Saturday, Sep. 22, 2018

Vin „granzii”!

Written By:

|

Thursday, 19 September, 2013

|

Posted In:

|

121 Comments

Vin „granzii”!

Mi-am făcut planul să încep articolul aşa:

„Statistica demonstrează nemilos că Pandurii lui Grigoraş şi Gazul lui Pustai şi-au făcut un obicei în a băga cu neruşinare mortu’n casa CFR-ului, ori de câte ori vin în ospeţie. Pe Grigoraş l-am rezolvat, a devenit gazdă – neprimitoare, sper eu – aşa că am ajuns în fericita situaţie când cei doi antrenori se vor afla faţă în faţă (de fapt, umăr la umăr). N-au decât să se sfădească live care-i mai tare la împins coşciuge.” [...]

Apoi, ca norocul, m-a împins flerul de la spate și am trecut la adunatul datelor statistice care să-mi susţină afirmaţia. Ingens errore – cum ar zice nea_Silică – Petre Grigoraş are trecut în palmares doar două victorii obţinute în Gruia, prima în data de 26 august 2013, contra echipei Corona Braşov, iar a doua acum două săptămâni, în amicalul cu Gaz Metan Mediaş, ambele în calitate de antrenor principal al CFR-ului. În rest, se poate mândri cu 3 egaluri (un 0–0 în 2005, ca antrenor la Farul Constanţa şi două remize de 1–1, ambele în 2009, o dată cu Oţelul, apoi cu Politehnica Iaşi). Cu Pandurii, în schimb, a avut înfrângeri pe linie! Deci, la Grigoraş e clară treaba, îi prieşte postura de gazdă, are un procentaj de 100% victorii. În cazul lui Pustai, e groasă rău, fraţilor (asta-i o cugetare înţeleaptă, provenită de la oracolul Mitică)!!! În ultimele 4 descinderi în Gruia a obţinut două egaluri de 1–1 şi o victorie cu 2–0, în calitate de găzoar, plus încă o victorie cu 3–2 în primăvara acestui an, de această dată în postura de lignit. Nu ştiam de ce mi-e atât de antipatic omul; uite că statistica le explică pe toate.

Buun, deci planul iniţial al avancronicii nu-i bun, din cauza incompetenței moderate (sic!) a lui Grigoraș în postura de adversar al CFR-ului. Șterg toată tabula rasa, și încep altfel…

Duminică, 22 septembrie 2013, ora 19.30, Liga 1, etapa a 8-a, Stadionul Dr. Constantin Rădulescu: CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu.
Două echipe din prima jumătate a clasamentului, doi antrenori care au repurtat victorii la ultimelele lor apariţii pe terenul din Gruia. Un meci deschis oricărui rezultat, adică de la 1–0 pentru noi încolo. Nu are cum să fie altfel, vă asigură un optimist incurabil! Dovada? În primăvară, după fiecare gherlă de pe teren propriu, erau aluzii subtile în presă – în articole şi în comentarii – de genul: „Blat clar cât Casa Poporului care se vede din Spațiu, CFR-ul pregăteşte perfid terenul pentru anul par. Va avea numai meciuri uşoare în campionatul viitor. La naiba!”. Păi, îmi pot permite să pun la îndoială pertinentele vorbe ale unor fini cunoscători ai fenomenului? Noroc că am trecut relativ bine de meciurile grele de acasă – „nepregătite” din timp – cu Timişoara, Viitorul (ce gafă managerială victoria din primăvară de la Constanţa, bine că a ieşit bine!) şi Corona, şi urmează formalităţile de pe teren propriu cu Pandurii, Oţelul, Astra şi Dinamo.
Chiar şi aşa, este imperativ să folosim cea mai bună garnitură, o dată de dragul aparenţelor (să pară că avem cu adevărat o garnitură bună), apoi, deoarece relaţiile de joc trebuie cristalizate, omogenitatea pusă la punct, moralul jucătorilor trebuie ridicat, în perspectiva jocurilor dificile care vor mai apărea (în ciuda anului par de după ăsta impar). Să nu uităm că n-am jucat încă cu Săgeata Năvodari.

Aşadar, Felgueiras – Hora, Cadu, Piccolo, Camora – Obiora – Denilson Gabionetta, Voiculeț, Rui Pedro, Batin – Ogbu. Rezerve: Mincă sau Amadio, Rada nost’ (I), Sepsi, Deac, Djokovic, Costea, Tade. Brandao este accidentat, suspendaţi nu avem, dar Cadu şi Rui Pedro trebuie să aibă grijă, au câte 3 cartonaşe galbene şi nu-i momentul să facă rost de cel de-al 4-lea, ca să se chiorească la meciul următor de la Ploieşti pe nu ştiu ce livestream obscur.

Pandurii îl au în schimb suspendat pentru cumul de 4 cartonaşe galbene pe Unguruşan. Nu ştiu dacă Pustai îşi va folosi la Cluj „vedetele”. M-aş bucura ca răspunsul să fie da, una dintre ele, Nicoară, demonstrând în sezonul trecut că nu poate duce lupta pe două fronturi, campionat şi cupe europene. Târgu-Jiu-gorjenii vin după o lungă deplasare, pe ruta Târgu Jiu – Cluj – Târgu Jiu – Cluj (asta dacă nu cumva intră pentru 3 zile în cantonament la Obsession, Cluj-Napoca, România), efectuată pentru meciul de debut din grupa E a UEFA Europa League, desfăşurat joi, contra ucrainienilor de la Dnepr Dnepropetrovsk. [La ora la care scriu aceste rânduri, meciul încă nu s-a disputat. Totuși, să dăm dovadă de sportivitate extremă și să susținem orice echipă care luptă pentru România. Sper că nu dorește nimeni dintre noi ca vreuna dintre echipele românești - indiferent de nume, religie, rasă, sex - să piardă cu mai mult de 0-3!]

Obosita echipă probabilă: Mingote  Pleaşcă, Mamele, Erico, Momcilovici  P. Anton, Breeveld – Buleică, Eric, Nicoară – Matulevicius. Rezerve: Stanca, Rada lor (II), C. Cristea, Ciucur, Distefano, Rubio.

Istoricul meciurilor CFR–Pandurii: 4 victorii pentru CFR (1-0 în sezonul 2006-07 – gol Semedo şi 2009-10 – gol Alcântara; 2-1 în 2010-11 – goluri E.Kone şi Alcântara; 2-0 în 2011-2012 – goluri Sougou şi Kapetanos), un rezultat de egalitate (1-1 în sezonul 2008-09 – gol Y.Koné) şi 3 victorii pentru Pandurii, două cu 2-1 (2005-06 – gol Bruncevic şi 2007-08 – gol Trică) şi unul cu 3-2 (2012-2013, goluri Rada nost’ (I) şi Bjelanovic).

Toată lumea la stadion, tre’ să apară soarele şi pe uliţa noastră! Chiar dacă obiectivul iniţial declarat al conducerii a fost abandonat (oare?), cel al nostru, din peluză și tribună („dade dade duminică …”), este mereu valabil, inclusiv în zilele de vineri, sâmbătă și luni. HAI CFR!!!

Share This Article

Related News

About Author

caneto

(121) Readers Comments

 1. Vass Bela
  Thursday, 19 September, 2013 at 15:32

  Marturisesc ca, prima data in istoria mea indelungata de suporter fanatic, nu stiu exact locul din clasament al echipei mele! Pur si simplu evit sa ma uit peste clasament, evitind astfel un disconfort si mai mare. Dar daca Caneto zice ca suntem echipa din prima jumatate a clasamentului, poate catastrofa nici nu este asa de mare pe cit am crezut...

  • Radubarbier
   Thursday, 19 September, 2013 at 15:43

   Dragul meu Bela, eu nu ma mai uit la clasament din toamna anului trecut.

  • canad
   Thursday, 19 September, 2013 at 16:07

   Caneto este unul dintre cei mai optimisti dintre noi. Multumim, Caneto. Insa partea cu jumatatea clasamentului are si ea trei parti si noi cred ca ne aflam in ultima, cu sanse mari sa ramanem pe-acolo.

  • luis
   Thursday, 19 September, 2013 at 16:11

   Din pacate sau din fericire suntem exact la mijlocul clasamentului.

 2. thedarkside
  Thursday, 19 September, 2013 at 16:59

  Daca Grig incepe cu Hora titular fundas dreapta, o sa fie jale pe partea aia pe faza defensiva. Hora nu stie sa blocheze nimic, iar fotbalistii Pandurilor is chiar mai buni un pic decat ai pinguinilor. :-)

  • caneto
   Thursday, 19 September, 2013 at 20:56

   Sa nu ne panicam, e de inteles, a fost putin timorat la meciul lui de debut ca fundas dreapta, dar daca avem putina rabdare (2-3 ani) pana se acomodeaza, poate deveni o solutie viabila pentru acest post. :)

   • thedarkside
    Friday, 20 September, 2013 at 10:20

    M-as bucura sa faca Hora si faza defensiva la fel cum o face Camora, dar am mari indoieli. Chiar sunt curios cu cine va juca acolo duminica contra Pandurilor. :-)

 3. Flacăra Vișinie
  Thursday, 19 September, 2013 at 18:42

  Suntem pe locul 1 in a doua jumatate a clasamentului.

