Saturday, Sep. 22, 2018

Egalul mioritic

Written By:

|

Tuesday, 30 April, 2013

|

Posted In:

|

157 Comments

Egalul mioritic

A trecut şi marele derby al fostelor, actualelor şi viitoarelor campioane! Mult fâs pentru mai nimic, o înfruntare oarbă a lacunelor, mai mult a neajunsurilor decât a plusurilor echipelor. Este greu să cad în extaz pentru meciul dintre o echipă incompletă, fără atacanţi şi mijlocaşi veritabili, şchioapă de un picior, incapabilă să înscrie dintr-o fază autentică de fotbal şi una neserioasă, umflată şi infatuată, după chipul şi asemănarea patronului, preşedintelui de club, directorului sportiv, antrenorului, „mache…donului” ş.a.m.d. Eliberat de miza de a oficia câştigarea campionatului tocmai în Gruia, meciul acesta nu a avut mai nimic esenţial de oferit. Doar o „pantomimă” a unui derby de parcurs. Ca unul care nu m-am mai strofocat chiar deloc să ajung la Cluj, mă socot de această dată foarte câştigat, spectacolul văzut de la televizor fiindu-mi suficient pentru dezgustul de la final, cauzat nu de bietul şi nevinovatul sport, cât de toată monstruozitatea pe care o generează. Spun asta fiindcă impresia finală este aceea a unei egalităţi perfecte, nu atât la nivel fotbalistic, cât la cel al comportamentului mioritic spre care îşi face acum şi CFR-ul transhumanţa.

ZER(o) la ZER(o), 0i la 0i, ciobănia consacrată versus o ciobănie vişinie în plină ascensiune… Turmă mândră de atotcuprinderea ei pe ţinutul românesc pe-o parte, turmă tenace şi ambiţionată în a rivaliza cu cealaltă. Dueluri de prost gust, în care mai mult s-au ponegrit şi injurat oponenţii, decât s-au susţinut favoriţii. Scandalos este că şi numai de la televizor s-a simțit această egalitate aproape perfectă pe toate planurile, pardon, plaiurile (!), cu un uşor avantaj pentru gazde, fiindcă <<„Nu ie” Steaua!>> s-a auzit în mod cert mai puternic (chiar dacă nu atât de des) faţă de <<„Nu ie” CFR!>>.  Momentul de maxim dezgust a fost la final, când la salutul dintre echipă şi tribună acelaşi hit a primat în faţa cântecelor ce ar fi trebuit poate să aibă o normală culoare vişinie. Dacă asta a ajuns ceferismul, atunci eu n-am ce să mai caut în acel loc, civilizaţia, bunul simţ şi mai ales înţelepciunea în care cred sunt treptat luate pe făraşul imitării proastelor obiceiuri autohtone. Tot nu s-a învăţat că în faţa cantităţii doar calitatea poate lua prim-planul şi se uită prea uşor că dacă trăiam mereu după nevoia de a-i imita pe alţii atunci CFR-ul poate că nici n-ar fi apărut. În pofida reunirii galeriei, a regăsirii unui ton şi a unui ţel comun, în ciuda numărului mare de ceferişti din tribune, dacă acestea sunt apucăturile noastre reunite, dacă aşa suntem „fericiţi şi ne simţim bine”, atunci este zadarnică orice speranţă de a fi ALTFEL, atunci toate lucrurile bune care se fac şi se pot face ajung la colţ, în umbră. Nu există scuză pentru această degradare tot mai accentuată, nu contează cine a mai provocat şi de această dată (şi de altele), vina este a celor care au răspuns în aceeşi manieră vulgară, vina este individuală şi multiplă în acelaşi timp.

Nu pot să aprob aşa ceva; continuând astfel se va reveni încet-încet în mocirla tipică a stadioanelor româneşti, civilizaţia de până acum va fi doar o stare tranzitorie de la decenţa şi sufletul curat al unei echipe mici şi cuminţi, la ceea ce cu atâta emfază se proclamă „un grand al campionatului”. Dacă asta este ceea ce ne dorim, să-i acoperim pe rivali prin propriile lor mijloace, atunci n-are decât să se continue astfel. Finalul n-are cum să fie cel dorit. Cred însă că alta este croiala CFR-ului, că altele sunt obiectivele pe termen lung. Cred în educaţia prin fotbal, prin farmecul unui loc făurit pentru definirea identităţii şi prin sfidarea civilizatorie a tuturor nărozeniilor şi infantilismelor din jurul acestui sport. Cred că putem râde în faţa mass-media prin comportament, prin limbaj, prin fapte şi idei. Cred că ne putem ţine departe de această murdărie, de aceste scandaluri veşnice mlăştinoase, că putem contrasta puternic cu ea, în timp ce strălucim pe stadioanele Europei. Dar dacă la primul imbold dezlănţuim înjurătura, cea mai mizeră şi neputincioasă manifestare a omului mic, înseamnă că astea ne sunt în realitate obiectivele şi statura. Nu ştiu dacă suntem cu nimic mai buni decât adversarii, dacă nu căutăm decât să-i zdrobim prin înjurătură.

Înseamnă acest lucru că ne merităm echipa, aşa cum este ea, niciodată completă, ne merităm cearta şi hărţuirea perpetuă, postura de vânat facil al mass-media şi al grupurilor de interese bucureştene, iar victoriile, treptat-treptat, vor fi tot mai puţine. Aşa cum ieri egalul din terenul de fotbal este perfect justificat, tot aşa, pe termen lung, ne îndreptăm spre o existenţă tot mai însingurată, spre un stadion cum sunt mai toate cele din provincie, acolo unde oamenii, în week-end-uri, preferă să iasă cu copiii şi familia la o plimbare în parc, la o terasă, decât se reunească într-un mediu plini de ghimpi, pe stadion. Se vor fluiera bezmetic adversarii până la capătul tunelului, se va uita mereu să se cânte imnurile proprii, ridicatul unanim în picioare la oricare schimbare din propria echipă nu va fi descoperit niciodată, se va uita aplaudarea şi aprecierea efortului fiecărui jucător legendar sau chiar şi vremelnic la echipă. Până la urmă, niciunul dintre jucători nu vrea să rateze, să joace prost, să piardă, fiecare face ce se pricepe el mai bine pentru sine, evident, dar şi pentru club, în mod indirect. Nu este unul destul de bun, nu-i vina lui că este trimis în teren, nu-i vina lui că un factor decizional nu a găsit altul preeminent. Datoria spectatorului este să încerce să priceapă, să aprecieze efortul, să îndure frigul tribunelor pentru a primi căldura marilor evenimente din viaţa clubului. Datoria spectatorului este să-şi vadă de echipa lui şi puţin spre deloc de adversari, mai ales când aceştia, prin manifestările lor, stârnesc doar greaţă.

Mi-ar fi plăcut ca la meciul de ieri Maftei să nu primească un cor de fluierături după un luft într-o situaţie propice, ca recuperările lui Deac sau ale lui Camora, atât de trudite, să fie mult mai mult ovaţionate (meritau să le fie strigat numele de un întreg stadion), ca până şi Maah, cel jalnic prin reuşitele sale, să merite un standing ovation. Şi, mai presus de toate, ca scandarea „CFR-Victorie!” să nici nu se încerce a fi antrenată înspre „Nu ie Steaua!”… Toate astea ţin de civilizaţie, una a devenirii, a cultivării, nu vorbim despre un dat natural. Sigur, nu poţi opri gura mulţimii, dar poţi să constaţi cu mare dezamăgire care este trendul, încotro converg manifestările.

E drept că ne aflăm într-o perioadă de mare secetă a bucuriilor. Este adevărat că jocul scârţâie din toate încheieturile şi că în alte vremuri am fi fost în mod cert mai buni decât adversarii de ieri. E drept că e frustrant să vezi că jocul se dezvoltă foarte bine, că există un avânt, că se ajunge în mod plăcut ochiului până la careu, dar apoi totul naufragiază în neputinţă sau nepricepere: de a centra, de a ataca mingea, de a exista şi demarcare, dejucare a offside-ului, nu doar pasă meşterită din gleznă. E drept că nu există la CFR un atacant valoros şi confirmat, unul care să fi fost adus la echipă fără a avea pete albe în CV, unul care să fi avut măcar 50% eficienţa la raportul goluri marcate/meciuri jucate, dar e la fel de drept că nu există nici răbdare, că totul se vrea pe loc, că ghilotina antrenorilor funcţionează la turaţie maximă.

Acum îl avem pe Trică. Echipa a prins atât avânt cât să facă un egal cu Steaua. Un elan cu care de-abia a echilibrat numărul de ocazii de poartă cu adversara sa. Avem un antrenor care nu a inovat mare lucru, continuă pe ideile predecesorului, atâta doar că venirea sa a adus o altă încredere, a resetat vestiarul. E un antrenor „placebo” care, iată, scoate aceste rezultate nu grozave, ci doar decente. Am avut într-adevăr ocazii mari, poate că meritam un gol la bara lui Maftei, poate încă unul la lovitura de cap a lui Deac, la raşchetarea mingii a lui Rui Pedro sau la şutul întors al lui Hora, dar în aceeaşi măsură am fi luat măcar un gol la marile ocazii ale lui Rusescu sau la faza la care doar spiritul de „mare şmecher” al lui Chipciu l-a ocrotit pe Felgueiras. Egalul este mai mult decât justificat, este un egal care nu ar fi meritat să fie stricat nici de intervenţia vreunui arbitru. Se va vorbi ceva vreme despre golul neacordat, la mingea scoasă de Felgueiras. Nu se va observa acolo că e şi vina portarului nostru, a cărui reacţie n-a fost tocmai ceea ce s-ar numi „un reflex reuşit”. Va vorbi şi va judeca poate cel mai mult tocmai televiziunea, care ar fi trebuit să aibă mai multe camere de filmat, unghiuri mai bune, ca pentru a oferi calitate, nu doar cantitate, meciuri în neştire. Se va vorbi şi va rămâne un mister, ca cel dintre Anglia şi RFG din 1966. Se va spune că acel gol ar fi fost hotărâtor. Sau, dacă nu, măcar eliminarea neacordată la Piccolo, la un fault (e drept, prostesc), în colţul terenului. Un fault la o intrare întârziată, fără intenţie de a lovi adversarul, după cum arata chiar primul gest al lui Felice. Dar nu se va spune nimic despre faultul lui Prepeliţă la Hora, din chiar minutul 1, despre alte intrări care au arătat clar că aceasta era unitatea de măsură a lui Haţegan. Nu se va relua nici măcar o dată henţul în careu al lui Latovlevici, la şutul din apropiere al lui Deac şi nici nu se va mai relua faza la care Chipciu se împiedică şi cade în propriul careu, punându-i o piedică evidentă lui Cadu. Se va vorbi, ca de fiecare dată, din unghiul cel mai favorabil, cel de Naţional Arena, dar, chiar şi aşa, egalitatea perfectă nu ar trebui să fie pusă la îndoială de niciuna dintre părţi.

Fiindcă asta a fost, din orice unghi am privi. O primă parte a meciului în care CFR-ul a avut suflu iniţial, a presat, a recuperat sus, apoi o a doua secvenţă, în care ocaziile Stelei au venit în cascadă, pentru ca după pauză echipele să pară mai mult precaute, mai mult preocupate de a nu pierde. Am avut şi noi premianţii noştri: incontestabil Deac, cel mai bun om al meciului, cel care a făcut muncă atât pentru el cât şi pentru Maah (să zicem). Apoi am mai avut un Camora, cel care a blocat de unul singur un flanc, a oprit o mulţime de contraatacuri. Cei doi au fost într-adevăr la superlativ, puţine lucruri le pot fi imputabile. Apoi, în rândul al doilea, stau cei care au fost schimbători precum vremea. Muniru, excelent la minge, dar jalnic în a se apăra, mai ales apărarea tactică, în careul propriu. Măcar 2 goluri, la şutul de sus al lui Gardoş sau la o intrare în careul mic a lui Rusescu, i s-ar fi datorat ghanezului. Dar cum nici Maftei nu l-a susţinut mai mult, Muniru ar fi  trebuit să fie un om-orchestră, precum Mureşan, lucru care, deocamdată, îi este imposibil. Vorbim apoi de Piccolo şi ale sale intrări precise, toate însă puse în pericol de acea alunecare inutilă care, cu un Radu Petrescu arbitru, ne aducea precis un roşu. Trebuie menţionaţi şi Hora sau Rui Pedro, atât pentru cele câteva pase de efect reuşite, cât şi pentru efortul depus. Din păcate ei alternează cu foarte mare precizie, inspiraţia cu greşelile, cu neputinţa la finalizare. În fine, mereu acelaşi Ivo Pinto, foarte bun în a sprijini atacul, dar cu o gafă impardonabilă la faza care l-a adus pe Chipciu faţă în faţă cu Felgueiras. Minusurile în acest meci au fost Maah şi Maftei, titulari doar de avarie, produse exclusiv ale lipsei de soluţii şi, inexplicabil, Cadu, mereu al doilea la minge, mereu depăşit în propriul careu. Dacă Mureşan este considerat un produs de export, dispensabil pentru echipă, nu văd de ce Cadu ar fi privit altfel. Randamentul lor este oricum similar. S-ar fi putut face altceva din această echipă, cu resursele actuale? Se poate vorbi despre Weldon sau Bjelanovici, despre forţarea revenirii lui Sare, dar mari minuni tot nu s-ar fi înfăptuit. Atât se poate acum. E nevoie de resurse. Să nu uităm că întreaga echipă construită la CFR a costat cam cât a dat „maestrul” Gigi pe Tănase, Mihai Costea şi Tătăruşanu. Undeva trebuie să conteze şi banii ăştia, undeva trebuie să se facă şi decontul.

Acum, de la stelişti, viitorii campioni, s-a văzut clar cât de umflaţi sunt Chiricheş şi Latovlevici, prăzi uşoare în faţa unor jucători iuţi şi cât de cât valoroşi. Chipciu şi Tănase, la fel, vedete de carton, posibile doar într-un campionat ca al nostru, niciodată suficient de constanţi şi mai ales serioşi pentru a reuşi în vest, la un nivel superior. Pe de altă parte, Rusescu, în pofida tuturor ratărilor, are meritul de a fi ştiut să ajungă mereu la finalizare. Ratările sale au ţinut mult şi de ghinion, dar saltul valoric pe care atacantul l-a făcut nu poate fi neglijat. De asemenea, Popa, până ieri pierdut la Chiajna, a fost un jucător care a scos sufletul din Camora şi l-a obligat să stea în spate precaut în spate, să asigure defensiva şi, de asemenea, Tătăruşanu, un portar cu un potenţial mai bun decât al lui Felgueiras.

Jucătorii au meritul că şi-au respectat meseria, şi-au văzut de fotbal, că doar ei trebuiau să stabilească scorul de pe tabelă. Fiecare s-a comportat cum îi e stilul, cum îi este caracterul. Au existat simulări jenante, au existat proteste, dar, cu toată atmosfera contaminată de ură din jurul derby-ului şi din tribune, nu au existat loviri, brutalităţi. Campionii vechi şi noi s-au respectat reciproc, au încercat, cum au putut, să dea o calitate spectacolului sportiv, iar asta ar trebui să ne facă să vedem şi mai clar cum poate fi crescut nivelul fotbalului nostru. Adică, să fim sinceri: meciul de la Bistriţa a părut o serbare câmpenească, cel cu Steaua a fost cap de afiş, un meci cu casa închisă.  Ce ar fi de preferat dintre sistemul actual şi unul posibil în viitor în care să joci de 2 sau chiar 3 ori cu Steaua? Este retorică pură, desigur.

CFR-ul a trecut de acest meci cu fruntea sus, toţi specialiştii remarcând un reviriment al echipei noastre. Poate exista acum o continuare firească, printr-o calificare în finala Cupei, apoi, în campionat, mai este ceea ce ar fi putut fi ultimul deliciu, derby-ul Clujului. După ce-am auzit însă ieri în tribune, după iubirea frăţească şi creştină manifestată într-o zi sfântă, de Florii, mi se face silă de pe acum de ceea ce va fi în ultima etapă, despre coborârea într-un Ev Mediu comportamental previzibilă la acel moment. E decizia tribunei ceferiste pe ce cale apucă, dar nu ar trebui să mai existe apoi mirări când (nu dacă!) se vor detecta pervertiri generate numai şi numai de propriul comportament. La ceilalţi nu am pretenţii, de ei mi-este egal ciobănismul lor, e înfrângerea unui sistem de educaţie. De la ai noştri însă sper încă la mult mai multă cizelare. Nu aş vrea să fim şi altădată egali în astfel de înfrângeri.

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(157) Readers Comments

 1. BenBrown
  Tuesday, 30 April, 2013 at 00:31

  Right

 2. adrianszelmenczi
  Tuesday, 30 April, 2013 at 00:50

  De la Patriots citire: "Ani întregi am fost provocaţi şi nu am fost lăsaţi să promovăm un stil mai fanatic de susţinere a echipei, începând din 2007 când activitatea noastră dusă separat, în sectorul 26, a fost sabotată prin intervenţii repetate ale firmei de pază la cererea kvsc-ului." S-a rezolvat acum, au reusit sa-si sustina echipa fanatic. Sursa: ziuadecluj Astia sunt viitorii suporteri care vor genera o atmosfera "superba" meci de meci.

