Monday, Jul. 16, 2018

Pan Durere

Written By:

|

Saturday, 13 April, 2013

|

Posted In:

|

164 Comments

Pan Durere

Întreaga noastră neputinţă a fost exprimată şi comprimată în cele 90 lungi minute de suferinţă ale meciului cu Pandurii. A fost încă o recapitulare completă a stării actuale de lucruri. Neputinţă atât individuală cât şi colectivă a jucătorilor, lipsă de soluţii, dar cu o abundenţă de nervi, frustrare şi crispare cât tot dealul din Gruia, o doză consistentă de ghinion şi, nu în ultimul rând, eterna greşeală de arbitraj, la singular sau la plural, mai mult sau mai puţin decisivă pentru soarta meciului. Nu a lipsit nimic, întregul a fost chiar întreg, panoramic, dintr-o parte în alta a cauzelor şi durerilor ceferiste actuale: PAN DURERE.

Ce-a mai fost şi de data asta? Ce n-a mers? Cine a greşit? Ei bine, ca totul să fie complet, de această dată a greşit chiar toată lumea, fiecare cu aportul său, care după cum s-a priceput mai bine. Nu cred că poate fi vreun element al echipei să poată fi nevinovat în acest meci. La precedentele partide puteam spune măcar „Gabi Mureşan a fost aproape de perfecţiune”, „Piccolo, Felgueiras, au blocat decisiv de câteva ori…”, „Weldon a venit de pe bancă şi a salvat remiza”… Acum, orice ar fi făcut careva, erorile cu care contrabalansează elimină orice scamă pozitivă. S-a greşit pe capete, cu câţiva în rol principal: Deac, Maftei, Panin, Kapetanos, Maah şi cu alţii cu erori punctuale, dar capitale: Mureşan, Felgueiras, Piccolo şi Rui Pedro. Cei pe care nu i-am menţionat aici dar au fost totuşi în teren înseamnă că pur şi simplu au făcut figuraţie.

Bineînţeles s-a greşit şi pe bancă: a greşit Paulo Sergio fiindcă a mizat din nou pe cuplul Kapetanos-Weldon, cel sigur failibil. A greşit, probabil, fiindcă a încercat o nouă combinaţie de 28 luaţi câte 11. Priviţi însă spre lista de rezerve ale acestui meci: Stăncioiu, Nuno Diogo, Muniru, Rui Pedro, Sepsi, Hora, Bjelanovici. Ăştia sunt toţi substituenţii apţi pe care-i putea oferi lotul CFR-ului?! Parcă, dintr-o dată, văd într-o nouă lumină alegerea ciudată a titularilor, parcă îmi vine să deplâng soarta portughezului. Nume multe, nume mari, dar opţiuni reale foarte subţiri. Ce-ar mai putea face Paulo Sergio (dacă i se va mai da ocazia, creditul necesar)? Să se uite în curtea CFR II. Decât să fie nume fără perspectivă (doar cu trecut) pe foaia de joc, mai bine încearcă ceva juniori. Nu garantează nimeni succesul, dar măcar aşa, în cazul înfrângerii, totul va avea un rost. Altfel, o înfrângere ca cea de azi, nu aduce cu sine nimic, nici măcar o lecţie. E trist un astfel de meci, e trist un astfel de parcurs precum cel din 2013, este ca un abandon, dar… Să ne minţim că mai există Cupa României pe care o vânăm. Nu ştiu pe ce temei ne bazăm, de fapt, speranţele la o accedere în finala acestei competiţii, judecând după halul în care stau lucrurile acum. Pe o minune, pe un 6-6, pe o alternanţă zi-noapte…? Dacă astfel de teste neesenţiale, de etapă, nu se pot câştiga, atunci cum oare se vor putea domoli brusc minţile la momentul critic al Cupei? E o întrebare ce rămâne deschisă pentru încă vreo câteva zile. Timpul ne va răspunde. Eu sper ca răspunsul să fie: jucătorii au experienţa Ligii Campionilor, sunt obişnuiţi şi se hrănesc  cu tensiunea momentelor importante. Vom vedea ce va fi, să vedem însă ce-a fost acum, în această seară:

A fost un meci pornit de la 0-1, cu amabilitatea arbitrilor, iar asta e indubitabil. Cât se vor chinui cei din mass-media să ascundă această realitate după paravanul celorlalte goluri marcate, ca şi cum primul n-ar mai conta, va fi o minciună. Faptul că o partidă porneşte cu handicap, din vina arbitrilor, schimbă total construcţia tactică a echipei, cursul întregului joc. Dacă CFR-ul avea de această dată şi câţiva jucători de viteză (vezi Deac şi Maah), probabil pregătiţi pentru eventuale contraatacuri, spaţii mai largi, deodată ei au devenit inutili, Pandurii având confortabila ipostază de a apăra un avantaj, de a putea dicta ei tempo-ul. O astfel de situaţie cât şi greşeala de arbitraj creează nervozitate, timpul trece şi adânceşte impacientarea, până la victorie mai e cale lungă. Iar dacă mai adăugăm şi situaţii precum cea la care Viera degajează mingea în corner, o fază la care nici nu se putea discuta de off-side, iar arbitrul de centru arată repunere de poartă pentru Pandurii, zău că te iei cu mâinile de cap. Ştiţi cine era arbitru, nu? Radu Petrescu, cel care a comis-o sezonul trecut la Sibiu, la acel gest teatral al lui Beto. Să ne mirăm aşadar de unde emană astfel de decizii? Doar din aşa-zisa valoare a acestui arbitru de doi bani, pe care eu încă nu l-am văzut până acum să se remarce prin felul în care a condus o partidă dificilă, ci doar prin erori penibile. Un arbitru cu alură, atitudine şi valoare de divizia judeţeană ajuns în prima ligă. Only in Romania! Au fost suficiente decizii care au enervat jucătorii CFR-ului în prima repriză. De ce doar pe ei? Fiindcă ei trebuiau să construiască, ei aveau mai mult mingea, altfel s-ar fi greşit şi împotriva pandurilor. Ciupeli mici, însă neintenţionate, doar erori pure de arbitraj ale unui tip net depăşit de nivelul nocturnelor sub care este pus să fluiere. A urmat repriza a doua, cu Kapetanos depăşind-ul pe Mamele într-un sprint direct, central, pe poartă. Urmează o piedică a gorjeanului şi doar un cartonaş galben. I-a fost evident frică lui Radu Petrescu să dea roşu, deşi toate condiţiile erau întrunite. A fost momentul în care Rui Pedro şi-a ieşit din pepeni, a protestat şi a primit primul avertisment, care nu l-a domolit defel. Rada a dat gol de acolo, dar o eliminare a unui adversar poate ar fi valorat mai mult. Aşa, am avut noi eliminarea, justă e drept, cu Pedro având un episod de pierdere inexplicabilă şi deplină a lucidităţii. Consecinţe în urma gestului său? Roşu, spaţiu imens căscat la mijloc pe zona lui, joc rupt, goluri încasate, partidă pierdută şi suspendare a unui jucător în meciul de Cupă. Vom construi iarăşi exclusiv cu Mureşan şi, poate, la nivel de deziderat, cu Hora. Vai nouă! Cât au cântărit deciziile aiurea de arbitraj în acest meci? Destul cât să facă diferenţa. Suficient cât să mai bifăm un meci cu eroare contra CFR-ului. Câte sunt până acum în 2013? Şapte meciuri, din care în şase vorbim despre astfel de erori decisive. Deja devine un laitmotiv.

Desigur, nici cu un arbitraj impecabil nu am fi meritat victoria. Jucători de Champions League au părut Viera, Ibeh, Voiculeţ şi mai ales Dan Nistor (extraordinar!), nu cei în vişiniu. Mingote a fost peste Felgueiras, portarul nostru având pe conştiinţă golul de plumb, al treilea (unul de categoria „Nuno Claro”), dar şi o doză din vina primului gol, acolo unde printr-o conectare mai bună, la fază şi nu la fluier, putea anula eroarea de arbitraj – centrarea numai grea nu a fost. Dar ceea ce a greşit Felgueiras este nimic pe lângă felul în care era Panin întors pe toate părţile de către Ibeh. Căpitanul nostru, deşi foarte înverşunat să ajute CFR-ul să spargă ghinioanele (vedeţi doar reacţia lui Panin de după golul 2), a fost primejdios de oscilant pe teren. Dacă în atac a livrat câteva centrări de foarte bună calitate, în apărare a fost cel mai adesea veriga slabă. Chiar şi atunci când a blocat salvator în ultima clipă un gol ca şi făcut, trebuie să ne uităm că vina pentru acel pericol îi aparţinea tot lui, din cauza poziţionării deficitare. Dar nu-i vina lui Panin că-l obligăm să joace la acest nivel, că nu-l lăsăm să se „pensioneze”, să treacă din teren în birourile clubului. E pur şi simplu situaţia care ne obligă să apelăm la orice resursă disponibilă. Şi, fiindcă tot e vorba de găselniţe, mi-au trebuit vreo 20 de minute să-mi dau seama unde joacă Maftei, mijlocaş defensiv de conjunctură la acest meci. Câtă alergare inutilă din partea lui, ce puţine realizări! Dar, dau dreptate aici lui Paulo Sergio. Muniru nu prezenta mai multe garanţii, era nevoie de oameni care să se poată apăra, fiindcă mijlocaşii noştri centrali joacă cel mai adesea în linie.

Cel mai agasant lucru din linia de mijloc a fost însă Deac. Executant a cel puţin 9 lovituri de colţ plus încă trei lovituri libere aruncate în careu. Nici măcar o fază n-a rezultat din toate astea, Deac parcă nu căuta coechipieri ci arunca mingi de urmărire la rugby. Cred că aici Paulo Sergio nu ştie ceva despre Deac, ceva ce până şi rapidiştii cunosc, din sezonul trecut: atunci când Deac este descentrat, în care corner după corner se duc aiurea din piciorul lui, nu-l mai laşi nicio secundă să execute, fiindcă nu va face decât să persevereze în traiectorii de catapultă oarbă. Ce s-ar fi putut face cu cele 12 faze fixe risipite de Deac? Sigur mult mai mult, atâta vreme cât în careul advers veneau Rada, Mureşan, Kapetanos, Weldon şi Maftei, suficiente variante de a marca.

Dar cum să vorbim despre a marca? Golurile noastre sunt pur întâmplătoare, iar ratările încântătoare. A fost execuţia lui Rada, ajutat de faptul că adversarii din zid nu au sărit – probabil se aşteptau ca Mureşan să bată, cel care era şi el în preajma mingii. Apoi a fost golul lui Bjelanovici, atunci când gorjenii porniseră deja duşurile de la vestiare, când nimic nu se mai putea schimba. Totuşi, acel ultim gol face o comparaţie între Bjelanovici şi Kapetanos. Grecul a mai bifat încă un meci fără gol, încă o reprezentaţie în care s-a zbătut ca peştele pe uscat, când în careu, când pe flancuri, când la mijlocul terenului, când în offside, când cu henţ. Bjelanovici în schimb a intrat şi a ştiut să stea doar în zona careului – între noi fie vorba, în alte părţi e dezastruos. A avut o centrare bună, a dat imediat gol. Nu, nu e Saşa omul cu lipici la gol, dar a arătat ce trebuie să facă la CFR-ul actual un vârf de forţă. Oare vom vedea în Cupă un cuplu de atacanţi Weldon-Bjelanovici? Doar zic..

Oricum, soluţii nu prea sunt. Stăm la cheremul formei lui Mureşan, cel care poate ţine mijlocul de unul singur, dar care şi când este să dea rateuri, golul sau cartonaşul roşu sunt garantate. Nu avem alte soluţii, Celestino nu s-ar titulariza nici el pe sine, Muniru e bun doar pe final de meci, când nu ştiu adversarii de unde să-l apuce, Obiora se pare că are probleme ce-l ţin în afara lotului de 16, după Godemeche nu voi ajunge să plâng, pe Sepsi l-am văzut mijlocaş la închidere cu Interul şi a fost suficient, iar Sare, în loc să revină la prima echipă, face boacăne la echipa a II-a, se pare că „se prosteşte din nou cu capul”.

În atare condiţii, cu asemenea penurie de variante, nu-mi permit să-l mai condamn şi eu pe Paulo Sergio, fiindcă văd că o face toată lumea, chiar şi el însuşi (vrând probabil să ia presiunea de pe jucători). Îi găsesc însă o vină majoră în faptul că nu poate controla mentalul echipei. Nu că nu i-ar motiva pe jucători, ba chiar dimpotrivă! Haosul care se instalează imediat ce tabela de marcaj ne este potrivnică spune că suferim de implicare exacerbată. Uneori e bine să facă cineva doi paşi în spate, să vadă o măsură corect dimensionată şi să astâmpere lucrurile. Paulo Sergio nu pare capabil să facă asta, cred că şi sub masca lui calmă este un vulcan; tot ce poate face este să introducă oameni în atac, să dizolve mijlocul în încercarea logică de a duce „focul la ei”. Probabil că în fotbalul scoţian funcţiona acest model, la noi însă această manieră e moarte sigură; nu se ştiu da centrări şi, mai rău, nu se ştie sări prea bine la cap (arbitrii opresc jocul la cel mai mic contact).

Cred şi sper că şi Paulo Sergio învaţă deodată cu echipa, că există încă răbdarea necesară continuării proiectului, fiindcă ar fi păcat să pierdem un asemenea OM. Din cauza condiţiilor specifice de acum ar fi hazardat să mă pronunţ asupra calităţii sale tehnice, de antrenor, dar pot lăuda îndelung calităţile sale umane; cred că este exact omul care ne poate scoate din obişnuinţa obiceiurilor fotbalistice româneşti. Schimbarea lui Paulo Sergio ar rezolva problemele pentru 2-3… 6 luni, dar apoi vom ajunge tot la punctul mort de acum. E nevoie ca să trecem prin foc cu Paulo Sergio pentru a face aliajul, pentru a-i da autoritate asupra vestiarului, să se arate astfel clar mesajul către fotbalişti: „Nu scăpaţi voi de mine, ci poate eu scap de câţiva dintre voi!”. Să nu dezarmăm, să nu disperăm, obiectivele pe care le avem acum nu ar trebui să ţină de acest sezon, chiar dacă mai e un trofeu în joc. Vedem acum Durerea întreagă, este Pan Durere, fiindcă Prin Durere vom ieşi din nou la lumină. Poate că vom sparge chiar şi Cupa, dar să ieşim din asta cu un plan temeinic de a cuceri în schimb, pe termen mediu şi lung, un întreg serviciu complet de Cupe!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(164) Readers Comments

 1. Cfr_Atlanta
  Saturday, 13 April, 2013 at 03:55

  Sa vina alt antrenor, PS a aratat ce poate. Sau ce nu poate.

 2. Pali
  Saturday, 13 April, 2013 at 06:40

  Sa ramana!

 3. kiruj
  Saturday, 13 April, 2013 at 08:22

  Daţi click aici pentru notare !!

