Thursday, Jul. 19, 2018

25 meciuri fără înfrângere contra 26 victorii pe linie grigoraș

Written By:

|

Saturday, 28 September, 2013

|

Posted In:

|

102 Comments

25 meciuri fără înfrângere contra 26 victorii pe linie grigoraș

Motto: „Tocmai am avut un vis pesimist: se făcea că voi muri optimist…” (caneto)

„Vrem să uităm cât mai repede ziua de azi, lucrurile nu s-au desfăşurat aşa cum ne-am fi dorit, ne concentrăm deja la meciul următor, dorim să demonstrăm că avem valoare şi bla, bla, bla …” Indiferent de sport, sportiv sau alt participant la mișcarea sportivă, aproximativ asta este declaraţia-standard după câte o gherlă comisă. Dinspre echipa noastră dragă, nici măcar declaraţii din astea STAS nu mai vin… Doar gherlele se adună/înmulțesc – făcând Gherla invidioasă – ceea ce înseamnă că moralul jucătorilor (și poate și moralul participanților la mișcarea fotbalistică cu puteri de decizie, momentan lipsiți de puteri) este la curu’ broaştei level.

Acum este nevoie de noi, suporterii, pentru a da o mână de ajutor, pentru a dona un picior drept care nu-i stâng, rinichi, 2 atrii sau 2 ventricule, bucăți de creier, o lopată… pentru ieşirea din groapă. Să vină cine are prin casă cu butoiașe de adrenalină; eu pun de la mine niște încurajări. Capul sus, băieţi! Asta e, a trebuit să sacrificăm fără voie Cupa şi, implicit, eventu’, ca să ne putem concentra la campionat. Merge greu concentrarea? Urmăriţi atent aici cum se procedează, faceţi şi voi la fel şi s-a rezolvat problema. Aţi reuşit? Vă simțiți concentrați cel puțin 100%? Bun, acum putem aştepta încrezători următorul meci de campionat, care va schimba totul în bine şi putem trece liniştiţi la treaba noastră.

Iată cum stă treaba. În ierarhiile finale ale Ligii 1 din anii pari” figurăm cu următoarele linii de clasament:

Ediţia 2005-2006: 30 m, 14 v, 8 e, 8 î, 36-27, 50 pct
Ediţia 2007-2008: 34 m, 23 v, 7 e, 4 î, 52-22, 76 pct
Ediţia 2009-2010: 34 m, 20 v, 9 e, 5 î, 46-23, 69 pct
Ediţia 2011-2012: 34 m, 21 v, 8 e, 5 î, 63-31, 71 pct
Ediţia 2013-2014: 34 m, 28 v, 4 e, 2 î, 109-21, 88 pct

Bine, ultima linie de clasament (*) este doar în faza de stadiu (etapa „mai mult ca sigur”), ceea ce înseamnă „mai puţin sigur decât sigur”. Dar ne vom apropia uşurel de „sigur”, după ziua de luni, 30 septembrie 2013, când, de la ora 21.30, la Ploieşti, în etapa a 9-a, în transmisiune directă Digisport TV, vom întrerupe şirul petroliştilor de la Petrolul (tot Ploieşti) de 25 de partide fără înfrîngere în campionat, învingându-i cu 3-2. Ultima partidă pierdută de „lupii galbeni” – de fapt penultima, că ultima va fi luni – s-a înregistrat anul trecut, în faţa celor de la Gaz Metan Mediaș.

Antrenorul Cosmin Contra – căruia îi recomand să înveţe pe de rost paragraful de început al acestui articol, ca să-i fie mai uşor la conferinţa de presă de după meci – va începe cu: Pecanha – Alcenat, Alves, Benga, Guilherme – Hoban, De Lucas – Albin, Boudjemaa, Teixeira – Dore. Rezerve: Beţa, Achim, Abel Camara, Fernandez, Priso, Mustivar. Accidentaţi: Marinescu, Hamza, Manasse. Suspendat: Bornescu, de mine, ca asigurare, să nu aibă în lotul de 18 cel puţin 5 jucători crescuţi în România. Dacă nu iese cum am zis mai sus, s-o putem rezolva cu un 0-3 la masa verde, cum vor Oţelul, Braşovul şi Concordia. Mă rog, la cât de bine ne merge, parcă văd că şi la masa verde tot 2-3 se termină.

Noi, cu concentrarea pusă la punct fix şi dată la maximum, vom alinia „unşpele” standard, ştiut pe de rost de toţi frânarii: Felgueiras… Mai departe habar nu am care-i „primul zece”. Probabil Hora sau Velayos (Maftei accidentat, Panin retras, Ivo Pinto în Croația), Cadu sau Piccolo, Piccolo sau Rada, Camora (puțin probabil Sepsi) – Obiora sau Muniru, poate Sepsi – Deac sau Maah, eventual Batin, Voiculeţ sau Djokovic, Djokovic sau Voiculeţ, F. Costea sau Costea F. – Tade sau Maah sau Ogbu sau Batin. Rezerve: Mincă – Gabionetta și alții. Grigoraş, care are zilele numărate la CFR (mie mi-au ieşit fix 738), nu-l va putea utiliza pe Rui Pedro, care este accidentat şi suspendat (4 cartonaşe galbene). Maftei s-a accidentat şi el la Brașov chiar înainte de pauză, iar Brandao este, după cum ne-a obişnuit încă de la sosirea lui, în refacere după o accidentare. 

Nu trebuie să ne sperie meciul – chiar dacă în ultima vreme ne speriem și de umbra lui Deac – am demonstrat şi în primăvară la Ploieşti, că, orişicât erau gazdele pe valul de petrol, tot le-au tremurat izmenele de sub șort până la final. I-am masat în propria lor jumătate de teren – aşa, leşinaţi, cum am fost şi atunci! – şi numai norocul lor, în plină partidă de sex cu ghinionul nostru, au făcut ca meciul să se termine egal și echipa cu șansa întâi să scape nebătută. D-apăi acum, oameni vișinii, când suntem concentraţi la campionat?!

