Thursday, Jun. 21, 2018

„West side story”

Written By:

|

Monday, 16 December, 2013

|

Posted In:

|

62 Comments

„West side story”

(Musical pe 3 voci de muşchetari şi 1500 inimi ceferiste)

        În sfârşit am ajuns! N-a mai intervenit nimic, nici RCA, nici ITP, nici FBI, nici SRI (cu ăştia am rezerve, totuşi, la ei nu se ştie niciodată…). Clujul meu cel din tinereţe (anii ’60) s-a schimbat enorm, diferenţa fiind uriaşă chiar în raport cu perioada ’78-’82, când ne chinuiam cu colegii pe la căminul 16 (Haşdeu) cum să NU ajungem la cursuri… Îmi aduc aminte de locurile minunate din apropierea oraşului (Făget, Hoia etc.), de  spectacolele de teatru, de operă… Mai mergeam (destul de des, şi cam degeaba, vezi apelativul preferat al Mme Kiruj, „ţăranule”!) şi la câte un concert simfonic, dar – evident – nu lipsea din program antrenamentul şi meciul din „judeţeană” din week-end, partidele de „beton” de după meciuri (bere+coniac), repetate/exersate obsesiv etc.

       Ieri am avut norocul şi deosebita onoare să particip ÎN DIRECT la un musical ardelean, cântat de 1500 inimi ceferiste şi cu nişte actori în mare vervă, oferind un spectacol rar văzut, cel puţin în această ediţie de campionat. Când vezi un joc aşa de plăcut ochiului, când vezi dorinţă, vezi scheme exersate la antrenament şi transpuse în joc, când mai şi câştigi, atunci uiţi de cei aproape 600 km străbătuţi (tur-retur) pentru această partidă, uiţi de toate. În schimb, când vezi seninătatea cu care se luftează, se ratează din poziţii ideale şi primeşti gol la singurul corner al „bandei adverse”, simţi că eşti aproape de o criză de nervi. Aşa-i în fotbal, nimic nu se dă pe gratis, iar noi, ceferiştii, suntem obligaţi să suferim dublu pentru câte o bucurie mică de final de an. E bine şi aşa…

      Un musical perfect în ajunul Crăciunului, o despărţire pe cinste de proprii tăi suporteri. Actori care cântă (aproape) fără „falsuri”, acţiunea („lupta bandelor rivale”) are şi dramatism, are şi un final fericit, cel puţin pentru suflarea ceferistă. Un „dirijor” foarte inspirat de această dată, insistând cu „regia” perfectă pentru aceşti actori (1-4-2-3-1), regie care nu s-a mai perturbat de-a lungul partidei, fiind nevoie doar de anumite schimbări ale unor „voci” mai obosite, răgușite… Dacă în câteva partide anterioare imputam desele reaşezări ale echipei (unele făcute chiar în timpul meciului), de această dată Grig a fost consecvent cu formula de bază. Din cauze obiective (dar şi subiective, pe ici pe colo), nu l-am mai revăzut – din păcate – pe Piccolo (poate era ultima ocazie să-l vedem în tricoul ceferist…). Perechea de închizători e una „revoluţionară”: pe lângă deja consacratul Djokovic (superb meci făcut, felicitări!) îl zărim pe Gabionetta, despre care vom afla – cu oarece surprindere – că se poate pune bază pe el şi în postura asta deloc simplă, Gabio al nostru alergând cât pentru alte 3 meciuri, şi asigurând legătura „tehnică”, mai scurtă, cu linia aia de 3. Dacă Djoko se remarcă cu o risipă de efort incredibilă şi o poziţionare din ce în ce mai bună (crescându-i şi aria de „control”, de la un meci la altul), plus contribuţii mai mult punctuale în atac (lovituri libere, cornere), la Gabio observăm o abordare bazată pe progresia jocului, pe pase, triunghuri, devieri etc. care să mute jocul în faţa porţii prin efort colectiv.

        Linia de 3 din faţă îl are în stânga pe Costea, în mare formă (practic, fiecare acţiune a lui reprezintă un pericol pentru adversari). Felicitări, Florine! Hai, că se poate! În mijloc îl vedem pe Rui Pedro, destul de familiarizat acolo, dar trădând – şi de această dată – valenţe de „domnişoară”, cu un joc destul de mobil, totuşi, observându-se o oarecare dorinţă de a ieși din amorţeala cam lungă de după meciul cu Braga… În dreapta, Deac creşte de la un meci la altul. Dacă îl aveam pe Cipri la acest nivel şi în prima parte a turului, alta era poziţia echipei. OK, ştiu, aveam alt antrenor, aveam arbitrii potrivnici etc., dar multe rele ni se datorează chiar nouă, din păcate.

