Monday, Sep. 24, 2018

Şi-amu’ plecaţi!

Written By:

|

Friday, 31 May, 2013

|

Posted In:

|

217 Comments

Şi-amu’ plecaţi!

Gata, vă este de-ajuns. Iată-vă încă o dată cu coada între picioare, aşa cum aţi fost de fiecare dată. Aceasta vă este soarta, acesta este drumul de rang secundar pe care vi l-aţi hărăzit. Ştiu, vă este greu să pricepeţi şi să percepeţi ceva din viaţa asta, să înţelegeţi că toate se întâmplă dintr-o cauză şi cu un scop, că destinul omului ţine de sine însuşi, de acţiunile sale. Credeţi că sunteţi victime ale unei conspiraţii malefice, că sunteţi nedreptăţiţi, că sunteţi martirii planetei, acum, când contemplaţi adâncimea prăpastiei care vă aşteaptă. De fapt, sunteţi exact suma greşelilor voastre. Aceasta vă este lecţie, iar dacă nu vă va fi de-ajuns, atunci tot ea vă va fi şi soartă, mereu şi iar mereu.

V-aţi bătut destul cu pumnul în piept, ca într-o tinichea goală. Aţi făcut suficiente invazii ale barbariei, aţi aruncat civilizaţia şi respectul la gunoi şi aţi raportat totul la propriul vostru sistem agresiv de valori. Aţi schingiuit memoria unui club de legendă, v-aţi comportat în numele său ca maimuţele într-un templu părăsit. Aţi făcut un cult pentru violenţă, verbală şi fizică, aţi încercat mereu să intimidaţi, să ameninţaţi, să striviţi ceea ce vă era superior. Aţi suferit cumplit de invidie, fără să aveţi putere de acţiune, fără să aveţi iniţiativă, fără să ştiţi să răbdaţi şi să aveţi răbdare, fără să înţelegeţi că fiecare om are drumul său şi viteza sa. Nu, voi aţi fost mereu cu ochii pe noi, aţi vrut mereu să obstrucţionaţi, să ne puneţi piedică. Nu v-a interesat nimic altceva, nu aţi avut ca ţintă să creşteţi ca un organism de sine stătător. Aţi făcut o obsesie bolnavă pentru CFR, aţi devenit o tumoare, un parazit. Mai devreme sau mai târziu acesta trebuia să vă fie finalul predestinat.

În spiritul studenţesc al şcolii de corecţie, nu v-aţi dat seama că îi atrageţi doar pe cei asemeni vouă. A celor ce văd sportul ca o refulare şi ca o subvenţie socială. A celor ce nu ştiu să clădească ci doar să ciupească, cei ce au doar logica tupeului şi a câştigului facil, rapid, mincinos. Credeaţi că vă va merge aşa multă vreme? Vă miraţi acum de ce nu vrea nimeni să vi se alăture? Ce să facă oare cu voi? Să îi ţiuie urechile de la zgomotele pe care le produceţi? Da, sunteţi buni la zgomot. Poate sunteţi şi mulţi, aşa cum orice bacterie are posibilităţi nebănuite de multiplicare. Dar ce folos? Sfârşitul este mereu acelaşi: extirparea.

Aţi afectat o parte din Cluj, o parte care poate ar fi putut fi adusă spre stadioane (al nostru şi al vostru), acea parte care căuta normalul, plăcutul, şi care a preferat să se ascundă din calea copitelor voastre. Nu aţi putut însă afecta Ardealul. U, prin vocea voastră, nu mai înseamnă absolut nimic aici. Aţi înjurat cu bestialitate cât să se audă până la Atlantic, aţi contaminat şi o parte din suporterii noştri, cei slabi în răbdare şi în puterea de a vă îndura mizeriile. Ne va lua mult timp până să curăţăm zona de ecourile voastre şi tocmai de aceea nu-mi doresc niciodată ca vreunul dintre voi să se convertească la CFR. Staţi acolo, mulţi câţi sunteţi şi scufundaţi-vă până la ultimul!

Aţi dezlănţuit şovinismul tembel, atât de nearmonios şi de periculos în Transilvania. Aţi făcut asta cu o ipocrizie fără măsură, jignind memoria legendelor voastre de altă naţionalitate, a colegilor şi a concetăţenilor voştri, a celor cu care vă întâlniţi mereu pe stradă. Aţi agitat stindarde din care nu înţelegeaţi o iotă, aţi făcut mereu jocul altora. Aţi fost unelte, aţi fost folosiţi, nimic mai mult.

Nu aţi fost în stare să câştigaţi nimic, ba mai mult, aţi fost umiliţi de noi de fiecare dată. Ne-aţi făcut mereu victoriile mai dulci, amintindu-ne că sunt o victorie a binelui, a frumosului, asupra schimonoselii. Ne-aţi stârnit stări din cele mai diverse: de la compasiune, la ură, până la dezgust. La ultimele meciuri nici măcar nu voiam să vă mai vedem în ochi, nu meritaţi prezenţa noastră. Aţi venit pe stadionul nostru, în casa noastră (clădită de noi pentru noi, ştiţi ce înseamnă a fi proprietar?) şi aţi proclamat dominaţia. Aţi jucat ca acasă, neştiind însă că în acest sezon CFR-ul a excelat în deplasare. În momentul în care aţi făcut din CFR-U un U-CFR aţi fost condamnaţi la înfrângere. V-aţi făcut-o cu mâna voastră.

Însă gata, s-a sfârşit! Acum duceţi-vă şi căutaţi-vă mijloacele subzistenţei. Aţi trăit pe banii altora, iar acum sunteţi datori-vânduţi. Scoateţi banii sau dispăreţi în străfundurile fotbalului! Poate veţi reuşi să rezistaţi pe banii Primăriei în vreo divizie inferioară, uitaţi de televiziuni şi de gargara aferentă. Poate nu veţi mai reuşi nici asta. Insolvenţa nu e decât ultimul pas înaintea falimentului. Îl amână, dar, în cele mai multe cazuri, nu-l evită. Ceva ce a fost croit prost, nu se repară peste noapte. Eu nu mă aştept de la voi să fiţi cumpătaţi. Risipa făcută chiar şi în acest sezon vă va costa mult. Pregătiţi-vă. Lecţia încă nu a luat sfârşit pentru voi. Nu vă zic „Drum bun”, ci vă zic „Drumu’ ”!

PS: Acest text este pentru cei ce se simt portretizaţi, pentru cei ce cred că viaţa pe stadion se rezumă la un deget în aer şi la înjurătură de birjar/taximetrist. Ceilalţi nu au de ce să se simtă vizaţi. Ei sunt majoritatea civilizată, estompată de larma brutelor. Pentru ei, pentru ceilalţi, viaţa are multe alte valori, vor aştepta să treacă torentul de noroi, iar apoi vor putea rafina şi continua ceea ce a fost bun în iubirea lor sinceră pentru clubul rival nouă.

Şi-amu’ continuaţi!

Bravo vouă! Vouă celor ce nu aţi economisit nicio resursă pentru a câştiga acest ultim derby, pentru onoarea clubului şi pentru a spune încă o dată, mai clar şi mai răspicat „în Cluj, fotbal joacă doar CFR-ul”. Puteaţi să vă menajaţi echipa pentru finala de Cupă, posibilă victorie – posibilă înfrângere, dar aţi preferat să nu ţineţi nimic în rezervă, să bifaţi acest succes la îndemână şi apoi, ce va fi, vom vedea împreună. Ca o părere, această nouă scatoalcă dată lui U echivalează, aproximativ, la nivelul moralului şi al prestigiului, cu ceea ce ar însemna câştigarea Cupei. Bravo pentru alegerea făcută!

Victoria aceasta este cu atât mai valoroasă cu cât CFR-ul merge în acest moment evident „pe pană”, iar orice moment de dezechilibrare îi poate fi fatală. Ştim prea bine, mai mereu „sar siguranţele” în jocul nostru, sunt scurt-circuite ba în apărare, ba la mijloc… Nu trebuie multe astfel episoade ca să pierzi un meci. Maftei ne poate explica cel mai bine. Cele două noi gafe ale sale (continuarea firească a celor de la Giurgiu) ne puteau fi funeste, puteau răsturna un meci care ne-a fost sub control aproape 100%. Nu spun că este delăsare, că este rea-voinţă. Nici n-aş putea să mă gândesc la aşa ceva, nu cred că a fost vreunul dintre ceferişti care să nu fi arătat maximum de ambiţie în condiţiile derby-ului. Este vorba doar de limită şi, din nou, de lipsa unor mecanisme tactice. Îl priveam pe Maftei la a doua fază a lui Tony: îl lasă pe adversar să dribleze pe linia de fund – gafă imensă, cam în orice condiţii, poate doar dacă n-ar fi ştiut că trebuie acolo să fie şi un coechipier la dublaj. Dublaj inexistent, iar în careu adversarul relua nestingherit (ba chiar 2 oameni liberi la a doua ocazie!). Da, derby-ul a fost la înălţime sub aspectul tenacităţii, dar din plan tactic, vai, a fost un adevărat dezastru! Oare ne puteam aştepta la altceva atâta vreme cât raportul prim-planurilor cu antrenori scuipând (reflex de jucător sau obicei de prost gust?) a fost 1-1?

Îmi vine să râd când mă gândesc la alegerile lui Ganea. I-a avut la îndemână pe Szekely şi pe Bogdan Apostu (cel care ne-a dat gol cam pe unde ne-a prins) şi i-a lăsat ca rezerve. Intrarea lui Szekely s-a simţit imediat, Apostu cred că ar fi putut şi el să prindă o zi mare. Ce poţi să zici ca ceferist decât „Mulţumesc, Ganea!”? Ăsta e antrenorul care i-a salvat de la retrogradarea sportivă? Cam multă aţă albă în ghem. O simplă curiozitate: de unde a făcut rost U Cluj, echipă aflată în insolvenţă, de bani de plătit salariile unor jucători cu cotă precum cei doi enumeraţi mai sus sau Tony, unii pe care o echipă echilibrată financiar din Liga I nu cred că şi i-ar fi permis?! Aflăm în maximum 2 luni…

La noi, Trică a pus în teren cam tot ce a avut mai bun. L-a sancţionat pe Muniru pentru prestaţia de la Giurgiu, dar se cuvenea ca dintre Maftei şi Rada, tot pe evaluarea de după Astra, pe cel de-al doilea să-l fi păstrat rezervă. Ar fi fost mai logic. Ca plusuri tactice remarc schimbarea Sepsi-Vass, precum şi cea Hora-Kapetanos, într-un moment greu al jocului, dar mai ales faza meciului, golul 2, după o combinaţie cu pase în viteză pe centru. Naivi U-iştii, dar naivi au fost şi alţi adversari, iar asta tot nu ne-a favorizat astfel de acţiuni. Marele minus la Trică: faptul pe care nu-l pot înţelege este de ce a permis echipei să se retragă treptat-treptat, după prima jumătate de oră. Era evident că suntem mult mai buni decât ei, valoarea lotului era net superioară. Îi călăream, ne ieşea pressing-ul, nu puteau combina peste mijlocul terenului, un gol de 2-0 era foarte probabil, de ce să ajungem să ne trezim egalaţi? Şi-a făcut calculul că o victorie cu 1-0 ar aduce pace şi linişte? Dacă ne bazam pe Hora, vechiul Maah, Rui Pedro sau Deac nu cred că mai câştigam pe final de meci. Dar aşa…

Noul Maah ne face să devenim „maahomedani”. Spuneam după meciul de la Giurgiu că s-a trezit târziu. Acum a strălucit târziu, de-a binelea. Chiar şi aşa, eu încă sunt reţinut în aprecieri la adresa lui. Are viteză, diferă de Sougou prin faptul că el doar atacă poarta, însă, nu ştiu, ceva nu-mi place la el. Până acum l-am văzut prea haotic în mişcarea în teren, nici tehnica 1 la 1 nu părea grozavă. Să fi fost vorba doar de perioada de acomodare? Însă cine a mai văzut o astfel de perioadă de 15 meciuri?! Să fi fost vorba de lipsa de calitate a apărării adverse? Cel puţin golul 3 e unul la care fundaşul s-a scos singur din joc, iar portarul nu a fost în stare să scoată o minge care a trecut peste el. Oricum ar fi, un hattrick se cuvine lăudat ca atare. Ce va fi de-acum încolo ne va lămuri cu exactitate ce poate Maah. Prin ceea ce a făcut cu U a fost, fără îndoială, omul meciului şi cred că prin asta şi-a asigurat prezenţa în lot şi în campionatul următor. Mai are însă nevoie de măcar încă de o reprezentaţie extraordinară ca asta pentru a ieşi pe plus, fiindcă, până acum, în prea multe partide a fost doar un vis urât.

Acum întoarceţi privirea spre finala de Cupă. După ultimele partide s-ar spune că ne revenim, e meciul prin care jucătorii îşi pot salva pielea în acest sezon. Să aflăm dacă suntem în stare, să vedem dacă nu cumva valul ăsta cu „se fac jocurile pentru CFR” nu are ca scop de fapt tocmai disimularea a ceea ce se pregăteşte alor noştri. Ne putem aştepta la orice, însă eu mă aştept la un lucru capital: ai noştri să fie la fel de dârji ca la derby-ul de miercuri, să nu uite că sunt jucători care au colindat prin Champions League şi să se comporte în consecinţă. cu siguranţa şi calmul dat de propria valoare.

Aţi început bine cu U! Continuaţi!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(217) Readers Comments

 1. Cristi
  Friday, 31 May, 2013 at 01:58

  Eu le urez Uistilor un drum lung si glorios pina in liga a 5a. Revenirea lor in prima divizie a fost ceva sintetic, legat de interese politice (polarizarea electoratului) si economice(justificarea unui stadion redundant cu ceea ce exista deja 500 de metri mai incolo). Dar ce se cladeste pe nisip nu dureaza mult si acum a venit ora scadentei. Cit despre megasuporterii lor, nu au nici macar demnitatea sa isi asume pe siteul lor de injurii rezultatul meciului. Barbati, ce mai..

 2. CFRUBERALLES
  Friday, 31 May, 2013 at 04:39

  @ Cristi ce ?? g"U"noierii au site??? Albule.. FFFFoarte bine scris .Felicitari!!!

  • Cristi
   Friday, 31 May, 2013 at 10:59

   Au...e un deliciu Kafkian ! Unele echipe din prima liga nu exista, nu se joaca impotriva lor das se posteaza poze de la meci..ei joaca pe stadioane inexistente si evident exista o conspiratie mondiala impotriva lor. A, plus obsesiile nationaliste evident.

 3. lengyel_atiila
  Friday, 31 May, 2013 at 07:42

  toata stima Albule

 4. U
  Friday, 31 May, 2013 at 08:01

  Bravo! Stai linistit ca U Cluj nu moare! du-te la Paskany sa-ti dea banii pt articol si sandwich-urile pt finala. Asa sa va ajute Dumnezeu!

  • fotbalfan
   Friday, 31 May, 2013 at 08:54

   Doamne Dumnezeule, ai sigla alb-visinie! e mana lu' Paszkany si a CFRului la mijloc.

