Thursday, Jul. 19, 2018

GABI MUREȘAN

Written By:

|

Friday, 15 November, 2013

|

Posted In:

|

58 Comments

GABI MUREȘAN

Cititorii responsabili ai „Tribunei CFR” (probabil cel mai tare blog intitulat astfel din România) s-au trezit cu noaptea în cap și în răstimp de 48 ore au votat sârguincios prin click secret, democrat, liber exprimat și neinfluențat de nimeni (dacă a influențat cineva votul, să spună spășit acum sau să tacă răspicat pentru totdeauna!). Nu puțini au fost cei care au introdus votul și astfel au pus umărul la această inițiativă de titularizare a mijlocașului defensiv în echipa CFR deceniul 2004-2013 și pentru asta le mulțumim (și îi rugăm să ne mai sprijine și în viitor, la sondajele pentru celelalte posturi)! 136 voturi exprimate, 136 voturi validate, 0 voturi anulate, 0 fraude electorale. Glasul a 63,24% dintre suporteri ceferiști s-a făcut auzit, materializat în scandarea GABI MUREȘAN!

Dar iată cifrele și procentele:

Multe s-au povestit deja și multe ar mai fi de comentat despre perioada lui Gabi Mureșan la CFR. Pentru cei care au uitat sau pentru cei care n-au știut niciodată ce a lăsat Gabi Mureșan în istoria CFR-ului, am să încerc să ating doar câteva puncte.

I s-au pus multe în cârcă și a ajuns să fie făcut criminal (deși n-a omorât pe nimeni), rudimentar (deși puținele „rudimente” îi ieșeau deseori la perfecție, spre deosebire de nerudimentarii plini de talente, cărora le ieșeau doar aerele din cap), lent (pentru că deseori trebuia să facă și munca rapizilor din jur), mediocru (s-o lăsăm așa…), costisitor (s-o lăsăm și mai așa…), familist (asta-i adevărat!), chel (de parcă purtătorii de freză cu fire de păr wireless ar fi din start handicapați) ș.a.m.d. Cu încăpățânarea căpățânosului care vrea să demonstreze că poate să ajungă fotbalist adevărat din simplu vânzător de vin fiert în Germania Deutschland, Gabi și-a văzut de treaba lui, mai bine sau mai neinspirat, de la an la an și de la meci la meci, și iată, când s-a tras linia, a ieșit pe plus, semn că a câștigat lupta.

Adus la CFR pentru a forma împreună cu Ricardo Cadu un cuplu teribil de fundași centrali, Gabi Mureșan a avut doar un prim sezon teribil. Trebuie s-o recunoaștem, într-o perioadă în care puteai zbura din Gruia prin cine știe ce parcuri după 2-3 meciuri proaste, Mureșan a avut noroc și i s-au tot dat șanse. Probabil a contat și faptul că CFR trebuia să respecte un anumit număr de români. Oricum, norocul lui a însemnat ulterior norocul nostru. Urcat în fața fundașilor, Mureșan a crescut vizibil în joc, a devenit o piesă de bază, care dădea siguranță și consistență jocului. De la o vreme, nimeni nu s-a mai îndoit că Gabi Mureșan are cu adevărat față de CFR (cu freză cu tot). Se spune că ar fi căpătat influență (nu, nu gripă!) și în vestiar, dar cum n-am fost o muscă mică zburând pe acolo, nu putem confirma…

Maestru al deposedărilor (până în perioada când orice deposedare făcută de Mureșan devenise = cu fault și cartonaș pentru arbitri, acești cavaleri ai sulei), cu un dezvoltat simț al curgerii fazei și jocului, cu un șut năucitor și pătrunzător (din fața căruia, de groază, se dădeau la o parte zidurile, portarii, porțile sau chiar tribunele/peluzele, în funcție de precizia calibrării), excelent pasator „în adâncime”, deloc timid și complexat în duelurile aeriene și unu la unu. Mai adăugați voi calități pe care le-am scăpat.

Spre mirarea tuturor, Gabi Mureșan a ajuns și la Naționala României (de la CFR se ajungea greu acolo, că erau multe noduri neferoviare greu de dezlegat), bifând câteva meciuri. Meciul cu Franța va rămâne cu siguranță de referință pentru evoluția mijlocașului sub tricolor. O prestație magistrală, „încununată” cu titlul onorific de „Țapul Ispășitor Al Meciului”, titlu acordat în mod gratuit de eminentul A6-4-poartă-în-casă, în interviul de după meci. Apoi Gabi a fost trecut pe poziția ignore și n-a mai fost chemat să ajute România să se califice la multe turnee finale…

A continuat la CFR, câștigând campionate, Cupe ale României și Supercupe tot ale României, a jucat pe stadioane ale Europei pe care unii fac doar poze cu mascota locală. De la o vreme a început să alterneze bunele cu relele, c-așa-i în fotbal. L-a scos din shit pe Ando pe Cluj Arena, dar i-a băgat pe alți antrenori, în meciuri în care și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. A început – fără voie – să colecționeze cartonașe. Avea multe roșii și galbene, dar se încăpățâna parcă să le caute pe cele albastre, să întregească seria „tricolorul”.

Numai eu știu în câte meciuri am văzut cum își așeza coechipierii mai tineri cu mâna pe teren și cu gura pe schema de joc a echipei, învățându-i meserie, ca să nu fie nevoiți s-o fure după ureche. După plecarea lui Dani, puțini au fost cei cu care a format perechea de mijlocași defensivi pe care n-a trebuit să-i crească și să-i educe pe salariul lui. Nu le-a fost tată, că nu-i așa bătrân, dar învățător le-a fost. Nu-i de mirare că mijlocul, coloana vertebrală a echipei a explodat odată cu plecarea sa din Gruia, iar defensiva a trecut prin etape grele.

