Wednesday, Jul. 18, 2018

Bârfa Manager 2013-2014 (etapa I)

Written By:

|

Sunday, 9 June, 2013

|

Posted In:

|

51 Comments

Bârfa Manager 2013-2014 (etapa I)

Dacă pe Arena „A.T.” Cluj au fost aduși cei de la Deep Purple și UB40, în Gruia au „venit” și „plecat” următorii:

- Antrenorul israelian Ronny Levy (fost fosta Urziceni, fost Steaua, 46) a fost „ultimatizat” să-l confirme definitiv și irevocabil în funcție pe Eugen Trică;

- Fundașul dreapta madrilean Javier Velayos (26), de la FC Brașov, are sarcina de a deveni un transfer la fel de reușit ca cel al lui Felgueiras și rolul de a-l înlocui pe Ivo Pinto, „plecat” (ofertă de nerefuzat) în Serie A, la Genoa;

- Brazilianul Wesley (sub 100), a fost „redorit” de CFR, în urma eliberării de sub jugul contractului cu echipa Al-Hilal Saudi FC, pentru care a marcat de 17 ori în 24 partide de campionat. Wesley „va fi” titular pe postul de mijlocaș ofensiv/atacant de susținere. Rezerva sa va fi Diogo Valente, cerut de Albusibiu într-o zonă centrală din care să nu fie nevoit să fugă degeaba pe banda rulantă stângă. Wesley (respectiv Valente) are sarcina de a-l face uitat pe neuitatul din meciul cu Braga, Rui Pedro, „repatriat” de Sporting Lisabona pentru o sumă de milioane.

- Tot de la Brașov revine în forță atacantul Paul Batin (9 goluri marcate; mai multe decât a marcat cel mai prolific CFR-ist – Rui Pedro, 7), titularul de necontestat al postului de vârf de atac în urma „plecărilor” lui Weldon, Kapetanos, Bjelanovic, Ronny, Liviu Ganea, Buș II (acesta ar putea fi totuși reținut, după ce a învins de unul singur Insulele Feroe, în recentul egal, 2-2, al Naționalei de mici). Singura coastă în sula lui Batin „este” Florin Costea (28), care se pare că (asistat de CS Turnu Severin) nu s-a strofocat degeaba să bată CFR-ul în Gruia. Născutul în Drăgășani „vine” după o perioadă de vis la malul Dunării: 8 goluri în 14 partide!

- Pe latura stângă a terenului, unde Diogo Valente a dezamăgit crunt și foarte crunt, „revine” de la Pandurii – la propunerea insistentă a lui gică10 – Nicoară. Pe post de Jolly Joker este păstrat Hora, care va activa când pe bancă, când pe stânga (în locul lui Nicoară), când pe dreapta (în locul lui Maah).

La capitolul „plecări”, în afară de cei menționați mai sus, trebuie să-i mai amintim și pe toți cei de care ne mai amintim: (fost „Super”) Mario Felgueiras, care „dorește să plece” (revine Stăncioiu, cel răbdător); Panin – LA MULȚI ANI! – care se pare că s-a retras (la ora asta fără meci de retragere); Maftei, care se pare că a fost retras; Nuno Diogo, care nu se pare nimic (chiar așa e); Edimar, care „pleacă” în Portugalia fără să mai revină; frații uitați Celestino și Kivuvu; Godemeche, care s-a săturat să tot ajungă titular fără voie; Obiora, care n-a fost reținut (poate avea treabă în altă parte); Deac, „dorit” avionaș de Mando la recent promovata în Serie A, Verona (Maah o să-l facă uitat pe partea dreaptă a terenului de joc, la pachet cu Sougou); Gabi Mureșan, care demult „dorea” să plece, dar nu era lăsat; Mincă, fostul netitular din poarta promisă a CFR-ului; probabil, Nuno Claro, sătul de bani. Sper că n-a fost uitat nimeni. Nici măcar Lionn (?!). Sau Păun (?!). Sau Remo Amadio (?!)…

Notă – deși anunțați ca mari speranțe de către organizatorii Bârfa Manager 2013-2014, Rednic, Yazalde, Carlao, Falcao (deși a plâns în hohote) ș.a.m.d. nu au mai prins lotul CFR-ului, fiind dați uitării.