  • Dantesc
   Tuesday, 30 April, 2013 at 09:05

   @adrianszelmenczi Inteleg din postarea ta ca cei de sus ar fi niste sfinti iar cei de jos buni de crucificat...cat de ipocrit poti sa sa fi? si cat mai ai de gand sa provoci ?! Iar in alta ordine de idei eu fiind pe stadion nu pot sa ader in totalitate la cele spuse in articol. Da s-a injurat si da ! nu e crestineste, nu e frumos si nici civilizat dar nici nu s-a sarit calul asa cum autorul vrea sa ne induca. Si pana la urma e o reactie ...hai sa zicem normala la faptul ca de ani de zile peste tot si de catre toti am fost injurati si umiliti, ( conducatori,presa,suporterii altor echipe..).Palme am luat destule la figurat iar lumea sa cam saturat sa fie atat de "crestina" ... @musat eu zic sa iti iei catrafustele si sa mergi sa canti la o alta masa,apropo ti cu steOAIA nu?

   • albusibiu
    Tuesday, 30 April, 2013 at 10:16

    Dantesc, spune-mi, ce dimensiuni are "calul" la care te referi a nu fi fost sarit? Este destul ca s-a incercat sa se dialogheze cu tribuna in logica acelui "Nu ie", e suficient ca la final de meci asta a avut de spus galeria echipei, e suficient ca de vreo cateva ori asta s-a auzit mai tare chiar decat vocea comentatorului.Nici nu trebuie sa scuipi de prea multe ori, nu trebuie sa faci balta in jurul tau. Un gest e suficient ca sa fie vizibil. Tu cauti scuze ca totul ar fi fost o rabufnire? Mereu la altii e vina, nu? Adevarata palma pe care le-o dadeam nu era sa fim crestini sau necrestini, ci sa le aratam ca putem fi altfel, ca ne doare in cot de ei si de Steaua lor. Sincer, Dantesc, te simti bine ca s-a injurat? Te-ai racorit? Ai castigat ceva?

    • Dantesc
     Tuesday, 30 April, 2013 at 10:28

     Sincer? Da m-am racorit ! si stii de ce ? Fiindca nesimtitii cum am mai spus ne tarasc mereu in mocirla de ani de zile profitand de faptul ca noi mereu am fost "neste domni" ca mereu am tacut ,ca mereu le-am inghitit mojiciile. Chiar si-acum ,sambata pe stadion ei au fost primii care s-au apucat de injurat si nu numai galeria ! Ci si cei din tribune ! La noi acasa ! Cat trebuie sa rabzi? Eu stiu ca e saptamana patimilor dar totul are pana la urma o masura,nu crezi ?! Oricum mie mi-a placut reactia tribunei ,e prima data cand reactioneaza tot stadionul ,au amutit instantaneu ,fularele au disparut si s-au cumintit altfel daca aveam aceeiasi reactie de molai eu cred ca ne-ar fi scuipat intr-un final...

     • albusibiu
      Tuesday, 30 April, 2013 at 10:36

      Da, "ne tarasc in mocirla" si cred ca tocmai au inceput sa reuseasca. Ne-au dus in mocirla din care le raspundem la fel. Unul te injura, tu il injuri. Se latra ca intre caini. Si, ce castigi de fapt? Ai ceva cu adversarii? Vrei sa-i strivesti si nu poti? Daca ii injuri i-ai omorat? Sau ti-ai omorat propria identitate cu toate valorile sale? Stadionul a raspuns...Psihologia maselor este intotdeauna una cu apetenta pentru violenta. Dar se poate si altfel. Se poate ignora total. Sunt curios cum ar fi sunat in mass-media centrala si la televizor un meci in care unii cantau doar despre CFR si altii doar injurau la CFR. V-ati gandit doar la racorirea voastra, fara sa va ganditi la ceea ce ramane dupa...

      • Dantesc
       Tuesday, 30 April, 2013 at 10:48

       Iti reamintesc un singur lucru din 2008 anul in care au inceput sa ne picteze peste tot CFR-ul cu tot ce inseamna el a stat mereu cu capul plecat..Au trecut cinci ani ,presiunea in loc sa scada a crescut mereu si constant ei vazand si profitand de lipsa noastra de reactie. Pana la urma si Hitler si sistemul lui a fost invins tot prin puterea armelor sa iti aduc aminte de reactia aliatilor in anii '30? De Chamberlain ? si acesta tot tipul de pacifist invocat de tine era...si? si-a luat teapa...

      • albusibiu
       Tuesday, 30 April, 2013 at 10:58

       Din 2008 CFR-ul, asa, cu capul plecat, a construit si a castigat. A dobandit un respect enorm anul acesta prin performanta din UCL si lucrurile pot continua in aceeasi maniera, civilizata. Injuratura adversarilor imi arata doar neputinta si inciudarea lor... precum si, indirect, recunoasterea valorii noastre. Din 2008 pana acum, in pofida tuturor vorbelor, CFR-ul acumuleaza simpatia celor cuminti, asta e nisa noastra. Daca vom intra in albia celorlalti viitorul ni se inchide si mai tare. Sa nu crezi ca cineva va castiga vreodata un razboi cu presa, altfel decat prin puterea unui exemplu contrastant.

     • Sory
      Tuesday, 30 April, 2013 at 15:36

      Nu putem să tot stăm să ne umple alții frigideru și noi să-i aplaudăm,dacă tăcem nu o să ne considere nimeni civilizați o să ne considere proști și de acolo nu mai e decît un pas să ne ia și la bătaie,sîntem la fotbal nu la teatru nu ne putem lăsa călcați în picioare de toți suporterii care ne vizitează ajungem să ne badjocorească și să ne scuipe la noi pe stadion,totul are o limită asta e părerea mea felicit galeria și suporterii CFR CLUJ care nu s-au lăsat călcați în picioare.

      • Mich
       Tuesday, 30 April, 2013 at 21:26

       De acord cu Alex (Albu). Proiectul CFR trebuie să sune altfel! În primul rând civilizația și spiritul universitar, apoi performanțele m-au atras și pe mine către CFR.

  • albusibiu
   Tuesday, 30 April, 2013 at 10:01

   Adi, cei de la Patriots cati sunt? 50-100? Ei au doar puterea exemplului, pana la a se auzi un intreg stadion scandand asemenea chestiuni mai e ceva distanta. De asta am si spus ca vina este individuala si colectiva, fiindca intr-adevar tonul cred ca e dat de galerii (oricare dintre ele), dar vina este a celor ce se raliaza la asemenea manifestari.

 3. Alex
  Tuesday, 30 April, 2013 at 00:52

  Iti dau dreptate in ceea ce priveste injurii deplasate.... Dupa ce mi-au ofelit urechile la meciul lui dinamo, cand galeria oaspetilor a cantat non-stop despre "UE", lucru care vizibil nu a fost pe placul publicului, am ramas surprins sa vad ca galeria noastra a fost prima care a inceput sa cante acest refren....drept urmare, scandarile stelistilor mi s-au parut oarecum in compensare, ceea ce a semanat mult cu latratul cainilor din doua curti vecine. Inteleg frustrarea publicului in ceea ce priveste atitudinea presei si a televiziunilor in ceea ce priveste informarea "corecta si obiectiva" despre CFR cat si abundenta de stiri cu conotatii fecaliote, pline de comparatii indraznete cu echipe gen Barcelona sau Real, cu transferuri imaginare ce depasesc zeci de milioane. Dar nu inteleg modul in care s-a ales sa se raspunda la aceste frustrari.

  • albusibiu
   Tuesday, 30 April, 2013 at 10:19

   Ma gandesc la un aspect. Paszkany vorbea despre o cota de piata de 77% a CFR-ului. Novicii din presa intelegeau prin cota de piata direct "clientii", nu si partea de "potential" al CFR-ului (fiindca asta e cota de piata: real + potential). Potentialul este reprezentat din cei care ar putea fi convertiti la a fi ceferisti. Inca mai sunt multi apti la asa ceva. Ei bine, la meciul cu Steaua, in afara de cei din galeria lor, sunt o sumedenie de suporteri veniti pe cont propriu, pentru a-si vedea echipa jucand aproape de ei. Din pasiune, din placerea fotbalului. Acestora le-am fi putut servi o lectie, le-am fi putut demonstra ceva despre Gruia, despre CFR. Uite asa, cota de piata a CFR-ului se diminueaza din interior.

   • Cristi
    Tuesday, 30 April, 2013 at 18:20

    A-i face ceferisti e un pic mult spus.. dar intentia e de a avea o cota mare de simpatie si interes in regiune. O gindire pe termen lung trebuie sa aiba asemenea obiective, mai ales ca pe o raza de 150 de km nu ai concurenti.

 4. Cristi
  Tuesday, 30 April, 2013 at 01:57

  Zer(O) la ZER(O).. priceless!!!

  • albusibiu
   Tuesday, 30 April, 2013 at 10:19

   ...si 0(i) la 0(i). :)

 5. avalon1
  Tuesday, 30 April, 2013 at 02:05

  Civilizație???????????????? Daca as fi in conducerea clubului le-as da o sarcina EXPRESA celor care asigura "securitatea" la stadion - auziti, ARPY si MURESAN????? - la prima scandare de m--e, evacueaza galeria, scoate-i afara si baneaza-i la urmatorul meci. Pierzi 100-200 de mucosi, castigi 1000 de oameni familisti, civilizati. Ca sa nu mai vorbim de imaginea clubului. Vom fi, din nou, altceva. Keep dreaming, right, doar sunteți in Romania, de ce sa nu transpiram balcanismul prin toți porii?... Cat despre echipa, joc, lot etc. - pierdere de vreme, vedem la vara cum stam.

  • Dantesc
   Tuesday, 30 April, 2013 at 09:09

   Avalon eu zic sa te calmezi la meciul cu Stana probabil trebuia evacuati cam 95% din cei prezenti pe stadion (70% ceferisti 25% stelemisti)

   • albusibiu
    Tuesday, 30 April, 2013 at 10:21

    N-avea grija, Dantesc. Continuam in directia actuala si vom ajunge in campionatul viitor sa jucam si fara public, chiar mai mult decat acel 95% la care tu faci referire. E un inceput pentru toate.

 6. CFRUBERALLES
  Tuesday, 30 April, 2013 at 05:14

  Prin anii 70... eram la meci cu tata... CFR-Debreten. Portarul nostru, Naghel Zoltan, l-a palmuit pe atacantul de la Debreten... "Intelectualii" frinari au inceput cacealmeaua: "da-i in gura la ungur!" sau "Ungurii se bat" samd (pe vremea respectiva nu se folosea jargonul de "bozgor"). Tata s-a uitat la mine si m-a intrebat daca mai stau... ca el pleaca acasa... Pe drum a zis ca acest CFR NU este echipa pe care el vrea sa o suporte... CFR-ist fiind de mic (toti din familie sint din Gruia... KOVARI "telep"), a murit CFRist!!! Dar NU a mai mers la meci... Prietenii lui de la depou veneau la noi si povesteau cum s-a desfasurat meciul sau il povesteam eu pina nu am plecat de acolo. ALBULE, sint de acord cu tine... De asa CFR NU am nevoie. Credeam ca noi, CFR-istii, sintem distincti fata de restul paduchiosilor balcanici, dar vad ca analfabetismul si prostia miticeasca se extinde mai rapid ca si paramixovirusul la gaini. Iubesc CFR, sint frinar si voi mai fi, dar urasc BUBA ce se extinde in Gruia ... asa-zisul nationalism de carton numit SOVINISM!!! HAI CFR!!!

  • nea_silica_MS
   Tuesday, 30 April, 2013 at 09:49

   Si daca ar fi doar in Gruia... Sovinismul este propagat dinspre nea Ponta si partidul domniei sale. Dar nici Crinutul nostru nu prea e "Albă ca zăpada". Si la toate astea ungurii raspund musai cu aceeasi moneda... Oare se intorc din nou acei ani (anii '90)? Credem ca ne-am schimbat, am devenit mai inteligenti, ca suntem mai greu de manipulati. Dar se pare ca nu, nu intotdeauna, nu cu totii.

 7. musat
  Tuesday, 30 April, 2013 at 07:13

  O! ce revelatie ati avut ,v-ati vazut in oglinda cum sunteti si nu v-a placut . Numai in mintea voastra va vedeati altfel . Si mai vreti sa aveti suporteri in tara ...

  • nea_silica_MS
   Tuesday, 30 April, 2013 at 09:52

   Renunțăm la sprijinul tău, prietene. Întotdeaună mi-au "plăcut" oamenii prea siguri de ei, cu sufletul prea curat... Aceste exemplare nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le pute, niciodată...

  • csongi
   Tuesday, 30 April, 2013 at 10:04

   Nu, fratele meu alb. Nu m-am uitat pe oglinda, si nu m-am vazut. M-am uitat pe sticla si i-am vazut. Si da, nu mi-a placut. Pe un stadion unde nu se sparg seminte, nici nu sa injure. Nu vezi nicaieri in tara atatia femei si copii la meci ca in Gruia, dar daca se continua asa, vor mai merge doar alea doua sute de maimute frustrate, in locul celor 4000, cat a fost media pe retur.

  • albusibiu
   Tuesday, 30 April, 2013 at 10:31

   Gandeste-te, Musat, ca acest articol acum apare si nu e vreo "reluare". Si tocmai faptul ca vorbim aici despre asta poate spune ca suntem altfel.

  • staicalm
   Tuesday, 30 April, 2013 at 13:20

   Esti eczat ceea ce crezi ca esti.... Daca crezi ca esti injurator pe banda te vei specializa tot mai mult in timp scurt,daca crezi ca nu-ti place sa strigi injuraturi vei fi dezgustat so faci...HAI CFR!!!

  • staicalm
   Tuesday, 30 April, 2013 at 13:27

   Mingea nu intra in ate.cavem ca navem cu cine, mingea nu intra in ate.vrem mingea in ate.HAI CFR!!!

  • thedarkside
   Tuesday, 30 April, 2013 at 16:06

   Nu vrem sa avem suporteri "in tara". Nici n-o sa avem vreodata suporteri "in tara". Dar vom avea toata Transilvania. Si ne ajunge. Si cred ca stii si tu asta, de aia postezi pe aici, ca Transilvania != "in tara"

 8. csongi
  Tuesday, 30 April, 2013 at 10:05

  Laci Bölöni, din vara? Oare?

  • Aloha
   Tuesday, 30 April, 2013 at 10:15

   Sa speram..

  • albusibiu
   Tuesday, 30 April, 2013 at 10:45

   Cred ca ar fi un vis prea frumos. Nu s-a putut cand era miza mai mare, cand eram mai "in bani". In plus, e o informatie lansata de Prosport, nu? Am foarte mari dubii in privinta astora...

  • Cristi
   Tuesday, 30 April, 2013 at 12:47

   Nici eu nu cred in varianta asta. Bölöni odata avind ceva rezultate la arabi, nu va avea nici un motiv sa revina. Dar date fiind bunele relatii cu clubul, nu e exclus sa fie o zvonistica in piata pentru a-i securiza sau creste cota. Doar pe la stina se practica acelasi tip de umflare si din pacate incepem sa copiem...Daca e sa avem un alt antrenor din toamna si acesta sa fie roman, as merge pe mina lui Andone - AP si nu IM decide, are competenta si contactele necesare unui start optim indiferent citi jucatori noi vor veni si proiectul cu Rapidul preluat e cacealma pentru suporteri.

 9. uncleben
  Tuesday, 30 April, 2013 at 10:30

  Am citit pana la aprecierea ca Tatarusanu are potential mai bun decat Mario. In rest , articol bun , dar cu mare doza de subiectivism ideologic.Da' nu-i bai ,data viitoare o sa mancam carne de miel de la stana si o sa ne uitam la " Viata lui Isus" o sa rabdam ,patimim si intoarce obrazul , doar doar or face miticii aprecieri nobile despre partea aceasta a tarii....Da' ......recunosc ca am mancat mai putina carne de miel ,decat de......caine. Fu**-** ****** ma-sii de goaze sudiste. Na , ca m-am enervat si mi-am luat bilet la teatru ca sa invat sa le raspund academic. P.s.- Mi se pare ciudat , dar in C.L. nu am auzit sa se injure "nu ie Chelsea " sau " nu ie Galata " Or fi astia lipsiti de inspiratie si NU IE-au gasit rima ?

  • albusibiu
   Tuesday, 30 April, 2013 at 10:49

   Tatarusanu chiar are potential mai bun decat Felgueiras. Portarul nostru isi suplineste doar prin inteligenta lacunele de ordin fizic, are doar 1.84 iar asta se simte adeseori, mai ales la centrari. Tatarusanu inca are toate atuurile de a fi (a fi fost) un mare portar, pacat ca nu a plecat si el ca Pantilimon, pentru a fi pregatit cum se cuvine. Fie ca ne place sau nu, postul asta de portar nu este unul al egalitatii de sanse.

   • uncleben
    Tuesday, 30 April, 2013 at 13:33

    E o parere eligibila ,totusi , potentialul (personal il traduc aici -talent) nu e suficient. Dupa mine (glumesc doar) Mario unul din cei mai inteligenti portari din Europa , singurul aspect pe care trebuie sa si-l inbunatateasca fiind iesirile ( pe centrari,cornere) si aprecierea corecta a mingilor in adancime. In ciuda inaltimii, eu il vad acoperind mai bine poarta , are forta in picioare superioara lui Tatarusanu si nu in ultimul rand e inteligent si are un psihic puternic. De "Tata" ce sa zic ? Te las pe tine sa-l descrii , in special la capitolul "concentrare" ,"psihic","moral".

