți oameni buni cu noi, de ce vreți să ne transformați din ardeleni mândri, în pizmași ai Stelei?

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
S-a rezolvat, nu se poate…
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]

About Author

admin

(87) Readers Comments

 1. fotbalfan
  Friday, 22 February, 2013 at 01:51

  in aceasta seara, ca suporter cfr, m-am simtit mic. de ce altii pot sa joace cu tupeu si sa se califice mai departe (da, ajax a tratat lamentabil returul si a si jucat extrem de prost), sa adune victorii europene si suporteri si noi nu? da, felicit toata echipa pt accederea in grupele CL si pt istoricele 10 puncte insa ramane un gust amar si raman carentele vizibile cu ochiul liber - pornind de la abordarea unor jocuri, la cresterea juniorilor, la relatia cu presa, la relatia cu suporterii (asta e execrabila). referitor la suporteri si la cum ii doare-n parti dorsale pe conducatorii nostri e de mentionat faza din finalul meciului cand s-a spus la statie sa nu se mai fluiere in tribune. voi cine credeti ca a avut aceasta mirifica idee? nu va suna a comunism, securitate etc ? asta e din ciclul suporterii la boxe. idei marete care ne baga in penibil pana peste nas. din fazele astea deduceti si voi ce inseamna suporterii pt cei din conducere. inca o data, desi iesim cu un gust extrem de amar din europa, felicitari intregii echipe(de sus pana jos si si pe la mijloc) pt performanta din acest an! INSA daca nu se invata din greseli si din lectiile oferite de alte cluburi nu avem viitor. poate cateva tunuri si la gara. nu "ma cant" ca nu e prohod insa ulciorul nu merge de multe ori la apa(campionatele si caificarile nu se vor mai castiga fara fotbalisti buni, fara un public efervescent langa echipa(si publicul trebuie castigat si inmultit!), mizand doar pe noroc si situatiile favorabile). raman langa CFR desi nu e la moda si desi conducatorii fac tot posibilul sa-mi arate cat de mult NU contez ca suporter CFR. hai ai nostri!

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 03:25

   Ai atins un punct sensibil, relația club-fani, una dezastros administrată. Despre fluierături m-am exprimat în articolul precedent (prohodul după Inter). A fost prima întâlnire a echipei cu spectatorii după o victorie și o calificare istorică, spuneam că ar fi păcat ca echipa să fie fluierată. Cui fac bine fluierăturile? Vorbim de atașamentul jucătorilor față de club, de cine să se atașeze, de un public incapabil să răsplătească o performanță? Nu prin fluierături se obține implicare, se obțin doar gesturi de frondă, sunt exemple cu degețelul sus (Bastos, Traore), sau înjurăturile printre dinți proferate de Hora.

 2. G
  Friday, 22 February, 2013 at 01:55

  ce palma ne-o tras azi Steaua....sper sa o fi simtit si conducerea ...

  • tegean
   Friday, 22 February, 2013 at 02:02

   Au dorit, au vrut aşa că în 7 martie Steaua va juca cu Chelsea iar în 9 martie CFR va juca cu CSMS Iaşi. Poate că, ar spune unii,o miză importantă (chiar disperată?) era justificarea intoxicării deşănţate a românilor cu naţional-stelismul . Chiar dacă le-a reuşit (reuşit!) iar pt. cel puţin încă un an vor fi, PESTE TOT, nesfârşite ode triumfaliste şi ne va bântui Infractorul Luminii, cei care nu pot spune azi ,,bravo lor,, ar fi bine să nu spună nici altceva despre Steaua...măcar o vreme.

 3. avalon1
  Friday, 22 February, 2013 at 02:28

  Lui Felghe ii place foarte mult la Cluj , si face tot posibilul sa mai ramana :O).... . DAca suntem isteti , preparatorii fizici - ARRIVEDERCI .Daca suntem istetzi , Hora, Maftei , Sepsi , poate Kape ----arrivederci .Daca suntem isteti il resapam pe Valente, daca nu, arrivederci ---la fel si Godmeche .Daca suntem istetzi il tinem pe Pinto si intarim axul central al apararii.DAca suntem isteti aducem mijlocasi si atacanti ACUM , ca poate nu vedem nici cupa RO . Daca suntem isteti ii prelungim contractul lui Maah si-l intrebam daca nu are vreun frate geaman .Daca suntem isteti , ne uitam la Steaua si ne dam seama ca fara intariri SERIOASE la vara , iar ne facem Craciunul viitor la 15 puncte distanta . Daca suntem isteti aducem cel putin 2 mijlocasi offensivi si cel putin 2 varfuri de mare valoare la vara.Eu inca sunt optimist si ptr acest sezon, si ptr urmatorul.... dar am o singura intrebare ... "Suntem isteti ?!" P.S. Si da , felicitari stelei , poate invata si ai nostri conducatori /jucatori ceva din meciul de pe imasul numit National Arena.

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 03:09

   Nu cred că Ajaxul poate fi comparat cu Interul, olandezii au fost o echipă ușoara, cu tehnicitate redusă și cu acută lipsă de experiență. Steaua a impresionat prin determinare uimitoare, pregătire fizică ireproșabilă, spirit de echipă și ... mult, tare mult noroc. dacă-i intra lui Rui Pedro și în loc de 1-0 pentru Inter era 1-0 pentru noi? Steaua nu cred ca are lot mai bun, jucători mai de calitate. Sunt în schimb, în acest moment mai bine pregătiși fizic. Curățenie trebuie făcută evident, așa cum trebuiesc făcute și câteva transferuri. Sa sperăm că vor fi cele potrivite.

   • dan dan
    Friday, 22 February, 2013 at 08:49

    Culmea e ca dupa tragerea la sorti, specialistii spuneau ca e mult mai probabil sa trecem noi de Inter decat Steaua de Ajax...

  • PINTEA
   Friday, 22 February, 2013 at 10:40

   Cita dreptate aveti...dar vor fi isteti ??? Am sperante la patron,ca de Dl.Muresan...!

 4. tegean
  Friday, 22 February, 2013 at 03:09

  Având în vedere evenimentul (aşa am sperat să fie, chiar fără calificare; după 2 luni şi 2 meciuri să schimb în ,,întâmplarea,,?) la care se referă articolul, consider că titlul nu prea e nimerit şi că se putea scrie ,,CFR..., Europa League...,Încotro?... Adio... etc.,, fără a menţiona numele cuiva. Dar dacă neapărat ,pt. sensul /semnificaţia acestui titlu,trebuie să fie şi un nume (unul singur!), s-ar putea face un sondaj (dar nu prin vot ci prin postări) ca să aflăm, de la fiecare, care ar trebui să fie acel nume.

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 03:16

   Felgueiras a avut parte de vină, mai mare sau mai mică la toate cele 5 goluri. Mai mult n-a prea scos nimic important, a incasat cam tot ce a venit pe poarta. E adevărat nu e el vinovat de rezultate, poate, daca echipa era corect pusă în teren nu greșea, așa a fost ș el mai expus. Cu trei fundași și poziționarea portarului e diferită. Eu nu cred că sistemul poate fi pus la punct în două amicale și mai cred că ai nevoie de fundași centrali mai mobili și mai rapizi.

   • tegean
    Friday, 22 February, 2013 at 03:52

    În general merg pe mâna celor care scriu articolele de pe Tribuna.Sper să fie multe,interesante,diverse mai ales acum când celelalte rubrici sportive vor fi mai greu digerabile.Nu sunt căutător de noduri în papură, nu ştiu ce mi-a venit - de vină o fi ora târzie.

    • Calin Cocora
     Friday, 22 February, 2013 at 15:40

     Prietene, obiectia nu am considerat ca e un afront. E absolut in regula orice punct de vedere. Acesta e rolul Tribunei, sa permita exprimarea punctelor de vedere diverse.

 5. fotbalfan
  Friday, 22 February, 2013 at 06:43

  pana la urma asta e frica mea si ce ma doar ecel mai tare: "Domnilor diriguitori ai clubului v-ati gândit că sucesul de azi poate instaura hegemonie în Ghencea? V-ați gândit că proiectul minimalist e mai aproape de eșec decât oricare altul, v-ați gândit că o hegemonie la îndemână la un moment dat, ratată din prea multă cumpătare poate aduce la nivel de echipă obișnuința cu eșecul?" ------------------------------------------------------------------ s iparca nu e prima data cand se rateaza sansa asta. oricum, la momentul actual al fotbalului romanesc putem fi in primele 2-3 echipe ale tarii. macar atat. sunt obosit s iinca suparat insa vreau sa vad progres, nu doar iz de intamplare/sansa in titluri si succese.

 6. fotbalfan
  Friday, 22 February, 2013 at 06:58

  inca ceva, ca gandesc in salturi: dupa ce mimisor si ciobanul vor aparea la tv si in presa cu declaratii care mai de care, poate se trezeste orgoliul domnului Arpad Paszkany (e bine, 07?)[dragule, e mai binișor decât Pașcani, dar ți-am pus eu majusculele - 07] si aduce jucatori de fotbal la echipa, profesionisti la juniori si, mai ales, profesionisti la marketing si RELATIA CU SUPORTERII. poate, daca are asa ceva si daca-l intereseaza asa ceva. imi pare rau ca sunt amarat si incheiem in nota asta sezonul european in care s-a scris istorie pt clubul nostru, chiar imi pare rau insa ultima impresie se sterge mai greu.