Așadar, astăzi, 9 iunie 2013, aceasta este echipa (alcătuită din bârfele de ultimă oră) cu care estimez că mergem împreună spre titlul cu numărul 4:

bman09iun

Cum vă place?

Share This Article

Related News

„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (29)
„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (28)
„Fotbal” despre CFR – file de arhivă (27)

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(51) Readers Comments

 1. Cristi
  Sunday, 9 June, 2013 at 14:18

  Frumoasa sinteza a 'bombelor'...Cred ca l-ai uitat pe Lionn, care ar putea fi titular in fata lui Velayos si in inghesuiala din fata pe Ronny.

 2. Panou
  Sunday, 9 June, 2013 at 14:36

  Excelent comentariul, plin de ironie, dar si de posibile intamplari... Eu as zice ca pentru a lua titlul mai e nevoie de 1 portar, 1 mijlocas defensiv, 1 atacant de careu. Atat am avut de zis.

 3. Dominique Malonga
  Sunday, 9 June, 2013 at 15:13

  Oh là là! Monsieur Zéro Sept, vous avez oublié J'ai été approché par l'équipe de football CFR Cluj!!! link

  • caneto
   Sunday, 9 June, 2013 at 15:34

   Oh là là! Monsieur Malonga Zéro Sept, vous arrivera le même avion avec Sunday Mba ? :)

  • kiruj
   Sunday, 9 June, 2013 at 17:04

   Monsieur Malonga ! Suntem de-a dreptul entuziasmaţi citind linkul respectiv, însă (în orice text mai ca lumea pe Tribună, Monsieur M., vine odată şi odată un "dar", sau un "însă"...), acolo am citit că "CFR...pour récupérer...". Păi măi băiatule, pardon, Monsieur M., tu vrei să spui că vii la recuparare la noi ? Eşti prieten cu alde Kape, Ganea, Martinez, etc.? HAI CFR !!! (cu cât mai puţine recuperări prin infirmerii, eventual pe terenul de joc...:))

 4. caneto
  Sunday, 9 June, 2013 at 15:38

  Oferta de milioane a lui Freiburg pentru Muniru a fost retrasa?

 5. caneto
  Sunday, 9 June, 2013 at 15:40

  Rada e titular cert! S-a scris ca Mandorlini il vrea neaparat si pe Piccolo.

