Tuesday, Sep. 18, 2018

Fotbal a la redneck

Written By:

|

Tuesday, 23 July, 2013

|

Posted In:

|

191 Comments

Fotbal a la redneck

Din visele noastre de campioni, din luxul şi frumuseţea cantonamentului austriac, ne-am trezit la realitatea dură a plaiurilor noastre de dor, durere şi, mai ales, jale. “Aromânizarea” este întotdeauna dură şi brutală, defineşte cel mai bine nu doar nivelul fotbalistic la care se află echipa ci, mai ales, nivelul de rezistenţă la mediul autohton, la aerul pe care va trebui să-l respirăm în tunelul spre trofeu. Nu este aici nicio lumină, nicio culoare, doar mizerie, duhoare şi putregai fotbalistic. Prin asta trebuie să trecem în fiecare an, e purgatoriul din care ne putem înălţa, din nou, spre Europa.

La drept vorbind, era foarte probabilă această discrepanţă şocantă între amicale şi oficiale. În amicale este vorba doar de fotbal, de construcţie, nu de distrugere. În amicale adversarii nu te studiază, nu au un scop din a te obstrucţiona, nu caută intimidarea şi rezultatul cu orice preţ, ci mai curând îşi interpretează propria partitură. Nimeni nu trage de timp, nu face un scop în sine dintr-o apărare pe două linii, nu este miză, nu este nimic care să îmbie la antijoc. Când apare miza, atunci este de aur şi remiza. Adversarii noştri din prima etapă, precum mulţi dintre cei pe care-i vom întâlni de-a lungul campionatului, nici nu îşi propun mai mult, nu pot emite pretenţii la mai mult. Se aşează voiniceşte pe 2 linii de ţepuşe, refuză cu obstinaţie fotbalul şi aşteaptă doar să treacă timpul. Ăsta nu e fotbal, ci este cel mult o vânătoare de-a vulpea şi ariciul, în care CFR-ul trebuie să fie suficient de şiret încât să poată rostogoli măcar o dată adversarul.

E ridicol acest campionat în care jumătate dintre echipe vor face antijoc doar pentru a-şi atinge scopul şi veţi vedea destul de curând ce repercusiuni va avea acest spectacol de coridă pentru telespectatorii delectaţi tot mai mult cu fotbalul de Champions League. Spectatorii se satură la un moment dat de sânge, de scrâşnire, de măcel, vor mai mult artă cu mingea. Iar aceste formaţii de divizia B spre C ajunse prin voia sorţii la nivelul elitei numai aşa ceva nu pot face. Vor bubui aşadar orice minge ca pe tarlaua comunală, vor intra la intimidare, se vor smiorcăi la fiecare contact mai puternic aşteptând să vină targa cu apă sfinţită, îşi vor bate joc de ideea de sport, de luptă cu forţe egale, doar pentru a-şi atinge sfântul egal, doar pentru a-şi vinde lor însăşi iluzia că sunt de aceeaşi statură. Nu se produce nimic astfel decât un show cu complex de inferioritate, cam de nivelul celor pe care-l aveau cei din Insulele Feroe atunci când reuşeau să treacă de mijlocul terenului în faţa unor echipe adevărate. Fotbal ţărănesc, “fotbal de redneck”.

Aşa a fost duminică. N-au fost departe de această imagine adversarii noştri, “FC Hoţii Botoşani”. Le spun astfel fiindcă aceasta a fost scandarea predominantă pe stadion – probabil ăsta e numele de alint al favoriţilor locali, nu? Culmea comicului involuntar au fost uralele de la singur corner al favoriţilor, urale atât de entuziaste, destinate în fotbal exclusiv pentru momentele reuşitelor, ale golurilor. Egalul pe care l-au scos cu CFR-ul pare a fi o victorie pentru ei, iar situaţia de a fi jucat 80 de minute în inferioritate numerică se vrea o motivare a felului în care s-au lăsat asediaţi şi au rezistat. Păi atunci haideţi să ne amintim primele 10 minute, în care botoşenenii n-au ieşit deloc din propriul teren, în situaţie de egalitate numerică. Să spunem lucrurile pe şleau: atât a vrut nou-promovata, un egal smuls cu dinţii. Atât au vrut să culeagă, atât au scos, producţie de pe terenul pe care n-au semănat nici măcar o sămânţă de fotbal. Dar bravo lor! Au jucat ca la nivelul diviziei săteşti şi au reuşit să trezească la realitate infatuaţii CFR-ului. Cred că ne-au făcut un serviciu, fiindcă această piedică suferită e primul (şi ar trebui să fie şi ultimul) semnal serios de alarmă.

Meciul acesta ar trebui să aibă un efect de turnesol. Ar trebui să se vadă clar şi fără putinţă de tăgadă, care sunt punctele slabe ale echipei, unde trebuie să fortificăm, ce anume mai trebuie transferat, acum, în al XII-lea ceas! Am impresia că CFR-ul visează cai verzi pe pereţi, adunând atacanţii precum mărgelele. E o concepţie cam primitivă, una de fotbal interbelic. Mai mulţi atacanţi nu înseamnă nimic altceva decât disperare şi lipsă de soluţie. Trebuie unul, maxim doi, dar buni, eficienţi! Mai important este să-i poţi servi corect, să-i poţi pune în valoare. Asta ne lipseşte nouă acum dureros. Este uşor de văzut punctul slab al CFR-ului în atac: este un handicap major la centrări. Există o ştiinţă a centrărilor, a conectării traiectoriei de la centrare cu atacanţii din careu. La noi centrările se dau anapoda, după cum se nimereşte; când una scurtă, la nivelul şoldului, când una plouată, în careul mic, (cu timbru pentru portar), când una peste tot careul, când una direct după poartă. Ce să înţeleagă atacanţii din asta? Pot să vină pe scurt, pot să atace decis, fără grijă că intră sub traiectorie?! Deruta cred că este generală. Indiferent că e vorba de acţiune sau de corner, de fază fixă sau de depăşire în viteză, pe bandă, centrarea dată de jucătorii noştri este complet aiurită. Deac, Edimar şi Velayos poartă o mare vină pentru neputinţa noastră simptomatică la acest capitol. L-aş include şi pe Costea, deşi la el trebuie acceptat faptul că e o soluţie falsă pentru stânga, că el are alt rol în teren, pasa lui trebuie să fie la firul ierbii. Aşadar, pentru botoşeneni ecuaţia era simplă: când eşti convins că adversarul este infirm în centrări, ce rost are să te întinzi de-a latul terenului? Mai bine aglomerezi în centru. Degeaba au încercat Costea, Deac şi Rui Pedro să dea drumul la un-doiuri pe centru, fiindcă adversarii s-au prins de scheme şi au înghesuit tot mai mult, tot mai mulţi pe centru, până n-a mai fost chip de trecere pe-acolo. Dar şi cât s-a putut, orice minge care ajungea în careu fie se izbea de vreun colţ al lui Kapetanos, fie ajungea la un flipper de respingere panicată.

Meciul şi-aşa a excelat în învălmăşeală, în haos, în execuţii ca de rugby, ca şi cum mingea ar fi fost nu rotundă, ci ovală. Am văzut o sumedenie de pase de 10-15 metri greşite, mult prea multe stopuri simple ratate de picioare mult prea “alunecoase”. Am văzut ineficienţă maximă la dublări, la recuperare în haită. Tot ce s-a recuperat (de către Deac sau Costea) s-a făcut “pe barba” botoşenenilor, pe lipsa lor evidentă de valoare. Se vede clar că CFR-ul suferă din cauza sincronizării şi probabil că era şi cam mult să cerem ca asta să se petreacă foarte rapid. De aceea nu m-aş grăbi să arăt cu degetul spre Rednic din pricina acestui neajuns. Nu este genul de antrenor care să facă minuni încă de la început, dar care de regulă construieşte temeinic, pas cu pas.

Altceva mă îngrijorează în privinţa lui Rednic, alegerile sale pentru titularizare. Nu înţeleg cum încă din prima etapă alege să joace cu Sepsi la închidere, o soluţie ce ar fi trebuit să fie doar de improvizaţie. Dacă de acum se consideră că nu-s variante mai bune acolo atunci ar trebui să se aprindă urgent becul roşu de alertă, să se facă un transfer de calitate. Apoi încerc să înţeleg preferinţa pentru Edimar în detrimentul lui Camora (sau al oricărui alt jucător ce ar putea să se plimbe măcar pe stânga). Realitatea jocului arată că Edimar degeaba a făcut impresie bună pe unde a fost împrumutat. La CFR a revenit tot aşa cum a plecat: submediocru. Combinaţia Edimar-Cadu este una letală, de fiecare dată când cei doi s-au nimerit împreună a fost un deliciu pentru publicul gazdă. Faza la care Fulop îl driblează o dată pe Edimar şi apoi de 2 ori pe Cadu, obligandu-l pe marele nostru apărător să facă un fault grosolan, soldat cu galben, este de pus pe tablă, de studiat, pentru ca nicicum, în nicio condiţie să nu se mai repede. Cu cei doi măcar accidental solicitaţi avem şanse să luăm goluri şi de la juniorii echipelor de divizia A. Prestaţia lui Cadu, depăşit în viteză în alte două situaţii a fost una dezarmantă. E de văzut dacă Rednic va avea curaj să pună piciorul în prag în faţa căpitanului, să-l lase pe bancă în aşteptarea revenirii sale la forma ce l-a consacrat. Până atunci însă constat amarnic că eroul nostru Cadu nu a progresat absolut deloc de la nivelul de veşnic gafeur al finalului de sezon trecut. E o bombă cu ceas ce stă să explodeze când ne e lumea mai dragă.

Ce nu înţeleg iarăşi la Rednic este incapacitatea de a îmboldi echipa. Practic, după minutul 10, CFR-ul parcă a oprit motoarele, având o siguranţă deloc benefică a faptului că în cele din urmă golul va veni. Timp de 10 minute am văzut alertă, am văzut învăluiri, pressing nebun. Imediat ce am avut om în plus totul s-a transformat în aşteptare, în mingi aruncate spre careu. Nu înţeleg cu Rednic nu a putut să trezească din această hipnoză echipa. Degeaba a introdus (logic) încă un vârf, pe Kapetanos (ilogic). Nu a făcut decât să facă jocul şi mai static. Când, în sfârşit, Kapetanos s-a trezit lansat în spatele apărării, a “reuşit performanţa” de a pierde cei 2-3 metri avans pe care-i avea faţă de fundaşii adverşi. Alergare de dinozaur, un atacant ce nu mai e adaptat la mediul jocului nostru. Să ne mirăm că nu-l vrea nimeni şi că se pare că rămânem cu el pe stoc?

Rednic nu poate acum decât să constate că nu meritam victoria. Nu meritam fiindcă n-am ştiut cum s-o obţinem. Am aglomerat ca berbecii în careu, cu Piccolo şi Cadu la mijlocul terenului, cu Felgueiras ieşit la 30 de metri din poartă, dar cu Obiora şi Edimar dând chiar şi în minutul 90 pase înapoi. Nu am reuşit să facem joc de recuperare rapidă şi de pase fulgerătoare pentru că n-am avut densitate, nu o dată un ceferist fiind înconjurat de unu sau chiar doi oponenţi în margine. Unde erau oamenii de susţinere, atât colegul de bandă cât şi cel care ar fi trebuit să vină de către centru spre a oferi variantă de pasă? În locul lui Rednic, două zile de-acum încolo aş face doar studiu video al partidei ce a trecut, aş pune zeci şi sute de stop-cadre pentru a vedea şi a înţelege fiecare ceferist unde greşeşte.

Nu meritam victoria? Cum nu? Două ratări precum ale lui Kapetanos şi Rui Pedro ar fi trebuit să însemne un gol. În fiecare campionat pe care CFR-ul l-a câştigat aceasta a fost rata de eficienţă: un gol la două ocazii mari. Când însă atacanţii trădează astfel, iar mijlocaşii nu pot mai mult, ce-i de făcut? De fapt, ce au făcut mijlocaşii? Costea şi Deac au fost intimidaţi de agresivitatea adversarilor. Ei nu sunt jucători care să îşi permită să stea la trântă, ştiu foarte bine, pe lângă o teamă ce vine din subconştient, că orice reaccidentare le va fi fatală carierei. Costea a driblat în câteva rânduri dar nu a avut pe nimeni la susţinere. Când a fost cui, imediat a găsit soluţie bună – vezi pasa pentru ceea ce ar fi trebuit să fie golul lui Rui Pedro, o ratare greu de acceptat. Măcar Rui Pedro a ştiut să se demarce, aşa cum a făcut-o şi la faza în care Tade a deviat excelent şi a rezultat acel cartonaş roşu incontestabil chiar şi de “fanii Hoţilor”. În rest însă şi Rui Pedro şi Deac cât şi Costea au alergat mai mult pe vârfuri, mereu ai doilea la dueluri. Şi, fiindcă vorbind de dueluri, ar trebui văzut câte a câştigat Obiora. Acesta este înlocuitorul lui Mureşan? Al lui Sare? Chiar şi al lui Godemeche?! Primul duel aerian pe care l-a câştigat a fost prin minutul 40. Degeaba are statură africanul dacă nu ştie să şi-o folosească. Obiora nu a ieşit prost la socoteala finală doar fiindcă, de fapt, nu l-a presat nimeni, nu a avut cine să atace pe zona lui. Dar ca şi contribuţie a fost minimal, a tras 3 şuturi răsuflate şi nu a dat nicio soluţie reală echipei. Ăsta este omul nostru care să ţină în echilibru angrenajul? Vai nouă!

Aş vrea să laud, aş vrea să vorbesc despre bătăiosul Tade (un fel de Maah, cu alte puncte forte dar tot atât de stângaci în controlul mingii), aş vrea să laud eleganţa lui Piccolo (e simplu atunci când nu-i adversar pe o rază de 30 de metri) sau somnolenţa lui Felgueiras, dar sunt lucruri insignifiante. Sunt vorbe palide pe lângă cele 2 puncte pierdute. Cât vor valora vom vedea mai încolo în campionat.

Mă bazam pe faptul că în faţa echipelor slabe vom avea puterea să dăm goluri, că vom reuşi să luăm puncte cu ele ca element forte în goana spre campionat. Iată că tocmai în această privinţă suferim. Cu actualul lot, cu Obiora şi Sepsi la mijloc şi cu pereche de genul Edimar-Cadu nici n-are rost să visăm prea mult. Mai e însă vreme de modelări şi ajustări, piaţa încă e deschisă. Dacă se vrea performanţă atunci acum chiar nu-i vreme de vorbe, de justificări pentru involuţia de duminică. Să-i lăsăm pe alţii să vorbească şi să calomnieze cât pot ei de bine şi, între timp, neluaţi în serios, să consolidăm urgent construcţia echipei.

Timp mai este berechet. Nici alte cluburi n-au arătat mai nimic în această etapă, fotbalul românesc este aşa cum am bănuit: slab, tot mai slab. Putem spune că am pierdut startul, dar acum nu trebuie decât să ţinem sus genunchii în alergare şi să arătăm ce putem de fapt!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

albusibiu

La început a fost cuvântul... Apoi a inceput gâlceava!

(191) Readers Comments

 1. Cfr_Atlanta
  Tuesday, 23 July, 2013 at 03:31

  A fost o campanie de achizitii slaba. Cred ca Arpi s-a plictisit de Cfr. Altfel nu inteleg cum de nu am adus nici un mijlocas care sa valoreze ceva. Titlu? O gluma buna....

 2. avalon1
  Tuesday, 23 July, 2013 at 04:22

  Inca e devreme, vom vedea dupa etapele 5-6 "exact " unde suntem ....Poate cu Djoko si Voiculet vom arata mai bine....poate nu . Poate Rednic i-a subestimat pe moldoveni si a experimentat ....poate nu ( putin probabil sa fie atat de tampit incat sa creada ca a trimis pe teren 11-le cel mai bun ). Poate din cauza caldurii s-a evaporat jocul nostru pe benzi ;;;;poate nu .Aveam impresia ca puteam juca inca 2 saptamani fara sa marcam ... Dezamagit ?! Foarte . Ingrijorat ? Inca nu...dar daca nu batem TOT in urmatoarele trei etape nu-l vad bine pe REDnic .... Sper sa fi fost un wake-up call. Sa-si dea baietii seama ca nu sunt sufficient de buni incat sa castige meciurile doar intrand pe teren .Trebuie sa puna "osul" si sa-si foloseasca "capul " --- ala de pe umeri , of course , ca alergam ca niste gaini bête pe teren . Un lucru e sigur , nu mai avem voie sa ne poticnim , nu de alta, dar oile vor castiga cam toate meciurile - la fel ca anul trecut , pe meritul lor ( cateva ) , impinsi de fluierasi -la putinele meciuri "pe bune "--si meciurile "de vacanta" cu U , Petrolul , Sageata , Viitorul , Ceahlaul ( Astra? pandurii? )...Plus ca au inceput in fortza , vezi meciul cu Ceahlaul , cu un antrenor , Miriputza , bucuros nevoie mare ca arbitrajul a fost "by the book " ....excellent :O).Intr-un mediu poluat si infectat cum e fotbalul romanesc , cu huliganii (mimitza), tzaranii (istetzul de la botosani ) si mitocanii ( shitbag - ul de la Astra , clona lui ala care a distrus poli) , trebuie sa fim doua clase peste restul competitziei sa avem vreo sansa .Mai avem de munca, dar este doar etapa 1 . Meciul de sambata poate a fost doar un accident .....poate nu.

  • Albusibiu
   Tuesday, 23 July, 2013 at 21:07

   Mie mi s-a parut delicios Miriuta, cum facea el schimbare, fundas contra fundas, in min. 85 al meciului cu Steaua. Ala da antrenor!

   • avalon1
    Tuesday, 23 July, 2013 at 22:53

    Pai , vezi tu Albule , ca prietenul la nevoie se cunoaste ...Probabil ca, obisnuiti din Germania , cand pariau impreuna , Michidutza cap de putza si Reghe cel de sub tocul motzatei au mai pus de-o bericica , una mica , sub pietricica . Sunt curios , daca s-ar fi dat penalty , cine ar fi tras pe langa poarta....Dar s-ar putea ca legea sa-si faca, pana la urma datoria , si ne scape ptr o perioada de specimene ca si cei pomenitzi mai sus ....O intrebare ptr cei avizati...steoaia are five years supervision . Actele maimuticii meme de ieri nu impun aplicarea in practica a pedepsei cu suspendare ?!!!? Ca pana la urma tot normele UEFA s-au incalcat ?

 3. CFR-ist
  Tuesday, 23 July, 2013 at 06:46

  Deac = 0 Edimar=0 Rui Pedro =0 Avem nevoie de un coordinator de joc, fara mijlocasi buni nu se cistiga. Pasele inapoi e un fotbal alibi. Pasul inapoi le da timp sa se aseaza. Rednic baiatule ti nu vezi asta? Echipamentul nou e penibil, ce sa intimplat cu inscriptia TRANSILVANIA ? La fine, ce se intimpla cu CFRul domnule Paszkany?