  • Flacăra Vișinie
   Thursday, 19 September, 2013 at 18:43

   Asta e pentru cei care au oroare sa vada clasamentul, dar le face placere sa citeasca comentariile pe tribunacfr.

   • estinca
    Thursday, 19 September, 2013 at 18:54

    E momentul zero al clubului, fara obiectiv, fara presiune, cu un antrenor decent, ma refer la Grigoras, putem construi o ECHIPA, chiar daca la baza avem o adunatura de indolenti. Dar Grig e "mester", nici la Pandurii n-avea un aluat mai bun. Si Voiculet, motorul echipei, e la noi. Poate sunt mai optimist decat caneto...

   • luis
    Thursday, 19 September, 2013 at 19:33

    Punct ochit, punct lovit.

  • caneto
   Thursday, 19 September, 2013 at 20:50

   Brrr, ce gafa am facut! :) M-am uitat la clasament pe jesepe, acolo suntem lanterna rosie a primei jumatati a clasamentului. :) Sa-mi scape mie o oportunitate de a scoate CFR-ul pe primul loc... :)

   • Cristi
    Friday, 20 September, 2013 at 02:14

    Atunci citeste jumatatea de jos in sus, ca vecinii din vale. :)

 4. kiruj
  Thursday, 19 September, 2013 at 20:24

  Nimic nu se pierde, ci se transformă... Teoremă valabilă şi la "granzi", din păcate... Timp de 5-6 ani aşa am fost catalogaţi şi noi, acum pe locul nostru devenit "temporar vacant" s-a infiltrat Pandurii, dar eu zic - optimist din fire, ca şi tine - că îi vom scoate noi în scurt timp din poziţia asta "nefirească" a lor... HAI CFR !!!

  • caneto
   Thursday, 19 September, 2013 at 20:52

   Tre’ sa-i scoatem cat de urgent, asta ne-ar mai lipsi, sa ajungem sa fie considerata surpriza o victorie cu Pandurii in Gruia. :)

 5. musat
  Thursday, 19 September, 2013 at 21:23

  Maine poimaine si Sageata Navodari devine un „grand”. :)

  • csongi
   Friday, 20 September, 2013 at 00:35
  • thedarkside
   Friday, 20 September, 2013 at 10:22

   Vremurile se schimba, mai Musat, dar voi n-o sa faceti 11 puncte in UCL nici in 100 ani. :-)

   • CJ-07-CFR
    Friday, 20 September, 2013 at 12:06

    Poate o să se facă grupe de 18 echipe și atunci fac și ei 11-12 puncte.

    • caneto
     Friday, 20 September, 2013 at 12:09

     Daca macar la doua din cele 18 presedinte de club va fi AMP. :)

 6. Flacăra Vișinie
  Thursday, 19 September, 2013 at 21:58

  Hopa, a aparut un 5t3list.

 7. estinca
  Thursday, 19 September, 2013 at 22:47

  Eterna teorie a incorpararii unor juniori in lot ar putea fi un obiectiv major pt. Grig. Macar cu atat sa ne alegem dupa un sezon ratat, cu cateva "plombe" de perspectiva. Pacat ca s-a desfiintat Cupa Intertoto, am fi eligibili, am relua un ciclu fenomenal, de la inceputuri, ar fi primul pas dintr-un deceniu memorabil, cu 3 campionate, 3 cupe... :-)

  • tgv cluj
   Friday, 20 September, 2013 at 00:32

   @Estinca, bun venit in Tribuna noastra! Nu cumva esti chiar idolul meu din apararea Olimpiei din anii '90?

   • estinca
    Friday, 20 September, 2013 at 07:36

    Multumesc, nu, nu sunt fotbalistul. Mi-am ales nick-ul pentru faptul ca era jucatorul preferat din echipa care pentru mine reprezinta adevarata CFR, perioada "romantica" si boema, din vremea copilariei mele, cu adevarati giganti - V.Iepure, Carlan, Man Dorin si... Estinca. Si ce meciuri erau in divizia B, dar mai ales in C, derby-uri cu Cavnic, Sarmasag, ISCT, Vagonul Arad si Oli. :-)

    • CJ-07-CFR
     Friday, 20 September, 2013 at 12:17

     Frumoasă formulare: „adevărați giganți”! În categoria mea de „giganți”, primul pe listă este Cristi Panin.

    • kiruj
     Saturday, 21 September, 2013 at 11:28

     Estinca, bun venit şi din partea mea, este foarte bine dacă numărul suporterilor "transepocale" (care au rezistat şi în "C", şi în "B") creşte pe acest site, ataşamentul vostru faţă de echipă este unul "călit" de-a lungul timpului. Remarca ta cu "adevăraţii giganţi" mă duce cu gândul la o dilemă din ce în ce mai evidentă privind "conţinutul" loturilor, nu neapărat numai în fotbal. Adică cum e mai bine : menţinem echipe cu elemente locale (sau din zonă) şi evoluăm unde ne e locul (în eşaloane inferioare, eventual), sau facem achiziţii la greu din străinătate, încercând obţinerea unor performanţe (+tunuri financiare, dacă e posibil...). La mine de ex. s-a încercat un model cu "stranieri" la baschet (nu foarte valoroşi), echipa era mai mulţi ani în div.A, dar mai mereu pe ultimele locuri. Suporterii erau împărţiţi : unii erau ameţiţi de nivelul înalt la care am ajuns (undeva artificial), alţii mai degrabă vroiau să-i revadă pe foştii lor colegi de clasă, prieteni, etc., de care s-au simţit mai ataşaţi, considerându-i "ai lor". Într-o comunitate bazată pe principii sănătoase nu prea se acceptă varianta cu stranierii, e drept, se renunţă deliberat şi la a face performanţe notabile, etc.

  • caneto
   Friday, 20 September, 2013 at 09:58

   Nu ca nu mi-ar face placere aplicarea teoriei mentionate de tine, ar putea fi un semnal incurajator si motivant pentru toti juniorii si copiii din cadrul clubului. Pe de alta parte, nu-mi vine a crede ca un junior valoros, cu potential cert, nu-si face loc in lot (cel putin) indiferent de antrenor sau de politica clubului. Vezi cazul lui Traore. Fortarea promovarii doar de dragul promovarii poate da ca rezultat jucatori mediocri de prima liga. Iar din astia avem destui, cumparati si imprumutati. :)

 8. musat
  Friday, 20 September, 2013 at 07:37

  Baieti, raman confidentul vostru cu un set de batiste alaturi sau chiar mai multe. CFR nu da semne ca isi revine prea curand. :))))))) Stiu ca va doare enorm ca in serile de cupe europene CFR nu exista. Nu negati, v-am citit toate lamentarile. Conteaza prea putin punctele sau banii de la UEFA, care oricum nu intra in buzunarele suporterilor platitori de bilete :)) , dar sunt frumoasele serile de cupe europene. Mai e nevoie sa va reamintesc ce scriati pe aici acum o luna? Ma bucur ca va alinati durerea cu Steaua, echipa voastra nu va mai ofera nicio satsisfactie. Trist, dar adevarat. Desi majoritatea de pe aici sunteti destul de in varsta si cu carte, lamentarile, frustrarile, jignirile dintre voi sau fata de adversari denota caractere ce lasa mult de dorit. Imi pare sincer pentru voi, mai ales ca unii dintre voi sunt profesori. Cu vreo doua exceptii, tanara generatie nu are ce invata de la voi, ca oameni.

  • estinca
   Friday, 20 September, 2013 at 08:55

   Nu vreau sa te ofensez, desi tu iti permiti sa ofensezi o intreaga comunitate de suporteri, fara sa ne cunosti si fara sa intelegi nimic din spiritul nostru. Nu ma doare ca nu suntem in CL sau EL, am avut aceasta experienta, am trait-o, era ok, ajunge sa savurez din cand in cand, ca si un fine dinner. Nu trebuie sa o infuleci, nu e saorma, trebuie sa o savurezi... Si daca citeai atent posturile, nu numai eu, personal, foarte multi dintre noi regreta atmosfera vremurilor apuse, div. B si C, cand noi mergeam la fel in Gruia si tu te uitai probabil la aranjamentele pinguinilor cu securistii, cu echipa Armatei, si cu Victoria Buc. sau Flacara Moreni, daca aveai timp ori daca te lasau tovarasii de ideologie, intr-o pauza a editiei aniversare a Daciadei, cand aveai sarcini precise de aplaudac. Tu precis nu o sa inveti nimic de la noi, dar sunt mii de clujeni care vin la stadion, care din pacate sunt pe jumatate suporteri de rezultat, dar au invatat ce inseamna devotament, civilizatie, spirit ceferist.