       Maah? Maah ca… Maah, a ratat ocazia prevestită de Caneto să facă un pas decisiv spre „titularizarea” în echipa deceniului. Din cele aproximativ 15 ocazii clare ale echipei, cam 10 îl au în prim-plan pe Robert al nostru, în „rol de ratangiu”. Degeaba cântă perfect orchestra, degeaba e inspirat dirijorul, degeaba e entuziasmat publicul, dacă unul dintre actorii cu rol important are „voci false”… La Robert trebuie reţinut, în schimb, şi altceva: o ştiinţă extraordinară în a câştiga duelurile directe cu adversarii, francezul având multe reuşite, inclusiv la degajările lui Felghe. Are o detentă bună pentru statura lui, dar mult mai important este „timing”-ul mişcărilor. Se demarcă extrem de uşor, îşi face incredibil de uşor ocazii, dar – nefiind vârf de atac pursânge – ratează cam mult. În comparaţie cu deja consacratul Ogbu, mi se pare o soluţie mai bună PÂNĂ LA UN PUNCT, adică până-n momentul când mingea trebuie băgată/împinsă/şutată/luftată în plasă. Dacă Grig va insista pe acest aspect cu el, vom avea în față o linie de 4 extrem de „fâşneaţă”, predispusă la combinaţii rapide pe suprafaţe mici, cu ajutor „tehnic” de calitate din partea celor doi „agenţi de pază”, în primul rând din partea lui Gabio, ale căror urcări au prezentat mai mereu ecuaţii greu rezolvabile pentru defensiva moldovenilor.

        Punctual vorbind: respect (din nou) pentru Maftei; omul chiar poate fi o soluţie acolo şi în viitor, creşte de la un meci la altul, ajutat fiind de o valoare intrinsecă, de experienţă bogată şi de inteligenţă în joc, viziune bună pentru un fundaş. Urcările lui au fost mai multe şi mai consistente decât ale lui Camora, dar să nu uităm că în astfel de situaţii cealaltă bandă este obligată la o „strângere a rândurilor”. Poziţiile avansate ale lui Vasile au rezultat un pas mai la dreapta făcut de Cadu, concomitent cu un pas tot la dreapta făcut de Rada, Camora – aflat la capătul „lanţului trofic” – fiind obligat să joace pe post de „agent dublu”, nefiind foarte sprijinit (mai mult de Djokovic, care simte imediat pericolul când echipa „se roteşte” în mod nefiresc). Cu o astfel de echipă nu prea se vede greşeala, dar e bine să reţinem aspectul (şi Grig la fel), că trebuie să căutăm mereu perfecţiunea, chiar şi în fotbal.

       Dacă tot am intrat pe acest tărâm al „punctelor slabe”, să vorbim un pic şi de „lungimea” echipei pe verticală. Chiar am vorbit la pauză cu Luis (apoi şi cu Thedarkside în R2), că în prima parte echipa a fost extrem de scurtă; acest lucru s-a observat cu precădere la degajările portarului advers, distanţa fiind de regulă de 20-30 metri. Acestă aşezare îţi permite o anihilare mai rapidă a încercărilor adverse şi conferă o şansă în plus pentru o recuperare rapidă a balonului. De ce? În primul rând pentru că datorită distanţelor extrem de mici dintre „actori”, orice posibil pericol poate fi preîntâmpinat de măcar 2-3 echipieri ai tăi, aflați în în apropiere.

        Ei, ceea ce nu mi-a plăcut (mai ales după minutul 60, practic după ce am făcut 2-1) a fost exact „ruperea elasticului”, echipa s-a lungit, au apărut zone mari neacoperite de ceferiști şi am asistat la câteva contraatacuri ale moldovenilor în care 5 jucători ai lor presau cei 4 fundaşi ai noştri, cu Djoko şi Gabio pierzându-se prea sus, furaţi de mirajul construcţiei. Nu e permis aşa ceva! Măcar unul trebuie să se poziţioneze – preventiv – mai în spate. Oricum, un aspect mai mărunt, dar demn de reţinut din punct de vedere tactic.

      … Spectacolul s-a terminat, publicul a aplaudat actorii (şi invers), am asistat la un „mise-en-scene” perfect. Luis mi-a înmânat cadoul lui Bela (mersi Bela!), ne-am pupat şi am decis să ne mai întâlnim. Cu chiu cu vai am „recuperat-o” şi pe Mme din mirajul magazinelor interminabile ale lui Polus C., şi nu-mi rămâne decât să ajung acasă cu bine în Harcov… Urmează ultima reprezentaţie din acest an, miercuri, la Timişoara. Ce va fi acolo? Musical, operetă, tragedie (revoluţie de catifea)? Vom vedea…

HAI CFR !!!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
S-a rezolvat, nu se poate…
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]

About Author

kiruj

(62) Readers Comments

 1. CJ-07-CFR
  Monday, 16 December, 2013 at 11:53

  „... şi nu-mi rămâne decât să ajung acasă cu bine în Harcov...” Kiruj, tu scrii cronicile la volan sau de data asta i-ai dictat materialul respectabilei consoarte, Doamna Kiruj?!

  • caneto
   Monday, 16 December, 2013 at 14:24

   A scris articolul ca sa mai treaca timpul pana iese votca lui varu’, de-abia apoi a putut porni spre Harcov. :)

   • kiruj
    Monday, 16 December, 2013 at 14:41

    Eşti cât se poate de aproape de adevărul gol-goluţ...Experienţa, deh...PS: între timp am ajuns la Murăş, dar -surpriză!- aici am pierdut-o pe Mme la Auchan...Măcar am posibilitatea (pentru 5-6 ore...) să mai stau la taclale cu voi...:) HAI CFR!!!

