Monday, Jul. 16, 2018

Mică megaenciclopedie de buzunar, neobositoare, cu antrenorii români care este momentan pe val sau sub în Liga 1

Written By:

|

Wednesday, 8 May, 2013

|

Posted In:

|

14 Comments

Mică megaenciclopedie de buzunar, neobositoare, cu antrenorii români care este momentan pe val sau sub în Liga 1

STEAUA

Laurențiu Reghecampf (37, fost fundaș lateral)

Ultimul deceniu de activitate sportivă petrecut în miezul școlii germane de fotbal.

Debut anevoios în antrenorat, la echipe doar cu obiective turistice: Gloria Bistrița (procentaj puncte câștigate = 27.7%), Universitatea Craiova (ppc = 26.6%), FC Snagov (ppc = 53.3%).

Consacrarea pe plan intern la Concordia Chiajna, din care face o revelație în sezonul 2011/2012 (ppc = 70.8%).

Câștigă lejer titlul cu Steaua (ppc = 80%), în cel mai bun sezon al său ca antrenor (sper ca afirmația să cuprindă și următorul sezon).

PETROLUL PLOIEȘTI

Cosmin Contra (37, fost fundaș lateral – ce asemănare cu Reghecampf!)

8 ani de campionat spaniol la bord, plus un pic de Milan.

Trecut din 2010 în barca antrenorilor: FC Timișoara (ppc = 69.7%), Fuenlabrada (ppc = 60%), Petrolul Ploiești (ppc = 64.6%).

Își respectă educația fotbalistică defensivă: nu-i place să piardă (doar 3 înfrângeri în 36 partide).

DINAMO

Cornel Țălnar (55, fostă extremă dreaptă)

Pe „Țânțarul” „albanez” scrie Dinamo, cu majusculă și litere mici. Ca jucător, 230 meciuri pentru Dinamo, cu un gol marcat la 10 partide.

Ca antrenor, ba principal la Dinamo II, ba secund, interimar sau principal la Dinamo I. A mai trecut pe la Inter Sibiu (debut), U Cluj, Ceahlăul, FC Brașov, Unirea Alba Iulia, dar n-a stat mai mult de un sezon la aceste cluburi.

Nu știu dacă este subapreciat sau nu (las comunitatea dinamovistă să dezbată acest aspect), dar ignorat este cu siguranță, internetul oferind puține date statistice referitoare la activitatea sa antrenorală. Cum-necum, a dus deocamdată Dinamo pe locul 3, loc cu care nu multe echipe din prima ligă se pot mândri (sic!).

PANDURII TÂRGU-JIU

Cristi Pustai (47, fost atacant) – „Profesorul”

Numele său se leagă atât în planul activității sportive, cât și al antrenoratului, de Gaz Metan Mediaș, echipă pe care a condus-o o perioadă de timp impresionantă pentru fotbalul românesc, între 2007-2013 (ppc = 48.9%).

Trecerea la Pandurii a fost surprinzătoare (iar pentru CFR-iști neplăcută, ambele echipe făcând parte din categoria celor care ne încurcă mult mai des decât ne-am dori noi) (ppc = 66.6%).

Cu peste 150 partide pe bănci de fotbal autohtone la activ, Pustai face parte din clasa antrenorilor români rutinați, secțiunea „vulpe bătrână cu ochelari de citit jocul”. E puțin probabil să ajungă vreodată șomer în domeniu, mai ales că știe să alcătuiască echipe ieftine, din mai nimic. Nu are experiența construirii echipelor de Champions League, deși mulți îl cred capabil.

ASTRA GIURGIU

Daniel Isăilă (40, fost fundaș central)

Născut la maternitatea locală de sub Tâmpa, și-a început activitatea de performanță ca „tractorist” și și-a încheiat-o la FC Brașov.

Debut în antrenorat la FC Săcele, apoi secund la FC Brașov, principal la FC Brașov, iar secund, iar principal la FC Brașov (ppc = 35.8%). Mai puțin de un sezon la Sportul Studențesc (ppc = 31.8%) – încheiat cu retrogradare. Mai puțin de un sezon la FCM Târgu-Mureș, în Liga 2 – încheiat prematur, fără șanse de promovare. Băiat serios, muncitor, fără gargară… echipe pe măsură, fără pretenții, fără noroc.

