Tuesday, Sep. 18, 2018

Cu Pa!

Written By:

|

Sunday, 2 June, 2013

|

Posted In:

|

50 Comments

Cu Pa!

Motto:

Învaţă de la fotbal, că nu-i decât un joc,
Învaţă că-n tribune e apă dar şi foc,
Învaţă de la lacrimi, de fericiri sau plâns,
Învaţă din trofee, cuprinde-le mai strâns.

Învaţă din privelişti, gazoane mereu verzi,
Învaţă din victorii că uneori şi pierzi,
Învaţă de la muncă, căci jucători trudesc,
Învaţă că eroii nu toate reuşesc.

Învaţă de la minge cum poţi să salţi mereu,
Învaţă din succese, senin fii când e greu,
Învaţă de la clubul pe care îl iubeşti,
Învaţă de la Gruia, să nici nu te clinteşti.

Învaţă de la clipă, momentul e solemn,
Învaţă de la faimă fii mândru, dârz şi demn,
Învaţă de la anii, mai buni-mai răi din sport,
Învaţă CFR-ul – puternic ca un fort,
Ia seama, ardelene, prin lumea-n care treci,
Să-ştii din tot ce trece: eşti ceferist în veci!

Învaţă şi în viaţă…

O înfrângere nu trebuie să devină o tragedie. Trataţi-o ca pe un fapt de viaţă, căci aşa e şi existenţa – cu bune şi cu rele. Dacă până acum am fost mai mereu răsfăţaţi ai sorţii, trebuie să ştim acum să acceptăm şi amarul, să echilibrăm stările. Tot ce este mereu bine, ceea ce pare perfect, devine periculos, este în adevăr înşelător, este doar o aparenţă. Se câştigă mult şi din eşecuri, se câştigă ambiţie, dorinţă de mai mult. Să învăţăm deci să trăim şi cu „Pa” faţă de un trofeu, să acceptăm limitele de acum, dar, obligatoriu, să desprindem concluzii din acest insucces pentru a putea să ne bucurăm din nou şi mai puternic dăţile următoare.

Nu e primul episod trist din viaţa CFR-ului, a mai fost şi Supercupa pierdută în vară. Mai degrabă în vară s-a spulberat mitul de invincibilitate în finale al CFR-ului, acum a fost doar o reeditare şi, la drept spus, pierderea era oarecum previzibilă. Cei care m-aţi citit în ultima lună aţi văzut probabil desele mele referiri la finala aceasta de Cupă, anticipările făcute de mine, cum că fără redresare majoră nu vom câştiga trofeul (vedeţi citatele din subsolul acestui text). Am tresărit după victoria cu U, am ştiut atunci că la nivel mental echipa e bine ambalată pentru finală, dar nici acest fapt nu dădea certitudinea că ea ştie cum să  câştige. A vrea nu este suficient şi iată că, rând pe rând, toate carenţele noastre din acest sezon au ieşit la iveală, tocmai pentru a ni se demonstra de ce nu putem pune mâna pe Cupă. De aceea, spun eu, cel mai important ar fi să identificăm încă o dată carenţele ce ţin de echipă şi, dacă vrem să ne revenim rapid, să le tratăm pe ele, înainte de toate, cu „Pa”.

Din capul locului se poate spune că ne-a învins o echipă care nicicum nu este mai valoroasă decât CFR-ul, ci una care a făcut mai puţine erori. Cât de puternici sunt ploieştenii o arată foarte clar a doua repriză, exprimarea şi priceperea lor naivă în a proteja avantajul. Jocul a fost în nenumărate rânduri fragmentat şi, pe final, s-a apelat la procedee de snooker, ploieştenii au încercat să blocheze mingea în colţul terenului încă din minutul 86 (mai rar aşa ceva). A fost exact ca în meciurile din campionat, când de fiecare dată ei au avut avantaj pe tabelă şi apoi s-au retras în tranşee. Cu calm, cu răbdare, dar şi cu ceva chibzuinţă tactică, CFR-ul a ştiut de fiecare dată să le desfacă ariciul mult prea fricos pentru o echipă ce vrea să fie victorioasă şi meciurile s-au terminat atunci egal. Ce a împiedicat acum să fie la fel? Răspunsul e simplu: ia gândiţi-vă cam din ce minut a început ploaia de mingi lungi spre careul ploieştean. În loc să luăm fiecare metru de gazon cedat de ploieşteni, în loc să punem pas în faţă acolo unde ei au dat înapoi, s-a preferat o grabă nervoasă şi nejustificată. Din punct de vedere tactic, a doua repriză a fost un dezastru. Contra a retras, a îngrămădit fundaşi şi închizători, iar CFR-ul n-a ştiut măcar să reacţioneze. Am terminat meciul cu 2 închizători, ne-am stricat singuri triunghiul de rupere a ritmului de pe partea dreaptă, Deac – Rui Pedro – Ivo Pinto. Ce nevoie o fi fost ca Weldon să intre în locul lui Deac? După ieşirea lui Deac a dispărut imediat din joc şi Rui Pedro, armele noastre ofensive la firul ierbii ni le-am tocit singuri, le-am preschimbat singuri în disperare. De ce nu se putea o schimbare Weldon – Sare, ca să putem bombarda şi pe sus careul, dar să punem totodată presiune şi în preajma lui, prin joc combinativ? Cât de mult şi cât de prost s-au retras ploieştenii o demonstrează şi faptul că tot meciul n-am fost decât o singură dată semnalizaţi în off-side… însă în ce moment. E dureros să vezi că adversarul ţi se retrage până la linia porţii şi tu nu ştii să profiţi, având resurse suficiente la îndemână. Nepriceperea asta, cât şi felul în care e mereu vraişte în teren, ca şi cum n-ar exista absolut niciun studiu al adversarului, arată fără echivoc că trebuie schimbări radicale, de lot dar şi de exprimare unitară, strategică. Indiferent de ceea ce declară Trică, cred că și-a demonstrat limitele interimatului său; sub aspect tactic mai are încă mult de crescut. Cu el şi în sezonul viitor, cred că şansele ne-ar fi compromise din start.