E drept, ultimele două rezultate ale noastre n-au fost cele dorite (s-a văzut asta și pe mutra și pe spiciul lui Grig), dar cu Pandurii am avut o primă repriză excelentă, apoi, în meciul de Cupă am avut la ocazii de gol câte n-am pupat cumulat în ultimele 3 luni. La Braşov s-a înscris şi primul gol de descătuşare în deplasare, urmează, logic, cireșele de pe tort(ură), la Ploieşti: 3 goluri marcate, din 14 ocazii clare de gol. Incredibil, 11 ratări ra-ri-si-me! Da, mai este mult de muncă, mai este mult de concentrat pentru a fructifica și acele 11 ocazii ra-ri-si-me_ra-ta-te, totuşi, e bine pentru început, campionatul e lung (și știm că lungimea contează), avem timp de finisări. Și victoria de la Ploiești contează, ea va da tonul la cântec (nu „cine-a dat cu pietre-n buna?”…), ușor-ușor-con piano pe scale ne vom îmbunătăţi raportul goluri/ratări în partidele următoare. [Vezi și admiră – mai sus – golaverajul de invidiat din linia finală de clasament.]

Istoricul meciurilor disputate la Ploieşti: două victorii pentru Petrolul, ambele cu 2-1, în ediţiile 1970-71 (goluri Bădin, Dridea, respectiv Ţegean) şi 1973-74 (goluri Zamfir, Crângaşu, respectiv Adam); 3 rezultate de egalitate, 0-0 în ediţia 1972-73 şi 1-1 în ultimele două meciuri (goluri H. Younès, respectiv Ronny – în ediţia 2011-12 şi H. Younès, respectiv Weldon – în ediţia 2012-13); două victorii pentru CFR, 3-0 în campionatul 1969-70 (Soó 2, Sorin Bretan) şi 1-0 în campionatul 1971-72 (gol?). Notă: Am verificat, Țegean, Adam, Ronny, Weldon, Soó, Soó, Sorin Bretan și Semnul Întrebării nu mai figurează pe statele de plată la timp ale CFR-ului, așadar cele 3 goluri recente de la Ploiești vor trebui marcate de alți ceferiști. Cine se înscrie pe tabelă, să înscrie?…

Hai, băieţi, băgaţi mare și foarte mare! Pentru mulţi (prieteni, elvețieni și dușmani) va fi o surpriză victoria voastră de luni, dar îşi vor da seama ulterior, după doar câteva etape, că au asistat la meciuri cu rezultatele scontate și că la Ploiești n-a fost doar un foc de paie de la care s-a aprins doar valiza lui Grigoraș. Haida-hai, băieți, peste ei! Tot mai deasupra lor în clasament! HAI CFR!!!

(*) Cititorii care cred că autorul acestor rânduri și clasamente a înnebunit definitiv și de tot, datorită unui cheag de optimism ce i s-ar fi pus pe creier, sunt rugați să consulte direct medicul, pentru că farmacistul nu mai are cum să-i ajute! Așa să ne ajute Dumnezeu pe toți sau măcar dracii să ne dea o pauză!

Nu, nu-i un joc fără importanță. Încă ne jucăm șansele…

sursa foto: link

Share This Article

Related News

About Author

caneto

(102) Readers Comments

 1. csongi
  Saturday, 28 September, 2013 at 08:30

  :))) Hai CFR!!!

 2. ADI CFR CLUJ
  Saturday, 28 September, 2013 at 08:39

  HAI CFR CLUJ- CAM PIOANA FOTBALULUI ROMANESCC!!!

 3. emil
  Saturday, 28 September, 2013 at 08:49

  Imi plac cele 88, hai ca se poate!

 4. luis
  Saturday, 28 September, 2013 at 09:13

  Hai sa le scoatem fotbalul din cap.Si daca o fi sa pierdem (doamne feri) sa pierdem jucand fotbal,avand speranta ca PUTEM .Hai CFR.PETROLUL-CFR 0-1

  • emil
   Saturday, 28 September, 2013 at 10:21

   Eu zic sa le lasam fotbalul in cap, sa-l (re)bagam la noi in cap si si sa se termine 6-3. Ce zici, nu-i mai bine asa? Hai CFR!

   • luis
    Saturday, 28 September, 2013 at 11:09

    Sunt de acord, mai putin cu partea a doua. Suna mai bine un 3-6 decat un 6-3. Ce parere ai?

    • emil
     Sunday, 29 September, 2013 at 08:30

     :) Eu ii pun pe ai nostri in fata.

 5. luK2170
  Saturday, 28 September, 2013 at 11:14

  Va faceti cu toti iluzii in privinta unui rezultat bun cu Petrolul. Si asta nu pentru ca ar fi o echipa grozava (e o echipa cu un joc mediu). Jucatorii nostri sunt principalii adversari. Cu un lot de handicapati nu poti sa bati nici o echipa din div. C. Sa ma scuzati ca i-am facut handicapati, dar asta e realitatea, iar vina nu e a lor ca sunt aici, ci a conducerii.

  • luis
   Saturday, 28 September, 2013 at 17:36

   Lasa-ne sa fim optimisti, sa avem iluzii, cine stie, poate devin realitate.

   • anonimul1965
    Sunday, 29 September, 2013 at 15:53

    Un lord al fotbalului romanesc (nu va ganditi la cel de la Bistrita, ala e contele BLATULA), ma refer aici la nea IMI JENEI, da' nu stiu daca asta e lord roman, ca nea IMI e ungur... :)))))))))))))))))) Da', in fine, nea IMI zicea odata ca „nu imi fac iluzii ca sa nu am deziluzii”, lucru la care subscriu si eu.

    • Bogdan Dobondi
     Monday, 30 September, 2013 at 14:32

     Ceea ce ai spus cu iluzii contra deziluzii este echivalent cu a spune ca nu visezi, pentru ca nu vrei sa fii dezamagit. Intre timp, daca intrebi oameni de succes, vei afla ca succesul este rezultatul viselor lor.

     • luis
      Monday, 30 September, 2013 at 17:07

      La urma urmei, cine este Petrolul Ploiesti sa nu ne permitem sa visam la o victorie? Pai sa vedeti ca-i batem diseara. Hai CFR.

