Monday, Sep. 24, 2018

Bârfa Manager 2013-2014 (etapa a II-a)

Written By:

|

Wednesday, 12 June, 2013

|

Posted In:

|

136 Comments

Bârfa Manager 2013-2014 (etapa a II-a)

01

Încă unul care ne-a dat gol, „venit” să-i facă concurență unuia care ne-a dat goluri (Florin Costea). Deși încă n-a venit, Rednic n-a venit cu mâna goală! :) Lupta lui Batin pentru titularizare în atac se înăsprește.

***

02

Să nu dați cumva în eroare. Nu-i vorba de Tony din Deal (fundașul), pe care l-am avut cândva în curte, ci de Tony din Vale (atacantul).

***

03

Aici cred că cineva chiar e în eroare! Ori Rednic e deja dat afară imediat după confirmare, dar înainte de instalare (ceea ce ar fi o contraperformanță remarcabilă chiar și pentru conducerea CFR), ori Pacheco e încă în stare de șoc după ce a pierdut examenul de titularizare din 2010 în fața lui Alin Minteuan (vezi imaginea din arhivă)! Foarte greu chiar și de bârfit pe această temă la această oră…

***

04

Vești interesante ne parvin din Ploiești (Franța), despre un jucător din categoria „agents libre”. Încă un atacant (de sprijin?; nu pare de careu, are doar 1,77 m) acontat de CFR, francezul Florent Sauvadet, 24 ani (3 goluri reale în 8 meciuri pentru Petrolul – adică 12,75 goluri fictive pe campionat). Principala sa calitate este cea de convorbitor de francofonie cu conaționalul Robert Maah („pase-moa!”, „lese tombe!” etc.), cu care se estimează că va compune un-deux-uri deosebit de încântătoare. Saitul oficial al clubului CFR studiază încă oportunitatea acestui transfer definitivat de presă…

***

05

Portughezii de la A Bola ne anunță că portughezii de la Rio vor să-i rețină drept mercenari pe stranierii noștri, Edimar și Lionn. Să-i lăsăm, să nu-i lăsăm?… Pe de o parte, ar fi bine să rămână peste hotare, deoarece din sumele încasate (din împrumut, deși fac pariu că IM are mandat de forțat transferurile definitive) mai plătim niște salarii celor pe care nu i-a împrumutat nici dracu’. Pe de aceeași parte, ce să caute Edimar fundaș stânga la CFR, când avem deja doi mai buni decât el (Camora, Sepsi)? E drept că Edimar pare să dețină un potențial mai mare decât cei doi de la mijloc (stânga) în sus, ba mai și marchează. Însă acolo mai intră în calcul și Nicoară (interesant cum ne-am întoarce în timp). Tot pe de aceeași parte, ce să caute Lionn la CFR cât timp Ivo Pinto nu a fost transformat în parai, iar Velayos e deja în vestiar? Pe de altă parte, ambii ar reveni la CFR la un nivel fotbalistic superior celui cu care au plecat. Hmmm… grele decizii! Trebuie să cumpănim cu atenție, să nu ne pripim. Transferurile pot să mai aștepte. Oricum, nu țineți minte că la CFR – uneori – cele mai importante transferuri efectuate erau… revenirea după accidentare a lui Kapetanos?

***

06

„Profesioniștii” gazetăriei din Croația ne fac o mare surpriză, la puțin timp după ce nu știam ce să ne facem cu Lionn, și-l fură pe Ivo Pinto hăpt din curtea lui Genoa! Ivo Pinto riscă să devină „câine” de Zagreb, în cazul în care CHIAR este vorba despre el în articol (croații pun poza lui Piccolo, luptându-se cu „Teatrul Viselor Erotice ale lui Ferguson” – link). La rubrica „Noutăți”, saitul oficial al CFR urează „La mulți ani!” mai multor fotbaliști, un gest sensibil, de altfel…

***

07

WTF?!? Ignorați! SPAM!

***

08

Și o kicsi restanță din etapa I a Bârfa Manager 2013-2014…

Înfrățire, înfrățire (cu Ferencváros), dar brânza bună, încă tânără (26), în burduf de calitate, e greu de găsit pe piața liberă de contracte. Dorit de presă pentru întărirea atacului CFR-ului încă de la sfârșitul lui martie, Dániel Böde (contract cu Ferencváros până în 2015) a intrat și în atenția polonezilor de la Lech, în urmă cu vreo 10 zile. Mă rog, aceștia par să manifeste cerințe ceva mai ciudate: în textul original, în limba poloneză, Lech ar cam dori-o pe Daniela Bode! (link) Transferul are puține șanse de a se realiza, Dániel nemanifestând până la această oră vreo intenție de a trece la sexul frumos…

Aflând din presa română despre interesul acesteia/CFR-ului pentru Böde, publicația maghiară Nemzeti Sport a inițiat un sondaj de opinie printre cititori, referitor la transferul fotbalistului, soldat cu următoarele rezultate (link):

NU, fotbalistul nu trebuie să plece, Ferencváros e echipa cea mai potrivită pentru el și ar trebui să rămână cel puțin încă un sezon – 66%

DA, fotbalistul poate fi lăsat să plece, la CFR având șansa să progreseze – 21%

DA, fotbalistul poate fi lăsat să plece, dar la o echipă mai bună decât CFR – 12%

***

09

Mai trebuie doar să iasă fum de confirmare din eșapamentul Ferrari-ului lui Paszkany, pentru a putea exclama „Habemus Purium!”. Mircea Rednic (51) a aterizat la Cluj-Napoca – teoretic pentru 1 an (+1 an) – hotârât să ne arate că are cerneală în stilou, atât pentru a semna contractul, cât și pentru a-și respecta intențiile declarate în titlu. Chiar dacă în imaginea de mai jos nu ne-am putut abține să nu-l tachinăm cu o aroganță, să-i dorim noului A1 aterizare ușoară, la punct fix-unde-trebe, plus baftă în viitor, atât de lung cât va fi acesta!

A1 aterizează la Cluj-Napoca

***

10

Presa presantă din România l-a presat pe Mircea Rednic să nu stea prea mult la toaleta aeroportului, să iasă fără să se mai spele pe mâini – că doar vorbește cu ziariștii – și să le dea informații fierbinți. Așa s-a aflat că lui Cristi Bud i-a fost dată adunarea de urgență în Gruia, unde se va pune bază sau acid pe el. Gugălind cu Google după mai multe date, m-am pierdut în titluri care m-au băgat în ceață, precum cel de mai sus. Păi Oradea sau Bihorul nu aparțin de Budapesta, iar CFR era la Cluj ultima dată când am verificat… Mai căutați și voi amănunte despre acest „retransfer”!

***

11

Pe fază, Caneto a descoperit că Sporting Lisabona – plictisită de a răsviziona DVD-ul în care Rui Pedro nimicește de trei ori Braga – și-ar dori mai nou un alt ceferist. De fapt și-ar dori „copilul” înapoi, după mulți ani de la înstrăinare/dare în adopție. Cu siguranță, nu va fi nevoie ca cei de la Sporting să sondeze foarte adânc în portarul Felgueiras pentru a descoperi un zăcământ de valoare inestimabilă (până la prima ofertă certă, estimabilă, așternută cu ceruza pe hârtie). Perspectiva de a prinde lotul Portugaliei, un consistent bonus de relocare, chiria plătită la timp și, mai ales, o cifră de transfer cu șase zero-uri la sfârșit și cât mai spre 9 în față, l-ar putea repatria pe „Super” Mario cât de curând. De urmărit…

***

12

Telenovela „Nistor” prinde ca prenadezul la publicul din România. Transferul pus la cale de presă se desfășoară într-un ritm extrem de lent, agonizant, pentru mai mult efect. Dacă în urmă cu câteva zile CFR-ul doar intenționa să se gândească la Nistor, acum i-a transferat deja una bucată picior. Urmează un ou, o sculă, încă un ou și al doilea picior, pentru ca transferul să fie definitivat. Aveți răbdare, cum ați avut și în cazul serialelor „Dallas”, „Om bogat, om sărac” etc.

***

13

Venirea lui Rednic a animat brusc piața bârfei de transferuri! 9 (nouă) jucători, fără sergentul Ten, au fost deconectați de la aparate sau au fost eliberați de un contract de care puțini s-ar fi vrut eliberați. Au venit 2 (doi) + s-au întors 5 (cinci) = 7 (șapte), ca anii de acasă. Rednic a preluat comanda de la cine o deținea (de la Cadu? nu prea cred…).

PLECAȚI: Nuno Diogo, Nuno Claro, Weldon, Kivuvu, Godemeche, Bjelanovic, Obiora, Panin + Celestino.

VENIȚI + REVENIȚI: Velayos, Adams + Batin, Nicoară, Bud, Lionn, Edimar.

Sadick Adams, atacantul ghanez de cel puțin 23 ani, se pare că are viteză, calitate cu care ne-a obișnuit și Maah. Trecut pe la Atletico Madrid B, ghanezul trebuie să demonstreze că Segunda División (sau Segunda División B sau cine știe ce divizie era cea în care activa Atletico Madrid B pe atunci!?) este peste Serie B, chiar dacă din 2009 încoace n-a prins exagerat de multe partide oficiale pe unde a trecut.

***

14

După ce Mircea Rednic a apărut oficial pe „sticlă” alături de Iuliu Mureșan, fapt care i-a consfințit statutul de A1 la CFR, suporterii frânari au așteptat cu sufletul la gură viitorul. Se pare indubitabil că antistelistului Rednic („Obiectivul meu la CFR este câștigarea titlului. Nu voi antrena niciodată pe Steaua!”) i s-au dat ambele mâini libere să miște lucrurile la CFR, să le facă să circule ca unse. Chestia aia meschină, lansată de pesimiștii incurabili la aflarea identității noului A1 – cică vom asista doar la un fel de „Mircea, fă-te că lucrezi (până te întorci în Belgia)!” – pică din start!

***

Mircea Rednic (la conferința de presă): „Pot să vă spun că există calitate la CFR Cluj, dar după primele 10 zile voi trage o concluzie privitoare la lot.”
Devine tot mai clar că numai Dumnezeu poate antrena CFR-ul! Dumnezeu a făcut un Pământ integral în 7 zile, fără să mai tragă concluzii, ba a apucat să se mai și odihnească la final. A inventat trabucul cubanez și un coniac mic, s-a întins la umbra unui copac secular proaspăt adus pe lume, și a fumat/băut în liniște, admirându-și opera. Există dubii imense că tot Dumnezeu a inventat și Liga 1, cea pe care trebuie s-o cucerească Rednic din ziua 11 încolo…

***

15

Se pare că avem parte de câteva clarificări: ne-am făcut rost de un titular la mijlocul terenului, om de Națională (Nistor), de un potențial golgeter (Fl.Costea), în timp ce revenirea lui Wesley în țară nu se va face în Gruia (posibil să fi contat și precedentul – dezamăgitor – Weldon). Nicoară, Hora și Batin nu par să facă 100% parte din ecuația transferului lui Nistor, așa că-i lăsăm deocamdată în gestiunea lui Rednic.

***

(FINAL DE ETAPĂ)

***

Etapa a doua din Bârfa Manager 2012-2013 a fost una destul de agitată pentru echipa lui Paszkany. S-a clarificat cel mai important lucru – cine este antrenorul principal – în timp ce chestiile secundare au rămas încă în ceață. Pentru că am fost atenționat de caneto că Mircea Rednic e adeptul variantelor derivate din 1-4-4-2, am decis să alcătuiesc primul 11 pe acest sistem. Nu știu dacă am scăpat din aria de selecție vreun jucător dintre cei netransferați de presa de specialitate. Doar în cazul lui Adams și Sauvadet vă rog pe voi să vedeți dacă s-ar potrivi pe undeva, că eu n-am avut răbdare cu ei…

bmanII

Share This Article

Related News

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(136) Readers Comments

 1. Rommelu Lukaka
  Wednesday, 12 June, 2013 at 14:45

  Mais oui , c'est un autre monsieur Red-neck , ... Il sont gemeni.... identique.. Il est ne in Portugal .. Cui pasa ?? Noi avem acum "doi de un leu ... " adica doi antreneuri , nu doi lei ...Ce mai .. Tziganiada ....Les mitiques sont tres heureux ...pour la confusion chez CFR ...

