Thursday, Jul. 19, 2018

Tot mai greu la deal cu jucătorii scunzi

Written By:

|

Wednesday, 29 January, 2014

|

Posted In:

|

8 Comments

Tot mai greu la deal cu jucătorii scunzi

Dacă nu public periodic câte un clasament în care liderul să fie CFR, s-ar putea să mă contaminez de pesimismul lui Miriuţă, care – incredibil! – nu are încredere că băieţii vor câştiga toate cele 15 partide din retur, vorbind aiurea despre doar 12 victorii şi 3 egaluri.

Pentru a inspira nişte inspiraţie, am dat o raită prin clasamentele site-ului www.Liga1.ro, dar – ghinion curat – mereu s-au găsit nişte nesimţiţi care au furat locul cuvenit CFR-ului, Number One. Nu vorbesc de clasamentul general, că acolo s-au băgat peste rând în faţa noastră nu mai puțin de 6 echipe fără cei şapte ani de-acasă, ci de alte clasamente, mai nevinovate, destinate să-mi satisfacă şi mie nevoile de preamărire.

De exemplu, în clasamentul meciurilor jucate acasă puteam fi lideri de lideri, însă n-am prins nici măcar podiumul, din cauză că am disputat mai puţine partide „acasă” decât primele trei clasate. Detronați, practic, la masa verde.

La numărul de cartonaşe galbene şi roşii (clasamentul fair play) suntem deocamdată doar vicecampioni (nu ştiu dacă locul 2 asigură participarea în tururile preliminare UCL), la mică distanţă, recuperabilă, faţă de liderul Corona Braşov. Dar încă nu-i primul loc!

La media de înălţime am ieşit pe trei, fără nicio şansă la locul 1. Asta pentru că la cea mai iubită echipă (de la Munţii Urali şi pân’ la Canalul Mânecii) şi Ghiţă Mureşan ar avea un puternic sentiment de inferioritate din cauza taliei joase.

Ufff, ce migrenă mi-am dat… Nu mi-a rămas altă soluţie decât să caut în clasamentele individuale, poate-poate vreun ceferist de-al nostru salvează onoarea clubului.

La ăl mai gras jucător din campionat, Buchta (95 kg) îi ia faţa burta slăbănogului anorectic Amadio (93 kg).

La ăl mai valoros jucător, Felgueiras (cotat la 3.700.000 euro) nu face cât bijuteria stelară Bourceanu (4.000.000 euro), pentru care – după ultimele zvonuri – Trabzonspor ar fi gata-gata să achite 1.600.000 euro, urmând ca după perfectarea înţelegerii să se facă plata integrală de 175.000 euro, în două tranşe, 45.000 la vară şi restul de 50.000 până la sfârşitul anului. Deci, în această secţiune, sunt şanse uriaşe (sper ca în această iarnă să nu ofere nimeni 1.650.000 euro pentru SuperMario) să avem un loc 1, dar pentru moment trebuie să ne nemulțumim cu locul 2. Nu-i bun argintul, nu-mi convine, sap mai departe după aur…

Hopa! În sfârşit, cine-i masculul dominant la numărul de cartonaşe galbene primite?

Suntem lideri! Mi-am regăsit liniştea sufletească, suntem (iar) pe primul loc, chiar dacă numai la nivel individual, nu de echipă! Nici nu-i de mirare, cu Ricardo Cadu trebuia să încep căutarea, căscatul de mine, era logic și normal să urmăresc învingătorii. Dacă pe vremuri visul arbitrilor români era participarea la un campionat mondial şi/sau plinul de benzină + plinul de portbagaj după meciuri (ştiu, kiruj sigur mă va contrazice, zicând că așa e!, așa e!), acum „cavalerii fluierului” au orgasm doar când îi arată cu emfaza mare ţâdula colorată lui Cadu. Și iată cum tot bătrânul nostru căpitan ne duce pe primul loc…

Şi acum, după ce am scos din joben un loc unu meritat, ajungem și la problema spinoasă ridicată de către milu, într-un comentariu de-acum câteva zile: „vor fi mari probleme în apărare în returul acesta, din simplu fapt că aproape toți fundașii au deja 6 cartonașe galbene și vor sta mai mult prin tribună.” Într-adevăr, la cât de subţire numeric pare lotul actual, degresat de salarii grase și/sau degeaba date, şi la cât de mult ne iubesc arbitrii din corazoanele lor, s-ar putea să avem probleme la unele meciuri în completarea foii de joc. Situaţia dramatică a jucătorilor noştri este următoarea:

8 – Cadu

6 – Rui Pedro, Djokovic

5 – Muniru

4 – Denilson Gabionetta

3 – Camora, Piccolo, Costea, Rada

2 – Ogbu, Maah

1 – Velayos, Batin, Felgueiras, Maftei, Deac

Regulamentul disciplinar al FRF spune aşa: „Dacă un jucător primeşte avertisment în patru jocuri diferite din aceeaşi competiţie, el va fi automat suspendat pentru următorul joc din competiţia respectivă. Aceeaşi sancţiune se aplică şi atunci când jucătorul acumulează şapte şi, respectiv, nouă avertismente în aceeaşi competiţie. Începând cu al zecelea avertisment primit în aceeaşi competiţie, la fiecare alt cartonaş galben, jucătorul este automat suspendat pentru următorul joc.”