  • kiruj
   Monday, 16 December, 2013 at 14:39

   Mi-ai dat nişte idei minunate, Mister! De ce să stea acolo în maşină ca o p...piatră, mai bine redactează ea textul. Eu ţin volanul şi povestesc...HAI CFR!!!

 2. Retardila
  Monday, 16 December, 2013 at 14:13

  Asta e un fel de West Side Sorry..... Io ma astept de la fotbalisti cu > 5000 euroi/luna la mai multa concentrare....Am vorovit aseara cu Radubarbier, dar si el o fost zisa ca Deac si Costea or fost OK....chiar mai mult... Na, io zic ca n'o fost, da' de loc..... Dar HAI CFR!!!!

 3. caneto
  Monday, 16 December, 2013 at 14:23

  Kiruj, mare bulan ai avut, joc fain de tot, cea mai reusita partida a baietilor in 2013. Interesant, cele 3 goluri au fost marcate doar de jucatori pe final de contract. Dintre cei care au jucat, doar Rada nu a semnat condica, probabil i-a fost prelungit contractul pe sestache. :)

  • kiruj
   Monday, 16 December, 2013 at 14:44

   "Ungurul bulan", altfel spus...Chiar mi-a plăcut şi calitatea jocului, dar -şi mai mult- atmosfera din tribune. A meritat orice efort să fiu acolo. Şi voi mai fi, te asigur! Apropo: tu când vii la un meci?

   • caneto
    Monday, 16 December, 2013 at 14:56

    Las' ca la primavara sigur punem macar de o intalnire in tribune.

    • luis
     Monday, 16 December, 2013 at 18:30

     Ah, da Salonta este departe. Greu de ajuns in Gruia. :-))

 4. kiruj
  Monday, 16 December, 2013 at 14:46

  Click aici pt. notare! Softul poate fi accesat şi intrând în "Sondajele lui Kiruj", la "link03". HAI CFR!!!

 5. Retardila
  Monday, 16 December, 2013 at 14:58

  Ce dracu v'o fost placuta la meci???? Cred ca v'o fost adusa kiruj analjezice... Ca mie jocul nu mi'o placut, da' deloc... Scorul DA... da' restu'...

  • gica10
   Monday, 16 December, 2013 at 16:23

   Or apreciat si ei dorinta si munca jucatorilor. Mai mult ca niciodata s-a vazut (chiar si de la Sibiu) presingul si miscarea continua. Astea sunt lucruri demne de remarcat. Acum, daca stam sa facem analiza detaliata, ai si tu dreptate. Si daca rumegam mai mult, ajungem sa ne pregatim de reintoarcerea fiului risipitor pe post de maestru de ceremonie la capul mortului, dar nu trebuie sa mergem asa departe. Multumim, Kiruj, pentru impartasirea impresiilor de calatorie. Sper ca nu astepti descalecarea mioarelor pentru un nou episod in Gruia.

  • luis
   Monday, 16 December, 2013 at 16:53

   Hai ma Retardila ca no fo asa rau (cu exceptia a 10-15 minute + indolenta lui Pedrinho), chiar a fost un meci placut ochiului (din punct de vedere al CFR-istului). Chiar s-au daruit si au luptat. Au fost faze multe de gol (lucrate), ratari, goluri, driblinguri si pase prin deviere (unii au reusit chiar si preluari corecte, na). Una peste alta, daca am juca tot asa, chiar daca nu am castiga, eu nu as fi suparat (mint). Prima oara cand am vazut spirit de echipa. Ce nu mi-a placut, insa, au fost cativa "suporteri" care si-au injurat proprii jucatori, din cauza ca au alunecat, au ratat etc. Nu se cade, tre injurat adversarul si nenorocitul de "albitru" (asa, elegant, sa nu zica ca suntem ciobani) ca s-asa-i din Zalau, si pe aceasta cale imi cer scuze in numele zalauanilor pentru prestatia nenorocitului de unimatan (litere mici). Acu numa sa te provoc asa un pic. Ce nu ti-a placut tie?

   • Dantesc
    Monday, 16 December, 2013 at 18:21

    Ca e Grigoras antrenor? :)))))))

    • luis
     Monday, 16 December, 2013 at 18:25

     Dantesc, te rog, nu provoca. /:-)

   • CJ-07-CFR
    Monday, 16 December, 2013 at 19:33

    Indolența lui Pedrinho e de iertat. Dacă trăgea la vreo 17 metri deasupra porții sau pasa la portarul nostru, nu la al lor, poate meciul începea de la 0-1.

    • luis
     Monday, 16 December, 2013 at 20:31

     07, fara suparare, dar la el deja este cronica aceasta boala (de la meciul cu Braga), ori poate nici nu vrea, ori nu vrea si nici nu poate. Cu un meci bun la 10 etape nu prea speli impresia generala. Eu as dori sa vad un Pedrinho motivat, ca potential are. Pacat ca isi iroseste talentul.

     • Dantesc
      Monday, 16 December, 2013 at 20:42

      Nu e cu nici o suparare, si pe mine ma enerveaza fiindca prea joaca ca o domsoara si isi fereste picioarele ca pe sfintele moasta, insa in ultimele doua meciuri am observat o schimbare de atitudine... ceea ce e bine... Ceea ce e prost, e faptul ca onor conducerea il asteapta dupa colt pe Grig... si iar o luam de la capat...