La fel de adevărat, acum nu a fost ajutat nici de „antrenorul din teren”, Cadu, cel care ar fi putut să ordoneze lucrurile din mers. Dar, căpitanul nu se mai poate ordona acum nici pe el însuşi. Golul încasat de CFR este cauzat în mod covârşitor de eroarea sa de poziţionare şi marcaj; a reuşit să se scoată singur din joc în faţa lui Bokila. Priviţi faza şi convingeţi-vă:

Lipsă de reacţie, lipsă de gândire. Dacă tot e prins adormit, dacă tot apucă jucătorul din faţa lui să facă preluare, apărătorul nu are voie să se năpustească pe el decât atunci când este convins că-i va lua mingea. Priviţi-l pe Piccolo în astfel de situaţii, de câte ori pândeşte atacantul şi cu câtă precauţie intervine. Dacă ar fi tatonat Cadu, doar preluarea lui Bokila i-ar fi venit la fix. Dacă nu l-ar fi atacat decisiv şi ploieşteanul ar fi ales să facă altceva, eventual un stop al mingii la marginea careului, tot ar mai fi fost vreme să blocheze şi, în plus, în jur erau destui coechipieri să-l ajute. Nu cred că a fost golul lui Bokila, cât a fost al lui Cadu, din felul în care i-a deschis larg careul ploieşteanului. Se zice că la fotbal portarii când greşesc o fac fatal. Iată că nici fundaşii nu sunt altfel, o greşeală, un gol rapid, atât a fost suficient ca să decidă finala. Sigur, ar fi o nedreptate să judecăm la modul general, să uităm toate faptele eroice ale lui Cadu, toate trofeele răsărite din piciorul său. Dar astea sunt lucruri din trecut, acum vorbim strict de „momentul 2013”, iar în prezent (în întregul retur, de fapt) Cadu a fost o sursă inepuizabilă de erori, părând că nu se mai poate ridica la nivelul echipei. Ce alegem? Îl ţinem ca titular doar fiindcă este căpitan, unul deseori capricios şi fără putere de a impulsiona restul echipei? Sau îi pregătim de acum un traseu ca al lui Panin, în ultimele sezoane mai mereu util ca rezervă, dar făcut căpitan de fiecare dată când intra ca titular? Cred că trebuie luată neapărat o decizie în privinţa lui Cadu, fiindcă nostalgia lucrurilor bune, a sufletului pus pentru echipă, nu ţine loc eficienţei în teren.

Echipa nu este coordonată, nu ştie nimeni exact ce are de făcut. Prea des ceferiştii nu se pot orienta în teren, nu ştiu când trebuie să intervină şi când să aştepte dublajul. În atac, ceea ce fac cei 3 de pe partea dreaptă se face din talent, din instinct, dar priviţi cum, de fiecare dată când ajung să desfacă adversarul, când ajung în careu, centrarea care urmează este dată orbeşte, nu există sincronizare între oamenii de pe flancuri şi cei de pe centru. În apărare lucrurile sunt şi mai dramatice, iar aşezarea în teren, văzută de sus, aşa cum o arată camera de filmat, indică uriaşe lacune tactice. Trebuie să vedeţi, de pildă, cum la o lovitură liberă defensivă de la vreo 40 de metri, se formează perechi de marcaj în careu, cu chiar 2 ceferişti pe un adversar, asta în vreme ce în zona de pe la 30 de metri se cască o imensă gaură, unde, de pildă, rămân 2 petrolişti liberi şi nestingheriţi. Sau, trebuie să-l vedeţi pe Valente atunci când pierde o minge în mijlocul terenului. În prima secundă ezită să fugă după cel care-l deposedase. Apoi se uită în jur, vede că nu-i nimeni să intervină şi pleacă într-o cursă lungă după adversar. Îl ajunge în tamponul fundaşilor centrali, aproape de marginea careului, acolo unde-şi dă drumul într-o alunecare fără sorţi de izbândă, dar una foarte aproape să producă o lovitură liberă complicată pentru noi. Asta e gândirea din joc, asta e sincronizarea compartimentelor.

N-am să arunc prea multe oale în capul lui Valente, cel care şi-a pierdut aplombul de a juca la CFR. Prima sa ocazie ar fi putut întoarce cursul meciului, e o situaţie la care putea să facă orice cu mingea, numai să nu se pripească. Era o soluţie şi şutul în forţă, mergea şi un eventual stop, urmat de ocolirea portarului, era la 11 metri, cu Hamutovski destul de departe de el, toate unghiurile erau libere. E una dintre acele ocazii la care unui fotbalist trebuie numai să nu-i fie frică de ratare. Dar probabil că Valente tocmai asta a păţit, din cauza nereuşitelor acumulate în acest sezon, cât şi din cauza presiunii pe care o simte pe umerii săi.

