Tuesday, Jun. 19, 2018

„Ten Years After”

Written By:

|

Tuesday, 21 January, 2014

|

Posted In:

|

43 Comments

„Ten Years After”

Dragi schizofrânari (ca să-l parafrazez pe maestrul Retardilă), retrospectiva noastră „New CFR” a ajuns la final, fiind „scanate” şi ultimele două ediţii rămase. Din diferite motive bine întemeiate şi obiective (nu mă întrebaţi care-s ălea, că habar n-am…), n-am mai divizat cele două ediţii restante (2012-2013, respectiv 2013-2014) în prezentări separate, de fapt nu le prezint deloc, că „aşa vor muşchii mei”, da?

Adevărul este că prea multe de spus nu sunt despre niciuna dintre ele, am fost şi noi „prezenţi” pe acolo, fără să supărăm în mod deosebit pe cineva. Cu amendamentul că sezonul nr.10 (cel în desfăşurare) mai poate aduce –teoretic – nişte surprize plăcute, dar la fel de bine şi altele mai neplăcute… :) Vom vedea, spune Nea Vasile…

În sezonul 2012-2013, cel puţin în tur, am asistat la o aparentă contradicţie „ceferistă”: cu cât echipa evolua mai bine în CL, cu atât prestaţiile interne erau mai modeste. De când nea Murphy ne-a luminat cu teoriile lui, ştim foarte bine un lucru: „cantitatea inteligenţei pe Terra e constantă, populaţia creşte”, adică – tradus pe „ritmuri ceferiste” – „cantitatea mobilizării la CFR este constantă, competiţiile sunt din ce în ce mai multe”. Ne-am trezit şi noi că suntem angrenaţi în 3 competiţii, şi – voit sau doar instinctiv – echipa a ales să strălucească în CL, reuşind să ajungă şi în Cupa României în primăvara competiţiei. În campionat, în schimb…

Am avut 4 antrenori (cu Feri Dican cu tot), marea lor majoritate folosind formula 1-4-2-3-1 (Trică optând pentru ea în toate meciurile pe care le-a condus de pe bancă). Într-un final am terminat pe 8, cu o victorie de moral contra „vălenilor”. În sezonul acesta, după 19 etape, suntem pe locul 7 şi la al treilea antrenor. Timp mai este… :)

Ce mai e de spus, poate doar faptul că în sezonul 2012-2013 am rulat 35 de jucători, iar în cele 19 etape din această ediţie DOAR 26!! Deoarece transferuri „en-gros” nu prea se vor face, s-ar putea să ne trezim şi la sfârşit cu acest număr, care ar fi un adevărat record al „new-CFR”-ului în materie de „lot scurt”.  

Ok, oameni buni, să trecem mai departe. Vreau să prezint în continuare doar câteva statistici parţiale (derivate din foaia totală „Liga1_10ani”). Mai fac o observaţie generală: în aceşti (aproape) 10 ani au fost în lot 163 jucători, dintre care au jucat efectiv în campionat 144 (procentaj al celor care au jucat măcar un minut: 88,3%).

Tabel A) – clasamentul jucătorilor după minute jucate (şi grad de utilizare):

tab1

 

Observaţii la tabelul A): 

 1. Cele mai multe minute jucate le are Ricardo Cadu (16.312 minute, grad de utilizare de 55%), în 191 meciuri în care a jucat de-a lungul celor 8 ediţii.
 2. Foarte aproape de „el capitano” este şi Panin, având cu vreo 600 de minute mai puţin (53%), asta în condiţiile în care Cristi are – totuşi – mai multe meciuri (194), şi a evoluat în 9 din cele 10 ediţii ale „New-CFR”!!!
 3. Pe locul trei Gabi Mureşan, cu 134 meciuri (33%).

