Wednesday, Jul. 18, 2018

Cadu, 9 etape de suspendare. Execuția din media continuă…

Written By:

|

Friday, 1 March, 2013

|

Posted In:

|

45 Comments

Cadu, 9 etape de suspendare. Execuția din media continuă…

Nu aveam de gând să revin la cazul portughezo-românului Cadu (nici măcar la sugestia cititorilor Tribunei CFR), „criminalul” de bulgari la modă al poporului român, dacă nu-l citeam pe Alin Fornade, unul dintre autorii mei preferați în materie de fotbal. Dacă distinsul jurnalist și-a permis o fiesta de subiectivism și a scris un articol numai pentru că dădea bine la o felie de cititori menționarea numelui victimei Claudiu Niculescu, m-am gândit că poate n-o să mă omoare nici pe mine un puseu de subiectivism. Știu că n-am șanse să-l albesc pe căpitanul CFR-ului – aflat în al șaptelea an în Gruia; poate „mercenar”, dar nu „traseist” – dar cred că aș putea scoate din negru gri. E o înălbire care se impune, după ce reputatul jurnalist reușește o performanță surprinzătoare pentru nivelul său valoric și de bun-simț, acela de a-și încheia articolul printr-o tragere părintească de urechi, după un text întreg în care are grijă să-l desființeze cu grijă pe căpitan. Acțiunea de înălbire spre gri n-o să curgă pe baza editorialului de la care am pornit, ci va fi o reacție adresată tuturor celor care se bucură că există o victimă. Pardon, două: în afară de Milanov, am uitat de CFR Cluj.

Suntem acuzați că-l apărăm pe Cadu invocând alte cazuri din arhiva Ligii 1: Nicolae Grigore vs. Vass (ambii găsiți nevinovați!), Sânmărtean vs. Deac (ambii găsiți nevinovați!) sau Gardoș vs. Băcilă (aici n-au putut să-i scoată pe ambii nevinovați). Păi sigur, atacul e mult mai eficace, mai concentrat, dacă Ricardo Cadu e pus singur cu spatele la zid, fără companioni. Dacă reușești să-l răstignești pe Cadu singur la zid, ți-ai atins și scopul principal: acela de a arăta că delicventul e jucătorul CFR-ului, robotul criminal setat de președintele Iuliu Mureșan să ucidă adversari (și campionate), la comanda antipaticului Arpad Paszkany. Cu această ocazie, Născut Escu redevine erou național, pedepsitorul legitim al portughezului, atât pentru păcatele crimele din trecut și prezent, cât și pentru cele din viitor. Ăla mare și negru, care respira agresiv în tunel, rămâne pedepsitorul anonim…

Cadu, fundașul dur (a recunoscut-o singur), a primit 9 etape de suspendare, pe lângă repriza a doua de la Vaslui. S-a avut grijă să nu fie chiar 10, ca la Gardoș, care a umplut un spațiu de spital pentru o perioadă mult mai lungă de timp. Probabil au fost și ceva regrete că atunci nu i s-au dat lui Gardoș 15 etape, ca să poată Cadu încasa 14 acum. Cadu, „ucigașul în serie”, și-a cerut scuze de la prima și singura victimă. Acestea sunt primite de „avocații poporului” precum lacrimile de crocodil, de parcă era mai bine ca ceferistul să nu-și ceară scuze deloc.

Chiar dacă nu este atât de vinovat precum încearcă unii să-l scoată, Cadu a greșit, pentru că Milanov a avut și are de suferit. E intrarea lui la minge, e piciorul lui în figura bulgarului. Chiar și involuntarul poate lăsa urmele voluntarului. Existau circumstanțe în care accidentarea putea fi evitată și fac pariu că Ricardo le știe. Într-un meci amical, chiar după ratarea unei lovituri de pedeapsă, mai mult ca sigur Cadu nu intra atât de decis. Dar tot într-un meci amical, mai mult ca sigur Milanov nu-și risca dinții pentru o minge aflată în no man’s land. Dacă intrarea lui Cadu la minge se producea cu piciorul ridicat la vreo 160-170 cm de sol (Milanov are 177 cm), o consideram intrare premeditată la cap și-mi mâncam mai degrabă tastatura decât să scriu cuvântul „înălbire”.

Cadu e acuzat că a mai avut intrări dure, că a primit cartonașe roșii. Da, a mai avut. Unele intrări ale sale nu-s plăcute privirii, nici măcar dacă privirea e ceferistă. E de preferat să-l vezi executând perfect o lovitură de la 11 metri pe Arena Cluj/Moina (păcat că Vasluiul a fost o excepție, iar faza dubioasă n-a meritat reluarea impusă de regulament), decât să-i guști intrările la intimidare. Însă până acum a avut știința postului („trece mingea, adversarul nu!”) și oricât s-ar scormoni în memorie, detractorii nu-i pot găsi adversari scoși din producție. Oricâte reluări s-ar da, din oricâte poziții, și oricâți dinți s-ar vedea sărind în total, un lucru e cert: Milanov apleacă prea mult capul și se expune pericolului. Da, victima (nu mortul) are partea sa de vină și până când nu reușiți să editați filmările în așa fel încât bulgarul să intre cu piciorul la minge, nu cu capul, parte în parte cu Cadu, încercarea de executare a căpitanului CFR-ului (cu tot cu club, dacă se poate) e doar o manevră sortită eșecului.