    • albusibiu
     Tuesday, 30 April, 2013 at 14:14

     Potentialul este ceea ce se poate scoate din el, avand o pregatire corespunzatoare. Psihicul, moralul si celelalte nu se pot antrena la Steaua, stim asta foarte bine, dar ma gandesc cum ar fi crescut (cum ar creste, caci inca mai e timp) in alte locuri. Atunci cand Tatarusanu e in priza, e concentrat la ceea ce are de facut, partidele pe care le face sunt cu adevarat exceptionale. Dupa parerea mea cel mai greu se antreneaza la un portar exact chestiunile astea de iesire pe centrare, de apreciere a traiectoriilor, de asta spun ca in pofida tuturor calitatilor incontestabile, Felgueiras va fi un portar incomplet.

    • Cristi
     Tuesday, 30 April, 2013 at 17:40

     Eu unul nu-l vad pe Fegueiras mare portar. Este din categoria bunicel, dar cam atit. In generatia lui sunt macar 10-15 portari deja consacrati peste el. A avut o jumatate de szon foarte bun in toamna, dar primavara asta a fost oscilant. Nici fizicul nu il ajuta, ca portar si ca fundas central 1m90 nu se invata.

   • Lcfr
    Tuesday, 30 April, 2013 at 19:12

    nu vreau sa ii compar, dar casillas are un 1,82. beto nu e foarte inalt, cu toate astea, cred, e cel mai bun portar pe care l-a avut echipa si clar peste tatarusanu.

 10. luk2170
  Tuesday, 30 April, 2013 at 10:39

  Părerea mea este că în acest meci s-a văzut clar frustrarea spectatorilor şi a suporterilor. E greu să accepţi ca echipa ta campioană, echipa care a bătut-o pe Manchaster, să asiste neputincioasă (şi impotentă) la instalarea Stelei pe post de campioană încă de la începurul returului. Nu consider că suporterii sunt vinovaţi -- VINOVATĂ E CONDUCEREA CLUBULUI -- EA NE-A ADUS AICI. Prin rezultatele obţinute până acum au crescut şi pretenţiile suporterilor (e ceva normal). Eu zic să cerem mai mult de la conducerea clubului şi mai puţin de la suporteri, ei au făcut ce a trebuit -- au venit la stadion. Eu unul nu am avut puterea să merg la stadion deoarece eram convins că vom fi umiliţi de Steaua şi nu puteam să asist la aşa ceva. Reultatul şi jocul nostru a fost mult peste aşteptări, având în vedere că lotul e slăbuţ.

  • albusibiu
   Tuesday, 30 April, 2013 at 10:55

   Am mai aruncat o privire si la meciul Stelei cu Petrolul si banuiam ca nu va fi nicio diferenta intre Steaua si CFR. Motiv pentru care am si pus 1-1 pe un site-joaca de pariuri (vezi stiuscorul.ro). O fi lotul slabut, insa am vazut in acest meci niste jucatori extraordinari, unii cu care vom reincepe reconstructia. Nu trebuia prea mult ca sa-i batem pe Steaua. Cu Sare in locul lui Maftei vorbeam azi de o victorie... Eu nu am vrut sa vin la stadion banuind ceea ce avea sa urmeze. Tot de asta n-am sa fac niciun efort pentru a veni la CFR-U. Mi-e tot mai sila de manifestarile infantil-golanesti de stadion. Ok, performante: castigi un campionat, joci cateva meciuri europene. Pentru club conteaza banii. Pentru spectatori conteaza momentul, bucuria oricarei reusite. A invinge Steaua, a invinge U, a invinge, in general, poate fi o miza, deci nu trebuia sa fie niciun alt trofeu in joc.

 11. luk2170
  Tuesday, 30 April, 2013 at 11:53

  Eu zic că nici cu Sare la mijloc nu făceam mai mult. Nu avem cine să o vâre în poartă, jucătorii noştri au uitat acest lucru (mă refer aici la Kapetanos, Weldon, Deac, Rui Pedro) şi nu cred că e vorba doar de un blocaj psihilogic, cred că ţine mult de antrenament. Trebuie executate sute de lovituri, sute de centrări, sute de şuturi (ca la basket) până devine un automatism. Pregătirea jucătorilor e slabă de mai multă vreme, chiar nu vede nimeni din conducerea clubului asta ?

  • Cristi
   Tuesday, 30 April, 2013 at 13:21

   E posibil ca la vara sa fie exersate suturi in posterior din partea conducerii catre diversi membrii ai lotului.

  • romanescu
   Tuesday, 30 April, 2013 at 15:56

   Ai dreptate Luk ; foarte slaba pregatire la anumite capitole ... centrari , finalizare .. !!! Ce fac antrenorii ???

 12. ADI CFR CLUJ
  Tuesday, 30 April, 2013 at 14:05

  Domnu Albusibiu,m-am saturat sa fiu tot eu cel injurat de fiecare data si eu sa fac pe gentleman-ul tot timpul!! Asa ca la fel ca Dantesc,am injurat steoaia din tot sufletul pana am ragusit,si da le-am dat sex oral la toti stelemistii din Ardeal si in special la cei din Cluj,iar la final m-am simtit extraordinar!! Si ca sa nu crezi ca sunt un pusti din galerie,iti spun ca am 47 ani si merg in Gruia din 1973,de la inaugurarea stadionului!! Iar filozofiile astea de doi bani cu a fi gentleman intr-o tara plina de tarani inculti si jegosi si nesimtiti fa-o in alta parte,pentru ca eu m-am saturat de povesti nemuritoare!! Unui incult si necioplit care ma injura nu mai incerc sa-i explic ca nu e bine ce face,ii raspund cu propria lui moneda!!

  • albusibiu
   Tuesday, 30 April, 2013 at 14:22

   Adi, multi inainte. Eu am doar 32 ani, dar stiu foarte bine ca injuratura nu rezolva absolut nimic, doar te descalifica. E un sport si e o copilarie sa-ti injuri adversarul pornind de la atata lucru. Cei care lupta pt tine sunt acolo in teren, in ei e nadejdea. Si, te asigur, exista mult mai mult respect intre ei. Filosofia mai buna este ca decat sa-i raspunzi cuiva cu aceeasi moneda, mai bine gasesti un alt mod pe care sa-l simta sigur. Unul care te injura primeste cu drag o injuratura. Totul devine ca o cearta intre florarese. Tu te simti bine ca i-ai injurat, ei se simt bine ca ne-au injurat. Iar lumea judeca pe baza a ceea ce se vede: "Uite cum e la Cluj". Asa ca daca tot ai rezistat pana acum sa fii gentleman ai putea sa continui si de-acum incolo. Sau a fost doar o fata de parada? Ceva ce nu ne definea? Injuratura nu rezolva nimic. Fie il sfidezi pe cel ce te injura si ii razi in nas, iti razi de propria-i dobitocie (sunt zeci de moduri de a face asta), fie, faci ceva concret. De ce sa injuri, de ce sa latri a neputinta? Mai bine ii arzi doi pumni si gata, raspunsul corect. Crezi ca violenta verbala e mai cuminte decat violenta fizica?

   • ADI CFR CLUJ
    Tuesday, 30 April, 2013 at 15:19

    Am rezistat poate prea mult si am rabdat destul!! Eu lucrez la o firma care are sediul in buCUResti si meciul cu Braga din Champions League nu l-am putut vedea pe viu pe stadionul copilariei si vietii mele deoarece chiar in zilele alea eram in capitala la un curs de pregatire,asa ca meciul l-am vazut la tv la hotelul unde eram cazat. A doua zi cand m-am dus la lucru colegii mei mitici numai ca nu mureau de ciuda ca am castigat meciul cu 3-1 si ne faceau in fel si chip,cu toate ca eram si eu acolo de fata cu ei!! M-am abtinut cu greu sa nu zic sau sa fac ceva,ca serviciul e servici si e greu sa gasesti un loc de munca in ziua de azi!! Si sa stii un lucru: pt. ei suntem toti doar bozgori si unguri,degeaba am incercat sa le explic cum stau lucrurile pe la noi!!!! Asa ca daca ii iubesti si ti-s dragi,muta-te in capitala si tine-le partea in continuare,iar pe noi lasa-ne sa-i primim cand vin la noi asa cum credem si precum merita sa fie primiti!!!!

    • luis
     Tuesday, 30 April, 2013 at 15:58

     Eu am crezut ca la stadion se merge pentru a incuraja echipa favorita si nu pentru a injura echipa adversa.In alta ordine de idei inteleg frustrarea celor care au injurat ,sau adunat prea multe ,incepand de la linsajul mediatic impotriva CFR-ului pana la comportamentul animalic si primitiv al asa zisilor ultrasi de la dinamo,steaua etc.Sper totusi ca noi cei care sustinem CFR-ul nu vom derapa intrun comportament ca cel al susnumitilor .

    • luis
     Tuesday, 30 April, 2013 at 15:59

     Eu am crezut ca la stadion se merge pentru a incuraja echipa favorita si nu pentru a injura echipa adversa.In alta ordine de idei inteleg frustrarea celor care au injurat ,sau adunat prea multe ,incepand de la linsajul mediatic impotriva CFR-ului pana la comportamentul animalic si primitiv al asa zisilor ultrasi de la dinamo,steaua etc.Sper totusi ca noi cei care sustinem CFR-ul nu vom derapa intr-un comportament ca cel al susnumitilor .

    • albusibiu
     Tuesday, 30 April, 2013 at 16:12

     Adi, nici nu stii cat de mult gresesti cand pui problema "daca ti-s dragi, muta-te in Capitala". Nu cred ca cineva a incasat mai multe injuraturi decat mine prin zona asta a internetului, nu cred ca ai adunat de mai multe ori apelativul "bozgor" (Bozgor din Marginiea Sibiului - hilar!). Dar sa deschid un pic perspectiva si sa vedem mai departe, de ce as iubi eu Bucurestiul, pentru ceea ce face an de an Sibiului sub aspect economic, asta pentru prezent, cat si pentru adevarul istoric, cel dosit atat de marsav de catre ei. Sa-i primim cum dorim, insa tot nu mi-ai raspuns: ce ai castigat fiindca i-ai injurat atat de puternic? Te-ai racorit? Ne gandim doar la propria persoana, doar la cei 10.000 de ceferisti coalizati acolo sau ar trebui sa ne preocupe si mai mult cum se ne adunam laolalta o intreaga regiune a Ardealului? Cu asemenea atitudini nu vad niciodata cum vom putea fi toti ca unul... Trebuie in primul rand inteligenta si afisarea valorilor noastre regionale, ce ar trebui sa contrasteze puternic cu ale lor, sa facem asta clar pentru toata lumea. Altfel, deocamdata, din ceea ce am vazut duminica, nu facem decat sa fim fix la fel de bucuresteni ca ei....

     • Mich
      Tuesday, 30 April, 2013 at 23:43

      Albusibiu, te susțin. Sunt de aceeași părere. Performanțele și civilizația sunt cele care m-au atras la CFR. Într-o bună zi, aș vrea să-l duc și pe băiatul meu la un meci CFR să vadă 'pe viu' ceea ce urmărește doar la TV (nu de puține ori trebuie să intervin și să-i explic de ce comentatorul nu are dreptate!). Dacă lucrurile se deteriorează la stadion, nu cred că îmi voi asuma riscul să fac o excursie de la Bistrița însoțit de copilul meu minor..

    • romanescu
     Tuesday, 30 April, 2013 at 16:16

     Asa-i Adi draga !!! Si io am stat multi ani in capitala si am aceeasi parere despre sudisti ca si tine ; " desi vorbesc pe inteles , eu nu ii pot pricepe .. " Dar , unde traiesc acum , daca intalnesc un roman , prima data il intreb de unde ii , iar daca-i din sud sau est , nici nu ma mai obosesc sa-l intreb altceva . Chiar in vara trecuta , la o Conferinta Stiintifica internationala tinuta in Charleston USA , am intalnit doi romani , care m-au facut sa-mi fie rusine ca vorbesc aceeasi limba cu ei . Imagineaza-ti de unde erau ? Prietenul ALBUSIBIU este un om deosebit, sensibil, pur , chia copilaresc de pur si il inteleg si pe el , .... ca asa am fost si eu la varsta lui .. Dar , sa-l vad cand va avea copii , cum ii va proteja ? Doar cu apostrofari ? Alexucule !!! Cand cineva iti ameninta "iubirea ochilor tai , copiii " , nu mai tii cont de nimic . Sudisti astia : echipele de fotbal , pressa , cam au inceput sa ameninte suflarea CFR-ista la propriu ,si... , CFR-istii ,pentru mine sunt "COPII MEI " !!!!!!!!!

     • CJ-07-CFR
      Tuesday, 30 April, 2013 at 21:07

      Așa, Mister Romanescu, bagă-i lui Albusibiu cuțite în spate, că doar ura față de mitici ți-e mai „dragă”, iar înjurăturile lui ADI CFR CLUJ (de la meciul cu Steaua) mai aproape de suflet decât îndemnurile absolut corecte ale lui AlbuSB din articol și din comentarii! Văd că foștii CFR-iști adevărați, cei care au jucat în Gruia sau au văzut din tribune vechiul CFR, cel muncitoresc, fără trofee, acceptă ca acest club să nu mai aibe pic de mândrie. Vă vindeți sufletul pentru un strigăt de „Muie...!”, nespecific Ardealului, iar asta mi se pare deplorabil. Ce să mai aștept atunci de la pruncii care n-au prins anii dinainte de Revoltă și pentru care e facil să adopte noile mode de pe stadioane? Jalnic. „Bă, ați bătut Steaua?” „Nu, bă, da' le-am tras o muie de 90 minute plus prelungirile de nu s-au văzut!” (rog să mă ierte minorii pentru formulare). Nu sunt un pudic, și eu înjur la meciuri, dar o fac în casa mea, nu mă duc pe stadion, să alung lumea civilizată din jurul meu prin violența de limbaj și comportament. Niciodată jucătorii tăi n-o să joace mai bine dacă-ți înjuri adversarii. La naiba, nu știu de ce-mi mai bat gura... Nu merită.

      • romanescu
       Tuesday, 30 April, 2013 at 23:25

       Ei , 007 , nici chiar asa !! Cum crezi as "sutine ideea de COMPORTAMENT VULGAR , TIP universitarii clujeni , ori , militarii bucuresteni ??? " . Eu nu "ii bag nici un cutzit in spate lu' Albu " , dar , am si o oarecare "mahnire " pentru ce se intampla cu noi , suporterii CFR-isti . Am patzit-o si eu , chiar departe de Tzara .... Pai , ce vina am eu , ca nu-s bucurestean si nu sunt suporter stelist ori dinamovist ...??? DA , am fost jignit pentru asta !!! De aceea il inteleg pe Adi ... BINE !!! !!! Daca asta este intelegerea pe care o dai spuselor mele ; "... ca eu sustin vulgaritatea si comportatamentul necivilizat" , atunci , o spun : EU MA RETRAG DE PE ACEST SITE SI NU VREAU SA MAI AM NICI UN FEL DE EXPUNERE....

      • nea_Silica_MS
       Thursday, 2 May, 2013 at 11:48

       Scuze meştere, dar nu cred că Romanescu merită acest tratament!

     • albusibiu
      Wednesday, 1 May, 2013 at 00:49

      Romica, nimeni nu "a amenintat copiii". Nu s-au comportat cu nimic mai altfel decat ne asteptam s-o faca, aceleasi injuraturi fara imaginatie si aceleasi porniri tipice, cele fata de care eram atat de tantos ca ne cam tinem la distanta. Cum mi-as proteja eu copiii? Foarte simplu: prin educatie.

    • tegean
     Thursday, 2 May, 2013 at 11:45

     În Ardeal sunt multe naţionalităţi/etnii dar bozgori nu există .

  • Dantesc
   Tuesday, 30 April, 2013 at 15:19

   Interesant e ca in 2006-2008 pe stadion veneau ca medie peste 8000 de spectatori . Apoi odata ce presa,miticii altii au pus tunurile pe noi respectiv sa ne denigreze (injure) desi in Gruia spectatorii erau la fel de cuminti numarul lor a scazut de la an la an desi performante ca in acesti ani nu tin minte sa fi avut vreodata clubul..Ciudat nu ? Performante da ! stadion da ! injuraturi nu ! si cu toate astea lumea nu mai vine la stadion sau a inceput sa vina intr-un numar tot mai mic...Cand a inceput aceasta descrestere? Odata ce "aia" au inceput sa ne scuipe si noi... 'neste domni fiind nu am avut nici un fel de replica. Inca ceva ca sa nu fiu inteles gresit, nu incurajez asemenea manifestari si nici nu le agreez dar cei de la stana chiar merita un asemenea tratament daca ii pot spune asa iar pe de alta parte nu e un comortament care sa defineasca publicul din Gruia drept dovada e faptul ca atunci cand vin Pandurii sau Gazul aici desi ne-au provocat nenumarate "neplaceri" in plan sportiv nimeni nu se comporta ca la meciul de sambata seara

   • romanescu
    Tuesday, 30 April, 2013 at 15:53

    Io te inteleg foarte bine , prietene , si, sunt de acord cu tine ... Am si io multe de spus , da' . mi-i asa greu sa scriu ... timpul asta .... parca-i prea scurt... prea se iuteste .... !!

