Wednesday, Jul. 18, 2018

BARCA noastră pe valuri

Written By:

|

Thursday, 23 May, 2013

|

Posted In:

|

116 Comments

BARCA noastră pe valuri

Avem și noi o Barca. Nu-i spectaculoasă, nu-i lipsită de fisuri, nu se mai prea vâslește la ea. O duc valurile cum vor şi a luat serios apă sezonul acesta. Cum-necum, mai din vâslă, mai purtată de curent, uşor şi nu prea a plutit încă pe Dunăre spre acostarea la un nou trofeu: Cupa României.

Într-o săptămână în care semifinalele Cupei României au fost subsidiare, au căzut în derizoriu în faţa martirizării lui Becali (cel căruia i-a fugit după mai bine de un deceniu terenul de sub picioare), aceste meciuri au reprezentat doar o mică întrerupere din cumplita dependenţă becalizatoare a mass-media. Două-trei ore de fotbal, pe urmă fuga-fuguţa înapoi cu colinda la poarta penitenciarului, să-l întrebe eventual dacă a primit televizor în celulă şi… la ce meci s-o fi uitat – probabil la singurul difuzat. Cum îşi vor mai umple televiziunile 30 de minute după fiecare meci?! Treptat se va domoli şi actualul sevraj, dar nu vă faceţi iluzii: măscărici sunt pe toate drumurile, se vor găsi înlocuitori.

În vremea asta, nebăgat în seamă, CFR-ul a avut de înfruntat ţânţarii flămânzi de succes ai Astrei. Grăbiţi în a muşca şi însetaţi de sânge şi glorie, atacând în roiuri, dar fără precizie, minte sau coordonare, au reuşit să zgândărească niţel echipa noastră. Zumzăind pe popularul cântec local “Hoţii” (cu legătură băştinaşă vamală) şi indicându-ne cu precizie ţara în care se juca, vezi scandările tradiţionale “Ro-mâââ-niii-a!”, ca să nu credem cumva că am ajuns în Bulgaria, după cum indicau aparenţele, ţânţarii de la Dunăre au dat sperieturi din câteva ciupituri, dar, aşa cum prevedeam încă de acum câteva săptămâni, nu au reuşit să ne oprească drumul spre finală. Diferenţa de valoare individuală era totuşi prea mare, luaţi post pe post jucătorii clujeni nu găseau corespondent în tabăra foştilor ploieşteni, actuali giurgiuveni, interagro-işti, în perspectivă…cine mai ştie. Diferenţa asta de calitate individuală s-a văzut destul de bine şi în tur, când nici cu un om în plus adversarii nu au părut mai fioroşi. A fost nevoie de un gol dat de noi şi de o fugă ilogică şi nepermisă în apărare pentru ca Astra să înceapă să aibă şi ea ocazii.

Înainte de orice, victoria aceasta la 2 goluri ascunde destul de mult din adevărata exprimare în joc a echipei. Starea reală a lucrurilor mă face să am toate motivele să fiu sceptic că finalul acestei competiţii va fi recompensat de succes. Sunt mult prea multe rotiţe care se învârt în gol, multe amănunte care se vor dovedi lucruri de esenţă. Ne putem ascunde după deget pe principiul pragmatismului, motivând că de la 1-0 nu am făcut decât să fim inteligenţi şi, precum în Champions League, să folosim arma contraatacului. Prostii! Astra nu este Braga sau Galatasaray. Hora şi Bjelanovici nu sunt Sougou si Bastos, sunt ca diferenţa dintre un buton de “Pause” şi unul de “Play”. Haideţi să admitem adevărul: CFR-ul a rupt liniile, nu e vorba de inteligenţă ci de neputinţă mascată de noroc. Nu dor atât ocaziile avute de giurgiuveni, până la urmă nu foarte numeroase, ci dominarea teritorială şi de posesie a acestora, felul în care ne-au îngrămădit în careu, cum s-au strecurat la fiecare acţiune dincolo de mijlocaşii noştri la închidere, cum s-a lăsat totul pe seama fundaşilor.

Nici măcar nu e meritul adversarilor pentru dezastrul ăsta, ci vina noastră pentru că am reuşit să ne punem singuri piedică. Aş vrea să ştiu după ce principiu s-a judecat lăsarea lui Gabi Mureşan în afara lotului la acest meci esenţial pentru finalul de sezon. Pedeapsă pentru greşeala din tur? Atunci, la câte greşeli au comis toţi jucătorii noştri în acest retur, cred că acum ar fi trebuit să apărem doar cu juniorii. Să fie mai degrabă în cazul lui Mureşan ambiţia de a ne debarasa de el, de a-i forţa plecarea? Ordin din lojă peste capul antrenorului sau o idee “creaţă” a acestuia din urmă – mă îndoiesc de această posibilitate? Cum ar fi, uite aşa, cu Mureşan în afara lotului am ajuns ca la pauză să apelăm la soluţii de criză, să-l folosim iarăşi pe Sepsi pe post de închizător. De-abia atunci s-au mai închis rănile. Muniru şi Sare nu se cunosc, nu se coordonează şi, dacă nu-s nici în formă atunci e jale. În plus, Muniru nici nu e omul de pus în faţa careului, nu are deprinderile unui om de apărare. Panica din prima repriză li s-a datorat în mare măsură, din cauza proastei lor poziţionări, a felului în care nu gândeau şi nu înţelegeau jocul. Apoi, conştienţi de propria lor neputinţă transformată în teamă s-au retras şi mai mult lângă fundaşi, moment în care s-a pierdut total jocul de posesie. Nici în cea mai neagră zi a lui Mureşan nu cred că ar fi fost atât de firav, atât de naiv şi atât de spulberat de valul adversarilor. Gaura cea mai mare din echipă a provenit de acolo, de la mijlocul nostru. Da, cu un asemenea hal am reuşit acum să scăpăm teferi cu Astra, o formaţie fără staruri autohtone ci doar cu câţiva care se cred vedete. Însă, în niciun chip nu văd cum am putea în aceeaşi manieră trece de Petrolul sau, de ce nu, cum am putea învinge pe U Cluj. Derby-ul Clujului chiar dacă nu are vreo cupă pe masă are totuşi valoare de trofeu pentru noi. Cu Muniru pe post de jalon şi cu Sare neimplicându-se (e o fază simptomatică pe final de primă repriză când Sare privea senin şi neimplicat cum Budescu trage pe lângă poartă) nu vom avea zile bune în continuare.

Meritoriu pentru Trică este că a sesizat imposibilitatea de a continua aşa şi chiar la pauză a mutat cu disperare, Sepsi rezolvând mai multe probleme deodată, însă nu pe toate. Apoi, pe final de meci, tot antrenorul a mai făcut o mutare de autobază, cu Maftei în locul lui Bjelanovici, asta ca să înţelegem clar cât a fost victorie şi cât calificare trasă cu dinţii de CFR. Avem motive să spunem că am fost norocoşi. Asta fiindcă devierile şuturilor au nimerit exact pe zona lui Felgueiras sau că cele două gafe uriaşe ale lui Cadu şi altele de poziţionare (unde Piccolo îi este complice) nu s-au transformat în gol. Linia de fundaşi a făcut în general lucruri bune, dar a şi avut o sumă de erori greu de înţeles. Mă refer la prima repriză când, la o centrare de pe stânga, Cadu era foarte aproape să îşi dea autogol, asta deşi Felgueiras era evident pe traiectorie şi, după gestica ulterioară se vede că îi striga s-o lase. Vă reamintesc, portarul este obligatoriu liderul în careu şi nimeni nu are voie să-i iasă din cuvânt. Să mai amintim şi de a doua repriză când tot Cadu i-a pasat prosteşte portarului nostru deşi acesta era încă la pământ, obligându-l la o degajare pripită, la limită. Astea sunt gesturi de fundaş de 31 de ani sau de om depăşit de evenimente? Sigur ne-a stat inima în loc la cele 2 mari ratări ale lui Fatai, cel care ne-a dat în trecut atâtea goluri. Două lovituri de cap, la două centrări din dreapta ale lui Budescu. Unde era Ivo Pinto acolo şi, mai ales, ce păzeau Cadu şi Piccolo (el măcar era în zona unui alt adversar)? În condiţii normale, acolo se producea egalare. Şi, la cum arăta exprimarea în teren, cred că ar fi urmat încă 30 de minute de foc. Aşadar faptul că am ţinut de scor şi că am reuşit să facem chiar 2-0 nu poate fi rodul pragmatismului. Pragmatism nu este atunci când la duel stai cu pieptul gol aşteptând ca adversarul să tragă şi să rateze.

Au fost şi lucruri bune, bineînţeles. Am obosit de câte ori îl laud pe Deac, dar o voi face şi acum. Assist la ultimul gol, precum şi încă vreo câteva ruperi de ritm remarcabile. Nu uit faza din a doua repriză când a deviat cu călcâiul pe linia de 6 metri din careul Astrei. A surprins acolo pe toată lumea, dar, parcă nu este acceptabil ca şi atacanţii noştri să doarmă. Cipri şi Rui Pedro sunt singurii care trag la căruţă acum. Hora? A dat gol, un moment esenţial, bravo lui, dar după aceea a fost înduioşător de absent, în atac dar şi în apărare. Probabil considera că şi-a făcut norma. Golul i se cuvine, pentru felul în care a speculat clipa şi cum a vârât mingea în plasă, dar acea situaţie mi-a adus aminte mai mult despre “destinul familie Lung”. Un gol tipic pentru Silviu Lung Senior sau pentru Tibi – portar excelenţi la vremea lor, dar cu momente de scurt-circuit din cauza poziţionării, a raţionării fazei. Sunt sigur că la primul gol Silviu Lung Jr. era convins că deja se află suficient în afara cadrului porţii. Cât despre golul lui Valente, repet ceea ce ziceam la început, când nu se uitase încă golul său din Supercupă; Diogo a stat la noi un sezon întreg şi nimeni nu s-a prins că, poate, numărul 10 de pe tricou îl reprezintă şi în teren: ştie să paseze scurt şi inteligent, are execuţie din zona centrală, nu are viteză dar poate că nici nu-i trebuie, poate fi într-un fel un De Zerbi, de ce, pe ce motiv l-am irosit pe benzi? Gândirea conformistă nu produce decât, cel mult, valoarea maxim scontată. Pentru mai mult e nevoie de idee, de inovaţie, iar în acest sezon CFR-ul chiar avea nevoie în multe momente de mult mai mult.

Să vorbim despre arbitraj? De ce? Fiindcă aşa opinează televiziunile? Ei singuri trag o linie de offside la picioarele jucătorilor, toţi sunt la linia aia, doar că jucătorii mai au şi corpuri:  unii ies la offside, iar atacanţii intră acolo. Aşadar să facem şi din ţânţarii ăştia armăsari? Haţegan şi asistenţii săi sunt vinovaţi doar fiindcă n-au dat 25-50% gazdelor, cât probabil ar fi solicitat ei…

Sincer, nu-mi place descătuşarea de bucurie care pare că a cuprins echipa. Sper că-i doar teatrală, de faţadă, fiindcă altfel treaba asta nu-i de bun augur. Nu s-a câştigat nimic major, problemele sunt mari, persistă şi sper că sunt pe deplin conştientizate. Suntem încă în valuri mari, mai avem încă 2 în campionat care să ne sperie suficient cât să înţelegem măcar ceva din ceea ce se întâmplă şi să ne ţinem bine în Finala Cupei. Avem nevoie de foarte multă vigoare la vâsle şi de măiestrie la cârmă pentru a nu răsturna barca definitiv tocmai acum.

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(116) Readers Comments

 1. koppandiz
  Thursday, 23 May, 2013 at 23:19

  Scurt si la object, cu observatii corecte! Asa gandesc si eu despre acest joc si situatia actuala. Multumesc, felicitari!

 2. Cata
  Thursday, 23 May, 2013 at 23:37

  Articol corect, si primele 3 paragrafe geniale! :)) Lipsa lui Muresan ma nelinisteste si pe mine din ce in ce mai mult. Un mijloc cu Muresan si Godemeche ar fi tinut piept cu usurinta anemicilor de la Astra. Godemeche ar fi tinut apararea, si Muresan ar fi urcat si in atac, si ar fi dat si niste pase destepte catre Deac sau Rui Pedro. Sau poate Muresan si Vass. Pana si Celestino cred ca s-ar fi descurcat mai bine decat Muniru in meciul asta! Daca conducerea vrea sa-l indeparteze fortat pe Muresan de echipa, e GRAV.