      • luis
       Monday, 16 December, 2013 at 21:08

       Corect, Dantesc, chiar si Costea si-a pus osul la bataie, a muncit pentru echipa. Pedrinho ce patea daca se strofoca si el un pic? Nu zic, gol frumos, doua-trei combinatii si gata. Nu cred ca nu poate mai mult, na, de aia m-a deranjat ca toti au pus capul in pamant si au luptat, trebuia sa faca si el la fel, ca ar fi de mare folos echipei.

  • thedarkside
   Monday, 16 December, 2013 at 18:43

   Disperarea de pe fața fundașilor botoșeneni. Na!

 6. Alex
  Monday, 16 December, 2013 at 19:57

  02.12.2013: Gaz Metan Medias 2 - 0 CFR 1907 Cluj 09.12.2013: CFR 1907 Cluj 6 - 1 Sageata Navodari 16.12.2013: Gaz Metan Medias 1 - 2 Sageata Navodari

  • thedarkside
   Monday, 16 December, 2013 at 21:29

   Le-a prins bine dușul rece pescarilor arcași.

  • Ery-unicul suporter CFR din mun. Botoşani
   Tuesday, 17 December, 2013 at 09:11

   Exact la asta m-am gândit şi eu când am aflat rezultatul meciului de la Mediaş. Ca în bancul acela - cum ... mă-si unu alb şi unu negru - cum tu CFR să iei bătaie la Mediaş, să baţi Năvodarii cu scor de tenis şi acelaşi Năvodari să bată Mediaşul acasă ? E de domeniul paranormalului.

   • kiruj
    Tuesday, 17 December, 2013 at 09:35

    mai există şi noţiunea de "pariuri sportive"...

    • caneto
     Tuesday, 17 December, 2013 at 09:59

     :) la noi, in fotbal, nimic nu se poate explica altfel decat prin teorii conspirationiste, n-au loc hazardul, greseala omeneasca, surpriza etc, zicalele cu “mingea e rotunda” si “orice meci incepe de la 0-0” sunt pentru campionatele straine. :)

     • kiruj
      Tuesday, 17 December, 2013 at 10:24

      Maestre, ar fi super să fie doar o teorie conspiraţionistă, dar din ce se vede/se aude/se citeşte prin plaiurile harcoviene, mafia pariurilor e mai tare decât mafia siciliană (ăia oricum sunt nişte ţărani...). Închisorile de pretutindeni sunt neîncăpătoare din cauza parioriştilor prinşi, care înseamnă cam 5% din "volumul total al organizaţiei mondiale"...Habar n-am ce a fost la Mediaş, eu sunt extrem de bucuros că au pierdut (că i-am luat în sfârşit faţa şi oricum nu-mi sunt foarte simpatici), fie aşa, fia altfel. Dar ipoteza de lucru există, cum se spune în poliţie.

      • caneto
       Tuesday, 17 December, 2013 at 10:51

       Nu exclud nici eu nicio varianta, dar stii si tu bine, din perioada in care erai in paine, diferentele de ordin psihic ce pot exista la o echipa in abordarea a doua meciuri diferite. Concentrare maxima, daruire, ambitie cand vin bozgorii blatisti de la CFR ori delasare, neseriozitate, tratarea cu superficialitate a unui meci considerat usor, cu niste desculti de divizia B.

      • kiruj
       Tuesday, 17 December, 2013 at 11:39

       Da, corect, asta există pe scară largă, inclusiv la CFR, din păcate. Explicaţiile sunt multiple: concentrare standard diferită (exemplul tău), dar există şi alţi factori, de ex. prime promise / retrase peste noapte, primirea unor rate salariale restante, informaţii că în tribună se află nişte scouteri, etc.

   • csongi
    Tuesday, 17 December, 2013 at 11:51

    Criza de bani e mare, bugetele sunt mici, primele promise se uită. Iar cu meciurile aranjate pentru pariuri se mai pot scoate nişte bănuţi - la ţanc pentru shoppingul de sărbători. Dacă n-ar fi Săgeata satelitul Stelei, ar semăna a cooperativă. Deşi Mureşan a devenit foarte circumspect şi pacifist în declaraţii în ultima vreme. :)

 7. Retardila
  Monday, 16 December, 2013 at 21:37

  Daca "punem" de o intalnire... dispare "sharmul" forumului. Mai bine sa ne trimta Kiruj oarece anal-jezice (sa nu ne mai doara nici in cur) pe adrese anonime!! :)

 8. Retardila
  Monday, 16 December, 2013 at 21:43

  @Luis: in afara de rezultat? Cam nimic... Combinatii de Div. Nat. Judet... ocazii ratate ca "idem"... Zici ca o fost daruire??? Io zic ca a fost proximitatea innoirii contractului, dar cu siguranta tu o sa zici ca o fost numai si numai daruire... Ai vazut vr'o schema lucrata? Ca io nu, dar io m-am uitat de la bar...

  • luis
   Monday, 16 December, 2013 at 21:49

   Na vezi? Bea mai putin si poate observi si tu combinatiile, sau, dimpotriva, ai baut prea putin si de aia nu ti-ai dat seama (este o gluma, nu te supara). Sincer, mie chiar mi-a placut meciul, chiar daca nici adversarul nu a fost nu stiu ce.

