Thursday, Jun. 21, 2018

Campioana Fotbalului Românesc (bilanț II)

Written By:

|

Tuesday, 4 June, 2013

|

Posted In:

|

45 Comments

Campioana Fotbalului Românesc (bilanț II)

La ora înaintată la care scriu și apoi setez articolul să apară mâine dimineață, subiectul arzător al zilei încă mai este presupusa venire la CFR a unui nou antrenor puriu, direct din Belgia, care să-l ajute pe Trică să împacheteze. Din Belgia chiar nu mai țin minte să fi avut antrenor. De antrenorul Trică n-am apucat să mă atașez, că mi-e prea drag fotbalistul Trică. Trică e tânăr. Suficient de tânăr pentru a avea destulă vreme la dispoziție ca să se lase de antrenorat sau să revină pe alți cai la CFR, după caz. Noi putem doar să-i dorim varianta a doua. Succes, știință și noroc! Mă rog, nevermind, după ce în trecut am suferit ca un suferind la vreo două schimbări de antrenor și am vrut să mă sinucid prin întrerupere de vene, în ultima vreme am coborât cu picioarele pe pământ, revolta intrinsecă s-a cam dus pe pî și am devenit ceva amorf, între abulic și cinic. Mi-am promis solemn că n-o să mă mai atașez de vreun antrenor al CFR-ului, fie el și 90-60-90. Mi-ajunge.

Hai, rapid (nu hai, Rapid!), până nu apucă să aterizeze în Gruia helicopterul lui Rednic și să-mi împrăștie foile cu statistici, să mai căscăm o dată și să ne continuăm drumul prin fascinanta lume a cifrelor. După ce nu mi-a lecturat înainte de culcare partea macabră de ieri, în care arătam cum s-a strecurat CFR-ul pe Centura Capitalei în drumul spre succese și trofee, introduc în foc mâna lui caneto că domnul Paszkany a fost cuprins pe loc de o mare ambiție personală (de natură orgolioasă) de a răsturna în viitorul cât mai apropiat rezultatele modeste ale feroviarilor din Gruia contra așa-zișilor „granzi”. În plus, se poate presupune că a făcut un legământ cu cel din oglindă să bată Steaua pe unde o prinde, chiar și prin golurile lui Diogo Valente, în direct pe Look TV. Buuun… Punct ochit, 3 puncte atinse…

Pășim azi mai departe, lăsând în urmă și în statistici „Bătălia Capitalei”, și ajungem imediat la marea întrebare, aflată pe buzele tuturor suporterilor ceferiști: „Ce bem?” CFR = „Campioana Fotbalului Românesc”? (normal că ne raportăm tot la perioada de 9 sezoane de când CFR Cluj-Paszkany a promovat în Liga 1)

Dacă începem cu chestiile ălea strălucitoare, care te pot orbi sau hipnotiza pe viață, denumite trofee, atunci răspunsul este unul pozitiv și această concluzie este confirmată în tabelele de mai jos. Da, CFR = „CFR”!

Matematic, ar trebui să vină iar vremuri bune pentru vitrina din Gruia: campionatul se va încheia în an par, cu nevastă, iar seria din Cupa României (3 ani fără Cupă, 3 ani cu Cupă, 3 ani fără Cupă, 3 ani cu Cupă…) nu trebuie decât să continue netulburată…

Paranteză [În acest moment - absolut neimportant pentru omenire, de altfel - țin cu încăpățânare să-mi susțin un anumit punct de vedere. Consider că ar fi corect să spunem despre CFR că a câștigat 6 trofee + 2 vaze ornamentale sau despre Dinamo că a câștigat 3 trofee + 2 vaze ornamentale. Să pui hilara Supercupă a României pe același plan valoric cu un titlu de campioană sau cu o Cupă a României mi se pare vânare excesivă de vânt(uri). Un pseudotrofeu pentru care se luptă 90+n minute doar două echipe din ditamai România, nu merită inclus în total. Poate vă reamintiți că în sezonul 2007/2008, CFR s-a autosabotat datorită câștigării eventului și a ratat achiziționarea unei Supercupe a României, pentru că echipa noastră n-a fost lăsată să joace singură superfinala. Și mai interesant a fost sezonul 2009/2010, când CFR-ul s-a „porcăit” din nou la câștigarea eventului, dar de data asta i s-a găsit un adversar ce - teoretic - n-avea ce căuta pe teren (Unirea RIP Urziceni)! Noroc că am câștigat, că era tare penibil ca „supervaza” să meargă la cei de pe locul 2. Haideți, așadar, s-o lăsăm mai moale cu Supercupa asta, s-o marginalizăm fără milă și s-o folosim numai pentru a diferenția locul 4 de locul 5 în clasamentul de mai sus.]