 4. Retardila
  Tuesday, 23 July, 2013 at 07:59

  Hai sa facem o comparatie (fortata) fotbal vs. minifotbal....La Odorhei nici vorba de fotbal in 11 (niciodata nu a fost!), dar echpa de "sal-foot" (era sa scriu silabisit altfel:) e highclass, jucatorii mari nu se prea descurca decat la peste 40 de ani pe teren mic. La Betsheni terenul, mai ales in latime, aducea a minifotbal, excelent lucru pentru o echipa lipsita de valoare care vrea doar sa ciupeasca ceva de la cei care (cel putin teoretic) is fotbalisti. Poate multi dintre voi isi mai aduc aminte de terenul de pe stadionul CFR de pe vremea cand inca nu era Dr.CR, teren pe care in permanenta bateam saivanul, de multe ori la scor (era cel mai ingust teren in div.A), luand-o "la mecla" in meciurile retur pe cel mai mare teren din tara (23 august). Sau mai bine de o echipa nemteasca care avea cel mai mare raport lungime/latime al terenului (Bayer Leverkusen, daca-mi aduc bine aminte) devenita invincibila, tot prin anii '70, pe teren propriu si prada usoara afara. Sper ca timisorenii nu vor veni sa distruga, dar chiar daca va fi asa pe terenul nostru va fi spatiu mult mai mare de combinatii. No, asta am vrut pentru ca sa zic :)

  • albusibiu
   Tuesday, 23 July, 2013 at 09:48

   Degeaba ai spatiu pe flancuri daca nu stii ce sa faci cu el. E cam ca la volei cand toate servele le dai in fileu. E un non-sens teribil asta sa joci pe flancuri dar sa nu ai centrari de o calitate macar acceptabila. Trebuie doar ajuns la nivelul in care din 10 centrari sa se dea macar 6 in acelasi loc, sa existe precizie. Culmea este ca, din cate observ, Tade chiar e bataios si, desi nu e teribil de inalt, pare a avea un joc aerian foarte bun. Trebuie doar sa avem cateva idei clare de joc, adaptate adversarului, nu sa incercam din toate cate putin.

   • Calin Cocora
    Tuesday, 23 July, 2013 at 12:18

    Nu e vorba de joc pe flancuri e vorba de faptul ca-i tare usor sa aglomerezi, sa nu dai spatii de patrundere aripilor (Deac si Costea) pe un teren care are latime minima.

    • Albusibiu
     Tuesday, 23 July, 2013 at 21:10

     Nu cred ca terenurile din Austria erau mult mai late si, de asemenea, nu cred ca latimea terenului face ca din 20 de centrari 15 sa fie caraghioase, inutilizabile. Asta a fost cheia meciului.

 5. Justin
  Tuesday, 23 July, 2013 at 08:13

  Intr-adevar, greu de inteles alegerea mijlocasilor centrali in acest meci. Ce trebuiau sa faca impreuna Sepsi si Obiora, sa stopeze atacurile in valuri ale botosenenilor? De asta se temea Rednic? Poate ne vom lamuri etapa viitoare,cam ce gandeste A1. Din ce imi aduc aminte, el promitea spectacol suporterilor de pe teren propriu. Sa mearga cumva pe ideea sa castige meciurile de acasa si sa nu piarda in deplasare? Vedem sambata seara. Hai CFR!

 6. Vass Bela
  Tuesday, 23 July, 2013 at 09:02

  Daca eu, datorita faptului, ca indraznesc sa-l alint pe marele presedinte cu apelativul FELCER, sunt criticat de cativa colegi si astfel par a fi necredibil, analiza lui Albu sper sa fie receptata de toti asa cum trebuie, pt ca exprima detaliat actuala stare de fapt . Nimic de adaugat, poate o invitatie la studierea atenta a materialului urmata de catava minute bune de reflectare in tacere !

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 12:34

   Maestre ai la articolul precedent raspuns la agresivitatea cu care incercai sa ma incriminezi pentru aporturi de capital. Sa-ti spuna cineva in loc de Vass Bela, porcar cum te-ai simti? Incearca sa intelegi ca sunt de acord cu tine, ca nu s-au facut transferuri pe placul meu, ca echipa nu joaca, ca de la an la an aratam tot mai putin fotbal, ca pana la primul titlu am fost in crestere, iar de atunci incoace lunecam usor pe tobogan in timp ce pretentiile declarative ale conducerii cresc. Da sunt de acord, nu sunt de acord cu limbajul injurios si nu sunt de acord nu pentru ca urechile mele n-ar suporta ci pentru ca acest limbaj il vad si adversarii sau dusmanii nostri. Acest limbaj il folosesti peste tot, aceasi atitudine o ai peste tot si nu cred ca-n jurul tau nu sunt dusmani ai CFR, ei bine lor le transmiti prin limbaj atitudine anti CFR. Daca noi nu ne respectam clubul atunci cine sa o faca. ne miram ca si dusmanii au limbaj asemanatr, ca ne reprosaza ca echipa nu are valoare ci doar ajutoare subterane? E mesajul pe care unii dintre noi prin felul si prin limbajul folosit pentru a-si exprima nemultumirea il transmit. Conducerea e incompetenta la partea de marketing, hai sa fim noi, fiecare in parte marketeri si comunicatori mai buni. In fond fiecare dintre noi face PR. Nu spun nu criticii, dar cred ca e potrivita o critica constructiva, nu una peiorativa. Alex vad ca poate critica constructiv, chiar daca sunt de acord doar oartial cu cele spuse in articol nu am si nu am avut niciodata nimic ai imputa vis a vis de atitudinea fata de CFR si la cat timp a alocat CFR-ului, a fi mai indreptatit decat tine, Vass Bela, sa gratuleze conducerea cu invective. Noi ceilalti de ce sa preferam critici peiorative?

 7. dilivio
  Tuesday, 23 July, 2013 at 09:22

  oare am citit eu pe diagonala si nu am vazut nimic scris de marea speranta, de 3 ani incoace, Hora ? :)) daca-l mai vad pe hora pe teren cred ca o sa fac o criza de nervi. in minutul 86 avem lovitura libera, toata lumea in careu, fara om pe el, mingea statica si hora bate pana in primul om de pe 16 m ...am crezut ca timpesc ! cum sa-ti bati joc in halul asta de coechipieri ? macar sa le spuna fundasilor "ba fraierilor, nu mai urcati in atac la fazele fixe ca eu oricum bat in primu' om." pe cat am asteptat inceputul asta de campionat pe atat de dezamagit am fost dupa primul meci ...

  • albusibiu
   Tuesday, 23 July, 2013 at 09:53

   Hora a fost facut si lucruri bune (vezi o recuperare in coltul terenului urmata de o centrare la care, ca de obicei, atacantii nostri stateau in spatele adversarilor), dar, pana la urma, s-a integrat perfect in mediocritatea echipei. Oare nu mai e interesata Pandurii de vreun schimb?

   • dilivio
    Tuesday, 23 July, 2013 at 11:45

    de 4 ani astept sa faca si hora un meci bun, nu doar o centrare intr-un meci. din pacate conducerea a facut o curatenie buna vara asta, dar nu deajuns ... mai pot pleca linistiti hora,sepsi, kape, rui pedro si macar cadu sa fie lasat putin la odihna. am adus 12 jucatori sa jucam cu aceleasi petarde din sezonul trecut. cred ca djokovici sau voiculet si daca-i trezeai noaptea dupa o betie crunta ar fi jucat mai bine ca si sepsi la mijloc. sper luna august sa fie o luna a schimbarilor ptr noi. Hai CFR !

 8. dilivio
  Tuesday, 23 July, 2013 at 09:35

  dar hai sa privim cu optimism :) HAI CFR !

 9. Vass Bela
  Tuesday, 23 July, 2013 at 09:41

  O stire numai pt cei care nu fac crize cand se demasca netrebnicii ale duetului Arpi-Muresan ! A fost retras de pe oficios declaratia felcerului dupa meci - cea cu anestezia - la care s-au scris comentarii EXCLUSIV critice . Bine ca macar aici, cu toata impotrivirea unora, se permite dreptul la opinie, fie ea si critica !

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 13:02

   Uite! Nu ne porcaie destul presa de Dambovita, o face si Vass Bela! Noi, masochisti, inghitim cu stoicism si deferenta, nu stoicism de MM ci cu din ala antic.

 10. Vass Bela
  Tuesday, 23 July, 2013 at 09:50

  Era sa uit, colegii de la cheferetv ne informeaza, ca e posibila imprumutarea lui Fabiano Santacroce, aparator central, de la Parma . Si tot de-acolo, inca se mai spera la Gabionetta . Iar eu personal as insista pt Nistor ( cu banii pe Sare il puteau lua, dar sigur, nu-s banii mei ), ar fi vital la mijloc, atat in jocul propriu-zis, cat si la lovituri libere si de colt, unde suntem complet descoperiti .

  • albusibiu
   Tuesday, 23 July, 2013 at 10:09

   Pot sa aduca pe oricine, pana nu va accepta Cadu ca e depasit de situatie, un loc va fi mereu vulnerabil. Ceea ce a facut el si Edimar in acest meci a fost pur si simplu ridicol.

   • Rommelu Lukaka
    Tuesday, 23 July, 2013 at 10:43

    C'est vrai , monsieur Le Blanc !!! Monsieur Kdu , n'a ete pas jamais un defenseur sur . Il est tres rigid , et , un peut retard (pas En arriere comme monsieur Retardilla, mes respectes pour M' Retardila )... Je me souvien de jeu avec Bordeaux en '08 et je disai ; qu'est ce que cherche ce joueur ( m'sieur Kdu) dans cette equipe ?? Ces mouvement sont comme celle de un poupette de bois : Pinocchio ..Je croix ce Piccolo et le nouveux portuges c'est le couple pour CFR maintenon.

    • Retardila
     Tuesday, 23 July, 2013 at 14:03

     Mo, moncher musiu Romelu' lu' Kaka: je suis retard toujour en avant, jamais en arriere! Et les mes respectele ossi pour M' Rommel !

    • tegean
     Tuesday, 23 July, 2013 at 16:23

     Pe Cadu îl căutăm şi la banii mărunţi (cum ar fi ,,rolul,,? său în meciul cu Botoşani) iar ,,noului portughez,, îi dăm cec în alb, înainte de al vedea în confruntări comparabile cu cele traversate de Cadu în ultimii ani.

     • Albusibiu
      Tuesday, 23 July, 2013 at 21:19

      Aici e vorba despre ceea ce vedem, nu despre CEC-uri in alb. Forma lui Cadu in acest moment este una catastrofala, iar orice vine nou prezinta o speranta de mai bine. Am stat si am sperat ca ceea ce a fost in sezonul trecut cu Cadu sa fi fost doar o urmare a dezinteresului sau (de parca asta ar putea fi o scuza la un capitan), dar cele 3 mici chichite sunt mai mult decat elocvente. Nu trebuie doar greseli fatale, cum a fost cea din finala de Cupa cu Petrolul, ca sa intelegi ce face un jucator. Greselile sunt mereu anuntate de balbaieli, de inexactitati.

   • tegean
    Tuesday, 23 July, 2013 at 15:46

    CFR a jucat în superioritate numerică 80 de minute, adversarul n-a prea contat în atac, scorul a fost alb (0-0). Cum a ajuns fundaşul central Cadu evidenţiatul acestui (semi)eşec când cele două puncte n-au fost pierdute de jocul defensiv al CFR-ului? Ar fi trebuit (un picuţ) aşteptat un alt prilej pt. al pune pe panoul de onoare, oricât de mulţi (şi... vechi) ,,susţinători,, ar avea.

    • Dantesc
     Tuesday, 23 July, 2013 at 20:36

     Cica ii reprosam faza din care a luat cartonas ...adica ne legam de orice daca avem ceva cu cineva :) Oare jambierele i-au stat corect ?! :)

     • tegean
      Tuesday, 23 July, 2013 at 21:11

      Fundaşii centrali sunt mai bine construiţi fizic, mai vânoşi şi se accidentează mai greu dar,cu toate acestea, echipele îşi fac un ,,stoc,, pt. acest post pt.că unele ,,mijloace,, defensive-care opresc atacul advers, duc la acumularea de cartonaşe=preţul care trebuie plătit (urmare, de regulă,a pierderii unui duel direct). Cartonaşul lui Cadu n-a fost pt.gravitatea ci pt. importanţa faultului. Meciul de la Botoşani=Cadu? Cadu va mai fi driblat, va mai lua cartonaşe dar contează consecinţele în economia meciului. Cadu în sus/în Jos la terminarea sezonului şi începem la fel. Ăsta a fost meci să pui lupa pe fundaşii centrali?

      • Albusibiu
       Tuesday, 23 July, 2013 at 21:32

       Da, tegean, asta e meci sa pui lupa pe ei, atunci cand vezi cum sunt depasiti, cum se scot din joc in fata unor adversari modesti. Altfel, hai sa asteptam catastrofele pe care ei le pot face si sa ne minunam de ele. Stii ce e ciudat? De ce mereu Cadu? De ce nu si Piccolo?

     • Albusibiu
      Tuesday, 23 July, 2013 at 21:28

      Dantesc, stii foarte bine ca ceea ce afirmi este o nesimtire fara margini, in stilul care te caracterizeaza. Ia spune-mi, jambieratule, de ce naiba as avea eu ceva impotriva lui Cadu, o legenda a acestui club? Omule, ti-o spun pe sleau: au un tupeu si o lipsa de caracter fara margini.

      • Dantesc
       Tuesday, 23 July, 2013 at 21:51

       Haha ! iote la el cum sa aprins :)) reciteste-ti propriile compuneri sefu' ! fa o analiza legata de Cadu pe ele cam de la... Uhrin incoace apoi hai inapoi sa ne impartasesti concluziile oky? sefu :))

      • Albusibiu
       Tuesday, 23 July, 2013 at 22:20

       Tiganesc, n-am de gand sa ma cobor la nivelul tau jalnic. Eu zic sa-ti recitesti tu "scrierile" si sa perseverezi in ceea ce faci cel mai bine: sa parazitezi.

    • Albusibiu
     Tuesday, 23 July, 2013 at 21:24

     Spune-mi te rog ce asteptari ai de la un fundas central pe care botoseneanul Fulop il intoarce de 2 ori intr-o faza. Tu crezi ca de "dragul" lui Cadu spun eu ceea ce spun sau fiindca ma ingrozesc la ce ar putea cauza un astfel de fundas in fata atacantilor Stelei?

     • tegean
      Tuesday, 23 July, 2013 at 22:18

      Mie nu-mi plac clinciurile pe Tribuna (mi-am impus mici reguli) şi îmi menţin părerea că accentul nu e potrivit pus iar în ce priveşte aşteptările,arhiva e plină de ele. Ne plângem de meteoriţii ce traversează echipa an de an dar ne grăbim în sentinţe cu singurul jucător care poate fi numit ,,ceferist,, .Fundaşul Cadu poate fi înlocuit de un altul dar ceferistul căpitan de echipă Cadu nu poate fi înlocuit peste noapte pt. că acel înlocuitor trebuie să dovedească nouă tuturor că la echipă e un nou Cadu. Faptul că ai pus banderola pe mâna altuia nu înseamnă că ai şi un lider de echipă în teren. E plină lumea de echipe (mai răsărite) ce au fundaşi de o anumită vârstă şi care au, în mod firesc, unele diminuări la unele capitole (începând cu viteza) dar acestea sunt compensate de alte calităţi/însuşiri şi contează dacă, pertotal, ieşi pe plus ori pe minus.

      • Albusibiu
       Tuesday, 23 July, 2013 at 22:24

       Vorbim despre forma de acum, tegean, nu despre ce a facut in urma cu 1-2 sezoane. Atitudinea lui Cadu nu ne-a ajutat cu nimic in finala cu Petrolul, dimpotriva, a fost cel care a dat startul erorilor, cel care a dezechilibrat moralul echipei, enervandu-se pentru propriile-i greseli. Vad ca gafele sale continua de aceea trag acest semnal de alarma. Determinarea lui Cadu si impactul ei? E zero, in cazul in care capitanul nu este si un exemplu pe teren, nu inspira calm, siguranta, nu se impune prin valoare.

     • Dantesc
      Tuesday, 23 July, 2013 at 22:53

      Gugustiucule uite care-i faza...am obosit sa iti tot trimit "bezele" fiindca oricum vad ca nu am cu cine... dar eu te scuz fiind de treaba si zic ca de vina e probabil atat varsta ta cat si hormonii in exces . Insa ! nu pot sa nu remarc un lucru, faptul ca de la un limbaj cat de cat "elitist" de domnisor batran crescut la pension treci brusc la mitocanisme si asta nu numai in "relatia" cu distinsa mea persoana, nu ! ci cu toti cei care indraznesc sa iti puna talpi ...un ego oare prea dezvoltat ?... sefu? :)) Oricum ca sa iti demonstrez ca sunt un domn eu nu te injur si te trimit inapoi si de urgenta la argumente. Adicatelea la...compunerile domniei tale ,sa faci o analiza pe ele referitor la Ricardo Cadu si daca esti atat de moral pe cat te pretinzi hai 'napoi rogu-te si fa-ne noua, tuturor, o scurta analiza ,ce zici accepti provocarea sau cel mai simplu imi dai ban pe Tribuna asa cum ai facut-o si pe http://www.facebook.com/TribunaCFR ...sefu :)) P.S. Sper ca nu te superi ca te-am facut gugustiuc dar cand spun cuvantul asta intotdeauna ma gandesc la un porumbel alb si stii tu alb...Albu de acolo vine,nimic cu rea intentie :) semneaza un parazit

      • albusibiu
       Wednesday, 24 July, 2013 at 15:05

       Hai sa-ti explic, Tiganescule, cum sta treaba. Atunci cand te comporti mult prea civilizat cu un specimen ca mataluta si vezi ca acesta persevereaza in calomnii halucinante, probabil se face ca nu intelege, nu e in stare sa inteleaga sau chiar nu intelege. Asa ca, cel mai simplu, vorbesti pe limba lui. Uite, asa, vad ca ai priceput imediat mesajul. Sau, daca altfel nu intelegi metoda, explicati-o altfel: e o obsesie si, ca orice obsesie, nu se cere justificata sau explicata. Si, sa continuu: despre hormonii mei, daca tot te roade grija, e bine ca-ti mai amintesti cum era sa ii ai sau macar ca mai stii cum se numesc. La andropauza cred ca au ramas doar amintirile. :) Si inca ceva: in urma repetatelor scandaluri la care te-ai dedat, tu ai primit un ban de la mine, pe contul meu personal de Facebook si atat. Cum se face ca nu poti vedea tribunacfr acolo asta sa-l intrebi pe Zuckerberg nu pe mine, Tiganescule.

      • albusibiu
       Wednesday, 24 July, 2013 at 15:16

       Si inca ceva: tocmai am scotocit bine de tot, am dat si am verificat lista celor cativa utilizatori interzisi de tribunacfr pe Facebook) (pentru injuraturi repetate pe cont). In marea majoritate sunt U-isti care s-au exaltat in injuraturi pana peste nivelul la care noi mai puteam modera. Asa ca i-am facut sa taca lejer. Uite lista: Ucj Claudiu, Horatiu Crisan, Olah Jozsef, Sandu Solomon, Adrian Negrea, Bandoleros YaNywis, Milan Kristivic, Cin Csilla, Kudor Csaba Kudor, Alex Cornea, SuperSala U Cluj. Esti printre ei? Nu cred. Cel mai probabil faci ceea ce faci tu cel mai bine: minti.