Trecerea în aprilie a.c. la o echipă pe val fotbalistic și financiar, Astra (care schimbă antrenorii mai ceva decât orașele) pare marea provocare a carierei sale.

FC VASLUI

Gavril Pele Balint (50, fost atacant)

Sângeorzan, și-a lăsat la 17 ani scalda din Băile natale ca să se înroleze în armată, că așa era refrenul pe atunci. Un deceniu la Steaua (265 meciuri, cu un număr pervers de goluri, 69) și un final de carieră în Spania, la Real Burgos, înainte să apară tiki-taka.

Deși crescut de la vârsta de 31 ani la școala de antrenorat Iordănescu, Gabi pare să se închine mai degrabă la Harley Davidson decât la icoane.

Viață palpitantă și pestriță în antrenorat, în țară și în străinătate: de 3 ori secund la Naționala României, de 2 ori secund la Galatasaray, o dată secund la FCU Politehnica Timișoara. Principal la Sportul Studențesc (ppc = 74.3%), FC Bihor, Sheriff Tiraspol (ppc = 77.4%), FC Timișoara (ppc = 66.6%), Naționala Moldovei (ppc = 28.9%). Ciudat, încă n-a antrenat Steaua. De ce n-a antrenat încă Steaua? Nu-l vrea la Steaua?…

Recent, l-a înlocuit pe veteranul „Izo” la Vaslui (ppc = 41.6%), având ca obiectiv să încerce să-și păstreze slujba. Până acum a reușit. La limită…

[Balint e genul pe care l-aș recomanda la CFR! Nu ca antrenor, bineînțeles, ci ca atacant. Fără să fi fost un mare fotbalist, Balint compensa cu exact ce trebuia: eficacitatea. Cele 14 goluri marcate în 34 meciuri pentru Naționala României stau mărturie. Să zicem așa, un fel de opul lui Yssuf Kone, cel care avea potențial, dar la care eficacitatea lăsa de dorit]

RAPID

Marian Rada (52, fost fundaș central)

Trup și suflet rapidist, Marian Rada e bun la toate (secund, director, director la Academia Rapid, principal la Rapid I, la Rapid II) și pare singur împotriva tuturor și împreună cu fiecare, totodată. E soluția de avarie, de vreme rea și de vremuri în care vinde Copos Rapidul pe 1 Leu, nu pare de dat la alte echipe, așa că nu ni-l dorim, deși e ceferist.

FC BRAȘOV

Adrian Szabo (52, fost… ?)

Să fiu iertat, nu știu de unde a apărut omul ăsta în fotbal, dar nu îndrăznesc să-l iau peste picior din moment ce este în clasament peste „somități” în materie, inclusiv peste actuala echipă de 10 puncte UCL a lui Felgueiras. Apare ca interimar la Brașov și se pare că „interimează” cu succes (ppc = 62.7%)!

Are 7 meciuri fără înfrângere în ultima perioadă și dacă mă gândesc că l-a bătut și pe Reghe cu 3-1, mă întreb cine o fi antrenorul momentului și dacă acest campionat mai este normal la cap, după chipul și asemănarea șefului de la Ligă…

CFR CLUJ

Eugen Trică (36, fost mijlocaș ofensiv, idol în Gruia)

Cel mai bun antrenor al CFR-ului la ora actuală (singurul care n-a fost concediat, lăsat să plece „bergodian” sau n-a plecat singur, „muntenește”).

Pentru că la CFR până și fetele sunt „băieți buni”, Trică a fost primit cu brațele deschise, deși clubul din Gruia e doar pe locul 4 în clasamentul meciurilor jucate de Eugen în carieră, iar omul nostru a trecut și pe la Steaua. Nu știe nimeni încă dacă e interimar sau definitiv, mai ales că Paszkany l-a confirmat și pentru sezonul următor.

