Wednesday, Jul. 18, 2018

Statistica notelor acordate unor aspecte din viaţa echipei de fotbal CFR Cluj

Written By:

|

Saturday, 16 March, 2013

|

Posted In:

|

151 Comments

Statistica notelor acordate unor aspecte din viaţa echipei de fotbal CFR Cluj

Salutare, dragii mei! Am oprit softul de notare, adaptat pentru a evalua anumite aspecte privitoare la CFR care ne frământă de câteva săptămâni. Mobilul acestei iniţiative a fost reprezentat de sumedenia de comentarii (majoritatea lor foarte interesante) privind managementul echipei, politica de transferări, evoluţia echipei, perspectivele legate de buget etc.

Iată rezultatele obţinute:

OBSERVAŢII:

1. au acordat note 35 „evaluatori” (cam câţi au notat jucătorii şi cu ocazia ultimelor partide);

2. în alegerea celor 17 „domenii” supuse evaluării (cuantificabile cu note între 1–10) am încercat să sintetizez opţiunile exprimate în comentarii, la care am adăugat câteva pe care le-am considerat interesante (aspecte privind site-ul nostru şi cel oficial al clubului);

3. la notele propriu-zise am folosit o „coloratură” niţel schimbată faţă de cea deja consacrată, astfel:

-       notele între 1.0–4.0 le-am păstrat pe un fond alb

-       cele între 4.0–6.0 apar pe un fond verde mai deschis

-       cele între 6.0–8.0 apar pe un fond verde mai închis

-       cele între 8.0–10.0 apar pe un fond verde închis

4. ca de obicei, am făcut şi o analiză separată privind „întinderea” (=plaja) notelor acordate de „evaluatori”, adică distanţa dintre nota cea mai mică şi cea mai mare. Indicatorul este interesant (cel puţin pentru mine) pentru că indică gradul „diversitate a opiniilor” vizavi de un domeniu sau altul. Cu cât „plaja” e mai mică, cu atât opiniile noastre converg (coincid) mai mult în problema respectivă, şi invers;

5. pentru o lecturare mai uşoară, vă prezint două clasamente „intermediare”, în baza acestor note:

 • în clasamentul A pe primul loc (oarecum logic) se află „evoluţia echipei în ultimii 10 ani”, note foarte bune primind şi site-ul „Tribuna CFR”, atât ca formă, cât şi ca conţinut (e de bine, nu?)
 • tot în clasamentul A (şi tot logic…), pe ultimele locuri apar domeniile „repetente” ale conducerii (comunicarea cu media şi cu suporterii, măsurile de atragere suporteri).
 • în clasamentul B (cel cu plajele de notare) primele trei întrebări au o abatere nu foarte mare a notelor (4.5), în timp ce ultimele 4 domenii au fost notate cu o variaţie încredibil de mare (de 8–9 note), indicând – dacă mai era nevoie – că acestea sunt „întrebările de baraj”, la care există o diversitate de opinii foarte mare.

Vă las în continuare să „gustaţi” rezultatele acestui sondaj (care va fi repetat într-un moment când echipa va trece printr-o perioadă mai fastă – cât mai repede posibil, sper! – practic să comparăm evaluările actuale cu cele viitoare).

Cu respect şi prietenie, Kiruj.

HAI CFR!!!

Share This Article

Related News

„Speranţa moare ultima” (citat dintr-un banc al lui Retardilă)
Am stat subiectiv și am judecat obiectiv
Obiectivul Tribunei CFR 2014-2015

About Author

kiruj

(151) Readers Comments

 1. Cristi
  Saturday, 16 March, 2013 at 02:07

  In primul rind multumiri tuturor care si-au exprimat optiunile! Dincolo de parerea foarte buna pe care o avem despre noi ca grup (atita ego fie-ne permis), sunt doua blocuri are ies in evidenta: cu totii apreciem ceea ce s-a realizat pina acum si virful de forma din toamna trecuta si vedem evolutia pe termen mediu la o cota asemanatoare ( ca e ceva mai mica nu e de mirare, ca doar nu ne-om duela cu cistigatoarea Cupei Libertadores in Tokyo). Partea cealalta tine de minusurile evidente ale conducerii in relatia cu mass media si cu suporterii. Intrebare..cum am putea intra intr-un dialog cu clubul, pentru a incerca sa imbunatatim situatia?

  • Saul
   Saturday, 16 March, 2013 at 08:41

   Foarte corecta observatia ta in legatura cu un dialog intre noi si conducere. Daca cineva dintre noi are "intrare" la conducere,ar fi bine sa le prezinte pozitia noastra,poate chiar si statistica realizata de Kiruj. Doar ca,personal,am mari indoieli ca cei din conducere ar fi interesati de parerea noastra. Atitudinea lor fata de noi ma indreptateste sa am aceasta indoiala. Poate ne considera doar niste looseri,care nu au de lucru si isi pierd vremea pe un site unde isi dau cu parerea! Vom vedea...

  • kiruj
   Saturday, 16 March, 2013 at 08:49

   Cristi, sondajul reflectă cât se poate de clar tot ce s-a discutat aici în ultimele săptămâni. S-a dat o notă de trecere şi "politicii de vânzări din iarnă" (media 7.5), e drept, cu o abatere foarte mare (cu note între 1.0 şi 10.0 !), adică părerile vizavi de acest aspect diferă -totuşi- foarte mult. La fel de adevărat este şi faptul că acea notă de 1.0 este cam singulară, următoarea notă "mică" este deja de 4.0, deci dacă o eliminam (nici vorbă, o spun aşa la nivel teoretic), aria era mult mai îngustă, între 4.0 şi 10.0 (în paranteză fie spus, la notarea clasică a jucătorilor de după meciuri mai fac nişte "corecţii", de ex. scot din calcul notele date la "mişto", vezi notele de 1 date de cineva după partida de la Manchester...). Dacă vrei părerea mea, conducerea ar face bine să ia în serios acest sondaj (pe care îl consider reprezentativ pentru toată suflarea ceferistă), mai cu seamă unde "iese" repetentă (la comunicări în primul rând). Acel PR-ist mult invocat de noi ar putea răspunde şi de această relaţie cu suporterii ceferişti, mai mult, ar putea furniza periodic (săptămânal) nişte concluzii telegrafice ale tribuniştilor, nu de alta dar aproape în fiecare domeniu avem măcar 1-2 tribunişti care -în opinia mea- pot lupta cu "şanse egale" cu membrii actualului staff pe domeniul respectiv. De ex.: înaintea dublei cu Inter (văzându-i în 8-9 meciuri consecutive) am semnalat (printre altele) pericolul contraatacurilor iniţiate de Guarin din terenul lor (am şi primit un gol exact pe acest segment). La fel, trebuia renunţată din start şi la apărarea în 3 folosită de noi (catastrofală), aici nici măcar nu era nevoie de analiza interiştilor, etc. Chiar dacă majoritatea părerilor vor ajunge în coşul de gunoi, dacă din 10 aspecte ridicate de noi măcar una este "reţinută" de staff, tot a meritat efortul. Trebuie să luptăm cu toţii (şi ei, şi noi) pentru a spori numărul suporterilor ceferişti, asta este calea de cea mai importantă a consolidării imaginii echipei. HAI CFR !!

 2. caneto
  Saturday, 16 March, 2013 at 10:48

  Vad ca ai centralizat notele in toate felurile pe verticala, asa ca nu mi-a mai ramas decat s-o fac pe orizontala. Aplaudac-sef a iesit poz. 32 cu un total de 139.50, media notelor 8.20, iar criticacul-sef poz 6, total 59.50, medie 3.50.

  • kiruj
   Saturday, 16 March, 2013 at 11:49

   da, interesant şi asta...ce fel de "daci" suntem, adică...:)). Am mers mai departe, şi am făcut o medie generală mare, care este de 6.25 , peste media aritmetică posibilă (5.5), deci e de bine...:) HAI CFR !!

 3. dilivio
  Saturday, 16 March, 2013 at 10:57

  sunt si eu unul din cei 35 care au completat chestionarul propus de kiruj. dupa cum am pus si eu pe ultimele 2 locuri "comunicarea cu mass media" si "atragerea de noi suporteri si comunicarea cu suporterii" vad ca la fel au facut cam toti votantii. vreau sa va povestesc un eveniment din timpul meicului cu inter. langa galeria italiana au aparut niste "copii" cu fulare cu cfr si ac milan care se injurau cu cei de la inter si isi aratau semne obscene ... chestia asta a durat vreo 10-15 minute timp in care stewarzii, aflati la 1 metru de actiune, se faceau ca ploua si nu interveneau in nici un fel. Dupa ce s-au mai linistit apele.. vad ca peste gardurile de protectie zboara niste fulare, ma gandesc ca iar se arata unul mai viteaz .. pe cand colo un suporter de-al nostru incerca sa faca schimb de fulare cu un suporter interist, aruncadu-si reciproc fularele peste gard. zic "uite ca se poate si ceva frumos si civilizat nu mers si injurat cu cei de la inter cu care nu avem nici o treaba" ... peste vreo 3 minute il vad pe suporterul cfrist care incerca sa faca acel schimb de fulare luat de stewarzi la intrebari si indepartat din acea zona, suporterul nostru se enerveaza zice ca-si baga **** daca nici la un meci de acasa nu poate sa faca un shimb de fulare, rupe biletul de intrare arunca abonamentul pe jos si pleaca nervos din stadion !!! stau si ma uit ca prostul si vad cum cretinii de la PP protect in momentul in care trebuiau sa intervina stau si se fac ca ploua si intr-un moment in care totul decurgea normal intervin exact cum nu se cuvine .. si uite asa am mai pierdut un suporter CFR-ist din cei 4-500 de oameni care mergem constant pe stadion si avem abonamente an de an ... pur si simplu imi venea sa-i strang de gat pe stewarzi ... ca sa nu mai amintesc de super mega controalele la proprii suporteri iar galeriile adverse intra si cu bombe in peluza. pur si simplu nu inteleg atitudinea firmei de paza vis a vis de prorprii suporteri !

  • kiruj
   Saturday, 16 March, 2013 at 11:56

   este o noutate (cel puţin pentru mine, care -din cauza distanţei- ajung destul de rar la meciurile din Gruia) fenomenul relatat de tine. Trebuie să atragem atenţia conducerii asupra acestor aspecte. Sunt şi altele, destule, şi vorbim doar de "atragerea de suporteri". Primul pas este, aşadar, să-i păstrăm măcar pe ăia care au devenit deja suporteri ai CFR-ului. Pasul următor : atragerea...:) HAI CFR !!

  • Tomy - CJ
   Saturday, 16 March, 2013 at 13:30

   Da, exact asa a fost. Acel suporter e un bun prieten de-al meu. A incercat sa faca schimb de fulare pt niste prieteni de ai lui din ungaria, care au venit numai pt acest meci, ei fiind suporteti ai lui inter. Odata a mers la stewarzi sa-i roage sa face ei schimbul de fulare, la care ei (niste batrani) ca nici vorba de asa ceva, cum sa face ei chestia asta?!?! Apoi vazand ca nu merge asa, a vorbit cu cei din galeria lui inter sa arunce fiecare peste gard fukarul, care normal s-a agatat. Interistul cu ajutorul unui steag a reusit s-o dea jos pe al lui (cel cu cfr), iar prietenul meu nu. La faza asta a sarit un steward ca gata il amendeaza pt nu stiu ce articol unde este interzis aruncarea a orice obiectelor intre galeri, ceva de genul, si ca va suporta consecintele, amenda si va fi dat afara de le meci. La care a inceput un scandal, la care prietenul meu incerca sa explica ca daca erau pietre sau petarde, sau orice obiect bagat in fular, atunci din cauza greutatii, trecea gardul de 2-3 metrii, sau cat are acolo, si nu se agata!! (logic, nu???) Ii explica la ala frumos sa nu vrea decat sa faca schimb de fulare, la fel cum se face peste tot in lume, de foarte multe ori chiar stewarzii ajuta la treaba asta, sa nu fie vorba ca se apropie grupurile foarte mult unii de altii. Apoi, prietenul meu, suporterul cfrist, i-a promis stewardului ca daca-l ajuta sa dea jos fularul de pe gard, se da el singur afara din stadion si i-a promis ca nu va mai calca acolo niciodata in viata lui. Pana la urma asa a fost, a luat fularul, a rupt biletul in fata lui, si a indoit si abonamentul si ia aruncat in fata, sa faca ce vrea cu el, apoi dupa cateva injuraturi, a iesit de pe stadion. Asta sa intamplat inaintea pauzei, era spre sfarsitul primei reprize. De atunci el se uita numai la tv la meciurile cfrului, si a jurat ca se va tine de cuvant si nu va mai calca pe stadion, din cauza unui fraier (ok, admit ca-si facea treaba, dar prea incuiat la cap). Si apropo, acest prieten a fost unul dintre fostii lideri de galerie a kvsc-ului. Acuma parerea mea, este ca unul din frumusetea acestor jocuri europene, e chiar schimbul de fulare sau alte souveniruri, nu??? Iar vorba aia, ceferistii nu au facut niciodata probeleme, atunci de ce chiar proprii tai stewarzi se comporta asa??? Hai CFR!!!