   • csongi
    Friday, 20 September, 2013 at 09:18

    @ Musat: nuuuuu se poaaaateeee! link

  • Mihai BM
   Friday, 20 September, 2013 at 09:29

   Miti draga, cine te-a cerut judecator intre noi? Sti oare ca la noi, in Transilvania, plata avocatului neintrebat este precis si scabros definita? Cauta sa vezi ce pot invata miticutii, tanara generatie sudista, de la voi, veteranii care stati cu gatul de girafa intins peste Carpati in cautarea unui post de zarzavagiu.

  • nea_silica_MS
   Friday, 20 September, 2013 at 11:09

   Auzi, măi Mitică! Nimeni nu ți-a cerut să ne fii confident, cum nimeni nu-ți permite să vii cu judecăți de valoare sudiste. Falsa ta candoare pute de la distanță. Rămâi bine colo în orașul lui Bucur și lasă-ne pe noi cu frustrările noastre. Cred că sunt suficient de reținut, nu te-am înjurat, ba am pierdut câteva minute să-ți răspund. Și nu cred că meriți așa ceva.

  • thedarkside
   Friday, 20 September, 2013 at 11:23

   Bei Musat, adevarul trist si adevarat e ca ati ajuns de va omoara maidanezii copiii, ca in ultima tara din Africa...

  • luis
   Friday, 20 September, 2013 at 17:32

   Mai musat, dupa ce ca nu v-ati prezentat la primul vostru meci din Ch.L. (dupa scor cam asa reiese), vi tu sa ne spui de serile din Europa. Cu tot respectu', mie mi-ar fi rusine. Stana n-a adunat in toate participarile atatea puncte cate am facut noi anul trecut. Si cred ca urmeaza continuarea cu Chelsea.

 9. luK2170
  Friday, 20 September, 2013 at 08:57

  Pronostic: CFR - Pandurii 1-2. Un joc chinuit practicat de visinii (la ce lot avem ar fi un rezultat bun).

 10. Ioan Dacid
  Friday, 20 September, 2013 at 09:37

  Am vazut Pandurii ieri si nu m-au impresionat cu nimic, cu absolut nimic. E drept ca nu m-au impresionat nici la meciul cu isrelienii, nici la meciul cu Braga, dar eu zic ca e o echipa de batut chiar la 2 goluri diferenta.

  • thedarkside
   Friday, 20 September, 2013 at 10:23

   De acord.

  • nea_silica_MS
   Friday, 20 September, 2013 at 11:03

   E o echipă de bătut, all right. Dar nu de către ciuca bătăilor sau de către echipa păcii, care am devenit, din păcate. Poate scoatem totuși un rezultat de egalitate... Haide CFR!

   • Ioan Dacid
    Friday, 20 September, 2013 at 11:26

    Si asa praf cum suntem, nu o vad pe Pandurii cine stie ce sperietoare, e o echipa destul de limitata, care pare sa stie sa joace doar pe contraatac. Marele Eric e un mare lenes si fitos, chiar nu vad nimic special la echipa asta. Jucam acasa, daca ii luam tare din primul minut sau jucam cum am jucat cu ACS-ul dupa eliminarea lui Felgue, eu zic ca ii batem destul de lejer. Chiar nu avem nici o scuza daca o gafam din nou.

    • kiruj
     Saturday, 21 September, 2013 at 09:30

     Cam asta e şi părerea mea, i-am văzut în destule meciuri toamna asta, în calificări (inclusiv returul cu Braga şi meciul de joi cu Dnepr), mi s-au părut mai modeşti cum erau anul trecut, o echipă destul de disciplinată, "harnică", cum se spune. Eric este umflat prin cele câteva execuţii luminate pe care-i scoate meci de meci, e leneş, într-adevăr, dar atacul lor este coceput pe această carenţă a lui, 2-3 alţi jucători preluând pe rând sarcinile defensive ale lui, dacă este cazul. În rest, are dreptate şi "nea_silică" mai jos, sunt ei limitaţi, dar şuntem şi noi -iarăşi- într-un blocaj acut, de moral şi de exprimare, deci uşor nu va fi, asta în mod cert. Dacă se va reuşi repetarea acelei atitudini de sacrificiu de care aminteai (contra celor de la TM), va fi bine, zic eu. HAI CFR !!!

 11. romanescu
  Friday, 20 September, 2013 at 11:38

  Nu va fie teama, fratilor!! CFR-ul isi va reveni, iar duminica vom castiga cu Pandurii!!!! Eu cred mult in viitorul acestui club, asa cum am crezut si acum 40 de ani. Atat am avut de spus!

  • Mihai BM
   Friday, 20 September, 2013 at 13:19

   Bine ai revenit, domnule Romanescu, asa gandesc si eu: clubul mai are un cuvant de spus.

  • kiruj
   Friday, 20 September, 2013 at 21:11

   Ohoho, uite cine apare în peisaj, "frate-miu" Romanescu! Era să nu te observ, nesimţit ce sunt... Să nu te mai dai "dispărut" că-şi trag una "frăţească" peste ceafă... Auzi, dom'le, dispare ca măgarul prin ceaţă, cum se spune pe la noi... Hai bagă şi tu o părere despre CFR-ul nostru de acum, despre criza asta, că - eu cel puţin - am încredere în părerile tale. Uite, şi Albu a luat concediu, ce facem dacă toată lumea pleacă când îl taie capul?... No, în cinstea ta bag şi eu un păhărel de palincă, care - între timp - a devenit o marcă înregistrată pe aici, ca şi nevasta lui Colombo, nimeni n-a văzut-o, dar toată lumea a auzit de ea... HAI ROMANESCU, HAI CFR !!!

 12. Scippio
  Friday, 20 September, 2013 at 12:15

  Putin pe langa subiect, dar nu ma pot abtine. Imi planificasem sa merg la meci aseara pe Cluj Arena, dar cand am vazut frigul si ploaia aia, m-am razgandit. Totusi nu juca CFR-ul ca sa am am motivatia sa indur asa intemperii. Cand colo, ce sa vezi? Se transmitea meciul pe Pro TV. Dragilor, va spun sincer, mi-am dat seama cat de mult NU mi-a fost dor sa aud comentatorii Pro-ului. Din punctul meu de vedere, oamenii astia, in frunte cu celebrul Costi Mocanu, sunt cei care au distrus practic comentariul de fotbal din Romania. Am recunoscut din nou cu oroare prostia, incultura, suficienta, aroganta, exagerarile si subiectivismul desantat ce le sunt caracteristice. Care erau aratate la cote maxime de cate ori juca Stoaia, draga de ea. Si care, din pacate, au devenit branduri pentru ca toti cei care au ajuns sa comenteze meciuri de fotbal pe la alte posturi tv s-au simtit datori sa le imite stilul. (Mai lipsea Mironica care sa strige "fabulos" si "uluitor" la fiecare doua cuvinte). Bine ca a fost numai atat.

  • CJ-07-CFR
   Friday, 20 September, 2013 at 12:24

   Pro TV-ul e, în primul rând, o rușine pentru limba română. Au inventat stilul oribil de a face afirmații încheiate cu semne de întrebare. Referitor la comentariul de aseară: în 10 minute - cât am urmărit meciul - s-au străduit să dea cu Pandurii de pământ mai des decât pupau ăia de alaltăieri Oaia_lui_Mușat sub coadă.

   • Scippio
    Friday, 20 September, 2013 at 16:18

    Posibil si asta, n-am urmarit cu mare atentie comentariul. Am remarcat ca in repriza a doua incepusera deja sa acuze arbitrul ca fluiera intr-o singura directie, adica pro-Dnepr. Situatia binecunoscuta la orice meci CFR-versus-oricine cand comentatorii mai intai se sufoca de indignare, pentru ca apoi sa devina ironici la adresa arbitrului, pasamite cumparat, chiar si la faze clare ca lumina zilei. Numai ca de data asta in loc de CFR dusmanul era Dnepr. Apoi faza cea mai tare a fost cand, la un moment dat, prietenul Costachel Mocanu, in dragostea lui netarmurita fata de Cluj, a inceput sa critice indirect clujenii, ca n-au venit mai mare la meci si nu sustin mai calduros Pandurii. Noroc de celalalt comentator, care si-a dat seama ca asta parca e prea groasa si a incercat s-o dreaga, ca stai asa, ca totusi au venit 7-8 mii.

    • fox fire
     Friday, 20 September, 2013 at 22:52

     Scippio, uite ce puteai pati daca te duceai la meci, numai citeste comentariul lui Stefan de la articol. :) link

  • Ioan Dacid
   Friday, 20 September, 2013 at 15:52

   Din propria experienta, eu zic ca ai procedat bine. Eu am ajuns cu 10 minute inainte sa inceapa meciul, era o coada infernala la turnicheti pt ca, deh, stadionul era nou, deci nu mergeau toti turnichetii, iar cei care functionau trebuiau impinsi manual. Am stat pe acolo 20 de minute si intr-un final am intrat. Am avut locurile in randul 1 unde tragea alizeul de Somes intr-un stil mare, prin minutul 35 m-am mutat in randul 2, mai la mijloc. Trebuie sa amintesc ca cei din primele randuri din S2 au fost picurati bine. Nu stiu de ce, dar stadionul nu imi pare deloc friendly. Desi T2-ul nostru din Gruia e facut din schele metalice, parca e mai primitor decat stadionul facut de CJ.