Experiență n-are, că e prea tânăr (Juventus București nu se pune), iar la CFR trebuia, în mod normal să ajungă peste vreo 2 ani (după cum singur declara). Însă iată că timpul se scurge pe repede înainte, condensat, și cei doi ani au trecut în câteva zile lucrătoare și gânditoare. Trică a semnat cu CFR, probabil pentru că varianta internă Dican nu aducea suficient șoc electric în căpățânele din vestiar.

Trică e deocamdată neînvins cu echipa cu care alții erau învinși, așa că rezultatele sunt de partea lui (ppc = 77.7%; egalul cu Astra, din Cupă, neinclus). Să tăiem însă din euforie: nici măcar Trică n-a reușit să bată Steaua, așa că locul său în istorie nu e încă bătut în cuie. Mai vine și derby-ul local și cu gluma proastă Maah = vârf de atac, olteanul nostru preferat trebuie să dea noroc cu destul rahat pentru a ieși învingător.

Deocamdată, atât na-na-na-na-na despre Trică. Personal, aș prefera să antreneze din suflet, inspirație și încăpățânare și mai puțin din discuții telefonice cu nea Piți. Mai bine să fie „ocupat”.

***

Iau un time-out. Încep să mă plictisesc de propriul articol. Sper deosebire de articolele lui Albusibiu, care sunt numai lunguțe, acesta seamănă mai degrabă cu o celebră sculptură de-a lui Brâncuși: nu se mai termină. Asta nu înseamnă că are și aceeași valoare artistică.

Adevărul e că m-am cam înmuiat după locul 9 și numai gândul că urmează Grigoraș și Ganea mă mai țin treaz. Nu știu de ce nu se reduce numărul echipelor din Liga 1, să fie articolele mai scurte!

Mă gândesc apoi cum râde cu urechile până la gură mecla fericită a lui Mircea Râdulescu, directorul școlii profesionale de antrenori de la noi (încă actualul? pensionatul?… chiar mai contează?). Ce fericire trebuie să fie pe el! Realmente, pentru el e Crăciunul Paștelor ei de viață. I s-a îndeplinit pohta ce-a pohtit-o: pe tot mapamondul României numai antrenori români cu sau deocamdată fără licență ProTV, care să se lupte corp la corp ca Greucenii. Epoca filierelor italiană și portugheză a apus cu brio. Intrușilor precum Bergodi, Mandorlini, Peseiro, Paulo Sergio, Trombetta… le spunem Ciao! Nu vă aplecați înafară! E pericoloso sporgersi!

Eu zic să luați o pauză, să mai citiți și mâine sau altădată… Din motive editoriale scrise cu litere mici în contract, eu trebuie să continui până la victoria finală de la capătul infinitului…

***

GAZ METAN MEDIAȘ

Gigi Mulțescu (61, fost atacant/mijlocaș)

Pe scurt: ilfovean, miner de Petroșani, ajuns și rămas dinamovist, coșmarul lui Hamburg.

Cel puțin pentru autorul articolului (dar poate și pentru unele echipe antrenate), Mulțescu intră la categoria „coșmare”. Prea întins CV-ul și totuși nu extrem de bogat. Omul a făcut ocolul Pământului în 23 ani de antrenorat, până a ajuns pe scaunul care mai păstra căldura fundului lui Pustai, la Mediaș. Nu mă mai obosesc să conspectez – cariera, cu poză, aici: gigimultescu

Personal, nu rețin nici pe retină, nici în urechea internă mari realizări ale lui Mulțescu în lumea antrenoratului. E doar un fel de Ionuț Popa, cu gură mare, dar cu echipe mai răsărite la activ. Dacă găsiți ceva realizări și trofee de care nu știu eu și considerați că omul e demn de laude, nu numai de pensionare, să mă trageți de mânecă fără întârziere! Dar nu veniți cu chestii de genul „în anul Maimuței, în etapa a 24-a, a încurcat Ceahlăul, cu care a făcut egal”…

OȚELUL GALAȚI

Petre Grigoraș (48, fost atacant)

De ani buni încoace, Grigoraș pare antrenorul potrivit în liga potrivită. N-a ieșit din campionatul României, nu s-a dedat la mierea „granzilor”, dar nici de râs nu s-a făcut, dimpotrivă. Pentru CFR, cel puțin, Grigoraș + Pandurii = complex.