   • albusibiu
    Wednesday, 1 May, 2013 at 00:55

    8000 a fost punctul de fierbere. Noutatea, farmecul unui nou parfum. Este vina conducerii ca nu a stiut sa dubleze acel moment favorabil cu o politica de comunicare si marketing adecvate, ca nu a stiut sa lege oamenii de pe stadion, prin actiuni ce ar fi putut face din fiecare meci un adevarat show. Oamenii aia asteptau mai mult decat un fotbal obosit de Romania si, uite asa, CFR-ul si-a pierdut farmecul in timp. N-avea grija, punctul de minim inca nu a fost atins, se va putea si mai rau de atat. Acum hai sa vedem. "Stana" chiar a meritat acum aceste injurii. La fel a fost si cu Poli (pe vremea Iancu), la fel cu U, la fel cu Vaslui (cei cu care cu doar un an inainte ne salutam amical la Iasi, la finala de Cupa), la fel cu Craiova, cu Dinamo sau cu Rapid. Fiecare "chiar o meritau". Uite asa acoperim jumatate de campionat, ca doar toti o merita. Dar, repet intrebarea la care nu a raspuns nimeni: ce ati castigat prin aceste manifestari? A batut CFR-ul? Ati uluit presa (altfel decat referirile de "sex oral" ale lui Buzarin)? Ati facut o excelenta propaganda pentru a veni si altii la stadion, acei care, poate, nu stiu "cuvintele" "cantecelor de sustinere"?

    • Dantesc
     Wednesday, 1 May, 2013 at 09:29

     Nah uite iti raspun eu ...Ce am castigat ? In primul rand ne-am racorit vorba unora de aici si in al doilea rand nu le-am permis sa iti bata joc de noi pe propriul stadion. Inca ceva tu tot sustii ca altfel ar trebui sa ii tratam sa ii ironizam s.a.m.d. dar stii cum vad eu asta? Ei ne violeaza prin toata partile si noi radem de ei spunandu-le ca o au mica

     • albusibiu
      Wednesday, 1 May, 2013 at 09:42

      Deci Dantesc, erai infierbantat? Sa inteleg ca vara ar trebui sa urlam cu totii asta? Tine loc de aer conditionat? Hai serios, daca cineva iti striga "Nuie" tu te duci imediat la politie si declari violul? Sau ii raspunzi in acelasi fel, ca sa fie in loc de viol, sex consimtit? Sau ii muti falca din loc? Atatea optiuni... asa-i? Daca cineva vine si urla asa ceva pe stadion (la noi sau la ei) isi bat joc numai si numai de ei insisi. Iar cata vreme nu mi se clinteste un fir de par din chestia asta pot sa le zambesc zeflemitor si sa aplaud felul in care se fac de ras.

      • Dantesc
       Wednesday, 1 May, 2013 at 10:13

       Lol exact cum iti spuneam ei ti-o trag (scuza expresia) prin toate gaurile de cativa ani buni si tu razi de ei spunandu-le ca o au mica :) Hai ca eu deja m-am saturat de atatea "elitisme" pana la urma publicul din Gruia nu face d'astea intr-un mod constant si dupa cum bine ai observat sunt o gramada din cei care au postat aici care sunt de acord cu ceea ce sustin eu. Nu iti place? Esti liber sa stai acasa iar daca vrei sa te uiti la meci la tv si iti displace ce auzi dinspre tribune poti face sonorul la minim, simplu nu? Inca ceva ,observ fara sa vreau ca "sustinatorii tai" in cea mai mare parte vad meciurile CFR-ului la TV din motive mai mult sau mai putin obiective. Uite hai ca va dezvalui eu un mare "secret" dragilor de pe canapeaua de acasa se vede meciul intr-un fel insa acolo in tribuna e cu totul altceava.Iar cand in jurul tau sunt cateva zeci de stelisti care iti injura si fluiera echipa favorita cu fiecare oportunitate ivita si asta de fiecare data cand vin in Gruia e pana la urma normal si firesc sa : "...la toti stelistii din Ardeal"

  • anonimul1965
   Wednesday, 1 May, 2013 at 14:32

   noroiul care te stropeste nu-l poti evita cu bata asa ca rasupunzand cu injuraratura la injuratura nu faci decat sa amplifici limbajul viloent nu sa-l diminuezi.din motive personale nu am mai calcat pe stadion din 2007 desi multi care se dau mari cfristi nu stiau in urma cu 10 ani unde e stadionul.am fost prima data pe stadionul din Gruia in 1980 la un meci cu UTA si de atunci am pastrat o simpatie pentru aceasta echipa.mai tarziu prin natura serviciului am muncit pentru aceasta echipa pe care am simti-to alaturi de colegii mei a noastra.pana la epoca moderna a CFR am asigurat la meciuri sonorizarea si asiguram transmisia radio din Gruia.la preluarea echipei de catre noul investitor am crezut ca va fi o alta abordare a fenomenului fotbal mai ales ca s-a venit cu un proiect si cu un alt fel de discurs dar vad ca discursul s-a pierdut pe drum.am fost alaturi de aceasta echipa in anonimat si am parasit-o cand si-a deschis aripile spre glorie dezamagit de experienta avuta.indiferent ce sa intampla cu echipa asta imi este indiferent dar nu asa as fi vrut sa evolueze.dl albu daca puteti sa-mi trimite-ti un mesaj la adresa anonimul1965@yahoo.com cu o adresa unde va pot contacta v-as putea spune mai multe

 13. thedarkside
  Tuesday, 30 April, 2013 at 16:15

  Eu de un singur lucru sunt oarecum curios. La derbiurile lor din sud, se duc cu neveste si copii?

  • albusibiu
   Wednesday, 1 May, 2013 at 00:46

   Am vazut unul, anul trecut: Dinamo-Vaslui. Incearca aceasta experienta si ai sa intelegi unde poate duce atitudinea de "ultras" de Romania intinsa pe vreo 10-20 de ani. Depun propria marturie ca la acel meci, desfasurat duminica seara pe stadionul Stefan cel Mare (adica in inima dinamovismului) nu am vazut nicio familie reunita. Acum e stralucirea de pe National Arena, dar asta nu va tine mai mult de 3-4 ani. In cele din urma vor reveni exact de unde au plecat..

   • b_o_g_d_a_n
    Wednesday, 1 May, 2013 at 15:43

    Sau nu.

 14. Florinaccio SM
  Tuesday, 30 April, 2013 at 16:17

  Intotdeauna am apreciat articolele lui Albusibiu si mai mereu i-am impartasit opiniile, dar niciodata nu am subscris atat de apasat la cele expuse de el pe Tribuna cum o fac azi. Infrangerea noastra nu e sa mai repetam prin campionat evolutii jalnice de la care nu mai poti sa astepti nimic bun (vezi perioada Minteuan sau cea in care ne scaldam acum), ci adevarata victorie a miticilor asupra noastra ar fi sa ajunga sa constate ca nici noi nu suntem cu nimic mai buni decat ei, ca toti suntem de fapt o apa si un pamant! Asta e suprema satisfactie a omului mic si asta cauta el cu aviditate: sa-l vada pe unul mai bun decat el ca e la fel de manjit si jegos precum se simte el in adancul propriei fiinte. Alex (tizul lui Albusibiu) spunea mai sus intr-un comentariu ca pe el ''scandalul'' facut duminica de cele doua galerii l-a facut sa se gandeasca la doi caini care latra unul la altul din doua curti vecine. Inspirata comparatia si dureros de adevarata! Iar daca spre asta tinde CFR-ul nostru drag, atunci e grav de tot, prieteni! In loc sa facem din stadionul nostru o oaza de civilizatie din mijlocul unui pustiu de nesimtire, in loc sa-i tratam cu politicoasa indiferenta pe maimutoii aia care spurca tot ce ating, ajungem sa le calcam tot mai apasat pe urme! Cred insa ca nu e vremea lamentarilor, ci momentul ca cei care mai dorim ca si pe viitor sa mai respiram in Gruia un aer de civilizatie sa incercam sa facem ceva. Pacat numai ca suntem atat de imprastiati cu totii. Dinu spunea odata ca Tribuna CFR este aproape un site al ceferistilor din exil. Ma tem insa ca nici echipa noastra nu e prea departe de acest adevar, daca ne uitam putin la suporterii ei. Sa ne gandim putin numai la noi, tribunistii: unul e de prin Mures, altul din Sibiu, altii din Satmar, Arad, Harghita sau Maramures, iar altii sunt clujeni, dar raspanditi prin Canada, Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Germania sau mai stiu eu pe unde in toata lumea asta mare. Daca as locui in Cluj nu cred ca as ezita sa intru in galerie si sa caut sa o modelez putin dupa exemplul celor din Anglia sau Germania. Dupa un an de zile de aplaudat orice tackling ori intrare la sacrificiu (a lui Hora de ex.), dupa un an in care galeria nu s-ar zgarci deloc la aplauze, la incurajari, la ovatii si bannere cu mesaje inteligente (chiar ironice la adresa latrailor din ''curtea'' vecina) sunt convins ca alta ar fi nu numai fatza echipei noastre, dar chiar si cea a fotbalului romanesc per ansamblu, pentru ca nu numai exemplul rau prinde la mase, dar si cel bun, atunci cand ''prototipul'' este demn de a fi imitat. Iar modelul nostru este (sau ar trebui sa fie) orice stadion din primele trei ligi germane, unde ne uitam multi dintre noi cu jind, ca la o sarbatoare perpetua care noua romanilor ne-o interzic insa saptamana de saptamana cateva cete de derbedei pe care mitocania, infatuarea, ignoranta si alte tare cauzate de proasta crestere i-a indobitocit si salbaticit de-a binelea. HAI DRAGA CFR!

  • Janos T
   Tuesday, 30 April, 2013 at 18:07

   100% de acord ! "Civilizarea" galeriei se poate realiza mai putin din interiorul ei (vezi spiritul de turma!), dar cu atat mai mult cu ajutorul conducerii clubului. Daca si acolo ar gandi lumea la fel ca tine, in spiritul realizarii acelui "feeling" al tribunelor englezesti, al unui spectacol sportiv in cel mai pur sens al cuvantului, ar putea adopta chiar si metode de coercitie (dupa cum a sugerat cineva mai sus - evacuarea celor cu comportament necivilizat). Poate ca ei inca nu vad acest fenomen atat de limpede, precum unii de aici de pe Tribuna. Sau nu-i dau prea mare importanta. Pacat !

   • Florinaccio SM
    Tuesday, 30 April, 2013 at 23:05

    Pai Janos draga, propune-i lui Arpi Paszkany sa ma puna pe mine in locul lui Muresan (sau macar pe langa el)! :) Poate asa s-ar contamina si cine trebuie cu ideile astea...

 15. dilivio
  Tuesday, 30 April, 2013 at 16:27

  sunt de acord cu ideea lui albu sibiu cum ca ar trebui sa fim mai altfel, mai civilizati, dar sunt 100% de acord si cu dantesc si adi cfr cluj si am fost unul din cei 75% din suportierii cfristi care au ragusit injurandu-i pe stelisti din toata inima. merg pe stadion inca din divizia C cand jucam cu olimpia gherla si minerul sarmasag, am ars toate etapele acestei echipe si niciodata nu am incurajat mitocania si huliganismul. Insa de 4-5 ani incoace cu orice echipa am juca, suntem calcati in picioare pe propiul stadion si de asta m-am saturat pana peste cap !!! indiferent ca e bistrita, petrolul sa nu mai vorbesc de u, dinamo, steaua etc. in acesti ultimi ani m-am tot intrebat care ar fi raspunsul cel mai bun pe care-l putem da rivalilor care vin si ne injura etapa de etapa ?! dau un exemplu de la meciul de acum 3-4 ani cand am pierdut cu steaua 3-1 in ultimele etape in gruia: pe atunci ma aflam in P2 stand linistit si urmarind meciul, o data la 3 minute tot cate o "nuie cfr", m-am enervat si am inceput sa injur steaua si toti stelistii din toti rarunchii, un suporter mai in varsta al cfr-ul;ui ma ia la rost si-mi tine teorie. In momentul ala am crezut ca pusc de nervi, acel suporter in tot meciul nici macar nu s-a chinuit sa bata din palme sau sa incurajeze in vre-un fel cfr-ul dar a fost primul la huiduit cand se dadea o pasa inapoi sau se gresea o preluare. si genul acesta de suporteri e majoritar, nici macar nu incurajam echipa, o huiduim si o fluieram cu proxima ocazie si pe urma ne luam de galerie sau de cei care chiar incurajeaza echipa. haideti sa gasim acea "cale" prin care sa nu mai raspundem cu trivialitati rivalilor si asta ar fi sa cante dracu' tot stadionu astfel incat sa-i acoperim si sa demonstram tuturor cine suntem ! pe urma sa vorbim despre acei supoerteri care au injurat steaua ! pentru ca acei suporteri care au injurat steaua, si-au incurajat echipa pana le-au iesit plamanii afara ! HAI CFR !!!

  • nea_Silica_MS
   Tuesday, 30 April, 2013 at 17:10

   Hear! Hear!

   • csongi
    Tuesday, 30 April, 2013 at 19:37

    Cand galeria va fi in stare sa cante astfel, chiar si la o infrangere la scor, mai credeti ca vor injura ceilalti? Sau ca va conta ca injura sau nu? youtube

  • morero
   Tuesday, 30 April, 2013 at 21:27

   bravo, de acord cu tine.

 16. musat
  Tuesday, 30 April, 2013 at 19:14

  Daca voi nu va placeti intre voi asa cum sunteti , acolo la Cluj ,cum sa va placem noi ? In ceea ce priveste mass- media , cred ca suferiti de mania persecutiei , cu bunul simt te nasti ,il ai sau nu il ai , nu are nicio treaba cu studiile, nici cu cu jignirile , injuraturile sau frustrarile .Daca nu ma cunosti ,de ce sa ma jignesti sau sa ma injuri ? Pentru ca tin cu Steaua si nu cu CFR ? Daca esti mai bun decat mine demonstreaza prin rezultate, nu prin huiduieli .In fond fotbalul e un sport, nu razboi civil .

  • albusibiu
   Tuesday, 30 April, 2013 at 19:32

   Musat, ti-a cerut cineva sa ne placi? Ti-a cerut sa nu bati campii cu gratie, fiindca, hai sa-ti intoarcem oglinda, sa te privesti si tu. Ne cunosti? Stii ca avem sau nu bun-simt? Stii ce studii are lumea de pe aici? Stii ca am avea frustrari (stii vreun sinonim la cuvantul asta) sau ca trebuie sa demonstram ceva prin rezultate? Nu a avut destule rezultate CFR-ul in ultima vreme? Cat despre injuraturi si huiduieli, spune-mi de cate ori a avut tribunele inchise echipa ta favorita si apoi iti spunem noi de catre ori a fost CFR-ul in aceasta situatie. Facem testul? Intr-adevar, suferim de mania persecutiei din partea mass-media. Fii atent aici. Meci CFR-Astra cu o seara inainte. Stirile sportive de a doua zi incep asa: "Procesul lui Becali amanat". "Procesele celor 5-6 amanate", "Steaua vrea sa-l cumpere pe X" si apoi stire despre semifinala de Cupa. Nu e persecutie. E doar lipsa de profesionalism.

  • Alin
   Tuesday, 30 April, 2013 at 20:21

   Prietene, se pare cai ai lipsit putin de pe planeta. Verifica putin pe google cate trofee a castigat CFR in ultimii 6 ani si vei vedea "demonstratia" rezultatelor de care vorbesti. Pana una-alta la echipa ta incitarile la rasism, sovinism si xenofobie se fac de la statia de amplificarea a arenei nationale si la tv de catre presedintele clubului si patron. Voi nici macar nu va puneti problemele care se discuta aici. Deci exista o mica diferenta deocamdata.

  • luis
   Tuesday, 30 April, 2013 at 20:31

   domnule musat dumneata citesti ziarele?Urmaresti analizele de dupa meciuri ?unde sunt scoase in evidenta doar greselile reale sau imaginare pro cfr.moderatori care incearca sa ne convinga ca noi nu am vazut bine fazele (adica suntem prosti) ca de fapt cei de la cfr sunt avantajati chiar daca li se refuza penaltiuri,cornere si faulturi,sunt eliminati si faultati jucatori de la cfr dar tot ei sunt de vina (cica de ce nu se feresc) moderatori de emisiuni sportive care saliveaza la fiecare prostie spusa de berbecali.Daca da atunci cum poti sa afirmi "In ceea ce priveste mass- media , cred ca suferiti de mania persecutiei "daca ai fi corect ai vedea ca este un linsaj mediatic impotriva cfr-ului ,din trei motive :nu este in cercul de influenta al becaliotilor,are patron ungur(eu il consider ardelean) si nu furnizeaza subiecte "deliciose de scandal presei"

   • thedarkside
    Tuesday, 30 April, 2013 at 21:39

    Si nu in ultimul rand, nu trebuie sa raspunda prezent la audierile de la ICCJ Bucuresti, laolalta cu toata "crema" fotbalului romanesc.

  • Florinaccio SM
   Tuesday, 30 April, 2013 at 23:18

   Musat, daca tu esti convins ca bunul simt este o mostenire ereditara, atunci chiar nu cred ca mai e cazul sa ne obosim noi sa-ti mai demonstram ceva. Iar completarea ca esti stelist era de prisos, crede-ma pe cuvant!

