Thursday, Jul. 19, 2018

NEW-CFR, ediţia 2, 2005/2006

Written By:

|

Sunday, 29 December, 2013

|

Posted In:

|

27 Comments

NEW-CFR, ediţia 2, 2005/2006

Revenim, dragi prieteni, atât din mahmureala „cauzată” de sărbători, cât şi în lumea aparent fascinantă (în realitate parşivă…) a statisticilor care „nu minte”…

Ca să ne raportăm şi noi cumva realităţilor ceferiste de moment, am „decis” (fără să se ia o decizie în acest sens, nici verbal, nici tete-a-tete, nici SMS-ic, nici emailic, nicicum, adică) ca după un breaking news cu faţa spre viitorul ceferist destul de străveziu, să facem o piruetă de 180 de grade, spre trecutul adesea luminos şi eroic… asemenea legendelor, care – cu trecerea timpului – devin şi mai „eroice”, şi mai „drepte”… :)

Aşa cum a fost jocul nostru în această toamnă (una caldă – de regulă acasă – , urmată de una rece – de regulă în deplasare), exact aşa vă vom servi şi noi, dragi tribunişti, de acum înainte, în acest mercato de iarnă, în timp ce echipa zboară pe ruta Cluj-Marbella-Cluj-Antalia-Cluj: cu un ochi spre viitor, cu altul spre trecut, vom juca pe un post virtual de „libero mediatic”, cu atenţia îndreptată în toate direcţiile…

Deoarece orice construcţie serioasă se face pe o bază solidă şi „step-by-step” (= ţiglă cu ţiglă), vă prezint versiunea reactualizată a tabelului „new-cfr”, completată cu sezonul 2, 2005-2006.

Ca bonus, am creat şi foaia centralizatoare „Liga1_10ani”, unde sunt adunate sintetic toate datele esenţiale ale celor 10 sezoane „new-cfr”. Evident, acest tabel este unul care se „hrăneşte” cu datele celorlalte tabelaşe (L0405, L0506, etc.), deci va „creşte” odată cu trecerea timpului…

Nici nu trebuie să spun că apariţia unei noi ediţii se face „cumulativ”, permiţând oricând lecturarea ediţiilor anterioare (2004-2005, în cazul de faţă).

Observaţii scurte asupra ediţiei 2005/2006:

 1. Cu cele mai multe meciuri jucate (în câte 28) îi vedem pe MINTEUAN ALIN şi ADRIAN ANCA, cu 2378, respectiv 2325 minute jucate. RESPECT ETERN (pt. a câta oară?) ADRIAN ANCA, dar şi ţie, Aline (nu pt. perioada ta de A1, ci pt. aia de fotbalist ceferist)!!!
 2. Cele mai multe goluri le-au marcat Surdu, Coroian, Tilină şi Anca (câte 6). Se observă o „responsabilizare” generală a grupului, nu mai este foarte importantă prestaţia individuală, ci aia de grup, filosofie destul de clară a lui Dorinel…
 3. Tot 6 jucători au un procent/grad de utilizare de peste 70%: Panin, Coroian, Miclăuş, Tilincă, Anca şi Minteuan. Ei au reprezentat „nucleul de bază” al CFR-ului v02.
 4. Antrenor în tot sezonul respectiv (!!!???!!!???): Dorinel Munteanu!! Mai pe româneşte: din etapa 1 şi până-n etapa 30 (ultima), tot Dorinel. NUUUU SEEEE POOOAAATEEE AŞA CEVAAAAAAAAAA!
 5. Dorinel a jucat preponderent cu formula 1-4-3-3 (în 10 meciuri), dar s-a folosit şi de aia cu 1-4-2-1-3 (în alte 8 partide). Acest ultim 1-4-2-1-3 este o invenţie specifică a lui Dorinel, perfect adaptată lotului (= materialului clientului) avut la dispoziţie, o variantă mai dinamică, mai „contraatacativă” a ultimei formule brevetate de Grig (1-4-2-3-1), unde Coroian era creierul, iar „mânjii” de serviciu erau Surdu, Anca şi Tilincă. Vom mai vorbi…

Tabelul detaliat poate fi accesat dând click aici: link

HAI CFR !!!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
S-a rezolvat, nu se poate…
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]

About Author

kiruj

(27) Readers Comments

 1. Ioan Dacid
  Monday, 30 December, 2013 at 11:40

  Tili-gol!!! Pfoai cate goluri a putut sa dea Surdu in acel sezon....