 4. morero
  Saturday, 13 April, 2013 at 08:31

  am fost pe stadion si am vazut neputinta lui Panin, datorata faptului ca antrenorul il obliga sa se grupeze in careu linga fundasii centrali si sa lase banda libera. am dubii in privinta antrenorului, cred ca si Ciorceri reusea sa ii mobilizeze pe jucatori. iar referitor la cornerele executate de Deac, cred ca antrenorul, daca e cel care decide, trebuia sa lase pe altcineva sa le execute. Am impresia ca Paolo este doar un mascarici bun care incaseaza bani grei si antrenorul este patronul din loja, care dicteaza pe cine sa mai incercam si etapa asta. Oricum, cu mentalitatea asta sintem prada sigura in cupa. Publicul a fost extrem de rabdator cu echipa dar va asigur ca in halul asta vom juca meciurile urmatoare cu stadionul gol. Dar cui ii pasa, doar au intrat in conturi banii din Champions League? Vom fi unici in Europa, o echipa redutabila cu stadionul gol ! Hai CFR si sper sa gasim un antrenor care sa fie lasat sa isi faca singur echipa!

  • poisonremedy
   Saturday, 13 April, 2013 at 10:11

   mai bine gol decat toti "suporterii" de rezultat care huiduie echipa rusine sa le fie

 5. zeidas
  Saturday, 13 April, 2013 at 08:41

  O fi PS om, scris cu litere mari si cu rosu. E antrenor ? Si daca ar fi, fara rezultate sefii nostri "competenti" conform traditiei il vor demite si-l vor lasa sa-si traiasca dilema (e nu e) pe pielea altora.

 6. dan dan
  Saturday, 13 April, 2013 at 09:31

  Vad ca in ultima vreme au disparut optimistii de pe site... oare de ce? Vad ca toata lumea il critica pe P.S., dar eu nu prea inteleg de ce? El e in grafic, indeplineste cu succes obiectivul trasat de conducere: evitarea unui loc de E.L. !! Acelasi obiectiv e cel care "ii motiveaza" si pe jucatori. Defapt dezastrul a inceput din momentul in care A.P. a decretat ca nu e bine sa trecem de Inter, ca ar avea cheltuieli cu inca o deplasare... de atunci, jucatorii au inteles ca au liber la dezinteres. Oricum, conducerea eu cred ca e multumita, ca altfel i-am fi vazut macar protestand la repetatele greseli de arbitraj. De cand echipa nu mai castiga nici un meci, I.M. a devenit invizibil...

 7. kiruj
  Saturday, 13 April, 2013 at 09:32

  Salutare, prieteni ! M-am liniştit (din nou), asta însemnând -normal- că în prealabil m-am şi enervat...ca de fiecare data în 2013...:) Nu are niciun rost să ne minţim mai departe : indiferent de ce competenţe şi de ce calităţi îl "bănuiam" la un moment dat pe PS , omul trebuie să plece, chiar urgent. Nu am absolut nicio treabă personală cu el, îmi este şi simpatic ca OM (cum bine zicea şi Alex), şi -probabil- va reuşi lucruri formidabile la o altă echipă, îi şi doresc acest lucru, sincer (îl suspectez -totuşi- mai degrabă de calităţi de secUud sau de scouter). Dar la CFR-ul nostru cel drag nu mai are nicio şansă, dar absolut niciuna. Niciun antrenor nu poate fi menţinut fără rezultate (mai mult, cu rezultate catastrofale), aşa e viaţa lor. Conceicao a fost demis de pe locul 1, Jorge Costa la fel, după singura înfrângere de pe teren propriu, Andone la fel. Şi aici degeaba vorbim de alinierea planetelor lui Ulise, aici vorbim doar şi doar de problemele noastre. Sunt convins că cele trei titluri (şi celelalte trofee) s-au câştigat şi datorită unei "alinieri" ale planetelor favorabilă nouă (care aliniere a şi fost "sprijinită" de conducerea noastră, zic eu...), şi sunt la fel de convins, că relantiul din anii impari este şi el o treabă asumată, "strategică", dacă vreţi. Sunt convins, mai departe, că vom mai obţine titluri, poate cu o frecvenţă mai redusă ca până-n prezent (din trei în trei ani, să zicem), iar marşul ăsta suspect al stânei nu mă impresionează deloc, nu există nicio garanţie că vor continua la fel şi la anul (e drept, nici la noi nu există garanţii de acest gen). Nu trebuie făcut nimic deosebit şi necunoscut conducerii noastre, acest PS trebuie demis şi adus cineva care ştie lucruri mai simple, dar verificate în timp : unul care are puterea de-a mobiliza acest grup extrem de fragil care este lotul CFR-ului , cu semivedete (Felghe, Kape, etc.) nevândute la timp (şi având -logic- nişte frustări, se vede din avion acest lucru), cu "sferto-vedete" incapabile să contribuie cu ceva la creşterea jocului, etc. Trebuie un antrenor care ştie la perfecţiune tot ce mişcă în Liga-1, de care se tem şi adversarii, asta e toată şmecheria de la noi. Nu zic că e o situaţie normală, nici pe departe, dar asta e adevărul. Ne obosim cu aşezări, cu strategii şi alte prostii, şi pierdem esenţialul : rezultatele, care -indiferent de calitatea jocului- te ţin în viaţă şi care te identifică în timp. Trebuie să renunţăm la statutul nostru de "poligon de încercare", la CFR totdeauna au contat alte lucruri : atitudinea, mobilizarea, aspecte psihologice. În ciuda rezultatelor din toamnă suntem o echipă mică (la scară europeană), am ajuns la acest nivel printr-un mars forţat (şi investiţii pe măsură), acum urmează o perioadă de trecere la autofinanţare, cu eventuale sincope privind performanţele, dar asta e. Toate aceste lucruri sunt clare, sunt de înţeles, au o logică şi o justificare managerială şi "existenţială", ca să-l citez pe prietenul nostru JP Sartre. Singurul lucru care nu are nicio justificare (logică, emoţională, managerială, etc.) este menţinerea lui PS ca A1. Punct. HAI CFR !!

 8. dilivio
  Saturday, 13 April, 2013 at 09:49

  da, e antrenor, si cred ca unul din cei mai buni antrenori pe care i-am avut in ultimii ani. antrenorul te poate pune in teren, te poate aduce in fata portii dar cand esti lipsit de valoare si nu esti in stare sa bagi mingea in poarta(vezi mecuil cu dinamo !!! ).. ce vina mai are antrenorul ? nu vedeti ca jucam etapa de etapa cu 5-6 chiar 7 maini moarte pe teren ? jucatori care nu cunosc ABC-ul fotbalului, pasa cu latul de 15m, sa dea o centrare de doamne ajuta ... nimic ! PRAF ! Mi-ar fi jena sa fiu fotbalist si sa bat 10 cornere tot in primu adversar .. LIPSA DE VALOARE TOTALA !

  • pora
   Saturday, 13 April, 2013 at 11:06

   nu ti-ar fi jena daca te-ai numi cipriannn deaccccc....

 9. kiruj
  Saturday, 13 April, 2013 at 09:57

  Eugen Trică este noul antrenor ! Nu m-am aşteptat la o reacţie aşa de rapidă a conducerii după sugestia mea de mai înainte...:) Să-i dorim lui Trică mult succes, să-l primim cu braţele deschise, să nu uităm ce merite a avut în câştigarea primului titlu din 2008. Eu zic că este o soluţie, Trică a fost coechipier cu nucleul dur Cadu-Mureşan, e şi el pe aluatul lor...Dacă nu...vine altul, asta e...Dar să nu anticipăm, să-l ajutăm şi noi pe cât posibil. Succes Eugen, HAI CFR !!

  • Cristi
   Saturday, 13 April, 2013 at 11:06

   Incet incet generatia Intertoto se ocupa de interimat. Asteapta la rind Anca si Panin. Mi se pare buna optiunea Trica, daca dupa pauza de vara va fi pastrat intr-o formula la club: scouter pentru Romania etc..

  • nea_Silica_MS
   Saturday, 13 April, 2013 at 11:23

   Nu mă pot bucura nici măcar de venirea lui Trică. Ori de plecarea lui PS. Nu cred că mi-au rămas prea multe sentimente vizavi de echipă, am cam obosit. Oricum, mult succes Trică! Şi te compătimesc!

 10. kiruj
  Saturday, 13 April, 2013 at 10:05

  Daţi click aici pt. note ! Succes Trică ! HAI CFR !!

 11. Cata
  Saturday, 13 April, 2013 at 10:17

  Acum vedem cat de importanti au fost de fapt Bastos si Sougou. Cu ei in teren se desfaceau apararile foarte usor. Sougou dribla, fugea si centra perfect sau suta direct si dadea gol, si Bastos se baga pe centru, avea inteligenta jocului si stia sa dea pasa filtranta catre atacant. Combinatia Bastos - Rui Pedro era letala. Acum nici Rui Pedro n-are cu cine sa joace, sa combine. Acum nu mai avem pe nimeni care sa faca niciunul dintre lucrurile astea. Maah e o mare dezamagire pentru mine, mi se pare chiar mai slab decat Valente. E doar bezmetic. Atat. Nu stie sa faca o preluare, un dribling, nu stie sa dea o pasa buna, nimic. Deac - pe spate. Parerea mea e ca niciun antrenor nu ar reusi sa faca mai multe cu jucatorii astia. Ne trebuie jucatori noi, nu antrenor nou.

  • pora
   Saturday, 13 April, 2013 at 11:09

   dar cand l-au luat pe maah, nu l-au vazut inainte? ca a costat cred la fel ca dubarbier, dar ala a facut mult pt cfr

  • Max
   Sunday, 14 April, 2013 at 19:14

   NU uita de Ivo Pinto!

 12. ulise
  Saturday, 13 April, 2013 at 11:12

  O prostie. Trica inca nu e antrenor. Iar PS e antrenor. Ca nu sunt rezultate nu e numai vina lui. E alinierea planetelor, blazarea jucatorilor, managementul conducerii, etc. Poate sa schimbe 10 antrenori, dupa cat de bine functioneaza sistemul, CFR Cluj poate renunta sa mai aibe obiective in anii ce vin. In asa-zisa competitie sportiva Liga1 trebuie sa ramana o singura echipa si restul umplutura. Ce variante exista din vara: 1. Arpi baga mana adanc in buzunar si investeste triplu pentru a face o echipa care sa castige detasat cu arbitraj corect si la limita cu arbitraj potrivnic. Sanse de realizare: 5%. 2. Arpi investeste obisnuit si CFR se bate la podium daca nu exista alinierea planetelor sau se repeta sezonul acesta daca avem iar aliniere de planete. Sanse de realizare: 45%. 3. Arpi face echipa de tineret si renunta la a declara obiective, iar daca sistemul il iarta pentru arogantele trecute, atunci CFR va innota in subsolul clasamentului. Sanse de realizare: 5%. 4. Arpi se declara scarbit si renunta la a lupta cu sistemul. Echipa coboara rapid din vizibilitatea fotbalistica. Sanse de realizare: 15%. 5. Arpi muta echipa in alt campionat (cu competitie onesta). Sanse de realizare: 30%. Voi ce parere aveti?

  • romanescu
   Saturday, 13 April, 2013 at 11:33

   Io as muta echipa in alt Campionat , mai "onest" , dupa cum spui ....Si, io stiu ce inseamna sa activezi in alt campionat decat cel romanesc. Pacat de CFR , dar , in sufletul meu (cu Arpi ori fara Arpi, innainte ori dupa Arpi ) este pe primul loc si nici o alta echipa n-o va inlocui cat voi trai pe acest Pamant !!!! CFR VA RENASTE CA SI PASAREA PHOENIX !!

  • nea_Silica_MS
   Saturday, 13 April, 2013 at 11:35

   Referitor la Trică: vom vedea de vom trăi... El ne poate dovedi acum că are o echipă de luzări, sau poate demonstra cât de mult contează un antrenor care ştie să mobilizeze şi să ţină echipa unită. Oricum, mai jos nu se poate, parcă...

  • kiruj
   Saturday, 13 April, 2013 at 11:39

   Eu văd o variantă 6, care -pe repede înainte- sună cam aşa : "Arpi bagă mâna în buzunar, nu foarte adânc, în schimb bagă mâna undeva în a-ne "alinia planetele", cum zici tu...Acolo e cheia, cel puţin în mizeria asta de campionat. Din acest punct de vedere aducerea lui Trică e un semn bun, are relaţii peste tot, e un băiat de comitet, cum se spune...Nu mă înjuraţi, nu sunt nici eu de acord cu aceste chestii, dar ACUM şi -mai ales- AICI altă soluţie nu ai...Pentru Trică este extrem de important să debuteze cu dreptul cu Astra, şi eu zic că are toate şansele din lume s-o facă, revine şi prietenul lui Cadu, poate ei doi (şi cu Muri, eventual) îi strâng de coaie puţin pe domnişoarele ăstea din lot, care -în opinia mea- pot evolua decent, trebuie doar cineva care să stea cu gura pe ei. HAI CFR !!

   • ulise
    Saturday, 13 April, 2013 at 11:56

    Nu stiu daca Arpi va fi primit de sistem. A facut prea multe arogante. Si oricum exista o ierarhie in sistem. Asa ca, trebuia sa-si accepte penitenta mai intai de toate.

   • Cristi
    Saturday, 13 April, 2013 at 17:51

    Una -alta CFR a cistigat 3 campionate. Si in Romania, sa fim sinceri, campionatul il iei daca esti pe linia federatiei, te ajuta prietenii si esti baiat de comitet in cooperativa. Anul asta exista alte ambitii la Dinamo, la Tg.Jiu. Daca la nivel de Bistrita si Ceahlaul membrii cooperatori lucrau punctele 3 cu 3, mai la virf e 6 cu 6 intre campionate.

  • Ioan Dacid
   Saturday, 13 April, 2013 at 13:34

   Mai Iuliu Muresan deja m-ai disperat cu aliniera planetelor. Oare tot planetele l-au ajuta pe Arpi sa isi mai cumpere un Ferrari dupa perfomanta in UCL. Daca il vinzi pe bani buni pe Bastos si Sougu si aduci jucatori precum Obiora Muniru si Maah sincer iti cam meriti soara. O zi buna.

  • Ioan Dacid
   Saturday, 13 April, 2013 at 13:36

   Si alta chestie BVB a primit gol din offside clar de la Malaga in minutul 85 deci mai erau 5 minute plus prelungiri pentru a da 2 goluri. Oare ce au facut nemtii s-au prabusit psihic ca niste fetite sau au fortat calificarea?

 13. zeidas
  Saturday, 13 April, 2013 at 11:32

  Adauga pentru diversitate : Arpy nu are bani de investit fara cap (asta e limita competentelor)-procentul sa-l stalesca altii daca "ne intere' " de genul : "...cate puncte facem cu Rapid, Petrolul, Dinamo si Pandurii ?" Raspuns corect 2 din 12.

 14. ulise
  Saturday, 13 April, 2013 at 11:48

  Trica e biciul. Nu e inca antrenor. Poate echipa cu bici se mai trezeste un pic. Dar nu e suficient. E o iluzie. E varianta 2 din cele expuse de mine. Ori Arpi aplica pentru varianta 1 (si nu cred ca ar vrea sa risipeasca atatia bani din ambitie), ori asteapta alte vremuri (cand sistemul se va mai gripa). Arpi vrea titlul, dar cu costuri suportabile. Prin urmare, varianta 1 nu isi permite, varianta 2 nu rezolva nimic. Varianta 3 e improbabila pentru un om asa de ambitios. Raman variantele 4 sau 5.