 2. nea_Silica_MS
  Wednesday, 12 June, 2013 at 16:29

  Une derriere cancan..., nous avons achete monsieur Sauvadet de Petrolul. Content?

  • luis
   Wednesday, 12 June, 2013 at 18:52

   on vas voir apres les premiere apparition sur terrain du jeu ci on est content ou pas.

   • luis
    Wednesday, 12 June, 2013 at 19:17

    je crois aussi que c'est cancan, mais pas la dernier, on vas avoir encore certain jusque quand on vas savoir las verite.

 3. levi s.AR
  Wednesday, 12 June, 2013 at 16:35

  Mai Banciu lipseste cu frantuzismele!LOL

 4. Tomy - CJ
  Wednesday, 12 June, 2013 at 19:42

  Est très intéressant!!! Mai frati franari, noroc ca exista google translate, ca altfel omu' nu mai poate afla o barfa sau doua sau 1907 (daca le adunam pe toate la un loc) :D Allez blanc-bordeaux!!!

 5. vass bela
  Wednesday, 12 June, 2013 at 20:22

  Souvadet n-a fost retinut la Petrolul, pt ca a fost accidentat grav si nu si-au asumat riscul cu el, ceea ce e absolut normal . Noi ? Specialisti in a aduce accidentati, cu bucurie raportam a doua mare achizitie, dupa Veljaos ! Treaba merge perfect, nu ?! PS. Scuze ca nu scriu in franceza, promovez doar ceferismul asa cum pot, multilingismul vad ca o fac altii . Dar sincer, oare e chiar locul aici pe acest pretios si valoros forum ? Eu cred ca nu !

  • luis
   Wednesday, 12 June, 2013 at 20:32

   din partea mea a fost o gluma luand in considerare ca Souvadet este farncez si rednic vine de la standard dintr-o tara francofona

  • nea_silica_MS
   Thursday, 13 June, 2013 at 07:54

   Prețios? Este! Valoros? Poate. Însă fără simțul umorului nici n-aș putea exista. Asta face diferența dintre un om inteligent și ceilalți, dintre un ardelean și alții.

 6. Retardila
  Wednesday, 12 June, 2013 at 20:40

  tresheureuse...mais sa attendez les schtiri, parsqhe il este une problema de jurnalisti....si nous picons de phazan....comme tujur?

  • fotbalfan
   Wednesday, 12 June, 2013 at 21:21

   nous ne picon des phazannes pas, comme toujours, ils on piqa des phazannes. nous astenpteron des news oficielles, comme d'abord. nous trebon invataron strigannt 'ue stanna' avec acsont sur nn. P.S: allez cfr, allez!

  • Cristi
   Wednesday, 12 June, 2013 at 21:23

   Esti chibit FAISAN te numesti :)... oricum..tacere mormintala la club, daca inainte macar anuntau in avans program, conferinte de presa etc, acum nimic. Iuliu, fa-te ca lucrezi :)

 7. caneto
  Thursday, 13 June, 2013 at 08:46

  1. Tucudean e ok. Situatia materiala a familiei lui permite achitarea salariilor si primelor restante atunci cand conducerea intampina mici deranjuri financiare. Insa, nu cred in acest transfer. Poate ca Rednic vrea, poate Tucudean vrea, dar CFR sigur il vrea liber de contract. Asa stiu ca belgienii l-au cumparat definitiv de la Dinamo si ma indoiesc sa-i rezilieze fara pretentii contractul. Lumea se asteapta ca urmatorul nume de pe livebarfa sa fie “Printul”, dar spre norocul nostru acesta a fost imprumutat de Standard si nu vad nicio sansa de reusita intr-o negociere Paszkany - Woltar privind suma de transfer. 2.. Tanarul de 22 de ani, Tony, ce abia a implinit 38 de ani, nici nu stie ce a pierdut. Putea ajunge primul presedinte de culoare din istoria CFR-ului. 3. Pacheco sigur il are impresar pe africanul acela care sperie turcii cu o oferta ferma de la Rapid pentru jucatorul lui. 4. Cu Maah sa faca Sauvadet un-deux-uri? Poate pas de deux-uri.

  • fotbalfan
   Thursday, 13 June, 2013 at 09:02

   parca-l vad pe tucudean strigand: salariul baaaaaaaaaaa, rata la maserati baaaaaaaaaaaaaaa!

 8. halley
  Thursday, 13 June, 2013 at 10:47

  Poate vom avea o surpriza placuta zilele urmatoare..., se vor prezenta cele 7 (sapte) achizitii noi, jucatori liberi de contract dar cu cote peste 2-3 milioane euro, un antrenor valoros, altul decat Rednic, un preparator fizic german, un amical de lux cu Porto si nu in ultimul rand noul sponsor "Gazprom"!

  • Ioan Dacid
   Thursday, 13 June, 2013 at 10:55

   Si dimineta iti dai seama ca visul a fost mult prea fumos:)

  • caneto
   Thursday, 13 June, 2013 at 11:43

   Nu trebuia sa incepi cu “poate”. Nu era exclus sa apara “stirea” ca bomba in prosport (conform unei surse din cadrul clubului) :))

  • Cristi
   Thursday, 13 June, 2013 at 12:08

   Vezi ca la asta se poate si o varianta light.... 7 jucatori cu cotele cumulate la 2 mil de euro, preparator fizic sas din Medias..samd

 9. CJ-07-CFR
  Thursday, 13 June, 2013 at 12:19

  Citiți LIVEBÂRFA! Numai aici (de fapt, mai sus) puteți lectura în liniște LIVEBÂRFA, un articol pe care n-o să-l puteți lăsa din mână pe mâna altora! Noi bârfe, numai pe LIVEBÂRFA!

  • Cristi
   Thursday, 13 June, 2013 at 12:54

   Ideea e geniala ! Chiar.. cum ar fi sa avem un fel de fereastra sau thread special dedicat a la long acestui capitol..ca sa mai contrabalansam analizele serioase ale meciurilor..

  • caneto
   Thursday, 13 June, 2013 at 16:31

   Trece-l la LIVEBARFA si pe valorosul "nu avem nevoie de transferuri" :)

 10. caneto
  Thursday, 13 June, 2013 at 12:42

  5. Ce fotbal or fi avand si astia in Portugalia? Fac furori toti ratatii de la noi: Lionn, Edimar, Leao. Mai ramane sa-l ia Benfica pe Frangipane. 6. Compania detinatoare prosport are filiala si in Croatia? Doamne feri, doar nu s-o fi gandit Paszkany sa bage mai nou niste jucatori in vitrina CL a altor magazine/cluburi. 7. Pacat ca nu l-am luat pe Neymar. Bagam o anexa cu suma cheltuita la dosarul CFR-ului Marfa, nimeni nu baga de seama diferenta la zecimalele datoriei sterse.

  • Cristi
   Thursday, 13 June, 2013 at 13:00

   N-are Nymar vre-un frate mai mic?

 11. caneto
  Thursday, 13 June, 2013 at 16:12

  citynews: Rednic nu a ocolit nici subiectul transferurilor. "CFR are un lot numeros de 34 de jucători care sunt de calitate şi nu cred că este nevoie să se facă transferuri. Azi mi s-a dat lista cu jucătorii care sunt sub contract cu CFR-ul. Mă voi edifica în următoarea perioadă dacă există posturi deficitare, iar atunci voi solicita întăriri". 07, poti sterge serialul barfe, si-a pierdut interesul, atacam titlul 4 cu Maah (daca nu ni-l fura PSG). :)

  • caneto
   Thursday, 13 June, 2013 at 16:14

   Ce se va intampla cu cei 4 jucatori care au semnat acu' cateva saptamani, conf decl. lui AP? Nu-i mai transferam? :)

   • nea_Silica_MS
    Thursday, 13 June, 2013 at 16:36

    "Mă voi edifica în următoarea perioadă". Care poate dura săptămâni, chiar luni. Dacă între timp, conducerea nu-i aduce întăriri pe posturile deficitare, le va solicita musiu puriul. Sună bine, cine ştie cât de adevărat va fi...

 12. caneto
  Thursday, 13 June, 2013 at 17:13

  Cirtu s-a mai inteles cu Paszkany in 5 minute, nu? Oricum, nu mai conteaza, mie mi-a fost simpatic ca jucator, si pe la inceputurile antrenoratului, apoi, nu stiu, ori m-am inselat de prima data, ori s-a schimbat el, ori n-a dat “drepturi” “jurnalistilor” :) si i-au construit o imagine negativa, cumva a fost, ca n-a fost niciodata sa nu fie cumva. Gata, de-amu ii de-al nostru, tre’ sa-l spalam bine, sa-l vopsim, sa-l dam cu parfum si Succes Rednic! Scoate-l pe Maah golgheter cu vreo 48 de goluri marcate, vreau posesie 91% meci de meci, 34 de victorii in campionat (si de vor fi doar 15 echipe in liga 1 :)) si 5-6, cate trebuie, in cupa! :)

  • Dantesc
   Thursday, 13 June, 2013 at 17:39

   In cupe nici o victorie?

 13. CJ-07-CFR
  Thursday, 13 June, 2013 at 18:01

  Cu cine vrei să jucăm în Supercupă după ce facem eventul? Nu la „cu Maah singur” m-am referit, caneto! Cu ce adversar?...

  • Cristi
   Thursday, 13 June, 2013 at 20:01

   Ar putea lua echipa a doua cupa si jucam CFR vandabili contra CFR petarde in supercupa :)

  • caneto
   Thursday, 13 June, 2013 at 21:04

   As vrea cu Independiente Buenos Aires, dar Supercupa n-are nicio importanta, se joaca la inceputul sezonului 2014-2015, cand Rednic nu va mai avea nicio treaba la noi. Doar asta i-a fost singura conditie, ca nu vrea contract decat pe un an, lucru acceptat de CFR si neacceptat de cele multe cluburi europene de unde a mai avut oferte. Interesant ca s-a suparat pe belgieni pentru ca nu i-au prelungit contractul. :)

 14. Flacăra Vișinie
  Thursday, 13 June, 2013 at 18:33

  Rednic a pus o singura conditie: contractul sa fie doar pe un an. Asta e bine, nu mai trebuie demis dupa ce face eventul. E o situatie win-win.

  • thedarkside
   Friday, 14 June, 2013 at 10:42

   Va fi foarte greu pentru el sa ramana un an. Depinde ce jucatori i se vor aduce si cum va sti sa faca echipa sa castige aproape tot, cum au facut oile sezonul asta...

 15. IQ
  Thursday, 13 June, 2013 at 19:56

  Rednic a debutat „promitator” si a preluat rapid sloganul conducerii: „CFR are un lot numeros de 34 de jucatori care sunt de calitate, nu mai e nevoie de transferuri”, deci va fi o formalitate sau cum ar spune MM impreuna de la titlul 3 spre 4.

  • dan dan
   Thursday, 13 June, 2013 at 20:42

   avem un lot numeros, iar acum se lucreaza la echilibrarea valorica: trebuie sa scapam de Felgueiras, Pinto si Camora, ca doar ei ce mai strica echilibrul... :)

 16. caneto
  Thursday, 13 June, 2013 at 21:25

  8. Daca nu ni-l dau pe Böde, nici noi nu-l dam lor pe Minca. 9. Mircea Rednic a ajuns abia azi la Cluj şi s-a deplasat cu maşina din Belgia. 10. Fantastic cum s-o tinut pana la toaleta aeroportului cand i-a picat in drum si o parcare langa Poieni (vezi 9.) :)

 17. Rommelu Lukaka
  Friday, 14 June, 2013 at 10:28

  Mes freres ! Je cred que CFR grandi comme le poullette de "Qu-QU " ... En inceput , era un poullette etranger in cuibul Ligue une , puis , grandi, grandi ,,,,crescu ... ca ocupat tot cuibu' Ligue une ... Autre poullettes ; U Cv, Ucj, PoliTm, Rompid, L'etoileovine, afara de le cuib . Il y a un seul echip de paisons en Moldavvie et alta de chienes tres dangereus et les petrolists . Mais je cred ca l'anne prochain , Monsieur Kiruj aduce toata l'eau de vie din stok pour celebrer . Le berger national est in prison , deci on peut chante " Qu-Qu"... toata vara .....Rien ne va plus !!!