Multe a făcut Gabi Mureșan în sezoanele petrecute în Gruia, nu s-a ascuns niciodată după firele de iarbă și e clar că n-a trecut neobservat pentru ochiul și inima suporterului ceferist. Din păcate, raportul cu conducerea (mai important decât cel cu suporterii) s-a alterat în mod nedorit în ultima perioadă. Se zicea pe la colțuri de chat de salariul exagerat, de cartonașele prea multe, de luarea drept țintă în ochii fluierașilor, de influența incomodă din vestiar, de vârsta de pensionare care se apropie etc. Nefiind nici în birouri o muscă mică bâzâitoare în zbor, n-am de unde ști povestea adevărată și – sincer – nici nu vreau s-o știu. Gabi Mureșan a refuzat să meargă să șuteze la Marele Zid Chinezesc, nefiind convins că literele chinezești scrise mic la subsolul contractului sunt de rău sau de foarte rău pentru el și familia sa. Până la urmă și-a adus aminte de cartea preferată din copilărie („Coliba unchiului Tom”) și s-a dus pe urmele cărții… Baftă, Gabi Mureșan!

Suporterii nu l-au uitat. Plecarea lui Gabi Mureșan – deși nu cel mai strălucitor talent născut vreodată expres ca să joace în Gruia – a lăsat un gol în echipa CFR 1907 Cluj. Iar pentru repararea acestei situații istorice, suporterii au umplut, cu clickuri, acel gol: GABI MUREȘAN a fost desemnat mijlocașul defensiv al deceniului la CFR Cluj. Felicitări!

PS. Și pentru ca pagina de articol să nu fie prea „literoasă”, închei cu câteva imagini de arhivă, cu Gabi Mureșan în prim-plan.

Vă aduceți aminte de „imensul blat gigantic” din 2012, CFR – Oțelul 2-0? Am găsit o înregistrare video excelentă cu execuția în direct a zidului gălățean (care, cică, s-ar fi ferit intenționat de execuție), efectuată de Gabi Mureșan, iar apoi am scos din arhiva proprie o imagine cu explicația mea referitoare la acea fază.

Imagini ale lui Gabi Mureșan și ale unui suporter înfocat, dintr-o zi soldată cu autografe și un nou trofeu:

Share This Article

Related News

„Speranţa moare ultima” (citat dintr-un banc al lui Retardilă)
Am stat subiectiv și am judecat obiectiv
Obiectivul Tribunei CFR 2014-2015

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(58) Readers Comments

 1. Dantesc
  Friday, 15 November, 2013 at 16:40

  ... si cum tunau tribunele... Gabriel... MURESAN!... Gabriel... MURESAN!... Gabi... MURESAN!... Dinu, is preten cu Gabi pe FB, pot sa ii trimit articolul asta?

 2. Dantesc
  Friday, 15 November, 2013 at 17:12

  Iata si raspunsul: Gabriel Muresan - Multumesc, nici eu nu o sa va uit niciodata. Tot timpul m-ati sustinut si acest lucru demonstreaza inca o data ca ati fost alaturi de mine si ca tineti la mine. Sa stiti ca inseamna foarte mult pt mine!...

  • kiruj
   Friday, 15 November, 2013 at 18:05

   Bravo pt. iniţativa ta, maestre şef CS (ContraSpionaj), măcar vede şi Gabi cât de iubit şi apreciat era DE CINE TREBUIA, adică noi, suporterii...Apropos: ce ştii, mai joacă la Tomsk, sau mai mult freacă banca?

 3. Dantesc
  Friday, 15 November, 2013 at 17:20

  Ma uit si iar ma uit la faza aceea de la meciul cu Otelul... Cu o secunda, doua inainte de sut, tot stadionul amuteste, e o liniste ireala... si apoi... buf!... Cred ca de la gara s-a auzit cum a lovit Muri mingea aia...

 4. kiruj
  Friday, 15 November, 2013 at 18:02

  O descriere mai emoţionantă, dar şi profesionistă nu s-a mai scris despre Gabi. Felicitări, Dinule! Gabi chiar a meritat acest "remember". Sincer să fiu, m-am aşteptat la un procentaj mai mare, dar e bine şi aşa. Felicitări, din nou!

 5. kiruj
  Friday, 15 November, 2013 at 18:09

  Mister, după ce-i termini pe jucători, sper că faci un sondaj dedicat şi antrenorilor...

 6. marce
  Friday, 15 November, 2013 at 18:53

  Io tat va citesc si nu prea zic mare lucru niciodata.da amu va felicit si imi amintesc si io cu drag cum NU-I tremurau chilotii niciodata cand jucam cu echipe mari prin champions lig.gabi o fost pa treaba lui si daca juca in alt campionat nu lua 80 la suta din cartonase.mii dor de el...va pup pa tati...HAI CFR!!!!!

 7. caneto
  Friday, 15 November, 2013 at 19:13

  “Plecarea lui Gabi Mureșan … a lăsat un gol în echipa CFR 1907 Cluj”. Nu-i chiar asa, Muniru+Obiora fac impreuna aproape cat un sfert de Muri.

 8. thedarkside
  Friday, 15 November, 2013 at 19:21

  Toate cele bune, Gabi. Pentru noi esti cel mai tare! Hai CFR!!!

 9. Vass Bela
  Friday, 15 November, 2013 at 20:48

  Despre Muri am tot scris zilele astea, ma bucur, ca fara sa vreau, am contribuit la o larga dezbatere, care a generat si un sondaj inspirat si un articol de final care reflecta foarte bine ce a insemnat Gabi pt noi. La citirea rezultatelor sondajului, m-a mirat clasarea lui Dani in fata lui Peralta, iar obtinerea unui vot de catre simpaticul Obiorah reprezinta cea mai reusita ironie din ultima vreme!

