Monday, Jul. 16, 2018

Din_amoc

Written By:

|

Sunday, 7 April, 2013

|

Posted In:

|

66 Comments

Din_amoc

Insucces după insucces. Ratare după ratare. Mereu un vârf de gheată până la gol, mereu impresia că se putea mai mult mult, mult mai mult, întotdeauna o porţie zdravănă de frustrare. Nu se poate să nu-ţi ieşi din fire după toate marile ratări ceferiste, după ce vezi că un meci ce este sub control total, scapă printre degete din cauza unei singure erori. Mai trist este că de-acolo începând totul cade în vrie, că minţile intră în ceaţă, că furia ia locul ideilor, o trudă întărâtată dar neputincioasă, o zbatere pe uscat. După un astfel de episod ca meciul cu Dinamo, zău că, mai mult ca niciodată, te cam apucă amocul!

Impresia pregnantă care rămâne acum este cea din primele 63 de minute, atunci când CFR-ul avea supremaţia. Felul neghiob în care s-a luat golul şi pierderea lucidităţii până în finalul meciului se înscriu ambele în acelaşi gest: ne pregăteam să servim prima victorie, dar, alunecând pe o “coajă de banană” numită Maftei, am scăpat tăvile pe jos. Zob s-a făcut totul! Cioburile nu se mai pot pune la loc, erorile sunt ireparabile, chiar şi numai una costă mult, mult prea mult. Deşi din acest meci va rămâne doar rezultatul final şi entuziasmul dinamoviştilor triumfători, îmi vine greu să trec cu vederea pentru lungile perioade în care CFR-ul chiar a arătat bine, în care s-a prezentat ca o forţă veritabilă. Măcar raportul ocaziilor mari avute şi, mai ales, amănuntul că Bălgrădean este văzut unanim drept omul meciului, ar trebui să ne spună cât de injust este deznodământul.  La cum au decurs lucrurile, din rău în mai rău, ceea ce mă miră este că Axente a fost blocat de Felgueiras. Un 0-2 ar fi pus capac distorsionării pe care o dă tabela pentru acest meci. Dar, haideţi să ne întoarcem puţin către septembrie. Pe Arena Naţională CFR-ul a învins cu 1-0, cu un gol marcat nu în minutul 63, ci în 64, după un meci cu mari ocazii de ambele părţi. Lucrurile parcă îşi recapătă un oarecare echilibru, nu?

Cum s-a ajuns la o nouă înfrângere, deşi de data aceasta linia de mijloc (cea hotărâtoare pentru succesele noastre) a funcţionat mult mai bine decât în ultima vreme? O eroare de joc şi una de logică. Eroare de joc a fost vizibilă, Maftei executând o alunecare ce a avut doar rolul de a aşeza pe tavă mingea pentru Dănciulescu. Probabil unul dintre cele mai uşoare înscrise dintre cele 200+ date de old-boy-ul dinamovist, un gol la care cota de participare a lui Maftei este undeva la măcar 60-70%. Vă aduceţi aminte de duminică, de la Ploieşti? Centrare pe jos de pe dreapta, minge scăpată printre mâini de Felgueiras… Acum avem aceleaşi elemente, doar că Maftei în loc de Felgueiras. Cât de mult contează aceste erori atunci când focusul este la poarta cealaltă, când se irosesc şanse după şanse? Sunt capitale, răstoarnă total raportul de forţe. De la a şti că mai sunt 30 de minute în care să încerci tot arsenalul aflat la dispoziţie, cu calm, ardeleneşte, deodată vezi că se aleargă cu disperare o egalare cât mai rapidă, pentru a forţa apoi victoria, singurul rezultat acceptat. Deşi mai erau 30 de minute până la final, atitudinea jucătorilor şi a băncii tehnice a fost cea a unui meci aflat în prelungiri. Fără răbdare, cu întreaga echipă aruncată cât mai sus peste adversar, un asediu asediat el însuşi de către timp.

 
Eroarea de joc are o semnătură în teren, care însă doare este inexplicabila opţiune tactică a lui Paulo Sergio. Deşi Weldon a fost destul de iscusit la Ploieşti, preferatul pentru titularizare a fost Kapetanos, o chestiune ce s-a dovedit ilogică în contextul în care au evoluat lucrurile. Kapetanos a fost decuplat total de restul, a fost vârful ce se cerea căutat prin nenumărate centrări şi atât… De ce să ne punem singuri piedică, de ce să ne limităm opţiunile? Weldon văd că este privit acum de către Paulo Sergio ca un soi de vârf retras, dar, ştim foarte bine, sezonul trecut se descurca de minune şi ca vârf împins. Kapetanos a avut randament minimal – doar o minge deviată către Rui Pedro, pentru ratarea uriaşă din minutul 7. În rest, în cel puţin 3 situaţii majore am fi avut nevoie ca de aer de viteza lui Weldon, de polivalenţa lui de a lovi mingea şi cu capul, dar, mai ales, de a-şi depăşi adversarul direct, în duel 1 la 1. Cu Kapetanos toate aceste situaţii de aur pentru a da golul izbăvitor şi a rezolva astfel partida au fost o penibilă suferinţă.

E ilogic să controlezi absolut mijlocul, cu Mureşan şi Obiora, să ai şi două aripi în formă, precum Deac şi Camora, foarte agile şi utile, ca adversarul să-şi piardă omul de ordonare a jocului (Cătălin Munteanu) şi, cu toate astea, să risipeşti toată dominarea cu un vârf fix, imobil şi nesusţinut (fiindcă nici Rui Pedro nu stă prea aproape de careu). Partea cu adevărat îngrijorătoare este că efectele acestui tip de tactică fuseseră deja testate chiar cu o săptămână înainte, în chinul de la Ploieşti. Aşadar, de ce trebuia să repetăm ceva ce n-a funcţionat?

Se spera oare că vom avea posesie mai mare decât la Ploieşti, că vom împinge jocul peste dinamovişti şi vom livra zeci de centrări? Da, am avut posesie mai mare, am avut şi centrări (din faze fixe dar şi din acţiune), dar la final, după ce tragem linie, obţinem un mare zero. Şi aici este de lucrat. Cornerele executate de Deac n-au fost tocmai nereuşite, dar parcă lipseşte coordonarea, un plan tactic la aceste faze. În trecut ştiam clar: Sougou ataca pe scurt, Cadu şi Piccolo pe lung. S-au dat foarte multe goluri astfel. Acum fundaşii noştri se pierd la astfel de faze (unde chiar ar fi necesari), Kapetanos este ţinut cu dinţii, iar ca să ajungem să aşteptăm ceva de la Camora sau Rui Pedro parcă e prea de tot. Multe centrări trec peste tot careul mic şi nu atacă nimeni pe lung. Asta inspiră a lucru lăsat la voia întâmplării.

Iar ca tot dezastrul să fie complet, am mai avut şi poticnelile lui Maftei – singura soluţie logică, avându-i pe Rada şi Cadu suspendat şi pe Nuno Diogo… nici n-are rost. Maftei a fost depăşit o dată de Alexe în prima repriză, apoi a avut greşeală fatală la gol, apoi, a desăvârşit dezastrul cu încă un plonjon disperat şi inutil la faza la care puteam încasa al doilea gol. Degeaba a fost exact în restul timpului, 3 astfel de greşeli distrug o apărare.