 17. vass bela
  Tuesday, 30 April, 2013 at 21:05

  Steaua e limbajul suburban a lui becali, a lui mita biciclista ( mm ), a galeriei lor hidoase, dar si zeificarea facuta de mass-media dambovitena . Le-am inchiriat stadionul, iar dupa terminarea campaniei europene, becali ne-a multumit atacandu-ne si injurandu-ne . Duminica ne-au injurat la noi acasa !!! Si la toate astea noi sa aplaudam ?! Doar nu suntem o secta de sado-macho !!! Am tacut destul, mai si raspundem nene, din tot sufletul, sa se vada ca noi suntem stapani in Gruia si nu cocalarii mitici !!! PS. Scuze pt vehementa,dar azi la ora 11, nu departe de stadion, l-am condus pe ultimul drum pe taica-meu, deci nu-mi arde sa dau dreptate celor , care vor sa ne purtam ca fetele mari, cu toate ca suntem violati la noi in casa !!!

  • gabig
   Tuesday, 30 April, 2013 at 21:49

   Sincere condoleante.

  • luis
   Tuesday, 30 April, 2013 at 22:01

   da mai si raspundem DAR daca se continua pe linia aceasta raspunsul poate DEGENERA si atunci nu vom fi diferiti de cei carora le-am raspuns.Nu ma intelegeti gresit inteleg de ce s-a ajuns aici ,dar este oare corect sa reactionam cu violenta (deocamdata) verbala la atacurile unor primitivi.

  • Dantesc
   Tuesday, 30 April, 2013 at 22:03

   condoleante !

  • Che
   Tuesday, 30 April, 2013 at 22:47

   Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  • Florinaccio SM
   Tuesday, 30 April, 2013 at 23:11

   Condoleante, vass bela! Azi esti un om inaintea caruia nu se cuvine sa aiba nimeni dreptate, asa ca nu-ti voi raspunde mai multe la postarea ta. Dumnezeu sa-l odihneasca pe tatal tau!

 18. Che
  Tuesday, 30 April, 2013 at 21:53

  Nu o sa va duca nimeni lipsa, cu siguranta. Insa sa terfelesti un stadion intreg de ceferisti pe site-urile miticilor mi se pare de prost gust, mai de prost gust decat Muie Steaua, care fie vorba intre noi... Cei care sunt scarbiti, pot sta acasa, asa cum fac multi de aici oricum. Puteti avea ce pareri doriti, este normal si sanatos sa avem divergente de opinii, dar cand iti terfelesti suporterii nu te poti numi ceferist. Poate rapidist sau fan al raposatei Unirii Urziceni sau mai stiu eu ce experimente incearca unii sau altii schimband echipe precum politicienii. Nu dati prea multa importanta acestui mesaj, nu atac pe nimeni personal, desi ar trebui sa o fac si inca virulent, insa nu pot asista fara reactie la acest show de prost gust ce dureaza deja de ceva vreme si prin care se face una cu pamantul tot ce inseamna culori si suporteri ai CFR Cluj. Desi nu mai comunic de nicio culoare cu domnul din Sibiu, mai citesc una, alta pe acest site. Ma intristeaza ca devine pe zi ce trece un cuib de hateri. Sa ma ierte cei cu state vechi pe care i-am apreciat si ii apreciez in continuare. Dar cam asta e tematica aici: sa ponegrim, sa demolam, sa batjocorim, sa ironizam, sa provocam, sa incitam, sa deformam realitati, sa spalam creiere etc. Pacat de ceferisti!

  • Florinaccio SM
   Wednesday, 1 May, 2013 at 00:17

   Che, cu tot respectul, dar daca nu ataci pe nimeni personal, atunci nu vrei sa ne spui si noua unde bati? Poate ca-s mai prostovan de felul meu si nu ma prind de figura, dar marturisesc ca eu numai la ''Domnul din Sibiu'' m-am gandit in tot timpul citirii randurilor tale. Scuza-ma, dar daca mai nou asta-i trendul intre ceferisti - sa ma faca sa-mi fie rusine langa copilul meu pentru ca urmaresc un meci de fotbal - atunci da-mi voie sa fiu de partea domnului din Sibiu in chestiunea aceasta. HAI CFR!

   • Che
    Wednesday, 1 May, 2013 at 02:46

    Nu are nimic de a face polemica cu Albu cu incurajarea si proliferarea limbajului licentios sau a injuraturilor in cor pe stadionul din Gruia.Nu am spus ca sunt de acord cu asta. Problema mea este ca daca Albu tot a vrut sa spuna ceva sa o faca nu aruncand cu rahat in ventilator, ci elegant. Daca domnului, si implicit a celor care il aproba, ii e sila sa mai vina pe stadionul din Gruia, 13000 de oameni care au strigat m**e unui sistem, nu stelei, daca nu ati priceput, facandu-l sa se simta prost, sa stea acasa, dar sa nu dea de toti peretii pe toti ca nu o fi un elitist ce se invarte in medii academice super sofisticate. E misto sa faci mereu pe moralistul si sa imparti in dreapta si in stanga, sa debitezi doar ura si critica distructiva. Care e ultima chestie pozitiva citita de tine aici?

  • albusibiu
   Wednesday, 1 May, 2013 at 00:43

   Invatatura de capatai ai postat-o si pe site-ul mysport, cu un copy-paste plin de intelepciune, nu-i asa domnule Che? Ca sa fii sigur ca vede toata lumea, ca sa fii sigur ca esti vizibil. Foarte bine. Atunci, haide, spune-ne Che, cum ai parasit acest site, atunci cand el era abia la inceput si cu tot felul de idei utopice, de promovare a tuturor, in folosul tuturor. Si cum, desi ti-am dat (noi, nu doar eu) drepturi complete de administrator (exact ca ale noastre) n-ai avut nici macar bunul simt de a ne spune "Baieti, eu mi-am reparat site-ul cheferetv, vreau sa scriu acolo." N-am sa mai reiau ce ti-am raspuns pe mysport fiindca sunt lucruri ce nu-ti fac tie cinste (poate nici mie) si pe care mi-ar fi sila sa le reiau si aici. Aminteste-ti doar un termen si pe emitentul lui, atunci cand incerci sa acuzi pe cineva: "Felcer".

   • Che
    Wednesday, 1 May, 2013 at 02:40

    Relaxeaza-te amice, esti o tara agitat, poate prea agitat. Alta idee decat "Felcer" iti mai trece prin cap? Trezeste-te si uita-te in jurul tau. In jurul tau sunt oameni care incurajeaza o idee, un fenomen, niste culori. Tu dai in tot ce inseamna asta, eu am dat intr-un om care maine nu mai este. Tu dai intr-un club, in culori, in jucatori, in antrenori, in suporteri. Nu mia bine iti gasesti locul in alta parte? Te pricepi de minune la traseism. Si la diversiune. Imi pare sincer rau ca ti-am raspuns, dar narcisimul tau ma obliga. Cine te lauda iti e prieten, cel care gandeste altfel e dusma. Ori esti cu mine, ori esti impotriva mea. Cam la asta se reduce elitismul tau. Daca pun un gazetar de la prosport sau gsp langa tine...nu fac diferenta. Acum ia chestia asta cum vrei, compliment sau dimpotriva. Ma rog, am incecat sa am un prim comentariu care sa nu iti dea in cap, eu te-am luat cu domnul din Sibiu, tu ma iei cu lingurita. N-are rost sa mai conversam nici in particular, nici public, putem insa sa ne sustinem ideile civilizat, chiar daca avem pareri diferite. Dar, repet, nu am sa fiu de acord cu tine sau cu oricine spurca aceste culori...doar pentru rating. Si o faci si in vazut tuturor miticilor, fara niciun resentiment, sa te vada lumea cat esti de mandru. No fain. De la Felcer si pana la ce faci tu...e cale lunga, daca nu deslusesti diferentele, eu nu am timp si chef sa ti le explic, tu nu asculti pe nimeni. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si Sarbatori fericite tie si tuturor tribunistilor!

    • albusibiu
     Wednesday, 1 May, 2013 at 09:16

     Draga Che, stiam foarte bine ca n-are rost sa mai conversam, doar stabilisem asta amandoi, foarte clar, de atata vreme. Nu am deschis nicio discutie cu tine si nici nu intentionam s-o fac, desi as fi avut de vreo cateva ori motive pentru un lung hohot de ras (ia sa vedem, cum gasesti tu grad comparativ intr-o sintagma "atât de superbă" - e recenta, recunosti de unde e luata?). Acum te intreb: oare ce te-a manat sa-ti incalci promisiunea? Nu esti tu un om de cuvant? Sa fie de vina pentur asta "rating-ul deosebit" pe care zici ca-l fac? Chiar ieri imi aminteam de vremea cand scriam cu aplomb pe mysport (site miticesc-acolo unde te produceai tu cu mult inaintea mea), pentru 10-20 de cititori. Asadar, ce-i cu rating-ul asta care te preocupa atat de mult? Vezi cumva vreo tenta in a-l transforma inspre ceva? Vezi reclame, vezi pe vreunul dintre noi ca are ceva avantaje? Sintagma "felcer" e cea mai utila pentru a te demasca pentru cat de schimbator esti (mi-era si jena de cum te gudurai pe langa mine cand aveai nevoie de ceva - daca vrei, iti trimit si citate, le am inca pe-aici) si ca tu ar trebui sa fii chiar printre ultimii care sa faca asemenea constatari despre un comportament. Eu "dau" in club, in jucatori, in suporteri (nu stiam de ce-i lumea cu ochii vineti) cei care incurajeaza un fenomen. Da, doresc raul clubului, rusine mine. Si, am o nedumerire fata de perspectiva ta: fenomenul la te referi se cheama "Muie Steaua" sau "Haide CFR"? Inca ceva: parca ziceai ca in primul comentariu nu te adresai "domnului din Sibiu". Pai, mai Chefere, suntem verticali ori nu mai suntem? :)

     • Che
      Wednesday, 1 May, 2013 at 11:45

      Dom´le esti complet ametit, n-ai logica, arunci chestii de-a valma, iar lipsa de idei te arunca in bratele unui Felcer, mereu, mereu, mereu. Vad ca-l iubesti si aperi tare. Da am criticat atunci o idee, asa cum si duminica publicul a amendat un sistem, nu musai o echipa, si am sa critic pe orice persoana ar avea actiuni ce pot dauna. Am datoria da a apara aceasta comunitate, si il voi critica si e The Big One daca ar face ceva cu sau fara intentie care ar putea dauna a tot ce insemna CFR. Tu nu ai cum pricepe asa ceva, esti de conjuctura si nu critici asa cum ar trebui, tu arunci in tot ce misca in jurul tau. De fapt am mai vazut asta si la episodul Ando. Ma rog, nu ma afecteaza deloc vorbele tale, regret doar ca esti atat de incrancenat si hartuit pe tot si de tot ce inseamna CFR. Daca iubesti pe cineva, iubesti asa cum este si incerci ulterior sa schimbi cat poti dar cu frumosul si inteligent, nu cu forta si pumnul in gura. Ti-am mai spus, marea ta problema: cine nu te pupa, ti-e dusman. No, domle, cale batuta si daca pretinzi ca susti tot ce inseamna CFR, sa te ajute Cel de Sus sa o faci cat mai bine, daca nu..., oricum sita cerne de cele mai multe ori. Iti las ultimul cuvant, pe care stiu ca il vei posta, insa incearca sa ramai "vertical" asa cum defilezi pe aici. A bien tot! Hai CFR Cluj!

 19. traian
  Tuesday, 30 April, 2013 at 22:03

  Atitudinea suporterilor este o reactie la LIPSA DE ATITUDINE a conducerii la toata batjocura mass-mediei si a arbitrilor. La aroganta oierului de a sarbatori titlul in Gruia n-am auzit nici o reactie din partea clubului, desi ar fi fost o provocare mult mai mare decat a lui Cadu in meciul cu U. Si culmea nesabuintei, la sfarsitul meciului Muresan il declara pe Hoţegan cel mai bun arbitru din Liga 1 si asta dupa nenumaratele meciuri in care prin deciziile luate si-a batut joc de jucatori si spectatori. Ma intreb ce-ar face pitecantropul daca ar avea propria televiziune ca Arpi am vazut ce face; dar vorba francezului "faute de mieux, on couche avec sa femme" asa ca urmarim Fotbal look desi au luat-o si ei pe drumul ce duce la... Bucuresti. De contracarat atacurile sudiste nici nu poate fi vorba.

  • Che
   Tuesday, 30 April, 2013 at 23:47

   corect!

  • albusibiu
   Wednesday, 1 May, 2013 at 01:10

   Aroganta oierului era si anul trecut. "Ma duc in Gruia doar ca sa le duc flori, caci noi vom fi campioni atunci". Ei bine, atunci noi ne-am sarbatorit campionatul exact cu ei si a fost acel "Gigi Becali" parodiat cum se cuvine. Memoria prea scurta a suporterilor? Nevoia de a fi tot timpul mai breji? "Vai, ne-au injurat! (din nou si din nou)." "Vai, ne-au provocat!" Imediat avem dreptul de a turba, de a ne dezlantui, nu? Cu ce ne deosebim atunci de U-isti? Imi aduc aminte de Steaua-CFR 1-1 (de anul trecut) cand desi ne-au injurat inzecit, raspunsul nostru a fost "C-F-R, C-F-R" si aplauze ironice. Asa se castiga o astfel de disputa.

 20. Florinaccio SM
  Tuesday, 30 April, 2013 at 22:56

  Cu tot respectul pe care li-l port tribunistilor mei, eu nu sunt deloc de acord cu solutiile pe care unii dintre ei (dilivio, adi cfr, dantesc si altii) le dau atunci cand vine vorba de ''armele'' pe care trebuie sa le folosim noi ceferistii in lupta noastra cu derbedeii tribunelor. Eu cred ca in probleme de genul acesteia nu se poate si nici nu e indicat a se umbla cu jumatati de masura. Ori suntem altfel si ne comportam ca atare, uitandu-ne la mitici (la mitici, nu la romanii de peste Carpati!) ca la niste gunoaie, ori suntem ca ei si atunci luptam din rasputeri impotriva lor cu aceleasi arme (sau chiar mai murdar, de ce nu?!). Sau este loc si de o cale de mijloc si nu o vad eu? Sincer sa fiu, eu nu prea inteleg cum vine treaba asta: sunt civilizat, imi place sa vin la stadion pentru a-mi incuraja echipa iubita si a ma bucura de un spectacol agreabil impreuna cu prietenii ori familia, vreau sa respir aerul curat al lumii civilizate spre care tindem (si nu duhoarea unor dihori care-si spun suporteri sau iubitori de fotbal), dar pe de alta parte tot as vrea sa le mai dau si cate-o ''nu e'' din cand in cand celor pe care altfel ii dispretuiesc pentru felul lor de a fi?! Imi spune si mie cineva cum vine asta? Daca prostia si trivialitatile celorlalti nu sunt decat niste gunoaie la care privim cu scarba, atunci chiar e atat de greu sa stam la distanta de ele si sa le tratam asa cum merita, cu dispret, indiferenta si (mai ales) multa ironie? A trebuit sa vina un neamt (Carol I) ca sa invete si miticii sa nu se mai cace in fatza usii propriei case, de ce nu i-am lasa noi acum sa-si foloseasca fecalele facand ceea ce stiu ei cel mai bine (si le place atat de mult): improscandu-se intre ei? Atunci cand viermii dau navala la hoit, oare chiar mai e nevoie de altii cativa printre ei? Si pe urma, cand se va gata hoitul, oare cu ce-o sa ramanem in afara de batalia nesfarsita de a ne manca intre noi? Poate doar cu Bundesliga sau Premier League, acolo unde suporteri ai lui Everton beau bere la aceeasi masa cu altii, care la gat poarta cu mandrie fulare in culorile lui FC Liverpool.

  • albusibiu
   Wednesday, 1 May, 2013 at 01:05

   Ai vazut imaginea de coperta din galeria lui Istvan? Cei doi copii, in tricourile marilor rivale. O astfel de imagine, posibila poate doar in Gruia, ar fi facut mult mai mult decat tot fondul sonor al acelui meci. Cat despre injuraturi, sper sa-mi spuna si mie cineva ce s-a castigat in urma lor... Vedem peste vreo 6 meciuri, la derby-ul cu U.

  • Cristi
   Wednesday, 1 May, 2013 at 01:42

   Ma bag si eu in seama, desi sunt un spectator de la distanta. Nici mie nu imi plac manifestarile de genul NU IE, dar important e sa vedem fenomenul in ansamblu.Vrem nu vrem, intre asa zisii spectatori neutri au fost suficienti derbedei de ocazie. Nu trebuie sa fii ceferist ca sa ai poate o injuratura in gind la adresa spectacolului mediatic penibil al ciobanului. Haideti sa vedem care e situatia la un meci obisnuit, unde intr-adevar am pierdut spectatori neutri, veniti pentru spectacol. Acolo este si pirghia cresterii unei noi generatii de suporteri.