 

Tabel B) – clasamentul golgeterilor „all time” la nivel de „New CFR”:

tab2

 

Observaţii la tabelul B): 

 1. Pe primul loc – no, cine oare? – Ricardo „el capitano” Caduuuuu!!!!!!!!!!! Cele 27 goluri marcate în cele 16.312 minute jucate înseamnă o rată de un gol la 604 minute, acceptabil pentru un fundaş, fie el ditamai căpitanul…
 2. Pe locul doi Anca, cu 23 de reuşite în doar 89 de meciuri (şi 6.734 minute jucate), rata lui fiind mai aproape de „profilul” unui atacant pur-sânge: un gol la fiecare 293 minute, adică un gol cam la 3 meciuri.
 3. Pe locul 3 îi avem pe Kape şi pe G.Muri, ambii cu câte 18 goluri, grecul fiind avantajat de rata de goluri foarte bună (un gol la fiecare 177 minute, cam un gol la două meciuri).

 

Tabel C) – clasamentul formulelor de joc folosite:

tab3

Observaţii la tabelul C): 

 1. Formula preferată de-a lungul anilor a fost cea utilizată şi de Grig (şi aleasă deja şi de Miriuţă), respectiv 1-4-2-3-1, în 81 de meciuri. Formula a avut o rată de succes de 60% (puncte obţinute concret raportate la maxim posibile). Îmi menţin – totuşi – observaţiile anterioare privind o posibilă marjă de eroare mai ridicată la formule, ea se stabileşte „ochiometric” de nişte gazetari vai de capul lor, pe când numărarea golurilor e infinit mai simplă…
 2. Pe locul doi 1-4-3-3 (67 partide), iar pe trei 1-4-4-2 (60 de partide), celelalte fiind la mare îndepărtare de aceste trei formule.
 3. Dintre cele trei aşezări „fruntaşe” cea mai performantă a fost „ţărănescul” 1-4-4-2 (fiind obţinute 66% din puctele maxim posibile). Trebuie să facem remarca că în primele două sezoane „cu titluri” s-a jucat preponderent în această aşezare, pe când în sezonul 2011-2012 (titlul nr.3) Jorge Costa a jucat preponderent în 1-4-3-3, iar după „reconfirmarea” lui JC,  Ando a trecut la 1-4-2-3-1.

Tabel D) – clasamentul antrenorilor:

tab4

Observaţii la tabelul D): 

 1. Cele mai multe meciuri „new-ceferiste” le are Ioan Andone, având 61 meciuri pe bancă în 3 ediţii diferite (din care 2007-2008 integral). Le ceva distanţă urmează în clasament Dorinel (40 meciuri) respectiv Şunda (30).
 2. În privinţa eficienţelor (vorbim doar de acei antrenori care au stat pe bancă măcar 10 meciuri) pe primul loc avem doi premianţi: J.Costa şi Bergodi, ambii cu o rată de 68% (puncte obţinute de ei în raport cu maxim posibil). Ando e pe trei la mică distanţă (66%), urmat fiind de Trombetta (64%) şi Mandorlini (62%).

Desigur, putem „extrage” alte zeci de clasamente din acest tabel gigant, dar Vă las pe voi să le descoperiţi şi să le savuraţi în această perioadă „low-cost”, cu puţine declaraţii şi puţine transferuri. Într-o perioadă „imediat următoare” (a se traduce: habar n-am când) voi completa tabelul şi cu meciurile din Cupa României şi din competiţiile europene (la nivel de „New CFR”, evident), ca să avem o imagine şi mai clară a statisticilor.

Tabelul detaliat se poate accesa intrând în „Sondajele lui Kiruj”, la „link05”.

HAI CFR !!!

Share This Article

Related News

IMPORTANT
A2 în vizită la A1, mergând pe A3…

About Author

kiruj

(43) Readers Comments

 1. kiruj
  Tuesday, 21 January, 2014 at 10:01

  SONDAJUL "Jorge Costa" va fi oprit azi în jurul orelor 14.00. Tema este demiterea lui Jorge Costa în sezonul 2011-2012, direct de pe locul 1. Detalii în sondaj, pentru lansarea lui daţi click aici. Softul poate fi lansat şi intrând în "Sondajele lui Kiruj", la "link04" (e un sondaj tip "da/nu"). HAI CFR!!!