Dacă Grigoraș de la oraș și orășel nu ar fi existat, ar fi trebuit inventat. E unul dintre puținii antrenori români care au ținut campionatul României în spate și l-au făcut mai palpitant. De altfel, a fost propus pe rând ca soluție la toate echipele importante. Probabil, datorită stării de sănătate, nu sunt șanse prea mari să ne mai lămurim vreodată ce-ar fi fost dacă…

U CLUJ

Ionel Ganea (39, fost atacant)

Ganea nu pare foarte departe de Trică al nostru, nici la vârstă, nici la temperament. Mai că-ți vine să-i compari pe cei doi fără să vrei. Poate Ganea primește mai multe voturi la capitolul „bate-i, bă, în vestiar!”, dar experiența sa în domeniul fascinant al antrenoratului este tot apropiată de zero (Dinamo II Capitală, Rapid Ghidi_ghici!). „Ganezul” a ajuns la Cluj ceva mai devreme în 2013 decât „Petrică”, așa că a apucat să adune mai multe puncte (ppc = 50%). Surprinzător de multe puncte, aproape echivalente cu evitarea retrogradării (în condițiile licențierii), ceea ce nu-i puțin! În curând, poate avea șansa nesperată de a putea pregăti înfruntarea cu Trică și… cei din deal, fără stres.

Nici lui Ganea nu i se dau mari șanse în antrenorat, dar cine știe? Poate combină experiența de jucător din Germania, Anglia și de la Naționala României, cu ce a învățat din cărți și de la cursuri și îmbină totul fericit cu „calmul” său proverbial. Dacă nu v-ați lămurit încă până la locul 12, vă spun eu că Liga 1 e campionatul tuturor posibilităților, mai ales că niciodată nu știi cum te fură arbitrii și de ce.

Până una-alta, atât Ganea, cât și Trică, sunt numai candidați de antrenori, un fel de ucenici care au avut norocul și onoarea să li se dea pe mână/gură echipe clujene. Probă de lucru.

CEAHLĂUL

Costel Enache (40, fost mijlocaș)

Similar cu rapidistul Rada, Enache face parte din istoria Ceahlăului, dar aparține de o zonă folclorică și de un club care apar mai rar „pe sticlă”, așa că-și poate face treaba în liniște. Normal, treaba lui este să împiedice Ceahlăul să fie mereu formație ABBA (cum erau denumite odinioară echipele care făceau naveta între Diviziile A și B; acum trupa s-ar numi 1221).

Așa, modestuț cum e, Enache a adunat – din 2011 – 68 partide la cârma echipei nemțene (ppc = scuze, prea mult de calculat!), părând, prin comparație cu alți antrenori, etern.

Enache pare destul de meseriaș ca să țină Ceahlăul în prima ligă și pentru sezonul următor, ceea ce l-ar putea apropia de suta de meciuri antrenate pentru dânșii, moldovenii din Piatra Neamț.

VIITORUL CONSTANȚA

Cătălin Anghel (38, fost atacant)

Ca jucător a mai lăsat litoralul Mării Negre pentru Ungaria și Ucraina, dar ca antrenor n-a ieșit din județul Constanța. Pare să facă parte integrantă din proiectul lui Hagi, fiind responsabil cu „copiii” lui Gică de prin 2009.

Deși în ultima vreme pare să fi pierdut controlul și să nu se știe dacă va mai putea redresa Viitorul din vria spre Liga 2, să nu uităm că este unul dintre (mă rog, deja agasant de „nepuținii”) antrenori care au câștigat în Gruia! Totuși, subordonat de Trică la Constanța, trecem rapid peste el…

CONCORDIA CHIAJNA

Ilie Stan (45, fost mijlocaș… la Steaua)

Stan a antrenat și Gloria Buzău și Steaua (ppc = 63.1%)! Cel puțin așa se zice. Însă aerul de Ghencea via Arena Națională e prea rarefiat pentru Ilie, care preferă echipele modeste sau cele care nu pot emite pretenții exagerate: UTA, FCM Târgoviște, Dunărea Giurgiu, Victoria Brănești, CS Mioveni, Concordia Chiajna (ppc = 31%).