  • albusibiu
   Friday, 24 May, 2013 at 10:49

   Nu cred de obicei in zvonuri de presa, dar stiu sa inteleg anumite gesturi din jurul unei persoane. Iar acestea arata clar ca Muri este batjocorit de catre conducere. Si incercarea de a "trage in piept" un jucator care s-a sacrificat pentru club este tot o batjocura.

   • Cata
    Friday, 24 May, 2013 at 14:46

    Poate s-ar impune sa faca galeria un gest de solidaritate cu Gabi Muresan. Un banner la finala, o discutie cu Iuliu Muresan, ceva...

 3. 7burg
  Friday, 24 May, 2013 at 00:39

  Un meci pe care trebuia sa-l castigam, caci avem cativa jucatori de valoare si cu experienta mare. Unii jucatorii sunt pe langa, dar nu ai ce sa le faci, asta e, noroc ca mai sunt 3 jocuri si gata sezonul...sa vina vacanta..:)) Am jucat ok, mijlocasii defensivi au fost pe langa in acest meci....Cred ca asta inseamna ca Muresan urmeaza sa fie vandut la vara....N-am inteles de ce Sasa nu a fost schimbat prin minutul 60, caci abia mai alerga, iar daca tot stateam in careul nostru, trebuia introdus un atacant de viteza, iar pe banca era Ronny, care putea sa joace 30'. Comentatorii au fost penibili, dar ii inteleg, s-a dus idolul lor la zdup si le titie curul ca se duce si echipa lor in B..au dreptate, peste 2-3 ani o sa ajunga in B...in Grecia 8 echipe nu au luat licenta !!! Doar echipele cu manageri buni o sa supravietuiasca, restul in B.... In afara de celebrele strigari "ROMANIA" , "HOTII", a mai aparut una... "OIER" .....au dreptate aici si girgiuvenii.. in Romania sunt hoti si unul e la zdup :))... am auzit prin min 60 cum unii ii strigau numele oierului !!! WTF, chiar asa de jos a ajuns lumea ?...... Din pacate da :( nu mai gandim deloc, dar deloc.. locul infractorilor e la zdup, fara alte comentarii...... Cititi ca e super tare si razi cu lacrimi: kamikaze

  • albusibiu
   Friday, 24 May, 2013 at 10:50

   Chestia cu "Becali" n-am auzit-o suficient de clar, de asta nu scriu nimic despre ea. Am auzit insa ca s-ar fi strigat. Acolo (in galeria celor de la Giurgiu, caci nu putem generaliza pt tot stadionul) si la penitenciarul Rahova. Sa fie acelasi mediu social?

  • thedarkside
   Friday, 24 May, 2013 at 13:04

   In fiecare vara e vandut saracu' Muresan de vreo trei ani incoace, dar nimeni nu-l vrea. De ce nu-l pot lasa sa se pensioneze de la CFR cum au procedat cu Panin, Cadu... Inca vreo doi ani ne-ar mai putea ajuta...

 4. CJ-07-CFR
  Friday, 24 May, 2013 at 01:46

  La colaje foto... ca de obicei: AlbuSB mai trebuie să învețe de la mine... :) Însă la text n-am ce băga de vină. Omul nostru a revenit la articolele inspirate, obiective, cu degete bine puse pe răni. „Pragmatism nu este atunci când la duel stai cu pieptul gol aşteptând ca adversarul să tragă şi să rateze.” Foarte adevărat! Păi ce să așteptăm de la Trică, să antreneze norocul? Sunt curios cum o să abordăm meciul din campionat cu Astra. Dacă-l tragem la copiatorul Xerox după cel din Cupă, s-ar putea ca scorul să nu ne mai placă la final. Nu că un eventual 2-4, 2-5 ne-ar strica! În situația actuală, orice șut în fund și pumn în barbă ne poate folosi pentru construirea viitorului. Chiar de la 0, dacă e nevoie (se zvonește că Felgueiras și Ivo Pinto s-ar duce și ei). Închei cu un călduros Free Willy!

  • albusibiu
   Friday, 24 May, 2013 at 10:57

   Ar fi frumos sa facem macar un egal (obisnuit deja) duminica. Ar fi vreo cativa care si-a inghiti vorbele de blat, de schimb la schimb, vorbe care oricum nu se bazeaza din logica: Astra cu o calificare acum era sigura deja de loc de Europa League. Asa, din campionat, chiar daca le dam noi meciul, mai au mult de tras. Nu cred ca e cineva chiar atat de fraier incat sa faca un schimb atat de nerentabil.

 5. fotbalS
  Friday, 24 May, 2013 at 02:17

  la prima vedere se pare ca mergeti ca mielul la taiere in finala cupei

  • caneto
   Friday, 24 May, 2013 at 09:30

   Asa ne-am dus si la Ploiesti pentru meciul de campionat si s-a terminat 1-1, iar in ultima jumatate de ora ploiestenii aveau o singura grija, sa nu li se vada morcovul de sub sort.

  • Mihai BM
   Friday, 24 May, 2013 at 10:07

   Sper ca automatismul verbal cu mielul nu-i o deformatie profesionala datorata staulului. In rest, pentru a fi in topic zic:` Asinul moare de drum lung iar mai putin inteligentul de grija CFR-ului! Hai CFR!!! (apud Kiruj. po.cit. toate pag.)

  • albusibiu
   Friday, 24 May, 2013 at 10:55

   Mergem ca o formatie care are deja 8 trofee luate. Petrolul nu e peste CFR, iar meciurile directe din campionat au aratat asta. Cel mai periculos adversar pt CFR este exact CFR-ul, fiindca vad cum meci de meci ne punem singuri zeci de piedici in cele mai diverse moduri posibile. Totusi, Finala de Cupa e doar un meci care poate vira in orice directie. Nu e descurajare, doar ca desi CFR-ul are lot considerabil mai valoros decat Petrolul eu nu o vad acum favorita.

 6. levente
  Friday, 24 May, 2013 at 02:29

  Dupa acest meci cel mai important lucru este ca am ajuns in finala. Legat de finala un lucru ma face optimist o sa fie o atmosfera ca si cum am juca in deplasare, dupa cum a jucat echipa in 2013 ca sa avem sanse de castig acest lucru pare sa fie un avantaj. Legat de lotul deplasat pentru acest meci nu pot intelege un lucru: cum poti lasa in lot doi mijlocasi defensivi(Muniru-nu rezista un meci intreg, Sare recent refacut dupa accidentare), sa joci si cu ambii titulari, cei care ar mai avea in fisa postului mijlocas defensiv din lot Vass, Muresan, Godmech, Celestino, pe toti sa-i lasi inafara lotului, doar poti improviza cu Sepsi sau Maftei, si dupa ne miram ca nu dau acelasi randament ca cei la care ii apare in fisa postului. In acest meci daca se putea face schimbare post pe post, sau de la inceput era alt cuplu de mijlocasi defensivi Astralii nu aveau ocaziile acestea uluitoare, acest lucru este un punct negru pentru Trica, deoarece stia ca acolo trebuie sa faca modificare, dar rezerva pe acest post nu a avut.(Sepsi a jucat acceptabil, dar cu Muri, sau Vass era altceva). Sincer mie groaza de cele doua meciuri din campionat, o sa fie o lehamite pe teren, sper doar sa vad jucatorii tineri la lucru, pe Paun, Szilard, Carter, sa vedem ce pot si ei. Eu cred ca cu tinerii acestia nu ar fi lehamitea in teren, ar da sufletul sa poata juca cat mai mult sa impresioneze,... Si chiar daca echipa pierde ar fi mai usor de digerat, ar fi mai usor sa iesi cu capul sus zicand ca uite vin jucatori tineri din propria pepiniera, se dau niste sperante pentru viitor, se poate vedea exact care este de tinut si care nu,.... Pentru meciul cu Astra si U as folosi urmatorul lot: Felgueiras-Pinto,Cadu,Piccolo,Camora-Muri,Vass-Paun,Szilard,Valente(Deac)-Carter, rezerve:Man,Rada,Sepsi,Deac(Valente),Rui Pedro, Sare,Bus. Sincer nu ma intereseaza rezultatul celor doua meciuri(nici macar cu U), si macar am vedea cum se comporta pustii de viitor in meciuri oficiale(trebuia incercat mai demult), chiar sub presiune la meciul cu U, poate avem o surpriza placuta. Daca tot ii lasam in lot, dar inafara echipei, se pierd din pacate, de aceea acest retur ar fi fost excelent sa-i vedem la lucru cu bune si rele, ar fi fost mai usor de iertat greselile lor, decat la jucatorii care au primit nenumarate sanse, si nu vezi nimic la ei.

  • caneto
   Friday, 24 May, 2013 at 09:34

   Am o banuiala ca Felgueiras nu va apara decat in finala, deci l-ai uitat pe Stancioiu pentru meciurile cu Astra si U. :) Parca am citit undeva ca Carter a plecat de la CFR inapoi la Genova.

  • albusibiu
   Friday, 24 May, 2013 at 11:00

   Meciul cu U chiar ma intereseaza. Sunt 40 de ani fara infrangere in fata lor in Liga I si ar fi mare pacat ca, tocmai acum, cand sunt pe duca, sa le dam acest aplomb. Trebuie sa ii facem sa-si simta inmormantarea, merita acest efort din partea noastra.

 7. fotbalfan
  Friday, 24 May, 2013 at 04:38

  e vraiste mare la echipa, e mult de lucru si de reconstruit. trebuie adusi jucatori buni si ft buni si, cel mai important, un antrenor care stie meserie. lasarea lui muresan in afara lotului si insistenta aceasta tampita cu muniru (are ceva potential insa nu cred ca are loc la cfr nici macar anul viitor, sa-l fortezi titular acum arata incapatanare si prostie. legat de baiatul asta, ca sa vedeti unde ii este nivelul, va zic o faza vazuta din tribuna la meciul cu oile: pe langa faptul ca si la acest meci ca si la altele il ajuta colegii cu pozitionarea, efectiv ii arata cu degetul unde ar trebui sa stea la anumite faze, in minutele de prelungire muniru a avut crampe musculare si camora i-a aratat cum sa-si intinda muschiul, prinzandu-se de varful bocancului. daca baietii din grupul traore au avut nevoie "sa invete sa se spele pe dinti" (i.muresan) ce ne face sa credem ca muniru nu are si el nevoie de un stagiu la echipa a 2a sau, in lipsa acesteia din primele esaloane, la un imprumut? omul are nevoie sa invete lucruri bazale si pe urma sa fie aruncat titular la cfr. ) arata ca loja antreneaza si face echipa la cfr. daca oamenii de acolo au impresia ca stiu mai mult decat profesionistii atunci e bai. amintiti-va primele transferuri portugheze si transferurile de peste 1-2 sezoane. cand e de laudat laudam insa si criticam cand e de criticat. daca stana va avea o cadere si pe plan sportiv odata cu inchiderea idolului lor si noi ratam si acest moment sa devenim nr 1 in ro ca forta atunci nici nu se merita sa mai comentam. in continuare comentatorii (am facut greseala sa ma uit la meci cu sonor) sunt de-a dreptul jenanti, asa partinire si atata ura impotriva unei echipe nu am intalnit nicaieri. satenii de la dunare sunt, parca, clonati si pe alte stadioane, inclusiv la vecinii nostri bolovanosi, nu-i duce mintea prea mult, nu le plang de mila doar vreau la fotbal sa-i calcam pe grumaz. inchei si eu cu urarea FRY DOLLY!

 8. morero
  Friday, 24 May, 2013 at 07:10

  petrolul, aurul si ardelenii, episodul 1. urmeaza episodul 2 in finala.hai cfr!

