Saturday, Sep. 22, 2018

Ziua porților deschise

Written By:

|

Tuesday, 20 August, 2013

|

Posted In:

|

102 Comments

Ziua porților deschise

Dragi oameni buni și nebuni după CFR,

Pentru că „Epistola emailo-telefonică de la Dubai” a clarificat niște neclarități, dar a băgat în ceață alte măgării, reacțiile cititorilor au fost foarte împărțite și înmulțite. Citire-recitire-răscitire până la extaz/transă sau citire-recitire-purecare de cuvinte până la dubiu. Nevărmaind, cum zice românul…

Dincolo de dragostea necondiționată față de CFR pe care unii suporteri au ținut să și-o exprime/manifeste la greu, se simt în atmosferă și unde de iritare, dezamăgire, descumpănire, neîncredere, pesimism la pătrat etc. Ce declanșează aceste unde (mai degrabă valuri), o să aflăm poate peste 99 ani, când se vor desecretiza și deschide dosarele pentru public. Noi am mai trecut peste momente funebre (mă gândesc acum la acel 0-5 de groază cu Rapidul, urmat de eșecul din Gruia cu madam Chiajna), dar parcă în trecut clinciurile nu erau atât de agresive și atât de generale. Acum parcă se derulează WW3 pe Someșul Mic: este gâtuită conducerea, suporterii se mușcă unii pe alții de limbă și urechi, antrenorii știu că alți antrenori au greșit la făcutul sau despachetatul valizei, Mark Twain de Tribuna este desființat de Cervantes de Cartier ș.a.m. prea d. În această încleștare de nervi, orgolii, disperare și scuipați, doar visul lui Maah orientat spre țara franțuzească pare o insulă de pace și relaxare…

Să fie revolta asta imensă generată doar de un 0-4 la Vaslui și un 0-3 în Ghencea? Nu-i destul… Să se adauge disperarea că un nou trofeu se scurge printre degetele de la mâini și de la picioare încă din primele etape? Și asta, dar tot nu-i destul… Să fie de vină finanțatorul Arpad Paszkany + factorii de decizie, care par să fi luat cele mai neinspirate măsuri din era… lor? Da, ăsta-i un motiv important de revoltă, dar nu-i destul pentru o revoluție… Vișina de pe tortură pare să fie – în opinia mea – FRICA! Da, frica, groaza că „Arpi” se retrage de la CFR, că s-a săturat sau nu mai poate, și de aici panica: urmează moartea CFR-ului?

În ciuda situației mai grav decât delicate de la CFR, nu cred că finanțatorul renunță la luptă și nici nu cred că-și ia jucăriile și pleacă brusc, supărat pe toată comuna. Și chiar dacă m-aș înșela (cum reușesc de multe ori), cum v-am mai zis, nu cred că Arpad Paszkany ar lăsa CFR-ul să moară. L-ar lăsa pe linia de plutire, salvat de la desființare (că doar ăsta era obiectivul inițial, nu?), numai bun să fie dus mai departe de cineva cu avântul la cote maxime, iubitor de provocări (sau chiar de CFR). Ce ar avea domnul Paszkany de câștigat din sugrumarea CFR-ului? Absolut nimic în plus față de disprețul unei comunități din municipiu. Cărui cimitir i-ar rămâne palmaresul unui club decedat în urma unei căzături mortale de pe cai mari? Cele 8 trofee strălucitoare? Ele vor semăna mai degrabă cu niște vaze cu capac, decât cu niște cupe. Dar ce zic eu vaze? Cu cât va trece mai mult timp de neființă, cu atât mai mult acele trofee vor aduce izbitor de mult cu niște urne. Urne în care s-a depozitat cenușa CFR-ului.

Dar să lăsăm gargara marca „07” și să trecem la meandre mai concreteDacă pentru noi tot vine o pauză competițională, iar unii mai au concediu (și deci timp liber de umplut), vă invit să puneți câte o întrebare referitoare la un subiect care vă frământă tare mult. Vă rog să adresați întrebarea oricui doriți: finanțator, președinte de club, jucător, antrenor etc. Folosiți rubrica de comentarii. Dacă un alt suporter a pus deja întrebarea care vă frământa, găsiți o altă întrebare, că sunt destule lucruri care nu funcționează. Nu vă garantez că se vor primi răspunsuri, pentru că în primul rând nu vă pot garanta că întrebările vor fi citite. Dacă doriți să participați la acest exercițiu, nu sunteți prea plictisiți și blazați, hai să începem ziua porților deschise, „zi” care va dura un număr neprestabilit de zile.

Mulțam!

Share This Article

Related News

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(102) Readers Comments

 1. caneto
  Tuesday, 20 August, 2013 at 14:19

  Sper ca ziua portilor deschise nu tine zi de zi si nu Felgueiras este organizatorul ei.

 2. Dantesc
  Tuesday, 20 August, 2013 at 14:42

  Io as dori sa intreb... este vreo sansa sa isi revina AP cu capul?

 3. Retardila
  Tuesday, 20 August, 2013 at 14:43

  Dat Pacem, Domine!