 6. Vass Bela
  Saturday, 28 September, 2013 at 16:51

  Pt cei care doriti sa vedeti meciuri din PL, accesati "digisport 1 elo online kozvetites". Va aparea "tevenezo blog", unde pe online asteptati citeva sec sa apara textul "reclama", pe care dati click si va aparea transmisiunea. La ora 5 va juca Man United cu WBA, iar pe urma joaca Arsenal cu Swansea. Vizionare placuta!

 7. Vass Bela
  Saturday, 28 September, 2013 at 18:57

  Am uitat sa mai precizez, ca dupa ce dispare reclama ( cuvintul ), apare sus " Grand Prix Racing ", pe care trebuie sa-l stergeti cu click pe x . Haide CFR !!!

 8. thedarkside
  Saturday, 28 September, 2013 at 21:50

  Hai CFR! Atat am avut de spus.

 9. I like Cluj
  Saturday, 28 September, 2013 at 22:52

  Hmm. Plin de optimisti. Suntem naivi sa credem ca vom scoate macar un punct. In locul lui Grig as baga juniorii de la CFR2. Macar asa nu ne facem de rahao. Avem motive sa pierdem - am jucat cu echipa a 2-a. Si... intre timp i-as duce la gara sa le fac din batista lui Rada, Maftei, Muniru, Hora (pe asta il pup primu) si inca vreo 2-3 habauci care fac pe orgoliul nostru de ardeleni. De unde vrea Paszkany atitudine la fel ca a celor de la u? Exista vreun jucator cu aceasta atitudine? Si inca ceva... o intrebare: echipa asta are preparatori fizici?

  • estinca
   Sunday, 29 September, 2013 at 09:52

   Intradevar, jucatorii amintiti de tine, si mai sunt pe lista, ar trebui pur si simplu banati, ignorati. Comparatia cu "n" este cel putin nepotrivita, indezirabila, chiar daca vb de atitudine, marlanii nu pot sa reprezinte un exemplu pe niciun plan, in niciun context. Nu ma pot asocia si identifica cu ce reprezinta aia. Problema cea mai mare se poate identifica in lipsa pregatirii fizice. Ceea ce fac ai nostri la pregatire, am facut si noi acum 30 de ani, cu Zoli Naghel, la antrenamente, 10 ture, alergat pe scari. Preparatorul nostru si strategia lui este la ani lumina de ceea ce este necesar la nivel mediu in Europa. Nu iau exemplul oilor, dar si ei au adus un specialist. Next level ar fi sa nu ne mai batem joc de meseria de football management, si cei care au competenta sa aduca specialisti pe posturi, primul post preparator fizic, antrenor cu portarii, cu tot respectul pentru Carlan. Iar IM si RZ, in loc sa se ocupe de smecherii, sa studieze sistemul care functioneaza foarte eficient al lui FC Porto, Parma si cu cine ar mai fi facut parteneriate straregice, ca le-au facut degeaba.

 10. isti33
  Sunday, 29 September, 2013 at 11:40

  Dragi colegi de suferinta, se mai aude ceva despre scrisoare deschisa catre AP? Am inteles ca se poate accesa de pe fb, dar eu nu am cont, nu sariti pe mine, mi s-a mai spus ca daca nu-s pe fb, nu exist, dar imi asum aceasta decizie.

  • CJ-07-CFR
   Sunday, 29 September, 2013 at 11:54

   Scrisoarea - din cât știu eu - nu-i gata. Pe Facebook s-au adunat numai întrebări de la suporteri.

   • isti33
    Sunday, 29 September, 2013 at 14:22

    Ok, ms mult. Eu l-as intreba cine isi asuma raspunderea ptr situatia actuala, de aducerea jucatorilor fara valoare, si ce urmeaza, dar sa ne spuna concret, fara sa ne duca cu zaharelul, acceptam orice, suntem alaturi de echipa, dar vrem adevarul.

 11. anonimul1965
  Sunday, 29 September, 2013 at 15:57

  Toti de aici vor sa stie adevarul, indiferent care ar fi acela, dar nepatrunse sunt caile domnului Arpad.

  • isti33
   Sunday, 29 September, 2013 at 16:19

   Sa speram ca macar dansul stie ce vrea

 12. Saul
  Sunday, 29 September, 2013 at 17:37

  Observ ca interesul pentru Tribuna a scazut vizibil, in ultima vreme, foarte putini mai posteaza, indiferent din ce tabara ar fi ei, optimisti sau nu. Cred ca interesul este direct proportional cu bunul mers al echipei sau cu interesul jucatorilor de la CFR, aratat pe teren. Nu cred prea mult in scrisoarea deschisa adresata lui AP, avand in vedere cat ii pasa lui de noi, asa cum nu cred nici in obtinerea unui rezultat bun in meciul de maine seara. Imi pare foarte rau ca s-a ajuns in aceasta situatie, mult mai rau decat cred ca le pare principalilor vinovati. Si asta pentru ca eu iubesc CFR sincer, dezinteresat, cu sufletul, pe cand altii au interesele lor meschine. Asa sa le ajute Dumnezeu!

  • Retardila
   Sunday, 29 September, 2013 at 19:53

   A scazut o laie interesul... S-a cam gatat stocul de palinca al fiecaruia si Kiruj nu prea vrea sa devina suplaieru' comentacilor... Na, asta-i baiu' mare... nu rezultatele de cacat! :) ------ Anuntati-ma cand e pus pe liber Grigoras, din acel moment echipa "va scapa de blocajul psihologic" (era sa zic psihiatric!) si va reusi sa si traga mai catre poarta, unele bombe cu amortizor de sunet vor ajunge si pe spatiul portii (se va auzi numai cate un fssss), altele vor exploda in geamurile "casilor" de pe Mecanicilor... Cateodata vor fi culese de portarii adversi si rareori (adeca foarte rareori) se va scoate cate o basica din ate... 11 m nu se pune!!!

  • Virgil
   Monday, 30 September, 2013 at 15:29

   N-a scazut interesul. Ca multi altii si eu doar citesc postarile si sper sa vad un joc macar pe masura postarilor. Multe echipe ar dori sa aiba suporteri asa cerebrali. :)

 13. Cristi
  Sunday, 29 September, 2013 at 19:05

  Saul, o prima remarca ar fi ca de exemplu siteul Tribunei nu mai este ca inainte... Nu poti vedea care au fost ultimele comentarii afisate, sa participi la o discutie pro/contra este mult mai greu. In al doilea rind, este an par, fara cupe europene, sunt mult mai putine meciuri. Trei, exista niste grei ai tribunei care nu mai scriu articole samd...