 7. Saul
  Friday, 22 February, 2013 at 07:07

  Felicitari conducerii clubului pt. efortul depus in a distruge acea echipa pe care se spunea ca am castigat-o dupa ratarea calificarii in primavara CL, in acea seara memorabila de pe Old Trafford! Si pentru felul in care ne trateaza pe noi, pulimea, adica suporterii! Daca in seara respectiva se spunea ca am pierdut o calificare, dar am castigat o echipa, aseara am pierdut rusinos o calificare, dar nu mai avem nici echipa. Si amaraciunea imi e dublata gandindu-ma la osanalele ce vor fi adresate stelei in zilele urmatoare, desi, in mare, le merita. Cat despre noi, mi-e groaza de acest retur care incepe azi, sper sa ne revenim cat de cat, sa nu ne umplem de penibil. Cred ca vom juca fara obiectiv, avand in vedere ca pe AP il enerveaza o noua prezenta in EL, o competitie sub nivelul pretentiilor noastre. Ma abtin de la alte comentarii, nu inainte de a pune o intrebare celor care il critica acum pe PS: nu ziceati voi ca e cel mai grozav antrenor care a calcat vreodata in Gruia, ca are stiinta jocului, ca face pregatire adevarata?! S-a schimbat asa de mult intr-o singura saptamana?

 8. andrei
  Friday, 22 February, 2013 at 07:16

  Mie personal in meciul asta CFR-ul nu mi-a dat senzatia de echipa impotenta, cum se intampla de obicei cu echipele romanesti in Champions League in multe meciuri cu echipe mari. Spre deosebire si de meciuri ca cel cu Galatasaray din Cluj (sau altele din campaniile precedente), am avut ceva sperante ca am putea castiga meciul. Si asta poate s-a datorat exact faptului ca spre deosebire de acele meciuri, de data asta am avut ceva posesie. De aceea, desi tind si eu de multe ori sa-i reprosez lui Paolo Sergio diversele experimente cu Sepsi, Rada, Camora, ma gandesc ca poate daca nu am fi luat niste goluri aiurea atat la Milano cat si la Cluj si in schimb am fi avut putin noroc la faza de finalizare, am fi putut sa ne calificam. Cu alte cuvinte, desi am pierdut cu 5-0 pe ansamblu, din punct de vedere al jocului nu cred ca am evoluat atat de penibil ca in alte meciuri cu echipe mari (asta probabil ca intr-o anumita masura se datoreaza si faptului ca Interul nu a incercat sa aibe o posesie absoluta cum incercau si reuseau Bayern sau Galatasaray in meciurile cu noi). Calificarea Stelei doare intr-adevar. Spre deosebire de Albusibiu si altii care desconsidera Europa League, in viziunea mea calificarea Stelei e o performanta si Pazkany poate ar trebui sa-l ia putin de model si pe Becali cand vine vorba de interesul pe care il arata pentru competitiile europene.

 9. Saul
  Friday, 22 February, 2013 at 07:19

  Cum sa nu-ti para rau si sa nu te necajesti ca suporter CFR,ca in aceeasi competitie,neinteresanta pt noi,Victoria Plzen elimina cu acelasi scor,5-0,echipa depe locul 2 din acelasi campionat cu Inter?! Si Sparta Praga pierde greu calificarea,in minutele de prelungire,in fata celor de la Chelsea,oferindu-i ciobanului sansa de a juca impotriva unei mari echipe!

 10. morero
  Friday, 22 February, 2013 at 07:19

  Pascanul trece, CFR ramane, tineti minte aceste vorbe. (pascan - in limbajul popular, un taran cu bani si ferrari venit la oras). A uitat omul ca o parte importanta a fotbalului o reprezinta suporterii. Vai de noi ce penibili am jucat, cum naiba sa vina spectatorii la meci la un asa antifotbal. Eu am refuzat invitatia gratuita, am preferat sa stau acasa sa indur umilinte. Un suporter al CFR de peste 40 ani, dinainte de a se naste acest salvator, pascanul.

  • Dantesc
   Friday, 22 February, 2013 at 14:50

   Mai bine ca ai stat acasa esti pur si simplu un nesimtit !

  • isti33
   Friday, 22 February, 2013 at 15:13

   multi contestatari apar dupa orice esec, de ce nu ai iesit la lumina dupa cele 10 puncte facute in premiera in Ch.L. de o echipa romaneasca..este usor sa imprasti cu noroi pe cineva cand este cu capul jos, eu sunt convins ca toti au invatat din acest esec, in toti anii acestia cei de la conducerea clubului ne-au dovedit ca vor performanta, si vor si face in continuare, trebuie sa avem incredere in ei, in echipa. Iar in legatura cu dl Paszkany, este jignitor ptr orice suporter al CFRului declaratia ta, dansul provine dintr-o familie de intelectuali, nu poti sa-i pomenesti numele in felul in care ai facut tu. Ca nu este perfect, si face greseli, sigur. dar ce a facut el ptr aceasta echipa, si ptr oras,nu multi se pot lauda. Si ca sa inchei, nu-l cunosc personal, nu lucrez ptr dansul,dar este o diferenta enorma intre el, si personajele cu care l-ai comparat

  • Voicu
   Wednesday, 27 February, 2013 at 10:00

   Mare suporter mai esti si tu morero din moment ce stai acasa la meci.

 11. caneto
  Friday, 22 February, 2013 at 07:30

  Iesirea din scena nu a fost cea pe care mi-am dorit-o, dar asta nu ma opreste sa felicit jucatorii, clubul, echipa, stafful, pe toti cei care au contribuit la acest parcurs de exceptie in cupele europene. Sincer, le multumesc! Atat a fost sa fie. M-as bucura ca macar din doi in doi ani :) sa mai traim asa o experienta. Cred si sper ca vom depasi in viitorul apropiat borna de care ne-am impiedicat acum..

 12. sclerodot
  Friday, 22 February, 2013 at 07:46

  Poate ca nu multi stiu ca atunci cand te pornesti la un drum fara sa crezi in nimic, n'ajungi nicaieri. Aseara am vazut o echipa fara orizonturi. Din pacate, cu toate ca Ajax'ul e mult sub posibilitatile lui Inter, miticii au crezut, au avut atitudine, au jucat. Noi...

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 21:51

   @sclerodot, noi, prin vocea nefericita a lui Arpad Paszkany, am pierdut un meci, dar, mai grav, am adaugat inca o eroare de management la portofoliu, una ce poate avea consecinte grave la nivel de mentalitate. Sa declari ca nu te intereseaza competitia pentru ca nu aduce bani, e mai mult decat grav. Cum, dupa asta, vei putea cere jucatorilor sa se mobilizeze cu Severinul, un meci cu prime mici sau chiar fara, oare nu se vor simti indreptatiti sa spuna "de ce sa jucam, o accidentare ne costa mai mult".

 13. ulise
  Friday, 22 February, 2013 at 07:54

  Am inceput cu aceeasi tactica falimentara in fata Interului, s-a rupt Muresan, am luat iar gol pe contraatac, a mai venit si gafa mult laudatului Felgueiras, dupa care am punctat doar la impresia artistica. De fapt, am facut 10 puncte in grupele UCL, dar am ramas datori la impresia artistica. Am recuperat la estetic, dar am pierdut clar la rezultate. Si estetic si pragmatic, e un drum lung, ce nu se strabate usor, nu cu orice jucatori.

 14. kiruj
  Friday, 22 February, 2013 at 08:35

  PENTRU NOTARE DAŢI CLICK AICI !! Este şi asta o "modalitate" de-a-i taxa pe jucători, mai ales pe ăia care merită...Călin : da, aceste două meciuri m-au făcut să mă gândesc foarte serios la dezvoltarea softului înspre notarea antrenorului...Mai vorbim. Are dreptate Caneto, felicit şi eu echipa, acum , la sfârşit de drum, pentru minunatul parcurs din toamnă, pentru bucuriile aduse nouă, iar acum toată lumea, de la mic la mare, să se apuce serios de muncă, nu înainte de-a analiza -fiecare la nivelul lui- greşelile comise. HAI CFR !!!

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 19:01

   @kiruj, cred ca trebuie notat staful tehnic si chiar IM pentru luarile de cuvant legate de meci.

 15. dan dan
  Friday, 22 February, 2013 at 08:36

  Despre meciul CFR-ului, nu am ce sa spun, ramane cum am mai spus... Aseara, DIN PACATE, singurele emotii le-am avut la meciul Stelei, o echipa care a crezut in sansele ei! Sper ca si jucatorii nostri au vazut meciul, sa vada ce inseamna sa joci cu determinare, ce se poate intampla cand nu ai atitudine de looser! Sper ca a vazut acest meci si A.P. , ca sa vada ca atunci cand nu iti bati joc de fotbal, fotbalul te rasplateste! Dar, defapt cred ca A.P. a avut o seara fericita, a scapat de cheltuielile de deplasare in optimi. Numai ciobanul e prost si o sa plateasca deplasarea in Anglia si o sa trebuiasca sa mai inchirieze stadionul National pentru un meci...cu Chelsea... Si, A.P. mai are un motiv de bucurie, creste coeficientul si fara sa aiba el cheltuieli.... in concluzie, felicit echipa care nu si-a batut joc de fotbal: FELICITARI STEAUA pentru calificare!!!