  • kiruj
   Friday, 14 June, 2013 at 11:43

   Monsieur Lukaka, apres boisson mon eau-de-vie (palingue?) de "Mont-Rousse" (Dealu/Oroszhegy) la commande generale etre : "rien ne va plus"...ALLEZ CFR !!!

 18. caneto
  Friday, 14 June, 2013 at 11:24

  11. Oare s-ar prinde cei de la Sporting daca am lua banii pentru Felgueiras, dar l-am trimite la Lisabona pe Nuno Claro sau Minca?

 19. caneto
  Friday, 14 June, 2013 at 12:08

  Sa punem de-o echipa a barfo-plecatilor, cu care vom ataca titlul 4: Felgueiras (Sporting Lisabona) – Ivo Pinto (Dinamo Zagreb), Mureșan (Ludogorets), Piccolo (Verona), Edimar (Rio Ave) – Deac (Verona), Celestino (liber de contract), Obiora (sfârșit împrumut), Rui Pedro (Sporting Lisabona) – Weldon (liber de contract), Bjelanovic (liber de contract). *** Rezerve: Nuno Claro (liber de contract), Lionn (Rio Ave), Panin (liber de contract), Nuno Diogo ((liber de contract), Godemeche (liber de contract), Kivuvu (liber de contract), Sulley Muniru (Freiburg). *** Accidentat: Juan Carlos Martinez (terminare împrumut). *** Antrenor A1: Eugen Trică (multe oferte).

 20. Marinescu Daniel
  Friday, 14 June, 2013 at 12:56

  Buna ziua, dragi suporteri ai CFR-ului! Zilele astea, incet, incet, am dovada ca CFR-ul este principala favorita la castigarea viitorului sezon. Prin aducerea lui Rednic, eu cred, ca CFR-ul face un mare pas in intrecerea interna. Rednic este un antrenor foarte bun pentru Romania. Pentru mine el este cel mai bun, probabil pentru sezonul pe care l-a avut cu Dinamo in 2006-2007, atat in campionat, cat si in cupa Uefa (Europaleague). El este un campion al Romaniei, cu doua echipe diferite, precum Andone, Andone avand 3 campionate castigate. Rednic va vrea sa il egaleze pe Andone, si sa-l intreaca la numarul de echipe cu care devine campion. Acum, ca echipa mea este intro mediocritate mare, va doresc mult succes si imi doresc sa luati campionatul. Forza Dinamo! Forza Rednic! Forza CFR! p.s.: Despre omul Mircea Rednic este o discutie mai lunga. Sa-l lasam intai pe antrenorul Rednic sa-si dovedeasca valoarea.

 21. Ioan Dacid
  Friday, 14 June, 2013 at 15:56

  Stie careva (punctual) care sunt cei 8 jucatori care s-au despartit de CFR pt ca al lor contract s-a terminat? Oare despre astia ii vb? 1 Nuno Claro, 2Cristian Panin, 3Nuno Diogo, 4Martinez(asta chiar a avut contract cu noi)??? 5,Obiora(?) 6,Muniru(?) 7 Godemeche Ce imi scapa de pe lista asta?

  • caneto
   Friday, 14 June, 2013 at 16:20

   Bjelanovici, Weldon. E cu 2 randuri mai sus. :)

  • caneto
   Friday, 14 June, 2013 at 16:21

   Si, probabil, Kivuvu.

  • thedarkside
   Friday, 14 June, 2013 at 16:41

   In sfarsit au scapat de Nuno Claro. Sa vedem acum ce telenovele vor aparea in presa legat de el :) Chiar sunt curios ce caracter are, dupa ce a luat bani de-a moaca atata timp daca are ganduri de razbunare acum...

  • CJ-07-CFR
   Friday, 14 June, 2013 at 19:06

   Parcă era vorba și de Celestino. Nu știu Ronny...

   • caneto
    Friday, 14 June, 2013 at 19:44

    Da, si contractul lui Celestino s-a terminat. Dar nu la termen, ci, conform declaratiei de azi a lui I. Muresan, s-a reziliat pe cale amiabila. Nu intra in cei 8. Asa de repede i-a insirat ca nici jurnalistii n-au reusit sa le retina numele. :) Altfel aparea deja lista in presa.

 22. vass bela
  Friday, 14 June, 2013 at 20:08

  Citeam, ca africanul venit la noi in ultimii 3 ani a jucat 4 meciuri ! No comment.

 23. traian
  Friday, 14 June, 2013 at 20:34

  Din ce am vazut pe fişa lui Adams, in ultimii 6 ani are 0 golos, 0 jogos. Bon pour la Roumanie.

  • caneto
   Friday, 14 June, 2013 at 20:38

   N-a jucat ca sa nu riste o accidentare si sa rateze transferul la CFR.

   • Cristi
    Friday, 14 June, 2013 at 21:13

    Ce aveti de criticat la asta? Daca in contractul cu turcii o fi scriind ca toti membrii lotului vor fi reparati gratis, nu e nici un risc sa incerci sa ii repui in joc? Pozitia de negociere a clubului este oricum una de forta fata de jucatorii astia accidentati.

    • caneto
     Friday, 14 June, 2013 at 21:27

     Intrebarea e, a fost sau este accidentat? :) Probabil a fost luat precum Muniru in iarna, o incercare de cizelare a unui talent brut. Niciodata nu se stie de unde sare iepurele. :)

     • Cristi
      Friday, 14 June, 2013 at 21:48

      Ideea e sa nu facem noi pe criticacii ca nu auzit de vre-un jucator prin presa sau cautind listele cu contracte expirate pe transfermarkt..a la long pina acum trendul e pozitiv.

      • caneto
       Saturday, 15 June, 2013 at 11:24

       Cristi, tre’ sa marturisesc :), eu sunt un aplaudac convins. Daca-mi apar si unele comentarii de criticac sunt doar de dragul poantelor (nesarate, stiu :)). Uite, ieri am vrut s-o postez si pe asta, dar m-am abtinut si n-o sa o fac nici azi: sper ca Sadick Adams n-a inceput fotbalul in aceeasi grupa de copii cu Temwanjera. :)

       • CJ-07-CFR
        Saturday, 15 June, 2013 at 12:38

        Nu exagera! Temwanjera a fost în aceeași grupă de copii (5-21 ani) cu Roger Milla, deci supoziția ta e deplasată...

 24. IQ
  Friday, 14 June, 2013 at 22:15

  Nu va agitati, i-am vazut "the best moments", e atat de slab incat in mod normal, dupa evaluarea lui Rednic, nu va ajunge la pregatirea din Austria. In loc sa pierdem vremea discutand despre petarde, mai bine sa speram ca vom avea ce dezbate daca vor fi transferati 2 jucatori buni: Nistor si Costea.

  • horica
   Friday, 14 June, 2013 at 22:57

   de cand e costea de la o echipa retrogradata atacant bun? sa fim seriosi. vad ca doar rebuturi si petarde transferam.

   • Cristi
    Friday, 14 June, 2013 at 23:52

    propune si tu un atacant bun: liber, ieftin, cu un impresar agreat (nu AMP de ex), dornic sa joace la CFR.

    • kiruj
     Saturday, 15 June, 2013 at 08:42

     Să fie şi gravidă şi fată mare, adică....(doar în paranteză îţi spun, că-mi place şi mie enorm expresia asta, e drept, varianta ei mai "XXX"...)

    • Geolgau
     Saturday, 15 June, 2013 at 12:34

     Imi pare rau dar refuz sa cred ca o echipa cu pretentii poate sa "transfere"(aduca) doar jucatori ieftini sau gratis. Chiar refuz sa cred asta.

    • zeidas
     Saturday, 15 June, 2013 at 18:44

     Poti gandi si asa, in loc de banii cheltuiti aiurea pe Maftei, Ganea, Kapetanos, Bjelanovics, Ronny, Weldon..si lista e prea lunga nu se putea aduce un atacand rezonabil ? E usor sa vii cu argumente gen : Ronaldo e prea scump si nici nu-l lasa nevasta in Romania.

     • Cristi
      Saturday, 15 June, 2013 at 22:27

      Partea nasoala e ca un jucător bunicel nu semnează fără anumite clauze un contract si ăla trebuie si respectat .

      • zeidas
       Sunday, 16 June, 2013 at 19:40

       Si noi ne tinem de "nasoale" ?

 25. kiruj
  Saturday, 15 June, 2013 at 09:13

  Ce se mai aude, fraţilor, Rednic a adus cu el nişte "colaboratori" ataşaţi (devotaţi?) lui ? "Echipa lui", cum se spune. Sau merge doar pe mâna lui, şi acceptă să colaboreze cu ce i se dă pe mână din "stoc existent" ? (Feri Dican,etc.)

  • poisonremedy
   Saturday, 15 June, 2013 at 11:05

   Eu sper sa aduca el oamenii lui, ca ce avem noi deja sunt depasiti. In primul rand ar trebui schimbat terapeutul fizic.

   • kiruj
    Saturday, 15 June, 2013 at 12:04

    Cam acolo am vrut să bat şi eu, pt. că o "eră nouă" presupune - în majoritatea cazurilor - şi un staff nou. Adică nu mai merge cu "la vremuri noi, tot NOI"... În altă ordine de idei, din ce-am observat până-n prezent, Puriul este un fel de "lup singuratic", nu prea umblă prin lumea largă cu şleahta lui, de multe ori acceptă ce i se dă pe mână, şi asta nu din cauza că-i predispus la compromisuri, ci - mai degrabă - este suficient de autoritar să-şi impună punctul de vedere, plus îi place să-şi facă singur strategiile de toate felurile... Nick-name-ul de "Strâmbul" i se trage - într-o proporţie mai mică sau mai mar e- şi de aici, mass-media şi "lumea fotbalului" nu prea înghite "lupii singuratici", a căror idei nu pot fi "demascate" cu ajutorul unor spioni bine înfipţi în coasta antrenorilor... Nu ştiu, presupun doar... HAI CFR !!!

 26. zeidas
  Saturday, 15 June, 2013 at 12:41

  Strîmbu' si cei șapte șchiopi? Deocamdată Sauvadet, Costea, Bud, sa asteptam cu interes si "încredere" restul trupei.

 27. vass bela
  Saturday, 15 June, 2013 at 14:06

  Bud ?!

 28. traian
  Saturday, 15 June, 2013 at 14:54

  Message à l’attention des fans céféristes! Le robinet du Portugal est fermé pour une période indéterminée.

  • Cristi
   Saturday, 15 June, 2013 at 23:15

   Pariu ca nu ? Felghe e cam scump pentru banii cash ai echipelor portugheze, asa ca dacă Sporting chiar îl vrea sa vezi cum in loc de 5 mil se fac 3 si încă 3 jucatori din zecile pe care ii au imprumutati..

 29. kiruj
  Saturday, 15 June, 2013 at 15:10

  ...Nom du nom...ŞI ăla ?

 30. Cristi
  Saturday, 15 June, 2013 at 21:17

  La stirea in poloneza cu Bode nu e nici o greseala, declinatiile in poloneza fiind la sufix. Daca ii ai pe domnul Daniel ( pan Daniel) si doamna Daniela ( pana Daniela) vei spune domnului Daniel ( dla pana Daniela) si a doamnei Daniela ( dla paniem Danielem) - asa ca aici nu cititi Zoe fii barbata:). Oricum ca o mica remarca, un polonez adevarat se adreseaza numai cu Domnul si Prenumele.