Din (ne)fericire, întâmplarea face să pot vorbi fără rețineri despre dinții lui Milanov, în număr de 1 lipsă + 2 care se clatină (declarație bulgar), până la 5 zburați (comentarii TV). Când eram ceva mai tânăr, dar deja destul de copt, într-unul dintre ultimele meciuri de fotbal de curtea școlii pe care l-am apucat la Cluj, am comis-o exact precum Milanov. Noi jucam de plăcere, nu eram plătiți, ne riscam integritatea corporală pe beton, nu pe iarbă. În caz de ceva (mai ales că nu toți erau atât de talentați încât să lovească de fiecare dată mingea), Dumnezeu cu mila, nu tratamente în străinătate. Iar acum, puteți uita ce v-am spus mai sus, despre diferența dintre meciurile oficiale crâncene și meciurile amicale relaxate… Relaxați jucam și noi în ziua aceea, dar eu tot am intrat cu capul la o minge ce țopăia la 40 cm de solul betonat și 30 metri de prima poartă, în timp ce adversarul meu (suporter U-ist – precizare făcută doar pentru a sublinia farmecul vieții) a intrat cu bocancul. Am ajuns primul la mingea inutilă, iar el a ajuns primul la falca mea. Doi dinți mi-a retezat atunci, foarte aproape de mijlocul terenului. M-a bătut pe umăr, și-a cerut scuze, dar m-a și dojenit că am intrat cu capul unde alții intră cu piciorul. L-am asigurat că totul e în regulă, nu-i el vinovat, și eram absolut sincer. Eu eram cel căruia-mi venea să-i fut două palme, pentru tâmpenia de a pune atâta suflet și inconștiență într-un joc care ar fi trebuit să se încheie la o bere. Nu mai țin minte cum îl chema pe adversarul meu și nici nu are importanță. Rețin doar că era un bărbos. Dacă, din întâmplare, citește acest text, poate o să-și aducă aminte (chiar dacă a rămas U-ist :) ) că n-a primit atunci nicio suspendare și la finalul meciului s-a dus liniștit la bere…

Dacă măsele avem destule, putem trăi și agăța gagici și fără ele, lipsa incisivilor e foarte traumatizantă. Da, aici trebuie să fiu de acord cu ce scrie Alin Fornade despre suferința lui Milanov. Te simți pur și simplu tarat, resimți acut handicapul ori de câte ori deschizi gura și dai de aerul rece. O mână ruptă, un picior fracturat, se suportă mult mai ușor. Nefiind sportiv profesionist și neavând mijloace materiale nelimitate, nu mi-a fost ușor la acea vreme. Nu mi-am permis tratamentul în străinătate, la Sofia, ci a trebuit să am încredere în mâna, materialele și instrumentele stomatologului român. Reparația a costat destul și nici măcar nu mi-am permis o lucrare de lux, ci doar o improvizație, după buget. Nu mi-au crescut alți incisivi, nu mi s-au făcut implanturi hollywoodiene, ci s-a construit așa cum s-a putut pe cei retezați. Culoarea diferă, sensibilitatea e prezentă și după atâtea sute de luni.

Mă scuzați că am intrat în detalii atât de clinice și atât de personale. Am făcut-o însă pentru a-mi justifica subiectivitatea. Nu accept punerea la zid a lui Cadu doar pentru că e căpitanul CFR-ului. E greu de estimat cât ar trebui acesta să plătească pentru evenimentul de la Vaslui. Dar oricare va fi nota de plată, Cadu o va achita. Apoi, va redeveni căpitanul CFR-ului și viața va merge înainte, până la retragerea sa din fotbal și dincolo de ea. Probabil, datorită cazierului de criminal – stabilit înainte de judecată, de la Decebal încoace – Cadu n-o să mai ajungă vreodată să evolueze măcar un minut pentru Naționala României, chiar dacă până și șefi Mitici din fotbalul românesc sau antrenori presupuși a fi săpați/schimbați de Cadu i-au găsit circumstanțe atenuante. N-o să mai poată călca pe urmele lui Bumbescu, jucător care – ironia sorții – era selecționat exact pentru aceleași calități. Dar în Gruia n-o să i se închidă niciodată ușa în nas, pentru că e de-al nostru și noi nu-i scuipăm decât pe cei pe care-i ling alții.

P.S.: Dacă suporterii englezi au obiceiul să le cânte rivalilor germani Two World Wars and One World Cup, mă tem că e cazul ca un suporter talentat al CFR-ului să compună o piesă în care celor care urăsc CFR-ul să li se cânte despre cele 3 campionate, 3 Cupe, 2 Supercupe și cele 10 puncte din grupele UCL. Eventual, să încheie piesa cu puncte-puncte.