 6. gica10
  Sunday, 9 June, 2013 at 16:24

  Nici nu stiu cum s-o tratez: scatch, parodie, sceneta... dar interesanta trecerea in revista a realitatilor de la club (nu puting club ci cel de fotbal). Agentule zero7, sa stii ca nu doar Albusibiu l-a cerut pe Valente... Si eu, dar nu in centru, ci pe tusa! Cand timpul nu te va da afara din casa, sa citesti posturile mele din vara anului trecut (nu cred ca te-ai obosi mult, ca nu-s postaci). Vei observa ca n-am facut din Nicoara un caz special. Altul pe care l-am incurajat a fost Rui Pedro... Evident, in afara de Gabi Muresan, care-mi parea piesa (scula) fixa-n echipa. Tot asa spuneam de Sougou ca este de neinlocuit. Nu intamplator Kapetanos n-a mai dat randament in retur. Sougou a avut vreo 14 assisturi in campionatul trecut. Astia care l-au inlocuit de unde sa aiba assisturi, daca la ei o mare problema este un stop corect? Cand sa mai faca un dribling sau sa centreze? Pe de alta parte, sa nu uitam ca Bastos a avut nevoie de 2 ani sa se "faca bine" cu capul... De asta mizam pe Nicoara, pentru ca mi-a aratat ca are mijloacele necesare sa faca o depasire, sa dea o centrare in gura portii! Si am ca exemplu returul cu Slovan, cand a trecut bine in banda si i-a pus mingea lui Sougou pentru 2-1 si calificare. Sau a scos un 11m la Severin. Ori a dat o centrare la Tg.Jiu pe 6m si noroc cu Bjelanovic care s-a impiedicat de minge. Tot la Pandurii a scos un 11m, dar "pretenul Balaj" n-a vrut. Nu mi-a parut ca a avut parte de un tratament la fel cu al lui Valente, care a jucat un tur intreg cu foarte fffffff putine reusite. Campionatul trecut a jucat un meci fundas stanga si a facut-o bine. Imi pare un tip de caracter si care merita cateva sanse. Nu cred ca trebuie sa renuntam la jucatori gen Kape sau Weldon, doar sperand ca venind la CFR no name vor putea sa confirme. Fratele Costea imi parea ca joaca mai mult in banda decat un varf clasic... Si daca nu-l vrei pe Muniru titular, cel putin baga-l pe Laszlo, ca tare mi-e teama ca Vass are si el nevoie de vreo 2 ani tratament cu capul. A si mai am una mica... nu inteleg obsesia de a scapa de Muri. Eu cel putin il lasam sa plece pe Piccolo (fiind in ultimul an de contract) si-l retrageam pe Muri. Are viteza, gabarit, si-n plus da mai bine la gioale... si-i romanash de-al nostru.

  • CJ-07-CFR
   Sunday, 9 June, 2013 at 17:10

   În cazul lui Nicoară, nu mi-am adus aminte de alt suținător în afară de tine. Poate doar pe Kiruj, care are un stil aparte de a da dreptate de la început fiecăruia în parte, pentru ca ulterior să se delimiteze subtil de chestiile cu care a fost de acord! :) În privința lui Gabi Mureșan pe postul de fundaș central... nu știu ce să zic. Parcă randamentul său la mijloc a fost întotdeauna mai bun decât în linia de fund. E păcat să-i retezi ocaziile de a suta la poartă din acțiune.

  • kiruj
   Sunday, 9 June, 2013 at 17:11

   De acord cu tine în privinţa lui Nicoară. În general, şi cu restul. Vass nu va fi -din păcate- nici mijlocaşul defensiv, nici cel ofensiv, de care avem nevoie noi. El este ceva "între" cele două tipuri, îi lipseşte un pic la fiecare...

   • CJ-07-CFR
    Sunday, 9 June, 2013 at 17:20

    :)))))))) Ce-ți ziceam, gică10?! De data asta ai primit susținere necondiționată de la Kiruj, fără întoarceri de 180 grade, ceea ce trebuie să te facă mândru! :))))))))))))))))

    • kiruj
     Sunday, 9 June, 2013 at 22:18

     Nu te entuziasma foarte tare, Mister, în curând vine un "dar", sau un "însă"...::)) Timpul le rezolvă pe toate...Exact ca şi în cazul campaniilor de achiziţii "marca Gruia"...HAI CFR !!!

 7. seb est
  Sunday, 9 June, 2013 at 16:37

  urmatorul sezon terminam mai sus de 10

 8. lengyel_attila
  Sunday, 9 June, 2013 at 17:36

  excelent scris 07,facem haz de necaz,la echipa prezentata de tine avem nevoie numai de un portar bun,doi fundasi centrali daca pleaca Piccolo, de doi inchizatori daca pleaca Muresan,de doua extreme si un virf de careu.Atita numai,restul ii avem

 9. cfrIsti
  Sunday, 9 June, 2013 at 17:57

  Esti mai mult ca demential! :)) Articol minunat! Mai vrem!