  • Saul
   Sunday, 29 September, 2013 at 22:18

   Cristi, aici nu e vorba doar de cum arata (in prezentare) siteul Tribunei, e o apatie generala, o lehamite a multora, ca raspuns la lehamitea care se vede (simte) in Gruia, atat pe teren cat mai ales in birouri. Despre asta este vorba, dupa parerea mea. Si mai e ceva. Inainte abia asteptam cand ajungeam acasa, cu bucurie si emotie, sa citesc ce mai scriu prietenii pe Tribuna. Acum aceasta bucurie s-a estompat si nu cred ca doar in cazul meu. Cam asta e, eu asa simt. Explicatii putem gasi cate vrem.

   • dan dan
    Sunday, 29 September, 2013 at 22:34

    Campionatul trecut eram mai aprinsi, comentam mai optimisti sau mai pesimisti evolutiile echipei campioane, ale echipei care a facut 10 puncte in UCL, a echipei cu cele mai mari incasari din istoria Ligii 1... asteptarile erau mari. Acum comentam echipa care a terminat pe locul 8, o echipa care a facut investitii mici, o echipa care nu isi risipeste banii pe cupe europene, o echipa care se chinuie cu oricine joaca... Eu de aceea nu mai sunt asa critic, sunt mai ingaduitor cu o echipa de a doua jumatate a clasamentului...

    • dan dan
     Sunday, 29 September, 2013 at 22:48

     P.S. Pacat ca salariile jucatorilor nu sunt la nivelul locului pe care il ocupa...

 14. musat
  Sunday, 29 September, 2013 at 20:06

  @ Cristi, ia sa vedeti cum se invioreaza site-ul Tribunei inainte si dupa meciul Stelei cu Chelsea. Daca o sa si piarda, bucuria voastra, sa vezi cum curg comentariile. Tot Steaua va va scoata din apatie. :)

  • estinca
   Sunday, 29 September, 2013 at 22:32

   Dear musat, ne p..am pe steaua,chiar ne lasa rece.verstehst du?

  • Ioan Dacid
   Monday, 30 September, 2013 at 10:26

   Corect, acea echipa s-a calificat in CL cu 4 victorii consecutive (dintre care 2 cu Basel), tot acea echipa a batut o fost semifinalista de Europa League tur-retur in grupele UCL (nu in calificari) si tot acea echipa a invins pe Man United pe Old Trafford. PS. Doar ca acea echipa se numeste CFR si nu... :D

  • caneto
   Monday, 30 September, 2013 at 11:35

   Normal, doar suntem suporteri de rezultat. :) Prost al Stelei. :)

  • tgv cluj
   Monday, 30 September, 2013 at 15:00

   Marti seara vom contabiliza ce-a de-a 19-cea (nouasprezecea) partida consecutiva fara victorie a 5t3lut3i in grupele celei mai prestigioase competitii europene. Rusinica. :)

   • Flacăra Vișinie
    Monday, 30 September, 2013 at 19:40

    Eu sper sa fie a 19-a partida consecutiva fara victorie a 573lutei.

  • luis
   Monday, 30 September, 2013 at 17:15

   Mai Musat, tu esti exact ca Regheblat, crezi ca toata lumea este interesata de voi. Pai de 17 ani nu ati castigat un meci in UCL, acasa. Si, da, sa stii ca am sa ma bucur daca va executa aia, am sa beau si o bere, de comentat insa nu voi comenta. Nici la meci nu ma uit, de fapt la nici un meci al stanei nu ma uit. Nu ma intereseaza. Imi provoaca greata tot ceea ce reprezentati, de la manele la minciuni, blaturi si furturi.

   • Flacăra Vișinie
    Monday, 30 September, 2013 at 19:52

    Te poti uita la Chelsea, care joaca cu o echipa oarecare din estul Europei.

   • luis
    Monday, 30 September, 2013 at 20:43

    Si inca ceva, Musat prietene, stana de azi nu este STEAUA 86, asta ar trebui sa intelegeti voi suporteri ai Stelei, si sa nu puneti botul la ce va furnizeaza presa aservita berbecalului.

 15. Radubarbier
  Sunday, 29 September, 2013 at 21:11

  Dansând cu lupii... sau hora lupilor?

 16. kiruj
  Sunday, 29 September, 2013 at 21:17

  Ola, băieţi (sau "my niggers", ca să-i parafrazez pe Jackie Chan şi Chris Tucker...)!!! Am venit acasă din "week-end de munte" şi ce văd, linişte de catedrală, comment-uri puţine şi pline de pesimism, apatie generală... Ce naiba se întâmplă, fraţilor? E de rău? Hai, nu-mi spuneţi... Deşteptarea, fraţilor! Nu mai iubim CFR-ul? Suntem "suporteri de rezultat", cum insinuează unii? Nu cred, niciuna dintre ele! Staţi liniştiţi, ne vom reveni noi, nu (ne) va fi uşor sezonul asta, dar o scoatem noi la capăt! Gândiţi-vă puţin, mai toată lumea "tribunistă" declară iubire veşnică CFR-ului, dar oare dacă am "reveni" în div.C (remake la era "ante-AP"), oare câţi am mai fi aici? Sau - ca să mergem şi mai departe - ar mai fi de actualitate acest spaţiu, unde ne simţim cu toţii acasă? Ia gândiţi-vă, dacă CFR-ul - dintr-un motiv sau altul - dispare din fotbalul mare (exemple sunt destule, ultimul fiind cel al lui Mahachkala, din Daghestan, în cădere liberă), cum ne-am mai comporta? Am avea tăria/mândria ardelenească să ne menţinem lângă o "doamnă bătrână" care nu mai are nimic cu mirajul din tinereţe? Dacă apare un nou brand transilvănean (Olimpia, Bihorul, etc), prin "focalizarea" resurselor unor miliardari existenţi şi astăzi (Teszari, etc.) am trece "dincolo" de dragul "proiectului", de dragul "lucrului bine făcut, ardeleneşte"? Gândiţi-vă de două (sau chiar de 3-4) ori, înainte să declaraţi iubire veşnică CFR-ului, că ulterior n-o să vă mai fie ruşine... Proiectul lui AP cu CFR-ul a venit într-un moment când echipa era în "C" (cu 19 spectatori, parcă Estinca zicea), în zece ani a făcut un salt uriaş, arzând etape peste etape, aducând şi spectatori/susţinători care au ars şi ei nişte etape... Orice prietenie, orice "iubire" se cunoaşte la greu, oameni buni! Fiţi optimişti! Nu meciul asta jegos de la Ploieşti este lucrul cel mai important din viaţa (CFR-ului), contează nişte lucruri cu totul altele... Dacă iubim o femeie, o lăsăm doar pentru că tac-su face prostii? Nimic în viaţă nu este mai ruşinos decât o iubire falsă, una pentru "buna dispoziţie" a noastră, una de convenienţă, cum se spune, din care poţi să ieşi oricând, la primul pas greşit, la primul moment de cumpănă... Mai bine iubeşti o femeie mai "urâţică" (sau cum se spune în piaţă, "interesantă"...), cu care nu te frigi... Gândiţi-vă bine "my niggers", iar dacă consideraţi că sunteţi în continuare fani/suporteri/susţinători/fanatici ceferişti, atunci "cu toate pânzele sus", oameni buni! Îi batem pe petroliştii ăştia "bugetar", da? Ce film vom vedea mâine, "Petrolul, pruncul şi ardelenii", sau "Petrolul, aurul şi ardelenii"?? HAI CFR !!! HAI CFR !!!