Clar, la trofee stăm foarte bine, și acestea nu provin din vânat (3 din 9 campionate, 3 din 9 Cupe; randament de 33.33%)! Ar trebui să fim un pic cam mârlani să-i scoatem ochii lui Paszkany pentru aceste performanțe, nu credeți? Bineînțeles că și eu sunt de părerea celor care „se cântă” că un trofeu, două, trei… șase, obținute în trecut, nu țin de foamea fotbalistică din prezent, dar istoria și statistica mă obligă să-i dau Cezarului ce-i al Cezarului, chiar dacă nu are nume și prenume latin. Nu mai fac și aici o paranteză, dar țin să menționez că am feelingul că mulți dintre suporterii ceferiști nici măcar nu sunt orbiți de vitrina cu trofee, ci văd în spatele fiecărui trofeu o portiță spre competițiile europene! Dovadă stă disperarea cu care a fost abordată finala de Cupă cu Petrolul și dezamăgirea de după pierderea meciului. Pot să accept acest mod de a vedea lucrurile: vitrina cu trofee pe post de poartă stelară (vezi Stargate, oricare variantă, oricare episod) cu eject spre Europa, nu șirag de „galbeni” etalat ostentativ prin târgul de animale („Ni, ce mi-o produs Arpi, mânca-ț-aș maiu’! Tu n-ai așa ceva, fă!”).

Din păcate, ca să nu fie totul roz – și să ne facă iar prietenul M.H. homo pe toți ceferiștii – hai să vă arăt și liniile de clasament ale CFR-ului, pe fiecare sezon în parte, în comparație cu „granzii” de ieri, de care precis v-a fost dor  ca de mere/soacre acre. N-am băgat în seamă echipe „negrande”, gen Viitorul Hagi Constanța (care în afară că a bătut în Gruia și în deplasările de la Steaua și Dinamo, nu s-a remarcat în mod deosebit) sau Porumboiu Vaslui. Aici – iarăși împotriva voinței mele – se pot depista cifre care n-o să ne facă mare plăcere, dar care pot să explice câte un pic din eșecurile trecutului și pot ajuta ca în viitor să nu mai încercăm acasă ce vedem (rău) aici.

Ei bine (expresie nepotrivită; de fapt ar trebui formulat „ei rău”!), la capitolul puncte adunate în 9 ani și aproape 300 meciuri de prima ligă, din păcate CFR nu mai e „CFR” din titlu! Acum, probabil se vor bucura de lectură și tabel steliștii și dinamoviștii intrați pe saitul nostru ca să-i bea țuica lui kiruj, dar asta e… „Bun și bronzul!”, cum zicea careva din popor. Gata, s-au bucurat destul, scufundarea! CFR-ul compensează șchiopăturile din campionat cu traseul mai bun în Cupa României. De cele 10 puncte adunate în CL nici nu mă leg, că nu-s de la noi din țară…

Primul aspect care sare în ochi, ca muștarul, este lipsa de constanță a CFR-ului prin comparație cu echipele bucureștene. Continuitatea în performanță, chiar dacă nu obligatoriu în performanță maximă. Dacă Steaua și Dinamo n-au coborât niciodată sub locul 6, iar Rapid sub locul 8, CFR-ul are la pasiv două campionate în care a eșuat lamentabil, total neașteptat (nu cred că se atacă cineva dacă ignor primul sezon din Liga 1, terminat pe locul 11, când aveam cu totul alte așteptări/obiective). În plus, în afara celor 3 titluri de campioană, CFR n-a mai prins podiumul decât o singură dată.

Probabil, explicațiile cele mai facile țin de participarea (solicitantă) în Champions League; nefacerea de față la fuga după trei iepuri (CL, campionat, Cupa României) și un pui de furnică (Supercupa României); imposibilitatea deconectării minților fotbaliștilor ceferiști de la melodia aia obsedantă din Champions League (”la, la, la… la, la… LA-LA-LA!… la, la, la… la, la… LA-LA-LA!…”) și conectarea după 2-3 zile la „dă-i la țurloaie, mă!”, neexplodarea mămăligii în cazul unor jucători-petardă (perle pe DVD-uri)… Restul explicațiilor zac pe undeva prin arhiva de comentarii a Tribunei CFR.