      • Dantesc
       Wednesday, 24 July, 2013 at 17:22

       Esti irecuperabil sefu ! :) da noh nimic nou fiindca daca nu ai tu ultimul cuvant nu esti sanatos de fapt oricum exact cum am spus. Esti nelinistit si o tzara exaltat da nu-i mirare si am enumerat in comentariu de mai sus care cred eu ca sunt si motivele(cred sefu, nu inseamna ca e si adevarat). Dar ca sa revenim pe subiect , imi place ca argumentezi la greu sau mai bine spus nu incerci sa ma contrazici cu argumente scrise din compunerile tale (lol) referitor la antipatia ta fatisa si de acum bine cunoscuta pentru Ricardo Cadu (asta ca sa nu uitam ca totusi suntem pe un site CFR-ist) De cand antipatia asta?! Sa iti spun io ? de pe vremea lui Uhrin got it sefu?!? Adevarat? . Oricum, mie sincer imi pare rau ca tre' sa ne spalam asa rufele in public dar alta posibilitate nu am fiindca nu o sa iti trimit acum SMS-uri interminabile iar pe de alta parte e bine ca vede lumea cam ce caracter ai si tot cu ocazia asta vreau sa imi cer scuze tuturor.... mai putin tie sefu :) Cat despre obsesiiile mele ...sezi linistit ca nu esti printre ele oricum nu prea am sau inca nu le-am identificat :) dar trebuie sa recunosc ca imi place enorm, pana la orgasm :)) sa iti pun talpi atunci cand meriti fiindca rad si trebuie sa ma crezi ca rad bine cand vad cat de jos te cobori si cum sari in sus ca ars atunci cand majestatea ta se simte lezata sau amenintata. P.S. Gugustiuc mic ,pe facebook , pagina tribunei, am dreptul ca vizionez ce sa posteaza mai putin sa comentez si stii de cand asta?!? ca sa e luminez...luminate? De cand te-am contrat pe tema lui Andone cu propriile tale scrieri fiindca citandu-te... acu il faceai cel mai tare din parcare... acu ni-l zugraveai tuturor in poponetul gol :)) remember boss?

      • albusibiu
       Thursday, 25 July, 2013 at 13:21

       Draga Tiganesc, eu am obosit sincer, de mahalaua ta si de argoul tau fara o provenienta clara (sper totusi ca nu l-ai deprins in niste locuri chiar asa de rau famate). Uite, daca vrei, te las pe tine sa scrii pe post de albu si eu ma voi lega de absolut fiecare lucru pe care-l spui in termeni cei mai "palmasi" posibili. Cat despre contrari si interdictii pe care ti le-as fi aplicat (tocmai am dovedit ca nu apari in nicio lista de tribunacfr) eu zic sa imi aplici si tu cateva interdictii si sa traiesti linistit in mediul tau. Hai, vezi-ti de treaba ta.

   • Gavrilo
    Friday, 26 July, 2013 at 14:20

    Corect!

 11. andrei
  Tuesday, 23 July, 2013 at 10:06

  Adevarul e ca abordarea Botosaniului din meciul asta nu e foarte departe de abordarea noastra din meciurile de Liga Campionilor deci n-ar trebui sa ne lamentam prea mult... Despre meciul in sine, eu zic ca n-am jucat neaparat rau dar pur si simplu nu am gasit drumul spre poarta adversa . Cele doua ocazii, ale lui Rui Pedro, practic pe contraatac, si bara lui Kapetanos, care a venit cam din nimic, nu prea se pun. Rednic trebuie sa gaseasca destul de repede o solutie pentru meciuri de genul asta in care echipa adversa va sta la cutie din primul minut fiindca altfel iar o sa pierdem o multime de puncte cu echipele mici. Probabil ca jocul pe flancuri ar trebui sa fie o parte a solutiei. Despre jucatori.. Fl. Costea mi s-a parut un castig (se vede ca o stie cu mingea), Velayos mi s-a parut mult sub Ivo Pinto (aproape zero contributie ofensiva; cred ca ar trebui adus un alt fundas dreapta care sa vina sa fie titular), iar despre Tade si Edimar (varianta 2013) nu mi-am facut inca o parere. Obiora a parut putin mai bun decat il stiam din primavara si pe ansamblu sunt multumit de evolutia lui, insa cred ca avem nevoie de un mijlocas central de creatie (poate Voiculet.. poate Nistor?) care ar putea ajuta si la rezolvarea problemei cu apararile ermetice. Deocamdata nu trebuie sa disperam, dar parerea mea e ca daca nu castigam meciul cu Timisoara, avem toate sansele sa ratam inca un campionat.

  • albusibiu
   Tuesday, 23 July, 2013 at 22:28

   Andrei, CFR-ul chiar si atunci cand se aseza temeinic in defensiva (vezi la Braga) lasa totusi niste cai de contraatac, Sougou, Bastos tocmai asta pazeau. Cu cine a vrut sa contraatace in viteza Botosaniul? Cu Croitoru? Numele celorlalti atacanti ai lor s-au auzit macar? Diferenta majora intre CFR-ul european si Botosani a stat in obiective. Botosaniul niciodata n-ar fi putut pretinde/obtine mai mult de un 0-0.

 12. Bogdan Dobondi
  Tuesday, 23 July, 2013 at 10:15

  Subscriu la critica din articol si la critica multora dintre comentatori. Ceea ce m-a disperat cel mai mult a fost cum cauta Rui Pedro (si nu numai) lovituri libere in loc sa incerce sa continue situatia. Mi se pare absolut lamentabila aceasta atitudine pe care o manifesta Rui Pedro (si nu numai), iar aceasta atitudine este contagioasa si risca sa infecteze toata echipa. Joaca fotbal, Pedro, si nu te mai tot tavali pe jos!

  • albusibiu
   Tuesday, 23 July, 2013 at 22:31

   Pedro a facut destul pentru un jucator adus pe gratis si, sa nu uitam, sezonul trecut el a fost golgheterul echipei. Totusi, pacat ca nu s-a putut negocia pentru plecarea lui acum avand inca o cota europeana. Are serioase probleme de caracter, nu-l mai schimba nimeni acum. Vad, in plus, ca este primul care reproseaza ceva colegilor, la fiecare faza, nu cred ca e prea multa armonie cu el in echipa. De pe banii pe care i-am fi putut lua pentru Pedro ne puteam aduce 2 sau 3 mijlocasi.

   • Bogdan Dobondi
    Wednesday, 24 July, 2013 at 09:03

    Ah, acum c-ai spus-o... Da, chiar asa e. Pedro e primul care reproseaza ceva jucatoriilor. Uff, pe langa ce a mai scris si eu... Ma gandesc, oare, daca nu cumva il va readuce inapoi in randurile muritoriilor pe Pedro daca l-am tine pe banca mai multe meciuri....

 13. tibi
  Tuesday, 23 July, 2013 at 11:03

  foarte corect ai punctat Albule:)nici eu nu imi dau seama ce mai cauta edimar asta la echipa???a fost imprumutat tocmai din cauza ca nu are asa o valoare cum se cere la cfr si uite ca tot la noi a ajuns omul asta!de ani de zile tot afirm ca edimar este un jucatorr MEDIOCRU dar conducerea inchide ochii!!!nu inteleg aceasta decizie a conducerii!si da a venit momentul in care capitanul nostru nu mai face fata!!!trebuie sa recunoastem asta si sa nu mai idolizam atat ca in desenele animate!orice inceput are si un sfarsit si acesta se cam aproprie!vrei nu vrei asta este....................pana la urma trebuie s-o accepti!

 14. Cata
  Tuesday, 23 July, 2013 at 12:01

  Pacat, mare pacat. Speram la un 5-0. Poate ca daca ar fi jucat Djokovic la mijloc (daca tot l-a laudat Rednic) si Camora pe stanga (la fel, daca tot l-a laudat Rednic) am mai fi facut si noi cate ceva. Si e trist ca tre' sa-l scoatem din lot pe Maah numai pentru ca Hora e roman, si el e extracomunitar.

 15. gica10
  Tuesday, 23 July, 2013 at 12:20

  Daca toti ar afirma ca de ex Edimar nu are valoare de CFR ,atunci nu ar fi aici.Nu doar pentru a face nota discordanta voi remarca ca dintre putinele centrari date de ai nostri ,cele ale lui Edimar au avut periculozitate.Daca centrul careului era bine ocupat de razesi,centrarile pe scurt a lui Edimar puteau fi speculate daca si atacantii nostri erau mai pe faza. La Obiora nu cred ca puteam sa-i cerem sa riste pe pozitia lui.Un joc per total bun........in schimb jucatorii de atac nu prea vin la minge,stau ascunsi dupa adversari si astfel obligandu-i pe cei cu bashica sa lanseze.Aici am pacatuit de fapt.Nu am putut sa tinem de minge in apropierea careului lor,dovada si faptul ca am avut o singura lovitura din preajma careului la eliminarea botoselului.Dar nu prea avem de ce sa ne lamentam,pentru ca asta-i profilul jucatorului cfrist:da si fugi,nu freaca mult ca stelistul.......... Nu stiu cat de depasit este capitanul nostru,dar atunci cand tu nu inscri 80' in inferioritate sa te legi de aparare mi se pare un pic deplasat.Problemele trebuie rezolvate una cate una ...........ca daca vorbim pe fiecare compartiment in parte deja vorbim de o noua echipa si noi tocmai am terminat(sau suntem pe punctul de a incheia) campania de transferuri. Ar trebui sa asteptam cateva etape inainte sa-i trimitem la reciclare.Deci un pic de rabdare........

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 12:47

   Subscriu la cele spuse legat de Edimar, el a fost slab pentru ca nu la ajutat Costea, pentru ca in multe faze cei doi nu stiau cum sa conlucreze, Edimar astepta o demarcare a lui Costea in banda, in timp ce olteanul intra in aglomeratia centrala. E adevarat ca terenul extrem de ingust (la limita, cineva imi soptea chiar ca a fost desenat mai ingust decat de obicei cu largul concurs al brigazii oficiale, personal nu cred) nii nu permitea invaluirile pe margini. Rednic cred ca nu a luat in calcul dimensiunile terenului, daca le lua nu juca cu Deac si Costea aripi pe picior opus. Spatiile intre fundasul central si cel lateral patrunderile acestora erau aproape imposibile, iar pentru centrari aceasta asezare era improprie intrucat le anihila orice sansa de a surprinde prin viteza, pentru centrare era obligatorie intoarcerea si potrivirea mingii pe piciorul bun. pe un astfel de teren era nevoie de suturi din afara careului, de la 30 de metri, Muri devenind rus cine sa le dea, fara ele adversarul s-a putut masa pe doua linii la 20 e metri de poarta.

  • albusibiu
   Tuesday, 23 July, 2013 at 22:35

   Gica, unii au inteles in acest articol ca am acuzat Botosaniul pentru ca a vrut sa se apere. Nu, i-am acuzat pentru ca au ales antijocul, au cautat 0-0 nu apararea (care presupune si o doza de contraatac). Apoi altii m-au acuzat pentru ca as fi invinuit in primul rand apararea. Gresit, mijlocul si centrarile-caricaturi ce au fost risipite poarta maxima vina si cred ca am fost destul de clar. Totusi, ca potential de pericol, erorile apararii ma sperie cel mai mult, nu pentru acest meci, ci pentru ceea ce va fi sa urmeze.

 16. Vass Bela
  Tuesday, 23 July, 2013 at 12:48

  Cata, nu mai e o problema cu extracomunitarii si de fapt Maah e cetatean francez . E preferat Hora datorita arhicunoscutei amicitii a amantei sale cu tipa lui Arpi . Atit si nimic mai mult ! Albule, ai dreptate cu Cadu si Edimar, dar intariri tot trebuiesc aduse si inca urgent ! Iar pe cei doi amintiti de tine pusi la odihna, iar pe Hora si Kape dirijati in alta parte . Cel putin asa ar fi normal, dar cum am aratat, cu Hora numai normal nu se poate spune !

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 15:05

   Personal preferam sa fi plecat Cadu si sa fi ramas GM.

 17. Vass Bela
  Tuesday, 23 July, 2013 at 12:53

  Caline, Edimar catastrofa a fost si a ramas , cel putin dupa mine . Privind suturile de la distanta remarca ta e corecta, dar te-ntreb, din vina cui a plecat Muri si din vina cui n-a venit Nistor, care are sut, pasa si centrare excelenta ?

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 14:24

   L-am vazut de cateva ori in Portugalia, parea a fi in mare forma. Meciul de la Botosani nu e chiar elocvent in privinta jucatorilor. E clar ca exista vinovati in toata treaba asta si evident nu suntem noi, ma intereseaza insa sa gasesc motivele pentru care avem vinovati, nu neaparat sa-i arat cu degetul. Muri e adevarat ca a fost sicanat de conducere. O spun mereu nu mi se pare varianta viabila solutia amenzilor. Felgueiras sezonull trecut, Muri mai devreme si nu numai ei au fost amendati pentru indolenta altora, nu e normal, se distruge atmosfera vestiarului. ------ Altfel spus, nu cred ca Muri mai putea juca la noi, stilul sau era speculat si de arbitri si de adversari, era folosit de ei ca punct slab. E bin e ca a plecat afara gratis, il felicit pe cel ce a avut minima decenta de a-l lasa liber. Prea multe a facut pentru club ca sa-l fi impiedicat. Acum ne trebuie un nou Muri.

 18. Levyx
  Tuesday, 23 July, 2013 at 12:55

  Am stiut in momentul in care a plecat Rennan de la echipa ca o sa avem probleme mari pe acel post, si ca greu o sa gasim un jucator mai potrivit decat a fost el pe postul respectiv.Din pacate problema persista de multa vreme si nu prea vad o rezolvare rapida a postului respectiv deoarece acolo trebuie sa investesti, si cand te gandesti ca in aceasta campanie am investit maxim 500 000 EUR putem astepta mult si bine si sa ne "delectam" cu pasele in lateral si in spate ale lui Obiora si Muniru.

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 14:43

   Investitia in aceasta campanie a fost de peste 1000000, e adevarat cam mici.

 19. PINTEA
  Tuesday, 23 July, 2013 at 13:08

  Am ramas interzis de jocul nostru...parca eram in returul 2013 ! Deac a fost foarte slab,insistind cu driblinguri inutile. Ma inreb ce antrenor avem...inert si fara noutati...cel putin echipa a aratat rau de tot ! Cred ca sintem in an impar,daca nu se aduc jucatori seriosi nu fara contract din varii motive. Nu stiu pe cine a urmarit dl.Muresan de ani buni...!!!

 20. Andrei Popa
  Tuesday, 23 July, 2013 at 13:51

  La Botosani, toata echipa a fost slaba, cu un joc stereotip si previzibil. Nu exista pic de imaginatie in jos, nu exista ruperi de ritm, demarcari, aparitii surpriza, gesturi tehnice deosebite. La aceasta mediocritate o contributie importanta are Deac, probabil unul dintre cei mai slabi din echipa, si nu de ieri de azi. Se agita mult pe teren, dar priviti cu atentie preluarile si pasele lui. Mereu preluari largi si inexacte, mereu patrunderi printre doi adversari de unde pierde mingea, mereu pase scurte sau inapoi. Rupe ritmul, strica faza, apoi se zbate la recuperari. Pare un jucator bun numai pentru ca e mereu in miscare, dar gesturile lui tehnice dezordonate si lipsa de creativitate rup tot jocul echipei la mijloc. Urmariti-l cu atentie si in meciul urmator, veti vedea cat de mult contribuie, din pacate, la haosul si monotonia jocului echipei.

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 14:55

   Cea mai importanta contributie a venit din partea lui Rednic, repet, n-a luat in calcul terenul mic de la BT. Cred ca asta e si motivul pentru care n-a acuzat jucatorii. Cred ca si-a dat seama de greseala destul de repede, a incercat carpeli dar n-a gasit solutii, poate doar la introducerea lui Hora cand a asezat mijlocasii laterali cu piciorul bun in margine ca sa poata centra. Era prea tarziu pentru o echipa cu relatii de joc neformate, o echipa care exersase cu totul altceva in pregatirea meciului si anume, patrunderi pe culoarele facute de Tade. Rednic a fost sigur ca venirile in centru ale lui Deac si Costea, plus intrarile frontale ale lui Pedro vor aduce golul. N-a fost sa fie, terenul ingust a redus spatiile dintre aparatorii adversi, terenul mic le-a permis sa aglomereze la omul cu mingea. Tade trebuia sa fie prezent la deviere si sa traga fundasii dupa el pentru a crea spatii, in conditiile date nu s-a putut. La asta s-au mai adaugat doi factori, determinarea superioara a botosanenilor (cel putin vis a vis de vechii jucatori ai nostri) si refuzul lor de a participa la joc.

 21. Alin
  Tuesday, 23 July, 2013 at 14:17

  Suntem la -2 si nu ne mai permitem sa pierdem cu Steaua, trebuie castigat la Vaslui, iar la meciurile de acasa e obligatoriu victorii pe linie. Deocamdata parem a fi un mar gaurit, lipseste miezul care sa sustina jocul, acolo avem nevoie de minim un jucator nou de creatie, dar repede pt ca o diferenta de 7 puncte in favoarea Stelei dupa 5 etape vor fi greu de recuperat.

  • Dantesc
   Tuesday, 23 July, 2013 at 20:37

   Bre Aline suntem la +1 la adevar de unde ai scos-o tu pe asta cu -2 nu stiu

 22. halley
  Tuesday, 23 July, 2013 at 15:22

  Pe langa carentele evidente ale jucatorilor, antrenorul n-a fost foarte inspirat in alcatuirea echipei. La mijloc tandemul Sepsi-Obiora n-avea nici o explicatie, de ex. Muniru un jucator tehnic (defapt singurul) si mai puternic decat cei doi era mult mai util.

 23. Florinaccio SM
  Tuesday, 23 July, 2013 at 16:09

  Foarte buna analiza lui Albusibiu, in nota in care ne-a obisnuit deja de atata vreme. Totusi, de la el m-as fi asteptat sa nu arunce aproape intreaga vina doar pe Cadu, Edimar, Obiora si Kapetanos si sa sublinieze mai mult adevarata problema a meciului nostru de duminica - jocul pe benzi cauzat in primul rand de proasta inspiratie de la schimbari a lui Rednic. Ma numar printre cei care i-au acordat incredere tehnicianului nostru inca din ziua numirii lui ca antrenor al CFR-ului, ii dau credit si pe mai departe, insa cred ca punctele pierute duminica ar trebui trecute intai si-ntai in dreptul sau. Daca Steaua are azi trei puncte in clasament in loc de unul din vina arbitrului Radu Petrescu si a asistentului Florin Paunescu, noi aven unul singur in loc de trei in primul rand din cauza antrenorului Rednic. De ce? AlbuSB vorbeste aici despre centrarile proaste de care au avut parte atacantii nostri in meciul de la Botosani. Si are dreptate. Dar daca intr-adevar este asa, atunci de ce sa-l facem cu ou si cu otet pe grec, cand singura mare ocazie din repriza secunda i-a apartinut lui, la -nota bene!- probabil unica centrare buna de care a avut atacantul parte? Eu cred ca Rednic a facut foarte bine atunci cand l-a introdus pe Kape in teren in prima repriza, la numai un sfert de ura dupa eliminarea lui Ciprian Dinu, dar ca nu a continuat pe masura mai apoi, cand, constatand lipsa de solutii din atac (cauzata de aglomerarea centrului terenului de catre moldoveni), ar fi trebuit sa-l scoata pe Costea din banda stanga, trecandu-l acolo pe Deac. E adevarat ca nici fundasii de banda n-au stralucit deloc, fiind mult prea discreti in atac, dar atunci cand vezi ca n-ai pe unde patrunde inspre careul advers pui in benzi jucatori carora sa le fie usor sa centreze - in speta Deac in stanga si un jucator de picior drept dincolo. Asa, cu Deac pe dreapta (desi e jucator de picior stang) si cu Florin Costea pe stanga (desi e dreptaci) de la cine sa vina centrarile de calitate? Daca era dupa mine, eu nu-l scoteam pe Sepsi din teren atat de devreme, pentru a nu strica o schimbare inca din minutul 27. Macar pana la pauza il treceam pe Sepsi fundas stanga, il avansam pe Edimar mijlocas de banda, pe Costea atacant (ma repet, acolo e locul lui Costea si nu la mijloc), iar Rui Pedro coborat din la mijloc, in spatele atacantilor. Pe urma, daca observ pana la pauza ca jocul tot nu merge, fac cea dintai modificare: Kapetanos in locul lui Sepsi, (ca sa ai la cine centra), Obiora ramas singurul inchizator, Deac trecut in stanga, Rui Pedro (sau chiar Costea, la o adica) in dreapta, iar Tade atacant central, alaturi de Kape. Acum, daca tot s-a sfarsit astfel aventura noastra din nordul Moldovei, noua nu ne ramane decat sa fim in continuare alaturi de echipa, sa o sustinem asa cum putem fiecare: unii mergand pe stadion, cumparand bilete sau abonamente, incurajandu-i - si nu injurandu-i - pe baieti, etc, iar altii, cei mai de departe, fiind alaturi de ei macar de la distanta.

