Thursday, Aug. 16, 2018

NEW-CFR, ediţia 5, 2008/2009

Written By:

|

Wednesday, 8 January, 2014

|

Posted In:

|

40 Comments

NEW-CFR, ediţia 5, 2008/2009

Dragi prieteni, tribunişti, ceferişti de pretutindeni, retrospectiva noastră a ajuns la ediţia a cincea a „New CFR”, recte sezonul 2008-2009, unul „impar” (la vremea respectivă noţiunile „par” respectiv „impar” erau literă de lege în Gruia. O tempora, o mores…), în care constatăm prima etapă de regres a echipei de după promovare.

Echipa a terminat pe locul 4, unul „ruşinos” la vremea respectivă, dar extrem de „atractiv” în ediţia actuală, când cu Miri în frunte vom trece – sperăm – de toate obstacolele minireturului (ca acceleratul de Sighet prin Măieruş), şi ne vom duce din nou în Ioropa, care „ne aşteaptă”, cum spune o melodie pe la vecini… :)

Dar haideţi să ne trezim din visele noastre erotice, pardon, exotice, şi să vedem ce şi cum în această ediţie 2008-2009 ciudată, cu 4 (!!!!!) antrenori pe bancă, primul semn (după 4 ediţii liniştite) că „reconfirmarea” antrenorilor s-a brevetat cu succes în Gruia, ea fiind totodată un joc de societate extrem de plăcut şi captivant… :)

 Iată un rezumat al datelor statistice aferente acestui sezon:

newcfr5_tab

Observaţii scurte asupra ediţiei 2008/2009:

 1. Cele mai multe meciuri jucate (30) şi cele mai multe minute bifate în acelaşi timp (2540) le-a adunat DANI, având un grad de utilizare de 83,01% în acel sezon. Mulţumiri, Dani, oriunde ai fi, în primul rând pt. aportul la titlul câştigat în ediţia precedentă!
 2. În sezonul 2008-2009, în cele 34 meciuri de campionat, s-au rulat în total 32 de jucători, cel mai puţin „utilizat” fiind Fabbiani, tăuraşul ediţiei precedente (din an „par”), când a rupt gardul, a marcat cu fundaşul advers în spate, etc. Sic transit gloria mondi, cum spuneau clasicii din Vietnam!
 3. Cele mai multe goluri le-au marcat Yssouf Kone (10 – Respect, Iusufe, mai puţin pentru presupusele tale declaraţii „post CFR”, în care ai fi zis că… ştii tu ce).
 4. Doar 5 jucători au un procent/grad de utilizare de peste 70%: Kone, Culio, Galiassi, Pereira şi Dani, fiind aproape şi Peralta, respectiv Stăncioiu. Ei au reprezentat „nucleul de bază” al CFR-ului v05.  Această cifră scăzută a „stabililor” ne arată că în această ediţie de campionat n-a mai existat o siguranţă la fel de mare a primului „unşpe” ca şi în ediţia precedentă (din anul „par”…).
 5. Sare în ochi utilizarea relativ redusă a lui Cadu, care de-abia prinde primul „unşpe” al utilizaţilor. Să vedem dacă Mister 07 îl va băga în echipa sezonului sau nu… :)
 6. 4 antrenori s-au perindat pe banca CFR-ului în acest sezon: Ioan Andone (şutat în decor chiar înainte de-a se duce în Ioropa), Trombetta, Uhrin şi Tony. Nu, nu legenda noastră, ci Conceicao, dar tot de prin zona aia…
 7. Andone a jucat preponderent cu formula 1-4-1-3-2, Trombetta în 1-4-2-3-1, Uhrin în funcţie de cum bătea vântul şi Conceicao tot cu 1-4-2-3-1, dar nu al fel de „preponderent”, ca şi Trombetta. Cei 4 antrenori au folosit 7 formule diferite, Cadu să fii să înţelegi ceva…
 8. A rămas doar Panin în grupul select (compus dintr-un singur jucător) al celor care au fost pe teren în toate cele 5 ediţii (de după promovare) ale „New CFR”!!!
 9. Faţă de sezonul precedent, echipa a realizat un procentaj de puncte mai mic (58% din maxim posibile), curba ascendentă a „realizărilor” fiind întreruptă de această dată, ocazii pentru tribuniştii vremii (care – desigur –nu au existat) să critice vehement stângăciile conducerii. Atunci s-a creat prima fisură în tabăra ceferistă: polarizarea opiniilor conducând la apariţia subspeciilor ceferiste „criti”, respectiv „pupi”.