   • Retardila
    Tuesday, 17 December, 2013 at 13:42

    Cand oi avea nevoie de diverse recomandari si/sau retete, la tine, oi apela... In rest, iti recomad sa stai in banca (bancile?) ta(le). E OK asa??

    • luis
     Tuesday, 17 December, 2013 at 20:30

     Retardila,eu nu am avut intentia sa te jignesc sau sa te supar,am si specificat ca glumesc.Daca te-ai simtit cumva jignit eu imi cer scuze,repet nici prin gand nu mi-a trecut sa ma leg de tine (nici de altul).Sper ca aceste scuze ajung si am terminat aici.Daca doresti sa nu mai intru in discutii cu tine ,scrie si eu am sa-ti respect dorinta.(am sa stau in banca mea).Ce este in paranteza se vrea a fi o gluma.

  • luis
   Monday, 16 December, 2013 at 21:55

   Retardila, am facut si eu sport la viata mea si am vrut sa castig mereu, nu cred treaba asta cu contractele, nimeni nu vrea sa fie invins (daca nu cumva ai bonus sa pierzi).

  • caneto
   Tuesday, 17 December, 2013 at 08:22

   Nici cu Otelul sau Sageata n-au fost atatea faze de poarta ca in acest meci, mie de-aia mi-a placut. Si indiferent de motiv, dorinta de a convinge conducerea ori doar pofta de joc, mi-a mai placut ca jucatorii au pus osul la treaba, s-a vazut determinarea. Daca-mi permiti o intrebare: care a fost ultimul meci care ti-a placut?

 9. tgv cluj
  Tuesday, 17 December, 2013 at 01:59

  Daca aruncam o privire peste clasamentul la zi si peste etapa ce sta sa inceapa, ultima a acestui an, observam cu usurinta ca vom avea parte numai de meciuri unul si unul, atat in lupta pt campionat si pt cupele europene, cat si in lupta pt evitarea retrogradarii. Acum cand, cum necum, avem 13 puncte mari si late peste prima echipa de sub linie, F.C.Brasov, si cand in privinta ramanerii pe prima scena fotbalistica nu cred ca isi mai face griji nici cel mai sceptic franar ce posteaza aici pe Tribuna CFR, adica Vass Bela :) nu va voi mai obosi cu duelurile din subsolul clasamentului, unele prea putin importante pt noi, ci voi starui putin asupra duelurilor de la varf. Capul de afis al etapei e fara doar si poate meciul inter - stelar stana - Astra, adica duelul dintre ocupantele locurilor 3 si 1, sau daca tinem cont de restantele bucurestenilor, 2 si 1. E un meci capital in lupta pt titlu, meci in care eu ma declar inca de pe acum suporterul inflacarat al Astrei, parca o copie a CFR-ului din vremuri ceva mai bune. Ca anti-stelist declarat, sper din suflet ca Astra sa scoata macar un egal pe National Arena, dublat apoi de o victorie in ultimul meci al anului, Astra - Steaua, daca se va mai juca in prag de Craciun. Nici doua sau trei puncte scoase de Astra din aceasta dubla cu oile nu ar fi deloc de lepadat, caci in acest caz Petrolul s-ar putea apropia putin de cele doua, si lupta la varf ar fi chiar palpitanta in primavera. Pana in primavera insa, Petrolul lui Mutu are de trecut peste meciul de la Tg. Jiu, cu Pandurii lui Pusztai si Eric, echipa clasata momentan pe 4, loc la care nadajduiesc ca aspiram si noi. Si acest meci e tot unul de sase puncte, asa cum se spune in limbajul de lemn al fotbalului, un duel in care eu voi fi suporterul ploiestenilor si asta din doua motive. Primul, pt ca cu o eventuala victorie la Tg. Jiu, Petrolul ar fi un ghimpe in plus in coasta oii bucurestene, lasandu-ne totodata cale libera catre locul 4. Al doilea motiv pt care voi tine pumnii stransi galben-albastrilor, recunosc ca e unul pur personal. Fara a fi un suporter inflacarat al Petrolului, recunsc ca aceasta echipa, inca din copilarie nu imi e chiar indiferenta. Microbul, care si azi se mentine in faza incipienta, l-am luat de la un unchi de-al meu, mare suporter gazar, decedat insa de vreo15 ani. Acest unchi a fost cel care, copil fiind, m-a dus odata la un meci cu UTA, o alta echipa indragita de el, tot una cu suporteri frumosi. Cum atat Olimpia, cat si UTA, trageau la promovare in acel sezon de dinainte de revolutie, stadionul nostru tin minte ca era plin ochi. Si ce imi mai amintesc eu e ca din intreg stadionul doar pe unchiul asta al meu il vedeam ridicandu-se in picioare, emotionandu-se si vociferand la ocaziile aradenilor, asta pana cand i-a scos din sarite pe cativa suporteri din zona. Ca sa inchei odata cu subiectul asta mult prea putin interesant pt niste franari adevarati, voi mai spune doar ca acest unchi din partea mamei visa sa ne vada fotbalisti atat pe mine, cat si pe Florinaccio, insa din momentul in care ne-am lasat de fotbal, undeva prin clasa a opta, luand-o pe un alt drum, aproape ca nici nu a mai stat de vorba cu noi. In amintirea lui voi tine deci cu Petrolul si marturisesc ca as fi foarte incantat ca galben-albastrii din Ploiesti sa devina in 2014 noua campioana a Romaniei. Ca sa inchei aceasta mini avancronica a etapei a 19-a, voi mai spune ca al treilea meci din punctul de vedere al interesului general, le opune pe F.C.Vaslui si pe Dinamo, doua echipe aflate intr-o evidenta crestere de forma si situate in clasament chiar in vecinatatea CFR-ului nostru. Aici nu prea ma intereseaza rezultatul, ca oricare e bun pt ... CFR, cu conditia ca baietii nostri sa nu lase piciorul de pe acceleratie si s-o calce in picioare si pe Poli, la fel cum a procedat si cu Sageata si cu Botosaniul. Pe aceste doua echipe, ultime adversare ale CFR-ului, le vad cam de acelasi calibru cu Recasul, nou promovate si ele si posibil virtual retrogradate toate trei alaturi de Corona. Deci, daca in acest meci, invinge Dinamo, o lasam in urma pe F.C.Vaslui. Daca partida se termina la egalitate, se pierde un punct, iar CFR-ul poate profita de pe ambele contra-candidate. Nu e deloc rau nici daca inving moldovenii, caci in acest caz, cu putina sansa putem ierna chiar pe pozitia a 5-a si atunci vom putea ataca mai entuziasti locul/locurile de Europa League. Asta bineinteles se va intampla, doar daca noi vom invinge la un scor fluviu si pe Bega, asa cum am facut-o pe Somes cu marineros. Sunt sigur ca asta ne dorim din suflet cu totii acum la final de sezon. Dar, vom trai (sper) si vom vedea. Hai CFR !!!