 15. thedarkside
  Saturday, 13 April, 2013 at 11:57

  Kapetanos e complet inutil de cand a plecat Sougou. Nu are cine sa-i centreze la cap. In meciul de aseara doar doi jucatori au centrat in careu. Deac si Panin. Deac le-a ratat pe toate, cum bine zice albusibiu, Panin a reusit vreo trei centrari bune. Dar a fost ridiculizat in aparare tot de vreo trei ori. Weldon mi se pare cel mai valoros din lot dar singur nu poate face nimic. Deci voi, cei care ii cereti demisia lui PS, credeti ca Trica, Sumudica, Razvan Lucescu sau mai stiu eu cine o sa faca ceva cu lotul asta? Cand i-a avut PS pe Bastos, Sougou, Aguiregarray, a batut Braga si Manchester. Cu cine vreti sa bata acum. Cu Bjelanovici, Sepsi si Obiora? Am spus-o si aseara, eu o galerie care sa iasa in timpul meciului nu am mai vazut nicaieri. Asta nu arata altceva decat cat de slabi suntem. Voi vreti ca echipa sa nu-si piarda calmul cand e condusa, dar galeria pleaca la 1-3. Rapidul, desi in insolventa, are galerie. Noi nici asta nu mai avem. Dar avem un tap ispasitor. PS. Si asta e bine. E foarte bine. Mirific chiar.

 16. ulise
  Saturday, 13 April, 2013 at 12:02

  cu arbitraje corecte aveam 17 puncte mai mult.. fara sa mai spun ca psihologic victoriile ne ajutau enorm. si tinand cont de frontul european, de accidentari si suspendari, am fi fost pe o pozitie de care ne mandream! cu arbitraje precum pana la plecarea lui Costa.. acum luptam la titlu. prin urmare, daca vrem sa mai contam macar la podium avem nevoie de o echipa macar de 2 ori mai buna! ori asta inseamna multi bani, pricepere si timp.. si cine investeste atata la CFR? Arpi si Muresan? NU!

  • Ioan Dacid
   Saturday, 13 April, 2013 at 13:39

   Daca si parca se plimbau pe o barca , daca daca nu cadea parca se ridica.

 17. mircea
  Saturday, 13 April, 2013 at 12:03

  Era necesara o schimbare ,nu sunt adeptul schimbarilor dese dar parca si PS nu -si mai cunostea jucatorii ,nu poti juca cu maftei la mijloc ,camora sau sepsi cand tu ai jucatori in lot pe posturile lor ,celestino ,valente chiar kivuvu, ganea ,or fi rai si astia penali dar baga-i pe posturile lor nu face improvizatii cu fundasi,cu rereaducerea lui ando cum se zvoneste nu sunt deacord (nu conteaza parerea mea)omul asta a castigat 2 titluri dar parerea mea despre el e ca omul a avut jucatori buni si asa era sa piarda tot daca nu se interveneau cu aranjamente tipice dealtfel in campionatul nostru,nea ando nu a facut nimic la nici o echipa a plecat cu coada intre picioare de peste tot dar la aranjamente tind sa cred ca e nr1,cunoaste toate dedesupturile acestui fotbal amator corupt din Romania

  • Cristi
   Saturday, 13 April, 2013 at 12:08

   Pai atunci de ce nu ar veni Ando director tehnic, se ocupa de 'lobby' si pe linga el un antrenor capabil? Face fiecarece stie..

   • kiruj
    Saturday, 13 April, 2013 at 12:44

    Da, cam asta ar fi distribuţia ideală, ai dreptate.

 18. ulise
  Saturday, 13 April, 2013 at 12:05

  PS a incercat sa schimbe stilul de joc, nimic de condamnat, dar daca era lasat sa obtina rezultate, echipa ar fi capatat incredere si ar fi jucat si mai bine! Schimbam antrenorul, dar daca contextul ramane acelasi, nu vad niciun folos!

 19. csongi
  Saturday, 13 April, 2013 at 12:06

  Na, na, na, na, na, demisia!!!

  • csongi
   Saturday, 13 April, 2013 at 12:14

   Hopa, hopa, gura mi-a intrecut iarăşi mintea. La revedere, mister!

 20. ulise
  Saturday, 13 April, 2013 at 12:13

  nu poti face o echipa buna imediat din 25 de jucatori.. dar macar sunt nevirusati de liga1.. la asta ma gandeam.. e mai greu sa devirusezi.. e mai usor si mai scump sa aduci ceva nou. numai ca.. dupa ce se intampla acum.. cine mai vine la CFR?

  • Cristi
   Saturday, 13 April, 2013 at 19:49

   Depinde ce ofera CFR. Toate cluburile mari din Portugalia detin procentajedin jucatori prin fonduri de investitii, care la rindul lor trebuie sa genereze profit. Astora le poti titulariza jucatori fara expunere. Altora, cum a fost cazul lui Sougou, le poti oferi o platforma de prezentare si ii cointeresezi la sumele ulterioare de transfer. La umplutura, ii scoti din somaj:)

 21. traian
  Saturday, 13 April, 2013 at 12:23

  Nu mi-a placut demiterea lui Mando cum nu mi-ar placea nici demiterea lui Sergio. M-a pus insa pe ganduri o afirmatie de-aseara a lui R.Paraschivescu ; redau ideea: daca Paszkany se bazeaza ca va face echipa care sa castige la anul, sa stie ca nu va fi asa. Ardealul le sta multora in gat si mai accentuat in ultimele luni.

 22. ulise
  Saturday, 13 April, 2013 at 12:29

  Exact asta sustin si eu. Adio titlu, adio Europa! Stop arogantelor cu 8 trofee in 5 ani si maxim de puncte in Champions League! Sistemul e la putere, iar CFR trece in penitenta!

 23. zeidas
  Saturday, 13 April, 2013 at 12:43

  Trica "antrenor" e noua gaselnita ? Nu invatam nimic, intram iar in cercul vicios, Arpi devine mai dambovitean decat nativii. Poate vinde in continuare castraveti la gradinari constipati si naivi in optimismul lor. PS e doar un biet antrenor teoreticiano-utopic si un om de bun simt. PS trebuia demis dupa meciul de la Milano, dar trebuiau ochi si "cohones" pentru asta. Proiectu' merge mai departe :)...e buna, nu ?

 24. kiruj
  Saturday, 13 April, 2013 at 12:52

  Click <a href="http://isjhr2.eduhr.ro/cfr"AICI pt notare !!

 25. kiruj
  Saturday, 13 April, 2013 at 12:53

  Click AICI pt. notare !!

 26. dan dan
  Saturday, 13 April, 2013 at 13:08

  Am stiut ca PS va fi demis din momentul in care au inceput cei din conducere sa spuna ca va continua si din vara, iar cand l-a confirmat si Cadu, deja nu am mai avut nici un dubiu. Antrenorii vin si pleaca des de la CFR, petardele raman si, in plus, numarul lor creste!!! Acum mi-am adus aminte de telenovela schimbarii lui Ando, cu "n" antrenori veniti, si cate doi pe zi, care apoi au refuzat... se pare vom mai avea multe episoade din telenovela asta.... Am inteles, PS e vinovat ca nu areusit sa faca fotbalisti din petarde, dar cei care au adus " lotul numeros si echilibrat valoric" nu au nicio responsabilitate?

  • pora
   Saturday, 13 April, 2013 at 13:25

   "eu fac lotul, antrenorul doar il pregateste"...no comment

 27. avalon1
  Saturday, 13 April, 2013 at 14:44

  Well, mai rau decat cu PS era imposibil, asa ii multumim lui Trica ptr activitatea lui de jucator la noi . Poate le baga ceva ardei iute oltenesc in dos la jucatori , si ii face sa alerge , sa puna osul. PS poate multzumi portughezilor lui ptr demiterea de aseara , lui Pedro si Felghe in special .Daca despre Pedro stiam ca e "one game wonder" , ce draci beti se intampla cu Felghe??????Macar Stancioiu incerca, dar mai mult nu poate , asta de acum nici macar nu se mai agita , este spectator la golurile pe care le luam , plictisit tare .

 28. Cata
  Saturday, 13 April, 2013 at 14:49

  Respect maxim pentru Trica pentru ce a facut pentru clubul nostru, dar nu poate el sa fie mai bun antrenor decat Paolo Sergio nici intr-o suta de ani. Va aduceti minte ce carente tactice avea echipa atunci cand era antrenor Minteuan?! Fundasii laterali stateau mai in spate decat fundasii centrali! Asa o sa fie si cu Trica!

 29. Cfr_Atlanta
  Saturday, 13 April, 2013 at 15:14

  Astia care il vedeti antrenor bun pe PS, poate imi explicati si mie ce vedeti la el. A avut o iarna intreaga la dispozitie sa pregateasca returul. Doua cantonamente in Spania.Nu m-am asteptat sa eliminam Inter ,dar nici la 5-0 nu ma asteptam...Si apoi campionatul. Noroc cu punctele lui Andone ,ca acum eram la retrogradare....

  • ulise
   Saturday, 13 April, 2013 at 15:39

   Se uita cele 10 puncte furate de arbitri in 7 etape. Se uita plecarile a 5 jucatori din primii 18 de baza. Se uita demotivarea echipei de la nivel de conducere.

   • Ioan Dacid
    Monday, 15 April, 2013 at 11:22

    Deja vb exact ca si Porumboiu sau cum vb balena din banat.

 30. ulise
  Saturday, 13 April, 2013 at 15:16

  Pentru mine e clar un lucru: proiectul CFR (campioana fotbalului romanesc) si club european (record de puncte in UCL) e intrun mare impas. Noi, fanii, ne doream Next level. Ce vedem acum si va continua si din vara, este o intoarcere cu pasi mari inapoi. Sper sa nu urmam traseul Unirii Urziceni!

 31. Cfr_Atlanta
  Saturday, 13 April, 2013 at 15:47

  Acum m-am trezit,deschid laptopu si ce vad? Trica antrenor? Poate ne explica Arpi care e strategia clubului ,asa sa stim si noi. Sunt de acord cu demiterea lui PS ,dar TRica antrenor la CFR?Sper sa ma insel...

  • romanescu
   Saturday, 13 April, 2013 at 16:14

   Si io m-am trezit acuma (ca poate suntem vecini, io-s in Lawrenceville ), dar , stiam de aseara ca Trica-i antrenor..............

 32. Zsolt
  Saturday, 13 April, 2013 at 16:10

  Multumim PS pentru rezultatele sfarsitului de an 2012 si iti dorim multa bafta in continuare. Succes lui Trica pe banca.Va fi extrem de dificil. Hai , am inteles ca si Barbu a fost demis iar in locul lui vine Isaila. Deci marti , un duel , Trica-Isaila! duelul tineretului! Despre ce a fost este utopic sa vorbim.(campioni, puncte in UCL, ETC, ) Trebuie sa vedem viitorul , care intr-adevar , fara o "umbra" din sistem , pare fara orizont. Multe comentarii de mai sus vorbesc de punctele furate de arbitrii...Nu sunt furate NUMAI de arbitrii ,jucatorii n-au reactie , sunt total iesiti din orizont. Vorba colegului de mai sus, Dortmund a primit gol din offside si in 3 minute a intors meciul . Asta inseamna incredere in sine, potenta fizica, forta de grup, moral de invingator. Oare jucatorii CFR au ceva din aceste calitati? O sa vedem marti, succes Eugene!

 33. kiruj
  Saturday, 13 April, 2013 at 16:19

  Click AICI pentru notare !

 34. G
  Saturday, 13 April, 2013 at 16:48

  hahahaha....poate veniti la Chicago si ne vedem la o bere...:)

 35. Cfr_Atlanta
  Saturday, 13 April, 2013 at 17:43

  @G Hai tu in Atlanta, in Chicago e vant si frig...:)

  • G
   Saturday, 13 April, 2013 at 17:51

   fi sigur ca te anunt cand vin..:)

 36. Cfr_Atlanta
  Saturday, 13 April, 2013 at 17:55

  Sa castigam cupa si facem o petrecere. Toti cheferistii din Sua &Canada

  • romanescu
   Saturday, 13 April, 2013 at 18:24

   De accord !! 404 397 7016............

 37. G
  Saturday, 13 April, 2013 at 19:37

  perfect :)...

 38. Florinaccio SM
  Saturday, 13 April, 2013 at 19:48

  In ultima luna de zile n-am reusit sa mai intru pe Tribuna decat sporadic, din cauza ca am fost peste masura de ocupat, cu multe nopti in care n-am apucat sa dorm mai mult de trei-patru ore. Bineinteles ca ceea ce s-a petrecut pe la clubul nostru in aceste saptamani nu are darul sa ma bucure deloc, nici chiar decizia de ultima ora a conducerii de a-l demite in cele din urma pe Paulo Sergio. Pe mine ma intristeaza despartirea de antrenorul lusitan, poate si pentru ca oameni ca el sunt tot mai rari prin fotbalul nostru, iar eu sunt tentat uneori sa aleg mai mult cu inima decat cu ratiunea. Meciurile magnifice cu Braga si cu United i se datoreaza in mare masura acestui antrenor, asa ca se cade ca macar sa-i multumim acum la despartire. A te desparti de cineva drag, fie si numai pentru o vreme, inseamna a muri putin, daramite sa te desparti definitiv de un OM ca PS! Pt.mine PS = noaptea de neuitat de dupa acel 3-1 magnific cu Braga, PS inseamna victoria istorica de pe ''Teatrul Viselor'', inseamna acel ''na na na na Sergio'' pe care am dat jos cateva kg de la atata dansat obligatoriu cu fetita mea... Eu ii doresc portughezului mult succes pe mai departe si-l voi urmari cu atentie inca multi ani de acum inainte. Totusi, poate ca schimbarea lui se impunea. Senzatia mea e ca portughezul e poate cam ''moale'' pentru un vestiar precum cel al CFR-ului (sau poate prea domn, prea nobil?- nu mai stiu nici eu). Acum, daca tot ne-am despartit de Sergio, poate ca venirea lui Trica se va dovedi a fi de bun augur. Macar pentru ca de acum inainte poate vom avea si noi pe cineva care sa ne apere de atacurile murdare care de ani de zile tot curg peste noi cu nemiluita fara ca cineva de la clubul nostru sa se sinchiseasca/ sa se priceapa sa faca mare lucru pentru a le contracara.

 39. Suporter CFR-ist
  Saturday, 13 April, 2013 at 20:04

  nu stiti? oare ce sistem de joc va folosi trica la cfr? tot 4-2-3-1 ca si paulo sergio sau va schimba asezarea in 4-4-2. ar merita sa dezbatem putin si sa discutam despre sistemul pe care il va alege pentru cupa romaniei si campionat! SUCCES TRICA, BAFTA LA NOI !!!

 40. nea_Silica_MS
  Saturday, 13 April, 2013 at 20:11

  Poate totuşi e benefic ca un fost atacant să preia frâiele echipei. Chiar dacă va fi pentru un timp mai scurt. Şi sper că nu va fi presiune mare pe el, momentan nu prea avem şanse la cupă, iar campionatul e terminat pentru noi. Cum văd eu cauzele dezastrului? Simplu. Atacul e la pământ. Drept pentru care apărătorii sunt obligaţi să urce în atac tot timpul. Şi obosesc. Şi până la urmă nu reuşesc să ajungă în faţa porţii noastre şi nu se mai pot aşeza în apărare la vre-un contratac rapid. Drept pentru care încasăm goluri. Iar fără apărare nici Felgue nu poate apăra, oricât de bun ar fi. Şi cam atât.