PS: Nu mai întind – azi – coarda statisticii, că probabil lumea vrea să mai citească și „prospături” despre Rednic, să-și facă planuri de viitor, să mai uite de trecut. Eu despre Rednic nu vă pot zice mai nimic, că nu-i de la mine din sat. Da’ puteți să cereți amănunte de la Ando, că au fost coechipieri, prieteni și rivali, nici nu mai știu în ce ordine… Pe curând! (VA URMA)

Share This Article

Related News

S-a rezolvat, nu se poate…
Freudisme
„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (29)

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(45) Readers Comments

 1. Cristi
  Tuesday, 4 June, 2013 at 10:33

  Felicitari pentru munca depusa! Doua observatii la tabelele tale, fta de Dinamo diferenta provine din primul sezon cind abia miroseam aerul primei divizii, in rest retururile 'fara Europa League' ne trag in jos. Ce rezulta de aici? Ca pentru a fi a la long nr. 2 in Romania trebuie sa renuntam la sezoanele astea cu sincope si sa incepem sa pretuim si 'EL'.

 2. caneto
  Tuesday, 4 June, 2013 at 10:48

  Ce-i drept, Paszkany nu putea sa-l confirme pe Rednic, ca atunci trebuia sa-l dea afara :), dar la digi a declarat urmatoarele: "Nu am negociat cu Rednic, puteţi să-l puneţi pe listă cu ceilalţi antrenori, cu Boloni. Ştiu că s-a aflat astăzi în Cluj, însă nu am negociat cu el. Am primit multe mesaje, dar nu e nimic adevărat. Îl păstrăm pe Eugen Trică, dar trebuie să-i aducem întăriri pe banca tehnică, să-i aducem oameni cu experienţă. Noi nu-l dorim pe Eugen Trică ca secund. Am rezolvat transferurile a patru jucători şi vor pleca 6 jucători cărora le expiră contractul în această vară şi cărora nu le vom prelungi angajamentele. Mi-ar plăcea un atacant ca Bokila. Dar cred că el va lua calea unui campionat mai puternic. Nu pot să mint, să spun că nu mi-l doresc".

 3. Panou
  Tuesday, 4 June, 2013 at 11:41

  Multumim pentru acest bilant, foarte interesant. Stie cineva unde se mai poate vedea documentarul "Teatrul Viselor", si daca nu cumva va fi disponibil si un link candva...

  • Panou
   Tuesday, 4 June, 2013 at 11:41

   E vorba despre acest film: citynews

  • caneto
   Tuesday, 4 June, 2013 at 12:05

   Probabil aici la sectiunea contact autorul iti poate da mai multe informatii.

  • Ioan Dacid
   Tuesday, 4 June, 2013 at 13:12

   Aseara a fost destul de multa lume la eveniment, documentarul mi s-a parut interesant dar din nou conducerea clubului a tratat cu dispret suporterii aflati la eveniment. Desi organizatorii ne-au informat ca vor fi 15 jucatori ai CFR-ului (informatile astea le-au primit) din pacate a fost prezent doar Arpi. Chiar nu isi dau seama ca prin simpla prezenta a jucatorilor la astfel de eveniment are de castigat imaginea clubului? Ok, inteleg ca a fost sezon lung si multi asteptau vacanta dar cred ca puteau veni macar 3,4 jucatori.

   • Cristi
    Tuesday, 4 June, 2013 at 13:31

    Greseala cred ca a fost ca au anuntat jucatorii. Majoritatea au o vacanta scurta de 10 zile si e normal sa incerce sa profite de ea. La ora asta nu cred ca mai sunt multi fizic in Cluj. Dar daca se putea, ar fi putut face asta cu o saptamina inainte, tot erau si zilele Clujului.. gaseau ei un motiv gen preview TIFF sau asa ceva, sa fie si jucatorii aici inainte de a pleca la Bucuresti si sa se lege cumva si de evenimente.