 4. Cristi
  Saturday, 16 March, 2013 at 12:14

  Nu cred ca nu putem comunica cu clubul. Unu la mina, siteul asta, asa cum e el, este o platforma voluntara. Nu vad de ce administratorii nu ar putea comunica printr-un Email..sa zicem odata pe luna, sondaje, pozitii, doleante punctuale. Fiind un site de suporteri, nu stiu daca analizele tactice ar da bine, pina la urma oamenii au pretentia ca traiesc din asta. Dar o serie de lucruri gen propuneri de meciuri amicale in diverse orase din Transilvania pentru atragerea de suporteri, sugestii pentru produse de merchandising in fan shop, uneori intrebari relativ la politica echipei (noi nu suntem ziaristi acreditati la conferintele de presa, dar am putea avea lunar 1-2 'decaloguri' de 10 intrebari adresate unui conducator sau jucator exponential care sa fie si postate) samd. nu cred ca trebuie sa ne plingem ca nu suntem luati in seama ci trebuie sa initiem un dialog. Daca vocea noastra se va face auzita si va fi una constructiva nu una tipica unei galerii din Romania (cersetori de bilete gratis si bani pentru bannere si deplasari), nu vad de ce sa nu avem succes.La club e asa seceta in relatia cu suporterii ca pe site publica orice scrisorica a unui pusti care vrea doua autografe.

 5. nea_Silica_MS
  Saturday, 16 March, 2013 at 12:36

  Cam off topic, scuze: link

  • CJ-07-CFR
   Saturday, 16 March, 2013 at 12:42

   Adică l-am îngropat deja pe Gabi Mureșan pentru o tripletă care nu se știe dacă va funcționa (plus că Obiora e doar aguirregarayat - ăsta va fi noul meu termen pentru jucătorii împrumutați - la CFR).

   • kiruj
    Saturday, 16 March, 2013 at 13:35

    Metalimbajul tribunei se dezvoltă pe zi ce trece...:) Dacă suedezii au oficializat verbul "a zlatana", nici propunerea ta cu "a aguirregaraya" poate fi o soluţie...:) Sau -mai simplu- "a albertiza" (după Luis Alberto). la un moment dat va fi nevoie de un dicţionar român - "tribună" ca noii veniţi să şi priceapă câte ceva...::))

   • Cristi
    Saturday, 16 March, 2013 at 13:40

    Pai daca vrea titlul 2014 atunci fie exista o optiune de cumparare si fie de coproprietate. Asa ca nu cred ca e 'agarat', ca tot il vad pe Kiruj ca posteaza referitor la dezvoltarea lirica a tribunei. Cit despre Muresan, eu nu i-as plinge de mila. Tripleta asta e foarte tinara, cu incertitudini(nu stim cit de bine isi va reveni Sare) , la jucatori ca Obiora mai apar si convocari la nationala...este loc pentru toata lumea.

   • caneto
    Saturday, 16 March, 2013 at 16:50

    Abia ce s-a impus termenul "vasilegararayat", acum ti-ai gasit sa vii tu sa-l schimbi :)

   • gica10
    Saturday, 16 March, 2013 at 21:16

    Si eu "07 " sunt de acord cu tine.......imi vine greu sa cred ca vor putea cei 3 sa-l puna pe banca pe Muri.Cand se va intampla asta oricare dintre cei 3 vor avea oferte din afara.

 6. kiruj
  Saturday, 16 March, 2013 at 13:52

  PROPUNERE : eu zic că nu trebuie să ne coim prea mult, Cristi are dreptate, să facem noi primul pas !! Practic propun aşa : 1-după meciul de luni (cu Rapid) completăm acest sondaj cu nişte observaţii / doleanţe generale (vorbim de primul contact, nu putem intra direct cu propuneri tactice..:)), dacă doriţi marţi / miercuri reactualizez acest sondaj în acest sens (cu popuneri generale), îl postăm pe site pt. finisare, toată lumea mai vine cu o observaţie, cu ceva, apoi îl finalizăm. "Materialul" poate fi transmis apoi fie prin e-mail (la adresa oficială a clubului), fie printat (caz în care vreunul dintre tribuniştii din Cluj pur şi simplu îl bagă -aşa, ţărăneşte- în cutia poştală a conducerii, la adresa oficială. "Proclamaţia" ar fi semnată "Tribuna CFR", fiind menţionată pe ea şi adresa web a tribunei unde putem fi contactaţi (i-am putea propune chiar nişte "nick-name"-uri rezervate). Bună observaţia lui Cristi : să clarificăm din start că nu dorim "avantaje materiale" (bilete, etc., dacă ne dau cu forţa, e altă poveste...:)), ci doar atragerea atenţiei asupra unor aspecte, care -din exterior- se văd mai bine, de multe ori...HAI CFR !!

  • CJ-07-CFR
   Saturday, 16 March, 2013 at 14:06

   Bea o bere și calmează-te! După mai bine de 10 ani în care ni s-a demonstrat că nu suntem decât o rotiță de rezervă în angrenajul CFR, ne apucăm să ne aprindem ca niște adolescenți? Dacă are nevoie Paszkany de noi, să vină să ne spună. Știe cineva ca în acești ani să fi invitat suporterii la discuții la club sau la ședințele conducerii? La alte cluburi suporterii sunt invitați să participe la ședințele în care se iau decizii, se fac strategii (chiar și numai ca invitați, fără drept de decizie). Așa că, dragă Kiruj, lasă „Tribuna CFR” afară din chestia asta. Nu mergem la colindat la cineva care nu vrea să fie colindat.

   • kiruj
    Saturday, 16 March, 2013 at 14:31

    Sunt calm, iar de bere să nici nu aud...;). Echipa asta este şi a noastră, nu-i aşa, avem toate motivele să fim câteodată îngrijoraţi şi să semnalăm anumite lucruri.

   • Cristi
    Saturday, 16 March, 2013 at 14:36

    Chestia cu alte cluburi e relativa. Sunt multe cluburi care sunt organizate ca asociatii iar partea profesionista e un SRL sau SA in care asociatia detine actiuni. Suporterii pot dialoga mereu in cadrul asociatiei, dar conducerea SRLului nu e treaba lor. Nu srtiu daca cunosti celebra iesire la rampa a lui Höneß la Bayern... link . Ca idee, el e acum presedintele asociatiei, Rummenige conduce SAul cu activitatea profesionista de fotbal masculin.

  • Cristi
   Saturday, 16 March, 2013 at 14:07

   Kiruj, eu zic ca ar fi bine sa facem asta pe email. E si mai modern si nu se pierde. Si n-ar fi rau sa mentionam ca in acest dialog pe care il dorim statementurile clubului vor fi publicate aici pe forum.

   • csongi
    Saturday, 16 March, 2013 at 18:27

    Bravo, pentru initiativa! Sunt cam sceptic in privinta rezultatelor, dar cred ca trebuie totusi incercat.

 7. Radubarbier
  Saturday, 16 March, 2013 at 18:03

  Felicitari pentru initiativa si mai ales pentru pretentioasa munca de centralizare si interpretare a rezultatelor sondajului! Poate că cei din club au vizualizat deja statsitica de fata, in conditiile in care stiu foarte bine ca exista un angajat, chiar doi, care, teoretic, ar trebui sa fie toata ziua cu ochii pe siturile de sport pentru a "lua pulsul" fenomenului fotbalistic în general, şi pe cel al comunităţii ceferiste, în particular. Teoretic spun. Ca sa fim siguri ca informatiile ajung unde trebuie, probabil ar trebui trimis acest material pe adresa de mail a clubului. Cine stie, poate se schimbă ceva in relaţia club-suporteri. In rest, ne vedem în Gruia luni seara. Pentru mine fiecare meci de fotbal al echipei CFR este un prilej de mare sarbatoare. Si nu numai pentru mine, nu-i aşa? Haideţi să fim cât mai multi în tribună şi să nu ne lasăm dominaţi de nimic. Nici chiar de vocala galerie rapidistă. Hai CFR!

  • kiruj
   Saturday, 16 March, 2013 at 19:17

   Aşa zic şi eu că merită să încercăm un prim contact cu "civilizaţia extraterestră", adică cu conducerea echipei. Pentru binele echipei, trebuie să punem deoparte eventuale orgolii de grup. Cine ştie, poate aşteaptă ei un semnal...S-ar putea să ne înţelegem chiar...::)) . Mai vorbim, să vedem ce mai zic prietenii noştrii. Acum, oricum, să nu "perturbăm" pregătirile pentru meciul de luni. HAI CFR !!

   • Cristi
    Saturday, 16 March, 2013 at 20:29

    La facultate era o regula.. daca stiai 19 subiecte din 20 si nu te prezentai, n-aveai nici o sansa sa treci. Daca stiai 1 si te prezentai, macar aveai o sansa sa pici pe subiect. Datoria noastra morala este sa incercam. Si chiar daca la inceput lucrurile poate nu se vor misca cu viteza si cu efectul dorit de noi, si un pas in plus erste unul inainte.

    • kiruj
     Saturday, 16 March, 2013 at 20:47

     cam aşa văd lucrurile şi eu. Oricum, să vedem mai multe păreri, să nu luăm o decizie pripită. Din punctul meu de vedere iniţiativa are un sens şi pentru "liniştea" noastră sufletească (adică "noi ne-am făcut datoria", cum ar veni...).

 8. halley
  Saturday, 16 March, 2013 at 21:11

  Va doresc succes, dar conducerea n-are nici o treaba cu suporterii, din pacate. De ex. cativa suporteri, vreo 10-15, aveam abonamente de ani buni la tribuna I, sa nu zic zeci de ani... Anul trecut au renovat sectorul unde aveam abonamente, surpriza mare in momentul in care doream sa ne reinoim abonamentele. Ne-au dat afara pur si simplu fara nici o problema. Nu ne-am suparat, asta e, nu-i stadionul nostru, dar ar fi fost elegant sa posteze 2 randuri ca nu se mai dau abonamente in acel sector si sa ne luam altundeva. Exista stadioane in Europa unde suporterii stau de generatii pe aceleasi locuri... Cu porcarii din astea nu o sa crestem numarul spectatorilor!