  • kiruj
   Saturday, 15 June, 2013 at 21:55

   se vede că ai făcut armata cu Dudek...:)

   • Cristi
    Saturday, 15 June, 2013 at 22:07

    Mai rău .. Am primit procuri notariale in Varsovia " dla pana Cristiana" si dupa ce am fost lamurit in urma protestelor am zis in pana mea, asta e :)

 31. andrei
  Saturday, 15 June, 2013 at 22:54

  Sunt putin cam dezamagit si eu de transferurile realizate pana acum. In ultima luna s-a tot vorbit de diversi jucatori din Portugalia care au semnat deja cu noi si m-am gandit ca se asteapta reunirea lotului si deci venirea lor in Romania pentru anunturile oficiale. Reunirea a trecut si singurii jucatori sunt Velayos si ganezul ala care are un resume deloc impresionant pentru varsta lui. Cum zicea cineva si mai sus, cred ca ni s-a inchis putin robinetul din Portugalia dupa ce i-am batut de doua ori pe cei de la Braga cu proprii lor jucatori. Cred ca au inceput portughezii sa-si dea seama ca CFR-ul stie sa aleaga jucatorii si deci sa ceara mult mai mult pe ei. Poate ca si lipsa participarii din cupele europene a contribuit fiindca una e sa stii ca joci in Europa League si te poate vedea un club mai mare din vest, cum s-a intamplat cu Sougou samd, si alta e cand stii ca cel putin un an vei juca doar in Romania. S-ar putea ca unele din transferurile anuntate in mai, dar care pana la urma nu s-au realizat sa fi cazut exact din cauza asta. Acuma, adevarul e ca avem un lot destul de numeros si in teorie suntem acoperiti pe mai toate posturile (poate cu exceptia celei de mijlocas central), dar era vorba ca schimbam aproape complet echipa vara asta cum am facut-o si in 2011 si deci din perspectiva asta, faptul ca pana azi nu am realizat mare lucru e putin dezamagitor. Nistor ar fi un bun inceput, dar sper ca pe langa el sa aducem jucatori cu ceva nume, nu doar unii in genul ganezului.

  • kiruj
   Saturday, 15 June, 2013 at 23:22

   Robinetul "Portugal" s-a închis doar parţial, în realitate cei de la Braga şi-au dat seama că CFR i-a "subordonat" chiar cu petardele lor, şi există o oarecare frustrare, logică, zic eu. În opinia mea "pericolul" real îl reprezintă renumele CFR-ului de "reşapator de petarde", de-acum încolo -când CFR vrea să ia un jucător de undeva- toată lumea va lua în calcul şi posibilitatea ca jucătorul respectiv să "explodeze" la noi...Nu-i nimic, ne orientăm spre...Orient, ăia nu ne cunosc aşa "en detail"...HAI CFR !!!

   • andrei
    Sunday, 16 June, 2013 at 00:13

    Mda, cam lucrurile astea le sugeram si eu. E simplu de zis ca ne reorientam spre alte orizonturi, dar acuma daca stau si ma gandesc in ultimii 3-4 ani, dupa ce am renuntat la piata sud-americana, au fost foarte putini jucatori care au venit la noi de prin alte parti si au confirmat. Poate i-as pune pe lista asta doar pe Piccolo, Bud, Y Kone, Kapetanos si Bakary Sare. In rest, o multime de petarde. In schimb, de pe piata portugheza i-am adus doar acum 2 ani in vara pe Renan Garcia, Beto, Weldon, Camora, Sougou si Rui Pedro.

    • kiruj
     Sunday, 16 June, 2013 at 00:38

     La vremea respectivă (undeva prin 2006) orientarea conducerii spre piaţa lusitană a fost una de succes, bine gândită (zic eu). În acel moment (parţial şi acum) vedeai o puzderie de fotbalişti talentaţi prin toate ligile Portugaliei, vedeai jocuri de calitate, jucători dornici de afirmare, dar -în afara celor de la echipele de top- prost plătite, iar contextul economico-social era şi mai nefast...Fără această filieră n-am mai vorbi acum de 8 trofee, e drept, am avut "perle" şi pe filiera "sudamericană" (Culio,Fabbiani), dar cu o eficienţă mai scăzută. Acum am luat-o şi pe aia din Italia, facem cu ochiul şi celei din Franţa, mai aducem şi de prin jungla africană, dar nu mai simt o viziune unitară. Când apelezi la multe filiere în acelaşi timp, există pericolul să aduci jucători diferiţi ca stil de joc, ca pregătire tactică, etc. Cam asta s-a simţit şi în returul asta...Am speranţe, că Rednic va mai ordona un pic acest aspect.

  • Cristi
   Saturday, 15 June, 2013 at 23:24

   Stai calm. Europa cu bani revine in cantonament peste o luna. Atunci vor fi dealurile en masse care vor trage dupa ele si plecarile noastre. In Sept sigur vei vedea 6-7 jucatori mai putin din lotul actual plus citiva luați last minute .

 32. kiruj
  Saturday, 15 June, 2013 at 23:10

  Mirciulică zice că avem condiţii "Standard"...( link ). Oare comparaţia include şi "strategia de demitere" a antrenorilor ?? HAI CFR !!!

 33. Saul
  Saturday, 15 June, 2013 at 23:47

  Cei de la prosport anunta aducerea lui Keseru la 5teaua. Daca se va confirma e o mare lovitura si e pacat ca nu ne-am gandit si noi. E ardelean,liber de contract si a dat o caruta de goluri in acest sezon in Ligue 2. Doar ca m-as mira sa vina in tara,avand in vedere judecata UEFA de care nu vor scapa mioarele. Oricum,cam asa ar trebui sa arate un transfer adevarat daca te gandesti la titlu...

  • kiruj
   Sunday, 16 June, 2013 at 00:01

   În primul rând nu cred că Keseru (sau impresaru-i, sau ambii) e chiar aşa de prost ca după 10 ani pe tărâm francez să revină exact atunci când "erupe" şi el, când şi-a făcut un nume, şi nu oriunde, ci la Steaua, care în acest moment numai atractivă nu este, să nu mai vorbesc de acel "mic amănunt salarial", care i se va reduce drastic la stână. Un viitor luminos, ce mai...Mai degrabă la CFR (practic e singura echipă unde ar veni, zic eu), şi -aici ai perfectă dreptate- nici eu nu ştiu de ce nu suntem interesaţi de el. L-am urmărit în cîteva meciuri în Ligue 2, chiar s-ar plia stilului anunţat / dorit de Puriu...

 34. Cristi
  Sunday, 16 June, 2013 at 02:31

  Vad ca toti asteptati cu nerabdare cine stie ce jucatori cunoscuti care sa vina sa intareasca echipa. Cu parere de rau tebuie sa va spun ca agenda conducerii este cu totul alta si este foarte bine asa ! Realitatea dura este ca la sfirstiul sezonului 2012-2013 clubzul nostru avea cam 50 de jucatori sub contract (intra aici si cei imprumutati). In aceste conditii, orice management cu scaun la cap se ocupa in primul rind de redimensionarea lotului si de intregiri cel mult tactice, dedicate unui anumit scop. Ori din ceea ce s-a comunicat la conferinta de presa recenta, se iau tocmai masurile care sunt necesare, chiar daca ele nu sunt spectaculoase sau pe inima suporterului: 1. Renuntarea la toti jucatorii carora le expira contractele - s-a facut consecvent, desi poate 1-2 jucatori care pleaca sunt peste alti care ramin, dar mai au contract. 2. Monetizarea jucatorilor in depreciere contractuala - este vorba de jucatorii care intra in ultimul an, pe care e bine sa mai iei ceva daca poti - cu ceva valoare comerciala e tripleta Piccolo, Kapetanos, Muresan si la restul intra Rada, Maftei, Stancioiu etc Si aici IM a dat un semnal clar in piata,exemplificat la G. Muresan 3. Fructificarea jucatorilor 'copti' - e vorba de Felghe, Ivo Pinto, Camora, Rui Pedro, care si-au atins maximumul de cota pentru ce se poate obtine in Romania si sunt la momentul optim sa fie vinduti. Pentru tranzactii e prea devreme, cel mai probabil le vom vedea in 4-6 saptamini, dar vedem activitate de pregatire a terenului (aducerea lui Velayos care alaturi de revenitul Lionn sa ocupe pozitia lui Ivo Pinto si sa suplineasca retragerea lui Panin). 4. Cantitate contra calitate - este exact subiectul pe care il vedem transpirind prin presa dinspre Tg Jiu, unde pentru un jucator mai bine cotat se incearca formarea unui pachet prin cedarea mai multora de la noi (indiferent ca vorbim de cedare definitiva sau pe o perioada). Poate ca am fost dur cu asteptarile unora, dar daca avem pretentia ca sustinem un club profesionist atunci agenda manageriala nu o face galeria.

  • andrei
   Sunday, 16 June, 2013 at 03:27

   Iar punctul 5 de pe agenda conducerii e probabil castigarea milioanelor din Liga cu titulari ca Vass, Valente si alte talente. Good luck with that..

   • Cristi
    Sunday, 16 June, 2013 at 03:54

    Nimeni nu spune asta.. dar inainte sa ai iar o gramada de jucatori sub contract cu costurile aferente luna de luna, trebuie sa faci curat. O fac si case mai mari, gen Wolfsburg sau Schalke. Ca sa poti aduce un mijlocas defensiv bun trebuie mai intii sa eliberezi cei 30.000 de euro pe care ii ia Muresan sau pentru un atacant valoros bugetele de salarii ale lui Ganea, Batin si Hora. Reteta cu 'aducem jucatori cu nume' a dat chix in Romania de doua ori - la Dinamo in era Turcu si la Rapid in proiectul lui Taher cu Peseiro. Nu vad de ce am repeta greselile lor. Daca e sa luam ceva promitator, cu siguranta nu acum, ci realist in jumatatea a doua a lui August.

 35. fotbalfan
  Sunday, 16 June, 2013 at 09:23

  @andrei: unul dintre ultimii jucatori "cu ceva nume" este valente. numele lui in portugalia era mult peste renan sau sougou.