  • Jollyjoker
   Friday, 31 May, 2013 at 09:10

   Ai dreptate, U nu moare, fiindca a murit deja de mult... L-ati omorat voi, asa zisii suporteri care dau in copii de 9 ani si care se cred tari cand sunt in turma ca oile, cei care striga impotriva ungurilor, uitand ca la U au jucat si au adus momente de glorie o multime de jucatori care erau de nationalitate maghiara. Chiar si la meciul de miercuri, cine a dat golul? Cum il cheama? Il cheama Szekely Janos... Felicitari, ati reusit sa va faceti de tot rahatul inca odata, dar stai calm... Si fii mandru ca esti uist pt k intr-adevar ai cu ce...

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 09:20

   Uite unul care nu s-a simtit exonerat de acel "PS". :)

 5. kiruj
  Friday, 31 May, 2013 at 08:13

  Bine le-ai sintetizat pe toate, Alex. Şi pe-ale lor, şi pe-ale noastre. Din păcate hoarda aia preistorică a intrat cu saboţii într-un templu, împinşi din spate de interese politice şi cercuri meschine, xenofobe. Aici trebuie să discutăm şi un alt aspect : de ce nimeni din fostele glorii / legende ale lor nu s-a sesizat în momentul primei înjurături, al primului bolovan aruncat, etc. ? De ce nu s-a încercat pe căi oficiale/legale amendarea şi reprimarea consistentă a primitivismului care da, ai dreptate, a existat în mod latent şi înainte, dar a înflorit mai ales după revenirea (în forţă) a CFR-ului în prima ligă ? Întrebări retorice, "pe degeaba", cum se spune, răspunsul îl ştim cu toţii, poate nici nouă nu ne convine să-l analizăm foarte în detaliu. Din păcate dispariţia lor din peisaj nu va rezolva problema în sine, ea va exista mai departe în mod latent, acest cancer social se dezvoltă cu viteza luminii îţi găseşte foarte repede alte alibiuri de-a-şi scoate capul / tentaculele din grote...Mai bine să nu lungim, Alex, că nu-i o discuţie plăcută. Măcar noi să ne simţim (aparent) bine...HAI CFR !!!

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 09:24

   Somnul natiunii naste... Cam asa s-ar explica. Sunt sigur ca escaladarea U(rat)ului s-a facut pe nesimtite, nu cred ca cineva a dat importanta manifestarilor izolate ce ieseau in decor. Le neglijezi, ti se urca in cap. Se cuvine sa invatam din lectia lor pentru a nu fi coplesiti atunci cand este prea tarziu.

 6. Janos T
  Friday, 31 May, 2013 at 08:22

  Mulţumiri AlbuSibiu ! Un articol "de pus în ramă" pe care l-am aşteptat, la fel ca pe celelalte, cu nerăbdare şi emoţie, care sintetizează perfect gândurile unui suporter onest, inteligent şi cu capul pe umeri. Scrierea asta ar putea fi lejer un editorial într-una din gazetele de sport locale sau chiar centrale, dar mă tem că puţini cititori ar înţelege ceva. Într-adevăr, ce mare e distanţa dintre "galerie frumoasă, care cântă tot timpul, care încurajează echipa şi la bine şi la rău, echipa care nu moare... bla, bla, bla" al comentatorului de la tv şi realitatea cruntă şi dezarmantă, pe care nu cred că o percep nici acum, la marginea prăpastiei, cei vizaţi. Dar asta să rămână problema lor ! Succes echipei în finala CR! Hai CFR ! (scuze pentru plagiat, oricum se dau NUP-uri pe bandă rulantă pentru aşa ceva, aşa că nu-mi fac probleme).

  • kiruj
   Friday, 31 May, 2013 at 08:42

   Fiind proprietarul acestui brevet, îţi dau NUP, mai cu seamă că nici nu putem vorbi de plagiat, ai folosit doar un singur "!". Forma brevetată este : "HAI CFR !!!"

   • Flacăra Vișinie
    Friday, 31 May, 2013 at 13:54

    Urmata de "click aici pentru note".

    • kiruj
     Friday, 31 May, 2013 at 14:03

     Acolo treaba e mai complicată : trebuie să inventez alte şi alte "invitaţii", altfel Wordpressul ăsta mă refuză că cică "comentariu dublu". Aşa că mai schimb numărul semnelor "!", mai nu ştiu ce...Click-ul din faţă e obligatoriu, ca să vadă lumea despre ce este vorba...HAI CFR !!!

 7. ADI CFR CLUJ
  Friday, 31 May, 2013 at 08:38

  Albule,tot ce ai scris este absolut corect,cu doua mici inadvertente: - jegurile universitare NU AU AVUT,NU AU SI NU VOR AVEA stadionul lor propriu niciodata!!! - sper sa-ti schimbi parerea despre Maah,mie mi-a placut de el chiar din meciurile de pregatire din iarna.Personal mi se pare mai apropiat ca stil de joc cu Semedo decat cu Sougou. Victoria asta mi-am dorit-o mai mult decat castigarea Cupei,asa ca nu voi fi suparat daca pierdem finala.

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 09:36

   Adi, cred totusi ca cei de la U s-au auzit mai clar, mai ales atunci cand a fost vorba de injuraturi, asta cu sau fara microfoane de ambianta. Chiar mi-ar fi parut rau sa-i depasim pe aceasta ramura - desi, trebuie sa admin, s-a incercat concurarea lor. Sa-i lasam macar la asta sa se creada buni. :) Despre Maah, initial si eu am fost pozitiv in privinta lui. In amicale, acolo unde nimeni nu te studiaza si poti sa te desfasori, el chiar a fost interesant. Cum a inceput campionatul, cum adversarii au inceput sa fie mai stricti, cum s-a stins. Nu aparatorii U-isti pot fi luati drept etalon. E un episod fericit sa dea 3 goluri, dar vreau sa vad mai mult simt si orientare in joc, mai multe faze ca cea de la golul 2. Luand plus cu minus, Maah este inca sub ceea ce s-a dorit a fi. E mai bun decat o rezerva in acest sezon, dar (cred) exact cat ar trebui sa fie o rezerva sezonul viitor.

 8. ADI CFR CLUJ
  Friday, 31 May, 2013 at 08:42

  Si am o rugaminte: sterge postarea acelui tembel universitar care se pare ca a gresit site-ul si nu le mai permite acestor oligofreni sa ne mai murdaresaca site-ul cu duhoarea lor imputita!! Multumesc anticipat!!

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 09:46

   Adi, cata vreme nu sare calul la injuraturi si cat o mai si tine pe vechile lor teme "de discutie", e chiar distractiv sa-l avem intre noi. Nu trebuie neaparat sa ne chinuim sa-i raspundem, replica cred ca si-o da singur. :)

 9. Ioan Dacid
  Friday, 31 May, 2013 at 09:01

  Oricat de urat mi-s uistii (sau unii din ei) si oricat de scarboase is unele articole din site-ul suporterilor lor nu is deacord sa le raspundem cu aceiasi moneda(vezi poza de mai sus), inca nu am citit articolul.

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 10:14

   Ioan, sa explic. Textul articolului cu care vine poza cred ca o explica in mare parte. Exista acel PS care ar trebui sa limiteze aria de U la care fac eu referire. Cand spun gunoi (apropo, e doar un container de moloz acolo :) ), ma refer si la comportamentele celor din tribune precum si la actele care s-au intamplat anul trecut, cum isi doreau ei din tot sufletul sa piarda ambele echipe cu 3-0 acel meci de pomina, dupa niste evenimente pe care . Pentru asa ceva le mai datoram vreo firmitura de respect?

   • Ioan Dacid
    Friday, 31 May, 2013 at 11:03

    Nu am zis ca merita tratati cu respect ci cu ignoranta, pur si simplu sa ii ignoram.

    • albusibiu
     Friday, 31 May, 2013 at 11:09

     Ioan, eu prin acest articol le-am pus o mica oglinda si, chiar daca se vor infierbanta, le las optiunea sa vada daca se incadreaza intr-o zona sau alta. Macar o clipa sa se gandeasca asupra pozitiei lor. Ignorarea nu este intotdeauna o solutie, mai ales cand ei o interpreteaza ca lasitate. Trebuie mereu un raspuns, dar un raspuns altfel, nu precum cele de care ei uziteaza. Cel mai bun raspuns in da deocamdata exact echipa, pe teren, iar al doilea raspuns il va da viata, cu tot ceea ce li se intampla acum.

 10. Anca
  Friday, 31 May, 2013 at 09:21

  "Nu, voi aţi fost mereu cu ochii pe noi, aţi vrut mereu să obstrucţionaţi, să ne puneţi piedică. Nu v-a interesat nimic altceva, nu aţi avut ca ţintă să creşteţi ca un organism de sine stătător. Aţi făcut o obsesie bolnavă pentru CFR, aţi devenit o tumoare, un parazit. Mai devreme sau mai târziu acesta trebuia să vă fie finalul predestinat." In fraza asta ai sintetizat perfect fenomenul pe care eu nu il inteleg. Il vad la prieteni buni de-ai mei, suporteri ai "U"oameni educati si care se dezic de violenta, insa toti au un scop suprem din a incurca CFR-ul, la meciurile cu noi de parca ar juca finala CL, desi nu au nicio miza pentru ei.

 11. caneto
  Friday, 31 May, 2013 at 09:38

  Albule, ce te faci cu articolul asta daca TAS-ul hotareste mentinerea vecinilor in prima liga si inscrierea lor direct in grupele UCL din toamna? :)) Fain articol, de-acord in totalitate si cu parerea ta despre Maah. :)

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 09:48

   Caneto, tribunalele pot sa hotarasca orice, dar nu le pot da si bani. Cu sponsor "Sepcile rosii", cu bilete de 5 RON si cu jucatori cu salarii mari (precum cei enumerati in articol) nu cred ca ei fac o restructurare adevarata. E foarte probabil sa fie o "insolventa dupa model romanesc". Chiar si daca raman in A (sa zicem), nu-i vad in stare sa scoata bani dintr-o piatra mult prea seaca.

  • Cristi
   Friday, 31 May, 2013 at 10:18

   Eu nu imi fac griji. singura lor sursa consistenta de venituri sunt banii de televiziuni. Dar in bugetul ala de 1 milion si un pic sunt bagati 800.000 plati anuale pentru a iesi din insolventa. Asa ca deznoadamintul poate fi aminat dar nu evitat. Controlul programului de insolventa se face lunar, la prima abatere de la ce scrie in el se declanseaza automat procedura de faliment.In plus, vorba lui Ulisse (plagiez si eu) alinierea planetelor se face pe linia tribunal-FRF-LPF-DNA.

   • albusibiu
    Friday, 31 May, 2013 at 10:35

    Daca e control financiar romanesc atunci cred ca se explica transferurile lui U din acest retur. La un moment dat insa lucrurile vor iesi la lumina. Banii din drepturi TV nu sunt suficienti pt ce datorie le acumuleaza clubul.

    • Florinaccio SM
     Friday, 31 May, 2013 at 14:59

     Albusibiu, cred ca te referi aici la aducerea la Cluj a lui Szekely si a lui Tony (banuiesc ca nu de Buleica nu mai incapi tu acum). :) Primul cred ca ramasese fara echipa, asa ca eu cred ca a revenit la U doar pentru a-si mai relansa cariera (cam ce-a vizat FL.Costea la Severin sau Emil Dica la Rapid) si nu pentru ca-i era dor de echipamentul alb si negru (de care nu stia cum sa scape inainte de a-l lua Grigoras la Galati). Tony, la fel, a revenit la U doar pentru ca nu putea spera la un post de titular atunci cand privea la atacantii Petrolului (Hamza, Bokila, Grozav si Morar). Asa ca nu cred sa fi fost foarte costisitori astia doi nici macar pentru o echipa muribunda, precum U.

     • albusibiu
      Friday, 31 May, 2013 at 15:26

      Pe gratis nu vine nimeni, iar la ce cota au jucatorii astia nu risti sa te accidentezi doar ca sa-ti relansezi cariera. Aveau loc oricand la un club mai din fata clasamentului, decat la unul care lupta pt evitarea retrogradarii.

   • caneto
    Friday, 31 May, 2013 at 10:49

    Daca mor, sa fie sanatosi :), daca scapa, sa fie sanatosi, important e sa nu cadem si noi in greseala lor si sa ne preocupe prea mult bucataria altora. :)

    • albusibiu
     Friday, 31 May, 2013 at 10:56

     Caneto, am scris mai sus: "Se cuvine sa invatam din lectia lor pentru a nu fi coplesiti atunci cand este prea tarziu." Asta cred ca e valabil la toate nivelurile si cred ca ei sunt un excelent material de studiu pentru noi.

 12. Ioan Dacid
  Friday, 31 May, 2013 at 09:48

  In mare parte is deacord cu articolul dar cred ca titlul nu-si avea rostul, la fel cum si poza mi se pare stupida si textul atasat. Chiar nu cred ca are rost sa ne coboram la acest nivel. Din pacate si micuta noastra galerie e din ce in ce mai urata, injura din ce in ce mai mult , pacat:(

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 10:17

   Ioan, de fapt sunt 2 titluri in acest articol si am incercat sa le sugerez cat se poate de clar. Repet, aici nu vorbim despre respect. Nu poti respecta un om care te uraste bolnavicios. Ii faci doar cu mana atunci cand te debarasezi de el.

  • Dantesc
   Friday, 31 May, 2013 at 10:23

   Eu zic ca ti se pare! Micuta noastra galerie nu injura din ce in ce mai mult. Iar la meciul asta chiar a avut umor prin ceea ce a scandat in unele momente ale jocului. Poza e ok din punctul meu de vedere pana la urma ei singuri si-au pus pe "piepturile brave" numele unui sponsor care exact cu asta se ocupa. Articolul e corect din toate punctele de vedere si a punctat exact ceea ce trebuia punctat. Iar eu le doresc desfintare cat mai grabnica si cat mai usoara fiindca sub umbrela acestui club s-au adunat toate scursurile societatii clujene. Ok, admit nu toti sunt la fel, nu toti sunt plini de puroi in creier si semi-analfabeti, dar cei care nu sunt asa pacatuiesc cum bine remarca cineva mai inainte prin faptul ca toleraza de ani buni asemenea specimene in randurile lor. E o vorba manaci cu porcii ajungi ca ei! Cat despre "dar hai sa nu vorbim despre asta", eu cred ca e gresit sa ne facem ca nu exista asemenea probleme si sa nu vorbim despre ele crezand ca ele vor disparea de la sine. Nu! Asemenea exemplare efectiv trebuie starpite prin orice mijloc, folosind orice mijloace, ca si pe sobolani, fiindca efectiv nu merita sa traiasca in acest secol. Nu ma credeti si credeti ca poate sunt prea dur? Va invit sa cititi comentariile la acest articol link si in general la cele legate de acest meci si va veti convinge singuri ca sunt irecuperabili!