  • dan dan
   Sunday, 29 September, 2013 at 22:25

   Din pacate, femeii se pare ca i se cam rupe de sentimentele unora, e total dezinteresata... asa ca iubirea pare mai mult "dragoste neimpartasita"... Femeia e pe interes, ii plac doar banii...

  • csongi
   Sunday, 29 September, 2013 at 22:30

   Nea kiruj, off topic: Ilyes Robi care e antrenor secund la Brasov, e identic cu Ilyes Robi care joaca la FK Csikszereda in liga 4?

   • kiruj
    Sunday, 29 September, 2013 at 22:45

    Da, e vorba de acelaşi "Robi", evident, în "ere" diferite. Robi a venit acasă acu 2 ani după ce FCM Tg.-Mureş a retrogradat şi a început o treabă minunată dar grea cu FK cu care a ajuns relativ simplu la baraj, dar acolo a "picat" examenul, chiar la Braşov, contra celor de la Luduş. A intervenit o răceală între el şi conducerea celor de la FK (=conducerea oraşului), aşa că la prima "invitaţie" s-a dus secund la FCM Braşov. Pe Robi l-am promovat în "fotbalul mare" pe vremea când eram eu preşedinte la club (atunci i se zicea "Rapid"), era prin 92, era un talent imens, a şi ajuns repede în "B" la Foresta Fălticeni, apoi în "A" la Asrtra Ploieşti, apoi Rapid, etc.

    • csongi
     Monday, 30 September, 2013 at 09:49

     Mersi, era unul dintre jucătorii mei favoriţi.

  • thedarkside
   Sunday, 29 September, 2013 at 22:40

   Daca pandurii lui Eric au luat-o acasa de la gazari, inseamna ca orice e posibil.

   • kiruj
    Sunday, 29 September, 2013 at 22:49

    Orice este posibil, desigur, nu numai în campionatul asta de "rahao", ci oriunde, oricând... Important este să crezi, să lupţi... În mod normal, comparând valoarea loturilor (chiar în prisma "mutaţiilor" de cote din ultimul an), tot noi ieşim pe plus... Totul e să crezi, să nu renunţi, să fii "montat" de cineva, să fii "fanatizat", în sensul bun al cuvântului... HAI CFR !!!

  • estinca
   Sunday, 29 September, 2013 at 22:47

   CFR este parte din mine, din noi, indiferent de proiect, de dispozitie financiara, de AP, de proiecte noi ale lui Teszari sau co. CFR reprezinta aerul pe care-l respir, in sens fotbalistic, cand e pauza competitionala, urc dealul din Gruia, sa vad stadionul, sa adulmec farmecul CFR. Nu tine de divizie, daca ne-am reintoarce in C, sentimental nu s-ar schimba nimic, pt. mine vechiul stadion, cu locomotiva era catedrala San Mames. CFR nu este o t_rfa expirata care daca nu presteaza ok este parasita sau batjocurita, CFR este true love, si este o relatie care s-a innodat pe viata. Deci tot aceeasi emulatie ar trebui sa fie atat in tribune si pe forum. Intrebati-i pe suporterii de la Leeds, Nottingham care sufera de decenii cum e..?

   • kiruj
    Sunday, 29 September, 2013 at 22:57

    Este o adevărată plăcere să văd (să citesc, să "simt") ataşamentul tău faţă de CFR, cam aşa simţeam şi eu în "era Ţegean & Adam", apoi când am ajuns în 78 student la Cluj (şi am jucat 4 ani la Venus, un satelit micuţ, de judeţeană a CFR-ului), am simţit exact aceleaşi lucruri, ori de câte ori am urcat pe terenul de zgură de lângă CMC... HAI CFR !!!

   • romanescu
    Monday, 30 September, 2013 at 12:07

    Asa simt si eu, Estinca prietene, si... poate chiar mai mult!!!

    • estinca
     Monday, 30 September, 2013 at 15:43

     Suferinta, comuniunea in suferinta poate fi baza unei constructii solide. Suferinta naste sentimente statornice, este catalizatorul memoriei colective. CFR creaza emulatie, la rezultate, dar baza constructiei noastre este constituita din putini oameni. La suferinta, cand e deriva, rezultate nu sunt, putina lume vine la stadion, cateva mii, vezi meciul cu Pandurii. Ei, impreuna cu altii care sunt din alte regiuni, si nu pot veni din cauze ohiective-geografice, sunt baza, pe care putem construi. Suntem puternici si dedicati, deci ajunge si acesti putini, numai sa fim uniti si sa nu abandonam constructia, oricat de dificil ar fi procesul.