  • nea_Silica_MS
   Tuesday, 20 August, 2013 at 15:26

   Sit vobiscum gratia, misericordia, pax a Deo Patre, et a Christo Jesu Filio Patris in veritate, et caritate. (The Bible)

   • nea_Silica_MS
    Tuesday, 20 August, 2013 at 15:30

    -furat de pe net- sunt chiar atât de multilateral subdezvoltat, aşa cum am mai zis :-)

 4. nea_Silica_MS
  Tuesday, 20 August, 2013 at 15:19

  Aş vrea să-l întreb pe domnul Paszkany când scapă de starea de narcolepsie? Îl credeam un businessman priceput; dacă e aşa, trebuia să-şi dea seama de mult că am rămas fără jucători valoroşi după vânzarea lui Sougou şi Bastos, cedarea lui Ivo Pinto, Vasilegarray şi Luis Alberto. Ca să nu mai vorbesc de cedarea închizătorilor, Bouba şi cel mai dureros, renunţarea la Mureşan (fotbalistul), cel mai valoros om din echipă. Cu toate că pentru acest ultim pas nu-i învinovăţesc, Muri merita să plece undeva la mai mare. Dar se putea aduce măcar un înlocuitor pe măsură (Obiorah fiind, poate încă, extrem de slab).

  • gica10
   Tuesday, 20 August, 2013 at 17:06

   Iti dau dreptate cand vorbesti de Muri ca o piesa fundamentala in angrenajul echipei. Da-mi voie doar sa-ti atrag atentia ca Muri nu a inceput titular din primul an si nu s-a impus prin jocul sau de la inceput! Numai eu stiu cate batalii am avut pentru el cu mari "cunoscatori " ai fenomenului care-l desfiintau. Ideea este ca avem nevoie de timp pentru a se reconstrui alta echipa de top. Si dupa toate luarile de pozitie de pe Tribuna si noi avem nevoie de o pauza in care sa ne reconsideram pozitiile, sa ne regrupam si sa ne incarcam pozitiv pentru noile provocari. Iar cei care nu se simt capabili de noile realitati sa aiba timp de a se reuni in alte proiecte, mai de actualitate...

   • CJ-07-CFR
    Tuesday, 20 August, 2013 at 20:44

    Corect x 3! Mi-aduc aminte ce m-a chinuit Gabi Mureșan în primul sezon la CFR. Apoi Mureșan s-a adaptat și jocul său s-a schimbat radical. Trec de la Mureșan la Obiora. Pentru că Obiora e foarte tânăr, nu-mi vine să pun tunurile pe el fără milă (și nici nu-l includ încă în categoria petarde). S-ar putea să-și învețe fișa postului și peste un an (dacă se mai are răbdare cu el) să fie o revelație. Nu la fel simt în cazul altor fotbaliști aduși recent, care au ajuns la o vârstă ceva mai coaptă și nu au mari realizări nici în CV, nici la CFR.

 5. halley
  Tuesday, 20 August, 2013 at 15:44

  Pe mine m-ar interesa ce s-a intamplat cu cazul pinguinilor, veridctul de la TAS, atunci cand am rejucat meciul ! Sa-l publice si pe ala, daca tot suntem la capitolul scrisori deschise.

  • Ioan Dacid
   Tuesday, 20 August, 2013 at 15:55

   Mai mult ca sigur nu s-a mers pana la capat, am castigat pe terenul lor => toata lumea a fost fericita.

 6. morero
  Tuesday, 20 August, 2013 at 15:55

  Stimate patron, va rog sa imi spuneti cand aveti de gand sa opriti robinetul la salariile jucatorilor, care se aude ca sint cele mai mari din Romanica. Nu de alta, dar cu banii astia s-ar mai putea tine inca 6 echipe in prima liga, vezi cazul satelitilor stanei.

 7. Mihai BM
  Tuesday, 20 August, 2013 at 16:04

  De ce a fost transferat Florin Costea la CFR?

  • Ioan Dacid
   Tuesday, 20 August, 2013 at 16:11

   Scuze ca ma bag din nou in seama desi nu sunt AP sau IM eu cred ca acest transfer a fost oarecum logic. Vezi rezumatul: link

   • Mihai BM
    Tuesday, 20 August, 2013 at 16:19

    Sa inteleg ca logica tranferurilor la CFR este: daca ne da gol il luam, atunci urmatoarea mea intrebare este: De ce nu l-am luat pe Bokila?

    • Ioan Dacid
     Tuesday, 20 August, 2013 at 16:23

     In acel moment olteanul a dat o mica dovada ca vrea sa revina la un nivel mai bun, in amicalele din vara a inscris de multe ori doar se pare ca omul s-a trezit cu sacii in caruta si i-a revenit miserupismul lui caracteristic. Bokila spre deosebire de oltean nu era gratis :D

 8. thedarkside
  Tuesday, 20 August, 2013 at 16:14

  Eu as fi curios ce parere are D-l Iuliu Muresan de reconstructia echipei in jurul lui Hora. Argumente pro: nu-mi amintesc ca Hora sa fi facut vreodata vreo declaratie cum ca si-ar dori sa plece de la CFR. Are evolutii constante, fara surprize de tot felul. Are intrare la conducere prin iubita lui. Are o oarecare vechime la club, deci eu cred ca el ar fi cel mai potrivit in rolul asta. Argumente contra: nu-mi vine nici unul in minte.

  • thedarkside
   Tuesday, 20 August, 2013 at 16:17

   Inca un argument pro: se intelege cu toti antrenorii si se pare ca toti antrenorii il inteleg pe el.