 13. Ufo
  Friday, 31 May, 2013 at 10:07

  Atoatestiutorule, de ce nu te duci tu la Coverciano ca prea le stii tu pe toate ?(pun pariu ca n-ai pus piciorul pe o minge de fotbal in viata ta) Roaga-l pe binefacatorul tau cu origini mongole sa puna de o sponsorizare si de-un sandwich de drum pana acolo; poate ca daca e mai auster omul rezolva inchirierea unei masini ca din poza, unde sa incapa si elucubratiile cu iz de dejectii pe care le scoti. Si please hurry! Ca dupa ce unii au intrat la bulau pe motiv de schimburi dubioase de terenuri s-ar putea si ca "bunul cetatean" mentionat de presedintele pescarus sa o ia catre mititica.In rest....sa auzim de bine dle albu(b)ulanbator(Sibiul e o urbe prea fada ptr elitismul pe care-l emanati)

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 10:32

   Draga Ufo, cativa ceferisti m-au vazut jucand, mai acum un an si nu cred ca m-am facut de ras. Faptul ca acum nu mai pot juca fotbal e urmare tot a acestui sport care mi-a daruit 4 operatii pe ligamente, asa ca stai linistit in ceea ce priveste priceperea mea. Imi place insa in mod deosebit faptul ca si in tine articolul a reverberat si, am sa te intreb daca nu cumva si Szilagyi, capitanul vostru emblematic, are tot origini mongole? Despre Sibiu si lipsa sa de culoare, am sa te intreb daca va reusi orasul tau in vreo 10 ani ceea ce a reusit Sibiul in 2007. Cu "studenti" ca tine, ma indoiesc. Noroc ca exista altii, care-i dau aceasta sansa.

  • Mihai BM
   Friday, 31 May, 2013 at 15:50

   Draga tepse zburatoarea (asta-i denumirea ardeleneasca pentru Ufo) in preambulul urmatorului comentariu de pe Tribuna, dupa ce iei apa in gura, posteaza copacul tau genealogic pana la Noe sa ne convingem ca nu ai niciun mongol pe ramura.

 14. Keeper
  Friday, 31 May, 2013 at 10:09

  Din cauza acestor comportamente in tribuna am renuntat sa imi mai duc baietelul de 5 ani pe stadion, desi el ma tot roaga. Poate ar fi frumos ca virgula clubul CFR sa inchida o mica parte din tribuna si sa o faca tribuna Fair-Play, unde sa iti poti duce copilul la meci. Fara injuraturi acolo, fata tigari etc.

 15. Ufo
  Friday, 31 May, 2013 at 11:50

  Ceea ce a reusit Sibiul se datoreaza in principal unui cetatean roman de etnie germana, un sas transilvanean cu gandire europeana ceva mai indepartata de tendintele nationaliste ale colegilor tai de la KVSC incurajati de ilustrul tau mentor(sau patron sau cum oi mai vrea tu sa-l glorifici).Iar Szilagyi este un roman de etnie maghiara asa cum sunt multi din prietenii mei care n-au nicio treaba cu atitudinea inainte pomenita. Cat despe aptitudinile tale sportive pe langa parerea(sincera!) de rau pentru accidentarile avute ma gandeam ca ai fi putut alege calea lui Mourinho.Dar el n-a avut talent si nici n-a fost accidentat asa ca o posibila coincidenta de destin nu ar fi posibila.Poate ai voce! o eventuala lipsa de volum ar putea s-o suplineasca tehnica boxelor , roaga cuplul militiano-securist pp-muri ptr know how) Si atunci ai putea deveni un Julio Iglesias. Si apropo! Mai bine un student ca mine decat un "vopsit" care face din bucuria mortii caprei vecinului filosofia lui de viata.Si apropo! Capra e un animal nu o pozitie care ti-e atat de familiara.

  • Cata
   Friday, 31 May, 2013 at 12:02

   :)) Ce trist ii baiatul asta. Is merita toate chinurile prin care trece. Si batuti de CFR, si retrogradati... poor little monkey-brains.

  • gabig
   Friday, 31 May, 2013 at 12:12

   DOMNu EXTRATERESTRu ufo , vezi ca ti s-a defectat sistemul de navigatie si ai nimerit pe planeta gresita.

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 12:47

   Ce ma distreaza ca un U-ist sovin (pardon, NATIONALIST) incearca sa-mi dea lectii despre primarul Sibiului, cel pe care-l urmaresc de foarte de aproape de prin 1996 incoace (de cand era coleg de cancelarie de liceu cu taica-meu). Pai, extra-ule, pe primarul asta cu gandire europeana tot romanii l-au votat in Sibiu, ca altcineva n-avea cine. Tot romanii il voteaza si acum, pe baza calitatii sale dovedite, desi exista si la noi un mic curent de "U-isti" care, din interese meschine, striga precum stim noi cine: "nu va lasati condusi de sasi!" Recunosti cat de bine seamana situatia cu CFR-ul? Iar eu, ca roman de etnie romana, pot deci linistit aplica procedeul romanesc de distractie pe seama caprei vecinului, mai ales ca ea niciodata nu a fost comparabila cu a noastra.

  • Florinaccio SM
   Friday, 31 May, 2013 at 12:49

   Ufo draga, stii ce mi-a placut cel mai mult la meciul acesta? Scandarea voastra. Cum care scandare? Aia clasica, ''afara cu ungurii din tara!''. Din fericire, nici macar propriii vostri idoli nu prea va mai iau in serios, ca altfel v-ati fi putut trezi, bietii de voi, mai decimati chiar decat echipa asta bozgoreasca a CFR-ului. Culmea ironiei e ca singura victorie pe ultima jumatate de secol (si probabil si pe urmatoarea) ati avut-o la numarul ''romanilor'' din teren ( Takacs, Zsolt Szilagyi si Janos Szekely, respectiv Vass si Sepsi). HAJRA CFR!!!

   • Ioan Dacid
    Friday, 31 May, 2013 at 13:32

    Si colac peste pupaza Janos a inscris unicul lor gor.

  • steve
   Friday, 31 May, 2013 at 13:40

   "Szilagyi este un roman de etnie maghiara". aha. dupa parerea mea aia care au strigat "afara ..." sunt romani de origini neandertalice, stricate, necontrolate. aparent nici tu nu te dezici de ei, sau? explica-mi, de unde atata ura? si pentru ce?

   • Florinaccio SM
    Friday, 31 May, 2013 at 14:44

    Steve, nu pune pe seama rautatii ceea ce poate fi explicat prin simpla prostie. El vine aici sa ne combata, dar nu intelege ca-si da in cap cu propriile-i argumente. Vrea sa ne lamureasca ca (de data asta merge si-o cacofonie, nu-i asa?) etnia lui Zsolt Szilagyi si-a oricarui alt u-ist e mai ''romaneasca'' decat a unui suporter ceferist (de prin Sibiu, de exemplu).

    • steve
     Friday, 31 May, 2013 at 14:51

     eu chiar as vrea sa inteleg de unde vine ura asta puternica. in rest sa-si fabrice propriile logici de incadrare a unora in categoriile unguru bun si unguru rau.

     • thedarkside
      Friday, 31 May, 2013 at 15:48

      Cred ca nu esti clujean, fara suparare, daca nu intelegi. Ea a fost pornita de Funar, prin anii 90, ca asa si-a facut el cariera politica, pe seama (pseudo) clujenilor, semi-analfabeti, adusi de Ceausescu de la tara sa lucreze in fabrici. Funar a stiut sa manipuleze masa asta de prosti timp de aproape un deceniu, iar acum treaba merge din inertie. Cu politica s-au mai desteptat romanii, ca-i arde la stomac cand is condusi de hoti, incompetenti si incapabili, dar ura a ramas in vinele multora si se transmite din tata in fiu. Insa economia de piata, tot mai dura, chiar UE-ul, atat de drag pinguinilor incat il scandeaza neintrerupt, o sa aiba grija ca in cativa ani, sa-i forteze si pe semioligofreni si analfabeti sa-si consume energia asta negativa si in surplus in procurarea unei bucati de paine si de salam, in loc s-o consume pe stadioane.

      • steve
       Friday, 31 May, 2013 at 16:07

       vroiam o explicatie de la el. ce simte, ce il roade asa tare. ce zici tu, mi-e clar si mie, mersi pt raspuns.

  • Mihai BM
   Friday, 31 May, 2013 at 15:25

   Draguta descalceste, te rog, fractura aia logica cu cetateni de etnie si etnici de cetatenie, pana atunci voi, impreuna cu manipulatorii vostri sudisti, ramaneti niste etnicieni de cetatenie sovina. Maah!!! Maah!!! Maah!!!

 16. nea_silica_MS
  Friday, 31 May, 2013 at 12:02

  Ai vorbit (și) din sufletul meu Albule, felicitări. Dacă aș fi avut talent literar, nu m-aș fi putut exprima mai corect și academic. Cât privește uiștii care nu mai încap pe siteul lor: n-are rost să le acceptăm căcărezele și pe acest site. Oricum, nu sunt capabili de nimic constructiv, pe scara dezvoltării n-au depășit încă nivelul injuriilor și a atacurilor la persoană. Jalnic!

 17. Cristi
  Friday, 31 May, 2013 at 12:30

  Clara pozitia lui Duru de azi.. si cu asta drum bun! Situația la U Cluj este similară cu cea de la Rapid, susține Duru. "La Universitatea Cluj, planul e la fel de fantezist: la salariați plătești 100% datoria, în schimb, celor din fotbal, cum e FRF, nu dai nimic. Și noi ce facem ? Stăm să vedem cum alții acumulează datorii și apoi sunt anulate prin efectul legii? Apoi estimează ei un venit de 8 milioane de euro din vânzarea jucătorilor. Mulți pleacă gratis, iar despre alții se suține în plan că pleacă pe 600 000 de euro și ei nu au mai jucat de nu știu când. Și chiar dacă ar fi jucat. Cine îmi garantează mie că jucătorul pleacă pe suma de acolo. Nu e un sistem de evaluare al jucătorilor acceptat de toată lumea. Site-urile de specialitate sunt doar site-uri, suma de transfer ține de ofertă nu de ce scrie pe site. Și vă mai spun ceva: U nu e în prima situație de acest fel. A mai fost perioada cu Bănceu, au mai fost altele. De fiecare dată U ajunge la fund, apoi vine cineva și investește și se reia ciclul. Acum sunt la fund, așteptăm ca cineva să investească. Dar să investească, nu să împrumute clubul" a spus Duru, care a dat și detalii despre procedura de judecată la TAS. "Durează 10 zile alegerea judecătorilor, apoi e o corespondență între părți între o săptămână și 3 săptămâni. Noi vom cere să se judece în regim de celeritate, pentru că trebuie să știm repede dacă U va juca la anul în prima ligă. Adunarea Generală de mâine poate propune ca doar echipele din cupele europene să treacă prin procesul de licențiere, dar această decizie nu se poate aplica retroactiv, adică nu pentru un sezon încheiat, ci doar pentru următoarele", a mai declarat Duru.

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 12:53

   Eu presimt ca ei nici nu vor mai merge la TAS. Nu cred ca au zecile alea de mii de euro disponibili ca sa duca procesul acolo. Cum am zis, e usor sa joci (sa bei) pe datorie. :)

   • kiruj
    Friday, 31 May, 2013 at 13:15

    Nici eu nu prea cred...Mai ales în contextul în care şansele de reuşită sunt de max. 1%...Pe de altă parte, aşa cum zicea şi Cristi, cu planul de redresare nu-i de glumă, la cea mai mică abatere se declanşează iadul (=falimentul). Aprobarea în sine a programului este de fapt o şansă infimă (mai mare, totuşi, ca "0"), cine chiar vrea să revină, are "un fir de păr" de care să se agaţe...Dar pentru asta trebuie să fii extrem de sincer cu tine, şi să vrei cu adevărat să repui afacerea ta pe picioare...În conjunctura existentă la "ei" nu văd şanse consistente pentru acest lucru, niciun investitot mai serios nu se leagă la cap cu "mediul înconjurător" de acolo, iar eradicarea fenomenelor nu-i treaba lui. Cu cerşitul la bugetul local / de stat nu mai merge, vedeţi şi voi, acest tip de "finanţare fotbalistică" nu prea a prins rădăcini în Ardeal (şi e foarte bine că este aşa). Practic cele mai mari necazuri pentru acest club i-au cauzat exact "suporterii" lui, fără să aibă curajul cineva să spună tranşant acest lucru, sau -mai mult de atât-să vină chiar cu un plan de "reeducare", de readucere a spiritului universitar, care -chiar şi în perioada studenţiei mele- s-a mai simţit.

 18. kiruj
  Friday, 31 May, 2013 at 12:35

  Am şi eu o propunere, că tot au apărut nişte "extratereştri" pe aici...Nu-le răspundeţi, fraţilor, e metoda cea mai simplă şi cea mai sigură. Nimeni nu poate comunica cu el însuşi. Indiferent dacă vrei să faci o conversaţie cu scop educativ, sau -dimpotrivă-una pe limbajul lor, este pierdere de timp. În altă ordine de idei, sunt convins, că există şi printre ei oameni cu capul pe umăr, cu discernământ, cu care -dacă limbajul este potrivit- putem discuta, chiar în contradictoriu, pentru că asta e...Îmi aduc aminte de un rapidist care avea opinii chiar peste media acestui site, apare -din când în când- şi B_O_G_D_A_N, şi alţii, deci se poate, dar de la un nivel în sus. Cu restul...tăcere. HAI CFR !!!

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 12:39

   Mie imi place ca niciunul nu incearca sa spuna "De fapt articolul lui Albu nu se adreseaza nimanui, nu exista acel U-ist descris in articol, noi toti suntem altfel". Touche! :)

 19. Florinaccio SM
  Friday, 31 May, 2013 at 12:51

  Dragi u-isti, toate ca toate, da' pana si golul de adio al lui U sa fie inscris de Janos? :)

 20. Florinaccio SM
  Friday, 31 May, 2013 at 13:00

  De multa vreme sunt ''aplaudacul'' lui Albusibiu pe aici, dar trebuie sa recunosc ca acest ultim articol intra in TOP 3-UL preferintelor mele. Prima parte cred ca poate (si trebuie sa fie) un dus rece pentru orice stUdent care nu are chiar toti neuronii plecati in vacanta. PS: Alex, vezi ca ai uitat sa trimiti sandwich-ul pe care mi-l datorezi pentru ultimele osanale din postarile mele. :)

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 13:08

   Din pacate nu mai imi trimit de mult timp, de cand i-am anuntat ca devin vegetarian. Sunt aproape sa devin unul tot mai convins. :)

   • CJ-07-CFR
    Friday, 31 May, 2013 at 15:45

    Vreau să corectez o imensă eroare, care persistă de ceva vreme în neuronul unora: la CFR, Iuliu Mureșan dă sandvișuri. Paszkany Arpad dă kürtőskalács!

  • kiruj
   Friday, 31 May, 2013 at 13:18

   Ah, merge pe sandwich-uri ? De ce nu mi-aţi zis mai repede...)))

   • albusibiu
    Friday, 31 May, 2013 at 13:26

    Da, merge pe sandwich-uri. Painea o iei tu, continutul tu si ti-l prepari singur, ba mai poti imparti si cu altii. Exact ca tribunacfr. :)

   • Florinaccio SM
    Friday, 31 May, 2013 at 14:47

    Pai acuma tu si cu palinca si cu sandwichurile, iar noi doar cu burta goala?