 9. kiruj
  Friday, 24 May, 2013 at 08:11

  Da, Alex, cam aşa stau lucrurile....Sunt şi eu indignat de tratamentul aplicat lui G.Mureşan, iar cu Valente o tot repetăm încă din toamnă că trebuie pus la mijloc, în spatele vârfului. Văzând evoluţia mijlocaşilor chiar mi-a fost dor de Godemeche (despre care iarăşi am discutat pe larg la un moment dat în toamnă). Muniru trebuie rodat undeva, aşa cum spune şi fotbalfan, apoi mai vedem, resurse are băiatul. Sare încă nu a revenit complet, în opinia mea. HAI CFR !!!

 10. kiruj
  Friday, 24 May, 2013 at 08:13

  Click aici pt notare ! Pe la ora 8 seara voi opri softul. HAI CFR !!!

 11. andrei
  Friday, 24 May, 2013 at 08:39

  Mda, slab meciul intr-adevar. Am jucat bine in primele 20 de minute pana am dat primul gol, dupa care a fost dezastru pe toate planurile si doar norocul a facut ca sa nu luam un gol care ar fi schimbat complet situatia. Pe de alta parte, adevarul e ca de fiecare data cand am luat un trofeu sau am realizat o calificare, am facut-o cu mult noroc in meciuri capitale in care am jucat prost dar cumva am reusit sa castigam totusi. Unii spun ca norocul trage cu cei puternici, altii ca norocul ti-l faci cu mana ta, altii ca e voia diviniatii, iar altii, ca de exemplu cei din studio-ul Digi de dupa meci, vad norocul nostru ca o exprimare a maturitatii si a experientei. Sincer sa fiu, nici eu nu stiu exact care e varianta corecta, desi vazand cum atacantii Astrei rateaza din toate pozitiile ocazii imense, mi-e greu sa cred ca jucatorii nostri au vreo contributie prea mare. Dar remarc ca de-a lungul anilor am avut mult noroc in jocuri capitale si sper sa ne tina si in finala de cupa. In rest, Muniru pare cam depasit intr-adevar de situatie, ceea ce ma cam surprinde fiindca in pregatirile din iarna arata ca are foarte multa tehnica. Nu stiu daca e vorba de ceva probleme de acomodare, de emotii sau de lipsa unei vieti extrasportive adecvate.

  • albusibiu
   Friday, 24 May, 2013 at 11:07

   Muniru are problema africanilor. Tehnic si fizic stau foarte bine, dar tactic sunt la pamant. Iar in partea defensiva tactica e cea care conteaza poate cel mai mult, de asta e atat de pierdut in spatiu cand vine vorba de recuperarea mingii.

 12. caneto
  Friday, 24 May, 2013 at 08:59

  Albule, iar o fi fost intamplarea la mijloc ca n-am capotat in deplasare? :)

  • albusibiu
   Friday, 24 May, 2013 at 11:04

   Nu stiu cum sa definim Caneto ratarile lui Fatai. Macar una dintre alea 2 lovituri de cap trebuiau sa ii intre in mod normal. Poate ca o fi fost vorba de pregatirea tactica a meciului: "Il lasati pe ala sa dea nemarcat din careu caci el sigur nu marcheaza". Eu am zis ca ma asteptam sa ne calificam, nu insa cu o victorie ci cu un eventual 1-1.

 13. caneto
  Friday, 24 May, 2013 at 09:03

  Prin presa a aparut informatia ca au asistat multi impresari straini la meci. Referitor la mijlocasii defensivi, Godemeche, Obiora si Celestino sunt la final de contract, Vass am inteles ca s-a accidentat usor la un antrenament, G. Muresan are probabil destinatia stabilita deja, asa ca nu au mai ramas de pus in vitrina decat Sare, Muniru si Sepsi. Astept sa vad daca mi se confirma teoria in finala.

  • Cristi
   Friday, 24 May, 2013 at 10:46

   Spui tu ceva... s-ar putea ca Muresan sa fie la conservare sa nu se strice marfa cum am patit-o cu Kapetanos in iarna.Dar ar fi frumos sa vedem primul 11 al plecatilor intr-un meci de adio.

   • cata cata
    Friday, 24 May, 2013 at 13:02

    imi place ideea. Ar trebui sugerata conducerii. Si ar imblanzi relatia cu media ....

  • albusibiu
   Friday, 24 May, 2013 at 11:14

   G. Muresan are mai multe probleme. Din pacate se pare ca informatiile despre el din prosport, care noua ne par zvonuri, au cel putin un sambure de adevar. Daca asa il trateaza conducerea (daca asa isi permite sa trateze conducerea clubului pe oricare jucator de la CFR) atunci inseamna ca nu au moralitate mai mare decat a unor negustori de sclavi.

   • caneto
    Friday, 24 May, 2013 at 11:40

    Imi pare foarte rau de situatia lui Muresan, intotdeauna am sperat, si inca sper, ca isi va incheia cariera la CFR. Pe el si pe Cadu ii consider absolut necesari in mentinerea mentalitatii de invingator in cadrul lotului (chiar cu sincopele din doi in doi ani in campionat :)). O fi avand salar mare, nici al lui Cadu n-o fi mic, totusi nu inteleg de ce apar periodic aceste probleme intre club si G. Muresan. Trebuie sa fie si altceva la mijloc in afara salariului.

    • albusibiu
     Friday, 24 May, 2013 at 13:34

     Sa nu fie cumva si o competitie intre Cadu si Muresan...Banuiesc doar, nu am informatii despre asta. Stiu insa ca in privinta relatiei club-Muri lucrurile se pot negocia, se pot face in mod deschis intre cele doua parti, nu prin sicanari vesnice si nu prin metode smecheresti prin care tu, club, sa-ti tragi in piept un jucator esential care poate chiar merita banii pe care tu singur i-ai dat in contract.

     • Cristi
      Friday, 24 May, 2013 at 14:38

      Eu as vedea lucrurile mult mai pragmatic. CFR este pentru management un business, nu a fost niciodata un secret in asta. Ori intr-un business, toata lumea trebuie sa aiba un beneficiu. Iar la la club exista mai multe modele: 1. Ai potential ca jucator, cistigi foarte bine dar la mmentul oportun trebuie si clubul sa isi faca banii (Sougou) 2. Esti talent si te punem in vitrina si mai vedem noi momentul optim sa facem bani (Felghe). 3. Esti completare la lot, ai sansa sa cistigi aici mai mult decit altundeva in prima divizie pentru ce poti tu livra, stai cuminte si pune osul cind va fi nevoie (Stancioiu) - in paranteze fiind doar niste exemple. La Muresan dealul s-a defectat atunci cind el a refuzat transferul in China, sperind sa stea mai mult la nationala. Daca ar fi confirmat acolo dealul ar fi fost OK pentru ambele parti, jucator si club. Asa ca nu a functionat, clubul ramine cu partea sa din intelegere efectuata (un contract nu tocmai rau) dar jucatorul nu livreaza partea lui de deal. Simplu, pragmatic si fara nici o emotie.

 14. caneto
  Friday, 24 May, 2013 at 09:09

  Eu nu ma pricep, dar Cornel Dinu l-a laudat pe Trica pentru retragerea mijlocasilor de acoperire aproape de linia fundasilor deoarece au inchis spatiile pe centru in fata unor atacanti rapizi. Si-a mai zis niste cuvinte, dar nu le-am inteles. :)

 15. caneto
  Friday, 24 May, 2013 at 09:19

  Eu zic ca avem mai multe sanse cu Petrolul decat cu U. In primul rand, finala nu se joaca la Cluj (mi clar ca sunt si probleme psihologice, pe langa toate celalalte), apoi, alta va fi concentrarea. Sunt curios si cat serios va fi abordat meciul cu U, ce jucatori vor fi menajati pentru finala.

  • tgv cluj
   Friday, 24 May, 2013 at 11:43

   Daca tot avem atatea probleme cu meciurile de pe teren propriu, eu i-as propune lui Paszkany ca toate partidele de acasa sa fie jucate ... in deplasare si nu oriunde, ci chiar la ... Satu-Mare. :) Aici nu e ca la Cluj, pofta de fotbal exista din belsug dupa atatia ani de seceta prin diviziile C si D :) si nu trebuie decat sa vina sa ne faca un stadion decent acum cu ocazia promovarii Olimpiei in B. Mai mult, i-as mai propune lui AP si un altfel de parteneriat cu echipa orasului meu, in sensul ca absolut toate ''rebuturile'' din lot, gen : Hora, Godemeche,Nuno Diogo si Claro (sper ca nu si Velayos), :) Celestino, Obiora, Nicoara ... sa nu fie mutate pana la Budapesta, ci sa fie cedate sub forma de imprumut la noi pentru a fi sub atenta lor supraveghere. Cu aceste rebuturi si cu lotul cu care am promovat in B, eu sunt sigur ca am obtine la pas repromovarea si in prima divizie, unde am deveni satelitul ''franei'' in prima liga (ce, numai altii au voie sa aiba sateliti ?) si unde am putea creste viitori campioni ai Romaniei, pentru a le arata tuturor ca tineri jucatori de valoare exista nu numai in sud-est, ci si la granita de nord-vest a tarii. :) In cazul in care parteneriatul ar avea loc, eu si mai ales florinaccio, expertul Tribunei in fotbalul mic :) v-am tine la curent cu evolutia rebuturilor din lotul Olimpiei CFR Satu-Mare in primul sezon, cel de B, iar dupa promovarea in A, eu va garantez ca Satmarul nu s-ar da la o parte nici de la un loc de Europa League, ba mai mult, o astfel de clasare ar fi primita aici chiar cu mult entuziasm, cu stadionul arhiplin. :) P.S. Daca vi se pare ca-i cer prea mult lui Arpi, va voi spune ca pentru el nu ar fi decat o reparatie morala fata de echipa orasului meu natal si fata de suporterii ei care au avut atatea de patimit prin esaloanele inferioare, si asta numai din pricina lui. Acesti suporteri patimasi ai satmarului nici acum nu-i pot trece cu vederea ''blatul'' facut in penultima etapa la Satu-Mare in anul promovarii CFR-ului in A, atunci cand doar dupa parerea lor : Tili-gol, Anca, Turcu, Bozdog si toti ceilalti numai asa ar fi putut trece de galben-albastrii care stateau pe atunci doar in sclipirile lui Robi ''Rooney'' Roszel.

 16. caneto
  Friday, 24 May, 2013 at 09:22

  Vad ca esti pornit rau pe Cadu :), l-ai pus serios sub lupa, evidentiand doar drobul de sare :), ca ce se intampla daca unul sau altul nu rata. :) Era normal sa apara si ezitari, doar tu ai spus mai sus “cum s-a lăsat totul pe seama fundaşilor”. Dar nici intr-un caz nu-s de acord ca a fost depasit de evenimente.

  • albusibiu
   Friday, 24 May, 2013 at 11:12

   Eu nu zic ca n-au facut si lucruri bune fundasii. Ba chiar foarte multe. Intr-adevar, il urmaresc cu atentie pe Cadu, tocmai fiindca l-am luat la ochi dupa ultimele gafe. Explica-mi totusi cum un fundas isi permite sa nu asculte de portar. La ambele faze invocate de mine Felgueiras i-a tinut morala acolo, pe teren. Cat despre loviturile de cap ale lui Fatai, uita-te unde erau fundasii nostri pe-acolo. Zau ca-i alarmant.

   • caneto
    Friday, 24 May, 2013 at 11:22

    Felgueiras tine intotdeauna morala oricui dupa orice faza scursa. :) Cred ca e vorba mai mult de incurajari reciproce si descarcare de tensiune. :) La loviturile de cap ale lui Fatai, nu ma deranjeaza intr-atat pozitionarea fundasilor nostri, cat ciuda pe care o am ca in careul nostru ploua intr-una cu centrari perfecte (vezi si golul Chiajnei), iar Deac al nostru nu reuseste din 73 de incercari una buna. :)

    • kiruj
     Saturday, 25 May, 2013 at 00:01

     De unde ai scos acest "73" ? Spune-mi repede, că mă enervez...HAI CFR !!!

     • caneto
      Saturday, 25 May, 2013 at 09:48

      Credeam ca e evident. La 5 meciuri cu o medie de 15 centrari/meci, din care scadem radical din 4 (numarul situatiilor cand a radiculizat apararea adversa, dar n-o mai vrut sa centreze) ne da fix 73.