   • Mihai BM
    Tuesday, 20 August, 2013 at 16:21

    Are si un nume predestinat e un fel de `csardas` romanesc.

    • fotbalfan
     Tuesday, 20 August, 2013 at 21:33

     Alunelu, alunelu, hai la joc, sa ne fie, sa ne fie cu noroc! Cine-n Hora o sa joace, mare, mare se va face, cine n-o juca defel, sa ramana mititel, tzurai tza!

   • gica10
    Tuesday, 20 August, 2013 at 17:15

    Daca tot ai asa opinie buna despre Hora, hai sa-ti dau si eu un argument. Personal cred ca s-ar descurca mai bine ca si Camora pe postul de fundas lateral. Are forta, viteza, probabil are nevoie de jocuri pe pozitie, sa se acomodeze. Asa poate-i gasim locul potrivit, sa nu se mai carcoteasca pe seama lui. Imi aduc aminte ca si Nicoara a fost folosit pe aceasta pozitie si nu s-a descurcat rau. Asta o spun pentru a vedea lucrurile si din alt punct de vedere! Cel putin la primul gol (cu oaia) centrarea a venit de pe partea lui Camora si el se afla la metri buni de Georgevski. La fel si Piccolo, se afla prin careu, fara om in marcaj. Dar trendul este sa-i luam capul capitanului.

    • unu
     Tuesday, 20 August, 2013 at 18:23

     Nu luam capul nimanui, insa capitanul in momentul centrarii avea cel putin 2 m in fata italianului. Deznodamantul il stim.

    • caneto
     Tuesday, 20 August, 2013 at 21:35

     Eu am venit cu ideea incercarii lui Hora ca fundas dreapta inca de pe vremea in care Rednic zicea ca nu doreste sa antreneze decat o singura echipa din Cluj :) Nici n-auzisem inca de Ivo Pinto. :)

     • gica10
      Tuesday, 20 August, 2013 at 22:32

      Scuze, nu mai retineam exact cine a propus initial si nu doream s-o patentez, dar avand exemplu folosirea lui Nicoara fundas, ma gandeam ca am gasi o intrebuintare utila unui lucru pe care ne gandeam sa-l aruncam!

    • thedarkside
     Tuesday, 20 August, 2013 at 22:02

     Nu contest faptul ca Hora are forta fizica si viteza, dar ca mijlocas nu face altceva decat sa bage capul in pamant si sa dribleze unu, doi, trei adversari pana ce mingea ramane in urma lui. Ca fundas un asemenea obicei ar fi fatal...

 9. Ioan Dacid
  Tuesday, 20 August, 2013 at 16:25

  Eu as vrea ii intreb pe domnii AP si IM daca echipa de tineret este doar o entitate ce trebuie sa existe pt a avea sperante sau chiar spera sa aduca la echipa mare un jucator format acolo? Nu imi explic cum juniorii nostri care acum cativa ani ajungeau in fazele finale in competetile nationale nu reusesc sa faca pasul la echipa mare. Multumesc.

  • Ioan Dacid
   Tuesday, 20 August, 2013 at 16:26

   Continuarea continuarii, sper ca nu primesc drept contraexemplu pe Sergiu Bus.

 10. dan dan
  Tuesday, 20 August, 2013 at 16:26

  Intrebare pentru A.P.: avand in vedere ca cumulul de functii pare sa il copleseasca pe I.M., va ganditi sa il scapati de functia de scouter, care nu prea il prinde? Intrebare pentru I.M.: in indeplinirea functiei de scouter, care sunt criteriile dupa care sunt adusi unii jucatori la CFR, deoarece se pare ca valoarea lor e mult sub pretentiile de performanta cu care se lauda clubul? Numarul mare de petarde ajunse la club, cu salarii de fotbalisti, nu pune pe nimeni pe ganduri? As multumi pentru raspunsuri, dar sunt sigur ca ele nu vor aparea vreodata...

  • canad
   Tuesday, 20 August, 2013 at 18:00

   E prima oara cand te apostrofez: au tu nu stii ca jucatorii, ca si antrenorii, sunt vizualizati cu un an doi inainte de a ajunge la CFR? Din aceasta cauza au salarii mari (fiind vizualizati acum doi ani), tot din aceasta cauza pe vremea vizualizarii fotbalistii erau buni, foarte buni, dar a dat boala aia in ei numita damblaua petardelor si acuma ei sunt bolnavi, dar daca merg la alt club vor juca mai bine. Mai rau e ca boala este epidemica si se imbolnavesc toti, pina la conducere. Mi-e frica ca o sa ajunga si aici pe Tribuna! Conducerea va da dovada ca nu este pe de-antregul imbolnavita daca il va vinde cat mai repede pe Felgueiras. Boala asta nu cred ca are antidot.

   • dan dan
    Tuesday, 20 August, 2013 at 18:09

    :) bineinteles ca stiam cat de lunga e urmarirea jucatorilor, dar daca mai aminteam si asta nu ma puteam abtine sa nu recomand angajarea unui oftalmolog... Asa ca, ma abtin :))

 11. steve
  Tuesday, 20 August, 2013 at 16:54

  Pt conducere: De ce nu a fost pastrat Aguirregaray in iarna? De ce nu informeaza clubul suporterii mai des despre ce se intampla la echipa? Jucatori, informatii, interviuri, etc. Siteul de ce nu se imbunatateste? De ce conducatorii clubului par sa comunice in interviurile date doar cu jurnalistii de sport si de ce nu se adreseaza suporterilor? Cand se infiinteaza un post de Relatii publice la CFR? Si care vor fi criteriile de participare la selectie? Ce masuri vor fi aduse pentru intarirea brandului CFR? Atat deocamdata, las si pe altii.