Share This Article

Related News

Uitarea
Contraatacul de noapte
„Speranţa moare ultima” (citat dintr-un banc al lui Retardilă)

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(45) Readers Comments

 1. avalon1
  Friday, 1 March, 2013 at 16:27

  Aici ar trebui sa ia clubul atitudine , fapte , nu vorbe pe la tv. Mi se pare mie, sau trebuia sa-l dam in judecata pe porumb la sfarsitul campionatul trecut????????Sau cazul U (rejucarea)--la forurile europene?????Scuzati-mi limbajul , dar "talk is cheap" , si sa nu te mire daca fiind o "pussy" te fut toti....si noi o primim asa frumos , "ardeleneste" .Conducerea TREBUIE SA LUPTE PTR A APARA SPATELE JUCATORILOR NOSTRI , ca pretentii vice-versa au gramada.

 2. zeidas
  Friday, 1 March, 2013 at 16:39

  Chiar merita Cadu linsajul mediatic? Sa recapitulam titluri si afirmatii din ograda mass-media: - Intrare horror; - Bulgarul a fost transportat la spital. Acolo i-au fost scosi 5 dinti. (vezi cronica meciului); - I-au zburat 2 dinti si alti trei urmeaza a fi scosi (bine v-a zugravit nea' Iancu, dragi mitici, numarati si azi ca Pristanda, era vorba de 1); - Gest brutal (Ilie Dumitrescu-cel bland); - Ortoped insirand oase in urma (confratele Alin, cel des temperat de jiji care-i arata pisica uneori-Buzarin stie!); - "...animal, jivina, paricopital, bestie, barbar,... sa pleci in cusca ta. La Zoo; venetic singeros, bozgor" - evident, distinsul om de cultura dambovitean g. stanca. Pentru comparatie, sa dam timpul inapoi in 2011, cand duios se consemna: - Atacul lui Gardos la Bacila i-a produs gorjeanului fractura de tibie si peroneu (GSP 18.09.2011); - Fault necugetat (GSP 19.09.2011); - Atacul sau nu a parut unul violent; - Gardos i-a rupt piciorul. Epitetele animal, criminal, calau erau deja retinute pentru Cadu. Declaratii deplasate ale conducatorilor de club? Ce zicea jiji in 2011? - "J. Kovacs l-a eliminat pe Gardos fara sa-i faca nimic. Nici nu l-a atins pe Bacila."

 3. emil
  Friday, 1 March, 2013 at 16:49

  Bun articol, dar fi atent ce idee de om cu creier odihnit mi-a venit! : facem o compilatie de cateva zeci de secunde cu faulturi+urmari - Nicolae Grigore vs. Vass - Sânmărtean vs. Deac, cumparam spatiu publicitar la televiziunile mancatoare de branza si difuzam montajul. Ce ziceti?Oare am luat-o razna?

  • Flacăra Vișinie
   Friday, 1 March, 2013 at 17:49

   Faptul ca vrei sa cumperi spatiu publicitar nu inseamna ca difuzezi orice vrei in acel spatiu. Orice redactie serioasa are o clauza care se reduce la fraza "redactia isi rezerva dreptul de a refuza publicarea/difuzarea materialelor care contravin politicii editoriale". Pe de alta parte, daca vrei sa le dai bani (care nu-s putini) ca sa iti publici versiunea, nu faci decat sa incurajezi tocmai comportamentul pe care vrei sa il combati. Data viitoare vor fi si mai vehementi, pentru ca au vazut ca esti dispus sa platesti. Asa functioneaza santajul de presa.

   • kiruj
    Friday, 1 March, 2013 at 18:02

    Montajul poate fi făcut -cred- relativ simplu, el poate fi pus pe youtube. Apoi poţi scrie un articol, care să conţină un link către montajul respectiv, iar articolul poate fi postat (pe lângă TribunaCFR) şi pe Mysport (cine are cont acolo, Albu, 07...) şi atunci deja s-a şi obţinut rezultatul dorit : filmuleţul va fi văzut de majoritatea celor care...trebuie să-l vadă. Poate prietenii noştrii de la ChefereTV, etc. îl vor prelua şi ei, poate găsim o uşă şi pentru site-ul Tr.Live sau Tr.Look. Ce părere aveţi?

    • MaxChisinau
     Friday, 1 March, 2013 at 19:31

     Sint de acord cu ideea. Oricarui om care il vei intilni ii vei spune doar fraza urmatoare: Uite --> link --> youtube. Dupa ce vor privi linkul sa comenteze faultul lui Cadu. Trebuie facut un colaj de calitate in 1080pixeli, un comentariu de calitate, video poate fi trimis catre site-ul oficial al CFR (posibil asta ar insemna un parteneriat intre Tribuna si CFR1907, pe viitor). P.S. Poate doresc prea multe, dar daca in video vor fi incluse personal comentariile lui Ronny, Deac, Vass, etc., in care ei vor povesti despre urmarile accidentarilor asupra carierei lor (mai ales Ronny), efectul ar fi o "BOMBA" adevarata, care ar distruge toate "socantele si bombele" bucurestene. P.S (2) Un sustinator din Chisinau.

     • nea_Silica_MS
      Friday, 1 March, 2013 at 23:52

      Ar fi super. Însă aşeptăm prea mult de la cei câţiva care se ocupă de site.

     • avalon1
      Saturday, 2 March, 2013 at 03:36

      Ati auzit de copyright , entuziastilor??? De cand aveti voi drept de redifuzare a imaginilor de din Liga 1? Ca tot vreti cai "legale" de actiune :O).