 2. kiruj
  Monday, 30 December, 2013 at 12:21

  Era o echipă extrem de productivă, chiar dacă tactic era una reactivă, tip contraatac. În schimb erau ucigători când s-a ivit o ocazie cât de mică. Era o plăcere, efectiv, să te uiţi la echipa aia. HAI CFR!!!

 3. CJ-07-CFR
  Monday, 30 December, 2013 at 16:28

  Este limpede precum vodca nefalsificată faptul că Dorinel folosea următoarea formulă de echipă: 1-4-2-1-3 „Cotor de Măr” (T - PJMM - MM - C - TAS) photo 0506_zps0534a0d8.jpg

  • Cristi
   Monday, 30 December, 2013 at 16:46

   Esti tare cu asta, de la WMul anilor 30 nu a mai existat asa o inovatie descriptibila ca formula ta. Sper sa o patentezi :)

  • kiruj
   Monday, 30 December, 2013 at 17:59

   Superbe aceste desene "explicative", Mister! Totul devine mai clar, Mai ales când trioul ofensiv are acronimul "TAS"...:) Doar acu' îmi dau seama de ce se temeau "tăţi" de noi: adversari, arbitrii, tăţi. Cu TAS nu te pui!!! PS: oare va avea şi Miri inspiraţia de-a inventa un atac cu Golubovici-Ogbu-Laszlo(Sepsi), adică "GOL"?? HAI CFR!!!

 4. caneto
  Monday, 30 December, 2013 at 18:43

  Sfarsitul perioadei romano-spatiul ex-iugoslav din era Paszkany. :) Ultimul lot fara niciun stranier portughez, italian sau din America Latina.

 5. Vass Bela
  Monday, 30 December, 2013 at 20:18

  Ce echipa, ce meciuri ! Atunci, transferurile lui Surdu sau Miclaus erau bombe mai pt noi , iar Anca et.co. ne faceau sa mergem cu placere la stadion , cel sub forma de L. Amintiri, amintiri ...

 6. Vass Bela
  Monday, 30 December, 2013 at 22:06

  Tot dau pe-aici, si nici o miscare ! Apoi vad, ca miscarile exista, dar pe pagina precedenta . M-am conformat si eu ...

  • kiruj
   Monday, 30 December, 2013 at 22:13

   Statisticile sunt destul de greu de comentat, trebuie doar să obţii informaţia dorită şi cam atât. În viitor probabil nu mai fac articole separate pentru "refresh"-urile repetitive (cu noi sezoane) ale tabelului, fac doar nişte comment-uri prin care voi anunţa "progresia". Poate spuneţi şi voi părerea, într-adevăr mi se pare uşor contraproductivă "forţarea notei" cu un domeniu care are căutare, dar nu prezintă o suprafaţă de discuţii la fel de intensă şi de actualitate cum sunt noutăţile într-un moment "agitat" al echipei. HAI CFR!!!

   • Cristi
    Monday, 30 December, 2013 at 22:17

    Un articol bun nu are nimic de-a face cu numarul de comentarii ulterioare. Exista articole cu comentarii f putine pentru ca in general dupa etape apar 2-3 in timp f scurt, asa cum daca intr-o perioada de secta scriitoriceasca daca apare cite o 'bomba' batem toti cimpii instantaneu.

    • kiruj
     Monday, 30 December, 2013 at 23:11

     Corect. Să nu mai spun că -câteodată- simt o "necesitate" de-a organiza cumva apariţia acestor articole (să nu se suprapună într-un interval de timp foarte scurt, etc, metehne comuniste privind "organizaţia muncii"), dar -poate- asta-i "cheia succesurilor", improvizaţia, nepredictibilitatea...P...a măsii, gol să iasă...HAI CFR!!!

     • Cristi
      Monday, 30 December, 2013 at 23:35

      Ce-ar fi daca datele astea statistice, evaluarile etc... inclusiv dupa meciuri, ar fi intr-un capitol separat, nu neaparat la 'editoriale'? Asa, ca sa despartim partea lirico-poetico-parerista de cifre :). In rest, puteti sa va organizati ca zilele de promotie la LIDL - lunea zi noua de birfa manager, joia de statistica... :)

      • kiruj
       Monday, 30 December, 2013 at 23:46

       Asta cu organizarea s-a vrut o glumă...Amintiri din viitor...Oricum, o statistică, o avancronică şi o analiză de meci (să nu mai vorbesc de un "breaking news") nu pot avea acelaşi grup ţinţă, mai exact spus grupul ţintă e acelaşi, dar diferă intensitatea şi periodicitatea reacţiilor. Contează şi momentul ales, contextul, etc.