A nu se înţelege greşit. Scopul nu este să lovesc în Kapetanos sau Maftei, să-i scot doar pe ei ţapi ispăşitori pentru înfrângerea de ieri. Ştim foarte bine ce aport au avut amândoi în anul şi în sezonul trecut, cu cât s-au făcut fiecare utili. Dar, analizând punctual, pe ultimele meciuri, ei nu reprezintă acum decât reţeta spre un şir interminabil de cazne, unele accidentale, cum sunt erorile de la faza X sau Y, altele previzibile, precum desele şovăieli sau neputinţa de a mai depăşi un adversar direct – asta cu atât mai grav când aceştia poartă nume neglijabile în divizia A, precum Dandea, Grigore sau Muşat.

Măcar Sepsi şi Panin pot contrabalansa bilanţul final, pot bifa ceva realizări ofensive, Deac şi Camora au ca argument o zbaterea continuă pentru a destabiliza jocul (cu şi fără succese), iar Obiora a arătat o creştere importantă faţă de nivelul de la Ploieşti. Din păcate nimic nu este de-ajuns dacă nu se poate da lovitura decisivă şi dacă există scăpări la temelie. Kapetanos nu a reuşit decât să-l evidenţieze pe Bălgrădean (grecul nu avea voie să rateze lovituri de cap, măcar atât să facă!), la fel şi Mureşan, cu cele 2 lovituri libere venite din tunul său extraordinar. Echipa are nevoie însă de mult mai mult, faptul că notăm 4-5 ocazii într-un meci nu este suficient. În campionatul trecut era un raport de succes de 1 gol la 2 ocazii. Acum avem 6 meciuri, cu suficiente şanse de a marca şi doar 2 goluri. Blocaj psihologic sau doar blocaj logic? Cred că s-a instaurat deja o teamă de ratare. Tocmai aceasta duce la greşeală. Ţine şi de nivelul individual, dar şi de jocul colectiv, acolo unde se pare că nu există relaţii de joc. Rui Pedro face demarcările instinctiv, dar nu are luciditatea de a găsi întotdeauna cea mai favorabilă continuare, Mureşan este doar un fundaş central ajuns prin experienţă deosebită în postura de mijlocaş (cică) ofensiv, Kapetanos ar vrea dar nu are zvâcnire, iar Weldon, fiindcă nu este încă reintegrat complet în lot, ia acţiuni pe cont propriu, înşiră câte 2-3 adversari din dribling. Dar, se vede clar,  nu există niciun liant între oricare 2 piese.

Există însă disperare, de fiecare dată, cea care a urmat şi acum de la 0-1. Aruncând în teren toate resursele băncii, spre o ofensivă disperată, n-a rezultat nimic. Patru atacanţi n-au fost în stare să scoată măcar o ocazie, iar asta grăieşte de la sine. Sigur, mai sunt câteva decizii de arbitraj discutabile, dar a ne ascunde în spatele lor ar fi o greşeală, fiindcă înainte de toate trebuie să asumăm noi neajunsurile ofensive.

În privinţa arbitrajului şi cele 2 goluri anulate la Kapetanos, cred că prima decizie a fost corectă. Kapetanos nu a încercat să păcălească pe nimeni, mingea i-a picat pe mană, dar henţul e evident. La al doilea gol există însă mari probleme de acceptare a deciziei, a fost un contact care nici la baschet nu cred că s-ar fi dat. Totuşi, să observăm că Tudor a fluierat înainte ca mingea să fie lovită de Kapetanos. N-aş numi această decizie ca viciere. La nivel ideatic există o discuţie care trebuie făcută. De ce şi până când vor mai fi delegaţi arbitri din Bucureşti la meciurile la care doar un partener este echipă bucureşteană? Dacă în privinţa altor arbitri, din alte oraşe, acest lucru nu e permis, atunci ce anume îi face atât de speciali pe bucureşteni, pe arbitri precum Deaconu, Tudor? Valoarea, calitatea de neegalat?Cum rămâne cu ideea de echitate apriorică? Este, trebuie să admiteţi, un aspect de privit suspicios, exact ca jucarea Supercupei la Bucureşti, fără nicio motivaţie a regulamentului, împotriva unei echipe locale. Chiar trebuie ca toate regulile să se facă de la Bucureşti? Sediile, comisiile, mass-media, toate sunt acolo, oare cat se vom mai juca de-a aparenţele de egalitate?

Într-o etapă cu rezultate bizare (ca să nu le zic suspicioase), o victorie cu Dinamo ne-ar fi apropiat la doar 6 puncte de podium, distanţă recuperabilă până la final. Aşa, cu încă o înfrângere cu greutate de plumb, cu 9 puncte până la podium şi doar 9 etape rămase, campionatul este oficial încheiat. Dacă a tunat şi fulgerat conducerea clubului până acum într-o aşa manieră, atunci aceastră amăreală  cu Dinamo cred că ar putea detona vulcanul. Sper totuşi să nu se ia decizii pripite, să se adopte o altă metodă de comunicare internă şi externă, să se caute cu cât mai mare sinceritate partea fiecăruia de vină. Acum ar fi poate momentul unei noi şedinţe făcută de Cadu în vestiar, nu credeţi?

Share This Article

Related News

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(66) Readers Comments

 1. lastony
  Sunday, 7 April, 2013 at 17:00

  multe(poate prea multe)s-au spus despre acest meci si innainte si dupa.daca se merita, daca nu.Oare pentru ce mai tragem?Eu zic ca in formula asta cistigam cupa lejer.Spalam sezonul apoi....

  • albusibiu
   Monday, 8 April, 2013 at 10:38

   Cu 2 goluri in 6 partide, rezulta ca intr-o dubla mansa semifinala de Cupa vom marca exact 0,66 de goluri. Nu te lasa pacalit de rezultatul Astrei cu U, nu asta le e valoarea. Pentru ceea ce a fost acolo, sunt curios, de pilda, ce cota avea U la pariuri.

 2. CJ-07-CFR
  Sunday, 7 April, 2013 at 17:08

  Mr.White, ești sigur că n-ai greșit subiectul caricaturii? După mine, Kapetanos a fost mai bun decât extremele lăudate de tine, Deac și Camora, ba pot să-l adaug și pe Rui Pedro celor doi. La primul gol anulat (henț clar), Kape i-a ridiculizat pe fundașii dinamoviști. Dacă-l lovea mingea în umăr, nu în braț, acum era erou. La o singură fază l-aș fi dorit pe Weldon în locul lui Kapetanos: în prima repriză, când l-a ocolit prea larg pe Bălgrădean și n-a avut viteza brazilianului să finalizeze.

  • caneto
   Sunday, 7 April, 2013 at 17:58

   Corect, exista si o dovada incontestabila ce sustine vorbele tale: lista notelor acordate de mine in tabelul lui kiruj. :)

  • dan dan
   Sunday, 7 April, 2013 at 18:15

   de acord cu tine...si mie mi s-a parut bizara: "două aripi în formă, precum Deac şi Camora, foarte agile şi utile"... Kapetanos s-a straduit, a facut ce stie el, adica a lovit mingea cu capul, ba mai mult a reusit sa isi utilizeze si picioarele la datul in minge....