    • kiruj
     Friday, 31 May, 2013 at 19:38

     Bine, omule, vă las sandvişul...oricum nu mănânc pâine de la 1 ianuarie...V-aş lăsa şi pălinca mea cu mare plăcere, dacă am avea o ocazie să ne întâlnim undeva, cândva...Poate vine Alex cu vreo idee...HAI CFR !!!

 21. levente
  Friday, 31 May, 2013 at 13:08

  sincer nici nu mi-ar placea sa avem galeria ca a voastra, o galerie adevarata trebuie sa-si sustina propria echipa nu sa-i injure pe adversarii, nu trebuie sa injure si scuipe copii de 9 anii, sa loveasca jandarmii,....

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 13:15

   A fost prima data in acest sezon in care au intrat langa gazon jandarmii, nu? Aveau si gaze lacrimogene disponibile in caz ca situatia devenea "lacrimogena". Asta spune totul. Fotbalul nu e un razboi de strada.

   • thedarkside
    Friday, 31 May, 2013 at 20:22

    Iar asa zisii "ultrasi" au stat cuminti, si-au manifestat furia doar prin injurii sau confiscarea mingilor ce ajungeau la ei :-) desi aparitia scutierilor de obicei irita huliganii. In Romania copiem toate porcariile din alte tari (de aceasta data cu referire la ultrasii italieni, rusi sau unguri) dar din fericire ramanem doar niste copii jalnice. Altfel la cata frustrare era in tribuna 2 (ma bucur ca de data asta nu am luat bilet acolo ci la peluza 100% ceferista) meciul nu se termina fara o incaierare cu jandarmeria.

    • thedarkside
     Friday, 31 May, 2013 at 20:49

     Si apropo de copierea altora, faza in care toti fanii U-isti se intorc cu spatele spre teren si sar inlantuiti, am mai vazut-o la Dinamo de ceva vreme, care probabil ca au copiat-o de la altii... Haideti macar o data cu ceva original, universitarilor, uimiti-ne si pe noi macar o data, scenariul ultimelor zece intalniri il stim deja pe de rost. Scandal cat casa atat in timpul meciului cat si dupa, iar la final tot CFR castiga.

 22. cateva intrebari
  Friday, 31 May, 2013 at 13:48

  As vrea sa va intreb totusi cateva lucruri: 1. Cum te simti sa fi in deplasare la tine acasa (chiar sunt curios de sentiment)? 2. Cum te simti cand castigi un titlu si nu il poti sarbatori decat pe stadion intr-un oras de 400.000 de locuitori (nu pentru ca s-ar lega cineva de tine ci pur si simplu pentru ca te-ar huidui lumea pentru modul cum s-a castigat, pentru rusinea de tip dambovitean adusa orasului) si apoi la tine la tine acasa in liniste (si vecinii tai sunt clujeni si impartasesc parerea generala)? 3. Cum te simti cand iti susti echipa favorita si faci microfonie? Si cu toate astea tot nu tu (e vorba de toti 7, nu de unul singur) te auzi cel mai tare? 4. Cum te simti tu, ca roman (chiar si de etnie maghiara) cand auzi strigandu-se in jurul tau "ria ria hungaria"? 5. Cum te simti cand toata tara te ia in deradere ca prestezi (ala nu se numi cantat) pentru un sandwich si un suc? 6. Chiar poti canta din suflet (sau o faci de foame) "Cluj-Napoca suntem noi", cand echipa favorita castiga pe Olimpico la Roma si e asteptata acasa la sosire de 7! suporteri pentru ca in weekendul ce urmeaza echipa "cealalta" sa fie insotita de 2000 de suporteri (sau 2000 de clujeni daca vrei) intr-o deplasare in B la Ramnicu Valcea? P.S. La intrebarea 5 nu mai e nevoie de raspuns, imi voi raspunde singur, te simti bine, doar esti satul... P.S. II: Nimeni nu are nimic personal cu cei 7 suporteri. Acea scandare pe care o auziti peste tot nu se refera la ei, ei sunt doar niste unii carora le este pur si simplu foame. Aceasta ura despre care voi va imaginati ca ne calauzeste pasii este doar un manifest asupra modului cum suntem tratati (controale corporale -asa am aflat ca nu am hemoroizi- mai ceva ca la puscarie, muzica data ostentativ la maxim in boxe, si dispret continuu care nu face decat sa incite). P.S. III: Cine sunt huliganii Clujului, cei 5000 care au cantat non-stop in conditiile enumerate mai sus fara nici un incident, sau aceia care au lovit suporteri si oficiali inainte de meci. Cei care va primesc pe stadion ca pe niste oaspeti sau cei care ne sparg timpanele la fiecare meci? Eu, care am vorbit civilizat cu un grup de suporteri care au parcat langa mine sau ei ca au inceput cu ironii ieftine si nefondate, urmati dupa meci de un alt grup cu acelasi gen de comportament (in primul caz eram singur si ei 5, in al doilea eram cu un prieten si ei vreo 5-6, probabil cautat scandal ca apoi sa se victimizeze in presa si la jandarmerie, dar liftul nu cobora atat de jos sa ajung la prostia voastra. Anul trecut s-a intamplat la fel, probabil datorita faptului ca eram mai tanar si faptului ca am injurat de mama, cu toate ca eram singur i-am fugarit putin pe cei trei pana am realizat ca asta le este nivelul de educatie si inteligenta si e pacat), cine e needucat, voi ca ati ars un fular cu "U" sau eu ca mi-am oprit nepotul sa faca acelasi lucru? Si intrebarea nr. 7: CINE SUNTETI VOI PANA LA URMA? ...Si da, domnule albu sau cum te-oi numi, cu toate ca sunt un suporter civilizat, nu am aruncat nimic vreodata, nu am injurat sau molestat vreun suporter advers sau instigat la ura niciodata, ma simt atins de aticolul tau. Ma simt pentru ca nu intelegi nimic (sau nu vrei sa intelegi) din ceea ce se intampla. Si e rusinos ca te mai si publica cineva!

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 14:06

   Comentariul tau, draga intrebatorule, contine o serie intreaga de afirmatii neprobate (si neprobabile). Ma bucur ca te ingrijesti de faptul ca eu nu inteleg nimic, chiar imi place cum explici tu lucrurile, pe intelesul tau, dar sper ca inainte de a te lega de ce se intampla la CFR, inainte de a face macar cea mai mica referire la subiectul "maghiari/Ungaria", vei avea bunavointa sa faci o erata la cele cateva erori grave de ortografie romaneasca. Asta ca sa nu fie rusinoasa postarea ta.

  • ADI CFR CLUJ
   Friday, 31 May, 2013 at 14:17

   Mai anonimule,noi ne simtim foarte bine,asta ca sa-ti dau un raspuns scurt la toate dilemele tale!! Dar voi cum va simteti,voi simbolul romanismului atunci cand capitan de echipa va este romanul SZILAGY ZSOLT,iar ultimul gol in liga 1 pt. voi il inscrie romanul SZEKELY JANOS?? Cum te-ai simtit cand am castigat titlul in 2008 pe stadionul pe care ati platit chirie o viata,nu v-ati facut baremul de 25 puncte si ati retrogradat si atunci? Iar atunci il aveati antrenor pe romanul ALPAR MESZAROS,iti amintesti,nu?? Dar atunci cand jucati in B pe Clujana din mila proprietarului bazei si noi jucam in CHAMPIONS LEAGUE??

  • steve
   Friday, 31 May, 2013 at 15:06

   esti un manipulator. atat.

  • Dantesc
   Friday, 31 May, 2013 at 15:30

   Tuta' mica, hai ca iti fac jocul si sa-ti raspund eu, pe rand, la toate intrebarile :) 1. Nu ne-am simtit niciodata in deplasare la noi acasa. Acasa e acasa si numarul vostru e irelevant. In liga 2 in cel mai bun caz o sa ramaneti maxim 1000; am putea paria de pe acum... 2. Si primul si al doilea si al treilea titlu au fost sarbatorite si in oras, iar daca tu nu stii asta e probabil fiindca la ora aceea dormeai de necaz. Si oftica, fiindca atat primul cat si al treilea titlu l-am castigat... unde oare? Cat despre huiduieli... tzu-cu-te!... hai sa te luminez eu un pic. In drum spre Gruia, dupa castigarea celui de al treilea titlu, desi era destul de tarziu, lumea a iesit la balcoane si la ferestre și ne-a aplaudat. Vrei dovezi? Siteul nu imi permite, dar as putea sa atasez cateva poze ca sa te conving. Next... 3. Cum ma simt cand imi aud galeria in boxe? EXCEPTIONAL! De ce? Fiindca prefer sa aud asta decat mugetele lipsite de noima ale oaspetilor (eu daca eram sef la CFR si la meciul asta faceam la fel... si stii de ce? Numa ca sa crapati voi de ciuda). 4. Merg in Gruia la meciuri de cand tu nici macar nu tineai suzeta in gura gangurind "mama te iubesc, dar nu ca pe n" si cu toate astea inca nu am auzit scandandu-se ceea ce sustii tu (sursa ta ori e de proasta calitate, ori te uiti prea mult la Jiji za best; una din doua). 5. Aceeiasi sursa tembela te-a indus iar in eroare. Eu zic sa o extermini! :) 6. Ai fost la aeroport, tuta' mica, de stii asa de bine cati au fost atunci sa astepte echipa? Ce sa inteleg din asta? Sau ce ar trebui sa inteleg? (apropo, suporterii ceferisti in marea lui majoritate lucreaza, spre deosebire de altii, sper ca intelegi unde bat). Cat despre cei doua mii care au fost la Rm.Valcea... mai taie din mii, da-le dreacu'! Sau v-ati teleportat? Multumit?! Cat despre scandari, mugete si alte mijloace de exprimare in masa folosite de masa amorfa numita galeria "n", atata puteti, atata stiti, asta folositi! Pana la urma nici nu sunteti atat de tare de condamnat, fiindca de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Iar in final, o intrebare si pentru matale, tuta' mica. La ce cuantum se ridica amenzile pe care le-a incasat clubul "n"iversitar doar in acest sezon competitional din cauza maim... pardon, galeriei? E?

  • luis
   Friday, 31 May, 2013 at 16:59

   si tu cum te simti fiind"acasa" esti invins de 41 de ani

  • luis
   Friday, 31 May, 2013 at 17:07

   "Cine sunt huliganii Clujului, cei 5000 care au cantat non-stop in conditiile enumerate mai sus fara nici un incident, sau aceia care au lovit suporteri si oficiali inainte de meci. " gresit domnule,au injurat si jignit nonstop,si referitor la afirmatia "nici un incident" pana am ajuns la stadion am fost atacat de doua ori de niste mucosi desfigurati la fata de ura ,frustrare,manie si alcool si sa nu uitam nici de cei care au batut un copil de nou ani

  • thedarkside
   Friday, 31 May, 2013 at 21:40

   Am sa-ti raspund doar la intrebarea cu numarul sapte, asta pentru ca nu meriti sa-mi pierd timpul cu tine mai mult de atat. In primul rand, suntem cea mai titrata echipa din Transilvania, cu opt trofee interne, dintre care trei campionate. Din punctul asta de vedere, suntem singura echipa din provincie care azi face fata capitalei. Voi, in 92 ani de existenta, ati castigat o singura data Cupa Romaniei. Si asta in ciuda faptului ca in perioada comunista, care a durat cam 43 ani ati fost echipa judetenei de partid, cu sustinere financiara din partea ei. Noi suntem echipa care a facut 10 puncte in UCL, deocamdata detinem recordul intre echipele romanesti in acest sens. Voi cu siguranta n-o sa ne depasiti niciodata. Suntem echipa care a facut cunoscut Clujul in Italia, Anglia sau Franta. De voi n-a auzit nici dracul in Europa. Noi suntem echipa din Cluj care avem casa noastra, nu suntem homless (si poate de aia nici nu ne drogam). Mongolul, cum ii spun mai nou pinguinii nesimtiti, plateste anual 1,2 milioane de euro taxe si impozite pentru stadionul din Gruia si pentru ca clubul CFR sa poata functiona, bani din care primaria Cluj renoveaza fatade in centru sau plateste mese gratuite batranilor care nu se mai pot intretine. Voi cu ce ajutati orasul asta? Noi suntem clubul din Cluj care ne-am vandut vedetele de-a lungul timpului, ca sa nu ajungem azi la mila comisiilor si tribunalelor sportive, la fel ca voi. Noi suntem clubul clujean care are registrele contabile in regula, curate, voi sunteti clubul care nu cu mult timp in urma si-a cedat cu titlu gratuit mai mult de jumatate din echipa (jumatatea buna, care valora ceva bani, nu aia proasta) iar acum nu stiti pe unde sa va scoateti camasa. Noi suntem clubul din oras condus de un clujean (poate de aia si avem atata succes) si va batem de fiecare data in ultimul timp, voi fiind condusi, dezastruos as spune, de cineva venit din sudul tarii, care s-a suparat ca nu i-ati dat o ciorba de pasula. Tu ai putea sa ne spui acum, la randul tau, cine sunteti voi si cum a ajuns o echipa practic fara palmares sa fie sustinuta de atatia clujeni?

 23. pt idiot
  Friday, 31 May, 2013 at 14:01

  Dumnezeu nu doarme....daca voi vreti rau se intoarce asupra voastra......inafara de noi nu va da nimeni inportanta....va ide voi.....

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 14:09

   Ma bucur tare mult ca ai inteles esenta din acest articol. Dumnezeu intr-adevar nu doarme, iar dovada este cat se poate de clara: ceea ce vi se intampla voua acum, voi cei care nu ati vrut nimic altceva decat raul nostru. Bravo!

  • ADI CFR CLUJ
   Friday, 31 May, 2013 at 14:33

   IN CLUJ JOACA FOTBAL DOAR CFR CLUJ!!!!

 24. Flacăra Vișinie
  Friday, 31 May, 2013 at 14:04

  "În Cluj fotbal joacă doar CFR-ul". Asta e singura replica pe care ar trebui sa o dam celor de la U.

 25. Cristi
  Friday, 31 May, 2013 at 14:45

  Noi nu va dorim voua nimic. Sunteti irelevanti. Noi doar constatam ca veti pleca de unde ati venit si va uram sa aveti 4.000 de suporteri proprii in derbyul cu Damila Maciuca. Asta daca veti reusi sa vindeti fotbalisti de 8 milioane de euro sa ramineti insolventi si sa nu se declanseze automat falimentul. Va invitam la 'plantat' scaune visinii pe stadionul din parc:)

 26. hossu
  Friday, 31 May, 2013 at 14:54

  nu vreau sa va stric principalul vostru motiv de mindrie (proprietatea stadionului), dar, nici nu ma pot abtine sa va spun ca templul vostru de metal a fost ipotecat! vestea proasta abia acum vine: evaluarea s-a facut cu stadionul gol, in timpul unui meci de campionat, probabil cu pandurii.

  • gabig
   Friday, 31 May, 2013 at 15:22

   Principalul motiv de mandrie e ca avem cea mai buna echipa de fotbal din Cluj, fapt dovedit atat pe stadionul nostru din Gruia, cat si pe stadionul nostru al tuturor clujenilor de langa Somes.

  • albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 15:24

   Probabil ai vrut sa ne transmiti ceva. Chiar si de-ar fi, vreodata, putem ipoteca linistiti si stadionul. Acum pe Cluj Arena va fi mereu spatiu. Va asteptam sa jucati pe CUG. :)

  • Dantesc
   Friday, 31 May, 2013 at 15:37

   Neeee nu ai ghicit ! principalul nostru motiv de mandrie e faptul ca de CFR 1907 Cluj a auzit datorita rezultatelor remarcabile o lume intreaga ! Ma intelegi ? :)) Oh si de voi s-a auzit acu' 5 ani dupa episodul cu jandarmul lovit...

 27. hossu
  Friday, 31 May, 2013 at 15:36

  vai, dar nu-mi vine sa cred asa ceva! Voi, apropritari cum s-ar spune, sa tinjiti dupa statutul de chiriasi pe cluj arena?? Serios, nu asta infierati voi cu mindrie, statutul de chiriasi? Serios, io cred ca-i o vorba spusa la minie, voi nu va coboriti la nivelul asta, cel putin asta se intelege din odele pentru clubul iubit.

  • Dantesc
   Friday, 31 May, 2013 at 15:41

   Nu ai inteles nimic (nici nu ma asteptam de altfel!) Pe Cluj Arena am putea fi nevoiti sa jucam in competitiile internationale datorita normalor impuse de catre UEFA si da daca va fi cazul vom juca si acolo ...si vom plati si tot ce e de platit spre deosebire de altii...hehe...

  • Cristi
   Friday, 31 May, 2013 at 15:46

   Bun venit pe tribuna! Daca nu degenereaza in injuraturi, putem avea orice dialog in contradictoriu despre folosirea optima a tuturor bazelor sportive din Cluj. Ai vreo idee constructiva?

   • CJ-07-CFR
    Friday, 31 May, 2013 at 15:54

    Stai liniștit, că Mihai nu stă mult printre homosexuali... :)

    • Cristi
     Friday, 31 May, 2013 at 16:06

     Stau foarte calm, mai ales ca vad ca multi asa zisi ziaristi sportivi cu creierul alb negru fac comparatii fara sa cunoasca realitatile. Blag se intreba pe siteul sau de ce ManU are licenta chiar daca are datorii, acum Hossu se excita la ipoteca pe stadion etc. Daca stiau cit de putin cum functioneaza un fond de investitii (ca nici familia Glazer nu e la ManU 'pe persoana fizica') atunci ar fi aflat ca intotdeauna costul investitiei sau mai bine zis creditul pentru cumpararea unei activ se paseaza mai departe catre firma cumparata. E o chestune de contabilitate pentru a deduce dobinzile la credite direct si a evita dubla impunere a rabursarii creditului.In plus ai un efect de pirghie care iti creste de citeva ori rata de profit a capitalului propriu. Dar asta e prea complicat pentru cronicari provinciali plini de venin.

    • albusibiu
     Friday, 31 May, 2013 at 16:57

     Ii e teama sa nu-i scape caracterul pe jos? :)

    • hossu
     Friday, 31 May, 2013 at 17:55

     sint teribil de incintat sa vad cum minunatul public care este minunat se demitizeaza singur folosind trairi pe care le arata cu degetul ca facind parte din trasaturile definitorii ale huliganilor de la U: ura si frustrarea. Din punctul meu de vedere nu poate exista o disputa de idei. Voi, ca grup, sinteti sclavii unei situatii de moment, performanta. Asta e singura valoare la care va inchinati. Si asta ne lipseste noua, deci ne unesc alte resorturi. Cind U va avea performante vom putea sa ne comparam. La fel, cind generatiile viitoare de la voi vor creste cu atasamentul fata de club in singe, vom putea sa ne comparam. Pina atunci, cfr ramine un club cu performante sportive si cu un public de dezertori fara valori cultivate. De aia imi permit sa rid de voi si sa va citesc cu placerile parerile fara continut.

     • albusibiu
      Friday, 31 May, 2013 at 18:05

      Hossu, sa nu uitam sa le multumim suporterilor U care miercuri au bagat bani prin plata biletelor in buzunarele CFR-ului. Pacat ca n-ati venit mai multi, mai ales ca pretul nu era tocmai 5 RON ca la voi. Cand vor creste suporterii pur sange ceferisti nu vor avea cu cine sa se compare. U-ul va fi dat faliment de mult. Iti spune unul care a fost frate de Cooperativa cu U si care a trait acum 14-15 ani (adica la timp) falimentul.

      • hossu
       Friday, 31 May, 2013 at 18:35

       tu nu cunosti trecutul, nu intelegi prezentul si ai pretentia sa ghicesti viitorul? Sa cu ceri bani pentru asta ca intri la inselatorie.

      • Cristi
       Friday, 31 May, 2013 at 18:52

       Hossule.. trecutul vostru e de echipa de pluton, apoi de satelit al lui Dinamo, umflati cu pompa de Dacia Felix (tot fara nici un rezultat notabil) apoi fuzionati cu Dacia Mioveni ca sa aveti si voi o licenta de Divizia B si in sfirsit umflati iar cu pompa pentru o himera. Prezentul? Daca nici nu tu mai mergi pe siturile voastre si vii spre noi..

      • hossu
       Friday, 31 May, 2013 at 19:18

       nu doar pe site-urile voastre, ci si pe stadionul "vostru" merg cel putin o data pe an. nu-mi place sa scriu din burta si trebuie sa vad cu ochii mei ratacirea spiritului. plus ca, de cind Zoli Cantor isi plinge in singuratate soarta, nu mai am la indemina tipologii de spectatori minunati.

      • Albusibiu
       Friday, 31 May, 2013 at 20:04

       Hossu, dragule, inainte de toate impaca-te cu tine insuti si apoi abia incearca sa dai cu bata prin gard sau in balta, cum faci acum. :)

      • Cata
       Saturday, 1 June, 2013 at 00:01

       A venit si amaratul asta de Hossu pe Tribuna sa isi ia si el niste notite de la AlbuSibiu, sa invete cum se scrie un articol :). Albu il baga oricand in buzunar pe tristul asta.

     • Florinaccio SM
      Saturday, 1 June, 2013 at 00:43

      Bravo Cata, cu asta chiar ai pus punctul pe i.

     • Mihai BM
      Monday, 3 June, 2013 at 15:42

      Apropos, de ce te cheama pe tine Hossu?, ai stat la coada la nume romanesti si au trecut primind numele asta de Bogdaproste, sau inaintasii tai s-au gandit, pe vremea Imperiului, ca nu suna bine Lung sau Lungu si da mai bine Hosszu? Esti agent dublu sau sub acoperire?? Na, ca am scris astea numai ca sa simti si tu spiritul universitar pe Tribuna Cailor Ferate.

  • ADI CFR CLUJ
   Friday, 31 May, 2013 at 16:08

   Mai "universitarule",am auzit ca nici proprietarul bazei Clujana nu si-a incasat datoriile de la voi de acum 2-3 ani,asa ca nici acolo nu veti mai putea juca!! Pacat ca Groapa Mosului in Manastur este plina acum de case si blocuri,ati fi avut macar acolo un loc sa jucati!!! Dar urmeaza falimentul si desfiintarea asa,ca o sa ramaneti doar voi,marea si unica galerie fara obiectul muncii!!!

  • nea_Silica_MS
   Friday, 31 May, 2013 at 16:37

   Iertare domle, se scrie apropitar (dacă tot îl citezi pe Caragiale, măcar s-o faci corect). Observaţia nu ţi-o face un român de naţionalitate maghiară ci un maghiar pur şi simplu. De cetăţenie română. Capiş?

 28. tgv cluj
  Friday, 31 May, 2013 at 16:11

  Va tot laudati cu suporterii vostri, ca sunt aproape de echipa la greu. Eu fac un pariu cu voi, dragi u-isti, ca Olimpia Satu-Mare va avea o medie mai mare de suporteri decat veti avea voi in B, desi orasul meu e de patru ori mai mic decat Clujul.

  • CJ-07-CFR
   Friday, 31 May, 2013 at 16:31

   TGV, cu tot respectul pentru persoana ta (și pentru Florinaccio), trebuie să recunosc că asocierea numelui Olimpiei de cel al lui U stârnește în mine amintiri neplăcute. 22 mai 2004, U Cluj - Olimpia 0-1. Dacă mai țin bine minte, meciul a fost aranjat la pauză, ca să nu promoveze CFR, ci Olimpia. „S-a arătat dreptatea” însă la Satu Mare, unde Olimpia a pierdut promovarea pe teren, în luptă directă cu frânarii.

 29. caneto
  Friday, 31 May, 2013 at 16:58

  Ui' ce-o facut bozgorii de etnie romana de la LPF: "Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP) a amendat clubul Universitatea Cluj cu 30.000 de lei după derbiul cu CFR! Comunicatul postat pe siteul LPF spune sec că "U" a fost amendată fără să dea alte explicaţii. ""Incidente spectatori - In baza art. 83.2 lit. d din RD se sanctioneaza clubul FC Univ. Cluj cu penalitate sportiva de 30.000 lei", stipulează comunicatul Ligii! "

  • caneto
   Friday, 31 May, 2013 at 17:00

   Oare suma asta figureaza in planul de reorganizare?

   • Cristi
    Friday, 31 May, 2013 at 17:36

    Iese la cursul de schimb din alea 8 milioane de euro pe care le iau pe jucatori...

   • kiruj
    Friday, 31 May, 2013 at 19:54

    Intră la cheltuielile forfetare...sau -poate- la cele "neprevăzute"...::))

   • thedarkside
    Friday, 31 May, 2013 at 20:36

    Asta-i "o cafea" la ce datorii au pinguinii :-)))))

 30. Paganus
  Friday, 31 May, 2013 at 17:41

  Sustineti cu multa inversunare disparitia unui inamic care s-a dovedit a fi deopotriva util si circar. Pentru ca "U"-istii sunt cei mai buni si constanti donatori de puncte in favoarea CFR-ului. Fara ei nu ar mai exista "derby-ul Clujului", eveniment la care pana si eu, cu toate ca nu sunt impatimit de forbal, am asistat. Inteleg ca din razbunare, probabil si pentru ca i-ati frecventat (involuntar) mai mult decat am facut-o eu, si ati fost exasperati de comportamentul lor de primate. Dar tocmai acest comportament, combinat cu vocatia lor de donatori, an de an, a 6 pretioase puncte ii face simpatici. Niste viermi, care urla, scuipa, se agita, si tot degeaba, pentru ca intr-un final sunt pusi la punct acolo unde conteaza, adica pe teren. Frustrarea este maxima, rabufneste public prin comportament, care este expresia neputintei. Data fiind situatia, eu chiar imi doresc ca "U", impreuna cu gloata de huligani reprezentativi, sa se salveze de la retrogradare, pentru ca ar fi pacat ca asemenea specimene nostime sa amuze publicul din B!

  • Flacăra Vișinie
   Friday, 31 May, 2013 at 20:47

   Ii adevarat ca sunt donatori, din pacate ei doneaza si catre alte echipe. Imi aduc aminte, de exemplu, cum la meciul din tur, cu Steaua, jucatorii de la U au facut deplasarea cu autocarul si au primit de mancare -- zic ei -- niste sandwich-uri, ceea ce le-a afectat forma fizica, reflectata si de scor (1-0 la pauza, 5-1 la final). Antrenor la Steaua era Laur (Reghe pentru analfabeti) si la Cluj era nevasta-sa, plantata evident de cioban sau de gunoier. Cu asta cred ca am lamurit si treaba cu sandwich-urile oferite de "mongol".

 31. gyuszi
  Friday, 31 May, 2013 at 18:14

  Toata stima !!!!!!....Albule !!!...un comment care v-a ramina in ISTORIE !!!!-eu il voi pune in rama !!!!.....mindru ca sunt frinar !!!!!!

  • tegean
   Saturday, 1 June, 2013 at 12:36

   Istoria e o târfă foarte schimbătoare. Ceea ce azi e vişiniu, mâine va părea negru (albul, în cazul de faţă, nu intră în discuţie).

 32. ceferist din strainatate
  Friday, 31 May, 2013 at 19:12

  Aia de la siteul ucluj.ro sunt din ce in ce mai penibili :))) Vorbesc de "meciul de ieri" si au si pus un video cu toate momentele importante ale partidei, care contine numai golul lor. Dar pe ecran tot se vede ca au fost condusi cu 1:0 de CFR :)))) Ceea ce astept insa sunt editoarialele in care se plang ca pe ei nimeni nu-i iubeste. Betivanul de Cinpoeru si scroafa aia urata, Lavinia sunt culmea. Restul editorialistilor sunt relativ normali, dar tolereaza si articolele venite din partea unor handicapati.

  • Cristi
   Friday, 31 May, 2013 at 19:30

   Cind eu spun ca esti ca in Kafka..ce mai realitate paralela. Dar dupa cum vezi daca pina si Hossu incepe sa migreze spre noi (ok are el inca obsesiile lui dar a facut primul pas sa aleaga grupul corect)...restul e o chestiune de timp!

  • fotbalfan
   Friday, 31 May, 2013 at 19:59

   oameni buni, voi stati bine cu nervii si timpul de intrati pe siteul paranoicilor.

  • Ioan Dacid
   Friday, 31 May, 2013 at 20:42

   Mai e unul care posteaza si pe tnr, nu ii dau numele ca nu merita. Pacat de acel site pentru ca sunt 2,3 persoane care scriu rational, care se bazeaza pe argumente nu pe "povesti" , oricum eu cred ca i-am bagat muuult prea mult in seama.

  • Ioan Dacid
   Friday, 31 May, 2013 at 21:08

   Cand am vazut chestia asta pe site-ul lor gandul m-a dus la: link

 33. fotbalfan
  Friday, 31 May, 2013 at 19:24

  si cand nu vor merge la tas, oare ce motiv vor gasi sa invinovateasca CFRul?

  • ceferist din strainatate
   Friday, 31 May, 2013 at 19:28

   A fost precizat si in comunicatul Comisiel de Apel, numai 42% dintre creditori au aprobat planul de reorganizare, care oricum este unul disperat si fantezist. Daca totusi cumva vor ramane in Liga I, si de acolo pot sa dea faliment.

 34. 1919
  Friday, 31 May, 2013 at 20:04

  Salut! Am fost in Gruia cu un fost coleg si nepotelul sau, am cantat tot meciul (ma rog, am intrat in minutul 20), iar de la injuraturi ne-am abtinut ca deh, asa ne place noua. Personal, merg pe stadioane de la mijlocul anilor '90 (dupa "U", evident) si, spre marea mea ''rusine", de atunci si pana in prezent am luat o singura amenda: de la RATUC! (nu radeti, i se poate intampla oricui). ''U"-isii de teapa mea in ce categorie intra, domnule albusibiu? P.S: Salut, Dantesc. Am schimbat candva niste mesaje pe aici in cel mai civilizat stil posibil ;).