 41. tegean
  Saturday, 13 April, 2013 at 20:35

  Nu contează numele antrenorului demis şi nici al celui nou venit dar pot acum să repet că înscăunarea unui nou antrenor cu 6 zile înainte de returul cu Galata a fost o greşeală (sau orbire,amatorism?). Vechiul antrenor cunoştea BINE atât jucătorii CFR-ului cât şi pe cei ai Galatei şi bifase deja un egal în meciul tur. Cu 2 egaluri (Galata+Braga) şansele de calificare erau mai mari decât cu cele 2 victorii obţinute. Înlocuitorul ,,noului,, antrenor apare cu 4 zile înaintea meciului din Cupă şi există doar 2 variante: calificarea sau ratarea acesteia dar, indiferent de deznodământ,opţiunile conducerii înaintea unor întâlniri decisive cu greu pot fi calificate ca fiind dovezi de profesionalism.

  • dan dan
   Saturday, 13 April, 2013 at 21:06

   Pai cred ca li s-a cam dus vestea celor din conducere despre "profesionalismul" in ceea ce priveste antrenorii... asa ca nu e de mirare ca sunt refuzati de cei care au ceva rezultate in spate. Aici antrenorii au viata scurta: fie te lucreaza jucatorii cand au ei chef, fie esti dat afara pentru lipsa de rezultate, fie esti demis pentru ca ai rezultate dar se apropie indeplinirea obiectivului si e o cale de a nu ti se da prima..... Nu sunt fan al lui P.S., dar cred ca din lotul actual trebuiau sa plece multi, multi jucatori inaintea lui.

   • Cristi
    Saturday, 13 April, 2013 at 21:34

    Daca sunt asa de neprofesionisti cum crezi, atunci teoretic orice antrenor sau jucator care are un avocat bunicel le poate face cite un contract beton care sa ii cocoseze. Cred ca Hora sau Minca sunt destul de bine consiliati :). Dar hai sa fim seriosi, antrenorii care au venit au avut toti sansa unei rampe de lansare- italienii sunt toti la nivel de Damila Maciuca italiana, care nu ar fi venit sa joace in CL? Costa era la inceputul carierei si acum este in Cipru, cimitir clasic de fotbalisti trecuti de prima tinerete. Antrenorii care refuza CFR nu o fac pentru ca dau de o conducere aiurea ci pentru ca au nevoie de CFR mai putin decit clubul de ei.

    • dan dan
     Saturday, 13 April, 2013 at 21:42

     Profesionalismul s-a vazut clar la telenovela inlocuirii lui Andone.... Ce antrenor serios vine la o echipa care are 3 antrenori intr-un an, si de la care poti fi demis si daca esti pe locul 1?

     • csongi
      Sunday, 14 April, 2013 at 00:12

      Ultimele schimbări de antrenor le-au ieşit, zic eu, bine: Ando a luat campionatul şi a dus echipa în grupele UCL, iar Sergio l-a calificat în primăvara EL. Cum o fi Trică antrenorul, pentru mine e deocamdată mister.

     • Cristi
      Sunday, 14 April, 2013 at 02:06

      Antrenori sunt mereu mai multi decit joburi. Ca nu a fost intrebat Mourinho si nici Klopp.

 42. gica10
  Saturday, 13 April, 2013 at 21:30

  Multa bafta Trica!O mare onoare i-a fost oferita.Sa speram ca va sti sa profite de ea si alinierea planetelor(cu acordul lui Ulise) ai va fi favorabila.Personal cred ca cei lipseste echipei la acest moment este un personaj gen Trica "cel fara de frica" cu putere de motivare.Ca jucator (cel putin in perioada CFR) a fost imens si fara sa exagerez.Citeam aseara interviul cu el si speranta ca va putea sa antreneze CFRul in viitor.......totodata remarca lipsa suporterilor de la stadion.Fara sprijinul si increderea insuflata de suporteri este greu ca o echipa sa razbata. Fiind romani reducem foarte mult lucrurile la nivel de folclor.Ando nu era antrenor dar avea echipa buna......iar in final(era si el bun la ceva) a dat drumul la influentele sale in campionat si am reusit sa castigam.Eu sincer uneori ma intreb daca toti de aici sunt suporteri CFR sau mai sunt si "infiltrati".Glumesc (ca si cacareaza george) este clar ca suntem romani si ne place politica si fotbalul,iar scenarita este la ea acasa aici in Gruia mai puternic decat in alte parti. Sa susti ca CFR a avut aranjamente asta vara este o prostie fara margini.......pai am fost tocati ca si acum,doar ca atunci in loc la Hora si Valente(Maah nu ajunge la nivelul celor doi) l-am avut pe Ronny care i-a intors pe toate fetele pe ploiesteni in 10 oameni.......si tocmai la debutul lui Ando pe banca.Ati uitat de meciul de la Vaslui cand in min 84 (la fault la Hora )Tudor n-a dat nimic.Cu victorie acolo Vaslui era deja in afara luptei .Asa a mai incercat Tudor in meciul cu cUrva o ultima lovitura cu intreruperea partidei si indirect sa ajute pe acelasi Vaslui....... Trebuie sa depasim stadiul de chibiti si sa aratam ca suntem cfristi si sprijinim aceasta echipa.Ce va fi la sfarsitul sezonului vom vedea.......Cred ca Trica merita increderea si sprijinul nostru.Fiind un luptator adevarat cred ca va reusi.........si chiar la CFR. Fain material Alex,din pacate pentru munca ta suntem pusi in situatia de a ne concentra pe treburi de gospodarie interna.Hai CFR din toti bojocii

  • Cristi
   Saturday, 13 April, 2013 at 21:39

   Ai perfecta dreptate! Si eu ma bucur ca a fost ales un fost jucator de referinta, chiar daca a jucat putin la noi si ca a primit incredere un antrenor tinar. Ia sa ne fi trezit cu un alde Hizo sau Titi Dumitriu.

 43. kiruj
  Sunday, 14 April, 2013 at 09:23

  Daţi click aici pt. notare !!!

 44. Ery
  Sunday, 14 April, 2013 at 09:57

  Succes lui Trica si CFR-ului. Jucatorii CFR-ului trebuie sa invete un lucru elementar - sa paseze precis la coechipier . Mi se facea rau de ciuda cand ii vedeam pe magarii aia de la Pandurii cat de bine se gaseau pe teren. A doua problema -un antrenor ar trebui sa vada ca tactica asta nenorocita cu bubuirea mingilor pe varfurile Weldon si Kapetanos este lipsita de sansa .CFR-ul a avut cele mai multe succese si e normal, cand s-au apropiat de poarta prin pase bune la coechipier demarcat si dribling. Acestea sunt observatiile mele si mai departe HAI CFR ! VICTORIE CU ASTRA !

  • tegean
   Sunday, 14 April, 2013 at 12:13

   De la venirea lui PS n-a trecut prea mult timp aşa că arhiva Tribunei e încă accesibilă. ,,Tribuni,, cunoscuţi şi demni de crezare evidenţiau cât de multilateral a progresat aşezarea / jocul echipei sub mâna noului antrenor comparativ cu...sinistra moştenire. Tot în arhivă se pot descoperi pretenţiile galactico-tikitakkaciste ale tribuniştilor faţă de Andone, chiar şi după întreaga colecţie de accidentări,pretenţii ce pivotau pe ideea că lotul e super doar antrenorul ar fi infer , pretenţii ce au intrat rapid în istorie (arhivă) şi, subit, nemaifăcându-se auzite după venirea lui PS. În campionatul nostru (la banii noştri) criteriul principal e capacitatea antrenorului de a scoate maximum posibil din lotul avut la dispoziţie, criteriu ca a funcţionat (funcţionează) la echipe cu loturi anonime ce au câştigat campionatul sau au luat puncte (nu puţine) CFR-ului. Şi CFR-ul a avut antrenori realişti (ce nu cădeau în admiraţia lotului pt. că,la viaţa lor, aveau termeni de referinţă) a căror prioritate era rezultatul (1-0 şi mai vedem) dar n-au fost agreaţi de iubitorii de operă (câţiva) şi operetă (cei mai mulţi).

   • gica10
    Sunday, 14 April, 2013 at 13:15

    Ai perfecta dreptate vizavi de modul in care a fost evoluata echipa din momentul lui Ando.Sunt pentru respect pentru munca oricarui antrenor........si am fost efectiv trist(gandindu-ma la munca lor) la schimbarea fiecaruia dintre ei.Ma gandeam cum i-am jucat pe catzei in meciul tur.......au avut o ocazie pe final prin Steliano Filip,in timp ce noi am avut o multitudine de ocazii la Kape,Valente,Bastos,Sougou,11m refuzat de pitic. Dar ce vorbesc de Ando........pe vremea lui Minteoan am batut Vaslui acasa.Ne-a furat piticul porno avram in meciul cu Timisoara victoria (cand acestia se bateau la titlu).Si la ora aia echipa era cu Bus impus de conducere in echipa si fara nume sonore dupa sirul neintrerupt de transferuri din iarna cu pricina. N-am stiut sa respectam munca unor antrenori ajungand noi suporterii sa judecam valoarea in Tribuna..........probabil ar trebui dupa un citat dintrun articol a lui Joo Ferenc(pe cheferetv) "sa invatam sa suferim fara sa ne plangem" Articolul cu pricina (scurt si la obiect cu mult stil):http://www.cheferetv.net/index.php/blog/feri/95-adunarea

 45. traian
  Sunday, 14 April, 2013 at 11:48

  Sergio era un gentleman, dar ce o sa auzim acum de la Trica cand vom fi furati de arbitri, va fi o recompensa pentru tot ce am indurat meci de meci. Ma tem totusi sa nu stea mai mult prin tribune.

 46. Suporter CFR-ist
  Sunday, 14 April, 2013 at 12:11

  am vazut pe site-ul oficialfr ca iuliu muresan si paulo sergio sustin astazi de la ora 12:00 o conferinta de presa .

 47. caneto
  Sunday, 14 April, 2013 at 13:33

  Probabil, antrenorul cel nou este batut deja in cuie, dar nu va veni decat din vara. Numirea lui Trica, pentru nici doua luni, este o recompensa din partea clubului pentru intreaga lui atitudine fata de CFR, atat din perioada de jucator, cat si din cea de dupa. Imi pare rau de Paolo Sergio, dar a devenit clar, nu se mai putea continua asa. Varianta fericita ar fi - nu ca as fi de accord cu asa ceva – sa fi fost sapat intentionat de jucatori, dar tare mi-e ca intentia a lipsit cu desavarsire, sapatura a fost cauzata de lipsa de valoare a unora.

  • dan dan
   Sunday, 14 April, 2013 at 13:56

   Apropo de chestia cu sapatul de catre jucatori, nu ti se pare ca la CFR acest lucru a devenit o obisnuinta? Cum nu le convine ceva, cum nu mai joaca... Mai spune-mi un club din Romania unde jucatorii fac legea, ca la noi? Pe de alta parte si eu cred ca lotul actual este caracterizat de lipsa de valoare si de atitudine. Daca pentru altii unii zic ca s-au aliniat planetele, pentru noi eu zic ca s-au aliniat petardele!

   • gica10
    Sunday, 14 April, 2013 at 14:56

    O echipa este ca un organism complex, in care sunt 25-35 de jucatori cu personalitati, caractere, metabolisme, cultura etc. diferite de la o extrema la alta a scarii de valori. Sa crezi ca exista o conspiratie generala a jucatorilor impotriva antrenorului, clubului si a lor insasi este doar o teza nascuta pe malul Dambovitei si din care se hranesc zi de zi carcotasii........ Ar fi mult prea simplu toate esecurile de la CFR dintr-o anumita perioada sa fie atribuite personalitatii de animal de prada a capitanului Cadu & compania. Sa revenim in lumea reala si sa fim pamanteni si sa traim ca pamantenii toate emotiile pe stadion cu demnitate. Sa speram ca o data cu Trica atmosfera si moralul pozitiv vor intra si-n vestiarul jucatorilor.

    • dan dan
     Sunday, 14 April, 2013 at 15:22

     O fi teza inventata pe malurile Dambovitei, dar cel mai mult e aplicata in Gruia. Cel mai vizibil a fost in cazul Uhrin...

     • caneto
      Sunday, 14 April, 2013 at 16:22

      Cazul lui Uhrin este singurul cu iz de credibilitate, n-a fost nici pe placul jucatorilor, nici, mai ales, al conducerii, iar sapatul a fost o victorie categorica contra Vasluiului. :)

   • Cristi
    Sunday, 14 April, 2013 at 17:28

    Eu nu cred in chestia cu sapatul jucatorilor etc. Da, este adevarat ca intr-un lot exista suficiente tensinui, mai ales daca e numeros, daca unii jucatori viseaza alte contracte si nu exista oferte pentru ei sau exista dar conducerea cere prea mult etc. Exista si realitatea cealalta care tine de valoare in general - nici o echipa romaneasca nu a facut fata si in CL si in campionat simultan, sezonul intern a fost compromis inca de la inceput de pe vremea lui Andone samd.

 48. Suporter CFR-ist
  Sunday, 14 April, 2013 at 14:21

  asta se numeste om!!! paulo sergio a declarat la conferinta ca va vorbi cu trica si ii va da sfaturi despre echipa si ca il va ajuta. respect pentru acest om care este om pana la capat. sa ii uram tot ce-i mai bun in viata pentru ca merita. PAULO SERGIO: "Oraşul şi oamenii de aici vor rămâne mereu în inima mea"

 49. kiruj
  Sunday, 14 April, 2013 at 16:35

  Click aici pt. notare ! La ora 19.00 închid softul ! Succes Eugen, HAI CFR !!

 50. kiruj
  Sunday, 14 April, 2013 at 19:07

  Am oprit softul de notare, au votat 32 de "tribunişti", media echipei fiind de 4,3. Rada a primit 6.2 (maxim), iar Pedro 2.4 (minim). Reluăm notarea marţi (16 aprilie), după meciul din Cupă cu Astra. Succes Eugen, HAI CFR !!!

 51. Max
  Sunday, 14 April, 2013 at 20:05

  Va spun eu cine a adus echipa in situatia...arbitrajele. Acolo e toata vina, acolo a fost demisia lui Andone(vezi meciurile din tur cu Iasi Panduri etc) cand arbitri ne au furat plus arbitrajele din retur..bataie de joc.

 52. ulise
  Sunday, 14 April, 2013 at 22:17

  O sa avem show cu Trica, sincer ma tem de integritatea arbitrilor. Circul va fi maxim, ne vom distra, ce altceva avem de facut.

 53. thedarkside
  Sunday, 14 April, 2013 at 22:50

  Si o sa inotam in continuare in noroiul ligii intai. Nimic serios, pe termen lung... Nu ca mi-as dori un Pustai la CFR, dar as vrea sa vad totusi un antrenor bun, care sa stea macar doua sezoane la noi, fara ca echipa sa aiba mai mult perioade negre decat albe.

 54. nea_Silica_MS
  Sunday, 14 April, 2013 at 23:31

  Nu prea m-au impresionat actorii din capitală. Nici Dobitoceanu, nici Hapciu sau Mătase, dar nici oponenţii. Exceptând brichetele, pet-urile ş.a.m.d., un meci tern, plictisitor.