  • albusibiu
   Monday, 8 April, 2013 at 10:51

   Mai mult ca oricand, in acest meci aripile au functionat, au dat suficiente centrari bune dpdv calitativ. Doar 2 aparitii ale lui Kapetanos la finalizare este totusi prea putin.Sa luam aportul varfului nostru si din alta perspectiva, fiindca goluri stim ca n-a dat: cate mingi pierdute? Cate suturi pe poarta? Cand a fost ultima data cand l-ati vazut pe Kapetanos depasind un adversar? In prima repriza au fost nu una, ci doua faze la care Kapetanos daca avea si viteza a III-a (sau a IV-a) reusea sa ajunga mingea inaintea lui Balgradean (a mai fost o lansare pe finalul primei reprize, la care Kapetanos a fost de o lentoare infioratoare). Nu zic ca nu se straduieste, cred ca despre niciunul dintre jucatorii nostri nu putem afirma asta, insa conteaza si ceea ce reuseste. Kapetanos se zice ca va fi vandut la vara. Cine l-ar lua, vazand meciul de ieri? Cat despre Camora si Deac, amandoi au ajutat la tinerea jocului sus, in terenul advers, lucru cu care fusesem cam dezobisnuiti, dar au si reusit sa si rupa ritmul de joc deseori. Da, ca nu i-a iesit niciunuia ceea ce reusea Sougou, e perfect adevarat, dar aceste accelerari sunt singurele care cred ca pot face diferenta la jocul static, de divizia B, practicat in campionatul nostru.

  • albusibiu
   Monday, 8 April, 2013 at 10:53

   Mai e ceva in privinta golului cu hent. Daca mingea il lovea in umar nu in mana sarea 3 m in fata, nici urma sa mai aiba control asupra ei. La acea faza stopul pe mana, desi involuntar, a fost decisiv pentru ceea ce a urmat,

   • nea_silica_MS
    Monday, 8 April, 2013 at 11:12

    Care naiba e regula aia cu intenția? Că doar mingea i-a sărit pe mână lui Kape, nu a întins Kape mâna s-o devieze sau să se folosească de ea. Deci inteție ciuciu. Ori e henț dacă mingea atinge mâna unui jucător, ori e henț doar dacă există intenție de a juca mingea cu mâna și de a trage folos. Aiurite sunt regulile FIFA.

    • albusibiu
     Monday, 8 April, 2013 at 12:04

     ... ori daca acel jucator comite un avantaj siesi/dezavantaj adversarului major prin atingerea mingii cu mana. Oricum, citeam ca regulile se schimba, ca dupa noile recomandari pentru arbitri, se va fluiera hent mult mai rapid.

     • nea_silica_MS
      Monday, 8 April, 2013 at 13:46

      Mai bine pentru noi... Că dacă arbitri au dreptul să judece intenția, vai de... capul nostru :-)

 3. luis
  Sunday, 7 April, 2013 at 17:27

  Cu tot respectul, nu sunt de acord cu cateva lucruri din aceasta analiza. In primul rand, Obiora nu cred ca a incercat o pasa mai lunga de 5/8 metri, s-a limitat sa paseseze in spate sa nu piarda mingea, a jucat cu frica. La gol s-a repetat faza de la Ploiesti, dar aici vinovat este si Sepsi. Deac mi se pare haotic, alearga degeaba, fara nici un sens. Sunt de acord in privinta lui Maftei. DEPASIT total. Placut surprins de Panin si in special de MURESAN. Fara Muri suntem morti. Lipsa dintre titulari a lui Weldon nu o inteleg. Tudor este un jeg, dar meciul l-am pierdut din cauza ratarilor.

  • pora
   Sunday, 7 April, 2013 at 19:00

   tudor nu e un jeg, e parte a sistemului, meciul urmator va fi alt jeg, apoi altul, apoi iar tudor, uite asa life goes on, ca doar cfr pare ca s-a obisnuit cu asta

  • albusibiu
   Monday, 8 April, 2013 at 10:57

   Obiora a fost in mare crestere fata de ceea ce aratase la Ploiesti. Nu a dat lansarile in adancime ale lui Muresan, dar s-a vazut o pofta mai mare a lui de a juca si pozitiv. Te contrazic, nu a dat doar pase in spate de aceasta data, ci a fost omul care i-a alimentat foarte des pe Deac, Pedro sau Camora. La faza golului, o interventie corecta a lui Maftei rezolva totul, de aceea spun ca el poarta marea vina. Altfel, acolo putem enumera si faptul ca Piccolo nu a blocat in flanc, ca Sepsi era prins in alta parte si, uite asa, impartim vina in 10 parti.

 4. AVALON1
  Sunday, 7 April, 2013 at 19:10

  Dragii mei , despicati firul in patru degeaba . Campionatul asta era "jucat" inca din ultima etapa a celui trecut ....Nu suntem lasati si nu avem valoarea ( inca ) sa luptam si cu celelalte echipe si cu sistemul . NU se va schimba nimic la anul , asa ca , sau ne intarim SERIOS , sau "la revedere" . Am avut un noroc extraordinar campionatul trecut ( altfel nu luam titlul, va amintiti golul lui, ei bine , MAFTEI????) , acum vedem reversul medaliei .Cat despre meciul cu Dinamo , am jucat bine , zic eu , avand in vedere jucatorii avuti de antrenor la dispozitie ....Weldon probabil pleaca la vara , poate nu vrea sa-si prelungeasca contractul, poate nu-l mai vrem noi....cine stie, dar cred ca de aceea nu prea joaca "politica firmei" . Ramanem cu Kape , care incearca , dar nu prea poate , si cand poate il rezolva fluierasii....In aparare cu Panin si "clasa" lui Maftei...Cat despre mijloc....ce sa mai zici ?! Si totusi , 80% din meci am jucat fotbal , dar nu a fost ziua noastra. Problemele vor incepe la vara , repet , sau ne intarim sa putem bate adversari + arbitri + comisii (vezi suspendarea lui Cadu comparativ cu cea a fraierului care l-a lovit cu cotul pe Kape ) se pare ca tot "sistemul" isi face o repetitie finala , in asteptarea sezonului viitor , au inceput-o la sfarsitul campionatului trecut , acum se perfectioneaza. SUNTEM FURATI PE FATA IN FIECARE MECI , si lipsa de atitudine a conducerii le da apa la moara. De ce nu am dat in judecata FRF , asa cum se lauda PAsky dupa meciul cu U????????De ce nu dam in judecata sport.ro asa cum se lauda Pasky? De ce stam capra , si mai si aplaudam ?????? Suntem doar la 4 ( patru ) luni distantza de cel mai bun an din istorie - titlu , tururi preliminare cu 4 victorii din 4 , 10 puncte in CH L . Sa nu disperam inca ...Insa , in afara de Felghe ,Muresan , Pinto , Cadu , poate Sare si Deac nu vad nici unul dintre jucatorii pe care-i avem acum sa aiba valoare de titulari intr-o echipa care vrea sa aiba success intr-un sezon in care vom avea ABSOULT totul impotriva noastra . La vara avem nevoie de cel putin 6-7 titulari peste valoarea a ceea ce avem acum in lot , altfel suntem terminatzi inainte de a incepe, exact ca anul asta (calendaristic ) .Camora , Godmeche , Muniru ,Vass, Picollo rezerve decente , dar in rest NU AVEM NIMIC , doar ballast .Vara care urmeaza va fi poate cea mai importanta de la promovarea CFR-ului incoace .Suntem ca un boxer la podea, aproape KNOCKED UP . Avem puterea de a ne ridica de la podea si castiga meciul ? Well , wait and see :O) .

  • Ioan Dacid
   Sunday, 7 April, 2013 at 19:43

   Nu imi plac astfel de comentarii. Ce vina are LPF daca noi ne batem joc de echipa, daca dupa un sezon de CL aducem jucatori ca Muniru,Obiora si Maah. Ce vina are LPF ca pe noi nu ne intereseaza primavara(omg primavara) Europa League. Astfel de lamentari is alibi-uri bune pentru echipele meci, oare noi tot la conditia asta am ramas?