  • Mihai BM
   Monday, 30 September, 2013 at 09:29

   Chiar daca CFR va ajunge in C, voi fi tot alaturi de el. As simpatiza, poate, cu un mega proiect ardelenesc, dar sufletul va ramane al CFR-ului. Hai CFR! Orice se va intampla.

 17. nea_silica_MS
  Monday, 30 September, 2013 at 11:26

  Deși mi-a cam iesplodat (exagerez biensur...) calcul de acasă, rămân un ceferist înfocat (de pe calcul de la serviciu, impardonnable, n'est-ce pas?). Sincer nu prea am încredere, dar sper, ca la fiecare meci, într-o minune, într-un joc stil Grigoraș, în prima victorie ca lumea din era Grigoraș. Hai băieții, haide CFR!

 18. estinca
  Monday, 30 September, 2013 at 15:14

  Ma incearca un sentiment ciudat, se aproprie meciul, nu ma preocupa tactica, cine va fi fundas dreapta, cum stam cu pregatirea fizica, ce rezultat putem scoate. M-am detasat de toate astea. Ma preocupa faptul ca suntem acoperiti de o ceata deasa, nu stim ce perspective ne asteapta, de unde vor fi fonduri pentru continuitate. Anyway, hai CFR.

 19. Vass Bela
  Monday, 30 September, 2013 at 15:17

  Dupa indelungi cautari, am aflat rezultatul din liga 4: Viitorul Garbou sat - CFR 2 2-1; CFR Int. - Somesul Apahida 0-3. Site-ul oficial ar fi bine sa ne prezinte operativ aceste rezultate, ca si cele de la juniori, plus echipele folosite, dar cer prea mult, nu? Cit priveste rezultatele in sine, nimic de comentat, in ton cu rahatul in care ne aflam. In incheiere, cica Arpi vrea sa-si vinda hotelul. Next level...

  • CJ-07-CFR
   Monday, 30 September, 2013 at 16:05

   No, dacă scoate vreo 8 milioane de euroi pe hotel (eventual să-l vândă cu cei cazați, cu tot), poate să-și achite o datorie mai veche față de suporteri. Niște transferuri prgătite încă de acum câțiva ani, dacă mai ține cineva minte... :)

  • Cristi
   Monday, 30 September, 2013 at 16:42

   Hotelul ala e la vinzare de vreo doi ani... la fel ca si jumate din hotelurile din Cluj. Crezi ca e business cind toata piata locala are grad de ocupare sub 30% si cu hoteluri noi cu franciza de marca pe tzeava?

  • Flacăra Vișinie
   Monday, 30 September, 2013 at 19:48

   Hotelul e scos la vanzare de vreo 2 ani. Conform articolului, jumatate din hotelurile din Cluj sunt oficial de vanzare, iar cealalta jumatate tot de vanzare, dar neoficial. Gradul de ocupare e mic, concurenta mare s.a.m.d. Deci nimic nou.
   http://ziuadecj.realitatea.net/economie/paszkany-si-a-scos-hotelul-la-vanzare--117808.html

  • Ioan Dacid
   Monday, 30 September, 2013 at 19:58

   https://www.google.ro/#q=liga+4+cluj, rezultat venit in aproximativ 30 de secunde, dat click pe primul site si vazut informatia ceruta, inca 30 de secunde. (linkdirect)

 20. Scippio
  Monday, 30 September, 2013 at 15:51

  @Saul - Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca este apatie pe Tribuna. Daca te uiti la arhiva, vei vedea ca in ultima luna majoritatea "editorialelor" au avut peste 100 de comentarii. Ba cred ca a fost cel putin unul la care s-a depasit si 200 de comentarii. Daca asta nu inseamna interes, atunci ce mai inseamna? Mie mi se pare ca CFR07, Caneto, Kiruj au depus eforturi vizibile sa compenseze, cu succes, pauza luata de Alex-Albu sau alti editorialisti. Au fost mai putine comentarii doar cand editorialele au fost foarte dese si lumea n-a mai apuca sa comenteze la fiecare. Sau in perioadele "moarte", cand echipa nu avea meciuri si oamenii sus-mentionati au scris mai degraba ludic decat aplicat pe "cestiune". Pentru ca lipsea "cestiunea". Nici sa filosofezi la nesfarsit nu poti. Oricum eu sunt convins ca de ex Alex-Albusibiu continua sa ne urmareasca si la un moment dat, dupa ce se va fi racorit suficient, se va intoarce.

  • Cristi
   Monday, 30 September, 2013 at 16:44

   Sau cind se va plictisi de Rosia Montana. :) Important e ca e tot de-al nostru.

  • Saul
   Monday, 30 September, 2013 at 17:41

   Ma refeream in special la ultimele editoriale de pe Tribuna. Cel la care comentam acum aparut pe 28, are astazi pe 30, deci dupa trei zile, doar 58 de comentarii. Daca asta ti se pare mult, inseamna ca avem perspective diferite asupra Tribunei CFR si a ceea ce reprezinta pt noi. Altadata editorialele treceau de suta de comentarii in prima sau primele doua zile. Dar iti respect punctul de vedere, chiar daca eu vad altfel lucrurile. De fapt nici locul 12 (probabil 13 in seara asta) nu e chiar asa rau, ca e deasupra liniei de retrogradare.

   • scippio
    Monday, 30 September, 2013 at 20:09

    Da, Saul, asta a aparut pe 28. Dar si pe 27 a mai fost unul si pe 25 inca unul si pe 24 de-a dreptul doua. Deci 5 editoriale in 5 zile, care laolalta au strans aproape 400 de comentarii. Si n-a fost un meci pe zi ca sa fie mereu un subiect nou de comentat. Asta chiar ti se pare lancezeala? Hai totusi sa nu mai vedem totul chiar asa de negru...

  • luis
   Monday, 30 September, 2013 at 20:34

   Dupa meciul cu Petrolul, va scrie cronica meciului castigat de noi in ciuda arbitrajului nefavorabil.