 16. nea_silica_MS
  Friday, 22 February, 2013 at 08:40

  Aș începe prin a spune că terenul a fost în stare deplorabilă. Accidentarea lui Muri se datorează terenului și nu a fost singurul caz. Ne-a umilit Steaua, sper că i-a făcut plăcere lui nea Arpi. Bravo lor, felicitări! N-am ce spune prea mult de jucători, excepția a fost Ivo Pinto, poate. Sergio devine plictisitor prin prostie. După cum îl cunosc pe nea Arpi, nu va avea viață lungă la noi. Ne va fi greu cu Vasluiul, asta-i clar. Hai băieții, haide CFR!

  • dan dan
   Friday, 22 February, 2013 at 08:46

   da, din pacate nici macar teren bun nu am mai avut, domeniu la care am excelat intotdeauna pana acum....

 17. Pali
  Friday, 22 February, 2013 at 08:53

  Nu va suparati, dar va plangeti ca niste muieri :D . Inter ne batea si daca aveam doi fundasi. Mingea nu a intrat si gata!!! Pana la urma echipa asta a fost construita in aceast iarna...cel putin atacul, care castiga meciul.Eu zic ca suntem pe calea buna si give a break to PS.

  • nea_silica_MS
   Friday, 22 February, 2013 at 09:02

   Om vedea după meciul cu Vasluiul, Palko. Te voi felicita, dacă vei fi la fel de vesel (mai ales dacă vom fi bătuți măr...).

 18. lengyel attila
  Friday, 22 February, 2013 at 09:01

  Revin din nou Caline cu obsesia mea, pregatirea de iarna. Data trecuta m-ai linistit, dar eu ramin la parerea mea ca cel putin doua saptamini in zapada si gheata sint indispensabile. Sta echipa o luna si ceva la caldurica, sa admitem ca se pregateste bine, dar joaca din doua in doua zile, dar va spun eu ca nimic nu este mai usor pentru un jucator decit un meci amical, de fapt o repriza amicala. In plus se joaca pe terenuri bune si la primul meci disputat in conditii mai grele clacheaza si se rup. Referitor la conducere, are perfecta dreptate Saul, nici daca vroia cineva sa distruga echipa nu reusea mai bine. Sa lasi echipa cu un singur mijlocas defensiv, ma refer normal la Muri, este sinucidere curata. Chiar daca nu se accidenta ieri, in doua etape era eliminat sau suspendat. Referitor la P.S., el si-a dat seama de potentialul echipei ca nu este prost si atunci cred ca a vrut sa evite demiterea sa, asta ar explica alcatuirea echipei. Retardila, multumesc pt. invitatie, daca veneam la meci te cautam, dar ursul numai la voi a iesit, aici la mine inca hiberneaza, la mine in curte stratul de zapada trece de 30 cm si ninge din nou. Deci speranta moare ultima, mergem inainte cu ce avem, pacat ca nu vine nimic din urma, acum era momentul pt. rodarea jucatorilor tineri.

  • romanescu
   Friday, 22 February, 2013 at 10:40

   Asa-i Aczika !!! Si eu cred ca nu strica 2 saptamani de "otzelire " prin zapada . Pai, campionii de ski fond , unde fac antrenamente ; in Spania ?? Bai, da' , totusi , ce-au facut astia o luna in Spania , ca io, n-am vazut nimic !?? Parca acum au inceput pregatirile , ori, poate-s obositi , deja ??

 19. frana
  Friday, 22 February, 2013 at 09:25

  polonezul nu a venit cu lectia facuta. Croatul de pe Cluj Arena a venit cu lectia facuta/contul alimentat si a dat 11m la Kapetanos care a simulat la fel!!

  • fotbalfan
   Friday, 22 February, 2013 at 09:46

   daca lucrurile erau corecte, meciul trebuia castigat la masa verde, jucatorii de la slUga trebuiau suspendati zdravan, stadionul la fel, cei care au dat cu pumnul dati in judecata si fortati sa-si vanda tot ce au ca sa plateasca daunele si, nu in ultimul rand, slUga Clujului depunctata si amendata sanatos. si nu ar mai fi fost niciun meci de rejucat, niciun 11m de contestat si nici fani de-ai slUgii Clujului(hei, ce sa ne tot ascundem dupa degete si cuvinte, s-o zicem pe aia dreapta: tarfa Clujului) pe articole despre echipa care pune orasul nostru pe harta fotbalului european in loc sa-si vada linistiti si de la locurile lor de retrogradare/insolventa/desfiintare sau ce-o mai veni! este ca lucrurile sunt simple?

 20. Cata
  Friday, 22 February, 2013 at 10:25

  Hoooo ca am jucat cu Inter, nu cu FC Iasi! Sa multumim CFR-ului pentru bucuria incredibila din Champions League si sa fim optimisti. Caline, din articolul tau sa inteleg ca acuma ai prefera sa revina Andone, ca doar el se inchidea bine si juca pe contra-atac? Dar parca atunci ziceai ca ai vrea sa vezi ca tinem mai mult de minge... eu nu mai inteleg nimic :) Si inca un lucru: entorsele nu au legatura cu pregatirea din cantonament, si nici prelungirea indisponibilitatii lui Vass si Sare. Haideti sa zambim, sa felicitam Steaua pentru calificare, si sa ne sustinem echipa.

 21. Since1907
  Friday, 22 February, 2013 at 10:32

  Ce a putut face si presa sportiva din Romania...a bagat atata ura intre aceste doua echipe(fcsb si CFR) incepand de la oficiali si pana la suporteri,inclusiv intre jucatori.Am trait feeling-uri ciudate,m-a durut mai mult calificarea Bucurestiului decat faptul ca am pierdut noi calificarea..(?) Ne a pus in genunchi acest mare succes al Stelei,ne a trimis pe noi,pe CFR inapoi in anonimat si nu numai succesul lor si conducerea clubului nostru care a creat o situatie la echipa aproape identica cu cea din 2010 cand majoritatea jucatorilor ce ii aveam erau ciurucuri plus ceva valori iar antrenor era Mintenam..

 22. PINTEA
  Friday, 22 February, 2013 at 10:34

  Nu ma asteptam la o calificare,mai ales stiind ce avem in ograda ! Ma asteptam ca sa avem o alta atitudine...vezi Steaua. Ma asteptam ca sa munceasca pt.salariile bune pe care le incaseaza. Unii nu pot,de unde nu-i ,nici D.zeu nu cere , vezi Hora !!! Acum stelistii ne rid in nas...si o vor face indreptatit...au invins cu sufletul. A trecut...viitorul ne v-a edifica pe ce cai stam !

 23. zeidas
  Friday, 22 February, 2013 at 10:41

  Morale della favola ? Dupa dubla lectie italiana si patimile izbuctite intre timp, mi-am reamintit o poveste spusa demult de doamna educatoare-nu de un "teacher" mistocar si amator de jocur ieftine de cuvinte-calambur e la "next level" si trebuie oaresce dotare. Pe scurt, a fost odata ca niciodata (sa nu adormiti) un imparat ahtiat dupa lux si haine scumpe (next level). Doi pungasi se dadura drept mari mesteri tesatori si-i promise in schimbul unei mari sume de bani ca vor tese cea mai frumoasa stofa din lume, in plus hainele vor avea o insusire aparte : se faceau nevazute ptr orice slujbas care nu-si facea bine meseria sau care erau marginiti la minte. Mesterii se prefacura ca lucreaza si-i prezentara in final "hainele" . Orgolios, desi nu vedea numic, imparatul le lauda. Neavand propriul sistem de valori se dezbraca si "imbraca" minunatele si stralucitoarele haine si se prezenta curtenilor pentru a le afla parerea. Multimea de aplaudaci elogia frumusetea noilor vesminte. Numerosii pupincuristi ridicau in slavi "creatia vazuta", asteptandu-si randul la prezentarea omagiilor si ce mai tine de meseria de tuter. Deodata se auzi o voce de copil (critica din pacate) : "- Dar eu vad că n-are haine deloc !" Invatand lectia predata de altii mai buni, judecand fara resentimente, in echilibru, acceptand si parerile critice fara a opera cu clisee si idei mestecate de altii vom gasi calea. Viata merge mai departe si din fericire Mario nu e Nuno, iar imparatul nostru nu e gol.

 24. Luk2170
  Friday, 22 February, 2013 at 10:43

  Căline -- bun venit în rândul criticilor la adresa conducerii clubului. În sfârşit te-ai lămurit de managementul "profesionist" de care dispunem. Pregătirile proaste din pauzele competiţionale au devenit un obiciei. Majoritatea jucătorilor noi care vin la club sunt mai bine pregătiţi fizic decât cei vechi (ex: Renan, Camora, Pinto, Sougou, Aquirregaray, ....). tratamentele medicale low cost îşi spun cuvântul. Să fim serioşi, în momentul de faţă avem un lot de locurile 5 -- 8 în campionat. Cupa şi titlul sunt departe, posibil să fie departe şi locul 5. Orice societate comercială care scoate profit, reinvesteşte o parte din el în vederea obţinerii unor profituri viitoare. La CFR nu s-a reinvestit nimic, din aprox. 20 mil. de euro câştigaţi în acest an nu s-a reinvestit mai nimic, la ce rezultate să ne aşteptăm atunci ? Începem să semănăm cu Urziceniul. Nu echipa (jucătorii ăştia nu pot mai mult), ci managementul "profesionist" au umilit spectatorii -- preţuri foarte mari la bilete prin care ni se servesc umilinţe în Gruia pe bandă rulantă (şi nu vorbesc de Inter, Bayern, ... -- vorbesc de Chiajna, Gaz Metan, Iaşi, ....). Singurul jucător care s-a zbătut aseară a fost Maah, singurul !!! Oare de ce a fost singurul ? Cu siguranţă nu ştia ceva, dar oare ce ? Deşi sunt duşman înfocat al Stelei aseară m-am bucurat de victoria lor, au meritat-o. Ciobanul a făcut echipă bună, bravo lui (dar a investit serios, nu ca la noi). La ce echipă are Steaua acum şi la ce lot avem noi acum nu avem nici o şansă la campionat anul viitor, regula din 2 în 2 nu mai ţine, sunt curios ce vom face peste încă 2 ani când banii din CL se termină şi nu mai avem nici ce să vindem (şi jucătorii buni sunt în picaj -- Cadu, Camora, Kapetanos, Felqueiras, Pedro). Premize slabe pt. meciul cu Vaslui.