   • AVALON1
    Sunday, 7 April, 2013 at 20:04

    Nu trebuie sa ai un IQ foarte ridicat sa intelegi ce am scris, si a evalua realitatea nu este sinonim cu " lamentari si scuze " . Daca ai nevoie de "traducere" , cu cea mai mare placere , altfel, nu te mai face de ras cu replici pe langa subiect , nu mai da cu batzu-n apa, ok :O) ?

    • Ioan Dacid
     Monday, 8 April, 2013 at 09:01

     Eu nu m-am legat IQ-ul tau. Nu te-am atacat la persoana deci te rog sa pastrazi o anumita decenta. Au scris si altii pe aici, faptul ca te ascunzi dupa greselile (uneori evidente de arbitraj) este un alibi care nu te ajuta deloc pe termen lung. Cu ce te simti mai bine daca iti plingi de mila? Iar legat de LPF sa zicem ca ne-a piscat de multe ori dar nu LPF-ul, arbitrii sau observatorii de joc ne-au facut sa nu ne recuperam jucatorii(poate ca unora va este ok faptul ca Deac nu mai joaca aproape nimic dupa accidentare, ca Sare inca nu a revenit pe teren desi trebuia sa revina in 2,3 luni, ca Vaas s-a reaccidentat dupa ce a avut un deget fracturat). Nu cred ca Dragomir a impus miserupismul legat de dulb cu Inter sau legat de returul campionatului, nu cred ca el sau altii din comisie au zis ca o participare in Europa League ne da sezonul peste cap(a fost chiar un articol pe tema asta pe aici). Iti intelg frustraile legate de fluierasi dar de aici pana a face un capat de tara si mai grav sa zici ca nu suntem lasati sa castigam e cale luuuunga. Daca ai chef de atacuri la persoana si pe viitor te rog evita-ma, nu trebuie sa fie 2 persoane cu aceiasi idee. O zi buna fara lamentari.

  • ulise
   Monday, 8 April, 2013 at 09:14

   Nu avem o echipa grozava ca valoare si mai ales ca forma. Dar, asa schioapa cum e, ar fi fost inaintea Stelei la final de tur. Asa slaba cum pare, ar fi avut 9 puncte mai mult in aceste 6 etape de retur. Echipa e slaba: nu poate castiga impotriva arbitrilor. Iar esecurile aduc neincredere suplimentara. Daca nu se distruge "alinierea planetelor", nu avem nicio sansa nici sezonul ce urmeaza. Ne-ar trebui o echipa exceptionala (si asta presupune multe investitii inteligente) ca luptam cu acest flagel in teren. Iar sa investesti masiv pentru a lupta cu sistemul, fara a avea nicio garantie ca nu ramai bataia lor de joc, e un sacrificiu prea mare pentru vremurile pe care le traim. Asa ca, mai degraba renuntati la vise si sperante de marire, sistemul nu le mai permite. Vom sustine o echipa de pluton, fara niciun obiectiv. Patronii nu vor mai investi, jucatori de valoare nu vor mai veni in atari conditii. Bataia de joc se va dilua, caci vom fi fost deja infranti de sistem. Asa ca, cu bani mai putini si mai ales cu mai putina umilinta, vom fi o echipa de pluton. Conducerea s-a complacut in joc de glezna cand putea clarifica lucruri si a oprit demersuri juste de auto-aparare. Avem o echipa mult prea bulversata de mizeria din Liga1. Si minunile sunt rare, de aceea sunt minuni. Iar elanul este retezat de mult. O echipa decenta, care in ciuda atator accidentari si suspendari si plecari, are valoare de podium. Fotbalul e un sport de moral, iar moralul e decimat metodic. Liga1 nu mai e competitie sportiva, e o batjocura nationala. Arbitrii sunt oameni si pot gresi. Dar una e hazardul erorilor relativ echilibrate, alta e ceea ce se intampla cu CFR sezonul asta si nu numai, cam de la demisia lui Costa incoace.

 5. kiruj
  Sunday, 7 April, 2013 at 19:17

  M-ai pus pe spate cu caricatura lui Kape...:) Ca să încep de la spate : Da, exact asta am simţit şi eu azi dimineaţa, că e timpul ca Ricardo să mai facă o şedinţă...Poate n-ar strica nici câteva şuturi în fund la unii, sau poate chiar nişte palme, că tot a devenit expert stomatolog...:) În rest, cu Maftei m-a lămurit definitiv. Va avea o mică statuie în inima mea pentru acel gol cu Voinţa, dar omul nu mai poate. Între timp a mai trecut o noapte (şi câteva ore de somn benefic...), aşa că mi-a mai trecut supărarea exagerată vizavi de PS, dar înclin să "persist" în a-l defini mai degrabă un bun teoretician şi expert al sistemelor de joc, dar (nu scăpăm de "DAR" niciodată...) ele parcă-s rupte de realităţile lotului şi ale competiţiei în sine. Sau, rupte -în primul rând- de realităţile CFR-ului "postmodernist" / "postdecembrist", unde toate trofeele au fost obţinute nu neapărat în baza unui joc elaborat şi supratehnicizat, ci mai degrabă pe determinare, pe răutate pozitivă, pe atitudine, adică. Putem presupune la el şi nişte competenţe de scouter. În schimb , foarte prost ca MOBILIZATOR, de obicei e primul care intră în degringoladă (chiar dacă o maschează destul de bine) când o buturugă mică (=greşeala lui Maftei) răstoarnă căruţa (jocul într-adevăr promiţător), şi atunci vin schimbările aiurea, jocul de tip "focu' la ei", criza de timp, etc. Da, Alex, recunosc că jocul a fost bun (poate cel mai bun joc din 2013 la nivelul primelor 63 de minute), cu o permanentă impresie că nu avem cum să ratăm de-această dată victoria...Dar când am dat peste buturuga aia mică, era clar (ŞI AICI E BUBA!), că nu se va mai schimba nimic !! Nu mă bag prea tare în analiza aşezării şi a sistemului (corect descris de tine), eu aş insista pe partea de blocaj psihologic, această gaşcă trebuie scoasă cumva din acest coşmar / blocaj, că altfel pierdem ocazia de-a profita de această minunată ocazie de-a testa lotul, de-a avea meciuri "amicale" la dispoziţie, pentru pregătirea semifinalei cu Astra. Mai sunt şi alte de spus, Alex, hai să-l mai păsuim puţin pe acest PS (cu care nu am absolut nimic personal, cum se spune, şi care are un comportament ireproşabil, poate mult prea curat pentru mizeria din fotbalul nostru...). Nu voi fi foarte iubit pentru părerea următoare, dar o spun totuşi : trofeele câştigate în ultimii trei ani (cu precădere cele trei titluri) au fost posibile în primul rând : 1......datorită unei mobilizări generale a "resurselor umane" din lot (aspect psihologic), 2......datorită unei lupte "underground" asumate şi tranşate cu mafia/caracatiţa dâmboviţeană, de regulă cu metodele lor (aspect strategic, dacă vrei), şi 3......datorită unei filosofii de joc adesea simplist, uşor de înţeles, bazată pe un ax central bătut în cuie (Cadu-Muri), cu apărare beton şi cu efort susţinut de toată echipa (aspect tehnic), ponderea între cele trei elemente fiind -în opinia mea- egală. HAI CFR !!