Pentru unul care a fost secund al lui Pițurcă, Iordănescu, Ienei, Lucescu I și II sau Boloni, m-aș fi așteptat să urce mai cu avânt pe scara valorică a antrenoratului. Dar se pare că cineva care a fost prea mult în umbra altora preferă umbra.

Unde Reghecampf a avut succes, Ilie e gata să o dea în bară. Să fi făcut numai Adi Popa diferența?

CS TURNU SEVERIN

Ionel Gane (41, fost atacant)

Alt oltean care s-a apucat devreme de antrenorat. Experiența de fotbalist în Spania, Elveția, China, Germania probabil i-a completat în mod fericit experiența din România, dar, la nivel de antrenorat, trecerea de la o echipă de genul Gaz Metan CFR Severin la CS Turnu Severin nu pare și un salt valoric. Nu mă refer la antrenor, ci la echipă. Echipa de la nord de Dunăre nu pare suficient de puternică pentru a reuși un retur salvator, Gane bifând numai 3 victorii în 10 partide/11 cu cea care urmează la Cluj (ppc = 40%). În ciuda prenumelui interesant – Tersinio – probabil Gane se va reîntoarce în anonimat.

CSMS IAȘI

Sorin Cârțu (57, fost atacant)

Meciuri cât de un tur de campionat la CFR: 17. Despre Sorinaccio, A1 care nu s-a îmbogățit în urma spargerii de la Basel… numai de bine. Pentru cine nu-l cunoaște, amănunte despre echipele pe la care și-a purtat ranița cu bastonul de mareșal în interior aveți aici: sorincartu

Recordul de meciuri la un club: 48, la Pandurii. Prea recent la Iași pentru a reuși ceva mai mult decât o retrogradare.

GLORIA BISTRIȚA

Nae Manea (59, fost atacant)

Bucureștean geto-daco-beget. Rapidist la sânge, cu doar o scurtă trădare de 9 meciuri la Steaua.

A antrenat Drobeta, Unirea Dej, FC Bihor, Rapid, Ceahlăul, România U21, FC Brașov. Din 2010 la Bistrița (86 partide – 32.7% victorii, 27.7% remize, 39.6% înfrângeri). Cam irascibil în ultima vreme și foarte aproape de retrogradare. În rest, băiat bun. La aproape 60 ani, nu prea mai pare antrenorul care să explodeze pe firmament.

GATA! Aproape…

Are față Trică de CFR? La ce antrenori se perindă pe la echipele din Liga 1 (concurența), de ce nu?

Chiar are față Trică de CFR? De ce nu? Din păcate, Paulo Sergio a avut numai față de Champions League, nu și de competiție internă. Era naiv rău; nici măcar nu știa când, unde și de ce-l lovește arbitrajul. Nici de ce nu mai poate să-și motiveze eroii de pe Old Trafford. Nu participăm în Champions League, deci nu ne trebuie unul de afară, nici măcar Loți, cel plecat dinăuntru.

Antrenor român sau străin la CFR? Păi am muncit atâtea ore la acest articol și tot nu s-a înțeles că un antrenor străin ar strica armonia Ligii 1?! Că ar risca să afecteze nivelul de ”next level” al campionatului românesc și ar fi pus de urgență la colț și punct? Ce naiba!…

Are CFR față de viitoare campioană? Desigur, doar campionatul următor se termină în an cu soț. În plus, la cum arată fotbalul românesc, eradicat de influențe externe, orice echipă poate avea față, mai puțin cele care au numai spate pentru unele dintre cele care vor să aibe față.

Ar avea CFR față de campioană cu 4-5 transferuri cosmetice, indiferent de antrenor? Ei, nici chiar așa! Ne trebuie câteva implanturi serioase, nu mascara.

Fotbal românesc, succes în viitor! Hai CFR!

PS: Cei care au ajuns până la final chiar ar trebui să se adreseze medicului sau farmacistului!

Share This Article

Related News

S-a rezolvat, nu se poate…
Freudisme
Dulceața

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(14) Readers Comments

 1. gica10
  Wednesday, 8 May, 2013 at 18:18

  Nostima analiza......cam asa trebuia sa ne comportam si-n primavara asta dupa catastrofa de la echipa si nu erau asa probleme cu depresiile!