 2. CJ-07-CFR
  Tuesday, 21 January, 2014 at 11:59

  Mulțumiri, kiruj, pentru timpul rupt din viața de cuplu, sportivă, religioasă, profesională, socială și de hobby, pentru a ne povesti și tabelui despre "New CFR" Din statisticile tale, am să scot în prim-plan un singur aspect. CADU și PANIN sunt cei mai importanți jucători ai clubului CFR 10 ani Cluj, fiecare reprezentând o felie foarte grăitoare. CADU este căpitanul și definiția vie a echipei New CFR-FC Arpi („capul lui antrenoru' vrem!”), iar PANIN este eroul individual (dar colectiv) din echipa Retro CFR („onoare muncii grele”).

  • kiruj
   Tuesday, 21 January, 2014 at 13:53

   Mersi, Mister, chiar era un "mars forţat" să ştii...De o lună de zile mă chinui cu completatul tabelului, de regulă seara după ora 22 am reuşit să "rup" o oră-două pentru el. Îl voi completa să ştii şi cu Cupa Ro, şi cu EL/CL, doar atunci putem vorbi de o exhaustivitate privind "toate meciurile oficiale". Consider că este o bază de date importantă, oricum este a noastră şi o iubim aşa cum este ea, ca şi în cazul echipei...:) HAI CFR!!!

  • Dantesc
   Tuesday, 21 January, 2014 at 16:47

   Ticaloasa mica ce esti tu :)) ...cum adica man ? " CADU este căpitanul și definiția vie a echipei New CFR-FC Arpi („capul lui antrenoru' vrem!”)..."... Incerci sa insinuezi in mintile ceferistilor faptul ca AP ar fi de vina? Poi io as zice sa stam linistiti fiindca tocma ce ne-a spus nea Muri ca,Cadu va iesi la pensie de la CFR si cum omu n-are numa 32 de ani....ha! ha ! Pana la 65 mai tre sa luam...uh ! pardon !...sa ia AP&IM multe,multe trofee....

 3. agentul dina frica
  Tuesday, 21 January, 2014 at 12:02

  daca v-a fost dor de el: link

 4. caneto
  Tuesday, 21 January, 2014 at 12:46

  Tabel A - Unspele secolului din deceniul trecut (altul decat cel in asptare, al lui 07): Stancioiu – Tony, Cadu, Piccolo, Panin – Muresan, Dani – Deac, Peralta, Culio – Anca. Sorry Nuno, Camora, Galiassi, Jula, locurile voastre au fost ocupate de altii mai harnici.

  • kiruj
   Tuesday, 21 January, 2014 at 13:58

   În mod cert aşa arată primul unşpe "New CFR", mai ales dacă vrei neapărat să-i aşezi în 1-4-2-3-1. Dacă ai opta pentru 1-4-4-2 (care a ieşit câştigătoare la "formule), ar cam trebui modificată unşpele de bază, poate ar intra şi Semedo ca al doilea vârf, poate şi Bastos undeva la mijloc. Oricum, variant ta este cea corectă, aşa văd şi eu. HAI CFR!!!

 5. caneto
  Tuesday, 21 January, 2014 at 12:55

  Tabel B. – unul dintre preferatii mei, hulit de altii, Bjelanovic, a iesit pe trei, imediat dupa De Zerbi si Batin, intr-un clasament minute necesare/gol marcat. Urmeaza Weldon, Fabbiani, Kapetanos si Traore, toti sub 200 de minute necesare si, in afara de primul loc, toti atacanti centrali.

  • Cristi
   Tuesday, 21 January, 2014 at 13:11

   Da, una e sa ai date statistice 'la cantitate', alta 'la calitate'.. mai ales ca la multi dintre jucatorii buni care au trecut pe la noi statistica unui sezon e compromisa de transferuri - cine a stat de exemplu iarna-iarna, a avut in doua sezoane cifre mediocre, fara sa ii dezvaluie potentialul.

 6. caneto
  Tuesday, 21 January, 2014 at 13:01

  Tabel C. Mi-e lene sa caut cine si in ce meciuri a folosit 1-5-4-1 si 1-3-4-2-1, dar trebuie anuntati Miriuta si urmatorii 7 antrenori din acest an sa tina bine inchis in dulap aceste sisteme de joc.

 7. caneto
  Tuesday, 21 January, 2014 at 13:10

  Tabel D. Eu zic ca Miriuta sigur il va intrece la eficienta pe Dican. :)

  • kiruj
   Tuesday, 21 January, 2014 at 13:48

   Mai degrabă la "meciuri conduse de pe bancă". Ar fi minunat să-l egaleze pe Feri la eficienţă (100%!), că atunci în mod cert ne vom califica măcar în EL, poate chiar în CL...:) HAI CFR!!!