 12. Anonim
  Tuesday, 20 August, 2013 at 17:37

  Ne scuzati, imi poate spune si mie cineva, va rog, de ce nu se pot lua bilete la T1 numai central? Eu vreau sa vad meciul mai rau, dintr-o parte.

 13. dan dan
  Tuesday, 20 August, 2013 at 17:51

  Cu scuze anticipate lui Bogdan Dobondi... deci, intrebare pentru A.P.: Realizati ca este o tampenie brevetata "evitare a locurilor de E.L."? Argumente sunt efectele unui retur cu acest obiectiv: pierderi financiare din drepturi de televizare, scoaterea din forma a unor jucatori, scaderea cotelor jucatorilor datorita prestatiilor penibile, pierderea "momelii" cu participarea in cupele europene care ajuta la aducerea unor jucatori care au ceva valoare... etc., si un punct care poate nu prea conteaza pentru conducere, aceasta strategie = alungarea suporterilor de pe stadion...

 14. anonimul1965
  Tuesday, 20 August, 2013 at 18:20

  Dl Paszkany a declarat ca este fan Bayern Munchen. As dori sa-l intreb cand v-a angaja un preparator fizic german sau scolit in Germania, ca nu am vazut echipa sa alerge tot timpul de pe vremea lui Dorinel Munteanu, si ca sa nu dam exemple din sud, uitati-va la Ceahlaul cum alearga jucatorii in acest sezon, tot cu preparator fizic din Germania.

 15. Radubarbier
  Tuesday, 20 August, 2013 at 18:47

  Intrebare: cine l-a asasinat pe Kennedy?

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 20 August, 2013 at 20:52

   Paszkany e născut în 1971, deci e clar prea tânăr. Zamfir e tot tânăr, iar Cadu e încă june. Rămâne prezumtiv nevinovat doar IM, dacă cumva se uita la „Dallas” în ziua asasinării și dacă Kennedy nu cumva s-a sinucis de fapt...

  • caneto
   Tuesday, 20 August, 2013 at 21:39

   Asta-i cea mai usoara intrebare dintre toate. :)

 16. Vass Bela
  Tuesday, 20 August, 2013 at 19:50

  Cine isi asuma raspunderea pt ratarea transferului lui Nistor, cireasa de pe tort in actuala campanie de transfer ?

  • Mihai BM
   Wednesday, 21 August, 2013 at 09:13

   Cine a fixat ca si obiectiv transferul lui NIstor?

 17. Vass Bela
  Tuesday, 20 August, 2013 at 20:01

  Am citit chiar acum doua declaratii ale lui Grig. In prima, zice ca daca nu reuseste sa schimbe rapid echipa in bine, pleaca singur, iar in a doua, ref la intepaturile lui Trica, spune ca-i obisnuit cu tabaceala si nu-i poarta de loc pica olteanului. Ambele declaratii de bun simt, Grig este un real cistig si sub aspectul comunicarii cu mass media.

 18. Bogdan Dobondi
  Tuesday, 20 August, 2013 at 20:08

  As vrea sa-i intreb fie pe AP, IM sau Ioan Hora: daca tot ati lasat-o mai moale cu fotbalul ultima vreme, puteti sa-mi dati exemplul unui inel injectiv, dar nu si surjectiv? A fost singura intrebare pe care n-am raspuns-o la un examen. Vroiam sa spun un inel cu-n ideal format din polinoame cu un numar infinit de variabile, dar n-am fost sigur. Multam anticipat...

  • kiruj
   Tuesday, 20 August, 2013 at 20:34

   Am avut un profesor de algebră la UBB (Dl. Maurer Gy., era şi conte, parcă, vorbim de anii 70-80...), care avea o vorbă (în limba "bozgorească" sună - probabil - mai bine): "ca să ajungi la CORP, trebuie mai întâi să treci de INEL"... HAI CFR !!!

   • Ioan Dacid
    Tuesday, 20 August, 2013 at 21:24

    Vreau sa il intreb pe domnul Kiruj daca i-a prins pe domnii profesori Boian, Bruckner si Frentiu? Multumesc frumos!

    • kiruj
     Tuesday, 20 August, 2013 at 21:30

     Da, i-am prins, practic nu-mi era niciunul profesor, eram doar contemporani, să zic aşa. Eu eram acolo între 78-82, în primii 2 ani eram împreună cu cei de la mate, apoi din anul 3 noi - informaticienii - ne-am despărţit de cei care au continuat la mate pură. Cu Bruckner m-am reîntâlnit în iunie 82 cu ocazia repartiţiei, el era şef absolut la acest circ comunist, dar el lupta ca o leoaică să obţină nişte locuri de muncă cât mai bune pentru fiecare absolvent.

