Monday, Aug. 20, 2018

NEW-CFR, ediţia 1, 2004/2005

Written By:

|

Thursday, 26 December, 2013

|

Posted In:

|

25 Comments

NEW-CFR, ediţia 1, 2004/2005

Începe!

Nu, nu sezonul de primăvară începe (cu toate că temperatura de afară ne cam duce cu gândul la acest anotimp iubit de îndrăgostiţi, dacă mai există această specie…).

Nu, nu începe nici sezonul achiziţiilor masive din Portugalia (care – probabil – se va transforma în „achiziţii masive din serie B, sau – de ce nu? – din Liga 2…).

Nu, nici măcar sezonul „reconfirmării” antrenorului nu (mai) începe, că el s-a consumat deja…

Începe, aşadar, sezonul de statistică, oameni buni!!! Ştiinţa aia (in)exactă, care lucrează cu cifre imbatabile, bătute în cuie, dar a cărei ordonare / interpretare poate prezenta atât adevărul gol-goluţ, cât şi minciuna echipată în costum de schi (sau, mă rog, în echipament de hochei, că ăla-i mai greu, cam 35 de kile / portar)! Bibliografie: W. Churchill… :)

Deoarece în fiecare zi, între ora 1 şi 3 noaptea/dimineaţa, mai am ceva liber, mi-am trasat o sarcină onorifică, aceea de-a aduna toate datele esenţiale ale „new-CFR-ului” din ultimele 10 sezoane de Liga 1, astăzi fiind prezentată statistica „comprimată” a primei ediţii (cea din 2004/2005).

Din 3 în 3 zile (poate din 4 în 4) voi prezenta câte o nouă ediţie, iar în final – undeva pe la sfârşitul lunii ianuarie 2014 – sper ca tabelul să fie complet, cu un „bonus”, reprezentând toate datele esenţiale ale celor 10 ediţii într-un singur tabel centralizator (minute jucate de fiecare jucător, meciuri jucate – indiferent de minute – , goluri marcate, etc.).

Observaţii scurte asupra ediţiei 2004/2005:

 1. Cele mai multe meciuri jucate le are ADRIAN ANCA = 30 (a jucat practic în toate meciurile sezonului – în 2004/2005 am avut doar 16 echipe în Liga 1), cu 2571 minute jucate (câte 85,7 minute pe meci, în medie). Respect etern, Adrian Anca! Va veni – oare – şi vremea ta, la un moment dat???
 2. Cele mai multe goluri le-a marcat… cine oare?… tot ADRIAN ANCA!!! Respect, din nou, Adi!
 3. Doar 6 jucători au un procent/grad de utilizare de peste 70%: Oncică, Văsâie, Toma, Mărginean, Jula şi – evident – Anca. Ei au reprezentat „nucleul de bază” al CFR-ului v01.
 4. Antrenor în tot sezonul respectiv (!!!???!!!???): Aurel Şunda! Mai pe româneşte, din etapa 1 şi până-n etapa 30 (ultima), tot Şunda. NUUU SEEE POOOAAATEEE AŞAAA CEEEVAAAAAAAA!
 5. Şunda a jucat preponderent cu formula 1-5-3-2 (în 18 meciuri), dar s-a folosit şi de aia cu 1-3-5-2 (în alte 10 partide). La final voi face (spre bucuria voastră…) o analiza separată a formulelor de joc folosite în cele 10 ediţii, pentru a vedea care au fost mai eficientă (= aducătoare de puncte) etc.

Mai am alte 768 observaţii (cifră luată din burtă, evident…), dar vă las pe voi să le descoperiţi, să le analizaţi!

Tabelul detaliat se poate accesa dând click aici: link

HAI CFR !!!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
S-a rezolvat, nu se poate…
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]

About Author

kiruj

(25) Readers Comments

 1. Flacăra Vișinie
  Friday, 27 December, 2013 at 00:43

  Ai putea sa adaugi si numarul total de goluri marcat de echipa in sezonul respectiv, ca sa fie o idee mai clara. De exemplu, conform tabelului, Anca a marcat 11 goluri din totalul de 30. Daca te plictisesti prea tare intre 1 si 3 dimineata, ai putea sa complici si mai mult statistica si sa calculezi eficienta in timp. Adica Anca = 1 gol la 234 minute, urmatorul atacant Bruncevic = 1 gol la 512 minute, urmatorul Turcu = 1 gol la 640 min etc. S-ar putea sa iasa ceva interesant la final cand vei compara sezoanele intre ele.

  • kiruj
   Friday, 27 December, 2013 at 01:13

   Da, idei bune, dar pentru "mai încolo", adică între 3 şi 5, perioadă chiar "virgină", deocamdată...Am reţinut aspectul...HAI CFR!!!

 2. Cristi
  Friday, 27 December, 2013 at 01:03

  Una din cele 768 de remarci este evidenta faptului ca de pe atunci era o problema la "mislocasi", conform primelor trei pozitii din tabel.