 9. Radubarbier
  Saturday, 16 March, 2013 at 21:31

  In urmă cu vreu 4-5 ani am avut ocazia să vizitez stadionul din Kaiserslautern. Mare şi frumos! Roşu, la fel ca şi culoarea echipei.1 . FC Kaiserslautern juca în acea seară undeva în deplasare, cred că la Mainz. Într-un spaţiu imens, sub tribună (un adevărat mall), clubul le organiza suporterilor vizionarea partidei. Pe un perete se gasea un imens ecran pe care urma să fie proiectat meciul, iar circa 20-30 de mese mari cu banci îşi aşteptau vremelnicii locatari. La magazinele de incinta brutarii pregăteau de zor pizza, iar berea se afla din belşug pusă la rece (contra cost, desigur. Neamţul e totuşi neamţ!). Vă daţi seama ce atmosferă a fost! M-a frapat grija pentru pentru suporteri. Totul pentru ei deoarece şi noi dăm totul pentru echipa. Intrebaţi-ne soţiile dacă nu credeţi, domnilor de la club :))

  • Cristi
   Saturday, 16 March, 2013 at 21:51

   Kaiserslautern e un club special cu o rezonanta foarte mare in zona.Pina sa apara Mainz05 si Hoffenheim pe o raza de 150km, uneori chiar 200 nu era nici un alt club in Bundesliga. Din pacate erau sa intre in faliment datorita conducerii megalomanice si a politicienilor locali, care au fortat extinderea stadionului pentru a prinde citeva meciuri la CM 2006.

 10. kiruj
  Saturday, 16 March, 2013 at 21:38

  Legat de "atragerea de suporteri" : în acest retur "fără griji" ar fi un lucru extraordinar ca în fiecare săptămână să se facă câte un amical în oraşele mai importante din Transilvania, un fel de caravană, acţiunea ar putea fi mediatizată din timp cu câteva filmuleţe-montaj pe Look TV , sunt sigur că s-ar câştiga nişte suporteri. Ca bonus, se pot împărţi fanioane, fulare, dvd-uri, etc, mizilicuri dpdv financiar pentru un club ca CFR. Dar în acest moment -se pare- ne bucurăm şi dacă nu pierdem suporterii...Nu e suficient să spui doar că eşti echipa/mândria Ardealului, acest statut te şi obligă la astfel de gesturi (de regulă fără un profit imediat), dar rezultatele s-ar întoarce în timp, dacă tot discutăm despre planificări şi strategii pe termen mediu şi lung. HAI CFR !!

  • Cristi
   Saturday, 16 March, 2013 at 21:57

   Meciuri din astea poti face tot timpul, exista si toamna pauze de cite 2 saptamini la blocurile echipei nationale. Nu iti cere nimeni sa vii cu titularii, dar cind au un lot de 35 de jucatori poti aduce 7-8 Nuno Diogo si tot atiti juniori. De imagine e suficient sa ai 1-2 vedete care sa scrie autografe si sa faca poze. Sunt multe orase cu traditie in fotbal care acum nu mai au infrastructura si un meci chiar demonstrativ cu o echipa locala ar insemna mult la nivel local: Hunedoara, Resita, Sibiu, Baia Mare, Satu Mare samd. Si ma gindesc ca nici la Zalau nu toti vor sa vada exclusiv handbal.

 11. fotbalfan
  Saturday, 16 March, 2013 at 22:53

  oh, sfanta naivitate ceferista! voi, dragilor, nu v-ati prins pana acum cum sta treaba? sau nu ati auzit cum au fost tratati suproteri vechi? nu vreau sa va tai avantul(ca e prea frumos si curat) insa la capitolul acesta CFRul nostru drag e in diviziile inferioare. din pacate. desi AP se lauda ca e fan bayern si desi IM e doctor la relatia cu suporterii au de lucrat muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult de tot. eu zic ca nu dau 2 bani pe noi si nici nu incearca sa mascheze treaba asta. eh, asta-i situatia, merem inainte! veti fi dezamagiti, mai mult ca sigur, insa va doresc sa nu le puneti la inima si sa fiti ceferisti in continuare! P.S: calin cocora cred ca s-a suparat insa prin el am fi avut o sansa la ceva. la emailuri si eu mai astept raspuns de vreo cativa ani :) si sunt si altii care inca asteapta raspuns - si emailuri si scrisori.

  • kiruj
   Saturday, 16 March, 2013 at 23:45

   Fotbalfan, îţi spun foarte sincer : nici eu nu mă aştept la rezultate miraculoase, iar despre decepţii / dezamăgiri nici vorbă...Mai are de tras IM 3-4 ani până ce va ajunge la "vechimea" mea de (ex)preşedinte de fotbal (e drept, doar de "C"), deci , glumind, e încă la grupa mică...;) Tocmai pentru că am văzut / am făcut şi eu multe în fotbal ( în ambele "ere"), îl (îi) şi înţeleg , pe undeva. Am văzut şi eu ce înseamnă să cazi de pe calul frumos (5000 de spectatori când echipa mergea) la 50-60, când era naşpa...Am văzut şi eu cum e cu bugetul, când jucătorii ştiu mai bine cât trebuie să primească, decât contabilul tău, etc. Nu intru în amănunte. Ştiu cum este să fii "iubit" de un oraş întreg , când lucrurile merg bine, şi cum te evită toată lumea când e nasol. Aşadar, nici vorbă de dezamăgiri. Doar că merită o încercare. Apropo : unde / de ce a dispărut Călin ? HAI CFR !!

 12. zeidas
  Saturday, 16 March, 2013 at 23:11

  Interesante rezultate, care-mi confirma indoielile, postate si mult combatute ca pesimiste si critice : pregatirea de iarna (5.3) pregatirea meciului cu Inter (5.5) si evolutia echipei din 2013 (4.2) adica satisfacator/nesatisfacator. Despre "next level"-utopic ziceam eu, vad ca ne asteptam sa involuam de la 8.6 la...7.5. Q. E. D.Dupa parerea mea clasamentul B este interesant doar la o privire superficiala, ptr. ca nu tine cont de dispersia notelor. Faptul ca forma si continutul comentariilor pe "Tribuna" este foarte bine apreciat trebuie sa ne bucure, pe linga aplaudacii patimasi, subiectivi, naivi pot convetui si criticii, pesimistii se pare realisti (cateodata) !

 13. andrei
  Sunday, 17 March, 2013 at 01:34

  Am citit undeva ca Viera de la Pandurii va deveni liber de contract in vara asta. Poate n-ar fi o idee rea sa-l aducem inapoi. De fapt, parerea mea e ca nu ar fi trebuit cedat niciodata.

  • Cristi
   Sunday, 17 March, 2013 at 02:53

   Nu e rau Viera, dar nu stiu daca cedatul a fost sau nu oportun (in primul rind nu stim ce contract avea). In 2010 cind a plecat el au venit pe postul lui Piccolo si Rada, nu stiu daca s-ar fi impus. Pina la urma marea dilema e ca intr-un meci nu pot evolua decit 14 jucatori, nu e ca la fotbal american unde ai 3 echipe diferite pentru atac, aparare si faze fixe. Dar o revenire a lui ar fi buna daca am ceda ceva din fundasii centrali, ca nici unul nu prea mai e sub 30.

 14. kiruj
  Sunday, 17 March, 2013 at 10:57

  O observaţie : la "pregătirea de iarnă din Spania" SRL-ul tribunei a dat o notă medie de 5.3 (cu note analitice între 1.0 şi 9.0 !!), cu puţin peste nota de trecere. Vom afla ceva mai încolo dacă avem dreptate sau nu, în orice caz merită măcar discutate câteva aspecte : 1......justeţea unui cantonament compact, foarte lung (de apr. 40 de zile, fie el şi în Spania), în condiţiile în care aceste acţiuni prelungite aduc o stare de nervozitate la final, ele nefiind recomandate "la nivel înalt" (echipele de top apelează mai degrabă la 2 sau chiar 3 acţiuni, mai scurte, cu nişte pauze între ele, şi cu "conţinut" diferit, începând cu acumulări fizice şi terminând cu pregătirea tehnico-tactică), şi 2......este o alternativă pregătirea la munte (în zăpadă), metodă catalogată drept depăşită, dar aducătoare de o condiţie fizică superioară şi de durată. Dacă da, ea nu trebuie să fie mai lungă de 10-12 zile şi trebuie / poate fi urmată de o altă etapă / alte etape (de această dată pe meleaguri mai calde...), axate pe jocuri şi aspecte tehnico-tactice.

  • Barox
   Sunday, 17 March, 2013 at 13:08

   Barcelona, Real -merg in China/Japoni/Asia pentru meciuri amical inter-sezon (pt bani as zice eu) , chelsea Man Utd si in general echipele din albon merg in America pentru un turneu in vara (de pregatire zic ei , de marketing(imagine) si bani zic eu) . Ce rezultate au ? ...bune ...cat timp stau in camtonament 40 de zile ? NU ...ca doar nu e postul pastelui. Ce facem noi? Mergem mai noi un Spania/Antalya unde "avem parte de conditii bune de pregatire" si stam acolo pana uitam de ce am mers. Venim de acolo cu impresia ...phoai...ce bine ca am terminat cantonamentul...si urmeaza o perioada de relaxare ...care la CFR se ved in aceste 4-5 meciuri. Mai cheltuim si bani pe ecteste conditii bune de pregatire. Ia alearga-i prin Faget vara vreo 2 saptamani si pleaca dupa-aia la un turneu de pregatire de 1 saptamana cu 1 meci la 2 zile ...sa vezi ca va fi mai bine. Hai in tara cu 1 saptamana inainte de primul meci oficial...nu direct la Milano...si intra in programul obisnuit am echipei. Iarna incepe cu 5-7 zile la Sovata sau Piatra Arsa(2000m+) si du-i dup-aia la jocuri prin Antalya sau Spania 2 saptamani si hai inapoi acasa cu 1 saptamana cel putin(jucatorii sa obtina linistea caminului si a familiei (sau sa se descarce la curve) inainte de jocurile oficiale....sa vedeti ce bine va merge jocul. Asa stau in cantonament se gandesc numa la "lucru manual" si pun faianta ca disperatii ceeea ce se vede la meciuri ....

   • kiruj
    Sunday, 17 March, 2013 at 13:26

    Da, şi era să uit : foarte bizară mi s-a părut şi faza aia cu secretomania din ultimele meciuri de pregătire. Că nu se mai practică nicăieri, e o chestie, dar -trecând peste asta- se pune întrebarea : în realitate ce s-a dorit atunci, că nu sunt lămurit întru-totul nici acum.

    • Barox
     Sunday, 17 March, 2013 at 14:18

     In meciurile "publice" s-a pregatit returul ...si in cele inchide dubla cu Inter. Era f clar ca Muniru nu juca cu Inter ...dar a fost folosit cu G Muresan pt retur. La fel sistemul clasic 4-2-3-1 era pt retur. Cu Inter trebuia ceva mai defensiv si pe contra-atac (nu cred ca PS nu stia ca Inter joaca pe contra-atac si trebuia sa stam "la cutie"). Pe de alta parte nimeni nu vedea CFR sa traca de Inter, vanzarile de jucatori, pregatirea dublei(doar 1 sapatamana din cantonament-zic eu)... S-a gresit foarte mult cu imprumutul lui Obiora ..fara sa fei in cantonament cu echipa...s-a gresit cu perioada lunga de cantonament...s-a gresit cu adaptarea jucatorilor la terenurile proaste din tara cel putin in prima luna din retur (acuma(inainte de retur) trebuia amicalul de la Sancrai, sau la Zalau ori Satu-Mare- pe terenuri dezastru)..s-a gresit cu intretinerea terenului din Gruia (rezultatul cu Otelui i se datoreaza 50%)...s-a gresit cu Hora ( resuscitarea lui nu se poate face direct cu el titular, poate ultimele 15 min - pus ca a fost inclus in europa gresit) , Celestino(nici in Europa nici in campionat-trebuia cedat pt ca tine locul pe banca si in lot degeaba), Weldon(expirat-a trebuit sa revina fortat de ultimele 6 luni de contract), Deac (moral la panat dupa ratarea listei), Obiora(adus tarziu), Paun (in cupa nu joaca din cauza mizei partidei, in campionat raman 12 jocuri din care in primele 2 nu a jucat deloc...deci nu vad cate meciuri va avea in picioare - trebuia imprumutat dupa cantonament sa joace undeva), Stancioiu (nico o tanara speranta, nici un om pe care te poti baza - tine locul unui portar de viitor) ... Cel mai grav insa a gresit conducerea ...ii duci in cantonament ...fara sa aiba banii luati la zi si ii ti acolo 40 de zile, cand tu ca si club ai facut profit urias in Europa si din trasferuri. DA-LE BANII .... ce ai promis macar si ca sa fie foarte multumiti si motivati....mai da-le in plus 1 000 de E.... cu mia aia de euro dati in plus ei ca si jucatori vor recomanda clubul la alti fotbalisti cu care au jucat (ca sunt sigur ca daca cineva primeste o oferta se intereseaza inainte sa semneze...cum e cu banii....) asa insa ...daca CFR ocheste vreun Sougou si ala aude ca sunt promisi 20 000e la calificare in grupe si nu ii vezi numai daca castigi cupa ...sau alte motive invocate ulterior...nu il convingi sa mai semneze. Aici sunt gravele probleme in "PRAGATIREA ECHIPEI" ...ca te doare-n cot de suporteri nu-i asa grav ..."boxe" putem cumpara