 36. IQ
  Sunday, 16 June, 2013 at 09:54

  @cristi Ai partial dreptate:vechiul lot era supradimensionat ,cu multi jucatori mediocri care incaseaza salarii mari.intrebarea este cine i-a adus,cine le-a facut contractele ( valoare respectiv durata).Deci de acord cu plecarea celor 9 ,ar trebui cedati/ imprumutati cel putin inca pe atatia(Minca,Maftei,Sepsi,Vass ,Valente,Hora,L.Ganea,Edimar,Ronny).Toti cei enumerati sunt jucatori care dpdv valoric nu te mai pot ajuta in lupta pt. titlu,unii au peste 30 de ani,altii vin dupa accidentari serioase dar toti au salarii imense,iar perspectivele de a scoate ceva bani pe ei sunt minime.Revin la intrebarea de mai sus : cine i-a adus ,de ce le-a facut contracte mai mari de 2 ani,de ce le-au oferit salarii f.mari.Prima concluzie majora : s-a transferat cantitate nu calitate pt. ca aparent se facea economie fiind jucatori liberi( a fost adus Maftei fundas de 30 de ani,dar nu s-a dat 100000 pe Rusescu,jucator ce inscrisese cateva goluri fabuloase la Urziceni si care fusese recomandat de Petrescu),s-au facut contracte de la 3 ani in sus ,pe salarii imense ( media salariilor celor enumerati e de vreo 15000/ luna ,adica cumulat 1. 650.000/ an...Impreuna cu ceilalti 9 care in sfarsit si-au terminat contractul,clubul cheltuia vreo 3 milioane pe an( mai puneti primele de instalare ,comisioanele de transfer,alte cheltuieli cu jucatorii ) si ajungem la minimum 10 milioane cheltuiala totala cu cei 18 in 3 ani,asta da management !Cu ce ne-au ajutat ei : Weldon un tur de campionat,Ronny cateva goluri ,Maftei si Celestino cate un gol decisiv.In contrapartida o multime de evolutii ( submediocre) gafe si ratari si implicit meciuri si puncte pierdute.Daca in locul lor erau transferati vreo 4-5 fotbalisti adevarati ( chiar daca inital costau clubul vreo 3 milioane) sunt convins ca raportul rezultate/ investitii era net superior.Pe Rada ,Maftei si Stancioiu ,cumulat nu obtii mai mult de 300000,Pe Muri ( daca nu mai vrea sa ramana) ,Kapetanos maximum 500000/ om.Bun ii vinzi ,dar de banii astia trebuie achizitionati obligator ! Nistor si un varf decent,la fel cu jucatorii copti daca doar vinzi si nu pui in loc decat jucatori mediocri liberi,atunci obtii un ultim profit imediat dar poti sa-ti iei adio de la performanta sportiva,apoi vei iesi rapid din circuit deci banii adevarati din Ch.League si vanzari de milioane vor fi o amintire.P.S.Steaua va fi probabil exclusa din Europa.Daca isi va pastra antrenorul ,chiar daca va mai vinde 1-2 jucatori ,va fi un adversar redutabil( sa nu uitam ca au terminat cu 30 de puncte in fata noastra) : se vor concentra doar pe campionat,iar Reghe e un antrenor ambitios care va dori sa demonstreze ca poate castiga din nou chiar in aceste conditii.Daca transferurile noastre adevarate se vor face la sfarsitul lui august dupa ce vom vinde ce mai avem,atunci echipa se va incropi in toamna ,dupa etapa 10-a cand steaua va fi departe....

  • Cristi
   Sunday, 16 June, 2013 at 11:46

   Nu cred ca transferurile astea au fost rele la vremea lor, dar lucrurile trebuie vazute la rece si din perspectiva de atunci, nu de acum. Acum vedem doar consecintele fortarii celui de-al treilea titlu, cu contracte facute-prelungite in ultimii 2,5-3 ani. Jucatori ca Maftei erau la vremea respectiva jucator la nationala si a fot adus in 'primavara Minteuan' cind s-a incercat conturarea unui lot cu mai multi romani. Weldon iarasi nu mi se pare un deal prost - a venit si a facut o jumatate de sezon foarte buna, imprumutul in China i-a compensat costul, acum si-a 'stat' ultimele 6 luni. Intr-adevar, durata contractelor la jucatorii nepoerformanti pare mare, dar aici e intotdeauna un joc cu doua taisuri. Daca vrei sa ai suficient timp intr-un contract sa adaptezi si confirmi un Sougou si sa nici nu fi fortat sa il vinzi pe nimic ca ii expira imediat contractul, trebuie sa iti asumi si durata contractelor celor care nu confirma. Aici insa, deviza strategica din perspectiva mea ar fi alta - construirea unui sistem de punere in valoare la echipe mai mici pentru ca, sa nu uitam, vedetele noastre sunt la rindul lor petarde resuscitate la dar raportate la un alt standard (Braga, Porto, Benfica)..

  • Cristi
   Sunday, 16 June, 2013 at 12:02

   Ceea ce tu uiti cind ii compari pe Maftei cu Rusescu este ca Maftei nu are impresar, isi negociaza singur contractele, pe cind Rusescu are contract cu Ioan Becali. Adauga la asta si relatia de dependeta dintre Bucsaru si Gigi ( ansamblul rezidential Green City pe care l-a construit Bucsar e pe terenul unui complex de sere cumparat de Gigi si Teia Sponte, lotul Urziceni plecat la Steaua in contul 'datoriei' este de fapt plata unei transe pe acel fost IAS cumparat de Bucsaru). In constelatia respectiva, spune-mi si mie ce sanse de a 'negocia inteligent' i-ai fi dat lui Iuliu Muresan? Facem noi pe atotstiutorii dar cind e vorba de ceva concret si e sa ne cumparam cite o masina negociem cu succes doar niste mochete si un schimb de ulei gratis in plus fata de oferta dealerului..

 37. IQ
  Sunday, 16 June, 2013 at 12:21

  Weldon e cam singurul care si-a meritat investitia ,sa nu uitam cu ce CV venea...L-am inclus in discutie doar ca a facut parte din lotul celor 9 plecati,insa categoric a fost un jucator care merita achizitionat atunci,iar contractul pe 2 ani a fost suficient( la fel as face si cu Costea acum).Daca analizam jucatorii care au confirmat la CFR cu f.mici exceptii si- au aratat valoarea din primul an,deci poti merge pe o durata standard de contract pe 2 ani,cu renegociere dupa primul sezon; daca confirma si are perspective foarte bine,prelungesti,daca nu scapi de el mult mai ieftin.Ideea mea este ca decat sa rulezi ( platesti) zeci de jucatori cu rata adevarata de confirmare 1/10 ,mai bine iei jucatori gata copti sai in ascensiune,pe care dai ceva bani initial dar la care sansa sa te ajute realmente si sa-i vinzi in profit e mult mai mare.De ex.Nistor e un jucator ce nu trebuie sub nicio forma ratat.Il poti lua cu 500000 plus ca scapi de salariul a 2-3 petarde date la schimb,insa poate fi un jucator de baza cel putin vreo 3 ani,cu sanse de a fi vandut in profit.Il vinzi pe Kape cu 500000.Da-i banii astia ca prima de instalare plus salariul lui Kape ,lui Keseru si vei avea un atacant bun,in plina forma,( ligue 2 e cel putin la nivelul ligii 1)roman,pe care ai si sanse sa-l vinzi peste vreo 2 ani.Dar nu,tu vrei sa bagi banii in buzunar si-l iei cu 5000 si bilet de avion pe Adams,de calitatile caruia ne vom distra copios daca vom avea ocazia sa- l vedem in Austria...si declari ca vrei titlul...Sa fim seriosi ,pai asa sanse mai mari are dinamo care face trialuri cu zeci de jucatori liberi crezand ca asta-i metoda cu care se face performanta.

 38. Cristi
  Sunday, 16 June, 2013 at 13:48

  Pai aici e problema de tipul oul sau gaina, iar minusul principal este osatura lotului.Eu tind sa cred ca inca nu am reusit sa administram decalajul iarna-vara. La ce ma refer: daca ne uitam bine, in ultimii ani tranzactiile bune le-am facut iarna : pe de-o parte pentru ca atunci cumpara disperatii si putem avea un pret bun si mai ales pentru ca atunci timpul era in favoarea noastra - majoritatea nu au pauza de iarna asa lunga, deci am putut sa ne repliem din mers pina la 1 martie (sau nu, dupa cum ne arata si ultimul retur). Asteptarea conducerii este insa sa inceapa in forta noul campionat, la 4-6 saptamini mai devrem decit cele din Portugalia, Italia, Spania, de pe unde ne aducem noi diversi jucatori. Ori aici avem situatii de stand by fie la vinzare , gen l-am da pe Kapetanos pe suma X dar potentiallii cumparatori sunt inca in concediu, fie la cumparare - jucatorii liberi care au mai multe oferte asteptind poate se concretizeaza una in Italia si doar daca nu sa semneze cu noi. De aceea ma astept sa incepem campionatul cu tot ce avem, pina la inchiderea ferestrei de transfer sa dam deja jucatori si apoi in ultima saptamina sa vedem ce vine dintre jucatorii liberi care nu au prins ceva mai bun. Daca gindim insa strategic, pe ciclul asta iarna-vara, atunci trebuiau vinduti mai multi jucatori in iarna, dar nu s-a putut (riscam sa nu adunam un prim 11 pentru dubla cu Inter si asa imi explic iritarea conducerii pe subiectul EL). Dar ca idee, cred ca e mai bine sa nu ne zgircim la tarite si cind se incheie un ciclu din asta european, sa luam din iarna jucatori care intra in ultimele 6 luni, chiar daca mai dam o suta sau doua de mii in plus pe ei. Au timp primavara sa se adapteze si putem juca in campionatul nou cu echipa rodata.

 39. andrei
  Sunday, 16 June, 2013 at 16:29

  Eu am inteles strategia conducerii care de multe ori s-a bazat pe cantitate, mai degraba decat "calitate". Adevarul e ca am avut si niste esecuri dureroase cu jucatori adusi pe bani multi care mai tarziu nu au confirmat in genul lui Dorsin, Amoremia samd. Si probabil ca s-a decis ca in loc sa platim 2 milioane pe un jucator care poate confirma sau nu, mai bine aducem 3 jucatori liberi de contract stiind ca cel putin unul din ei va confirma. Un efect negativ al strategiei asteia e ca am ajuns sa aducem si o multime de jucatori care nu au confirmat - nici nu mai are rost sa le dau numele fiindca sunt prea multi - si deci avem un lot supradimensionat acum. Deci inteleg foarte bine de ce una dintre prioritatile conducerii e reducerea numerica a lotului si inteleg si eu foarte bine ca lucrul asta nu e atat de usor de realizat atata vreme cat jucatori ca Minca, samd probabil ca se vor tine cu dintii de contract pana in ultima luna chiar daca nu vor juca nici un meci in timpul asta. Eu ce as vrea insa e ca din banii pe care ii tot strangem din transferuri si din Liga sa mai si aducem ceva jucatori care sa ofere suficienta incredere ca vor fi jucatori de baza in noul sezon. Daca vindem jucatori care au fost de baza in campionatul trecut pe Muresan, Kapetanos, Ivo Pinto si Felgeiras in in locul lor nu aducem mare lucru, nu inteleg de ce am avea prea mari sperante pentru noul campionat. Ma rog, inteleg ca perioada de transferuri e inca la inceput si ca mai avem timp destul atat pentru veniri cat si pentru plecari, dar in verile precedente cam pe la mijlocul lui iunie facusem deja cateva transferuri de marca. Mai ales cele din Portugalia care erau deja pregatite de mult timp si asteptau doar finalizarea campionatelor.

 40. IQ
  Sunday, 16 June, 2013 at 16:45

  Ai dreptate,e bine sa nu ne zgarcim la tarate,dar daca vrei titlul dupa un sezon ratat pe plan intern,dar fructuos pe plan financiar,trebuie sa te pregatesti din timp si sa investesti ceva bani din profitul deja obtinut.Mi-a placut ce-a zis Rednic are nevoie de un lot de 20 de jucatori de camp plus cativa tineri care sa creasca langa echipa mare.Ce n-a spus ,dar se intelege,este ca cei 20 trebuie da fie numai jucatori buni si foarte buni pt. campionatul nostru.La noi e invers ,avem 7-8 jucatori care corespund,vreo 3-5 acceptabili si restul petarde.De aceea transferurile din vara asta ar trebui sa fie relativ putine (5-6) dar cu jucatori care in ultimul sezon cel putin au dovedit ca sunt fotbalisti: ex. un fundas central din portugalia care sa fie in top 3 fundasi ( exceptand fundasii lui porto,benfica,braga),un playmaker strain ( chiar daca te costa 1 -1,5 milioane),Nistor,Costea,Keseru(Fatai ,sau un alt varf de valoare asemanatoare).Daca ai realiza transferurile astea ( care nu te-ar costa mai mult decat ai obtinut pe Sougou)ti-ai revolutiona tot axul central si ai avea cel putin pt. 2 ani aceste posturi acoperite corespunzator; in plus ai avea sanse reale la titlu,iar macar 1-2 dintre acesti jucatori i-ai putea vinde ulterior recuperand cel putin investitia.Alternativa este sa te iluzionezi ca vei obtine o noua echipa puternica in timp foarte scurt, prin carpeli si improvizatii cu jucatori modesti in timp ce steaua si petrolul au deja echipe formate;in aceste conditii ai toate sansele sa mai pierzi un an,resurse financiare si entuziasm ,eventuala( dar nesigura) revenire fiind mult mai costisitoare...P.S. Sunt curios pe cine vom trimite la Tg. Jiu: Hora sau Batin( care in sezonul trecut a marcat 9 goluri,a obtinut 3 penalty-uri si a dat 3 pase de gol)