A contat oare şi presiunea stadionului? Eu zic că nu, vorbim totuşi de un CFR care a fiert în acest sezon în cazanul de la Istanbul. Într-adevăr, demnă de elogii prestaţia fanilor ploieşteni, cei care au mutat oraşul la Bucureşti. Nici nu era greu, puteau veni chiar şi cu taxiul la meci, iar un eveniment ca acesta nu se întâmplă pentru ei decât o dată la câteva decenii. Laud modul în care au „zugrăvit” în galben tribunele şi felul în care, cel puţin în transmisiunea TV, nu s-au auzit înjurăturile obişnuite la adresa CFR-ului. Pentru aceasta merită toată stima noastră şi cred că putem să aplaudăm reuşita lor şi a echipei pe care o iubesc cu atâta ardoare. Sunt mult peste conducătorii Petrolului, cei care toată săptămâna nu au făcut decât să se smiorcăie pe seama ideii că lucrurile sunt făcute pentru CFR. Bag seama că era vorba de arbitraj, cel mai probabil. Acum, că s-a dovedit că nu a fost niciun temei în vorbele lor şi că tot au luat Cupa, se cuvine să fie demni şi să facă nişte retractări. Ar fi un gest de bărbăţie şi onoare absolut obligatoriu. Credeţi că va fi aşa ceva? E retoric…

Altfel, Balaj a condus foarte bine meciul. A dat cartonaşe atunci când a trebuit, a ţinut nervii jucătorilor în frâu. Faza cu Camora, cel lovit de Hamza, a judecat-o relativ corect. Acolo nu pare a fi intenţie, se putea da însă un galben, dar nu mai mult, nu se putea strica echilibrul numeric din aşa ceva. Sigur, dacă ar fi fost un petrolist în locul lui Camora, azi presa vuia, dar haideţi noi să fim oneşti şi să admitem ceea ce se vede suficient de clar pe reluări. Ploieşteanul s-a ciocnit de Camora, nu a fost intenţie de lovite. Apoi, putem vorbi despre Kapetanos, cel care imediat după ce a fost introdus a avut două simulări în careu, de o manieră nepermisă la un vârf de forţă. Acolo îşi putea croi măcar o dată drum chiar prin oponenţi. Merita un galben pentru una dintre ele. Când prin minutul 80 a fost însă cu adevărat faultat la marginea careului mic, nu l-a mai crezut nimeni pe grec. După faptă şi răsplată.

În fine, la ultima fază agonizantă, cea mai controversată, am să las acest stop-cadru:

Nu există altă reluare, nu apare vreuna din spatele porţii. Aceasta este similară cu poziţia din care vede tuşierul, cred că există toate motivele să credem că Piccolo a atins mingea. Off-side clar, nimic de spus mai mult. E sfâşietor modul cum ne-am frânt după câteva secunde explozia de bucurie de la ultima fază a meciului, însă sunt reguli şi trebuie să fim obiectivi în privinţa lor. Nu trebuia să ajungem să ne agăţăm de această ultimă fază.

Aceasta a fost povestea acestui sezon, unul în care, după aspectul jocului din campionat, nu meritam mai mult. Am luat-o pe scurtătură, pe calea Cupei, pentru a ajunge în Europa League (o miză destul de mică după părerea mea), dar nu cred că am fi meritat să ajungem acolo. Trebuia să demonstrăm pe tot parcursul sezonului că suntem mai buni decât Pandurii, Astra sau Petrolul şi cred că nimeni nu este atât de subiectiv încât să afirme că am reuşit lucrul ăsta. Oricum, realizările din toamnă rămân, au valoare de trofeu, sunt ale noastre şi nu ni le poate lua nimeni. Se cuvine acum să facem ordine în ograda noastră, să reaşezăm lucrurile la locul lor firesc şi apoi putem avea reale speranţe că sezonul viitor va fi, din nou, unul strălucitor. Începe deja sezonul următor, meciurile de pe piaţa transferurilor vor fi cele mai importante. Să urăm succes în deciziile ce vor fi luate!

Notă de subsol, pasaje din articolele trecute, despre finală:

„Trebuie să admitem că înfrângerea (n.a. – cu Turnu Severin) este justă şi că nu avem ce să cerem mai mult de la actualul lot. Suntem în postura naufragiatului al cărui singur obiectiv este ajungerea la mal. O calificare cu Astra, în semifinala de Cupă este perfect realizabilă, chiar aşa, în situaţia lamentabilă de acum, dar să nu vă faceți iluzii că ar repara ceva. Va fi ca o frecție la un picior de lemn, deoarece pentru a câștiga finala în fața Ploieștiului ar trebui să arătăm de 10 ori mai mult fotbal, iar asta în condițiile actuale este irealizabil.” (10 mai)

„Sincer, nu-mi place descătuşarea de bucurie care pare că a cuprins echipa. Sper că-i doar teatrală, de faţadă, fiindcă altfel treaba asta nu-i de bun augur. Nu s-a câştigat nimic major, problemele sunt mari, persistă şi sper că sunt pe deplin conştientizate. Suntem încă în valuri mari, mai avem încă 2 în campionat care să ne sperie suficient cât să înţelegem măcar ceva din ceea ce se întâmplă şi să ne ţinem bine în Finala Cupei. Avem nevoie de foarte multă vigoare la vâsle şi de măiestrie la cârmă pentru a nu răsturna barca definitiv tocmai acum.” (23 mai, după victoria cu Astra din semifinală)

„Egalul acesta (n.a. – 3-3 cu Astra) poate doar Petrolului să-i ajute, să-i asigure locul european, deşi chiar şi aşa, asta nu-i va face nicicum mai soft în finala Cupei României. E un trofeu în joc, Ploieştiul se va muta la Bucureşti, vor juca sigur ca acasă şi, chiar dacă nu credeam că voi fi în situaţia de a spune asta vreodată despre Contra, antrenorul lor e mai bun decât al nostru. “ (27 mai)

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(50) Readers Comments

 1. NEon
  Sunday, 2 June, 2013 at 19:09

  Ce-i drept, n-ar fi stricat nici aceasta cupa‚ petrolistii n-au fost mai buni + de asta le dadeam peste nas la toti. Ma intreb ce motivatie mai mare iti trebuie decat sa-ti zici "Am batut pe Manchester la ei cu 1-0”? Oare Trica n-a stiut sa le spuna asta? Eu unul am fost foarte trist aseara...