  • Saul
   Tuesday, 17 December, 2013 at 06:44

   Intr-adevar,interesanta aceasta ultima etapa,in special din perspectiva duelului "inter-stelar"asa cum l-ai numit tu,Tgv-ule. Si eu sunt fanul Astrei in aceste partide,desi nu-mi place de nici un fel aceasta echipa,doar din dorinta de a incurca stana din "route 25". Astra nu-mi place pentru ca e echipa nimanui,nu apartine nici Ploiestiului si,cu atat mai putin,celor din Giurgiu,dar mai ales pentru ca e condusa de acest securist incult si ocult,modelul perfect al lichelei comuniste si al parvenitului post decembrist. Dar dintre doua rele...Daca vrea sa aiba sanse la titlu Astra ar trebui sa scoata patru puncte din acest duel,pentru ca stana mai are doua restanta cu satelitii Chiajna si u,deci sase puncte ca si castigate. In celalalt duel Petrolul-Pandurii mi-e indiferent rezultatul. Petrolul e doar un balon de sapun,care se va sparge odata cu bugetul primariei,iar Pandurii m-au enervat pt ca nu au fost in stare sa invinga ultima clasata din Portugalia in ultimul meci din EL. Partea trista e ca aceste patru echipe care ne-au "reprezentat" in Europa,n-au fost in stare sa adune impreuna punctele castigate de CFR in sezonul trecut! Cel mai interesant duel raman insa, cel de pe Bega, acolo unde CFR-ul trebuie sa se impuna si sa mai indulceasca putin din amaraciunea acestui an. Asa ca,hai CFR!!!

   • unul
    Tuesday, 17 December, 2013 at 09:21

    Mi-am amintit ,acum ca ziceai ca Pandurii te-au enervat ,de faptul ca nesimtitii de la Tg Jiu ne cereau pe Nistor 1 milion plus 2 jucatori ,ca intr-un final sa il dea pe 700.000.Asa ca nu pot sa fiu simpatizantul unor nesimtiti.

    • Saul
     Tuesday, 17 December, 2013 at 18:01

     Da, asa e si au facut o mare smecherie. Jucatorul e acum doar rezerva la o echipa din susbsolul clasamentului, unde mai prinde rar cate un final de meci. Singurul lui castig e privilegiul de a fi contemporan cu Sougou, la aceeasi echipa. :)

    • Cristi
     Tuesday, 17 December, 2013 at 21:47

     Ei si unii ii criticau pe IM asta vara ca nu a pus botul. Nu ca Nisor nu ar fi fost bun, dar nici nu poti plati pretul 'de prosti'.

 10. kiruj
  Tuesday, 17 December, 2013 at 08:12

  Click aici pt. notare! Softul se va opri la ora 18.00. HAI CFR!!!

 11. nea_silica_MS
  Tuesday, 17 December, 2013 at 14:36

  Intrigant... link

 12. Vass Bela
  Tuesday, 17 December, 2013 at 16:46

  De ce intrigant?! Ai vreo surpriza? Deci, ramane Grig, ca-i ieftin, se vinde tot ce se poate, de adus, doar pe cei la final de contract, adica zero investitii. Cine credea ca va fi altfel (adeptii lui corn, spre ex.) sufera acum o crunta dezmagire, dar majoritatea tribunistilor cred ca sunt realisti si stiau ce va urma. Inclusiv, tu, Nea-silica...