 21. Scippio
  Monday, 30 September, 2013 at 16:18

  Pentru ca tot se vorbeste pe aici despre o scrisoare deschisa pentru AP, parerea mea este ca daca va fi facuta in stilul "cerut socoteala" nu va fi nimic altceva decat o sageata trasa in vant. Cu atat mai mult daca va contine si doleante de genul "sa plece IM, RZ, AP, etc." Oricat s-ar supara unii, eu raman la parerea ca nu e treaba noastra sa cerem astfel de lucruri. Cel putin nu deocamdata. Atat timp cat, dincolo de zvonistica si parerism, nu avem certitudini si dovezi palpabile ca oamenii astia vor raul clubului. Si ca ceea ce se intampla este rezultatul unui "inside job" deliberat si cinic. (Vass Bela te rog de pe acum sa nu scoti iarasi la inaintare scenariul Dlui Corn. Ca pe langa faptul ca si eu si altii ti l-am demontat cu argumente, Dl Corn a si confirmat implicit scepticismul nostru prin disparitia abrupta de la TV Chefere. La fel ca si Dl celalalt cu nume de taitei italieni, care a dat si el inapoi destul de repede). Eu cred ca o astfel de scrisoare trimisa de fani ar trebui sa contina o lista de nemultumiri, la care sa se solicite, pe un ton civilizat, punctul de vedere al conducerii si solutiile pe care le au in vedere pentru fiecare punct in parte. Doar asa s-ar putea obtine poate si un raspuns. Atat cat se poate.

  • Cristi
   Monday, 30 September, 2013 at 16:48

   Scippio... Corn si Liviu sunt in fiecare seara pe alt chat... nu au disparut nicaieri. :). Iti dau dreptate cind spui ca o scrisoare nu poate fi un rechizitoriu, pina la urma Arpi face ce face cu banii lui, nu cu ai nostri. Asta nu inseamna ca nu ar fi suficiente lucruri de imbunatatit la club. Oricum, nu avem altceva de facut decit sa rabdam pina la iarna si sa vedem ce va fi in continuare.

   • estinca
    Monday, 30 September, 2013 at 17:27

    First, eu nu cred ca la iarna se va intampla ceva spectaculos, problema ca unde nu sunt bani, n-ai ce face, in cel mai bun caz surse atrase, dar si acelea daca sunt prevazute, dureaza. Second, Mr.Porumb si Mr.Spaghette, cum bine stim, speculeaza, nu sunt informatii de insider, deci n-are rost sa le mai amintim. Third, nu vreau minuni, si performanta, pentru ca evident AP a luat banii din club, pt. ca indubitabil in ultimii ani a fost un cash-in continuu si consistent, dar sunt banii lui, i-a redirectionat. Deci bani nu avem, repet, nu vreau performanta, dar macar sa nu ajungem un fruct stricat, stors, pe care-l arunci pentru ca nu mai are vitamine, sa nu ajungem un proiect promitator gen Urziceni, dar nici o schimbare de actionariat telenovelistic, gen Rapid.

    • Cristi
     Monday, 30 September, 2013 at 20:51

     Eu nu am scris ca ei au dreptate, ci doar ca nu au disparut... In rest, vom vedea. :)

   • scippio
    Monday, 30 September, 2013 at 19:59

    Cristi, nu de liviu era vorba, ci de un alt tip thelos sau ceva de genul. Care lansase si el un scenariu din asta horror cu Arpi internat prin Elvetia si jucatorii ramasi orfani facand coada la TAS. Scenariu auzit dintr-o sursa... care ulterior s-a dovedit nu foarte serioasa.

    • luis
     Monday, 30 September, 2013 at 20:46

     Tasszoli se numea, probabil de la TAS, unde chipurile au depus memoriu jucatorii de la noi.

    • Cristi
     Monday, 30 September, 2013 at 20:55

     E si mult spam... Saptamina trecuta au fost platite salariile pe iulie (asadar conform principiului de pedepsire cu doua luni intirziere, pentru a se pastra limitele regulamentelor). Daca situatia nu e roza, nu inseamna ca ea nu poate fi stabila.

 22. kiruj
  Monday, 30 September, 2013 at 20:51

  Pe scurt : HAI CFR !!! Mai pe detaliat : HAI CFR !!!

 23. caneto
  Monday, 30 September, 2013 at 21:00

  Echipele de start: PETROLUL: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Benga, Guilherme - Boudjemaa, Hoban - De Lucas, Teixeira, Albin - Dore Rezerve: Bornescu, Mustivar, Beţa, Walter Fernandez, Abel Camara, Priso, Morar Antrenor: Cosmin Contra CFR CLUJ: Felgueiras - Velayos, Cadu, Rada, Camora - Djokovic, Gabionetta, Muniru - Obgu, Batin, Maah Rezerve: Mincă, Hora, Sepsi, Voiculeţ, Obiora, Fl. Costea, Deac Antrenor: Petre Grigoraş

  • caneto
   Monday, 30 September, 2013 at 21:02

   No, Gabionetta, acum sau niciodata :) Piccolo, nici rezerva?

   • estinca
    Monday, 30 September, 2013 at 22:53

    No, Camionetta nu a prins momentul, mai are nevoie vreo 23 de ani sa se acomodeze. Tucu-i inspiratia geniului care l-a adus la noi.

  • caneto
   Monday, 30 September, 2013 at 21:06

   Petrolul are fix 5 romani in lot. :(

 24. mutu
  Monday, 30 September, 2013 at 21:02

  Sper sa nu luam multe.

  • caneto
   Monday, 30 September, 2013 at 21:03

   Doua, dar dam trei. :)

   • kiruj
    Monday, 30 September, 2013 at 21:17

    Măcar tu să fii consecvent faţă de prognoza pe care chiar tu ai avansat-o în articol... :) HAI CFR !!!

    • CJ-07-CFR
     Monday, 30 September, 2013 at 21:21

     Așa, așa! Să demonstrăm că petardele explodează mai tare decât mămăliga.

   • dan dan
    Monday, 30 September, 2013 at 21:45

    Ai intuit tu ceva... deja le-am luat cele 2... dar nu stiu daca se confirma si partea cu cele 3...

   • Cristi
    Monday, 30 September, 2013 at 21:53

    Alea doua le-am luat deja... ca in aparare ne-am cam facut de cacadu...