 24. canad
  Tuesday, 23 July, 2013 at 16:19

  Nea Albule, daca Edimar si Cadu au fost slabi, atunci ce sa mai zic de Deac, Sepsi, Hora!!!!! Eu am vazut o echipa cu jucatori mediocrii si individuali, cu dorinta de remarcare(probabil ca deja se gandesc sa plece). Ce suturi a prins Obiora??? Costea ia mingea de unu singur si alearga pe marginea terenului pana iese cu ea in out, Cadu ar trebui sa isi reinoiasca fermoarul, Edimar rezerva, .. sunt atatea de spus. Omogenitatea trebuia sa se vada si subaprecierea Botosaniului nu trebuia sa existe - aici e vina lui antrenorului care eu sunt sigur ca nu va gresi si a doua oara. In rest nu sunt deacord cu tine cu faptul ca acuzi botosanenii de autobaza!!! ar trebui reflectat faptul ca CFRul nu stie sa anihileze acel stil de joc cu care sigur se va intalni pe parcurs. Sa speram ca la club se munceste si in cateva etape vom vedea un CFR super si un arbitraj corect. Asa cum spunea si avalon1 poate Djoko si Voiculet ne vor ajuta mai mult. Sau poate altcineva...

 25. tegean
  Tuesday, 23 July, 2013 at 16:28

  Scorul a fost alb (0-0), adversarul n-a prea contat în atac, CFR a jucat în superioritate numerică 80 de minute. Cum a ajuns fundaşul central Cadu evidenţiatul acestui (semi)eşec când cele două puncte n-au fost pierdute de jocul defensiv al CFR-ului? Ar fi trebuit (un picuţ) aşteptat un alt prilej pt. a-l pune pe panoul de onoare, oricât de mulţi (şi... vechi) ,,susţinători,, ar avea.

 26. Vass Bela
  Tuesday, 23 July, 2013 at 16:58

  Tegeane, citeste atent analiza lui Albu si gasesti explicatia acolo , cu descrierea concreta a fazelor in care Cadu, sa ma exprim elegant, si-a aratat regresul . Iritarea la criticile adresate felcerului mai au cit de cit o noima, dar la jucatori, care incaseaza sume uriase, chiar ca nu le inteleg .

  • tegean
   Tuesday, 23 July, 2013 at 17:17

   Am văzut meciul (căci despre acest prim meci e vorba). Desfacerea apărării unei echipe în inferioritate numerică, cantonată în propria jumătate ţine doar în al 13-lea rând de Cadu (oricât de mare salariu ar avea), Piccolo şi în al 14-lea de Felgueiras.Am uitat să spun că am văzut meciul şi că nu e primul şi nu e nici primul articol pe care-l citesc (inclusiv cu referiri la Cadu,cel cu salariu mare). Exprimarea Dvs. elegantă e binevenită.

 27. Vass Bela
  Tuesday, 23 July, 2013 at 17:20

  Sunt si eu om, deci e normal sa fiu gelos . Pai sunt gelos pe Petrolul . Stadion super si mereu plin, galerie fantastica, Cupa Romaniei si loc 3 in campionat . Il pierd pe Bokila, atentie, nu din dorinta lor ! Cu Hamza iau 3 pct de la U, iar acum e oficial, ca au mai adus 2 atacanti tineri si valorosi, pe Abel Camara de la Beira - Mar si Ferebory Dore, de la Anvers , plus un brazilian in probe . Au fost inspirati si la portari, unde l-au adus pe brazilianul Rapidului, care a avut evolutii apreciate . In atac il mai au pe Grozav, linie de fund buna ( sa plang dupa Geraldo Alves ? ), mijloc la fel . Bravo lor, dar ACUM ii invidiez ! Multi vor veni cu rasfiratul text, " vom vedea peste 5-6 etape " , eu v-am relatat ce vad si simt azi . Si apropo, textele mele sunt simple trairi sufletesti asternute pe site . Aceste stari simt nevoia sa le comunic apropiatilor, asa cum ii consider pe toti franarii de pretutindeni . Iar va rog sa ma intelegeti, daca pe Muresan in fotbal il simt ca pe un felcer, nu pot scrie altceva numai de dragul de a fi mai simpatic . Cine intelege bine, cine nu, simplu, sa nu ma citeasca !

  • Rommelu Lukaka
   Tuesday, 23 July, 2013 at 17:51

   Mes respect , monsieur Vassas !! J'ai les meme sentimentes comme vous ,mais , vous dois etre un peut plus optimist ...

  • MaxChisinau
   Tuesday, 23 July, 2013 at 19:18

   Tot ce aduc altii e bun, dar ce vine la CFR e rau. Petrolul s-a cirpit aducindu-i pe Gerlado si Pecanha. Aveau ei citeva sute de mii si au adus ce au putut aduce, ce au vazut ca s-a miscat bine prin campionat si sint liberi. Texeira tot e un jucator bun, i-as fi vrut pe toti la CFR, e o greseala a managementului ca nu sunt aici, dar daca CFR transfera cum o face Petrolul mai mult de un titlu n-ar fi luat.

   • dan dan
    Tuesday, 23 July, 2013 at 19:26

    mai bine intreaba-te cate titluri va mai lua CFR daca va continua sa transfere cum transfera acum? uneori ma intreb daca criteriile pe care se fac transferurile sunt doar fotbalistice...

 28. Vass Bela
  Tuesday, 23 July, 2013 at 17:30

  Tegeane - ce nume ti-ai ales, paraca si acum vad supergolul cu Steaua ... ) -Albu nu zice nici un cuvant despre impicarea lui Cadu in atac . E vorba strict de aparare, unde este tot mai nesigur. La Botosani un neica nimeni i-a bagat mingea printre picioare, fiind nevoit sa faulteze de galben pt a evita patrunderea in careu . Apoi pe partea dreapta un alt necunoscut l-a depasit in viteza si a centrat periculos . Cam mult pt un joc, in care cum ai aratat, am fost peste adversar .

  • tegean
   Tuesday, 23 July, 2013 at 17:53

   Eu sunt tegean cu ,,t,, (mic) iar cu ,,T,, (mare) e altcineva, Cineva care a făcut în fotbal multe lucruri memorabile, atât la U cât şi la (apogeu) CFR. Cadu putea să ia şi 10 mingi printre picioare, n-are nici o semnificaţie în neobţinerea celor 3 puncte şi că echipa nu a jucat în aşa fel încât acestea să fie adjudecate. Ponderea greşelilor lui Cadu în economia acestei partide e nesemnificativă iar a le sublinia e doar o deplasare a centrului de greutate în cele întâmplate.

   • Dantesc
    Tuesday, 23 July, 2013 at 20:46

    corect! dar ma repet obsesiile sunt obsesii :) si sa ne fereasca Doamne,Doamne sa faca Cadu un meci slab "pe aparare" ca nici daca dam drumul la toata Tarnita nu il mai putem spala de pacate :) si daca imi dai 5 lei iti spun si de unde pornesc aceste obsesii

    • Calin Cocora
     Tuesday, 23 July, 2013 at 21:05

     dantesc eu cred ca ne trebuie un nou Cadu. Evident vis-a-vis de jocul de la Botosani Cadu e tot atat de responsabil ca si Felgueiras, si poate la fel de mult ca si Minca care nici n-a facut deplasarea. Trebuie sa recunoastem insa ca-i sporeste lentoarea si i se inmultesc greselile. ----- Pana la urma am pierdut 2 puncte intr-un meci in care BT a jucat ca ce am jucat noi in Turcia, nu-i o tragedie. In urma cu vreo 2-3 ani Steaua n-a reusit sa dea gol la TG Mures avand 2 jucatori in plus. Uneori asa e mai greu decat contra 11. Repet un lucru Avram nu a sanctionat cu cartonas nici un fault tactic al botosanenilor. Ori decate ori ii surprindeam cat de cat dezorganizati ei faultau iar Avram uita ca se dau si cartonase in astfel de situatii. Rui Pedro a fost sanctionat pentru faulturi firesti, de joc cu galben, faulturi care nu au avut in ele intentie, botosanenii faultau cu intentie vadita si intarxiau repunerea cu acordul tacit al fluierasului. Tolerati fiind normal ca au folosit toate mijloacele. In atari conditii e greu sa desfaci o echipa. Nu cred ca tragedia e atat de mare incat sa injuram tot ce vedem in fata, conducere, antrenor, jucatori.---- am senzatia ca suntem mai campioni decat Real Madrid cand vad cate acuze se aduc. ---- Nicaieri nu scrie ca CFR trebuie sa termine doar pe locul unu.

     • Dantesc
      Tuesday, 23 July, 2013 at 21:14

      Corect Calin asta sustin si io si de aceea nu inteleg de ce atata incrancenare la unii dintre cei care posteaza pe tribuna. Si inca ceva, in loc sa facem, sa cautam si sa gasim NOI suporterii,da noi suporterii solutii pentru a aduce lumea inapoi pe stadion ... uneori am impresia ca totul merge invers si ca unii sunt platiti si infiltrati aici sa contribuie la demolarea franei ...Ok ! admit ! poate sunt eu defect fiind preponderent un om al faptelor dar si atata poveste ma scuzati fara finalitate nu e de nici un folos nimanui si daca mai si degenereaza in cearta atunci mai bine inchidem site-ul aruncam cheia si ne vedem fiecare de drum

     • caneto
      Wednesday, 24 July, 2013 at 07:59

      Bine ai revenit, Caline, nu pot sa nu carcotesc ceva in primul meu raspuns adresat tie :) Minca a fost rezerva lui Felgueiras la Botosani, nu Stancioiu. :)

    • tegean
     Tuesday, 23 July, 2013 at 21:18

     Bineînţeles că dau 5 lei (înţeleg că beneficiez de o promoţie).

     • Dantesc
      Tuesday, 23 July, 2013 at 21:23

      Dai o bere si e bine si asa :) si o sa iti fac confesiuni atunci legate de asta

      • tegean
       Tuesday, 23 July, 2013 at 22:40

       Chiar şi pecetea pusă: ,,confesiuni,, merită deja o bere de calitate (deoarece confesiunile nu se fac în public) iar când va fi să fie vom face şi trocul, chiar dacă, până atunci, unele iştorii nu vor mai fi de actualitate.

    • albusibiu
     Tuesday, 23 July, 2013 at 22:41

     Dantesc, o sa o spun pe limbajul tau ca sa intelegi. Ai un mestesug de a-ti alege cuvintele cam ca gratia unui elefant care defecheaza pe o craca. Astept cu mare interes sa-ti expui vreodata si tu propriile-ti obsesii, daca esti macar in stare de asa ceva! Dupa cum observi, iti acord o atentie speciala, "datorata" numai si numai neobrazarii de care ai dat dovada in repetate randuri. Degeaba lucrezi cu apa, daca ai caracterul murdar.

 29. Scippio
  Tuesday, 23 July, 2013 at 17:36

  Alti actori aceeasi piesa (proasta)! Cam asta ar fi un titlu alternativ al meciului cu Botsenii. Eu unul de la inceputul returului trecut am renuntat sa mai merg pe stadion sau sa ma uit la tv la meciurile chefereului. Pur si simplu n-am mai avut nervi si rabdare sa vad la nesfarsit acelasi fotbal scremut, lent, indolent, fara sclipiri, fara pase legate, fara centrari bune, fara suturi sanatoase la poarta. M-am limitat la a citi in mod constiincios tribuna si uneori articolele din presa stelemista. Acum am prins numai repriza a doua si am trait o acuta senzatie de deja-vu. Incepand cu desfasurarea ostilitatilor din teren si terminand cu declaratiile de dupa (nu asta e valoarea noastra, nu avem inca omogenitate, etc). Parca timpul a stat in loc si m-am trezit in plin retur 2012-2013. A mai remarcat cineva mai sus asta. Si mi se pare inadmisibil ca dupa inca un sir de cantonamente si dupa inca un sir de transferuri sa vedem din nou, iarasi si iarasi ca intr-un ciclu nesfarsit acelasi fotbal de rahat cu aceleasi carente. Nu stiu voi dar eu chiar m-am saturat de scuze. Ca a fost terenul prea ingust, ca i-a batut soarele in cap, ca adversarul a stat cu kurul in poarta, ca nu stiu ce. Noi fotbal, in campionat, cand mai jucam? Pase, suturi, driblinguri, viteza, angajament, un adversar invins categoric cand mai vedem? Oare care sunt ratiunile absconse a folosirii la nesfarsit a unor jucatori gen Kapetanos in care urla neputinta de luni si luni de zile? Din punctul meu de vedere, ca sa nu avem inca un an pierdut, echipa asta trebuie sa arate fotbal adevarat chiar de la meciul urmator. Nu peste 6 etape, nu peste 2 luni. Nu. Ci chiar acum peste cateva zile. Nu ma intereseaza in ce formula, pe ce teren si cu ce adversar. Pentru ca, unu la mana, datoria in fotbal adevarat acumulata fata de noi suporterii este deja prea mare si limita de suportabilitate a ajuns pentru multi foarte aproape. Si pentru ca, a doua la mana, experienta anilor trecuti ne arata ca la CFR jocul prost odata instalat in cateva etape a tins intodeauna sa se generalizeze pe tot restul campionatului.

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 17:52

   Ccipio cred ca ar fi bine sa avem din partea conducerii o renuntare la obiectiv. Anul acesta nu avem suficiente calitati pentru titlu. Firesc ar fi sa existe un ragaz pentru reconstructia unei echipe. Cu ce avem nu credca putem emite pretentii nici in conditii de fairplay deplin, asa cu subteranele pe care le stim nu avem nii o sansa. ---- Daca te-ai referit la mine, atunci ar fi bine sa faci un minim efort si sa pricepi ca o constatare referitoare la teren, la ingustimea lui , nu-i o scuza ci o acuza la adresa bancii tehnice care nu s-a informat si nu a luat in discutie acest aspect(asta ma face sa cred ca rednic a indus si o stare de usoara delasare desconsiderand usor adversarul, cand nu-l desconsideri iei in calcul toate aspectele ce pot avea implicatie macar tactica, daca nu si psihologica). Cei de la BT s-au pregatit serios, inclusiv scandarea "hotii" a fost gandia de Iftime (sponsor principal), care a platit omuleti cu responsabilitati in galerie pentru aceasta scandare, scopul lui clar a fost acela de a crea discomfort emotional. E de retinut ca nu au lasat nimic la voia intamplarii.

   • tegean
    Tuesday, 23 July, 2013 at 18:18

    În prima repriză, pe gsp.ro, cineva posta cu satisfacţie în sensul că ce oportun - indicat, bine, ce frumos şi înălţător e că spectatorii se manifestă cu scandări ,,hoţii,,-,,bozgorii,,la dresa CFR-ului. Replica mea a fost din 3 cuvinte: ,,raiul pe pământ,,-...- nu a apărut ! (intra prima pagină), aşa că o fi un Iftimie la Botoşani dar nu e singurul şi e mai greu de spus cine a ,,gândit-o,,.

    • Calin Cocora
     Tuesday, 23 July, 2013 at 18:34

     Domnul meu, omuleti de la fata locului, chiar din cadrul clubului soptira treaba cu Iftime, ce face GSP nu cred ca are vreo legatura. Mi-e mi s-a parur important ca ei au pregatit in amanunt meciul, pana la scandarile din tribuna, pe cand noi ... dupa ce am vazu, dupa reactia echipei la superioritatea numerica nu cred. Uite chiar si florinaccio, poti constata mai sus, a avut solutie mai potrivita decat Rednic, am fi avut macar pe o parte oameni cu piciorul potrivit in exterior.

  • Rommelu Lukaka
   Tuesday, 23 July, 2013 at 18:14

   SPLENDID, SPLENDID , Monsieur Sccipio !!!!! PERFECT !!!

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 18:17

   Scippio - scuza-mi greseala de tatare

 30. kiruj
  Tuesday, 23 July, 2013 at 18:16

  NOTAREA ESTE OPRITĂ, tabelul este reactualizat , îl găsiţi tot acolo, în partea de sus a site-ului. Au notat 36 de tribunişti, media echipei fiind de 4,8, cu medie minimă în dreptul lui Hora (3.3) şi cu medie maximă la Felghe (6.4). În scurt vom găsi o soluţie ca "vechiul" tabel (aferent sezonului 2012-2013) să fie accesabil şi el, pentru "doritori de senzaţii tari"...HAI CFR !!!

 31. gica10
  Tuesday, 23 July, 2013 at 18:16

  Multe pareri pertinente si argumentate care surprind anumite aspecte din jocul sau viata clubului.Totusi cei care raspund primii pentru rezultatele echipei(si care sunt in contact permanent cu ea) trebuie sa aiba cuvantul.Fiecare in club ar trebui sa-si faca datoria si sa raspunda pentru asta.Noi ca suporteri ar trebui la fel sa sustinem prin mijloacele noastre echipasi clubul?O facem cu adevarat?Care de aici de pe Tribuna crede ca A1 isi risca pozitia facand alegeri subiective in primul 11?Sau cel care crede ca este mai indreptatit ca Rednic(avand in vedere competenta profesionala) sa conduca echipa ,sa redice 2 degete(nu unul......) Asta poate ne va face mai responsabili in opiniile noastre,sau nu.........

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 18:28

   Mi se pare corect punctul tau de vedere. Dar a constata ca utilizarea cu perseverenta a doi mijlocasi laterali de picior opus in conditiile unui teren ingust si a unei aparari supraaglomerate cum ti se pare? Cum ti se pare optiunea tactica de a juca cu 2 varfuri carora nui in stare nimeni sa le trimita centrari utilizabile, tocmai pentru ca cei 2 mijlocasi nestiind sa centreze cu piciorul din margine sunt usor de inchis, cum ti se pare. Nu trebuie sa fii antrenor mai bun decat Rednic ca sa constati ca gresit. Nu trebuie sa fi facut alegeri subiective, un antrenor, e om si poate gresi, daca se constata asta civilizat si argumentat nu cred ca ar trebui sa constitue crima de lezmajestate. Si la club si pe tribuna oamenii sunt supusi greselii.