 13. Vass Bela
  Friday, 20 September, 2013 at 15:58

  Sincera si profesionista declaratia lui Piccolo, care spune ca avem sansa a doua cu Pandurii, pt. ca ei INDIVIDUAL SUNT MAI BUNI ca noi!!! Bun, vorbesc eu timpenii, ca si IQ, dan dan, 07, Albu, Dantesc si multi altii, dar nici Piccolo nu e credibil? Astept sa raspundeti, Bogdan Dobondi, Gica10, Florinaccio, Calin Cocora si care mai luati apararea managementului lui AP, jignindu-ne pe noi ceilalti! PS. Si pt. ca 07 a pomenit in treacat de corn, asta duce pe Chefere TV o adevarata actiune de spalare de creier. Reuseste cu unii juveti de 15-16 ani, poate chiar si cu altii, dar voi tribunistii ce ziceti de interventiile lui corn pe site-ul Chefere TV?

  • Ioan Dacid
   Friday, 20 September, 2013 at 16:13

   Omul a dat o delcaratie de presa foarte ok, de aici si pana a spune ca se simt de dinainte invinsi, e cale lunga. Prea vezi urme de apocalipsa in fiecare chestie.

  • Scippio
   Friday, 20 September, 2013 at 16:36

   Vass Bela si totusi tu ce propui? Ok, Arpi e rau. Sa plece Arpi. Si dupa aceea? Iar daca nu pleaca, ce sa facem, sa ne taiem in fiecare zi pe maini cu lama? Si eu am ajuns sa fiu atat de exasperat de modul cum joaca echipa, incat ultimele doua treimi din returul trecut am refuzat sa mai uit la meciuri. Si eu am pus botul la declaratiile lui Arpi si am asteptat trecerea la next level pana mi s-au lungit urechile. Dar totusi, ember, o atitudine atat de negativista ca la tine, mai rar. Cred ca doar Amne, cand se imbata, te depaseste.

  • Mihai BM
   Friday, 20 September, 2013 at 16:45

   Nu-i vorba de a face judecati de valoare cu privire la management-ul clubului; clubul nu a fost infiintat de Paszkany si, sunt sigur, ii va supravietui. Echipa merge prost, spre foarte prost, o.k., dar de aici si pana a ne taia venele, e cale lunga. Ce rost are sa bocim ca niste babe? Se va schimba ceva? Va fi mai cald afara? Majoritatea tribunistilor accepta echipa asa cum este ea; cu bune cu rele si in asteptarea vremurilor mai bune comenteaza, realist, prezentul.

  • Bogdan Dobondi
   Friday, 20 September, 2013 at 18:23

   Draga Vass, ti-as raspunde daca as avea la ce sa-ti raspund. Dar pentru ca tu sa intelegi, trebuie sa-ti explic cum e cu spiritul de invingator - concept absolut ratat de tine - si chiar, chiar n-am chef... Asa ca fiecare cu ale noastre. Fiecare sa ne cream propriul succes, asa cum credem fiecare ca-i mai bine. Spun doar asta: sa cauti mereu orice oportunitate de-a putea spune "vezi, ce v-am spus!?" mi s-a spus ca este un atuu nesimpatic, care alunga oameni de langa mine. De aia incerc sa n-o fac. Declaratia lui Piccolo este absolut fireasca. Intr-o situatie aiurea si eu as vrea sa nu se mai puna presiune. De cate ori mi-am revenit eu intr-un turneu chiar in momentul cand am spus, gata, s-a terminat! Habar n-ai cat de mult inseamna relaxarea cand incerci sa faci performanta... Mai mult nu spun, fiindca intram in domeniul psihologia performantei si oricare incercare pana acum de a-ti explica acest fenomen, de mine sau de altii, a esuat. Si: 1) n-am chef sa ma cert cu tine sau sa fac din tine un dusman. 2) e vineri si vreau o seara faina. Asa ca iti doresc si tie o seara faina, draga Vass! Hai CFR!

  • kiruj
   Friday, 20 September, 2013 at 18:45

   Cu partea din finalul comentariului (aia cu spălarea de creier) sunt - partial - de acord cu tine. Spun partial, doar pt. că varianta ta ("spălare de creier") este doar una din multiplele ţinte/efecte posibile ale acelor profeţii. Dacă stăm să facem un studiu de caz ca lumea, am aduna cel puţin 6-7 cauze generatoare şi tot atâtea efecte dorite. În cealaltă parte a paletei putem pune şi varianta unui joc nevinovat făcut de cineva, fără un scop anume, din distracţie sau plictiseală. Între cele două capete pot exista însă multe nuanţe, aşa cum am zis, înţelegând aici şi varianta de lucru. Personal, am o cu totul altă părere despre acest "fenomen", dar mă abţin să o fac cunoscuta, din mai multe motive: 1) nu am certitudini/garanţii/dovezi privind teoria mea, şi 2) nu-mi propun să intru mai în detaliu în această chestiune, dintr-un spirit de "fair-play" faţă de acel site (înrudit cu noi, practic), vizitat tot de ceferişti ca şi noi, şi unde nu am văzut încă atacuri/păreri "nesportive" despre site-ul nostru sau despre "cetăţenii" Tribunei, şi ar găsi şi ei - la nevoie - suficiente ciudăţenii pe la noi. Mai mult, sunt destui care apar cu regularitate pe ambele forumuri, n-ar fi corect şi colegial să aruncăm cu noroi unii în alţii. Nici în cadrul Tribunei nu e de dorit acest lucru, dar în acest caz avem scuza (ce-i drept, cam subţire...) a spălatului rufelor în familie. Subţire, pt. că datorită "profilului" acestei familii, ne vede (= ne citeşte) practic toată lumea, dacă doreşte neapărat (şi avem confirmări în acest sens destule, inclusiv prin recensământul finalizat duminică).

   • fotbalfan
    Friday, 20 September, 2013 at 18:57

    Eu (si cred ca si multi altii) as/am fi extrem de interesati de parerea ta vizavi de profetiile lui corn (conteaza enorm cum vad lucrurile si alti ceferisti, mai ales dintre cei cu experienta in mai multe domenii). EXTREM DE INTERESATI! Multam anticipat!

    • caneto
     Friday, 20 September, 2013 at 19:12

     1. Doamne da sa nu fie vrajeala. 2. Daca-i vrajeala, omul e foarte talentat. :) 3. Daca nu-i vrajeala, colaboratori din astia si-ar dori toti investitorii din lume, care sa dea cat mai mult din casa. :)

   • kiruj
    Friday, 20 September, 2013 at 20:27

    OK, dacă insişti... Mai ales că, din ce-am observat, eşti activ şi "dincolo", şi - parcă - ai anumite rezerve sau măcar dubii vizavi de acele profeţii. Părerea mea este una pur teoretică (nu am absolut nimic personal cu "corn", care - probabil - este un tip de treabă, mai ales dacă este chiar AP... ::))), ea este rezultatul unei deduceri logice, al unui studiu de caz, un fel de "strângere a laţului", "prin eliminare", dacă vrei, combinat cu nişte teorii ale probabilităţii. Generic vorbind, avem pe "masă" următoarele variante posibile (sunt mai multe, dar cele improbabile sau fanteziste nici nu le spun): 1) Este chiar AP, caz în care avem două "subcazuri": 1a) el face aceste "dezvăluiri" în baza unor discuţii/intenţii reale privind acel "next-level" şi vrea să ne liniştească un pic, sau 1b) cele scrise de el nu au suport în realitate, dar vrea să devieze atenţia de la criza acută în care ne-am afundat, vrea să liniştească spiritele, vrea să câştige timp. În opinia mea, vorbim de o probabilitate foarte mica în ambele cazuri, mai ales la 1a). Niciun patron mobilat la mansardă nu face/nu permite astfel de "scurgeri", când vorbim de acţiuni strategice extrem de importante privind viaţa clubului. 2) Nu este AP, ci cineva mandatat de el, cu continuarea pe ambele subcazuri. Probabilitate: ceva mai mare, dar nu semnificativ, din considerentele de mai sus. 3) Este cineva apropiat factorilor de decizie din club (AP, IM...) care - dând crezare celor aflate de la şefi - face aceste dezvăluiri pe cont propriu, din motive de-a mai linişti spiritele printre ceferişti. Probabilitatea e ceva mai mare, dar nici asta foarte semnificativă. 4) Este cineva fără tangenţe reale cu conducerea clubului, situaţie în care iarăşi avem câteva subcazuri: 4a) vorbim de un personaj cu vaste cunoştinţe economice (şi aici discursul îl susţine, cu toate că între discurs şi cunoştinţe reale poate exista o prăpastie, uneori) şi - în baza zvonurilor adunate din zbor - le mestecă, le aşează în scenarii afaceriste credibile şi teoretic corecte, şi le serveşte pe forum crezând în ele. 4b) poate fi şi cineva cu cunoştinţe afaceriste "de pe net", sau chiar fără astfel de cunoştinţe (nu cred, totuşi), care livrează aceste scenarii fie pentru calmarea spiritelor, fie pentru disctracţia proprie, fie din plictiseală (inclusiv eventualele combinaţii ale acestora). OK, care e părerea mea, ffan? Eu optez pentru 4a), urmată la o distanţă nu foarte mare de 4b), acordând ambelor variante o probabilitate aflată între 30-40%. Dar, repet, tot ce am scris aici este o prelegere pur teoretică (probabil şi incompletă, şi proastă...), nimic personal cu "corn", nici cu "consumatorii" teoriilor, cu site-ul în sine nici atât, şi - în încheiere - aş fi extrem de fericit ca tipul să aibă dreptate şi să vedem odată naibii acel next-level, că am impresia că direcţia e - din contra - "previous level"... HAI CFR !!!