 10. tegean
  Sunday, 9 June, 2013 at 18:52

  Dacă Naţionala de chiftele se va califica pt. Brazilia înseamnă că şi din Naţionala de mici, aşa cum e ea, tot mai iese câte ceva.Dacă se va dovedi că n-ai cum să ajungi la mondiale fără o Naţională de sarmale atunci Naţionala de chiftele trebuie să treacă la mici iar cea de mici la mititei.

 11. caneto
  Sunday, 9 June, 2013 at 18:57

  Nu-i nou nici acest paragraf de barfa manager, poate i-o fi expirat valabilitatea intre timp, nu stiu, n-am citit: "Clujenii au ajuns la un acord cu doi dintre jucătorii grupării portugheze Beira-Mar, mijlocaşul stînga brazilian Nildo Petrolina (27 de ani) şi mijlocaşul central portughez Ruben Ribeiro (25 de ani)."

 12. tegean
  Sunday, 9 June, 2013 at 19:40

  Umbra lui Walter la Ploieşti. Conf. „ştirile protv”, Primăria Ploieşti trebuie să dea Petrolului, în baza unnui contract, 3 milioane în valută, aşa că nu mai e un mister cam ce visa să obţină trupa prodano-gigi-walteristă de la autorităţile locale clujene.

  • Cristi
   Sunday, 9 June, 2013 at 19:55

   ai uitat? era vorba de 'un gulas'...

   • Ioan Dacid
    Sunday, 9 June, 2013 at 22:52

    Gresesti, era vorba de o ciorba de fasole verde cu ciolan.

    • thedarkside
     Sunday, 9 June, 2013 at 23:31

     Adică o ciorbă de pă sulă...

  • tegean
   Monday, 10 June, 2013 at 10:54

   După 23 de ani de „capitalism”, problema e puţintel mai gravă. 1,2 - Steaua, Dinamo - cluburi în care şi azi se dau grade sportivilor, nimeni nu ştie ce firişoare duc spre bugetul statului via ministere şi întodeauna se găsesec „amatori” să pună umărul, gen Hrebenciuc, Negoiţă, ca să nu mai vorbim de propaganda deşănţată; 3 - Pandurii - buget via; 4 - Petrolul - 3 milioane de la Primărie; 5 - Gaz Metan - buget via; 6 - Oţelul - cine-i finanţează? 7 - Viitoru l- cu sau fără Mazăre?; 8 - Ceahlăul - via primărie; 9,10,11,12,13 - Concordia, Severin, Iaşi, U, Rapid - nici nu mai contează. Acesta e fotbalul păstorit de FRF şi LPF. Una e să gestionezi banii tăi şi să-ţi pese de tot ce şi cum se întâmplă şi alta e să te desfăşori pe banii altora şi să fi gata la orice aranjamente mai mult sau mai puţin... bugetare în interesul... naţional.

   • Cristi
    Monday, 10 June, 2013 at 11:59

    Vezi ca i-ai dat lui Kiruj o idee de top al echipelor "real capitaliste"... si sigur ii iese CFR-ul pe prima pozitie :)

    • tegean
     Monday, 10 June, 2013 at 12:21

     Problema e că cei câţiva de pe primele poziţii se întind cât îi ţine plapuma (CFR-ul nu contează nici pe autorităţile locale) iar ceilalţi „competitori” umblă cu elasticul de la sacul fără fund al bugetului unor colectivităţi mai mari ori mai mici. Mai sunt unii care aşteaptă investitori (şi investiţii!) în diverse eşaloane ale fotbalului adică fraieri/inconştienţi care să-şi toace banii pt. a concura „sistemul” (există, ce-i drept, şi varianta să te integrezi în sistem cu subvariante gen circul ambulant al lui Walter).

    • kiruj
     Monday, 10 June, 2013 at 12:27

     Bingo! Sarcină muuuuuult uşurată de faptul că în acest clasament (de "real capitaliste") CFR-ul e cam singura participantă... :) Dacă-mi dai o palincă, o scot cumva pe 2... :) HAI CFR !!!