 10. Vass Bela
  Friday, 15 November, 2013 at 21:04

  Zicea cineva de petrolul. Chiar azi am citit, ca DNA-ul verifica primaria Ploiesti pt banii virati fundatiei "lupii galbeni", deci e fierbere si acolo. Condescu a scapat, cel putin pana la recursul procurorilor, de arestarea pe 29 de zile, dar azi cercetarile au continuat, ridicandu-se noi probe din biroul lui condescu. Gino a fost la DIICOT, ciobanul e la mititica, asteptam dosarul transferurilor finalizat, pe sandu si corleone legati, ca si nicolae-astra, dar si brasov, o mai fi si altii, dar pe astia "i-am gasit" din memorie... Asa ca, draga Dantesc, cu toate pacatele pe care i le atribui, fara Base nu existau exemplele insirate de mine, lucru valabil si la politicieni, in frunte cu cel mai corupt om al tarii, miliardarul bombonel! Si in comparatie cu el, ce a facut bun pt tara mitomanul plagitor? A influentat alegerile la liga..., contrar prevederilor FIFA si UEFA, care interzic amestecarea politicului in fotbal! In rest, no comment.

 11. Flacăra Vișinie
  Friday, 15 November, 2013 at 23:12

  In anii pari in care s-a castigat campionatul, echipa a primit in medie urmatorul numar de goluri/meci: 0,647 (2007-2008), 0,676 (2009-2010) si 0,912 (2011-2012). In sezonul actual (de an par) media este de 1,143. Ca urmare plecarea lui Gabi Mureșan a lăsat mai multe goluri în echipa CFR 1907 Cluj. Mai exact 9, 8 sau 3 goluri primite in functie de sezonul luat ca referinta (si nu am zis nimic despre punctele pierdute din cauza acelor goluri).

  • Cristi
   Friday, 15 November, 2013 at 23:41

   Hai sa nu fortam statistica doar pentru un argument pro sau contra. Daca filozofia de joc se schimba si vrei sa dai un gol mai mult decit fundul in poarta si temporizare , lucrurile se schimba. La limita asa pot spune si eu ca media locurilor in campionat cu Muresan in echipa este 5 ceea ce e realist si sezonul in asta la bani mai putini. Ar fi nedrept fata de palmaresul omului , dar stii cum e statistica - daca eu am 100 in buzunar si tu nimic, statistic avem ambii 50 de lei. Faci cinste ca esti in bani ?

   • Dantesc
    Saturday, 16 November, 2013 at 01:38

    Gandire si logica de expat, adicatelea unu' de ala de merge sa ii invete pa' "prostii" est-europeni, africani, asiatici cum sta treaba de fapt... ca ei, bastinasii, is dejaba, neste vacari si vanzatori de carnati/banane/chiftele/jojoba, vezi Doamne! Adica neste inferiori! Prin extensie, cam asa facura'ti si cu Romania de 20 de ani incoace... Sa iti dau exemple? Petrom, Tarom, Eongaz, ie destul? Potai dresate si lansate la comanda, asta sunteti de fapt... cu tot cu teoriile voastre... Si iata! Drept exemplu, se vede unde am ajuns! Insa sa nu ne impacientam, se iexista o rezolvare! O tasta mica, situata in partea dreapta a tastaturii scrie de obicei Del pe ea... sau un AKM.

    • Cristi
     Saturday, 16 November, 2013 at 01:52

     Pe tine ce frustrari te rod, de ai atitea clisee in cap? Sunt citeva mii de expati romani peste tot, inclusiv in tari vestice si nu imparte nimeni lumea in superiori si inferiori. Doar ca lucrurile nu mai sunt vazute sentimental sau patriotic. Ca sa iti dai seama ce prostii scrii pe aici, reflecta asupra urmatoarelor realitati: Petromul face profitul pe care il face de cind a fost curatat de capuse (Petromservice a lui Luca, psedudocapusele de firme gen moteluri etc. - ah, sefa e o femeie poate te deranjeaza si aia), Taromul a facut pierderi cu management romanesc - ca suporter CFR poate nu ar fi rau sa te intrebi de ce toti capsunarii zboara cu compania ungureasca Wizz si de ce romanii de la Tarom (Heinzmann e venit de un an) nu au fost in stare recunoasca potentialul pietei romanesti si exemplele pot continua. Lipsa de performanta - hai sa te oftic cu termenul mediocritate - este in Romania la ordinea zilei, dar fudulia e prea mare sa se recunoasca asa ceva. Apoi, daca poti reflecta, vezi cam citi expati au pus umarul la titlurile CFR-ului. :)))))

     • Dantesc
      Saturday, 16 November, 2013 at 02:12

      Culca-te! Nu ma roade nici o frustrare, io pot vorbi pe cifre/bilant/statistici si pe ce vrei tu, fiindca din sistemul ala am plecat (ingretosat), ceea ce vand expatii e o minciuna eterna... "Noi avem cheia, noi facem managment performant". Haha! ma faci sa rad... Nu, ma! Voi veti cheia spagilor ("tre' sa ajungem acolo, nu conteaza cum"), va doare pe voi in cur de competente... Zici de CFR... Te mai trimit o data la culcare, CFR a facut in epoca AP performanta (2002-2008) nu datorita dasteptilor sau talentatilor expati, a facut performanta fiindca au fost bani si un fost "securist" la carma... un securist cu creier, trepadusii de pe langa el fiind la numar sau in cel mai rau caz... "domnu' Muresan e fiul lui..." Doare? NU tre' sa te doara, "nothing personal", vorba voastra, e pur adevar.

      • Cristi
       Saturday, 16 November, 2013 at 02:16

       Inversunatule... Ai fost dat afara de undeva cu un sut in cur si ai ramas cu sechele, asta e tot. :)

 12. CJ-07-CFR
  Friday, 15 November, 2013 at 23:39

  După meciul Grecia - România 3-1, cred că-mi va fi foarte greu să mai utilizez - chiar și în glumă - expresia „petardă” pentru jucători ai CFR-ului...