 32. Soma
  Tuesday, 23 July, 2013 at 18:57

  E clar, jocul nu merge. Sau 'inca" nu merge. Stim ca bugetul e limitat dar si pentru altii e limitat. Pare evident ca Obiora nu e de "titular", poate fi folosit doar pentru "tinere" de rezultat sau o varianta de rezerva ca fundas central. Un mijloc combinativ Voiculet-Djokovic pare sa fie maximumul avut la indemana la ora actuala. Eric era o solutie la mijloc-parerea mea- dar el e trecut acum. Un Gabionetta-Ogbu titulari ar da o sclipire in fata. Rui Pedro vandut cat mai repede daca se poate, postul lui e prea aglomerat cu mai buni decat el. In rest, ambitie, ambitie, ambitie. Pe curand.

 33. Radubarbier
  Tuesday, 23 July, 2013 at 19:45

  Stiti ce sentiment am avut la finele meciului de la Botosani (unde Cadu et co nici macar nu au mers sa salute galeria, atata cat era, venita de departe, de foarte departe-asta spune foarte multe)? Ca s-a terminat primul episod al unui film interesant şi ardeam de nerabdare sa-i vad urmarea. Asa este; pentru a ne forma o parere trebuie se vedem şi meciul de sambata. Numai aşa vom putea trage o prima concluzie acum, la inceput de campionat. Sincer sa fiu, numar zilele rămase până la partida cu Timişoara. Ce dor imi e de Gruia! Hai CFR!

  • Dantesc
   Tuesday, 23 July, 2013 at 20:50

   Neeee ! nu mere asa ! si daca bat franarii cu 10-0 sambata o sa zica unii ca e neconcludent ca am jucat cu o echipa nou promovata si au si dreptate intr-un fel. Piatra de incercare ca sa vedem cam unde stam va fi meciul cu Petrolul sau cu Vasluiul si de ce nu cu Astra :)

 34. 7burg
  Tuesday, 23 July, 2013 at 20:53

  E doar primul meci, o concluzie putem trace dupa 3 etape. Pana atunci il lasam pe MR sa faca ce stie el mai bine si cum stie. Din interviul scurt dat la Digitv, omul a spus scurt si la obiect totul despre meciul jucat. Asta e bine ca omul vede realitatea. Sa vedem ce o sa faca dupa acest meci in care mai nimic nu a mers. Interesant a fost primul 11 ales si rezervele trimise in teren. Camora nu fost ales. Pleaca ? Sepsi a fost ales pt ca e stangaci, iar Djokovic nu e pregatit din cele spuse de MR. Voiculet abia a venit. Muniru e jucator de picior drept. Din cele vazute in acest meci se pare ca MR e un antrenor care are viziunea lui si isi alege jucatorii in functie de aptitudinile inscrise pe foaie, cam ca la FM. La introdus pe Kape pt a primi centrari, din cele spuse de el. Dar cate a primit ? Hora a fost introdus pt ca e mijlocas pe foaie. Ce a facut pe faza ofensiva ? Chucka care abia a venit a fost introdus pt ca......? Dar Batin e chiar asa pe langa ca atacant sau fizic ? Djokovic cat oare putea juca ? Doar meciul cu Poli o sa ne raspunda la acest meci ;) Sa speram ca si astfel au mai vazut unii ca degeaba aduci atacanti buni,daca nu are cine sa le dea mingea. Voiculet si Djokovic sper sa ne ajute...dar sper sa mai vina 2 mijlocasi. Disponibilizari si vanzari inca se pot face, caci unii in loc sa se concentreze in teren, joaca din ce in ce mai prost, chit ca sunt bine cotati. Cred ca Tade a ras de noi in acest meci.;) Sa se duca IM in Scotia si sa caute niste jucatori pe acolo, sigur gasim 2 care sa dea niste centrari ca lumea unor atacanti. Sigur o sa jucam multe asemenea meciuri, deci fuga in Scotia si adus mijlocasi de banda :D

  • caneto
   Wednesday, 24 July, 2013 at 07:58

   Nu pe Camora il banuiesc de exit, ci chiar pe Edimar. Sunt convins ca in intelegerea clubului cu Rednic este cuprinsa si vopsirea unor jucatori. Inainte de imprumutarea de anul trecut al lui Edimar la Rio Ave si Andone l-a utilizat des. Din cate am bajbait prin site-urile portugheze, Edimar si-a facut in campionatul trecut o cota bunicica, acum e momentul scoaterii lui la vanzare.

 35. kiruj
  Tuesday, 23 July, 2013 at 21:02

  Salut, Alex ! Juste observaţiile tale, poate ai scos mult prea "la înaintare" acele greşeli ale cuplului Cadu-Edimar, care -aşa cum bine a punctat "tegean"- erau nesemnificative în contextul meciului, problemele fiind cu totul altele. Pentru viitor însă, nu strică să semnalăm aceste "hibe" defensive că chiar sunt supărătoare şi tind să aibă continuitate "peste sezoane", lucru într-adevăr îngrijitor. Revenind, însă, la meciul de duminică : supărarea mea cea mai mare l-a vizat pe Rednic, pe care-l ştiam antrenor care ştie carte şi care simte mişcarea oportună când îi nasol pe tarla. Ai zis-o şi tu (şi alţii, de fapt) : nu-mi explic -în primul rând- formula de start, cu Obiorah şi cu Sepsi. dacă la Edimar mai dădeam ceva şanse la început (ulterior m-a cam dezamăgit, dar el poate reveni, zic eu), la Sepsi şi la Obiorah trebuia să ştie şi MR că joacă -ambii- la alibi, cu pase nevinovate în lateral şi în spate (de max.10 metrii), şi în contextul redutei "a la Rovine" era arhisuficient un singur închizător, şi asta chiar la început, darămite după eliminarea lui Dinu de la gazde !! Ce apăram noi cu 2 închizători care nu contribuie nici 30% la construcţie ca perechea Muri-Godmeche ? Omul în plus nu s-a văzut tocmai din această cauză, că nu s-a pedalat pe o formula mai ofensivă şi mobilă după eliminarea căpitanului gazdelor. Într-un final s-a renunţat la Sepsi, varianta cu Kape era acceptabilă, dar problema cea mare a fost neputinţa lui de-a muta tactic la "oferta" de antijoc a gazdelor. Era clară treaba că gazdele au "maximizat" avantejele terenului propriu (las la o parte susţinerea galeriei, la fel de provincială ca şi celelalte 98% din galeriile acestei ţări), avantajul lor primordial fiind lăţimea terenului. Este extrem de greu să joci pe un teren îngust, formula 4-4-2 nu "ajută" în acest sens, era mai indicat utilizarea unor extreme clasice (oare există?), mutarea centrului de greutate pe extreme, pentru a mai descongestiona cât de cât centrul careului. Desigur, asta presupunea renunţarea "din mers" la un sistem bătut în cuie, dar un antrenor cu calităţi nu se teme de astfel de manevre, când situaţia o cere. Scorul ca scorul, nu-i nicio tragedie, concluzii mai avizate despre joc şi despre MR putem da -în opinia mea- după etapa 5. HAI CFR !!!

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 21:14

   Kiruj, eu cred ca Rednic e antrenor dar cred ca inca e prea dezlanata echipa pentru a face shimbari majore de asezare si abordare in timpul jocului. Nu si-a pus decat tarziu aripile cu piciorul bun pe tusa. de Kape (a zis si florinaccio) nu cred ca era nevoie putea juca costea mai avansat si in locul lui Sepsi putea intra Camora. Crestea viteza in stanga si aveam si om cu picorul bun la exterior. Eu cred ca el nu a luat in cosiderare dimensiunile terenului in pregatirea meciului.

   • kiruj
    Tuesday, 23 July, 2013 at 21:50

    Exact asta cred şi eu, Căline. Nu a luat în considerare acest aspect, care -sincer vorbind- la case mai mari nici nu există ca "parametru", dar la noi ca nicăieri...Eu jucam între 79-82 pe terenul de zgură de lângă CMC (la fosta Venus CJ), pe lîngă faptul că terenul era de zgură (o "atenţionare" a atacantului advers la început era pe prima poziţie în fişa postului...), mai era şi îngustă, şi nici măcar adversarii care s-au pregătit "tematic" nu prea ştiau ce să facă, cum să (ne) desfacă. Avantajul terenului, ce mai...În div.C, pe la noi, în anii 70-80 aveam o echipă dintr-un orăsel mic, strategia de bază fiind "udarea" terenului (înspre "mocirlă") în aşa fel încât echipele mai tehnice nu-şi puteau face jocul lor obişnuit. Chestii mărunte, provinciale, dar garantate...HAI CFR !!!

 36. Vass Bela
  Tuesday, 23 July, 2013 at 21:46

  Caline, cu multe din parerile tale nu sunt de acord, dar ai exprimat o idee la care ar trebui sa reflecteze in mod serios cei din conducere . Da, sa renunte chiar declarativ la titlu in acest an si cu asta basta ! Criticile vin de la stacheta ridicata de ei, nu noi am zis de titlu, de 4 victorii pina la meciul cu Steaua etc . Sa zica sincer a acum nu se poate ca in alti ani si totul este in regula . Daca ziceau asa, era bun egalul de la Botosani, eram si noi sufleteste impacati si nu ca acum, cand multi din noi credem ca am fost trasi pe sfoara . Intr-adevar, nicaieri nu scrie, ca suntem obligati sa cucerim titlul, asa ceva ni s-a indus, din pacate . Sper sa fie citit acest apel si sa se coboare cu picioarele pe pamant, sa nu mai plutim nici noi, ca-s neplacute si dureroase cazaturile.

  • Calin Cocora
   Tuesday, 23 July, 2013 at 22:07

   Si eu cred ca ar fi bine asa, numai ca pentru a fi in atentia presei externe, acolo unde se face business cu jucatori trebuie sa te bati cu pumnii in piept. Am incercat sa mai spun ca nu toate mesajele conducerii sunt pentru noi, pentru fani. Conducerea creeaza imagine si transmite mesaje pentru presa straina via presa romaneasca. Acolo nu poti spune nu ma bat la titlu, impresarii te vad neinteresant la fel si jucatorii. Dintr-o data nu mai exista pentru ei mirajul CL.

   • Ioan Dacid
    Wednesday, 24 July, 2013 at 13:55

    Are logica ce spui tu dar oare n-a picat prost celelbrul :"incercam sa evitam EL" sau "daca treceam de Inter nu aveam f mari benefiicii materiale"? Oricum, Hai CFR!AMR 3 zile:D

    • Calin Cocora
     Wednesday, 24 July, 2013 at 16:18

     Gafele de comunicare si PR sunt monumentale, cea cu nu castigam destul in EU, nu face decat sa completeze peisajul.

 37. zeidas
  Tuesday, 23 July, 2013 at 22:03

  Tribuna a devenit o moara de vorbe, subiective si pe langa subiect. Cine a "indraznit" sa traga un semnal de alarma ca regresam si e ceva putred in evolutia noastra au fost etichetati ca pesimisti si apostrofati ca nu inteleg. Dar altii initiati stiau "din sursele ca se lucreaza", indemnand pesimistii sa astepte sa luam cupa si apoi sa vedeti ce "next level" sta sa erupa in vara, transferuri si revolutii bla, bla bla... Ce s-a mai complicat si ambalat fotbalul, acest joc simplu si atat de frumos in explicatii si controverse patimase, cu subiecte gen, asteptari si sperante, cate explicatii financiare pertinente privind justetea masurilor manageriale (in realitate concretizate pana la urma in sifonari de bani in alte afaceri) argumente picante si penibile de merchandisieri de sticle si borcane goale, angajati ai Energobit-ului aparatori zelosi cu surse din interior despre infuzii de capital (iar in realitate vezi sifonarea in interes personal si reducerea sponsorizarii, stiuta din "surse exterioare") refren : bla, bla, bla... S-a ajuns din pacate unde trebuia sa se ajunga, sa ne fie clar, repet : nu exista nici-un proiect, din 2008 a raposat, "Imparatul e gol"-managerii au ajuns la limita competentelor ! Fara o infuzie de capital si o alta echipa manageriala care sa elimine miticizatii dedulciti la euro nu avem decat un viitor mediocru. Dar cine sa investeasca intr-un campionat cu echipe in majoritatea lor modeste si restul care nu stiu ce cauta in Liga I ? Aici e cu adevarat ultima speranta. Hai CFR !

 38. halley
  Tuesday, 23 July, 2013 at 22:40

  Indiferent ce greseli s-au facut, acest meci trebuia castigat fara probleme. Vorbim totusi de Botosani care a jucat in 10 oameni, sunt convins ca vor termina campionatul cu vreo 12-13 puncte ! Aaaaa si sa lasam povestile la adresa arbitrajului ca nici noi nu suntem mai zmei.

 39. horica
  Tuesday, 23 July, 2013 at 23:53

  cand joci in 10 oameni de la inceputul meciului si te numesti botosani o nou promovata e ceva normal sa te aperi...nu avem nicio scuza...daca terminam pe 8 e bine

 40. Vass Bela
  Wednesday, 24 July, 2013 at 09:12

  Caline, poate sau in mod cert fara sa vrei, ai pus punctul pe i . Da, business cu jucatorii, si pt asta, declaratii pompoase si mincinoase care prostesc si provoaca DURERE fanilor echipei ! De fapt singura preocupare este acest busniss mizerabil, cu desconsiderarea totala a suporterilor . Si voi mai sariti cu mare aplomb in apararea duetului, care isi bate joc de noi ! Iar daca din 17,3 mil euro incasate de la UEFA - comunicat oficial - si alte mil pe transferuri nu bagi mai nimic pt echipa, transferandu-l pe rezerva din sezonul trecut Obiorah, despre care insusi felcerul a zis ca n-a confirmat, ce sa mai zicem ? Oi fi eu bolnav, dar oare toti ceilalti care scriu aici, pe cheferetv sau in oficios ( chit ca au facut-o disparuta regii corectitudinii fotbalului ) sunt la fel ? Cu siguranta nu !

  • Calin Cocora
   Wednesday, 24 July, 2013 at 10:44

   In mod cert nu fara sa vreau. De regula stiu ce spun nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba. Fara business-ul cu jucatori CFR nu era unde este. Problema este ca scade calitaea an de an. Acest lucru se intampla la mai multe cluburi in intreaga lume. Sunt probleme cu banii. Banii de la Uefa s-au cheltuit in mare parte anul trecut si intra in bugetul de anul acesta. Sunt multe erori manageriale. La CFR bugetul e aproape exclusiv facut din vanzari de jucatori bani din TV si bani UEFA. Daca esti atent la cheltuielile inutile cu loturi supradimensionate datorita schimbarilor dese de antrenori vei intelege.Noi tot vorbim cu cuvintele presei de Dambovita, dar e de inteles ca nu exista jucatori gratis, exista doar cei liberi de contract. Multi ajung liberi pentru ca refuza sa semneze prelungiri, precum Tade care a costat cu impresari cu tot 400000. daca nu i se dadeau acesti bani ramanea in Scotia. Nu poti aduce jucatori fara minim 300000.

 41. Vass Bela
  Wednesday, 24 July, 2013 at 12:53

  Daca ai dat 400 mii pe Tade, inca odata ii felicit pe ploiesteni, car au adus doi atacanti mai tineri si cu goluri mai multe la activ decat Tade, si care fata de al nostru stiu si sa depaseasca un adversar .Si au costat aproape la fel ca Tade . Dar oricum te admir cum vrei sa demonstrezi ca orice face sau nu face duetul, este bine, baiu e ca suntem mai slabi ca anul trecut cand am fost pe 9 ! Iar faptul, ca multi altii o duc si mai prost nu tine pt o echipa care a incasat peste 30 mil ! Dar repet si acum, coboara nene cu picioarele pe pamant si spune ca nu mai poti si gata ! N-ai bani nici pt Viagra, deci adio vremuri bune ! Iar faptul, ca poti transfera numai daca declari ca vei cuceri titlul este o alta incercare de-a ta de a dovedi, ca albul e negru, parca Pandurii au vandut f. bine, chiar si un necunoscut, ca Al. Vlad, fundasul lor stang . Si apropo de gorjeni, daca n-ai fost in stare sa-l iei pe Nistor pt 500 mii, cind i-ai vandut pe Pinto si Sare ( deci 30 mil n-am pus la socotatala ), du-te nene si te culca si traieste din amintiri si lasa-ne cu declaratiile stupide care ne-au facut atatea iluzii !

  • dan dan
   Wednesday, 24 July, 2013 at 14:44

   Se pare ca multi dintre "optimistii" care visau pe aici la "next level" au inceput sa isi dea seama ca directia in care merge clubul e gresita, ca suntem tot mai slabi de la an la an. Unii spun ca strategia CFR-ului e businessul cu jucatori.... vise! Traiti in trecut! Aia a fost strategia, nu mai este! Acum aducem petarde la gramada, doar doar o exloda vreuna! Acum am inceput sa imprumutam ca sa avem ce pune pe teren! Ce business e ala? O sa vanda cumva jucatorii imprumutati ca sa faca bani? Bani din vanzari de jucatori nu o sa mai prea faca, bani de UCL, mai greu, suporterii nu ii intereseaza.... care vor fi sursele de finantare ca sa fie sperante de mai bine?

   • Calin Cocora
    Wednesday, 24 July, 2013 at 14:57

    Caracterele mici nu-si asuma spusele. caractrele mici spun mereu unii

    • dan dan
     Wednesday, 24 July, 2013 at 15:08

     Nu esti singurul care spune de chestia cu afacerile cu jucatori... nu ai inregistrat marca, asa ca de aceea am spus "unii". Gramatical, unii e plural, ori tu nu esti mai multi...

     • canad
      Thursday, 25 July, 2013 at 16:23

      Dane, degeaba "e" ochi daca nu "vede" cu ei! Eu nu vreau sa supar pe nimeni, dar nu cred ca are cineva argumente ca sa te contrazica! Clubul nu merge in directia asteptarilor noastre de 2-3 ani! Dar asta nu ne da dreptul de a arata tot timpul mizeria din club. Daca suntem atat de patimasi si vrem ca lucrurile sa mearga si dupa vrerea noastra, hai sa devenim actionari la club. Putem oare? Trebuie crezut tot ce nspune Arpy? E uvenimentele din ultimii ani arata ca nu prea. Toate cele bune la toata lumea! Succes CFR!!!!!

  • thedarkside
   Wednesday, 24 July, 2013 at 15:06

   De Chuka nu ai nimic de zis? Tade macar a tras dupa el un fundas si i-a facut cale libera lui Pedro la singura ocazie clara a meciului. In plus e mai puternic decat aproape toti taranoii din liga 1 si se poate bate cu ei la propriu (poate ploiestenii tai or sa-si rupa mainile picioarele prin etapa 3) In alta ordine de idei, eu o sa ma duc pe stadion sa-i incurajez pe ceferistii nostri si daca vor fi pe locul 9 si daca vor fi pe 18. Mi se rupe la banana si daca ia steaua campionatul din nou. Na. Ce o tot lungim atata cu povestea asta.