  • kiruj
   Friday, 27 December, 2013 at 01:27

   S-a adeverit (şi atunci) proverbul arhaic cf. căruia atacanţii aduc spectatorii în tribune şi fundaşii câştigă campionatele...În primii 6 avem un singur atacant (Anca, dar ce atacant!), doi "mişlocaşi" (Oncică şi Mărginean) şi trei fundaşi (Jula, Toma şi Văsâie, ultimul jucând -câteodată- şi în atac). O piramidă perfectă, de "jos în sus"...HAI CFR!!!

 3. kiruj
  Friday, 27 December, 2013 at 02:27

  Ca o remarcă pur tehnică: Şunda a jucat preponderent cu aşezarea 1-5-3-2, apoi cu cu 1-3-5-2 (în 28 de partide din 30!), cele două aşezări fiind -aproape- identice, diferenţa fiind făcută de "partitura" fundaşilor de margine, aşezaţi mai sus, sau mai jos, în funcţie de "teren", de "adversar", dar -şi- de "material"....O aşezare care ne aduce aminte şi de celebrul "libero" al anilor 70-80 (poziţie posibilă în formule cu fundaşi impari, de regulă), dar care ne aduce aminte şi de încercarea reformistă a lui PS în dubla cu Inter. Vă aduceţi aminte, aveam 3 fundaşi, Cadu fiind practic responsabil "pe dreapta", era evident că e "nepriceput" acolo"...Să clarificăm: Cadu e fundaş central de picior dreapta (în aşezările cu 4 fundaşi), cu evidente "strîngeri" spre drepata (asta şi din cauza poziţiei, şi din cauza necesităţii de-a-l proteja fie pe Maftei, fie pe Hora, fie pe V.Lajos...), dar asta nu înseamnă că poate acoperi o parcelă întreagă (dreapta), fără ajutor...Eroare de estimare, la care s-a adăugat împingerea lui G.Muri şi mai sus (câteodată extremă dreapta...). din care cauză apărarea -şi aşa rarefiată s-a sprijinit de multe ori pe...Sepsi, "vitezistul" care a fost depăşit inclusiv de "elefantul" Guarin...De-ale formulelor...HAI CFR!!!

  • Flacăra Vișinie
   Friday, 27 December, 2013 at 02:43

   PS a vrut sa aiba o asezare surpriza, fiind constient ca Inter nu e Braga si in fata Interului nu merge sa stai in aparare (pentru ca si ei stau in aparare, dar lovesc mult mai bine pe contraatac, lectie invatata excelent pe vremea lui Mourinho), asa ca a inovat. Toata schema sa a pornit de la pozitionarea lui Gabi Muresan, mult mai ofensiv, cu rolul de a sparge blocada Interului si de a trage echipa dupa el (de aici si meciurile de pregatire netelevizate, in speranta ca surpriza va fi surpriza). Dar schema lui a picat in momentul in care GM s-a accidentat la inceputul partidei, tocmai el care era ca o stanca. Urmarea o stim, 0-3 si 0-2.

   • kiruj
    Friday, 27 December, 2013 at 09:29

    Corect, asta a fost "esenţa" acelei permutări.

 4. CJ-07-CFR
  Friday, 27 December, 2013 at 14:33

  Luând în calcul ultimii 11 jucători din tabelul lui Mister Kiruj (care de fapt sunt primii la muncă grea și învățătură de fotbal), am ajuns la concluzia indubitabilă că Herr Schunda folosea formula consacrată în acele vremuri (în care nu aveam un Semedo): 1-4-1-1-1-3 „Zorro” („Z”)... " photo 0405_zpsd2330d9d.jpg"

 5. Vass Bela
  Friday, 27 December, 2013 at 19:01

  La 19.30, pe look, interviu cu Arpi . Preambulul, bla-blaul despre Cadu, l-am citit in citynews , preluat apoi de toata presa sportiva . Din punctul meu de vedere, o incercare , care se vrea eleganta, de a-i da un picior in cur lui Cadu, deci ceva mai bland ca in cazurile Tony sau Muresan , unde s-a mers fara nici o perdea !

  • Cristi
   Friday, 27 December, 2013 at 19:58

   N-a zis nimic de Cadu in interviu... care oricum e mai vechi ca reporterul vorbea de Grigoras..

   • luis
    Friday, 27 December, 2013 at 20:39

    Eu sper sa nu plece Cadu,inca avem nevoie de el.Este un jucator bun ,plus ca nu are nici un interes sa plece.De ce?Ca as vrea presa din rumunica.