    • Ioan Dacid
     Tuesday, 4 June, 2013 at 13:59

     Corect si asta a fost o greseala, probabil vroiau sa arate trofeul Cupei cu ocazia asta, cum n-a mai fost nici un trofeu a venit doar Arpi.

 4. Marinescu Daniel
  Tuesday, 4 June, 2013 at 14:05

  1. Buna ziua! 2. Felicitari dumneavoastra, pentru munca depusa! 3. Felicitari CFR -ului, pentru performantele avute dupa promovarea in prima liga! 4. Daca imi permiteti o gluma, imi pare rau ca nu ati facut clasamentele incepand cu anii 2000. Asa, poate echipa mea, Dinamo, era pe primul loc. 5. Toate bune! Forza Mircea Rednic!!! (e antrenorul meu favorit)

  • caneto
   Tuesday, 4 June, 2013 at 21:43

   Nu-i nevoie de anii de dinainte de 2004, Dinamo a iesit pe primul loc in clasamentul de 4 al “granzilor”. :) Vezi articolul precedent. /// Sper ca Negoita sa-l deturneze pe Rednic, noi ne-om descurca cumva si fara el. :)

 5. ceferist din strainatate
  Tuesday, 4 June, 2013 at 18:37

  Baieti, putin off, dar se intampla mai multe decat in timpul campionatului. Valiza a fost condamnata, daca Stelemea va fi exclusa din Europa, ar fi de rasul curcilor ca Mitica numai pentru ca legea nu e lege pentru toata lumea sa-i pastreze pe oi in liga I. Busca revine la insolventi, pentru ca nimeni nu i-a cumparat actiunile. Speram ca va ramane cu ei in liga a II-a. Oricum, va fi distractie.

  • Cristi
   Tuesday, 4 June, 2013 at 19:19

   S-ar putea sa asistam la o reactie in lant. Oricum va fi interesant sa vedem tot frontul presei bucurestene in justificarea pastrarii Stelei in prima liga. Cu siguranta vom asista iar la motivatii din astea pur emotionale de genul echipa fanion, campioana, sute de mii de fani, moare liga fara etc.

   • ceferist din strainatate
    Tuesday, 4 June, 2013 at 20:05

    Deja au dat drumul la spalatorie. Un avocat LPF a declarat ca in clipa comiterii faptei nu era prevazuta retrogradarea - eu nu sunt avocat, am lucrat insa in administratia publica, si acolo regula de baza era ca se aplica prevederile actuale ale unei legi, si nu cele de pe acuma osuta de ani, dar probabil el stie mai bine - un altul spune ca e la latitudinea vointei Ligii, iar Mitica a spus deja ce a spus. Oricum, cei care maraie sunt Penescu jr. de la Arges, si partial si Dinu Vama, care vrea sa trimite scrisoare la UEFA. Va fi interesant cum Sandu si cu Mitica vor exmplica de ce legea nu este lege pentru toata lumea.

    • Cristi
     Tuesday, 4 June, 2013 at 20:24

     Sa asteptam si vom vedea. Importanta e decizia UEFA, care probabil nu le va da ok pentru cupe europene. In Romania se va face orice sa fie tinuti in prima divizie, o prima liga cu 15 echipe si fara Steaua va avea probleme sa justifice banii ceruti de televiziuni. Dar poate se va gasi un compromis cu depunctare etc.

    • thedarkside
     Tuesday, 4 June, 2013 at 20:34

     DNA incepe sa-l intrebe de sanatate si pe Mitica, ceva in legatura cu RDS si banii pe drepturi de televizare, se pare ca buboiul cu puroi din sud explodeaza.