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 18:51

   @Luk, am fost mereu critic si voi fi mereu. Nu acesta e momentu in care devin critic, am fost critic si dupa meciu cu MU de la Cluj spre exemlu, atunci cand toti imi spunau ca trebuie sa ne vedem lungul nasului, nu sa visam cai verzi pe pereti, adica victorii cu MU. Ei bine daca nu trebuia sa visam cu MU de ce ar fi trebuit sa visam cu Inter. Dar gata cu paranteza, mereu am vorbit de greseli, ale jucatorilor, ale antrenorilor, ale conducerii (conducatorilor le-am gasit scuza lipsei de experienta si calificare, la varf doar Sandu Matei cunoaste bine domeniul si, din alta perspectiva, Razvan Zamfir). Daca socotesti ca e critica, vorbaraia goala si lipsita de temei a celor care striga, si-a cumparat Paszkani ferrari din banii pe Bastos, atunci, sub nici o forma nu vreau sa fiu critic. La CFR s-a gresit mult, nu uit perioadele in care adunam cu nemiluita jucatori precum Frangipane cu declaratii sforaitoare, "el il face uitat pe Trica" si renuntam nonsalant la jucatori precum Ramon Anselmo, dar e important ca din greseli se invata. In ce priveste ceea ce se face cu banii nu pot intra in amanunte. Vreau in schim sa mai spun odata, intr-un SA exista un anume tip de disciplina financiara, sumele nu se manipuleaza oricum. Castigurile din acest an sunt inca pe hartie. 20000000 de euro ai dupa ce ii vireaza UEFA, iar virarea banilor dureaza pana in octombrie. Pe Bastos banii vin in rate, pe Sougou la fel, nimeni dintre noi cei din afara nu e clar daca prima rata pe Bastos s-au incasat. Stiu doar ca datoriile clubului sunt platite la zi, la fel si salariile jucatorilor. Platile iti spun sigur nu s-au facut din banii stransi din incasari pe bilete.

 25. kiruj
  Friday, 22 February, 2013 at 10:46

  PT. NOTARE DAŢI CLICK AICI !! O să mai fac câteva "refresh"-uri să aibă fiecare posibilitatea de-a-i nota pe jucători (mă rig, cine doreşte, desigur). HAI CFR !!

 26. thedarkside
  Friday, 22 February, 2013 at 11:09

  Felicitari Steaua pentru meciul facut aseara!

 27. halley
  Friday, 22 February, 2013 at 11:20

  Nu am mers la meci cu sperante mari, am vrut sa vad echipa noastra si desigur Inter-ul. In anumite momente chiar mi-a placut echipa, Maah, Hora, Ivo Pinto, chiar si Camora, Sepsi s-a zbatut mult. Dupa intrarea lui Kapetanos am fost mai ofensivi, am avut pe alocuri chiar si un joc frumos, spectaculos. Totusi vorbim de Inter si cred ca daca vom evolua la fel cu Vaslui vom castiga fara mari probleme. Ce era de spus despre antrenor si tactica adoptata pentru aceasta dubla cu Inter am spus-o si ati spus-o si voi, detractorii de serviciu, fanii de campioana, contestatorii vehementi, insi fara informatii coerente, turma care critica fara temei, care n-are incredere in echipa si mai ales nerecunoscatori. Am observat ca P.S. are si o realizare "importanta", care va fi greu de depasit, va ramane in istoria clubului ca fiind antrenorul care a introdus in 2 meciuri consecutive 9 (noua) jucatori defensivi.

  • kiruj
   Friday, 22 February, 2013 at 11:29

   La Milano PS avea scuze, a încercat şi nu i-a ieşit. La Cluj nu prea are scuze, a "perseverat" în greşeală, într-o manieră efectiv inconştientă. S-a văzut de pe Feleac că odată cu intrarea lui Kape (şi chiar a lu' Hora!) jocul a devenit ceva mai cursiv, mai spectaculos, cu ocazii destule. Mie mi-a plăcut în primul rând Maah, apoi aproape de el Pinto, Piccolo, Hora şi Camora (cam neconectat la meci, totuşi). Faţă de Milano a crescut şi Sepsi, dar oricum nu este o soluţie acolo, în condiţii de maximă exigenţă. HAI CFR !!

   • Alex
    Friday, 22 February, 2013 at 11:42

    Piccolo, din pacate, a ramas de multe ori singur in dueluri cu Palacio, Cassano si, spre final, Benassi, fiind usor de depasit in viteza.

   • halley
    Friday, 22 February, 2013 at 11:57

    @kiruj, eu am stat la marginea terenului cand echipa noastra evolua in diviza C, fara tricouri, fara echipamentul adecvat si ma gandeam ca oare vom ajunge in situatia Dermatei? Sunt bucuros si apreciez efortul tuturor pentru efortul depus ca sa ajungem la acest nivel, multumesc soartei ca pot sa vad aceasta echipa evoluand impotriva lui Chelsea, Bayern, United, Inter, Roma etc. In schimb nu mi se pare corect sa citezi din Borcea ”lasa gargara ca nu tu ai castigat titlul, eu ti l-am castigat” ca sa-ti susti adevarul. Chiar cu riscul sa faci blatist antrenorul care ti-a castigat 2 campionate si o cupa si implicit CFR-ul !

    • kiruj
     Friday, 22 February, 2013 at 12:29

     Nu te enerva Halley. Avem păreri diferite, abordări diferite. Esenţial e să iubim CFR-ul necondiţionat, chiar şi de pe margine, în "C", cum spuneai. În şoaptă-ţi spun : de mai multe ori am simţit ieri -aşa, în fugă- că băieţii noştrii parcă înţelegeau mai bine tactica când li s-a servit la pachet cu nişte doze de "plm"...A propos : ce mai face Dermata, Tehnofrig, Clujana ? Am jucat contra lor între '78 - '82, în campionatul judeţean de atunci. HAI CFR !!

  • Mihai BM
   Friday, 22 February, 2013 at 16:12

   Sunt de acord, in mare parte, cu ceea ce spui, intradevar nu am vazut CFR-ul avand un joc de posesie, ca si aseara, niciodata, nu s-a inscris, n-a fost sa fie, va fi alta data, asta-i soarta suporterului. Hai draga CFR!

 28. sonumbitch
  Friday, 22 February, 2013 at 11:27

  baieti, postarea mea nu e nici cinica si nici rautacioasa, va inteleg, si eu dau cu toate cuvintele de pamant cand pierde steaua! dar nu e cazul a facem chiar asa o tragedie, acum noroiul va veni din toate partile, ironiile nu vor inceta o buna bucata de vreme. nu faceti si voi asta la adresa propriei echipe, echipa voastra are nevoie de sustinere din partea voastra mai mult ca oricand. sunt momente si momente in istoria unei echipe, lucrurile se invata pe parcurs. eu va felicit ca ati ajuns pana aici, va felicit pentru frumoasele victorii din ucl, nu stergeti cu buretele atat de usor lucrurile. infrangerile sunt si ele victorii, e sport.

  • Ioan Dacid
   Friday, 22 February, 2013 at 13:11

   Daca ai postat-o sincer, iti multumim . Mult succes(desi pe unii ne doare) mai departe in EL.

   • sonumbitch
    Friday, 22 February, 2013 at 15:32

    da, am postat-o sincer. si am sa-ti dau si argumentele mele: "pentru mizeria de fotbal de la noi, ati realizat mult prea mult. fa socoteala ce avem anul asta in europa: un sezon extraordinar. voi ati batut man utd si braga, ati facut un egal la galata, noi am batut ajax, copenhaga, am facut egal la stuttgart, presa europeana a vorbit numai in termeni laudativi de noi, e un sezon unic oricum ai da-o "

    • Calin Cocora
     Friday, 22 February, 2013 at 21:38

     Voi, adica Steaua ar fi o echipa si mai respectata daca n-ar fi condusa de cinei condusa, cu asta am spus tot. Imi pare rau ca nu pot, din aceasta cauza sa ma bucur cu adevarat de reusita din fata Ajaxului, nu pot din cauza conducatorului sa ma bucur de victoria unei echipe romanesti, cum, tot datorita lui si presei pe care o corupe nu ma pot bucura de rezultatele echipei nationale. Chiar daca jucatorii si antrenorul merita toate felicitarile, staful de atarnatori si patronul ma fac sa traiesc totul ca pe o frustrare si nu ca pe o bucurie. Ai dreptate Romania a scos nasul in Europa fotbalistica prin aceste performante, ambele echipe merita felicitate pentru ce au aratat si pentru ce au reusit.