 6. 7burg
  Sunday, 7 April, 2013 at 19:18

  Se vede clar ca o sa-l vedem pe Kape in fiecare meci pana la sfarsit-ul campionatului titular. Omul trebuie vandut, dar la cum joaca cine sa-l ia ? Sa ne rugam sa faca un DVD bun pt fraieri :))..Hora a disparut, de el am scapat...mai sunt si altii pe lista..Maftei, Sepsi...Maftei e depasit, iar Sepsi mereu e acolo cand primim gol, oare de ce ? Doar coincidenta ? NU, ei (Hora, Maftei, Sepsi) sunt jucatori pe care nenorocul ii urmareste..asta e..de unul am scapat, Maftei e pe locul 2, sa vedem cum ramane cu Sepsi...Camora e mai bun ca fundas stanga si sper sa-l revad pe acest post. Echipa creste, asta se vede cu ochiul liber, iar daca o tinem tot asa la anul o sa fim o adevarata echipa de temut :)...doar pe faza ofensiva trebuie adusi jucatori de valoare si o sa castigam campionatul fara probleme.

 7. morero
  Sunday, 7 April, 2013 at 19:20

  faptul ca conducerea nu protesteaza impotriva lui Tudor mi se pare o acceptare a fapului ca si ei au umblat la arbitri si se simt cu musca pe caciula. iar referitor la neintroducerea lui Weldon, e clar ca avem un nou antrenor in tribuna, nea Arpi, care vrea sa fie mai tare decat alt antrenor din tribuna, nea Gigi ciobanul. Poate il introduce in teren si pe Iuliu Muresan sa inscrie el, ca astilalti is impotenti, mama lor de fotbalisti.

 8. gica10
  Sunday, 7 April, 2013 at 19:29

  Dupa aspectul jocului meritam o soarta mai buna.Dar nu-i asa ca sa castigi trebuie sa inscri!Noi n-am reusit acest lucru pe teren propriu......este de neinteles evolutia echipei din acest campionat pe teren propriu. Da Albule am castigat in tur cu gol in min 60 si ceva,dar jocul l-am controlat ca o echipa mare cu vreo 6 ocazii uriase,cu 11m neacordat la Kape,cu decizii ale piticului Avram contra noastra.Dinamo in acel joc a avut o ocazie mare pe final prin Steliano Filip.Ce s-a schimbat din toamna este probabil registrul tactic.Acum jucam mult mai tacticizat,poate exagerat........ Cat despre utilizarea lui Camora in banda prefer sa nu ma pronunt.Mi-a parut fara personalitate,insipid.As prefera sa-l vad fundas lateral.Nu stiu daca cea mai buna solutie in aceasta criza este gasirea dupa fiecarui joc a vinovatilor.Daca mergi pe firul actiunii de la gol pe toti ar trebui sa-i bagi in ecuatie de la Camora care era inexistent,la Picolo care s-a intors,la Sepsi care era prin careu,Maftei care a ratat interceptia........dar cum am spus nu ne comportam demn cautand vinovati si demoland jucatorii dupa fiecare partida.Ar trebui sa strangem randurile pentru partida din Cupa. Problema principala este lipsa increderii.

  • albusibiu
   Monday, 8 April, 2013 at 11:03

   Camora era cea mai buna solutie de avarie pe stanga. Restul au fost incercate: Hora, Valente, chiar si Maah...Ne-au scos peri albi. Si in cazul lui Camora si al lui Deac gasesc multe scuze din cauza acestor motive subiective: unul e obligat sa joace pe un post ce nu-l caracterizeaza (chiar si asa a deschis frumos jocul in cateva momente, la invaluirile lui Sepsi), iar celalalt mai are nevoie de cel putin 3-4 luni pana sa depaseasca socul psihologic al unei accidentari la genunchi.

 9. kiruj
  Sunday, 7 April, 2013 at 19:31

  Click AICI pt. a da note !!!!

 10. Zsolt
  Sunday, 7 April, 2013 at 19:39

  Mr Albu, consider ca de departe a fost cel mai bun meci facut de echipa in 2013. Ei, ca n-a intrat, ca tudorel a scos mingea din poarta, ca i-a dat galben lui Muri pentru simplul fapt ca a fost pe teren , astea- s deja istorie. Sunt multe daca, dar trebuie sa recunoastem ca la fel anul trecut am castigat meciuri in care nu am jucat nimic iar arbitrul ne-a mai si ajutat(din greseala) vezi meciul de la Sibiu. Este la fel de adevarat ca miticii si-au bagat coada inca din returul anului tecut in ciorba, dar atunci l-am "transferat" la timp pe Ando , care mai are ceva spate p-acolo altfel era adio campionatul trecut. Parerea mea sincera este a PS este prea elegant pentru campionatul nostru si parca ideile lui sunt departe de a fi inteles de unii jucatori, plus indolenta , blazarea etc.... Trebuie sa recunoastem ca nu suntem in stare sa dam gol, iar aici este doar o problema mentala. La fel in aparare, cand luam goluri pe greseli de cascadorii rasului , tot o problema mentala este. Acum ca terminam pe 7 sau pe 10 chiar nu este nicio diferenta dar cupa ar fi imperios necesar de castigat. Deoarece nici Astra nu merge bine, deci lejer le putem scoate din competitie la ce joaca si giurguvenii.. Dar aici insa ma tem de tudoreii care ne vor arbitra..... Chiar glumeam la meci ieri , cum ca tudor nu a vrut sa dea galben lui grigore deoarece vrea sa mai arbitreze si saptamana viitoare pe dinamo...(tudor a arbitrat dinamo-astra din etapa trecuta, acum cfr-dinamo si poate va arbitra si dinamo u saptaman viitoare....) Succes CFR!

 11. vass bela
  Sunday, 7 April, 2013 at 21:05

  Parerea mea despre ce lot avem am expus-o de mai multe ori, rezultatele penibile imi dau dreptate . Pe PS l-am apreciat la inceput, dar treptat mi-am pierdut increderea in el . Pt jocul cu Dinamo i-as reprosa urmatoarele : 1) e prostie sa incepi un joc acasa cu un fundar pe post de extrema, in speta Camora 2) folosirea lui Kape si nu a lui Weldon, de neinteles tinand cont de evolutiile lui Kape din acest an 3) Camora schimbat tarziu si folosirea inadecvata a lui Weldon 4) urmatoarele schimbari facute cu doar 10 min inainte de final, lucru de neacceptat 5) folosirea extremelor invers fata de piciorul de baza, ceea ce merge doar la cei care pot utiliza si celalalt picior , ceea ce la noi nu este cazul 6) ultimele doua schimbari au aratat o stare de disperare, nepermisa la un tehnician care se respecta 7) tactica de joc, cu mingi lansate spre Kape, fara alte idei tactice 8) inexistenta ideii tactice la centrari, respectiv din centrarile defectuoase rezulta slaba pregatire a lor la antrenamente . Cam atat am obsrvat, suficient sa afirm, ca ( din nou ) antrenorul trebuie schimbat ! PS. Pt Kiruj. Am urmarit cu sufletul la gura finala la hochei, ma bucur enorm pt titlul cucerit, al saptelea consecutiv de SC Csikszereda . Daca ar fi urmarit meciurile si bosii CFR-ului, ar fi constatat, ca cele 4 victorii din finala s-au datorat in mod hotarator cehilor di echipa, deci TRANSFERURILOR REUSITE, deci un management impecabil ! Felicitari sincere echipei si inimosilor suporteri !!!

  • kiruj
   Sunday, 7 April, 2013 at 21:36

   Mersi, Béla, am fost şi eu bucuros, cu toate că n-am mai fost la meciuri de foarte mult timp (ruşine să-mi fie, mai cu seamă că am şi jucat hochei în tinereţe...). Aveam şi noi un antrenor ultra-super din Suedia (parcă), dar la un moment dat a venit o serie neagră în Liga MOL (nu-i exclus că şi jucătorii au pus umărul...), aşa că omul a fost trimis la plimbare şi s-a recurs la eterna mantă rea a hocheiului ciucan, Gal Sanyi, o adevărată legendă locală. Ca de obicei, echipa a revenit, a pierdut la limită finala MOL, câştigând în schimb finala naţională cu braşovenii (în fapt nişte ciucani vopsiţi...).