    • Ioan Dacid
     Friday, 20 September, 2013 at 20:40

     Scuze ca deviez de la subiect, dar se vede ca ai terminat Facultatea de Matematica si Informatica. :)

     • kiruj
      Friday, 20 September, 2013 at 20:59

      De vreo 15-16 ani am deviat-o spre un alt domeniu profesional, dar prima "dragoste" nu se uită, încerc să ţin pasul (din ce în ce mai greu) cu noutăţile "info", care vin grămadă peste tine, evoluţia fiind extrem de rapidă şi diversificată. Unul din foştii mei profesori ne-a zis că dacă eşti informatician desăvârşit, 24 din 24, de te ocupi de meserie, chiar dacă dormi. Ulterior i-am dat dreptate. Mă felicit şi acum şi sunt mândru că am avut şansa să termin această facultate chiar la Cluj, cu nişte profesori deosebiţi. HAI CFR !!!

    • CJ-07-CFR
     Friday, 20 September, 2013 at 21:00

     Spre varianta 5c) înclin și eu...

     • kiruj
      Friday, 20 September, 2013 at 21:13

      Se poate mai detaliat, Mister? Please...

      • caneto
       Friday, 20 September, 2013 at 21:19

       Nu cred ca se poate. :) Nici nu-i nevoie. Daca iti continui flotarea logica :), te prinzi singur. :)

      • CJ-07-CFR
       Friday, 20 September, 2013 at 21:52

       Nu pot detalia, că varianta e doar în lucru, dar nu lucrez la ea.

      • kiruj
       Friday, 20 September, 2013 at 21:59

       Da, am înţeles... Cum era explicaţia antrenorului ăla din box, acu' vreo 10 ani, când după o escapadă nocturnă a unui pugilist tânăr din lotul naţional, a explicat aşa: "el a plecat, dar nu a fost plecat"... sau ceva asemănător... HAI NEXT-LEVEL, WEREVER ARE YOU!!!

    • luis
     Saturday, 21 September, 2013 at 07:52

     "Previos level" nici n-a fost asa de nasol, cateva campionate, cupe etc... Problema este "next level" daca va fi sau nu, eu sper ca da (pana nu vad oricum am retineri). Iata un link datator de speranta (l-am gasit pe ChefereTV) si nu este vorba despre corn. Apropo de corn, daca se distreaza doar cu noi, si-a gresit cariera, putea fi un foarte bun scriitor de romane. http://www.insideworldfootball.com/world-football/europe/12741-romania-s-cluj-seeks-investment-partner-for-next-push

    • fotbalfan
     Saturday, 21 September, 2013 at 07:59

     Pacatele mele, nu puteam sa stau si eu linistit la locurili mele, fara sa pun intrebari, sa ma agit si sa visez in tihna next levelul promis?!? E ft adevarat: fericiti cei saraci cu duhul, caci al lor va fi next levelul promis! :) P.S: Multam fain de raspunsul detaliat, e excelenta deductia. P.P.S: Hai CFR!

   • csongi
    Saturday, 21 September, 2013 at 21:31

    Corn, cel puţin în privinţa transferurilor, le cam nimereşte. Mai e şi unul Liviu acolo, care merită urmărit.

 14. catalin_cj
  Friday, 20 September, 2013 at 16:18

  Foarte fain, caneto. Sa de-a domnu' sa nu ne ia iar somnu'. Poate a nost' gol pe final si batem cu 1-0 chinuit, dar sa fie pentru noi.

 15. Scippio
  Friday, 20 September, 2013 at 16:26

  A citit cineva cea mai recenta declaratie data de Rednic? Cat o fi el de stramb, oblic, incrucisat sau cal troian, asa cum l-au vazut unii, eu totusi cred ca a atins din nou niste chestiuni esentiale.

  • nea_Silica_MS
   Friday, 20 September, 2013 at 17:07

   link?

  • CJ-07-CFR
   Friday, 20 September, 2013 at 18:25

   Mi-a plăcut sportivitatea lui Rednic față de Grigoraș (spre deosebire de reacția altuia...). Citez de pe Ziua de Cluj: link „Grigoraş are o misiune foarte dificilă acolo şi trebuie să obţină victorii. Jocul nu merge, dar să ştiţi că nu e vina lui. Sper să aibă răbdare cu el. Este un antrenor bun, care a demonstrat acest lucru, dar trebuie să fie atent la tot ce se întâmplă acolo.”

   • nea_Silica_MS
    Friday, 20 September, 2013 at 19:39

    Mulţumesc pentru link, 07. Dacă-l credeam pe monsieur puriul, începeam reconstrucţia echipei dându-i afară pe Cadu şi pe Felgue. Apoi cu restul de prăpăstioşi dădeam cu capul de bara de sus. Sub privirile mulţumite ale puriului, bineînţeles...

   • Dantesc
    Saturday, 21 September, 2013 at 10:33

    Reactia altuia il incanta pe Zoli Cantor... Sa-mi foot una! Io am uneori impresia ca unii fumeaza ceva interzis de acolo si reactia unora atunci cand indraznesti sa spui ceva rau despre AP

 16. Dantesc
  Friday, 20 September, 2013 at 17:39

  Io nu imi dau seama cum unii dintre voi inca isi mai pot pastra doza aia minima de optimism, fiindca de pe absolut toate canalele, mai mult sau mai putin oficiale, numa' de "bine" auzim. Ieri, spre exemplu, am fost la InterSport sa ridic o minge comandata si cumparata de noi pentru a o inapoia clubului, care, in "marinimia" lui, ne-a imprumutat doua mingi pentru cupa care tocmai am organizat-o.... cupa pentru suporterii ceferisti... Da', in fine, trec repede peste detaliul asta, fiindca vreau sa ajung la miez... Adica la ceea ce ne-a spus nenea ala de le InterSport vis-a-vis de ce buni platnic e clubul... si ne-a spus aproximativ asa: Noi avem barter cu CFR-ul si atata timp cat trebuiau sa ia gratis in fiecare saptamana, erau aici pentru a-si ridica materialele sportive. Acum, cand au trecut "pe bani", nu mai dam de ei nicicum... Concluziile le trageti singuri... Dar eu zic ca e groasa rau.

  • Ioan Dacid
   Friday, 20 September, 2013 at 20:29

   Ca fapt divers, asa is multi milionari.

   • Dantesc
    Friday, 20 September, 2013 at 21:26

    Grosi la obraz? Pai nu asta era strigatul nostru de lupta? Ca noi suntem altfel? Deci nu suntem, sa inteleg... Adicatelea il bagam pe AP in aceeiasi barca cu Jiji... OK, am inteles acum.

    • CJ-07-CFR
     Friday, 20 September, 2013 at 21:54

     Jiji nu-i în barcă.

  • fox fire
   Friday, 20 September, 2013 at 22:57

   Dantesc, cine nu spera, dispera? :)

 17. caneto
  Friday, 20 September, 2013 at 18:23

  Am modificat in articol, pare-se ca meciul incepe la 19.30, nu la 20.30. Asa apare pe site-ul oficial al clubului, pe cel al LPF si in programul digisport1.

  • CFR Salaj
   Friday, 20 September, 2013 at 21:11

   .

 18. dani ceferistu
  Friday, 20 September, 2013 at 21:52

  Am vazut meciul insolventilor cu Gazul. Au jucat doua echipe foarte slabe, si U n-a aratat cu nimic mai mult sau mai putin decat impotriva noastra. Nu i-am batut pe ei si mai speram...