 42. Calin Cocora
  Wednesday, 24 July, 2013 at 14:40

  Mai omule e ultima oara cand iti raspund. M-am saturat sa tot iti citesc ineptiile. Eu ti-am spus ca ai costuri cu prima de instalare si cu impresarii, la tade au fost de 400000 euro. In rest e traba celor care sunt proprietari ai clubului sa faca ce-i taie capul. Nu trebuie, nimic nu-i poate obliga sa-ti dea socoteala cum folosesc banii. Eu nu-i apar, ca sa-ti spun intr-un fel in care sa intelegi, nici in cur nu ma doare de ei. Eu am incercat sa termini cu prostiile astea pe care le tot debitezi. Tu tot ii dai inainte cu tot felul de idiotenii ca daca, ca parca. Fara ei, fara AP, IM, SG etc n-ai avea nici despre ce scrie, asa ca nu inteleg in ce calitate iti reversi frustrarile zilnic pe site. --------- Pentru cultura ta generala, ca sa nu mai debitezi ineptii zilnic, pentru Nistor Pandurii au crut 500000 + 20% din viitorul transfer + 2 jucatori (cu optiune de cumparare, Nicora, la pretul de 150000). Inainte de semnare au adaugat in contract cum ca CFR suporta integral salariul imprumutatilor. Al doilea jucator cerut imprumut era Rada. Nic un om normal n-ar fi acceptat tranzactia. ---------- Dore şi Camara, ei bine Dore e mult sub OGBU, Camara e un jucator bun(pentru campionatul nostru), dar dat de portughezi pentru ca are mari probleme de disciplina. Specialisti ii aseaza pe acelasi nivel de calitate. Transfermarkt-ul I-a scazut cota lui Tade cand a ajuns la CFR, dar i-a crescut cota lui Camara cand a ajuns la Ploiesti. De ce? Pentru ca a fost achizitionata Franciza pentru RO a siteului si in momentul respectiv a ainceput devalorizarea drastica si a accelerata a jucatorilor CFR in timp ce oilor le-a crescut cota----------- In final doua intrebari la care ar fi bine sa-ti raspunzi singur, daca as veni sa-ti cer socoteala pentru felul incare iti folosesti banii tai ti-ar conveni, dar daca as vrea mereu sa-ti impun cum sai folosesti.

  • dan dan
   Wednesday, 24 July, 2013 at 14:56

   Dupa evolutiile "fantastice" din retur, te asteptai sa creasca cota jucatorilor CFR-ului? Oare pentru un jucator e totuna daca ajunge la o echipa de pe podium sau la una de mijlocul clasamentului(cum e CFR, lunad in condiderare clasamentul din campionatul trecut)? Te asteptai sa creasca cotele doar pentru ca striga I.M. ca suntem cei mai tari? Scaderea cotelor e un alt efect al strategiei conducerii(stie Bogdan Dobondi care strategie :))) ). Cotele nu sunt facute din amintiri... Ca oilor le-a crescut cota, e normal: au iesit campioni fara drept de apel, joaca in UCL... asta e...

   • Calin Cocora
    Wednesday, 24 July, 2013 at 14:59

    Daca veninul care-l reversi te racoreste da-i inainte.

    • avalon1
     Wednesday, 24 July, 2013 at 15:06

     Aceeasi frustratzi zi de zi, nu merita replici ....Au aceleasi comments, sunt in pana de imaginatzie :O). Ce vor comenta oare cand ( daca ) vom fi pe primul loc? Sau vor disparea de pe forum , sau , probabil , vor schimba tabara , sub un alt nickname :O).

     • dan dan
      Wednesday, 24 July, 2013 at 15:11

      Eu sunt in pana de imaginatie, din pacate voi sunteti in pana de motive care merita laudate! Asta e mai rau! Si, stai linistit, cand directia gresita se va schimba, nu voi ezita sa laud ce va fi de laudat! Nu laud doar din obisnuinta de a sta cu buzele tuguiate...

      • Cristi
       Thursday, 25 July, 2013 at 15:33

       Ne descrii si noua care ar trebuie s fie acea directie corecta? Datele problemei : exista un pachet semnificativ de actiuni care este la vinzare (al Energobitului) sia actionarul respectiv are interesul de a avea cifre financiare solide pe societate, costul operational a anului financair trebuie sa scada, nemaifacindu-se fortari ca la primele titluri.

 43. Retardila
  Wednesday, 24 July, 2013 at 15:30

  Fac precum nea' Silica: silenzio stampa pana cocoseii de mai sus nu s'or apuca sa mai stea si pe coisoare....Ca prea devine tribuna o .. peluza anti-CFR... "n"-istilor, plecati din deal!!!!

  • dan dan
   Wednesday, 24 July, 2013 at 15:35

   :))) ai inteles gresit! tocmai ca noi nu vrem sa ajungem in vale, adica sa ne obisnuim cu mediocritatea... :))

   • Florinaccio SM
    Wednesday, 24 July, 2013 at 18:02

    Dan dan dan dan dan dan dan :) hai sa-ti spun mai intai un banc cu ardeleni, ca nu degeaba suntem franari amandoi... Cineva vrea sa-i implineasca lui Ion doua dorinte. -Care-i prima ta dorinta, Ioane? -Apoi, daca-i ase, prima mee dorinta ii sa hiu si io ... barza, ca sa pot sa zbor. Ciudata dorinta, dar binefacatorul sau i-o implineste. -Dar a doua, Ioane? -A doua dorinta ii sa hiu ... doua berze; o data sa zbor si apoi ... sa ma uit cum zbor! :) // Ti-am spus bancul asta pt ca pana acum imi aminteam uneori cu placere de el -cand crezi?- ... atunci cand iti vedeam nickul. :) Imi ziceam in sinea mea: '' Uite un ardelean adevarat ... si (in urma citirii postarilor) un franar adevarat!''. Un franar adevarat te mai consider si azi, doar ca in privinta nick-ului tau incep sa am niste banuieli. Ca sa fiu mai direct, mai nou te suspectez ca tu te temi mereu ca oamenii nu-ti inteleg mesajul atunci cand il spui numai o singura data, asa ca esti hotarat sa-l repeti la infinit, pana cand esti absolut sigur ca nu mai este ochi de pamantean care sa nu ti-l fi citit, minte franar care sa nu ti-l fi inteles, nici limba de laudac care sa nu te fi injurat! :) Cam in zona asta caut eu explicatie pentru numele ales - ''dan dan''; in loc sa faci economie de trei litere si sa te multumesti numai cu unul, l-ai repetat, ca sa nu fie trecut cumva cu vederea... :) Ce nu inteleg e de ce nu-ti mai repeti numele inca de vreo 10 ori, ca sa fii consecvent chiar in toate...:) Sper ca ai prins pana la urma ideea mea si nu-i cazul sa ma mai repet foarte mult. Personal nu ma deranjeaza foarte tare vesnicele tale obsesii. Eu sunt constient ca fiecare mai putem avea tot felul de scaderi: toane, gargauni, obsesii, capricii, pitici pe creier sau - ca sa-l chem putin in ajutor pe nemuritorul Pittis -... ''toti suntem putin luati'' :). Important pe aici e doar ca toti ''sa ne avem ca frati'', vorba cantecului. Iata de ce pe mine m-au deranjat putin cei care va sar constant in cap (tie, lui Ioan Dacid, lui Vass Bela...), chiar daca i-am inteles foarte bine si pe ei si nu-i condamn. Marturisesc insa ca m-as fi asteptat ca tot ei sa fi fost cei dintai indignati de iesirile in decor ale unui nesimtit precum dantesc (al carui caracter abia acum incep sa-l cunosc) si sa-l sanctioneze la momentul oportun, intocmai cum fac ei si cu voi, ''critikacii'' Tribunei. Deci personal te inteleg atunci cand repeti obsesiv niste chestii pe aici (nu esti singurul, si eu mai am cate-o fixatie pe care o tot expun pe Tribuna periodic) :), dar vad ca pe destui prieteni ai acestui site incepi sa-i enervezi deja, si asta nu cred ca duce la nimic bun. Te vad cum scrii si-s convins ca tu mai ai si altceva in cap decat arhicunoscutele idei despre minusurile conducatorilor nostri. De-asta as fi chiar curios sa vad ce mai ai de spus si cu privire la alte chestiuni. Nu crezi ca am merita si noi si altceva din partea ta? HAI CFR!!!

    • dan dan
     Wednesday, 24 July, 2013 at 18:33

     :)) hai sa lamuresc misterul celor 2 de Dan: nu are nici o legatura cu nivelul atins candva in sport ;), e doar o chestie de cand mi-am facut o adresa de email neoficiala, si acolo, am trecut si la nume si la prenume Dan, cand am intrat prima data aici, asa a aparut... Despre mesaj, as vrea sa il schimb, dar nu ma lasa deocamdata politica celor din conducere. :( Promit ca voi fi foarte promt, il voi schimba de indata ce vom reveni pe trend ascendent. Intradevar voi meritati si altceva din partea mea, iar cei cu pile la conducere ma pot ajuta, trebuie doar sa am motive ca sa devin laudak. Despre saritul unora in cap, ma cam lasa rece, dar tot ar fi ceva daca ar face-o cu contra-argumente, din pacate se pare ca nu le prea au! Singurele pare ca sunt: hai sa ne facem ca nu vedem si sa tacem ca nu sunt banii nostri. P.S. Acum nu imi mai pot schimba nickul, ca ma acuza avalon1 ca am trecut pe camuflaj :)))

     • Florinaccio SM
      Wednesday, 24 July, 2013 at 22:11

      Daca tot mi-ai lamurit misterul celor doi dani ai tai, sper ca nu te superi daca iti voi spune acum danlapatrat. :) // Ceri contraargumente la vesnicele tale ''rafuieli'' cu sefii CFR-ului. Acum cateva zile pomeneai de petardele pe care ai nostri le-au adus in aceasta vara. De unde stiti (tu si cu ceilalti) ca sunt petarde nu inteleg, pentru ca inca nu prea i-ati vazut jucand pe baietii astia adusi acum cateva saptamani. Tot voi ''criticacii'' vorbiti laudativ despre Beto, Sougou, Weldon, Renan si celelalte achizitii de acum doi ani, insa cu totii ''uitati'' ca baietii astia, plus Camora, Ronny, Rui Pedro, Kapetanos, Traore, Peralta si altii au venit pe bani marunti (mai toti liberi de contract), au ajutat clubul, iar mai pe urma au fost vanduti pe bani frumosi cei mai multi dintre ei. De ce n-am putea repeta figura asta si-n acest an? Doar pentru ca voi ii dispretuiti aprioric pt simplul motiv ca Paszkany n-a platit cine stie ce bani pe ei? Eu stiu ca un lucru e rau sau nu doar atunci cand ai in vedere sfarsitul lui. De ce n-am astepta macar finalul acestui mercato, ca sa concluzionam atunci - mai in cunostinta de cauza - daca a fost sau nu unul reusit? Eu va propuneam recent sa mai aveti rabdare cateva saptamani, pana se mai scurg 4-5 etape si se incheie mercato-ul de vara, ca sa vedem daca nu cumva vom mai reusi niste ''tunuri'' pe final, la fel cum am izbutit si-n urma cu doi ani cu Beto si cu Weldon. Ar trebui sa stiti si voi ca fotbalisti de calibrul lor nu vin cu una cu doua in Romania, asteapta si ei, pana-n ultimul moment, vreo oferta de la o echipa dintr-un campionat mult mai atractiv. Poate e Chuka asta vreun nou Traore, poate Voiculet va fi la fel de bun ca la Targu Jiu si se va integra rapid, poate Tade n-o fi chiar atat de slab precum l-a catalogat IQ inca inainte de venirea lui in Romania, poate Costea va fi intr-adevar golgeterul campionatului asa cum ne-o dorim cu totii si cum ii sta in putere, poate va veni intr-un final si Nistor sau poate ca Rednic va mai aduce vreun superjucator din Belgia, un campionat bunicel, pe care-l cunoaste bine si in care are cu siguranta destule relatii. S-auzim din ce in ce mai bine! :)

      • dan dan
       Thursday, 25 July, 2013 at 06:49

       M-ai lamurit :) : armistitiu pana dupa meciul cu oile! Atunci vom avea o idee mai clara pe unde suntem... Deci, pauza la criticat (dar voi intra sa ii citesc pe laudatori :) ).

    • Dantesc
     Wednesday, 24 July, 2013 at 18:42

     Maestre ceva mai mult calm , mai multa analiza si totodata un pic de retinere atunci cand iti permiti sa faci referire la caracterul meu fiindca nu cred ca am avut ocazia sa ne cunoastem atat de bine incat sa iti permiti sa te pronunti asupra lui.Va deranjeaza faptul ca imi permit sa "pun talpi" gugustiucului? Asta e problema dvs... de fapt ?! Ok atunci spuneti asta pe sleau si nu-i nici o problema. Insa intrebarea mea cu talc e ..de ce cu 07 sau cu Caneto nu intru in aceleasi clinciuri ...si de ce nici nu cu Calin Cocora desi la un moment dat am avut ceva de impartit, dar !!! tin sa si precizez clinciurile noastre din trecut au fost legate doar si strict legate de CFR ! Ai stat o clipa sa cugeti la asta sau nu? Eu zic ca nu ,dar poate ma insel ... Deci mai multa moderatie maestre si totodata mi-as permite sa iti cer sa iti ceri scuze nu de alta dar munte cu munte se intalneste apoi om cu om ...si nu mi-as dori sa te simti jenat (ca altii) in eventualitatea in care ne vom intalni vreodata

     • Florinaccio SM
      Wednesday, 24 July, 2013 at 22:21

      Uite, si cu mine ai ocazia sa nu mai intri in clinciuri, dar cu o conditie: sa dai dovada ca bunul-simt nu te-a parasit chiar de tot. Erai pana nu demult unul dintre franarii pe care-i pretuiam (asta poate si pentru ca n-am cunoscut site-ul asta chiar de la inceput, deci nici intrigile dintre tine si unii dintre tribunisti). Acum incepe sa mi se faca putin dor de Saliceanu... :)

 44. Alin
  Wednesday, 24 July, 2013 at 15:41

  Sincer, ne-am cam plictisit de disputele astea critici-laudatori. Intru pe site cu speranta unui nou articol sau macar a unor discutii despre fotbal si dau peste aceeasi placa stricata repetata la infinit. Da rezolvati fratilor problema, puneti banii jos, nu fiti tari doar in taste, faceti o tribunacfr-bet: loc CFR 1-3 la sfarsit de tur/retur campionat castiga "aplaudacii", loc CFR 4-10 castiga "criticacii"- 500 lei intrarea, fara vrajeli...dar arbitrajul, norocul, etc. Daca nu, "change the f... subject"!

  • dan dan
   Wednesday, 24 July, 2013 at 15:52

   Pai, povesteste-ne tu ceva interesant despre fotbal, despre ce anume te face sa fi optimist, ce anume din politica clubului iti spune ca se doreste performanta, ce jucatori ti se par super-transferuri, ce anume din jocul echipei iti place foarte tare, etc. Sunt curios sa iti citesc ideile.

 45. 7burg
  Wednesday, 24 July, 2013 at 17:20

  Si daca CFR o sa termine pe locul 18, tot cu CFR o sa tin. :P... Daca tragem o linie, atunci o sa vedem ca suntem departe de tot de multe cluburi din liga 1 in acesti ultimi ani.Desigur ca mi-as dori un management de Bundesliga, dar regulile ligi 1 sunt altele...... Iar pt a vedea realizarile luam ultimi 2-5 ani, caci nu poti masura de pe o zi pe alta. Iar realizarile sunt mari si foarte bune in aceasta mare mocirla numita liga 1. Schimbarea inceputa acuma este urmatorul pas facut spre a deveni o echipa dominatoare in liga 1. Noi trecem de la sistemul aparare-contraatac, creat mai ales pt cupele europene, intr-o echipa care va domina adversarul sau va juca de la egal la egal. Andone a spus clar ca avem o echipa (jucatorii) creata pt acest sistem aparare-contraatac si nu poate juca altceva. PS a incercat sa schimba acest stil, dar nu a avut jucatori pt asa ceva, a reusit sa impuna doar crearea de presiune pe adversar si cam atat . Acuma se incearca aceasta trecere, la acest sistem de dominare a adversarului, iar sarcina cade asupra lui MR sa faca o echipa care sa domine adversarii din liga 1. Nu poti trece peste noapte la un nou concept cu unii jucatori, care nu stiu, nu pot si nu o sa reuseasca sa joace alt tip de fotbal. Jucatorii nu pot fi dati afara la orice ora, contractele trebuie respectate, asa cum sunt ele, iar bugetul nostru e mic in aceasta lumea mare a fotbalului unde unii au bugete mult mai mari pt a aduce jucatori buni. Ma bucur ca i s-a dat mana libera si antrenorului sa aduca jucatorii doriti de el in limita noastra de buget. Sa zicem mersi ca cei 2 atacanti adusi de IM nu au ramas si a venit apoi Ogbu ;). Sigur o sa ne incante cei 2, caci sunt peste tot ce e in liga 1. Aveti rabdare, ca abia au venit si ei la CFR :) Sigur o sa mai vina si alti mijlocasi, iar cei adusi o sa intre si ei pe teren cand o sa fie pregatiti...Sa avem rabdare si in timp o sa vedem o alta echipa. In aceasta perioada inca unii jucatori apar pe teren pt a fi vanduti sau a deveni rezerve pe viata. Sigur o sa vina si Nistor la noi, dupa ce Pandurii ajung in grupe sau sunt eliminati.Obiora a fost adus pt a ne deschide o usa la Parma. L-am luat imprumut cu optiune de cumparare. Daca nu-l cumparam, sigur nu mai venea niciun jucator imprumut, caci nimeni nu vrea sa dea mereu jucatori imprumut (gratis), doar asa de dragul cuiva. Iar daca mai vrei si altii, atunci unii se gandesc de 3 ori inainte de a face un nou deal. Chiar daca nu e un super jucator, o sa avem nevoie de el. Sper ca ceilalti jucatori adusi de la Parma sa fie titulari incontestabili si sa ne ajute in viitor. Transferuri sigur o sa mai vedem....Va grabiti undeva ? ;)...:)

  • dan dan
   Wednesday, 24 July, 2013 at 17:31

   Un comentariu interesant! Vom mai vedea ce transferuri se vor face, si in ce masura vor confirma. De grabit, noi nu ne grabim niciunde, cei ce se grabesc numara punctele din 3 in 3.. :))... asa ca, daca se vrea titlul, trebuie sa ne grabim si noi... ;)

  • zeidas
   Wednesday, 24 July, 2013 at 18:44

   Mai degraba cred ca Obiora a ramas drept consecinta a transferul lui Sare. Parma are destui jucatori de imprumutat, oricum nu vin gtratis si au ocazia sa joace,Parma si altii nu fac gesturi de caritate.

  • anonimul1965
   Wednesday, 24 July, 2013 at 20:22

   o perspectiva roz asupra viitorului dar cred ca ar fi fost corect din partea conducerii sa anunte planul de viitor si sa vina sa spuna sacrificam campionatul acesta reconstruim o echipa capabila sa domine urmatoarele sezoane campionatul Romaniei si avem nevoie de suporteri langa noi si atunci suporterii ar fi ramas toti langa echipa ar fi contat pe mai multe abonamente si s-ar fi evitat dezamagirile produse.

   • caneto
    Wednesday, 24 July, 2013 at 21:04

    Intr-un fel ai dreptate, totusi conducerea nu-si poate permite asa ceva. Imbuneaza suporterii, dar mesajul il prind si subalternii (staff, lot) si se complac si ei in reconstructie. Toate succesele CFR-ului au venit ca urmare a mesajului clar impus de Paszkany : vreau locul 1, altceva nu ma intereseaza. Jocul a suferit in primul meci, asta e clar, dar jucatorii, luati individual, nu-s mai prejos decat componentii celorlalte favorite la titlu. Mai este timp pentru ajustari, atat in privinta unor transferuri bune (veniri, nu plecari :)), cat si in privinta exprimarii din teren. Sa nu uitam, si acum 2 ani am inceput campionatul cu un lot eterogen, deci n-ar trebui sa constituie o problema. Anul trecut nu s-a pus problema omogenitatii si unde am terminat :). Ce-i drept, a fost an impar :)

  • kiruj
   Wednesday, 24 July, 2013 at 22:43

   Corect !!! HAI CFR !!!