 6. luis
  Tuesday, 4 June, 2013 at 20:17

  Faptele de care este acuzat Gigi Becali se încadrează, judecând din punctul de vedere al regulamentului , la Articolul 60, punctele 1 şi 9 …. La punctul 9 se spune ca sancţiunile fiind îndreptate numai către persoana care „promite, oferă sau acordă sume de bani unui jucător, antrenor, oficial al unui club sau unei alte persoane, în scopul de a stimula echipa clubului respectiv să-şi apere corect şansele într-un joc de fotbal…”….Iar la punctul 1… Potrivit prevederilor acestui punct din regulament, există pericolul „retrogradării primei echipe a clubului în categoria imediat inferioară” în cazul în care Gigi Becali ar fi „promis un avantaj nejustificat unui jucător în scopul de a-l determina să încalce statutele şi regulamentele FIFA/UEFA/FRF”. …Practic, daca comisiile FRF si ale LIGII vor respecta Regulamentul , Gigi Becali va fi condamnat pentru corupţie, conform articolului 60, punctele 1 si 9 coroborate, considerându-se faptul că jucătorii Universităţii Cluj au fost „determinaţi să încalce statutele şi regulamentele”. De aici urmează sancţiunile, cea mai gravă fiind retrogradarea. Ori Gigi Becali a incalcat Regulamentele cu varf si indesat pentru a obtine in propriu interes foloasele materiale : Dau 1.700.000 euro ca sa castig apoi 10.000.000 euro .Daca lucrurile stau in felul prezentat ,ai sus ,ce scuza poate avea mitica sa nu retrogradeze fc fecalistelemeaua?

 7. thedarkside
  Tuesday, 4 June, 2013 at 20:41

  Victor Piturca trebuie demis urgent, el cu siguranta nu-si va da demisia pentru ca am vazut cu totii cata onoare are. Romania nu poate mentine in functia de selectioner al nationalei un condamnat de drept penal. Si asa avem o imagine mult prea patata in Europa. Numai asta ne mai lipseste.

 8. kiruj
  Tuesday, 4 June, 2013 at 21:07

  S-a încheiat un ciclu în fotbalul mioritic, unul caracterizat prin ridicarea corupţiei la rang de "religie de stat în stat" chiar de cei care erau puşi acolo să lupte contra ei prin toate mijloacele. Prin condamnările în cascadă ale oierului s-au urmărit mai multe "obiective", majoritatea politice, important e că noul ciclu (care va începe din toamnă, fără Sandu, şi -probabil- şi fără Mitică...) nu va mai fi ce a fost...Nimeni nu va avea curaj să facă prostii, nici patronii, nici arbitrii, nici comisiile, nici arbitrii, mă rog, nicicum nu la nivelul anterior. În acest context CFR-ul nostru are o şansă imensă de-a-şi asigura o pistă favorabilă pe termen mediu (sau chiar lung), ajutat fiind şi de culoarea "mai puţin neagră" a procedeelor utilizate în drumul lung şi aneveios spre noi titluri, spre noi culmi...Am mai spus , o repet : în acest context (aparent avantajos) nu este de indicat să te arunci în cheltuieli peste măsură, din mai multe considerente : 1......din cauza crizei (care în loc să se termine, tot se adânceşte) e bine să pui deoparte niscaiva "euroi" pentru ediţiile viitoare, pentru "zile negre", 2......nici nu va fi nevoie mare (cel puţin în Liga-1), nici celelalte competitoare nu se vor arunca în cheltuieli excesive, din contră, vor lupta din răsputeri să scape de insolvenţă / faliment, 3......în condiţiile date, nişte cheltuieli peste măsură (iritante, să-i zicem) pot atrage atenţia aceloraşi "organe" flămânde să continue curăţenia, şi -probabil- vor urmări atent CFR-ul "ungurilor" ca să livreze ceva satisfacţie şi actualilor frustraţi, pentru a păstra echilibrul social, să zic aşa. Nu am zis că nu ne trebuie măcar 5-6 jucători buni, un antrenor bunicel, altfel nu avem ce căuta în CL (şi de acolo vin banii, faima, şamd), dar totul trebuie făcut cu cap...Cât despre situaţia oierului : îşi merită soarta, dacă nu avea comportamentul de-a dreptul tâmpit (jignirea multora, etc.) nu ajungea în această situaţie. În general nu doresc nimănui aşa ceva, nu simt o bucurie nemărginită, "roata se întoarce", cum se spune...(sper că "blaturile" mele de-o friptură sau de-o "folcloristă" s-au prescris după 25 de ani...). Părerea mea este că în fotbalul nostru nu există cluburi / conduceri 100% "curate", eventual mai puţin murdare (sau mult mai puţin murdare, cum mi se pare a fi conducerea ceferistă), care în acest context vor deveni -fiecare- şi mai precaute în a face prostii...HAI CFR !!!