    • thedarkside
     Friday, 27 December, 2013 at 22:45

     In primul rand, nu stiu daca mai bunt bani sa i se suporte salarul. Apoi, daca antrenorul vine pe 8k (asta e un semn clar ca banii sunt numarati), cum poate sa-l comande pe unu cu un salar de aproape 4 ori mai mare decat al lui? Nu in ultimul rand, randamentul lui Cadu nu mai e cel din 2008. Nici contextul economic nu mai e cel din 2008. Nimic nu e vesnic, nici macar salarul capitanului...

     • Dantesc
      Saturday, 28 December, 2013 at 02:52

      Da man ,dar contractul e contract si aia de i-au bagat sub nas hartiile si au batut palma cu el amu tre sa si raspunda...No si aici intervine buba si mirosul infect...AP zice "scapati-va de el" ,astialalti doi,cei care au facut hartiiile la vremea aceea acum o dau din colt in colt IM respectiv RZ ... Iar Cadu daca e naspa poate rade de ei si le poate zice " ma pupati in dos,contractul e contract si trebuie sa il respectati" asa cum a facut si Stancioiu...Amu depinde cata demnitate are omu insa eu m-as cara sa fiu in locul lui ...Oricum nu pleaca cu tolba goala de la Cluj...Oricum nasoale momente am ajuns,cel putin eu ma bucur ca macar Gabi Muresan a plecat cu demnitate ...

      • thedarkside
       Saturday, 28 December, 2013 at 13:47

       Adevarat, contractul e contract, dar totusi, dupa ce au facut atatea impreuna, eu as zice ca relatia lui Cadu cu conducerea depaseste bariera unei fituici semnate. Nu cred sa se repete circul cu Tony. Vom vedea ce se mai intampla curand.

      • Cristi
       Saturday, 28 December, 2013 at 17:24

       Acuma teoretic omul poate pleca pe mai multi bani in Ucraina. Are 32 de ani, depinde ce vrea si el, ce cariera vrea dupa ce se lasa de fotbal si unde. Poate ca un contract mai mic si sansa dea fi antrenor secund e mai buna in Portugalia, poate e mai bine sa ramina la Cluj daca mai are vre-un business aici ca Piccolo, poate e mai bine sa ia banul gros in Ucraina si mai vede el dupa...la virsta lui deciziile nu se iau doar fotbalistic.

 6. justice
  Saturday, 28 December, 2013 at 10:21

  Aitor Monroy primul transfer din iarna aceasta... pentru 40K de euroi

  • Anonim
   Saturday, 28 December, 2013 at 11:30

   Cu asta in echipa, rupem tot!

   • Cristi
    Saturday, 28 December, 2013 at 17:26

    Va fi un mare concurent pentru Voiculet.. macar nu am luat prosteala la bani ca acolo.

 7. Vass Bela
  Saturday, 28 December, 2013 at 12:53

  Intre 2007-2009, la Atletico Madrid B a jucat 42 meciuri, apoi la Logrones, intre 2009-2011 , numai 17 meciuri ! La Neamt a venit in 2011, a jucat 59 meciuri, dar din luna mai ac., nici un meci ! Ma rog, transfer de 40.000 euro, deci in nota obisnuita, adica spre gratis . Si sa ne asteptam la nu stiu ce evolutii remarcabile ?! PS. Cu privire la Cadu, thedarkside a subliniat perfect situatia , dar vorba lui Dantesc, contractul e contract !

 8. Ioan Dacid
  Saturday, 28 December, 2013 at 13:56

  Revenind la subiect, echipa din sezonul 2004-2005 a fost mult mai frumoasa decat cea de acum. Chiar daca nu eram luati in considerare si eram la nivelul lui FC Botosani de acum echipa de atunci juca cu mult mai mare daruire decat alde Maah,Sepsi,Costea sau V Lajos. Singura vedeta era Anca dar el iti putea castiga un meci de unul singur.

  • Ioan Dacid
   Saturday, 28 December, 2013 at 13:57

   Si daca nu uit am avut si un jucator din acel lot la echipa natioanala : Jula.

   • kiruj
    Saturday, 28 December, 2013 at 14:37

    Cred că Jula a ajuns în lot un an mai târziu, când A1 era Dorinel, sau poate şi mai încolo, când era Bergodi.

    • Ioan Dacid
     Saturday, 28 December, 2013 at 14:44

     Corect, eu doar am vrut sa evidentiez ca un jucator din acel lot peste o perioada a ajuns si la nationala, cred ca a ajuns dupa experienta intertoto, cred ca era Dorinel pe la noi care si el din ce imi aduc aminte facea parte din lot.

  • thedarkside
   Thursday, 2 January, 2014 at 15:56

   Știi cum se spune, o vedetă iți poate caștiga meciuri, dar un campionat ți-l caștigă echipa.

 9. kiruj
  Saturday, 28 December, 2013 at 18:04

  Mai era şi Panin, "longevivul" nostru, în 2004-2005 a jucat (doar) 50% din minutele puse pe masă, dar -ulterior, parcă în 2007 sau 2008- a prins şi el vreo 5-6 convocări.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>