      • kiruj
       Saturday, 25 May, 2013 at 10:30

       Acum e clar...M-ai liniştit, ca de fiecare dată...De-acum încolo, poţi să bagi orice cifră, orice procent, te voi susţine până-n pânzele albe...HAI CFR !!!

 17. Aloha
  Friday, 24 May, 2013 at 09:32

  Sincer, pe mine m-a deranjat foarte mult faptul ca nu am fost in stare nici macar sa jucam pe contraatac. Dupa recuperarea mingii in propria jumatate, aceasta se bubuia in fata, doar sa scape de ea. Cu parere de rau trebuie sa spun ca Trica nu e antrenor..

 18. kiruj
  Friday, 24 May, 2013 at 09:53

  click aici pt.note !!!

 19. tgv cluj
  Friday, 24 May, 2013 at 10:26

  Sincer, la meciul asta cu giurgiuvenii nu am avut prea mari emotii in privinta calificarii si asta pentru ca stiam ca meciurile decisive pentru club pot fi tratate cu maxima seriozitate de baietii nostri. E drept insa ca nu am vazut meciul decat de la golul lui Hora iar atunci zarurile erau in mare masura aruncate deja, fazele acelea mai controversate din debutul partidei nereusind sa le vad nici pana acum. // Nu pot sa nu ma amuze acuzele de blat ale unor asa zisi specialisti de la noi. Vasazica, noi am fi fost lasati sa accedem in finala cupei pentru a sta ''capra'' dupa numai cateva zile in campionat, pe acelasi teren si in fata aceluiasi partener de joc. Pai, dragi specialisti, o calificare a CFR-ului in finala Cupei Romaniei nu face decat sa ingreuneze si mai mult misiunea astralilor in campionat. Acestia, chiar si in cazul unei partide amicale in meciul de duminica tot ar fi foarte nesiguri de calificarea in cupele europene, in ultima etapa ei avand meci direct cu Pandurii, o alta contracandidata la podium, si inca pe terenul gorjenilor. Ei, un meci egal acolo ar echivala cu un loc 4 in campionat, loc care in conditiile date (cu CFR Cluj prezenta in ultimul act al cupei) e total nesigur pentru accederea lor in cupe. Deci, la ce atatea calcule, atata bataie de cap si emotii pana in ultimul minut al ultimei etape, cand o amarata de victorie cu ''frana'' iti asigura prezenta in finala si implicit calificarea in preliminariile Europa League, scutindu-te de orice emotie pe final de campionat, si mai mult, dandu-ti posibilitatea de a juca prima finala de Cupa Romaniei din istoria ta, pe care ar fi foarte posibil sa o si castigi ? // Cu toate greselile din trecut ale lui Muri, care ma scoteau din sarite si pe mine adeseori, tot imi pare rau de el. Momentan Gabi este de departe cel mai bun pe postul lui si este si un adevarat simbol al echipei noastre. Sper ca in viitorul apropiat, adica pana la incheierea campionatului, sa se ajunga la un consens cu el si sa il vad titular in finala cupei cu Petrolul pentru ca intr-adevar avem nevoie de experienta lui pe Arena Nationala, un stadion ce ne va fi total ostil si la acest meci. // In privinta 5telei eu zic ca, paradoxal, cu Gigi la puscarie ea poate deveni chiar mai puternica, deoarece oierul nu se va mai ocupa in mod direct de fraiele echipei si nu-si va mai putea mustrului la tv propriii jucatori, ceea ce e in dezavantajul nostru. Conditia ca 5teluta sa fie o nuca cel putin la fel de tare si in viitor e ca puscariasul sa poata pompa in continuare bani in transferuri si sa-si poata mentine si de acum incolo prezentele relatii de cumetrii din liga lui Mitica. Ramane de vazut daca jiji va mai reusi sa faca aceste lucruri si de la parnaie si vorba lui kiruj, mai ramane de vazut si daca f.c. stana va intra in grupele Champions League la toamna. De fapt, eu zic ca aici se joaca tot viitorul imediat al 5telei, in preliminariile Champions League. O patrundere in grupele acestei competitii ar aduce si un venit colosal clubului atat din banii primiti de la UEFA cat si din cei rezultati din vanzarea biletelor si a jucatorilor a caror cota in mod cert va creste si ea, iar acesti bani ar fi mana cereasca primita de oier direct in inchisoare. Sa vedem daca va fi sau nu asa. Hai CFR !

 20. IQ
  Friday, 24 May, 2013 at 11:51

  Corecta analiza.Ne-am intors la "reteta succesului" din perioada andone,toata echipa cu fundul in poarta,ne rugam ca Mario sa scoata ce e pe spatiul portii,iar adversarii sa rateze in nestire.In plus sa si gafeze in aparare,ca noi nu putem(stim)sa atacam.La sfarsit vom decreta ca avem o echipa matura,pragmatica,un lot numeros si echilibrat valoric,un adevarat strateg pe banca tehnica etc.Daca in Ch.League existau unele circumstante atenuante,pe plan intern o asemenea abordare 70 de min. din 90 mi se pare jenanta.Uneori ne iese si ne imbatam cu apa rece,spunand ca salvam sezonul,ca echipa are valoare si singura problema e lipsa de motivatie si accidentarile bla,bla,bla..Realitatea calitatii fotbalului practicat e data de cifrele meciurilor jucate acasa ,adica acolo unde trebuie sa stii ,sa construiesti,sa ataci ,sa finalizezi,respectiv sa blochezi atacurile adverse.In retur linia de clasament este 7jocuri 0(zero)victorii 3 egaluri 4 infrangeri,golaveraj 4-9.Personal consider meciul cu concitadinii mai important decat finala cupei.Daca nu vom invinge vom stabili un record incredibil :prima campioana care nu are o victorie acasa intr-un intreg retur.Iar daca pierdem ,alt record:invinsi dupa 40 de ani in derby-ul local de o echipa, culmea, falimentara.In ceea ce priveste finala cupei,cu asemenea joc,depindem de forma lui Mario si mai ales de noroc...Acesta se poate intoarce insa impotriva ta si atunci s-ar putea sa ne para rau c-am ajuns in finala.Indiferent de deznodamant singura solutie viabila pt.a avea sanse la titlu in sezonul urmator este reconstruirea echipei cu jucatori de valoare...ramane de vazut daca vom sti sa profitam de conjunctura oferita de problemele stelei

 21. Barox
  Friday, 24 May, 2013 at 14:11

  Imi pare foarte rau de ce i se intampla lui Muresan, sper sa isi gaseasca o echipe sa plece cat mai repede decat sa fie batjocorit in asemenea hal. Se pare ca Godemeche e in atentia lui Monaco si Evian. Sa nu ne para rau ca l-am avut in curte si l-am tinut in afara lotului, a fost prima optiune in cupele europene iar cu Astra sa nu avem un mijlocas defensiv de meserie pe banca. Incep sa imi pun unele intrebari in legatura cu Trica. Daca facem o paralela cu antrenorul adversarei din finala cupei, care l-a scos pe Walter afara din vestiar, al nostru executa ordinele imparatesti, precum se intampla la Steaua inainte de Reghe.

 22. 7burg
  Friday, 24 May, 2013 at 15:36

  Probleme cu banii la CFR? Mario s-a suparat rau! link

  • CJ-07-CFR
   Friday, 24 May, 2013 at 17:22

   Da de unde! Uite, vezi mercenarul?! L-ai luat de pe drumuri, l-ai făcut cel mai bun portar de la CFR și din grupele UCL și care-i recunoștința? Își cere cu nesimțire drepturile, vocal, fără măcar să mai aștepte câteva luni de zile.

   • Ioan Dacid
    Friday, 24 May, 2013 at 21:50

    wtf? Felgue are dreptate, a semnat un contract ce merita respectat. Ce a gresit asa de grav incat sa fie considerat mercenar?

    • Cristi
     Friday, 24 May, 2013 at 23:25

     Orice contract de baza trebuie respectat. Daca banii vin in etape, asa trebuie trecute transele de plati in contracte. Dar banii trebuie sa vina la timp.

  • Cristi
   Friday, 24 May, 2013 at 17:42

   .sa intelegem ca pleaca la vara ?

  • Since1907
   Friday, 24 May, 2013 at 20:27

   Am ramas masca la imaginile cu portarul CFRului.Asa ceva nu s-a mai intamplat la nici o echipa din Liga I,oricat de penala s-ar numi ea dar iata ca tocmai la noi.Chiar credeam ca la noi e altfel..trist.Felgueiras sigur a semnat cu ceva echipa de afara,altfel ar trebui sa fii chiar nebun sa faci asa ceva,probabil mesajul si urletul transmis a fost mai mult pentru soarta colegilor lui.

  • dan dan
   Friday, 24 May, 2013 at 21:03

   Felgueiras este singurul jucator din lotul actual care chiar merita sa fie platit la zi !!! Restul, merita cu varf si indesat sa aiba restante salariale luand in considerare cate puncte au facut in acest retur! Ei si-au batut joc de fotbal in acest an, si Arpi nu a stat deasupra tunelului strigand: "faceti puncte, baaa!!! mai bateti si voi pe cineva, baaa!!!"

  • caneto
   Saturday, 25 May, 2013 at 07:19

   Eu sunt mai impaciuitor de felul meu. Nu cred nici in balaurul Paszkany, nici in Croitorasul cel Viteaz Felgueiras. In primul rand, nimeni nu-si ia riscul sa i se sparga unul din bibelourile de pret. Banuiesc ca exista o intelegere pentru termenele de plata ale drepturilor jucatorilor, cu clauze aferente. La fotbalisti nu-i ca la muritorii de rand cu chenzina in 15 si 30 a lunii. Probabil Paszkany, inainte de meci, sau dupa o gherla de pe teren propriu, a incercat sa motiveze jucatorii (sau i-a amenitat) ca nu-si vad banii decat daca elimina Astra, iar Felgueiras s-a eliberat de tensiunea meciului in acest mod. Sau mai stii, poate l-a vazut pe Copos prin tunel si a vrut sa fie solidar cu jucatorii Rapidului. :)

 23. fotbalfan
  Friday, 24 May, 2013 at 15:37

  am aflat si eu de la altii: presa germana a scris ca muniru este dorit de freiburg.

  • Cristi
   Friday, 24 May, 2013 at 16:24

   Daca s-ar concretiza, conducatorii nostri ar putea face un deal foarte bun! Freiburg este cunoscut ca un club care formeaza jucatori tineri. Nu au multi bani, de obicei investesc doar citeva sute de mii de euro intr-un jucator nou. Asadar daca e sa fie ceva concret, fie va fi un imprumut, fie o coprorietate.

 24. kiruj
  Friday, 24 May, 2013 at 19:54

  Am închis "robinetul" la notare, tabelul este reactualizat ! O medie f.bună a echipei (6.7, obţinută doar de 4-5 ori în campionat şi în Cupă, mai des în CL...). Au notat 37 de "profesori" (a revenit şi pofta de joc cu această victorie...), nota maximă fiind obţinută de Felghe (8.7), iar cea mai mică de către Maftei (5.3). Interesant este, că din cei 14 jucători notaţi, 13 au note peste 6.0 (sau egal). HAI CFR !!!