 19. fotbalfan
  Saturday, 21 September, 2013 at 08:17

  De pe FB, raspunsurile lui Grigoras la intrebarile suporterilor (intalnire oficiala lunara suporteri-jucatori CFR): --- A inceput sa monitorizeze si echipa a 2-a si juniorii? Exista jucatori pe care vrea/crede ca ar putea sa-i aduca la prima echipa? Grigoras: Da, am inceput sa urmaresc tinerii jucatori de la CFR II si juniorii. Momentan se antreneaza cu echipa mare Anthony Carter, Paun Alexandru, Began si Burca si pe viitor speram ca o sa ajunga sa joace pt prima echipa. --- De ce nu joaca Muniru, Gabionetta si Brandao? Grigoras: Brandao s-a accidentat la meciul amical cu Brasov si inca nu si-a revenit. Gabionetta a ramas in urma cu pregatirea, accidentandu-se chiar cand a venit la CFR. El spune ca nu se simte pregatit 100% sa joace. Pt Muniru astept momentul potrivit cand ar putea intra la joc, trebuia sa aleg doar 16 jucatori dintr-un lot relativ mare. In curand o sa intre si Muniru pe teren.

 20. Cata
  Saturday, 21 September, 2013 at 10:17

  Mi-ar placea totusi sa-l vad si pe Maah in lot, macar rezerva. In ultimele meciuri in care o jucat varf impins s-o descurcat destul de bine. Intra in combinatii faine cu Deac si Rui Pedro, si stia sa creeze spatii pentru ei, ca tragea dupa el cate unul sau doi fundasi.

  • kiruj
   Saturday, 21 September, 2013 at 11:39

   Maah e mai potrivit în atac decât Tade, zic eu, care ar trebui retras la mijloc, pt. că rezistenţă fizică şi gabarit are. Nu,nu mijlocaş de creaţie, doamne feri, mai degrabă închizător (că tot asistăm la reprofilări), sunt convins că ar putea face faţă pe acel post. Locul lui Maah e în faţă, desigur evoluţiile lui (cu mici excepţii) nu sunt cele mai convingătoare, dar de la el te poţi aştepta totuşi la o sclipire, la o accelerare, la ceva, dar de la Tade nu prea. Repet : un antrenor inventiv l-ar reprofila în 2 săptămâni de reciclare în închizător peste Obiora (care va ajunge la un moment dat şi el la nişte evoluţii mai consistente, zic eu). HAI CFR !!!

 21. Saul
  Saturday, 21 September, 2013 at 13:44

  Florinaccio sau Tgv,ati fost la meciul cu Tg Muresul de astazi? Cum a fost? Am vazut ca ati castigat pe final. Parca mi-e dor de un meci fara asteptari si pretentii prea mari,jucat cu daruire. Meciul a fost arbitrat de o ruda de a mea din Sf. Gheorghe,m-am regasit cu tatal lui in vara,dupa multa vreme. Sper ca nu m-a facut de rusine :)

  • kiruj
   Saturday, 21 September, 2013 at 15:04

   Eu cred că la anu' pot evolua chiar cot la cot cu CFR-ul nostru (m-am gândit la varianta că promovează ei, nu la aia că retrogadăm noi...). Văd că antrenor e Tibi Csik, fost fundaş lateral (bunicel pt. acele vremuri) al Stelei şi al Timişoarei, dacă nu mă înşel, el fiind sătmărean de fapt, sper să nu greşesc. Îl au şi pe Zsiga ăsta, care era pe la Vaslui, e ăla, nu?

   • Saul
    Saturday, 21 September, 2013 at 15:54

    Ar fi frumos sa evolueze la anul cu noi in prima liga,dar nu stiu daca sunt pregatiti pt asa ceva. Decat sa ajunga in prima liga toate comunele din jurul capitalei,mai bine un oras cu traditie din Satmar. Da,antrenor e fostul fundas al stelei,Tibi Csik,iar Zsiga e cel de care vorbesti si tu,de care tot pomenea cu regret Florinaccio,ca n-a ajuns la CFR.

   • FLORINACCIO SM
    Saturday, 21 September, 2013 at 16:21

    Numele asta, Ervin Zsiga, e pe buzele multor satmareni. Totusi, dupa jocurile astea doua, cu prazarii si cu ''echipa militara'' din Targu Mures, imi pare cam indolent - joaca doar cand vrea si dispare destul de mult din joc. Cat despre Tibi Csik, cred ca n-a jucat tocmai din intamplare prin Liga Campionilor. Ceva are in cap, iar echipa sta destul de bine in teren.

  • FLORINACCIO SM
   Saturday, 21 September, 2013 at 16:13

   Bineinteles ca am fost la meci...se putea sa lipsim tocmai noi? :) Olimpia a inscris iar pe final (min.88), dupa ce pe Craiova a egalat-o tot dupa minutul 80, iar Resitei i-a dat doua boabe in prelungiri! Ce mai, satmarenii astia au mentalitate de invingatori, se vede asta cu ochiul liber!... :) Cum ar spune ''noul Reghe'' (Miriuta), nu se dau batuti pana la ultimul fluier al ''albitrului''! Mereu imi aduc aminte -o tempora!-de campionatul in care CFR-ul a castigat ultimul titlu, cu finalurile alea nebune de joc. Te rog sa ma crezi, chiar e fain la meciurile astea. N-avem cine stie ce pretentii de la favoriti (pentru ca le stim si limitele), dar poate tocmai pentru asta atmosfera e mereu destinsa, placuta. Golul de pe final (creatia lui Zsiga, febletea mea, care a facut ce-a vrut cu Homei si i-a pasat ideal atacantului) a fost doar cireasa de pe tort, prilej pentru tgv (il dau de gol acum) si pentru alti suporteri de rezultat (intre care prefectul era varf de lance) sa-si incurajeze cu frenezie favoritii. N-ar fi o problema asta, doar ca pana atunci tot meciul nu le-ai auzit gura ... :) Asta poate si pentru ca arbitrul asistent era o domnisoara tare simpatica, din cauza careia destui spectatori ratau fazele de joc mai fierbinti. Noroc cu mine, care n-am avut ochi decat pentru ''actorii din teren'', asa ca-ti pot spune doua vorbe si depre arbitru. Nu-ti spun o noutate, dar sa stii ca si-a luat niste injuraturi pe la Satu Mare! La un moment dat unul de pe langa mine voia sa-si bage toata * in cine mama-sa. Mai incolo si-a mai redus din pretentii (in sensul ca nu mai dorea sa si-o introduca in intregime), dar tot suparat a ramas pe arbitru. :) Vorba ceea: ''numai mama (de arbitu) sa nu fi!''. La rece vorbind, mi se pare ca Rusandu a arbitrat bine. Poate cu niste minusuri pe la mijlocul reprizei secunde, cand pana si mie mi se parea ca incearca sa ajute ASA-ul. Nu stiu cati ani are, ce perpective are, dar imi parea ca are personalitate, lasa jocul destul de liber (in stilul lui Balaj) si ca nu se lasa influentat de vuietul si de amenintarile tribunei. Cat despre echipa din Targu Mures, nea Silica n-a pierdut nimic daca nu s-a atasat sufleteste de ASA-ul anului 2013. A avut vreo doua ocazii bune, dar per total mi s-a parut cu mult sub Olimpia si foarte departe de promovare. Bine, i-a lipsit un jucator important (decarul Hanca), s-a accidentat si Bumba in prima repriza, insa n-a convins deloc. Concluzia a fost ca daca la Satu Mare ar veni un coordonator care sa lege jocul echipei si un varf care sa o bage repede in ate (cum au venit pe vremuri Rosoaga si Sergiu Radu), am putea trage lejer la promovare. Poate ne da CFR-ul o mana de ajutor...

   • kiruj
    Saturday, 21 September, 2013 at 16:37

    Florinaccio, în situaţia (destul de probabilă pe termen mediu) în care Olimpia promovează, cu cine vei tine în meciul direct ? O repriză cu Olimpia şi una cu CFR ? Sau invers ?...::)) HAI CFR !!!

    • FLORINACCIO SM
     Saturday, 21 September, 2013 at 17:45

     In anii pari voi tine cu CFR-ul, iar in cei impari cu Olimpia. :)

     • kiruj
      Saturday, 21 September, 2013 at 18:34

      Ai vrut să driblezi un răspuns tranşant, dar eu tot vreau să te trag de limbă (ştii, eu ţin cu ursul...): ce faci în situaţia (aparent destul de probabilă...) în care de-acum încolo fiecare an va fi unul "impar" pentru CFR???

      • FLORINACCIO SM
       Saturday, 21 September, 2013 at 20:35

       Cred ca mi-e destul de clar: pe locul 1 e CFR, pe 2 tot CFR (indiferent de divizie), iar pe 3 vine Olimpia. Pentru tgv clasamentul cred ca ar fi inversat: ar da un al patrulea titlu al CFR-ului pe o salvare de la retrogradare a Olimpiei.