  • fotbalfan
   Friday, 31 May, 2013 at 20:18

   "PS: Acest text este pentru cei ce se simt portretizaţi, pentru cei ce cred că viaţa pe stadion se rezumă la un deget în aer şi la înjurătură de birjar/taximetrist. Ceilalţi nu au de ce să se simtă vizaţi. Ei sunt majoritatea civilizată, estompată de larma brutelor. Pentru ei, pentru ceilalţi, viaţa are multe alte valori, vor aştepta să treacă torentul de noroi, iar apoi vor putea rafina şi continua ceea ce a fost bun în iubirea lor sinceră pentru clubul rival nouă." sincer, ai citit tot textul?

   • 1919
    Friday, 31 May, 2013 at 22:40

    Normal, dar doream un raspuns din partea autorului. Merci.

  • Cristi
   Friday, 31 May, 2013 at 20:32

   1919, ceea ce noi vrem este ca poza aia cu copiii de la meciul cu Steaua sa fie realitatea pe stadioanele acestei tari. Daca si tu sustii aceasta idee, fii binevenit printre noi, cu atit mai mult cu cit esti suporter al Universitatii.

  • kiruj
   Friday, 31 May, 2013 at 20:33

   Nu-l certa pe Alex, el este pentru noi un fel de "simbol virtual", iar articolele lui seamănă mai mult a "pamflet", decât "proclamaţie" sau "manifest"...Majoritatea celor de pe Tribună pot dialoga civilizat, inclusiv cu voi, inclusiv Albu. Problema e cu totul alta, probabil o ştii şi tu : trebuie să vă decideţi odată, ce-i mai important : iubirea (pentru "U"), sau ura (vizavi de "CFR"). Îţi spune un om care a trecut prin multe (atât fotbalistic, cât şi "extra-") : ura nu duce niciodată nicăieri, dar întotdeauna serveşte intereselor meschine ale unora...Să nu crezi, că noi ne-am culcat pe-o ureche, că în opinia noastră la CFR totu-i perfect, şi aşa mai departe. Avem destule şi noi, dacă mai intrai pe aici toamna trecută, credeai că ai ajuns în toiul războiului civil din Spania...Toată lumea se certa cu toată lumea, pe marginea prestaţiei conducerii, a jucătorilor, a antrenorilor...Noi -majoritatea celor de pe acest site- acceptăm necondiţionat şi civilizat orice discuţie cu orice suporter al al unor echipe adverse, cu o singură condiţie : să combatem "iubirea", şi nu "ura"...În rest, numai de bine...HAI CFR !!!

   • Florinaccio SM
    Saturday, 1 June, 2013 at 00:38

    Prietene Kiruj, mai ramanea sa-l mai pui pe om sa citeasca si 1 Corinteni 13 si erai chiar Creanga (in varianta diacon, deci pana sa impuste ciorile care-i mazgaleau biserica). :) Finalul asta mie-mi aduce aminte de niste versuri care sigur o sa-ti placa tare mult: cica ''excesul de alcool se combate cu tarie''. :) Sa ma ierti, poate ca de la atatea nunti mi se trage ''inspiratia'' asta. Apropo de nunti, azi ratez meciul cu Petrolul tocmai din cauza uneia. Noroc cu prietenul Saul, care a promis solemn ca ma va tine la curent cu tot ce va misca pe National Arena, mai ceva ca Ilie Dobre in ''Fotbal minut cu minut'', emisiunea cu care am crescut atatia dintre noi. Asa ca, macar la primele 3 goluri ale lui Maah, te rog sa inchini cate un pahar si pentru cei ca mine, care nu vor vedea meciul (singurul care conta in aceasta primavara) nici macar la televizor. S-apoi sa nu bea omul de necaz?!? :) HAI CFR!!!

  • Dantesc
   Friday, 31 May, 2013 at 20:33

   Salut 1919 ! Ti-a raspuns albusibiu prin ceea ce a scris si fotbalfan extragand din text ceea ce te intereseaza.Eu cred ca e suficient...si destul de clar

   • fotbalfan
    Friday, 31 May, 2013 at 20:47

    salut dantesc, ma bucur ca ai revenit si prin scris pe aici! corectorul si fanul tau cel mai mare, s-a pierdut pe drum? :) P.S: ai scris mai sus despre scandari chair haioase ale galeriei noastre. cand ai timp, nu impartasesti cu noi cum ai vazut tu meciul din tribuna, chestii pe care le-am scapat la tv, ca nu toata lumea e norocoasa sa poata viziona pe viu partidele CFRului. :)

    • Dantesc
     Friday, 31 May, 2013 at 21:02

     Pe scurt, am sa va relatez un singur episod din timpul desfasurarii partidei, unul destul de relevant as zice eu si care are o mare legatura cu articolul in sine... Deci: Tony paseaza la Szekely... sut... gol! 1-1! Noi ne mancam unghiile de ciuda... si din bun senin se aseaza langa noi un tip care face parte (cred) din sectorul galeriei "de jos". De ce a venit langa noi? Fiindca in spatele nostrum, trei baieti la 18-20 de ani s-au bucurat (retinut) la golul celor de la U. Ce sa intamplat mai departe? Un lung sir de amenintari verbale aduse baietilor de catre vajnicul nostru suporter... Lumea ii priveste curioasa, dar nimeni nu ii atinge nici macar cu un deget, nimeni nu ii dojeneste macar! Cateva minute mai tarziu, baietii pleaca si ca urmare a sfatului dat de noi... Si-acum ma intreb: acelasi episode, in galeria celorlalti, oare ce deznodamant ar fi avut?

  • Albusibiu
   Friday, 31 May, 2013 at 23:55

   Autorul nu era pe site la ora aceasta. Ti-as fi dat acelasi raspuns, fiindca am vrut cat se poate de clar sa se inteleaga mesajul din PS, am lucrat la acel paragraf vreo 10 minute pana l-am scris. Chiar nu cred ca exista generalitate in acele manifestari. Atata doar ca acele gesturi ies in fata si altele, precum al tau, nu se vad, nu se aud. E bine ca ai aparut totusi pe site, ca ai scris aceste randuri. Voi puteti rafina si continua.

   • 1919
    Saturday, 1 June, 2013 at 00:09

    S-a inteles din prima, e clar si concis. Am vrut doar sa vad reactia autorului la aparitia unuia care nu e nici ''primata'', nici ''semidoct'', iar degetele si le tine, in general, ''acasa''. Merci!

   • reddogs
    Saturday, 1 June, 2013 at 20:02

    si eu fac parte din "ceilalti"(adica nu sunt un suporter nici al lui U dar nici al lui CFR) dar galerie frumoasa au si U ,la fel si Petrolul care isi incurajeaza echipa si acasa si in deplasare nu ca CFR-istii care chiar si la Supercupa cu Dinamo cred ca au venit cu un microbuz de 16 locuri... Si de asemenea nu pot sa uit JAPCA de la Sibiu cu portarul ala de cascadorii risului cand au ajuns si pe CNN...dar o sa-i trazneasca D-zeu si pe ei ca si pe Steaua care sper sa retogradeze dupa dosarul valiza. Asa ca scuteste-ne cu taranii care isi lasa vacile pe islaz si vin la stadion ca joaca CFR.mai bine cu studentii moldoveni in galerie decit cu CIURDARII din Cluj..(sper sa nu se supere aceasta categorie)

 35. fotbalfan
  Friday, 31 May, 2013 at 20:43

  dr. Iuliu Hatieganu a spus: „Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătosi. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria natiunii; nu specula, ci jertfa.” P.S: link

  • tegean
   Saturday, 1 June, 2013 at 12:23

   Am reţinut acest citat (idee) ce ar merita (motto) să mai apară şi cu alte „ocazii”.

 36. kiruj
  Friday, 31 May, 2013 at 21:23

  Că veni vorba de sandvişuri, şi altele asemenea, m-am gândit să vă povestec una "pe bune" (Creangă reloaded...). Într-una din ultimele etape ale ediţiei 199x-199x+1 ale div."C", am avut un meci absolut "nevinovat" cu echipa T. din Z. Ei scăpaţi de retrogradare, noi -în an impar- "scăpaţi" de grijile promovării...Eram cât se poate de relaxat, era prin luna mai (ca şi acum), chiar făceam "calcule" că , uite am scăpat de "taxa obligatorie" de 5000 de lei la arbitrii (pentru care ei nu făceau mare lucru, în cel mai bun caz au arbitrat corect...), când vine "organizatorul de competiţii" al celor de la Z., şi-mi spune : "Bă, Kirujule, ce părere ai, miză nu-i, dar poate vreţi şi voi să impresionaţi suporterii voştrii cu ceva deosebit, aşa , pe final...". Asta ca introducere..."Hai, spune-mi repede, că n-am timp", i-am zis omului, cu toate că aveam timp berechet...."Păi ne-am gândit să ne dai şi tu o cină după meci, că n-am cam mâncat de multă vreme ceva ca lumea, şi încercăm şi noi să nu vă complicăm viaţa...". Oferta tentantă, ce să mai zic, aveam 3 oameni de bază la "spital" (ca Petrolul...), am socotit aşa : mai bine o victorie sigură (en fanfare) în faţa suporterilor, decât cine ştie ce surprize...Cu restaurantul (unde serveam masa de după meci) oricum aveam un contract pe termen lung, un fel de sponsor....OK, spuneam omului pe un ton grav (am câştigat cu 3-0), după meci oaspeţii mei au mâncat ca somalezii ăia de pe internet....Şeful restaurantului m-a şi tras deoparte, la un moment dat : "Kirujule, când pleacă ăştia, că am nuntă peste 2 ore..."

  • fotbalfan
   Friday, 31 May, 2013 at 21:40

   asta inseamna sa fii om de onoare. daca mai puneai niste tuica de lechinta ajungeai in div. A.

   • kiruj
    Friday, 31 May, 2013 at 21:57

    nici aia de lechinţa nu-i de "ascuns" (ştiu despre ce vorbesc...), dar ale mele-s mai...performante. Dacă "căzutul" sub masă şi altele asemenea pot fi numite "etalon de măsurare"...

 37. fotbalfan
  Friday, 31 May, 2013 at 21:27

  intrebare pt cunoscatori: de cand e "lupul singuratic" printre cfristi? ce hram poarta?

  • Ioan Dacid
   Friday, 31 May, 2013 at 22:23

   De cand s-a desfintat Unirea Urziceni el a incercat sa gaseasca o echipa din Liga 1 pe gustul lui, pana la urma s-a oprit la CFR. http://cluj-am.ro/suporter-inedit-la-cfr-dinamo/

   • fotbalfan
    Friday, 31 May, 2013 at 22:33

    am vazut poze cu el si la meciul cu u, cu fularul cfrului la gat. oare de unde e?

 38. fotbalfan
  Friday, 31 May, 2013 at 21:36

  am vazut recent o poza pe FB in care uistii au renuntat la fanionul CFRului (cel care se schimba intre capitani inaintea fiecarui meci). are rost sa mai comentam ceva? macar a ajuns in T1 la un pusti ceferist.

  • ceferist din strainatate
   Friday, 31 May, 2013 at 23:20

   cee???? jucatori au aruncat fanionul? ala e un semn al sportivitatii si al fair playului. ce s-a intamplat si cum?

 39. Flacăra Vișinie
  Friday, 31 May, 2013 at 23:39

  Ma Hossule, stii ca "Hossu" e un nume unguresc? Provine din "hosszú", care inseamna "lung", la care s-a pierdut litera "z" din diverse motive prea putin relevante in acest moment.

 40. horica
  Saturday, 1 June, 2013 at 00:29

  noi scoatem in evidenta rezultatele meciurilor si performantele dar trebuie sa admitem ca avem suporteri de conjunctura care daca nu tragem al titlu nu mai vin la stadion. ce s-a intamplat in Gruia la meciul cu u a fost o rusine, sa fie toata tribuna 2 plina de oaspeti insolventi si campionii nostrii au stat pe digi in fotoliu.

  • Cristi
   Saturday, 1 June, 2013 at 00:57

   Fals, Horica. CFR are suporteri, dar acestia sunt altfel dispusi geografic. fotbalul a fost la inceput o chestiune la nivel de localitate, odata cu televizarea a devenit national ca acum cind fiecare poate urmari un meci pe internet sa fie o chestiune globala.O echipa are in mod traditional o galerie 'de cartier' si suporteri in oras si imediata sa vecinatate.Acesta este modelul traditional in care noi in oras suntem nr. 2, trebuie sa recunoastem asta franc. Spun ca modelul nostru de suporteri este altfel pentru ca CFR s-a ridicat in ultimul deceniu iar majoritatea noilor fani nu corespund acestor biografii legate de o anumita localitate. Eu stau in Germania si mai am un fan CFR vecin cu care ne uitam la meciuri pe net - eu sunt ploiestean(chiar daca apoi prin adoptie clujean), el constantean get-beget. Suntem mai putin fani doar pentru ca fizic nu putem fi in tribuna?

 41. N.R.G
  Saturday, 1 June, 2013 at 08:54

  Felicitari pt un nou articol de valoare ! Cred ca toti cei ce respira "alb si visiniu" si au avut ocazia sa-l citeasca iti dau dreptate. Desi pare dur,reflecta doar realitatea,nimic mai mult. Din pacate pt sport,pt fotbal si pt clubul rival din oras,cred ca sunt tot mai putini cei ce s-ar putea refugia in P.S-ul articolului. Multumim pt toata munca depusa in Tribuna si vacanta placuta ! CFR !!! ... VICTORIE !

  • tegean
   Saturday, 1 June, 2013 at 12:10

   „toţi”, minus unul

 42. Alin
  Saturday, 1 June, 2013 at 08:56

  Indiferent de rezultat, CFR e de ... urmat! Dincolo de consolarea facila a d-lui Hossu - "sinteti sclavii unei situatii de moment, performanta" - exista o teama ca tot mai multi oameni (din cluj, din ardeal, din tara, din strainatate) devin "sclavii" unui club in care civilizatia, respectul, dorinta de a iesi din mediocritate prin performante depasesc cu mult ceea ce se intampla pe plaiurile mioritice. Lumea rezoneaza si vrea sa se identifice cu lucruri pozitive si in timp ce brandul CFR se consolideaza creste si nr fanilor. "U" tinde sa devina un club exclusivist din cauza faptului ca violenta verbala si fizica a fost acceptata fara rezerve. Daca nu se schimba aceasta situatie prin intoarcerea la valorile fondatorului Iuliu Hatieganu, credeti dragi u-isti ca va mai dori cineva sa se asocieze cu voi? "Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu specula, ci jertfa." Trebuie sa traiesti la inaltimea traditiei, nu doar sa iti lipesti eticheta "U" si apoi sa-ti calci valorile declarate.

  • Flacăra Vișinie
   Saturday, 1 June, 2013 at 11:15

   Ideea de baza a oricarei competitii este performanta (sportiva!). Daca nu ai de gandit sa faci performanta, sau macar sa te stradui, de ce te mai inscrii? Ca sa profiti de audienta pe care o fac cei care se straduie? Vii pentru ca iti place viata, intalnirea cu "gasca"? Atunci de unde vin manifestarile subumane care isi pun tot mai mult amprenta pe acest club pe care cei care il iubesc, poate prea mult, sunt tocmai cei care il lasa sa moara de foame? De ce urli "mama, te iubesc, dar nu ca pe U", cand de fapt ar trebui sa zici "lume, te urasc, dar nu ca pe CFR"?