 8. kiruj
  Tuesday, 21 January, 2014 at 14:05

  REZULTATE SONDAJ: Au participat la "joc" 30 de tribunişti, din care 20 au considerat că demiterea lui JC a fost necesară pentru a obţine titlul în 2011-2012 (adică exact două treimi, 66,66%), ceilalţi 10 tribunişti (o treime) au avut o părere contrară celei mai de sus. HAI CFR!!!

  • Cristi
   Tuesday, 21 January, 2014 at 14:42

   Vorba aia, antrenorii "trece", trofeele ramin. In situatii din astea atmosfera este la inceput foarte emotionala, ulterior lucurile astea estompindu-se in timp, mai ales ca avem de-a face si cu "rezultate palpabile".

  • CJ-07-CFR
   Tuesday, 21 January, 2014 at 18:36

   No nu-i bai. Ăia 66% de rezultat o să înțeleagă odată și odată că-s în decor și în eroare. Numai că o să fie prea târziu.

   • kiruj
    Tuesday, 21 January, 2014 at 19:15

    Mai este şi o altă abordare a problemei, Mister: când eşti pe autostradă şi toată lumea vine spre tine, s-ar putea să fi greşit tu direcţia de mers...:) HAI CFR!!!

    • Dantesc
     Tuesday, 21 January, 2014 at 19:28

     El e la volan in stanga ,eu langa el...si daca ma uit bine indarat mai vin ceva tovarasi dupa noi...ce sa-i facem suntem noi mai de moda veche si inca credem in chestii de alea care se numesc : onoare,corectitudine,mandrie...chestii marunte,chestii care nu prea se potrivesc cu Romania zilelor noastre...Bine in alte tari inca functioneaza dar pe noi nu ne intere' !

     • kiruj
      Tuesday, 21 January, 2014 at 19:46

      Dacă destinaţia este "onoarea,mândria, etc.", mă bag şi eu pe scaunele din spate, nu-i nicio problemă. Chiar şi la volan, chiar dacă-i pe dreapta...:) (nu-i nicio aluzie la nimic, mi-a venit în minte faza din 2012: eram în Cipru cu Mme, am închiriat o maşină şi -evident- volanul era pe dreapta...Mi-a luat aproape o oră până ce m-am acomodat în traficul destul de "intens" din Larnaca, era să fac vreo 4 accidente....Când am revenit în RO, nu mai puteam să mă "dezobişnuiesc", era să fac alte accidente pe DN1, până la Ploieşti, până ce iarăşi m-am obişnuit...) HAI CFR!!!

      • thedarkside
       Tuesday, 21 January, 2014 at 23:27

       Asta îmi întărește convingerea că nu-i bine să desfaci și mai apoi să innozi legăturile dintre axoni intr-un ritm amețitor...

 9. Retardila
  Tuesday, 21 January, 2014 at 14:41

  Kiruj ba', m-ai facut nostalgic cu .....titlul... Era/este una din trupele mele favorite, am fost si la 2 concerte (e drept, una la Cluj cand aveau deja varsta de pensionare trecuta).....Ioi, ioi, ce trece timpii.....:) -------------------pentru curiosi si nu numai: ...... link

  • kiruj
   Tuesday, 21 January, 2014 at 15:29

   Aşa e flăcăule, "timpii" trec repede...Şi mie mi-a plăcut de ei, fără să fie totuşi pe podiumul preferinţelor mele personale în materie de formaţii pop/rock.

