Monday, Jul. 23, 2018

Campioană fără dinţi

Written By:

|

Sunday, 3 March, 2013

|

Posted In:

|

221 Comments

Campioană fără dinţi

O săptămână întreagă s-a vorbit doar despre dinţi. În decursul discuţiilor s-au pierdut şi măselele de minte, canalele nervoase, golite de logică şi memorie, au fost plombate doar cu puroi şi venin, o judecată fără urmă de igienă, vizibil ştirbă şi cariată până sub rădăcină. Suspendarea din „STRUNGĂreaţă” a lui Cadu, fix până la meciul cu Steaua (nici gând n-am să-i spun „de 9 etape”) a lăsat lumea cu gura căscată, iar, aşa cum e la români, dacă tot se cască (degeaba) atunci să se şi vorbească! În tumultul de inepţii s-a acoperit complet anestezia aplicată de arbitraj CFR-ului la Vaslui, greşelile hilare ale lui Haţegan au fost scuipate la coşul uitării. Freza „stomatoilogică” a extragerii lui Cadu a acoperit cu vuietul său atât meciul trecut cât şi cel care urma. 

Astfel, partida cu Oţelul a venit parcă pe nepregătite. Echipa noastră a arătat, surprinsă, că nu mai are cu ce să muşte. Campioana nu mai poartă dinţi de aur. De fapt, nici nu ştiu dacă a avut vreodată, dacă a avut altceva decât o dantură normală, sănătoasă, mai mult îngrijită decât puternică. În loc să ne ronţăim temeinic adversarul ne dăm seama acum că nu avem cu ce-l apuca, colţii şi incisivi rămaşi sunt mai degrabă temporari. Trebuie să digerăm o vreme şi înfrângeri amare până ce ni se vor ascuţi din nou dinţii, până ce va creşte aproape de la zero o nouă generaţie „de lapte”.

Calvarul cu Oţelul trebuie să ne pregătească pentru ceea ce vine, trebuie să ne lepădăm rapid de iluzia că reconstrucţia va fi uşoară şi presărată cu trofee. Şi eu am crezut că, lăsând deoparte eliminarea previzibilă din Europa League, lotul actual ar fi suficient pentru a face faţă cu succes în campionat, pentru a termina pe un podium onorabil şi a îndeplini obiectivul rămas în Cupă. Poate că nu m-am înşelat, dar am uitat un aspect: lotul se poate descompleta, iar fără piesele cheie şi cu altele scârţâind straşnic, nu mai ai aproape nimic. Asta am văzut aseară, un fel de CFR II, o echipă ce poate nici în amicale n-ar fi fost folosită. Nu a fost însă niciun experiment, ci o adaptare la realitate.

Se cuvine să privim cu realism această situaţie. Nu e sfârşitul lumii că s-a mai pierdut un meci (acasă sau în deplasare). Echipa de ieri a fost mai mult produsul unui spectacol de magie, precum „femeia tăiată în 3 bucăţi”, atât de clar delimitate erau sectoarele de joc. Doar că la noi partea de mijloc nu a mai putut fi pusă înapoi la loc. Am jucat cu apărare şi atac, dar fără mijloc, cel puţin fără mijlocaşi. Se putea obţine mai mult chiar şi aşa. Ocazii au fost cu nemiluita, putem vorbi despre ghinion la unele faze, ba chiar şi despre un penalty neacordat (la henţul lui Ljubinkovici). Până şi adversarii vorbeau despre un succes al lor norocos (a se vedea declaraţia lui Paraschiv). Dar să trecem peste aceste detalii de coloratură, care oricum sunt nefolositoare şi să vedem lucrurile mai concret.

Ceea ce m-a surprins neplăcut pe mine a fost randamentul slab al compartimentelor, lucru cauzat însă exact de absenţele elementelor definitorii din fiecare sector. Să iau pe rând lucrurile.

Atunci când din 8-10 ocazii de poartă nu se marchează se poate spune că „ai o problemă” la finalizare. Atacul nostru în acest moment a revenit la stadiul de formaţie de lăutari. Fiecare execută ceea ce ştie el, doar din talent ajung să sune cumva la unison, dar niciodată nu va rezulta o operă desăvârşită. Fiecare jucător pare de alt gen, unii sunt pentru contraatacuri, unii pentru centrări şi unii… sunt ieşiţi din formă. Luaţi împreună însă nu-s doi de-un fel, deci sunt ineficienţi. Nu-i vina lui Paulo Sergio că nu poate îmbina piese de puzzle ce nu sunt făcute pentru a se potrivi.

Aş începe însă analizarea acestui compartiment prin a-l lăuda pe Deac, cel care la gravitatea accidentării avute pot spune că a revenit peste aşteptări. Pe un teren foarte periculos (ce s-o fi întâmplat cu gazonul din Gruia, renumit pentru calitatea lui?), Deac a riscat foarte mult prin felul în care s-a mişcat şi a intrat în dueluri. Că n-a reuşit mai mult, nu e un dezastru, important este să capete încredere în genunchiul său. Maah, de asemenea, nu ar trebui pus la zid. A fost adus să îl facă uitat pe Sougou. Ei bine, am să spun că şi avându-l pe Sougou ieri n-am fi obţinut mai mult! Maah e mai bătăios, încearcă să facă şi treaba de vârf, îmi lasă mereu impresia că îi lipsesc 10 cm înălţime pentru a fi un Kapetanos şi încă vreo 10-20 puncte IQ pentru avea logica de joc a lui Sougou. Din ce am avut ieri pe teren, el a fost cel mai util, acum mai trebuie să ne arate că Maah este Maah şi nu e comparabil cu altcineva. Hora este ca un EKG în joc. Când foarte jos, când foarte sus. A avut sclipiri (precum pasa cu călcâiul prin care l-a lăsat pe Weldon 1 la 1 cu portarul), a scos adversari din joc, dar a greşit când a avut de făcut lucruri simple (vezi pasă de câţiva metri pentru Deac în poziţie de gol). La final, cea mai cruntă dezamăgire aici este Weldon, cel foarte departe de forma arătată atunci când a plecat în China. De la omul ce marca aproape la fiecare meci, cel care demonstra de fiecare dată sânge rece în faţa porţii, a ajuns ca acum să fie capătul speranţelor noastre. Nu mai are nici viteza de acum un an şi nici siguranţa în execuţie. Dar, cine să-i ia locul? Bjelanovici şi Kapetanos n-au fost ieri pe banca de rezerve, iar Ganea… vai de el. Când a intrat Liviu Ganea am avut impresia că se turna filmul „Omul Invizibil” în Gruia. A intrat în minutul 68 şi prima atingere mai sănătoasă de minge a avut-o în minutul 83. Ce-o fi făcut în tot acest răstimp?

Coborâm la aşa-zisa linie de mijloc, mijlocaşii pur-sânge. Godemeche şi Sepsi au fost cei care ar fi trebuit să fie temelia echipei pe faza de construcţie, pe aşezarea întregului joc. În cazul lui Sepsi am căzut de-acord de acum câteva meciuri, că este doar o improvizaţie de moment, că poate nu trebuie să aşteptăm mare lucru de la el acolo, în mijloc. Totuşi, remarc că în a doua repriză Sepsi a devenit mai util, a fost pozitiv în jocul de pase. Cel care m-a decepţionat însă total a fost Godemeche. În absenţa lui Mureşan, Sare şi Vass, cu Obiora şi Muniru încă neintegraţi şi cu Celestino fără speranţă pe bancă, Godemeche ar fi trebuit să fie creierul echipei. Experienţa lui, faptul că a fost căpitan la Naval (înainte de a veni la CFR), că a fost adus pentru a fi mijlocaş şi nu fundaş şi, mai mult, că are destule meciuri în picioare (a jucat foarte des în amicale) toate astea îl obligau la un randament mai bun. Avea de făcut defensivă, dar mai ales ofensivă. A nimerit ca orbul Brăila (a făcut doar defensiva), dar trebuia să nimerească Galaţiul! Din toate punctele de vedere Godemeche a fost ieri doar un Kivuvu alb, fricos în zona careului advers, lamentabil la finalizări (Kivuvu măcar avea şut şi lovitură de cap) şi cu rătăciri inutile pe teren. Eliminarea lui Godemeche este cea mai bună veste pentru următorul meci; vrând-nevrând, va trebui să apară altcineva pe poziţia aia. Sper să nu fie Celestino acela.

În fine, venim la linia apărării. Ivo Pinto şi Camora au fost în nota lor obişnuită. Au fost destul de exacţi în apărare (cu mici scăpări la Pinto) şi s-au putut ocupa şi de atac, atât cât au putut. De-ar fi centrat mai mult, tot n-ar fi avut la cine. Rada are meritul acelei lovituri în bară, cea care ar fi putut echilibra imediat scorul, meciul ar fi repornit ca la 0-0. Cine nu are însă nicio scuză pentru evoluţia mizerabilă de ieri este Piccolo, cea mai mare deziluzie pentru mine în jocul de ieri. A greşit la gol (cu complicitatea lui Rada şi a închizătorilor), Paraschiv a marcat de pe poziţia pe care trebuia să îl blocheze el. Mai grave au fost şi celelalte 2-3 scăpări, una când i s-a luat mingea din faţă şi alta când a făcut un fault de galben spre roşu în postură de ultim apărător. Mi-am pus mari speranţe în Piccolo după suspendarea lui Cadu. Am crezut că el va prelua rolul de lider al apărării. Din păcate Piccolo este un jucător de moral, asemănător unui portar; dacă prima intervenţie o are bună continuă ireproşabil. Dacă greşeşte o dată grav, cade total, într-o cascadă de erori.

Chestiunea că nu merge jocul echipei probabil că au conştientizat-o şi jucătorii, din teren. De acolo a venit lipsa de clarviziune de după minutul 60, de când a început graba. Până atunci CFR-ul măcina constant, Paulo Sergio dăduse un imbold la pauză, ceva se făcuse. N-a mai avut alte soluţii, o dovedeşte cele doar 2 schimbări făcute. Nu mi-a plăcut că nu a avut mai mult curaj, dar poate că nu a avut nici alte variante. Obiora, introdus târzior, a arătat fie că nu are valoare – lucru puţin probabil – fie că nu-i deloc integrat. Poate, pentru acest meci, Paulo Sergio şi-a făcut calculul că mai sunt şanse în campionat şi că trebuie cu tot dinadinsul să câştigăm. Mi-ar fi plăcut să-i văd pe Muniru şi pe Păun în teren, fiindcă acesta trebuie să fie imperativul pentru ceea ce a mai rămas din campionat: să găsim noi valori în cadrul lotului pentru viitorul sezon şi să identificăm punctele slabe, să experimentăm, să câştigăm în fiecare meci… experienţă şi poate câte un jucător. Nu cred că se va repeta situaţia de acum 2 ani, cu „CFR – echipa păcii”. Totuşi, Paulo Sergio nu e Minteuan, iar în meciul de ieri numai de lipsă de dorinţă de victorie nu se poate vorbi, ci din contră. De o ambiţie prea mare, care a degenerat, din cauza condiţiilor în lipsă de luciditate. Către final a apărut frustrarea. Nervii n-au mai fost stăpâniţi. Elocventă e faza la care Godemeche a luat primul galben în minutul 80,  în acelaşi moment Colţescu arătând galben şi lui Camora şi lui Felgueiras. Cu motive sau fără, nervozitatea echipei trebuie ţinută în frâu, iar dacă în teren nu sunt lideri capabili de acest lucru, atunci Paulo Sergio trebuie să se impună.

Mureşan şi Rui Pedro, aceste două elemente ar fi fost esenţiale, ar fi asigurat fluidizarea acţiunilor. Cu ei în teren probabil că am fi câştigat. Ce este sigur, cu ei şi cu ceilalţi accidentaţi refăcuţi, echipa ar arăta altfel. Dar, cine ştie? Poate până îşi vor reveni ei vor cădea alţii, la fel de importanţi. De neînlocuit sunt acum Camora, Ivo Pinto şi, cred, Felgueiras.

Meciul cu Oţelul ne-a arătat că nu avem voie să ne relaxăm, să ne consolăm cu câştigarea Cupei, să considerăm că obiectivul acesta va fi unul facil de realizat. La cum a arătat CFR-ul ieri, contra unei echipe aflată şi ea în semifinalele Cupei, cred că avem toate motivele să ne îngrijorăm. CFR-ul trebuie să „năpârlească” în acest sezon. A devenit deja un ciclu natural, biologic, acest recul, această schimbare de după un parcurs european. Există încrederea că ceva ce s-a mai întâmplat de două ori la CFR va funcţiona şi a treia oară. Există precedentele, expertiza în reconstrucţia unui lot, acum avem şi antrenor competent, dar… fiţi pregătiţi şi în eventualitatea că nu vom câştiga campionatul nici sezonul următor. Ideea aceasta „din doi în doi ani luăm campionatul” ţine mai mult de o superstiţie. Mai important este acum ca lucrurile să se construiască gradual mai bine, să fie mai temeinice, momentul de glorie să fie mai puţin volatil. Paulo Sergio, ai „cuvântul”!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(221) Readers Comments

 1. zeidas
  Sunday, 3 March, 2013 at 15:03

  1 - Parerea mea e ca nu Piccolo a gresit la gol, el avea om in marcaj 11-Stromajer, Paraschiv vine frontal prin spatele lui Godemeche, care "urmarea" mingea sau admira casca lui Astafei; 2 - Suntem lautari, vedem de mult asta, nu? 3 - PS are cuvantul, sa te bata Balaur e prea mult deja.

  • Romanescu
   Sunday, 3 March, 2013 at 17:15

   Asa-i "zeus " (mai bine ca zeidas ) !!! Pe mine nu m-a convins PS asta , parca-i lipseste ceva ... La Institutul de Arte Plastice "Ion Andreescu (alt mitic , parca in Ardeal n-au fost pictori )", era ,pe vremuri un mare "PROFESOR : AUREL CIUPE .. " Ei bine , atunci cand vedea "lipsa de talent la un june aspirant ", ii spunea doar atat : ".. n-ai coy , tinere , n-ai coy... ". Eu cred ca la PS asta ii lipseste "coy-ul .. " ( acum , nu stiu daca este spus in romana ori engleza ).

   • zeidas
    Sunday, 3 March, 2013 at 19:40

    Sa-i lasam pe zei sa umble "cu capul in nori" iar noi pamantenii visinii sa fim cu piciorele pe pamant. PS este doar un element din sistem si nu-i pot atribui multe (voi dezvolta mai jos), sa mai asteptam putin. Alt element important tratat evaziv sau cu jumatate de gura e autofinantarea, nu finantarea care s-a dus pe apa "Proiectului". Ne bazam pe sponsori, cu riscul scaderii contributiei lor, dupa surse din "exterior" Energobit in speta, plus incasari din ciclul 2x2, care e mai mult o marota decat o certitudine cu risc calculat si din alte surse conform "planurilor in lucru" la care nu avem acces ci doar adiere de sperante. Autofinantarea si managementul limitat au dus la actualul lot. Fara suparare dar valoarea lotului actual e modesta si nu-mi pun mari sperante in revenirea accidentatilor. Sare nu a impresionat decat in ultimele 2-3 meciuri, are de confirmat, Ronny va ramane acelasi atacant modest, de Ganea si Vass sarea mingea ca de coltul mesii la antrenamentele de recuperare. Cat despre inutilii Hora, Valente, Celestino, Godemeche, Kivuvu etc vad ca ne trebuie 2-3 ani pana ne dumirim; materia prima a lui PS e cam saracacioasa in valoare si implicit marja lui de reusita. Spre ce ne indreptam ? Indiferent de cati bani vor fi (treaba zeilor) ca sa performan in perfidul nostru fotbal dambovitean trebuie o constructie solida, bavareza, daca banii vor fi mai putini, macar sa aducem un tip de antrenor care face echipe din anonimi si resurcitati, daca vor fi mai multi, macar sa-i folosim cu cap dar in ambele cazuri staff-ul clubului trebuie sa delimiteze rolurile antrenorului si preparatorului fizic de "vox populi"-"portugeues voz". Altfel vom fi acelasi taraf care canta obosit la spartul petrecerii in zori. Apropo de zori, Paun, Bus, Muniru, Oboara nu pot juca uneori macar ultima jumatate de ora ?

    • albusibiu
     Sunday, 3 March, 2013 at 22:09

     Eu zic ca vor juca de-acum incolo. L-am vazut pe Paulo Sergio hotarat sa-l foloseasca pe Paun in amicale. Cred insa ca in aceste 2 meciuri de campionat miza era prea mare. Se mai voia ceva, un posibil podium. Mai cred, de asemenea, ca daca ajungeam sa avem 2-0 cu Otelul, intrau Paun si Muniru. Asa insa, a riscat destul cu Ganea. Nu i-a iesit, va invata ceva din asta.

  • albusibiu
   Sunday, 3 March, 2013 at 22:02

   Zeidas, omul pe care-l avea Piccolo in marcaj ar fi trebuit de fapt sa fie al lui Rada (cel care era, totusi, destul de aproape in zona). Cand se casca o asemenea gaura intre fundasul dreapta si cei centrali si cand il mai vezi si pe primul ridicand mainile a repros, stii cine trebuia sa puna oamenii corect in teren. In privinta faptului "sa te bata Balauru e prea mult", eu as spune "sa te bata Reghecampf e prea mult". Zic sa mai avem rabdare, deocamdata Paulo Sergio a reusit sa-l bata pe Alex Ferguson, ceea ce ... nu-i prea putin.

   • zeidas
    Monday, 4 March, 2013 at 21:30

    Stii prea bine ca regula de trei simpla nu e valabila in fotbal, altfel ar rezulta ceva chiar prea mult : "Balauru' e mai bun ca Ferguson !" :)

 2. dan dan
  Sunday, 3 March, 2013 at 15:42

  spui "fiţi pregătiţi şi în eventualitatea că nu vom câştiga campionatul nici sezonul următor"... pai daca conducerea nu investeste nici atunci cand primeste bani din UCL, ce ne face sa credem ca vor investi atunci cand trebuie sa aduca de acasa? Multi ati vorbit de acel "next level"...eu unu nu am vazut pusculita pe care sa scrie acel "Next Level" si nici nu am vazut actionarii bagand bani acolo... Pai in cazul in care anul viitor nu vom avea sanse la campionat, ce vom face?? Vom ataca iar un loc 10 care sa asigure pe A.P. ca nu va avea "pierderi" finaciare in EL? Toti optimistii gasesc scuze si isi leaga sperante de accidentati, eu va intreb ce va face sa credeti ca ei vor revenii la forma anterioara, ce va face sa credeti ca vor gasi motivatia pentru a da totul pe teren? S-a intors Weldon, care luandu-l dupa nume am spune WAW, dar daca il vedem pe teren.... Conducerea e visatoare daca crede ca cu lotul actual vor ajunge sa ia campionatul anul viitor(defapt banii dintr-o viitoare participare in UCL). Sunt echipe care s-au construit deja cu cap, cam la fel cum facea CFR in urma cu cativa ani, si cu care eu zic ca nu avem sanse sa luam campionatul "la ciupeala". Sezonul viitor il vom incepe acuzand lipsa omogenitatii, apoi vom pune mana la ochi privind departe in zare spre primul loc. In incheiere, remarc incao data efectul strategiei conducere: STADIONUL GOL !!! Daca comisiile de disciplina a dictat pentru concitadinii nostri 2 etape cu stadionul gol, conducerea noastra a fost mult mai aspra, a dictat stadionul gol pentru tot returul...

  • horica
   Sunday, 3 March, 2013 at 16:11

   Asta e pretul succesului din ultimii 10 ani, incepand cu promovarea, cu obtinerea unui loc mai bun in clasament cu fiecare sezon, apoi a urmat primul, titlu, prima cupa, prima supercupa, primul sezon in UCL, al doilea, al treilea etc. Suporterii au fost invatat doar cu performante. Acum nu mai au nicio tragere de inima sa mai vina la stadion.Sezonul asta e ratat, daca il ratam si pe urmatorul va fi dezastru.