 21. gica10
  Wednesday, 1 May, 2013 at 02:05

  Albule iti apreciez eforturile intru instaurarea unui climat de mare tinuta in Gruia.Ai discursul unui om normal intro tara sanatoasa din toate punctele de vedere.In galerie fiind cu ceva ani in urma imi exprimam dezamagirea ca trebuie sa ne pierdem energia injurand steaua ,in loc sa incurajam favoritii.......si atunci cel putin ca nr vorbesc de galerie nu ca acum!Este evident ca liderii galeriei (comportandu-se intocmai ca si structurile mafiote din "ferma animalelor") au dat gres si au dus la regresul ei(ma refer la CG......). Pe de alta parte retin niste momente in care efectiv m-am simtit jignit in propiul stadion.........a fost anul in care timisoara tragea la titlu si noi eram epuizati dupa campania din iarna cand au plecat 7 jucatori si Minteoan platea oalele sparte!"Suporterii" cimisoreni si-au batut joc efectiv de noi cu refrenul muie.....muie din imnul nostru.Cum au reactionat cfristii Albule?Exact cum spuneai tu........au stat si au ascultat mizeriile cu stoicism si au intors si celalalt obraz.Nu conteaza ca nu eram in carti.Ca ardelean as fi simtit normal ca tot stadionul sa se ridice si sa-i acopere pe marlani si sa-i trimita in origini......... Iti voi reaminti cateva mici exemple care se poate sa fi ramas in subconstientul suporterului cfrist: -racheta aruncata de gunoaiele de la timisoara in teren(pana la urma nu s-a putut stabili de unde si am fost sanctionati ca organizatori) -momentul cand galeria a fost bagata in boxe sa acopere g"u"noaiele........cei mai frustrant cand vezi poze din galeria javrelor si u cu difuzoare in stadionul tau.Ar trebuie sa le dea organizatorii statia de amplificare de la stadion sa se auda mai bine toti taranii veniti de pe sate. -si ca sa fie tacamul complet tot soborul asta de arbitrii (pe care Arpi din 2003 i-a bagat pe toti intrun sac)care distrug si farama de mandrie ramasa in fibrele noastre de cfristi cu mizeriile concertate de frf si lpf. Eu cred ca este o ineptie sa susti ca Iuliu Muresan sau clubul CFR se poate bate cu aceste structuri ticalosite.Aici vorbim mai mult decat o lupta sportiva!Prin realizarile din ultimii ani CFR a speriat si clasa politica de teama nasterii unei identitati adevarate in Transilvania sprijinita pe niste simboluri ridicate din mijlocul comunitatii.Pai altfel cum poti sa-ti explici tratatia de care avem parte(la nivel de arbitraj si litigii la comisii,vezi pedeapsa lui Cadu) iar altii in insolventa beneficiaza de o atitudine exagerat de binevoitoare din acest punct de vedere. Multe din cele de mai sus s-au regasit in comentariul urmator: http://www.cheferetv.net/index.php/component/k2/item/247-blog-chefere-traim Cfristi fiind ma gandesc ca nu voi incalca ceva reguli trimitand la alt site....... Nu sunt pentru transformarea stadionului nostru intrun loc imposibil de iesit cu copiii sau nevestele.......ci in castigarea unui spirit nou in care afirmarea iubirii fata de echipa sa fie o mandrie. Daca trebuie schimbat ceva asta este in atitudinea suporterilor.Ma bucur ca au luat atitudine........daca cineva iti violeaza fiica sau nevasta tu nu-i ti prelegeri pe teme juridice! Este penibil sa mergi la stadion si sa-ti fluieri jucatorii.Ala nu-i suporter.......in ultima vreme multi dintre "suporteri" s-au identificat cu performantele echipei,iar cand rezultatele intarzie reactia pare nefireasca din partea unuia care s-a nascut cu CFR.Ma bucur ca astrele s-au pozitionat in postura fireasca si moralul cfristilor a crescut.

  • albusibiu
   Wednesday, 1 May, 2013 at 08:55

   Gica, hai sa luam lucrurile pe rand. Faptul ca cineva vine si arunca o petarda in teren, ca se folosesc difuzoare si se ard steaguri in tribune ESTE vina numai si numai a organizatorilor. A celor ce fac controalele la intrare, a celor ce nu intervin peste ei in cusca galeriei. Chestiile astea doar la galerie se intampla. Daca tu te raportezi la cei 1000 de oameni din galeria adversa, strivind prin aceasta suporterii stelisti normali, civilizati, veniti doar sa-si vada echipa favorita, atunci cred ca e o prima greseala. Apoi, fiindca ai adus in discutie Timisoara, hai sa recunoastem doua lucruri: 1. Nu am stat chiar impasibili cand timisorenii ne injurau, stii bine. 2. Fiindca vorbeam despre galerie, mi se pare ca ai fost si tu la meciul de la Timisoara. Mai stii ce gesturi obsecene faceau ceferistii nostri dragi pe microbuze in trecerea prin oras (asta ca un exemplu). Cum ar ca un stadion sa se raporteze la asa ceva? Tu chiar crezi ca astfel de ticalosii sunt redresabile prin apelul la vulgaritate? Si chiar crezi ca acei bezmetici merita sa dea tonul (fiindca asta se intampla, se da tonul) scandarilor unui intreg stadion. Te intreb ceva: ai vazut poza lui Gringojohnny, cea cu cei doi copii. Nu ma intereseaza ce probleme isi pun stelistii, noi nu suntem ca ei (nu?), dar vreau sa stiu cum crezi ca ar trebui sa receptioneze baietelul din acea poza (si poate altii ca el) mesajele ceferiste la adresa echipei sale favorite. Si inca ceva: ai spus Timisoara si U. Exista o dreptate, mai la urma. Unde au ajuns cele 2 cluburi acum? Rapidul, Dinamo si Steaua le pot urma oricand. Daca devenim ca ei (din orice punct de vedere) ajungem imediat pe marginea prapastiei.

   • Mihai BM
    Wednesday, 1 May, 2013 at 11:07

    Nu voi fi de acord niciodata sa raspund mitocaniei cu mitocanie, de acord cu toti cei care militeaza pentru un CFR altfel decat turma. Hai CFR si fara nu ie!

 22. Romi
  Wednesday, 1 May, 2013 at 02:49

  Respect lui Albu si celor (mult prea putini) care il inteleg si il sustin.

 23. musat
  Wednesday, 1 May, 2013 at 07:36

  Va certati pe site , va certati pe stadion si mai spuneti ca sunteti altfel . Poate va doriti , dar de la dorinta la putinta e cale lunga . CJ- 1907 si Che pun si in aplicare teoriile voastre bombastice , restul sunteti dupa acelasi tipar cu ceea ce destati la ceilalti suporteri .V a plangeti va sunteti denigrati ,dar cititi-va postarile sa vedeti cum va aruncati vorbe peste gard ca tatele , va plangeti de televiziuni si ziare , de ce le urmariti daca nu va plac, sau tocmai provocarile va atrag ca sa aveti ce rumega pe aici dandu-va drept victime ? ? Aveti ziare locale , televiziune , tratati mass- media centrala cu indiferenta daca nu va place ,e cea mai eleganta solutie, dar voi ce faceti ? Unde e un articol cu tenta de scandal ,hop si voi la porcaiala . Nu te lauda singur ce grozav esti tu , vad si singur , deocamdata insa doar demagogie vad pe aici .

  • gabig
   Wednesday, 1 May, 2013 at 08:16

   Dar tu de ce nu faci ceea ce ne propui noua ? Pleaca sanatos si pe noi lasa-ne in amarul nostru !

  • albusibiu
   Wednesday, 1 May, 2013 at 08:44

   Draga Musat, esti sigur ca percepi termenul de "demagogie"? Adica nu avem solutii, nu? Pai nu pentru asta ne contrazicem, pentru care e cea mai buna solutie? Eu am ramas uluit la vederea termenului folosit de tine. Mai bine ramaneai la sintagma de "frustrare", mai manevrabila tie-ti. Cat despre certuri, hai sa vedem cum e comunitatea voastra. Sau in fata lui Mustata, daca cineva cracneste, i se ia gatul? :)

  • Mihai BM
   Wednesday, 1 May, 2013 at 11:14

   Cine te-a facut judecator intre noi domnule?, noi ne avem problemele, normale, pana la un loc, le discutam si dupa traditai ardeleneasca vom lua masura cea mai buna, ne vom impaca si vom merge mai departe. Stilul asta de regatean bagacios nu ne este drag, voi traiti in conflict continuu va injurati din hobby, va certati fara sa va bateti iar dreptatea apartine celui mai vocal, deci lasa-ne, nu ne cunosti si nu dorim sa te cunoaste.m Drum bun si apa proaspata!

 24. musat
  Wednesday, 1 May, 2013 at 14:42

  Mihai BM ,,...va certati fara sa va bateti ,, , :)) adica la voi, ardelenii dupa violenta verbala urmeaza duelul ? :)) Sezi bland ardelene ca ma sparii :))

 25. Mihai BM
  Wednesday, 1 May, 2013 at 16:24

  Da, pana la urma si conflictul dus la paroxism, adica la bataie, are ca rezultat stingerea lui, insa Mita Baston din regat `voieste sa fie scandal` nu sa rezolve problema, in ceea ce priveste speriatul, esti tu speriat destul deja, incearca sa te linistesti.

 26. musat
  Wednesday, 1 May, 2013 at 17:37

  Mihai BM , slabuta replica , mai incearca :))

 27. Van_Damme
  Wednesday, 1 May, 2013 at 18:17

  Buna ziua domnilor CFR-isti din toate colturile lumii! Sunt un cititor infocat al meterialelor publicate de voi aici, devorez totul de la articole la comentarii si dialoguri care fac deliciul oricarui suporter franar mai rasarit (si inclin sa cred ca majoritatea sunt rasariti). Am nimerit totusi de aceasta data in mijlocul unei dispute de proportii (mai mari sau mai mici). Din pozitia mea de cititor (si nu de participant activ la discutiile care se poarta de obicei aici) observ faptul ca adevarul (nu cel absolut) tinde sa fie undeva la mijloc. Din cate observ majoritatea celor care aplauda limbajul agresiv de duminica au fost prezenti pe stadion. Ceilalti au citit (ca si cum s-ar fi intamplat pentru prima oara) presa si au fost deranjati de faptul ca acestia au avut motive sa ne improaste cu noroi. Ar fi facut-o oricum dragii mei, cum o fac de atata timp, indiferent ca au sau nu motive. Oricate lectii de civilizatie si buna purtare le-am da "respectabililor" mitici ei tot gasesc sau inventeaza un cacat ca sa il scoata la suprafata si sa-l framante bine si pe toate partile. Problema celor care au injurat duminica pe stadion e ca adunat multa frustrare.. Uneori au reusit s-o aline prin glume spumoase si ironii fine. De data aceasta, datorita parcursului mai mult decat dezamagitor al echipei noastre dragi corelat cu faptul ca Steaua a castigat campionatul intr-o maniera categorica acesti suporteri (bine crescuti de altfel) au refulat.. si-au strigat "Muie Steaua!" din toti rarunchii... Acesta consider ca e marele lor castig!! Pentru ca de fiecare data cand un om inghite multe cel mai sanatos si cel mai bine pentru el e sa refuleze, indiferent despre ce e vorba si indiferent de modul in care refularea se produce. Nu cred ca e nimic rau in asta si mai ales nu cred ca aceasta forma de exprimare se va dezvolta. Asta a fost totul si aici se opreste totul. Bineinteles, momente de acest fel vor mai fi probabil, dar la fel de trecatoare ca si acesta. Eu am stat la tribuna a II a, in sectorul 52, in partea de catre strada... In zona aceea am fost efectiv absorbit de sustinatori stelisti.. Suporteri stelisti din Cluj, din Oradea, Bistrita, Satu Mare, Zalau si multe alte locuri... E frustrant sa vii din Oradea, sa mergi pe un stadion pe care tu il consideri "casa" si sa fi inconjurat de "dusmani"... in repriza a 2a fiecare corner al Stelei era intampinat ovatii... Cand un jucator de-al CFRului era la pamant era efectiv huiduit de mai mult de jumatate dintre spectatori. Huiduit la el acasa... Nu imi imaginez ce inseamna pentru un clujean sau mai mult de un suporter de la peluza sa auda galeria oaspete (si nu numai) cum striga "Muie CFR!" Naucit fiind de situatia respectiva nu am putut decat sa inghit in sec si sa spun in gandul meu "muie tuturor stelistilor de aici!" Sunt constient de cat de mic si slab de inger am fost.. dar frustrarea poate deveni coplesitoare. Iar in astfel de momente refularea e mai mult decat "racoroasa". E solutia pentru o revenire cat mai rapida la normalitate. Iar in Gruia normalitatea nu inseamna scandari sau comportamente licentioase. Asadar consider ca cel mai bine ar fi sa ne unim cat mai mult, sa strangem randurile, nu sa ne contrazicem care are gandirea mai sanatoasa... si data viitoare la un meci cu Steaua vom fi cu totii mai buni din toate punctele de vedere. Vom incuraja frenetic echipa si jucatorii si nu vom mai acorda atentie celor care incearca sa ne strice. Pace!

  • Florinaccio SM
   Wednesday, 1 May, 2013 at 20:36

   Cu prietenie o spun, deci sper ca nu-i voi supara acum pe ceferistii mei la comentariile carora voi face referiri, dar nu poate sa nu ma amuze putin cum insusi marele Van Damme suspina neputincios la el acasa in mijlocul atator oi ros-albastre... :) Eu cand imi aratam inaintea jocului temerea ca sunt toate sansele ca oile astea imputite sa fie in tribuna noastra la fel de numeroase cate frunzele pe pomi in ziua de Florii, mi s-a sugerat ca sunt spalat nitelus pe creier de presa damboviteana si ca in realitate franarii vor fi mult mai numerosi in tribunele lui C-tin Radulescu. Ca n-a fost sa fie asa, vad ca mi-o confirmi si tu acum. Stiam eu ce stiam, ca nu degeaba trebuie sa-i suport in fiecare zi de atata amar de vreme!... Van Damme, sa nu-ti fie niciodata frica de cei multi; astia n-au realizat niciodata nimic bun in tara asta! Cauta intotdeauna calitatea, dragule, ca de cantitate n-are nevoie nimeni niciodata, decat politicienii in campaniile lor electorale si poate Che, pe site-ul sau...Dar si el tot intr-un fel de campanie electorala imi pare, asa ca propun sa-l iertam de data asta, pentru ca pana la urma toti iubim aceeasi echipa. Van Damme, trebuia sa-l iei cu tine la meci pe Mihai BM. Maramureseanul nostru stia el bine ce are de facut cu parlitii aia ros-albastri: ii lua mai intai la bataie si pe urma se sfadea cu ei! :)) .................................. Acuma, daca tot pomeneam de numele Van Damme, vreau sa va spun ca putin mai devreme, la Digi Sport, Memelus Stoica, cu ochelari de bunicuta pe ochi, il tot sfadea pe unul Epure (deci la o alta categorie, la usoara sau la pana) asigurandu-ne pe toti, citez: ,, Nu mi-e frica de iepure asta''. :) Curajosi mai is si stelistii astia! :)

   • Che
    Thursday, 2 May, 2013 at 00:03

    No´..multam de eticheta, da´poate mai bine era sa ma cunosti inainte. Bine-i si asa. Candidez sa stii, candidez. Ma bazez pe votul tau! :)

    • Florinaccio SM
     Thursday, 2 May, 2013 at 00:42

     Acuma draga Chefere, ce sa-ti fac? Intri pe site-ul asta stiind prea bine cat inseamna Albusibiu pentru noi tribunistii, te legi de ce-avem noi mai sfant pe aici si pe urma te miri ca mai primesti si cate-un bobarnac de la unul sau altul?! Vreau sa te asigur ca nu am absolut nimic cu tine, (cred ca Dinu ti-ar putea confirma acest adevar), apreciez ca si tu, la fel ca noi toti, cauti sa ajuti cum poti mai bine CFR-ul acesta atat de prigonit si n-o faci tocmai rau. Socotesc insa ca mai corect din partea ta era ca daca ai ceva de impartit cu Albusibiu sa o faci pe alte cai, nu luandu-te de el in propria-i casa. Din punctul meu de vedere el si cu CJ 07 sunt nu numai doi ceferisti cum ar fi tare bine sa fie cat mai multi pe langa echipa noastra, dar si jurnalisti mai buni (asa amatori cum sunt) decat orice da in momentul de fatza tzara asta. Eu iti doresc mult succes pe mai departe, daca am sarit putin calul sper sa stergi cu buretele si te asigur ca atunci cand timpul imi da voie mai urmaresc si apreciez si activitatea voastra de pe cheferetv. Felicitari pentru noul look al site-ului vostru si SARBATORI FERICITE, pentru ca se apropie cu pasi repezi in timp ce noi ne tot sfadim! HAI CFR!

     • Che
      Thursday, 2 May, 2013 at 00:59

      Apai no´, io ma raportez la cu totul alti sfinti, aia adevarati. Fiecare cu sfintii lui, io n-am cum sa fiu suparat. Da´bine spui, Sarbatori Fericite si numa´bine!

  • albusibiu
   Thursday, 2 May, 2013 at 10:16

   Imi pare rau, dar daca ai sti istoricul relatiilor dintre noi, ti-ai da seama ca nu poate sa fie cale de reunire intre mine si Chefere. Cred ca sunt cateva persoane care pot atesta ceea ce spun eu aici, despre cum am ignorat pana la un punct prea desele mesaje subversive pe care ni le-a adresat (si mi le-a adresat), prea multele sicane si aceasta ultima, prin care incearca doar sa directioneze nemultumitii de atitudinea noastra fata de ceea ce se intampla la club, incearca sa se erijeze in protectorul spiritului ceferist. Ii urez succes, desi pana acum cu stilul de gazeta popular-muncitoreasca nu m-a impresionat cu absolut nimic. Nu ma pot reuni cu cei care tradeaza, nicicum, niciodata.