 29. Alex
  Friday, 22 February, 2013 at 11:29

  Data fiind atitudinea din aceasta dubla cu Inter, m-as mira sa se doreasca la nivelul conducerii castigarea Cupei Romaniei si clasarea pe un loc ce ar permite accederea in Europa League. Daca intr-o faza superioara a competitiei ne punem problema costurilor, ce ne facem cand suntem obligati sa jucam in 3 deplasari (de fapt, am vazut ce facem in aceasta situatie in 2010... facem tot posibilul sa nu trecem mai departe)?

  • kiruj
   Friday, 22 February, 2013 at 11:43

   Fotbalul trebuie respectat, nu minţit. Acu' 6-7 ani, când am făcut ravagii în Intertoto, ce competiţie frumoasă era, nu-i aşa? Să nu uităm că rezultatele bune în acea competiţie de "rang inferior" au adus mulţi fani în plus CFR-ului (atâţia câţi sunt, cu mic, cu mare). Nu-i frumos să întorci spatele la competiţiile mai puţin bănoase, aşa cum nu-i frumos nici să uiţi de fapt de unde ai venit, înainte să fii mare expert de CL... Uitaţi cum joacă stâna în EL, jos pălăria, ce mai... Mai mult respect pentru competiţii şi pentru suporteri n-ar strica, oricum... HAI CFR !!

   • Alex
    Friday, 22 February, 2013 at 12:12

    Subscriu. As mai adauga doar ca suporterii atrasi datorita prestatiei excelente din grupele CL din acest sezon au fost, in mare parte (cred eu), pierduti.

  • caneto
   Friday, 22 February, 2013 at 13:50

   O participare luata in serios, la toamna, in Europa League te poate ajuta enorm de mult in perspectiva participarii in editiile viitoare ale preliminariilor Champions League. Trebuie sa ai grija ca si club de coeficientul UEFA, nu-i totuna daca esti sau nu cap de serie la tragerile la sorti.

   • Alex
    Friday, 22 February, 2013 at 15:33

    Asa e, numai ca am avut prilejul sa obtinem puncte pentru coeficient si in 2010. Intr-o grupa cu PSV, Copenhaga si Sparta Praga, consider ca se pot face mai mult de 3 puncte. In fine, nu aveam mari asteptari de la sezonul asta de CL si am fost placut surprins. Tot ce-mi doresc e ca si sezonul urmator sa avem parte de astfel de surprize:).

 30. gica10
  Friday, 22 February, 2013 at 12:21

  K-ashai romanul......... Daca am fi mers pana in semifinale in EL in acest an si acolo pierdeam in aceleasi conditii cu alta mare echipa (precum este Interul) erau exact aceleasi reactii ca mai sus. In astfel de momente trebuie sa fi obiectiv, sa-ti propui sa te autodepasesti si pe viitor sa evoluezi. Toate astea se fac in timp, precum constructia unei echipe. Dupa rezultatele din toamna din CL toti adulau marele antrenor Paulo Sergio....... Da, el a ales partitura, el a ales jucatorii din teren si el raspunde de rezultate. Chit ca am nedumeriri la cativa jucatori, ca suporter al echipei merg pe mana lui si-i acord credit in continuare. Nu stiu cum poti avea un joc consistent la mijloc cu fundasi, in timp ce mijlocasii consacrati sunt neinclusi in lot sau pe banca, ori nu-i avem in lot. Cand pe vremea lui Ando eram preocupati sa asiguram faza defensiva erau contestatari la greu. Acum avem posesie........... Nu-i rau sa incerci, dar iti trebuie sa ai jucatori de profil. Urci liniile dar ii lasi in spate la mana vitezei atacantilor adversi pe Rada, Piccolo, Cadu. Asta-i sinucidere curata. Noi cu tactica asta am jucat la cacealma. Am mai incercat o data la Praga jocul asta si ne-au dat aia scurt 2-0, ca la Milano!............. Acum trebuie sa privim inainte si sa ne concentram pe campionat si Cupa. Si chiar cred ca putem sa ne clasam pe 2 in campionat si sa luam Cupa........ Cu atat mai mult cu cat putem apela la jucatori noi, odihniti: Deac, Weldon, Muniru. Pacat de accidentarea lui Muri. Capul sus!

  • kiruj
   Friday, 22 February, 2013 at 12:45

   Da Gică, ai dreptate. Tot ne învârtim în jurul cozii, fără s-o spunem p-aia dreaptă : identitatea echipei noastre nu a fost niciodată jocul elaborat gen tiki-taka , ci mai degrabă unul bazat pe apărare beton şi contraatac. Nu-i nicio ruţine cu asta, practic aşa am adunat 10 puncte minunate în CL, echipe mari de tot (de ex. Inter) joacă aşa. Nucleul dur al jucătorilor vechi (Cadu, Muri, etc.) au crescut pe acest sistem, e foarte greu să-i "subordonezi" într-un format mai riscant, cu urcarea liniilor...Găselniţa asta cu 3 fundaşi trebuie uitată cât mai repede, ea este o glumă proastă, bună doar de-a scoate la iveală şi mai mult lentoarea fundaşilor noştrii şi îi face şi predispuşi la greşeli. Stilul de joc este o trăsătură de bază a unei echipe, în multe locuri acel stil se predă inclusiv la grupele de copii şi de juniori. PS are idei interesante, am rămas mască -de ex.- cu invenţia din meciul de acasă cu Braga (acel romb ucigător în atac, dar tot pe contraatac, într-un fel!), dar momentul nu e deloc potrivit pentru studii acum, când începe campionatul şi adversarii de-abia aşteaptă să ne înfunde în gazon...HAI CFR !!

 31. CJ-07-CFR
  Friday, 22 February, 2013 at 12:33

  Ha, ha, ha. Căline, e destul de amuzant când îi ceri în text lui Paulo Sergio să aplice tactica lui Andone, să lase fundașii să facă ce știu, adică să se apere. Ți s-a făcut brusc dor de „Fălcos” și nu știi cum să ne spui?

  • kiruj
   Friday, 22 February, 2013 at 12:48

   ...bună poantă, Dinule...;)

  • Dantesc
   Friday, 22 February, 2013 at 14:52

   lol ! :D

  • Dantesc
   Friday, 22 February, 2013 at 15:00

   Cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia ! Ma amuza grija si preocuparea suporterului "ceferist" vis-a-vis de meciul Stelei ! Ma fac sa zambesc "criticile specialistilor" si ma incrunt cand vad cum unii au si ridicat deja piatra impotriva a tot ce e CFR ...conducere, staff tehnic, jucatori ...Eu personal va bat obrazul si va reamintesc ca desi traim in Romania asta nu va da dreptul sa fiti nesimtiti !

   • fotbalfan
    Friday, 22 February, 2013 at 17:56

    tovarasi, va rog sa ramaneti calmi la locurili voastri! sa nu fluierati pe stadion si sa aplaudati mai cu patos! asa e bine, dantesc ? :)

    • Dantesc
     Friday, 22 February, 2013 at 18:33

     E bine ca macar nu ai pomenit de vesnica obsesie a unora :)

   • sclerodot
    Friday, 22 February, 2013 at 21:36

    Dantescule, nici tie nu'ti da nimeni dreptul sa fii tu, insa noi te aplaudam asa cum esti, ca suntem fair-play....