 2. caneto
  Wednesday, 8 May, 2013 at 19:36

  Si-asta cu antrenorii… unele echipe s-au pus pe stand-by pentru ca Steaua a ucis mortal de mult campionatul, altele pentru ca le-a decedat mortal contul bancar, sa vedem ce poate ramane pentru campionatul viitor: Prea mult a rabdat fara arogante jiji, la vara tot s-or certa, deci Reghe, in proportie de 87,3%, pleaca. Talnar, Rada, Szabo, Isaila, Balint, Trica, Cirtu, Manea sunt solutii de avarie, deci out. Ma rog, unii cu echipa cu tot. In aceasta ultima categorie se poate sa intre si altii care ies :) pe baza de retrogradare sau ciuciu licenta: Gane, Stan, Anghel, Enache, Ganea sau Grigoras. Posibil sa-i vedem si la toamna la actualele echipe: Contra, Pustai si Multescu. Clar ca din toamna aceasta breasla nu va fi 100% indigena. As baga mana oricui care se ofera in foc ca la noi va fi un antrenor portughez sau italian. Pronosticul meu: Paolo Sergio :) Pe bune :)

  • kiruj
   Wednesday, 8 May, 2013 at 20:58

   Doar atât să-mi spui şi mie, te rog, de unde dracu' ai scos procentul ăsta tâmpit de 87.3% la Reghe , şi să-mi spui repede, că altfel iese nasol...;)

   • caneto
    Wednesday, 8 May, 2013 at 21:01

    Din burta, normal, am vazut pe alte site-uri ca se poarta cifrele exacte :)

    • kiruj
     Wednesday, 8 May, 2013 at 22:00

     Asta am vrut să aud...m-ai liniştit...:)

  • fotbalfan
   Thursday, 9 May, 2013 at 07:17

   ii clara treaba: ando revine in forta de la vara. cu trica secund va fi show la cfr.

 3. thedarkside
  Wednesday, 8 May, 2013 at 23:50

  M-am prins acuma. Mai astupam la gropi vreo zece ani, construim inca vreo 10 moluri, poate 20-30 km autostrada, mai strangem din gunoaiele ce plutesc pe Tarnita, in timpul asta mai dispar si din dinozauri fara sa vina vreo noua glaciatiune si apoi cine stie, poate o sa scoatem si noi capul in loropa. Viitorul suna bine :-)