Vă „pup” dragii mei (sună mai bine decât „Vă critic”…), şi dau „legătura” înapoi lui Caneto, să vă prezinte noutăţiile inexistente din Breaking News nr.3!!!

Tabelul detaliat se poate accesa intrând în „Sondajele lui Kiruj”, la link05”.

HAI CFR !!!

Share This Article

Related News

About Author

kiruj

(40) Readers Comments

 1. thedarkside
  Wednesday, 8 January, 2014 at 21:32

  Fără golurile lui Trică si Fabbiani tabelul nu mai e la fel. Tricky business, fotbalul asta. Si te miri că unii nu mai vor să bage bani.

 2. CJ-07-CFR
  Wednesday, 8 January, 2014 at 21:45

  Managerul din teren al celor 4 antrenori a avut mult de furcă și topor în acel sezon, de aici și sistemul de joc inedit, dar aiuritor, utilizat de CFR: 1 - x - y - z „Urină de Bovină Masculină”

  • kiruj
   Wednesday, 8 January, 2014 at 21:57

   Puteai să mai tragi un pic de acele linii dinspre / înspre Cadu, să ajungă în tribuna oficială, unde scrie Cadu-III...:)

 3. caneto
  Wednesday, 8 January, 2014 at 21:57

  Dani joaca la Vitoria Setubal, o echipa de la care asteptam intariri (Pedro Tiba) in acest mercato. :)

  • kiruj
   Wednesday, 8 January, 2014 at 22:54

   Parcă juca la greci la un moment dat, nu? Adevărul e cu nu urmăresc în mod deosebit traseul ulterior al foştilor ceferişti, mă mulţumesc cu ce se "livrează" aici.

   • Cristi
    Thursday, 9 January, 2014 at 00:14

    Hai ca ma uit eu dupa fostii...Fabbiani- cam rata la Independiente Rivadavia intr-o liga inferioara argentiniana, Manuel Jose cum se stie de la meciurile cu Pandurii e la Pacos cu Tony si Andre Leao, Prette la Atletico Huracan tot intr-o liga inferioara argentiniana cu Fabbiani, Frangipane la o echipa din Indonesia, E. Kone la o echipa mica din prima liga greaca unde se bate la retrogradare, Semedo fara contract (la 34 de ani cel mai probabil aproape de retragere), Flore in Uruguay, Didi il asteapta pe Hora la Tg Mures, Ruiz la o echipa mica in Chile, Viera in prima liga turca, Alcantara orintr-o liga inferioara braziliana, Dubarbier in sfirsit in prima liga spaniola, Peralta binisor in prima liga chiliana (are totusi 34 de ani), Galiassi retras dupa experienta Chiajna, Dani e la Setubal. Privind in urma se observa 3 grupuri : cel al celor care ulterior au facut din CFr un nume de lansare- Perreira, Traore, Culio, la cealalta extrema grupul sudmaericanilor neadaptati la Europa care s-au reintors in ligile inferioare de pe continentul lor si al treilea grup, evident, cel care a dus Pacos in Europa League (ca ne plingeam ca anul asta nu e par normal).

    • kiruj
     Thursday, 9 January, 2014 at 00:26

     Mersi de info. Chiar şi simpla enumerare a lor mi-a făcut o plăcere, inclusiv a celor suspectate la vremea respectivă că sunt nişte petarde...Dar timpul le cosmetizează pe toate...Didi chiar e la MS?

 4. caneto
  Thursday, 9 January, 2014 at 08:32

  Celebrul Gustavo Oberman joaca in prima liga argentiniana, la Olimpo de Bahía Blanca, pe locul 15 din 20 de echipe dupa 19 meciuri, iar Oberman a jucat 467 de minute in 8 meciuri, fara gol sau pasa de gol.

  • kiruj
   Thursday, 9 January, 2014 at 12:12

   Înseamnă că stă mai bine ca la noi, adică campionatul Argentinei e mai slab decât Liga lui Gino...:))

 5. Vass Bela
  Thursday, 9 January, 2014 at 12:28

  Cititi interviul de azi cu Arpi in citynews. In sfarsit pune punctul pe i si spune, ca nu investeste acum (vor veni max 3 jucatori, probabil de max 40.000 bucata), la vara vin 5 (e departe vara, poti zice acum ce vrei!), iar 6 jucatori nu vor sa plece (i-a nominalizat pe hora si sepsi, dar printre ei e si cadu, in mod cert!). PS. Am visat noaptea asta, ca vine Sergiu Costin, eram terminat, ce mai! Dar citind interviul, incep sa cred ca visul a fost un semn...