  • Cristi
   Friday, 15 November, 2013 at 23:45

   Hora la nationala

 13. dany ceferistu
  Saturday, 16 November, 2013 at 00:09

  Seara trista, foarte trista pentru toti suporterii nationalei. Dar in toate relele exista si cate un sambure de bine. Asa critici primeste Piti si cu echipa de asta seara de la fani, care majoritatea sunt fani Steoaia, dar in primul rand, romani, ca nu e exclus ca sa se termine capitolul steaoisti la natinala si pe viitor jucatorii sa fie convocati pe baza de valoare. Se critica utilizarea lui Dodel, in timp ce pe banca era Maxim, cea a lui Goian, cea a lui Stancu, etc. Daca sefii au putin creier, pe viitor criteriul principal pentru convocare nu va fi ca jucatorul sa fie in primul rand oaie sau fosta oaie, iar restul sa urmeze dupa.

 14. Cristi
  Saturday, 16 November, 2013 at 02:00

  Dantesc, daca nu esti altceva decit un frustrat care sta toata seara pe diverse canale "de stiri" din RO si care se da destept cu ce nu are habar, tu ce strategie de rederesare ai adopta la la Tarom? Te provoc la o discutie la subiect, aici pe Tribuna... Si venim fiecare cu argumente. Ai puterea sa vii macar cu citeva idei si calcule economice? Datele majoritatii companiilor care opereaza in Europa sunt publice. Hai sa vedem ce poti - daca ai intrebari, nelamuriri, dubii, iti stau cu placere la dispozitie.

  • Dantesc
   Saturday, 16 November, 2013 at 02:25

   Cristi, nu's un frustrat (trust me), da' stii ce? Nu tre' sa iti demonstrez tie asta... Tre' insa sa iti aduc aminte ca aci e TribunaCFR, loc unde vorbim de obicei de CFR, egal... Iar aerele tale de superioritate suprema (caracteristic expat/corporatist) crede-ma, pe mine cel putin ma scot din sarite... Insa daca tu vrei (si o sa ma straduiesc sa iti fac pe plac) o discutie pe tema Tarom... fa'ti tati blog (asa cum te-am mai indemnat) si promit ca dau cu tine de Terra si acolo (cu tot cu argumente). P.S. Nothing personal, buddy, insa asa cum ti-am promis, esti la mine in vizor + si bonus faptul ca esti expat. :))

   • Cristi
    Saturday, 16 November, 2013 at 02:31

    Hai sa te vad ce poti, ca pina acum, doar gura de tine... Repeti la fiecare postare obsesiile tale... Te compatimesc.

    • Dantesc
     Saturday, 16 November, 2013 at 02:39

     Nu ma compatimi, fa-ti blog, ACI, REPET, VORBIM DE CFR (performanta, jucatori exponentiali, strategii, pareri, comentarii, dar LA SUBIECT, nu PE LANGA SUBIECT). Got it? Cand e gata blogul, da un semn... Si cum ti-am mai spus, cand iti spune unu' ca esti beat, il trimiti la culcare, cand iti spun doi, te duci singur...

     • Cristi
      Saturday, 16 November, 2013 at 02:54

      Tu ai inceput cu Petrom. Nu e vina mea ca te-au dat afara de acolo acum citiva ani. Aici vorbim de fotbal. :)

      • Dantesc
       Saturday, 16 November, 2013 at 03:08

       Buddy, fa-ti blog (sfat) daca vrei sa vorbim si de altele... Si uite, aci pe TribunaCFR... nu zice nimeni ca nu ai un drept la opinie, dar lasa, tati, aerele alea de expat acas', ca n'ati pus voi, expatii, ventilu' la mingea de fotbal... Iar daca ai ca tema de casa sa demolezi jucatori exponentiali pentru CFR ca Muresan, Peralta, Traore, Bastos, Nuno... altii, io zic sa canti la alta masa (no offence, Caneto).

      • dezerbi
       Saturday, 16 November, 2013 at 09:39

       Ma bag si io ca musca-n k... Pt. mine, cea mai relevanta imagine cu Gabi Muresan e cea de pe Old Trafford, criminalul de pe terenul de fotbal din Romania, dupa presa locala, a primit aplauze de la intreg stadionul, de la suporteri pretentiosi, ce vad de cand fotbalu', fotbal de calitate... Gabi Muresan e reprezentativ nu doar pentru CFR, ci pentru intreg Ardealul. Lent, dar direct si cu multa consistenta. La orice lovitura libera din preajma a 35-40 de m de poart,a stadionul vuia "Muri", "Muri"... Omul asta a reusit sa unifice in glas prin lentoarea si consistenta sa o mare de oameni... La interviuri la TV se prezenta la fel ca in teren, direct si la obiect, chiar daca uneori deranja, fara clisee de fotbalist... Concluzia: Gabi Muresan e mai aproape de sufletele iubitorilor de CFR decat orice alt fotbalist ce a trecut pe la noi prin ograda, chiar si peste el capitano, pt. ca e de-al nostru, e autentic si-si merita orice suma... Identitatea unei echipe se construieste pe astfel de valori si nu pe saci de bani...

 15. Flacăra Vișinie
  Saturday, 16 November, 2013 at 09:49

  @Cristi, statistica aia cu golurile a fost mai mult o gluma...

 16. Flacăra Vișinie
  Saturday, 16 November, 2013 at 09:52

  Partida de pe Old Trafford a fost castigata prin golul marcat de Luis Alberto printr-un sut extraordinar, dar poate va amintiti ca acel gol a fost precedat de un sut asemanator al lui Gabi Muresan. Daca marca Muresan, acum era indiscutabil eroul unui meci de poveste.