     • caneto
      Monday, 10 June, 2013 at 12:33

      E clar, acum stiu de ce nu ia CFR-ul campionatul si in anii impari si cum ai facut rost de vestitul stoc de palinca :)

      • kiruj
       Monday, 10 June, 2013 at 13:19

       Chiar eram curios, când o să-ţi dai seama de micul meu truc....mai bine mai târziu, decât niciodată...::)) HAI CFR !!!

 13. Cristi
  Sunday, 9 June, 2013 at 22:00

  Prostosport tocmai a bagat pe site un sondaj de proslavire a Stelei. Dar, acolo CFR e cotat cu 5% din simpatii nationale, 0,9% pentru U. Hai sa vedem daca Ziua de Cluj va prelua articolul. Deja ma astept la spumele comentatorilor insolventilor.

  • ceferist din strainatate
   Monday, 10 June, 2013 at 17:38

   Articolul a fost preluat de napocanews-ul lui Tene. Din pacate acolo sunt numai o mana de cititori, dar deja se simte frustrarea :))) . Prosportul cred ca a facut acel sondaj ca sa aiba un argument in mana cei care trebuie sa faca Steaua sa scape de sanctiunile comisiilor si comitetelor din tara. Dar in schimb tacerea legata de UEFA e nenatural de mare.

   • Cristi
    Monday, 10 June, 2013 at 19:21

    sondajul original e din Adevarul, dar aia nu au facut atita tamtam..

 14. nea_silica_MS
  Monday, 10 June, 2013 at 08:22

  Cum îmi place? Bârfa manager e de nota 10. Echipa (cu Wesley și Costea în centrul atacului) sună binișor.

 15. Rommelu Lukaka
  Monday, 10 June, 2013 at 12:17

  Comme antreneur c'est mieux Monsieur Tri-ka... avec un seucond antreneur Cha-ka khan .. N'est pas??

  • Alin
   Monday, 10 June, 2013 at 14:19

   Oui, mais Tri-ka oublie son cahier a la maison. Donc, il prepare le match apres les oreilles. Avec un bonne ajouter (min 300 k euro) it peut reste sur la banque pour la satisfaction du AP.

 16. Cristi
  Monday, 10 June, 2013 at 15:51

  Azi nici o stire bomba cu jucatori pe care i-am vrea si ne refuza? Am uitat, incepe bacul si "jurnalistii" sunt in examen..

  • kiruj
   Monday, 10 June, 2013 at 16:36

   La BAC ? Pe dracu', au de luat atestatul (certificatul) de la şcoala profesională...OK, e cam greu şi ăla pentru ei...

 17. Panou
  Monday, 10 June, 2013 at 17:27

  Un material dens si interesant despre "Teatrul Viselor" (filmul despre apogeul CFR-ului in cupele europene) aici: revistabulevard

 18. justice
  Monday, 10 June, 2013 at 20:01

  Avem antrenor nou - Mircea Rednic! --> link

 19. fox fire
  Monday, 10 June, 2013 at 20:27

  Deci e Rednic:)

  • CJ-07-CFR
   Monday, 10 June, 2013 at 20:36

   Zici că ai văzut ieșind pe coș fum roșu cu alb?...

 20. kiruj
  Monday, 10 June, 2013 at 20:28

  Dacă informaţia este adevărată (şi dacă a zis-o AP, nu cred că vorbim de gogoaşe), Rednic va fi noul antrenor al echipei. În opinia mea - în ciuda părerilor contradictorii despre el - vorbim de un antrenor care a câştigat 2 titluri în RO (e drept, a făcut şi ceva "harakiri" pe la Craiova...), a pus pe picioare Petrolul, a (re)pus-o pe Standard pe orbita EL, deci vorbim de un antrenor care a cam confirmat şi în occident, nu numai pe la arabi. Repet, în ciuda tuturor părerilor pro sau contra, eu zic să-i acordăm şi noi (TribunaCFR, adică) votul nostru de încredere (până la proba contrarie, evident...), că practic şi el, şi noi vrem acelaşi lucru: titlul nr.4 !!! HAI CFR !!!