 4. Luk2170
  Friday, 1 March, 2013 at 16:54

  Conducerea trebuie să lupte pentru club. Luptând pt. club vor beneficia şi jucătorii. Conducerea ar trebui să fie mai bătăioasă în lupta cu federaţia şi liga, are acea atitudine specific ardelenească (moale) care nu ţine, miticii ne iau drept fraieri. În lupta cu ei trebuie o atitudine mai ţigănească. Cu ţiganul nu poţi să fi domn, el pe asta se şi bazează. Faptul că toată presa îl pune la zid pe Cadu nu face altceva decât să îl "albească" în ochii noştri, aproape că îi şi iertăm păcatele (care sunt altele în ochii noştri decât în ochii miticilor -- pe mine m-a durut în primul rând că a ratat un penalty la fel ca în meciul cu Petrolul, deci nu a învâţat nimic din greşeli, iar apoi a fost nechibzuit şi a lăsat echipa în 10 oameni, s-au pierdut 2 puncte din cauza lui -- abia apoi mă interesează accidenrea lui Milanov).

 5. caneto
  Friday, 1 March, 2013 at 18:22

  Cadu merita din plin stima si sustinerea noastra a tuturor. Foarte bine zis, mercenar si nu traseist. A venit, a vazut si a ramas, s-a impus, a stiut ce a vrut, a vrut performanta, a cerut performanta si de la colegi, a avut mereu si are sange in instalatie, s-a identificat din plin cu CFR-ul, ca atare si-a atras antipatia tuturor celor nemultumiti de succesul CFR-ului. Ar fi fix-pix ce zic responsabilii cu harmalaia din fotbalul romanesc, daca n-ar influenta comisiile lu’ peste de la liga. Doar am vazut ce le poate capul astora din comisie dupa circul de pe Cluj Arena. Altfel n-ar conta ce zice Decebal sau boul de Buzarin, ori cretinul de Stanca. De Hizo nu zic nimic, el a vorbit foarte frumos, daca-i raportam spusele la limbajul lui din timpul meciurilor. Nu m-am asteptat nicio clipa la 9 etape, ce-i drept nici la 2 sau 3 (nu-s prosti nici aia sa dea o decizie prin care sa renunte la taxa de recurs).

 6. caneto
  Friday, 1 March, 2013 at 18:26

  Pacat ca nu cunoastem exact numarul incisivilor dislocati din dantura lui Milanov (ii urez inca o data insanatosire grabnica), sa vedem cum se face un calcul exact al etapelor de suspendare. Ce stim pana acum, un bombeu de Balaj face 5 etape, iar x dinti 9 etape. In urma recursului, la Weldon s-a redus la 2 etape, dar nu stim daca s-a scazut 3 ori s-a impartit cu 2,5. Ar rezulta la Cadu, dupa recurs, ori 6 etape, ori 4 (dupa rotunjire).

  • kiruj
   Friday, 1 March, 2013 at 19:32

   Ai vrea tu să fie aşa de simplu...scazi 3 sau împarţi la 2.5...şi te duci la culcare...Nu, tată , bagă derivate, ceva Lagrange, o ţâră de Neumann...poate Bolyai, să fii în trend cu haita...:)) Cred că va primi 6 sau 7 la recurs. În condiţii normale trebuia galben (cel mult) şi acum n-am mai vorbi de Lagrange...:) HAI CADU ! HAI CFR !!

   • caneto
    Friday, 1 March, 2013 at 19:39

    vorba lui 07 (in legatura cu sutul luat in fata de Terry), cine merita galbenul, Cadu pentru lovitura, Milanov pentru joc periculos sau Milanov pentru simulare? :)

    • kiruj
     Friday, 1 March, 2013 at 19:47

     Caneto, crede-mă, în cariera mea de fotbalist de "nivel inferior" am avut 2 sau 3 situaţii în care -în situaţii asemănătoare- "albitrul" a dat joc periculos contra ăluia care a băgat capul. Eram şi noi surprinşi (jucătorii), dar la sfârşit ni s-a explicat că ţinta "jocului periculos" poţi fi chiar tu, cel care se expune. Vorbesc serios, nu aiurez. S-a întîmplat cu peste 30 de ani în urmă, poate s-au schimbat regulamentele/interpretările, dar îmi aduc aminte şi acum de acele faze "haioase".

     • levente
      Friday, 1 March, 2013 at 21:22

      apropo acum ca mentionezi parca si cucuruzul a zis ceva de genu, dar nu am avut taria sa ascult cum pusca porumbul