   • 1919
    Saturday, 1 June, 2013 at 14:50

    ''Mama, te iubesc dar nu ca pe <>" e doar un slogan scris pe peretii de langa stadion la mijlocul anilor '90. Atat! A fost preluat ulterior de Rapid si Farul Constanta. Cica ar mai fi si alte echipe. Te unfla rasul cand mai auzi cate unul, siderat: "Aia chiar isi iubesc echipa mai mult decat mama?!" Sa fim seriosi. E doar un slogan, cum in Gruia e, de exemplu "Hai draga CFR!"

    • 1919
     Saturday, 1 June, 2013 at 14:51

     U * ; umfla *

    • Cristi
     Saturday, 1 June, 2013 at 15:02

     Exista si la U ca la orice club vechi o suma de simboluri care ii dau identitate. Totul este ca astea sa fie folosite in mod pozitiv. Si lucrurile evolueaza in timp si sunt la fiecare altfel. Sunt cintece care le cinta tribuna - 'you never walk alone' sau altele care fac parte din ritualurile 'la difuzoare'- vezi 'Stern des Südens' la Bayern München.

 43. Sergiu
  Saturday, 1 June, 2013 at 15:17

  Si "U" si CFR fac parte din acelasi sistem corupt . Ca e mai comfortabil sa sustii o echipa care cumpara meciuri decat cu una care vinde , da , asta poate fi adevarat. Ca va comvine sau nu , voi sunteti perceputi ca fiind beneficiarii acestui sistem corupt si asta va atrage ura majoritatii suporterilor din Romania , nu doar pe a "U"-istilor. Cei de la "U" sunt doar cei cu care interactionati cel mai des , atat.

  • Janos T
   Saturday, 1 June, 2013 at 16:53

   Exact. Chiar şi în Europa CFR este percepută ca o echipă ce cumpără meciuri la greu, Oare cât l-or fi costat pe AP cele 10 (zece!) puncte din ChL ? Mă, voi gândiţi înainte să scrieţi ceva sau numai le trântiţi aşa de-a-mp() să le înghită fraierii? Dacă nu poţi spune ceva inteligent, măcar nu deranja liniştea !

   • Sergiu
    Saturday, 1 June, 2013 at 17:40

    Nu vad ce am spus gresit . Pentru a va convinge de modul in care sunteti perceputi in tara puteti accesa sectiunea de comentarii de la articolele legate de echipa voastra de pe orice site de sport. Ca perceptia generala poate fi gresita , da , sunt de acord . Dar ganditi-va la faptul ca la fel cum noi toti s-ar putea sa ne inselam in legatura cu echipa voastra , la fel si voi s-ar putea sa aveti o perceptie total gresita in legatura cu suporterii lui "U". Nimeni nu este detinatorul adevarului absolut , nici eu , nici voi si nici macar autorul acestui articol . In rest , eu unul rezonez cu ceea ce se vede in filmuletul de aici : link E dreptul vostru sa fiti de alta parere , dar asta nu ma face pe mine nici huligan , nici maimuta , nici nimic altceva . Va salut !

    • caneto
     Saturday, 1 June, 2013 at 18:03

     Este absolut normala perceptia aia de care vorbesti, invidia naste ura.

    • steve
     Saturday, 1 June, 2013 at 18:03

     oarecum ai dreptate. perceptia CFR-ului e cum zici tu. si eu rezonez cu ce se vede in acel link. si imi pare rau ca stadioanele sunt goale mai mereu, atat la U cat si la CFR (exceptiile fiind unele meciuri considerate mai importante). daca nu ar fi acest sistem infect din RO am putea sa ajungem mai aproape de acel ideal. multi s-au scarbit de fotbalul infect din zilele noastre (vezi anii 80, ligile inferioare cu stadioane pline) din cauza scandalurilor cotidiene. si acest fenomen greu va disparea din pacate. acum cativa ani CFR-ul era - si inca este - privit de multi ceferisti ca o echipa care le-a dat sansa sa fie suporterul unei echipe care nu face parte din acest sistem. sistemul a contraatacat si a pus eticheta de blatisti pe CFR si normal, taranimea din acesta tara a inghitit ce a vazut la "emisiunile sportive". din pacate clubul nu a reusit sa se apere de aceste atacuri ...

    • Dantesc
     Saturday, 1 June, 2013 at 23:33

     Pe tine nu, dar pe marea masa de frustrati, da. Stai intre ei? Scuze, poti fi asimilat cu ei. E un risc asumat!

  • caneto
   Saturday, 1 June, 2013 at 17:11

   Interesant cum cei ce cumpara tot sunt cu banii pe plus, iar aia de numa' vand is falimentari.

   • kiruj
    Saturday, 1 June, 2013 at 20:03

    Observaţie interesantă...:))

  • Flacăra Vișinie
   Saturday, 1 June, 2013 at 18:05

   Frumos clipul de pe youtube, dar se raporteaza doar la extreme. Tine cont ca din acelasi sistem corupt (cum ii zici tu) fac parte si suporterii din prima parte a clipului. Nu stiu ce te face sa crezi ca in urma cu 30 ani (sau mai mult) totul era lapte si miere pe stadioane sau pe teren. Heysel iti spune ceva? A fost doar rezultanta unei violente scapata de sub control si care astazi este ceva mai bine controlata. Iar fotbalul din ziua de azi, asa costisitor cum e el, nu se reduce doar la violenta. Daca vrei fotbal fara bani, televiziuni si mass media in general, poti sa te duci la meciurile din liga a 4-a, la amatori.

   Cat despre impresia ca CFR e echipa care cumpara meciuri, trebuie sa stii ca e o imagine formata INTENTIONAT de mass-media bucuresteana, compusa in principal din stelisti care exploateaza fara scrupule naivitatea suporterilor. Ciobanul puscarias a contribuit si el din plin la asta pentru ca ii convenea, din fericire acum a ajuns in sfarsit intr-o liga a campionilor care i se potriveste.

   Si ultima observatie, echipele din Bucuresti ar trebui sa taca cand vine vorba de meciuri cumparate, toate, Steaua, Dinamo sau chiar si Rapid au aranjat in decursul istoriei lor "prestigioase" atat de multe meciuri incat ajung si pentru nepotii si stranepotii lor. Daca noi, tribunistii, ne punem pe treaba, in cateva zile iti facem un inventar, cu video, al tuturor caprelor care in acest sezon au netezit drumul mioritei.

   • Sergiu
    Saturday, 1 June, 2013 at 20:55

    Ma bucur ca apreciati filmuletul , tocmai de aceea nu inteleg de ce atatea cuvinte urate la adresa celor care chiar incearca sa miste ceva in directia respectiva . Sa va spun o poveste . Eu am facut liceul la Suceava chiar in perioada in care Foresta promovase in prima divizie. Era un entuziasm de nedescris in oras , se juca cu stadionul plin aproape meci de meci . La fel ca voi , simteam o bucurie enorma de fiecare data cand echipa mea invingea una din echipele bucurestene , si am invins atunci si Rapidul si pe Dinamo chiar in Stefan cel Mare cu 5-4. Nu au existat incidente la noi pe stadion in acel sezon , nu au existat nici ultrasi , nici huligani , nici pirotehnie. Sucevenii veneau cu familia pe stadion si se bucurau de spectacolul din teren. Eram cu totii extrem de mandri de atmosfera de pe stadionul nostru , prin contrast cu vesnicele incidente de pe stadioanele bucurestene pe care le vedeam zilnic la televizor. Si aproape ca atingeam orgasmul cand cineva din presa centrala ne baga si pe noi in seama si vorbea despre "minunatul public sucevean". Apoi echipa a retrogradat si "minunatul public sucevean" ... a disparut . Nu stiu cati dintre cei care mergeau la meciuri in Divizia A ar sti sa raspunda la o intrebare de genul "In ce an ti s-a desfiintat echipa favorita?" . Asa ca pana la un punct eu pot privi fotbalul prin ochii vostri , pentru ca si eu l-am trait la un moment dat la fel cum il traiti voi acum. Diferenta dintre mine si voi e ca eu am trait si partea in care finantatorul echipei isi ia talpasita si echipa moare. Si in momentul in care asta s-a intamplat , am constientizat faptul ca eu nu reprezentasem NIMIC pentru echipa aceea . Ca fusesem doar un glory hunter care traiam prin victoriile , prin munca si prin banii altora . Poate ca intr-o zi o sa patiti si voi la fel , desi nu va doresc asta. Si atunci veti pleca capul si veti ramane doar cu amintirile, la fel ca sucevenii mei. Sau poate ca unii dintre voi vor refuza sa faca asta , vor ramane drepti si vor spune "Cu CFR pana la moarte orice ar fi!" si veti continua sa va sustineti saptamana de saptamana echipa voastra plina de datorii. Si din cand in cand veti privi cu invidie catre rivalii de la Sanatatea Auchan 1895 Cluj, noua campioana a Romaniei. In tribunele noilor vostri rivali ii veti recunoaste pe multi dintre fostii vostri parteneri de conversatie de pe tribunacfr.ro , ii veti numi tradatori si poate ... ii veti injura . Ei va vor raspunde ca ei sunt campioni si echipa lor e minunata iar voi sunteti varza . La meciurile directe veti face tot ce va sta in putinta sa fiti peste ei , "Clujul suntem noi!" si "CFR nu moare!" veti striga voi. Echipa voastra va pierde pe teren , dar voi veti pleca acasa fericiti ca v-ati umilit rivalii in tribune. Apoi , odata ajunsi acasa , veti arunca o privire pe tribunasanatatea.ro ca sa vedeti ce spun rivalii despre meci. Acolo , Albusibiu isi va fi scris deja parerile despre meci. "Candva , CFR a fost o echipa cu suporteri unici , care facea cinste Ardealului. Spiritul CFR a existat cu adevarat , era o vreme cand tribunele din Gruia erau populate de profesori universitari , de doctori si de avocati si nu auzeai o injuratura pe tot stadionul. Din pacate , vremurile au trecut si acum toate scursurile Clujului populeaza acel loc . Prin comportamentul lor au alungat oamenii civilizati de la stadion si sunt responsabili pentru tot raul care li se intampla. Dar noi nu trebuie sa ii bagam in seama si sa sustinem in continuare echipa noastra , Sanatatea Auchan 1895 Cluj, campioana Romaniei , echipa Ardealului !" "Ce gunoi!" veti spune voi . "Invidia genereaza ura!" va va replica prompt caneto , mandru de inteligenta lui. Sper sa nu ajungeti sa traiti toate astea , desi e un scenariu destul de verosimil , nu ati fi primii . Tocmai de asta , permiteti-mi sa cataloghez prima jumatate a articolului de mai sus ca fiind de o marlanie extrema . Judecati comportamentul unor oameni intr-un context cu care voi nu ati avut niciodata de a face si judecata voastra este superficiala si rauvoitoare . Salutari inca o data !

    • hossu
     Saturday, 1 June, 2013 at 21:24

     impecabil. Adresa mea e m_hossu@yahoo.com, poti sa-mi lasi un contact?

     • Mihai BM
      Monday, 3 June, 2013 at 16:04

      Hopa si-a gasit hossu uncenic, fi atent ca trebuie sa platesti taxa de `had hunter` pentru Tribuna. La ora asta mai ai cont pe` yahoo` asta explica de pe este `n`-ul in insolventa.

    • Albusibiu
     Saturday, 1 June, 2013 at 21:53

     In pauza meciului imi permit sa ma relaxez pe site si ce vad? Un tip care compara Foresta Falticeni cu Cfr-ul. Poate pt regiunea moldava asa o fi, dar in Ardeal sunt alte standarde. Modelul Foresta este similar cu cel al Vointei Sibiu, nascut mort pentru a fi inviat de banul public. Omul are in teoria sa o ipoteza falsa: se retrage finantatorul, dispare echipa. Ei, ca sa vezi, Cfr-ul nu e club pe modelul romanesc, cu investitori, ci cu actionari. Imi explici asadar ce se intampla cu Cfr-ul daca pleaca cel care da maximum 1 milion de euro pe an?

     • Sergiu
      Sunday, 2 June, 2013 at 00:56

      E suficient sa nu castgati campionatul nici sezonul viitor si deja nu o sa mai puteti sustine contractele jucatorilor vostri fara banii din Champions League. In rest nu poate decat sa ma bucure faptul ca in Ardeal sunt cu totul alte standarde decat la noi in Moldova, la Sibiu.

    • Flacăra Vișinie
     Saturday, 1 June, 2013 at 22:50

     Nu stiu de unde scoti tu previziunile astea atat de precise, dar daca tot ai harul profetiei, spune-mi ce rezultate vor fi la extragerea loto de duminica. Aaa, nu stii. Deci probabil nu stii nici ce va fi cu CFR-ul. Daca tu ti-ai trait drama asa cum ti-ai trait-o, nu inseamna ca va fi la fel pentru altii. Si ca o completare, dupa care inchei acest dialog inutil, CFR e singurul club de fotbal din Romania care NU ARE DATORII LA STAT. Daca ai si creier, nu numai drama, asta ar trebui sa iti spuna ceva.

    • U
     Saturday, 1 June, 2013 at 22:59

     nu le doresc sa se implinesca previziunile tale, dar sunt sigur ca asta se va intampla si cu CFRul, e doar o chestiune de timp. doar daca Arpi al lor nu o fi highlander.

    • caneto
     Sunday, 2 June, 2013 at 14:47

     Sergiu, sunt deosebit de mandru si de inteligenta ta si iarta-ne, asa am fost crescuti in tara asta, ca nu exista decat alb si negru (nu, nu ma refer la culori de echipa :)), cu totii avem nevoie de dusmanul de clasa. :) Vrem noi sa fim mai altfel, dar cateodata se aduna prea multe si ne mai scapam. :) Daca n-ar exista CFR-ul de acum, marea masa de oameni ce compune “cea mai frumoasa galerie din tara” si-ar pierde obiectul muncii si ar numara la aniversarea a 100 de ani de la infiintarea lui U (doar nu moare pana atunci, nu?) 150 de insi, cati au fost pe Clujana la cea de 90 ani, sarbatorita la un meci cu intrarea libera. :)

 44. Flacăra Vișinie
  Saturday, 1 June, 2013 at 22:51

  Io nu am vazut nici un offside la golul nostru. Voi ati vazut ceva?

  • Ioan Dacid
   Saturday, 1 June, 2013 at 22:58

   Cel putin 2 jucatori erau in off side in momentul recentrarii.

   • Flacăra Vișinie
    Saturday, 1 June, 2013 at 23:01

    Eu nu am vazut recentrare, ci o minge venita direct. Ma insel cumva?

    • Albusibiu
     Saturday, 1 June, 2013 at 23:04

     A fost o singura reluare grabita, iar televiziunea nu s-a obosit pana acum sa mai dea inca una. La prima vedere pare ca Piccolo atinge mingea, deci e offside. Daca n-a atins-o, atunci chiar e grav. Oricum nu trebuia sa asteptam pana atunci ca sa atacam si noi cu toate fortele.

     • Aloha
      Saturday, 1 June, 2013 at 23:29

      Am vazut o reluare pe prost.ro, nu m-a convins ca ar fi fost sau nu o recentrare acolo...