  • Cristi
   Monday, 15 April, 2013 at 01:44

   Nu e nimic. O sa-i faca presa magistrali, imperiali, acum ca si Mourinho ramine la Real o sa ii dea transferati acolo sa plinga ronaldo si Özil din tribuna. Nici acolo lucrurile nu sunt roz chit ca sunt pe val. Deja rasufla prin presa ca sunt jucatori care asteapta in liniste sa li se termine contractele si sa plece liberi in 2014 - asa ca ori se va strica atmosfera cu presiune sa prelungeasca, ori vor trebui sa ii vinda ieftin ca sa mai obina ceva.

 55. uncleben
  Monday, 15 April, 2013 at 12:18

  De cand a plecat Trica de la CFR nu am mai avut un mijlocas de profilul lui ,nici Peralta nici DeZerbi nu l-au putut inlocui cu real succes si chiar daca uneori disparea minute bune din joc , ii erau suficiente 10 min. pt. a-si arata clasa. Ca antrenor , ii doresc sa-i ajunga cele 90 de min. pt. a ne arata ca e la fel de bun ca tactician precum a fost ca jucator.Totusi ,ramane un mister.Traiasca Mister Trica !:)

 56. Retardila
  Monday, 15 April, 2013 at 12:31

  E o improvizatie OK, parerea mea :) ------- La cata mare tactica este in Liga 1 e suficient pe termen scurt si/sau mediu ca cineva sa-i preseze pe adormitii din lotul mare si echilbrat valoric la testicoaie..... Macar o sa vedem ceva mite si poate si o tzaruca de circus.... ------ Imi aduc aminte de o poanta din anii '70, secolul trecut, ca asta inca nu a ajuns acolo (inca!!!): Liverpool a avut o serie de n (sa zicem 8) meciuri in care nu a marcat...Un suporter intarzie la meci, cand sa urce scarile mari urale pe stadion...Alearga si intreaba: Am marcat??? Raspuns: Nu, dar noi ne bucuram si pentru un corner!..... Am lansat ideea volumului de amintiri/poante de la adevaratii amatori din anii '70-'80....silenzio stampa.... desi era o idee buna (tot parerea mea!)...

  • Retardila
   Monday, 15 April, 2013 at 12:32

   miute !!!! .....nu mite....eiiii, tastatura asta...:)

 57. traian
  Monday, 15 April, 2013 at 13:35

  Trica a semnat pe un an si 2 luni. Daca nu se pune problema unui antrenor cu experienta din vara, inseamna ca nu se vor aduce nici jucatori mai de Doamne-ajuta.

  • caneto
   Monday, 15 April, 2013 at 13:59

   Ce conteaza durata, semnatura ori contractul in cazul unui antrenor? :) :(

 58. Alin
  Monday, 15 April, 2013 at 14:18

  Acum s-a lamurit treaba cu "next level". S-a terminat. Conducerea a ales tactica duelarii cu adversarii mai putin pe teren si mai mult prin scandalurile de dupa jocuri. Il voi sustine pe Trica cat timp nu se va cobori la manelismul celor din capitala, desi sperantele sunt mici. Decat mostre de caractere precum cele la derbiurile lor de traditie mai bine renunt.

 59. albusibiu
  Monday, 15 April, 2013 at 14:22

  Am terminat articolul sambata dimineata si am plecat la munte, la o intrunire a firmei la care lucrez. Avusesem parte de suficient CFR. Vestea cu Trica antrenor am primit-o acolo, prin sms. Raspunsul meu instant a fost "Jalnica veste mi-ai dat". Din toate punctele de vedere condamn decizia luata. Inlocuirea lui Paulo Sergio este inca un act al imaturitatii clubului, iar comunicarea a fost aberanta, dezvaluind clar sursa tuturor problemelor. Toata vina aruncata pe jucatori, dar antrenorul este cel schimbat. Care e logica? Logica lasitatii de a-si lua macar o data o urma de responsabilitate. S-a dovedit acum ca Paszkany e ca un copil cu o jucarie, lipseste cu desavarsire orice firmitura de rabdare, sufera de problema pe care o cam au toti oamenii de afaceri ai tranzitiei romanesti: totul sa se faca peste noapte. Muresan este doar un "yesman" al patronului, iar in cazul acesta orice atu al antrenorului devine nul. Mi-ar fi placut sa ne asumam suferinta, sa-i facem pe jucatori sa plateasca (daca tot ii numim pe ei vinovati) si apoi sa vedem ce poate construi antrenorul. Atunci cand vom avea antrenor-manager, unul care sa se ocupe si de transferuri nu doar de combinari de solutii cu aproape toate variabilele proaste, atunci sa-l tragem pe el la raspundere. Pana atunci eu vad ca din cele 8 meciuri fara victorie in 7 putem vorbi despre greseli de arbitraj, ca in macar 4-5 am fost clar mai buni decat adversarul (iar asta s-a obtinut in principal prin asezarea in teren) si ca in absolut toate meciurile putem vorbi despre macar 2 sau 3 jucatori care au fost invizibili, la un nivel jignitor pentru notiunea de fotbalist profesionist. Da, faca-se voia lor, faca-se voia conducerii. Se schimba antrenorul, probabil va urma o perioada de revigorare (chiar si o victorie in Cupa), dar pe termen lung este o greseala cam de nivelul celei din momentul numirii lui Cartu. Da, Trica e un simbol ceferist, insa atat. Nimic din comportamentul lui nu e demn de ceea ce suntem noi, de felul moderat, civilizat in care comunica Paulo Sergio. Da, Trica va fi pe gustul presei, le va furniza subiecte...scandal, va face ca CFR-ul sa fie auzit, insa in modul cel mai inadecvat pentru noi, va indeparta notiunea de bun simt. Suntem ardeleni si ne vom comporta, s-o spun pe sleau, ca oltenii. --------- Dupa cum vedeti, n-am zis nimic despre capacitatea de antrenor a sa. Mi-e indiferenta, pur si simplu. Stiu ca e un caracter dificil, ca se vrea sa fie un fel de bici peste vestiar. Exact Cartu! V-a placut cum s-a sfarsit acel moment, cum ne-am facut de rusine? Ei bine, cu Trica avem sansa ca in final sa fie de 2 ori mai rau, mai ales ca e mai necopt, ca e mai orgolios si ca are ambitia/incapatanarea de a reusi cu CFR cu orice pret - un astfel de om e periculos cand nu-i ies retetele. Prima parte va fi frumoasa, lapte si miere, probabil pana la vara ar putea curge laudele. Apoi avem 2 variante: fie lucrurile o iau in jos, ne anulam sansa la ritmul asta de victorii in campionat din 2 in 2 ani, fie se va dovedi un Reghecampf, va face o performanta vremelnica, dar va fi un mare dezgust prin comportamentul sau pentru toti cei care vedem in CFR mai mult decat un club de fotbal...romanesc. Sincer, va spun, imi vine sa ma opresc din scris (si chiar si din urmarit meciurile).

  • thedarkside
   Monday, 15 April, 2013 at 15:06

   S-o fi speriat rau Paszkany ca retrogradam, de a luat asa o decizie. Altfel chiar nu vad diferenta intre a termina campionatul pe locul 13-14 sau 5-6... Dar cine uita istoria, merita sa i se repete...

  • levente
   Monday, 15 April, 2013 at 16:01

   De obicei sunt de acord cu ceea ce scrii, si postari, dar sa criticam pe cineva inainte sa vedem ce poate, sau ce va face, cum se va purta,.... cu acest aspect nu pot fi de acord. Ok si eu zic ca trebuia sa se continue cu PS, dar asta nu inseamna ca decizia nu ar fi corecta(vezi rezultate), sau ca Trica va fi Cartu 2. Ok din nou este oltean, ei au alt temperament decat noi, dar poate a invatat ceva din patania Cartu, poate i sa explicat ce si cum merge la CFR. Sa nu uitam cand erau antrenori mai "guralivi" care mai criticau arbitrajul nu eram furati in halul acesta, deci poate fi un avantaj. Eu zic sa-i dam o sansa si sa criticam dupa, daca merita. Principalul lucru pe care ar trebui sa-l facem este sustinerea echipei de aceea zic la sfarsit un hai CFR si la bine si la greu.

   • albusibiu
    Monday, 15 April, 2013 at 16:14

    Urmareste-i primele declaratii sforaitoare si contrastul dureros (pentru noi) dintre el si Paulo Sergio. Nu e chiar atat de greu de citit tipologia umana, iar pentru asta nu trebuie sa-l vezi si antrenand. Parerea mea personala este ca Trica va fi un fel de Minteuan (poate chiar Hagi, ca sa pastram proportiile pentru noi) combinat cu un Cartu. Ar fi grozav sa ma insel... Priveste totusi locul pe care se afla Juventus Bucuresti in divizia a III-a...

   • dan dan
    Monday, 15 April, 2013 at 16:18

    e o adevatata "lovitura" sa aduci la echipa campioana(care cica va ataca iar titlul compionatul viitor) un antrenor din liga a 3-a... ca doar oricine merita o sansa. Eu zic ca si jucatorii din aceeasi liga ar merita o sansa, deci eu spun sa fie adusi la CFR...

    • csongi
     Monday, 15 April, 2013 at 18:18

     Consider absolut fireasca logica lui Paszkany. Sergio era terminat, niciun alt antrenor al CFR-ului din era Paszkany nu a beneficiat de atata rabdare, dar a devenit clar ca lumina zilei, ca sub comanda acestui om echipa nu va mai fi in stare sa castige niciun meci in acest sezon. Asa macar avem o sansa, cat de mititica la cupa. Iar la vara cu siguranta va fi adus un antrenor de afara.

     • dan dan
      Monday, 15 April, 2013 at 18:38

      E adevarat, cum la fel de adevarat e ca nici un antrenor nu a mai beneficiat de un lot atat de echilibrat non-valoric.

      • nea_silica_MS
       Tuesday, 16 April, 2013 at 08:07

       Mda, și e singurul lot echilibrat non-valoric din țară. Oare cum de reușesc Grigoraș, Țălnar, Pustai și alții să scoată rezultate bune cu loturi la fel de proaste? Oare cum de reușește Petrolul (cu antrenori schimbați de la etapă la etapă) să joace fotbal? Străinii lor sunt mai buni decât străinii noștri? Or fi... Oare jucătorii noștri sunt cei mai proști din liga1 (nu pot crede așa ceva)? Echipa nu joacă nimic, asta se vede ușor. Și nu doar acum. Ci în fiecare al doilea an. E o vrajă oare? Da, ni s-au furat multe puncte, suntem împiedicați de arbitri să obținem rezultate. Dar, în același timp, suntem incapabili de a marca și de câștiga. Cine-i vinovat?

      • dan dan
       Tuesday, 16 April, 2013 at 09:57

       fata de echipele de care spuni, noi avem ceva in plus: un patron care a trasat ca obiectiv evitarea unui loc de E.L. ... ce demotivare mai mare iti trebuie pentru jucatori? Acel;asi lucru s-a intamplat si acum 2 ani...

  • dan dan
   Monday, 15 April, 2013 at 16:28

   deci: trebuia gasit un tap ispasitor. Antrenorul cica e omul ala care antreneaza lotul pe care il face conducere(asa zicea A.P.). Lotul pe care il avea la dispozitie P.S. a fost unu aflat sub incidenta "alinierii petardelor"...ca doar conducerea a scapat in ultima perioada jucatorii valorosi, si cu pricepere de pirotehnisti au gasit inlocuitori... Dar desigur P.S. e vinovat ca nu a reusit sa faca din rahat bici... Eu zic sa uitati de titluri si cupe atata timp cat continua strategia "ieftin sau gratis". De remarcat si declaratia conducerii ca ei fac lotul, antrenorul doar ii pregateste.... pentru ca tare imi pare asemanatoare cu comportamentul unui alt patron, care a ajuns sa se creada un fel de Mourinho, si echipa lui nu a avut rezultate atata timp cat el decidea tot la echipa...

  • ulise
   Monday, 15 April, 2013 at 23:32

   Subscriu. Vom avea show, circ. Fotbal putin desigur. Oricum e clar ca sefii nu au un plan serios, nu cred ca ulciorul cu titlul din 2 in 2 ani mai tine. Mai mult, cred ca vom out din joc si sezonul ce vine, chit ca ne vom mai intari in vara.

 60. miki
  Monday, 15 April, 2013 at 15:19

  trica a declarat la conferinta ca il va folosi pe rui pedro in spatele varfurilor nu in spatele varfului si ca echipa va juca ofensiv. in spatele varfurilor cel mai probabil va fii in tr-un sistem 4-3-1-2. OARE CE SISTEM DE JOC VA ALEGE TRICA ?

 61. vass bela
  Monday, 15 April, 2013 at 15:48

  Alaturi de interventia lui Albu, merita citita - neaparat ! - si articolul lui Chefere pe chefere tv . Din cele doua scrieri rezulta clar actuala stare de fapt, scrise succint si anticipate de vreo doi ani si de unii din noi, care am fost injurati focos de pupincuristii felcerului . Am avut , din pacate , dreptate, dar asta nu e o lauda, trebuia sa fii orb sau pupincurist calificat sa nu observi incotro se indreapa echipa .

  • Dantesc
   Monday, 15 April, 2013 at 15:57

   Ola Vass vezi ca nen'tu Arpike ii sef la CFR adicatelea el face/desface echipa si totodata imparte banutzii... nu nen'tu Muresan pe care vad ca ai facut o fixatie . Cat despre previziunile tale marete vezi ca intre timp CFR-ul a facut zece puncte in Ch League si a mai castigat un titlu (dar asta nu il aduna fiindca nu conteaza) k mestere ?

 62. Cristi
  Monday, 15 April, 2013 at 16:43

  Hai sa nu mai cautam vinovati, ba Arpi, ba Muresan ba mai stiu eu cine. Trebuie sa acceptam situatia asa cum este, suntem intr-un punct mort din multe motive. Orice moneda are doua fete iar acum vedem costul sezonului din toamna - jucatori demotivati, frustrati ca n-au plecat sau ca nu apuca sa joace, incapacitate de automotivare, sindrom bagami-as pe motive de 'curatenie de vara' preanuntata samd. Tot raul spre bine- PS chiar daca nu mai antreneaza, daca vrea sa isi ia banii pina la vara trebuie sa stea la dispozitia clubului; 4-5 ponturi bune ca scouter si ne va ajuta suficient sezonul viitor din umbra. Oricit de bun a fost ca si personalitate trebuie sa vedem realitatea; rezultatele nu au fost de partea lui. Ce ne ramine pentru restul de 5 saptamini din sezon? In primul rind un hei rupism la cost minimal. bine ca macar nu au venit 'specialisti' de citeva etape gen Hizo, Flocea si alti cunoscuti 'salvatori'. Nu cred ca Trica va sta si sezonul viitor , asa ca o ultima mobilizare cu un heirupism si ba pe-a ma-tii poate nu le strica unora din jucatori.