   • Saul
    Saturday, 21 September, 2013 at 20:50

    Ma asteptam ca voi sa fiti prezenti la meci, intrebarea a fost mai mult retorica. :) Mi-ar place sa reusiti promovarea, poate asa as ajunge si eu la SM, intr-un meci direct. Pe o astfel de vreme cata lume vine la meci? Stiu ca te-am mai intrebat asta, dar incerc sa inteleg cum traieste lumea fenomenul acolo (am retinut expresia cu mancatul pe paine). Te intrebam de arbitru pentru ca am crescut impreuna cu tatal lui, mai mare cu ceva ani ca mine, fost fotbalist in divizia B si C, un tip de caracter. Pe "albitru" nu-l mai tin minte, eu fiind plecat de vreo 25 de ani din locurile natale, cand el abia se nastea. Seara frumoasa!

    • tgv cluj
     Sunday, 22 September, 2013 at 00:14

     @Saul. La meciul asta cu ASA-ul parca au fost cu ceva mai multi suporteri decat la cel cu Univ. Craiova. Cu exceptia sectorului in care a fost primita galeria mureseana, destul de redusa dpdv numeric, tribuna I a fost practic arhiplina. Peluza stadionului a fost destul de golasa insa tribuna a II-a fost si ea cat de cat populata. Daca tin cont ca tribunele stadionului nostru sunt oarecum asemanatoare ca dimensiuni cu fostul Moina (nu mai stiu exact, dar parca si Ion Moina avea o singura peluza) eu estimez ca au fost vreo 6500 - 7000 de spectatori. Daca esti interesat de astfel de amanunte poti sa accesezi si saitul liga2.ro acolo unde gasesti in general cronicile tuturor partidelor de B si unde sunt postate destule imagini surprinse in timpul partidelor, inclusiv din tribune. Poate ne vei observa pe undeva si pe noi, ori daca nu macar vei vedea care dintre noi se apropie mai mult de adevar, eu sau florinaccio. :) Chiar daca debutul nostru de sezon este unul promitator eu nu m-as hazarda sa vorbesc despre promovare, mai degraba obiectivul nostru de acum e salvarea de la retrogradare. Totusi in caz ca prindem play-offul nu-i exclus nici sa atacam promovarea mai ales ca din cate se aude consilierii nostri judeteni au aceasta ambitie in viitorul apropiat. Momentan la noi se incearca un proiect interesant bazat pe tineri doar din judet dar in caz ca acesta esueaza am inteles ca se va taia in carne vie. In acest nefericit caz jucatorii localnici momentan platiti pe bani mai putintei vor fi inlaturati - 2100 lei e venitul mediu lunar al unui fotbalist de la Olimpia - si inlocuiti cu altii de alt nivel, dar normal si cu alte pretentii materiale. Poate intr-un astfel de caz se va incerca si o colaborare cu CFR-ul mai ales ca in vara am inteles ca 4 franari chiar au dat probe la Olimpia. Stiu ca suna ca dracu dar chiar asa am auzit, ca 4 JUCATORI DE LA CFR AU DAT PROBE LA OLIMPIA. :) Sunt multe echipe cu pretentii in seria noastra, una mai echilibrata ca oricand, iar noi suntem inca la inceput de drum. Ca sa-ti faci o idee cam la ce nivel e divizia B de acum eu zic sa faci urmatorul exercitiu de imaginatie : scoate primele 6-7 echipe din prima noatra divizie - : CFR-ul, Astra, 5t3aua, Petrolul, Dinamo, Vasluiul si Pandurii si ramai cu celelate. Vei putea alcatui din astea de pe urma inca o serie de B aproximativ egala dpdv valoric cu cele doua existente in acest moment. In aceste conditii eu zic ca ar fi nespus de frumos daca am prinde play-offul, deci primele 6 locuri, insa cred ca va fi destul de greu. Cu ASA-ul a fost din nou un meci echilibrat la fel ca si cel cu Universitatea si chiar daca in general am cam dominat, eu zic ca just era poate un rezultat de egalitate, Targu Muresul ratand o ocazie uriasa in prima repriza si avand ghinionul accidentarii lui Bumba cel care se miscase bine in cele cca. 20 de minute cat a jucat. Salutari de la Satu Mare si poate ne intalnim candva si pe aici pe la noi. M-as bucura mult. CFR - OL(I)E !!!

     • Saul
      Sunday, 22 September, 2013 at 09:07

      Multumesc pentru cronica partidei. Stiu de site-ul liga2.ro, dar e cu totul altceva cand primesc informatia de la voi. Salutari si ganduri curate si din partea noastra!

 22. Vass Bela
  Saturday, 21 September, 2013 at 15:23

  Referitor la interventiile lui corn pe Chefere TV - pe care-l parcurg zilnic de vreo 3 ori - precizez ca mi se pare suspect ca revine obsesiv la ideea ca Rednic a facut de unul singur toate mutarile din vara, pt el a plecat, de ex Muri si desigur restul, tot el a facut achizitiile, chipurile, sa creeze haos la noi, scop pt care a schimbat si sistemul de joc, etc. Altfel spus, ne spune corn, din interiorul clubului, cum insinueaza adesea, ca singurul vinovat pt situatia actuala este Rednic. Apoi, mai e o cauza, dupa el, pt lotul slab pe care-l avem, si anume, ca Energobitul vrea sa iasa din actionariat, si pt ca polonezii - noii proprietari - sa primeasca cit mai putin, e bine ca valoarea lotului sa fie cit mai mica. Bun, dar tot el ne da marea speranta, ca din iarna vor fi 2-4 actionari noi, cu sume importante. Pai, in acest caz, pe care ni-l dorim cu totii, ca Arpi sa detina un procent cit mai mare, n-ar trebui sa aiba un lot de valoare cit mai mare? Vedeti, eu nu teoretizez, arat concret de ce am folosit sintagma spalatul creierelor, pt care unii confrati de la Chefere TV vad ca s-au suparat. Scuze pt eventuala exagerare, dar sa avem grija, totusi, ca nimeni sa nu ne prosteasca acum, cind greselile impardonabile ale lui AP au devenit evidente pt marea majoritate dintre noi! PS. Bogdan Dobondi, in sfirsit o postare echilibrata, de bun simt. Felicitari, vezi ca poti si asa, nu trebuie sa-ti faci oponentul in idei pitic, urit si frustrat ca nu este frumos. Cum a zis 07, daca cineva ar sari pe CFR, ne-am uni fortele sa ne aparam clubul, asta-i clar!

  • Bogdan Dobondi
   Saturday, 21 September, 2013 at 21:45

   Dap, exact asa este. Sunt constient ca daca nu erai visiniu, nu ti-ai fi batut capul cat ti-l bati. Suntem personalitati diferite, tu si eu. Si e ok si asa. :)

  • luis
   Sunday, 22 September, 2013 at 11:51

   Cu tot respectul, daca parcurgeai mai atent ce scrie pe Chefere TV, atunci ai fi vazut ca acuza in aceasi masura si pe R.Z si pe I.M.. In legatura cu cei doi, ideile tale si ale lui corn converg.

 23. Ioan Dacid
  Saturday, 21 September, 2013 at 15:57

  Pana trecem la next level, mi-am instalat FM2013. Is tare curios cate puncte am sa fac in CL. :D

 24. gyuszi
  Saturday, 21 September, 2013 at 16:19

  Vezi, mai Csaba, ca pe tine nu prea te-am vazut printre cei care sa sara in aparare!!!!!!... desi urmaresc fenomenul zi de zi!! Tu esti numai un fel de agitator de tip bolsevic!!!!

 25. Vass Bela
  Saturday, 21 September, 2013 at 17:49

  Gyuszi, te rog sa vii cu un singur exemplu, cind am scris ceva si n-am avut dreptate si atunci ma poti face si fascist! Dar chiar daca greseam, nu cred ca dupa 40 si ceva ani de ceferism merit sa fiu facut bolsevic. Daca asa intelegi tu sa aperi culorile clubului, gresesti profund! Nu te trimit in alta parte, pt. ca esti ungur ca mine, si la U, unde se jigneste cum faci tu, te-ar expedia afara din tara. Dar, apropo, Gyuszi draga, imi spui si mie de unde esti si citi ani ani?

 26. gyuszi
  Saturday, 21 September, 2013 at 18:19

  45-de ani, din care 40 traiti in Cluj. Acum traiesc in Budapesta, si singurul lucru care lipseste (dar enorm) e CFR-ul!!!!!! Nu sunt CFR-ist numai din 2007!!! Iti dau un exemplu: nu stiu daca este la locul lui, sau vei intelege??!!... Te adopta o familie de mic copil, pt. ca esti orfan (noroc imens)... vei fi crescut si ingrijit... vei primi bani de buzunar... o duci bine, dar dupa un timp, tatal tau nu te mai poate "sponsoriza "... si tu vei fi nemultumit, furios... Prima data iti vei injura tatal... pe urma lovi, si pina la urma omori... fiind-ca nu mai putea da bani bani tie la 20 de ani! Sper sa intelegi unde vreau sa bat, dl. vesnic nemultumit!!

  • avalon1
   Saturday, 21 September, 2013 at 20:09

   Nu ai cu cine, Fantozzi nu mai are scapare... Nu merita pierdut timpul dand replici la cineva de genul...