  • Cristi
   Tuesday, 4 June, 2013 at 21:24

   Sunt intru totul de acord cu tine. Sunt multe nisipuri miscatoare care se surpa acum. Sa nu uitam ca si Rapidul a fost in anii lui de glorie sponsorizat de Loteria Nationala pe linie de partid;cum s-au inchis diverse robinete, cum s-a ajuns la faliment. La Dinamo se incearca indepartarea oamenilor de casa ale fratilor impresari, la Tg Jiu deja se pun intrebari cu o parte din finantare. Momentan doar la Ploiesti se dau in veselie 3 mil euro pe an echipei, ca in vremurile de glorie ale investitorului Iancu la Timisoara. Mai devreme sau mai tirziu deznodamindul va fi acelasi.

   • caneto
    Tuesday, 4 June, 2013 at 21:48

    Am citit parca pe undeva ca cele 3 milioane sunt doar primele de obiectiv (2 mil locul 3 si 1 mil Cupa Romaniei).

    • Cristi
     Wednesday, 5 June, 2013 at 09:49

     mai pune si stadionul utilizat moca, de aia tot visau gunoierii acelasi lucru si in parc..

     • caneto
      Friday, 7 June, 2013 at 14:50

      Primarul Ploieştiului: "Nu avem 3 milioane € , nu credeam că Petrolul o să atingă ambele obiective" :)))))))

 9. Flacăra Vișinie
  Tuesday, 4 June, 2013 at 21:13

  Legea in baza careia este judecata o persoana este cea valabila in momentul savarsirii faptei, iar daca s-a schimbat, se aplica legea cea mai favorabila inculpatului. Si este cat se poate de corect sa fie asa. Va scriu cum mi-a explicat un avocat.
  Daca intre momentul savarsirii faptei si momentul pronuntarii sentintei legea a suferit modificari in ce priveste asprimea sentintei, exista doua variante:
  1. Daca legea a devenit mai aspra, inculpatul poate sustine ca daca stia ca pedeapsa va fi mai aspra, nu ar mai fi comis fapta.
  2. Daca legea a devenit mai blanda, atunci nu poti sa aplici o pedeapsa mai aspra inculpatului atata timp cat o alta persoana care comite aceeasi fapta, dar in prezent, va primi o pedeapsa mai blanda.

 10. Flacăra Vișinie
  Tuesday, 4 June, 2013 at 21:21

  Va dati seama ce resentimente are sau va avea ciobanul fata de CFR si Arpi, ca doara din cauza ungurilor a primit o majorare a sentintei. Si o data cu el si toata gloata de tampiti care il adulau sau traiau pe banii lui.

  • thedarkside
   Tuesday, 4 June, 2013 at 22:33

   Ati vazut faza cu MM de acum cateva zile care nu s-a oprit la semnalul politistului pe motocicleta ci a intrat in curtea lui si a inchis poarta in nasul politistului? Pai e posibil asa ceva intr-un stat civilizat? Si daca el nu respecta regulile de circulatie, credeti ca joaca cinstit in fotbal? Mai e drum lung pana sa intram "cu adevarat" in Europa, insa totusi, ceva pasi mai mici sau mai mari, s-au facut.

 11. ceferist din strainatate
  Tuesday, 4 June, 2013 at 21:35

  cine doreste sa dea detalii oficialilor UEFA ce si cum, aici e adresa lor: info@uefa.com

 12. ceferist din strainatate
  Tuesday, 4 June, 2013 at 21:39

  Si daca vreti, se poate explica si cum sta treaba cu regulamentul, ce sta acol oscris cu negru pe alb, si cum se urmareste incalcarea acestuia

 13. caneto
  Tuesday, 4 June, 2013 at 21:41

  Nasol, chiar daca luam in considerare doar anii pari, aia de ni se cuvine locul 1, iesim doar pe 2 la numarul total de puncte. Ba nu, am rezolvat. :) 1. CFR: media locurilor – 2; nr. puncte – 266. 2. Steaua: media locurilor: - 2.5; nr. puncte 267, dar ajustam la 264 (punctele “bricheta” nu se pun). 3. Rapid: media locurilor – 4; nr.puncte – 236. 4. Dinamo: media locurilor – 4.5; nr. puncte – 232.

  • kiruj
   Tuesday, 4 June, 2013 at 21:54

   La tine nimic nu-i imposibil, când e vorba de "preamărirea" cefereului nosdtru drag...:)) Şi aşa e şi normal...:)) A propos : ţi-a plăcut "Mission : Impossible" de Brian de Palma ? Sau, mai degrabă, Emmanuelle Béart ?