 7. gica10
  Friday, 1 March, 2013 at 18:56

  Sa fim seriosi nu poti lupta cu sistemul ........cu eficienta.Ca sa ai sanse ar trebui sa intri in el si de acolo sa incerci sa-ti folosesti influenta.Mi-e greu sa cred ca Arpi merge pe ideea asta!Din contra nu uita sa le aduca aminte contestatarilor ca CFR nu merge la suete,nu merge la federatie ,liga si altele....... Oricum in momentul in care arbitrul te judeca pe tine in litera regulamentului(cu semne de punctuatie la zi) iar pe adversar in spiritul jocului,inseamna ca ai o problema .......inoti impotriva curentului,te pishi contra vantului!Si acest arbitraj continua din returul trecut.Cine vrea pot sa-i exemplific cu date concrete.Foarte multi au spus ca titlul de anul trecut a venit datorita muncii lui Costa,altii ca este munca de motivare a lui Ando,altii ca a fost valoarea jucatorilor.......eu voi spune simplu si fara ocolisuri:a fost vorba de Divinitate,mana Domnului!A fost o lista nemarginita de erori impotriva noastra.Eliminari injuste,goluri primite pe ofsaiduri......retin la partida cu Chiajna gol din ofasid la Rocha,eliminare la simularea lui adi popa.Gol egalizator al Sibiului din ofsaid.La partida cu Dinamo 4 faze in care arbitrul strain nu elimina cainii.Istoria din partidele cu cUrva Cluj.Cand o decizie normala de 3-0 in favoarea noastra se duce intrun decisiv cu mai putin de 48 de ore impotriva lui steaua.Dar pentru toate astea a venit izbavirea prin faze in care gandul te ducea la Divinitate.In 10 oameni aprox din min 70 nu te mai apropii efectiv de poarta sibienilor,pentru ca in min 93 si 48" sa vina golul fabulos a lui Maftei!Sau golul lui Kape cu Dinamo in min 92.......sau golul titlului in min 89. Conducerea poate sa ia atitudine prin mijloacele legale pe care le are la dispozitie.Dar am mai spus este greu sa lupti impotriva sistemului.Astia n-au frica......ganditi-va ca au fost in stare sa transmita date eronate la UEFA.Eu mai repede cred ca noi putem fi o forta prin atitudinea luata.......nu neaparat lupta clanta-n clantza cu prostimea pe forumuri,ci prin selectie de faze prin care sa luam pozitie cu argumente la atacuri nefondate ale ziaristilor de la bucuresti si din Cluj evident.Dar pentru asta eu propun ca dupa fiecare etapa sa avem sectiune cu greselile impotriva noastra si sa le discutam........cele pro nu ,ca pe astea le au in vedere pretenii. Nu inteleg cum judeca Arpi si Muri amenintarile vasluienilor cu procese si daune pentru Milanov......sau cum am spus mai sus pentru a prevenii masurile subiective prefera sa nu faca valuri.Daca liga s-a autosesizat in cazul Milanov cum la noi nu s- a facut nimic.........va fi existat vreun termen de prescriptie si sa nu mai poata sa sesizeze clubul Liga?Ca nu se poate sa stai impasibil cu naucii astia care te calca-n picioare.Tie-ti stau 3 jucatori de 6 luni si astia se dau de ceasul mortzii ca Milanov va sta 2 luni? Futwi ,mai puneam 2 propozitii era cat un post de-a lui Albu.....

  • kiruj
   Friday, 1 March, 2013 at 19:39

   Stai uşor, până-l ajungi pe Albu mai ai de tras serios la sala de forţă...:) Bună şi interesantă propunerea asta cu "contabilizarea" erorilor contra-CFR. Am putea crea undeva pe Tribună un spaţiu dedicat acestora, clipuri dar şi explicaţii (că "unii" nu înţeleg nici ceea ce văd...).

 8. Radubarbier
  Friday, 1 March, 2013 at 19:06

  "Domnul" fornade nU este nicidecUm repUtat si mai tot timpul dovedeste sUbiectivism excesiv.

 9. fotbalfan
  Friday, 1 March, 2013 at 19:27

  sunt putin suparat si scriu la cald insa in acest moment ma simt iarasi mic ca si suporter CFR. de ce nu reactioneaza clubul, de ce nu raspunde profesionist atacurilor? inca o bila gri-neagra pt asta. ei nu realizeaza ca pierd enorm prin aceasta imagien care ne este creata? cum vor ei (conducerea) sa faca un club de anvergura europeana din CFR cand imaginea clubului este facuta tandari ? doar nu inteleg. oricum, e doar un joc pana la urma, sanatate tuturor!

 10. 7burg
  Friday, 1 March, 2013 at 19:28

  Cum am scris si in alta postare , Liga I a reinceput si articolele contra CFR apar deja pe banda rulanta..cazul Cadu si restul cu neplata unor salarii, comisioane etc..caz Mandorlini, Alberto, Deac...deci ies astea pe banda rulanta, de parca CFR e singura echipa care n-are voie sa aibe jucatori agresivi, datorii etc..iar daca are atunci se scriu articole care se repeta de mai multe ori si modul cum sunt scrise...., de parca toata ura stransa intr-o zi a unui frustat e acolo aruncata si el si alti frustrati spera ca astfel viata lor si echipa preferata/liga I o sa fie mai buna..restul echipelor joaca cu balerine in echipe si probleme financiare nu au ...ce o sa mai apara inainte si dupa meciul de maine ?

 11. pora
  Friday, 1 March, 2013 at 19:40

  mentorul gunoaielor de asa-zisi ziaristi, colegul de olita al lui ion iliescu, relicva comunistoida - doamnelor si domnilor, ovidiu ioanit-oaia.....