 4. Florinaccio SM
  Thursday, 9 May, 2013 at 00:44

  Incredibil cat de slabi antrenori are campionatul romanesc in ultima vreme! Daca in trecutul nu foarte indepartat pe plaiurile mioritice antrenau Dan Petrescu, Olaroiu, Bergodi, Mandorlini, Zenga, Rednic, Pesseiro, Levy, Lopez Caro, Dorinel Munteanu, J.Costa, P.Sergio, Petrovic (cel care plecase de la Poli pt.a antrena reprezentativa Serbiei), Conceicao, Uhrin jr. si R.Lucescu, acum am ajuns sa primim fotbal cu lingurita de la echipe conduse de pseudo-antrenori gen Manea, Rada, Talnar ori Magiun Barbu, antrenori neterminati gen Bondrea, Cartu sau Ilie Stan, ''candidati de antrenori'' (ca sa plagiez si eu putin, dar nu de tot) precum Gane, Ganea, Contra, Enache, Anghel, Stelea, Cl.Niculescu, Isaila si Szabo sau bufoni ca Sinescu ori Ionut Popa. In ultima categorie, Albu l-ar include cu siguranta - si nu-s convins ca fara temei - si pe al nostru Eugen Trica... Sa-mi fie cu iertare, dar pe langa cele mai multe dintre numele astea insirate putin mai sus, unul ca ''taranul'' Ioan Andone e... Sir Alex Ferguson. In anii trecuti, chiar unele dintre echipele mici erau conduse de pe banca de nume ca Pustai, Hizo, Multescu, Sabau, Grigoras sau Ionut Badea. (Acesta din urma, de perspectiva odata, a avut un rol insemnat in cresterea unor nume azi importante pt.campionatul nostru: Cr.Tanase, Chiriches, Pintilii, Viera, Voiculet, Bacila, Grecu, Radut, Grozav, Laurentiu Marinescu, Marian Cristescu, V.Morar, Tony, Gabi Matei s.a.). Ei bine, nu-i de mirare acum ca in campionatele trecute destui dintre granzii campionatului, in drumul lor catre titlu, se impiedicau de multe ori de Otelul lui Grigoras, de Gazutul lui Pustai, de Bistrita lui Nelutu Sabau, de Ceahlaul lui Gigi Multescu sau Hizo samd. S-au dus de aici si mult-hulitii straini (sa ne amintim doar cat de ''iubiti'' au fost in trecut A.Mandorlini, Jorge Costa sau P.Sergio - si asta nu numai pt ca antrenau CFR-ul, ci doar pentru ca inca de la venirea in Romania purtau cu ei o mare vina, aceea ca erau straini), iar azi senatori de drept sunt autohtoni care mai ieri abia prindeau cate un contract pe la cate o echipa care se zbatea prin subsolul clasamentului. // Si daca tot pomeneam mai sus de febletea ta Andrea Mandorlini, iti voi spune acum ca in saptamanile trecute, aruncand o privire peste clasamentele din campionatele vest-europene, am gasit un amanunt care are menirea de a-mi aduce aminte cu drag de anul in care, cu italianul la timona, CFR castiga aproape fiecare meci cu 1-0... :) In probabil cel mai tacticizat fotbal al lumii, Serie B, Verona lui Mandorlini (aproape promovata) are de departe cea mai buna aparare, doar 32 de goluri incasate. Asta in timp ce mai bine de jumatate dintre echipele cu care se dueleaza au de la 50 la 65 de goluri primite, intre ele chiar unele care se afla inca in lupta pt.promovarea in Serie A, Empoli si Varese ! Doar Ternana (36 gp), Sassuolo (38) si Bari (42) sunt ''aproape'' de echipa lui Mandorlini in acest clasament neoficial al golurilor primite. Concluzia? ,,Era pe cand nu s-a zarit, / Azi il vedem, si nu e''.

  • CJ-07-CFR
   Thursday, 9 May, 2013 at 01:46

   Florinaccio, chiar m-am gândit pe la jumătatea nuvelei că acest roman ar fi trebuit, de fapt, scris de tine, că-i cunoști mai bine chiar și pe iluștrii necunoscuți din antrenoratul românesc.

 5. Flacăra Vișinie
  Thursday, 9 May, 2013 at 01:00

  Observatii in numar de kettő (in limba bozgoreasca): 1) nu l-ai trecut Feri Dican, care are cel mai bun ppc din lume (100%, e adevarat ca din numai 2 meciuri, dar statistica e statistica, nu minte niciodata pe fata) si 2) Trica tocmai a primit prima confirmare, cea e naspa, avand in vedere ca are 77,7% si nici un gol primit.

  • CJ-07-CFR
   Thursday, 9 May, 2013 at 01:44

   1) Dican a rămas secund, nu m-am legat de bilanțul lui; 2) Citat: „Nu știe nimeni încă dacă e interimar sau definitiv, mai ales că Paszkany l-a confirmat și pentru sezonul următor.” E vorba de Trică, normal... :)

 6. thedarkside
  Thursday, 9 May, 2013 at 11:54

  07 ai dreptate cu Contra, dupa meciul cu Brasovul in conferinta de presa a spus ca nu se poate bucura de victorie pt. ca au incasat 4 goluri (desi au dat 6) :-)

  • CJ-07-CFR
   Thursday, 9 May, 2013 at 19:40

   Ce folos că am nimerit-o la Contra, dacă lui Gane i-am pus din start înfrângere în Gruia?

 7. zeidas
  Tuesday, 14 May, 2013 at 20:03

  In afară de 3-4 nume, celorlalti le poti asocia cuvantul antrenor doar cu ghilimelele de rigoare. Poate ca e suficient Trica sau altii de mai sus, ce mai conteaza, conform argumentului fotbalistic suprem urmeaza anul cu soț :)

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>