 63. kiruj
  Monday, 15 April, 2013 at 18:04

  Am citit foarte atent atât postarea lui Alex, cât şi a lui Che (de care a pomenit vass bela), recunosc -sincer- că sunt de acord cu multe din aceste idei. Dar nu cu toate, şi nu cu pesimismul care emană din ambele "manifesturi". Lucrurile sunt oarecum mai simple, din punctual meu de vedere, şi nu neapărat aşa tragice. Toate bubele trecutului "postmodernist" de zece ani al CFR-ului s-au spart exact acum, ca un rezultat oarecum previzibil / predictibil al unui management nu neapărat păgubos, ci mai degrabă prea "accelerat". Am mai vorbit noi la un moment dat despre evoluţia mult prea rapidă a echipei (din "C" în "CL", în doar 10 ani), sărind etape normale / naturale de acomodare pe treptele noi de evoluţie. Acest ritm de "crescendo forţat" poate fi normal în cazul unei afaceri oarecare , nu şi în fotbal. Practic asta poate fi considerat "greşeala" cea mare a conducerii (ca strategie în timp), forţarea permanent a unor culmi din ce în ce mai înalte, fără alinierea resurselor bugetare / manageriale de rigoare. Ca şi când am dezvolta o afacere minunată din credite bancare masive, neavând grijă să asigurăm o producţie constantă, la nivelul dobânzilor lunare...În schimb, acest risc a şi fost din start unul asumat (pe de o parte), şi a şi fost pe placul nostru (al spectatorilor, al ceferiştilor în general), pe de altă parte...Nu putem fi farizei, trebuie să recunoaştem că ne-am cam obişnuit şi noi cu frecvenţa asta năucitoare a titlurilor / cupelor castigate (prilej de frustrare maximă pentru adversari), am băgat şi noi conştiincios capul în nisip, n-am mai vrut să vedem lucrurile în evoluţie...Revin cu o altă observaţie : să ne rugăm să nu ajungem în situaţia şoricelului lui Daniel Keyes (Flori pentru Algernon)...Cam atâta pe segmentul managerial. A doua problemă este cea a spectatorilor. Fotbalul a ajuns să fie sportul rege al lumii datorită impactului enorm asupra unor mase imense de oameni, de toate categoriile, dar el nu poate fi conceput nicicând un sport al nobilimii (cum ar fi, să zicem, golful, tenisul, chiar rugby-ul,etc.), galeriile celebre ale lumii (care sunt şi cele mai numeroase) nu se compun -ca medie- din oameni extrem de sensibili şi inteligenţi, iar un ataşament necondiţionat (fanatic, dacă vreţi) vizavi de favoriţii tăi nu presupune prea multe lecturi de Kant, Kierkegaard, etc., dimpotrivă. Revenind la CFR şi rezumând : tot ce se întâmplă la noi este oarecum previzibil şi logic, dar nu putem vorbi nicicum de fatalitate, NICI VORBĂ !! Poate este nevoie de o mica perioadă de "relanti" după cursa asta nebună de 10 ani, poate conducerea şi-a dat seama şi ea de acest lucru, dar -din considerente de orgoliu şi de vanitate- nu mai poate "decreta" venirea acestei etape...Şi am ajuns practic la buba cea mare : la comunicare (din partea conducerii) către mediul exterior (către noi, spectatorii, în primul rând), aspect unde -am văzut acest lucru la un sondaj mai vechi- băieţii stau prost de tot. Dar nici aici nu e nimic ireparabil, lucrurile pot fi corectate. În final, câteva gânduri despre tematica demiterii lui PS : un adevărat gentleman, contrastând enorm cu mizeria din Liga 1, cu deprinderi reale de tactician (s-a văzut acest lucru în meciul cu Braga, când a avut în spate şi motivaţia jucătorilor), dar mai mult teoretician, mai degrabă scouter decât A1. Am un respect deosebit pentru el ca OM, dar în mizeria asta de campionat practic era condamnat la moarte, greşelile de arbitraj şi neşansa accelerând doar destinul lui. ÎŢI DORESC NUMAI BINE, PAULO SERGIO ŞI MULŢUMIM PENTRU TOT !! Am ajuns la Trică. Din punctual meu de vedere trebuie primit cu braţele deschise, trebuie ajutat, trebuie să i se acorde şi lui prezumţia de "nevinovăţie", mai ales lui, care ne-a câştigat primul titlu, cel mai frumos (ca şi prima dragoste, dacă-mi aduc bine aminte...). Că va maneliza sau nu atmosfera din jurul echiei, asta chiar nu ştiu, dar vă spun sincer că după îndelungatele "tăceri catedrale" ale conducerii din 2013 parcă mi-era dor de un pic de ardei iute, de ceva expresii din popor pentru "readucerea" balerinelor noastre cu picioarele pe pământ. AŞADAR, SĂ NU DRAMATIZĂM, FRAŢILOR !! În campionatul din RO (cel puţin pentru un timp) nu putem presupune modele de management şi de pregătire ca în occident, aici ori te iei la trântă cu duşmanul (care este peste tot şi cu multe capete) chiar cu armele lui, ori eşti efectiv FRAIER, care s-a băgat într-un război care nu-i al lui. Îl susţin TOTAL pe Eugen : cel mai important lucru este să readucă spectatorii / fanii în tribunele din Gruia ! Asta este cel mai important ! Iar spectatorul -mediu!- din Gruia (şi de pretutindeni) poate fi "pus pe spate" cu lucruri simple : cu devotamentul jucătorilor dovedit meci de meci, cu atitudine în joc, cu răutate pozitivă, adică cu lucruri care pot fi câştigate şi în plan psihologic, şi pentru care nu este nevoie de un "lot echilibrat valoric", este nevoie de cineva cu sânge în instalaţie, care să lupte ca o leoaică pentru acest grup aparent dezbinat şi adormit, care să lupte pentru culorile CFR-ului. HAI CFR !! SUCCES EUGEN !!

 64. Retardila
  Monday, 15 April, 2013 at 18:58

  Inca acum multe luni (ma rog, nu foarte multe..) am zis ca PS e un antrenor OK, dar nu are ce cauta in mocirla din Romania, va face cariera intr-un (orice) campionat cinstit..... Aici l-a mancat mafia becaliota, care conduce FRF si liga.... Toate frustrarile provocate de ECHIPA (si nu de Ando!!!) in campionatul trecut au fost sparte in capul lui.... Dar, in acelasi timp un antrenor care "nu reuseste sa marcheze" victorios niciun gol in 4 luni - sa ma ierte D-zeu - trebuie sa plece.... Trica are avantajul lipsei de raspundere si cel de a fi fost coleg cu cativa marcanti din lot, cum le-am zis prietenilor: el poate sa spuna la oricare jucator: ia mai du-te in p***a matii sau, daca e mai putin vinovat in p**a calului. PS nu putea si cred ca nici intins pe saltea nu ar fi spus asa ceva. Dar sa nu uitam ca fotbalistii de azi nu's prea renumiti cu diplome de la Scoala populara de bune maniere".. :)

 65. gica10
  Monday, 15 April, 2013 at 19:08

  Probabil Vasile Dancu putea ajunge la explicatiile tale facand un sondaj si publicand datele seci in cateva luni.......meritul tau Kiruj este ca ai reusit intrun articol scurt(de-o dupa amiaza) si la obiect sa surprinzi fenomenul CFRului in ultimii ani si cauzele unui recul evident in acest inceput de an.Personal inclin sa cred ca toate insuccesele din acest retur(nu voi include si jocurile din EL) au cauze complexe......-plecarile lui Sougou si Bastos(deosebit de importante), -o atmosfera improprie pentru performanta, -neintegrarea jucatorilor veniti in iarna(si aici ma gandesc in primul rand la Maah care trebuia sa-l inlocuiasca pe Sougou) -arbitrajele catastrofale.De cand urmaresc fenomenul nu am vazut o echipa sa aiba atatea greseli capitale.Si aici nu ma gandesc la auturile care n-i le imputau "odihnitii".Ma gandesc la penaltyuri neacordate,goluri primite din ofsaid si mai ales maniera subiectiva si la sange de care am avut parte.Nu mai departe de ultima partida cu greseli capitale care si-au indeplinit scopul in final........pentru ca mi-e greu sa cred ca aceste greseli sunt intamplatoare!Calculul probabilistic nu poate sa dea impotriva CFRului greseala capitala in fiecare etapa,iar in cazul celorlalte animale(oi,caini,lupi,capre chiar si pinguini) niciuna.......si aici imi reamintesc faza de asta vara din supercupa romaniei cand Craciunescu(in fata tuturor arbitrilor facea galerie dinamo.......explicatia lui chiar nu mai are relevanta) Cat despre venirea lui Trica sper sa fie de bun augur.......este tipul de om care poate sa intretina o atmosfera in vestiar pe care sa se faca performanta.Cat despre ideea preconceputa ca este oltean ,voi spune doar ca prefer un Trica cfrist pana-n maduva oaselor decat un ardelean bashit.Si daca vreti exemple despre astfel de ardeleni uitati-va pe fereastra,cititi si voi un ziar sau mai rau deschideti o discutie...... O partida se castiga mai ales cu inima.......ar trebui ca toti care se cred cfristi sa sustina in aceste momente eforturile echipei si intro scurta perioada sa ne revina zambetul.

 66. IQ
  Monday, 15 April, 2013 at 20:15

  Pentru mine Paulo Sergio a fost ,ca si Maurizio Trombetta,un meserias onest,un bun tactician ,un adevarat gentleman si un OM deosebit.Deloc intamplatoare vorbele frumoase ale lui Piccolo si ale lui Muri la adresa sa.A fost gasit tapul ispasitor de catre un patron tot mai lacom ,tot mai putin pasionat si dedicat echipei,care a involuat teribil in ultima vreme .Pacat ca dupa ce a construit cu bani ,migala si inteligenta un club cu care a obtinut rezultate remarcabile ,prin felul in care il conduce iin ultimul timp il condamna la dezintegrare...Iuliu Muresan este tot mai mult doar un angajat ( si tot mai putin sfatuitor si prieten) care a incercat sa- l apere pe PS.Jucatorii ,( in marea lor majoritate)nu au valoarea si mentalitatea necesara pt. repeta performantele sezoanelor trecute.Ei sunt principalii responsabili de rezultatele proaste.Arbitrii ne-au lucrat ca de obicei pe fata,meci de meci, profitand de lipsa de reactie si strategie din acest punct de vedere a conducerii.La despartire ,sa- i multumim lui Paulo Sergio pt.meciurile istorice cu Braga si MU ,sa- i dorim mult succes in continuare si sa speram ca vom mai colabora in viitor sub o forma sau alta.Trica ? A fost un jucator important la primul titlu,poate aduce un pic de mobilizare si rautate pozitiva,dar din pacate nu poate reprezenta ( din nici un punct de vedere )o solutie de la vara incolo.Marti voi fi din nou pe stadion,curios sa vad daca echipa va avea o reactie sau daca e in moarte clinica.Indiferent de rezultat e nevoie de o restructurare masiva a lotului la vara.Asta stie cu siguranta si AP ,intrebarea este cat va investi din cele peste 30 de milioane incasate in acest sezon,pt.ca petardele ieftine care pocnesc cel mult odata nu pot rivaliza cu artificierii care costa,dar care la sfarsitul sezonului iti asigura adevaratul foc de artificii al victoriei .

  • Retardila
   Monday, 15 April, 2013 at 20:44

   < unitar: Cred ca si Paszkany si Iuliu Muresan stiu ce fac, ca doar nu se ocupa doar ca hobby de CFR...PS nu era de Romanica....din echipa asta, care e cum e sa vezi ce scoate prin mobilizare "olteanul"...... Nu tot calculati ci n-zeci de milioane luate de la Ioropa...cheltuielile zilnice sunt mari (salarii, taxe, impozite /doar impozitul pe teren si stadion cred ca e vr'un milion de ioroi/, chirii, promovare, etc) si pentru a fi la rand cu astea pe termen mediu trebuie sa dramuiesti banii castigati.... Proiectul CFR va supravietui, chiar daca miticii vor face "infract".....ca infractorii nu fac infarct...

 67. miki
  Monday, 15 April, 2013 at 20:26

  haideti sa nu ii taiem elanul din start acestui tanar antrenor. ati vazut, a venit la noi cu intentii bune si serioase sa mai salveze ceva din mocirla in care am intrat.nu avem noi de unde sa stim daca va avea rezultate sau nu, plus ca nu depinde totul de el ci de jucatori, ati vazut ce au facut si cu paulo sergio. pentru acest sezon si acest retur eu zic sa ne multumim daca trica va castiga cupa, ajunge pentru noi si daca nu va avea nu stiu ce rezultate in campionat. si daca nu va castiga cupa si nu va avea rezultate asta e, o sa aducem un antrenor strain din italia sau portugalia cel mai probabil. sa stam un pic si sa asteptam sa vedem ce stie ca si antrenor!

 68. Barox
  Tuesday, 16 April, 2013 at 00:31

  Modelul meu de antrenor e cel care sta cu bombeurile de la pantofi pe linia proaspar depusa cu var din fata bancii de rezerve 95min/meci, si ii lauda sau cearta mereu pe jucatori din 10 in 10 secunde. Un om care nu-i slabeste deloc pe actorii din teren ii biciuieste de pe margine iar la final sa vina demn la fiecare interviu de dupa meci cu o voce ragusita si sa se descarce dupa victorie sau sa recunoasca superioritatea adversarului dupa caz. Trimitere la Contra, Reghe, nebunu ala de la Bilbao, Simeone, chiar si Hizo in zilele bune, Andone, Talnar, Dan Petrescu, Bergodi, Dorinel...

 69. levi s.AR
  Tuesday, 16 April, 2013 at 04:41

  Cativa dintre voi sunteti culmea!nu va convine absolut nimic!PS are rezultate varza,dar il facem antrenor din vorbe, pe care cred ca nici voi nu le intelegeti,facem scheme,tactici,analize psihologice,Ilie Dumitrescu e o gluma fata de cum vedeti voi cum ar trebui jucat!Voi chiar va luati in serios?!Altul e scelerat,cred ca face chef cand pierde CFR-ul!Unul are atitudine talibana si vede numai conspiratii ,noi jucam cel mai bun fotbal din Liga1,arbitrii ne fura,Liga ,FRF,Ophrah si Uri Geller!Exista o atitudine pe care eu nu o inteleg,specica ,credeam eu,miticilor,prin care negi evidenta,nu conteaza ca nu stim centra,pasa etc,de ,,.vina" nu sunt echipele care fac asta si ne tavalesc ci altii,planetele,corpusculii Ruffini si Ghollum!Cel care a castigat doua campionate a fost trimis dupa tigari in modul cel mai abject si facut praf si aici,dar ia spuneti voi dumitrestilor,ce conteaza pana la urma,spoiala de posibil bun antrenor (de care n-a auzit nici Teufel)sau ce a realizat Andone?Ca voi le stiti toate!Peste 10 ani vom discuta de aceste campionate! Asa ca, lasati-o balta cu PS!Si in ciuda a tot ce credeti despre Trica,eu ii doresc sa castige cupa,sa reanimeze echipa asta de zombies si sa arate ca o echipa campioana ,nu una de trepanati!