  • tegean
   Friday, 1 March, 2013 at 21:31

   Oare câţi ştiu că acest ziarist ,,sportiv,, - comentator de ,,fotbal,, n-a găsit de cuviinţă să scrie un articol despre victoria de la Braga ? I-am atras atenţia (printr-o scurtă propoziţie), la vremea respectivă, că ,,a omis,, acest eveniment (meci) din CL şi că participarea noastră în grupele competiţiilor europene intercluburi a început pt. el cu meciul...Stelei dar scurtul meu comentariu...nu a fost publicat.

 12. IQ
  Friday, 1 March, 2013 at 20:55

  Conducerea e prea moale si niciodata n-a mers pana la capat .Pentru calomniile la adresa noastra din partea lui becali,porumboiu,etc.puteam incepe procese ,care chiar daca durau ceva timp insemnau mult ca imagine ;la fel in problema prosport - acuzatie de blat a lui cadu in meciul cu galata sau scenariul ligii ( cu raportari false la uefa)impotriva noastra la finalul sezonului trecut trebuia actionat cu fermitate. Desi a promis in prima faza ca ne vom apara cu adevarat,conducerea nu a actionat concret niciodata,fapt ce a incurajat atacurile impotriva noastra.Din pacate versurile din imnul echipei "...de noi nimeni nu se atinge"nu prea au acoperire in practica.Cand ai un post tv si nu sti ( vrei) sa te aperi iti meriti soarta.Ce simplu ai putea contraataca cu imagini de la accidentarile jucatorilor nostri ,mai ales a lui deac ,ramasa nepedepsite,plus interventii brutale ale altor jucatori (ex.gardos)la care ai putea adauga verdictul medical,perioada de indisponibilitate ,situatia jucatorilor accidentati acum etc.Suspendarea drastica a lui Cadu pe langa razbunarea fata de omul decisiv la multe din performantele noastre e cu bataie lunga.Se urmareste intimidarea jucatorului,posibilitatea eliminarii cu usurinta pt. orice intrare mai tare,plus suspendari de lunga durata pt. ca,nu- i asa ,e recidivist si a mai luat odata 9 etape.Prin urmare in centrul liniei defensive va apare un punct vulnerabil,care va putea fi exploatat pe termen lung....In aceste conditii este imperativ transferul unui fundas central de calitate,mai tanar si mai rapid care sa ofere alternativa de siguranta si ...concurenta cuplului Cadu-Piccolo.

 13. Dantesc
  Friday, 1 March, 2013 at 21:16

  Acu adevarul e ca noi nu avem de unde stii daca s-a mers sau nu s-a mers pana la capat. Insa ceea ce stiu eu cu siguranta e faptul ca justitia romana se misca ca un melc la pensionare si un proces fie el si de natura asta poate dura intre doi si cinci ani. Poate de aceea si ura asta a presei impotriva CFR-ului presa care simte ca incet dar sigur adevarul va iesi la suprafata mai devreme sau mai tarziu

 14. kiruj
  Friday, 1 March, 2013 at 21:18

  Recunosc solemn, că -odată cu lansarea televiziunilor Transilvania- am tot sperat la o contrabalansare a imaginii deformate a CFR-ului de mediile din Buc. La început au fost ceva emisiuni, au fost ceva meciuri, dar nu văd nicio acţiune clară, coerentă în această direcţie. Am învăţat să-l respect pe AP pentru calităţiile lui de strateg (atât în afaceri, cât şi în fotbal), poate are o regie şi aici, cu bătaie mai lungă. Cert este, că un talk-show fotbalistic zilnic, la oră de vârf i-ar aduce "profit dublu" : şi rating mai ridicat (=bani), şi protejarea/promovarea imaginii echipei noastre, care este şi (de fapt în primul rând) a lui. O vizibilitate mai bună nu se poate asigura unei echipe (formaţiile mari din occident au şi televiziunile lor, cu unicul rost de a-le promova 24/24, 7/7), nici n-ar mai fi nevoie de purtător de cuvânt "calificat" angajat la echipă, televiziunea ar putea prelua şi aceste prerogative...Altceva : vă aduceţi aminte de o declaraţie a lui AP (pe marginea unor alte atacuri jegoase, anul trecut, parcă) , potrivit căreia va angaja doi lătrăi calificaţi care să facă turul televiziunilor şi să urle vrute şi nevrute în apărarea CFR-ului...Ca ultimă soluţie, ar merge şi asta...Pentru câteva parale în mod cert găseşti inclusiv foşti internaţionali din Buc. care să te "slujească" necondiţionat...RESPECT CADU !! HAI CFR !!

  • levente
   Friday, 1 March, 2013 at 22:02

   lansarea televiziunilor este un start. In prostimea din Romania nu poti sa incepi cu primele transmisii sportive apararea CFR-lui, pe noi ca CFR-isti ne-ar incalzi, dar raiting printre cei cu mintea spalata nu ar avea deci efect aprox:0. In primul rand trebuie sa ai consolidat statutul ca TV, apoi sa faci o eminisiune sportiva saptamanala(la inceput)care sa acapareze atentia, sa castige increderea romanilor(sa includa tot ce tine de sport, toate sporturile,....) sa aiba raiting, o echipa profesionista,.... Numai dupa aceste lucruri poti trece la apararea CFR-lui, o sa ai public, increderea pulicului, si atunci poti contracara atacurile de acest gen. Acest lucru din pacate dureaza mult mai ales ca sunt posturi noi de TV necunoscute, dar in 1-2 poate 3 ani ar trebui deja sa fie un motor pentru combaterea acestui sistem. Mie mi se pare un lucru interesant ca sunt 2 televiziuni LIVE si LOOK, aici este ceva ce mie imi pune niste semne de intrebare, pentru a apara CFR si promova ar ajunge unul din ele, din acest motiv cred ca pornirea lor nu a fost coincidenta, este ceva planificat cu ele(nu stiu ce dar am asa o presimtire nu din itamplare au pornit ambele), dar mai avem de asteptat sa ajunga la nivelul dorit de noi.