     • Ioan Dacid
      Tuesday, 20 August, 2013 at 21:35

      Pe vremea mea (acum 10 ani) Brunkner preda la mate-info si la sectile in lb germana si din ce am inteles era foarte bun profesor, dar cerea foarte mult. Domnul Frentiu era cam depasit, dar era un mos interesant (pt unii), in timp ce domnul Boian mi se parea un profesionist desavarsit. Imi cer scuze pentru aceasta mica devagatie de la subiect. :) Si iti multumesc pt raspunsul rapid.

      • kiruj
       Tuesday, 20 August, 2013 at 21:43

       Nici nu ştii ce plăcere mi-a făcut această mică clipă de "slăbiciune" (nostalgie). Plăcerea a fost de partea mea, Dacid!!!

  • caneto
   Tuesday, 20 August, 2013 at 21:37

   Mai pune-le, Bogdane, vreo 2-3 intrebari din astea, poate se sperie si, in locul raspunsului, prefera sa puna din nou accentul pe fotbal. :)

   • CJ-07-CFR
    Tuesday, 20 August, 2013 at 21:42

    Eu aș vrea să-l întreb pe Bogdan D. de ce suedezii ne-au dat jucători care nu și-au confirmat valoarea intrinsecă estimată (Dorsin, Sandberg), în timp ce britanicilor le-au dat valoroasele bile de rulmenți fără de care WW2 era ca și pierdut?

    • caneto
     Tuesday, 20 August, 2013 at 21:48

     Poate noi am gresit, in loc sa-i cautam pe Dorsin si Sandberg prin buzunare de bile de rulmenti, i-am pus sa joace fotbal.

    • Bogdan Dobondi
     Tuesday, 20 August, 2013 at 22:34

     Pai sa stii ca si eu m-am intrebat acelasi lucru legat de Dorsin si Sandberg. In fine, astia aici se invata ca fotbalul e un sport de barbati. In Liga 1, sudistii cad si se dau accidentati la cea mai mica atingere, iar arbitrii fluiera si orice besina. De aia nu cred ca au reusit cei doi aici...

   • Bogdan Dobondi
    Tuesday, 20 August, 2013 at 22:54

    Asta mi-era speranta... Si pe bune, daca Hora intra si-mi raspundea... cred ca ma apucam de adunat capsuni... :D

  • fox fire
   Tuesday, 20 August, 2013 at 22:33

   Bogdan, foarte buna intrebare. :)

   • Bogdan Dobondi
    Tuesday, 20 August, 2013 at 23:02

    Ma bucur ca ti-a placut! Am carti intregi cu asemenea probleme si mna, cand ma dezamagesc Messi, Xavi si ceilalti din Gruia, ma retrag in acele carti si parca parca imi trece cumva... Momentan, insa, citesc statistica si se poate face un rezumat scurt: o explicatie interminabila dupa care se prezinta o formula, sau teorema, caraghios de complicata si lunga inventata de vreun rus. Eu sunt mai mult cu Galois si Rudin decat statisticienii rusi... :)

 19. CJ-07-CFR
  Tuesday, 20 August, 2013 at 21:12

  Tocmai am citit o știre tristă. RIP, Costică Ștefănescu!

  • kiruj
   Tuesday, 20 August, 2013 at 21:25

   RIP Costică Ştefănescu, un om şi un fotbalist deosebit, un idol pentru foarte mulţi copii (inclusiv subsemnatul) în anii 70-80.

   • CJ-07-CFR
    Tuesday, 20 August, 2013 at 21:35

    Io n-am memorie care să bată prea departe (e ca faza scurtă de la o căruță), dar mi-aduc aminte perfect de Ștefănescu. Ce nu-mi aduc aminte - și nici nu mă interesează - este cine juca mijlocaș defensiv în fața sa la Craiova și la Națională. Contează?...

    • kiruj
     Tuesday, 20 August, 2013 at 21:53

     Nu-l asemăna cu Ricardo (dacă acolo ai vrut să baţi), era un fotbalist care se descurca şi individual, iar sistemele de joc erau altele... La Craiova îmi aduc aminte de Ţicleanu, Donose şi Beldeanu care aveau sarcini de închizător (fiecare pe felia lui, evident!), Balaci era şi el acolo, dar el era argintul viu, era absolvit într-un fel de sarcini defensive. La naţională a avut 2 perioade de "acoperire" cu MIŞLOCAŞI: în prima din ele i-a avut chiar pe craiovenii lui în faţă (Beldeanu, de ex.), mai apoi a venit Bölöni, care l-a făcut şomer de lux, oprind mai toate atacurile prin centru ale adversarilor. Avea o eleganţă în joc, o tehnicitate peste medie, asta chiar dacă vorbim de un libero clasic al acelor vremuri, care - nu-i aşa? - aveau în fişa postului atât tehnicitatea, cât şi eleganţa şi clarviziunea specifică mijlocaşilor.

     • CJ-07-CFR
      Tuesday, 20 August, 2013 at 21:55

      Doamne feri! Eu băteam apropouri cu gândul la Piccolo... :)

     • thedarkside
      Tuesday, 20 August, 2013 at 22:11

      Si viteza de joc era mult mai scazuta in comparatie cu fotbalul de azi.