  • caneto
   Tuesday, 16 April, 2013 at 09:05

   Incearca sa privesti problema si dintr-un alt unghi. Da, PS nu a avut rezultate in 2013, dar oare din ce motive? Slab meserias? Nu stiu, dar ma intreb, Piccolo (banuiesc ca el stie ce vorbeste) de ce nu a facut aceleasi complimente si antrenorilor de dinaintea lui Paolo Sergio? In toamna cum de s-a priceput, ca, in afara de meciurile de-acasa cu Astra si Galata, nu au fost probleme? Apoi, pur si simplu a fost lasat in curu’ gol. Jucatorii determinanti din ofensiva au fost vanduti, Cadu si norocul suspendati, greseli decisive de arbitraj contra noastra in 7 meciuri cat pentru 2 campionate. Ca n-o sa aflam niciodata, conducerea ce i-a cerut pentru acest retur, ce i-a promis pentru la vara (nu ma refer la contract, ci la reconstructie)? Da, altii au fost demisi pentru mult mai putin, dar de ce a trebuit sa se intample, iar, acelasi lucru, ca un antrenor sa fie confirmat cu mare tam-tam in functie, apoi demis. Nu inteleg, declaratiile astea nu pot fi facute cumva mai altfel? Nu-i mai normal sa spui ceva de genul “da, dom’le, il vrem pe Paolo Sergio si din vara, dar sa nu aiba 9 meciuri consecutive fara victorie in primavara, ca altfel il belim”? De ce trebuie demonstrat periodic prin declaratii de presa ca n-ai deloc cuvant?

   • dan dan
    Tuesday, 16 April, 2013 at 10:12

    Asta cu lipsa de cuvant e doar pentru cei care nu cunosc CFR-ul, cei care il cunosc deja stiu ca atunci cand te confirma conducerea, esti deja pe faras, iar cand deja te confirma si jucatorii, in special Cadu, deja poti sa iti impachetezi hainele... De asemenea cand dai pe orice canal de sport si il vezi pe I.M., atunci sigur CFR-il trece printr-o perioada buna, cand acesta e de negasit, CFR-ul trece printr-o perioada prosta(pentru care desigur el nu are nici o responsabilitate, antrenorul e de vina...). Cand A.P. iese si promite aducerea de jucatori valorosi, atunci inseamna ca vom avea un lot "numeros si echilibrat valori", iar cand anunta "curatenii" inseamna ca iar vor fi vanduti jucatorii valorosi... Deci nu e vorba ca nu se tin de cuvant, ei doar vorbesc codat... :))))

  • albusibiu
   Tuesday, 16 April, 2013 at 10:39

   Daca privim ingust pe rezultate, da, Paulo Sergio a avut rezultate "varza". Totusi, hai sa panoramam putin: am jucat 8 meciuri (+2 europene) si cred ca in macar 5-6 cazuri putem spune raspicat ca am fost mai buni decat adversarii si poate am fi meritat sa castigam (da, chiar si asa, jucand lamentabil). Cate ocazii de a marca a avut CFR-ul in cele 8 meciuri de campionat? 20-25? Cate goluri? 4? Pe vremea lui Andone se dadeau cam 1 gol din 2-3 ocazii, iar pentru asta nu mai putem, cred, vorbi despre antrenor vinovat. Nu pot spune ca a fost un complot al jucatorilor, pur si simplu exista astfel de situatii in viata unei echipe cand nimic nu merge. Dar, de regula, a indura o astfel de seceta (atunci cand ai motive sa faci asta) este rasplatit pe termen lung. Din cate stiu, toti antrenorii legendari ai unor cluburi, cei care au stat 5-10 ani pe bancile tehnice, au inceput astfel, cu o perioada neagra. Care erau motivele pentru a-i face acest favor lui Paulo Sergio si nu altuia? Uitam repede victoriile din toamna, atunci cand toti credeam ca urma declinul european, cu CFR-ul stingandu-se ca o lumanare. Paulo Sergio a avut tactici inedite atunci, victoria cu Braga poate fi pusa la manual, iar cea de la Manchester...s-o mai amintim? Paulo Sergio ne onora prin felul in care comunica (sau comporta), prin felul in care potenta imaginea clubului. Si, nu in ultimul rand, ma voi referi si la opiniile jucatorilor. Doar despre Mandorlini l-am mai auzit pe Piccolo spunand asemenea vorbe, atatea elogii. Acolo era si fratia italiana, aici insa cred ca era pur si simplu respectul pentru un profesionist adevarat. Tocmai fiindca stiu profesionalismul lui Piccolo, respectul pentru inteligenta in joc, aprecierea pentru tactica, tind sa-i dau pe deplin crezare, asta dincolo de logica de joc pe care i-am remarcat-o intotdeauna. Paulo Sergio insa acum este istorie, ca si Uhrin la vremea sau Mandorlini, antrenorii pe care i-am apreciat cel mai mult. Mereu ne vom intreba daca nu ne-am pripit cu ei, daca nu am fi putut avea un proiect de durata pornind de la ei.

   • csongi
    Tuesday, 16 April, 2013 at 12:49

    Hai că prea îl umflaţi pe Sergio. A avut o singură victorie mare la CFR: 3-1 cu Braga. Ala cu Manchester a avut miză doar pentru noi, ei au jucat un amical. În rest, un procentaj ruşinos de victorii, comparbil cu perioada Minteauan. Dar haideţi să vedem ce rezultate a avut marele Sergio în trecut. A, a luat Cupa Scoţiei cu Hearts. Bravo. În rest: 42% din meciuri câştigate cu Hearts (locul 5), 64% victorii cu Sporting (locul 3). Ceea ce înseamnă că omul a avut rezultate constante când a avut un lot valoros la dispoziţie (Hearts 19 milioane, Sporting 128 milioane în perioada Sergio). Recunosc, că după Braga am făcut şi eu aceaşi eroare ca şi în cazul lui Trombetta, crezîndu-l mare antrenor. Adevărata sa valoare s-a văzut însă în acest an. De fapt a fost doar efectul pe moment al schimbării anternorului. Cu Trică ...dumnezeul cu mila. Poate-poate va ieşi ceva pe moment şi luăm cupa. Cu Sergio cu siguranţă nu aveam speranţe. Vom vedea. Poate la Juventus Colentina a avut un lot de petarde. Sau doar o serie mai puţin norocoasă, ca toţi antrenorii mari, nu-i aşa.

 70. albusibiu
  Tuesday, 16 April, 2013 at 11:05

  Cat despre Trica, stiu ca pare hazardat sa vorbim inainte sa-l vedem la lucru. Sigur ca e mare ceferist, sigur ca vrea binele clubului (si al sau, evident), sigur ca e o intoarcere de 180 de grade fata de ceea ce am avut pana acum, DAR... Ce antrenor nu vrea, oare, binele clubului, cine nu-si doreste sa aiba performante? Cine nu cauta o apropiere de suporteri, de jucatori, de conducatori? Intoarcerea cu 180 de grade nu inseamna mare lucru. Mereu cand am schimbat antrenorii, pentru o perioada am avut rezultate, de parca s-ar fi rezolvat toate problemele din lume. Apoi sinusoida si-a urmat menirea... Ca e total diferit de Paulo Sergio, asta numai bine nu este. Da, va face spectacol (circ) pe gazon, in presa, in vestiar, dar asta e tocmai lucrul pe care nu mi-l doresc. CFR-ul trebuie sa fie altfel decat celelalte cluburi, trebuie sa fim civilizati pana la capat, indiferent de cum ne privesc cei din jur. Ce prevad cu Trica? Rezultate bune timp de 6-7 saptamani, apoi declin. Maxim Cupa castigata, dar daca se va intampla asta ma astept sa fie compromis startul sezonului urmator. Sigur, Trica poate fi un Reghencampf pentru noi, dar cu toate rezultatele pe care le-ar aduce, un asemenea model de antrenor ar umbri toata bucuria pe care succesele ar putea-o da. Nu imi imaginez ca Trica se va transforma dupa tipicul CFR-ului, ma astept sa fie mereu acelasi care a fost in momentul descalecarii. Cat despre priceperea lui la antrenorat, in acest moment, priviti locul ocupat de Juventus Bucuresti acum, in divizia a III-a. Nici Minteuan nu l-ar invidia...

  • caneto
   Tuesday, 16 April, 2013 at 11:33

   Albule, mie imi este clar ca povestea asta cu un an si doua luni contract pentru Trica e vrajeala. Am asa o presimtire ca exista deja o intelegere din vara cu un nou antrenor, deci Trica poate sa obtina victorii in 100% din meciuri, banuiesc ca stie acest lucru, dar si astea doua luni sunt un cadou fantastic pentru el, a intrat in circuitul antrenorilor de prima liga. Eu mi-as dori sa n-am dreptate, si sa nu ai nici tu, iar Trica sa demonstreze ca este un foarte bun meserias, ca nu intra in mocirla declaratiilor si conflictelor si ii doresc sa nu fie confirmat niciodata in functie de catre Paszkany.

   • kiruj
    Tuesday, 16 April, 2013 at 12:03

    În mod cert angajamentul real este pe 2 luni, asta ştie şi Trică, şi da, ai mare dreptate, aceste 2 luni la echipa (încă) campioană reprezintă o promovare extraordinară pentru el, foarte mulţi chiar ar fi dispuşi să plătească ei ceva conducerii să fie aduşi pe 2 luni "de promovare"...:) În opinia mea există deja discuţii cu un antrenor pt. vară, cât despre Trică, depinde doar de el cât va profita din şansa asta enormă ce i s-a ivit în cale...El va ieşi în câştig, oricum, zic eu, va primi mai uşor contracte din vară (chiar în Liga 1), a reuşit practic să sară peste multe trepte intermediare (obligatorii) de antrenorat (aşa cum şi CFR-ul a sărit câteva trepte de evoluţie ajungând mult prea repede din "C" în "CL", zic eu...). În acest moment eu nu am nicio aşteptare deosebită nici de la Trică, nici de la echipă, doar să mă "consoleze" cu cât mai multe victorii (că deja râd şi nepoţii mei de neputinţa CFR-ului meu drag...), iar dacă va reuşi să ne aducă Cupa şi vom învânge şi Stâna+Insolvenţa (ca bonus), atunci totu-i perfect pentru mine...:)) HAI CFR !! Succes Eugen !!

 71. Alin
  Tuesday, 16 April, 2013 at 11:41

  Pentru mine este deranjant si modul in care a fost numit: se enerveaza AP in min 70 al meciului, isi aduce aminte ca Trica a declarat cu 2 zile in urma ca doreste sa antreneze CFR-ul in viitor si il suna pe loc sa-i faca o mare bucurie inainte de culcare. Tipic Porumboiu, Niculae, absolut nici o diferenta. Lipsa totala de profesionism. Intelegeam daca era pus initial ca antrenor secund, eventual principal la echipa a 2-a timp de 1 an si apoi sa i se ofere o sansa la prima echipa. Conducerea nu vrea sa-si asume responsabilitatea unor decizii adevarate, cum ar fi rezilieri de contracte si atunci problemele vor continua. Pe Trica il respect pt ce a facut la CFR ca jucator si il voi sustine cat timp nu va iesi in decor, dar trebuie sa fii cel putin naiv sa crezi ca un antrenor amator va face performanta pe termen mediu-lung la o echipa cu obiective precum CFR. Intrebam la inceputul anului aici care este strategia clubului? Acum am primit raspunsul: nu exista nici una. Conducerea si-a atins nivelul maxim de competenta in formula actuala. O spun cu tristete, fiind unul care l-a apreciat pe AP deoarece in majoritatea situatiilor as fi procedat la fel.

 72. luk2170
  Tuesday, 16 April, 2013 at 12:49

  Din păcate CFR e varză la ora asta pe toate liniile (jucători, antrenori, management). E o sizuaţie pe care critikacii au anticipat-o din iarnă. Ce e mai grav e atitudinea managementului, nu văd nici o strategie şi viziune la club. Se lucrează la plezneală în ultima perioadă, modul în care a fost numit PS a fost unul total neprofesionist (a fost adus cea mai râmas nevândut pe tarabă) şi rezultatele s-au văzut. S-au vândut cei mai buni jucători şi s-au adus nulităţi. Pregătirea de iarnă a fost un eşec total. Rezultatul cu Astra e previzibil (nu ne facem iluzii) şi oricum dăm apoi de Petrolul (sprijinită actual de federaţie) -- în privinţa Cupei e clar. Vom ajunge în curând în subsolul clasamentului. Am ajuns mai rău ca U sau Rapid, nu suntem în stare să batem pe nimeni. La starea în care a ajuns acum echipa doar cu slujbe mai poate fi îndreptat ceva. Aş mai spune că o bătaie bună aplicată jucătorilor nu ar strica, dar cred totuşi că bătaia o merită în primul rând conducerea clubului -- nu e permis ca la banii care au intrat în club în acest an să ai un lot atât de slab. Echipa joacă tot mai prost de la meci la meci -- unde vom ajunge ? Nici un antrenor nu poate să facă ceva cu acest lot. Cu toate acestea PS nu m-a impresionat niciodată.

  • caneto
   Tuesday, 16 April, 2013 at 13:13

   “E o sizuaţie pe care critikacii au anticipat-o din iarnă” – asta-i tare de tot. :) Pai, asa-i normal, cand nu merge nimic la echipa, critikacii anticipeaza corect, iar in cazul performantelor aplaudacii. :)

 73. Retardila
  Tuesday, 16 April, 2013 at 13:20

  Jus de mentosan!.........Unde a stat vr'un antrenor fara victori (si aproape si gol marcat in lume?).....Hai sa fim (fiti) seriosi.....PS, da...poate fi unul bun, dar pe antrenor il califica REZULTATELE...ni opiniile de la tribuna noastra, gsp.ro, sport.ro...sau orice altceva... Sa fim intelesi: fotbalul de acuma e un show din care unii castiga, altii pierd....de regula pierd ..... hai, ca nu spun.... ------- Cred si Vreau ca CFR sa fie si in viitor prima linie!!! Na!

  • Retardila
   Tuesday, 16 April, 2013 at 13:22

   Tulai, ce de greseli de ortografie...mama ma-sii de tastatura...

 74. halley
  Tuesday, 16 April, 2013 at 13:27

  Am scris cu cateva luni in urma despre haosul de la echipa. Ne place sau nu la instaurarea acestei situatii a participat si PS. Au fost momente importante cand a gafat lamentabil, ba mai mult n-a invatat nimic din greseli, totul culminand in dubla cu Inter. O prostie de nedescris, gaselnita Sepsi la mijloc in fata lui Rada, o tactica super secretizata cu 9 jucatori defensivi... Returul la fel ! Despre folosirea lui Hora, meciurile pierdute in fata unor anonimi, egaluri cu echipe aflate la retrogradare, in insolvente, neplatiti cu lunile nici nu mai are rost sa amintim. Trebuia demis cu mult mai devreme, asta-i un antrenor mai slab decat Minteoan, poate o idee peste Cartu. S-a vrut o tactica bazata pe combinatii, posesie, presing avansat, presiune constanta cu liniile cat mai sus, dar sa nu vezi ca n-ai lotul format pentru asa ceva trebuie sa fi foarte naiv. Trebuia o schimbare fara discutii, macar pastram niste sanse minuscule in Cupa, nu cred ca Trica era omul potrivit, dar mai bine el decat PS.