   • dan dan
    Sunday, 3 March, 2013 at 16:17

    Stai linistit ca nu performantele sunt de vina si lipsa de atitudine din teren, declaratiile conducerii, politica de transferuri.... E greu sa ajungi in varf si iti trebuie foarte multa seriozitate ca sa te mentii acolo...

  • albusibiu
   Sunday, 3 March, 2013 at 22:13

   Hai sa vedem unde era discutia acum 2 ani, cu Minteuan in rol de "reciclator". Hai sa vedem si unde suntem acum si ce s-a mai intamplat intre timp. Daca atunci aruncam cu banii, azi riscam sa fim in pozitia altor cluburi din Romania (asta cu toti banii veniti). "Next level"-ul la care ma refer si pe care-l astept eu este ca peste vreo 7-10 ani de-acum inainte CFR-ul sa castige 3 campionate la rand. Acum chiar nu vreau decat sa se supravietuiasca (uita-te in jur, cluburi de traditie se curata), sa investeasca in tineret (lucru care se pare ca se intampla) si, incet-incet, sa creasca si numarul suporterilor. Indiferent de ce vedeti la stadion, numarul suporterilor (sau, mai corect spus, simpatizantilor) a crescut in tara dupa evolutia din toamna, din Europa. O simt, o vad in jurul meu.

   • dan dan
    Sunday, 3 March, 2013 at 22:22

    ca a crescut numarul suporterilor sunt de acord cu tine! Ce nu inteleg e de ce conducerea a dat cu bata in balta si i-a alungat de la stadion? Exact asa a fost si in 2010, pe cand era multa lume in tribuna, conducerea a anuntat ca nu mai lupta la campionat si nu vor nici loc de EL... si stadionul s-a golit instant! Chiar nu invata nimic din greseli? Sunt de acord ca banii trebuie investiti cu cap...aduci tineri promitatori(nu ma refer la Bjelanovic) si nici nu aduci eterne sperante care din cauza atitudinii nici nu vor fi vreodata altceva. Si cum spuneam si mai jos, asta cu nu ne intereseaza un loc de EL e o prostie imensa(am explicat motivele mai jos, referitor la obiectivul Cupa).

 3. adrian 4
  Sunday, 3 March, 2013 at 15:53

  Paszkany si ale sale aberatii de care m.am plictisit mi.am dat seama cam cata legatura are el cu fotbalul in momentul in care intra pe la toate tv si spunea ca Minca ar trb sa fie titularul de drept in poarta pt ca e de viitor si poate daca vrea el sa aduca un portar care sa ii fie rezerva lui Minca.. de atunci m.am cam lamurit si cu el si cu Muresan se gandesc doar la prezent ,doar cum sa mai reuseasca un tun vanzand un jucator dar uita mereu de echipa si de viitorul acestuia,poate ca e momentul unui schimbari daca marele Arpi numai e motivat sa investeasca atunci sa lase locul altuia doritori sunt convins ca vor fi mai ales ca clubul are un palmares destul de bun ...daca ramane A.P cu siguranta vor fi multi care ii vor gasi scuze mereu cum ca nu are motivatie,dar ar sa se uite la ciobanul prost asa cum e el a investit mereu in echipa sa de oi asa ca daca nu ai continuitate in investiti si in rezultate nu poti supravetui

  • dan dan
   Sunday, 3 March, 2013 at 16:14

   da, e de remarcat cum ciobanul, INVESTIND, si-a facut o echipa tanara ai carei jucatori sunt deja impreuna de ceva vreme, deci e si omogena! Pentru cine nu stie, media de varsta a lotului Stelei de de 24 de ani!!!! Nu stiu ce sanse avem sa le luam fata anul viitor....

   • Cristi
    Sunday, 3 March, 2013 at 17:58

    Ciobanul are 7 ani in care a facut foamea. Echipa lui actuala este rezultatul multor'reconstructii', 'investitii', 'curatenii' etc. De fapt daca ne uitam mai atent este ce a ramas din lotul Urziceni (o campioana), din Fulgerul Bragadiru-Timisoara (totusi o echipa de top) si jumatate din fosta echipa nationala de tineret pe care a adus-o Piturca(restul sunt in 'reciclare' la Constanta).

   • nea_Silica_MS
    Sunday, 3 March, 2013 at 19:54

    Cred că nu are nici un rost să ne comparăm cu Steaua, şi cu atât mai puţin să-l comparăm pe AP cu ciobanul. Acela poate lua orice jucător vrea (din România), nu prin faptul că plăteşte bine, ci prin cârdăşia cu ceilalţi patroni sudişti. I se cedează orice jucător, atunci când vrea, pe bani puţini, chiar şi pe salarii mizerabile. Câţi jucători a învârtit ciobanul în ultimii, să zicem 5 ani? Fără să am date, cred că foarte mulţi. Îşi permite orişice eurooierul. Aşa e uşor să construieşti o echipă. Plus că, din fiecare zece meciuri, am impresia, Steaua nu joaca serios nici măcar două), restul sunt rezolvate amiabil. Iar noi? Ne chinuim, se chinuieşte echipa, ne distruge nervii şi nouă, suporterilor. Pun întrebarea din nou, cine e vinovat pentru numărul mare de accidentaţi? Dar pentru modul cum arată terenul? Poate că, conducerea e răspunsul la ambele întrebări. Patronul, şi restul managementului, în frunte cu dr .I.M.

    • dan dan
     Sunday, 3 March, 2013 at 20:10

     da, pe la Steaua au trecut multi in ultimii 5 ani, si asta pentru ca cei care nu si-au facut treaba, cei care au mimat fotbalul, au zburat!!! La Steaua cine nu dovedeste atitudine pe teren, pleca! Doar la noi e viata frumoasa, ne chinuim si cu echipe ca Berceniul , dar se platesc printre cele mai mari salarii din Liga 1....

     • lengyel_attila
      Sunday, 3 March, 2013 at 22:18

      mai dane,m-ai enervat destul pe azi,nu ai vrea sa te duci frumos pa site-ul Stelei si sa ridici osanale ciobanului analfabet.Este foarte usor sa ai rezultate cind 6-7 echipe joaca pentru tine,in plus Anamaria are aproape in fiecare echipa citiva jucatori sub contract.Nu iti place politica manageriala a conducerii,renunti la calitatea de suporter si te muti altundeva,nu faci propaganda pro Steaua aici,facind spume la gura.Trebuie sa fiti mindri de echipa care a facut cunoscut numele Clujului in lume si sa nu mai maninci rahat toata ziua pe tribuna.Vreau sa va vad ce spuneti daca Arpi isi ia jucariile si pleaca ,sa vad cine intretine echipa si unde ajunge echipa fara el

      • dan dan
       Sunday, 3 March, 2013 at 22:28

       nervii si sfaturiule tale nu ma intereseaza. eu nu ti-am zis tie sa nu pupi ce vrei tu sa pupi! esti liber sa faci ce crezi de cuviinta!

      • Florinaccio SM
       Sunday, 3 March, 2013 at 22:56

       :)))) ''Aplaudacule'', ai nota 10 din partea mea! :)

     • albusibiu
      Sunday, 3 March, 2013 at 22:22

      La CFR jucatorii sunt studiati inainte de a fi adusi. Uita-te la felul lor de a fi, la ce fel de oameni sunt. Ti-l imaginezi pe Piccolo umbland cu Cruduta? Nu poti niciodata sa compari "starurile de bar" ale Stelei cu jucatorii CFR-ului. Daca ai nostri nu aveau atitudine n-ar fi castigat nicicum sezonul trecut, atunci cand Vasluiul avea, de pilda, jucatori mai bine platiti. Sigur, e usor sa ne plangem ca nu suntem pe primul loc, ca am luat ceva batai acasa, dar hai sa ne gandim macar o clipa unde sunt acum ultimele campioanele ale Romaniei.

     • Florinaccio SM
      Sunday, 3 March, 2013 at 23:09

      Dane, te rog sa ma crezi ca nu am absolut nimic cu tine, asa cum nu am niciun dinte impotriva nimanui de pe Tribuna. Pe toti ii consider prieteni pe aici, chiar daca nu ne coincid intotdeauna opiniile. Cu toate astea, de fiecare data cand iti vad postarile, imi aduca aminte de fericirea unuia de pe la noi atunci cand isi ingropat soacra. Nu l-am vazut in viata lui fericit, decat in alea trei zile in care o vedea inerta pe soacra-sa si pana a bagat-o in gropa pe baba. Stii bancul ala cu mireasa care parea suspect de fericita?... Ma tem ca atunci cand cineva drag e la pamant, se cuvine sa ai mai multa decenta pentru infrangerea lui. Tu nu crezi? Iarta-ma ca ti-o spun, dar comparatiile tale dintre Paszkany si Jiji chiar sunt deplasate. Ma intreb, oare ce ai spune tu daca CFR-ul nostru nu ar mai castiga nimic pentru vreo 7 ani de azi inainte? Exact asa a patit-o echipa marelui strateg din Pipera. HAI CFR!

      • dan dan
       Sunday, 3 March, 2013 at 23:21

       Deja ai un 10 de la mine pentru ca stii sa iti exprimi civilizat dezacordul(nu, nu sunt aplaudacul tau :) ). Nu stiu de ce crezi tu ca ma bucur de etapa prin care trecem? Eu din contra, sunt revoltat ca am ajuns aici! Incerc sa scot in evidenta unele greseli care dupa parerea mea ne-a facut sa ajungem aici. Poti sta linistit, nu sunt un "aplaudac" de-al lui jiji, dar sunt realist si recunosc ca echipa lui trece printr-o perioada buna (au 20 de puncte in fata nostra, desi si ei au participat in cupele europene). Avand in vedere etapa prin care trece, eu consider ca un om inteligent invata si din reusitele, dar si din nereusitele celor din jur (desigur, un om inteligent ia ce e bun, nu copiaza). Despre o eventuala lipsa a titlurilor in viitor, iti spun doar ca eu in primul rand imi doresc sa vad atitudine in teren meci de meci, vreau sa vad jucatori care isi fac treaba cel putin la nivelul banilor pe care ii iau...si atunci poti fi sigur ca rezultatele vin si ele.

     • ulise
      Monday, 4 March, 2013 at 15:20

      Situatia "adevarului" (cea fara erori de arbitraj) era de plus 9 puncte mocca la Steaua si de minus 7 puncte furate la CFR. Prin urmare, am fi fost peste Steaua. Si asta in conditiile in care: am avut accidentari fara numar, in care am folosit rezervele in multe meciuri. Si in plus, Steaua pe langa arbitri, mai are si "stelutze-satelit". Prin urmare, lotul liderului nu e peste al nostru. Ei au rulat aproape meci de meci aceeasi 17-18 jucatori; au omogenitate (n-au mai facut multe transferuri in vara si iarna trecuta); au avut liniste (fie Gigi era ocupat, fie se ocupa "alinierea planetelor" de rezultatele echipei). Ca ne-am dori sa avem jucatori atat de buni, incat sa defilam cu rezervele si chiar impotriva arbitrilor, asta e altceva.

   • albusibiu
    Sunday, 3 March, 2013 at 22:17

    Daca il dai pe "cioban" ca model, atunci iti asumi si toate celelalte "merite" ale sale. Ciobanul patroneaza o echipa care are cam 50% din toti suporterii din Romania. La asemenea conditii el poate umple un stadion de 60.000 de oameni meci de meci. Daca Paszkany era in locul sau acum National Arena era stadionul facut de el si probabil se castigau anual vreo 10 milioane de euro doar din bilete. Steaua poate duce bugetul sau la vreo 30 de milioane si tot s-ar putea autofinanta. Ceea ce se reuseste la CFR nu poate fi comparat, s-a venit de nicaieri, s-a construit toata baza, nu e loc insa de chestiuni cum se fac la Steaua. Ti-ar placea sa vezi sefii CFR-ului in compania unor impresari cum sunt cei care au construit echipa Stelei? Hai sa vedem, mai ai rabdare cu "minunea din Ghencea" inca un an sau doi, sa vedem ce se alege de ei.

    • Flacăra Vișinie
     Sunday, 3 March, 2013 at 22:39

     Corect.

  • horica
   Sunday, 3 March, 2013 at 16:25

   Asa cred si eu, daca ajungi sus si nu esti capabil sa te mentii sus ani la rand cum fac marile echipe din orice campionat european si te gandesti doar la bani si la profit, cum sa-l vinzi pe ala si sa aduci unul mai ieftin ca poate poate dai lovitura din nou, nu poti avea succes pe termen lung. Daca an de an ne vindem vedetele si cei mai buni jucatori nu vad cum putem sa ne mentinem sus si sa devenim cu adevarat o forta in Europa cum e Shaktior despre care nimeni nu stia acum cativa ani. De ex in Germania Bayern castiga campionatul si prin anii 50 si prin anii 80 si prin anii 2000. Juventus la fel, Real si Barca la fel, Galatasaray sau Olympiakos Piraeus la fel, chiar si steaua. Au mai fost echipe cum e UTA Arad care a castigat 6 campionate intro perioada din istorie si apoi a disparut din prim plan si nu mai stie nimeni de ei. Sper sa nu fim si noi o echipa cu trofee intre 2008 si 2012 si apoi sa disparem din peisaj ani la rand.

   • Cristi
    Sunday, 3 March, 2013 at 18:07

    Daca vei consulta bilantul Stelei -e public, publicat pe siteul Min de Finante - vei vedea ca Steaua este mai profitabila decit CFRul. Asa ca mai incet cu miturile astea ca ciobanul a investit si AP nu. Un club trebuie sa il si sustii in cheltuielile de fiecare zi si banii aia trebuie produsi. Ori aici, vrem nu vrem Steaua are pe termen lung un avantaj comparativ foarte mare. CFR poate compensa asta prin transferuri inteligente, dar numai intr-o anumita limita.Tu ca suporter, citi bani ai cheltuit cu clubul anul asta? Ai luat tricouri, fulare etc de 100 de euro? Ai dat vreo 300 de euro pe bilete si abonamente in toate competitiile? Cind ii ceri altuia sa faca ceva cu banii lui, gindeste ce ai facut tu cu ai tai.

    • sonumbitch
     Sunday, 3 March, 2013 at 18:59

     n-am vrut sa spun, pentru ca ar fi sunat aiurea, insa la ASE steaua este data ca model de management. e cam ciudat ca un cioban sa demonstreze ca managementul e mai degraba pentru ciobani decat pentru altii. asta imi aduce aminte ceva legat de sah, din copilarie, cand un cioban (cu cojoc si mirosind a branza) a participat la un concurs. ba mai mult, ca sa confirme a priori un soi de superioritate neatenta, a inarziat si la plata taxei de concurs, dar si la prima partida (chiar considerabil). finalul? a castigat concursul! drept dovada ca "cioban" nu e un periorativ, ci cuvantul pentru un om care creste oi si, ca noi toti, are si hobby-uri, si intelect.

     • kiruj
      Sunday, 3 March, 2013 at 19:56

      În apărarea meseriei de cioban : de prin '93 veneam acasă de undeva, când -la vreo 25 de km de casă- mi s-a stricat maşina. mai ştiam şi eu câte una despre autoturisme, dar nimic şi nimic. La un moment dat a apărut lângă mine un cioban (exact ca-n poveşti) cu oi cu tot, mi-a zis să fumez liniştit o ţigară, timp în care a reparat maşina. Poveste mioritică, dar adevărată. Că tipul era "înainte" mecanic auto este o altă discuţie, a fost disponibilizat, şi s-a angajat ca şi cioban comunal undeva, zicea că are o viaţă liniştită, nici nu s-ar duce înapoi în nebunie...De atunci am un respect mai mare pentru această meserie...:)

      • dan dan
       Sunday, 3 March, 2013 at 20:05

       Pai meseria de cioban devine tot mai respectabila. mai ales ca se pare ca e mai bun manager decat altii cu multa scoala... Jiji a facut echipa asta fara banii din UCL, eu zic ca dupa ce vor incepe sa vina si aia, va renunta greu la ei.... si din pacate cred ca asa va invata si Muresan ce e hegemonia...

      • Florinaccio SM
       Sunday, 3 March, 2013 at 23:24

       Kiruj draga, de intalniri din astea cu ciobani minunati numai tu si cu Iulius Cezar ati avut parte! :) Norocos om mai esti!

    • gilu_sb
     Sunday, 3 March, 2013 at 20:22

     corect

   • albusibiu
    Sunday, 3 March, 2013 at 22:25

    Horica, fa te rog un plan bugetar pentru CFR pe 2-3 ani de-acum incolo. Hai sa vedem: 2-3 milioane drepturi TV, 1 milion bilete, 1 milion sponsori. Salarii si cheltuieli curente - minimum aprox. 8-10 milioane. De unde scoti deficitul, plus, mai ales, banii de transferuri pentru jucatorii pe care-i doresti tu? Vorbim in cifre acum, cat se poate de clar. CFR nu e un club generalist, ci este unul de nisa. O nisa a calitatii (eficientei), fiindca, nu uita, suntem in Romania.

    • Flacăra Vișinie
     Sunday, 3 March, 2013 at 22:44

     Am citit o declaratie recenta a lui Arpi in care zicea ca s-a ajuns la autofinantare si bugetul anual e de aprox. 15 milioane. Clubul nu putea sa ajunga la autofinantare fara vanzarea unor jucatori. Si ca sa intaresc ideea ta, aratati-mi un club din Romania, in afara de Steaua, care se poate autofinanta.

  • Flacăra Vișinie
   Sunday, 3 March, 2013 at 16:26

   E buna gluma asta cu ciobanul care a investit.

   • dan dan
    Sunday, 3 March, 2013 at 16:36

    Mie nu mi se pare ca este o gluma. A cumparat jucatori tineri, caredeja au cativa ani de cand joaca impreuna, si rezultatele se vad. Si ca sa avem o imagine mai obiectiva, putem face o comparatie intre A.P si cioban... deci cat a castigat unu si cat a castigat celalalt din participari in cupele europene, apoi comparam sumele castigate din transferuri si la final sumele reinvestite in achizitii...

   • Flacăra Vișinie
    Sunday, 3 March, 2013 at 16:44

    Ba e o gluma, pentru ca ciobanul nu mai investeste la Steaua de cativa ani. Poate doar la inceput, imediat ce a preluat-o. Steaua isi face banii din bilete (ca au multi fani), din drepturi TV, din marketing si ceva sponsori. Daca investea, nu avea nevoie sa impuna un prag de maxim 120.000 euro/an la salariile jucatorilor. Si in ultimii 7 ani ce mare branza (scuzati expresia) a facut Steaua? Abia anul asta i-a iesit si asta pentru ca l-a nimerit pe Reghekampf antrenor bun, altfel vedeam aceasi penibilitate dintotdeauna. Si sa nu uitam de echipele care ii netezesc drumul spre victorie, sunt o gramada, incepand cu Chiajna si terminand cu Unsolventa.

   • dan dan
    Sunday, 3 March, 2013 at 16:54

    pai in ultima vreme nu amai trebuit sa investeasca pentru ca cumparase tineri, a asteptat sa creasca si acum culege roadele. Da, nu au salarii mai mari de 120.000, dar ti se pare ca ai nostri au randament mai bun daca iau 2-300.000? Eu nu cred. Si da, are si spectatori, pentru ca ciobanul nu ii alunga din tribune cu calcule financiare tampite, el vrea victorii indiferent de unde si cu cine, jucatorii au atitudine indiferent de adversar.... si spectatorii apreciaza aceasta atitudine, care dealtfel este o forma de respect pentru cei care vin sa ii priveasca. Toate acestea luate impreuna, aduc si sponsori...