  • albusibiu
   Monday, 3 June, 2013 at 10:05

   Nu le dadeam peste nas. Sa fi vazut scandal pe tema arbitrajului. Sigur se gaseau motive.

 2. caneto
  Sunday, 2 June, 2013 at 19:29

  N-am pierdut in 2013 decat primul si ultimul meci jucate in afara Clujului, totusi consider ca in astea doua am facut cele mai bune jocuri, ca impresie artistica. :)

  • albusibiu
   Monday, 3 June, 2013 at 10:09

   Te-as contrazice, Caneto, fiindca in a doua repriza cu greu putem vorbi despre multe ocazii ale CFR-ului, asta desi Petrolul statea la cutie.

 3. Alex
  Sunday, 2 June, 2013 at 19:43

  De-acord in mare despre tot ce ai scris. As avea insa mici dubii legat de ultima faza. Daca ar fi atins mingea Piccolo, mingea isi schimba traiectoria - lucrul care nu s-a intamplat. Senzatia mea e ca tusierul a ridicat fanionul crezand ca Cadu s-a aflat in afara jocului in momentul centrarii lui Felgueiras. Cu toate acestea, sa le uram noroc echipelor romanesti in cupele europene. Sa speram ca se vor descurca cu bine in anul ce vine....

 4. andrei
  Sunday, 2 June, 2013 at 19:46

  Eu am fost tare deprimat ieri toata ziua dupa meciul pierdut. Nu atat fiindca am pierdut un trofeu, ci fiindca am pierdut o participare in cupele europene care ne-ar fi putut aduce vreo 12-14 zile in care cand ne trezim dimineata, stim ca spre seara (sau la amiaza, in functie de unde locuieste fiecare) vom vedea un meci international al CFR-ului. Pe langa asta, ar fi fost si punctele de coeficient pe care le-am fi adunat si care ne-ar fi ajutat sa fim capi de serie in playoff-ul pentru CL daca am castiga campionatul anul viitor, care ar conta foarte mult. A fost cu atat mai dureros cu cat am vazut ca am avut sanse clare de a castiga acest meci fiindca am fost echipa mai buna pe ansamblu si doar greselile lui Cadu si Valente ne-au facut sa alergam ca disperatii dupa egalare tot meciul. Arbitrajul mi s-a parut cam partinitor insa, in sensul ca majoritatea fazelor la limita au fost judecate in favoarea Petrolului. Aici se vede efectul presiunii mediatice la care sunt supusi arbitrii de fiecare data cand CFR-ul are un meci cu miza - eu cred sincer ca daca nu am fi avut un arbitru strain la meciul cu U de anul trecut, nu am fi primit niciodata penalty-ul la Kapetanos de la sfarsitul meciului. Si probabil ca la fel ca si acum, nimeni nu ar fi analizat a doua zi daca a fost sau nu penalty la faza respectiva.

 5. Zsolt
  Sunday, 2 June, 2013 at 19:47

  Multumim Albule. Ieri Petrolul a jucat satisfacator ceea ce CFR-ul de obicei juca bine, iar CFR-ul a jucat prost ceea ce Petrolul in general juca bine. De aici a reiesit un meci ciudat, in care ei au gresit mai putin si au castigat. In general ceea ce incepe prost se termina si mai prost-vorba lui Murphy, dar cu tot respectul pentru Eugen, meciul a fost pierdut de el. Momentan Hora era peste Valente, iar pentru acest tip de joc Kapetanos trebuia sa fie titular. Dar vorba vine, cum pareri pot fi infinite, trebuie sa admitem ca dupa acest sezon NU ERA CORECT sa castigam nimic, deoarece ne-am batut joc de competitiile interne(in finala ne-am trezit calificati...). Cateodata si Zeul Fotbalului mai baga piciorul la alunecare... Daca nu esti in stare intr-un intreg retur sa castigi in fata PROPRIILOR SPECTATORI CARE MAI PLATESC BILET SAU ABONAMENT, (exc. meciul cu U) inseamna ca nu-i meriti si atunci cineva te „rasplateste”! Exact acel gol din final, aceea secunda a fost diferenta, nota de plata. Acei centimentri de offside! Mult succes la anul!

 6. tegean
  Sunday, 2 June, 2013 at 20:20

  Şi-amu? O pauză? Ar prinde bine tuturor, că e binemeritată, binevenită sau chiar puţintel necesară, oricât de scurtă ar fi, începând cu „respiră adânc şi numără până la 10”. După un scurt respire, numărul celor în stare să dea verdicte fără drept de apel în 02 legat de un eveniment din 01 va fi mult mai mare, ba chiar se vor găsi unii în stare să-nţeleagă cum e cu antiteza dintre poezie şi proză. La căderea cortinei peste un sezon cu bune şi rele, e de dorit să rămânem la poezie şi să nu ne grăbim să dăm cu proza. Şi-amu o notiţă: să nu uite coducerea clubului şi autorităţile locale că, cel puţin în sezonul următor, CFR e portfanionul Clujului în prima ligă, să nu uite şi să nu uităm că trebuie atraşi toţi clujenii care îndrăgesc fotbalul, cei declaraţi „U”-işti - cei mai mulţi la vârsta primei tinereţi (care mai au multe de văzut şi de înţeles) - care, fără a deveni „ceferişti”, pot susţine cauza şi succesul fotbalului clujean, spre bucuria pasionaţilor de fotbal/sport din nord-vestul ţării.