 41. fotbalfan
  Sunday, 16 June, 2013 at 18:18

  e oficial: florin costea arata speriat si in alb/visiniu :) link

 42. caneto
  Sunday, 16 June, 2013 at 18:43

  Mai, care ati vrut jucator de 2 milioane la CFR? Uite, dorinta indeplinita: link :) Si un comment fain la stire: “andrei_sm • an hour ago***Da, e foarte bun. Dar oare staff-ul cfr-ului stie de dependenta lui Adams ?” Dependenta de ce? Poate de goluri :)

  • fotbalfan
   Sunday, 16 June, 2013 at 19:46

   mi se pare normal ca un jucator de la chelsea sa coste 2 milioane! link

 43. caneto
  Sunday, 16 June, 2013 at 18:48

  Rednic vrea un lot cu 3 portari si 20 de jucatori de camp. La astia din urma sunt 26, in plus Sauvadet si Adams. Sa nu mai vorbim de faptul ca Felgueiras si Ivo Pinto fac parte din categoria jucatorilor netransferabili, iar daca doritorii lor nu dispun de suma corecta :) intra si ei la socoteala. Tot la socoteala asta tre’ s-o spunem ca dupa 10 zile Rednic se va edifica asupra lotului, iar presedintele va aduce inca vreo 3-4 titulari. Inseamna ca pe langa cei 9 plecati si cu G.Muresan 10, mai trebuie sa taiem din lot fix de-o echipa. 2 merg la Pandurii, restul la Ferencvaros. :)

 44. IQ
  Sunday, 16 June, 2013 at 19:28

  @caneto Nu-l mai pune la numaratoare pe Adams, pun pariu ca nu va conta. IM emotionat a uitat sa ne spuna ca am platit 2 mil. de euro(ghanezi) pe Adams, aterizat direct de la Chelsea (Ghana), dupa ce s-a calit in razboiul civil libian la Benghazi. Faptul ca sursa e din Ghana, iar la noi a difuzat-o pros(t)sport, chiar nu mai conteaza; acum vreo 3 zile Pinto era transferat pe 5 mil. de Zagreb.

  • Cristi
   Sunday, 16 June, 2013 at 19:50

   hai sa fim seriosi cu doua milioane... poate milioane de lei vechi... sau cine stie ce moneda locala de-a lor...

  • caneto
   Sunday, 16 June, 2013 at 20:13

   Ieftin ca braga Adams asta. :) Si nici nu-i prea pretentios :) Conform site-ului respectiv n-are salariul decat 20.000 euro SAPTAMANAL :) Deci mai bine de 1 milion anual. :) O sa moara de ciuda Cadu. :) Se va sparge vestiarul. :)

 45. kiruj
  Sunday, 16 June, 2013 at 19:31

  Citesc undeva că la Săgeata antrenor este Selymes, iar preşedinte... AMP. Se reface armata de "sateliţi" a Stânei? Sau - cum se spune - "satelitul nu se pierde ci doar se transformă"?... HAI CFR !!!

  • Cristi
   Sunday, 16 June, 2013 at 20:22

   Datorita concurentei cu Viitorul, sa nu ne trezim cu Sageata mutata la Voluntari... asa ca sa avem o salba de satelitii din comunele din jurul Bucurestiului: Fulgeul Bragadiru, Chiajna, Voluntari, Otopeni, Branesti si extrametropolitan Urziceni... la Jilava inca se face ca nu e sezon de valize... dar se pregatesc Dragomiresti, Berceni, Popesti-Leordeni si pentru cei din Stfean cel Mare, comuna Catelu.

 46. nea_Silica_MS
  Sunday, 16 June, 2013 at 20:15

  Nu-i prea cunosc pe ăştia: Stăncioiu, Mincă şi Man. Ăştia sunt actorii principali din Cascadorii râsului? Sau doar primii doi? Saracu Redneck...

 47. Cristi
  Sunday, 16 June, 2013 at 20:43

  Proiectia proiectata a lotului ne arata o intinerire masiva si trei puncte nevralgice ramase: 1. Reducerea surplusului de atacanti - avem multi dar neconvingatori; presupun ca vor ramine cam 5, Costea, Adams capabili sa joace, Kapetanos si Bud masivi de careu, eventual si Ronny cotat ca jumatate ca si Kape are ligamente de ata. 2. La portari cred ca va fi adus un nou nr.1, dar inca ramin Stancioiu, Minca, Man, Amadio, Tiut - inca prea multi in lotul largit. 3 Fundasi centrali - cred ca toti ii prevedem lui Cadu o paninizare spre amurgul carierei; ce ramine pe linga el sunt deocamdata 3 alti fundasi centrali cu contracte pina in 2014, toti batrinei - aici e posibil sa vedem plecarea lui Piccolo vara asta si a lui Maftei la finalul contractului la anul, fiind inlocuiti cu tinerei; Rada e posibil sa ramina in postura de rezerva experimentata si din vara viitoare incolo.

 48. IQ
  Sunday, 16 June, 2013 at 21:54

  In atac l-ai uitat pe Batin.E un atacant care merita sa ramana ( si sa i se acorde sanse) indiferent ce atacanti mai vin sau mai pleaca .Deocamdata doar el si Costea sunt apti fizic 100% si in forma.Kape probabil ca va pleca,iar daca va ramane accidentarile frecvente si forma in scadere nu- l recomanda ca titular in atac.Bud si Ronny in opinia mea nu mai pot reprezenta solutii viabile,iar Bus si mai ales Ganea nici atat.Ar mai fi nevoie de un atacant puternic de careu ,sa speram ca aducem ceva de afara chiar si- n august.Adams ? CFR 2.

  • kiruj
   Sunday, 16 June, 2013 at 22:30

   Şansa lui Batin (şu nu numai) este că lui Rednic îi place să lucreze cu jucători tineri, care -în opinia lui- pot fi mau uşor disciplinaţi (şi tactic, şi comportamental). Unde a avut rezultate (şi a cam avut, să recunoaştem), a apelat mai mereu cu mare încredere la jucători tineri. În altă ordine de idei, mult trâmbiţatul sistem 4-4-2 presupune din start o cu totul aşezare în teren (asta-i clar...), dar şi un cu totul alt profil de jucător pe majoritatea posturilor. Acest 4-4-2 stabilit încă de la conferinţa de presă diferă foarte mult de sistemul 4-2-3-1uzitat de noi în sezonul recent încheiat. Sarcinile individuale (dar şi de microgrup) de joc sunt altele, presupune un alt stil de atac, un alt sistem defensiv, o disciplină tactică de fier, altfel totul cade cât ai zice peşte. În acest context tactic rolul unor jucători tineri (şi cu ceva talent, şi predispuşi la angajament fizic superior) creşte enorm, acest sistem este inventat practic pentru a-i pune în valoare. În concluzie : sunt şanse reale să-l vedem pe Batin reţinut în lot, poate şi Ronny (îl văd şi pe el în acest sistem). Cu Buş şi cu Ganea ai dreptate, cu toate că Ganea poate fi utilizat în sistemul respectiv. problema cea mare va fi -în opinia mea- în apărare, unde avem jucători de tip "monoprofil" (mai cu seamă Cadu), care ştiu "una şi bună" (având şi susţinerea celor 8 trofee) şi care se schimbă mai greu. Viitorul lui Mircea depinde în mare măsură de modul în care va reuşi să gestioneze relaţia cu căpitanul echipei. ţinând cont şi de "renumele" lui în a-i schimba pe antrenori...

   • Flacăra Vișinie
    Monday, 17 June, 2013 at 00:32

    Acum ai putea sa traduci si pentru suporterii de rand ce e cu acest 4-4-2 si din ce cauza difera atat de mult de 4-2-3-1 incat se schimba radical profilul jucatorilor?

 49. Cristi
  Sunday, 16 June, 2013 at 23:13

  Om trai si om vedea. Pina una alta o sa mai fie vreo 15 jucatori de vindut, imprumutat, schimbat etc.

 50. gica10
  Sunday, 16 June, 2013 at 23:21

  Zic ca am iesit pe plus pana acum la transferuri........nu sustin pe cei care se plang de calitatea celor veniti .Nimeni cand a venit la echipa n-a avut cota.Diferenta fiind doar la suma platita,unde Fabiani,Pereira,Culio,Duba au venit pe ceva bani.Dar la fel acum Nistor venit pe bani buni(undeva imi pare exagerata toata afacerea........dar in fine),Costea cu mare potential(doar Culio mai avea asa capacitate de a proteja balonul) si personalitate.Personal am convingerea ca va avea multe de spus la echipa. Deasemenea cei reveniti Batin,Nicoara,Lion,Edimar,au avut evolutii bune si pot fi titulari fara probleme.Per total ne-am intarit si avem argumente pentru a ne implica in lupta la titlu.

 51. Cristi
  Sunday, 16 June, 2013 at 23:49

  Apropos de loturi supradiemensionate - in Bundesliga asta era specialitatea lui Magath. La Bayern nu i-a mers ca acolo a fost doar antrenor, in schimb la Schalke si Wolfsburg unde era si antrenor si manager executiv asta era metoda lui, aducea jucatori noi mereu (printre altele petarda Deac, la standarde nemtesti - 2 meciuri in campionat si vreo 50 de minute in cupele europene). Ca sa vedetei ca se poate si mai rau ca la noi, la plecarea lui Magath de la Schalke erau 42 de jucatori in lot iar prima reusita a actualului manager a fost sa imprumute in prima faza 11 jucatori pe la alte echipe (printre altele si pe Deac la Rapid). Cum Magath a plecat mai departe la Wolfsburg unde a fost dat afara in toamna, noul manager Allofs (da fostul mare jucator din anii 80 si apoi managerul anilor 2000 la Werder Bremen) a trebuit sa aiba 'performanta' de a imprumuta iarna asta 19 jucatori la alte echipe...care peste vreo 3 saptamini se vor prezenta la reunirea lotului ca si Batinii si Edimarii nostri..

  • kiruj
   Monday, 17 June, 2013 at 00:04

   Cristi, un manager din Germania cam ce atribuţii şi ce "puteri" are ? Din ce-am înţeles din exemplul cu Magath, are drepturi aproape depline în achiziţii (pe plan sportiv, să-i zicem), dar are -probabil- şi un buget anume la dispoziţie pentru aceste transferuri. Cine-i şef peste un manager german ? Preşedintele clubului, sau reprezentantul firmei care susţine clubul, sau niciuna, ci altcineva ? Nu de alta, dar cineva trebuia să se sesizez că lucrurile o cam iau razna, nu-mi vine să cred că -cunoscând rigurozitatea germană- nu există un feed-back, un algoritm de control, ceva...