      • CJ-07-CFR
       Tuesday, 31 December, 2013 at 12:56

       Tu crezi că noi hotărâm cum ne lasă nevestele câteva clipe libere și pentru Tribuna?! Eu nu mă plâng, că dacă trebuie, încă mai pot s-o troznesc (sau cel puțin știu să parez bine loviturile de polonic), dar uită-te la maestrul kiruj cum fuge noaptea din pat la calculator, la ore f mici... :)

 7. Vass Bela
  Tuesday, 31 December, 2013 at 12:00

  Citesc, ca Dinamo da drumul la 3 tineri, care din punctul lor de vedere nu au convins. Dar au si luat un international de juniori, Boboc, 19 ani si mai urmaresc alti cativa. Paralel, vor sa scape de cei cu salarii mari, care nici n-au dat randamentul scontat. Mie mi se pare un drum bun, de apreciat, chiar daca e vorba de un dusman! Noi, in schimb, vorba cuiva, tindem sa devenim un cimitir de elefanti... PS. Luis, nu-s de acord cu tine legat de distrugerea relatiilor in Portugalia. Tu zici, ca asta s-a intamplat datorita banilor, mai exact, a lipsei acestora. Fals! Relatiile au fost aruncate la gunoi cand aveam cei mai multi bani, dar ne-am batut joc de parteneri, de Regadas, spre ex. N-am vrut efectiv sa-i mai platim, considerand ca acum am intrat bine in piata portugheza, ne si pricepem bine, asa ca ce ne mai trebuie "profitorii" de-acolo?! Acum suntem persoane non grata acolo, dar nimeni nu vrea sa recunoasca acest trist adevar (ma refer si la noi, tribunistii), de aia aducem petarde din Italia, sau imprumutati tot de-acolo, care se intorc, se pare chiar acum in iarna.

  • luis
   Tuesday, 31 December, 2013 at 12:17

   Bela, eu am vrut sa spun ca in afaceri nu este loc pentru sentimentalisme, este vorba de profit si avantaje. Pun pariu ca daca se sare cu banul, nici Regadas nici altul nu ne va considera persona non grata. Este vorba de castig si imagine. Daca tu ca si club ai imaginea clubului care poate oferi profit sau imagine (rampa de lansare), se uita repede neintelegerile, poate doar ca te va costa un pic mai mult.

  • Cristi
   Tuesday, 31 December, 2013 at 12:55

   Bela, Regadas e doar un antrenor care a fost angajat ca si scout si care a primit o oferta mai buna financiar iar CFR nu a vrut sa pluseze. Eu cred ca situatia cu Portugalia s-a schimbat din alte motive. 1. Impresarii - la un transfer conform uzantelor FIFA 8% din suma de transfer sunt comisioane (legale) pe care ii pot cistiga impresarii implicati. Noi nu stim sa vindem la timp si de prin 2011 incoace am inceput sa ne scumpim la tarite si sa visam preturi mari. Felghe putea fi vindut iarna trecuta cu 4.5 mil se visa la 6. Kapetanos era visat la nu stiu ce milioane desi erau oferte rezonabile. Daca nu vinzi mai departe la timp, impresarii nu mai aduc jucatori la tine ca le strici businessul. 2. Jucatorii - daca nu le dai drumul la timp vor fi frustrati (Felghe si acum cred ca viseaza ce oferta in GBP i-ar fi facut englezii la aceeasi suma pe care o primeste el azi in RON), asa ca nu mai vor sa vina. 3. Piata - si altii se uita in Portugalia si unele oferte devin inflationiste - acum se plaseaza jucatori portughezi si in liga a doua engleza, in Grecia, Croatia, Bulgaria.4. Politica 'en masse' - in timp s-au strins multi jucatori care nu au confirmat la CJ si pentru care CFR nua fost o exprienta nemaipomenita - astia toti nu-ti vor face o imagine pozitiva la alti jucatori - ori astazi jumate din echipele portugheze au fosti jucatori care au fost pe la CFR.