   • Retardila
    Tuesday, 21 January, 2014 at 15:49

    Hapai, io cred ca asta o sa-ti placa!!! --------- link

    • kiruj
     Tuesday, 21 January, 2014 at 15:57

     Mere' la ţară, cum se spune...:)

 10. Dantesc
  Tuesday, 21 January, 2014 at 21:33

  So,"sefu AP" rupe tacerea e interesant al doilea paragraf : " Poate în vară. Nici nu doresc să bag bani acum, pentru că nu există nicio perspectivă de venituri la finalul sezonului. Omul are și alte satisfacții decât fotbalul, sunt acum alte priorități, mai trainice." link Deci unu la mana "POATE la vara",doi la mana omu are alte prioritati...mai trainice ! ..Sa injur...sa nu injur?..Oh si a treilea suna bine si acum nenea Cocora ar trebui sa iasa in fata sa isi ceara scuze dar iata esentialul : "Sunt discuții. Dar fotbalul românesc nu prezintă interes pentru fonduri de investiții sau grupuri de investitori. Mai degrabă ar investi în a doua ligă din Franța sau chiar în a treia în Anglia...."

  • kiruj
   Tuesday, 21 January, 2014 at 21:52

   Da, lucrurile devin din ce în ce mai clare. Acu câteva zile a povestit IM câte ceva despre criză, lipsă de lichidităţi, etc., acum vine AP cu un discurs identic, ca mesaj. Oamenii şi-au dat seama că nu mai există "cerere" pentru poveşti frumos ambalate, poate ne-au ascultat şi pe noi (că tot ziceam să iasă bărbăteşte în faţă şi să spună lucrurile aşa cum sunt ele), oricum e mult mai bine, când regulile jocului sunt clare şi nu încearcă nimeni să "trişeze"...Din acest punct de vedere nu înţeleg un singur lucru: ce e cu aducerea lui Miri. Dacă AP renunţa definitiv la visul de-a mai obţine titluri, etc. nu-l aducea pe Miri pe post de "salvatore della patria". Sau pun întrebarea invers: dacă tot a renunţat la "a visa", de ce era nevoie de Miri? Că în condiţiile în care -să presupunem- că a renunţat la a visa, Grig era cel mai potrivit să ofere un joc frumos, plăcut, loc 6-8 în clasament şi au revoir. Deci un scop anume a existat cu aducerea lui Miri. Dacă nu menţinerea viselor, atunci ce anume? Doar pentru a ne crea falsa impresie că "se încearcă" soluţii pt. viitor, adică "praf în ochi"? Este şi asta o întrebare.

   • Dantesc
    Tuesday, 21 January, 2014 at 22:28

    Ceva pile pe la pariori?

    • kiruj
     Tuesday, 21 January, 2014 at 23:53

     Teoretic vorbind (poate şi practic...), este şi asta o alternativă de răspuns. "Pregătiri" pentru sezonul viitor, realizare de lichidităţi? Ok, Dantesc, râdem şi noi, dar parcă nu e râsul nostru...

   • csongi
    Tuesday, 21 January, 2014 at 22:36

    De ce l-am crede pe Paszkany acum?

    • kiruj
     Wednesday, 22 January, 2014 at 00:04

     Csongi, pe AP nu trebuie să-l credem niciun moment, asta nu schimbă în mod esenţial datele problemei. Sinceritatea este egală în fotbalul mioritic cu sepuku, mafioţii "te fac" în secunda doi, dacă expui sincer strategiile tale. Dacă AP a reuşit anumite lucruri cu echipa asta (ca să nu ne avântăm acum cu inventarul trofeelor), atunci ele s-au datorat acestei strategii de comunicare pe "invers" din partea lui AP (în primul rând), reconfirmările de antrenori sunt deja nişte exemple perimate, dar -mai nou- am observat o "laudă" suspect de conjugată a oiţelor (AP+IM), în opinia mea se urmăreşte ceva şi cu asta. AP nu e sincer cu noi niciodată ("noi" fiind doar o victimă colaterală, nu noi suntem ţinta reală), altfel nu reuşeşti nici în fotbalul autohton, nici în afaceri. Nu trebuie să ne deranjeze foarte tare acest aspect, trebuie să "traducem" mesajele brute ale lui, să extragem esenţialul, dacă există aşa ceva, bineînţeles...:) HAI CFR!!!

   • milu
    Wednesday, 22 January, 2014 at 00:24

    posibil, ca venirea lui Miriuta ca antrenor, sa aiba legatura si cu acei investitori nemti pe care a incercat, sa-i aduca la U cu ceva vreme in urma?