  • albusibiu
   Tuesday, 16 April, 2013 at 13:41

   Uiti un lucru, apropo de dubla cu Inter. In prima repriza de la Milano, CFR-ul a jucat mai mult decat curajos, a dat tonul in multe momente, ca o echipa mare. In retur, in primul sfert de ora, din nou, CFR-ul parea stapana pe joc, pana la accidentarea lui Muresan, elementul central al intregii tactici. Paulo Sergio a stiut foarte bine atunci ca nu poate sta la contraatac (ca in meciurile din grupa), ca un gol in deplasare ar fi fost esential, iar in retur, a incercat sa repare ce se mai putea. Scorurile spun ceva insa desfasurarea meciurilor arata cu totul altceva.

   • halley
    Tuesday, 16 April, 2013 at 16:53

    Fiecare antrenor are momente de glorie, asa cum si PS a avut. N-am sa uit niciodata victoria cu Braga, o lectie de fotbal si nici incredibila surpriza de pe Old Trafford. Referitor la Inter, daca stia ca nu poate sta pe contraatac atunci nu introduci 9 jucatori defensivi, sigur poti sa ataci si cu ei, dar n-ai nici o sansa. De ex. si Sepsi a avut vreo 2 ocazii bune de a inscrie...

 75. miki
  Tuesday, 16 April, 2013 at 13:39

  in aceasta seara vom vedea victorie si altfel vom scrie maine

  • albusibiu
   Tuesday, 16 April, 2013 at 13:42

   Nici nu concep sa nu invingem azi, acum ca am schimbat si antrenorul. Din experienta cu Andone si numirea lui, echipa asta se poate antrena chiar si singura!

 76. Alin
  Tuesday, 16 April, 2013 at 14:39

  Au vrut suporterii sange de antrenor, s-a oferit. Ce aveam de pierdut daca asteptam finalul sezonului si apoi sa-i strangem mana lui PS? Singurul risc era sa ne alegem cu un antrenor pe termen mai lung, fara abilitati de spargere a bancilor elvetiene si subtilitati tactice gen "plm". Schimbarea este o nedreptate si prin faptul ca s-a facut inaintea meciului de cupa, singurul care conta. Asa, am adus un antrenor de la care nu asteptam absolut nimic, dar suntem multumiti pe moment ca am pus umarul la mazilirea unui om care era in stare sa-si asume greselile si sa raspunda pt ele. Stie cineva de cati ani a avut nevoie Ferguson pana sa ia titlul cu ManUnited? Inca 2 luni rabdare la CFR? Imposibil!

  • caneto
   Tuesday, 16 April, 2013 at 14:54

   Cu trei zile inainte de demitere: Adrian Anca crede că Paulo Sergio va pleca de la CFR: "Cunoscându-i pe șefii din Gruia, acesta nu prinde noul sezon pe bancă". Apoi, nu-i sigur ca cupa conteaza. Implica participarea in EL. :)

 77. gica10
  Tuesday, 16 April, 2013 at 15:45

  Subiectivismul nu aduce niciun plus........nici chiar aici pe Tribuna unde mai chibitzam despre fotbal.Daca nu ne stabilim niste repere obiective ne vom juca cu cuvintele si afirmatii fara argumentatie solida. Spunea cineva ca Mandorlini a fost cel mai bun........a adus un titlu in vitrina clubului.Sunt multe de discutat.Nu voi uita ca in timpul mandatului lui, Muresan facea si tusa sa-i faca loc lui Bottone,sau Traore si Bud stateau in umbra lui Bjelanovic.Probabil Bjelanovic si daca mai descaleca odata in Gruia nu va realiza sezonul lui Bud.Acolo s-a si stins Bud...... Cat despre Paolo Sergio pare ca este un om de tinuta si comportament ireprosabil,punct........totusi suntem la CFR nu la scoala de balet si bune maniere.Ca a reusit nu stiu ce dispunere in teren,posesie(n-am vazut-o) si lucreaza mult la tactica este alta discutie.Cel mai deranjant lucru a fost schimbarea postului la Sepsi si Camora.Cel putin Camora a disparut din peisaj dupa acele incercari incununate cu zero realizari.Dar deja incep sa-mi depasesc conditia si sa-i pun la indoiala profesionalismul,ceea ce nu-i normal.Ca suporter insa pot sa fiu total nemultumit de senzatia de impotenta de la echipa pe care el trebuia s-o gestioneze....... Cand un fost mare jucator intra in antrenorat nu cred ca este strain de fenomen.Ca antrenor nu cred ca esti pus in postura sa dai regulat examene test........masura valorii tale o dai in fiecare saptamana la ora jocului ,prin curajul de a schimba niste jucatori,prin inspiratia ta si prin modul in care gestionezi atmosfera din vestiar.Credeti ca Dinu nu avea competenta in ale antrenoratului?N-a reusit la nationala cu generatia de aur,iar la echipa de club n-a rupt gura targului. Spunea inainte de revolutie Lucescu cel batran "un antrenor este atat de bun ca si propriile rezultate" Deci asta trebuie sa urmarim la Trica,rezultatele........restul este barfa.

  • romanescu
   Tuesday, 16 April, 2013 at 19:42

   Asa-i , prietene , ai perfecta dreptate !!!

 78. Cristi
  Tuesday, 16 April, 2013 at 16:58

  Haideti ca incepem sa devenim ridicoli. Ba a fost PS cel mai tare antrenor chit ca rezultate nu s-au vazut, ba se aliniaza planetele impotriva noastra (cind am luat titluri cu ele aliniate pentru noi era OK), ba IM si Zamfir sunt niste nepriceputi ( cite titluri au si ce jucatori au adus/vindut ulterior uitam) samd. Muresan nu e bun ca nu-l inghite pe Andone care la rindul lui e ok ca are relatii subterane la luat trofee dar e antrnor la nivel de PLM, Mandorlini a fost nemaipomenit de bun dar si el avea vreo 40 de jucatori in lot si a antrenat echipa optimal pentru un campiont care sa inceapa in Septembrie (uitase ca e platit sa joace in Romania) samd. Orice antrenor isi alege meseria de buna voie si asumindu-si faptul ca e veriga slaba cind rezultatele nu se arata. Daca semneaza un contract ca prostul fara sa se acopere prin diverse clauze de acest risc e problema lui, nimeni nu-l obliga sa faca asta.

 79. Flacara Visinie
  Tuesday, 16 April, 2013 at 18:01

  Din cate stiu, pana acum doar pentru Andone s-a organizat conferinta de presa la demitere. Paulo Sergio este al doilea la care demiterea este insotita si de o conferinta de presa. Asta probabil e un semn de apreciere fata de activitatea acestuia (desi eu personal nu vad motivul pentru care ceilalti antrenori nu meritau o conferinta de presa). In alta ordine de idei, cred ca pendularile intre locul 1 si locul 8-10 isi au originea, asa cum a sintetizat kiruj, in cresterea foarte rapida, in etapele arse pe fast forward. Dupa ce ai ajuns in varf, cel mai dificil e sa te mentii acolo si lipsa de experienta in fotbal si in gestionarea fotbalului isi spun cuvantul de fiecare data. Cel mai potrivit pentru asa ceva este un antrenor experimentat si pastrat macar 2-3 ani. Nici o echipa, nici macar Barcelona, nu castiga totul pe linie, sunt foarte multi factori care intervin in acest proces, dar Barcelona, spre deosebire de CFR, stie sa isi gestioneze mult mai bine succesele.

  • Cristi
   Tuesday, 16 April, 2013 at 18:43

   Hai sa nu ne comparam cu Barcelona.. acolo de cind ne stim locul 2 este un esec, intrebarea care si-o pune clubul nu e de unde face rost de niste jucatori gratis ci cit ia pe productia de junior din La Masia care nu prinde lotul samd..piatra filozofala e cam ce ar fi mai bine? o alternanta de titluri si clasari submediocre, sau sa fim constanti bunicei acolo de locurile 2-5 si sa nu cistigam nimic.

   • Flacăra Vișinie
    Tuesday, 16 April, 2013 at 20:33

    Ideea nu era de a ne compara cu Barcelona, ci de a sti sa gestionezi succesul.

 80. saliceanu
  Tuesday, 16 April, 2013 at 21:33

  Iuiuiui! CFR are iarasi motoarele la maximum, amenintand in repetate randuri mijlocul Astrei, ba chiar exceland prin 2 tentative de ocazii. Gladiatorii nostri, in persoana lu' Gabi Muresan, au imobilizat un advensar prin binecunoscutul procedeu de iudo, oki-tzuriko, aratandu'i cine are cotul mai rezistent. Per total, ma declar optimist: azi scoatem egalul si macar nu pierdem, stare de spirit si buna dispozitie pe care, din altruism, doresc s'o impart familiei CFR. Hail CFR!

  • thedarkside
   Wednesday, 17 April, 2013 at 10:20

   trei tentative de ocazii; a fost si centrarea pe jos a lui Camora, de pe flancul stang, in fata portii la sase metri, pe care a incercat Weldon s-o bage in poarta si a fost foarte aproape de a reusi

   • saliceanu
    Wednesday, 17 April, 2013 at 23:41

    Sa nu mai incerci in viata ta sa ma corectezi. Nici eu n'o sa ma obosesc in ce te priveste. Fair enough? Comentariul l'am scris la pauza, daca verifici ora, cand, eram convins - si s'a confirmat - ca terminam cu un egal scremut. Degeaba se mint singuri majoritatea. Nu'mi aduc aminte sa fi vazut CFR'ul jucand atat de jenant de cand ma stiu. Sunt..impotenti! Nu's in stare. Sufera de demotivare precoce. Ti'e jena sa te uiti la meci. Iti vine sa muti pe Cartoon Network. Nici nu ma mir ca cei 3 membrii ai galeriei ai vazut meciul de la plasma din birt...

 81. kiruj
  Tuesday, 16 April, 2013 at 22:27

  Click AICI pt. notare ! HAI CFR !!

 82. dan dan
  Tuesday, 16 April, 2013 at 22:32

  Echipa pacii isi continua meciurile fara victorie. Meciul incepuse promitator, pana un jucator de-al nostru a decis sa isi bata joc de colegii sai si sa ii lase sa alerge si in locul lui. Pentru Muresan aceste gesturi prostesti nu sunt o intamplare, el le face des, uneori scapa, uneori nu. Oricum Muresan e un abonat la cartonase de ambele culori... Nu stiu ce pedeapsa va lua de la federatie, dar mi-ar placea ca amenda luata de la club sa fie una pe masura gestului sau. In rest, A.P. si-a schimbat omul care ii antreneaza lotul facut de el, dar ghinion, lotul e acelasi...

 83. tegean
  Tuesday, 16 April, 2013 at 23:11

  ora 23,07: Conducerea a vrut să scape de PS şi a exploatat momentul. La cum joacă Astra, şansele de calificare ale portughezului erau destul de mari iar calificarea (şi câştigarea cupei?) ar fi necesitat mai mult talent pt. rescrierea scenariului debarcării lui PS. Socotelile alambicate care l-au adus pe Trică ar putea ieşi foarte urâte dacă jucătorii vor coborâ ştacheta (fără a prinde chiar de veste) la toate capitolele iar la sfârşitul sezonului CFR-ul îşi va pierde identitatea ca echipă şi se va alege cu un lot de duzină,ieşit din formă şi fără nici un premiant (şi premiu). CFR-Astra 0-0 după o prestaţie de doi bani în repriza a II-a, ce a reflectat pe deplin ultima perlă a conducerii.

  • Cristi
   Tuesday, 16 April, 2013 at 23:54

   Ce scenariu de debarcare? PS avea contract pina in iunie il lasau sa se termine si gata.

   • tegean
    Wednesday, 17 April, 2013 at 15:05

    Accentul era pe talent(e) nu pe scenariu. Cronicarii Tribunei apreciează interesul cititorilor-susţinători ai CFR-ului şi ţin să aibă cât mai multe comentarii în prelungirea / în completarea articolelor postate. Prin aceleaşi comentarii, cititorii pot întrezări multitudinea de faţete pe care le poate avea / îmbrăca tema dezbătută şi, în concluzie, trebuie susţinuţi /încurajaţi/priviţi cu bunăvoinţă toţi cei care alocă timp şi efort (nu mă număr printre aceştia) pentru a posta un număr mare de comentarii sau comentarii mai elaborate.

 84. csongi
  Wednesday, 17 April, 2013 at 08:39

  Să nu-mi spuneţi, că aţi crezut că de sâmbătă până marţi Trică va putea influenţa cu ceva jocul echipei. Măcar am scăpat de cea de a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu. :( În altă ordine de idei: este o problemă gravă, că jucătorii "de bază" a echipei sunt labilii Cadu şi Mureşan, care în acest an nu ştiu dacă au reuşit să joace împreună un meci întreg. Mă tem că este time to say good bye.

 85. ulise
  Wednesday, 17 April, 2013 at 10:19

  Fain arata acum cheferetv.net, numai ca nu mai recunoaste contul de acces. Cat despre meci, Ivo Pinto si Cadu au adus un plus echipei. N-am inteles de ce mijlocasii defensivi sunt reprofilatii Sepsi si Maftei. Iar Maah, e mult sub Hora, chiar.

 86. gica10
  Wednesday, 17 April, 2013 at 10:25

  In primul rand trebuie inteles ca vorbim de o partida tur-retur,iar un 0-0 in aceste conditii nu este un rezultat rau.Personal am sesizat o schimbare in bine a atitudinii.S-a alergat mult mai ales dupa ramanerea in inferioritate.......nu-i ceva nou.S-a miscat mai bine chiar si Maah chiar daca fara realizari deosebite. Din pacate se pare ca zeita Fortuna nu ne are-n suflet in aceasta perioada sau pe Cadu cel putin.......daca din 11m nu-i modru ,din 6 m la fel nu..........inseamna ca trbuie sa mai suferim putin.Oricum pana la partida retur vom avea timp sa ne incarcam . Am mai spus ca dupa fiecare partida in care nu castigam noi obisnuim sa cautam vinovatii!Dar nu cred ca asta-i esential in aceste moment.Important este ca jucatorii sa ne simta alaturi,ca altfel suntem suporteri doar la modul declarativ.

  • thedarkside
   Wednesday, 17 April, 2013 at 12:35

   Mie mi-a placut Deac aseara. A inceput dezastruos meciul, dar incet incet si-a revenit. A reusit cateva centrari bune in careu, a executat impecabil lovitura libera, peste zid si la bara din spatele zidului si a rezolvat o faza nasoala in aparare. A alergat foarte mult. Bravo Ciprian, sper sa joci tot mai bine.

 87. miki
  Wednesday, 17 April, 2013 at 12:27

  nu stiu! nu s-a observat foarte bine, dar pana la eliminarea lui muri am observat nu un 4-2-3-1 anuntat de digi sport ci un 4-3-3 dar nu 4-3-3 ul clasic ci 4-3-3 extreme cu deac,muresan,sepsi la mijloc si hora,weldon,maah in atac. deci pana la urma am observat un 4-3-3 extreme, pana eliminarea lui muresan. daca nu este asa scrieti.

 88. thedarkside
  Wednesday, 17 April, 2013 at 12:38

  Nu pot sa nu remarc faptul ca probabil datorita biletelor oferite gratuit de catre club, aseara au fost cam trei mii de oameni pe stadion, dupa estimerile mele, se poate sa ma insel, nu dati cu pietre. Oricum, eu ma asteptam sa fim sub o mie.

 89. kiruj
  Wednesday, 17 April, 2013 at 15:31

  Click AICI pentru notarea jucătorilor la meciul cu Astra !!

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>