  • luis
   Sunday, 22 September, 2013 at 11:48

   Gyuszi, chiar daca Bela ne dispera cateodata cu atitudine lui pesimista de neincredere etc..., sunt sigur ca iubeste echipa si in disperarea lui asa crede de cuvinta sa reactioneze. Nu trebuie sa-l condamnam pentru asta, cred ca vrea binele echipei tot asa de mult ca si noi. Sunt sigur ca si-ar dori sa fie el cel care greseste si sa poata apoi sa-si ceara scuze ca nu a avut incredere. Sa speram ca la iarna isi va face mea-culpa. In legatura cu dezvaluirile lui corn, sa fim precauti si sa speram ca nu face misto de noi.

 27. luis
  Sunday, 22 September, 2013 at 11:57

  "Scurgerile de informatii" dinspre Chefere TV catre Tribuna sunt foarte bune. Pe Tribuna se analizeaza si se judeca altfel aceste informatii, ceea ce este bine. Poate in asa fel putem trage niste concluzii echilibrate si realiste privind informatiile furnizate de corn. Nu cred ca trebuie sa-l catalogam din start mincinos, dar nici sa credem orbeste orice spune. Sa speram insa ca informatiile sunt cat mai aproape de realitate. Nu cred ca cineva de aici s-ar supara daca s-ar adeveri "profetiile" lui corn (am vrut sa scriu Nostradamus).

 28. Cristi
  Sunday, 22 September, 2013 at 12:12

  Faptul ca Energobit iese din actionariat era evident inca din clipa in care Innova Capital a preluat compania. Fondurile de investitii judeca dupa criterii financiare, iar CFR nu era o investitite necesara si este normal ca activele sa fie valorificate. In situatia asta e normal ca AP sa caute alternative. Ce va fi, cum se va materializa, ce implicatii financiare vor fi pentru club - in sus sau/si in jos, ramine sa vedem.

 29. Vass Bela
  Sunday, 22 September, 2013 at 14:27

  Cristi, eu am ridicat doua probleme legate de corn. Prima, ca Rednic ar fi vinovat pt. toate, ba mai mult, a facut intentionat macel la echipa. A doua, si aici ar fi bine sa comentezi, ca din cauza rascumpararii actiunilor de la Energobit, avem lotul asa de slab valoric. Deci pt. Energobit am lichidat stocurile de valori, ajungand sa avem un lot de valoare redusa in euro, dar cum stim, in (ne)stiinta fotbalului. Ca vor fi noi actionari cu sume mari (ce intra, ca filosofie, in contradictie cu Energobit, aici trebuind fireste sa ai echipa de valoare cit mai mare) si stadion nou de 40 mii locuri, ca in 4-5 ani vom fi sau finalista EL, sau sfert-finalista CL, e bine sa visam, aici nu reprosez nimic. Revin, explicatiile cu Rednic si Energobit ca si marile si singurele cauze ale starii de rahat, mi se par incercare de spalare de creier, dar astept si alte opinii, dupa mine e un subiect interesant!

  • Cristi
   Sunday, 22 September, 2013 at 16:29

   Nu ma pot pronunta asupra parerilor personale ale lui Corn. Habar nu am daca Rednic e vinovat de toate, sau a fost adus ca sa isi asume o vina, cum a spus Kiruj acum citeva saptamini. Lotul slab valoric, doar din cauza rascumpararii actiunilor Energobit, iar este dupa opinia mea doar o parte de adevar. Ca sa prefatez un actual sef de stat, anul asta par nu e ca anii trecuti pari (si poate nici cei impari). Daca Energobitul iese din actionariat intr-o forma sau alta, deductia logica pentru oricine este ca la club pe termen scurt sunt mai putini bani din investitii disponibili, factor dublat poate de un "tinut banii" pentru rascumpararea actiunilor. Asta inseama logic ca 1. nu ai de unde investi mult 2. nu ai de unde, respectiv nu vrei/poti sa ai cheltuieli curente mari. Din aceasta perspectiva, eu extrapolez campania nereusita de achizii din vara: 1. S-ar putea ca jucatorii despre care s-a speculat in vara sa fi primit oferte, dar ele sa nu mai fie la fel de generoase ca in trecut si de aia sa nu fi venit la Cluj 2. S-ar putea ca relatiile cu unii impresari sa se fi racit, clubul nemaivind bani/nemaivrind/putind sa plateasca anumite comisioane. 3. As adauga la asta si factorii colaterali, generati direct de club (plateste ba chiria). In situatia asta este foarte posibil sa se fi apelat la solutiile ramase pentru a incropi un lot cit de cit ok - asta mi-ar explica mie cel putin de ce s-a apelat la imprumuturi (e liniste un an si vara viitoare mai vedem noi), de ce unele pozitii deficitare au fost in stand by la completari (eterna opoveste a fundasului dreapta) sau de ce s-a renuntat la jucatorii cu salarii mari gen Kape atunci cind a fost posibil.

 30. Vass Bela
  Sunday, 22 September, 2013 at 14:40

  Gata, Gyuszi, ai reusit sa ma obosesti destul! Daca tii asa de mult cu CFR-ul, in afara postarilor in care jignesti pt. ca imi permit sa fiu nemultumit - apropo, nu mi-ai dat nici un exemplu in care as fi avut vreo afirmatie gresita - mai bine ai face si tu niste analize serioase, sa-ti cunoastem opinia despre starea echipei. Pt. ca numai sa citesti postarile altora si sa apari numai jignind pt. ca unii indraznesc sa atace conducerea, e usor si te descalifica. Asta pt. ca traiesti la Budapesta, deci sunt alte asteptari de la tine! Si, vezi, eu nu zic ca esti ca unul din Jobbik...

 31. luK2170
  Sunday, 22 September, 2013 at 15:15

  Rectific: CFR - Pandurii 1-3.

  • luis
   Sunday, 22 September, 2013 at 15:32

   Rectific rectificarea: 3-1. Asa suna mai frumos, chiar daca este mai putin realistic.

 32. gyuszi
  Sunday, 22 September, 2013 at 19:52

  Pitic, mic, urit si rau... ce esti. Voi incerca miine, daca am timp... un raspuns... o analiza... Hai CFR!!!

 33. ionut
  Sunday, 22 September, 2013 at 21:35

  Off! Grigoras mai avea putin si plangea dupa meci. Probabil ca lui A.P. nici nu-i pasa. Nici nu stiu de cat timp nu am mai vazut un meci intreg bun al CFR-ului. Poate din vara, in pregatiri, cand mai castigam si noi... Trist.

 34. nea_Silica_MS
  Sunday, 22 September, 2013 at 21:40

  O primă repriză acceptabilă. O a doua catastrofală. Eric, noroc chior. Atacanţii noştri: praf. Mijlocaşii: slabi. Apărătorii: buni, până la momentul golului. Dacă a zis adevărul Piccolo într-un interviu: cei ce au jucat în CL nu şi-au luat premiile, ceilalţi (aduşi din divizia B italiană sau cum s-o chema) slabi sau extrem de slabi. Nu avem atacanţi, penaltiul obţinut de Costea a fost norocos, apărătorul păcălit a faultat stupid. Penalty excelent executat de Cadu. Concluzia, simplă: suntem (dacă am înţeles bine) la 4 puncte de retrogradare. Mulţumesc patroane (să ştii că te-am înjurat în seara asta din tot sufletul. Sper să nu se prindă de tine blestemele mele. Poate nici nu le meriţi...).

  • Saul
   Sunday, 22 September, 2013 at 21:52

   Multumesc, nea Silica! Din pacate, nici o sansa sa ne revenim. Anul asta asa o sa ne chinuim.

  • CJ-07-CFR
   Sunday, 22 September, 2013 at 21:53

   Cam așa ceva am văzut și eu, numai că n-am înjurat la final decât în titlu...

 35. botizan
  Sunday, 22 September, 2013 at 21:42

  Am incercat sa il sun mai devreme pe Trica si avea telefonul inchis. Vroiam sa il intreb ce parere are despre meci. Dubios. El de obicei avea telefonul deschis tot timpul.

 36. FLORINACCIO SM
  Sunday, 22 September, 2013 at 21:56

  Vreme trece, vreme vine, / Toate-s vechi si noua toate.../ Alte masti (Maah, Gabionetta), aceeasi piesa/ Alte guri, aceeasi gama/ Amagit atat de-adese/ Nu spera si nu ai teama.../ Tot ce-a fost ori o sa fie/ In prezent le-avem pe toate,/ Dar de-a lor zadarnicie/ Tu te-ntreaba si socoate. :)

  • FLORINACCIO SM
   Sunday, 22 September, 2013 at 21:59

   Versurile astea ii erau dedicate lui Saul, dar nu stiu cum au nimerit aici.

   • Saul
    Sunday, 22 September, 2013 at 22:20

    Multumesc, prietene Florinaccio, ca imi raspunzi in versuri si nu orice versuri - Glossa lui Eminescu. Pacat ca jocul echipei noastre nu se ridica la nivelul comentariului tau.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>