  • CFRUBERALLES
   Sunday, 2 June, 2013 at 21:35

   FFFFoarte bine zis, Dl.Tegean!!! Albule, eu tot sustin ca golul din min.93 era valid, nici urma de Offside... mingea NU a fost atinsa de Piccolo /// DAR stii, asa e mai bine, ca daca se acorda golul, atunci putoarea SUDULUI se simtea pina la Oceanul Pacific, asa de altfel cum ne-am obisnuit... Si nici asa NU eram siguri ca vom cistiga CUPA... Acest campionat si finala aceasta a aratat adevarata fata cu care se mindreste o oaie, un lup, un ciine, un John Deere sau poate un gUnoier... Va salut fratilor din mers din Beautiful British Columbia. PS: Cred ca cea mai bucuroasa ca sa terminat Tiganimea asta de campionat este EDITH (sotia mea). In rest, s-a intimplat (cum zice englezul "live the best for the last") si ceva bun... Hai sa zic doar atit: "DRUMU"!!!

 7. morero
  Sunday, 2 June, 2013 at 20:24

  Salut! Referitor la finala, e rezultatul unui intreg an de bataie de joc, din partea fotbalistilor, precum si a conducerii. Iar arbitrajul a pus capac la toate. Televiziune locala se pare ca nu avem, AP a vandut Transilvania Live iar Look si-au mutat sediul si obiceiurile a la Bucale. Pur si simplu era nedrept sa castigam acest meci dupa cum am abordat tot sezonul. Am fost amarat toata ziua de azi, dar astept zile si mai bune. Reiau acum si mesajul scris la articolul precedent: eu am abonament, dar la ultimele meciuri nu am mai mers, din lehamite fata de ce se intampla la club: jucatori plictisiti, conducere nepasatoare fata de suporteri. Mi-e greata sa merg la meciurile cu oaia si cu pinguinii, unde merg toti pampasii sa isi faca poza la stadion, prefer sa privesc meciul la TV, in liniste. Cind conducerea se va gandi si la suporteri, acestia vor veni la stadion. Si nu uitati vorbele lui Stefan cel Mare: CFR nu e al lui Arpi, nu e al lui Muresan, ci al stramosilor stramosilor nostri. Sint un ceferist care a mers la meciurile CFR ului din 1969 si va merge in continuare, chiar si dupa disparitia de la conducere a celor actuali. Exista viatat si dupa AP! Consider ca in ultimii ani si-a batut joc de suporteri, de asta e stadionul jenant de gol la fiecare meci. Si in divizia B pe vremuri erau mai multi spectatori.

  • Flacăra Vișinie
   Sunday, 2 June, 2013 at 23:10

   Transilvania Live nu s-a vandut, e tot a lui AP.

   • Radubarbier
    Monday, 3 June, 2013 at 15:09

    Scuze, dar nu se vede...

 8. Florinaccio SM
  Sunday, 2 June, 2013 at 20:51

  Regret sa o spun, dar prin evolutiile din acest campionat consider ca nu meritam sa ne castigam dreptul la o participare in Europa, chiar daca aseara am fost probabil superiori Petrolului. Sa ne amintim nu doar de meciurile din campionat, dar si de cele din cupa, incepand cu cel dintai, jocul deloc convingator cu Berceniul. Pentru mine a fost o infrangere mult mai putin amara decat m-as fi putut astepta altadata, asta si pentru cauzele subliniate mai sus, dar si pentru ca prin neparticiparea in cupele europene vom porni in campionat cu un atu deloc de neglijat. Sigur ca as fi renuntat oricand la acest ''avantaj'' pentru o participare la toamna in Europa, dar daca tot vom lipsi de acolo, de ce sa nu caut partea plina a paharului, atata cata e ea? Mie imaginile cu suporterii Petrolului mi-au adus aminte de cei ai Borussiei, echipa de care m-am atasat in Bundesliga tocmai datorita bravilor ei sustinatori, pe care ii admir de multa vreme. De-acu' incolo mie gandul imi va sta pentru cateva saptamani bune doar la campania de achizitii, pe care o astept cu mult optimism.

  • Saul
   Monday, 3 June, 2013 at 00:00

   Prietene drag, eu nu cred ca nu am meritat dreptul de a merge in Europa, atata timp cat in mod corect am ajuns in finala Cupei, pe care trebuia s-o castigam. Eu stiu ca e calea cea mai scurta, dar e o competitie sportiva ale carei reguli le-am respectat. Ca dupa aspectul general al evolutiei din 2013 n-am meritat, asta e o alta discutie. Dar eu te intreb: celelalte echipe care si-au castigat biletele de Europa, chiar au meritat? Eu nu prea cred. In urmatoarele luni vom vedea cine a avut dreptate. Dupa parerea mea, vom avea maxim doua echipe in grupele EL, din totalul de patru, adica 5teaua dupa ce pierde play-offul CL si (poate) inca una.