 25. kiruj
  Friday, 24 May, 2013 at 21:16

  Victoria de la Giurgiu a ridicat câteva întrebări interesante aici, pe Tribuna CFR ("probabil cel mai bun blog de suporteri din România", să-l parafrazez pe ăla...), aşa că voi încerca şi eu să-mi expun părerea: 1 - Despre posibilul blat: cu toate că am o imaginaţie (şi - din păcate - şi o experienţă) bogată în acest sens, de această dată chiar nu există nicio logică pentru aşa ceva. Mai mulţi tribunişti au subliniat (corect) acest aspect, e un nonsens să dai "vrabia din mână pe cioara de pe gard". Am văzut atât frustrarea celor de la Astra, cât şi bucuria băieţilor noştrii (ce părea sinceră). Dacă cumva - totuşi - a fost o regie, ea poate candida cu şanse reale la Oscarul aranjamentelor... Dar nu cred, aşa cum nu cred cu "mare intensitate" nici în posibilele aranjamente din meciurile "suspecte" de-acasă cu Severinul şi cu Chiajna; e drept, la primul îmi păstrez nişte "procente" de probabilitate, cu toate că logică excesivă nu există nici acolo, aşa cum (bine) a argumentat Albu. 2 - Despre G.Mureşan: nu cunosc - probabil - multe dedesubturi, dar Gabi nu merită nicicum acest tratament. Dintotdeauna am fost militantul ideii că noua echipă CFR (şi cele 8 trofee obţinute, deocamdată...) au la bază această osatură "Cadu-Mureşan", de tip defensiv bine organizat (cu prelungire în contraatac), argument ultra-suficient pentru a-l trata altfel pe Gabi. Acest băiat liniştit mi s-a părut tot timpul unul modest, de bun simţ, care a obţinut tot ce a obţinut prin muncă, muncă şi iarăşi muncă... Nu şi-a arogat niciodată roluri de lider al vestiarului, de "pianist" nici atât, este de altă construcţie decât Cadu (lider de vestiar, antrenor din teren, motivator, câine de pază). Am impresia că conducerea noastră nu simte necesitatea de-a respecta posibilele legende ale echipei (vezi debarasarea de Peralta, de ex.), viteza excesivă în care se conduce echipa spre noi culmi nu permite opriri pe parcările din autostradă... 3 - Cadu: da, s-a simţit un recul prelungit al evoluţiei lui, omul părea şi obosit, şi fără determinare, la un moment dat. Vârsta nu poate fi un motiv, el mai are de jucat, mai ales în spate, unde uzura nu e aceeaşi ca la mijloc sau în faţă. Cu eventuala ieşire a lui Ricardo din peisaj (paşnică sau nu) se va încheia o etapă de 6-7-8 ani bine conturată din viaţa CFR-ului; orice reconstrucţie poate fi începută doar atunci... Nu cred în scenariile avansate de presa becaliotă privind pariurile etc. Nu cred, pur şi simplu. A, că de multe ori s-a comportat ca un începător (vezi meciul de la Vaslui) este o altă problemă, bine sesizată la vremea respectivă de Albu. 4 - Despre Trică: în opinia mea, aducerea lui a fost o mică recompensă pentru meritele lui ca jucător, s-a făcut o înţelegere cu el: uite, noi îţi dăm şansa să-ţi faci imagine cu CFR, poate câştigi şi Cupa, şi ai atunci o carte de vizită de nerefuzat pentru echipele mai mici din Ligă. Câştigăm şi noi ceva, poate câteva victorii, poate Cupa, oricum vara ne pupăm, rămânem prieteni şi mai vedem”... 5 - Despre meciul cu "U": îl consider foarte important, dar nu peste o posibilă victorie din finala Cupei. Ar fi foarte frumos să păstrăm invincibilitatea de peste 40 de ani faţă de ei, dar nu trebuie să facem o fobie din acest caz, aşa cum fac ei. Desigur, trebuie jucat cu ambiţie, cu răutate (dacă e nevoie), dar în opinia mea Cupa e mai importantă. Să nu-mi spuneţi că nu cunosc îndeajuns de bine conjunctura şi tradiţia, am fost în lotul lui "U" în toamna lui '78 (câteva luni doar, dar am cam văzut care-i treaba pe acolo), ştiu foarte bine de unde provine disputa asta "seculară", care înainte de '89 nu prea a existat. Este o rivalitate veche, într-adevăr, dar escaladarea lucrurilor s-a realizat după revoluţie, şi - în opinia mea - la comandă politică, dar nu insist, am mai vorbit despre asta. Şi o părere-supliment: Atât Hora, cât şi Valente merită păstraţi, măcar ca oameni de lot. HAI CFR!!!

 26. zeidas
  Friday, 24 May, 2013 at 22:03

  Poate luminatii nostri "manageri" ar trebui sa citeasca mai atent opiniile din Tribuna, daca rasfoiasc arhiva pot descoperi opinia de acum un an privind locul optim din teren pentru Valente. Stim vorba, multi vad putini "pricepe", dar e bine si mai tarziu, nu ?

 27. Florinaccio SM
  Saturday, 25 May, 2013 at 00:03

  Cristi, nu stiu care este legatura ta cu fotbalul german (poate doar una afectiva?), dar mie intotdeauna imi plac notele astea ale tale care ne mai imbogatesc cunostintele despre Bundesliga. Fotbalul german pe mine m-a atras intotdeauna, insa momentul foarte bun prin care trece el acum pe mine m-a luat putin prin surprindere, pentru ca in ultimii ani l-am cam neglijat. Sper deci sa ne mai furnizezi informatii ca cele de mai sus despre Freiburg, pentru ca-i pacat sa tii numai pentru tine ceea ce ar putea interesa inca pe multi altii. Poate chiar (sper ca nu-ti cer prea mult) o mica analiza a secretului evolutiei lor din ultimii ani, pentru ca sunt sigur ca am mai putea afla lucruri interesante si de la tine. // @KIRUJ - Uau, chiar ai facut parte candva din lotul lui U ?!? Nu vrei sa ne mai povestesti si noua cate ceva? Sigur ai fost coleg cu cateva nume mari ale fotbalului ardelean si poate ai vreo poveste,doua (sau chiar noua!) si cu ele. Acum vreo 10 zile am avut bucuria sa-l vad pe Cluj Arena pe marele Tim Campeanu, despre care citisem lucruri interesante pe aici. Fara informatiile alea insa, probabil ca n-as fi fost deloc constient ca in apropierea mea era un monstru sacru al fotbalului romanesc si n-as fi pretuit clipa respectiva asa cum se cuvenea... Kiruj dragutule, nu ca as vrea sa te transform acum intr-un Ion Creanga al Tribunei noastre, :) dar daca tot avem printre noi oameni atat de feluriti, de ce nu ne-am mai imbogati fiecare cu ceea ce-a adunat unul sau altul de-a lungul anilor? Constat cu regret ca ROMANESCU - unul dintre prietenii Tribunei care uneori ne mai furniza astfel de povestioare - ne-a cam parasit, vad ca si Cocora, Dantesc, Saliceanu (sa-mi fie cu iertare, dar dupa Dantesc era inevitabil sa nu-l pun imediat in rand si pe Saliceanu), :) - dar si altii - posteaza tot mai rar sau deloc, asa ca e bine sa ''profitam'' macar de voi pana avem ocazia. :) Plesu a scos acum cateva luni cartea ''Adevarul ca poveste'', un istoric de prin partile mele a scos lucrarea -''Istoria prin intamplari picante''- (o carte cu tot felul de anecdote despre mai toate personajele importante ale trecutului nostru, care te face sa te (re)indragostesti pe loc de istorie). De ce n-ai face si tu Kiruj, printre noi, ceva in genul acesta ? Fotbalul ca poveste - iata un frumos mijloc de a mai vorbi si altfel despre fotbal (nu tot la modul incrancenat), cu scopul de a mai inviora putin (ca de trezit nu-i cazul) dragostea noastra pentru sportul acesta minunat.

  • Cristi
   Saturday, 25 May, 2013 at 02:49

   Florinaccio, fotbalul german pentru mine este cel de proximitate..aici stau si aici imi e mai usor sa merg la meciuri. In plus am fosti colegi care lucreaza in marketingul echipelor de fotbal (era sa ajung si eu in domeniul asta acum vreo 12 ani) si mai primesc cite o idee despre cum se gindesc din interior niste strategii. Revenind la Freiburg, este un club mic dintr-un oras mic, fotbalistic vorbind. Dar au citeva atuuri - continuitate cu antrenorii : au avut aproape 20 de ani un singur antrenor pina in 2007 (Finke, actual director sportiv la Köln), apoi a urmat 4 ani Dutt( e in carti sa preia Werder Bremen, alt club cu continuitate mare la antrenori-Schaaf pleaca dupa 14 ani ca principal; a fost in ultimii doi ani director sportiv pentru tineret si copii in federatie, succesorul lui Sammer actualul director sportiv la Bayern si fost mare jucator al Borussiei). Löw, antrenorul nationalei provine tot din zona respectiva si a jucat la ei in liga a doua. Ca si club se focuseaza foarte mult pe jucatori tineri, adusi de prin Africa, liga a2a franceza, mai nou au inceput sa se uite dupa africani tineri din Europa de est (au luat unul din Bulgaria). Momentan sunt vazuti ca echipa ce livreaza jucatori echipelor cu mai multi bani de la mijlocul claamentului sau cu ambitii de EL; vara asta vind doi jucatori cu cite 2,5 mil si mai pleaca citiva gratis ca li se termina contractele, toti in jurul a 25 de ani. De cumparat, iau de obicei tineri de 20-23 de ani.

  • Cristi
   Saturday, 25 May, 2013 at 03:50

   Florinaccio, daca tot ai intrebat de fotbalul german, imi dau si eu cu parerea. Da, sunt multi care spun ca e noul val cu academii, ca s-a schimbat antrenamentul copiilor etc.. toate lucrurile astea sunt adevarate, insa pentru mine primordiale sunt structurile organizatorice. In primul rind, cluburile sunt asociatii non profit, iar activitatea profesionista este intr-un SRL in care asociatia trebuie sa aiba majoritatea actiunilor. In consecinta, nu poti fara membrii cotizanti, fara suporteri in general. In al doilea rind, licentierea este implementata de vreo 20 de ani extrem de riguros, neexistind posibilitatea unor derapaje financiare mari ( ca idee in sezonul abia incheiat 14 din 18 cluburi din prima liga au facut profit). Apoi, exista un dublu efect pozitiv al solidaritatii intre cluburi si al concentrarii valorilor. Exista o prima divizie, o singura serie in liga secunda si acum ca 5 ani si divizia a treia a fost profesionalizata si redusa la o singura serie cu 20 de echipe. Ca idee, conditia minima d elicentiere pentru liga a 3a este un stadion de 10.000 de locuri si drepturile TV s-au vindut cu 10 mil de euro anual. Vorbeam de solidaritate. In primul rind primele doua divizii vind drepturile impreuna si se impart cam 82%/18% intre divizii. Nu exista nici discrepante mariintre primele si uöltimele clasate ca in Spania unde Real si Barcelona iau crema banilor din pay TV. Dca ma uit pe datele statistice ale ligii a doua, vad o cifra de afaceri de 340 mil de euro la 20 de echipe, adica in medie un buget mai mare ca al unei echipe de top din Romania! Si atentie, in liga a doua banii vin cam cite o treime din banii TV, bilete si alte forme de publicitate (tricouri, sponsori secundari, bande de reclame etc). Ca sa iti dai seama ce inseamna solidaritatea dintre cluburi, anul asta Alemania Aachen, din liga a3a era aproape de insolventa. Duminica 20 ianuarie anul asta Bayern München a jucat un meci amical cu ei cu toti titularii, desi cu o seara inainte jucasera in Bundesliga, pentru a-i ajuta sa aiba incasari imediate. (Nota bene, intre München si Aachen sunt 700 de km, de la Dortmund sunt doar 100, asa ca sa vedem si cine ajuta cu adevarat). Acest sistem financiar extrem de riguros face ca echipele sa nu aiba la nivel inalt milioanele aruncate aiurea ale cite unui seic dar nici sa nu intre in criza daca acesta isi stringe jucariile ori in contextul actual de criza, Bundesliga plateste la timp.Exista si un alt salt de infrastrcutura - majoritatea cluburilor au stadioane construite in parteneriat sau proprii si in 5-6 ani acestea vor fi achitate - cine are stadion inchiriat plateste chirie, de ex Mainz 05 are un stadion nou cam cit Cluj Arena si plateste municipalitatii 3 mil euro chirie pe an.Stadianele au fost gindite de la inceput sa maximizeze veniturile - multifunctionalitate, loje, business seats etc.Asa se face ca la Bayern galeria are un sector propriu unde platesc 7 euro pt un loc in picioare, dar clubul vinde loje de 10 locuri cu 120.000 euro pe sezon.Proiectarea stadioanelor s-a facut la dimensiuni optime, Allianz Arena are acum dupa exitindere 71.000 de locuri, suficient cit sa se joace cu casa inchisa meci de meci (ideea e sa ai bilete!!!), desi ar fi putut construi ceva mai mare. Iti mai dau o cifra seaca - costul salarial al jucatorilor in bugetul unui club este in medie undeva la 40% din cifra de afaceri a clubului...tendinta multianuala e de scadere(se vinde undeva dinspre 50%). Discutam daca vrei si despre cresterea jucatorilor, dar cred ca fundamentul extrem de solid al afacerii este ceea ce face diferenta structurala fata de alte ligi.