  • thedarkside
   Thursday, 9 January, 2014 at 14:43

   N-am inteles cum manca Grig antrenori pe paine in vremurile lui bune dar macar acum Arpi a dat o explicatie gestului sau din decembrie. PR-ul (vorba lui Cristi), e pe drumul cel bun :-)

   • Cristi
    Thursday, 9 January, 2014 at 15:22

    Macar este... sa stai ascuns in papusoi nu ecea mai buna strategie. Buna a fost si alegerea canalului 'oficios', pentru a nu avea informatia denaturata. Dar mai e de lucrat:)

    • kiruj
     Thursday, 9 January, 2014 at 15:46

     Mai e de lucrat, dar f.bine că a ieşit şi a punctat nişte lucruri. Un prim semnal (subţire, ce-i drept, dar contează gestul) spre acel PR utopic despre care tot vorbim de "secole" bune...

 6. CJ-07-CFR
  Thursday, 9 January, 2014 at 13:18

  Off topic. Suporteri ai CFR-ului care vă știți cu mingea mai bine decât petardele din teren, stați la meciurile CFR-ului foarte aproape de teren, că nu se știe niciodată când va avea Miriuță (sau alt A1) nevoie de voi.Citiți numai în linkul următor cum a băgat Redknapp un fan în teren și acesta a dat gol!!! link

  • thedarkside
   Thursday, 9 January, 2014 at 14:21

   Ar fi o mica problema, sir. In Gruia stewarzii sunt profi rau si e greu sa treci de ei, daca nu imposibil.

   • CJ-07-CFR
    Thursday, 9 January, 2014 at 14:26

    No, apoi înseamnă că CFR se duce pe sfârlă fără ajutorul suporterilor...

 7. Vass Bela
  Thursday, 9 January, 2014 at 13:36

  Sa nu va scape nici articolul lui Maria Andries din gsp, care reflecta adevarul despre noi. Daca si pe Maria o suspectati ca ar avea ceva cu noi, inseamna ca, dar mai bine nu termin fraza...

  • caneto
   Thursday, 9 January, 2014 at 14:02

   De ce sa n-o suspectez, ce, ea are doua perechi de oo? :) Cu aceleasi date putea incropi ceva de genul: In sfarsit i-a venit mintea la cap (de fapt, nici n-a fost plecata) lui Paszkany, dupa ce s-a fentat la bani si performanta cu Rednic, plateste un antrenor fix cu cat se merita in actuala conjunctura si pozitie a echipei.

   • CJ-07-CFR
    Thursday, 9 January, 2014 at 14:17

    Eu cred că din Maria Andrieș (MA) și Aron Huzu (AH) poți face un MAAH...

    • caneto
     Thursday, 9 January, 2014 at 14:39

     N-am rabdare, acum ii conving, prin septembrie se naste MAAH, inca 18 ani pana termina junioratul, apoi 5 sezoane imprumut pe la diferite echipe … :)

  • thedarkside
   Thursday, 9 January, 2014 at 14:23

   Nu ma obosesc sa-l citesc, nu de alta dar sa nu ard energie de-a moaca...

  • kiruj
   Thursday, 9 January, 2014 at 15:57

   Bela, scuză-mă, dar asta este unul dintre cele mai proaste articole ale MA, despre care chiar şi eu am o părere relativ bună (oricum peste ceilalţi). Sunt nişte afirmaţii absolut penibile, 3-4 chiar, paralele cu realitatea. Ca stil, mai merge, asta-i stilul ei, OK. Dar în rest, varză (a la Cluj, dacă vrei...).

   • kiruj
    Thursday, 9 January, 2014 at 16:05

    Şi încă ceva: n-o suspectez pe MA că ar avea ceva cu noi, nici vorbă. Problema mare este că şi-a construit pamfletul / (tele)novela pe nişte puncte de sprijin care nu există (preparatorul din P.Neamţ, salariul lui Grig, etc., unul din comentatori a inventariat superb aceste scăpări / minciuni ale ei), E foarte uşor să scrii frumos bazându-te pe nişte invenţii. De fapt nu e uşor nici aşa, de regulă, dar asta e o altă poveste...:) HAI CFR!!!

   • nea_Silica_MS
    Thursday, 9 January, 2014 at 20:39

    Belush, tipa scrie iezat pentru tine şi cei ca tine. Din păcate, voi nu puteţi vedea decat partea goală a paharului, a devenit pentru tine o bucurie să poţi denigra conducerea echipei. Ceea ce chiar e fără rost, ăştia sunt, nimeni nu pleacă, pe patron poţi să-l dai afară, dar pe cine pui în loc? Şi noi, ăştialalţi vedem uneori prea în negru, dar ne mai revenim, oprtimismul ne readuce speranţa. Să nu mă înţelegi greşit, respect dreptul tău de a vedea "la vie en... noir", e dreptul tău să scrii orice despre echipă. Multă sănătate în noul an!