   • Florinaccio SM
    Monday, 3 June, 2013 at 00:10

    Saule, mai bine nu-ti pierde tu vremea cu din astea si reintra in cantonament pentru o calificare triumfala in „Champions League”. :) Pe urma mai discutam, ok? Bafta!

   • andrei
    Monday, 3 June, 2013 at 04:14

    Eu cred ca dintre cele 4 echipe romanesti care ne vor reprezenta in cupele europene, o sa tin doar cu Pandurii. Mi-e greata de declaratiile conducatorilor de la Astra si Petrolul din ultimele doua saptamani despre cum a aranjat CFR-ul evolutiile arbitrilor indiferent daca CFR-ul avea vreun motiv logic sau nu sa faca asa ceva. In preziua meciului cu Petrolul am citit si declaratia unuia dintre oficiali lor cum ca va fi carnagiu in tribune cu cei 30,000 de suporteri petrolisti daca cumva arbitrul ne-ar avantaja pe noi in finala. In mod normal, oficialul ala ar trebui dus la tribunal pentru instigare la violenta.

 9. fotbalfan
  Sunday, 2 June, 2013 at 22:25

  sa ne amintim de Teatrul Viselor: link

  • Cata
   Monday, 3 June, 2013 at 10:55

   Ce tare-i linkul!

 10. traian
  Sunday, 2 June, 2013 at 22:59

  Filmul "Teatrul viselor" (40 min.) va fi transmis si pe LookTV.

  • Ioan Dacid
   Monday, 3 June, 2013 at 09:08

   Va fi prezent si la TIFF la Muzeul de Arte in seara asta de la 21:30(sper sa nu gresesc) iar intrarea va fi libera. Din cate am inteles vor fi si jucatorii nostri invitati. Sper sa fim intr-un numar cat mai mare! Dincolo de toate acesta este sezonul cu cele mai multe satisfactii europene.

   • Radubarbier
    Monday, 3 June, 2013 at 15:49

    Si eu voi fi. Cum ne recunoastem ?

   • Radubarbier
    Monday, 3 June, 2013 at 15:50

    Eu voi fi in alb visiniu :)

 11. fotbalfan
  Sunday, 2 June, 2013 at 23:08

  tot de la teatrul viselor: "nu trebuie sa regreti ca s-a terminat, trebuie sa te bucuri ca s-a intamplat"!

 12. kiruj
  Sunday, 2 June, 2013 at 23:37

  Click aici pentru note !!!

 13. andrei
  Monday, 3 June, 2013 at 04:26

  Parerea mea e ca Diogo Valente ar trebui imprumutat undeva (poate la Ferensvaros) fiindca daca mai sta pe la noi, iar se va trezi ceva antrenor sa-i dea inca o ocazie in vreun meci care conteaza si iar vom avea un jucator in minus pe teren. Eu am impresia ca lui Valente pur si simplu nu-i pasa de rezultatele echipei. Lejeritatea cu care a tratat ocazia pe care a avut-o, cand probabil ca a crezut ca e in offside si nu s-a mai stresat sa joace mingea asa cum trebuie, se poate explica doar printr-o cantitate foarte mare de indolenta. Un alt jucator care in meciul asta a parut destul de indolent a fost Gabi Muresan, dar la el explicatia e probabil data de conflictele cu conducerea din ultima vreme. Eu sper sa-si gaseasca un angajament convenabil undeva afara fiindca altfel ma tem ca se va delasa si el complet in ultimii doi ani de contract daca stie ca oricum nu e dorit la club. Totusi, eu personal ii sunt recunoscator pentru ce a facut pentru club. La fel cum ii sunt si lui Cadu, pe care insa cred ca putem sa-l mai tinem cei doi ani pana la sfarsitul actualului contract desi sunt de acord ca ar trebui adus inca un fundas central care are deja un nume si care deci sa aibe dreptul sa se lupte pentru locul de titular cu Cadu.

  • andrei
   Monday, 3 June, 2013 at 04:39

   Uitandu-ma acum pe lotul CFR-ului, eu as cam renunta din diverse motive la cel putin jumatate din lot: Panin, Muresan, Kapetanos (are nevoie de o noua provocare, probabil), Valente, Maftei, Kivuvu, Bus, Vass (a fost accidentat, dar pe mine nu m-a impresionat niciodata), Bjelanovic, Hora, Godemeche, Celestino, Minca, Obiora, Stancioiu, Nuno Diogo, Weldon, Ganea, Nuno Claro si Nicoara. Unora li se termina contractul, altii sper sa fie de acord sa fie imprumutati sau transferati insa altii sunt convins ca se vor tine cu dintii de ce a mai ramas din contractele lor, cum deja o fac unii de pe lista asta de ani buni (e dreptul lor insa, fiindca nici clubului nu i-ar conveni daca un jucator ar putea sa plece cand ar vrea el).

 14. kiruj
  Monday, 3 June, 2013 at 07:59

  Pt. notare daţi click aici !! Softul se va opri azi la ora 18.00.

 15. ADI CFR CLUJ
  Monday, 3 June, 2013 at 09:48

  Fratilor,parerea mea despre aceasta finala este urmatoarea: -in primele 10 minute nu am trecut de centrul terenului si am luat gol in min.8. -am jucat fara un varf de careu pana la intrarea lui Kapetanos,destul de tarzie. -petarda Valente a ratat 2 ocazii monumentale,Kapetanos ar fi marcat cel putin una,daca nu chiar pe ambele. -Cadu trebuie scos la pensie,cu multumirile de rigoare. -nu am avut un mijlocas de creatie gen Culio(ce dor mi-e de el). Pot spune ca ne-am batut aproape singuri.