  • nea_Silica_MS
   Tuesday, 17 December, 2013 at 17:30

   E un scenariu pe care nu-l vreau Bela-bacsi... semnează Silică bacsi. :-)

 13. kiruj
  Tuesday, 17 December, 2013 at 18:26

  NOTAREA s-a oprit, tabelul este reactualizat (îl puteţi vizualiza intrând în "Sondajele lui Kiruj", la "link02"). Au notat 45 de tribunişti, media echipei fiind de 6.8, mai bună decât cea din meciul anterior cu Săgeata (6.5), în ciuda faptului că s-au marcat "doar" 3 goluri. La nivelul "actorilor" media cea mai mica o are Voiculeţ (5.8), iar la nota maxima (7.7) avem doi câştigători, Djokovici şi Deac. Sper ca după meciul cu "Recaşu" să avem o medie a echipei de măcar 7.0, care ar însemna automat şi Victoria noastră. HAI CFR!!!

 14. Vass Bela
  Tuesday, 17 December, 2013 at 20:13

  Silica bacsi, nu vrei, nu vrem, dar asta e! Apoi, vezi ce pasa cu calcaiul a dat azi Nelutu Rosu, juniorul nostru dat pe nimic si care este cel mai bun pasator din liga, dupa statistici. Busulica da goluri la Brasov, nici el nu mai e al nostru, la fel, Negrutiu, evolutii bune la Valcea. Iar strategia paguboasa continua, vor sa aduca portughezi la final de contract sau eventual si alte imprumuturi. Nu mai continui, ca mi scarba! PS. Dar de spusele doctorului, ca Batin poate sa ramana, daca da gol la Timisoara, ce zici?

  • luis
   Tuesday, 17 December, 2013 at 20:36

   Bela,eu nu cred ca ,Grig o sa culeaga ghiocei la CFR (mai vorbim).Daca l-au confirmat are zilele numarate,dar n-ar fi corect sa-l demita acum cand mai avem un meci important (trebuie sa acumulam puncte),si echipa chiar se misca bine.Grig cred ca stie si el.Sunt sigur ca vom avea alt antrenor din retur.acum sa vedem ce jucatori vin si pleaca.Grig este simpatic,imi place de el ,dar am impresia ca nu este facut pentru performanta,cedeaza sub presiune si ia decizi pripite,cateodata ii iese ,cateodata nu.Este adevarat ca nici material bun n-a avut la dispozitie,si cred ca a scos tot ce s-a putut din materialul avut la indemana.

  • csongi
   Tuesday, 17 December, 2013 at 21:57

   E un lucru să fii vedetă (chior în țara orbilor) la echipe retrogradabile, gen Corona sau Brasov, și alt lucru să te ridici la nivelul unei echipe cum e CFR-ul. Și Costea a fost zmeu în primăvară la Turnu-Severin, însă la noi, exceptând golul cu Dinamo, nu a avut nicio realizare semnificativă.

   • Cristi
    Tuesday, 17 December, 2013 at 23:35

    Aici dreptate aveti si tu si Bela. E corect si ca jucatorii tineri nu au fost fortati si lasati sa plece, e corect si ca una se vrea la CFR alta la Corona. Aici dau din nou exemplul Bayern - care are cu Lahm, Alaba, Schweinsteiger, Kroos, Mueller, Contento, Hjoeberg multi tineri din curtea proprie in echipa mare. Cei mai talentati juniori sunt imprumutati 1-2 ani ca sa se maturizeze, altii sunt vinduti dar clubul baga mereu o clauza ca in 2 ani Ii poate rascumpara la pret dublu.

    • csongi
     Wednesday, 18 December, 2013 at 00:02

     Trebuie să ai un buget generos ca să îți permiți să ții mai mulți tineri promițători. Înseamnă să rulezi mult mai mulți jucători decât lotul de bază ( asumând costuri de transfer, eventual și părți din salariu suportate la cei dați împrumut precum și riscul de a da chix, cum a luat țeapă Schalke cu Deac al nostru), ceea ce momentan cred că depășește atât posibilitățile financiare, cât și cele manageriale ale CFR-ului.

     • Cristi
      Wednesday, 18 December, 2013 at 00:25

      Lucrurile par mai complicate decit sunt, mai ales ca noi vedem la Cluj un rulaj foarte mare de jucatori. Mie imi place asa de mult Bayern pentru ca au perfectionat sistemul in care echipele se intrepatrund. Echipa principala care joaca in toate competitiile inclusiv la echipele nationale, are in total 28 de jucatori - aici intra si Badstuber accidentant de un an (asta ca sa nu ne plingem noi ca avem lot mic. Ei bine, din lotul asta de seniori , 5 jucatori au 18-19 ani si joaca in mod normal la echipa a doua sau juniori, dar sunt integrati in lotul mare ( ca idee, integrarea lor e sarcina personala a lui Guardiola, nu a vreunui secund). Imprumutl jucatorilor nu este o chestiune inflationista, vorbim de max 1-2 jucatori pe an. In plus, Bayern vinde direct de la juniori, daca acestia nu au sanse sa contiune la club, pentru ca sunt alti 2-3 jucatori cu contracte lungi pe post (asta vara l-au dat asa pe Can la Leverkusen pe 5 mil de euro) -la fel face si Dortmund. Crezi ca lotului actuakl nu i-ar face bine 5-6 juniori ieftini si motivati? Crezi ca pentru ceilalti, acum de 16 ani, nu ar fi un semnal clar ca merita sa vina la Cluj? Evident, nu cu 300 de juniroi pe principiul iese ceva cum a fost cu cei 50 de seniori sub contract..