 17. Vass Bela
  Saturday, 16 November, 2013 at 11:37

  Savurand inca jocul excelent al penalilor mitici, am parcurs si ultimele postari de pe aici, asteptand reactii de dupa meci. Dany ceferistu sufera, vreau sa-l inteleg, dar efectiv nu pot. Doar daca nu locuieste in Ardeal s-ar explica oarecum tristetea afisata! Alte trimiteri la marele eveniment national nu prea au fost, dar au continuat contrele intre Cristi si Dantesc. Despre asta doar o observatie: tip mai increzut si mai plin de el decat acest Cristi nu prea am vazut, si credeti-ma, de-a lungul carieriei am avut de-a face cu tot felul de personalitati, cei mai aroganti si mai increzuti erau din bucale. Dar Cristi ii intrece pe toti! As putea da exemple pana la urmatorul nostru meci prefatat de caneto, dar ma opresc la ultima traznaie a atotstiutorului nostru, cea cu Tarom. Il provoaca pe Dantesc, punandu-i intrebarea, ce strategie de redresare ar aplica la Tarom?! Asta-i buna!!! Adica SPECIALISTI in domeniu, cu TOATE INFORMATIILE pe masa, inca nu au reusit sa gaseasca solutia optima, stiindu-se ce concurenta fantastica e pe plan mondial in acest domeniu, ca mari firme, ca ALITALIA, MALEV si multe-multe altele, sunt in prag de faliment, cu tot managementul de tip occidental. Dar, fratilor, vine Cristi si sugereaza ca Dantesc e afon in management, daca nu stie cum sa redreseze Taromul... Dar el, marele nostru reprezentant in strainezia, stie ce-i de facut, daca ar fi ascultat de guvernul poanta, Taromul ar deveni cea mai profitabila din lume! Si asta, chiar daca nu esti specialist in domeniu, chiar daca nu ai nici o informatie din cele avute de compania noastra. Dar poate ca omul e chiar asa de inzestrat, ca stie perfect ce trebuie facut in toate domeniile, fara misto, noi ca tara avem nevoie urgenta de el, sa fie premier si s-o ducem toti mai bine! Sa primeasca de 100 ori venitul lui mediu lunar de-acum, numai sa vina si sa ne ajute! Eu voi face lobby puternic, sper ca si voi - inclusiv Dantesc - ca doar toti vrem o tara mai prospera si un nivel de trai ridicat, nu?

 18. kiruj
  Saturday, 16 November, 2013 at 12:43

  Oameni buni, dragi prieteni! Vă rog, vă implor, terminați cu atacurile la persoană, această platformă este dedicată CFR-ului şi nimic mai mult. Dacă nu vă convine o opinie a cuiva, e mai simplu s-o evitaţi, nu intraţi în clinciuri personale... Faceţi-vă un e-mail dedicat (al meu pe teme ceferiste este "kiruj2@gmail.com"), şi dă-i, tată, dar nu în public. Am un respect pentru toate opiniile de aici, cu unele nu sunt de acord (câteodată încerc să şi explic, de ce), cu altele da. Trebuie să menţinem o ţinută anume a Tribunei, asta este datoria fiecăruia care intră aici. Vă rog, din nou, lăsaţi ambiţiile şi aceste dueluri verbale, majoritatea tribuniştilor nu sunt de acord cu ele, pot crea chiar un sentiment de dezgust, nedorit de nimeni. Să nu uităm, fondatorul Tribunei (Albusibiu) s-a autoexilat tocmai din cauza alunecării limbajului şi stilului de-a dialoga (fiind şi hipersensibil în acest sens, probabil), gândiţi-vă că totul se poate duce de râpă din motive "interioare", nefiind nevoie de "ajutor din exterior". Să încercăm cu toţii să fim pozitivi, fiecare cu ce putem (articole, commenturi, etc.), şi să evităm atacurile la persoană. Nici cu caracterizările altor tribunişti nu sunt prea de acord, nu ne-am adunat aici să facem caracterizări de personaje (care - şi ei - tot colegii noştrii sunt), ca la ora de literatură. Nu suntem de acord cu ceva? Nimic mai simplu: fie răspunzi pe un ton civilizat, cu argumentele tale (bune, rele, dar - oricum - civilizate), fie le ignori, şi cu asta basta. Vă doresc un week-end plăcut!!! PS: Eu mi-am "stricat" deja weekendul, am venit azi pe la ora 1 noaptea acasă de undeva, şi la aprox. 12 km. de oraş (sat?) era un accident groaznic, era o coadă de 2 km, circulaţie oprită şi tot tacâmul. Am încercat să fac o mică şmecherie de ocolire prin drumuri forestiere, şi m-am împotmolit cu maşina mea, cu 4x4 cu tot, am fost nevoit s-o las acolo în pădure şi am ajuns acasă cu un taxi, pe la 3 dimineaţa, cu Mme Kiruj cu tot. Azi pe la 10 m-am dus după ea (după maşină) cu tractoare, lanţuri, etc. şi acum am ajuns pe "Tribună". Dar bine că am ajuns, nu? HAI CFR!!!

 19. luis
  Saturday, 16 November, 2013 at 13:25

  Ai dreptate, Kiruj, nu este deloc agreabil modul in care se discuta in ultimul timp pe Tribuna. Hai sa ne linistim si sa discutam mai mult de fotbal, fara atacuri la persoana sau jigniri. Hai CFR.

 20. Vass Bela
  Saturday, 16 November, 2013 at 19:40

  Kiruj, nu stiu la cine te referi cand spui de jigniri sau atacuri la persoana, eu mi-am recitit postarea si o sustin cu tarie in continuare. Daca aici pe Tribuna, se provoaca alte discutii decat fotbal, mai mult, se cere unuia din noi sa-si etaleze cunostintele in transportul aerian, ei bine o replica se poate da, cel putin dupa mine. Dupa interventia ta iti spun sincer ca m-am enervat, doar numai la mine te puteai referi, ori este lipsit de orice logica ceea ce afirmi tu, in conditiile aratate de mine! Si apropo, cu ce dracu am jignit, care-i atacul la persoana, si de ce sa nu am un drept de exprimare asupra unor arogante - sa ma exprim elegant - lansate aici? Zici de sentiment de dezgust. Bun, daca interventia mea asta provoaca, ziceti-o pe fata, fratilor, nu ascundeti adevarul dupa cuvinte! Ziceti-o, si ma retrag, ca doar nu-s idiot sa stau unde nu-s dorit! Dar, repet, jucati pe fata, spuneti direct ce va doare si CINE va provoaca dezgust, ne strangem imaginar mainile si la revedere!