Pentru primul meci din februarie, nu avem niciun suspendat. Brandao își va ispăşi suspendarea pentru cartonașul roşu de la Timișoara în în altă țară, Portugalia. Însă pentru următoarea partidă sunt în pericol de suspendare Cadu, Fl. Costea, Rui Pedro, Djokovic, Piccolo, Rada şi Camora. La cartonaşe roşii nici nu vreau să mă gândesc ce culoare ar putea să aibă… Noroc că nu joacă decât 2 fundaşi centrali din 3, așa că în mod normal unul tot ne rămâne nesuspendat. Cadu are şanse să joace 8 meciuri din cele 15 rămase de disputat (ţinând cont că în meciul în care joacă primeşte şi cartonaşul aferent, adică1, va fi suspendat pentru următorul, adică2, un meci joacă, unul, nu). În rest, nu-i chiar aşa de gravă situaţia. Dacă până pe 2 februarie mai vin nişte jucători (puternici?) din campionate puternice, curaţi în privinţa suspendărilor (habar nu am dacă şi cartonaşele galbene acumulate de un jucător într-o anumită ţară sunt trecute la cazier și luate în considerare după un transfer în alt campionat), vom avea cu cine realiza sărăcăciosul obiectiv trasat de Miriuţă: doar 12 victorii şi 3 egaluri, realizare pentru care eu l-aș cam demite la final de sezon.

Share This Article

Related News

About Author

caneto

(8) Readers Comments

 1. kiruj
  Wednesday, 29 January, 2014 at 16:29

  Aşa e! (Oops, despre ce era vorba?) Da (mi-am adus aminte, slavă Domnului...), faza cu portbagajul era caracteristică mai mult anilor 70 şi echipelor din oraşe mici sau având un profil "zootehnic" pronunţat. Arbitrii veneau cu portbagajul gol-goluţ, şi se duceau acasă -de regulă- cu "plinul" (pui, carne,caş, etc.). În anii 80, mai spre sfârşit, s-a trecut la cash (au fost multiple scandaluri cu "portbagajul", revin imediat cu detalii), o "garantare" a unei victorii acasă cu una de ţeapa ta costa în jur de 5000 lei/brigadă-de-3+arbitrii. Pentru mai puţin (2-3 mii) te asigurau "doar" că îţi vor acorda un bonus de 10% la "fluier", fără să se vorbească despre rezultat. Revenind la portbagaj: era tipul de afacere efectiv ţărănească şi făcută de regulă în văzul oamenilor, marfa în sine nu avea o valoare foarte mare, dar bătea la ochi, şi "partidul" -prin anii 83-84- a "intervenit" în forţă, au fost inclusiv nişte arestări de vitrină, mai mult pentru mesaj. Atunci s-a trecut la tranzacţii mai discrete făcute cu "cash".

 2. G
  Wednesday, 29 January, 2014 at 18:48
  • nea_Silica_MS
   Wednesday, 29 January, 2014 at 21:13

   Fain, pocitania :D

 3. Ery-unicul suporter CFR din mun. Botoşani
  Thursday, 30 January, 2014 at 09:46

  APEL GENERAL Stie cineva dacă transmite vreo televiziune meciurile CFR-ului din Spania ??? A fost odată când transmitea Look TV.

 4. Retardila
  Thursday, 30 January, 2014 at 09:54

  Raspund aici la "solicitarea" lu' Kiruj bacsi din postul anterior...... Felghe are de cand l-am vazut prima oara probleme de aproximare traiectorie minge, de-o fi centrare, de- fi lansare in adancime, dar are un plasament instinctiv foarte bun, reflexe cat duce ghezesu si o doza imensa de noroc...(vorba lu' numaistiucine: numai portarii buni au noroc, cei prosti au numai ghinioane). ------ N-am vazut faza (mi-o fost lene...na, ca se mai intampla) dar la o centrare "tip" chifla se iese, si folosindu-se de plusul lungimii "manurilor" + detenta, cata o fi ea, daca nu poti retine (si la "chifla" se mai intampla) boxezi (jame an fas!!) sau in ultima instanta deviezi mingea catre spatele tau, sa incurci atacantii care urmaresc sau chiar cunosc traiectoria.....Ba, asta nu e ultima instanta, e penultima....ultima este o injuratura si/sau un zambet cand scoti basica din navod...:)

  • kiruj
   Thursday, 30 January, 2014 at 11:17

   Mersi, flăcăule! M-am uitat înc-odată (şi pentru tine...), şi înclin să-i dau dreptate (suplimentară) lui Milu, privind o vină anume şi la Felghe. Paralel cu asta îi scade procentul de vinovăţie al lui Cadu, dar nu dispare în totalitate. Şi da, sunt în culpa şi coechipierii care fie au fugit aiurea, fie nu au făcut un marcaj corespunzător omului venit prin surprindere.

 5. gica10
  Thursday, 30 January, 2014 at 12:45

  Vizavi de vina la golul primit in amical,pentru cei ce au rabdarea de a urmarii reluarile........la min 1,41 erau 2 fundasi(fundasul dreapta cred si Cadu) cu 3 austrieci.La min 1,42 Cadu este cu 3 austrieci!Instinctul lui l-a facut sa atace unde mingea a coborat la nivelul unde putea fi lovita cu capul,in timp ce autorul golului a ramas singur.Este exagerat sa-i acorzi gafa capitanului.Iar la traiectoria centrarii(si viteza cu care a fost lovita mingea) nici Felgue nu poate fi acuzat in mod expres.Problema sta la modul in care echipa interpreteaza faza defensiva.Nu vreau sa fiu drastic in aprecieri ,dar au tratat faza infantil.

 6. Racheta
  Thursday, 30 January, 2014 at 16:44

  Din cei trei "Sfinti," au fost odata doi, Doar ,unul, Vasile mai e cu NOI Si-i va fi greu cu "ceata veche" De nu-l va avea pe Paszkany PERECHE.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>