 28. lengyel_attila
  Wednesday, 1 May, 2013 at 20:10

  am ajuns acasa si am citit la repezeala toate comentariile,voastre,am renuntat la mincare ,am desfacut o sticla si am citit tot.Bela sincere condoleante,cred ca este prima oara cind sintem pe aceeasi lungime de unda,cu mitocanii de sudisti nu te poti comporta omeneste si civilizat,nu este pe intelesul lor,ei trebuiesc asupriti,batuti si chiar injurati,asta este pe intelesul lor.Romanescu sint total de acord cu cele scrise de tine,nu -l condamna pe Albu ,are intentii bune dar fiind foarte tinar mai are timp sa-si schimbe opinia.Noi care de o viata am fost traumatizati,mintiti,furati ,batjocoriti acasa de de mitocanii si animalele din sud,nu putem uita ,si chiar sint bucuros cind aud injuraturi la adresa lor.In ceea ce priveste publicul cred ca este mult mai bine sa-i injure pe mitici decit sa-si fluiere propria echipa.

 29. musat
  Wednesday, 1 May, 2013 at 20:26

  Ah Attila ! ce face frustrarea din om :)) adica cum vine asta ? Aia daca injura , sunt necivilizati , daca o faceti voi ,va racoriti . Cu o asemenea mentalitate sunteti toti o apa si-un pamant .

  • Janos T
   Wednesday, 1 May, 2013 at 22:38

   Mă Musat ! Tu chiar nu ai altă treabă decât să (răscolești kktul) postezi aici ? Voi nu aveți Tribuna voastră ca să te poți manifesta acolo în toată splendoarea caracterului tău ? Lasă-ne acuma în amarul nostru, că vorbești numai prostii și deja începi să devii enervant cu judecățile tale.

  • Bogdan Dobondi
   Wednesday, 1 May, 2013 at 23:43

   Musat, promite-ne o chestie. Anul viitor cand veti fi din nou pe locurile 5-6, iar noi va dominam din toate punctele de vedere, sa mai treci pe aici si sa fii la fel de smecher. Uite, eu nu sunt frustrat. Nu injur. Nu sunt rau. Nu m-am batut niciodata in viata mea. Dar iti spun sincer - cu oameni ca tine nu se poate discuta in nici un fel. Singura chestie pe care tu ti-o doresti este sa creezi haos pe aici. Noi toti stim asta, sa nu crezi altfel! Tu nu cauti discutii, cauti sa-ti multumesti setea aia de-a arata cat de smecher esti. O sete care de altfel exista in fiecare sudist si care defineste fiecare sudist. Fara ura, fara nervi si fara mare tam tam iti spun doar ca incet incet se prinde si Ardealul cum sa vorbeasca pentru a se face auzit in sud - si nu ma refer doar pe stadion. S-atunci, "prietene", sa vezi cine mai trece Carpatii, sau cum era acel cantec...

  • Florinaccio SM
   Thursday, 2 May, 2013 at 00:14

   Musatinule, vad ca ne porti mult grija, dar crede-ma ca nu-i cazul. Noi ne vom impaca, pentru ca suntem toti franari si iubim aceleasi culori, dar cu unul ca tine ce se va intampla? Oare tot la fel de superficial vei ramane si dupa ce vei mai intra inca doua-trei zile pe tribuna noastra? Eu am speranta ca nu, asa ca, daca tot esti atat de insistent, n-ai vrea sa vorbim putin si despre voi, sau mai exact despre echipa ta? Vrei, nu vrei, eu tot iti voi spune doua-trei lucruri, poate-poate te vei mai vindeca putin de stelism. Pomeneam mai devreme cum ca Steluta, iubita ta echipa, nu-i decat o pramatie (si asta inca de pe vremea in care bolsevica ei mamica a trimis-o cu sarcini precise in tara asta). Poti sa-i spui linistit si CSKA, macar in momentele de alint, pentru ca nu vei gresi deloc. CSKA este de fapt numele primit la inceputuri de echipa ta, si nu Steaua, pe asta sper ca o stiai pana acum. Da, CSKA, la fel ca pe surorile ei din Rusia, Bulgaria si alte tari peste care cancerul comunist a pus stapanire in secolul trecut. Numele ''Steaua'' a venit abia mai tarziu, pe cand in tara nu mai era nevoie de rusi (furasera indeajuns tot ce s-a putut, iar sclavia adusa de ei - numita comunism - prinsese radacini adanci deja). Asa ca acum nu mai aveam nevoie de rusi, de evrei si de alti straini, acum trebuia sa ne facem cu totii mari rrrromani (un fel de u-isti, ca sa ma intelegi mai bine). S-au lepadat deci straiele galbene din tricolorul cu care csk-istii erau imbracati pana atunci si asa ati ajuns ros-albastrii, culori cu care va mandriti acum peste tot. Era nevoie acum nu numai de un simbol care sa fie adoptat de o tara intreaga, cat si de o luminita rasarita pe cerul mohorat al celor multi, tinuti de atata vreme in intuneric, foame, frig si teroare.Asa ca s-a hotarat de la partid ca tarfa asta bolsevica sa se numeasca Steaua, ea sa fie iubita de toata lumea si sa fie fala comunismului pretutindeni. Pentru asta s-au terorizat arbitrii, santajat jucatori, batut antrenori si presedinti, adoptat echipe slUgi si nu in ultimul rand, ba chiar in cel dintai, desfiintat echipe. Cred ca prietenul Kiruj ti-ar putea povesti multe in acest sens. Imagineaza-ti ca in iarna aceasta Paszkany ar fi desfiintat-o pe Steaua, in iarna viitoare pe Petrolul, iar cand va mai indrazni si Astra sa fie lider la finele turului, se va desfiinta si ea. Imagineaza-ti pe urma ca Tatarusanu, Chipciu, Chiriches, Rusescu, Lato, Tase, Popa, Gardos, Reghe, Hamza, Bokila, Sauvadet, Fatai, Tembo si cine mai vrei tu poposesc toti in Gruia, doar pentru ca asa vrea partidul, iar Maxim, Nistor si Alibec sunt obligati ''sa faca armata'' jucand fotbal in Gruia. Ce zici, putem ajunge si noi, cat ai zice peste, la 24 de titluri? Sau chiar la 42 ? Asta au facut ai tai vreme de patru decenii, plus inca unul si jumatate mai pe urma, pana la aparitia bozgorului asta de Paszkany, care a avut nesimtirea sa le dea alor tai cate-o scatoalca si sa-i mai puna nitelus cu botul pe labe. Iar voi acum, plini de tot atata mandrie pe cata suficienta, aveti tupeul (ca sa nu zic nerusinarea) sa va mai si laudati in casa noastra cu ''performantele'' voastre manjite de atatea faradelegi! Pai hai sa-ti fur eu in fiecare zi banii din buzunare si de prin conturi si sa vedem peste vreo 50 de ani care vom fi mai bogati, eu sau tu, copiii mei sau ai tai? Singura problema a Stelutei tale a fost ca in fotbalul de pe plaiurile mioritice a mai aparut, cam in acelasi timp, inca o asasina - Dinamo - impreuna cu care a pus la pamant si parjolit tot ceea ce crestea frumos in fotbalul nostru. A aparut un nebun frumos precum Gicu Dobrin si al sau FC Arges, s-a mai nascut si un Rapid, a mai inflorit o Craiova Maxima sau o Timisoara, dar pe toti si pe toate i-ati pedepsit exemplar, ingenunchindu-i imediat ce au indraznit sa ridice capul din pamant. Pe Craiova Maxima ati ucis-o miseleste, impartindu-va pe urma, ca niste hiene flamande, pe cadavrul ei. Pe Lung, Ungureanu si Gica Popescu i-ati luat voi, pe Balaci si Camataru militistii, pe altii securistii de la Victoria, iar Hagi si Stangaciu nu au fost lasati in Banie pentru ca aveati voi nevoie de ei. Te-ai laudat cu performantele Stelei (probabil CCE), iar despre CFR ai tai spun ca e o echipa de mercenari. Te intreb insa: cati din echipa aceea au fost formati de clubul vostru? Duckadam e din Arad, Balan din Baia Mare, Balint din Bistrita, Lacatus din Brasov, Boloni din Tg.Mures, Belodedici din Timis, Iovan de pe langa Resita, ca sa ti-i enumar doar pe cativa de prin zona asta. In felul acesta au fost distruse, rand pe rand, nenumarate echipe, ca doar era nevoie de numai doua echipe puternice, din rivalitatea carora prostimea sa se hraneasca si sa uite astfel de foame, frig, teroare si umilinte. Crezi ca intamplator Giulestiul, Bania sau Banatul va detesta si azi ca pe niste capcauni? // Multe as mai avea sa-ti spun, dar socotesc ca e cazul sa ma opresc acum. Pe astea de mai sus ti le-am enumerat nu pentru a te jigni (tu probabil n-ai mare vina ca iubesti echipa aia, din pacate si eu am indragit-o candva), dar macar in speranta ca nu te vei mai fali, in casa noastra, cu lucruri de care ar trebui sa te rusinezi. HAI DRAGA CFR!

   • Dantesc
    Thursday, 2 May, 2013 at 10:16

    +1

   • albusibiu
    Thursday, 2 May, 2013 at 10:19

    Florinaccio, din vorbele astea ale tale zau ca ar merge un articol cu titlul "24". :)

 30. tgv cluj
  Wednesday, 1 May, 2013 at 23:44

  Revin si eu cu un comentariu dupa ceva vreme. Nu sunt nici eu de acord cu injuriile, insa consider ca ceva trebuie facut, pentru ca altfel suntem cu totii luati de prosti. Cu toate ca nu aprob deloc acest comportament si cu toate ca eu nu obisnuiesc sa-i injur nici macar pe cei mai mari dusmani ai mei, totusi nu-i condamn total pe cei ce s-au manifestat in felul acesta. Eu mai degraba ii condamn pe cei ce pretind ca tin cu CFR-ul dar merg pe stadion ca la teatru, fara a sustine echipa si fara a o incuraja in momentele de cumpana. Deci logica mea e cam asa : decat sa taci si sa te umileasca stelemistii la tine acasa, dupa ce te umilesc non-stop la tv si prin ziare, e ceva mai bine sa te ''racoresti''. Totusi decat sa te ''racoresti'' in felul acesta, e mult mai intelept sa te arati indiferent la toate injuriile lor sustinandu-ti permanent echipa de suflet. Asta inseamna defapt in crestinism ''sa intorci si celalalt obraz'', pentru ca procedand astfel presari carbuni aprinsi in sufletul dusmanului tau. Am tinut sa fac aceasta precizare pt ca ne aflam in Saptamana Mare si vad ca unii tribunisti cam confunda pe aici crestinismul cu prostia, si nu e deloc asa. Sarbatori fericite va urez tuturor inca de pe acum !

 31. Che
  Thursday, 2 May, 2013 at 00:06

  Daca tot suntem in campanie, iar eu apreciez cantitatea in detrimentul calitatii, poftiti: ChefereTV "Fara numar"! :D

  • albusibiu
   Thursday, 2 May, 2013 at 10:02

   Interesant, foarte interesant, bravo, bravo! Pai cum vine asta, integrule, nu ziceai ca ti s-a aplecat de ce-i pe-aici? Te-ai razgandit, tu pe tine? Asculta, Che, din cate stiu, nu cred ca ai vazut vreodata o referire de-a noastra (nici macar sugerata cu o lasitate caracteristica) la tine, la alti "profeti" (recunosti termenul din trecut?). Asta spune multe. Imi repugna parazitismul acesta, cred ca avem suficiente teme ca sa nu incercam sa "ne facem rating" pe spatele unor non-subiecte. Nici nu stiu ce anume te framanta, oricum acum capeti prim-planul, se pare ca tribunacfr nu prea este in asentimentul majoritatii ceferistilor (nu ca ar fi o problema care m-ar preocupa, nu scriu pentru a fi placut). Sa vedem cum te vei descurca avand "rating" cat casa. Dati bice talentului, baieti! :)))

 32. IQ
  Thursday, 2 May, 2013 at 00:31

  Stelemistul de serviciu care a postat un pic mai sus e un excelent studiu de caz pt. tema lansata de albu.Dupa ce sibianul si altii au incercat sa-i explice cu duhul blandetii ,cu argumente logice si de bun simt ca subiectul il depaseste si bate campii ,omul isi continua provocarile ( ca si suporterii stelei care au dat in mod repetat tonul scandarilor vulgare).Prin urmare unii dintre suporterii mai patimasi si mai putin rabdatori ai Tribunei l-au pus mai energic la punct.Ma alatur si eu acestora , fie- mi iertate vulgaritatile din jocul de cuvinte,dar anumitor specimene trebuie sa le vorbesti pe limba lor: neica ,te- am inteles, ai tresarit crezandu-te important cand mii de voci ti- au scandat prima din cele doua silabe a numelui tau ,dar cea de-a doua silaba adresata echipei favorite...ie motivul pt. care reactionezi ca unul mus( c)at de c(oaie) .

  • Florinaccio SM
   Thursday, 2 May, 2013 at 00:49

   IQspirata partea aia cu tresaritul, :)))) ca si jocul de cubinte de la final. :)

 33. musat
  Thursday, 2 May, 2013 at 07:33

  Mai copii mari ,eu v-am spus ca intru pe site-ul vostru ca sa ma amuz , mai ales cand va certati , nu va mai obositi sa-mi raspundeti cat mai tafnos . Florinnacacio stiu ca multi ati indragit ,, bestia comunista ,, :)) , nu trebuia sa recunosti singur , si eu traiesc tot pe pamantul asta , dar pe mine ma intereseaza ce mai povestesti tu din istorie si ma distreaza stitul tau usor patetic (,, dragii mei franari ,, ) , despre Ulise stiu ca intotdeauna va scrie ceva acuzator despre arbitrii , e un fel de nea Mircea Lucescu , cel vesnic furat de arbitrii :)) . In fine , va urez sarbatori frumoase si sedeti bland mai ardelenilor :)

  • csongi
   Thursday, 2 May, 2013 at 09:37

   Nu te strofoca. Gaseste-ti o viata.

  • albusibiu
   Thursday, 2 May, 2013 at 10:23

   Musat, tu esti roman, nu? Iti cunosti propria limba? Ia mai da o cautare in textul tau. Aspectul asta chiar ar trebui sa te frustreze. :)

  • nea_Silica_MS
   Thursday, 2 May, 2013 at 12:38

   Sarbatori frumoase Musat. Ce castigam noi ceferistii, citindu-te? Cred ca nimic. Nici macar nu ne mai enervezi. Ne plictisesti doar. Eu te-as fi banat de pe site, n-am dreptul, ai noroc cu rabdatorii de Albu sau 07... Daca ar depinde de mine, as pune toate comentariile domniei tale la meniul umor (pentru mazochisti).

 34. tegean
  Thursday, 2 May, 2013 at 10:29

  Ce face omu (neceferist sau antiardelean) de 1 Mai? Postări ,,mushat,, (sau muszat?): at 07:36,at 14:42,at 17:37,at 20:26. Dar după 1 Mai?Postare musat:2 May, at 07:33. Având în vedere că aici nu e gsp.ro şi modul în care s-au desfăşurat şi se desfăşoară discuţiile pe TribunaCFR, care e (ar fi) atitudinea potrivită faţă de răzleţele mushstelisme ce mai apar? Atitudinea potrivită, pe care o şi recomand, este de a le ignora.

  • tegean
   Thursday, 2 May, 2013 at 10:46

   ...sau de a răspunde indirect,nu prin angrenarea într-un pingpong miticesc ci prin exprimarea unui alt punct de vedere în comentariile postate astfel încât să priceapă cine trebuie (fără să fie numit).

 35. albusibiu
  Thursday, 2 May, 2013 at 10:33

  Nu am sa ma pun impotriva curentului, credintele oamenilor sunt cele mai inamovibile si nu le voi putea schimba eu sau altii care-mi impartasesc parerea, doar folosind vorba, cred ca va trebui sa apara si exemplul, concretul, candva. Nimeni n-a zis sa fiti lasi, prea moi, ci doar sa le aratati cat mai clar ca sunteti incompatibili cu ei, cu felul lor de a fi, sa adunati poate in acest fel, langa voi, cei care va impartasesc valorile, civilizatia (daca acestea sunt veritabile - ramane si asta de demonstrat). Faceti asadar cum credeti de cuviinta, racoriti-va in ce fel doriti, fiindca inteleg ca acesta este singurul mod in care putem sa ne acceptam infrangerea din campionat din acest an. Dar tineti seama ca va veni un meci cu U anul acesta si alte multe asemenea momente tensionate in sezoanele viitoare, cand nimeni nu ne garanteaza ca va fi mai bine, mai comod pentru noi. Dezlantuiti asadar ura, uniti-va in propria casa! Fiti 10,15, 20 de mii de oameni (de zmei!) acolo! Dar apoi fiti cu bagare de seama prin Cluj (unde nu sunteti majoritari) sau cand mergeti in deplasari (eventual la Ploiesti, de va fi, in finala de Cupa). Iar atunci cand se va escalada situatia si se va ajunge invariabil (mai devreme sau mai tarziu) la violenta fizica (cu diverse urmari) aveti grija sa nu va mustre constiinta. Va va fi greu sa recunoasteti ceva. Uite, va ofer de acum solutia pentru acel moment: sa dati vina tot pe cei care va povatuiau sa fiti pasnici, indiferenti si inteligenti, sa nu va lasati manati doar de instictul dusmaniei.