    • albusibiu
     Sunday, 3 March, 2013 at 22:29

     Eu niciodata nu-mi voi dori sa am colegi de tribune precum spectatorii Stelei, oricat de multi ar fi. Mai bine 1000 de ceferisti decat 100.000 de stelisti. Iar pentru asta sunt dispus sa inteleg ca aceasta decantare calitativa costa, incurca mult clubul. Nu clubul a indepartat suporterii CFR-ului, ci faptul ca acestia au un cu totul alt profil decat ai Stelei. Pentru spectatorii din Gruia fotbalul e o distractie, nu e un lucru de viata si de moarte.

     • Cristi
      Sunday, 3 March, 2013 at 22:53

      Albule, te felicit! Ai suprins esenta. Noi nu suntem suporteri ai CFRului pentru ca CFRul este un club altfel. Nu joaca nici cu sateliti gen Gloriute, Chiajne, Branestiuri, Otopeni samd, nu este nici o echipa stramutata gen Astra, nici un club gen cioara vopsita cum a fost Fulgerul-AEK-Poli Bragadiru Timisoara, nu a reinviat nici cu blaturile lui Lucescu Senior si cu magazine de televizoare operate de arbitri si a cistigat trofee chiar daca actionarii si managementul nu veneau din sistem si aparent nu aveau 'priceperea' unor oameni de fotbal care au stat 30 de ani cu fanionul in mina. Ce nu intelege nici presa este exact acest lucru. Daca esti atipic nu poti fi judecat dupa regulile turmei. De aceea eu zic sa ignoram toate parerismele astea tipice chibitilor din fotbal. La bursa , atunci cind toti cumpara actiuni, un om inteligent vinde si viceversa. Sa lasam solutiile 'cunoscatorilor' la latitudinea lor. La cita competenta am vazut in jur,jumatate din liga este falita, daca excludem echipele subventionate mascat de stat.

  • Flacăra Vișinie
   Sunday, 3 March, 2013 at 16:50

   Voi credeti ca putem compara CFR cu Bayern? Bayern are o medie de spectatori pe meci de 65-70.000, fiind undeva pe locul 5 in Europa. Faceti voi un calcul ce incasari anuale se obtin.

   • dan dan
    Sunday, 3 March, 2013 at 16:56

    cu Bayern nu ne putem compara, dar la politica de transferuri si reinvestirea banilor din UCL, incepem sa ne putem compara cu Unirea si Otelul...

    • Cristi
     Sunday, 3 March, 2013 at 20:59

     Ba e o comparatie buna. Uite Bayern desi are o medie de spectatori cu 14.000 sub Dortmund, incaseaza din bilete mai multi bani, pentru ca vinde la un pret mai mare loje, business seats samd. In plus e mai 'scumpa' la sponsori samd. Si aici Steaua are citeva avantaje majore: 1. Bazinul de populatie al capitalei, care dublat de declinul celorlalte echipe le umple stadionul si genereaza incasari 2. Numarul mare de companii locale care contribuie orin cumparare de bilete VIP, actiuni de protocol, loje etc la incasari 3. Baza de suporteri - sa nu uitam ca pe vremea lui Bobby Durbac merchandisingul ajunsese la 4 mil euro vinzari anual.

     • dan dan
      Sunday, 3 March, 2013 at 21:16

      si pe managerii nostri ce ii opreste sa nu alenge lumea de la stadion cu declaratii nefericite? Culeg roadele propriei politici: zi-mi o echipa din Romania la care ai mai auzit tu sa spuna ca nu sunt interesati de participarea in E.L. sau care a spus ca nu e rentabil sa treci de 16-imi? De ce sa meraga lumea la stadion? sa vada cum se poate evita clasarea peun loc de E.L.? Si referitor la bani, sunt ultimii care ar trebui sa se planga:in ultimii 5 ani au luat de 3 ori bani din UCL si au scos din vanzari de jucatori sume la care alte echipe din Romania nici nu viseaza!!!

      • Flacăra Vișinie
       Sunday, 3 March, 2013 at 21:34

       Nu te lua dupa sumele vehiculate de can-can-ul sportiv de Dambovita. Anul asta strigau ca CFR va incasa o suma record din CL, vreo 30 milioane dupa calculele lor, apoi a iesit Arpi cu o declaratie in care a explicat ca banii de la UEFA s-au subtiat si vor incasa maxim 17 milioane. Si aia vin pe rand, pe parcursul intregului sezon, nu vin toti o data. Dar cheltuielile (salarii, deplasari, intretinere etc) sunt lunare, ele trebuie asigurate permanent, ca sa nu mai vorbim de jucatorii accidentati care sunt platiti in continuare, desi nu te poti folosi de ei. E usor sa vorbesti de performanta cand nu iti bati capul cu banii (Sahtior, City, PSG, Bayern etc). Din pacate in ziua de azi fotbalul de performanta se face cu bani multi si la CFR nu exista un robinet care sa se deschida oricat e nevoie.

      • dan dan
       Sunday, 3 March, 2013 at 21:49

       in legatura cu sumele, iti garantez ca in ultimii ani CFR a incasat cel mai mult... Apoi cu accidentatii, eternele sperante, eternele umpluturi, nu e vina mea, nu el le-am prelungit contractele, nu eu i-am adus... ei stiu de ce le-a trebuit un lot numeros dar lipsit de valoare.... Si daca sunt importanti banii care intra, conducerea ar face bine sa nu mai alunge lumea de la stadion cu declaratii si strategii nefericite! Si in general, ar face bine sa le aminteasca jucatorilor cuantumul salariilor pe care il iau si sa ceara explicatii pentru ce primesc in schimb...

 4. 7burg
  Sunday, 3 March, 2013 at 16:11

  Din cauza accidentarilor, am ajuns sa incropim un 11..Daca a ajuns Sepsi mijlocas defensiv, cred ca asta arata situatia in care am ajuns. Noua ne trebuie mijlocas adevarati de mult timp la mijlocul terenului. Iar cei care incepusera sa arata a mijlocasi care stiu cu mingea si sa lege ceva erau Bastos, Rui Pedro si Sougou...dar acuma nici astia nu mai sunt..Hora e departe de a fi mijlocas..e dispus la un efort mare, dar viziune de joc e mica si foarte rara...iar el din pacate si cu altii face parte din categoria: ghinionisti mereu..si n-ai ce face...Poate ar trebui incercat Muniru pe acea pozitie de mijlocas ofensiv, caci e tehnic, iar la cum e lotul nu avem ce pierde in aceste meciuri "amicale"...iar pe dreapta poate apara si Paun, iar Maah sa fie atacant ofensiv central. Oricum Weldon are contract pana in vara, iar Godemeche la fel..deci ce mai e de pierdut, caci titlul tot nu-l luam..poate doar lupta pentru cupa ii mai tine pe acesti jucatori in teren... La urmatorul meci poate il vedem si pe Obiora un meci intreg...doar in aceste meciuri ne putem da seama, daca chiar acesti jucatori au valoare sau nu.. In amicale, chiar mi-a placut mult de Paun, cred ca o sansa ar merita..macar incepand cu 5-15 minute pe meci....pentru a incepe sa prinda gustul cu meciurile oficiale si avedea cum se integreaza.... Introducerea lui Ganea m-a luat prin surpindere..a jucat putin in amicale, si nici acolo nu afacut cine stie ce...e iesit din forma...iar Paun a aratat mai multe in amicale....Dar poate si aceste meciuri sunt un test pentru cei care o sa plece la vara...Oricum PS e antrenor si sper sa ramana si la anul, iar conducerea sa-i aduca jucatori adevarati de fotbal...

  • dan dan
   Sunday, 3 March, 2013 at 16:23

   "Dar poate si aceste meciuri sunt un test pentru cei care o sa plece la vara... " tu mai crezi in povesti cu curatenii de vara si de iarna? Pai tocmai s-a terminat mult anuntata curatenie de iarna... Nu trebuie un test penru cine va mai pleca in vara, sanse mari au Felgueiras, Pinto si Camora.... cu restul vom "ataca" un nou titlu...

 5. toronto
  Sunday, 3 March, 2013 at 16:49

  "Avem un lot echilibrat cu jucatori de valori apropiate" Iuliu Muresan. BPI BIP

  • dan dan
   Sunday, 3 March, 2013 at 16:58

   de ce vorbesti urat? In mare are dreptate, doar Felgueiras, Pinto si Camora ce mai incalca regula....in rest sunt de "valori" apropiate...

 6. Barox
  Sunday, 3 March, 2013 at 16:58

  Sa zic ca de aceasta data am vazut alt meci... cel putin in privinta catorva jucatori fata de ALBU... poate ca am fost pe stadion... 1. Cand intri la incalzire si vezi 30 de spectatori in tribuna, ca jucator primesti prima palma la fundul gol. 2. Cand galeria de 20 de oameni de la Galati este mai sonora ca fetele de la CFR din galerie e a doua palma care o primesti la tine acasa. Dupa aceste electrosocuri de inceput... mai primesti gol in min 7 si nu-ti mai iese nimic in prima repriza. Si acum sa va zic cum am vazut eu meciul. Sa incepem ca si Albu cu Deac... departe rau de forma pre Schalke... si vreau sa pun pariu ca nici nu va mai ajunge niciodata la acea forma, accidentarea la genunchi e ca si o frana de mana trasa pentru el. A jucar SLABBB de tot... actiuni inutile... nici un un-doi... doar incercari de dribling nereusit. A avut un singur sut mai cadrat, dar destul de plasat (fara forta suficienta) incat sa fie respuns de portar, in rest "tentative de sut". Maah sunt de acord ca nu e pe pozitia si la nivelul tactic (IQ) al lui Sougou, dar poate fi dresat. Hora il vad mereu cu capul in pamant si incercand ca treaca prin zid... dar niciodata nu il poate sparge (doar capul din pacate). Weldon... la fel de plictisit ca si in momentul plecarii in China. Pierde duelul si se opreste, nu face presing, nu mai pune presiune. Ganea avea nevoie de un imprumut in retur pentru a-si reveni (...poate chiar in liga 2... pe la Botosani pe undeva... intelegeti ce vreau sa spun). In linia de mijloc Sepsi si Godemeche... 2 fundasi... dar nu sunt de acord cu aluzia la Godemeche... el chiar e mijlocas... din pacate de doar defensiv... am vazut la el aseara mai multa darurie ca la oricare jucator, de data asta a bagat alunecari, a interceptat multe mingi... a facut treaba lui Muresan... dar e nevoie de un Trica langa el caruia sa ii paseze... la capitolul pase... Godemeche e peste oricare jucator de la CFR... din pacate nu este cine sa treaca mingea de la el spre atacanti. A luat ROSU demonstrandu-i lui Sepsi ce trebuia sa faca la Milano... iar la acelasi fault... ca la la doilea galben pt Godemeche, Piccolo a fost iertat. Sepsi e sub Camora fundas, sub asteptari ca si mijlocas... are doar piciorul stang... nu castiga nici un duel aerian...i n schimb e bun la dueluri 1-1... unde se pare gambele il ajuta sa scoata adversarul de pe trasa ideala (ca la formula 1). Linia de fund... Ivo Pinto in prima repriza a fost haotic rau... se impiedica in propriul dribling... parca n-a fost obisnuit sa aiba in fata un adversar direct (4-3-3)... in atac deloc. In a doua repriza a dinamizat jocul... dar Deac nu l-a ajutat deloc. Camora prea putin parca din ce ne-a obisnuit. Rada la nivelul ligii a 2-a din Germania (la retrogradare)... nicidecum Champions League. Piccolo a abuzat de mingi direct pe atac... in aparare depasit prea usor, in atac zero la cornere impreuna cu Rada. Lui Paulo trebuie sa ii reprosez faptul ca nu a incercat sa schimbe ceva la sistemul de joc... a exersat 4-3-3 in amicale, pentru astfel de situatii. Aveam impresia ca nu puteau sa dea gol nici daca jocul tinea 2 zile. Scoti un fundas, reprofilezi un mijlocas defensiv... faci ceva... El l-a bagat pe Obiora... calcandu-se in picioare cu Godemeche. I-a tinut pe Piccolo si pe Rada sa aiba Mario cu cine povesti. De ce nu l-a urcat pe Camora iar pe Rada nu l-a trecut fundas stanga?... Avea ceva de pierdut in min 80?... In fine... am mai scris un comentariu ca acest joc mi s-a parut un "cadou" cu iz de reciprocitate pentru la anu...

  • CJ-07-CFR
   Sunday, 3 March, 2013 at 17:41

   De acord cu caracterizarea lui Godemeche. Îndeosebi în prima repriză, când gălățenii au făcut un presing agresiv și înaintat, de câte ori ajungea mingea la Godemeche acesta (cu om pe el) nu avea continuare, pentru că nu venea nimeni să-l ajute să continue faza. Cu excepția lui Ivo Pinto, singurul care urca în bandă să-l ajute în continuarea fazei, ceilalți jucători din jurul lui Godemeche se ascundeau după adversari. Godemeche a dat pase precise și a preferat să pasese de siguranță decât să arunce mingea orbește în față. I-au ieșit și destule deposedări, iar dacă nu avea erorile din final (ratarea de la corner și faultul de al doilea galben), cu mâna pe inimă spuneam că a jucat cât 3 de Sepsi! --- În sfârșit m-am lămurit și cu Maah. Nu-i văd niciun viitor (ceea ce nu-i o surpriză; la 28 ani nu are nici trecut). E un băiat cinstit, care se zbate mult, dar e împrăștiat rău și nu știe judeca fazele. Cum spuneam, Maah e precum apa de ploaie în comparație cu țuica. N-are tărie. E genul de fotbalist care joacă „electrocutat” (așa au fost ieri și Deac și Hora), care abordează prea intens orice minge, în loc să lase loc și calmului, sângelui rece. Șocurile electrice afectează creierul, așa că de la jucătorii ”curentați” n-ai ce aștepta să fie urmașii lui Sougou. Așa dezamăgitor cum a jucat Weldon, poate ați văzut cum conduce mingea în comparație cu Maah. Două clase peste.--- CFR are un fel de echipă la ora actuală, dar nu mai are oameni care să decidă meciurile (teoretic ar fi doar Weldon, dar cel din zilele bune) și nici măcar perechi formate, care să dezbine apărările prin un-doiuri.--- Mulți jucători nu sunt în stare să-și adapteze stilul de joc la cerințele antrenorului, iar atunci antrenorul pare mai slab decât e în realitate. Nici Jorge Costa nu cred că era chiar atât de slab cum clamau unii, dar și în cazul său am avut impresia că nu are la dispoziție jucători capabili să pună în iarbă orice partitură.

 7. pora
  Sunday, 3 March, 2013 at 18:27

  Nu mai are cfr jucatorii de altadata, cred; se tot spune de absenti, dar vass, sare, muresan sunt toti defensivi; sasa b. nu cred ca e de mare perspectiva, ca si kape care cred ca ar cam vrea sa plece; nu mai este din pacate un peralta, care sa impuna o anume conduita; in trecut, in anii fara titlu, macar jucau un traore sau un bastos. Oricum, atacurile neincetate ale sistemului mafiot nu au cum sa nu slabeasca cfr, dincolo de toate greselile proprii

 8. PINTEA
  Sunday, 3 March, 2013 at 18:37

  100% de acord cu antevorbitorii. Sa nu ne imbatam cu apa rece si cu ambitiile expuse pe ecran de Dl.Muresan. Sper ca nu ne considera timpi ! In situatia actuala , echipa nu poate cistiga cupa !! Bine ar fi,dar n-ai cu cine. Stadionul gol m-a intristat cel mai mult. Echipa a aratat o idee de joc,se vede mina antrenorului,dar jucatorii au aratat ca sint multi dintre ei limitati. Cu antrenorul asta si cu plombe mai serioase...daca mai sint bani de investit in vara,putem sa avem sperante. In rest ciocul mic si pasi marunti anul asta...din pacate !!!

  • dan dan
   Sunday, 3 March, 2013 at 18:43

   Dar oare Cupa mai intereseaza pe cineva? Nu aduce venituri si in plus genereaza pierderi conform zicerilor lui A.P. (accederea in EL)....

 9. pora
  Sunday, 3 March, 2013 at 19:42

  hai sa nu mai fim suparati, sougou i-a scos azi pe om din incurcatura )

 10. halley
  Sunday, 3 March, 2013 at 19:44

  Ce jucator am avut fratilor. Ma uit la meciul OM-Troyes. La scorul de 0-1 intra Sougou, in 5 minute da 2 pase de gol, viteza, inteligenta, clasa. FENOMENAL !

 11. caneto
  Sunday, 3 March, 2013 at 19:44

  Intrebarea care mi-o pun este daca ceea ce s-a intamplat aseara reprezinta semnele unei boli indelungate sau a fost doar ziua proasta a unei echipe cu jucatori insuficient concentrati la joc? Prea elementare au fost greselie in controlul balonului, in efectuarea unor pase simple, in preluarea mingii, in plus baietii inotau, parca, pe teren. Ok, probabil sunt ceva probleme si cu gazonul, dar jucatorii lui Inter si Otelul n-au parut sa sufere si ei intr-atat din aceasta cauza. Am citit in cateva comentarii de dupa meci ca se resimte lipsa aplaudacilor :) Asa ca eu pun totul pe seama zilei proaste si am incredere ca situatia se va indrepta. Degeaba dam vina pe calitatea jucatorilor disponibili, n-or fi ei de nivelul lui Bayern, dar sa obtii 7-8 victorii in restul de 13 etape cred ca se poate.

  • dan dan
   Sunday, 3 March, 2013 at 20:16

   Eu simt lipsa aplaudacilor.... lipsa lor imi da impresia ca pana si ei si-au pierdut increderea....

   • lengyel_attila
    Sunday, 3 March, 2013 at 22:29

    nu si-a pierdut nimeni increderea in echipa si in conducere,cu tot prozelitismul tau pentru acest lucru

    • dan dan
     Sunday, 3 March, 2013 at 22:41

     sari peste comentariile mele....

 12. kiruj
  Sunday, 3 March, 2013 at 19:46

  Salutare, prieteni. Am citit atent părerea tuturora (ca şi în orice familie normală, nu-i aşa?), e absolut normal să fim îngrijoraţi, să avem frustrări. Deoarece foarte multe lucruri noi nu aş putea adăuga, v-aş atrage atenţia la un alt aspect : senzaţia acută de "circ ambulant". Fiecare din voi -în copilărie- a avut astfel de trăiri, când se făcea reclamă pe străzile oraşului că vine circul cutare din metropola cutare, cu toţii eram prizaţi cu mult înainte, au venit circarii, am râs, i-am aplaudat, ne-am simţiti bine, pe urmă ei s-au dus în altă parte, construcţia strălucitoare s-a demontat în câteva ore şi a rămas în urma lor ce a fost şi înainte : un câmp pustiu între blocuri, cu porci, cai şi alte ingrediente cotidiene. Cam asta am simţi ieri, chiar la începutul partidei (dar de multe ori şi acu' 2 ani) : un stadion pustiu, cu 20 de gălăţeni dominând spaţiul acustic, acolo unde cu doar câteva luni în urmă am fost martorii marelui circ UCL, cu reprezentaţii de gală, cu numere de magie, cu bucurii, cu tot ce înseamnă "circ". Circul s-a dus, a rămas stadionul gol şi senzaţia neplăcută şi din ce în ce mai apăsătoare că suntem -de fapt- factorul uman într-o societate cu răspundere limitată axată pe reşapare şi comercializare "resurse umane fotbalistice". Spectatorul simplu nu-i prost, nici în Gruia (cei 500 de ieri), nici în Bucureşti (cei 50.000 cu Ajax), simte instinctiv, dacă i se serveşte circ ieftin sau circ profesionist. Fără suflet, fără identitate, e greu să-ţi faci loc pe piaţa asta aglomerată, reflexele de management consacrate în alte domenii sunt necesare dar nu şi suficiente în fotbal. Este foarte important ca acest club să pună pe primul loc atragerea unui număr cât mai mare de suporteri, care vor să vadă lucruri mărunte dar permanente, de ex. : ataşament necondiţionat al celor care intră pe teren, lupta contra tuturor curentelor adverse, în urma cărora se dezvoltă o mândrie nemărginită că eşti suporterul acelei echipe...Am mai zis la un moment dat, o repet : câteodată am impresia că creşterea echipei din 2003 încoace a fost mult prea abruptă (faţă de progresiile normale din fotbal), situaţie în care majoritatea suporterilor (inclusiv conducerea) nu au putut digera felia de tort mult prea mare (cu cireaşă cu tot), iar când începe să-ţi placă tortul, vine chelnerul şi ţi-l ia fără să te întrebe nimic. Îmi vine în minte romanul lui Daniel Keyes, "Flori pentru Algernon"...Sfatul meu pentru conducere : să mascheze mai cu pricepere aspectul comercial şi de afacere ce se leagă de echipa noastră (inclusiv senzaţia de "circ ambulant"), iar suporterilor ceferişti (mai vechi sau mai noi) : să criticăm ce e de criticat (şi chiar avem acum, "slavă" Domnului...), dar să nu abandonăm echipa, să nu fim suporteri de rezultat, cum se bănuieşte de unii...Într-un fel sau altul vom ieşi din criza asta (în paranteză fie spus : care s-a cam conturat de ceva vreme), va ieşi soarele şi în Gruia...Poate vom aştepta 6 luni, poate 2 ani, poate mai mult. Uitaţi-vă la scoţienii ăia : 40000 de suporteri în divizia a 4-a, şi exemple sunt cu nemiluita. HAI CFR !!!