  • albusibiu
   Monday, 3 June, 2013 at 10:12

   E cat se poate de simplu: ne trebuie un antrenor care sa stie ce inseamna cuvantul "SWOT", atat pentru propria echipa cat mai ales pentru cea adversa. Sa fim seriosi: sa te bata Contra/Gurita parca e prea mult.

   • Cristi
    Monday, 3 June, 2013 at 10:26

    Sa inteleg ca nu-i vezi pe Hizo sau Flocea candidati supriza la banca tehnica :). Dar poate se autopropune Lita Dumitu.

 16. IQ
  Monday, 3 June, 2013 at 11:41

  In conditiile in care trebuie sa avem 6 jucatori romani intre cei 18 de pe foaia fiecarui joc,iar Muresan va fi vandut,un jucator ca Nistor nu ar trebui ratat;cu banii care vor fi obtinuti pe Muri plus 2-3 jucatori de care n-avem nevoie s-ar acoperi transferul.Un alt jucator foarte bun pt. campionatul intern si care vine gratis e Fl.Costea.Sunt curios daca cei 2 care se zvoneste ca-i curtam vor ajunge la noi sau ii vor lua altii ...

 17. Marinescu Daniel
  Monday, 3 June, 2013 at 11:54

  Buna ziua, domnu Albu! Imi pare rau ca CFR-ul nu a castigat Cupa, dar, nevazand meciul, nu ma pot pronunta despre echipa din Gruia, sau despre arbitraj. Pastrez pentru dumneavoastra doua intrebari, intrebari legate de sezonul viitor: 1. Credeti ca sunt sanse ca Andone sa revina la Cluj, iar acesta sa faca un cuplu cu Trica, sau e doar o inventie a presei? 2. Care sunt sansele ca Maah sa fie pastrat, sau va fi vandut la prima strigare? Cu respect, Daniel Marinescu

  • caneto
   Monday, 3 June, 2013 at 12:19

   Nu cred ca avem noi norocul sa existe o prima strigare la Maah. :)))

   • Cristi
    Monday, 3 June, 2013 at 13:04

    Cred ca nici a doua... e prea devreme sa confirme, cu doua meciuri nu faci primavara...in plus are deja 28 de ani, nu-l mai ia nimeni ca sa-l creasca mai departe in valoare. Daca se va impune in toamna si arata 10-12 gouri in campionat, va avea sansa unui transfer gen Weldon sau pe la camile.

 18. 7burg
  Monday, 3 June, 2013 at 14:52

  Pacat ca am pierdut Cupa si nu mergem in EL, dar acest lucru are si avantajul ca Arpi si IM sunt acuma intr-o sedinta lunga si sper ca analizeaza tot ce nu a mers si ce trebuie facut ca urmatorul sezon sa fie bun si incununat cu succes la sfarsit. Cum ziceam, problema mare la noi este mijlocul; daca o sa avem mijlocasi buni si un antrenor bun, atunci o sa luam titlul. Situatia financiara cred ca nu e roz nicaieri. Cum stam noi? Asta o sa vedem in functie de transferurile pe care le facem. Daca nu ne permitem, atunci cred ca e timpul sa joace si juniorii nostri, chiar daca macar din postura de rezerve mai intai, dar macar sunt ai nostri ;). Noua ne trebuie putini jucatori, dar buni, pe posturile deficitare, adica in mare mijlocasi. Ne trebuie un lot de 25 de jucatori pt. la anul, cu un 11 foarte bun. La anul noi o sa ne batem cu noi, iar apoi cu... greu de zis, caci totul se schimba in functie de condamnari :)) si banii pe care ii au cluburile (finantari)... De fapt, aici e problema, cine se administreaza cel mai bine o sa castige de acu' inainte.

 19. YKoneZ
  Monday, 3 June, 2013 at 15:23

  No, 'utu-i! link

  • albusibiu
   Monday, 3 June, 2013 at 15:28

   Idei putine si fixe: antrenor latin, care sa cunoasca bine campionatul romanesc, ieftin si cu puteri limitate doar la antrenorat. Ce naiba? Trebuie antrenor german, care sa cunoasca bine meseria (aici incluzand studiul tactic, comunicarea/psihologia, puterea de impunere, colaboratori profesionisti), mai scump (fiindca valoarea costa) si cu puteri de antrenor-manager. E chiar asa de greu sa facem pasul asta?!

  • Ioan Dacid
   Monday, 3 June, 2013 at 15:30

   ai de plm. atat am de zis.

  • fotbalfan
   Monday, 3 June, 2013 at 15:58

   lasa, ca nu e chiar asa de rau. si eu as vrea italian sau olandez sau neamt insa daca nu se poate, e mai ok rednic decat trica(tot respectul pt el, mai are de invatat ca sa fie antrenor la cfr), hizo, sumudica sau mai stiu eu ce alte variante erau. si noua ne trebuie pe cineva care sa cunoasca campionatul romaniei. zvonurile circulau ca isi ia comision la transferuri. aici cred ca nu va pupa asa ceva. ca antrenor, pt romania, e ok.

   • Ioan Dacid
    Monday, 3 June, 2013 at 16:05

    O fi ok antrenor, dar nu la noi. Sincer, omul asta e un parsiv fara margini. Sa nu uitam ca a bagat Craiova in B si din ce imi aduc aminte s-a despartit cu scandal si de Rapid si de Petrolul. In Belgia a fost dat afara ca si-a adus jucatorii lui care nu au confirmat, in Azerbaidjan am inteles ca a fost exact acelasi scenariu. Sincer nu inteleg ce poate sa il recomande?