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 16:30

   @Dinule; Cand vrei sa te prefaci ca nu intelegi vad ca-ti iese. Nu nu m-as intoarce la Andone cu nici un chip. Nu pentru ca ar fi neaparat un incapabil, ci pentru ca e deficitar la capitolele constructie echipa si la cel organizare joc. Fereasca dumnezeu sa-i cer lui PS sa faca ce facea Ando, dar, asa cum i-am spus in text, o asezare 3-5-2 (ca si orice formula cu trei fundasi) nu se invata intr-un cantonament in asa masura incat sa iti permiti sa o incerci in fata unei echipe de nivelul lui Inter. Mai apoi, pentru o astfel de asezare defensiva e nevoie de alt tip de fundasi, pe un Rada, pe un Piccolo ii expui si-i condamni la greseala. Spatiile se inchid altfel, zona de teren ce trebuie acoperit creste etc. Daca vad ca PS a gresit e normal sa o spun, asta nu inseamna ca ma intorc la Andone. E adevarat, Interul era mai mult pus in dificultate de un joc "taranesc"(ca sa-l citez pe kiruj), primitiv , unul in care adversarul nu iese la joc, decat incercarea noastra de a sta foarte sus. ------------- Cu inter nu jucam zece meciuri pe an, asa ca tot PS ramane alegerea mea. Nu pot accepta un antrenor care isi tine varfurile in zona mijlocasilor la inchidere, prefer fotbalul si cred ca in timp vom avea si lot potrivit jocului pe ambele lui faze. Cu Inter ni s-au vazut chiloteii peticiti dar, au fost destule momente in care s-a vazut si calitatea. Daca nu purta dupa el tarele unei liste prost alcatuite de un antrenor fara viziune in timp (Ando) si de o conducere care, am vazut ce lacune are in privinta regulamentelor internationale, probabil in acest moment, PS ar fi avut macar doi-trei jucatori in plus la dispozitie, Deac trebuia trecut pe lista chit ca nu putea juca in toamna, pe unul din cele patru locuri de jucatori formati la club, Hora a fost si va fi oricand preferabil lui Nicoara, Minca a mancat si el un loc de pomana, pentru varianta putin probabila a accidentarii primilor doi portari era disponibil Man de lista B. Pentru faptul ca nu avem jucatori formati de club vinovata e si conducerea, Negrut si Ene, spre exemplu, puteau fi folositi de Minteoan in semisezonul ratat, poate vreunul din ei facea saltul valoric, potential exista la ambii. Se puteau atunci incerca si alti juniori.--------- Dar sa revin la subiect, am pierdut cu un sec trei zero, scorul n reflecta realitatea din teren, Ando (cu Sougou, Bastos, Alberto, Aguirregaray la dispozitie) nu stiu daca se poate lauda cu atatea ocazii in toate meciurile din CL. E adevarat, norocul face parte din joc, la fel de adevarat e si ca Sougou era integrat, isi simtea coechipierii cu ochii inchisi(nu prin meritele lui Ando), stia cum poate lovi Kape cum o face Bastos sau G Muresan, in plus il ajuta si inteligenta nativa. Maah, pe care il are la dispozitie PS, abia se integreaza. Bastos a avut pase cum nu degraba o sa mai vedem la CFR, la el inspiratia de moment si capacitate de anticipare s-au imbinat perfect. El e jucatorul CFR-ului pe care-l regret cel mai mult. Bine cu capul fiind, a fost peste Trica. Cred ca daca-l avea la mijloc, PS lasa Interul acasa in linistea obiectivelor interne. PS a cresit crezand prea mult in capacitaea jucatorilor nostri de a se autodepasi. Parerea mea e ca marea lui greseala e una de apreciere si estimare a capacitatilor maximale a jucatorilor din punct de vedere tehnico-tactic, dublata si de increderea exagerata ca toti sunt dispusi sa dea maxim, probabil inca nu stie ca filosofia existentiala definitorie in Romania este "lasa, ca merge si asa". In rest ce sa-ti spun Dinule? Ca la Andone am vazut puzderie de greseli colective, de asezare, de interpretare a fazei de organizare etc, pe cand cu Inter au iesit in evidenta erorile personale.

 32. caneto
  Friday, 22 February, 2013 at 13:27

  Caline, albusibiu a spus foarte bine (07 a si subliniat ideea), n-are sens sa-l comparam pe Maah cu Sougou, este mult mai apropiat ca stil de Ronny. Daca tot e s-o facem, nu la viteza, tehnica si forta tre’ sa ne uitam, ci la inteligenta in joc./// Imi pare rau ca Valente n-a prins mai mult timp pe teren. Chiar daca nu a avut prea mari realizari, mie mi s-a parut a fi mult mai vioi, energic, decat l-am vazut in toamna./// Sepsi m-a surprins placut fata de asteptarile pe care le-am avut./// Nu acelasi preparator fizic l-am avut si acum doi ani, cand nu s-a accidentat nimeni (De Zerbi nu se pune :))?/// E foarte bine ca am avut posesie, e foarte bine ca am avut ocazii, e foarte bine ca in unele momente am jucat frumos, vom avea nevoie de lucrurile astea, doar n-o sa jucam si de-acum incolo tot cu Inter.

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 18:19

   Maestre tocmai am spus si eu ca inteligenta il face pe Sougou mai jucator decat Maah. Maah, fizic, mi se pare a fi inzestrat mai bine decat vantul. Daca ar fi s-ai compar in termeni meteo as zice ca Maah e uraganul, avand in vedere plusul de forta. Ma bucur ca Maah, fara a arata inspiratia si intelepciunea in joc a proaspatului OM-ist, asa neintegrat cum e, asa lipsit de automatisme, e totusi util si periculos. Ii prevad viitor bun, iar patronatului ii prevestesc profit fain.

 33. ulise
  Friday, 22 February, 2013 at 14:41

  Am zis ca sezonul asta de primavara e al experimentelor. Puncte, faima si bani am facut in UCL, titlul e jucat (cu contributia grosolana si decisiva a arbitrilor), asa ca, CFR pregateste sezonul viitor. Si se doreste un alt stil de joc, bazat pe posesie, pe atac, iar asta cere si timp, dar mai ales jucatori adecvati, pe care azi nu-i avem. Experimentele vor continua, prin urmare rezultatele nu sunt relevante si importante. Despre meci, erori individuale multe, joc ofensiv cu ratari nenumarate, o suma de ghinioane (accidentari), o lista decimata de accidentari si de plecari, plus experimente tactice care nu se preteaza in fata unei echipe italiene.

 34. bogdy
  Friday, 22 February, 2013 at 15:15

  ca la noi la nimeni. ori e alba ori e neagra, ori e nunta ori e inmormantare. da intradevar am pierdut aseara rusinos si nemeritat parerea mea, dar nu e un capat de tara. cat despre suporteri, cred ca meritau mai mult respect, atat de la organizatori care nu odata au anuntat in statie, ca pe vremea raposatului ci cateodata regretatului nea Nicu, sa stai cuminte in banca, sa nu iti exprimi indignarea fata de felul in care ne reprezinta jucatorii nostri. Victoriile aduc suporterii la stadion, nu infrangerile. sa nu ma intelegeti gresit iubesc CFR si voi fi mereu alaturi la bine si la greu, dar daca eu din salarul meu de mizerie fac un efort si imi achizitionez bilet la pretul stabilit si cu eforturi avand in vedere ca cei care nu stau in Cluj nu au posibilitate sa isi rezerve bilet, si bat 200 de km, ma astept sa fiu tratat cu respect si echipa mea sa moara pe teren, chiar daca pierde. si daca eu fac sacrificii pentru echipa ma astept ca si cei care traiesc si isi castiga existenta din bugetul echipei sa ne arate prin ceea ce prestam pe teren ca respectul este reciproc. adica ce sa incurajez cand Camora nu e in stare sa faca o preluare, ce sa incurajez cand Hora din 3 metrii inchide ochii si ii trage un HEAD SHOT portarului care mai mult se ferea decat se apara, ce sa incurajez cand Sepsi stie doar pasa in spate. Da poate atmosfera trebuia sa fie alta si in tribuna, dar echipa sa joace. (vezi atmosfera de la meciul cu Braga si nu numai). nici nu vreau sa ma gandesc cum era daca noi deschideam scorul, asa cum zicea cineva de mai sus. Orice s-ar fi intamplat aseara depindea de un daca, la fel ca la Steaua. daca intra bara lancierilor....Bafta noua in campionat si Cupa si Stelei in EL.

 35. vass bela
  Friday, 22 February, 2013 at 15:51

  Nu reiau ce s-a mai scris . Doar subliniez, ca ma doare enorm ca in aceeasi seara steaua a scris istorie, iar noi ne tot uitam la istorie ! Explicatia rezultatelor diametral opuse e foarte simpla : in primul 11 al stelei, de la noi singurul care ar putea face parte este Ivo Pinto, asa ca degeaba ne tot lamentam . Si retineti, si cu cei 4 care au plecat la iarna, distanta de steaua a devenit una uriasa, asa ca fara ei prapastia e si mai mare . Nu dau la necaz in Arpi, dar stau si ma gandesc, oare realizeaza realitatea trista la care s-a ajuns, sau ca deobicei, vede totul altfel ca noi si procedeaza in consecinta, adica dezastruos ?

  • Cristi
   Friday, 22 February, 2013 at 17:12

   Sa dam Cezarului ce e al Cezarului si sa felicitam Steaua pentru calificare. Dar nu cred ca putem compara CFRul actual cu Steaua , asa cum nu ii puteam compara acum citiva ani cind noi luam campionatul si ei se chinuiau sa prinda un loc de EL. CFR este dupa 6 ani extrem de buni iar Steaua vine dupa 7 ani de seceta.