   • caneto
    Friday, 1 March, 2013 at 22:11

    Eu asa stiu ca Transilvania Live nu mai apartine trustului detinut de Paszkany, postul a fost vandut digi-ului. De-aia si-a schimbat Transilvania Look numele in Look TV.

    • levente
     Friday, 1 March, 2013 at 22:56

     sincer nu stiu nu ma interesat in detaliu, dar halley mi-a dat o idee, o sa incerc sa aflu(daca s-a vandut ideea mea nu se poate pune in practica).

    • nea_Silica_MS
     Saturday, 2 March, 2013 at 00:01

     Aşa este. Live a fost vândut lui Teszari et comp. Iar Look a rămas singura tembeliziune a lui A. Paszkany. Din păcate ratingul ambelor este egal cu zero virgulă... Deşi unele emisiuni de la Look sunt delicioase :-) Ex. Big boletus (celor care sunt îndrăgostiţi de munţi si de ciuperci dar şi de muzică bună)

     • levente
      Saturday, 2 March, 2013 at 00:25

      Eu sper ca Live a fost vandut cu cap, daca intradevar Digi a avut nevoie de el(cumparandu-l a avut), se pot/putea trage niste foloase. Stiind ca publicul tinta pentru Look este Transilvania(in primul rand), eu as fi facut urmatorea intelegere: pentru Live sa-mi cedeze dreptul pentru transmisia meciurilor pentru 3 echipe din Transilvania(incepand din campionatul viitor), 1 CFR, 2 aleatorii(in total sunt 5 echipe: CFR, U, Bistrita, Basov, Medias). Acest lucru este posibil, deoarece Look este gratuit in grila de programe(apropo este acelasi lucru a facut A1 cu Gsp) pentru toti furnizorii de cablu. Prin aceasta miscare ar creste raitingul pentru Look, prin care ar putea incepe promovarea echipei, ....

 15. halley
  Friday, 1 March, 2013 at 21:43

  Sunt momente cand trebuie sa ai atitudine, sa simta cei implicati ca esti puternic. Un moment ideal pentru o demonstratie de forta era meciul cu "U" . Absolut toate detaliile ne erau favorabile, atunci trebuia sa mergem pana in panzele albe si sa obtinem o sentinta favorabila de la forurile internationale. A fost o greseala imensa sa renuntam la acel caz. Trebuie sa ne pregatim pentru ca aceste atacuri nu sunt intamplatoare si vor urma altele si mai grave. Fortza Cfr ! Trebuie sa luam atitudine ! Ar trebui atras trustul Digi intr-un parteneriat cumva !

  • levente
   Friday, 1 March, 2013 at 22:46

   citind comentariul tau, mie mi-a venit o idee cum ar putea fi facut un parteneriat cu trustul Digi. Trebuie sa verific niste detalii sa vad daca poate fi pusa in aplicare aceasta ideea(este doar o idee personala, nu am nimic in comun cu CFR, Look, Live, sau trustul Digi, lucrez pentru o multinationala in marketing, dar sunt prea curios), o sa revin zilele urmatoare(undeva pe marti-miercuri) cu un comment legat de acest subiect, dar pentru orice parteneriat Look, si Live trebuie sa mai creasca.

 16. Flacăra Vișinie
  Friday, 1 March, 2013 at 22:57

  Transilvania LIVE a fost vandut catre Digi si in cateva saptamani va deveni Digi 24 Transilvania. Cel putin asta au declarat reprezentantii Digi in aceasta saptamana. http://facemmedia.blogspot.ro/2013/02/breaking-news-digi-aterizat-la-cluj.html

  LOOK TV ramane la AP, iar numele a fost schimbat din Transilvania LOOK in LOOK TV din alte motive.

  • levente
   Friday, 1 March, 2013 at 23:40

   mersi de informatie(nu am cautat mult), sper ca s-a obtinut ceva util de aici.

  • Flacăra Vișinie
   Saturday, 2 March, 2013 at 00:05

   Motivul schimbarii numelui la LOOK TV:

   [...] De ce trecerea de la Transilvania Look la Look TV?

   Ovidiu Uscat (n.r.: producatorul general al postului TV):

   “Transilvania Look este un post generalist cu acoperire națională. În câteva zile își va schimba numele. Ne-am dat seama că o anumită parte a publicului ar putea crede că, din cauza numelui, este un post regional. Dar nu este așa, de aceea numele va fi schimbat.”

   SURSA: http://www.paginademedia.ro/2012/10/exclusiv-luis-lazarus-revine-realizatorul-va-avea-o-emisiune-de-seara-la-bataie-cu-capatos-la-postul-lui-arpad-paskany/

   • tegean
    Saturday, 2 March, 2013 at 11:42

    Cusută cu aţă albă. Problema cu ,,Transilvania,, e alta şi mâine (nu poimâine), când vom scrie acest cuvânt, va apărea ***EDITAT***.