  • Cristi
   Saturday, 16 November, 2013 at 20:22

   Bela, sper ca esti de acord cu mine ca nu te poti adresa cuiva printr-un stereotip (gen cei care poarta palarie sunt aroganti). De asemenea nu stiu in ce masura imputarea unor vinovatii este justificata pe baza unor stereotipuri (cei care poarta palarie au falimentat industria umbrelelor). Eu doar i-am cerut cuiva care a venit cu un stereotip si cu o afirmatie sa isi dezvolte opinia - curajul e mare cind acuzi, dar mic atunci cind ti se cer si argumente. Realitatea cruda dar neexprimata (nu da bine la popor) este ca orice domeniu luam, distributia este urmatoarea - nevizati cam 90% (in termeni triviali e denumirea aia care intra la "daca nu-i fudul, parca nu e XXX destul"), avizati neimplicati cam 8-9% (stiu despre ce e vorba, dar sunt pasivi) si 1-2 decidenti (indiferent daca sunt avizati sau nu). Toti suntem intr-una din cele trei categorii, dar pozitia noastra difera in functie de ce domeniu abordam. Tu ai in comun cu "prietenul" tau special IM ca ati avut o pozitie de decidenti (tu ca director economic la Zalau, el la club) si tot asa ambii sunteti in postura de neavizati (tu daca e vorba sa zicem de scouting, el daca e vorba de industria tzevilor, daca nu ma insel). Important este ca toti sa constientizam acest lucru si sa respectam realitatea existentei unora avizati dintre noi si existenta unor decidenti (indiferent ca sunt avizati sau nu). Nu stiu citi pe aceasta platforma au jucat sau antrenat fotbal la modul activ intr-o structura organizata ca sa putem fi avizati - eu unul nu sunt si imi dau cu parerea despre jucatori ca un neavizat care isi asuma aceasta conditie relativ la ce discutam aici. Pe de alta parte exista alte domenii unde sunt intr-o oarecare masura in fenomen si pot sustine un schimb de idei cu oricine - chiar si cu un neavizat, daca doreste sa inteleaga niste lucruri. Nu vad insa de ce trebuie sa accept catalogari pausale ale frustrarilor unor indivizi. Daca vei intelege si reflecta asupra acestei postari vei vedea ca in ultimul an pe Tribuna nu am fost in tabara opusa tie (stii vorba cu criti vs pupi), ci doar am respectat realitatea existentei unor decidenti, atunci cind am combatut aici chestiuni legate de anumite decizii ale clubului. Vei vedea de asemenea ca pozitiile mele au fost mai mult orientate catre zona in care sunt oarecum avizat - cea economica. Unii s-au suparat ca nu am evaluat un jucator asa cum credeau sau isi doreau ei - well, e doar parerea unui neavizat, pozitie pe care mi-am asumat-o mereu. Dar nu am catalogat niciodata pausal dupa formula este bun/rau data ai sau nu chelie, te cheama sau nu cu -ean sau cu -escu samd. Cam atit am avut de scris, de inteles, fiecaruia dupa cit poate.

   • ADI CFR CLUJ
    Saturday, 16 November, 2013 at 21:01

    Mai Cristi, esti chiar obositor si plictisitor in acelasi timp!! Ia-ti mai omule o gonflabila si te liniste-te odata!! Te urmaresc de mult timp si am crezut ca te linistesti cumva, dar se pare ca nu vrei!! Administratori ai Tribunei, ar fi cazul sa-l banati daca nu se opreste!!

  • kiruj
   Saturday, 16 November, 2013 at 22:39

   Nu m-am referit la nimeni în mod special, Bela, sau - dacă vrei - poate la toată lumea, inclusiv subsemnatul, poate în primul rând. Am scris ce am scris fără a mă gândi la cineva anume, am simţit - poate greşit - să stabilim nişte reguli, să ridicăm un picuţ ştacheta, împreună, dacă se poate. În opinia mea, aici nimeni nu este peste (sau sub) ceilalţi, suntem într-o egalitate deplină, am vrut să subliniez că nu "ego"-ul unuia sau altuia contează, CFR-ul. Doar atât. Nu mă consider nici eu vreun guru de fotbal, stai liniştit (altfel aş antrena la Real...), recitind doar comentariile mele (de articole nici nu vorbesc) că mai mereu e loc de mai bine, mă macină gândul că poate am jignit pe cineva fără să vreau, să nu mai vorbesc de prostiile pe care le mai debitez (şi care - oricum - sunt imediat taxate, şi e foarte bine aşa, nu-i nicio supărare!). HAI CFR!!!

 21. Vass Bela
  Saturday, 16 November, 2013 at 19:43

  Luis, interventia ta a fost scurta, a mea va fi la fel. Zici si tu de jigniri si atacuri la persoana, fara sa specifici cine. Daca te referi si la mine, explica si tu cu ce am jignit!

  • luis
   Sunday, 17 November, 2013 at 09:10

   Bela, nu m-am referit la nimeni anume, si nu sunt de partea nimanui. Eu vin sa citesc si sa scriu aici findca Tribuna este singura platforma unde pot sa fac acest lucru intru-n mediu civilizat (chiar daca si aici sunt derapaje uneori), ca in rest numai injuraturi, miticisme etc. Eu nu am sa-mi permit niciodata sa atac sau sa jignesc pe cineva, pe cine nu cunosc, nu este corect. Eu daca am ceva cu cineva rezolv fata-n fata. Pe de alta parte, citind pe aici, chiar daca virtual (mai putin Thedarkside) am cunoscut o multime de oameni inteligenti si crede-ma, eu apreciez inteligenta. Din cauza aceasta ma deranjeaza ca lumea se paruieste pe aici.