 46. Vass Bela
  Wednesday, 24 July, 2013 at 21:24

  Anonim, asta am tot explicat si eu . In ce-l priveste pe Cocora, vad ca ma jigneste de mai multe ori, desigur fara sa demonteze colegial afirmatiile mele . Si in plus sufera de boala multiplicarii, se crede pe sine mereu reprezentatul unui mare curent . Doctore Florinaccio, eu sunt atacat de pupincuristii orbi sau platiti sa fie orbi, dar pt asta nu sufar de mania persecutiei . Si nici nu astept sa-mi sara cineva in ajutor . Tu vad ca te-ai fi asteptat de la mine sa sar la gatul lui Dantesc, asa ceva e umilitor pt tine ! Si degeaba bagi strambe, Dantesc de cel putin un an nu mai m-a atacat, ba mai mult, a fost printre cei 3-4, care mi-au prezentat condoleante cand a murit tata . Vez-iti de treaba si concentreaza-te exclusiv pe atacarea fara argumente a celor care iubesc cefereul in mod sincer, si tocmai pt asta indraznesc sa critice diferenta uluitoare dintre fapta si vorba la perfectul-pt voi- duet din fruntea clubului .

  • Florinaccio SM
   Wednesday, 24 July, 2013 at 22:16

   Vass Bela, de la tine nu am (inca) asteptari atat de inalte... As fi multumit doar sa folosesti mai rar substantivul ''felcer'', care pe Tribuna CFR e pe cale sa se transforme in adjectiv.

   • kiruj
    Wednesday, 24 July, 2013 at 22:46

    Like !!!

 47. gica10
  Wednesday, 24 July, 2013 at 22:37

  Vass Bella daca ai fi asa mare cfrist nu cred ca te-ar incurca cu ceva pozitia in clasament a echipei.Sunt, printre cei care sustin echipa dupa promovarea din 2004,suporteri care se identifica cu ea doar cand este campioana,in rest cautand in toate ungherele cauzele si vinovatii. Pentru mine Arpad Paszkany este persoana care mi-a redat speranta si bucuria de a vedea CFR in prima divizie...........ceea ce sincer nu mai speram.O fi facand greseli in alegerile lui?Posibil nu cunosc toate datele si nu cred ca este treaba si competenta mea.Oricum cum insusi a declarat, cauta solutii pentru a aduce langa echipa sprijin financiar pentru a duce mai departe proiectul. Oricum indiferent de rezultatele echipei se vor gasi vesnic nemultumiti care sa conteste faptele si in definitiv munca celor din club.Imi vine greu sa cred ca toata critica voastra este constructiva si ajuta clubul......din contra se constituie in argumente pentru cozile de topor care ne ponegresc din toate pozitiile si cu toate eforturile.

 48. kiruj
  Thursday, 25 July, 2013 at 00:02

  Gata, ajunge !!! Este inadmisibilă "direcţia" pe care o ia Tribuna asta !! Oameni buni, înţelegeţi-mă, este cea mai mare eroare ce facem noi aici, cu "divizarea" asta (pupincurişti versus criticaci), efectele pot fi catastrofale, credeţi-mă ! Iubiţi această echipă ? Iubiţi-o, atunci necondiţionaţi ! ECHIPA, fraţilor, simbolul, care este al nostru, care l-a dat pe dr.Rădulescu la un moment dat, pe Ţegean, pe fraţii Bretan, pe Adam, pe Trică, Anca, Cadu, Muri...Este inacceptabilă abordarea asta de fufă frustrată care plânge "din ianuarie pân' decembrie" în faţa oglinzii , oftând după vremurile mai frumoase...Suntem nişte muieri, fraţilor ? Am impresia că puţinele fane ale CFR-ului râd cu lacrimi de aceşti "bărbaţi" ai Tribunei CFR care se vaită, care caută duşmani cu lupa şi cu compasul, care expun spiritul CFR-ului nostru unui pericol imens, acela de-a submina firava noastră "platformă", evident sub "protecţia unui nick-name salvator...Staţi uşor, nu sunt nici pupincurist, nici criticac, sunt un om trecut prin multe (inclusiv în fotbal), la 56 de ani (din care 15 jucate în div.C şi "judeţ", din care 10 ca preşedinte de div."C", din care 2 ani ca antrenor...) nu mă încălzeşte nici zâmbetul lui AP, nici al lui IM (nici pe atât...), mă doare-n cot de bugete şi de transferuri (cu toate că v-aş putea povesti despre ele multe nopţi, măcar de patru Şeherezade...), am avut câteva meciuri aranjate în carieră, mult mai multe câştigate / pierdute cinstit, am minţit din cauza / pentru fotbal, am şi plîns pentru fotbal, dar , DAR !, în viaţa mea nu am acceptat NICIODATĂ înfrângerea !!! Această echipă a (re)apărut în peisaj datorită unor oameni (nu contează numele acum), nişte oameni care nu s-au lamentat ca nişte centuriste ci care au umblat la buzunare (ale LOR, nu la ale noastre, nota bene !!!), care de 2-3-10 ani ne citesc toate tâmpeniile posibile debitate aici cu o nonşalanţă demnă de o cauză mai bună...AJUNGE, FRAŢILOR !!! Suntem nişte fufe, centuriste de 2 lei, ce suntem noi ??? Spuneţi-mi ! La mine, în secuime, bărbaţii care plâng ca muierile sunt luaţi la mişto, sunt trimişi "la cratiţă" !!! Cică "bugetul", plus "dacă şi cu parcă"...Aţi înnebunit, oameni buni ??? Aveţi voi habar, câţi adversari avem noi aici ?? Şi ca tabloul să fie mai complet, băgăm "strîmbe" chiar noi între noi, facem "divide et impera"...Râd nu numai muierile, dar râd şi duşmanii de noi de crapă...Ruşine să ne fie !!! DEŞTEPTAREA, fraţilor !!! Spiritul CFR-ului nu are nevoie de păreri de 3 lei privind presupusele hibe manageriale ale lui IM şi AP (care chiar există, dar nu e lucrul cel mai relevant din lume), spiritul CFR-ului are nevoie de oameni verticali, care luptă pentru culorile echipei favorite în orice condiţii, în div.C, în div.B, în CL, în Cupa Haţegului...Chiar iubim această echipă ?? Chiar vrem binele lui ??? Ei, dacă da, atunci gata cu ifose fraţilor, cu toane de "folcloriste" regionale, lăsaţi orgoliile de 2 bani (oricum vizibile de la o poştă şi ridicole, pedeasupra), haideţi să să susţinem această echipă, aflată într-un moment de cumpănă, cu erori evidente de management, cu ceva crize financiare "la activ", dar nici una, nici alta nu mai serioasă decât cele ale rivalilor...Pînă acum nu am vrut să vorbesc despre acest aspect, dar mă simt obligat s-o spun : am impresia că avem şi nişte "cai troiani" printre noi, care vor să ne inducă idea de "looseri", de apriori-perdanţi, de...Râd muierile şi duşmanii de noi , fraţilor...Să nu mai aud expresia asta de "pupincurist" şi de "criticac" aici, fraţilor !!! Iubiţi echipa CFR-ului, iar dacă nu se poate, căutaţi-vă altă preocupare (pescuit, şah, femei, etc., lista-i lungă...). HAI CFR !!!

  • dan dan
   Thursday, 25 July, 2013 at 07:01

   spui: "spiritul CFR-ului are nevoie de oameni verticali, care luptă pentru culorile echipei favorite în orice condiţii". Pai nu asta vrem si noi? Eu vreau in primul rand ca cei din conducere sa respecte ORICE competitie in care participa, sa ceara jucatorilor sa LUPTE pentru culorile echipei meci de meci, sa LUPTE pentru fiecare punct si fiecare loc mai sus in clasament, fara ineptiile cu costurile de deplasare in EL... Vreau ca cei din conducere sa se laude mai putin si sa faca mai mult (daca financiar e imposibil a doua parte, sa o faca macar pe prima). Nu ma deranjeaza chiar deloc daca nu iesim campioni an de an sau la fiecare 2 ani...

   • kiruj
    Thursday, 25 July, 2013 at 07:17

    Să ştii că aici sunt absolut de acord cu tine : nici mie nu-mi place când o competiţie este luată peste picior, când apar declaraţii evidente de "renunţare" (din motive financiare...) la EL (de exemplu), când apar "ode" vizavi de lotul de jucători...Aş avea aici -totuşi- o mică remarcă : nu ştim deocamdată ce "poate" acest lot. O concluzie ceva mai avizată putem tragem după etapa a 5-a (după Stâna(, iar una şi mai şi după etapa a 10-a. În altă ordine de idei, nu m-am referit la cineva anume, "atenţionarea" m-a vizat -poate- şi pe mine, poate şi pe aplaudaci, pe oricine adică care în mod repetitiv şi obsesiv debitează anumite clişee şi "păreri" pe acest site. Noi trebuie să fim o familie "ceferistă" care-şi spală rufele "în interior", exact ca şi în cazul oricărei familii care se respectă...HAI CFR !!!

   • Ioan Dacid
    Thursday, 25 July, 2013 at 09:03
    • thedarkside
     Thursday, 25 July, 2013 at 11:54

     Mi se pare fantastic, in sfarsit vocea tribunei s-a facut auzita la club. Hai CFR!!!

 49. musat
  Thursday, 25 July, 2013 at 01:28

  Kiruj ai drepate , e distractie mare pe site-ul vostru :))

  • fotbalfan
   Thursday, 25 July, 2013 at 03:17

   behehe, ai terminat de vizionat digi si dolce si doar aceste 2 posturi? sa nu mai vb de organele lu' mimisor. apropo, la modul cel mai sincer, ca sa dam o nota de seriozitate discutiei, ce parere ai tu de "conditia fizica" si de "sangele proaspat" de la stana? sincer, sprinturile de 90 de m din final de meci, alergarea fara transpiratie ti se par ok? astept cu interes raspunsul tau obiectiv.

 50. botizan
  Thursday, 25 July, 2013 at 01:59

  astazi vizite medicale pentru camioneta.

  • caneto
   Thursday, 25 July, 2013 at 07:27

   Da, asa e, asta pare a fi un transfer peste ce-a fost pana acum http://www.tuttomercatoweb.com/europa/esclusiva-tmw-gabionetta-domani-le-visite-mediche-al-cluj-468896: "Directorul sportiv al Razvan Zamfir pătrat împușcat.Cluj a obtinut practic afacere care va aduce Denilson Gabionetta de la Parma în România. Împrumut cu drept de răscumpărare, așa cum am anticipat în ultimele zile. Toate făcut. Mâine Gabionetta este de așteptat de către compania românească de examene medicale. Operațiunea complet. Un mijlocaș gros pentru Cluj cu ajutorul intuiției de director sportiv Razvan Zamfir ..."

   • nea_silica_MS
    Thursday, 25 July, 2013 at 09:33

    Răzvan Zamfir, pătrat împușcat. Sună bine :D Sper că (virgulă) Compania românească de examene medicale o să-l găsească perfect sănătos pe Gamionetta și o să avem un mijlocaș gros la echipă...

    • caneto
     Thursday, 25 July, 2013 at 11:32

     "Şefii clubului din Gruia au confirmat pentru citynews.ro această mutare."

 51. musat
  Thursday, 25 July, 2013 at 11:19

  @fotbalfan prin comentariul tau de pe alt site ti-ai raspuns singur la intrebare :)) ,,fotbalfan : ...ca daca e legal, sa ia si ai nostri. poate-s niste metode noi ,, Concluzia este ca e pura demagogie ceea ce discutati voi pe aici, acuzatiile voastre sunt simple ipoteze si mai mult , sunt reactii ale frustrarilor acumulate in urma unui sezon mai putin reusit pt cfr . Daca echipa voastra ar fi jucat in cupele europene , n-ar mai fi fost atata incrancenare nici intre voi si discutiile ar fi curs in alta directie si mai putin in jurul Stelei . Toata stima pentru dan dan ca poate fi obiectiv in conditiile astea .

  • thedarkside
   Thursday, 25 July, 2013 at 11:35

   Dar faptul ca noi avem o conducere corecta si cinstita iar 5teaua e condusa de infractori nu e o simpla ipoteza, e o certitudine. Mimisor va poposi in curand langa masculul vostru alfa.

  • Retardila
   Thursday, 25 July, 2013 at 12:43

   Sa fie cele mai noi metode, chiar "legale", doppingul este inselaciune..... Sper ca noi NICIODATA sa nu ajungem la mila chimicalelor sau sa luam "sange proaspat" de la cei care intr-adevar au nevoie de acel sange.------------@Musat: gandesti tipic romaneste: hai sa inselam pe toti, ca inca nu s-a descoperit cum facem. Sau hotul neprins.... Dar furtul tot furt ramane..... Si vorba unui profesor de-al meu din liceu (ehei..anii '70): "Prostia-i de la Dumnezeu si se iarta, dar hotia-i de la dracu si se pedepseste..."

  • albusibiu
   Thursday, 25 July, 2013 at 13:25

   Tu inca mai crezi "musteriule" ca Steaua e centrul universului? Cat despre demagogie, am impresia ca nu cunosti exact sensul acestui cuvant. De ce iti construiesti teoriile prin astfel de cuvinte de paie, de ce incerci sa pari altceva decat ceea ce esti?

  • dan dan
   Thursday, 25 July, 2013 at 18:28

   Musat, inceteaza sa mai privesti pe gaura cheii la discutiile ce au loc in "casa" altei familii, si vei avea si tu toata stima din partea mea! Daca tot iti place sa citesti aceste discutii, ai putea macar sa nu mai "bagi batul prin gard"...

 52. tegean
  Thursday, 25 July, 2013 at 11:42

  ,,dan dan,,- reciteşte-ţi postările şi revizuieşte-ţi acele puncte de vedere care te-ar putea scăpa de stima unora...

  • dan dan
   Thursday, 25 July, 2013 at 17:54

   n-am nevoie de stima nimanui !

 53. halley
  Thursday, 25 July, 2013 at 12:51

  Eu nu vad nici o incrancenare sau frustrare. Fiecare dintre fani poate sa-si exprime parerea, in conditii civilizate, fara probleme. Trebuie sa ne obisnuim ca exista opinii contradictorii, doar nu vreti sa fim toti la fel?! Facem analize, observam anumite aspecte legate de echipa, mai glumim, ne mai suparam cand pierde echipa la Botosani, asa e bine. Astazi de exemplu ne bucuram, vine un jucator nou pe un post deficitar, super mutare ! Maine il facem petarda :))))))))))) Ne trece usor-usor supararea, urmeaza o partida noua cu Timisoara, sperantele renasc, dupa victorie facem calcule, unii mai pesimisti, altii mai optimisti. Am fost ieri mi-am facut abonament, mai sunt locuri :)))), astept meciul de sambata si sper sa nu-l vad pe Sepsi titular la mijloc si nici pe Hora.

  • Cristi
   Thursday, 25 July, 2013 at 15:22

   Crezi ca Hora va fi folosit in noua vocatie care si-a gasit-o, aia de fundas dreapta? :)

   • halley
    Thursday, 25 July, 2013 at 16:34

    Nu m-ar mira, avand in vedere ce joaca acest Velayos, cred ca nici Hora nu-i mai slab :)))))))

  • nea_Silica_MS
   Thursday, 25 July, 2013 at 16:11

   Hear! hear!

 54. tegean
  Thursday, 25 July, 2013 at 13:01

  @,,kiruj,,- Accentul Dvs. mai apăsat e binevenit. Am atenţionat că însăşi cuvintele ,, pupcurist-criticac,, sunt urâte, am redenumit aceste aşa zise categorii (ziceam de corişti şi cuci) atunci când le aminteam, am atenţionat că sunt artificiale, forţate şi asupra efectului de drog ,,al apartenenţei,, ca mobil al postărilor. E drept, îmi aleg cuvintele pt. a nu întrista pe nimeni iar comentariile -observaţiile mele ,,soft,, nu au atras atenţia. O cale de a face dintr-o neînţelegere o problemă (din ţânţar armăsar) este dezbaterea ei la nesfârşit aşa că trebuie pus piciorul în prag din timp. Profit de pârtia creată de ,,kiruj,, pt. a reaminti, deocamdată, câţiva norişori de pe Tribuna: 1. Optimiştii să fie mai atenţi cu nuanţa dăscălitoare din comentariile-replicile lor ( admit că sunt unele motive, care ar cere o abordare mai largă). 2. Scepticii sunt bineveniţi (din foarte multe considerente) dar în atitudinea lor (a noastră) trebuie să nu încălcăm un hotar impus de realitate, de raţiune: AP&Co. a pus bani privaţi la bătaie, timp din viaţa lui şi efort pt. ca să existe actuala echipă CFR într-un mediu fotbalistic ca cel din România. Până când nu ne asumăm o câtime din cele de mai sus, imixtiunea-critica noastră (şi pretenţiile) într-o anumită zonă nu e justificată dar poate fi neîngrădită în rest, lucru valabil, în mare parte, şi în ceea ce-l priveşte pe I.M. (nu revin acum cu argumentele). 3. Îmi permit să repet că ar trebui să fie un consens în ce priveşte aşteptările de la echipă: indiferent de valoarea lotului, randamentul-angajamentul în joc trebuie să fie maxim posibil la fiecare meci. 4. Susţin în continuare că trebuie atraşi pe Tribuna (şi spre tribune) cât mai mulţi ceferişti, o cale de a disloca din piuă apa mai stătută care se bate pe site. 5. În ce priveşte încriminatele declaraţii ale conducerii, zic doar atât: dacă Urziceniul a putut, dacă Oţelul a putut, de ce n-ar putea şi CFR-ul?

 55. musat
  Thursday, 25 July, 2013 at 13:36

  @thedarkside stii foarte bine ca nu aveti o conducere corecta si cinstita , te minti sigur . @retardila ,avea mare dreptate profesorul tau . De retinut expresia . @halley , la fel vad si eu lucrurile . Asta inseamna sa fii suporter al unei echipe , sa traiesti cu sufletul pt echipa ta si mult mai putin sa te intereseze altele . La colegii tai de discutii e invers . De asta va si citesc comentariile ,sa mai aflu si eu cate ceva despre Steaua :)) @ tegean ,in ziua de azi stima intre oameni e mult mai greu de castigat decat ura si antipatia . Va doresc o zi placuta .

  • thedarkside
   Thursday, 25 July, 2013 at 14:03

   Pana una alta 5teaua e tinuta sub observatie de UEFA si la prima abatere va fi exclusa un sezon din competitie, nu CFR. Pana una alta Becali e la puscarie, nu Paszkany. Pana una alta Meme e chemat in fata instantelor in dosarul transferurilor, nu Iuliu Muresan. Si Meme injura jurnalistii nu Muresan, Meme bate suporterii, nu Muresan. Pentru voi astia din sud numai asta conteaza, sa fiti number one, no matter what. Si mai spuneai cu ceva timp in urma ca nu suntem diferiti de voi. Nu pot decat sa ma bucur ca ai insistat atat de mult pe site-ul asta incat pana la urma ti-ai aratat si nerusinarea de care esti capabil. Tine-o tot asa domnule, pe toate planurile.