 28. kiruj
  Saturday, 25 May, 2013 at 09:04

  @Florinaccio : prea multe de povestit nu am cu chestia aia : în toamna lui 78', când am început facultatea la Cluj, unul din profesorii mei avea o funcţie anume la "U" (mai mult de "vitrină", din ce am înţeles ulterior), şi el m-a tot pistonat să facem o încercare în acest sens, după ce a discutat cu antrenorul de atunci al lui "U". Înainte de asta eu jucam cîteva meciuri ca junior în "C" la mine acasă, prea mare experienţă de competiţie nu aveam, dar mi s-a părut o idee bună. Am fost acolo cam 2 luni de zile (echipa era atunci în "B"), colegi au fost Tim, Vidican, Florescu şi Ciocan, poate îmi voi aduce aminte şi de alţii. Majoritatea lor s-au comportat civilizat cu mine, dar nu prea am reuşit să iau pulsul vestiarului. Doar Ciocan a fost un adevărat domn, ori de câte ori a avut ocazia, m-a tras de limbă să-i mai povestesc de unde vin (şi de ce...). La un moment dat unul dintre băieţi mi-a zis :"trage tare, băiete, că poate te reţine şeful în lot, şi atunci în mod sigur te bagă la facultate"...Mi-am dat seama că nivelul este prea mare pt. mine şi "de comun acord" ne-am despărţit, urmând să ajung în "judeţ" (la Venus), unde am jucat neîntrerupt până la terminarea facultăţii. Acolo era altceva, aveam câţiva amici comuni cu Romanescu (Mureşianu, de ex.), era fain, băieţii m-au "integrat" imediat, nu era nicio problemă. Referitor la o propunere anterioară a ta, să ştii că-mi place şi mie chestia aia cu satelit la Satu-Mare ! Este unul din oraşele cu mare-mare tradiţie fotbalistică, i-am urmărit şi în div.A, şi în B. Îmi plăcea de Kaiser (nu ştiu cum se scrie exact), prin anii 80 am jucat un amical contra lui când era în cantonament la noi cu Careiul (acolo s-a retras la un moment dat de la Olimpia). Am impresia că la meciurile noastre "de acasă" jucate la SM am avea mai mulţi suporteri, şi mai puţine fluierături...Poate greşesc. Idee f.bună, trebuie dezvoltată şi analizată de cine trebuie, mai ales partea aia cu "satelitul".

 29. kiruj
  Saturday, 25 May, 2013 at 10:11

  @Cristi : observaţiile tale vizavi de organizarea cluburilor este cât se poate de corectă (cu asociaţie non-profit, susţinută/întreţinută de un SRL). Este forma cea mai corectă de organizare, elimină "subiectivismele" unui patron atotştiutor, toanele acestuia şi reduce riscul ca acel patron "să-şi ia jucăria" la un moment dat şi să plece...Din păcate la noi (şi cam în toate ţările ex-comuniste) la modă este susţinerea printr-un patron unic (de obicei incult, vocal, căutând imagine şi relaţii politice/economice prin fotbal). Îţi spun sincer că nu-mi-e foarte clar cum e la echipa noastră (Calin Cocora a povestit multe în toamnă, dar văd că s-a retras de aici, din păcate), nu-s convins 100% că AP este un patron în sensul descris de mine mai sus, dar nici combinaţia asociaţie-SRL nu e, în mod cert. Şi dacă Florinaccio tot m-a uns un fel de Creangă, să-ţi povestesc o mică istorioară de prin '90 : eram preşedinte la o echipă de "C" la mine acasă, "revoluţia" ne-a prins (şi) pe noi pe nepregătite. Vechea formă de organizare (cu fotbaliştii pontaţi şi plătiţi la fabrică, dar mergând acolo doar pt. salarii) a început să scârţâie, şi în 92 conducerea ne-a anunţat că nu mai susţine echipa. Am adunat 10 directori de fabrici (care au reuşit să-şi salveze unitatea de şocul "democraţiei"), am făcut un SRL, a cărei activitate principală / dominantă era susţinerea financiară / economică / etc. a asociaţiei sportive rămasă fără susţinere. Cei 10 s-au angajat că vor susţine lunar cu o sumă de bani SRL-ul, ne-am angajat şi noi că vom extinde ceva activităţi aducătoare de venituri, dar treptat a murit totul, contextul nu era favorabil, nu exista nici experienţă, nici precedent, nimic. Fotbaliştii au fost angajaţi la SRL, şi în cartea de muncă a fiecăruia am trecut efectiv "fotbalist" (la unii am trecut chiar şi poziţia din teren :"fundaş dreapta",etc.). Am anticipat, adică, organizarea corectă, dar momentul era cu totul neprielnic pentru aşa ceva. Revenind : combinaţia "asociaţie+SRL" nu e pe placul patronilor balcanici pentru că nu pot impune strategiile lor de 2 lei privind spălarea banilor, cămătăria în raport cu club (care în accepţiunea lor se numeşte "finanţare"), nu pot face şi desface....Cea mai mare greşeală a iubiţilor noştrii conducători (MS+DD) este asta că nu au insistat pentru o legislaţie sportivă suficient de bună care să permită funcţionarea cluburilor, iar dezastrul financiar apare din ce în ce mai pregnant, mizeria a început să iasă de sub preş. Ura celorlalţi faţă de CFR -pe lângă considerentele etnice, mincinoase, dar aducătoare de "puncte de rating" în politică- are la bază şi încercarea lui AP de-a face ceva pe un model german, altfel decât cu erau obişnuiţi băieţii deştepţi din fotbalul mioritic. În încheiere doar atât : am speranţe din ce în ce mai mici ca fotbalul autohton să se redreseze, la noi fără sânge nu poate fi "eradicat" nimic. Suntem, aşadar, să "combatem" în acest campionat aflat în cădere liberă, coruptă, dar asta e, trebuie să mergem înainte...HAI CFR !!!

 30. Cristi
  Saturday, 25 May, 2013 at 11:09

  Fiecare tara trebuie sa isi gaseasca drumul ei si structurile optime. Problema cea mai mare a Romaniei este fotbalul extrem de labartat istoric- in anii 80 erau 3 serii de B si nu mai stiu sigur, 9 sau 12 serii de divizia C. Practic aproape orice judet avea echipa minim de B si orice tirg sau combinat avea echipa de C. De aici provine pina azi agatarea disperata de div B pentru a fi in rind cu lumea. Cred ca buba organizatorica pleaca de la amatorismul la acest nivel, ceea ce rezulta in prezente gen Chiajna, Maciuca, Branesti in prima liga. Divizia B ar trebui sa aiba o singura serie de 20-22 de echipe care sa joace non stop (pauzele pentru nationala nu isi au rostul) - explicatia cu economiile de deplasari iar mi se pare puerila. Citeva criterii de infrastructura si pentru div B - un stadion de min 5.000 de locuri cu nocturna,garantarea capacitatii de sustinere a unui capionat si lucrurile s-ar curata dupa citiva ani de purgatoriu. Diferenta uriasa insa mi se pare ca exista la marketing. Majoritatea cluburile din Germania stiu ca nu se pricep la asta(in management sunt multi 'oameni de fotbal' dar care isi recunosc limitele) si atunci tot ce insemana sponsoring este dat unor agentii profesioniste gen Sportfive. Poti fi si un sponsor mic al unei echipe, cu un buget minimal sau cu niste servicii, tot se va gasi un pachet promotional si pentru tine- dreptul de a face calendare cu echipa sponsorizata si logul firmei tale, doi-trei jucatori care sa dea autografe odata pe an la ziua portilor deschise din compania ta, dreptul sa folosesti niste sali de conferinta la stadion cu invitatii tai de afaceri etc- asta e un domeniu care in Romania este total neglijat, ba mai mult mi se pare ca sponsoringul este o chestie pasiva (aud destul de des inca si in alte sporturi expresii- asteptam sponsori sau nu vine un sponsor si la noi). Uite, la capitolul asta si CFR acam dat cu mucii in fasole - daca tot s-a cosntruit tribuna a2a de la zero cu niste facilitati (locuri de parcare etc)..maximizarea veniturilor corporate trebuia facuta acolo.

 31. gica10
  Saturday, 25 May, 2013 at 13:19

  Surpriza chiar daca este legat strans de fotbal,la discutiile lui Cristi si Kiruj putine comentarii........este pe undeva nomal ca nefiind in tema sa nu-ti dai cu parerea.La fotbal suntem mai tari(asta-i punctul nostru forte al romanilor:politica si fotbalul) si transmitem bancii tehnice si conducatorilor clubului toate ingredientele succesului,dar acestia sunt prea mandrii de sine pentru a ne asculta. Trecem prea repede peste realizari si mergem pana-n cealalta extrema in a cataloga jucatorii de lipsa de valoare.Echipa a aratat ca poate fi capabila de rezultate foarte mari.Este ca si un platou cu bucate alese ,dar careia ai lipsesc mirodeniile pentru a-i da un gust desavarsit. Multe din discutiile de pe Tribuna sunt purtate la o dimensiune idealista.......netinand cont de realitatile din viata clubului.Daca s-ar face o statistica sunt convins ca peste 50% dintre postaci sunt din alt oras sau(majoritatea sunt in afara tarii).Astfel mobilizarea noastra se realizeaza mai ales la tastatura......

  • kiruj
   Saturday, 25 May, 2013 at 13:33

   Sunt de acord cu tine în privinţa "dispersiei" geografice a tribuniştilor, dar asta nu reprezintă nicio problemă în fond. Dacă ideile noastre sunt corect formulate şi converg către soluţii reale, se va găsi cineva "acolo sus", la un moment dat, să le şi citească. Chiar am vrut să fac un chestionar în aprilie (cu "da" / "nu") să vedem componenţa Tribunei după nişte criterii (sex, vârstă, domiciliu, etnie, religie, etc., etc.), evident sub protecţia totală a anonimatului, dar m-am gândit că nu toată lumea ar fi de acord cu o astfel de iniţiativă. Dacă există -totuşi- o "aprobare cvasi-generală" a ideii, o bag la înaintare. Ce părere aveţi, prieteni ?

   • luis
    Saturday, 25 May, 2013 at 14:19

    o idee foarte buna.

   • CJ-07-CFR
    Saturday, 25 May, 2013 at 14:29

    Pentru chestia asta trebuie să ținem o ședință după încheierea campionatului. Am lucrat cu caneto ceva în acest sens acum vreo 2 luni, dar ne-am poticnit la un punct. Poate-ți vine ție o idee de soft ca să depășim problema (nu știam cum să facem să completeze chestionarul fiecare suporter ceferist dintr-o familie, dacă intră de pe același IP). O să-ți dau amănunte într-un email, săptămâna viitoare.

    • kiruj
     Saturday, 25 May, 2013 at 14:44

     Ok, am şi eu nişte idei, mai vorbim.

    • Flacăra Vișinie
     Saturday, 25 May, 2013 at 14:55

     http://wordpress.org/plugins/wp-polls/

   • Flacăra Vișinie
    Saturday, 25 May, 2013 at 14:54

    Just do it.

  • Cristi
   Saturday, 25 May, 2013 at 13:52

   Gica, eu cred ca tocmai amestecul asta face pagina asta interesanta. Ar fi monoton sa fie 90% membrii ai galeriei care si-ar repeta la nesfirsit scandarile.Asa avem si abonati si urmatori pe Tv, pe net, cititori de rezultate...nu e asta farmecul parerismelor?

 32. thedarkside
  Saturday, 25 May, 2013 at 18:44

  N-ar fi rau ca cei care postam aici si mai mergem si pe stadion sa ne luam bilete in aceeasi zona ca sa ne incurajam echipa, adica sa fie asa un pol care sa se mai auda din cand in cand... Mai ales la meciurile slabe cand se aude linistea aia mormantala :)

  • CJ-07-CFR
   Sunday, 26 May, 2013 at 02:50

   Ar fi o chestie foarte faină. Păcat că prea puțini dintre cei care sunt activi pe Tribuna trăiesc în Cluj. Iar suportul ideal și pentru club ar fi abonamente, nu bilete. Oricum, chiar și un minigrup de 10-20 suporteri ar fi un început pozitiv. Poate se oferă cineva să se ocupe de acest proiect, să dea o adunare.