      • csongi
       Wednesday, 18 December, 2013 at 10:22

       Sunt de acord cu tine, însă Bayern sau Dortmund sunt dintr-o altă galaxie. Nu numai financiar, ci şi sub celelalte aspecte relevante: peformanţă, tradiţie, faimă, monştri sacri în jurul echipei etc. Iar astea nu se pot rezolva din mastercard. Nu din întâmplare se visează mai toţi copii la Steaua, nu-i aşa.

      • Cristi
       Wednesday, 18 December, 2013 at 10:27

       Exact.. dar orice lucru se construieste cu un fundament si incepe cu 1-2 juniori lansati in fiecare sezon. Daca vrei. E drept ca nu merge cu antrenori cu obiective la nivel de Gloria Bistrita (3 victorii in 5 meciuri samd). Si pe termen mediu e mai ieftin decit 10 petarde rearuncate dupa fiecare sezon.

 15. Dantesc
  Tuesday, 17 December, 2013 at 22:48

  “Respecting your opponent is an important part of the game ! Odihneste-te in pace Alexa Uifaleanu....

  • kiruj
   Tuesday, 17 December, 2013 at 23:47

   RIP, Alexa Uifăleanu!

   • nea_silica_MS
    Wednesday, 18 December, 2013 at 08:22

    RIP!

 16. Dantesc
  Wednesday, 18 December, 2013 at 00:36

  Oare am avea cu totii ceva de invatat din asta? link

  • Cristi
   Wednesday, 18 December, 2013 at 01:00

   Intotdeauna...fie ca e vorba de pustiul asta sau de micutul care a fost de curind o zi Batman, niciodata nu poti face prea putin pentru niste copii.

 17. tgv cluj
  Wednesday, 18 December, 2013 at 01:23

  @ Saul. Cu exceptia 5telei, mie personal imi plac toate echipele care ridica nivelul campionatului nostru. Cum Astra e cu mult peste medie, e clar, imi sunt destul de simpatici. Daca ar avea si suporteri, traditie si un patron in genul lui Paszkany, chiar i-as indragi. Totusi, poate voi ajunge si la stadiul asta la sfarsitul sezonului actual. Se intelege insa care e conditia: sa ia fata 5telei la sfarsitul campionatului, chiar de-ar fi sa fure mai mult decat ea. La cat a furat clubul asta bucurestean in decursul anilor, oricum ar fi numai o reparatie morala fata de intreg fotbalul romanesc. In general, eu gandesc cam in felul asta: oricine fura pe 5teaua sau pe Dinamo, nu greseste deloc. Dimpotriva, transforma pacatul in virtute.

 18. Vass Bela
  Wednesday, 18 December, 2013 at 11:51

  Citesc, ca vor sa-i prelugeasca contractul lui Maftei. Pt un gol si o pasa de gol, cam mult pt un fundas ajuns la 33 de ani si care in multe meciuri a fost catastrofa! Asta-i marele management la noi, nici o gandire aprogundata, totul pe ultimele impresii. Asa cum doctoru a zis si de Batin, ca poate sa ramana, daca da gol la Timisoara. Ca a jucat si el penibil, atat cat a jucat, e alta poveste, il redescopera pt un simplu gol dat unei noi promovate (cum am zis, valabil si pt Maftei). Daca Grig nu-l introduce la T-ra, sau nu da gol, indiferent cat joaca, sa plece dracului, nu? La fel, daca cumva da gol, cu el se rezolva problema varfului?! Revin la Maftei, i se va prelungi contractul cu cel putin un an. Dupa cateva gafe, iar isi vor da capul de pereti, ca nu pot scapa de el si tot asa, marca Arpi-doctoru... PS. Bine ca in atari conditii, Arpi vrea locul 3, pe care zice el, ca il va trece oricum la nerealizari. Desigur, ale jucatorilor si antrenorilor...

 19. Vass Bela
  Wednesday, 18 December, 2013 at 12:15

  In timp ce noi, in stilul dezgustator obisnuit, ne-am batut joc de Piccolo si nu i-am dat posibilitatea de a se desparti de suporterii din Gruia, si vrem sa-i prelungim contractul lui Maftei, probabil si lui Rada, stelemeaua, tot in stilul obisnuit de cativa ani, a inceput tratativele cu Mediasul pt tanarul fundas central Muth, dorindu-l de asemenea pe Marc de la Neamt, tot tanar si tot fundas central. Aici nu incape indoiala, dusmanii lucreaza bine, noi catastrofal! Si cine ma va contrazice cu influentele varilor becali si am-prodan, ii o prostie, tinerii trebuie urmariti din timp si adusi la echipa, dar cine sa faca acest lucru?! Chiar asa, avem pe cine? Pai noi nu numai ca nu aducem tineri de valoare, dar ii mazilim si pe cei pe care i-am crescut: Bus, Negrut si Rosu fiind ultimele exemple. Iar ce scriu unii, ca nu sunt bani pt un lot numeros, e o prostie, tinerii trebuie dati imprumut sa progreseze, dar la noi pur si simplu se scapa de ei si gata! Ca sa ramana cei de 33 de ani, cei veniti cu imprumut si non valorile aduse gratis!!!

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>