      • kiruj
       Tuesday, 20 August, 2013 at 22:21

       Asta a fost una din explicaţiile apariţiei postului de "libero". Viteza de joc nefiind aşa de mare, liberoul de atunci putea "scana" mai eficient ce se întâmplă pe teren (neavând nevoie de o viteză de percepţie foarte ridicată, mai mult de - reacţie). Odată cu creşterea vitezei de joc (pe la mijlocul anilor 80), şi postul de "libero" (îndrăgit şi de mine, că tot acolo am jucat vreo 14 ani...) a devenit inutil/anacronic/de prisos/redundent, şi s-a trecut uşor-uşor la 2 fundaşi centrali cu roluri egale (cu singura dif. că unul era de picior stâng, altul de picior drept), mai mobili, mai aproape de mijlocaşi... Nu vorbim, desigur, de situaţia CFR-ului de azi... ::))

     • caneto
      Tuesday, 20 August, 2013 at 22:20

      kiruj, o mica corectura, ca deobicei. :) Da, la nationala au fost doua perioade de “acoperire”, dar Ştefănescu si-a inceput activitatea cu perioada Bölöni, apoi au urmat “acoperitorii” olteni, iar odata cu numirea lui Lucescu s-a intors Bölöni. Perioadele de absenta ale lui Bölöni erau acelea cand antrenor era Valentin Stănescu. Mi-aduc aminte de un interviu cu Bölöni din Ifjúmunkás in care a spus-o raspicat, el cu Stănescu nu se suportau deloc, antrenorul nu-l convoca, iar Bölöni a spus ca oricum ar fi refuzat, indiferent de consecinte.

      • kiruj
       Tuesday, 20 August, 2013 at 22:28

       Aşa este cum spui, de conflictul lui cu Costică ştiam, dar nu am vrut să insist, iar perioadele chiar le-am încurcat. Practic Bölöni a avut două perioade la naţională, una când era mai tânăr şi era pe la ASA (parcă atunci juca cu Costică), apoi a venit "hegemonia" oltenilor (cu "eliminarea" lui Loţi din lot, aşa cum bine ai remarcat), apoi a revenit pe timpul lui Lucescu. Practic a terminat "slujba" la naţională chiar pe postul de libero, din ce-mi aduc aminte.

       • caneto
        Tuesday, 20 August, 2013 at 22:36

        Sa nu uitam, Ştefănescu a fost unul din “promotorii” schimbarii regulamentului privind jocul portarilor :) Atat de mult a pasat cu portarii – cu Suedia, pe Rasunda, 0-1, el si Lung cred ca au avut o posesie a mingii mai mare de 50% din meci :) – pana au schimbat regulamentul si portarii nu mai au voie sa prinda cu mana o minge venita de la un coechipier. :)

    • nea_Silica_MS
     Tuesday, 20 August, 2013 at 21:57

     La Craiova, nu ştiu. La naţională n-o fi fost Loţică Bölöni al nost? Îmi pare rău, a fost un jucător mare. Domnul să-l odihnească în pace!

 20. kiruj
  Tuesday, 20 August, 2013 at 21:23

  Întrebare pt. AP: ţinând cont de probabila deschidere a "minei de aur" de la Roşia Montana (preconizată pentru noiembrie 2016) mai este de actualitate contractul de sponsorizare cu Gold Corporation? Sau - în condiţiile în care în ultimele luni am tot auzit melodii privind necesitatea atragerii unor parteneri strategici în proiectul CFR - se doreşte mai mult de atât, recte ridicarea celor de la RMGC la rang de "cofinanţator"/"copatron"? Sau relaţiile cu RMGC s-au rupt definitiv, s-au închis toate porţile? În cazul în care o colaborare de orice tip cu RMGC ar asigura mult doritul "next-level" pt CFR, ce ar alege: 1 - renunţarea la colaborare (din considerente de presiune mediatică negativă şi presupusa "pătare" a brandului cu un presupus genocid ecologic), sau 2 - menţinerea colaborării, pe pricipiul "scopul scuză mijloacele"?...? O ultimă întrebare pentru tribunişti: voi ce aţi alege??? HAI CFR !!!

  • Ioan Dacid
   Tuesday, 20 August, 2013 at 21:25

   Mai bine OMV, Gazprom, decat cianuristii de la RMGC.

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 20 August, 2013 at 21:32

   Citeam și mă tot întrebam unde vrea să ajungă Kiruj... Ha, până la urmă tot la noi a ajuns, pe ocolite. Subiectul ăsta m-a epuizat nervos și data trecută, a făcut destulă vâlvă printre suporterii CFR și n-aș mai avea chef să aud în veci de el și de autobuzele cu suporteri care vor veni de acolo la meciuri în Gruia.

   • kiruj
    Tuesday, 20 August, 2013 at 22:11

    "Nothing say nothing", Mister! Oricum era o întrebare-capcană (sau, dacă vrei, una retorică), părerea ta despre RMGC o ştiu, a mea la fel... Ce nu am auzit - în schimb - "never", nici de la AP, nici de la IM : "DA" sau "BA"... HAI CFR !!!

 21. CJ-07-CFR
  Tuesday, 20 August, 2013 at 21:48

  Dragă Tribuna CFR, întrebarea pe care aș vrea s-o pun eu domnului AP este următoarea: - Domnule Arpad Paszkany, în ultima campanie de transferări (plecări și veniri) i-ați oferit domnului Iuliu Mureșan mână total liberă? Iar dacă răspunsul este DA, cât de... liberă i-a fost acea mână, pe o scară de la 1 la 10?