  • tegean
   Thursday, 2 May, 2013 at 11:13

   Cam toţi ardelenii sugerează că ar fi mai cu moţ (deosebiţi de) în actuala societate multilateral manelizată.Există prilejuri foarte,foarte,foarte mediatizate (raportate la altele total nemediatizate) în care este necesar/util să dovedim (chiar nouă înşină) acest lucru. În ce priveşte ,,U,, ...Cluj şi clujenii u-işti aş avansa 2 (+1) propuneri mai ciudate: 1.spectatorii cu abonament al celor 2 echipe să beneficieze de o oarecare reducere de preţ şi la partidele celeilalte echipe (indiferent de liga în care activează); 2.galeriile celor 2 echipe ar trebui să stabilească împreună reguli minime de comportament astfel încât derb-yul local să nu degenereze în manifestări antisportive,contrare spiritului şi pretenţiilor acestui oraş; (+1) se referă la atitudinea tribuniştilor faţă de acest eveniment.

 36. dilivio
  Thursday, 2 May, 2013 at 11:21

  dupa toate "certurile" noastre, ceea ce au scris van damme si tgv cluj explica cel mai bine ceea ce a fost intr-adevar pe stadion duminica ! dupa cum incercam si eu sa subliniez, oameni satui de sistemul fotbalului romanesc nu au mai gasit alta cale de raspuns decat prin injuraturi din toti rarunchii :). e clar ca nu este un comportament universal pe stadionul nostru ci doar atunci cand situatia o cere, si acum situatia a cerut-o ! e clar ca nu poti cere tuturor cfristilor sa cante cu galeria dar macar sa-i vad ca prima data incurajeaza echipa, nu o huiduie si o fluiera la primul meci prost. Cand asta se va intimpla, voi accepta sa fim pusi la zid pentru injuraturi adresate advserarilor.

  • Florinaccio SM
   Thursday, 2 May, 2013 at 14:55

   DILIVIO, nu te pune nimeni la zid, nu cred ca-i deloc cazul sa dai astfel de interpretari ultimelor ''framantari'' de pe Tribuna CFR. Ceea ce incercam unii dintre noi pe aici este sa aparam, asa cum putem, ceea ce clubul nostru are mai de pret inca: bunul-simt, civilizatia, ''omul frumos''. Cred ca niciunul dintre noi nu are voie sa fie spectator le ceea ce i se intampla, atitudinea tip gura-casca eu n-am suportat-o niciodata. Ne plangem ca totul in jurul nostru e asa cum e, dar atunci cand vine vorba sa facem efectiv ceva, alegem calea cea mai la indemana: indiferenta. Sau, si mai rau, alegem turma si mergem odata cu ea unde-o fi sa fie. Pe mine, dincolo de intepaturile cate unui ignorant care nu stie nici el ce cauta pe lumea asta, ma intereseaza ca acest club sa faca revolutie pana la capat in fotbalul nostru. Dupa ce echipa - prin performantele din ultimul deceniu - a reusit in buna masura acest lucru, cred ca a venit si randul nostru, al celor ce ne spunem suporteri. Si tare mi-e ca daca nu se va intampla ceva in viitorul apropiat, suporterii CFR-ului vor esua lamentabil, coborand si ei, odata cu ceilalti, inspre animalic. Tie iti place ceea ce se intampla la U? Altadata o echipa frumoasa, cu suporteri frumosi, azi o adunatura de lepre, un club care aduna toata drojdia Clujului si lepadaturile intregului Ardeal. Spre asta doresc unii sa tindem doar ca sa ne ''racorim''? Eu sper ca nu. Poate ca-s naiv, dar atunci cand ma gandesc la CFR eu vreau sa cred ca acest club va fi acela care va (re)aduce odata bunul simt pe stadioanele tarii, ii va face pe ceilalti sa redescopere atmosfera senina, prietenoasa, spectacolul pe care britanicii, nemtii si altii si le-au insusit deja de atata vreme. Din pacate, conducatorii nostri ma tem ca nu fac absolut nimic in acest sens, nu misca niciun deget inspre apropierea de clubul nostru a celor ce doresc si altceva de la fotbal decat injuraturi, huiduieli, amenintari, batai intre tot felul de descreierati, borduri in cap, etc. Eu nu-l inteleg absolut deloc pe Paszkany, pentru ca ar avea enorm de castigat daca ar avea grija de cei ce-si doresc un altfel de fotbal, iar om prost cu siguranta nu e. Il felicit pe Alex pentru ca a deschis la timpul oportun acest subiect. Si-l mai felicit pentru ca - infruntand nu numai turma, dar si insultele ei - se incapataneaza sa urce scarile care duc inspre civilizatie in timp ce tot mai multi dintre franari se inghesuie mai nou sa le coboare. Ar trebui insa gasit si drumul care duce inspre conducerea clubului, si mai pe urma cel catre galerii si sa se gaseasca niste solutii, pentru ca astfel toate dezbaterile noastre sa aiba o finalitate. ''Altfel - vorba celor de la Compact, din piesa preferata a regretatului nostru clujean, Teo Peter - totul e-n zadar de n-ar fi asa''.

   • dilivio
    Friday, 3 May, 2013 at 09:09

    Florinaccio, ai mare dreptate, asa cum am postat si anterior am spus ca nu am incurajat niciodata mitocania si huliganismul si uneori crede-ma ca nu ma regasesc deloc cu peisajul fotbalistic romanesc si ma intreb ce dracu caut pe stadion ?! pe stadion ma aduce doar dragostea fata de CFR si fata de civilizatia care o gasim la noi, ceea ce defapt ma tine aproape de fenomen. Dupa cum spuneai si tu, din pacate conducerea nu mai e aceeasi ca in urma cu cativa ani si de aici pornesc multe ... HAI CFR si Sarbatori Fericite !

   • tegean
    Saturday, 4 May, 2013 at 09:10

    Cineva scria: ,,Singura mea temere vizavi de meciul acesta e insa legata de numarul ceferistilor si al stelistilor din tribunele stadionului nostru,,.Tot e ceva că ,,temerea,, a fost neîntemeiată chiar dacă ,,primirea împărătească,, ar necesita rescrierea dialogurilor şi o altă concepţie regizorală.Unele poveşti lunguţe cu măgăruşi nu merită atenţia ce le e dată în massmedia (,,sportivă,,) românească.

 37. caneto
  Thursday, 2 May, 2013 at 12:06

  Ca o fi fost bine, ca o fi fost rau, lumea a plecat fericita de la stadion ca a putut arata cine-i acasa in Gruia, chiar daca rezultatul final n-a fost cel dorit. Dar in urmatoarea partida de acasa NU IE Steaua adversarul ci Severinul si va fi urat de tot si periculos daca la meci, din plictiseala ori de nervi, tribuna va tine mortis sa specifice acest lucru.

  • ADI CFR CLUJ
   Friday, 3 May, 2013 at 11:30

   Absolut corect ce zici,reactia a fost doar impotriva steleoii,cu Severinul nu se va mai repeta nimic din ce a fost la meciul cu oile lui fecali.Pentru toti cei care mai cred in utopia ca la violenta de orice fel se raspunde cu non-violenta le mai amintesc un singur lucru: in timpul celui de-al doilea razboi mondial,evreii au fost cei mai non-violenti din Europa,NU AU RIPOSTAT ORICE LE-AU FACUT NAZISTII.REZULTATUL CARE A FOST?AU MURIT VREO 6 MILIOANE IN TOTAL!!!!

   • albusibiu
    Friday, 3 May, 2013 at 12:43

    6 milioane de evrei? E o nimica toata fata de cele 20-25 de milioane de rusi, nu crezi? Hai asadar sa avem discernamantul lor. Imi aduc aminte ca anul trecut la meciul cu Vointa Sibiu se scanda impotriva U-ului.. Pe mine chestiunea asta deja ma oboseste. Astept episodul II al ei, meciul cu U. Pana la urma e decizia voastra ce faceti, oricum eu prea curand nu voi mai veni pe stadion, atata vreme cat vad lucruri cu care nu ma pot identifica.

    • ADI CFR CLUJ
     Friday, 3 May, 2013 at 19:44

     Daca stiai putina istorie,nu comparai victimele rusesti cu cele evreiesti,pt. ca nu au murit in acelasi mod.Rusii au pus mana pe arme,au luptat si nu s-au oprit decat dupa ce au cucerit Berlinul si jumatate din Germania. In schimb,evreii nu au facut nimic de genul asta,doar cei din gheto-ul din Varsovia au avut curajul cat de cat sa-i infrunte pe nazisti,dar fara nici un rezultat,restul au stat cuminti si non-violenti si au sfarsit in lagarele de concentrare!! De fapt eu vroiam sa subliniez faptul ca trebuie sa ripostezi si sa te aperi in fata agresorului cu toate mijloacele de care dispui,dar mai ales cu cele cu care el te ataca!!

     • Saul
      Friday, 3 May, 2013 at 22:04

      Adi,nici tu n-ai prea inteles ce a vrut sa zica Albu. Intre cei 20-25 de milioane de rusi de care pomenea se regasesc si cei omorati in regimurile de exterminare de pe vremea lui Lenin si Stalin,de dupa Revolutia bolsevica pusa in scena de iudeo-masonerie. Si daca am un ghimpe impotriva evreilor,am impotriva "elitei" evreiesti,care conduce destinele acestei lumi,numeste guverne si sefi de stat,manipuleaza,dezinformeaza si invrajbeste multimea. Pentru ei a ucide un "goim"(neiudeu)e la fel cu a ucide un caine. Arunca un ochi pe Talmud sau Kahal si mai povestim. Sarbatori frumoase!

      • ADI CFR CLUJ
       Saturday, 4 May, 2013 at 17:08

       Nu ma intereseaza daca ai un ghimpe sau nu impotriva evreilor,eu am un ghimpe impotriva agresorilor si a prostilor indiferent de etnia lor!!

      • Saul
       Saturday, 4 May, 2013 at 18:30

       E nasol! Inseamna ca ai un ghimpe si impotriva ta!

     • Albusibiu
      Friday, 3 May, 2013 at 22:13

      Adi, o minima decenta trebuia sa te retina de la a face considerente la adresa mea (sau a priceperii mele), in aceasta discutie. Eu nu te-am contrazis spunand ca "habar nu ai". Asta spune multe despre felul in care se poate dialoga (in viata de zi cu zi sau ...in tribune/in tribuna). Te puteai opri la punctul in care sa nu-mi dai dreptate si sa argumentezi. Dar atat... Dar, daca tot iti permiti sa ataci cunostintele mele istorice, atunci mi-este teama ca tu cunosti istoria din filme. Evreii din ghetoul Varsoviei, asa-i? Asta in ce film ai vazut? In "Pianistul", cumva? Acolo, in Varsovia, n-au fost evreii, cat au fost rebelii polonezi, draga Adi, asta in timp ce rusii stateau la marginea orasului si priveau cum nemtii zdrobesc revolta si totodata capii ei, cum le pregatesc lor orasul pentru o preluare usoara. A fost un fapt condamnat mult timp dupa razboi si asta a spus multe despre civilizatia sovietica. Hai sa ne gandim si la cat de "cuminti" au fost rusii in razboi (sa vorbim doar despre spolierea Romaniei sau Poloniei, asta inca din prima faza, cand URSS-ul nici nu intrase in conflict) , cat au fost turma si cat au fost curajosi. Jumatate dintre victimele razboiului mondial sunt ale lor, ca sa nu mai vorbim despre ceea ce a urmat, despre stalinismul crunt care i-a decimat. Asa victorii sa tot ai. Intr-adevar, se renteaza sa pui mana pe arme. Una e sa pui mana pe arme cu dobitocia sovietica si cu totul altceva este sa ai si un plan prealabil. Ca tot vorbim despre al doilea razboi mondial, ce zici de Elvetia? "Riposta", "agresor", toate astea pe stadioane, cata vreme unii sunt in cusca si altii sunt pasnici? Act de curaj sa-l injuri pe unul care e "inlantuit"? Dati jos cusca si fiti apoi tari in gura, daca va da mana. Discutia asta despre curaj ar trebui s-o avem dupa o posibila finala de Cupa disputata la Ploiesti, cu Petrolul. Dar nu-i nimic, tu "riposteaza" in continuare. Asa te vor respecta, asa vei baga frica in ei. :)

      • ADI CFR CLUJ
       Saturday, 4 May, 2013 at 17:05

       Ma opresc aici,nu mai fac nici un comentariu,esti prea tare,le stii pe toate.

      • Albusibiu
       Saturday, 4 May, 2013 at 18:32

       Adi, ma bucur ca iti asumi eroarea. Si cred ca este marele tau ghinion ca ai nimerit pe particica de teren istoric (al doilea razboi mondial) unde chiar "sunt acasa". Nici nu ma asteptam insa la a-ti retrage formularea de "daca stiai putina istorie".

   • Saul
    Friday, 3 May, 2013 at 13:04

    Te rog nu-mi aminti de evrei in Vinerea Patimilor,ca mi se face greata! N-ai gasit un exemplu mai bun de nonviolenta? Iti spun eu unul:martirii si marturisitorii romani din temnitele comuniste! Si sunt multe altele. Doar ca nimeni in toata istoria n-a stiut sa-si vanda mortii atat de bine ca evreii. Nu exista manual de istorie care sa nu pomeneasca de holocaust,dar nimeni nu vorbeste de suferintele cel putin similare al altora. Albu ti-a dat un exemplu mai jos.

    • csongi
     Friday, 3 May, 2013 at 14:26

     Draga Saul, dragi tribunisti haideti sa va spun o istorioara cu evrei. Bunicul meu, provenind dintr-o familie mixta (tatal roman, mama armeanca - acasa vorbeau in germana, ea l-a invatat ungurerste, el a invatat-o romana), deci bunicul meu, care era component al nationalei de polo al Romaniei (mai pastrez scrisoarea de convocare la lotul national pentru olimpiada din 1940, care insa n-a mai avut loc), a avut o iubita evreica, din Gheorgheni. Ea a fost internata cu toata familia, in 44, in lagarul din Reghin, unde l-a urmat, benevol, bunicul meu. Cand lagarul a fost evacuat iar evreii deportati la Auschwitz, bunicul a refuzat sa paraseaca lagarul si s-a suit cu ei in marfar. A fost poreclit in lagar die verruckte roumane (romanul nebun). Si s-a intors, dupa eliberare, cu un numar lung tatuat pe antebratul stang, pe care l-a purtat toata viata. A cunoscut-o apoi pe bunica mea. Mai pastrez si permisul prin care a renuntat la religia greco-catolica si s-a converit la cultul mozaic. Despre asta nu ne-a povestit niciodata, am gasit hartiuta dupa decesul bunicilor. Si-a crescut copii greco-catolici, deschisi la cap si la inima. Sunt de mandru de el. Sunt mandru ca sunt ardelean. Imi dau seama acum, dupa ce multi dintre voi au inceput sa-si dea arama pe fata, ca in afara simpatiei pe care o impartim pentru echipa CFR-ului, nu avem absolut nimic in comun. Adios, amigos.

     • Saul
      Friday, 3 May, 2013 at 14:40

      Tot respectul pentru bunicul tau si pentru atitudinea sa. Nu vad insa ce legatura au cele scrise de noi cu "datul aramei pe fata" sau alte lucruri pe care le invoci. E normal sa avem pareri diferite pt ca venim din medii diferite,avem varste,profesii si preocupari diferite,dar asta n-ar trebui sa fie un impediment in marturisirea iubirii comune pt CFR. N-ai auzit de unitate in diversitate?

    • Florinaccio SM
     Friday, 3 May, 2013 at 15:06

     Saule, sa nu te superi pe mine (ramanem prieteni chiar daca nu ne coincid mereu opiniile), dar vreau sa-ti spun ca cei mai multi dintre noi ne pregatim de Paste, insa ma tem ca destui uitam uneori ca Cel pe care-L vom sarbatori duminica a fost, pana una-alta, evreu. Nu cred ca-i cazul sa ii bagam pe toti evreii in aceeasi oala pentru greselile din trecut ale unora dintre ei, nu numai pentru ca si le-au platit asa cum n-a facut-o nimeni, niciodata, dar si pentru ca atunci cand trecem peste granitele tarii nu ne place sa ne priveasca unii de sus si sa ne faca-n toate felurile doar pentru ca niste romanasi de-ai nostri fac ceea ce fac ei prin Occident. Steinhardt, Wurmbrand, Weil si atatia altii au fost tot evrei, iar unii dintre ei (cei mai multi de altfel) au patimit ce-au patimit nu pentru altceva, ci doar pentru ca purtau marea ''vina'' de a le curge prin vene sange evreiesc. Sa nu-i mai stigmatizam si noi, au facut-o altii, cu varf si indesat, mai inaintea noastra. SARBATORI FERICITE!!! ps:mai multe poate mai vorbim la telefon, ok?

     • tgv cluj
      Friday, 3 May, 2013 at 18:09

      Draga Saul, iti urez si eu sarbatori fericite tie si familiei tale, dar si tuturor tribunistilor ! Si nu uita(ti) vorba lui Petre Tutea, ca ''Iisus Hristos nu e din Falticeni". :)

      • Saul
       Friday, 3 May, 2013 at 22:07

       Aceleasi ganduri frumoase si tie si familiei tale,draga Tgv !

 38. daniaania
  Friday, 3 May, 2013 at 11:42

  Ei, mai tre sa castige si ei ceva..le dam voie acum, ca tare demult no mai castigat nimc..dar la anul zicem pas!! Sa vedem cum se vor descurca in UCL, si daca ne vor depasii!!HAI CFR

 39. gyuszi
  Friday, 3 May, 2013 at 22:29

  Cu toate opiniile pro si contra de aici, cred ca forumul acesta este cel mai profesionist, si plin cu postaci de rangul intii !!!! Mindru ca sunt ceferist !!!!!

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>