   • caneto
    Tuesday, 4 June, 2013 at 21:59

    Cum poti sa vorbesti de Emmanuelle Béart pe acest site? N-ai citit ce-a scris prietenul nostru M.H? :)))

    • kiruj
     Tuesday, 4 June, 2013 at 22:42

     Nu am citit, din fericire (sau spre ruşinea mea, după caz...)

 14. Flacăra Vișinie
  Tuesday, 4 June, 2013 at 22:11

  Exista un clasament in care CFR este oe locul 1 oricum ai suci-o. E vorba de punctele facute in CL, adica 24 (10 in grupe si 14 in preliminarii). Si asta intr-un singur sezon!!!

 15. kiruj
  Tuesday, 4 June, 2013 at 22:15

  Nu ştiu cum se va rezolva treaba cu Rednic (AP neagă, asta înseamnă că tot a fost ceva pe-acolo...:)), Părarea mea este că am putea păţi şi mai nasol cu alţii, decât cu Rednic. Oricum, nu-l putem compara cu Trică (reconfirmat, deci pe picior de plecare...), şi în comparaţie cu D.Petrescu parcă l-aş alege mai degrabă pe (fostul) hunedorean (ardelan,adică). Ştiu, are strâmbe, ia comisione (credeţi că alţii nu iau? nu fiţi naivi...eventual au grijă de aparenţe), cunoaşte campionatul, are "sfere de relaţii şi de influenţe" solide (chiar în "Miticistan"), anumite griji se rezolvă automat...Nu ştiu, în opinia mea, în acest moment, e mai indicat un antrenor român....AP gândeşte la fel (sau eu ca el?), poate şi din considerentele enumerate mai sus (estomparea antipatiei generale vizavi de clubul nosstru, fenomen ce se va extinde şi mai mult, din cauza problemelor oierului), deci -probabil- nu doreşte să toarne gaz pe foc...În opinia mea Rednic este ceva mai bun decât Ando (care -"limitat", cum îi...- ne-a câştigat 2 titluri şi ceva puncte în CL, deci şanse am avea şi cu Mircea...De acord, probabil există soluţii mai bune pe ţeavă, poate mai puţin costisitoare, dar eu am un feeling că echipa va avea probleme cu un antrenor străin...Cel puţin în acest moment (ACUM şi AICI). În drumul nostru spre "next-level" trebuie să ne tragem puţin sufletul în această "parcare", să lăsăm bolidele prăfuite cu aur să treacă mai departe spre...pierzanie. HAI CFR !!!

  • thedarkside
   Tuesday, 4 June, 2013 at 22:41

   Am avut si antrenori romani in astia 9 ani si antipatia nu s-a estompat deloc. Dar stii vorba aia, daca nu esti dusmanit inseamna ca nu ai valoare. Oricum va fi, sezonul viitor va fi extrem de interesant. Abia astept sa treaca lunile astea de vara si sa inceapa campionatul :-) HAI CFR!!!

  • Cristi
   Tuesday, 4 June, 2013 at 22:50

   De ce nu am avea un tandem? Probleme la club avem destule. Mie de exemplu nu mi-ar displace sa avem un director tehnic strain cu trei atributiuni mari : scouting (tot il plingem pe Regadas) pentru reducerea petardelor, o tactica de joc unitara de la copii la echipa mare, coordonarea activitatii la echipa a doua si juniori in sensul 'livrarii' efective de material si catre echipa mare. Pe linga el un antrenor roman care sa se ocupe de prima echipa si rezultatele imediate de la etapa la etapa. Intr-o asemenea combinatie de ce sa nu ramina (Pe)Trica? Sigur ar vrea sa invete, poate motiva, este u fost jucator de succes si nu in ultimul rind, ceea ce mi-a placut, are si 'clanta' fata de purtatori prosti de microfoane la conferintele de presa.

   • kiruj
    Tuesday, 4 June, 2013 at 23:00

    Da, este şi asta o soluţie, chiar interesantă, şi -probabil- analizată şi de către AP. Ar împăca şi capra şi varza...În aparanteză fie spus, astfel de "organigrame" pe bancă există în suficente campionate din vest, şi nu numai. Problema principală pentru care ea nu are sorţi de izbândă, este că presupune o radicală schimbare de optică (şi chiar "fizică", poate) a conducerii administrative, care nu prea vrea să "descentralizeze" aceste atribuţii, ştii tu din ce motive...