 8. Cristi
  Thursday, 9 January, 2014 at 19:24

  Cred ca ar trebui sa ne concentram mai bine pe inteviul nefiltrat al lui AP in oficiosul sau. 1. Nu mai are6 jucatori la inima sau cu alte cuvinte astia nu isi merita banii, dar nu poate rezilia contractele chiar daca si-ar dori 2. doreste un lot mai restrins 3. Recunoaste ca a gresit aducind la CJ jucatori care sunt la maximumul carierei (sportiv si financiar).4. Indirect - un mesaj de 'lasati-ma in pace ca nu va incurc apele anul asta".

 9. nea_Silica_MS
  Thursday, 9 January, 2014 at 20:52

  Buna analiza (thanks to cheferetv): link

  • kiruj
   Thursday, 9 January, 2014 at 21:10

   Analiză corectă, profesionistă.

  • kiruj
   Thursday, 9 January, 2014 at 21:21

   Era să uit: corectă şi profesionistă, într-un anumit context. De ex. s-a presupus păstrarea lui Deac şi Hora, construcţia are la bază această presupunere. Dacă se fac anumite "reconfirmări" în lot (=şut în fund la câţiva nominalizaţi în acel tabel), atunci se schimbă un pic atât contextul, cât şi -logic- analiza. Un lucru este cert, am spus-o şi noi de "n+1" ori: axul central gâfâie după ruperea cuplului Cadu-Muri, apărarea este expusă, etc. Acolo trebuie în mod cert o soluţie. Un mijlocaş la închidere solid se poate găsi fără costuri deosebite (fiind un post cu profil "ţapinar", nu se dau cotaţii galactice pentru aceşti jucători), şi asta ar cam rezolva în proporţie de 30-40% problemele noastre.

   • nea_Silica_MS
    Thursday, 9 January, 2014 at 22:05

    Mda, omul (oama) nu a vrut să marşeze la presupuneri, bombe de presă, etc., aşa că nu le-a luat în considerare. Oricum asta însemnă minim 3 transferuri obligatorii: fundaş stg., mijlocaş la închidere, atacant (unul care să marcheze chiar dacă se împiedică din greşeală de minge...).

 10. Vass Bela
  Thursday, 9 January, 2014 at 21:50

  Kiruj, am recitit articolul Mariei Andries , pe care recunosc ca o apreciez pt felul cum scrie , ma si mira ca ioanitoaia n-a dat-o inca afara ! Articolul contine 8 aliniate, in nici unul n-am gasit ceva dezinformare , denigrare sau ceva ce sugerezi tu sau Nea-silica . Tipa e jurnalista, nu lucratoare la o agentie de stiri . Din informatiile avute, scrie un articol , cu ironii, cu intepaturi resimtite numai de subiectivismul unora din noi . E rau, daca am ajuns sa ne doara adevarul, dar cine-i de vina pt asta ?! Tot asa, Arpi face misto cu transferul lui Keseru , stiti ce-a zis . Daca asta-i stil de brand CFR, pe care-l clamam atat de des, inseamna, ca vedem alte realitati . PS. Nea-silica, am citit de cateva ori ce-ai scris despre mine si anume, ca sunt bucuros ca denigrez conducerea , si tot nu-mi vine sa cred ca ai afirmat asa ceva . Deci pt tine critica este egala cu denigrarea . Mai mult, asta inseamna si fericire ! Din respect pt tine, prefer sa nu comentez, si-ti doresc si tie multa sanatate ! Iar daca ai observat, criticile sunt tot mai rare ( multi criticaci au si aruncat prosopul ) , asa de jos s-a ajuns incat nici nu mai ai ce sa critici ...

  • Cristi
   Thursday, 9 January, 2014 at 22:06

   Bela, cu ce a facut misto AP de aducerea lui Keseru? Atasat ai textul original de pe citynews: Nu vă doare un pic când vedeţi că Steaua îl transferă pe Keşeru, Mutu se apropie de Petrolul ? Totuşi doi jucători de naţională pe care multe echipe i-ar vrea. Mutu la Petrolul, foarte bine. E un jucător mare care a realizat multe. E un lucru important că vrea să ajute un club din România. Bravo lui. Despre Keşeru nu am auzit şi foarte sincer nici nu ştiu unde a jucat în ultimii ani. Să fie bine primit şi sănătate" Daca era sa vina la orice alt club din Romania Keseru era considerat un neica nimeni, acum ca il vrea Steaua e un super talent. E un neica nimeni plecat de tinar si care a fost bun doar de divizia a doua franceza, tbs a stie cineva de el? 1 gol in Ligue 1, mare performanta (adica trimis la reciclare in Est).