 13. Zsolt
  Sunday, 3 March, 2013 at 19:50

  Vaznd live meciul , am putut observa faptul ca din pacate nu exista creier in echipa. De multe ori se juca cu Felge inapoi si riscant deoarece nu avea nimeni creier pentru o pasa inainte. Francezul foarte slab, Sepsi saracul e ca si un pianist care e pus sa sufle in trompeta si nu-i iese . Pacat de PS , deoarece ar merita un lot mai bun. Cu lotul avut de JC si IA , PS castiga la pas campionatul. Acum , ca oricum nu este nimic de pierdut, ar trebui jucati copii gen Muniru, Paun, Obiora-care are stofa de fotbalist dar complet neintegrat-. Oricum nici in cupa nu avem nicio sansa deoarece FRF -l v-a delega pe Balaj si Coltescu deci game over. Nu cred ca sunt in masura sa dau cu pareri despre munca de la echipa , dar preparatorii fizici sunt ZERO la noi. Asta a facut diferenta la steaua anul acesta. Stiu sa alerge si nu se accidenteaza. Evident este valabil si faptul ca sunt impinsi de la spate, dar si alearga. La noi Paolo este deja coimplet depasit. Aici este cheia, degeaba ii explica PS lui Hora ce sa faca, baiatul se si straduieste dar daca NU POATE SA-SI DOZEZE efortul se pierde cu forta exact cand ar avea mai mare nevoie . Restul cu tactica etc sunt relative, Pot spune si acum ca steaua nu are deloc jucatori peste ce are ACUM cfr-ul(poate cu 2-exceptii la nivel de fundas central si mijlocas de inchidere, ) dar sunt foarte bine pregatiti fizic si psihic. La noi din pacate psihicul si fizicul se reface la Obsession . Multa bafta CFR !

 14. nea_Silica_MS
  Sunday, 3 March, 2013 at 20:10

  Poate exact aici e problema. Dacă PS se potriveşte unui lot excelent, nu se pliază de fel, pe lotul nostru actual, pare-se, mizerabil. Poate ne-ar trebui un antrenor mizerabil (Cârţu, Minteoan, ş.a.m.d.).

 15. traian
  Sunday, 3 March, 2013 at 20:29

  Diferenta dintre jucatorii CFR-ului si ai Stelei: ai nostri au venit la CFR visand sa plece in campionate mai puternice sau la bani mai multi, iar jucatorii Stelei si-au indeplinit visul, acela de a juca la Steaua. Plecarea unor jucatori se pare ca a afectat psihicul celor ramasi. Afacerile lui Paszky nu-i permit sa mai bage bani in jucatori, iar clubul traieste din vanzări si banii veniti din CL. Daca 2 ani nu castigam campionatul (si ar trebui sa fim cu 3 clase peste Stana ca s-o putem face) ajungem in situatia Rapidului. Forta oilor vine din omogenitate nu din individualitati, iar la noi nu-i timp de omogenitate, iar individualitati nu prea mai avem. Nu-mi fac iluzii ca dupa transferurile din vara vom fi o forta, dar m-as multumi cu declaratii mai ponderate ale conducerii in ce priveste lotul si cu o atitudine mai ferma in raport cu presa. Nu-i suficient sa ai televiziune daca nu ai si oamenii potriviti.

  • Cristi
   Sunday, 3 March, 2013 at 21:03

   Si tu ce propui? Paszkany nu e obligat sa investeasca pentru ca asa ni se scoala noua. Cind ai investit, vrei si un 'return of investment', ca asa e in afaceri. Este evident ca jucatorii veniti la noi isi doresc sa plece mai departe (aici iar suntem circotasi, daca sunt vinduti urlam ca la patron ii sta gindul la bani, daca sunt tinuti pina nu mai au motivatie atunci patronul e prost ca plateste). Ai dreptate ca la Steaua jucatorii vad uneori ajungerea la echipa respectiva ca un virf personal. Este cazul acum, pentru ca toti au jucat la echipe mai mici si nu au cistigat inca nimic. In 2 ani apare saturarea, motivatia scade daca clubul nu le va da drumul la timp si vor avea si ei probleme de uzura mentala, blazare etc. Acum ei sunt intr-o alta faza si e normal sa fie euforici.

 16. Flacăra Vișinie
  Sunday, 3 March, 2013 at 20:33

  Cand jiji e numit "cioban", nu se face referire la calitatile de cioban enumerate mai sus de cativa dintre noi, ci la faptul ca e prost, incult si limitat. Cel mai corect e sa il numim "bufonul natiunii" si in felul acesta suntem mai aproape de adevar si nici nu jignim o categorie de oameni care merita totusi respect Vad ca unii il lauda pentru strategia extraordinara pe care o are la Steaua. Fara suparare, dar cine il lauda pe bufon pentru asta, trebuie sa isi revina rapid cu capul. Steaua e doar o jucarie care ii hraneste vanitatea si fudulia. Il doare in cot de performanta sportiva, tot ce il intereseaza e ca ghiulul numit "Steaua" sa fie cel mai mare din cartier. A dovedit-o de prea multe ori, in special la greu cand aproape ca s-a lepadat de Steaua (spus in in termenii pseudo-religiosi care ii plac). Rezultatele actuale nu i se datoreaza, are pe langa el cativa oameni care chiar mai au habar de fotbal si oponentii sunt tot mai subtirei (vezi Rapid, Dinamo sau Vaslui). Si da, nici Reghe nu e nu stiu ce pi*da de antrenor, dar au un preparator fizic de exceptie si daca nu castiga din joc (cand nu se da deoparte echipa adversa), macar il castiga "din muschi" cum zicea kiruj.

  • CJ-07-CFR
   Sunday, 3 March, 2013 at 20:37

   Kiruj, președinte! Dacă nu din mușchi, măcar din tastatură! :)

   • romanescu
    Monday, 4 March, 2013 at 12:27

    Ba, poate fi chiar "rege " !! Doara , nu vezi cum l-au facut astia pe "istericul ala de aroman cu nume turcesc " , cica ; regeeele ....bleah, reeegele ..... bleahhh ....Totus , dragul de Kiruj , merita orice titulatura, chiar si de imparat, keiser, krai ori tzar ....

    • kiruj
     Monday, 4 March, 2013 at 15:31

     Nu mă luaţi cu d-ăstea, măi băieţi, că vede / aude soţia şi mă pune să-i dau cote lunare suplimentare, taxe de "rege", vasăzică...Mai degrabă "ţărănoi", "boschetar" sau altele asemenea, cu care sunt obişnuit...:) HAI CFR !!!

  • dan dan
   Sunday, 3 March, 2013 at 20:43

   :) la oponentii tot mai subtirei ai uitat sa treci si CFR-ul... ca doar suntem la 20 de puncte in urma lor... Abia astept si eu sa imi revin si eu cu capul, dar trebuie sa am motive. M-ar multumi deocamdata si o echipa cu atitudine de invingatori, dar e mai greu si asta(castigand intra in conflict cu interezele actionarilor....) Apropo: poate ma lamureste cineva daca Cupa mai e un obiectiv?

   • Saul
    Monday, 4 March, 2013 at 04:46

    Tot efortul depus de tine astazi aici,e demn de o cauza mai buna! Ma intreb,oare chiar n-ai obosit sa critici echpa asta? Multi dintre noi suntem suparati sau nemultumiti de situatia actuala,dar nu ne grabin sa ridicam piatra asupra celor pe care-i apaudam in urma cu doar cateva luni. Sfatul meu,prietenesc,e s-o lasi mai moale...

    • dan dan
     Monday, 4 March, 2013 at 07:53

     Crede-ma ca efortul meu e pentru o cauza mai buna! Imi doresc si eu sa o las mai moale, si uite, de exemplu, daca as vedea atitudine pe teren, daca as vedea ca jucatorii dau totul pe teren, asta m-ar mai inmuia. Dar pentru ca ei sa isi schimbe atitudinea, e nevoie ca si conducerea sa isi schimbe punctul de vedere in legatura cu locurile de E.L., altfel sunt chiar ei factorul demotivator. Multumesc oricum pentru sfat...

 17. IQ
  Sunday, 3 March, 2013 at 21:10

  Ar fi multe de spus in situatia actuala,dar cea mai buna explicatie e foarte simpla: daca vrei sa ai performante constante ( titlu + Ch.league) TREBUIE SA INVESTESTI pe baza unei strategii .Asta a facut AP si Energobit in perioada 2003-2010( cu bani proprii)Rezultatele se cunosc :promovari,2 titluri,3 cupe,2 supercupe,Champions League + 50 de milioane din Europa + vreo 20 de milioane din transferuri de jucatori,stadion.Dupa al doilea titlu simtind gustul banilor s-a schimbat atitudinea finantatorilor.De la investitii consistente care au dus la o constructie din ce in ce mai solida si cu performante pe masura s-a trecut la fructificarea afacerii cu tot mai putine investitii .Personal nu cred ca o echipa de fotbal poate creste in performante ( decat conjunctural ,cu multa sansa) dezechilibrand tot mai mult raportul incasari- investitii.Drept exemplu, as aminti returul de acum 2 ani care se pare ca se va cam repeta acum.Aducem tot mai multi jucatori liberi sau imprumutam jucatori ce nu mai prind banca de rezerve si vrem sa avem rezultate.Il vindem pe sougou cu 4 milioane si- l aducem pe maah pe 300000.Il vindem pe bastos cu 3,5 milioane si nu aducem un conducator de joc adevarat de vreo 5 ani ( dupa trica) .Vrem performante dar n- am avut niciodata un fundas central complet.Clamam reconstructia ,incercand sa carpim atacul cu varfuri uzate,obosite sau demotivate ( kape,bjelanovici,weldon) sau fara valoare( ganea,bus)si ne miram ca n- am inscris de 4 meciuri, in loc sa dam 1-2 milioane pe un atacant bun...Ne lamentam ca i- am ratat pe cardoso( benfica) si pe eder( braga) dar jucatorii astia nu puteau veni gratis...Toate astea in conditiile in care din vara pana acum in buget au intrat peste 30 de milioane!Daca in vara nu se vor investi cel putin 6-7 milioane pt. a aduce macar 7- 8 jucatori de valoare nu vom avea nicio sansa la titlu in fata stelei( care in ultimii ani a investit constant cumparand aproape toti tinerii fotbalisti romani de valoare).Sper ca AP va realiza ca ,fara investitii consistente ( chiar daca asta inseamna pe termen scurt reducerea profitului) vom deveni rapid o echipa de pluton fara perspective.

  • Cristi
   Sunday, 3 March, 2013 at 22:35

   Si cine ar fi jucatorii aia buni? Fabbianni, Elton si alte petarde de 1-2 milioane de la Steaua? Il urmaream azi la un talk show pe presedintele Borussiei Dortmund, care a delcarat clar ca ei se vor concentra pe a lua jucatori a caror cota de piata poate fi crescuta pentru ca niciodata nu vor avea banii lui City sau Bayern. Si asta o spune cind au 85.000 de oameni in tribuna. Modelul conducerii pare clar, suma maxima data pe un jucator pare sa fie 1 mil de euro, hai sa vedem ce vor putea realiza.

   • albusibiu
    Monday, 4 March, 2013 at 11:21

    Se uita prea usor milionul de euro dat in aceasta iarna pentru Ivo Pinto. Un milion care probabil va produce vreo 3 la vara.

    • Cristi
     Monday, 4 March, 2013 at 12:04

     Nu e trecut pe tranfermarkt, ca atare nu da cautari 'goagal' cind vor sa scrie ziaristii lui peste ceva si atunci nu se pune:). Pinto e deocamdata la categoria 'rezerve gratis', ca deh,doar cu valiza se 'investeste'.

  • csongi
   Monday, 4 March, 2013 at 09:04

   Îşi mai aduce aminte cineva, cu câţi bani au fost aduşi Sougou şi Bastos? Modelul german, cu învestiţiile cumpătate îmi este cel mai simpatic (chiar dacă, în sezonul următor Bayern va fi foarte probabil excepţia de la regulă), şi pe termen lung îmi pare mult mai viabil. Să nu facem încă parastaz. Aveţi răbdare cu PS. Vamos, Cadu.

 18. Flacăra Vișinie
  Sunday, 3 March, 2013 at 21:25

  Pana una alta, din vanzarea lui Sougou si Bastos s-a asigurat o parte din bugetul de 15 milioane/an. Bine a facut clubul ca i-a vandut cand a avut ocazia si ma mir ca Felgueiras inca mai e la noi. Daca ramaneau, ce obtinea clubul? O potentiala (dar putin probabila) calificare de rasunet in fata Interului? Dadeam apoi de Totenham si de o si mai putin probabila calificare. Pe langa asta, numai costurile cu deplasarea si primele de joc erau mai mari decat incasarile din EL, ca sa nu mai vorbim de alte costuri colaterale (accidentari etc). Asta e realitatea, nu o declaratie demotivationala. Cei care critica vanzarea jucatorilor uita ca nu suntem Sahtior (care nu urmareste sa se autofinanteze deoarece are in spate un miliardar al petrolului) si nu suntem nici in situatia Stelei, care are radacini adanci in"sistem" si isi permite sa ia la preturi mici aproape orice jucator din Romania (in afara de cei de la CFR). De ce credeti ca tinerii buni din Romania ajung la Steaua, iar CFR s-a orientat pe piata externa? E usor sa faci planuri cu banii altora.

  • dan dan
   Sunday, 3 March, 2013 at 21:42

   Eu am spus intotdeauna ca pe Sougou si pe Bastos i-avandut la momentul potribit, era bine si daca ii mai vindea si pe altii, DAR conteaza ce pui in locul lor! In legatura cu E.L. am inteles ce spui si ce a spus si A.P. cu costurile de deplasare, etc... dar e o atitudine care te descalifica ca si club! Apoi te miri de ce e gol stadionul? Pai de ce sa mai vina lumea cand stie ca tu nu mai vrei nimic de la campionat? Pentru ce sa iti plateasca ei bani, ca sa fie umiliti? Am intrebat daca Cupa e un obiectiv? Nu a raspuns nimeni inca, banuiesc ca strategiile conducerii i-a bagat pe toti in ceata: de ce sa castigi Cupa cand aceasta nu aduce bani, si in plus te si trimite sa ai cheltuieli in E.L.? Vine campionatul viitor, spune-mi pentru ce sa mearga lumea sa isi faca abonament? Ca dupa cateva etape daca pierdem sansele la titlul de campioni sa vina conducerea sa ii anunte iar ca nu mai sunt interesati? Prostia asta cu nerentabilitatea participarii in E.L e marca inregistrata CFR, si efectele se vad in tribunele din Gruia !!!

   • Cristi
    Sunday, 3 March, 2013 at 22:19

    Cred ca nu e cazul sa fim duplicitari. Vad ca esti foarte vehement impotriva managementului. Departe de a-i apara, pina una alta rezultatele sunt de partea lor. Noi nu suntem decit niste pareristi. De acord cu tine ca ar fi putut vinde mai multi. Nasol ca a existat dubla cu Inter. Daca era CL era profitabil, cu o echipa mai slaba aveai sanse de calificare. Asa, a trebuit sa tii jucatori ca sa poti alinia o echipa. Pare ciudat, dar cam asta e realitatea. De unde stii ca nu se pun jucatori inapoi? Au venit citiva, dar plecind de la premisa ca 50% nu confirma, trebuie sa scapi si de restul. Degeaba critici cu termeni gen "nu i-am adus eu"... asa e.. dar nici pe Sougou nu tu l-ai recomandat ca si scouter. La spectatori pe undeva ai dreptate. Dar si aici stau si ma intreb - este media spectatorilor sub cea a diviziei A? Au Dinamo, Rapid, Astra mai multi spectatori cind joaca cu o echipa ce trage la retrogradare iarna? highlighturile au fost in toamna, cine a vrut s-a dus si la Inter, acum urmeaza o perioada de apatie.

    • dan dan
     Sunday, 3 March, 2013 at 22:39

     Conducerea a facut si multe lucruri bune, dar nu sunt un laudator si nici nu traiesc din amintiri! Sunt interesat de prezent si de viitor! Tu, ca si conducator nu ai voie sa iesi si sa spui ca nu te mai intereseaza clasarea pe loc de EL(chiar daca o gandesti), pentru ca e lipsa de respect pentru cei care au dat bani in avans (printr-un abonament) pentru a te vedea luptand pe teren! Nu poti sa spui ca nu te mai intereseaza campionatul, pentru ca alungi lumea! Tu ca si conducator trebuie sa faci tot ce e posibil ca sa atragi si sa mentii lumea in tribune! Si, acum, media e mult sub cea a Ligii 1... si tine cont ca vorbim de echipa campioana!

     • Flacăra Vișinie
      Sunday, 3 March, 2013 at 22:50

      Trebuie sa recunoastem ca ai dreptate cu declaratiile respective. Exceptand sinceritatea si bunul simt care in general sunt peste media declaratiilor date de alti conducatori de fotbal din Romania, declaratiile publice nu au fost niciodata un punct forte al acestui club. Dar asta este, macar CFR a reusit sa devina un pol fotbalistic intr-o tara dominata serios de Steaua si asta nu e putin lucru.

     • Cristi
      Sunday, 3 March, 2013 at 23:02

      PRul nu a fost niciodata un punct forte al clubului si toti stim ca declaratiile mai mult decit stingace ale lui AP si IM au creat de multe ori confuzie. Organizatoric este un punct vulnerabil oentru intreg clubul, in constelatia in care majoritatea jucatorilor si a staffului nu sunt vorbitori fluenti de romana. Ca o opinie personala, mi-ar place sa vad un fost jucator, de ex Trica, ocupindu-se exact de aspectele acestea.

   • Alin
    Sunday, 3 March, 2013 at 23:13

    Aici ai dreptate in totalitate - "nerentabilitatea participarii in E.L e marca inregistrata CFR". Indiferent de bani trebuie sa facem tot ce e posibil cu lotul actual pt locul 2 in campionat si castigarea cupei. E adevarat ca in actualul format EL nu e rentabila, insa mentalitatea aceasta denota multa aroganta si pune accent pe profit, in loc sa vizeze performanta. Intai faci constant performanta si apoi vine sigur si profitul. Am mai spus: oricum platim salarii imense pt Romania, de ce sa nu le ceri jucatorilor sa presteze serios pt ele in loc sa-i demotivezi un retur intreg? In privinta faptului ca multi tribuniste se tem ca AP nu mai investe in jucatori valorosi - raspunsul il vom afla abia la vara cand probabil se va incepe un nou ciclu de 1.5 ani cu multe noutati. Scountingul cred ca functioneaza intens la ora actuala pt a aduce Sougou-si, Bastos-si si Weldon-si ieftini pt campionatul viitor. E evident ca CFR nu isi permite sa dea 8-9 milioane pe 3 jucatori si salarii de peste 500 mii euro. Aici ma despart de cei care vor mari valori acum.