 12. Saul
  Sunday, 7 April, 2013 at 21:08

  Daca Rui Pedro sau Kapetanos ar fi reusit s-o bage-n poarta din pozitii ideale,in prima repriza,astazi n-am mai fi vorbit nici de blocaje psihice,demiterea lui PS,sau despre nenorocitu' de Tudor. Mai mult decat nesimtirea lui Tudor, ma revolta atitudinea si lipsa de reactie a celor din conducerea noastra,vis a vis de aceste greseli repetate impotriva CFR-ului. Daca lor li se rupe nu stiu ce sens mai are sa ne agitam noi pe aici.

 13. vass bela
  Sunday, 7 April, 2013 at 21:17

  Si apropo de management . Arpi a spus zilele trecute, ca in iarna s-au facut transferuri bune . Deci la vara ...

 14. FCD-Cluj
  Sunday, 7 April, 2013 at 21:46

  Am fost ieri la meci si din tribuna nu mi s-a parut ca Pantelis ar intra in top 5 ''cei mai slabi'' de pe teren. Deac si Maftei in schimb cred ca sunt in primii 3. Referitor la Weldon, intr-adevar imi cam statea inima in loc cand era la minge, dar mi s-a parut ca nu joaca la capacitatea lui maxima. Am fost putin dezamagit de galeria CFR-ului, in care au fost cam putini suporteri. Ar fi fost frumos un duel (civilizat) intre galerii. Poate o sa fie la anul cand cele doua echipe se vor bate la titlu (sper). Pana atunci castigati cupa si bateti 5steluta. Succes in continuare!

 15. halley
  Sunday, 7 April, 2013 at 21:52

  Un meci frumos, dinamic, cu ocazii de ambele parti, posesie buna, dominare copioasa, nu stiu daca in prima repriza Dinamo a iesit din terenul lor, suturi, parade etc. Ma bucur pentru acei suporteri care prefera sa vada un fotbal frumos, au sanse mari sa mai vada cateva meciuri spectaculoase pana la sfarsitul campionatului, rezultatul nefavorabil? Pe cine mai intereseaza? Mai bine sa avem un joc placut ochiului si sa terminam pe locul 7 in campionat. Bravo ! Despre PS, multe nu sunt de spus, il prefera pe Kape in conditiile in care nu avem nici un jucator care sa centreze, cred ca am avut 100 de cornere si centrari, una singura a ajuns la el. Cand a facut acea dubla schimbare eram sigur ca meciul s-a terminat. M-am lamurit si cu Bus, asa la prima vedere are vrea 8-10 kg in plus, despre Maah..., mai bine ma abtin. Sepsi ca la Milano, in loc sa faulteze la mijloc il lasa pe dinamovist sa paseze, fix in zona lui pe care a lasat-o descoperita. Il rog pe patron sa iasa in continuare la televizor si sa-si ameninte jucatorii ca-i da afara si ca se simte umilit.

 16. ulise
  Sunday, 7 April, 2013 at 21:57

  Ce face conducerea in fata straniei coincidente a erorilor de arbitraj potrivnice noua? 5 din 6 nu e intamplare. Nu avem echipa atat de buna incat sa batem si arbitrii. Si chiar de vom avea o echipa mai buna la vara (revin accidentatii, suspendatii, revine increderea, mai remaniem lotul), daca nu se rezolva chestiunea cu "alinierea planetelor" totul va fi in zadar. Doar sa ne facem sange rau. E cel mai penibil campionat de cand ma stiu, in care competitia si-a pierdut orice urma de sportivitate si echilibru. In curand, echipa va fi parasita si de suporteri, dar si de finantatori. Caci cu sistemul nu te pui, iar daca te pui si nu lupti pana la capat e si mai rau.

 17. kiruj
  Sunday, 7 April, 2013 at 22:18

  Daţi un click AICI pentru notare ! HAI CFR !!

 18. Cfr_Atlanta
  Sunday, 7 April, 2013 at 22:35

  Criricam jucatorii...Poate e timpul ca Arpi sa aduca un antrenor valoros .Eu mi-am pierdut increderea in PS. 8 meciuri fara victorie ...e prea mult.

  • CJ-07-CFR
   Monday, 8 April, 2013 at 01:05

   Lui Hora nu-i ajunge un antrenor valoros. Trebuie vreo doi... Culmea este că ți-ai pierdut încrederea exact în antrenorul care a oferit cu larghețe încredere jucătorilor care nu meritau nicio încredere. Nu cred că există un antrenor atât de slab pe acest Pământ încât din cauza lui să nu se câștige măcar un meci din 8, deși jucătorii ar fi dorit să obțină victorii glorioase. Eu nu mai cred demult în schimbările de antrenori la CFR. Acoperă doar gafele și hibele de caracter ale celor din conducere.

  • Ioan Dacid
   Monday, 8 April, 2013 at 09:07

   Mie mai grav mi se pare faptul ca nu am dat nici un gol inca pe teren propiu, desi am jucat cu Otelul, Rapid(care e insolventa) si Dinamo(care sincer nu mi se pare ca are cine stie ce aparare).

 19. Cristi
  Monday, 8 April, 2013 at 02:05

  E interesanta curba tuturor antrenorilor. La inceput vin cu rezultate pe termen scurt, ii declaram cei mai buni sau candidati sa imbatrineasca la club, apoi se uzeaza, ii vedem petarde, dupa care timpul estompeaza lucrurile si incepem sa vedem o imagine idealizata. La ce sa ne asteptamin urmatoarele 12 luni? Eu propun tripleta Minteuan, Costa, Andone.Primul va termina sezonul cu juniorii, ca doar n-o sta Maftei sa asculte de un pulifrici de fost jucator medicru. Din vara , lotul va fi 'garantat Costa' ca Vanghelie la sectorul 5 ca trebuie adusa o echipa din Portugalia iar in primvara cind rezultatele vor avea o mica sincopa pe motive de palinca la sedinta tehnica va fi reinscaunat Andone, de data asta cu garantia ca poate sa isi faca si cavou in care cimitir vrea el si cu pla lui, indicatii tactice pe care sa 'le deie' bancii de rezerve ca pe teren oricum va dicta Cadu va lua titlul numarul 4.

 20. andrei
  Monday, 8 April, 2013 at 04:38

  Eu cred ca se insista cu Kapetanos in locul lui Weldon din motive pragmatice: Weldon isi termina contractul la vara, pe cand Kapetanos fie va continua aici, fie va fi vandut, e bine sa aibe jocuri in picioare. Oricum, mie nu mi s-a parut ca a jucat prost fiindca la urma urmei, a dat doua goluri care l-ar fi facut jucatorul meciului daca nu ar fi fost anulate. Mie personal Camora mi s-a parut cel mai slab de pe teren daca il excludem pe Maftei cu greselile lui. Nu cred ca e neaparat vina lui, dar poate ca pur si simplu nu e facut pentru pozitia de mijlocas dreapta. Rui Pedro insa a facut un joc destul de bun si sper ca treptat sa-si revina la forma din toamna. In rest, nu m-a deranjat prea mult scorul final fiindca singurul obiectiv care mi se pare accesibil in returul asta e Cupa.