   • luis
    Sunday, 17 November, 2013 at 09:16

    PS. Am fost scurt ca a venit muherul, si zgripturoaica nu intelege ce tot scriu eu paice, asta este antisport. Na las ca ne intalnim la o bere si om discuta odata. :-)

 22. Vass Bela
  Saturday, 16 November, 2013 at 22:35

  Cristi, chiar daca ADI CFR are dreptate, in sensul ca esti al naibii de obositor, iti raspund la cele scrise de tine printr-o simpla intrebare: ce cauta Taromul aici, si inca la nivel de strategii de redresare?! Tu nu realizezi ca te descalifici punand problemele asa? Hai, ca la fotbal, nu trebuie sa ai pregatire, aici toti ne pricepem, ne dam cu parerea, de asta are si succes Tribuna, dar si cheferetv, sa ma refer numai la noi. Mai comentam ici-colo si politica, ca si aici ne putem da cu parerea, chiar daca nu stim exact ce se petrece in spatele cortinei, dar macar intuim. Mai departe, parca ai o mica afacere, si aici parerile sunt binevenite, iar unele, cum ii cazul tau, sunt competente, fara doar si poate. Dar de-aici sa ajungi sa dai lectii de management la Tarom, crede-ma, nu numai ca e cale lunga, dar si o insulta adusa colegilor postaci! Nu intru in amanunte, nu trebuie altii sa sufere pt iesirile noastre din decor. Dar fii mai cumpatat, regleaza-ti personalitatea asa incat, sa nu sari calul pana la penibil! PS. Nu te cunosc, poate chiar esti un fenomen. Dar si atunci e absolut necesar sa activezi o perioada, sa zicem, la Tarom, sa te pui la punct cu tot ce inseamna acea companie, sa afli date multe, care sunt pt altii secrete, sa faci traininguri la companii si mai babane, sa stii cam tot ce se poate stii despre concurenta, si apoi, si numai apoi, sa incepi sa emiti primele pareri cu privire la situatia companiei si treptat, sa vii cu propuneri de strategii de eficientizare. Ca Taromul nu e nici fotbal, nici politica (nu ca n-ar fi sub influenta politica), nici afacere mica, ci o industrie uriasa, cu totul aparte.

 23. Vass Bela
  Saturday, 16 November, 2013 at 22:38

  Sa revenim la fotbal. Cica Gino vrea sa-l puna secretar general la liga pe finul lui vali argaseala . Dar, parca nici nu mai conteaza ...

  • kiruj
   Saturday, 16 November, 2013 at 22:44

   Nu ştiu ce să-ţi spun, toată detronarea asta mi-e suspectă. Gino a venit de nicăieri cu 2 săptămâni inainte de alegeri, dacă vroia cu adevărat, Mitică îl făcea din gleznă. Este ceva care îmi scapă, şi nu e vorba de intervenţia politicului.

 24. Flacăra Vișinie
  Saturday, 16 November, 2013 at 22:41

  Daca vreti sa discutati idei, dati-i drumul, the sky is the limit. Atacati ideile pana nu mai ramane nimic din ele. Dar daca opiniile unui tribunist primesc ca raspuns aprecieri (care evident, sunt subiective) legate de persoana acestuia, e o mare greseala. Ca sa nu zic ca e raspunsul celui needucat in fata celui educat, a miticului prin atitudine si de care suntem satui pana peste cap. Si sa nu uitati titlul articolului la care va scrieti comentariile.

  @Cristi. Vad ca pe unii ii deranjeaza opiniile tale. E ok, e alegerea lor. Sa stii ca eu te apreciez si iti citesc cu interes comentariile. Nu ma intereseaza ca lucrezi in alta tara. Ideile nu au granite.

  • Cristi
   Sunday, 17 November, 2013 at 13:18

   Bela, de ce trebuie sa te enervezi? Fii calm, noi avem aici pareri despre niste mercenari. Tu nu vezi ca ignor toate atacurile la persoana? PS: Nu eu am inceput cu compania aeriana, eu doar am cerut un statement calificat la o acuzatie. PS2: Nu am o mica afacere, conduc businessul unor actionari externi.

 25. luis
  Sunday, 17 November, 2013 at 09:23

  No fratilor, ia cititi aici si va bucurati>oare a fost bine ca a picat Mitica? link

  • nea_Silica_MS
   Sunday, 17 November, 2013 at 17:10

   De cand ne interesează scandalurile pornite de musiu ştiulete? Aveţi niţică răbdări stimabililor, ori ca va fi mai bine, ori că că.

 26. caneto
  Sunday, 17 November, 2013 at 11:54

  Rusii au cei mai slabi arbitri din lume. In 10 meciuri (803 minute jucate) nu i-au dat decat 2 cartonase galbene lui Muri. In ultimele 7 meciuri niciunul. De rosu ce sa mai vorbim. link Vai de lupa lor. Nu inteleg de ce nu contacteaza CCA-ul roman pentru importul unor arbitri competenti.

  • Cristi
   Sunday, 17 November, 2013 at 13:10

   In 4 din ele a fost rezerva si a jucat pe final. Dar pozitiv e ca in ultimele 3 meciuri a fost titular si nu a luat nimic. Dar poate ca in Rusia se joaca si mai angajat, de La Belanov incoace eu nu-mi amintesc ca rusii sa fi avut jucatori tehnici.

   • caneto
    Sunday, 17 November, 2013 at 13:42

    Ca ai amintit – ieri sau alaltaieri - de smecheria aia cu statistica, Muri a incasat cate un cartonas galben la 401 de minute si 30 de secunde jucate. :) Tudor moare de ciuda cand afla, sigur va reclama la Uefa. :) Belanov a fost ucrainean, parca. Nu stiu cat de tehnic e Arshavin, nu l-am prea urmarit.

   • kiruj
    Sunday, 17 November, 2013 at 14:53

    Mai era unul, îmi plăcea la nebunie: Mostovoi, de la Celta Vigo, pe la sfârşitul anilor 90. Mai era un rus acolo, Karpin, destul de bun şi ăla. Ce echipă aveau atunci, şteregeau pe jos cu Real la Madrid...La vremea respectivă era acolo şi Makelele, Salgado, etc.