 17. gyuszi
  Friday, 1 March, 2013 at 23:16

  Ginditi-va oameni buni, ce se intimpla daca in locul Bulgarului era un Roman, unul de la fc. oaia... un Chirichessss, sau altul... se cerea pedeapsa cu moartea pentru Cadu!!!!?????... chiar trebuie sa ripostam cumva!!!!!!

 18. 7burg
  Friday, 1 March, 2013 at 23:25

  A aparut marele articol: Scandal la CFR! » "Feroviarii" ar fi încercat să ofere mită pentru a scăpa de un litigiu. link E inregistrarea audio, care e foarte proasta si nu am inteles nimic... In atasament e pusa si o poza cu contractul de cesiune. Acolo, la art 4, scrie negru pe alb, ca eventualele litigii aparute in executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila (!!), in caz contrar competenta revine comisiilor... Nu sunt expert, dar asta inseamna ca cele 2 parti pot vorbi, negocia intre ele sau cu ajutorul unei terte persoane (mediator etc.) sa rezolve problema..., iar daca nu se inteleg, pot merge la diferite organisme care sa se pronunte care are dreptate sau nu... mai intai la FRF si apoi in instanta. Iar coruptia (mita) in general se aplica cand e vb de firma, club, institutie etc care apartin statului si deci persoane care lucreaza pentru stat si reprezintă folosirea discreționară a poziției sau a funcției, prin recurgerea la mijloace ilicite sau ilegale, în scopul obținerii unor interese personale sau de grup. E interzisa deci luarea, darea de mita si influenta... Am gasit pe net ca Clubul Sportiv Luceafarul 2000 Dej, care nu mai exista, intra in Categorie: Structura sportiva de drept privat. link Doar asta am gasit pe vrajitorul> link Inainte de a scrie, sa vorbeasca, omul trebuie sa gandeasca, ca de aceea avem un creier... si asa merge doar pana la 10%, la altii pana la 1%, ca apoi iese fum :))... noroc cu netul asta ;)... iar faptele trebuie luate ca atare, bune sau rele... ca ne convine sau nu... Nu sunt avocat, jurnalist etc cu diploma de facultate, dar asa am inteles eu... mecanic de locomotiva, cu 8 clase :)) :P

  • kiruj
   Friday, 1 March, 2013 at 23:46

   tre' să ai măcar şcoală profesioanală (dacă nu şi bacul) ca să fii mecanic de locomotivă...fenomenul ceferist este unul academic, prietene...:) Cu mita e mai complicat. Legea nu e foarte clară, adu-ţi aminte de tevatura din 2008, când gorilele lui Gigi au fost săltaţi cu 1700000 euro cu tot. Oierul are pe rol şi acum acest dosar de "dare de mită", care -în opinia lui- a fost stimulare. În ţara asta nicio lege nu este făcută (formulată) fără echivoc, totu-i interpretabil, orice lege are nevoie de metodologii de aplicare, care -la rându-le- sunt sprijinite de "precizări". Concret : înregistrarea aia are valoare juridică 0,00 la orice tribunal. RESPECT CADU !! HAI CFR !!

  • CJ-07-CFR
   Saturday, 2 March, 2013 at 00:02

   Explicația dată de Iuliu Mureșan - șantaj

 19. nea_Silica_MS
  Saturday, 2 March, 2013 at 00:23

  Pentru cei interesaţi de fenomenul îmbogăţirii subite... pentru cei care cunosc limba maghiara, recomand: link

  • kiruj
   Saturday, 2 March, 2013 at 08:32

   Articol interesant...faptul că ocoleşte sistematic lumina reflectoarelor poate explica -parţial- de ce nu investeşte în fotbal. Atragerea lui în proectul CFR ar fi un "boom" pentru toată lumea.Nu ştiam că a fost judoka şi el (ca şi celălat orădean, îmi scapă numele, a devenit şi ăla mare businessman).

 20. gica10
  Saturday, 2 March, 2013 at 01:01

  Stiti ce-a declarat dulaul.......sa-l suspende pe Cadu pana-i cresc dintii lui Milanov!Pai din 5 cazuti,4 i-au crescut deja.Ar trebui sa se-ncalzeasca capitanul......

  • kiruj
   Saturday, 2 March, 2013 at 08:34

   Poate s-a gândit la "creştere naturală", atunci e mai complicat un pic...:)

 21. martipan
  Saturday, 2 March, 2013 at 14:15

  Toate aceste atacuri sunt indreptate de prostsport si sport.ro impotriva CFR-ului (apoi preluate de presa sluga) dar Cadu s-a expus cel mai tare dintre jucatori ,capitan fiind dar mai ales faptului ca :CADU A AVUT CURAJUL SA-I DEA AFARA PE ACESTI FRUSTRATI DE LA INTERVIURI ,ACCEPTANDU-I DOAR LA CONFERINTA DE PRESA !!!rESPECTE CADU PENTRU ACEST LUCRU ,NOI NU AVEM NEVOIE DE PROSTSPORT

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>