   • albusibiu
    Monday, 4 March, 2013 at 11:27

    Nu se poate pune ceva in locul lor, instant. Cel mai usor este sa transferi jucatori liberi de contract, la care insa dai serios bani la semnatura. Aia se obtin vara, nu acum, prea putini fotbalisti de valoare au termen final iarna. Iar daca e vorba de "reziliati" atunci de ce sa ne chinuim? Aia sunt doar de peticit echipa (vezi Bjelanovici, Bottone etc.). Decat petice mai bine imprumuturi de jucatori cu clauze de cumparare finala, in cazul in care confirma. Eu zic ca daca se negociaza cu acei jucatori vizati de pe acum (in timp ce echipa se chinuie in campionat) nu-i o tragedie. Nici Sougou n-a putut fi luat iarna (desi s-a dorit), dar si cand a venit, a avut impact imediat. Avem motive sa credem ca nu se lucreaza si acum ca anii trecuti?

 19. traian
  Sunday, 3 March, 2013 at 22:44

  @ Cristi. Ori nu m-am exprimat corect, ori ai inteles gresit: 1. am apreciat totdeauna vanzarea jucatorilor cand a fost oferta pentru ei. 2. „Visul implinit” al jucatorilor de a juca la Steaua a fost spus ironic. 3. Patronul nu mai investeste pentru ca nu-i mai merg afacerile.

  • Cristi
   Sunday, 3 March, 2013 at 22:56

   De acord cu punctele 1 si 2. La 3 cred ca e un alt moment al evolutiei clubului, cind astepti sa se si produca nu doar sa bagi bani, ceea ce e ok.

 20. kiruj
  Sunday, 3 March, 2013 at 22:54

  SOFTUL DE NOTARE ESTE OPRIT, TABELUL ESTE REACTUALIZAT !! Media echipei : 5.0, maxime : Felghe 5.8, Camora+Pinto 5.5, minime : ganea 4.1 , Hora 4.5. HAI CFR !!

 21. IQ
  Sunday, 3 March, 2013 at 23:53

  Cine isi imagineaza ca vom lua titlul cu lotul asta si cu 2-3 plombe e cel putin naiv. De la mijloc in sus avem putina calitate ,aproape ca nu mai avem jucatori tehnici,rapizi,de executie,cu inteligenta in joc care sa faca diferenta.Ca sa aduci asemenea jucatori ,pe langa un scouting performant trebuie sa bagi bani!!!.Vreo doi pareristi care au postat mai sus ,cu siguranta detinatorii unui ridicat spirit antreprenorial ,cred ca intr- o afacere ( mai ales fotbalistica) poti la infinit numai sa scoti profituri fara sa investesti mare lucru.Se pare ca n-au invatat nimic din ce ni s-a intamplat acum 2 ani ( locul 10 ,si o gramada de infrangeri umilitoare,in conditiile in care clamam ca si acum ca avem un lot valoros in ciuda vanzarilor)poveste care are mari sanse sa se repete in actualul retur.Rezultatele si banii vin cand ai valoare,iar pt. asta trebuie sa sti cand sa vinzi jucatorii si mai ales sa nu uiti sa pui ceva asemanator in loc.Cu lotul actual ( inclusiv toti accidentatii ,dintre care conteaza efectiv doar Muri,Pedro si poate Sare) n-ai nicio sansa in fata stelei .In conditiile in care ai scos in ultimele 6 luni peste 30 de milioane si n-ai investit decat vreo 5-6 ,daca ti se pare mult sa investesti la vara macar vreo 20% ca sa cresti valoarea echipei/ investitiei pt. a castiga in continuare, inseamna ca obiectivul tau este de a stoarce afacerea pana la epuizare ,dupa care tragi oblonul.Cu asemenea management sunt mari sanse in 2-3 ani noi sa ramanem doar cu niste amintiri frumoase iar finantatorul s-o ia pe drumul urziceniului in conditiile in care va avea o echipa si un stadion care il vor obliga sa aduca bani de acasa.

  • Cristi
   Monday, 4 March, 2013 at 01:33

   Nu mai vedea lucrurile asa in negru. Oricum echipa va arata altfel de la vara. Unii jucatori s-au 'copt' pentru vinzare (Felghe, Ivo Pinto,Camora)), altii trebuie vinduti chiar si suboptimal intrind in ultimul an de contract (Kapetanos, Piccolo,Rui Pedro) iar altora li se termina contractul (Godemeche, Panin, Bjelanovic). Revin Lionn si Edimar, se 'elibereaza' banii de pe salariul lui Nuno Claro... Vedeam noi pe vremea lui Minteuan ce echipa urma sa se formeze sub Costa? Plingeam dupa Culio si Tony, nu visam sa vedem in tricoul CFR-ul o vedeta consacrata precum Beto...

 22. gica10
  Monday, 4 March, 2013 at 00:30

  In conditiile in care am avut vreo 5,6 oportunitati bune de a inscrie + ca ne-a fost refuzata o lovitura de la 11m clara putem sa ne declaram nemultumiti.S-a vazut o anumita neputinta in evolutia echipei.Dar acum trebuie sa realizam ca Deac si Weldon sunt jucatori care n-au intrat inca in ritm,pentru ca n-au jucat(Weldon vreo 40' la Vaslui)............probabil era nevoie sa se riste mai mult,fundasii sa sprijine mai mult.Nu stiu ce as putea sa-i reprosez lui Godmeche in fond nu este de profil ofensiv.Din contra mi-a placut jocul lui.A primit al 2 lea galben aproape de careul galatenilor la un fault pe care adversarii l-au facut cel putin de 3 ori fara sa fie sanctionati.Lui Picolo la fel n-as avea ce sa-i reprosez pentru ca ramane in tiparul lui de la venire........lipsa de viteza.Weldon a ratat o mare oportunitate in repriza a 2 a dar ramane cu calitate si o va arata pe viitor.Cel mai mult m-a dezamagit Maah mai ales intro faza cand in pozitie de 1/1 a ales sa traga in loc sa-si puna viteza in evidenta. Stau si ma intreb daca am putea face comparatie intre Maah(28 ani) si Batin(cred ca vreo 24 ani).Nu mai spun de Nicoara(contestat de multi)care reusea sa se desprinda si sa furnizeze centrari in fata portii.Dar in timp ce Batin si Nicoara sunt imprumutati ,noi am ramas cu Maah si Valente(asteptat sa confirme,probabil pana la sfarsitul contractului) Stau si ma intreb daca poate fi facuta vreo comparatie intre returul lui Minteoan si actualul lot.Cei hatri il desfiintau pe Minteoan......dar uitau sa spuna de lotul pe care-l avusese(cu atacanti Bud si Bus) Se pare ca maretele tactici ale lui Paolo Sergio lipsesc cu desavarsire.......este ca si cum i-ai da la un lautar niste partituri din Mozart si ai astepta sa auzi o capodopera!Pana la urma conteaza cine interpreteaza partitura.Nu cred ca trebuie neaparat sa contestam pe cineva.Echipa poate sa aiba si zile in care sa nu-i intre nimic.Imi aminteam de momente in care Ando era desfiintat.Uita ca nu-i usor sa joci cu improvizatii.Si daca nu intra repede Muri,Pedro,Kape va fi baiuc. Asa suntem noi cfristii totdeauna nemultumiti..........cu mari asteptari.Pentru ca sa poti aprecia o performanta la adevarata valoare trebuie sa fi suferit,sa fi trecut prin umilinte si sa fi fost amarastean.......Pentru mine care mergeam la meciuri in C sau in B indiferent de vreme,promovarea dupa 28 de ani a fost perceputa ca un miracol.Acum ca echipa termina pe un 7,8,9......nu este o drama.Pentru unul care a venit langa echipa dupa promovare si multitudinea de performante este un pic mai greu.Inainte sa vorbim trebuie sa vedem ca cea mai iubita echipa steaua n-a castigat nimic din 2006.....oare ce cred suporterii lui Arsenal,Liverpool?Ne lamentam noi cfristii ca nu castigam un an campionatul!Pai in mod normal o echipa se formeaza in cativa ani,2,3......In campionatul 2010/2011 au plecat vreo 7 jucatori ,iar Minteoan era sacrificat de conducere.Acum iar au plecat jucatori determinanti si au intervenit o multitudine de accidentari.Deci trebuie sa avem rabdare ca cei plecati sau accidentati sa poata fi inlocuiti.Supararea este normala(si eu vreo 2 zile sufar dupa infrangeri) dar nu trebuie sa fim vehementi si sa ne transformam din suporteri in demolatorii echipei.Cei din federatie stiu sa trimita sagetile otravite si sa ne faca viata un calvar.Retin un inceput de campionat cand dupa dubla cu Urziceni(supercupa+ campionat) si deplasarea la Rapid,aveam 4 suspendati(Cadu,Culio,Trica si Kone).Asta-i viata de franar,rezista cei puternici de inger si caracter......

  • Saul
   Monday, 4 March, 2013 at 05:00

   Foarte corect ai punctat! Ar trebui sa avem o altfel de atitudine fata de echipa in astfel de momente.

  • Anonim
   Monday, 4 March, 2013 at 10:11

   Coresct, frumos scris si coerent, dar am si eu o intrebare: ce faci cand echipa da puncte altora, parca intentionat?

   • dan dan
    Monday, 4 March, 2013 at 10:21

    cum ce faci? iti iei bilet, mergi in tribune si strigi impotriva intereselor propriei echipe: echipa isi doreste sa piarda pe cand tu strigi CFR - Victorie!!!

  • catalin_cj
   Thursday, 7 March, 2013 at 08:44

   hora, batin, nicoara au avut multiple sanse de a se remarca. lui mmah ce sa ii ceri? in doua meciuri cu inter a jucat bine, daca stai sa te gandesti ca in primul venea la 50 m sa isi ia mingea, in meciul cu vasluiul a jucat cat a putut juca si cu otelul binisor. iar despre paulo sergio nu pot spune decat ca joaca exact cu ce material are. fara mijlocasi de creatie (a incercat omul chiar si cu muresan) fara atacanti pur sânge. are o echipa accidentata/suspendata. rui pedro si-a revenit la forma execrabila pe care a avut-o in toamna. doar cu camora si ivo pinto nu poti sa castigi nimic. rada, picolo, cadu au fost execrabili, sepsi joaca acolo unde e pus sa joace. nu inteleg de ce nu a jucat maftei cu otelul. parca e mai ofensiv.

 23. Luk2170
  Monday, 4 March, 2013 at 10:54

  BRAVO TRIBUNIŞTILOR ! Am ajuns să ne "certăm " între noi fără rost, părerile nu vor fi niciodată aceleaşi. Vor exista mereu 2 tabere : aplaudaci şi critikaci. E normal să fie aşa, ar fi grav să nu fie aşa. Nici nu prea are rost să comentăm prestaţia echipei noastre (dacă Godemeche a ajuns să fie om de bază e cam clar care e valoarea echipei). Am ajuns să avem pe teren doar 3 jucători de prim 11: Camora, Pinto şi Piccolo; restul sunt de umplutură sau accidentaţi. Aliniem în acest moment un lot de locul 10 - 12 din campionat. TRIBUNELE SUNT GOALE -- MI SE PARE FIRESC -- O ECHIPĂ CAMPIOANĂ CARE ALINIAZĂ UN ASEMENEA 11 ATÂTA MERITĂ -- un retur cu stadionul gol. Mai grav e că m-am utiat mai multe minute la meciul Rapid -- Dinamo decât la meciul CFR - Oţelul (nu am avut nervi să privesc impotenţa echipei noastre, de fapt primul 11 spunea totul). Am ajuns să mă uit la meciurile miticilor (la noi nu mai am ce vedea). BRAVO PASZKANY ! BRAVO MUREŞAN ! BRAVO ZAMFIR ! ASTA DA ECHIPĂ CAMPIOANĂ ! Se pare că exemplele negative Urziceni şi Galaţi sunt molipsitoare.

  • CJ-07-CFR
   Monday, 4 March, 2013 at 11:44

   Dacă la Rapid-Dinamo te-ai uitat la 94 minute, iar la CFR-Oțelul doar la 93, e în regulă, poți să ne dai cu Caps Lock peste nas și nouă și conducerii. Dacă însă urmărești doar primele minute din jocul CFR-ului și te lămurești că suntem catastrofe doar după echipa aliniată, apoi oprești televizorul și te pregătești pentru meciurile echipelor din București, mă tem că trebuie să-ți pui niște întrebări serioase despre nivelul la care mai respiră ceferismul din tine. Până la urmă, aici e Tribuna CFR, nu Tribuna Ligii 1. Eu nu urmăresc niciun alt meci în afara celor ale CFR-ului și nu recomand nimănui s-o facă. Cu „iubitori ai fotbalului” n-o să umpli niciodată stadionul din Gruia. Dacă Paszkany pune punct proiectului CFR și îngroapă echipa, fără s-o vândă altcuiva, pentru mine fotbalul românesc s-a încheiat, devine de interes zero. Mă va durea în cur câte campionate câștigă Steaua și cine câștigă derby-ul Rapid - Dinamo.

   • romanescu
    Monday, 4 March, 2013 at 12:47

    Ca, cam asa gandesc si io !!! Unde dragoste nu e (adica CFR ) , nimic nu e ! CFR = Fotbalul Ardelenesc , restu' = multimea vida ( intreaba-l pe profesoru' Dobondi, ca doara-i de matematica .. )

 24. Luk2170
  Monday, 4 March, 2013 at 12:23

  CJ-07-CFR -- după CSM Iaşi o vom întâlni pe Rapid. La cum a jucat Rapid (cu toate problemele financiare pe care le are) se pare că o vom lua din nou în freză. Îmi permit să te contrazic -- Stadionul se umple cu iubitori ai fotbalului nu cu suporteri (suporteri adevăraţi sunt în jur de 4.000 - 5.000 restul până la 20.000 îl umplii cu iubitori de fotbal). Personal sunt un adversar înfocat al echipelor Steaua şi Dinamo, echipe care au distrus forbalul autohton o grămadă de ani, tot ce era mai bun în comunism era dirijat spre Steaua sau Dinamo, la fel e şi acum -- federaţia dirijează toţi jucătorii promiţători spre aceste cluburi prin intermediul echipei naţionale (dacă nu eşti de la Steaua sau Dinamo nu prinzi naţionala). Personal consider că CFR nu face deocamdată parte din fotbalul românesc -- de fapt cuvâtul "românesc" nu prea mai reprizintă nimic pentru mine -- de aceea am aşteptări poate mai mari decât trebuie de la CFR (de aici vin şi marile dezamăgiri).

  • CJ-07-CFR
   Monday, 4 March, 2013 at 12:42

   Dacă ești ceferist - și nu poți merge în acea zi la meci - NU STINGI TELEVIZORUL NICI LA 1-8! (uite, o folosire justificată a tastei Caps Lock). De ce naiba timișorenii pot - link - iar noi nu? Poate pentru că nu noi suntem cei diferiți, ci ei?...

  • thedarkside
   Monday, 4 March, 2013 at 13:19

   Si totusi, Maxim a ales sa plece in strainatate decat sa se ingroape la cioban pe 4, 5 ani cu 120.000 pe an + prima de instalare de 50 sau 100 de mii :)

 25. tgv cluj
  Monday, 4 March, 2013 at 13:33

  Draga Kiruj, n-am reusit sa dau note jucatorilor nostri dupa partida cu Otelul, de aceea iti mai dau putin de lucru si le postez acum, sper numai sa nu ma injuri pentru asta. :) Asadar : Felgueiras 6, - Ivo Pinto 6, Piccolo 5, Rada 5,5, Camora 6, - Godemeche 5,5, Sepsi 5,5, - Deac 6, Hora 5,5, Maah 6,5 - Weldon 6, --- Obiora 6, L.Ganea 4,5.

  • kiruj
   Monday, 4 March, 2013 at 15:25

   Scuze, tgv, am închis cam repede robinetul, văzând că de ore bune nu s-a mai pus nicio notare nouă, în plus azi sunt "full" la serviciu, şi am zis s-o termin duminică seara. Oricum am "notat" varianta ta, cum am puţin timp o adaptez în tabel. De-acum încolo chiar voi încerca să las măcar 2 zile softul on-line. HAI CFR !!

   • tgv cluj
    Monday, 4 March, 2013 at 18:33

    Multam fain, kiruj ! Unul din hobyurile mele de pe ''Tribuna'' e acesta de a nota jucatorii nostri dupa fiecare partida. De data asta am fost prins cu niste treburi si nu am reusit sa intru in timp util, asa ca singurul vinovat sunt eu.

    • kiruj
     Monday, 4 March, 2013 at 19:42

     @ tgv cluj : "clientul nostru, stăpânul nostru"...Orice părare contează, orice notă e importantă ! Orice joc trebuie "jucat" la modul cel mai serios, orice ceferist / tribunist adevărat contează ! Drept urmare, am refăcut tabelul, dar singura modificare reală este că în loc de 36 de "notanţi", apar acum 37 (adică şi notele tale). În rest mediile nu s-au modificat la niciun jucător, să-ţi dau doar un singur exemplu : Deac a avut 5.1 (din 36 de notări), asta înseamnă că iniţial a avut un total de 183,6 puncte. Cu cele 6 ale tale ajunge la 189,6, care împărţite la 37 ne dă noua medie de 5,124, care după rotunjirea la o zecimală tot la 5,1 ajunge. La fel şi la ceilalţi. HAI CFR !!!

     • dan dan
      Monday, 4 March, 2013 at 19:59

      intru totul de acord ca orice parere conteaza, ar fi utila si impunerea unui limbaj decent....

  • Saul
   Monday, 4 March, 2013 at 23:00

   Tgv-ule explica-mi si mie de ce i-ai dat lui Ganea 4,5? Pt ca a reusit sa atinga si el mingea? Daca dupa meciul asta dai asa note,esti cfr-ist incurabil. Acum am inteles,ai notat doar astazi sub influenta zilei de ieri,aceea a iertarii acordate fiilor risipitori:)

   • tgv cluj
    Tuesday, 5 March, 2013 at 12:58

    Saul, tu stii f bine ca uneori avem nevoie de atat de putin pt a lua nota de trecere mult dorita. Poate fi de ajuns chiar si un fir de ceapa, dar sa-l ai si acela. Ei bine, Ganea stim cu totii ca nu ne-a daruit noua suporterilor ceferisti nici macar atat, ci doar o atingere a mingii dupa vreo 10 min de la intrarea sa pe teren. Circumstante atenuante am putea spune ca are daca vrem sa ne amintim ca revine pe teren dupa aproape un an de stat pe tusa. N-a luat deci nota de trecere, caci dragul nostru kiruj nu rotunjeste notele, dar nici n-a facut vreo gafa majora ca sa ia de la 4 in jos. La mine notele se dau cam asa; 6 e nota de pornire. Daca nu iesi in evidenta nici in mod pozitiv, dar nici negativ atunci primesti de la mine nota 6. (ex. Felgueiras sambata seara). Daca ai impresionat cu ceva iei 6,5 - 7. Daca ai jucat bine, primesti intre 7,5 si 8,5. Daca joci precum Sougou la Basel iei 9 sau 9,5 iar daca inscri un hat-trick prcum Rui Pedro in meciul cu Braga sau daca aperi precum Felgue pe Teatrul Viselor primesti calificativ maxim. In extrema cealalta eu gandesc cam asa : daca ai facut vreo gafa majora care sa ne fi periclitat rezultatul final (vezi Cadu in meciul cu Vasluiul), primesti intre 1 si 4 in functie de gravitatea faptelor tale si in functie de rezultatul final, iar daca ai jucat prost fara sa fi comis vreo gafa de proportii, atunci iei o nota cuprinsa intre 4,5 - 5,5. Vezi L.Ganea, Piccolo si Hora. Te salut cu drag de la Satmar, draga Saul.