     • kiruj
      Sunday, 17 March, 2013 at 16:09

      Dacă este adevărată informaţia asta (cu neplata primelor promise pentru accederea în grupele CL), ea este greşeala cea mai mare !! Dacă ai promis ceva (şi ai şi condiţiile materiale să te ţii de ea), trebuie să te ţii de cuvânt !! Este factorul cel mai eroziv posibil într-o echipă, fie ea campioană sau de judeţ. Şi mai grav este când ulterior schimbi regulile jocului, şi aplici condiţii suplimentare pentru acordarea lor....Nu ştiu exact cum stă treaba la noi, dar -teoretic vorbând- astfel de "gesturi" pot compromite multe lucruri bune, clădite greu, în timp.

      • Barox
       Sunday, 17 March, 2013 at 16:47

       cat se poate de adevarata...din pacate. Problema poate a fost pusa intr-un alt fel :"daca castigati cupa incasati (30 000 - 20 000 plus 10 000)" . Mai e inca ceva nesimtitu ala de oltean Zanfir, la plecarea lui Sougou i-a cerut ca o conditie a plecarii sa renunte la primele restante, altfel nu pleaca.

      • dan dan
       Sunday, 17 March, 2013 at 18:13

       Genul asta de comportament cand vine vorba de bani se pare ca nu e o exceptie... Costa oare a incasat prima de obiectiv, sau asta e motivul pentru care a fost data afara cu cateva etape inainte de final desi eram pe primul loc si aveam puncte avans. Despre jupuirea cu ocazia transferarilor, eu auzisem ceva di in legatura cu Deac, si cica asta ar fi fost si motivul pentru care a semnat cu Rapidul in timp ce conducerea il astepta cu stiloul in mana... Povestile circula, apoi te intrebi de ce unii jucatori refuza sa vina.... In general jucatorii vorbesc intre ei, cer detalii de la jucatori care sunt sau au fost la clubul care le face oferta, asa ca daca a fost jupuit, eu nu cred ca va vorbi de bine...

    • dan dan
     Sunday, 17 March, 2013 at 14:25

     Pai au vrut sa-si surprinda adversarul, si au reusit! Ca daca nu, poate jucau aia cu 8 atacanti.... Dupa meciul tur, cei de la Inter nu s-au asteptat ca noi sa jucam in retur cu la fel de multi defensivi, asa ca nu au facut exces de atacanti, dar noi i-am surprins inca o data.... :)))

  • Cristi
   Sunday, 17 March, 2013 at 15:08

   Eu nu ma pricep la antrenamente asa ca nu o sa intru in polemica duratei cantonamentelor si alternativei zapda-nisip. Ceea ce este extrem de clar e ca realitatea romaneasca impune doua luni de pauza pe care altii nu le au.S-au mentionat aici meciurile amicale pe care echipele mari din Vest le au pe glob. Astea sutn turnee fie pe baza de cash (Real joaca cu oricine e in stare sa le achite ca.1,2 mil euro pt un meci amical) fie coordonate de ligi pentru a-si cistiga o baza mare de fani (Premier League vinde drepturi Tv bien de tot in Asia si pentru ca echipele de referinta joaca acolo, isi creeaza o baza de fani iar acestia au sansa sa ii vada live). Cum pauza romaneasca nu va fi scurtata, eu cred ca nu ar fi rau ca aceasta politica de cantionamente + meciuri sa inceapa sa aiba si ratiuni comerciale. Daca tot incepi sa vinzi jucatori in Emirate sau Quatar, fa si un turneu acolo cu echipe locale, mai poti prezenta citiva jucatori. Ca si platforma este mult mai atractiv decit un meci amical pe niste terenuri de antrenament cu echipe din Slovacia sau divizia a treia din Spania.

 15. halley
  Sunday, 17 March, 2013 at 12:37

  Cum? Doar 5,3 media. Pai altceva n-am vazut toata iarna decat informatii despre pregatirea profesionista, ca la carte a lui PS. Pregatirea dublei cu Inter 5,5 ? Interesant, sa inteleg ca Sepsi la mijloc n-a fost chiar o idee magistrala? Opt jucatori defensivi sunt totusi prea multi? Poate ca n-avem "informatii coerente" dar parca "prohodul dupa Inter" are un sambure de adevar... Pana una-alta statistica lui PS nu prea intra in top. Ma intreb oare ce se intampla daca pierdem urmatoarele 2-3 meciuri? Avand in vedere ca vom juca cu Rapid, Petrolul, Dinamo, Pandurii cate puncte vom acumula? Era sa uit, parca pe noi nu ne mai intereseaza campionatul.

 16. G
  Sunday, 17 March, 2013 at 17:12

  sunt curios si cu ce antrenor vom continua in vara pentru ca tare am impresia ca lui PS nu ii prea place ce se intampla la club si nu cred ca o sa mai vrea sa ramana... link

  • dan dan
   Sunday, 17 March, 2013 at 18:04

   Pai A.P. tocmai confirmase ca PS va ramane antrenor si sezonul viitor....ori stim cu totii ce se intampla la CFR dupa ce esti confirmat....

  • Cristi
   Sunday, 17 March, 2013 at 19:52

   Poate are si el o oferta. Cind ai lu

   • Cristi
    Sunday, 17 March, 2013 at 20:39

    Cind ai lucrat in mai multe tari si ai o carte de vizita vezi lucrurile altfel decit Andone sau Cirtu.

  • kiruj
   Sunday, 17 March, 2013 at 20:18

   Bine că ai adus aminte de acest aspect...Seamănă cu "sărutul lui Gorbaciov" ("comuniştii" Tribunei ştiu despre ce vorbesc...) : toţi şefii de stat din fostul bloc CAER "pupaţi" de el în 89 au căzut în scurt timp...:) . Cam aşa e tradiţia şi la CFR...oricum precizarea lui PS este importantă, poate vrea să evite sărutul otrăvit...:) HAI CFR !!

 17. dan dan
  Sunday, 17 March, 2013 at 18:18

  Ma uitam pe site-ul clubului si am vazut postat un anunt care incearca sa atraga noi suporteri: "Pentru partida de pe teren propriu în compania F.C. Rapid Bucuresti, CFR 1907 Cluj oferă elevilor 2000 de bilete gratuite la Tribuna a II-a. Biletele pot fi ridicate pe baza carnetului de elev, LUNI 18 MARTIE 2013. Începând cu ora 19:30 de la intrarea la Tribuna II, după punctul de control corporal și înainte de accesul prin turnicheți." Trebuie mentionat si cand se face ceva bun..... Vă așteptăm!

  • dan dan
   Sunday, 17 March, 2013 at 18:19

   "Va asteptam" face parte din citat, scuze...

  • G
   Sunday, 17 March, 2013 at 18:49

   probabil

  • Saul
   Sunday, 17 March, 2013 at 20:07

   Asta cu cele 2000 de bilete pt elevi nu-i ceva nou in Gruia,s-a practicat si in sezoanele precedente.

   • dan dan
    Sunday, 17 March, 2013 at 20:26

    Pai ar fi bine daca s-ar da cele 2000 de bilete, sa mai fie ceva lume in tribune. Daca nu se dau, ma gandesc ca e destul de nasol cand lumea (elevii) nu mai vine sa te vada nici macar daca e gratis...

   • Ioan Dacid
    Monday, 18 March, 2013 at 09:49

    Se practica aproape la orice meci din Liga 1. E ceva obsinuit.

  • kiruj
   Sunday, 17 March, 2013 at 20:13

   Da, este un lucru bun, trebuie apreciată iniţiativa. Nu putem vorbi de presupuse "pierderi financiare", din moment ce acest segment oricum nu plătea biletul, deci demersul este "fără risc financiar" , cum s-ar spune. Iniţiativa ar putea fi (mai exact spus : merită să fie) generalizată. HAI CFR !!

   • Cristi
    Sunday, 17 March, 2013 at 20:47

    Cea mai mare problema e sa fie popularizata. Un anunt pe site nu e suficient. Eu vad ca un minus faptul ca toate canele media ale patronatului nu sunt folosite pentru a promova aceste actiuni. Orice impresar pirlit da bilete gratis prin posturi de radio ca isi promoveze cine stie ce cintaret de trei lulele iar clubul care are la dispozitie un trust media regional prieten nu face asta. Uite aici sunt si eu circotas, ca tot m-au acuzat multi de atitudine admirativa.

    • kiruj
     Sunday, 17 March, 2013 at 21:09

     Nu eşti cârcotaş, o strategie standard de "promovare şi vizibilitate" (cum este ea definită prin UE...) presupune şi mediatizarea acţiunii, atât "ante-", cât şi "posteveniment". Alţii (nu spun cine...) pentru 3 lei donaţie sau sponsorizare te pun (prin contract) să-i mediatizezi pe toate canalele posibile , costând -deseori- 6 lei...:). HAI CFR !!

 18. Alin
  Monday, 18 March, 2013 at 09:19

  Salut si eu ideea unui dialog cu cei de la club.Sa ducem mingea in terenul lor. Poate e util si mentionarea nr de vizualizari si comment-uri sa stie exact cu cine au de a face pt a nu bagateliza demersul. In cel mai rau caz vom primi un raspuns diplomatic din care sa intelegem ca nu se doreste nimic, iar in cazul cel mai fericit, cei care reprezinta site-ul se vor putea lauda ca au dus relatia club - suporteri la "next level" (bine, de fapt ar fi vorba de "first level"). Cere si ti se va da. Sa vedem ce.

 19. Luk2170
  Monday, 18 March, 2013 at 10:32

  Acest tabel ar trebui să fie foarte util pt. conducerea clubului. Eu sunt de părere că merită înercată o comunicare cu clubul chiar dacă nu vom fi băgaţi în seamă (nu poţi şti exact până nu încerci). Cel mai grav lucru (care reiese foarte clar din tabel) este lipsa de interes faţă de suporteri (un club nu poate trăi pe termen lung fără suporteri) . În cazul în care clubul va lua măsuri în vederea îmbunătăţirii vizibile a acestei situaţii (şi asta nu prin bilete acordate gratis -- dacă tratezi competiţia la băşcău nici gratis nu vin spectatori) atunci e bine, dacă nu e grav şi putem să începem să ne gândim la un viitor gen Urziceni.

  • kiruj
   Monday, 18 March, 2013 at 11:53

   Trebuie să vedem şi poziţia celor care au "înfiinţat" acest site (Albusibiu şi CJ-07-CFR), fără acordul lor nu putem lua nişte măsuri în numele Tribunei. Din ce am observat 07 nu pare foarte încântat de idee, are reţineri privind reuşita demersului. Vom clarifica lucrurile în câteva zile. HAI CFR !!