   • Cristi
    Sunday, 26 May, 2013 at 10:43

    Eu sunt in Cj saptamina asta, as merge cu placere la ultimul meci pe teren propriu, mai ales ca e impotriva concitadinei.

  • tegean
   Sunday, 26 May, 2013 at 11:09

   N-ar fi rău ca cei care merg pe stadion să fie orientaţi şi spre Tribuna chiar dacă, prin opiniile lor, nu vor întruchipa,peste noapte, prototipul suporterului perfect. Nu e rău că,alături de cei care merg pe stadionul din Gruia, există şi cei nelipsiţi pe stadionul Tribuna.Poate ne poate spune cineva câte persoane au postat pe Tribuna de la înfiinţare şi dacă e posibil să se ştie câte persoane (diferite) au accesat Tribuna şi dacă n-ar fi bine şi de dorit ca, pe lângă comentarii cât mai numeroase, numărul celor care postează să fie în creştere.Gruia are o poziţie oarecum excentrică faţă de Clujul dens populat.Având în vedere ora la care se termină cele mai multe meciuri, nu se poate conta pe transportul în comun spre marile cartiere/dormitoare (gen metrou); comparativ, ClujArena e pe orbita Mănăştur/Grigorescu. La sfârşitul zilei toate parcările de pe străduţele cât de cât apropiate de Gruia sunt ocupate de riverani.Cu mici excepţii, nici temperaturile dinspre miezul nopţii nu încurajează prezenţa în tribune urmate de marşuri spre vreun colţ al Clujului.Nu sunt scuze ci un reper pt. a selecta meciurile apte (ora/data) pt. ca un astfel de ,,proiect,, să înceapă cu dreptul.

 33. nea_Silica_MS
  Sunday, 26 May, 2013 at 10:52

  Daca tot se supara nea Niculae pe Astrali si ii pune pe liber, ar fi bineveniti la noi Junior Morais si Andrei Muresan. Stiu ca-l avem pe Camora pe stanga, dar Morais (chiar daca a gresit in meciul de cupa) e mai bun. Iar Muresan ar fi un inlocuitor valoros pentru capitanul nostru. Asta daca mult stimatul nostru patron este suficient de potent financiar ca sa le plateasca chiria si salariile...

  • kiruj
   Sunday, 26 May, 2013 at 11:16

   Jucători buni, într-adevăr. Cu Morais am rezolva "continuitatea" în privinţa jucătorilor lusitani, iar cu Andrei am menţine "cantitatea de mureşeni" pe hectar, ţinând cont şi de probabila despărţire de celălalt Mureşan, Gabi...Sau poate pleacă Iuliu şi rămâne Gabi...::)) HAI CFR !!!

   • caneto
    Sunday, 26 May, 2013 at 12:53

    Lozurile castigatoare la CFR in privinta nou-venitilor au fost intotdeauna jucatori de care nu am prea auzit pana si-au facut rost de tricoul visiniu (cu mici exceptii, in primul rand Felgueiras). :) Dar sa lasam astea, ce ne facem diseara? Vom avea un meci deosebit de important, este ultimul in deplasare din campionat si ar fi pacat sa ne stricam invincibilitatea din deplasare in 2013 (de fapt n-as avea nimic impotriva, cu conditia sa stricam si impotenta pe teren propriu in ultima etapa).Ca nu degeaba s-au intors baietii inapoi de la Giurgiu la Cluj dupa meciul de cupa, componenta pasagerilor in avionul de reintoarcere in paradisul tantarilor sigur va fi alta. Habar nu am cine s-a suit in avion, dar nu trebuie sa piarda meciul, dau cu parerea, urmatorii: Stancioiu – Panin, Maftei, Rada, Sepsi - Celestino, Muniru – Maah, G.Muresan, Ronny – Bus.

    • zeidas
     Sunday, 26 May, 2013 at 14:12

     Tot o parere, cu asa echipa suntem condamnati sa pierdem. Fara 3-4 titulari de drept e "Varza a la Cluj".

 34. Cristi
  Sunday, 26 May, 2013 at 23:32

  OK.cum v-a placut amicalul plecatilor? Stancioiu mi s-a parut jenant si pentru un portar de rezerva..

  • nea_Silica_MS
   Sunday, 26 May, 2013 at 23:41

   Amice, fără apărare nici un portar n-are cum să reziste. Da, Stăncioiu a fost jenant, dar nu mai puţin decât Panin şi Maftei. Mai detestabil decât ei, doar comentariul fasciştilor de la digisport. Ruşine, domnilor!

  • kiruj
   Sunday, 26 May, 2013 at 23:53

   Mi-a şi plăcut, m-au şi atacat nişte amintiri cu aranjamente "fifty-fifty", cu fundaşii "pe invers" şi cu atacanţii "pe bune"...O să-ţi povestesc mai încolo...HAI CFR !!!

   • Cristi
    Monday, 27 May, 2013 at 00:43

    pai fifty fitfy mergea cind erau doua puncte, acuma e trei cu trei ;)

 35. kiruj
  Sunday, 26 May, 2013 at 23:39

  Click aici pt. notare ! hai cfr !!!

 36. gica10
  Monday, 27 May, 2013 at 00:39

  Cand schimbi liniile ca la hochei este de asteptat sa apara nesincronizari in relatiile de joc.Acum sa mergem cu gandul la lucruri necurate inseamna sa facem folclor in loc sa comentam la obiect.Sunt jucatori care au 2,3 jocuri in acest retur.Este normal ca ei sa aiba probleme in a-si gasi pozitia si ritmul de joc.In aceste conditii eu chiar apreciez uni jucatori care au fost trecuti pe linie falsa si aseara au dat tot . Ce m-a frapat inca o data incercarea cu orice pret de a lega CFR cu scandulurile din liga 1.Aseara comentatorul (acelasi angheluta ca in multe alte cazuri) a facut tot posibilul sa nasca un scandal cu afirmatii fara acoperire.Initial urmaream mana fundasului de la astra pe mana lui Weldon.Eram intrigat de plonjonul lui Weldon.Apoi am vazut piciorul stang a lui Ben Yousouf care-l loveste in genunchi pe cfrist.Doar ca eu sunt spectator si comentator........cand iti permiti iesiri in decor trebuie sa-ti asumi responsabilitatea.Acum conducerea noastra ar trebui sa faca taraboi si sa dea de pamant cu comentatorul lui peste.Doar ca urmeaza finala si nu vor sa intre in conflicte sterile care pot afecta jucatorii.......si au dreptate.Atata ca indobitocitul din fata tveului ramane cu perceptia ca am fost beneficiarii unei greseli de arbitraj. Oricum partida de asera mi-a aratat echipa montata si cu incredere in fortele ei.Raman increzator atat pentru partida cu pinguinii ,cat si pentru finala! Hai CFR!

 37. kiruj
  Monday, 27 May, 2013 at 00:42

  @Florinaccio : "...prin 90 sau 91, nu mai ştiu exact, aveam un meci acasă cu E. din T. Ei trăgeau la promovare în "B", noi echipă de locul 4-5 în "C", fără obiectiv, în "an impar", cum se spune...În mod absolut ciudat şi suspect , noi -conducerea- nu am fost contactaţi de nimeni, nici de E. din T., nici de adversarii lor. Meciul m-a lămurit : băieţii de la E. au umblat la fundaşii mei autohtoni (de fapt la 2-3 dintre ei, fără şanse să ajungă la alte echipe, chiar în vârstă, la "ultimul tun", cum se spune), în timp ce mijlocaşii şi atacanţii mei (mai tineri, de tip "stranieri", cu şanse să prindă echipe mai bune, în div."B") au tras ca nebunii să demonstreze...Tribunele erau pline şi de spectatori, şi de impresari, şi de cârcotaşi...În min. 20 era 2-0 pt noi (au marcat mijlocaşii mei neastâmpăraţi), dar fundaşii mei localnici s-au asigurat repede să fie 2-2...O căruţă care era trasă în două direcţii diferite de nişte boi...Era un rezultat "fifty-fifty" pentru ei, neconcludent, urmând să promoveze pînă la urmă, în ultima etapă, dar după nişte combinaţii greu de imaginat..." Florinaccio, dragă, scuză-mă, chiar nu ştiu de ce ţi-am povestit asta, orice asemănare cu meciul Astra - CFR din 26.05.2013 este "fortuită", întâmplătoare...HAI CFR !!!

 38. kiruj
  Monday, 27 May, 2013 at 07:45

  Click aici pt. notare !!

 39. caneto
  Monday, 27 May, 2013 at 09:12

  Sper ca cele doua goluri de ieri ale lui Maah ne vor folosi pentru o plasare mai usoara/avantajoasa a lui la o alta echipa – prin imprumut sau vanzare – si nu la convingerea conducerii ca ar fi un fotbalist valoros si util pentru sezonul viitor. Amu si-o gasit si asta. :)

 40. james
  Monday, 27 May, 2013 at 09:22

  A fost jenanta reprezentatia de aseara... Chiar nu m-am stresat pentru ca, cu cateva zile inainte povestisem cu un amic (si el cfr-ist) si imi zisese ca o sa le dam meciul asta, pentru ca noi am castigat in cupa.. Nu l-am crezut, dar cand am vazut meciul, am stat linistit, nu m-am mai stresat.. Nu vreau sa fac niciun fel de insinuari, dar Maftei si Panin mi s-au parut ca asa joaca (cel putin primul din ei) ca ar dori sa se transfere la Astra.. La cata experienta au amandoi, nu ai cum sa acepti asemenea greseli si sa spui ca a fost doar un/niste "accident(e)".. Chiar nu spun ca a fost blat, dar cei doi au incercat aseara din rasputeri sa ma contrazica.. Panin la al 3-lea gol facea faza defensiva in mijloc... Hai sa fim seriosi.. Nu l-am vazut niciodata sa faca asemenea greseli.. De Maftei sa nu mai vorbesc..

  • gica10
   Monday, 27 May, 2013 at 09:41

   Probabil esti cfrist de mai putin timp ca sa spui asta.......iti pot insirui greseli infinit mai mari(ma refer la Panin) decat pozitionarea gresita la o faza,dintrun meci fara importanta pentru noi.Exagerez spunand fara importanta.Si un meci la antrenament are incarcatura lui.......Cand tratezi o partida ca aseara de aceasta maniera, atunci ti echipa in priza si poti avea pretentii in fata oricarui adversar.

   • james
    Monday, 27 May, 2013 at 11:50

    Cum am spus: nu vreau sa insinuez niciun aranjament la acest meci.. Numai, cum spunea si kiruj, cei 2 fundasi (in special Panin) + Stancioiu, au jucat mult sub nivelul "acceptabil" de foarte slab.. Asta am vrut sa spun. Totusi nu cred ca se fac aranjamente cu echipa noastra.. Anyway, fara probe, nu se poate vorbi niciodata despre un blat. Si nu voi vorbi niciodata despre blat, fara sa probez acuzatiile mele. Aici doar imi dadeam cu parerea, cum de altfel facem cu totii:) Ceea ce am observat eu, cred ca a observat toata lumea.

  • thedarkside
   Monday, 27 May, 2013 at 09:45

   Maftei a dat o bara din lovitura libera. N-ar fi incercat sa nimereasca bara aia daca avea directive clare, nu? Tie nu ti s-a intamplat sa te intorci dintr-un concediu de o luna si sa ai nevoie de o zi doua pana sa-ti intri iar in ritm? Daca nu au meciuri oficiale in picioare (si Panin a prins din an in paste) e normal sa joace de la slab in jos. Ghiulelele lui Muresan au fost bestiale :-)

 41. ceferist din strainatate
  Monday, 27 May, 2013 at 09:27

  daca era blat, Maah sigur n-a fost cooptat. sau daca a fost, nu s-a conformat directivelor. weldon e mai recent slab si pe bune, cu el nu e o problema.