 26. Retardila
  Monday, 4 March, 2013 at 13:38

  Accept pesimismul oricui....ca dara' nu ma cost nimica....Dar nici sa se dea imnuri de blagoslovire & slavire ale "cultivatorilor" din rumanica..nu accept... Scurt/2: Stoia are acces, datorita clanului oieriolor strabuni si "nascatori de tara" la tot ce mischke in rumunica...la pret de nimic...(ca cica visul tutulor a fost si ieste stoia....interesant, cand am crezut ca devin fotbalist am vrut sa joc la tzefer...)....stoia "cumpara" tot, ca ajentii lui sunt Victor, Giovanni, Prodan...si dau la pret de maka sau chiar pentru un eventual transfer gras (v. Chirichis...care, de fapt nu va fi vandut niciodata, parerea mea), noi nu putem cumpara nimic finca pt. noi preturili este mari.... Asa ca nu accept nicio invinuire catre menejmentu' nostru...cumca nu ar vrea sa ia romani in echipa....Ei sunt efectiv OBLIGATI sa mearga la stoia...

 27. halley
  Monday, 4 March, 2013 at 13:42

  Dragilor nu va stresati, situatia se va remedia. Campionatul oricum era compromis, asteptam revenirea accidentatilor. Cine a zis ca noi trebuie sa castigam campionatul in fiecare sezon sau sa jucam in grupele Ch. League? Poate ne trezim dupa vreo 6-7 ani ca n-am luat nici un campionat, sa vedeti atunci ce bucurosi vom fi cu un loc 4 si o participare in E.L. Am o dorinta daca se poate, sa nu-l mai punem pe Sepsi la mijloc.

  • CJ-07-CFR
   Monday, 4 March, 2013 at 13:47

   Am notat dorința cu Sepsi. Dar vă rog să vă grăbiți cu dorințele, că e Crăciunul pe noi și trebuie să dăm drumul la scrisoare!

   • halley
    Monday, 4 March, 2013 at 14:00

    De pasti te rog, pana la Craciun ma imbolnavesc :)))))))

   • Flacăra Vișinie
    Monday, 4 March, 2013 at 14:32

    Io vreau sa isi revina toti accidentatii cu picioarele, Hora cu capul, sa luam Cupa si Barca sa elimine Milan (greu).

 28. caneto
  Monday, 4 March, 2013 at 14:13

  Tot dau, ba ici, ba colo, de cate un comentariu in care se spune ca Felgueiras e suspendat pentru meciul cu Iasi-ul din cauza cumularii a patru cartonase galbene. Ma uit in tabelul centralizator al lui Kiruj (in asta am incredere): 3 bucati (etapele 6, 20 si 21). Ma uit pe liga1.ro (in asta n-am incredere): 4 bucati (etapele 6, 20, 20 si 21). Eu zic ca ala are dreptate in care eu am incredere. Stancioiu sa mai astepte o tura.

  • caneto
   Monday, 4 March, 2013 at 14:43

   Nici la Camora nu inteleg de unde vine chestia cu suspendarea pentru etapa urmatoare. A avut 4 galbene (etapele 1, 3, 12 si 14), a stat in etapa a 15-a, iar cu Otelul l-a luat pe al 5-lea. ???? Doar in cazul lui Piccolo sunt lamurit: 4 galbene (etapele 7, 8, 15 si 21). In aceste cazuri pusca site-ul ala cu tabelul sigur al lui kiruj.

   • kiruj
    Monday, 4 March, 2013 at 15:47

    nu garantez pentru numere mai mari de 5 , că pentru ele aş avea nevoie şi de mâna dreaptă...:)

   • Saul
    Monday, 4 March, 2013 at 23:10

    Din cei mentionati de tine doar Piccolo e suspendat pt 4 galbene,Felge are 3,iar Camora 5.

 29. dan dan
  Monday, 4 March, 2013 at 16:02

  Accept optimismul oricui....ca doar nu ma costa nimic.... dar nu sa vina nu stiu cine sa imi spuna ce sa spun si ce nu...pentru ca, sincer, nu ma intereseaza ce accepta si ce nu accepta el... cu atat ramane. Ca unii nu accepta ca se pot lua unele lucruri din reusita Stelei, doar pentru ca ei ultrasi anti-Jiji, nici asta nu ma intereseaza. Ideea era ca acolo s-a reusit contruirea unei echipe bazate pe tineri, adusi si pusi sa joace, nu sa frece banca. Daca acei tineri au fost adusi prin cine stie ce filiere, asta nu ii impiedica nici pe ai nostri sa aduca tineri de afara si sa ii puna sa joace, mai ales ca acest campionat e cam ratat. Daca tot vrei sa construiesti, da-le o sansa tinerilor! Eu in continuare nu inteleg de ce a fost adus Bjelanovic, de ce a trebui sa ocupe un loc in lot si sa i se dea un salariu aiurea(ca tot se vorbeste de vremuri financiare mai dificile...). La fel nu inteleg de exemplu de ce a fost adus Ganea? Ii ai in lot pe Batin, Bus dar te "intaresti" cu o eterna rezerva de la Dinamo... Nu inteleg de ce dupa ce trambitezi ca vrei sa scapi de Stancioiu, ii prelungesti contractul.... si multe alte asemenea cazuri... Il avem pe Paun, a jucat bine in amicale, pai baga-l si in returul asta ca tot un fel de amicale sunt! Trambitezi reconstructia, pai arata ca faci reconstructie! Sunt niste idei, pe care le poti pricepe si fara o inteligenta stralucitoare.... desigur daca nu te impiedica frustrarile... In concluzie, o sa postez ceea ce gandesc atata timp cat imi este permis, cand va deveni un site exclusiv pentru laudaci, nu o sa mai deranjez decat daca schimbarile de la nivelul echipei ma vor transforma in laudator...

 30. miki
  Monday, 4 March, 2013 at 18:22

  Chiar daca ma contraziceti PAULO SERGIO este prea moale cu jucatorii !!! Dupa aceste meciuri necastigate si fara gol marcat trebuie neaparat sa iei atitudine.Ati vazut si in spania ce linistit si relaxat era. JUCATORII TREBUIE SCOSI DIN ACEST BLOCAJ PSIHIC. Dupa parerea mea nu intamplator avem atitia accidentati in acest sezon este o problema si la Paulo Potocnik!!! Jucatorii nu sunt pregatiti corespunzator fizic,sper sa il schimbe la vara

 31. miki
  Monday, 4 March, 2013 at 18:27

  CE PARERE AVETI DESPRE PREPARATORUL FIZIC PAULO POTOCNIK,TREBUIE SCHIMBAT LA VARA , SAU ALTCINEVA A GRESIT

 32. caneto
  Monday, 4 March, 2013 at 19:34

  Carevasazica ramane valabil: Cadu si Muresan n-au comis niciodata vreun fault in urma caruia vreun jucator sa nu fi putut juca in etapa urmatoare :)

  • Florinaccio SM
   Monday, 4 March, 2013 at 20:05

   Cat de repede trec uneori doua luni... :)

   • caneto
    Monday, 4 March, 2013 at 20:11

    Cum plm mai putem despagubi Vasluiul pentru pierderea cauzata de lipsa lui Milanov din moment ce nu lipseste?! Ne-au lasat nesimtitii cu banii-n cont.

    • Florinaccio SM
     Tuesday, 5 March, 2013 at 01:01

     Caneto, sa stii ca incepi sa ma dezamagesti! Nemultumirile astea ale tale legate de conturile pline ale lui Paszkany sunt mai curand demne de un critikac decat de un aplaudac. :) Oare cat te-o mai lasa sefii sa postezi pe aici?

 33. dan dan
  Monday, 4 March, 2013 at 20:20

  alt critikaci: "Paulo Sergio le dă ultimatum jucătorilor! .... „Băieţii sunt profesionişti, motivaţia ar trebui să fie întotdeauna acolo, este meseria noastră. Nu înţeleg jucătorii fără motivaţie. Dacă un jucător nu are motivaţie ar trebui să renunţe la această profesie", a declarat Paulo Sergio.

 34. daniaania
  Monday, 4 March, 2013 at 20:49

  CFR isi va revenii, probabil in meciurile 6-7....sunt debusolati, neincrezatori..le trebuieste lucrat la atitudine si moral!!!Sergio trebuie sa fie inteligent, iar daca este vom vedea meciurile urmatoare..daca nu cu siguranta Arpi il da afara!!

  • thedarkside
   Monday, 4 March, 2013 at 20:57

   Si urmeaza a treia descalecare a lui Andone la Cluj :)))))))))))

  • CJ-07-CFR
   Monday, 4 March, 2013 at 21:28

   Scenariul imaginat de mine este următorul: conducerea a negociat cu Paulo Sergio cam așa - „Te lăsăm să faci ce vrei în acest retur, să experimentezi ce sisteme dorești, nu te dăm afară nici dacă terminăm pe locul 10. Își cerem doar să încerci să obții Cupa (că e, totuși, trofeu) și să-i forțezi pe Hora și Sepsi, să putem scoate ceva bani din transferurile lor, că-s încă tineri. În plus, să nu comentezi nimic că-i vindem pe Sougou și Bastos. Dacă mergi pe mâna noastră, la vară o să-ți aducem jucători de valoare, cu care poți să-și demonstrezi valoarea.”

   • ulise
    Monday, 4 March, 2013 at 21:39

    Subscriu :) Am fost se pare gura aurita si multi s-au suparat pe cel ce-a "adus" vestea asta. Acum parca mi-as dori sa-i vad pe pusti mai repede in teren (Muniru, Paun). Ideea cu Beta mi-a venit dupa meciul cu Inter: cum sa inovezi tactic asa de curajos si sa ataci o echipa italiana, adica exact sa-i faci jocul? Parca s-a dorit sa iesim jucand ofensiv, caci ramasesem datori la evolutia estetica. Dar estetica nu inseamna victorii cand nu ai jucatori potriviti pentru asa ceva, mult mai combinativi, fundasi mai rapizi. Problema in aceste meciuri zise oficiale din 2013 este lipsa de viteza, ori fara viteza nu poti face diferenta, caci jucatorii ce faceau diferenta au plecat sau nu sunt in forma inca (sau accidentati).

   • kiruj
    Monday, 4 March, 2013 at 22:01

    Aşa simt şi eu, 07, scenariul de "primăvară". Alt scenariu nici nu prea există. Totuşi, consider că remarca lui "Miki" ( că PS e mai "moale") merită măcar dezbătută, în anumite momente aşa mi s-a părut şi mie, mai ales în contextul în care acest lot de "băieţi grei" nu poate fi resuscitată doar cu discurs elegant şi motivare academică, câteodată e nevoie -am simţit de multe ori acest lucru în ultimii 6 ani- de o abordare mai din topor / mai din popor, susţinute -la nevoie- de variaţii de "plm" şi altele şi mai şi. De multe ori am observat că această abordare "ţărănească" are efecte miraculoase contra letargiei de primăvară. HAI CFR !!

 35. levente
  Monday, 4 March, 2013 at 22:38

  felicitari pentru analiza, desi in privinta lu Godmech nu as fi de acord, ok a facut cateva greseli, a gresit si la gol(culpa comuna aparare/Godemech de langa el pleaca Paraschiv). Un lucru care nu mi-a placut la comentarii este ca sa discutat de steaua pe TRIBUNACFR(dan dan nu am nimic cu tine nu o lua ca atac la persoana). Ok sunt cei care critica sau aplauda, dar de aici la steaua e cale lunga. Sincer decat sa faca CFR ceea ce face Jiji la steaua, atunci mai bine un an in a 2-a liga, si sa inceapa totul de la zero, zici ca a facut investitii, te corectez a luat cu japca, zi-mi cat a platit pe Chiriches, Lativlevici, Bourceanu, ....., singurul jucator pentru care trebuia sa plateasca a fost Maxim(respect, da de vor invata jucatorii de la el, sa nu se lase calcat in picioare). La fel sa nu uitam cum joaca unele echipe imporiva lor, sau in campionatele trecute jucatori care au marcat impotriva stelei(celebrul caz Bunica), ziua urmatoare a fost trimis la echipa a doua, iar dupa a si disparut din fotbal. Iar daca ne uitam la actiunile actuale ale lui jiji, cu tot parlamentul Romaniei in tribuna, isi etaleaza puterea in tara, sa stie toata lumea pentru cine trebuie fluierat, ce decizii trebuie luate la comisii,.... uite asa am scris si eu un comment despre echipa etalon la luat cu japca. mai mult nu scriu, numai atat: hai CFR rupe tot, sa poata aplauda toata lumea, si cu o rugaminte pe TRIBUNACFR sa ramanem la comentarii (aplauze,critici) legate de CFR, si sa nu ridicam in slavi pe cei care nu merita.

  • dan dan
   Monday, 4 March, 2013 at 23:02

   Sunt aproape intru totul e acord cu tine! Desi am explicat mai sus, mai incerc o data fara a folosi numele acelei echipe, poate de data asta se intelege mai clar! CFR nu trebuie sa ia cu japca ca altii, rebuie doar ca reconstructia sa se bazeze pe tineri, sa fie lasati sa joace si sa se incerce pe cat posibil sa fie mentinuti la echipa pentru a avea un schelet tanar si cat mai omogen! Trebuie luati tineri si bagati in teren, nu pusi sa lustruiasca banca in timp ce jucatori lipsiti de motivatie mimeaza fotbalul. Trebuie construita o echipa buna care sa poata lupta atat impotriva adversarelor cat si a dedesupturilor! Alte raspunsuri la intrebarile tale le gasesti aici: link

   • levente
    Monday, 4 March, 2013 at 23:47

    Sincer nu ma convins nici acest aspect din mai doua motive: 1 ca sa faci echipa atat de competitiva si tanara trebuie sa ai experienta in cresterea jucatorilor(ce noi nu avem) 2 sa iei cu japca jucatori crescuti de alti, sau sa ai sateliti(in aceeasi liga daca posibil, constanta) care sa-ti creasca jucatorii, daca ne uitam in lotul CFR-lui sunt catva jucatori tineri de perspectiva(unii chiar prea buni): Ivo Pinto, Sare, Paun, Muniru, Obiorah, Man, iar la vara o sa mai vina jucatori de 20-22 ani cum au tot venit in ultimii anii. Ok si mie mi-ar fi placut sa joace Paun, regretul acesta il am inca din meciul tur cu Inter, am si scris comentariu legat de acest regret, dar de aici pana la a implica (si mai rau mi se pare a apara) echipa aceea este pas prea mare. Apropo compara statistica meciurilor Steaua-Ajax, si CFR-Inter si vei vedea de ce sau calificat, eu mentionez doar ocaziile, si scorul: 6/6, scor 2-0, 12/3, scor 0-3, eu de aici rezult ca Ajax a venit ca porcul la taiat(prea sigur pe el), iar Inter a luat jocul in serios(in Cluj a jucat cu cea mai buna echipa posibila).

    • dan dan
     Tuesday, 5 March, 2013 at 00:01

     Pai eu vad ca te-am convins, chiar tu ai enumerat niste jucatori tineri care pot fi baza unei reconstructii, si pe langa ei mai erau cativa. Acestia puteau fi incercati mai mult macar in cupa cand jucam cu echipe din ligi inferioare, cred ca ar fi dat mai mare randament decat demotivatii! Sa iti mai dau un exemplu: Batin si Bus de ce nu erau buni sa joace in cupe si a trebuit sa ne "intarim" cu Bjelanovic? Oare sigur cei doi erau inferiori lui Ganea? Cu tinerii enumerati de tine, si cu cei care vor mai mai ajunge in vara, se poate construi, dar trebuie lasati sa joace impreuna, sa apara omogenizarea....si pentru asta nu ajunge scurta vacanta de vara. Mai poti lua in calcul ca dintre acesti tineri, Camora si Pinto au sanse mari sa plece, deci daca scapam de tinerii fundasi laterali, iar in centru nu avem tineri pregatiti sa ia locul celor actuali, va fi greu de construit. in fine, vom vedea.... sper sa iasa bine...

     • levente
      Tuesday, 5 March, 2013 at 00:32

      Detailez nu mai convins de ce trebuie discutat de ei. Legat de tinerii jucatori la Club cred ca toti de pe tribuna suntem de acord ca merita mai multe sanse(apropo Camora nu mai este chiar asa de tanar, are in jur de 26 ani, nu mai poate fi speranta, de aceea nu l-am enumerat nici pe Rui Pedro(e drept cand a venit la noi avea 22)). Legat de nefolosirea lui Bus si Batin cred ca decizia finala a apartinut antrenorului care a fost in acel moment, asa a fost adus jucatorul lui de suflet(Ganea)+un varf de forta(tanarul Sasa). Din acest punct de vedere AP degeaba zice ca nu se consulta cu antrenorii la veniri de jucatori(sa vazut contrariul: cu Costa au venit jucatorii care au fost ceruti(in limita bugetului), iar la Ando la fel, plus alti jucatori monitorizati). Din acest motiv astept vara PS a aratat ca stie ce vrea, sa speram ca va fi consultat si va primi jucatorii ceruti(in limita bugetului), deoarece pentru CFR cel mai important este sa ajunga la autofinantare, iar degeaba spune AP ca, clubul se poate autofinanta cu 15 mil, poate un sezon, daca jucatorii adusi nu confirma ce facem? Din punctul meu de vedere ar fi un pas inainte daca de exemplu 2-3 jucatori cu val 500-1mil/juc, si cativa tineri promitatori(gratis desigur, sau imprumut cu optiune de cumparare, si neg facute din timp, si correct nu ca in cazul lui "Vasile"). Dar acest lucru vom vedea la vara, pana atunci HAI CFR

   • caneto
    Tuesday, 5 March, 2013 at 11:07

    Sa inteleg ca timp de 7 ani putem incerca sa ne facem echipa din tineri, fara a face performanta, pana reusim sa adunam o trupa care va lua la pas titlul, apoi vindem jucatorii si o luam de la inceput :)

 36. fotbalfan
  Monday, 4 March, 2013 at 22:54

  stiu ca m-am enervat pe echipa, chair daca mi-a trecut, imi pare rau. conducatorii nostri merita felicitati pt tot ce au realizat pana acum. uneori nu intelegem pe deplin ce au facut oamenii astia. uitati-va cu ce au avut de luptat si cu cati si pricepeti natura succesului echipei noastre. ne dorim mai mult si asta e bine, sunt convins ca AP, IM si PS isi doresc si ei mai mult. chiar daca criticam ar trebui s-o facem in spiritul crestinesc, cu dragoste si spre indreptarea lucrurilor - sa nu uitam niciodata ca sunt ai nostri! (mie imi spun prima data aceste vorbe!). imi doresc ca distinsii nostri conducatori sa invete din greseli (cum au demonstrat deja ca au facut-o cu unele chestiuni) si sa mergem inainte. HAI CFR!!!!!!!

 37. fotbalfan
  Monday, 4 March, 2013 at 23:10

  inca o chestiune: antrenorul lui OM a declarat despre sougou ca e un jucator ft bun si ca abia asteapta ca acesta sa se puna la punct cu pregatirea fizica si va fi titular. hmm? in alta ordine de idei se pare ca daca "pupi" chisiorul lu' cadu ajungi capitan etapa viitoare. se face lista, oare? :)

  • dan dan
   Monday, 4 March, 2013 at 23:17

   Ca ajungi capitan e un avantaj, dar ai si o oxigenare mult mai buna, nu se blocheaza aerul in dinti... :))) . Ma bucur ca lui Sougou ii merge bine, astfel ajuta si la imaginea CFR-ului ! E important ca cei care pleaca de la noi, confirma acolo unde ajung(cu unele exceptii).