    • Cristi
     Wednesday, 22 January, 2014 at 12:07

     in nici un caz, pentru ca aia nu erau investitori ci brokeri de asigurari (pentru picioare rupte pe teren etc); aia incercau sa mijloceasca un marketing al stadionului

  • Cristi
   Tuesday, 21 January, 2014 at 22:42

   Pai se leaga cu ce a spus AP la pomul de Craciun..cind daduse de fapt semnalul ca anul asta nu se baga in nici o lupta. Aici se citeste iarasi clar "fratilor, anul asta banii din cupele europene se impart la voi". Referitor la alte bucurii, poate ii face dansatoarea vre-un copil si omul trebuie sa adune de zestre, nu e de condamnat atitudinea. Acel 'poate' de la vara este insa pentru mine cheia : pentru ca este posibila o insanatosire a clubului cum o tot predicam noi aici, cu tineri etc - adica 'poate' nu mai vedem iar bani aruncati aiurea , mai ales cind acum nu mai sunt asa de multi si o miza mai mare pe tineri, ograda proprie etc.

 11. nea_Silica_MS
  Tuesday, 21 January, 2014 at 22:02

  Ura, am scăpat şi de Bakary Sare: link.

  • kiruj
   Tuesday, 21 January, 2014 at 22:14

   Eu nu prea înţeleg povestea asta a lui Sare: în ultima perioadă am citit tot felul de articole absolut contradictorii în privinţa siruaţiei lui Sare, ba e al CFR-ului şi trebuie să revină, ba că e al croaţilor şi ăia vor să ni-l împrumute. Chiar nu ştiu ce să cred despre povestea asta.

   • Cristi
    Tuesday, 21 January, 2014 at 22:37

    Poate ca o mai fi al cuiva si exista diverse optiuni.

 12. CJ-07-CFR
  Wednesday, 22 January, 2014 at 02:24

  Kiruj, da' și după 10 ani săgeata aia albastră din graficul de promovare a articolului tăt în sus mere?!

  • kiruj
   Wednesday, 22 January, 2014 at 08:16

   Păi mere în sus, ca aspect general, dar are şi nişte "porţiuni de drum" cu căzături...:)))

 13. Racheta
  Wednesday, 22 January, 2014 at 12:12

  Daca pana vineri, Sampdoria plateste CFR-ului, pt. Piccolo 100.000 de Euro, jucatorul poate pleca! link

  • kiruj
   Wednesday, 22 January, 2014 at 12:38

   Nu e nicio problemă, Racheta dragă, am mai vorbit noi aici (înainte să vii şi tu printre noi), avem noi, tribuniştii, alternative la orice, "low-cost", bineînţeles: în poartă Retardilă (şi nu numai), TGV, Florinaccio şi cu mine în linia de fund (dar sunt şi alţii), Romănescu la mijloc, etc. Ştiu că ai jucat şi tu, nu mai ştiu exact pe ce post. Prietenul/Tribunistul la nevoie se cunoaşte, aşa-i? HAI CFR!!!

  • caneto
   Wednesday, 22 January, 2014 at 13:01

   Aici zice ca l-ar vrea, dar numai fara pretentii financiare din partea CFR-ului.

 14. Racheta
  Wednesday, 22 January, 2014 at 14:02

  "Consacrarea" a fost de mijlocas-ofensiv,sau al 2-lea varf(mai rar).

 15. caneto
  Wednesday, 22 January, 2014 at 16:33

  link Castorul de la Targu Mures: "Am purtat negocieri cu 4 jucători de la CFR Cluj. Este vorba de Sepsi, Voiculeț și Hora, numele celui de-al 4-lea nu pot încă să vi-l spun. Ne-am înțeles cu clubul, ne-am întâlnit cu jucătorii, le-am prezentat oferta, iar acum așteptăm până vineri răspunsul lor". Gabionetta o fi cel de-al patrulea? :)

 16. botizan
  Thursday, 23 January, 2014 at 12:32

  Titlul ma duce cu gandul la emisiunea de pe ProTv " Dupa 20 de ani". Oare o sa avem si noi un " Twenty Years After" ? Nu de alta, dar ma apuca nostalgia tot citind retrospectivele anilor trecuti. Oare deja traim si ne hranim din amintiri? Oare o sa avem si un viitor? Amintirile ma chinuiesc, amintirile ma rascolesc...

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>