  • CJ-07-CFR
   Monday, 10 June, 2013 at 20:39

   Tare asta cu gogoașele nespuse de AP! :)

  • caneto
   Monday, 10 June, 2013 at 20:49

   Cunoscand obiceiul lui Rednic de a-si critica jucatorii in conferintele de presa, tare mi-e ca pana la craciun si-o ia de la Cadu :)

  • Florinaccio SM
   Monday, 10 June, 2013 at 21:01

   Deci, cum ar spune Strambu', ''Fie painea cat de rea, tot mai buna-i in Gruia''. :) Si eu privesc cu ochi buni aducerea lui Rednic la CFR, chiar daca nu sunt deloc putine nici vocile care-l contesta printre noi. Mie imi pare un antrenor bun spre foarte bun, a adunat deja si ceva experienta, a facut treaba buna pe la Rapid, Dinamo si Petrolul, plus ca stie campionatul nostru foarte bine.

 21. nea_Silica_MS
  Monday, 10 June, 2013 at 20:50

  Informaţii noi, cică: link Nu ştiu, să mă bucur sau nu? Mai degrabă nu. Oricum, Dumnezeu cu mila! Haide CFR!

  • caneto
   Monday, 10 June, 2013 at 21:00

   "s-a înţeles în cele din urmă" pe dracu. :) sunt sigur ca au batut palma atunci la prima intalnire, numai a trebuit sa astepte cu anuntul pana isi reziliaza Rednic contractul cu Standard.

 22. lengyel_attila
  Monday, 10 June, 2013 at 21:50

  un lucru pozitiv,avem in sfirsit un antrenor roman,are palmares,cunoaste campionatul,daca e bine sau rau habar nu am ,eu personal l-as fii preferat pe Andone si poate secund pe Trica.Dar acum asta este situatia si are dreptate perfecta Kiruj,trebuie sa-l sustinem si sa ii acordam increderea noastra,

 23. Rommelu Lukaka
  Monday, 10 June, 2013 at 22:28

  Mais, c'est bon Monsieur Red-neck, c'est tres bon... Avec Monsieur Tri...Ka... second nous seron "Shampions avec la shampagne dans les mains"... O, la la la... lalala...

 24. gica10
  Monday, 10 June, 2013 at 23:24

  Nu ma da pe spate cand se fac anunturi referitoare la antrenori,pentru ca sunt suporter si ma intereseaza echipa!Pe antrenor il tin in functie rezultatele........dar rezultatele tin de un complex intreg de factori nu strict de calitatea antrenorului.Se tot cereau aici sa vina antrenori mari.Care sunt aia eu chiar nu stiu.Ca Mourinho cat a stat la Madrid a castigat un titlu si o cupa,si asta-i mare scula........ Rednic se poate spune ca are exerienta si are o anumita cota.In Romania la ora actuala este probabil cel mai titrat antrenor,dar nu cred o secunda ca ar fi facut ceva cu CFR in primavara la ora cand echipa era condusa de Paolo Sergio.O echipa are nevoie de stabilitate(pe toate planurile) si continuitate. Probabil echipa va incepebine si va avea rezultate........dar ce va urma dupa cateva transferuri tine de un dejavu trait de cateva ori in trecutul apropiat.Ce trebuie sa invatam repede este ca trebuie sa fim alaturi de echipa in fiecare moment.......nu doar cand echipa se bate la titlu!Cu tot parcursul dezastruos daca in tribune erau cel putin 7,8000 de spectatori altcumva reactionau si jucatorii si pe tribuna nu se dezbatea atata cauzele dezastrului. Bafta Mircea Rednic si bine ai venit........

 25. catalin_cj
  Saturday, 15 June, 2013 at 09:29

  Ai uitat sa il pui pe Rada si in paranteza sub Camora.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>