   • Bogdan Dobondi
    Thursday, 25 July, 2013 at 16:27

    @thedarkside Mintenas revine musat cu o explicatie lunga si lipsita de ratiune, asa cum fac sudistii in situatii asemanatoare, in care va invoca tot felul de conspiratii politice/extraterestre care au dus la situatia descrisa de tine. Adevarul ramane insa acelasi, oricat de mult ar incearca musat sa ne explice noua inversul (fiind sudist, el automat se crede centrul universului si detinatorul adevarului absolut). Acel adevar care spune ca Steua face Romania de ras in Europa. :)

 56. tegean
  Thursday, 25 July, 2013 at 13:45

  ,,stima intre oameni e mult mai greu de castigat decat ura si antipatia,, cu condiţia să nu încurci termenii după bunul plac; unii stelişti nu-s stelişti destul dacă nu-s şi fuduli

 57. Florinaccio SM
  Thursday, 25 July, 2013 at 13:45

  Se pare ca Gabionetta a fost adus pana la urma. Din imaginile de pe youtube pare un super-fotbalist, sa vedem si cat va ajuta echipa. E clar ca in trecut a avut probleme destul de serioase de comportament, pentru ca la talentul pe care i l-a dat Dumnezeu ar fi trebuit ca azi sa fie titular intr-o echipa importanta a Europei, nu sa vina imprumutat la CFR. Totusi, la cei 28 de ani pe care ii va implini in octombrie, brazilianul e la varsta la care destui dintre fiii risipitori ai fotbalului si-au revenit. Sa ne gandim numai la Bastos al nostru, la Florin Costea (tot din ograda noastra), la Sanmartean sau la Wesley, cu totii treziti la realitate si nascuti cu adevarat pentru fotbal abia de pe la 26-27 de ani. Chiar Hagi, Pancu, Mutu si Adrian Ilie (alte mari talente pe care le-a dat fotbalul nostru) sau Oliver Bierhoff si Eric Cantona (ca sa dau doua exemple si de la altii) au aratat ce pot cu adevarat doar de pe la varsta aceasta. Sigur, exemple se pot da cu duiumul si din categoria celor care si-au batut joc de talentul lor pana la capat, iar unii dintre voi ati putea insira nenumarate astfel de nume pe care le-ati cunoscut poate chiar indeaproape. Vreau sa spun doar ca exista o sansa -nu tocmai minuscula- ca Gabionetta asta sa arate ceva in tricoul CFR-ului, mai ales ca in ultimii ani (si mai cu seama in ultimul) are cifre deloc rele -un gol la aproximativ trei meciuri jucate- pentru un fotbalist, e adevarat, de profil ofensiv, dar care nu joaca tocmai in gura portii. Daca mai punem aici si driblingurile, pasele luminoase, schimbarile de directie, brazilienele si toate celelalte ''minunatii'' de care e capabil, cred ca putem fi indreptatiti sa avem asteptari mari de la acest fotbalist. Am vazut si un gol inscris de el dupa ce pornise cu mingea la picior din semicercul propriului careu, desi avea vreo doi adversari imprejur si alti trei inainte, iesindu-i in intampinare!... Bun venit, Denilson Martinho Gabionetta!

  • Calin Cocora
   Friday, 26 July, 2013 at 10:48

   @Florinaccio, chiar daca mi-am anuntat deja retragerea definitiva, imi permit un comentariu la textul tau. Gabionneta in ultimul an a surprins pe toata lumea cu indreptarea comportamentului, nu si-a mai prelungit vacantele, n-a mai intarziat si nici n-a mai lipsit nejustificat la antrenamente, si-a facut ordine in viata nocturna, ba chiar s-a disciplinat tactic, ceea ce s-a reflectat si in muinutele jucate. Revenirea lui n-a fost suficienta ca sa-l reabiliteze, motiv pt care e expus la CFR. Un italiano vero cu care am avut ceva relatii de biz si care iubeste fotbalul, zice ca are calitati extraordinare, calitati care l-ar fi facut star in serie A, daca nu-l incurca indisciplina si noptile pierdute. Spunea ca este genul de jucator care poate castiga oricand un meci. Il descrie, italianul, ca pe un jucator complet care are viziune, viteza, forta, rupere de ritm, instinct tactic, tehnica ireprosabila, plasament, detenta, stiinta a jocului si nu in ultimul rand multa spectaculozitate. Poate vom avea ceea ce ne-a lipsit in ultimii ani, mai ales dupa plecarea lui Culio, un jolly jocker. Sper ca a ajuns la noi intradevar "bine cu capu". -------------------- RAMAS BUN TRIBUNISTI, saptamana ce vine, sper dupa un meci bun cu TM, voi posta, daca o sa mi se ingaduie, un ultim articol cu titlul de mai sus.

   • caneto
    Friday, 26 July, 2013 at 12:01

    Nu te pripi, Caline, daca toti postatorii de bun simt s-ar retrage de pe site-uri ar ramane doar scriituri interzise minorilor. :) Hai, pune deoparte supararea! Referitor la Gabionetta, sigur si-a revenit cu capul, altfel nu juca in 37 de meciuri din 42 in sezonul trecut.

   • Florinaccio SM
    Friday, 26 July, 2013 at 14:16

    Unde te grabesti, mai Cocora? Eu stiam ca voi cocorii zburati spre tari mai calde abia mai inspre toamna, nu atat de devreme... :) Acuma, nu fi copil. Lasa-l pe fiecare sa spuna ce doreste, nu le pune toate la suflet, ca-ti va fi mai bine asa, crede-ma pe cuvant. Saitul asta are nevoie de ''efervescenta'' ta, iar daca vei evita pe viitor clinciurile cu altii, cred ca totul ar fi perfect. Daca Albusibiu (de exemplu) ar fi luat in serios toate ''rautacismele'' de care a avut parte pana acum, demult ne-ar fi lasat pe toti balta, iar noi nu ne-am mai fi bucurat azi de scrisul sau savuros. Stii vorba ceea: ''gura lumii o astupa doar pamantul''. Ce regret eu mai mult e ca in loc sa ne avem ca fratii pe aici, incepem sa ne tot intepam intre noi (poate ca si mie-mi suna cuvintele astea), :( iar apelul ''batranului'' si inteleptului Kiruj ar fi bine sa ne dea de gandit astora mai tineri dintre noi, in care sangele (altii ar spune ca hormonii) clocoteste inca. :) Daca nu intelegem ca inainte de toate ar trebui sa ne respectam intre noi, cred ca n-avem ce sa cautam pe aici, mai ales ca e plin internetul de site-uri in care mitocanii sunt la ei acasa. Macar atunci cand intram aici ar fi bine sa respiram si noi alt aer. Iata de ce, de la postarea lui Kiruj eu mi-am propus sa evit ''bataliile marunte'' dintre mine si alti tribunisti, pentru ca observ ca la fel ca-n casnicie si-n viata, nu duc la nimic bun. // Mi-as dori sa-ti treaca si tie supararea si sa revii la sentimente mai bune fatza de acest site, dar daca nu ne vom mai ''vedea'' pe Tribuna CFR, poate -cine stie?- ne vom intalni candva ... in tribunele CFR-ului, la vreun meci de-al echipei noastre. Mie-mi place ca in viata fiecare sa ''arda'' pentru ceea ce face: pompierul pentru meseria lui, :) tamplarul pentru scaunul pe care l-a facut, pantofarul pentru ghetele pe care le repara, preotul pentru credinciosii pe care ii are in grija, profesorul si invatatorul pentru elevi, sotul pentru nevasta pe care si-a ales-o, ... iar franarul pentru echipa pe care o iubeste. De aceea, cu suporteri ca tine, care iubesc din suflet CFR-ul, traiesc si respira pentru echipa asta, mie mi-a facut placere sa schimb opinii pe aici, chiar daca nu mereu am fost de acord cu ceea ce spui sau cu felul in care ai spus uneori cate ceva. Sentimentul pe care il am acum e acelasi cu cel din ziua in ca Romanescu s-a despartit de noi: ca Tribuna CFR si cei ce iubim acest site am mai pierdut un prieten.// Despre Gabionetta ce sa-ti spun? Italianul ala de care pomeneai tu cred ca l-a caracterizat perfect. Ieri mi-am petrecut vreo doua ceasuri urmarind pe youtube filmulete cu brazilianul. Mi se pare senzational omul. Bate penalty-uri, bate lovituri libere. Stang excelent, drept foarte bun. Tehnica, viteza, forta de patrundere, driblinguri, suturi, pase, ''braziliene'', ''biciclete'', oportunism, executii de senzatie. Goluri cu stangul, goluri cu dreptul, goluri inscrise din gura portii sau goluri de la distanta care aduc aminte de executiile lui Hagi. Detenta, goluri din plonjon, multe goluri inscrise cu capul, dintre doi fundasi, chiar daca nu e deloc inalt. Daca intr-adevar a venit in Romania avand toate tiglele pe casa (deja expresia care l-a facut pe Bastos celebru imi pare cam tocita), atunci cred ca devenim favoriti in lupta la titlu, cu tot jocul senzational al stelistilor. Sa ma ierte cei care i-au prins si pe Tegean, Adam, Bretan si ceilalti, dar eu cred ca un fotbalist atat de talentat precum e ''Camioneta'' asta noi n-am mai avut niciodata. Poate doar Fabbiani sa mai fi avut un talent pe masura brazilianului, dar si ala si-a batut joc de el. HAI CFR!!!

 58. Retardila
  Thursday, 25 July, 2013 at 14:01

  @ Musat: dai dovada de un bun simt neobisnuit pentru vizitatorii "externi"! Ca esti stelist (uite ca am reusit sa scriu korekt, desi manurile mi se imbarligasera) este treaba ta, dar ... cinste tie, pan' la urma... Iti multumesc pentru postarile tale neagresive!

 59. Scippio
  Thursday, 25 July, 2013 at 14:18

  As avea o sugestie pentru voi toti legata de abordarea personajelor gen "Musat". Ignorati-i cu desavarsire. Lasati-i sa vorbeasca la pereti. Eu nu vad niciun motiv pentru un suporter al unei echipe sa urmareasca constant un site cu discutiile suporterilor altei echipe decat daca vrea sa provoace, sa bage zazanie, sa arunce petarde si sa bage strambe. Si asta nu o poate face decat in doua situatii: fie e o misiune si e platit pentru ea, fie o face din proprie initiativa in stilul carateristic frustratilor mioritici manat de stravechiul principiu stramosesc "sa moara dusmanii de ciuda". In ambele cazuri motivatiile lor sunt la fel de meschine, iar raspunzandu-le, bagandu-i in seama, nu faceti decat sa intrati in jocul lor, ajutandu-i practic sa-si atinga scopul. Asa ca repet: ignorati-i cu desavarsire. Vor disparea de la sine pentru ca nu poti vorbi de unul singur la nesfarsit.

  • tegean
   Thursday, 25 July, 2013 at 18:57

   corect; poţi să ţi cu o echipă şi să vi să-ţi areţi ataşamentul, să lauzi jocul şi jucătorii, să-ţi motivezi alegerea-ce te-a atras, să evidenţiezi lucruri demne de atenţie mai puţin cunoscute de la acea echipă ori să ţi cu oricare echipă şi să vi să comentezi, pe cât poţi de obiectiv şi din punctul tău de vedere, un meci al CFR-ului - ce ţi-a atras atenţia, ce ţi-a plăcut şi ce nu, să schimbi idei despre fotbal; să vi pe acest site ca nesimpatizant CFR şi să spui ce jalnic e, că vi să te distrezi pe seama comentariilor ş.a. seamănă cu atitudinea altor ,,meseriaşi,, postaci, care apar şi pe alte site-uri cu aceleaşi texte, ce iau în băşcălie dorinţa şi încercarea localnicilor de a fi altfel, de a face lucrurile altfel

 60. Saul
  Thursday, 25 July, 2013 at 14:33

  Am citit,cu rabdare,toate postarile voastre,multe dintre ele pertinente si de bun simt,altele deloc potrivite pentru aceasta Tribuna. Cand am descoperit Tribuna,in urma cu aproape doi ani,am fost sedus de nivelul si calitatea discutiilor,de bunul simt,neobisnuit pt o pagina de sport,de atitudinea si de tinuta celor ce postau aici. In timp,ne-am pierdut putin din aceste calitati,iar in ultima vreme ne pierdem in dispute fara rost. Daca nu vrem sa ne asemanam cu unii care posteaza prin paginile fituicilor de cancan din sud,ar fi frumos sa fim mai atenti la tonul si limbajul folosit aici. Nici mie nu mi-a placut jocul echipei din prima etapa,nici atitudinea conducerii,de multe ori,dar mi-am spus nemultumirea si punctul de vedere, odata,de doua ori,apoi am tacut. Pentru ca sambata seara e primul meci acasa,din noul sezon,ar fi frumos sa fim cat mai multi in tribune si sa ne incurajam echipa. Iar duminica,in comentariile de dupa meci,va invit pe fiecare sa scrieti,daca ati fost sau nu prezenti. Ne vedem in Gruia....Hai CFR !!!

 61. nea_Silica_MS
  Thursday, 25 July, 2013 at 16:18

  Dacă-mi permiteţi (fiind ego adsum kritikac), mult mai intoleranţi se arată pozitiviştii, cărora nu prea le place şi nici nu suportă să citească critici mai acide la adresa clubului (incluzându-i aici pe preşe şi pe patron - vorbesc bineînţeles de domnii Vass şi alţii). Deci un pic mai multă torenţă, domnilor pozitivi şi poate nici criticacii nu vor mai ataca atât de dur conducerea. After all, iubim cu toţii echipa (singur că dl. Cocora îi iubeşte la fel de aprins ca Dl. Vass, doar că se exprimă altfel). Haide CFR! Aş vrea să vă văd jucând sâmbătă, chiar dacă pierdem cu 4-0...

  • nea_Silica_MS
   Thursday, 25 July, 2013 at 16:21

   Scuze, vroiam să scriu toleranţă.

   • tegean
    Thursday, 25 July, 2013 at 16:46

    şi atunci de ce apare 4-0 ? toleranţă ar fi un1-0 acolo

    • nea_Silica_MS
     Thursday, 25 July, 2013 at 16:53

     Chiar nu contează tegean. Mi-e dor să văd fotbal. Adevărat. Pe care să-l joace echipa mea de suflet.

     • tegean
      Thursday, 25 July, 2013 at 16:57

      Să fie precum ţi-e vrerea !

 62. dan dan
  Thursday, 25 July, 2013 at 20:10

  Astazi unii joaca in EL... Merita urmarit meciul Pandurilor, si in special Nistor(deja, pasa frumoasa de gol)...

  • Ioan Dacid
   Thursday, 25 July, 2013 at 20:59

   Si giurgiuvenii au 1 0 la pauza, cred ca acolo meciul e mai interesant:) desi oltenii joaca mai frumos.

 63. Vass Bela
  Thursday, 25 July, 2013 at 22:24

  Ma bucur pt reusitele celor 3 echipe, se strang puncte la coef, si mai si obosesc, doar nu se dopeaza ca ciobanii . Doresc ca toti sa ajunga in grupe, acolo sa stranga cat mai multe puncte, iar in campionat sa faca cum am facut noi, adica evolutii si rezultate mediocre !

 64. botizan
  Thursday, 25 July, 2013 at 22:39

  se pare ca Nistor mai intarzie ceva timp...

 65. Saul
  Thursday, 25 July, 2013 at 23:15

  Pe Eric asta oare de ce nu l-am luat la noi?! Da niste centrari de ti-e mai mare dragul,aproape ca ai nostri.

  • nea_silica_MS
   Friday, 26 July, 2013 at 08:22

   Mda, centrează aproape ca ai noștri... Păi se pare că sindicatele stau un pic mai bine cu banii, așa că și-l permit pe dl. Eric de Oliveira...

   • Florinaccio SM
    Friday, 26 July, 2013 at 11:43

    Pe Eric stiu ca ai nostri au oferit bani frumosi in urma cu vreo doi ani, atunci cand brazilianul fusese in mare forma la Medias. A fugit insa in Ucraina, acolo n-a jucat mai deloc, iar de vreun an de zile si-a tot cautat la Medias forma de altadata. Se pare ca in sfarsit a regasit-o, la Targu Jiu, langa ''taticul'' sau Cristi Pustai. Nu stiu cum am putea sa-l mai aducem acum in Gruia, poate sa-l luam odata pe Nistor si pe urma sa li-l dam inapoi oltenilor, la schimb cu brazilianul. :) Lasand gluma la o parte, chiar sunt convins ca Eric va face un sezon mare printre gorjeni... pacat ca nu-i si el al nostru. Pot sa spun insa ca odata cu aducerea lui Gabionetta eu sunt foarte multumit, iar daca va veni si Nistor intr-un final (mai probabil dupa meciurile pandurilor din play-offul Europa League) socotesc ca am avea o campanie de achizitii excelenta. Unde mai pui ca prin ziare se barfeste deja ca si Wesley ar fi aproape de CFR! :)

 66. Ioan Dacid
  Friday, 26 July, 2013 at 09:34

  Revine Nuno Claro in Gruia , in cazul in care ati uitat de ce a fost scos din lot va readuc aminte de acest meci(ultimul lui meci ca si titular): http://www.youtube.com/watch?v=OX9ZYTpb7Ok Deci da, de la "un conflict cu Mircea Sandu" i se trage totul.

 67. traian
  Friday, 26 July, 2013 at 11:56

  De data asta nu ma intereseaza punctele in Europa. Daca Uhrin bate "les moutons" il port in amintire cat traiesc. Cu asta s-ar sparge balonul umflat.

 68. justice
  Friday, 26 July, 2013 at 12:03

  Si'a revenit conducerea in al 12'lea ceas! ---> http://cfr1907.ro/ro/stiri/2908/cristian-panin-un-simbol-al-familiei-cfr-1907-cluj/ Ii uram bun venit Team Managerului echipei CFR 1907 Cluj, Cristian Calin PANIN si ii dorim ca in noua sa calitate sa obtina cel putin la fel de multe trofee ca si in anii in care a muncit pentru ele, in iarba.

  • kiruj
   Friday, 26 July, 2013 at 12:21

   Este o veste "super", mai rămâne să câştigăm mâine (cu un joc frumos!) şi atunci m-am împăcat pt. acest week-end...HAI CFR !!!

 69. gyuszi
  Friday, 26 July, 2013 at 21:27

  Salut baieti, urmaresc Tribuna de la prima aparitie, si sunt un ceferist infocat !!!! Din pacate nu mai pot fii alaturi de echipa la meciurile din Gruia, nu mai traiesc in Romania.....asa ca urmaresc tot ce scrie in media nat. si acest site, asa ca vreau sa va inpartasesc un lucru care l-am observat........acesti criticaci inversunati, mai ales dl. Vass Béla Csaba Jozsef..........si restul , nu prea ii vad sa apara in apararea CFR-ului , cind suntem atacati in media sudista, si nu numai !! Foarte multi de aici se iau la trinta cu ziaristi, editorialisti din cei care urasc CFR-ul. Acest lucru pe mine m-a pune pe ginduri !!!!!! Nu prea mai vreau sa dau nume, dar se stie foarte bine ...... Asa ca dl. V.B.CS. , tare mult vreau sa te vad printre cei care apara CFR-ul prin luari de cuvint , si scrieri !!!!!! .....

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>