 22. IQ
  Tuesday, 20 August, 2013 at 22:46

  Intrebarea mea pentru AP este: cata pasiune mai are si ce emotii ii mai produce urmarirea evolutiei CFR-ului varianta 2013, comparativ cu starile sufletesti aduse de echipa sa zicem in editiile 2004, 2008, 2010 si 2012...

 23. fox fire
  Tuesday, 20 August, 2013 at 23:01

  Intrebarea pe care as vrea eu sa o pun este: "Domnule AP, de ce ii criticati pe unii jucatori? Daca trebuie, altcineva o poate face."

 24. tgv cluj
  Tuesday, 20 August, 2013 at 23:02

  Andre Leao inscrie pentru Pacos Ferreira. 1-1 cu Zenit in min. 60.

  • uncleben
   Wednesday, 21 August, 2013 at 21:52

   Autogol?

 25. csongi
  Tuesday, 20 August, 2013 at 23:28

  Domnule Pászkány Árpád, luând în considerare obiceiul dvs. de a vă disimula intențiile, consider că nu are niciun rost să vă pun întrebări. Domnule Iuliu Mureșan, este adevărat că s-a renunțat la colaborarea cu Jorge Regadas, și dacă da, atunci pentru care motive? Mulțumesc.

  • Cristi
   Wednesday, 21 August, 2013 at 10:13

   E plecat din iarna si antreneaza prin divizia a doua portugheza.

 26. CFR 4 Ever
  Wednesday, 21 August, 2013 at 06:03

  Nu sint bani si din acest motiv au fost vinduti jucatorii care faceau performanta si au reusit sa bata pe Manchester United. M-am mirat cind Bastos, Sougou, Aguirregaray, Alberto au fost vinduti sau nu au fost cumparati inca din inaitea meciului cu Inter. Asa e realitatea. Pentru o echipa buna ai nevoie de bani. La CFR totul incepe cu apararea. Fundas dreapta nu avem. Cadu e batrin, nu mai conteaza. La mijloc nu e un playmaker. Mijlocul cistiga sau pierde un meci. Fara mijlocasi buni nu poti sa inscrie goluri, pentru ca jocul nu se leaga. Fara Muresan - nu avem un inchizator de calitate - nu merge. Mersi pentru amintiri si pentru anii cind CFR a cistigat campionatul. Acuma ne luptam pentru evitarea retrogradarii. Pe vremuri Anca si co batea mar pe Steaua asta varza de echipa ce este. Trist. Foarte trist.

 27. fotbalfan
  Wednesday, 21 August, 2013 at 06:39

  Vad ca slugile oilor de pe jijisiepie baga taxare ca sa le citesti articolele. Luand in consideratiune si aceste conditiuni, cred ca ar trebui sa va mariti nr de reporteri/scriitori de articole de pe Tribuna, nu sa-l micsorati. Eu, si sunt convins ca si cel putin 99% dintre cititorii vostri, vreau sa platesc munca voastra, nu a slugilor. De ce nu va ganditi ft serios la lucrul asta? Poate si ceva reclame pe pagina? Avem nevoie de o alternativa de calitate la rasii din presa sportiva. Numai bine, hai ai nostri!

 28. Cristi
  Wednesday, 21 August, 2013 at 12:34

  Intrebarea pe care eu as pune-o e foarte simpla. Daca CFR e condus ca o afacere, care ar fi variantele mediane sau de criza? Top stim deja, daca vine un investitor etc. si se va ajunge la un buget de 30 mil. etcetcetc.

  • CJ-07-CFR
   Wednesday, 21 August, 2013 at 13:19

   Bună întrebare! La asta chiar mi-aș dori să aud/citesc răspunsul, pentru că ar lămuri și alte nedumeriri.

 29. CJ-07-CFR
  Wednesday, 21 August, 2013 at 13:15

  Total în afară de concurs: un nou „transfer” important realizat de un „energobit” - link

  • thedarkside
   Wednesday, 21 August, 2013 at 15:16

   Interesant articol. Oare profesorul Tataru de la UMF o fi ruda cu fostii proprietari ai casei?

 30. nea_silica_MS
  Wednesday, 21 August, 2013 at 14:37

  Vocea normalității: "Jucătorii Sasso şi Paulo Vinicius, accidentaţi, nu fac parte din lotul formaţiei Sporting Braga pentru meciul cu Pandurii Târgu Jiu, de joi, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, anunţă presa portugheză. În absenţa celor doi, antrenorul Jesualdo Ferreira a decis să-l cheme de la echipa a doua pe brazilianul Hebert." (citat din Prosport) Ce bine sună: de la echipa a doua...

 31. G
  Wednesday, 21 August, 2013 at 16:17
 32. PINTEA
  Wednesday, 21 August, 2013 at 17:27

  Eu vreau sa-i intreb pe conducatorii echipei daca trebuie sa trecem la amintiri, frumoase altfel!!!

 33. andrei
  Wednesday, 21 August, 2013 at 19:25

  Raspunsul? link

  • Ioan Dacid
   Wednesday, 21 August, 2013 at 20:34

   Absolut penibil, sa nu veniti acum sa imi spuneti ca acest baiat a fost adus pentru academia lui peste.