   • caneto
    Tuesday, 31 December, 2013 at 13:16

    Oare a fost vreo oferta clara de 4.5 mil pentru Felgueiras? Sau una macar de 3? Dar pentru Kapetanos? Sau pentru Piccolo, Camora, Rui Pedro etc? Apoi, daca intr-adevar existau oferte, ca momentul era bun (veneam dupa isprava din CL), cum ar fi putut vinde jucatorii cand lista UEFA ii strangea de oo pe conducatori? Bun, nu trebuia dat Nicoara, dar in rest? Bastos si Sougou au primit oferte concrete, au plecat. Puteau aduna niste juniori, numai ca aia mai lipsea sa te bage UEFA la desconsiderarea competitiei. :)

    • Cristi
     Tuesday, 31 December, 2013 at 14:33

     Terenul se mai sondeaza nu iese foc fara fum. Dar eram strinsi la _oaie cu meciurile din UEFA si cele 2 greseli mari in alcatuirea lotului in toamna - 3 portari pe prima lista si cu lista B 4 (prostia lui Andone) plus cedarea lui Nicoara in iarna (decizia unuia prea prost sa citeasca regulamentul UEFA). La meciul cu Inter ramasesera 16 jucatori de cimp pe prima lista, cu accidentati cu tot.

 8. PINTEA
  Tuesday, 31 December, 2013 at 12:48

  La Multi Ani cu sanatate si multe bucurii din partea CFR, tuturor "frinarilor" tribunisti! Hai CFR in 2014!!!

 9. Vass Bela
  Tuesday, 31 December, 2013 at 13:18

  Apropo de tineri, citesc, ca Man United a pus ochii pe un pusti de 18 ani, Luke Shaw, pe care ofera 25 mil euro ! Veti crede ca-i un atacant de mare viitor . Nu, e fundas stanga si cu el vor sa-l inlocuiasca pe Evra, care va pleca la finele campionatului . Dar e mai bine sa faci cimitir de elefanti,doar stadionul e aproape de un cimitir, unde se odihnesc si parintii si bunicii mei ...

  • Cristi
   Tuesday, 31 December, 2013 at 14:28

   Bela am unn alt exemplu mai aproape de noi si piata portugheza. Benfica il va transfera oficial de miine pe Piotr Paryszek pentru 650.000 de Euro. Ca idee, jucatorul are 20 de ani si este goögeeterul diviziei a doua olandeze cu 16 goluri in 19 meciuri toamna asta. Noi luam sperante expirate de 28 de ani de prin Scotia.

 10. Vass Bela
  Tuesday, 31 December, 2013 at 13:26

  Luis, o relatie stricata in stilul cunoscut al celor trei crai din conducere, nu se mai poate reface cu bani, exista si onoare, desigur nu la noi ! Dar cum pitulele lipsesc , nici nu se pune aceasta problema , doctoru sau zamfir vor mai face cate calatorii doresc, dar cu aceleasi rezultat , adica nema transferuri . PS . Acum ca am aflat ce specialist esti la pescuitul somnilor, astept sa-mi aduci si mie unul, marturisesc, n-am macat niciodata asa ceva, mananc rar peste, si atunci deobicei pastrav , ca e si bun si nu-s probleme cu oasele .

 11. gyuszi
  Tuesday, 31 December, 2013 at 16:39

  Intru pe Tribuna sa urmaresc articolele unor meseriasi ( nu dau nume ). Incerc sa savurez articolele si comentariile......pina cind dau de V.B....care , cinta tot aceeasi poezie.......adica el nu are treaba cu articolul in curs, aproape toti comenteaza articolul , el cu criticile lui .....!! Nu v-ati saturat inca ?

  • Cristi
   Tuesday, 31 December, 2013 at 16:51

   Gyusi, nu! Tribuna are farmecul ei si datorita lui Bela! Este loc pentru toata lumea si toate parerile! Suntem aici pentru ce ne uneste si nu pentru ce ne desparte!

   • luis
    Tuesday, 31 December, 2013 at 17:04

    Gyuszi, cel mai bun exemplu este chiar Cristi (actualmente avocatul diavolului),el a avut neantelegeri destul de mari cu Bela si le-a rezolvat.Sunt sigur ca si tu poti face la fel .Si cum spune Cristi"Suntem aici pentru ce ne uneste si nu pentru ce ne desparte!"si este foarte bine ca sunt opinii,idei divergente ,asa macar avem ce dezbate.Daca toti am fi de acord ce ne-am face?

 12. luis
  Tuesday, 31 December, 2013 at 16:51

  Gyuszi draga ,astea sunt opiniile lui,noi astialalti incercam sa le combatem.Atat,nu ne suparam,cateodata suntem de acord cateodata nu.Ca nu reusim sa-l convingem asta-i alta treaba.La multi ani (BUEK)si tie si nu mai fi asa indarjit,n-are rost,este doar fotbal.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>