 36. Florinaccio SM
  Friday, 22 February, 2013 at 16:27

  Fiecare avem trairile noastre, fiecare reactionam altfel la ceea ce ni se intampla, dar pe mine mai mult decat infrangerea usturatoare a CFR-ului m-a durut felul in care unii suporteri din tribune au inteles sa-si sustina favoritii. Daca nu ma insel, Kiruj a spus, si pe buna dreptate, ca la esecul acesta cu Inter a contribuit toata lumea: finantator, presedinte, antrenor, jucatori. Avea mare dreptate Kiruj, dar cred ca a uitat, totusi, de cineva : a uitat de suporterul ceferist din tribune. Sau poate ca n-a uitat, dar n-a vrut sa supere pe cineva, ca si asa e suparare mare printre noi. Vad ca multi au remarcat, si pe buna dreptate, performanta Stelei. Echipa buna, investitor care nu s-a zgarcit cu banii atunci a venit vorba de achizitii, antrenor, etc. La toate capitolele echipa noastra pare surclasata. De altceva nu-mi amintesc insa sa fi citit pe aici: de modul in care cercopitecii de pe National Arena ne-au surclasat pe noi, cei ce ne spunem franari. Imi pare rau sa o spun, fratilor, dar noi aseara am fost batuti de stelisti chiar mai rau decat a batut-o Inter pe CFR. Inteleg sa fii suparat atunci cand echipa favorita este ingenuncheata, inteleg sa mai scapi si cate o injuratura printre dinti atunci cand nu merge nimic, inteleg inca multe altele, dar sa incepi sa razi si sa faci mistouri de cei pe care spui ca-i iubesti, pe asta nu prea o mai inteleg. Langa mine era aseara unul care, de cum a intrat Hora in teren, l-a si luat in colimator: glumite de tot felul, injuraturi, blesteme, tot tacamul. Nu spun ca daca i-am fi incurajat pe baieti ne-am fi calificat. Dar daca ne-am fi ridicat cat de cat la inaltimea unui meci cu Internazionale Milano, daca am fi inteles ce mare onoare ni s-a facut ca sa o vedem pe aceasta echipa intr-un joc oficial, daca am fi stiut sa ne incurajam favoritii (asa cum poate ca ar fi meritat-o, la cate bucurii ne-au adus in ultimele luni) sunt convins ca scorul dintre noi si milanezi ar fi fost unul mult mai strans. Si mai cred ca cei care isi iubesc cu adevarat echipa, daca n-au mai fost in stare sa incurajeze pe nimeni, au indurat in tacere, pana la sfarsit, umilinta administrata de Inter. Iar la final au avut puterea sa spuna, macar in gand, un simplu si sincer ''multumesc'', pentru atatea satisfactii pe care Cadu si ai lui ni le-au adus in acest ultim an. Mie mi-a placut foarte mult aseara de italianul nostru, Felice Piccolo. Mi-a placut nu atat pentru jocul prestat, desi e admirabil modul in care stie sa-si dirijeze coechipierii din defensiva, cat pentru gestul acela atat de simplu, dar atat de frumos, prin care, dupa gafa lui Felgueiras de la golul doi, s-a apropiat de colegul sau, si, in mod foarte natural, l-a batut barbateste pe umar, in timp ce de pe buze i s-au putut citi, niste cuvinte de incurajare. Ceva asemanator mi-as fi dorit sa vad si dinspre tribune, in locul murmurelor dezprobatoare si a injuraturilor. Cateva scaune mai la dreapta de mine au mai fost vreo trei stelisti, tot satmareni, veniti si ei la meci. Pentru multa vreme de acum inainte nu voi uita ranjetul dispretuitor al unuia dintre ei, rasarit pe fata-i la fiecare nou potop de acuze care cadea pste jucatori de la tribuna. M-am prefacut ca nu vad bucuria lui, dar pe mine m-a durut sa vad spectacolul acesta dezgustator. M-a durut sa vad cu ochii mei cum cei care mi-au adus atatea bucurii in toamna trecuta sunt ''rasplatiti'' in felul acesta de catre cei ce-si zic suporteri. Mie a inceput deja sa mi se cam acreasca de tipul acesta de suporter ceferist care are numai drepturi, insa prea putine datorii, fie ele si morale. In schimb, am tot respectul pentru unul ca viseuanul COPY (care posteaza din pacate atat de rar pe aici). Maramureseanul acesta indragostit de CFR este tipul de suporter pe care mi l-as dori multiplicat cat mai mult printre noi.

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 17:05

   Superb Florinaccio, comentariul tau ar trebui sa fie articol de sine statator, felicitari tie, felicitari lui Dantesc, care si el, la randul lui e deranjat de astfel de manifestari. Ai ridicat o problema unor amumiti suporteri, eu cred ca multi nu sunt nici macar spectatori(ca sa poti fi spectator ai nevoie de o minima educatie) eu cred ca sunt niste refulati amarati care vin dinspre concitadina si cred ca ei trebuie sanctionati la fata locului in vreun fel care sa-i descurajeze. --------- Multe voci, chiar in comentariile la acest material, se plang de atitudinea conducerii, ei bine, lor le spun ca s-ar putea ca aceasta atitudine sa fie generata si de aceste manifestari grobiene si lipsite de respect din tribune. Ca sa fii respectat trebuie sa respecti. Conducerea si-a aratat respectul oferind spectatorului conditii civilizate (nimeni din segmentu privat nu a reusit asta inca, pe carcotasi ii sfatuiesc sa mearga in Giulesti ori la Vaslui), a mai oferit si o echipa cum clujul nu visa in urma cu cativa ani. Sa ne amintim bine, se facea sarbatoare la Cluj pentru o clasare in primele cinci fieca vorbim de CFR fie de consitadini. Poate ca e nevoie de alta atitudine. Si, as mai adauga, fiecare dintre injuratorii si mistocarii de profesie ar trebui sa se intrebe cum ar fi daca la locul lor de munca bossul i-ar trata cum trateaza ei jucatorii ceferisti. ---------- In alta ordine de idei, rezultatul de aseara al branzarilor se datoreaza si energiei pozitive care s-a investit de catre fani. Un jucator injurat de proprii sai suporteri e adesea deturnat de la sarcina sa, daca injuraturile adversarilor il mobilizeaza, cele ale apartinatorilor il demobilizeza, iar demobilizarea nu e resimtita doar intr-un meci ci si in urmatoarele si meciurile pot deveni pentru el corvoada. Mistocareala, fluieraturile, huiduielile(e genul de critica pe care o condamn), nu aduc nimic bun, fac doar rau echipei si atmosferei din lot. ----------- Anul acesta probabil Felice Piccolo ar merita trofeul de cel mai bun jucator. Sentimental cum e printr-un astfel de gest poate-l facem sa ramana la noi in continoare.

   • Alex
    Friday, 22 February, 2013 at 17:59

    Nu stiu in ce masura e conducerea afectata de tembelii din tribune (desi, din cauza respectivilor probabil ca are de suferit relatia conducere-suporteri de care s-a scris si cu alte ocazii), in schimb sunt sigur ca jucatorilor le pica tare greu fluieraturile si injuriile venite din partea propriilor suporteri (cu toate ca oamenii care fac astfel de gesturi numai suporteri nu sunt). La meciul de ieri si la cele din CL am stat in Tribuna II - in campionat am abonament in Peluza 2 - si am asistat la niste manifestari ale prostiei greu de imaginat. Printre altele, tin minte si acum ca la meciul cu Braga, cand scorul era deja 3-1 pentru noi, se gaseau persoane care sa injure si sa fluiere orice greseala a jucatorilor nostri. De modul in care e tratat Hora, nici nu mai vorbesc. Imi pare foarte rau de cum stau lucrurile si nici perspectivele nu-mi par tare stralucite din acest punct de vedere. Ce sa invete un copil de 10-12 ani care aude numai mizerii din gura parintelui sau?

  • kiruj
   Friday, 22 February, 2013 at 17:58

   Ai intuit bine, Florinaccio, ultima verigă de pe lista mea era "suporterul" , mă rog, fanii/suporterii CFR-ului. Nu am avut suficiente informaţii (nu am fost nici la meci), doar din cauza asta am renunţat la enumerare. Cercul se închide doar dacă îi (ne) punem şi pe ei (noi) la capătul listei, iar deficienţele imputabile acestei categorii le-ai prezentat cât se poate de corect. Câteodată am impresia că viteza asta de creştere din 2006 încoace (poate din 2003 încoace) ne cam ameţeşte pe toţi, ajungi mult prea repede pe nişte culmi doar visate decenii la rând, şi -odată cucerită un "versant" mai înalt- nu ni se dă timp suficient de "prelucrare interioară", de conştientizare a saltului, a succesului intermediar obţinut. Nu cu "viteza" am probleme, ci cu condiţia noastră umană, de înţelegere şi de percepţie mai lentă, care -în lipsa timpului de "prelucrare"- naşte intoleranţă , irascibilitate ( = a suporterului grăbit faţă de echipă în caz de eşec). Ştiu foarte bine că există iubire eternă şi la prima vedere (mai mult în romane şi în telenovele, totuşi...), dar "relaţiile" de durată au -de regulă- şi o perioadă de acomodare ceva mai lungă...Hai, că am aiurit-o iară', vreau să-ţi spun că de multe ori îmi aduc aminte cu inima strânsă de romanul lui Daniel Keyes, "Flori pentru Algernon"...HAI CFR !!

 37. Alin
  Friday, 22 February, 2013 at 16:30

  Cred ca sunt singurul caruia i-a placut cum a jucat CFR. Posesie, pase, ocazii multe. Pacat de gafe, dar asta tine si de valoarea individuala. La ce jucatori am avut pe teren ma declar multumit de joc. Raportul la ocazii pe poarte 3-4 (dintre care 3 goluri), iar la suturi la poarta 12-1. La Braga raportul de suturi pe poarta a fost de 23-4 in favoarea Bragai si scorul trebuia sa fie vreo 8-2, dar asta-i alta poveste. Ca o parere personala: daca vrem fotbal trebui sa acceptam riscul, iar daca cerem autobaza atunci sa nu ne mai plangem ca nu jucam ofensiv. Era 2-0 dupa prima mansa, nu cred ca daca ne puneam cu fundul in poarta ii pacaleam pe italieni si le dadeam 3 pe contraatac. Nu e nici Stramacioni chiar idiot. Oricum, cea mai mare greseala ar fi ca acum sa daramam ce am inceput sa construim, pt ca la asta, spre diferenta de fotbal, chiar ne pricepem cu totii.