 21. saliceanu
  Monday, 8 April, 2013 at 07:54

  Domnie'ti multzam, intru destul de rar pe'aici, avand si altele mai bune de facut. Nu pierd insa nimic. Ajunge daca mai arunc o geana cam la...o luna. Scenariu'i asa: cand merge bine echipa, curg laudele si toata lumea'i prouda sa fie ceferista, ii de'o viata ase si inca dinainte. Explicabil entuziasmu'...cartile's scumpe, ba inca si alea de la anticariat. Vine si vremea cand echipa cam scartaie si nu'i in stare de nimic, cum ii acuma de exemplu. Asta'i momentu' cel mai distractiv, care ma face sa vin mai des pe'aici: odata la 3 saptamani. Cand, incep criticile: nu'i bun ala, nu'i bun celalalt, ti'am zis io!, ba io am zis primu', critici terminate, mai toate prin indemnul " Hai CFR", ca dovada a criticii pline de dragoste, salvand astfel criticul de oprobiu' dictaturii majoritatii, care l'ar putea critica pe critic, sifonandu'i ego'ul in public. Noroc ca io nu's ase tributar ca altii fricii de'a fi judecat, si vad in continuare 22 de idioti care fug dupa o besica, si altii mai de minune ca ei care'si pierd vremea de pomana cu primii....care si aia'si pierd vremea. No, acuma ca v'am aratat oglinda, defulati.

  • Retardila
   Monday, 8 April, 2013 at 15:20

   Ma, cred io ca si tu bei prea mult...! Ase-i??

   • saliceanu
    Monday, 8 April, 2013 at 19:19

    Tu te faci cam mult, ase'i ?

 22. Gavrilo
  Monday, 8 April, 2013 at 11:20

  Cu echipele din L1, cu lotul in care CFR ii are pe Kape, Weldon, Rui ajutati de Muri, Deac si cateodata de Pinto si chiar Rada -la loviturile libere si cornere, nu ar trebui sa existe meciuri in care clujenii sa nu marcheze cel putin doua goluri in deplasare si trei acasa!

  • Ioan Dacid
   Monday, 8 April, 2013 at 12:13

   Pentru inceput eu as dori sa vad primul gol de pe teren propiu chiar daca arbitrul iti anuleaza 2.

 23. kiruj
  Monday, 8 April, 2013 at 12:20

  Daţi click AICI pt. note !! Pe la orele 18.00 voi opri softul. HAI CFR !!

 24. ulise
  Monday, 8 April, 2013 at 14:02

  In cateva etape vom ajunge in zona fierbinte a retrogradarii. Ca acolo ne impinge "alinierea planetelor". Cum sefii nostri au fost orgoliosi si sunt inca cu nasul pe sus, sistemul ii executa fara mila. Vae victis!

 25. luk2170
  Monday, 8 April, 2013 at 14:09

  Nu are rost să ne enervăm pt. rezultat era previzibil -- nu avem cu cine să dăm gol şi nu avem fundaşi centrali. Jocul a fost mai bun datorită evoluţiei mai bune a mijlocaşilor dar atât. Echipa are nevoie de minim 6 jucători de caltate în toate compartimentele (2 fundaşi centrali, 2 mijlocaşi de construcţie, 2 atacanţi) şi mai are nevoie de un antrenor bun. PS m-a lămurit total -- face aceleaşi greşeli de la meci la meci (titularizarea lui Kapetanos şi Obiora) -- asta se numeşte prostie. M-a bucurat totuşi evoluţia mult mai bună a lui Deac (nu speram la o revenire a sa) şi a lui Sepsi. Rui Pedro va muri speranţă, la fel ca Hora. Trebuie doar să ne înarmăm cu multă răbdare şi puterea de a suporta umilinţele până la noul sezon. Apoi om mai vedea dacă se ţine patronul de cuvânt (am rezerve serioase să îl cred).

 26. ulise
  Monday, 8 April, 2013 at 14:58

  Patronul nu va mai arunca cu bani. Nu are rost. Alinierea planetelor e dovada fortei sistemului. Asa ca, renuntati la vise de marire pentru sezonul ce vine!

  • Cristi
   Monday, 8 April, 2013 at 15:53

   Sa stii ca eu unul nu as avea nimic impotriva si sa ii vinda pe toti care pot aduce bani seriosi si sa scape de umplutura. O echipa foarte tinara, cu juniori proprii, motivata, care sa joace un fotbal frumos poate fi o solutie si pentru un sezon in care planetele au o anumita constelatie.

 27. traian
  Monday, 8 April, 2013 at 15:36

  1.Kape va fi titular pana la sfarsitul campionatului pentru ca trebuie sa plece pe bani, iar Weldon pleaca oricum fara bani. 2.Chiar si atunci cand am jucat prost, arbitrati corect, am fi castigat. 3.Dupa marile grosolanii de arbitraj impotriva noastra arbitrii respectivi au fost delegati ostentativ si la etapa urmatoare. 4.Cele 10 puncte din CL au inversunat si mai tare fortele oculte din fotbal. 5.Pentru o „super echipa” care sa invinga sistemul nu sunt posibilitati, iar cu o echipa chiar mai buna decat celelalte din Liga, n-avem nici o sansa sa mai luam campionatul (de data asta este implicat si politicul). 6.Sunt de acord cu tot ce a scris Ulise.

 28. tegean
  Monday, 8 April, 2013 at 15:38

  ,,La al doilea gol există însă mari probleme de acceptare a deciziei, a fost un contact care nici la baschet nu cred că s-ar fi dat. Totuşi, să observăm că Tudor a fluierat înainte ca mingea să fie lovită de Kapetanos.,, . În rezumatul de la ştirile sportive TVR, această fază nu e amintită.

 29. luk2170
  Monday, 8 April, 2013 at 16:01

  Nu sunt de acord cu varianta că nu sunt bani pt. a reface echipa -- sunt poveşti de adormit copii. Echipa trebuie construită cu cap (nu trebuie aruncaţi bani pe fereastră -- cam asta s-a întâmplat în ultima vreme), trebuie bine condusă şi bine pregătită. Se pot face multe lucruri şi fără foarte mulţi bani, totuşi investiţii zero = rezultate zero. Rezultatele din acest retur sunt conform investiţiilor = zero (în condiţii de profit maxim -- titlul, CL, vânzări). E nevoie nu numai de jucători ci şi de staf tehnic valoros -- un staf tehnic valoros poate compensa într-o mare măsură lipsa jucătorilor de valoare -- noi în momentul de faţă nu avem nici staf tehnic, nici jucători. Dacă în vară nu se iau măsuri importante echipa se va duce puternic la vale şi nu cred că îşi va reveni ulterior (nu trebuie neapărat să luăm titlul, dar trebuie să ne batem până la final pt. el, numai aşa aduci lumea la stadion -- o echipă fără obiectiv va avea întotdeauna puţini suporteri şi implicit sponsori modeşti).

  • Cristi
   Monday, 8 April, 2013 at 16:48

   pai acum are vre-un sponsor cu notorietate, in afara de firmele celor doi actionari?

   • dan dan
    Monday, 8 April, 2013 at 21:16

    Cred ca raspunsul trebuie sa ti-l dea cei din conducere, ca doar nu e treaba lui luk2170 sa aduca sponsori la echipa...

 30. ulise
  Monday, 8 April, 2013 at 16:11

  Pai la primul gol al lui Kape nu era clar ca iese gol, pe cand la faza a doua era clar ca trimite pe poarta mingea. Mi-ar pare rau sa am dreptate in tot ce am scris: nu sunt masochist si nu vreau raul. Dar se pare ca el se va intampla oricum. Varianta Beta cred ca a picat, acum se cauta salvarea de urgia sistemului.

  • CJ-07-CFR
   Monday, 8 April, 2013 at 17:03

   Varianta Beta nu mai e la modă. Am trecut la varianta Gamma.