  • Saul
   Tuesday, 5 March, 2013 at 07:23

   Iti dai seama cum se face pregatirea fizica la noi,daca Sougou,unul din cei mai bine pregatiti,inca nu e pus la punct cu aceasta pregatire?! Asta e foarte grav. Nu degeaba s-a tot vorbit aici de necesittatea schimbarii reparatorului fizic de la noi.

   • Cristi
    Tuesday, 5 March, 2013 at 11:17

    Le-ar putea recomanda Deac pe unul din preparatorii fizici ai lui Magath. Pregatirea lui fizica e legendara.

   • thedarkside
    Tuesday, 5 March, 2013 at 12:10

    Da, ai dreptate. De cativa ani e tot micutul ala blond la echipa. Ma intreb de ce nu si-a adus PS preparator cu el daca vrea jocul ala avansat si agresiv, postul ala e batut in cuie la CFR?

 38. halley
  Tuesday, 5 March, 2013 at 13:13

  Ori a facut o pregatire "ca la carte" PS, ori n-a facut? Hotarati-va odata ca altceva n-am auzit toata toamna si pe durata cantonamentului de iarna. Sa nu-mi ziceti ca am ratat pregatirea.

  • caneto
   Tuesday, 5 March, 2013 at 13:31

   Eu unul nu mai tin minte cand a avut loc ultima pregatire de iarna sau vara neratata :)

   • caneto
    Tuesday, 5 March, 2013 at 13:33

    Poate aia de vara dinainte de primul titlu :)

 39. Retardila
  Tuesday, 5 March, 2013 at 13:55

  Na, mi-am fost amintita: sunt 2 puncte de vedere in care CFR poate fi privita, prima fiind cea de echipa a Ardealului, a doua ca o afacere pentru un cerc restrans de actionari....probabil oricand deschisi pentru noi investitori.-----------Cred ca exemplul a fost luat de la Debretin (Loksi), care a avut oarece rezultate in Ioropa si de cativa (3-4) ani este autofinantata.....------Sa le luam pe rand, ca-s numai doua: ----1. Echipa Ardealului. Este doar DORINTA noastra, ma rog a unora dintre cei care sunt intr-adevar Ardeleni....CFR nu e Barca (din pacate), care sa fie echipa de la Catalun'...nu iezista nici dorinta, nici puterea financiara, nici patriotismul necesar pentru asta....Si voi, cei care cititi postarea mea puteti deveni "actionari" la Barca, cu 2 euro/an.....si sa participati la alegerea unui Presedinte NEREMUNERAT al Barcei...etc...etc...-----2 Este o afacere CFR-ul. Da, ESTE o afacere in care PA a investit niste sume "minuscule" pentru majoritatea dintre noi (hehehe) si din care "dupe" 'cetuc 10 ani ar cam trebui sa iasa investitorului si niste dividende.....ca asa-i in afaceri.....Asa ca, oricum neputand interveni decand jignindu-ne reciproc pe acest forum, trebuie sa asteptam ce va "vini"....asta daca nu incercam sa facem si noi ca "U"nsolventii sa cumparam actiuni la CFR.....Eu, sincer, inca nu stiu daca as cumpara.....

 40. musat
  Tuesday, 5 March, 2013 at 16:22

  Vesnic va raportati Steaaua .Incercati sa fiti voi insiva si o sa va simtiti mai bine .

  • Cristi
   Tuesday, 5 March, 2013 at 23:12

   Dan -Dan se raporeaza la Steaua si o ridica in slavi. Nu e o parere generala.

   • dan dan
    Tuesday, 5 March, 2013 at 23:44

    Ar suna mai bine ca aia sunt execrabili si noi suntem cu 20 de puncte sub ei?

    • Cristi
     Wednesday, 6 March, 2013 at 01:20

     Nu, sunt chiar buni, momentan. Dar fiecare club trebuie sa aiba o filozofie a lui si sa fie consecvent in a o aplica. Barcelona si Real au strategii diferite si tot sunt foarte bune amindoua, dar evident campioane nu pot fi decit prin alternanta. Steaua este echipa momentului in Liga 1 asa cum CFR este echipa ultimului deceniu. Steaua a vindut cel mai scump ( chit ca Radoi si Stancu nu sunt tranzactii tcomai curate, facute in interiorul clanului albanez), CFR a vindut constat , mai mult si din ce in ce mai bine. Steaua are forta marcii interne si a influentei asupra echipei nationale pentru jucatorii locali, CFR ofera oportunitatea relansarii carierei indiferent de unde vine jucatoul. A te compara nu inseamna a-ti copia rivalii. Cine a incercat sa forteze nota a iesit prost, vezi Timosoara lui Iancu sau Vasluiul - doua echipe in care s-au bagat bani dar nu au avut nici un rezultat palpabil.

  • dan dan
   Wednesday, 6 March, 2013 at 00:12

   Musat, asa-i ca nu ai facut sport de performanta? Nu poti face performanta raportandu-te doar la tine insuti! Cand esti campion, te raportezi la urmaritorii tai, cand esti urmaritor, te raportezi la cei din fata ta carora vrei sa le iei locul. Desigur poti si sa alergi fericit prin Babes, si sa nu te raportezi nici macar la cei care alearga pe aceeasi alee. Si cu asta am incheiat subiectul care vad ca naste atatea frustrari...

 41. miki
  Tuesday, 5 March, 2013 at 16:54

  Paulo Sergio asta este mai bleg ca minteuan va spun eu, minteuan macar sa certat cu bastos dar paulo sergio nici du-te ncolo nu le zice jucatorilor la pauza. Ca sa fii antrenor la cfr trebuie sa ai sange sa nu spun unde,altfel ti-se urca aia in cap in vestiar. ANDO le-ar scoate pe ei din blocaj psihic nu va temeti !!! Asa ar alerga godemeche,ganea si hora de ar manca pamantul nu altceva. Sper sa-i trezeasca in urmatoarele etape, dar daca in continuare are atitudinea asta linistita nu prea cred.

  • Flacăra Vișinie
   Tuesday, 5 March, 2013 at 17:22

   Daca inteleg bine, cat timp a fost Andone la Cluj, Godemeche si Hora mancau jaratec? Ca eu i-am vazut la fel de lenti (Godemeche) sau habauci (Hora). Ganea a stat pe tusa, deci nu avem ce vorbi de el. Ai vazut cum au iesit din vestiar la pauza meciului cu Otelul? Paulo Sergio i-a bagat in priza, dar nu i-a tinut suficient.

  • Alin
   Tuesday, 5 March, 2013 at 17:25

   Sa inteleg ca l-ai vrea pe Sumi la CFR? ca nu o are mica :)

  • levente
   Tuesday, 5 March, 2013 at 18:14

   Asta nu credeam ca o voi auzi de la un CFR-ist, deoarece in perioada celor doi a fost un mare balamuc, nu tu idee de joc, ... Iar ca sa certi cu jucatorii in public te elimina ca antrenor, nu poti face asemenea gesturi, hainele se spala in vestiar, in public toti jucatorii tai trebuie aparati de catre antrenor, iar in particular explicat ce,unde,cum a gresit, si explicat cum se poate remedia. De exemplu tii minte declaratiile lui Ando legat de Culio, ca a inceput joaca pe stg, dupa l-a trecut in centru, ... , pana ajunge pe banca, iar jucatorul cu cat erau mai multe declaratii juca din ce in ce mai prost. Bastos daca nu era certat de Minteoan public exploda mai repede, si ne incanta mai mult timp(un sezon nefiind in CL) Din punctul meu de vedere PS este impreuna cu Bergodi, si Mandorlini cei mai buni antrenori pe care ia avut/are CFR. cu el se poate vedea macar o idee, un viitor pentru echipa, sper ca va fi pastrat si din vara, si sa fie adusi jucatori ceruti de el, atunci vedem exact de ce este in stare, pana atunci HAI CFR

 42. poisonremedy
  Tuesday, 5 March, 2013 at 17:33

  cum sunt si fan CHELSEA asta a fost azi pe pagina lor de facebook au cateodata o sectiune cu "blast from the past"

 43. miki
  Tuesday, 5 March, 2013 at 17:51

  Eu nu contest faptul ca PS nu este un antrenor foarte bun, din contra este un excelent strateg si un ganditor al fotbalului dar trebuie un pic si sa-i impingi de la spate si sa iei atitudine atunci cand trebuie.Este adevarat avem si si foarte multi accidentati ,dar asta nu inseamna ca cei care sun abti de joc nu trebuie sa miste absolut nimic pe teren.Au plecat sougou, bastos, alberto, aguirregaray, dar nu-mi spuneti ca cei care au ramas nu au atata valoare sa bata vasluiul si galatiul.

 44. miki
  Tuesday, 5 March, 2013 at 18:03

  SUMUDICA? doamne fereste!!!,antrenor italian ne trebuie noua.

  • Flacăra Vișinie
   Tuesday, 5 March, 2013 at 18:08

   Ce are de-a face nationalitatea cu competenta?

   • thedarkside
    Wednesday, 6 March, 2013 at 12:18

    Are. Compara o masina construita de nemti cu una construita de albanezi.

    • Cristi
     Wednesday, 6 March, 2013 at 13:29

     Confunzi asteptarea generala cu valoarea personala. Da, daca vei lua 100 de antrenori italieni vor fi mai bine pregatiti decit 100 de antrenori romani de la scoala lui Mircea Radulescu. Se aplica legea cifrelor mari. Dar asta nu o poti extrapola la o persoana. Asa la categoria antrenori romani intra si Dan Petrescu si Lita Dumitru. Daca ar fi sa vina unul la CFR, te-ai risca sa dai cu banul?

 45. miki
  Tuesday, 5 March, 2013 at 18:57

  da nici sub comanada lui ando nu au stralucit,dar atunci problema era ca nu aveau loc in echipa pentru ca jucau cei care au plecat,dar acum si ando cu ei ar fi trebuit sa joace.

 46. miki
  Tuesday, 5 March, 2013 at 19:01

  nu, chiar antrenorii italieni sunt foarte buni,chiar cei mai buni sunt talentati oamenii

  • Cristi
   Tuesday, 5 March, 2013 at 19:15

   Asta cu cei mai buni e foarte relativa. Trebuie sa vedem'bun' la nivelul care si-l poate permite clubul - adica maximum un tehnician tinar la inceput de drum sau unul experimentat la nivel de Serie B. Important e si ce vrea clubul si ce filozofie de joc ai. Italienii de apara de la imparatul Adrian incoace . Daca aduci un italian dupa un Andone sau Cirtu care toata cariera au stat cu fundul in poarta e un salt inainte. Daca vrei sa si joci ceva, iti trebuie oameni cu o alta viziune. Ceea ce clubul nu are insa pina acum e o filozofie de joc clara, implementata de la seniori la ultima grupa de copii iar antrenorii alesi sa fie conform acestei filozofii si sa nu existe la fiecare schimbare rupturi la nivel de conceptie de joc, necesar de de profil de jucatori etc.

 47. Flacăra Vișinie
  Wednesday, 6 March, 2013 at 02:06

  Daca mai aveti dubii cu privire la strategia exceptionala a Stelei, uite confirmarea ca ea nu e deloc exceptionala, ci doar continua ceea ce facea pe vremea odiosului, adica ia aproape gratis tot ce e mai bun la cluburile din tara:

  Chiar dacă Gigi Becali a afirmat mereu că achiziţionarea lui Alex Chipciu l-a costat 1,5 milioane de euro, actele de transfer "spun" cu totul altceva. Steaua a achitat clubului de sub Tîmpa doar 200.000 de euro, un alt milion urmînd a fi virat în cazul în care mijlocaşul va fi vîndut în străinătate!

  SURSA: http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/fara-licenta-o-datorie-catre-sporting-ar-putea-lasa-brasovul-fara-autorizatie-de-joc-pentru-urmatorul-sezon-392584.html

  • Cristi
   Wednesday, 6 March, 2013 at 03:45

   ... si cum o sa fie transferat la fel ca si Dodel, Niculae ia tzeapa. Cine critica managementul nostru sa nu uite cit a luat CFR pe Semedo :)

   • levente
    Wednesday, 6 March, 2013 at 09:20

    iti zic una si mai tare: cat a luat CFR pe Surdu

    • Cristi
     Wednesday, 6 March, 2013 at 11:30

     M-ai luat, recunosc. Dar exemplul e si mai edificator. Pe cind cu Kivuvu?

    • avalon1
     Thursday, 7 March, 2013 at 02:05

     Am una si mai tare ...Cat a luat Steaua pe Kapetanos ? HIHIHIHIHI

 48. dan dan
  Wednesday, 6 March, 2013 at 15:35

  Se pare ca A.P. a anuntat ca in acest retur se face lista celor care vor pleca in vara, ca vor mai pleca din cei care iau bani cam degeaba. Sa speram ca incet, incet mai scapam de balast... Banuiesc ca va urma in acest retur si o schimbare de atitudine la unii jucatori care se simt vizati, in speranta ca vor reusi sa ramana la CFR. Totusi, eu nu as pastra oameni care au atitudine doar cand e vorba de interes personal... Asa ca, eu ca "deparazitarea" sa aiba succes! Hai CFR !!

  • CJ-07-CFR
   Wednesday, 6 March, 2013 at 15:39

   Acum, dacă tot ai deschis subiectul, spune-ne și pe cine ai păstra!

   • dan dan
    Wednesday, 6 March, 2013 at 15:55

    Pai hai sa incerc o lista provizorie(nu au cecuri in alb): Felgueiras, Man, Pinto, Cadu, Piccolo, Camora, Obiora, Muniru, Sare, Muresan, Deac(lui trebuie sa ii explice cineva ca fotbalul e sport colectiv si ca CFR-ul nu e doar o rampa spre alte echipe), Weldon, Maah, Bus, Paun, Ronny, Pedro. cam asa ceva ar arata in acest moment... dar mai vedem, ca mai e ceva din retur...

    • halley
     Wednesday, 6 March, 2013 at 16:31

     Vezi ca trebuie sa-l bagi pe liste si pe Nuno Diogo, care recent si-a prelungit contractul pana in 2015... Cel putin asa apare in presa damboviteana! Poate intra titular la Iasi in sfarsit, ne-a lipsit mult, ce usurare.

     • dan dan
      Wednesday, 6 March, 2013 at 16:42

      Asta era lista mea nu a conducerii... :)). Oricum Diogo merita felicitat pentru serviciul bun care il are... :))

 49. CJ-07-CFR
  Wednesday, 6 March, 2013 at 15:37

  Oameni buni, nu vă mai certați de mamă, că n-avem vreme și nici chef să vă cenzurăm. Păruiți-vă frumos. Dacă adversarul e chel, loviți finuț la ouă. Hai CFR!

 50. Florinaccio SM
  Wednesday, 6 March, 2013 at 16:44

  Dan dan, inteleg din lista ta ca la Stancioiu ar fi bine sa se renunte. Imi dai in loc un nume mai nimerit pentru o rezerva a lui Felgueiras? Spun asta pentru ca daca aruncam o privire fugara peste rezervele de portari din Liga I, cred ca Stancioiu al nostru ar prinde lejer podiumul. Pe cine pui deci in loc, dar acela sa isi si accepte statutul de rezerva?

  • dan dan
   Wednesday, 6 March, 2013 at 16:56

   Acum stii cum e? De discutat se poate discuta pe tema fiecaruia din lot, de ce da, sau de ce nu. Eu nu l-am pus pe Stancioiu pe lista pentru ca nu mi-e dor de emotiile pe care le aveam la fiecare minge care se indrepta spre careul nostru. Eu am inceput sa nu mai am emotii la fiecare asemenea faza abia dupa venirea lui Beto.

  • Cristi
   Wednesday, 6 March, 2013 at 17:29

   Cred ca nu trebuie luat jucator cu jucator, ca mereu se vor gasi motive pro si contra. Eu as avea ca si tinta 3 portari: Felgueiras sau un inlocuitor ca nr1, un nr. 2 dintre Minca, Stancioiu si Amadio si un nr. 3 junior propriu ales intre Tiut si Man.

 51. Cristi
  Wednesday, 6 March, 2013 at 17:34

  Apropos, eu vad in comunicatul oficial de pe siteul clubului ca au definitivat un contract de profesionist cu un junior adus de la Genova. Daca-i mai punem la socoteala pe Obiora si pe Muniru cam bate un vint de intinerire.

  • dan dan
   Wednesday, 6 March, 2013 at 17:53

   Pe site-ul celor de la Genova contractul pare ca s-a semnat in august 2012...acolo mai spune si de alt tanar, Jeremy Butanaru.

   • Cristi
    Wednesday, 6 March, 2013 at 19:01

    Pai amindoi au fost adusi in vara la echipa de juniori, dar unul a fost pastrat si a primit un contract pe termen lung.

 52. vass bela
  Wednesday, 6 March, 2013 at 19:38

  N-as fi intervenit daca nu aparea prelungirea contractului lui nuno diogo pana-n 2015 si rechemarea lui la prima echipa . Strict economic, am incercat sa inteleg strategia de a nu aduce acum ceva intariri, deci sacrificarea EL si CR . M-a enervat totusi, ca am ajuns in penibila situatie de a juca la mijloc cu Godmeche si Sepsi, ceea ce arata valoarea lui Obiorah ( da fratilor, daca ar fi ceva de el, era bagat in primul 11 in ziua doua dupa sosire, textul ca nu-i integrat e pt naivi ) si increderea in mult laudatul Muniru . Plus nefolosirea lui Paun, care daca nu acum, cand pe nimeni nu intereseaza rezultatele, atunci cand sa joace, cand sa progreseze ? Dar n-am intervenit nici pt aceste aspecte . Insa azi citesc in siteul lui Arpi, ca in vara vor veni 4-5 jucatori . Cam putini, mi-am zis eu, daca se vrea intr-adevar un nou titlu . Dar in scurt timp m-am linistit . NU e nevoie de mai multi, doar in aparare sa rezolvat orice problema prin prelungirea contractului lui nuno diogo !!! Si pana-n 2015 !!! Am scris deunazi ca avem echipa de cacat, m-am referit evident la lot, Calin Cocora m-a taxat ca si cum m-as fi referit la club . Acum il intreb si va intreb, cu diogo in lot, ce calificativ putem da, desigur daca ni se permite ???

  • Cristi
   Wednesday, 6 March, 2013 at 19:45

   Pai depinde ce rol va juca Diogo. Daca va fi 'stilpul apararii' nu e ok. Daca insa a prelugit la bani mai putini si e considerat jucator de completare e OK. In aparare ar fi teoretic 4 candidati la plecare in vara : Ivo Pinto si Piccolo pentru bani, Rada si Maftei datorita virstei si a ultimei sanse sa iei ceva pe ei. Basca Panin.

   • kiruj
    Wednesday, 6 March, 2013 at 20:25

    Cred că aşa stau lucrurile, Cristi. Conducerea a făcut un scurt calcul, şi a rezultat că -pentru un contract mult mai mic!- merită reţinut Nuno Diogo, ca completare, ca rezervă, practic. Nu intru în detalii acum, dar strategia asta cu achiziţii direct "pe banca de rezervă" mai merge la portari, dar nu prea merge la jucători de câmp, acolo toţi trebuie -teoretic- să fie de aceaşi valoare, şi în funcţie de forma de moment, etc. se alege primul "11". În fine, dacă omul a acceptat o reducere drastică, atunci e OK, dar ne-a cam mâncat destule meciuri şi puncte, din păcate, adică şi pentru statutul de rezervă e cam "neeligibil". În rest, nimic personal cu el, l-am văzut de cîteva ori la TV, e un băiat OK, politicos (e ceferist, ce naiba!), dar una-i sula şi alta-i prefectura. Sper să aibă o bună prestaţie la Iaşi, că e cam nasol, din ce văd...HAI CFR !!