    • Cristi
     Tuesday, 4 June, 2013 at 23:49

     Pai nu spune nimeni sa nu ramina patronul cu Okul final la cine vine. Atita ca atunci altcineva devine un fel Argaseala, nu?

  • thedarkside
   Tuesday, 4 June, 2013 at 23:15

   Apropo de Dan Petrescu, am inteles ca nu-l vreti la CFR, dar care e diferenta intre el si Dorinel Munteanu? Ambii au fost jucatori emblematici pentru 5teaua, pe amandoi i-am apreciat ca fotbalisti dar ca antrenor parca imi place mai mult D. Petrescu.

   • kiruj
    Tuesday, 4 June, 2013 at 23:33

    Nu am nicio treabă cu trecutul stelist al lui DP (la DM putem vorbi mai degrabă de trecut dinamovist, că de-acolo a ajuns în Occident), nu contest nici măcar calităţile lui pur profesionale, rezultatele lui nu prea pot fi comentate. Mă dezgustă -pur şi simplu- că-i un necioplit şi un isteric vai de capul lui. Peste tot s-a ajuns la un moment dat la ceva scandal, fie cu un preşedinte, fie cu un manager, fie cu ambii...Isterie lui nu prea e pe placul marilor echipe, unde tot visează că va ajunge. Dacă se va debarasa de asta, poate. Oricum, simpatic nu-mi va fi niciodată. Ca jucător, jos pălăria, nimic de zis, "chapeau bas", cum se spune. Dar una-i una, alta-i alta.

   • CJ-07-CFR
    Tuesday, 4 June, 2013 at 23:36

    Numai una dintre fazele de care-mi aduc aminte acum. link

    • thedarkside
     Wednesday, 5 June, 2013 at 20:06

     Got it, merci de raspunsuri.

 16. caneto
  Wednesday, 5 June, 2013 at 09:07

  E bine, presa a inceput sa arunce si in privinta noastra cu “stiri” despre transferuri realizate in proportie de 99%, ca a doua zi intelegerea sa cada :) Inseamna ca si CFR-ul se vinde. Rednic s-a razgandit si a refuzat CFR-ul. :) Acum sunt sanse mari (probabil 99% :)) ca Roni Levy sa accepte propunerea lui Paszkany. dovada :)

  • Cristi
   Wednesday, 5 June, 2013 at 09:55

   Pai daca primele zile au mai avut pseudostiri de coracon..gen scorul de table in Rahova, treaba incepe acum sa se raceasca. Culmea, intr-o asmenea constelatie in care ani de zile CFrul a fost construit ca adversar mediatic, nu le ramine altceva decit sa scrie de noi. Ce ar putea scrie alternativ? Ce masini au jucatorii care dau probe la Dinamo? Nu tine ca vin de la Sportul si Siman i-a tinut fara bani si pe cartele de metrou. Unde va pleca Pancu? Si Iasiul e in B...mai au o saptamina intensiva pina decide UEFA ce va pati Steaua si apoi va urma un nou val de racire a preamaririi..

 17. halley
  Wednesday, 5 June, 2013 at 12:50

  Foarte multe prostii in presa damboviteana. N-are rost sa-i bagam in seama. Totusi, dupa un retur dezastruos, fara obiectiv din iarna... m-as fi asteptat sa avem deja un antrenor, sa avem macar vreo 2 achizitii facute publice. Timp aveam berechet sa ne organizam, avand in vedere ca nu ne-a interesat campionatul. Sper sa nu se repete istoria, sa luam un papagal gen PS si inca un Vass deturnat de pe aeroport, la spargerea targului.

  • Cristi
   Wednesday, 5 June, 2013 at 13:33

   Eu cred mai degraba ca vom avea doua transe de veniri-plecari. La inceputul pregatirii vom vedea care e prima tura de veniti (cel mai probabil jucatori liberi din afara si cei luati la intern) si prima tura de plecati (cei cu contracte terminate ce sigur nu vor fi reinnoite). Cum campionatele din Vest incep mai tirziu, cel mai propabil vom vedea atunci cine pleaca pe bani si cine vine last minute- pot fi aici multi jucatori buni pentru care CFR era a doua optiune dar prima nu se concretizeaza. Acum, rabdare..pina una alta sa vedem cine mai ramine in prima divizie ;)

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>