   • Cristi
    Monday, 18 March, 2013 at 12:17

    Pe siteul clubului exista teoretic o sectiune dedicata suporterilor si una de chat. Evident, sunt gindite ca si comunicare club-> suporter si nu viceversa. In acelasi timp daca tot a fost gindita o functie de chat (nu stiu daca functioneaza ca nu m-am inregistrat), pe undeva o dorinta de comunicare exista, chiar daca poate cei direct responsabili nu stiu cum sa construiasca un dialog (ginditi-va ca poate e o persoana care e responsabila cu vindut fanioane si trimis invitatii si asta se numeste 'marketing'). Nu degeaba la cluburile mari activitatea asta e externalizata catre agentii gen Sportsfive. O idee ar putea fi si un link intre sectiunea de suporteri a clubului si siteurile suporterilor. Cum spune si Alin, cine nu cere, nu se poate plinge ca nu primeste.

   • caneto
    Monday, 18 March, 2013 at 12:26

    Altii au fost mai prompti :) Uite ce trebuie sa contina mesajul pentru a fi bagat in seama http://www.cfr1907.ro/ro/stiri/2778/fan-club-cfr-1907-cluj-spania-va-multumim/ :)

   • CJ-07-CFR
    Monday, 18 March, 2013 at 13:11

    Atunci te va băga Paszkany în seamă când o să-l asiguri că poți să-i duci 10.000 spectatori în plus la fiecare meci sau ai adunat împreună cu alți suporteri 5.435 euro, donații pentru transferuri. Fă-i rost de bani și o să deveniți prieteni buni. De ce să folosim pseudonime și să ne ascundem sub denumirea Tribunii CFR? Cine vrea să-l tragă de mânecă pe Paszkany, n-are decât să-i trimită email la club, semnat cu numele și prenumele din viața reală. Dacă primește vreo 23.500 emailuri, poate o să citească unul-două și o să bage la cap.

    • Cristi
     Monday, 18 March, 2013 at 13:33

     Chestia asta cu 'o sa ne bage AP in seama' e cam ca aia cu 'tovarasu' prim de la judet'. Multe din doleantele noastre isi gasesc raspunsul mai jos, la nivelul celor care se ocupa zi de zi de club.

   • Dantesc
    Tuesday, 19 March, 2013 at 12:21

    Dinu a mai avut diverse initiative laudabile spun eu si nu numai eu dar au ramas la stadiul de initiativa si nu cred ca e vina lui ca nu s-au concretizat. Vina ne apartine tuturor club/conducere/suporteri dar eu m-am obisnuit cu asta fiindca in afara de a da din gura si din taste in plan virtual in plan real nu facem nimic.Ma rog asta e o caracteristica care apartine ambelor etnii care populeaza acest colt de tara numit Transilvania. Iar pentru delectarea domniilor voastre va invit sa vizionati fotografiile aflate pe siteul KVSC din sezonul 2007-2008 ,fotografii cu tribunele in general si cu galeria in special sau si mai bine din sezonul 2006-2007

 20. Luk2170
  Monday, 18 March, 2013 at 13:39

  Cei 10.000 de spectatori de care vorbeşti se aduc greu (nu imposibil), cu muncă susţinută , cu joc bun al echipei (în special acasă), cu marketing de calitate. Iar atunci când i-ai adus trebuie să îi şi păstrezi, nu să îi trimiţi la plimbare. CFR-ul a adus aceşti spectatori după care, prin declaraţii cretine (de genul: suporterii nu contribuie la bugetul clubului, nu ne interesează decât locul 1, nu ne interesează EL) şi prin jocuri slabe practicate acasă, a rămas cu tribunele aproape goale. Pe suporteri îi interesează EL, îi interesează şi locurile 2-5, şi în primul rând îi interesează calitatea jocului practicat acasă (altfel ar putea sta acasă să urmărească meciul la tv la fel ca unul în deplasare). Orele târzii de desfăşurare a partidelor sunt o altă piedică pt. umplerea stadionului.

  • Cristi
   Monday, 18 March, 2013 at 15:25

   Ai in multe privinte dreptate, dar nu la programarea meciurilor.Acolo decid televiziunea si Mitica. Si nu uita cum au fost programate unele meciuri pe finalul sezonului trecut, asa cu dedicatie...

  • fotbalfan
   Monday, 18 March, 2013 at 22:24

   las' ca se va umple stadionul cand vin oile. si ft bine sa fie asa. echipa aia macar vinde.

 21. kiruj
  Monday, 18 March, 2013 at 18:00

  NOTAREA JUCĂTORILOR DUPĂ MECIUL CU RAPID : azi (18 martie), după meciul de acasă cu cei de la Rapid (în jurul orelor 23.30) voi reactiva softul de notare reactualizat cu datele aferente meciului de astăzi. HAI CFR !! SĂ VINĂ PRIMA VICTORIE DIN 2013 !!

 22. fotbalfan
  Monday, 18 March, 2013 at 22:22

  mi-am pierdut vreo jumatate de ora, iarasi. am impresia ca fotbaliatorii nostri nu vor sa joace. sunt ceva polite de platit conducerii? va las pe voi sa va imbatati simturile cu acest regal. numa' bine!

 23. mircea
  Monday, 18 March, 2013 at 22:32

  la asemenea ciurucuri nu merita sa mergi nici daca te plateste cineva ,penibili rau si cica sunt campioni,eu sper ca banii care-i obtin pe bilete la acest meci sa-i doneze la o casa de batrani sau ceva orfelinat ca la ce arata e o ofensa adusa fotbalului .

 24. nea_Silica_MS
  Monday, 18 March, 2013 at 22:36

  Oare poate exista un meci şi mai tern, şi mai gri? Horică iar pe teren, împreună cu un Valente, lost in space. Poate vom reuşi să câştigăm, dar acest antrenor e egal cu zero. N-are habar de fotbal. Nu înţeleg ce s-a întâmplat cu strălucitorii noştri fundaşi Pinto şi Camora. Au cam rămas fără sevă, săracii. Iar promiţătorul de Maah, pierdut undeva şi el. Atacanţi nu avem, mijlocaşi cu atât mai puţin, fundaşii joacă extrem de slab. Poate iau ceva premiu de la AP...Pentru non-combat...

  • nea_Silica_MS
   Monday, 18 March, 2013 at 23:40

   Parcă-i şi văd pe ăştia doi (adică Paolică şi cu Horica), mergând mână în mână spre soarele ce scapătă la orizont, undeva pe la Estoril. Uau, ce imagine:D

 25. kiruj
  Monday, 18 March, 2013 at 23:30

  DAŢI CLICK AICI PENTRU NOTARE !!

 26. csongi
  Monday, 18 March, 2013 at 23:33

  Absolut EXECRABIL. M-am cam lamurit cu Maah si Obiora: niste petarde. Hora nu inteleg ce cauta pe teren? Unde o fi hiba: primele de champions league neplatite? Pregatirea de iarna ratata? Cum nu sunt astia in stare sa lege 4-5 pase? Sa dea o centrare? Am zis dupa dubla cu Inter sa avem rabdare cateva etape cu Sergio, acum incep sa ma intreb: pana cand sa mai avem rabdare?! Este de neacceptat sa bati joc de fotbal in asemenea hal.

 27. horica
  Monday, 18 March, 2013 at 23:34

  E vai de noi. Se vede ca am vandut ce am avut mai bun. Daca incepem in halul asta si sezonul viitor suntem terminai definitiv. Suporteri din ce in ce mai putini pe stadion, suntem intro mare prabusire de imagine.

 28. dan dan
  Monday, 18 March, 2013 at 23:39

  Meci fabulos.... :))). Un meci care ar trebui premiat cu pentru fair-play, cele doua echipe nu s-au atacat, nu au atentat la linistea portarilor. Dar eu zic ca noi meritam in primul rand acel premiu, pentru ca nu mai batem pe nimeni!!! Deci, azi s-au infruntat doua echipe: una in insolventa, cealalta cu un buget de 15 milioane de euro !!!! Ati vazut voi vreo diferenta? Eu vreau totusi sa ii felicit pe jucatori, pentru ca au gasit pe cineva care sa le dea atat de multi bani si ei sa faca atat de putin.... Una peste alta, A.P. sufla usurat, scapa sigur de cheltuielile cu E.L. ....

  • dan dan
   Monday, 18 March, 2013 at 23:47

   P.S. Revin cu o intrebare care am mai pus-o dupa incheierea sezonului de transferuri, si a "curateniei" de iarna.....Spuneti-mi un jucator de la noi la care cand ajunge mingea va ganditi ca e pericol pentru poarta adversa?

   • fotbalfan
    Monday, 18 March, 2013 at 23:58

    uneori felgueiras si piccolo. fara gluma :)

 29. kiruj
  Monday, 18 March, 2013 at 23:59

  Click AICI pentru notare ! Ceva nu se leagă, prieteni...Nu-l văd bine pe PS, credeţi-mă. Blocajul este mai mult psihic, se vede de la poştă. În fine, sub locul 10 cred că nu putem cădea...HAI CFR !!

 30. botizan
  Tuesday, 19 March, 2013 at 00:11

  Dar totusi ganditi-va ca acesti jucatori castiga in jur de 10.000 de euroi/ luna!!!!(si mai mult), asta insemnand peste 40mii lei si cel mai slab.... Acesti bani pt 4-5ori 90minute/luna sa dai totul din tine, ca antrenamentele sunt cum sunt (banuiesc ca nici acolo nu-i mare stresul...), nu-i rau nu? Oare cati dintre suporterii CFR-ului castiga 10% din acest salar????? V-ati pus vreodata aceasta intrebare???? Si cred ca va respectati locul de munca de zeci de ori mai mult ca acesti maimutoi in frunte cu antrenorul ''perfect'' care probabil si dupa acest joc este multumit si este mandru de ce au produs jucatorii lui.... DEZASTRU, nici de liga judeteana nu sunt

  • thedarkside
   Tuesday, 19 March, 2013 at 00:24

   Trebuie sa fii prost rau sa-i dai 10.000 euro pe luna lui Hora sau Godemeche

   • csongi
    Tuesday, 19 March, 2013 at 08:05

    Nu e prostie. Se cheama inginerie financiara.

 31. poisonremedy
  Tuesday, 19 March, 2013 at 00:18

  cand vom invata sa dam centrari calumea din corner fiecar centrare nu trece de primu om

 32. Cristi
  Tuesday, 19 March, 2013 at 00:22

  Ca sa ne mai indulcim amarul, o propunere "constructiva".. il aducem pe MIH9 scouter si antrenor?

  • Flacăra Vișinie
   Tuesday, 19 March, 2013 at 02:26

   Numai daca aduce un MISLOCAS.

 33. CJ-07-CFR
  Tuesday, 19 March, 2013 at 00:25

  Minuscule aspecte pozitive: CFR nu a mai ratat atât de mult ca altădată (practic n-a ratat deloc); nu le-am dat nicio șansă rapidiștilor să mai revină și în retur de la 0-2; nu s-a accidentat Hora.

  • nea_silica_MS
   Tuesday, 19 March, 2013 at 07:55

   Din păcate...

 34. thedarkside
  Tuesday, 19 March, 2013 at 00:25

  Noroc ca Rapidul e atat de slab. Practic au avut un om in minus pe teren, cat timp a jucat Pancone

 35. IQ
  Tuesday, 19 March, 2013 at 00:32

  Tocmai am venit de la stadion....90 de minute de impotenta,de lipsa de valoare,cu un fotbal scrasnit ,incalcit si trist din partea a 2 foste campioane( una in insolventa,cealalta cu conturile patronului pline dar care paseste apasat in aceeasi directie) ,cu tribune aproape goale,dominate sonor de racnetele pline de injurii a vreo 300 de asa zisi fani rapidisti.Din nou ,pentru a nu stiu cata oara ,si-au au confirmat valoarea godemeche,hora,valente...Am avut "sansa" de a vedea la lucru 2 noi achizitii.Asa cum le- am am pus diagnosticul valoric lui godemeche si valente dupa primele meciuri oficiale,va pot spune cu certitudine ca Obiora e un mare fas,cu nimic superior lui Godemeche,e o mare greseala sa- l mai tinem de la vara.Maah e mult sub Sougou,are ceva calitati( viteza si o oarecare incisivitate)dar e precipitat si n-are inteligenta lui Moudou ;cum n-are cine sa- l lanseze se zbate ca pestele pe uscat.Dar nu trebuie sa intram in panica : chiar daca am marcat 1( un ) gol in 4 meciuri si nu mai suntem in stare sa batem pe nimeni,avem timp berechet sa reconstruim echipa la vara,ni se dau asigurari ca se lucreaza din greu la transferuri de jucatori liberi si imprumutati gratis (de buni ce sunt),nu mai vorbesc de revenirile decisive dupa un an de stat pe bara a lui Ronny,Sare si Vass...