 42. kiruj
  Monday, 27 May, 2013 at 10:00

  Nu zice nimeni nimic de blat, se vedea în schim o discrepanţă uriaşă între prestaţia apărării şi cea a mijlocaşilor / atacanţilor. Concret : mie personal prestaţia lui Stăncioiu şi a lui Panin mi s-a părut suspect de slab. În rest chiar apreciez efortul celorlalţi, s-a văzut o dorinţă imensă a lor de-a demonstra ceva, de-a convinge în ultima clipă că merită păstraţi. Asta s-a văzut în mod evident. Şi jocul a fost bun, iar dacă cu Gabi Mureşan chiar vor continua batjocura, mă duc la Cluj cu un tanc şi...HAI CFR !!!

  • thedarkside
   Monday, 27 May, 2013 at 10:55

   Parerea mea este ca Weldon ne-a facut punctul. Jocul a fost multumitor DOAR dupa ce giurgiuvenii au ramas in zece oameni. Kiruj, mai sunt gherle si la aranjamentele de blat? Adica daca tot s-au inteles la o treaba, frumos era sa le dea la schimb toate cele trei puncte in schimbul victoriei din cupa, nu doar unul, cu care nu prea au ce face, nu?

   • kiruj
    Monday, 27 May, 2013 at 11:23

    Fără cea mai mică aluzie la meciul de ieri : nu orice înţelegere iese aşa cum trebuie. Istoria fotbalului e plină de aranjamente "part-time", când se doreşte "infectarea" unui număr cât mai mic de jucători (fără conducere, fără antrenor), din considerente "economice", evident. Aceste înţelegeri -pe urmă- fie "ies", fie nu...În aceste cazuri de obicei apare o discrepanţă uriaşă între prestaţia unora (portar/fundaşi) respectiv a altora (mijlocaşi/atacanţi). Repet : aşa prestaţie slabă n-am văzut niciodată la Panin (acum nu mai vorbesc de Stăncioiu, cu care de obicei primim de la 3 goluri în sus...), la toate cele 3 goluri a greşit grav, fie ca poziţionare de preîntâmpinare, fie ca acţiune de "combatere" efectivă. Să strângi la mijloc (unde mai era 3 colegi de-ai tăi) şi laşi absolut liber un adversar pe partea ta, să mă scuzi, nu se permite nici la juniori. Sper din toată inima să fi fost doar o seară absolut nefastă pt. Panin, pt. care întotdeauna am avut un respect deosebit (alături de Muri şi Cadu). HAI CFR !!!

   • Ioan Dacid
    Monday, 27 May, 2013 at 12:32

    Si cu 3 puncte erau la limita pentru ca in ultima etapa au cu Pandurii in deplasare. Daca Astra ne-a dat meciul din cupa pentru meciul asta is FRAIERI, daca se calificau in finala Cupei erau 95% in Europa League.

 43. kiruj
  Monday, 27 May, 2013 at 10:02

  Click aici pt. notare !!!!

 44. tgv cluj
  Monday, 27 May, 2013 at 12:02

  James, daca tot vorbesti pe aici de blaturi si esti sigur ca si aseara a fost unul, consulta-te te rog cu prietenul tau si spune-ne apoi cum se face ca rezultatul final nu e cel scontat, adica victorie pentru Astra. Ori sa inteleg ca astralii se bucura chiar si de un egal scos intr-o partida contra CFR-ului chiar daca acest egal ii incurca f. mult ?! Atata de buni sa fim ? :)

  • james
   Monday, 27 May, 2013 at 12:30

   tgv, era doar o parere personala si am specificat foarte clar ca eu cred ca echipa noastra face aranjamente. Acea parere a fost a unui amic. Probabil ca s-au bucurat la final de scor, avand in vedere circumstantele in care au jucat... Acel rosu a fost incredibil... Hai sa zicem ca dai penalty (chiar daca si cineva care doar se uita din placere la acest sport si nu are nicio treaba cu arbitrajul in general, nu ar fi dat penalty niciodata), dar acel cartonas rosu a fost rusinos... Sincer chiar imi era ok daca nu castigam aceasta partida. Nu imi doresc sa castigam in asa maniera. Eram de acord sa pierdem sau sa facem egal, numai sa inscriem si noi cateva goluri, sincer.

   • caneto
    Monday, 27 May, 2013 at 13:07

    Arbitrul a fluierat un fault comis de un jucator aflat in postura de ultim aparator intr-o faza iminenta de gol. Cartonasul rosu a fost obligatoriu de scos. Avea aceste doua optiuni: 1. nu fluiera nimic si nu arata niciun cartonas sau 2. fluiera si scoate cartonasul rosu.

 45. lengyel_attila
  Monday, 27 May, 2013 at 12:31

  Singura concluzie dupa meciul de ieri: Muresan nu poate lipsi din echipa, reconstructia echipei trebuie facuta in jurul lui, iar onorata conducere sper ca a inteles acest lucru. Un lucru totusi nu inteleg: distrugerea echipei inceputa din iarna a fost voita ori s-a intimplat din prostie?

  • CJ-07-CFR
   Monday, 27 May, 2013 at 12:48

   O să aflăm la finalul campionatului, când Paszkany o să-și asume întreaga vină pentru 2013 și apoi va penaliza jucătorii care mai au contract cu CFR cu 25%.

 46. Saul
  Monday, 27 May, 2013 at 12:31

  Cu toata evolutia suspect de slaba a unora dintre jucatorii nostri, mi se pare deplasat ca tocmai noi, tribunistii, sa vorbim despre blat. Oricum, ma bucur ca i-am incurcat aseara pe cei de la Astra, pentru ca o asemenea echipa, fara identitate, fara stadion sau spectatori, nu merita sa ne reprezinte in Europa.

 47. CJ-07-CFR
  Monday, 27 May, 2013 at 12:45

  Mie nu prea mi se nimeresc previziunile, dar referitor la interesul CFR-ului (mai degrabă al lui Iuliu Mureșan) pentru Florin Costea s-ar putea să fi avut dreptate! link

  • kiruj
   Monday, 27 May, 2013 at 13:19

   Am citit şi eu. În opinia mea Florin poate fi o soluţie, talent are, dacă nu va avea "plecări" cu capul (gen Bastos) şi se pregăteşte ca lumea, ne va putea ajuta.

 48. caneto
  Monday, 27 May, 2013 at 12:57

  Nu stiu de ce faceti atata caz de meciul de ieri, eu am spus de n ori ca Maftei, ca fundas, ii in continuu pe blat de cativa ani incoace. :) Nu poate mai mult si pace. Iar la Panin s-a vazut in toate aparitiile sale din 2013 (inclusiv in meciurile de pregatire din iarna) ca varsta si lipsa jocurilor din picioare isi spun cuvantul. Nu-l vad pe niciunul sa se manjeasca cu prostii. Daca totusi, prin absurd, ar face-o, sigur ar proceda mai inteligent, sunt prea experimentati sa se expuna intentionat intr-un mod atat de tampit cum a fost de ex. la golul japonezului.

 49. kiruj
  Monday, 27 May, 2013 at 13:22

  Click aici pt. notare !!!!!

 50. dan dan
  Monday, 27 May, 2013 at 15:51

  poate ca la meciul asta au fost alte interese, arbitrii si daca au tras cu CFR, nu au tras in interesul CFR-ului, ci mai degraba pentru cineva aflat in lupta pentru locul 2. In plus, ganditi-va ca azi se va da o decizie care poate duce chiar la retrogradarea Stelei, caz in care locul 2 devine foarte important...

  • caneto
   Monday, 27 May, 2013 at 19:12

   Eu n-as zice ca arbitrii au tras cu CFR. Poate centralul a gresit in min.12, dar nu trebuie sa luam de buna toata harababura conspirationista a giurgiuvenilor si a celor din mass-media. Un picior intins al lui Ben Youssef a existat, Weldon a cazut, faza l-a putut prinde pe central intr-o pozitie in care s-a putut insela usor, daca s-a inselat, si a fluierat din convingere, fara a a fi nevoie de teme de casa venite pe ruta Vaslui – Tel Aviv – Singapore – Ploiesti – I. Cayman – Cluj si retur. Ca in rest, n-am vazut sa mai traga cu cineva. Poate un tusier a tras cu Astra la o faza in prima repriza, cand a indicat ofsaid la o angajare a lui Weldon. Mie nu mi s-a parut ca a fost. Si-apoi, in momentul eliminarii scorul a fost 2-0 pentru giurgiuveni. Si noi am jucat in cupa la Cluj mai bine de o ora in zece si n-am luat gol. Nu trebuia sa ia nici ei daca au vrut musai sa castige.

   • dan dan
    Monday, 27 May, 2013 at 19:44

    Bine, fie cum spui tu! Poate nu au tras cu CFR, au incercat doar sa impiedice Astra... :)). Esti sigur ca nu centralul l-a chemat la el pe Panin si astfel a ramas autostrada aia libera la golul 3? :)) Oricum, daca arbitrii au lucrat pentru cineva aseara, beneficiarul nu a fost sigur CFR-ul....

 51. Flacăra Vișinie
  Monday, 27 May, 2013 at 20:19

  Din punctul meu de vedere, Ioan Niculae e un bou. A facut avere furand cu nemiluita si acum se considera "atotstivuitor". Se poate lua de mana cu Popcorn, ca is la fel de prosti (macar Popcorn mai are ceva experienta de fotbal, dar astalalt nici nu se pricepe). Dinu Gheorghe e un prefacut, el chiar ar trebui sa taca si sa nu vorbeasca despre blaturi si furat. Cica au vrut sa scoata echipa de pe teren. Sau ca se gandesc serios sa se retraga din sezonul viitor. De cate ori ar fi trebui sa retraga Arpi echipa pana acum, la cate furturi a avut parte in ultimii 5 ani? Sa dea Dumnezeu sa se retraga Astra, conducerea acestui club va fi in viitor o sursa vesnica de scandaluri de mahala si prostie in forma continuata. Am scapat de bufon pentru cativa ani, dar au venit tantalaii astia.

  Mi se pare trist ca asa-zisi "suporteri" ai CFR-ului imbratiseaza cu foarte mare usurinta ideea ca echipa sau unii jucatori au blatuit. Presa de Ardeal nu a reusit sa convinga miticii ca problema e la ei. In schimb au reusit ei sa ii convinga pe ai nostri. Aparatul de spalat creierul numit "presa de Dambovita" isi poate considera misiunea indeplinita.

  • dan dan
   Monday, 27 May, 2013 at 21:52

   Poate ca intradevar e trist ca "asa-zisi "suporteri" ai CFR-ului imbratiseaza cu foarte mare usurinta ideea ca echipa sau unii jucatori au blatuit", dar ei fac asta avand convingerea ca jucatorii nostri sunt mai valorosi decat o arata pe teren. Mie mi se pare mai trist daca CFR-ul a ajuns sa aiba in lot niste jucatori atat valorosi incat evolutiile lor sa poata fi usor catalogate drept blat...

  • Flacăra Vișinie
   Monday, 27 May, 2013 at 23:02

   Adica tocmai ce ziceam, nu te gandesti ca exista o problema in management / scouting, ci ca jucatorii nostri sunt niste super-jucatori si joaca atat de prost pentru ca blatuiesc. Ce efecte crezi ca are renuntarea la Regadas, care era unul din scouterii de baza ai clubului si a adus jucatori ca Bastos si Sougou (vanduti pe bani buni) si trecerea la romanescul "las' ca stim noi mai bine" care i-a adus pe Maah si Obiora? Exista multa prostie in fotbalul din Romania si e contagioasa. Sau orgoliile sunt atat de mari incat nu conteaza ca strici intr-un sezon ce ai construit in zece.

   • dan dan
    Tuesday, 28 May, 2013 at 06:51

    despre "problema in management / scouting" am mai spus... pe scurt: la o alta echipa era unu care se credea mare antrenor, desi el era calificat doar ca "manager turma oi"... si fiindca se implica prea mult la echipa, nu a avut rezultate. Dupa o perioada a inteles ca e cazul sa lase pe altii sa isi faca munca, si rezultatele au venit. La noi, intai au fost rezultatele, care i-au facut pe cei din conducere sa se creada mari antrenori si scouteri. Efectele se vad.... Astea sunt rezultatele cand antrenorul e cel care doar pregateste jucatorii adusi de scouterii A.P, I.M si R.Z..... pregateste lotul numeros si echilibrat non-valoric...

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>