    • caneto
     Thursday, 7 March, 2013 at 09:11

     Voi ganditi doar in termen strict sportiv. Credeti ca PSG l-a luat pe Beckham ca sa-si intareasca flancul drept? No, ase si cu Nuno Diogo, poa’ ca-i chestie de marketing. Materiale promotionale vandute, sponsori, imagine, fan-cluburi Nuno Diogo din intreaga lume, ma rog, tot cacatul aferent. :)

     • thedarkside
      Thursday, 7 March, 2013 at 11:00

      Nu pot uita cum a intors rezultatul Dinamo in Gruia, la inceputul mandatului lui Costa, din cauza lui Diogo. Altfel de acord ca e un baiat simpatic, chiar si-a vopsit parul in culorile CFR-ului in ultimul meci cu Steaua, cand am luat campionatul.

   • Florinaccio SM
    Wednesday, 6 March, 2013 at 21:33

    Cristi, nu sunt de acord cu tine atunci cand gasesti vreun argument in favoarea prelungirii contractului lui Nuno Diogo. De astfel de jucatori, chiar daca ar avea salarii mici, trebuie sa te desparti cat mai curand, nu sa le mai si prelungesti contractele. Crede-ma, in Liga I ar fi destui jucatori peste Nuno Diogo ca valoare, si cei mai multi dintre ei ar veni tot pe fuga la echipa noastra. Spun asta deoarece am pretentia ca stiu ce se intampla prin Liga I, chiar daca in acest campionat n-am urmarit cu atentie decat doua echipe: CFR si CSMS Iasi si sporadic inca 2-3. Pe prima, CFR, o urmaresc etapa de etapa din motive lesne de inteles, pe echipa moldava pentru ca acolo joaca un baiat admirabil, - Razvan Tincu - cu care am legat in ultimele luni o frumoasa prietenie. (Am facut aceasta mentiune ca sa se stie din start ca sunt subiectiv atunci cand fac referire la el). Cu tot subiectivismul meu insa, crede-ma ca acest fotbalist este cu cateva clase peste Nuno Diogo al nostru. De fapt, ma tem ca este mai valoros decat oricare dintre fundasii centrali din echipa noastra si ar avea loc in lotul fiecarei echipe de top de la noi, inclusiv la Steaua, care nu sta tocmai rau la capitolul stopperi. D.p.d.v. fizic, capitanul Iasiului seamana mai mult cu Ricardo Cadu (e mai inalt decat capitanul nostru cu vreo 2 cm), dar in joc imi aduce mereu aminte de Piccolo, cu mentiunea ca la viteza sta mult mai bine decat italianul. Foarte foarte calm, stapan mereu pe situatie, tehnica f.buna pentru un fundas (poate juca si inchizator, chiar daca spune ca nu prea-i place acolo) si, peste toate acestea, plasament excelent si multa-multa inteligenta in joc. In plus, a fost capitan cam peste tot pe unde a jucat, e mai tanar cu aprox. 5 ani decat oricare dintre stopperii CFR-ului si e roman, deci o bataie de cap in minus atunci cand faci lotul de 18 si nu-ti ies la numar autohtonii. Nu stiu ce salariu are Nuno Diogo, dar cu siguranta nici fotbalistul asta nu ar fi mai costisitor. Care sunt deci ratiunile pentru care e de preferat unul ca Diogo in detrimentul acestui fundas? Am ales exemplul sau pentru ca-mi era cel mai la indemana, dar sunt convins ca daca ar scotoci bine prin loturile echipelor romanesti (nu neaparat), conducatorii nostri ar mai putea gasi si alte solutii cu siguranta mai bune decat Nulo Diogo. Srgian Luchin ar fi costat niste bani, dar ar fi fost cu adevarat o solutie si Dinamo l-ar fi vandut cu sigurantala la ce probleme financiare are (avea). Mai bun decat Diogo ar fi fost si Viera (capitanul Pandurilor), dar si el ar fi costat ceva. Mie mi-ar placea si unul ca Paul Papp. Daca tot ni l-a luat Porumboiu de sub nas (Papp e din Dej), de ce n-am incerca sa-l aducem de la Chievo, unde se pare ca nu s-a integrat deloc? A fost cumparat de italieni cu 1,5 -1,7 mil., acum nu cred ca ar cost mai mult de 1 milion, ceea ce ar fi o afacere nu tocmai rea, cred eu, mai ales ca l-ai putea titulariza fara sa stai prea mult pe ganduri. Nu stiu din ce ratiuni a fost tinut in lot N.Diogo, dar daca e adevarat ca i s-a mai si prelungit contractul, atunci chiar nu mai inteleg nimic. Eu cred ca e momentul sa scapam de cat mai multi dintre cei care si-au luat pana acum salariile cam degeaba, si sa aducem SOLUTII VIABILE pentru sezonul care vine.

    • csongi
     Wednesday, 6 March, 2013 at 22:16

     Uite o explicatie simpla: s-au gatat banii.

    • Cristi
     Wednesday, 6 March, 2013 at 23:49

     Nu apar nici o decizie, personal nu o consider buna. Incerc doar sa inteleg un rationament posibil al conducerii. Personal si eu mi-as fi dorit ca dupa meciurile cu Inter sa fi citi despre citeva transferuri spre zona sovietica aunor batrinei si jucatori de umplutura si de spatiu suficient in lot pentru a-i forta pe cei foarte tineri adusi.

 53. traian
  Wednesday, 6 March, 2013 at 21:57

  I.Muresan a negat in seara asta la Fotbal look prelungirea contractului lui Diogo.

 54. uncleben
  Thursday, 7 March, 2013 at 06:12

  Cat am luat ? Noua etape pt. ca si-au uitat altii capul? Totusi desi nu a sarit vreun dinte,o decizie corecta , desi trebuia luata acu' 5-6 luni.

  • Retardila
   Thursday, 7 March, 2013 at 08:56

   kjad pcjfd giuofseudjba\slcv\lja !!!

 55. Retardila
  Thursday, 7 March, 2013 at 08:54

  07, merci ca ai cenzurat interventiile mele, sau daca nu ai fost tu ii multumesc aceluia care a facut-o....De multe ori ma simt absolut in plus pe tribuna, desi, in toata viata mea am crezut ca ma pricep la fotbal (ca si la agricultura si gradinarit, dealtfel!) si imi pot da cu parerea acolo ude toata lumea "isi da cu parerea"....------In alta ordine de idei: imi mentin propunerea (de fapt a fost oferta neretractabila!) de a organiza o intalnire undeva (era vorba de "La Liga"....dar nu este obligatoriu, ca-i a lui AP) unde sa ne vedem face-to-face, eu cu orezaru', tu cu danlapatrat, etc...------Cate un redbull (sau shark) +/- un gat de vizica platesc eu, ca atata pot trece pe costuri de reclama :) ----- Si-mi pun si lanturile de aur de 400 g/bucata, sa vaza tati.....

  • caneto
   Thursday, 7 March, 2013 at 09:03

   Mai grav decat ca v-a cenzurat, pe tine si pe preten-to :), e ca aseara am sarbatorit de-a lela atingerea a 200 de comentarii la un articol de pe Tribuna :), iar amu vad ca in scurt timp tre’ s-o iau de la inceput. :)

   • uncleben
    Thursday, 7 March, 2013 at 10:29

    Nu'i bai ,ca se rezolva , dar sa vedem si ce disponibilitate are mosu'.:)

    • Retardila
     Thursday, 7 March, 2013 at 10:48

     Ma, putulica...is in concediu medical dupa un atac "cordial".....Disponibilitatea mea este limitata, nu ca a ta, care -poate?- esti la un loc de munca.....daca ai avut vr'odata asa ceva....

 56. Retardila
  Thursday, 7 March, 2013 at 10:26

  Habar n-am cine ii, nici el nu ma cunoaste....dar se "activeaza" numai cand pun cate un comment (stupid-nestupid, nu conteaza...). Cred ca nick-ul meu ii trezeste amintiri din copilarie :))...-----Eram in "negociere" de pareri cu dan+dan cand s-a trezit banul (era sa zic leul!) din el si imediat a sarit la grumaz, ca orice "kjvhdx".-----Suport orice critica, dar daca se leaga ORICINE de problemele mele de sanatate (se iesclud halea mintale) scot arsenalul de fotbalist si santierist (ambele ex-), ca stiu si de alea.... Niciodata nu am vazut vr'un post despre CFR d la el, deci e pus pe ce stie el mai bine....

  • uncleben
   Thursday, 7 March, 2013 at 10:38

   Nu pot posta ,pt. ca nu am implinit varsta necesara,dar nu-i nimic,peste 40 de ani,am sa Va cer permisiunea Dumneavoastra. Pana atunci,ma pun cu burta pe carte si cu nasu'n servetel. Imi cer scuze pt. timpul rapit.....Saru'mana!

 57. Retardila
  Thursday, 7 March, 2013 at 10:42

  A iesit cuiul din sac?

 58. Retardila
  Thursday, 7 March, 2013 at 10:52

  M-a apucat din nou prostia-mi innascuta......Nu disperati in privinta mea :)... nu mai raspund/postez nimic referitor la un orezila zis si skonx...

 59. CJ-07-CFR
  Thursday, 7 March, 2013 at 11:07

  Mă trezesc, deschid Tribuna, mă uit în interiorul ei și mă simt precum Meșterul Manole. Și ăla nici măcar nu era ardelean...

  • caneto
   Thursday, 7 March, 2013 at 11:17

   Dar Kőműves Kelemen era :)

 60. dan dan
  Thursday, 7 March, 2013 at 11:20

  Parerile unora despre altii, le-am cam vazut.... asa ca poate discutam ceva si despre CFR. Cj-07-CFR, iti intorc intrebarea: tu pe cine ai pastra din actualul lot? P.S. Cred ca este mai util daca lumea incearca sa comenteze subiectul si nu parerea unuia despre subiect, asa nu o sa avem atatea atacuri la persoana...

  • CJ-07-CFR
   Thursday, 7 March, 2013 at 11:50

   Corect. Trebuie să intru și eu în joc. Felgueiras (dacă vrea să rămână), Man, Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora, Mureșan, Sare, Vass (numai ca să văd dacă aș câștiga pariul cu IQ), Păun (de curiozitate), Weldon. Mă tem că Rui Pedro și-a trăit momentul de glorie și s-a retras iar la umbră. Deac oricum a venit doar ca să plece iar în străinătate. Maah va rămâne, că doar acum a venit, dar eu nu m-aș baza pe el. Pe Muniru l-am văzut prea puțin, dar din ce am văzut n-aș risca cu el pe post de mijlocaș defensiv. Sepsi bye bye (nu l-am crezut pe SeaMan când a spus că-i atât de slab). Hora dat urgent la Arsenal, până mai e Wenger acolo să facă experimente! Pe Rada l-aș împrumuta la Karlsruhe, poate promovează în 2.Bundersliga. L-aș mai ține pe Panin un an, pentru situații de urgență (similare momentului actual). Și pe Ronny l-aș ține, dar nu m-aș baza pe el pentru un post de titular. Decât să aduc jucători care se vor adapta la CFR precum Diogo Valente, mai bine m-aș da peste cap să-i împrumut pe Renan și Tomas Costa.

   • dan dan
    Thursday, 7 March, 2013 at 12:02

    Pe tineri abia sositi i-am lasat pe lista in speranta ca vor confirma, si nu isi vor aduce contributia doar la lungirea listei de salariati. Pe Pedro l-am lasat in ideea ca poate isi "revine si el cu capul" ca si Bastos, si isi arata macar lui ca in cariera de jucator de fotbal a avut mai multe meciuri in care a fost fotbalist! Oricum observ ca in listele noastre raman destui de putini din "lotul numeros si echilibrat valoric", ceea ce ar insemna ca avem foarte multe umpluturi, si e nevoie de intariri serioase daca conducerea isi doreste titlul anul viitor. de asemenea mai gandeste-te ca din numarul ala redus din listele noastre am pus multi tineri care habar nu avem inca daca se vor ridica sau nu la nivel de echipa campioana...

 61. uncleben
  Thursday, 7 March, 2013 at 11:56

  E bine totuși, că putem vb. și despre fotbal :) După o pregătire de iarna apatică, în care jucătorii +staff-ul tehnic au dat dovadă de amorțeală asemeni......... lui...... încep și jocurile,. Echipa noastră, deși rănită își propune o relansare a campionatului, condiționată de pașii greșiți ai contracandidaților (ce penibil suna!) Ne adunăm cu mic, cu mare să vedem grozavia. Trecem de meciurile INTERnationale ,și ne raportăm la cele de pe meleagurile noastre mioritice. Baciul ardelean, în minoritate, trebuie sa tina piept aversiunii eterne a baciului muntean eș al celui moldovean cărora lipsește fairplay - ul la ei((ulterior au aflat că nu e o specialitate de brânză) Oitele ardeleanului văzând cu câtă nedreptate dau ciobanii la gioale, au făcut un cerc la mijlocul terenului și au hotărât să antameze legal pajistea pe care au numito Hegemonie iar ulterior l- au schimbat în NextLevel. Urma ninsoarea mieilor, ba chiar apăruseră câțiva miei de trei zile, când, berbecul cel bătrân, al' de 40 de ani în slujba turmei cu insigna de gabarit depășit înfiptă 'ntre coarne (cântarea nu mai puțin de 120 de kg. la o lungime de 2 m!!!) și o evidenta lipsa de spațiu, se trezi să altoiasca verbal niște mielusei nătângi, neinitiati în domeniul claustrofobiei. "Iecsemplul " cel mai elocvent de tactică domesticeasca (de la care P. S. -ar putea învăța cu succes) este preluat imediat de liderul minigaleriei, care odată' și bagă dej'tele'n gură și fluieră fault la portar, deși acesta se

 62. uncleben
  Thursday, 7 March, 2013 at 11:58

  lovise cu capul de bara transversala, ridicandu-se - doar- în vârfurile degetelor (de la picioare, bineinteles) și începe să se prindă de cord și să facă spume de nervi, uitând că este un simplu sport și nu ai cum să te superi pe un biet mielusel cotogonar. Mieluselul zâmbi, gandindu-se că tocmai trecuse pe lângă o tragedie, simpla cădere a colosului, putând sa-i provoace un svaitzer intestinal., mai ales că după atâta brânză de burduf, se incuiase. Își reface strategia, de teamă, bineinteles, dar și pt. că oferta de transfer este fabuuuloassssa!!! și nu ar putea vreodată să refuze să o tzuce pe Doina intr-un loc public (Pana acum nu o făcuse, decât în beci , ferit de ochii vigilenti ai securistului de serviciu, varianta cu plete care se temea defapt să nu-i fie furată zacusca). Și ca orice introducere, trebuie să aibă și un cuprins dar mai ales o încheiere, am să închei, spunandu-vă că am uitat ce am vrut să spun și mai ales să fac, dar nici nu vreau ca acest Nuno Claro sa fie singurul care începe titular și nu termină subiectul și nici nu vreau sa-l fac invidios pe AlbuSibiu pt. lungimea jenantei mele povestioare cu iz de fotbal. Cu respect, Orezaru. Paolo. Sergio. Din dorința lui Caneto,(nu, nu și a lui 07) am să împart această povestioară, zadarnicind (sau cel puțin intarziind) ambiția mesterului de a-și desăvârși lucrarea. :)

 63. Retardila
  Thursday, 7 March, 2013 at 12:01

  Pe cine as pastra eu, atotpricepnicul?.......Hai sa-i iau la rand (ii exclud pe cei vandabili) ca-s putini....1. Stancioiu (e exemplul tipic de portar de rezerva.....fara bravade fara greseli majore....poate as umbla o tzara la salar?) 2. Sepsi (nu gafeaza, dar nici brav nu e ...as umbla la salar..) 3. Vass (mi-e co-national...dar cat a reusit sa joace a dat niste pase "de vis"....dar poate as umbla la....salar?) 4. nu mai gasesc pe nimeni....-------Ar cam trebui o schimbare RADICALA......dar is constient ca nu se prea poate.

 64. Retardila
  Thursday, 7 March, 2013 at 12:06

  oare chiar nu mai sunt locuri in pavilionul 6?

 65. uncleben
  Thursday, 7 March, 2013 at 12:11

  poate , daca ai slabi putin....

 66. Retardila
  Thursday, 7 March, 2013 at 12:16

  Pavilionul 6 a fost infiintat pentru retarzii mentali.....am stat acolo cateva ore, dar medicii (un fel de skonx-si) au hotarat ca nu-s de competenta lor, si m-au trimis in zona de avort instantaneu......De acolo am iesit, dupa ce am avortat 2 specimene (in popular se cheama diaree)....Din pacate unu din diareeati a supravietuit.....Si atata este toata povestea!

  • Retardila
   Thursday, 7 March, 2013 at 12:17

   Stergeti-mi postarea...

 67. caneto
  Thursday, 7 March, 2013 at 12:19

  Daca vrem intariri serioase in lot ar trebui sa ne luptam la transferuri cu echipe ca Real Madrid, AC Milan, MU etc si sa-l suflam de sub nasul lor pe Chiriches :)

  • dan dan
   Thursday, 7 March, 2013 at 12:27

   Pe MU ii poti sterge din lista ca sunt mai slabi ca noi, i-am batut la ei acasa... :))))))))))))))))

 68. caneto
  Thursday, 7 March, 2013 at 12:26

  @retardila, uncleben - bagati mare fratilor, daca nu observa cj07cfr, am sanse reale sa mai trag o betie, inca azi, si cu ocazia sarbatoririi Sfintelor 300 de comentarii.

 69. uncleben
  Thursday, 7 March, 2013 at 12:26

  Ai visat doar. Se intampla ca haloperidolul sa aiba aceste efecte adverse

  • uncleben
   Thursday, 7 March, 2013 at 14:30

   asta era pt. Mamulos Claro, adicătelea 2-3 rânduri mai sus.

 70. dani ceferistu
  Thursday, 7 March, 2013 at 12:35

  Ma baieti, vad ca toata lumea analizeaza, si pe buna dreptate, viitorul mai indepartat a lotului actual. Dar cu lotul care isi face deplasarea la Iasi cum ramane? Mergem cu un cuplu de fundasi centrali Mafter-Rada. Daca vreunul din ei se accidenteaza sau este eliminat, nu avem inlocuitor, DELOC. Nu avem mijlocas de inchidere, in afara de Celestino, cu Gabi, Vass, Sare accidentati, Godemeche suspendat si Kivuvu neinclus in lot. Fie se risca cu Muniru, fie se reprofileaza Sepsi, ceea ce e la fel de riscant. In fata mijlocasului la inchidere, nu avem deloc dirijor, maestru de joc, mijlocas de creatie, coordonator, etc. ( cum vreti sa-i spuneti voi). De fapt pe acel post suntem descoperiti de la plecarea lui Peralta, noroc cu sclipirile lui Bastos si Rui Pedro. Dar mijlocasii pe care ii avem acuam cu toti sunt mai potriviti in benzi, decat in centru. Si nici pe benzi nu sunt de o genialitate iesita din comun. Varf de atac nu-l avem decat pe Weldon. Daca adversari se pregatesc impotriva lui, alternativa este neintegratul Liviu Ganea. Imi e frica de aceasta deplasare. Iasiul ar trebui batut si in aceste conditii, dar avem destule slabiciuni de care ei ar putea sa profite.

 71. CJ-07-CFR
  Thursday, 7 March, 2013 at 12:38

  @Retardila @uncleben - Dacă doriți, voi puteți rămâne on-topic sub articolul lui Albusibiu... @Ceilalți - Dacă doriți, puteți să vă mutați sub noul articol, apărut după o idee stârnită de un comentariu semnat dan dan.

 72. Suporter CFR
  Thursday, 7 March, 2013 at 21:36

  am citit astazi peste tot aducerea la prima echipa al lui ANTHONY CARTER am inteles ca este atacant,daca stie cumva cineva ca de care atacant este de careu gen weldon,kapetanos sau poate juca si al doilea varf sau pe benzile laterale??? scrieti daca stiti pentru ca sunt putine informatii despre el

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>