   • thedarkside
    Monday, 30 September, 2013 at 22:21

    Esti pe aproape, caneto. Djokovici mai are o repriza sa faca hattrick-ul. :-)

 25. botizan
  Monday, 30 September, 2013 at 21:49

  Incep sa cred ca multi dintre noi suntem masochisti. Altfel nu se explica ca ne tot place sa primim, fara sa oferim nimic in schimb. Motto: „Tocmai am avut un vis. Se facea ca o sa luam o caruta de goluri".

 26. estinca
  Monday, 30 September, 2013 at 21:53

  Haideti sa nu ne mai lasam mintiti, suntem luati de fraieri. Evitarea retrogradarii este un obiectiv prea indraznet.

 27. estinca
  Monday, 30 September, 2013 at 22:09

  Pot sa accept ca nu avem mijloc, nici tranzitie pozitiva, nici pressing, nici atacanti. Dar 2 fundasi de doamne ajuta, putin mai mult decat niste jaloane, excede capacitatea mea comprehensiva. Daca la 28-30 de ani cu, sute de meciuri, cupe europene, nu te poti pozitiona, lasa-te, tata!

 28. Ioan Dacid
  Monday, 30 September, 2013 at 22:12

  Acum am dat pe meci (am prins golul egalizator), am pierdut ceva?

  • thedarkside
   Monday, 30 September, 2013 at 22:24

   Ai pierdut torpila lui Djoko a la Gabi Muresan. :-))))))))))))))

 29. estinca
  Monday, 30 September, 2013 at 22:16

  Prima faza de fotbal realizata de ai nostri in acest sezon. Un sambure de speranta.

 30. Ioan Dacid
  Monday, 30 September, 2013 at 22:23

  Ceva emotii pt repriza a 2-a? Repet, am vazut doar de la al 2-lea gol marcat de noi, ce ziceti putem da lovitura la Ploiesti (ai de plm, acum ar fi surpriza sa plecam cu puncte de pe acel stadion)?

 31. Mihai
  Monday, 30 September, 2013 at 22:34

  No, deci: desi suntem praf, am vazut cele mai bune 20 de minute ale noastre in campionat de la remeciul cu n din 2012 (pe cele din CL de anul trecut nu le iau in calcul).

 32. estinca
  Monday, 30 September, 2013 at 22:35

  Eu nu am emotii, nu ma intereseaza rezultatul, totul e sa vad ca echipa joaca fotbal, sa nu ne afundam in acel rahat care era jocul nostru pana acum.

 33. Ioan Dacid
  Monday, 30 September, 2013 at 22:52

  In sfarsit vad si eu putin fotbal :)

  • Ioan Dacid
   Monday, 30 September, 2013 at 23:22

   De cand a intrat Costea nu am mai jucat nimic, cred ca jucatorul ala e un pic retardat.

   • Justin
    Monday, 30 September, 2013 at 23:30

    Asta e transferul anului la noi: l-o ochit domn' presedinte cand o dat 3 goluri impotriva noastra si o zis ca face toti banii! Nu conteaza ca l-o aruncat altii ca pe o masea stricata, degeaba nu-i asa(?), ca noi avem il facem mare jucator.

 34. estinca
  Monday, 30 September, 2013 at 23:21

  Dl Costea n-ar trebui sa mai insulte tricoul visiniu.

 35. Ioan Dacid
  Monday, 30 September, 2013 at 23:25

  In alta ordine de idei, nu a fost penalty la Batin, a fost tras evident de tricou.

 36. nea_Silica_MS
  Monday, 30 September, 2013 at 23:33

  Mersi pentru Velayos patroane. Și pentru Camora. Ce naiba i s-a întâmplat ăstuia? Părea jucător ca lumea, acum e unul din cele mai mari țepe... Ca și Costea. Și, din păcate, azi nici Batin n-a prea mai strălucit... Gabionetta promite. Bravo Djokovici, superb primul gol, util al doilea. Grigoraș poate că reușește cumva să facă o echipă din zăpăucii noștri. Poate. Dacă nu-l schimbă onor patronul nostru. L-aș înjura, dar n-are rost. Sper să-i facă plăcere ce s-a întâmplat! Din nou.

 37. Justin
  Monday, 30 September, 2013 at 23:37

  Or ajuns sa ne bata toti care cum vor, si noi nu reactionam in nici un fel. Ne-o batut Brasovul, care azi or luat-o cu 3-0, da' chiar asa diferenta e intre noi si Astra? Am ajuns de ne rad toti in nas. Da' chiar asa am ajuns? Da' pe dl. AP nu-l deranjeaza ca am ajuns la un pas de retrogradare? Da' chiar asa?

 38. csongi
  Monday, 30 September, 2013 at 23:40

  Ei, măcar am încercat să jucăm fotbal.

  • nea_Silica_MS
   Monday, 30 September, 2013 at 23:44

   Numai că încetișor nu mai avem curajul să ne uităm la un meci.

   • csongi
    Tuesday, 1 October, 2013 at 08:12

    No hai, că am avut o repriză faină cu Pandurii, şi cam tot o repriză faină cu Petrolul. Eu zic că se poate, aştept cu nerăbdare să jucăm bine 90 minute. În spate e buba mare, sper să intre o dată portughezul ăla în centru, iar pe benzi... Doamne ajută.

 39. scippio
  Tuesday, 1 October, 2013 at 00:01

  Cu apararea asta franjuri nu avem cum sa facem puncte. Pai nu e posibil sa iei doua goluri la primele doua atacuri ale adversarului. Despre ce vorbim? La orice atac mai de Doamne ajuta a Petrolului stateam cu inima la gat. Si culmea, cu toate astea meciul s-a terminat la ratarea lui Gabionetta. La 2-2 in deplasare si cu o aparare tandari in spate n-ai voie sa ratezi din pozitia aia centrala. Dai tare si plasat pe coltul din stanga, unde portarul nu putea ajunge nici daca zbura ca pasarea colibri. Dar ghinionul nostru, asta e brazilian din ala poet gen Socrates. N-a vrut sa dea doar gol. A vrut s-o dea la vinclu. In alta ordine de idei, voua nu vi s-a parut ciudat sa,luam 3 goluri pe contraatac la meci in deplasare? Da toti ne-am dorit sa vedem fotbal ofensiv. Dar am senzatia ca am cazut in extrema cealalta.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>