   • Cristi
    Monday, 17 June, 2013 at 00:27

    Wolfsburg este o exceptie, pentru ca clubul tine de concernul Volkswagen care a bagat sume foarte mari spre a oferi orasului alternative de timp liber - in anii 30 locul era cimp, la inceput s-a facut fabrica si apoi orasul in jurul ei ca un fel de colonie industriala. Braunschweig este un oras vechi in apropiere, dar zona in sine e slab populata asa ca esti efectiv in pampa si pina la cadereaz zidului fiind aproape de vechea granita cu estul si in zona marginasa. Magath a fost numit acolo in al doilea mandat antrenor-manager-presedinte executiv si de aceea s-a ajuns la acest derapaj. Dar revenind la intrebarea ta, cluburile germane sunt organizate in felul urmator : Clubul este o asociatie a membrilor cotizanti care alege un presedinte al clubului si un consiliu de administratie eventual si un fel de consiliu de supraveghere.. Aceast este o functie este neexecutiva si este ocupata fie de personalitati ale clubului (la Bayern Beckenbauer si de doi ani de cind nu mai e manager Höness) sau de personalitati ale comunitatii locale (la nivel inferior functia asta ar fi echivalentul patronului roman pentru ca se suprapun uneori mecenat sau ajutor in caz de criza la club). Sub aceasta structura aleasa exista o structura profesionista care conduce activitatea sectiei de fotbal profesionist care este organizata ca un SRL sau SA unde clubul trebuie sa aiba obligatoriu 51% din actiuni si controlul efectiv (adica nu poti investi prin interpusi sau actiunile asociatiei sa fie gajate). Aici apare in general structuri de 2-3 persone de decizie - la primul nivel este presedintele executiv sau mangerul general, care conduce activitatea de zi cu zi a clubului. la investitii peste o anumita suma - sa zicem 1 mil de euro, acest presedinte trebuie sa ceara aprobarea consiliului de administratie descris mai sus. In general este raspunzator strategic pentru club, sponsori, bugete, deciziile importante si este si fata vizibila din management.. Sub el exista de obicei un team manager care se ocupa de negocierea contractelor jucatorilor, conduce departamentul de scounting, treburile curente. Exemple de triplete Presedinte de club -Presedinte executiv - Manager /Teammanger : Bayern : Höneß- Rummenigge- Sammer, Dortmund - Raubball-Watzke-Zorc,

    • kiruj
     Monday, 17 June, 2013 at 00:48

     Thanks. O nelămurire, totuşi, de fapt, două : 1......Dacă înţeleg bine, asociaţia în sine nu are puteri -nici decizionale, nici financiare- deosebite, doar în calitatea ei de acţionar majoritar în societatea respectivă, aşa-i ? 2......Acest sistem de organizare al cluburilor (de fotbal) este cumva obligatoriu (prin legi organice / regulamente sportive,etc.), poate este şi condiţie de licenţiere ? Sau , pur şi simplu, este doar o mostră de "bune practici" generalizată în timp şi spaţiu, fără să aibă un caracter de obligativitate în raport cu organismele / federaţiile de specialitate ?

     • Cristi
      Monday, 17 June, 2013 at 00:57

      1. Asociatia este proprietar majoritar al clubului profesionist. Presedintele ei, ca a fost Beckenbauer, ca e Hoeness e ales de membrii. Asadar, indirect membrii decid asupra directiei clubului. 2. Regula de 51% este statutara si impusa de federatie ligii profesioniste, fara ea dezafilierea e automata. De aia nu vezi calareti de camile prin loje.

   • Cristi
    Monday, 17 June, 2013 at 00:52

    Ca sa intelegi mai bine cum masoara consiliile de administratie, in general presedintele executiv e responsabil de bugetul general - gen 50 mil cifra de afaceri si 1 mil profit la atingerea unui loc de EL. Raspunde de 1 mil profit si daca EL nu este atinsa. Managerul este in general raspunzator de mixul lotului si are ca parametrii costul lotului.. tendinta in Bundesliga e usor in scadere, de la 50% acum citiva ani la ca 43% din cifra de afaceri actualmente. In cazuri de criza li se comunica si ce bani trebuie sa livreze din transferuri. Antrenorii in general propun pozitiile deficitare dar le sunt comunicati de la inceput parametrii - gen ai voie sa cheltui 5 mil pe jucatori noi care sa coste 3 mil salarii anual. La instalare antrenorii curtati cam au voie sa aduca 1 max 2 jucatori dar echipa in general este facuta peste ei, responsabili fiind cel putin in cluburile bune manageri/directori sportivi care sunt fosti jucatori - la Dortmund Zorc, la Bayer Völler. La Bayern e un pic altfel , acolo decizia o ia consiliul de administratie doar dupa ce Paul Breitner si-a dat ok-ul..el nu are nici o functie in club dar este un'cap limpede' care filtreaza orice tentativa de transfer dincolo de structurile adminstrative. Exista si cluburi prost administrate de zeci de ani gen Hamburg. Directorii sportivi sunt luati de multe ori pentru o competenta speciala - de ex. Frankfurt are un manager adus din liga a doua tocmai pentru competenta sa , clubul mizind pe cumpararea de talente din liga a doua si aducerea lor in prima divizie. La Bremen mai nou e un ffost jucator de fotbal, dar care in ultimii 10 ani a fost managerul unei echipe de hochei de prima liga.

 52. Florinaccio SM
  Monday, 17 June, 2013 at 00:36

  Am aruncat inca o privire peste lotul din prezent al echipei noastre. Stiu ca alti suporteri sunt mult mai pesimisti decat mine, dar eu cred ca daca se vor concretiza intr-adevar transferurile lui Nistor si Sauvadet vom mai avea nevoie de cel mult trei achizitii importante pentru a forma o trupa cu adevarat competitiva. Cu un stopper tanar si valoros si cu un varf de clasa cred ca am fi acoperiti foarte bine pe toate posturile. Desigur, la acestia mai trebuie adaugate eventuale ''plombe'' menite sa inlocuiasca posibilele (/probabilele?) plecari ale lui Felgueiras, Ivo Pinto, Camora, Gabi Muresan sau Kapetanos (nume grele, s-o recunoastem). Pana in prezent eu sunt multumit de directia pe care vad ca o ia campania de achizitii - jucatori din campionatul intern, de calitate, care vor ajuta echipa in viitorul campionat. Sauvadet a fost printre preferatii mei inca de la primele meciuri in care a evoluat pentru Petrolul. Ca sa fiu sincer, nici nu speram ca Petrolistii sa poata scapa un asemenea jucator si sa fie liber de contract in vara aceasta, dupa ce abia sosise la ei in iarna. Chiar daca Petrolul avea un lot echilibrat valoric, Sauvadet - alaturi de Bokila si de Geraldo - se numara cu siguranta intre primii trei ca valoare si constanta in joc. Daca se vor confirma zvonurile si va poposi in Gruia, eu cred ca va fi un mare castig pentru noi, mai ales ca ar veni si pe un post deficitar (mai degraba mijlocas stanga decat atacant, cum vad ca a fost prezentat), care de la plecarea lui Dubarbier si Culio ne-a cam tot dat dureri de cap. N-ar fi exclus ca Rednic sa caute sa schimbe sistemul (inteleg ca va trece la 4-4-2) tocmai pentru ca in felul acesta sa le fac loc intre titulari atat francezului Sauvadet cat si lui Florin Costea. Acesta din urma cred ca ar fi pus cel mai bine in valoare in acest sistem, undeva in pozitia de pe vremuri a lui Ilie Dumitrescu sau Adrian Ilie, cu care are destule in comun, macar ca profil de jucator. Cu un atacant de calitete langa el (Bokila de exemplu) cred ca ar putea forma un atac de care sa se sperie, macar in Liga I, absolut oricine. Nistor, in spatele lor, ar putea fi, la randu-i, servantul ideal care sa-i puna foarte bine in valoare. Aceasta mi se pare calitatea nr.1 a actualului component al Pandurilor, alaturi de tehnica in regim de viteza, pe care cred ca o vom regasi si la francezul Sauvadet. Nici nu imi mai aduc aminte de cand am mai vazut un fotbalist care sa loveasca atat de bine mingea cu ambele picioare, cum o face Nistor asta. Cred ca imblanzeste mingea la fel de usor atat cu dreptul, cat si cu stangul. Langa el, Gabi Muresan sau Bakary Sare, pe care ii stim foarte bine, la fel ca pe harnicul Cipri Deac, cel care, cu Ivo Pinto in spate, va forma in editia urmatoare cel mai valoros flanc drept din campionat. In aparare, pe stanga, iar nu vom avea probleme atata vreme cat acolo il vom regasi pe Camora. Mai cu seama daca intaia lui rezerva ar fi Edimar si nu Sepsi. Intre buturi iar stam binisor, chiar daca Stancioiu nu pare chiar solutia de rezerva cea mai fericita. Cele mai mari semne de intrebare le am in prezent cu privire la fundasii centrali, acolo unde cred ca ar fi nevoie de ceva sange proaspat. Numai ca nu prea il vad pe Cadu capabil sa accepte postura de rezerva la CFR. Doar doua vorbe si despre Velayos, fundasul dreapta adus de la Brasov. Inteleg ca a si fost transferat deja, chiar daca sunt sanse sa revina acolo si Lionn. Semn ca sunt sanse mari sa ne despartim de Ivo Pinto? Nu-i deloc exclus. Nu stiu ce parere aveti voi despre Velayos - inteleg ca nu tocmai grozava, din moment ce transferul sau este trecut sub tacere atunci cand nu e criticat. N-as vrea sa credeti ca pozez in vreun guru al Tribunei, dar cred ca sunt sanse bune ca acest fotbalist sa fie una dintre surprizele placute ale CFR-ului pentru viitorul campionat. Marturisesc ca m-am gandit la el inca din iarna, atunci cand il socoteam rezerva ideala pentru Ivo Pinto, pentru ca de Panin era cazul sa ne despartim inca acum un an. Cred ca are sanse bune sa-l faca destul de repede uitat pe Ivo Pinto (asta, desigur, in eventualitatea in care ne-am desparti de actualul titular). Cred, de asemenea, ca nu trebuie sa-l ratam nici pe Batin, care poate fi si el o surpriza foarte placuta. Ati spus-o deja si unii dintre voi, si-a castigat dreptul acesta in ultimele doua sezoane, unde a aratat ca mai merita o sansa la noi. Nu de alta, dar sa nu ne trezim mai pe urma ca am renuntat prea usor la el, asa cum am mai facut-o si cu Viera sau Leao. HAI CFR!

  • kiruj
   Monday, 17 June, 2013 at 01:26

   Pentru moment nu ne putem plânge, trebuie să recunoaştem acest lucru. Într-un fel sau altul, achiziţiile deja făcute sau aproape finalizate (Nistor) se încadrează în sistemul 4-4-2 al lui Mircea. Am o presimţire că anumite achiziţii (mă gândesc aici în primul rând la Sauvadet) au fost făcute chiar la sugestia şi intervenţia Strâmbului, încă de pe vremea când nici nu visam să ajungă el antrenor la CFR...mă rog...Cuvântul cheie este acest sistem 4-4-2, al cărui implementare pe termen lung în Gruia poate schimba multe, atât în calitatea în sine a jocului, cât şi în planul reaşezării valorice a jucătorilor. Există jucători care 2-3 ani la rând rămân petarde (neavând şansa să joace în sistemul potrivit, plus alte inconveniente), iar în momentul trecerii la sistemul avantajos devin indispensabili, aşa, peste noapte. Cu aducerea unui fundaş sunt absolut de acord, cu atacantul dorit de tine treaba e mai complicată : trebuie să se plieze sistemului...Şi nu orice atacant poate juca în 4-4-2. Îmi aduc aminte şi acum că -pe la mijlocul anilor 80- l-am avut antrenor pe Gabi Stan (a antrenat apoi şi în Liga-1, şi în Basarabia, parcă), era un fan declarat al acestui sistem de joc. Echipa noastră se confrunta cam cu aceleaşi probleme ca şi CFR-ul din returul ăsta (la o scară mai mică, evident), am numărat şi eu "petardele" mele din lot, i-am şi zis lui Gabi că trebuie să scap de vreo 6-7 jucători, la care el m-a rugat să nu renunţ la nimeni, să-i las 10 zile să vadă ce şi cum, apoi vine el cu o listă şi cu o "analiză"...Surpriză : cei nedoriţi de el erau ăia mai bătrâni, cu personalitate şi cu "spate" la conducerea intreprinderii (eu eram "doar" preşedinte de club), dar mai indiciplinaţi, mai puţin apţi la efort. Au fost reţinuţi în schimb toate aşa-zisele petarde, care s-au metamorfozat brusc, echipa şi-a asigurat practic încă la finele sezonului de toamnă promovarea în C (mă rog, dreptul de-a merge la baraj). Am văzut cu ochii mei ce înseamnă un sistem nou pentru o echipă "adormită", ce înseamnă disciplina...(în intersezon ne-a lăsat, a fost "lucrat" de "elefanţii" amintiţi, dar avansul era deja unul liniştitor). Când Rednic a cerut o perioadă de 10 zile pentru lămuriri, mi-am adus automat de Gabi şi de posibilele minuni ale acestui sistem oarecum desuet, uşor anacronic, dar eficient şi azi, dacă ai cu cine şi ai unde....HAI CFR !!!