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 16:39

   Nu, alin nu esti singurul. Si eu remarc faptul ca am stiut sa tinem de minge, ca am fost in stare sa construim, ca am putut face presing, ca am putut mentine o echipa scurta, au fost multe semne bune in meciul de aseara. Si, important, nu trebuie sa uitam Inter a mai intalnit sistemul 3-5-2 in Italia, l-a si practicat, deci au stiut specula si au si avut jucatori capabili. In campionat s-ar putea ca acest 3-5-2 sa creeze mari probleme adversarelor, cate au un Guarin sau un Cassano ori vreun Palacio, ca sa ne poata pune in dificultate. Si mai apoi poate gasim si simtul echilibrului, atat de necesar in acest sistem, un simt care sa ne permita sa simtim cand prea multi mijlocasi isi asuma sarcini ofensive fara a avea posibilitati rapide de a fi apti defensiv.

   • kiruj
    Friday, 22 February, 2013 at 18:16

    Calin : să ştii că -pentru moment- nu cred în acest sistem de 3-5-2, în primul rând din cauza acelui "3" din spate. Am mai discutat noi, despre asta (e drept, cu analiza făcută pe Inter), eu nu vedeam ca soluţie nici la ei (pesemne au şi revenit la magica cifră de "4" în spate), dar la noi -în acest moment- este o "nepotrivire de caracter", chiar. Păi ştii şi tu că singurul post pe care a jucat Cadu este cel de fundaş central de picior drept, cu Piccolo cam tot aşa, dar în oglindă, singurul mai "polivalent" este Rada, dar nu poţi începe "reforma" tocmai cu el, iar de N.Diogo ce să mai vorbim. Cel puţin teoretic, cei trei din acel sistem trebuie să fie jucători măcar "bicalificaţi" (cum e cazul la Inter), ca -în funcţie de dinamica jocului- fiecare să aibă competenţe acoperitoare măcar pentru două funcţii defensive distincte. Mai sus am zis undeva : urcuşul CFR-ului din 2006 are la bază -în plan tactic doar- apărarea cu 4 fundaşi (cu Cadu lider absolut) şi Cadu+Gabi în axul central. Orice schimbare de sistem presupune şi ruperea acestui fundament, lucru periculos în acest moment, poate fi o soluţie în 2 ani, să zicem. Mă rog, asta-i părerea mea, dacă timpul şi rezultatele mă vor contrazice, voi fi cel mai fericit idiot de pe lume...HAI CFR !!

    • Calin Cocora
     Friday, 22 February, 2013 at 18:32

     @kiruj, parerea mea este ca nu Rada ci Piccolo e in stare sa joace cu randament si in acest sistem. Cadu e depasit total, el chiar umbla aiurea, iar Rada cu toata multivalenta lui nu-i suficient de mobilat cu instruire tactica ca sa poata intelege sistemul. Pana la urma se vede ca Piccolo vine dintr-o scoala unde tactica e materie pincipala si la juniori (la noi fiind inlocuita cu plm sau fmm ori cu mai informationalul, hai baaa). Rada imi pare, ca in aceasta asezare, practica mai mult un joc de fundas de banda. Oricum e clar ca lipseste sincronizarea celor trei, ca jocul la offside iese doar din intamplare, linia celor trei fiind rareori paralela cu linia de fund. Nici pe Ivo Pinto nu-l suspectez ca intelege sistemul. Pentru noi singurul avantaj ar fi cel dat de surplusul de densitate de la mijlocul terenului.

 38. Damian
  Friday, 22 February, 2013 at 17:09

  Ciobanul asa prost cum e nu si-a vandut jucatorii si a facut un meci care a socat Europa, de ce sa nu recunoastem. Ajax nici nu se gandea ca nu trece lejer de Steaua dupa 2-0 in tur si chiar spera foarte mult la finala care se joaca tocmai pe stadionul lor, la Amsterdam. Noi am prins Interul in cea mai slaba forma din ultimii ani, in campionatul italian e ciuca batailor, aveam o mare sansa sa trecem mai departe daca pastram lotul de jucatori din tur si mai transferam 2-3 jucatori valorosi. De ce am adoptat aceasta atitudine de looseri si am inceput sa vindem tot ce am putut dupa ratea calificarii in primavara UCL, de ce nu am sperat ca putem trece de Inter? Nu cumva cota jucatorilor vanduti era de 7 ori mai mare daca eliminam pe italieni? Zilele urmatoare urmariti pe transfermarkt.de sa vedeti cum a crescut de mult cota stelistilor. Tare ma tem ca si la anul oile vor domina campionatul si e destul de greu sa continue aceasta serie din ultimi ani in care castigam campionatul din 2 in 2 editii. Daca o sa prinde un loc de Europa League o sa incepem prin iulie tururile preliminare deci vacanta de vara va fi una extrem de scurta si nu vad cum putem forma un lot capabil sa se lupte de la egal la egal cu ce reprezinta steaua, astra sau vaslui la ora actuala.

  • Cristi
   Friday, 22 February, 2013 at 17:24

   Damian, tranfermarkt e un site de fani. Cotele le fac tot membrii, mai sunt implicati scouteri etc. Ce scrie in transfermarkt incearca sa se plieze pe realitate, dar ca sa iti fac o comparatie cu ce stie ciobanul, e ca pretul terenurilor. Pina nu se efectuaza tranzactia, pretul e doar ipotetic. Trebuie sa acceptam ca pentru conducerea Stelei EL este o miza serioasa (ca. 1 mil euro incasari din bilete) in timp ce pentru a noastra miza nu a existat. Ca abordarea asta pragmatica e uneori impotriva emotiilor, sperantelor, orgoliilor suporterilor, asta e. Obiectivul pentru primavara asta era locul 3 plus daca se poate cupa. La asta trebuie raportat tot. Asa cum am scris si mai sus, recunoastem toti ca Steaua e echipa momentului dar euforia lor vine dupa 7 ani de seceta. Sunt multe nuante de gri, nu trebuie sa vedem totul in alb si negru - vezi ce echipa are Bayern dupa ce doi ani la rind le-a luat Dortmundul intern tot si au pierdut si 2 finale de CL in 3 ani, ultima chiar acasa. Eu imi permit sa postulez ca CFR in Feb 2013 arata mult mai bine decit CFR in Feb 2011.

  • Calin Cocora
   Friday, 22 February, 2013 at 21:27

   Cota Stelistilor creste proportional cu zelul moderatorilor de Romania, sectiunea transfermark.ro, de exemplu, e finantata prin intermediul unui oarecare Stanciu Dan de catre grupul de becali interlopi. Acest Stanciu e detinatorul francizei in RO. Deci cotele de pe transfermarkt, in privinta Romaniei incep sa nu mai fie credibile. Extinderea pe care o opereaza nemtii in sistemul franciza ajunge sa le scada mult credibilitatea. Oricum clanul de interlopi

 39. 7burg
  Friday, 22 February, 2013 at 17:48

  Mi-a placut noul CFR si daca o tinem asa o sa crestem in urmatoarea perioada. Echipa nu mai bubuie toate mingiile in fata si nu mai stam cu toti jucatorii in poarta. Trebuie sa jucam si sa castigam meciurile la mijlocul terenului, dar pentru asta si trebuie jucatori de fotbal tehnici si destepti. Ma bucur ca conducerea se orienteaza pe aducerea de jucatori din Italia, chiar din Seria B. Se vede valoarea unui Piccolo si Maah....Sunt pregatiti foarte bine si au tactica in sange si tehnica buna. Sper ca trendul sa se mentina si in viitor, mai ales de aducerea de jucatori buni, tehnici si sa aibe tactica in sange ...e o noua strategie la care suntem martori, caci inainte se aduceau jucatori sa fie, dar de la o vreme se pune accentul pe valoare, atat cat ne tine buzunarul.... Sa vedem si ce stie Obiora, am inteles ca e foarte bun, iar Muniru e tehnic, dar mai are de invatat, dar in campionat o sa faca fata, iar in timp o sa invete. Unii jucatori sunt mereu ghinionisti, din pacate asta e realitatea si ea nu poate fi ascunsa..e scrisa in carti vechi de mii de ani, ca exista persoane care mereu au parte de ghinoane, probleme etc..iar asta se aplica la jucatori gen Hora, Maftei, Sepsi..poate o alta echipa o sa le scape de aceasta vraja coborata asupra lor. Antrenorul e bun, dar jucatorii sunt cei pe care ii are si a scos maximum de la ei. Jucam fotbal, iar daca avem memorie, acum cateva luni tipam cu totii pe aici ca de ce bubuim mingile si nu jucam combinativ....E greu sa incepi sa joci combinativ cand nu stii cum se face sau se mai face, iar unii nu sunt facuti sau nu stiu cum merge asta. Poate noile transferuri o sa ne ajute. Godmeche si Muresan nu sunt tehnici, iar Rui e departe de a fi un jucatori care sa faca singur legea la mijlocul terenului. Astept sa vad jucatori foarte tehnici la mijlocul terenului si in atac..Am incredere ca o sa crestem in timp..noi suntem in urma la cest capitol si suferim de foarte multe luni la asta si nu se poate remedia in cateva luni asta, noi eram bolnavi cronici si niciun antrenor nu a incercat sa remedieze asta ca nu stia cum. Andone chiar a zis la TV, am jucatori adusi doar pt a juca pe contraatac ;) Cum ar fi fost daca jucam autobaza cu Inter ? Groaznic, cred ca scorul ar fi fost mai mare, deoarece 1-2 mergeau perfect la ei, iar mai multe ocazii ar fi insemnat mai multe goluri... Sa vedem adevarul si sa spunem ca daca o tinem asa mai departe o sa crestem in timp. Hai CFR !

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>