 36. kiruj
  Tuesday, 19 March, 2013 at 00:44

  DAŢI CLICK AICI PT. NOTARE !!

 37. adrian 4
  Tuesday, 19 March, 2013 at 00:53

  e rusine de echipa este cfr-ul suntem aproape de aprilie si noi nu am castigat un meci in plus ii prelungim astuia contractul ca sa ratam titlu si la nul,Diogo Valente este o gluma de jucator nici de un pusti de 18 ani nu e in stare sa treaca ce sa mai zic de centrari,pe Hora il tine gagicasa in primul 11 ca e angajata lui paszkany in rest el e praf...lista continua si ma intreb oare la anul pe vremea asta cati antrenori vom avea schimbati ca oricum nu se pune problema de titlu nici sezonul viitor

  • adrian 4
   Tuesday, 19 March, 2013 at 00:59

   ce

 38. Cristi
  Tuesday, 19 March, 2013 at 03:01

  Cu ce raminem dupa aceasta mare plictiseala? Felghe si fundasii nu avem ce spune, ca somajul tehnic nu se pune. Hora si Diogo Valente pentru mine depasiti de nivelul adversarului, Deac steril (unde e "mislocasul" lui MIH9 !!!), Maah si Weldon in consecinta stingheri, dar si fara stralucire individuala.Godemeche - suficient de bun sa iti umple 20 de minute cu pase laterale cind esti in avantaj, azi total depasit de situatie. Daca vom continua in acelasi spirit si meciurile cu Astra si Dinamo vom avea foarte rapid o lista a 'transferurilor'.

 39. Saul
  Tuesday, 19 March, 2013 at 07:17

  Cred ca am axagerat cand am scris intr-un post anterior ca in urmatoarele 4 meciuri(Rapid,Petrolul,Dinamo,Pandurii) vom face 5 puncte. La cum aratam e aproape imposibil acest lucru. Cu un asemenea joc si cu asa "determinare" nici la Bistrita nu putem castiga. Nu vreau sa supar pe nimeni,insa ma tot intreb unde au disparut acei cunoscatori ai fenomenului care cu ceva timp in urma sustineau ca PS e de departe cel mai bun antrenor care a calcat in Gruia si ca pregatirea de iarna a fost una ca la carte?

 40. kiruj
  Tuesday, 19 March, 2013 at 07:58

  Poate aducem "3 puncte" de la Budapesta...Am auzit că duminică (24 martie) jucăm meciul de "adio" al stadionului "Albert Flórián" , cu Ferencváros TC...:) Meciul va începe la ora 18.00 (ora RO). După meci stadionul lor se dărâmă (este unul din cele mai vechi stadioane din HU), şi se va construi unul nou (cu sprijinul statului, din ce-am înţeles). Dacă în meciuri oficiale jucăm ca-n amicale, măcar în ălea amicale să jucăm ca lumea, dacă tot ne-au chemat la festivitatea de adio...HAI CFR !!

 41. kiruj
  Tuesday, 19 March, 2013 at 08:03

  PT. NOTE DAŢI CLICK AICI !! Puteţi deschide softul şi urmărind linkuk din stânga site-ului (cel destinat notării după meciul de la Iaşi). HAI CFR !!

 42. caneto
  Tuesday, 19 March, 2013 at 08:29

  Ard de nerabdare sa vina albu cu articolul, poate aflu si eu, care a fost ideea de joc pentru acest meci? Ce sarcini de joc or fi primit jucatorii? Ma rog, exista scuza ca rapidistii s-au plasat prost pe teren, taman in calea paselor de 2-3 metri, totusi am avut impresia ca niciunul n-avea habar cum ar trebui sa ajunga mingea pana la poarta lui Pecanha. Chiar nu tin minte, nici nu cred ca s-a mai intamplat in era Paszkany (imi vine sa scriu in istoria CFR-ului), ca echipa sa nu aiba absolut nici o ocazie de gol.

  • kiruj
   Tuesday, 19 March, 2013 at 09:12

   Tocmai asta-i buba, Caneto...Am mai avut noi "sezoane de refacere" după UCL, dar măcar dădeam nişte goluri, mai câştigam şi noi un joc...Jocul prestat e mult mai slab decât cel de-acu' 2 ani (cu Minteuan), îţi spun sincer nici nu prea văd cum va fi îmbunătăţit...Ceva s-a stricat în iarna asta, ceva s-a rupt după dubla cu Inter. Să ni vină nimeni cu Bastos şi cu Sougou, sunt 2 jucători doar, e drept esenţiali, dar am mai câştigat noi titluri / Cupe / Supercupe şi fără ei. "Vina" pentru această situaţie o au mai mulţi : conducere (declaraţii eronate), staff tehnic (PS pare depăşit de situaţie...), jucători (le doare-n pix, cu "acordul" conducerii), poate şi noi, suporterii. Mai vorbim. HAI CFR !!

   • thedarkside
    Tuesday, 19 March, 2013 at 09:19

    In sezonul ala "de refacere" de care vorbesti, il aveam pe Traore. Chiar daca echipa era foarte slaba, Traore reusea sa mai dea cate un gol (tin minte cand ne-a spus ca nu-i usor sa dai gol cum credem noi). Dar acuma cu cine sa dai gol? Restul echipei e la fel de slaba ca atunci, cu observatia ca lipseste "vedeta". Pana la urma, in orice echipa care se respecta exista cel putin o "vedeta" care e responsabila cu golul...

    • kiruj
     Tuesday, 19 March, 2013 at 09:45

     Da, putem vorbi de Traore, dar am impresia că acum nici măcar el n-ar mai da atâtea goluri...Mingea trebuie "dusă" cumva la golgeter, de acord ? Iar la acest aspect suferim rău de tot. Măcar să văd nişte ratări (cum au fost câteva la Iaşi), să văd ocazii ca să am un alibi...

    • caneto
     Tuesday, 19 March, 2013 at 09:48

     Sorry, în iarna lui 2011 au plecat Y.Kone, Sforzini, Traore şi Bjelanovic, a venit Kapetanos accidentat, am jucat tot returul cu Batin, Bud şi Buş.

     • Cristi
      Tuesday, 19 March, 2013 at 11:30

      A mai plecat si Culio iarna respectiva.Plus Deac plecat in tomana lui 2010. Chiar daca ramasese o echipa de umplutura, in iarna respectiva au fost vinduti consecvent jucatorii care aveau oferte de a prinde contracte mult mai bune si cei care nu mai faceau fata sau era tepe clare au fost vinduti.

      • caneto
       Tuesday, 19 March, 2013 at 11:49

       M-am referit doar la atacanti centrali :) Au mai plecat si altii, de Alcantara imi aduc aminte.

    • caneto
     Tuesday, 19 March, 2013 at 10:01

     Remember, 6 mai 2011, Dinamo-CFR 1-2 (Danciulescu 13 pen - Batin 20, Hora 77) CFR: Mincă - Panin, Cadu, Rada, Veloso - E. Kone, Mureşan, E. Dică, Nicoară - Buş, Batin. rezerve: Nuno Claro, Sare, Piccolo, Bastos, Hora, Peralta, Nuno Diogo

     • Ioan Dacid
      Tuesday, 19 March, 2013 at 10:26

      Pfoai ce petarde aveam si atunci la mijloc : E Dica, Nicoara, dar totusi aveam 2 atacanti tineri romani care doreau sa se afirme.

     • thedarkside
      Tuesday, 19 March, 2013 at 10:44

      Sorry, eu nu am asa memorie buna ca a ta :-)

 43. caneto
  Tuesday, 19 March, 2013 at 10:17

  Matteo Lignani a ajuns la SC Kriens, în 1.Liga Promotion, habar nu am a câta divizie în Elveţia. Sunt în clasament pe locul 8, după echipe ca YF Juventus, Basel B, Schaffhausen, Sion B.

  • Cristi
   Tuesday, 19 March, 2013 at 11:18

   E un fel de divizia C dar cu o serie, dupa super League si Challenge League.

 44. Luk2170
  Tuesday, 19 March, 2013 at 10:35

  Echipa de acum este cea mai slabă pe care a avut-o CFR-ul vreodată, la fel şi conducerea (chiar dacă e aceeaşi). Achiziţiile din această iarnă sunt nule : 1) Maah -- nici pe departe nu e Sougou, e un fel de Rony cu foarte puţină experienţă şi fără simţ al porţii (pe care Rony îl avea) 2) Obiora -- e o catastrofă 3) Muniru -- nu îl văd deloc la joc . Ce este mai grav e că şi aceşti jucători jocă tot mai prost de la meci la meci, au jucat mai bine în primele minute din amicale când încă nu îşi cunoşteau coechipierii. De aici rezultă foarte clar că pregătirrea de iarnă a fost o varză, şi e varză în continuare. Am semne serioase de întrebare acum şi în privinţa lui PS. Cum se face că echipa joacă tot mai slab de la meci la meci şi nu invers ? Cum se face că jucători care erau buni în tur acum sunt modeşti (Camora, Ivo Pinto) nu mai sunt în stare să fugă, nu mai sunt în stare să dea o pasă ? Cum se face că nu avem jucători care nu sunt în stare să tragă la poartă din afara careului ? Aici totul ţine doar de exerciţiu (ca la basket, se exersează cu sute de aruncări). Cum se face că nu avem nici un jucător care nu e în stare să dea o centrare bună ? La fel ţine de exerciţiu. Cum se face că nu avem jucători care nu sunt în stare să dea o pasă simplă? Se vede pe chipul lor cum se chinuie la pase simple de curtea şcolii. Toate aceste aspecte ţin de antrenament. Nu mai vorbesc de pregătirea fizică la care suntem corigenţi cam de mult. Decât să privesc nişte handicapaţi plătiţi regeşte mai bine vă un meci cu nişte puşti, şi un meci de curtea şcolii era mai atractiv decât meciul de aseară. De ce se insistă cu petarde (Valente, Hora, Godemeche, Obiora, ...) ? Sunt mai buni decât Păun, Negruţ, Buş ? Eu sunt convins că nu. Dacă tot nu avem fotbalişti şi nu avem obiectiv, de ce nu ne promovăm proprii jucători ? Ruşine conducerii clubului ! nu merită nici măcar spectatorii pe care îi mai are.

 45. dan dan
  Tuesday, 19 March, 2013 at 10:40

  La "Prohodul dupa Inter" era plin de optimisti care sareau in capul critikacilor.... observ ca ei fie s-au facut critikaci, fie au disparut... A.P spunea aseara ca cele mai importrante transferuri vor fi revenirile accidentatilor, asa ca titlul anul viitor e S.F. Asta cu cele mai bune transferuri sunt revenirile accidentatilor sunt iar o marca inregistrata CFR si ea a aparut in momentul in care nu s-a mai vrut sa se bage bani in aducerea de jucatori. Conducerea viseaza ca accidentatii vor reveni in joc exact la forma dinantea accidentarii (oare l-au vazut pe revenitul Deac?).

 46. kiruj
  Tuesday, 19 March, 2013 at 11:34

  DAŢI CLICK AICI PT. NOTARE !! Puteţi deschide softul şi urmărind linkuk din stânga site-ului (cel destinat notării după meciul de la Iaşi). HAI CFR !!