  • nea_Silica_MS
   Thursday, 9 January, 2014 at 22:09

   Paszkany face băşcălie de Keseru doar în articolele trucate de gesepe. El a zis (corect de altfel, părerea mea), citez: "Despre Keşeru nu am auzit şi foarte sincer nici nu ştiu unde a jucat în ultimii ani. Să fie bine primit şi sănătate". Unde vezi tu aici bătaie de joc?

 11. Flacăra Vișinie
  Thursday, 9 January, 2014 at 21:54

  Bela, cand inlocuiesti cifrele reale cu altele inventate, iese ce vrei tu. E ca in bancurile cu Radio Erevan. Uite un comentariu la articol si o sa te lamuresti:
  "Articolul este plin de neadevaruri si inexactitati, sa incepem:- Grigoras nu avea la Cluj cat spune doamna ci 5.000 eurici pe luna, nu stiu cat are Miriutza dar Grigoras stiu cat avea.
  -Preparatorul german care vine este altul decat cel care s-a insotit cu Miriutza la Ceahlaul.
  -Rednic nu a fost despagubit cu 300.000 de euro, femeia asta chiar ca-i din alt film ci cu 50.000 si dupa multe negocieri.
  Ungurul de la CFR cand zice ca plateste ceva chiar plateste la valoarea negociata.
  Mie imi este clar ca nu are rost sa investesti in ceva ce nu aduce rezultate, macar sportive numai de dragul de a investi.
  In rest doamna Bcurestiul si miticii sunt mai departe, acum este si ceata, adevarul se vede mai greu."

  • avalon1
   Thursday, 9 January, 2014 at 22:23

   Nu intzeleg de ce ii acordatzi atata atentzie lui Bella. Frectzie la picior de lemn. In momentul in care intelectul nu il ajuta sa vada aberatziile/minciunile ( concrete ) din articolul respectiv ,ar trebui sa fie clar ptr toata lumea , poor guy is a lost cause.

 12. Cristi
  Thursday, 9 January, 2014 at 22:32

  Bela spune-mi sie mie fara sa te uti pe transfermarkt, tu ce stii de Zoltan Stieber? Iti dau un hint.. un anonim de liga a doua cam de virsta si cota lui Keseru.

 13. kiruj
  Thursday, 9 January, 2014 at 22:42

  @Bela: n-am nimic cu MA, e aproape singura pe care o mai citesc din când în când "acolo". Majoritatea articolelor scrise de ea au stil, au şi o ironie fină, totu-i OK. Nu o suspectez nici de partipriuri, de favorizarea vreunei echipe, cel puţin nu mi-am dat seama până acum. Sunt de acord inclusiv cu mesajul de bază al articolului, acela de "low-cost CFR", care -în paranteză fie spus- seamănă izbitor în anumite "curbe" cu opiniile mai multor tribunişti expuse aici. Nu sunt de acord DOAR cu tehnica de argumentaţie a ideii de bază, concret când te foloseşti de lucruri fictive pentru a-ţi construi o teorie vandabilă. Câteodată teoria iese la fix (ca şi în cazul ăsta), dar din "greşeală", nu în baza unei construcţii jurnalistice logice. Repet, cu mesajul de bază sunt absolut de acord, dar -cum scria şi FV mai sus- anumite "neadevăruri" strică mult aspectul general al scrierii.

 14. Miriuta cap de 'uta
  Friday, 10 January, 2014 at 09:28

  fundas dreapta nu aveam parca un moldav care nu avea drept de joc doar din retur?

  • kiruj
   Friday, 10 January, 2014 at 12:05

   Bine că zici: chiar ce o fi cu ăla?

   • Cristi
    Friday, 10 January, 2014 at 13:36

    Jardan apare ca noua achizitie la Botosani

 15. Racheta
  Friday, 10 January, 2014 at 15:49

  Dupa foarte mult timp a "iesit" A.P. si ne-a spus cum stau lucrurile (bani, transferuri. intentii, etc) la aceasta ora. Sigur ca vestile nu sunt din "cele" mult asteptate, dar ne-am putut da seama ca, inca mai este dorinta, dar nu prea mai este putirinta. Eu sper la o atitudine mai ferma, hotarata cand se impune si cu profesionalism din partea dl.I.M.; sa reia dialogul cu suporterii! Sa-i dam credit noului A1, desi materialul este pe alocuri ba uzat, ba blazat, ba neincadrat. HAI C.F.R.!

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>