      • albusibiu
       Saturday, 1 June, 2013 at 23:49

       Am pus stop cadru pe momentul in care mingea e pe capul lui Piccolo. Pare ca o atinge, deci e offside categoric. Pacat ca nu a fost difuzata si o reluare din spatele portii, acolo s-ar vedea 100% clar.

 45. U
  Saturday, 1 June, 2013 at 22:52

  si totusi Dumnezeu s-a uitat la finala!

  • Flacăra Vișinie
   Saturday, 1 June, 2013 at 22:54

   Te roade insolventa, asa-i?

   • U
    Saturday, 1 June, 2013 at 23:03

    nu ma roade nimica! vom merge in b va lasam in liga puscariasilor si vom reveni mai puternici cand se va putea.. Si voua va va veni randul la asa ceva , desi nu va doresc.

    • Flacăra Vișinie
     Saturday, 1 June, 2013 at 23:07

     Is acrii strugurii. Cat ati fost in liga 1 era bine, acum ca retrogradati, e liga puscariasilor. Mareata voastra echipa pe care o iubiti mai presus de orice, dar nu o salveaza nici unul. Asa e cu curvele. Pentru voi e capat de drum, U nu isi mai revine decat eventual pentru inca un viol.

     • U
      Saturday, 1 June, 2013 at 23:09

      alt suporter de tastatura si telecomanda!

      • Albusibiu
       Saturday, 1 June, 2013 at 23:12

       Avem 2 solutii: ori incepem si facem si noi consideratii asupra ta, ceea ce nu va ajuta la nimic pentru ideea de discutie, ori iti dau un ultim avertisment. Vulgaritatea, nesimtirea si incitarile sunt interzise pe acest site. E decizia ta ce alegi.

    • Albusibiu
     Saturday, 1 June, 2013 at 23:08

     Bine, atunci taci si pune-te pe asteptat. Si, sa nu-ti spun un amanunt: CFR-ul este un actionariat, Paszkany nu depaseste cota de un milion de euro/an (deci si fara el ne poate fi foarte bine), iar din punctul de vedere al auditurilor financiare care se fac la club suntem beton. Tu crezi ca ramaneti in B in momentul in care falimentati?

  • Albusibiu
   Saturday, 1 June, 2013 at 22:56

   Si eu ii multumesc lui Dumnezeu. Daca am fi castigat si am fi ramas cu Trica in carca atunci sezonul viitor ne era compromis. Daca se mai uita un pic Dumnezeu, poate ne ajuta si cu postura de capitan al lui Cadu, un om care desi are atitudinea necesara, nu mai poate fi titular, valoarea lui nu mai este cea ceruta.

   • Ioan Dacid
    Saturday, 1 June, 2013 at 22:58

    Daca gandesti asa tinzi sa devi unul ca si U. Joci pt victorie sau joci pt avantaje ?

    • Albusibiu
     Saturday, 1 June, 2013 at 23:02

     Am scris de cel putin 3 sau 4 ori ca vom pierde finala de Cupa daca nu schimbam nimic din jocul nostru. Asta era realitatea si uite ca s-a intamplat. Era mult mai grav sa traim in minciuna, sa o perpetuam si in sezonul urmator, sa ne gandim ca "lasa ca merge si asa", decat sa pierdem o Cupa si sa trecem rapid la treaba. Regretati Europa League? Da, si eu o regret. Dar ca sa meritam sa ajungem acolo trebuia sa dovedim ca meritam in campionat, nu sa o luam pe scurtatura prin Cupa. Ca sa meritam loc de Europa League nu trebuia cine stie ce, doar un loc de podium in clasament. Asta era mai important decat sa castigam Cupa.

     • U
      Saturday, 1 June, 2013 at 23:07

      albule tu ai fost vreodata pe stadion ? sau scrii doar dupa ce citesti pe net si vezi la TV? de ce nu esti pe stadion acuma? autobuzele sunt gratis... pt voi.

      • Albusibiu
       Saturday, 1 June, 2013 at 23:10

       Ce m-as face fara cei care imi poarta grija... Chiar nu cred ca trebuie sa-ti dau tie raport pentru viata mea personala si pentru faptul ca aleg sa ma odihnesc dupa o saptamana obositoare. Dar da, am fost pe stadion/stadioane, am si jucat pe ele. Sa-ti spun unul pe care am apucat sa joc: Moina. Multumit? Iar acum abtine-te, te rog, de la discutii care privesc persoana mea si nu articolul de fata. Multumesc!

      • Ioan Dacid
       Saturday, 1 June, 2013 at 23:11

       Iti aduc la decontat toate biletele la CFR din sezonul asta(nu mi-am facut abonament dar tot am 15 meciuri din 17) , iti aduc la decontat si abonamentele de CL din ultimii 3 ani, biletele dus intors TM -CJ , plus bonurile de benzina TM -CJ. Stiu Arpi e bun si ne face decontari la toti, dar sti mi lene sa merg in Gruia, te las pe tine sa decontezi totul.

     • Flacăra Vișinie
      Saturday, 1 June, 2013 at 23:12

      Cupa e o scurtatura cat se poate de regulamentara spre Europa League. De ce nu am profita de asta? Daca nu mergem noi, merg altii. Ce sa mai zicem de Astra, care ajunge in preliminarii si o sa iasa inainte de a vedea cu ce se mananca aceasta competitie (asta cred eu)?

      • albusibiu
       Saturday, 1 June, 2013 at 23:16

       Eu nu am zis ca nu e regulamentara, am zis doar ca nu-i morala. Cu nivelul de acum nu am fi trecut oricum de preliminariile grupelor, chiar daca eram cap de serie. Hai mai bine sa-i lasam pe astialalti sa-si rupa dintii. In vreo cateva luni vom auzi iarasi aceleasi idei plangacioase despre subnivelul fotbalului romanesc.

      • Ioan Dacid
       Saturday, 1 June, 2013 at 23:20

       Competitia asta e pt amarati , nu pentru noi, In 10 ani am trecut de la imaginea unui satean dintr-un catun indepartat la imaginea unui mare si prosper om de afaceri care stramba din nas cand nu merege cu avionul personal. Dintr-o data conducerea noastra se simte ca o diva de lux, care nu ii mai prieste o vacanta in Grecia sau Turcia, viseaza doar insule exotice.

 46. kiruj
  Saturday, 1 June, 2013 at 23:06

  Click aici pt.note!

 47. Ioan Dacid
  Saturday, 1 June, 2013 at 23:12

  Ca o sugestie, meciul cu pinguinii a trecut, comentarile despre el s-au putut scrie 2,3 zile, deci cred ca acest topi ar putea fi inchis .

 48. musat
  Saturday, 1 June, 2013 at 23:20

  si te-ai relaxat :))

 49. musat
  Saturday, 1 June, 2013 at 23:24

  Cadu are nevoie de ochelari , cica Petrolul n-a iesit din jumatatea proprie de teren .Si golul cum l-a dat ?Cumva cu ajutorul lui Cadu ? :)) Eh Cadu , e vremea sa te retragi batrane :))

  • Ioan Dacid
   Saturday, 1 June, 2013 at 23:28

   Nu-l vrei la Steaua? Din partea mea poate pleca de azi.

   • Aloha
    Saturday, 1 June, 2013 at 23:30

    Subscriu, si eu l-as da..

   • Dantesc
    Saturday, 1 June, 2013 at 23:39

    Ioane! Un pic de decenta, da? Ok, Cadu a gresit in seara asta si era de prevazut ca acest lucru se va intampla odata si odata, dar... Si nu mai continui. Daca siteul ar permite, ar trebui sa iti stergi postarea... sau macar sa iti ceri scuze.

    • Ioan Dacid
     Saturday, 1 June, 2013 at 23:43

     Din pacate greselile lui sunt din ce in ce mai frecvente. De cerut scuze nu prea vad de ce? Pur si simplu imi doresc alta linie de fund, m-am saturat sa am emotii la fiecare faza in care e implicat el, el lidero-maximo. A ajuns la o varsta si din pacate asta isi pune cuvantul, ii multumesc pentru toate lucrurile bune facute pentru acest club, dar din pacate cred ca e momentul sa avem alt capitan si alta linie de fund. Iar faptul ca ar pleca si l-as lasa si la Steaua nu e o ca amenintare, pur si simplu eu imi doresc un alt capitan la CFR.

     • Dantesc
      Saturday, 1 June, 2013 at 23:50

      In fine, se pare ca linia promovata de conducere, cea prin care nu ne respectam jucatorii emblematici, e continuata si de unii dintre "suporteri"... Oricum, o ultima intrebare: daca golul dat de CFR in min.93 era validat, ce ai mai fi spus acum? Eu unora le propun altceva... sa se spele cu un pic de apa rece pe fata, ajuta! Se zice ca racoreste creierii prea infierbantati.

      • Ioan Dacid
       Sunday, 2 June, 2013 at 00:01

       Omule ce doresti de la acest jucator? Il vrei titular pe viata, il vrei pe viata la CFR? Sincer Cadu nu imi e si nu mi-a fost niciodata un jucator preferat. In lista asta au fost Semedo, Trica,Anca ,Tilinca , Oncica, Dubarbier dar absolut toti la un moment dat s-au despartit de club. De ce ar fi Cadu mai cu mot? Iti mai aduci aminte cum a devenit Cadu capitan, iti aduci aminte cine a fost capitan inaintea lui si cum si-a pierdut banderola? Legat de golul nevalidat al lui Cadu, sincer tot aceiasit parere o aveam depsre el, sincer omul mi se pare mult prea irascibil , irascibilitate care se transmite din pacate si jucatorilor. II multumesc inca o data pentru tot ce a facut pentru acest club dar cred ca ar fi timpul sa ne facem alte linie de fund. Daca vrea sa continue la noi in postura de antrenor secund e ok, daca nu ne putem strange mainile si fiecare cu drumul lui.(asa cum au patit multi alti jucatori mai vechi sau mai noi).

 50. musat
  Sunday, 2 June, 2013 at 00:44

  Mie cel mai mult la Cadu mi-au placut autogolurile. Cel mai frumos a fost cel de 3 puncte cu Bordeaux :))

  • luis
   Sunday, 2 June, 2013 at 10:38

   Las' ca stiu si eu pe unul banel nicolita - autogol de toata frumusetea la madrid. Acel gol ti-a placut?

   • Ioan Dacid
    Sunday, 2 June, 2013 at 13:46

    Mie cel mai mult mi-a placut cel al lui Radoi cu Rosenborg in preliminarii, de ala ce parere ai?

  • thedarkside
   Friday, 29 November, 2013 at 15:13

   Preferatul meu e cel al lui Georgievski in meciul 5telei cu Chealsea din UCL.

 51. luis
  Sunday, 2 June, 2013 at 10:39

  Oricum, bine ai revenit, incet incet vei deveni CFR-ist. Vad ca esti foarte interesat de soarta noastra.

 52. luis
  Sunday, 2 June, 2013 at 10:42

  Cat despre Cadu, poate ar fi mai de folos dinafara terenului. Cu tot respectul pentru tot ce a facut pentru CFR, vremea lui a cam trecut. Dimpotriva, sunt deacord cu cei ce spun ca vremea lui Trica inca nu a venit, este necopt pentru asa o echipa ca si CFR.

 53. musat
  Sunday, 2 June, 2013 at 17:28

  Luis mi-a placut mult acel meci pentru ca nu speram ca Steaua sa joace atat de bine . Acum privind in urma imi place si acel autogol .Datorita lui Banel a devenit celebru :)) , dar mai stiu ca m-au durut mult la vremea aceea lacrimile lui si ca m-a impresionat mult atunci gestul lui Bechkam .

 54. musat
  Sunday, 2 June, 2013 at 17:44

  Dle Dacid , pentru un suporter ceferist ma impresionezi cat esti de consecvent in a urmari meciurile Stelei :)) Cred ca pana la promovarea cfr -ului in prima liga ai fost si simpatizant :))

  • Ioan Dacid
   Monday, 3 June, 2013 at 14:38

   Sa inteleg ca dumneata traiesti doar intr-un bol de sticla si iti vezi doar de "steluta" ta(dovada ca scri pe aici). Sincer la replica asta de copil de clasa a 3-a nici nu am vrut sa iti raspund.

 55. Ioan
  Sunday, 2 June, 2013 at 20:06

  Buna seara domnule Albu, Cum se explica ca tot timpul sunt incidente doar in Gruia intre suporterii CFR-ului si cei ai lui U?

  • albusibiu
   Monday, 3 June, 2013 at 14:04

   Simplu, cred. Noi nu le prea trecem pragul cand se joaca pe stadionul Clujului sau nu mergem niciodata cu intentia declarata de a-i cotropi. Noi mergem la ei doar ca sa castigam pe teren si, daca se poate, sa luam si un trofeu de pe spatele lor.

   • Ioan
    Monday, 3 June, 2013 at 19:02

    Simplu?Un raspuns maxim mediocru!tin sa precizez ca desi sunt clujean echipa mea de suflet este alta decat cele din oras,cu toate acestea trec des pragul ambelor stadioane.ca si mine sunt multi suporteri din toate taberele care merg pe ambele stadioane.la toate meciurile la care am fost fie in gruia fie pe noua arena suntem declarati sub" acoperire".la meciul din tur personal am fost cu 2cfr-isti in tribuna 2 si am vazut nenumarati alti cfr-isti.sunt unii cfristi care incearca sa dea o nota de superioritate cfrului,nomal,prin rezultatele obtinute,organizare...dar si o superioritate "ariana"nu etnica,foarte important.ce se uita ca toti am crecut IMPREUNA in acelasi oras ca suntem prieteni indiferent cu ce echipa tinem.te invit sa megem impreuna pe noua arena in tribuna 2 la un meci cu si fara miza sa vezi diferentele!stelistii intodeauna si uneori dinamovistii au fost la toate mecurile din gruia mai numerosi decat cfristii,la fel si uistii care sunt si vocali,care e problema?injura unii,injura si ceilalti!o sa zici ca unii mai mult,ce sa zic...bune maniere!de la caramida,incidente intre suportei doar in gruia.ceva e putred in danemarca!

 56. U
  Friday, 5 July, 2013 at 17:28

  Inca nu scapati de noi!!! Si nu o sa scapati niciodata pentru ca U este o idee si un spirit! Toti care ne vreti raul: Dumnezeu sa va dea de zece ori mai mult voua! (pe plan fotbalistic ma refer, in viata tot binele din lume)

  • Cristi
   Friday, 5 July, 2013 at 18:03

   Stati calmi si adunati bani de chiria stadionului... Toate cele bune, sportiv aveati dreptul sa ramineti... Ca la anul veti fi o Chiajna a Petrolului, asta e...

  • Ioan Dacid
   Thursday, 11 July, 2013 at 14:46

   Dezvolta-ti te rog idea, spune-mi te rog fara google o poezie de-a unui poet care a studiat la UBB, sau care a avut legatura cu UBB, incearca sa imi scri(din nou fara google) anul vostru de infiintare in cifre romane. Vorbiti in cuvinte seci ca si iehovistii (spirit, idee, bla bla) dar fara nici o logica. Va laudati cu Gaudeamus dar dragilor daca vreau un cantec cantat frumos merg la opera si nu pe un stadion de fotbal.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>