  • caneto
   Tuesday, 19 March, 2013 at 11:53

   Votez daca schimbi sistemul de notare. Ajung doua categorii: petarda sau catastrofa. Bun, fie 3, dezastru. :)

 47. Barox
  Tuesday, 19 March, 2013 at 11:35

  Pe benzi suntem niste bezmetici, in loc sa latim acasa terenul cu mai mult, noi intram si cu vestitul Hora si cu Valente in centru mereu. Nu apuca fundasul lateral sa faca o invaluire, o combinatie pe lateral ca hop... minge aruncata in careu... pe singurul varf, intre 3-4 fundasi. Cand dam gol asa? Sougou nu se dezlipea de linia de margine... intra in combinatii... acum... bagam capul in pamant (Hora) si incercam sa ajungem pana in poarta daca se poate. Valente e tehnic, stie cu mingea, il vad ca un fel de Emre al turcilor undeva mai in centru, sa lumineze jocul, pe banda se pierde, fara viteza nu apuca sa depaseasca fundasul lateral, iar defensiv e praf, niciodata nu a ajuns sa recupereze vreun balon. Jucam cu 2 mijlocasi la acoperire si Rui Pedro in fata lor... pai nu mai e nevoie de Hora pe-acolo sa incurce si sa aglomereze treburile. L-a mutat pe Maah pe dreapta... din pacate cu aceleasi indicatii... sa ia mingea din banda si sa ajunga cu ea in poarta. La mijlocasii defensivi nu ai cum sa le ceri sa atace... asta e lege... ei trebuie sa aduca mingea la Rui sau pe benzi... ei trebuie sa actioneze cand se pierde mingea... in prima repriza am vazut cateva exemple de recuperari fosrte sus ale celor 2, dar cam putin. Piccolo... sa ne mai lase cu lansarile lui pe sus direct pe varfuri. Camora si prietenul lui de pe dreapta sa faca bine sa urce mai mult in atac, iar varful de careu sa aiba 4-5 ocazii de gol... In felul asta nu credeti ca ne vom descurca mai bine?... Indiferent de jucatorii din teren... ideea e ca trebuie respectat ceva, fiecare sa isi faca treaba.

  • kiruj
   Tuesday, 19 March, 2013 at 12:16

   Exact asta vreau şi eu : o idee de joc ! Şi o idee de joc se poate găsi (şi apoi aplica) oricărei echipe, compusă chiar din petarde...problema mare e cu concepţia de joc, după mine. Aş putea să spun multe lucruri legate de acest aspect, dar hai să mai aşteptăm. În orice caz, lipsa unei idei de joc adecvate aduce efecte demobilizatoare şi pentru echipă (ca grup), şi pentru jucătorii în parte. Jocul nostru seamănă cu o "producţie în gol" , nişte aparate funcţionează, dar nu iese produsul dorit..Trebuie retehnologizare...În sisteme de joc corespunzătoare, în alte conjuncturi de joc, majoritatea acestor jucători (deveniţi peste noapte "petarde") au avut evoluţii peste aşteptări, vezi cazul lui Pinto, Camora, Pedro, etc. În opinia mea problema cea mare nu este la nivelul jucătorilor. HAI CFR !!

   • Cristi
    Tuesday, 19 March, 2013 at 12:55

    Eu tind sa cred ca greseala fundamentala este tocmai faptul ca nu am vindut consecvent jucatorii de valoare in iarna. Hai sa fim cinstiti, jucatorii buni vin la CFR ca sa prinda un contract mai bun ulterior. Ori CL a reprezentat virful de forma si fiecare stie acum ca urmeaza 1-1,5 ani fara expunere. Si m-as oftica sa stiu ca nu pot pleca desi pentru sansa asta am venit la club. Noi ca suporteri ne bucuram ca au ramas citiva jucatori buni (Feghe, Camora, Ivo Pinto, Piccolo) dar uitam ca ei poate nu se bucura sa fie tot aici. Daca tot nu e miza si eu as fi preferat sa fie fortati jucatorii tineri. Umplutura tot umplutura ramine si trebuie valorificata ca atare.

    • kiruj
     Tuesday, 19 March, 2013 at 13:16

     Aşa văd şi eu lucrurile, am şi vorbit despre acest subiect. Trebuia vândut Ivo, Camora şi Kape, poate şi Piccolo. Se mai făcea rost de ceva bănuş, lipsa lor -faţă de ce jucăm- oricum nu s-ar fi văzut, am impresia că au căzut într-o depresie văzând ca au ratat transferul mult visat. În locul lor puteam foarte bine promova câţiva tineri (care au încă motivaţie), să nu mai vorbesc de "petardele" şi "umpluturile" (care în momentul aducerii lor la CFR -toţi!- au fost consideraţi talente uriaşe). S-a aşternut o stare de frustrare / delăsare peste echipă , puţinele ambiţii rămase au fost "retezate" de conducere prin declaraţii, iar PS săracul nu prea înţelege aceste psihoze ceferiste, şi mai pune şi el o lopată peste toată nenorocirea asta cu strategiile lui de joc nu foarte potrivite. Hai, că va fi bine, să mai aşteptăm liniştit...HAI CFR !!

    • nea_silica_MS
     Tuesday, 19 March, 2013 at 13:17

     Cand zici de jucătorii tineri, mă gândesc la vreo 10-12 tineri vlăjgani de mare perspectivă. Și de fapt câți avem? Vreo 3-4? Dacă-i aducem înapoi pe Adofo, Lignani și tinerii (sau mai puțin tinerii) jucători împrumutați la alte echipe, poate încropim o echipă de tineri... Probabil că nici aceia nu ne-ar face mai de rușine decât aceștia...

    • CJ-07-CFR
     Tuesday, 19 March, 2013 at 13:23

     Ce zici tu este absolut monstruos. Nu pot să cred că un suporter face propagandă vinderii tuturor valorilor, ca să rămână loc din belșug pentru mediocrități sau non-valori. Parcă vorbești de România, nu de o echipă de fotbal. Hai să-i lăsăm pe olimpici și pe cei cu creier să zburde prin lume, că noi ne descurcăm și cu nulitățile. Uită-te câți suporteri se duc la meci să-l vadă pe Hora, față de cei care se duceau pentru Renan, Sougou, Culio. Soluția nu e să vindem 11 valori, ci să păstrăm 11 valori. Se numește continuitate.

     • Cristi
      Tuesday, 19 March, 2013 at 13:40

      Stiu ca e o abordare cinic

     • Cristi
      Tuesday, 19 March, 2013 at 14:16

      Ca suporter îmi doresc o echipa buna si motivată ! Dacă nu e posibil, întrebarea e care e raul cel mai mic : jucatori buni dar blazati sau jucatori neexperimentati dar care încearcă sa-si valorifice șansa. Mie Diogo Valente îmi lasa mereu impresia ca atita vrea. Atunci prefer un Paun care sa rupă gazonul si la final sa îmi lase impresia ca atita poate. Dacă jumatate din titularii de CL nu bat Iasiul vad asta ca pe o bataie de joc. Dacă jumate din titularii echipei de juniori obtin același rezultat, am de ce sa ii susțin.

    • caneto
     Tuesday, 19 March, 2013 at 13:25

     Nu ştiu ce părere îsi făcea UEFA dacă-i vindeau pe toţi, sau ce măsuri lua pentru desconsiderarea competiţiei, şi-aşa n-au rămas decât 17 jucători, parcă, pe lista necesară la manşa dublă cu Inter.

     • Cristi
      Tuesday, 19 March, 2013 at 14:06

      Sunt si campionate unde lista s-a închis la 1 Martie. E drept, nu in vestul Europei.

 48. tgv cluj
  Tuesday, 19 March, 2013 at 13:16

  Haideti dragii mei, sa vedem si acum partea plina a paharului. Prin acest rezultat de egalitate ne-am securizat pozitia a saptea din clasament, deci suntem mai buni decat in ''era Minteoan'' atunci cand am terminat pe 10. :) In plus mai suntem calificati si in semifinalele cupei, deci e clar ca am ajuns la acel ''next level'' dorit. :) Lasand acum gluma la o parte, eu deja sunt satul de acest parcurs penibil al echipei noastre din primaverile anilor impari. Aceste perioade din viata echipei noastre sunt de-a dreptul umilitoare pt noi suporterii ceferisti. Eu inteleg multe, inteleg chiar si ca acum se incearca pregatirea sezonului urmator, dar nu poti ca tot din doi in doi ani sa te umpli de penibil in halul asta. Daca nu te intereseaza locul pe care te clasezi la finalul sezonului, - ceea ce pt mine e aproape de neconceput, caci pe cand inca mai jucam fotbal eu doream sa castig orice meci jucat cu prietenii in fata blocului ori in curtea scolii, -atunci arata ceva fotbal macar in meciurile jucate acasa ca sa nu-ti indepartezi toti suporterii de la stadion. Macar incearca sa ii faci fericiti pe cei ce dau banii aia pe bilet si sa ii determini sa mai vina la meci si la alte partide. Tin minte ca in urma cu vreo 15 - 20 de ani, echipa orasului meu se clasa undeva pe pozitiile 4 - 6 in divizia secunda. Era o echipa bunicica atunci la Satu Mare, cu Ciprian Mozacu in prim plan, dar nu indeajuns de buna ca sa traga la promovare, iar o promovare in prima liga in acest colt de tara echivaleaza in ochii suporterilor cat un titlu de campioana a tarii pt cei de la Cluj, asta ca sa intelegeti mai bine comparatia. Deci sanse la titlul de campioana a diviziei secunde nu mai erau in acel sezon, insa mergeai la stadion cu drag, si stiti de ce ? Pentru ca in meciurile de acasa nu scapa nimeni fara cinci goluri incasate. Tin minte ca in acel sezon in deplasare Olimpia inregistra rezultate mediocre, acasa insa era o echipa cu adevarat redutabila, punand osul si jucand si pt noi cei ce o sustineam din tribune, iar oamenii veneau la stadion pt a urmari ''masacrul'' pe care simteau ca il vor vedea in direct. Si aceasta corida, cu Olimpia in postura toreadorului si cu adversarele ei in cea de victima sigura, a tinut intreg returul acela. Vedeti dragi tribunisti, eu sunt calit in meciuri din astea aparent fara o miza mare si probabil din cauza asta in general nu fac o mare tragedie atunci cand CFR-ul are si sezoane mai proaste. Pur si simplu inteleg ca asa e la fotbal, nu poti fi mereu numarul unu si asta pt ca mai ai si adversari care si ei isi doresc enorm sa te depaseasca in clasament si care adeseori pt a-si realiza obiectivul recurg chiar la tot felul de tertipuri pt a te da jos de acolo de unde te-ai cocotat. Ce nu pot intelege e insa letargia aceasta ce ne cuprinde primavara din doi in doi ani, lipsa asta de atitudine a jucatorilor pe care dorim sa-i urmarim si sa-i sustinem. Deci, pe mine nu neaparat locul din clasament ma doare, ci jocul penibil pe care il presteaza ai nostri. De aceea, pentru a trece cu bine peste perioada asta mai proasta din viata echipei noastre, eu ca suporter alb-visiniu ma voi considera deja mort la meciurile favoritilor mei, pt ca doar considerandu-ma asa si nemaiavand nici o pretentie pana la finalul campionatului, pot suporta umilinta asta la care ne supune draga noastra echipa, bineinteles cu girul si buna stiinta a dragilor nostri conducatori. In minutul 29 al meciului de la Vaslui dupa ce zburasera dintii lui Milanov pe gazonul echipei moldave il sunam pe fratele meu ca sa discutam despre cele intamplate in acele prime minute din returul asta condensat. Optimist din fire cum e el, mai optimist chiar si decat mine, avea inca ceva sperante pt sezonul asta. Eu insa i-am spus atunci ceea ce n-am apucat sa scriu pana acum pe ''Tribuna'' si anume, ca atitudinea josnica a capitanului nostru din acea prima jumatate de ora, s-ar putea sa fie pt noi suporterii alb-visinii, semnalul conducerii noastre pt sezonul ce urma. Adica spus mai pe sleau, asa cum si-a bagat Cadu piciorul in penaltyul acela si in dintii bulgarului de la Vaslui, la fel isi va baga piciorul si conducerea noastra in acest sezon de primavara. Acela a fost defapt anuntul capitanului si a conducerii noastre ca am abandonat lupta in acest sezon, ori stim ca cele mai grele infrangeri pentru oricine nu sunt acelea in care ochii i-s cuprinsi de lacrimi, ci acelea in care renunta sa mai creada in visul sau.