 27. Vass Bela
  Sunday, 17 November, 2013 at 12:01

  Luis, te-ai dat de gol, nu ma mai citesti, altfel vedeai ca ieri, la ora 22.38, am scris despre intentia lui Gino, deloc surprinzatoare pt mine. Si pt ca parcurgem presa, va recomand sa cititi neaparat articolul de azi al Mariei Andries de pe gsp, care se refera la penalii fotbalului, care au bagat in buzunar peste 40 mil euro, bani cu care, conchide simpatica si profesionista jurnalista, se puteau promova doua generatii de tineri fotbalisti de valoare. Nu ratati, deci, articolul, ca nici nu stiti ce puteti pierde...

  • luis
   Sunday, 17 November, 2013 at 12:23

   Mea culpa Bela, dar nu am fos acasa, ma uit numa in fuga. Am sa citesc diseara totul. Si acum asa in fuga ma uit peste ce se scrie pe aici. Am citit insa articolul cu penalii din fotbalul balcano-mioritic, bine ca nu suntem si noi implicati.

 28. PINTEA
  Sunday, 17 November, 2013 at 12:03

  Sper sa auda si Dl.Muresan, Gabi a fost inima CFR-ului... Amintiti-va de golul dat pinguinilor cind am luat titlul...!!! Si-a meritat tot banutul primit! Merita din plin sa se pensioneze de la noi, cu un meci de retragere. Nu mai "pupam" noi un jucator ca el!!!

 29. Vass Bela
  Sunday, 17 November, 2013 at 12:24

  Inchid subiectul cu polemicile de pe Tribuna. Eu consider ca-s binevenite, fotbalul genereaza o multitudine de pareri, clujenii mai in varsta isi aduc aminte cum ne adunasem mai demult in centru, in fata lui Ursus, langa chioscul de ziare - in asteptarea presei, dar asta ca un pretext - sa ne exprimam parerile. Cine a fost prezent macar o data stie la ce ma refer, cine nu, n-are cum sa inteleaga acel fenomen made in Cluj. Revenind insa aici, paruiala de idei este ok, ea aduce sare si piper, ea mentine interesul urias pt Tribuna. Desigur, pana la o limita, si limita respectiva este, dupa mine, folosirea cuvintelor jignitoare, de care eu am avut parte cu varf si indesat. Dar atat, in rest chiar si in biserica se mai tuseste, se stranuta sau se sterge nasul! Deci nu cautati un cod de conduita, ca asta, mai ales la fotbal, suna ciudat, sa ma exprim elegant. Ca sa fiu inteles, interventia mea la Cristi pe tema aruncata de el cu Taromul, nu o vad ca un atac la persoana, este o reactie la o postare care imi este si mie adresata din moment ce apare aici!!! Deci, si dreptul meu de a-mi spune parerea, in cazul de fata, indignarea! Asta, in ce ma priveste. Dar stiu ca faceti trimitere la asa zisa paruiala dintre Cristi si Dantesc. Ei bine, contrele lor au fost mai acide, dar fara INJURII!!! Adica Cristi are dreptul, si e clar ca-l are, sa-l faca cotonogar mediocru pe Gabi (prefer sa nu ma refer si la comparatia cu fata violata), dar Dantesc sau altii, nu avem dreptul sa-l scuturam virtual pe Cristi?! Hai, mai lasati-ma cu puditatea acolo unde nu este cazul! Ma opresc, ca iar incep sa ma enervez, si nu-mi face bine, v-am povestit de ce.

 30. nea_Silica_MS
  Sunday, 17 November, 2013 at 17:15

  Nu prea-mi plac expaţii (ce expresie - cine or fi ăia?). Nici de Cristi nu sunt îndrăgostit, dar de ce-aş fi? Diferenţele de opinie sunt binevenite pe tribună, pană la un moment. Nu depăşiţi pragul, tribunarzilor, rogu-vă!

 31. luis
  Sunday, 17 November, 2013 at 18:07

  Eu nu prea inteleg (sunt mai prost de felul meu), care este problema cu expatii. Va spun si de ce. Eu lucrez la o multinationala, am avut sefi expati cu care m-am inteles foarte bine, mult mai bine decat cu romanii. Oamenii au fost si sunt si astazi foarte profesionisti, cunosc meserie. Nu incearca sa fenteze, respecta regulile, pe cand sefii romanasi nu stiu cum sa minta, sa fenteze. In afara de asta, am prieteni care sunt expati, in China si Nigeria, sunt oameni foarte de treaba, inteligenti, meseriasi si va spun sigur ca nu-i usor sa fi expat mai ales in tarile sus mentionate. Daca Cristi este expat, nu inseamna ca este bou, sigur are calitati pentru care a ajuns unde a ajuns, si chiar daca ar fi bou, tine cu CFR si are si el ca si mine (poate sunt si eu bou) ca si toti ceilalti sa-si spuna parerea. Atata timp cat face acest lucru civilizat, nu cred ca este o problema si acest lucru este valabil pentru toata lumea, indiferent cum s-ar numi.

 32. luis
  Sunday, 17 November, 2013 at 18:11

  Si acum depre fotbal. Eu am impresia ca l-am schimbat pe Ceausescu cu Iliescu, ceea ce inseamna ca tot cu un escu ne-am ales. Si daca speculatiile din presa se adeveresc, atunci polul probecalioti se va intari, lucru foarte dezavantajos pentru noi. Dar sa nu anticipam, om trai si om vedea (asa a zis si orbul si pana-i p..a n-a vazut).

 33. MaxChisinau
  Sunday, 17 November, 2013 at 20:45

  Priveam zilele astea serialul "The Borgia" despre Papa Alexander al-VI-lea si familia sa, care a condus Roma prin 1493-1503, atunci cind au reusit sa-si construiasca un imperiu enorm in scurt timp, desigur prin cele mai violente metode existente. Pe scurt, momentul in care aceasta familie se afla in apogeul puterii a fost si momentul in care aceasta a apus. Papa a murit de o banala malarie, apoi totul s-a dus dracului, la tron succendindu-i cel mai mare rival. Nu stiu daca o analogie este aplicabila in situatia de fata, dar pentru cei care doresc sa-si mai faca sperante pentru un viitor frumos intotdeauna se pot gasi argumente. :)

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>