    • ceferist din strainatate
     Monday, 3 June, 2013 at 17:04

     Rednic e un gunoi de om, un scandalagiu, un parsiv, un profitor cu caracter negativ. Dar are si parti bune: de exemplu, cunoaste campionatul nostru si stie ce si cum se trag sforile. Peste tot a avut acelasi parcurs: prima data a batut tot ce-a prins, a fost ridicat in ceruri, apoi au avut scandaluri si esecuri, si a fost dat afara. Si poate ca o sa vin cu el si cativa romani, care sa fie macar rezerve de prim rang, ca regulamentul ne obliga sa avem si romani trecuti pe foaia de joc.

  • Cristi
   Monday, 3 June, 2013 at 17:09

   Nu prea vad nici eu ce l-ar recomanda pe Rednic. Este un mult-prea-supraapreciat elev al scolii Lucescu (fundu'n poarta, temporizare etc), pe unde a plecat nu a prea lasat loc de buna ziua si la banii pe care ii vrea exista suficiente alternative mai interesante. Pina la urma, de ce nu un Lothar Matthäus? In Bundesliga nu-l ia nimeni, Estul Europei il stie si fete are Obsessionul cite vrei.

   • Ioan Dacid
    Monday, 3 June, 2013 at 18:02

    Aia chiar ar fi o lovitura de imagine.

 20. nea_Silica_MS
  Monday, 3 June, 2013 at 16:24

  Doar o observaţie Albule: Deac era terminat în momentul schimbării. Cred că Trică i-a făcut un favor că l-a schimbat. Cine să-l înţeleagă pe Deac mai bine decât fostul coechipier şi prieten? De ce a fost terminat? Nu ştiu. Bănui că lipsa pregătirii fizice, lipsa unui preparator fizic ca lumea.

 21. mircea
  Monday, 3 June, 2013 at 17:06

  Eu as dori sa-l readuca pe Andone si dupa 5 meciuri fara victorie sa-i faca vant inca o data. :) Parerea mea este ca oricare antrenor ar veni, fara jucatori de valoare nu poate face nimic. La CFR sunt destui care deabia fac o preluare si habar nu au sa dea o pasa corecta. Meci de meci jucam in inferioritate, chiar daca pe teren se afla 11 jucatori. Atata timp cat la CFR transfera doar Muri, Zamfir si Arpy dupa ce vad DVD-uri, nu cred ca vom progresa, ci cred ca vom merge tot la vale.

 22. 7burg
  Monday, 3 June, 2013 at 18:27

  Vine Strambul! link Wtf

  • Ioan Dacid
   Monday, 3 June, 2013 at 19:24

   Cand a venit Cartu am zis ca mai rau nu se poate, dar s-a putut. A fost Minteuan cu acel retur de uitat (locul 10 la final). Iar am crezut ca e apogeul raului, dar acum a fost prea de tot: 1 singura victorie in retur pe teren propiu si colac peste pupaza ne vine Strambul antrenor. Pacat, tare pacat :(

   • thedarkside
    Monday, 3 June, 2013 at 23:12

    Dar ce victorie :-)

 23. 7burg
  Monday, 3 June, 2013 at 19:57

  Mircea Rednic a semnat contractul cu CFR Cluj si s-a urcat in avion. Revine la Bucuresti in seara asta! "E singura echipa din Romania la care as fi venit! Inca n-am semnat pentru ca trebuie sa merg in Belgia ca sa-mi rup contractul cu Standard. Bokila? Aduc un jucator mai bun!", a dclarat Rednic pentru ProTV. link

 24. Radu
  Monday, 3 June, 2013 at 22:07

  Ca suporter de împrumut (dar sincer și cu simpatie veche pentru CFR Cluj) pe o perioadă nedeterminată și clujean de aproape 10 ani, aveam senzația că numai Știința (știți voi care!) poate "suda" două partide magnifice cu o serie neagră, mizerabilă, de meciuri jucate parcă la mișto, din vârful bocancului. M-am înșelat: superficialitatea nu e o trăsătură specific oltenească (sau sudistă, dacă vreți). E virusul pe care-l transmit chiar eu, uitându-mă la televizor și ținând pumnii strânși (în jurul unui pahar cu bourbon) pentru echipa favorită. Eu sunt piaza rea, ghinionul, neșansa, cârcelul din glezna lui Valente, pletele crețe ale lui Piccolo în contact (sau nu?) cu mingea de 1-1. De fiecare dată când am asistat pe stadion la meciurile slabe ale CFR-ului, frânarii n-au pierdut. Ba au câștigat, nemeritat, vreo două partide - ultima acum vreo 2-3 ani, pe vremea când mă întristau golurile lui Traore sau Fabbiani. Sâmbătă n-am putut fi acasă, în buricul târgului, alături de puținii vișinii din tribunele galbene ale finalei de cupă. Și aveam un presentiment ciudat: dacă CFR-ul joacă prostește și eu nu sunt pe-acolo, atunci o să piardă. Așa s-a și întâmplat, deși Petrolul n-a fost cine știe ce adversar. Așa că m-am decis: sezonul viitor îmi iau abonament, dar vreau loc la tribuna a II-a. Și chiar dacă n-am să reușesc să vin la toate meciurile din Gruia, am încredere că foștii mei "clienți" Costea și Rednic vor intra pe teren zâmbind. Acolo sus, cineva îi aplaudă.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>