   • kiruj
    Monday, 8 April, 2013 at 18:32

    ...Sau chiar Omega ? (că tot aia-i în spate la greci, cică...)

    • Cristi
     Monday, 8 April, 2013 at 20:06

     noi cautam 'mislocasi' nu fundASI :)

 31. halley
  Monday, 8 April, 2013 at 17:00

  Care la vara? Noi am luat-o la vale puternic din iarna. In ultimele 7 etape am adunat 5 (cinci) puncte, am inscris de 2 ori, se poate si mai prost ? Daca ma gandesc ca jucam cu Pandurii... Ne vom ridica foarte greu de la acest nivel.

  • Saul
   Monday, 8 April, 2013 at 18:17

   Noi am facut 4 puncte in cele 6 etape din retur,iar concitadinii nostri fara buget,cu o echipa incropita in mare graba,cu jucatori refuzati de alte echipe,fara angajament in acel moment,au reusit sa adune 11 puncte. Aici nu mai e vorba de valoarea individuala a acelor jucatori,ci doar de ambitie,determinare si atitudine. Oricum am face comparatia,suntem mult peste ei si ca antrenor si ca lot de jucatori,dar paradoxal ei au facut de trei ori mai multe puncte decat noi. Ce ne lipseste? Un antrenor,un preparator fizic,un psiholog,toate la un loc?

 32. halley
  Monday, 8 April, 2013 at 17:58

  La scandarile primatelor din tarc, ar trebui totusi sa se sesizeze cineva. Conducerea? Asociatia suporterilor ? LPF ? Sa iasa frate cineva la televizor, in presa de la club si sa luam atitudine, sa informam forurile europene. Scandarile rasiste, xenofobe, incendierea steagurilor nu sunt permise pe stadioane, oare noi ce mai asteptam? Nu se pot tolera asemenea manifestari !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 33. gica10
  Monday, 8 April, 2013 at 18:50

  Vad ca fiecare are cate un abonat la sectiunea "petarda" echipei!Ar fi varianta cea mai buna pentru conducatori,antrenori,suporteri si cu voia dvs. ultimul pe lista nemuritorul Nelu Veselovschi(in rolul lui ion iliescu) sa fie asa...... Nu domnilor nu un jucator sau doi sunt problema la echipa........dovada ca au fost pe rand "decapitati" Nicoara,Nuno Diogo,Valente,Hora si daca vreti lista este deschisa putem sa continuam cu Obiora,Muniru,Maah,Kape,Camora,Ivo Pinto,dar din pacate fara rezultat.Problema este mai complexa si tine mai ales de factorul psihologic.Ajunsi in acest punct chiar nici nu stiu cum ar trebui sa jucam partida cu Pandurii ca sa te gandesti ca marti vine Astra si asta-i cel mai important joc de la startul campionatului.Acum in campionat nu mai avem nicio treaba dar nu putem sa ne "pastram" pentru meciul din Cupa ca Pandurii vin cu ultimele sanse pentru o clasare europeana. Tot asa nu sunt de acord ca avem o echipa de petarde........este rolul antrenorului sa gaseasca solutia pentru iesirea din criza. Noi suporterii acum ar trebui sa fim alaturi de echipa si sa-i sustinem,sa iesim din depresia asta de primavara.Intrun fel si noi avem cam aceeasi stare de spirit ca echipa.Ce ne lipseste sa depasim aceasta stare?Simplu o singura victorie.......

 34. gica10
  Monday, 8 April, 2013 at 19:08

  Probabil spre finalul campionatului se va face iarasi un clasament al greselilor de arbitraj,unde de aceasta data evident (contrar tuturor asteptarilor) vom fi pe podium ,daca nu chiar campioni.Sunt convins ca exista partidele inregistrate pe undeva............dintre doritori se pot lua 2,3 partide vizionate si greselile gasite sunt semnalate (cu minutul de pe inregistrarea video ) si trimise unuia(sau unora)care va centraliza si realiza un filmuletz care sunt sigur va ridica valuri la adresant. Cea mai elocventa faza de rea vointa si cardasie impotriva echipei am vazut-o la meciul tur cu Dinamo.......la acea partida era folosit sistemul grafic care-ti arata distanta zidului la lovitura libera.Lovitura pentru Dinamo(executata de Munteanu) pune avram piticul (porno) zidul si se vede ca fata de distanta de 9,15m(regulamentara)mai este cel putin 1,5 m pana la zid(estimez ca era aprox 10,5 m) Se schimba situatia lovitura pentru CFR........acum zidul dinamovist este pus la aprox 8 m! Sunt convins ca aceste imagini au o putere inzecita fata de luptele la baioneta cu prostimea cu mintea hodinita.Pentru ca daca nu toti intra in astfel de dispute ,cand este vorba de imagini impactul este exponential si efectul lor pe masura.Nu cred ca trebuie sa ne ascundem in spatele greselilor evidente de arbitraj,dar ne poate arata o data in plus cu cine ne luptam de fapt.Ar fi poate o reparatie morala pentru toate masurile injuste luate impotriva echipei in acest campionat si nu numai.......

  • caneto
   Monday, 8 April, 2013 at 20:25

   :) mira-m-as sa vad un astfel de clasament. Eventual, daca-l facem noi :) Ultimul clasament de acest gen, facut de “profesionisti” dateaza din 7 noiembrie 2012 (aici). S-au inmuiat o leaca baietii – toata lumea are dreptul la lene, nu? :) – au muncit prea mult in campionatul trecut, actualizau saptamanal ierarhia.

 35. kiruj
  Monday, 8 April, 2013 at 19:41

  NOTAREA ESTE OPRITĂ, tabelul s-a reactualizat ! Media echipei : 5.3 , maxim : G.Mureşan 7.1 , minim : Maftei 3.6. Reamintesc că în tabel am creat o foaie suplimentară numită "jucatori all time" unde am transpus lista tuturor jucătorilor din 2004 încoace (cu corecţiile sesizate de voi), pe sezoane. HAI CFR !!

 36. Barox
  Tuesday, 9 April, 2013 at 02:11

  Echipa a jucat cel mai bine (dupa prima repriza de la Milano) in acest an ! Vad ca multi fac echipa dupa cum se termina contractele jucatorilor. Cea mai mare prostie..sa se faca echipa dupa cum merita fiecare, daca se pregateste si e cel mai bun pe post sa joace meci de meci, indiferent de cand ii expira contractul. Eu daca as fi un antrenor cu sange in instalatie asa as face, astfel jucatorii trag mai tare sa prinda echipa. In situatia de fata, Weldon stie ca pleaca, Godemeche la fel, daca tot le dai bani ...sa joace de banii aia. Daca l-am avea le Messi imprumutat de Barcelona pana la finalul campionatului nu-l bagam in echipa ca oricum pleaca si noi contruim echipa???? Paulo Sergio antreneaza o echipa fara nici un obiectiv, echipa terfelita de Arpi, pe unde ii prinde. Eu nu stunt de acord cu chestiile astea, motiveaza-i intr-un fel, ridica-le moralul, du-i o tura cu Ferrariul , promite-le o prima la fiecare meci(ex: la victorie cu 2 goluri diferenta ) nu-i ameninta ca le tai iar 25%. Nu uita Arpi baci ca ei ti-au bagat milioanele la soseta. Tot acesti jucatori peste 3-4-10 ani recomanda clubul si conducerea altor viitori fotbalisti valorosi care analizeaza orice detaliu cand semneaza cu o echipa...ASA SA NE AJUTE Dumnezeu !

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>