  • Saul
   Tuesday, 19 March, 2013 at 17:21

   Cu alte cuvinte: Nu dor nici luptele pierdute, nici ranile din piept nu dor, cum dor acele brate(picioare) slute care să lupte nu mai vor. Imi place sa vad ca prietenii tribunisti citeaza din oameni dragi sufletului meu,cum a fost si acest marturisitor al temnitelor comuniste Radu Gyr! Astfel de indemnuri la lupta ar trebui auzite mai des si la clubul nostru drag,doar ca IM sigur n-a auzit de el,ca au avut grija tovarasii sa-l tina ascuns.

 49. Romanescu
  Tuesday, 19 March, 2013 at 14:19

  Bai, fratilor ; trebuie re-re-adus nea' Ando , ca atunci luam Campionatu' !! Da' . ma ameteste PS-leu' asta cu o tactica "pe inteles , din care nu pricep nimic ... "!!! Io cred ca, daca intram urmatoarea formatie , jucama mult mai bine : AlbuSB (Lengyel A+Retardila rezerve, ca-s mai batrani ) portar, Florinaccio fd, Kiruj + 007 centrali (007 are si dintii sparti din alte lupte) , Caneto fs, Nea Silica mjd , Io(c-am mai jucat pe postu' asta si amu' am o conditie fizica mult mai buna decat cei care s-au pregatit in Spania)mjc, Calin Cocora (ca le stie pe toate ... ) mjs, Flacara Visinie (ca-i mai viu) es, IQ , varf ( ca are IQ ), dan-dan (se cearta bine cu "albitri" si presa si le-o spune-n fatza). Apoi , vin rezervele ... Ehe , cate rezeve avem !!! Da', sa lasam gluma , fratilor ; ce-i de facut ? O luam de la zero ?

  • kiruj
   Tuesday, 19 March, 2013 at 14:32

   Aş fi foarte fericit dacă această echipă a ta s-ar aduna la un moment dat...Cine ştie, poate chiar în vară...HAI CFR !!

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 19 March, 2013 at 15:01

   Păi de aia merge totul ca naiba, că oamenii nu-s bine puși pe posturi. Eu n-am ce căuta fundaș central, că n-am jucat decât o singură dată pe postul ăla. Eram o combinație de Gabi Mureșan cu Diogo Valente (mijlocaș defensiv/extremă dreapta), dar cu viteza lui Sougou, șutul lui Renan (în coborâre sub bară) și clarviziunea lui Trică. Nu că mă laud, dar puteam deveni un jucător mare dacă se accidentau restul...

   • kiruj
    Tuesday, 19 March, 2013 at 15:27

    OK, te băgăm la mijloc, eu mă descurc şi singur în spate...;)

  • Flacăra Vișinie
   Wednesday, 20 March, 2013 at 01:00

   Eu ma vad un numar 9 impins care da pase filtrante cu "no look pass". Si nu vreau sa ii iau locul lui Valente ca s-ar putea sa nu se vada diferenta. Si vreau sa execut penalty-urile ca am batut o data unul in liceu (era de fapt de la 7 m) si a intrat in poarta, nici eu nu stiu cum.

 50. Luk2170
  Tuesday, 19 March, 2013 at 14:29

  Cea mai bună pregătire pt. sezonul viitor ar fi fost acum, în acest retur. Cele mai bune meciuri de pregătire sunt meciurile oficiale. Trebuiau trase pe dreapta toate petardele şi formaţi jucătorii pt. noul sezon. Aşa am ajuns să antrenăm petarde (care nu ne sunt de nici un folos, mai rău, fac umbră terenului care se ditruge vizibil de la meci la meci) în speranţa că poate le vindem cumva (pe ăştia nu îi ia nimeni, nici gratis). O echipă cu buget de 15 mil arătată mai rău decât una falimentară. Conducerea clubului şi-a bătut joc de suporteri (în special de cei cu abonamente), iar consecinţele lipsei suporterilor se vor resimţi amarnic peste 2 -3 ani.

 51. kiruj
  Tuesday, 19 March, 2013 at 14:38

  DAŢI CLICK AICI PT. NOTE !! Puteţi deschide softul şi urmărind linkul din stânga site-ului (cel destinat notării după meciul de la Iaşi). HAI CFR !!

 52. Cristi
  Tuesday, 19 March, 2013 at 14:41

  Cam asa vad si eu situatia. Ca sa incepi in forta campionatul trebuie sa ai o echipa cit de cit formata, rodata si motivata. Fie ca ne place sau nu, ajungem invariabil la tema jucatorilor valorosi. Aici trebuie sa fim cu capul pe umeri, nici unul nu vine la noi pentru ca asa a visat in copilarie ci pentru ca primeste sansa unei expuneri internationale pe care nu ar aveao la locul 8 din Portugalia sau locul 4 din Serie B in Italia.Iar sansa expunerii are rost doar daca ulterior este fructificata intr-un contract avantajos. Nu este nici o rusine sa cumperi si sa vinzi la timp, mai ales daca 'marfa' e perisabila (durata contract, motivatie etc). O alta categorie sunt asa zisele talente din Romania. Daca ne uitam retroactiv in ultimii4-5 ani, nimeni nu a confirmat. Fie ca vorbim de Hora, Ganea, Bus, Batin, Nicoara samd, toti au venit ca si sperante de mina a doua (altfel intrau in bataia pustii clanului albanez) si toti au sfirsit intr-o automultumire a unei vedete de provincie care a prins contractul vietii, recte valoare de Bistrita si Medias dar contract triplu.

  • Ioan Dacid
   Tuesday, 19 March, 2013 at 17:22

   Bus e produs de noi din cate stiu.

   • Cristi
    Tuesday, 19 March, 2013 at 18:17

    Scuze, ma gindeam l

    • Cristi
     Tuesday, 19 March, 2013 at 18:51

     Scuze,ma gindeam la Bud.

     • Ioan Dacid
      Wednesday, 20 March, 2013 at 09:56

      Imi pare raui dar Bud a confirmat de prea a confirmat la CFR. Ne-a adus al doilea tiltlu iar drept rasplata Mandorlini l-a lasat inafara listei de UCL. Ia ghici ce psihic , ce tragere de inima a mai avut Bud dupa acest episod?

     • Ioan Dacid
      Wednesday, 20 March, 2013 at 09:58
 53. vinicius
  Tuesday, 19 March, 2013 at 17:38

  Noul antrenor e deja in joc de glezne. Are drept obiectiv clasarea pe locurile 2-10, iar in perspectiva reconstructia echipei pentru sezonul urmator. Nu va pot divulga numele noului, poate daca veti insista...

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 19 March, 2013 at 17:50

   Nu știu de ce insiști cu Uhrin, când se știe bine că e total incompatibil cu rigoarea de la CFR!

  • kiruj
   Tuesday, 19 March, 2013 at 18:11

   Insistăm ! Vrem un nume, "capul lui Moţoc vrem"...:)

 54. gica10
  Tuesday, 19 March, 2013 at 17:53

  Cel mai anost meci facut de CFR de la '76 incoace.......eu asa joc n-am mai vazut la echipa.Atata impotenta,lipsa de viziune si idei.Probabil PS s-a gandit ca in a 2 a baga pe Muri si Weldon si schimba fata jocului.Asta facea si Conceicao si Jorge Costa........dar avea axul central asigurat si Ronny distrugatorul!Acum daca incepi cu Maah varf( si nu mi se pare normal sa-l jignesti pe Ronny comparandu-l cu el,pentru ca nu suporta comparatii.Iar comparatia cu Sougou este o blasfemie) ai rupt orice sansa.Acest jucator nu este varf si nu stiu daca vom avea ocazia sa ne lamurim cu el in banda.......poate i s-au terminat sansele.Putea in cel mai rau caz sa inceapa cu Bus si sunt convins ca ar fi avut argumentele necesare in batalia cu fundasii rapidisti. Apoi obsesia lui PS pentru Valente continua......astept primul dribling a lui!Degeaba acuzam conducerea ca nu avem jucatori.Pai Nicoara in returul lui Minteoan a fost jucator de baza cu realizari.Si echipa aia nu poate fi comparata sub nici o forma cu cea lui Minteoan!Acum s-a hotarat ca Nicoara nu-i bun si i s-au oferit sanse suplimentare lui Valente.Iar in dubla cu Inter neincluderea lui Deac a fost pusa pe seama alegerii lui Hora.Dar daca stau bine sa ma gandesc Valente a stat pe banca. Aseara cand a intrat Weldon s-a vazut ca are calitate si putea sa realizeze ceva,dar trebuia adusa mingea spre careul rapidistilor..... Nu poti spune ca plecarea a 2 jucatori determina acest joc steril.Exista o stare de neincredere la echipa si o presiune a lipsei rezultatelor.Am observat la PS o incercare de schimbare a liniilor de la meci la meci care nu cred ca poate fi solutia castigatoare.Echipa trebuie sa aiba continuitate si trasee in joc. Asta-i ca-n bancul cu Bula cand avea frica ca nu i se va deschide parasuta..........asa si eu spun,ca acum ar fi culmea sa ne bata si pinguinii.......ca de meciurile cu echipele de sus nu mi-e asa frica; Astea or sa iasa la joc.........

 55. kiruj
  Tuesday, 19 March, 2013 at 18:16

  CLICK AICI PT. NOTARE !! Puteţi deschide softul şi prin linkul din stânga site-ului (cel destinat notării după meciul de la Iaşi). HAI CFR !!

 56. halley
  Tuesday, 19 March, 2013 at 19:52

  Dupa un sezon de povestit nepotilor, cand am luptat singuri impotriva tuturor, cu meciuri din 2 in 2 zile, cand s-a creat un val de simpatie pentru echipa noastra sa ajungem intr-un asemenea hal denota un amatorism incredibil. Din aceasta stare de moarte clinica nu se poate iesi numai cu un soc puternic la echipa, cu parere de rau dar trebuie dati afara jucatori (multi!) impreuna cu antrenorul.

 57. botizan
  Tuesday, 19 March, 2013 at 20:26

  si totusi, un articol nou mai vedem si noi? ca asta a fost dezbatut pe toate partile.

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 19 March, 2013 at 22:20

   S-ar putea să apară articolul lui Albusibiu, dacă-l începe și apucă să-l termine. El e foarte tipicar și revede fiecare meci de 3 ori înainte să scrie cronica. Ori la meciul ăsta fac pariu că a adormit de vreo 20 ori la reluări.

   • dan dan
    Tuesday, 19 March, 2013 at 22:39

    Eu nu cred ca a reusit sa revada meciul asta de 3 ori...

 58. Retardila
  Tuesday, 19 March, 2013 at 22:07

  Pe postl de rezerva a celei de a doua rezerva de portar il nominalizez pe Texy, ciobanescul meu german pe care l-am antrenat de la "juniori III" pana la maturitate numindu-l Nuno Claro pana nu a mai ascultat de adevaratul sau nume :)) ------In pauza mare chiar am putea trage o miuta cu prietena noastra Stela a lu' Artois?

 59. musat
  Wednesday, 20 March, 2013 at 06:34

  Ramaneti pe loc , in curend va intra Ulise sa strige ca v-au furat arbitrii .

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>