 34. Vass Bela
  Wednesday, 21 August, 2013 at 21:00

  Vad ca nimeni nu comenteaza cele doua link-uri de mai sus. Pina acum am vorbit frumos despre Grig, dar incepe sa ma ingrijoreze. Dupa asezarea total eronata a echipei cu Steaua, acum in echipa titularilor la antrenamente, ii foloseste pe Maftei, CADU, Sepsi, Hora, Maah si Kape. Cred ca vrea sa demonstreze ca transferurile facute sunt de tot cacatul, iar privindu-l pe Cadu, spera sa-l mai vada si Arpi, desi la ce echipa slaba are Brasovul, poate scapa fara contraatacuri. In fine, Grig incepe sa vorbeasca la misto, spunand ca ia masuri numai la haine. Poate ii spune cineva ca mistocareala nu are loc in Gruia! Iar la link-ul lui Andrei, cu italianul de 20 ani care in sezonul trecut a evoluat in liga 2-a maghiara, ei bine acest mare transfer este postat de toate site-urile de sport, aproape concomitent cu poza de prezentare a lui Nistor la Evian. Deci si dupa mine acest transfer raspunde corect la intrebarea legitima pusa de Pintea!

  • nea_Silica_MS
   Wednesday, 21 August, 2013 at 21:19

   Superbă progresie: de la liga a 4-a germană la liga a 3-a olandeză, apoi liga a 2-a maghiară, noi îl preluăm din liga a 4-a italiană. Inutil de spus: gratuit. Mare jucător, acest Tomasello. Jalnic, patroane!

   • CJ-07-CFR
    Wednesday, 21 August, 2013 at 21:37

    Aduci un italian din liga a doua maghiară și-l trimiți pe Negruț la Satu Mare... Preferam invers.

  • thedarkside
   Wednesday, 21 August, 2013 at 22:41

   S-a intors Maftei cu salariul diminuat sau nici n-a fost plecat? Eu stiam ca am scapat de el...

   • Cristi
    Thursday, 22 August, 2013 at 16:15

    Are contract pina la vara. S-a antrenat separat , dar nu a fost plecat nicaieri.

 35. canad
  Thursday, 22 August, 2013 at 04:49

  Mai baieti, io zic sa schimbam subiectul. Uite cine vine din urma: link

  • Ioan Dacid
   Thursday, 22 August, 2013 at 08:46

   Si cand crezi ca va fi promovat un junior in echipa mare?

  • CJ-07-CFR
   Thursday, 22 August, 2013 at 12:59

   CFR Cluj (jucători născuți în anul 2002): Hindrich Otto, Checicheş Bogdan, Milchiş David, Botiş Radu, Toth Rolland, Kovacs Gyula, Groza David, Minteuan Bogdan, Cătineanu Adrian, Ciciovean Flavius, Pleşa Horaţiu, Haiduc Raul, Iancu Dragoş, Pop Alexandru, Coman Ionuţ, Lako Răzvan, Sogor Bence. /// Așaaa, i-am trecut aici, să-i ținem minte. Să vedem peste vreo 6-7 ani câți dintre ei ajung în lotul mare.

   • caneto
    Thursday, 22 August, 2013 at 13:31

    Olimpia Satu Mare 2022 :)

 36. nea_Silica_MS
  Thursday, 22 August, 2013 at 10:24

  O divagaţie: oare cu ce drept îşi însuşeşte steluţa imaginea lui Costică Şefănescu? Ştiu că a pornit în carieră de acolo, dar a fost jucătorul Craiovei Magna şi al Naţionalei, mai apoi şi al Braşovului. E doar un gest frumos acel moment de reculegere şi acele banderole negre sau o încercare de a folosi în scopur lor imaginea marelui jucător? Voi ce spuneţi?

  • kiruj
   Thursday, 22 August, 2013 at 10:58

   Nu cred că putem vorbi de o "însuşire exclusivă" a imaginii din partea lor. În opinia mea şi înaintea meciurilor din etapa a 6-a vor fi astfel de momente. Deranjant e altceva: circul de-a dreptul înjositor şi ruşinos făcut de suporterii ambelor echipe în timpul "reculegerilor". Absolut execrabil... HAI CFR !!!

 37. CJ-07-CFR
  Thursday, 22 August, 2013 at 13:14

  Pentru suporterii care cunosc limba maghiară: un nou sait/blog, apărut recent - link

 38. nea_Silica_MS
  Thursday, 22 August, 2013 at 14:08

  Cred că "achiziţia" de ieri a fost cireaşa de pe tort. A fost un an de tot rahatul, putem să-le mulţumim domnilor Stan (Paszkany) şi Bran (dr.Mureşan). La mai mare!

  • caneto
   Thursday, 22 August, 2013 at 14:25

   Nu-i vorba de nicio achizitie. Banuiala mea este ca acest tip de jucator (cum a fost si Lignani), dupa ce isi termina junioratul, este repartizat si plimbat de o firma de impresariat pe la diferite cluburi – care colaboreaza cu firma – pentru a-l tine cald pana ce i se gaseste un contract.

   • Cristi
    Thursday, 22 August, 2013 at 16:11

    parcat la echipa a doua...

 39. halley
  Thursday, 22 August, 2013 at 14:47

  A ramas in jur de o saptamana pentru ultimele transferuri/imprumuturi, eu mai sper...

 40. G
  Thursday, 22 August, 2013 at 17:49

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>