 53. Flacăra Vișinie
  Monday, 17 June, 2013 at 10:19

  Nenea Kiruj, revin cu intrebarea de mai sus. Ai putea sa traduci si pentru suporterii de rand ce e cu acest 4-4-2 si din ce cauza difera atat de mult de 4-2-3-1 incat se schimba radical profilul jucatorilor?

  • kiruj
   Monday, 17 June, 2013 at 11:13

   Aşa, pe "repede înainte" : accent pe apărare în zonă (prin blocuri funcţionale distincte, unde şi atacanţii au rolul lor), distanţă redusă între linii ("echipă scurtă"), atacuri elaborate , cu accent pe scheme şi pe oportunităţile create de "prezenţa" supranumerică a jucătorilor, blocuri funcţionale mai multe (la mijloc şi în atac) pregătite de antrenor (=scheme de bază), accent pe o pregătire fizică superioară, accent pe spiritul de echipă şi pe randamentul global al echipei (mai puţin pe individualităţi şi pe calităţile tehnice individuale). Mai sunt şi altele, destule. Esenţial este, din punctul de vedere al CFR-ului, că va însemna -zic eu- o debarasare de la valorile tradiţionale ale ultimilor ani (echipe construite pe contraatac, cu individualităţi gen Bastos, cu personalităţi marcante gen Cadu, etc.), trecerea va însemna un control absolut al antrenorului asupra jocului (de multe ori în detrimentul sclipirilor individuale), întăreşte disciplina tactică, dar şi cea generală, presupune o condiţie fizică fără cusur. Ce am vrut să zic eu, este că putem avea surprize şi plăcute şi neplăcute în privinţa adaptării unuia sau altuia la acest sistem, de ex. nu-i exclus ca unii dintre petardele consacrate să se plieze pe acest sistem, în timp ce alţii (senatori de drept) să dispară din peisaj. În opinia mea Mircea trebuie să explice foarte clar lui Cadu ce şi cum, trebuie să-l aibă lângă el, altfel e nasol, înţelegi tu despre ce vorbesc...HAI CFR !!!

   • Cristi
    Monday, 17 June, 2013 at 11:36

    Eu nu ma pricep la chestiile asta, dar poate ar fi bine sa incerci sa ne explici cam cum s-ar putea plia jucatorii pe noul sistem (asa un pic de tata Omidul). Eu de exemplu nu stiu daca in 4-4-2 mai are loc vre-un atacant de careu masiv gen Kapetanos sau Bus sau iti trebuie doi jucatori gen Maah care vin cu mingea din linia mediana. Unde presimt ca am putea avea probleme e la fundasii centrali..

    • kiruj
     Monday, 17 June, 2013 at 12:14

     Vezi foarte bine, Cristi, probleme o să avem -aşa presimt şi eu- în apărare, în centru mai exact, unde unu-i lent, altul a cam început să gafeze (şi e şi uşor indisciplinat tactic, din păcate e şi căpitanul / legenda echipei). În faţă "prototipul" consacrat nu e de tipul lui Kape, dar poate fi încercat şi el. Cei doi din faţă trebuie să aibă cam acelaşi profil (nu-i obligatoriu!), trebuie să facă multă mişcare în "lăţime" şi să se poziţioneze mai mereu la 10-20 de m unul de celălalt (un fel de înot sincron), atât în defensivă, cât şi în atac. Plus alte şi alte. Tot ce am scris eu referitor la acest sistem e din propria mea experienţă şi de jucător, dar şi de preşedinte (am povestit lui Florinaccio o mică întâmplare în acest sens). Revenind la atacanţi, pur teoretic vorbind (neţinând cont de starea de sănătate, etc.), soluţii par a fi Ronny, Ganea, poate şi Costea (el poate fi pus şi mijlocaş stânga în acest sistem). Kape e prototipul atacantului robust, "monocolor", dar a avut destule faze de combinaţii (a şi dat o minunată pasă de gol lui Maah, de ex.), deci trebuie încercat şi el. Practic tuturora trebuie acordată "prezumţia de nevinovăţie", recte adaptabilitatea la acest sistem, apoi Dumnezeu cu mila...

   • Flacara Visinie
    Monday, 17 June, 2013 at 12:49

    Ok, mersi, m-am mai luminat.

  • b_o_g_d_a_n
   Monday, 17 June, 2013 at 11:36

   Pana iti scrie Kiruj o sa-mi permit sa-ti dau varianta mea de raspuns. In primul rand 4-2-3-1 e un sistem de 4 linii, fata de 4-4-2 care e de trei linii (altfel i s-ar fi spus 4-5-1, sau 4-2-4, sau cum l-am auzit pe "profesorul" Radulescu odata: 6-3-1). Ce inseamna asta? 4-2-3-1 e sistemul unei echipe mai lungi, cu un joc mai vertical bazat in principal pe pasele in profunzime. Intr-un 4-2-3-1 corect aplicat se incearca ajungerea la finalizare din cat mai putine combinatii posibile, jucatorii ofensivi au destul de multa autonomie, iar ajutorul intre linii e mai precar. E un sistem care-ti poate provoca inferioritati numerice pe benzi (mai ales la centrul terenului), dar are de partea sa avantajul vitezei de ajungere la finalizare. De cealalta parte, 4-4-2 e un sistem care pune foarte mult accent pe apropierea si conlucrarea dintre linii, e mai echilibrat ca asezare si favorizeaza stilul de joc combinativ cu pase scurte. In dezavantaj fata de 4-2-3-1, 4-4-2 e un sistem de joc mai lent, datorita acestui fapt ajungandu-se pe cale naturala la folosirea foarte deasa a pasei de-a latul terenului (pentru deschiderea apararii adverse). Ambele sisteme sunt eficiente din punct de vedere defensiv in cazul utilizarii unei linii de aparare joasa (apropiata de careul propriu) spre deosebire de 4-3-3 care e eficient defensiv in cazul unui pressing cat mai sus. Din punct de vedere al calitatilor fizice, 4-2-3-1 cere mai mult decat 4-4-2 jucatorii cu forta explosiva pe faza de atac, in timp ce 4-4-2 cere in special jucatori cu rezistenta la uzura (forta rezistenta). Precizez ca toate aceste observatii au caracter general si se pot modifica in functie de filozofia si viziunea fiecarui antrenor. In mare parte insa, cam pe aici bat tendintele.

   • Flacara Visinie
    Monday, 17 June, 2013 at 12:53

    Iti multumesc si tie. Cred ca nu sunt singurul care ar vrea sa vada mai multe informatii de genul asta.

 54. b_o_g_d_a_n
  Monday, 17 June, 2013 at 11:39

  @Kiruj, Nu vazusem c-ai raspuns deja. Oricum suntem cam pe aceeasi line observ. Numai bine.

  • kiruj
   Monday, 17 June, 2013 at 12:19

   Excelente observaţiile tale, b_o_g_d_a_n, aşa este cum spui. Se poate discuta mult (şi prost...:)) în detaliu, dar pentru cultura noastră generală e arhisuficientă descrierea ta (care în proporţie de 80% este identică cu observaţiile mele, iar restul de 20% nu se exclud, ci se completează). Mersi, maestre !!

 55. Cristi
  Monday, 17 June, 2013 at 12:43

  Din cite vad eu, fara a fi un fin cunoscator al profilului jucatorilor, exista o schimbare in profilul mijlocasilor centrali. Daca in 4-2-3-1 cei '2' sunt un 6 clasic si un inchizator,dublati in fata de un om central ofensiv in 4-4-2 echipa fiind mai scurta cei doi centrali trebuie sa fie ambii creativi. Asta ar explica poate despartirea de Muresan (pasator bun dar lent si in declin). Daca de Sare deocamdata nu imi fac probleme, nu vad inca al doilea 'cap limpede' in pozitia respectiva in lot. De asemenea ma intreb daca intr-un asemena sistem Muniru n-ar putea juca fundas central alaturi de Cadu - ar avea avantajul vitezei de partea lui (nu stiu insa cit de tare e la tackling).

  • kiruj
   Monday, 17 June, 2013 at 12:49

   Muniru e încă necopt, în condiţiile date Rednic nu va lua o astfel de măsură extreme de riscantă, când obiectivul declarat este titlul. Soluţia este viabilă, însă, peste un an,două, dacă rămâne la noi, dar eu îl văd mai degrabă tot în linia de mijloc şi peste ani.

  • Flacara Visinie
   Monday, 17 June, 2013 at 12:55

   Nistor?

  • caneto
   Monday, 17 June, 2013 at 12:56

   La lipsa de cunostinte tactice a lui Muniru, numai asta ne lipseste, sa fie trecut fundas . :) Sa nu mai vorbim de cat de afon e in jocul aerian. In returul incheiat, nu o data s-a intamplat, la fazele fixe de la poarta noastra, cum isi urmarea adversarul direct reluand cu capul, fara ca el sa schiteze vreun gest, sa sara la cap macar la alibi.

  • b_o_g_d_a_n
   Monday, 17 June, 2013 at 14:35

   Ultimul lucru la care as vrea sa fie bun un fundas central ar fi tackling-ul. E un procedeu tehnic care duce foarte des la fault (sau discutii despre fault). La cate dueluri prin careu sau la marginea sa au fundasii centrali...numai de tacklinguri n-ai nevoie de la ei.

 56. Cristi
  Monday, 17 June, 2013 at 12:58

  Oricum, ceea ce noi nustim este daca discutam de un 4-4-2 cu linie mediana sau unul cu romb la mijlocasi. Linia nu are practic playmaker, cu romb ar fi in fata mai multe variante pentru un '10' - Costea, Deac, Probleme la viteza vad la Valente si Maftei...din ce am vazut in iarna la pregatire, surpriza ar putea fi Paun pe stinga.

  • caneto
   Monday, 17 June, 2013 at 13:05

   Mie de asta mi-e frica, nu cumva sa-l titularizeze Rednic pe Maftei, pe baza de sentimentalism din perioada lor rapidista. :)

  • kiruj
   Monday, 17 June, 2013 at 13:28

   Da, Păun are o şansă, e tânăr, poate fi uşor disciplinat, poate învăţa mai repede, nu e -încă- "stricat"...În acest sistem are şanse mai mari de titularizare, sau -măcar- de prim-rezervă. Referitor la linia mediană, mai degrabă niciuna (adică nici romb, nici linie, cu excepţiile derigoare, datorate conjuncturii dintr-un joc sau altul). În faza de atac -teoretic vorbind, din manual, adică- trebuie să formeze un fel de hexagon scund dar lat, fiind -de regulă- ca adâncime între mijlocaşii centrali şi cei doi atacanţi, dar înspre marginea terenului. În faza defensivă fac parte dintr-un fel de octagon mai ciudat, poziţia lor defensivă este mai spre centru. Revenind la romb : chiar asta nu vrea sistemul (de 4-4-2), adică instaurarea unor discrepanţe între posturile similar (la mijlocul de tip romb vorbim de un mijlocaş central închizător şi unul mandatat pe construcţie), aici există o "egalitate de şanse", sarcini aproximativ egale pentru posturile din axul central ( pt. cei doi fundaşi centrali, pt. cei doi mijlocaşi centrali şi pentru cei doi atacanţi), pe alte "parcele", evident.

   • Cristi
    Monday, 17 June, 2013 at 14:05

    .. si uite-asa noi pseudo-tacticienii ajungem la vorbele celebrului MIH9.. mai vine vre-un 'mishlocash' ? :)

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>