Monday, Sep. 24, 2018

Atacantul central al deceniului este…

Written By:

|

Thursday, 20 February, 2014

|

Posted In:

|

43 Comments

Atacantul central al deceniului este…

Ultima strigare la vot, pentru ultimul post de titular: vârful de atac al echipei CFR deceniul 2004-2013. Lista de nominalizați nu-i foarte lungă (au intrat atacanții centrali cu peste 20 meciuri jucate în Liga 1 pentru CFR), dar conține niște fotbaliști care au lăsat urme adânci în amintirile noastre și în porțile altora. Dacă până acum mi-a fost destul de ușor să-mi aleg preferații pe fiecare post în parte, de data asta mă cam scufund sub luciul apei tocmai la mal. Mi-e greu să mă decid între CENZURAT, CENZURAT și CENZURAT. Dar pentru că musai și obligatoriu trebuie să aleg unul singur, voi vota în final pentru CENZURAT. Nu, CENZURAT nu este Frunză, pe care l-am și „uitat”, de altfel…

Iată tabelul cu nominalizații. Unii au șanse reale, alții au avut un ghinion teribil cu accidentările, iar alții au fost un pic cam ratalăi. De gustibus. Măcar să ne reamintim de ei.

Aici aveți softul de votare, deschis pentru doritori timp de 48 ore. Mulțumim celor care ne ajută în procesul de votare. Succes candidaților pe (un singur) post, chiar și celor care în deceniul trecut nu marcau de obicei cu călcâiul… :)

Sâmbătă, cu o zi înaintea începerii unui nou deceniu CFR, va fi definitivat 11-le deceniului 2004-2013. Ne-ar mai trebui doar un antrenor, dar asta-i o problemă secundară. Oricum CFR nu-i recunoscut drept un club la care A1 să mucegăiască pe bancă timp de 10 ani…

Share This Article

Related News

„Speranţa moare ultima” (citat dintr-un banc al lui Retardilă)
Am stat subiectiv și am judecat obiectiv
Obiectivul Tribunei CFR 2014-2015

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(43) Readers Comments

 1. kiruj
  Thursday, 20 February, 2014 at 18:27

  Mister, pe mine cel puţin m-ai băgat în dileme mari cu acest vot....Mi-am amintit de evoluţiile fiecăruia dintre cei nominalizaţi, găsind -aproape- la fiecare goluri memorabile, gustate de suflarea ceferistă. Cine să fie alesul? Ăla care a fost exponential în câştigarea unui titlu, sau celălalt, care a făcut furori în Europa? Unul care marca când trebuia, sau altul, care -ulterior- a ajuns vedetă de top în Europa? Nasol de tot, Mister...Măcar 8 nominalizaţi ar merita să fie câştigatori, dacă am restrânge un pic "criteriile de votare". Dar nu mă complic, dau şi eu votul la întâmplare că mă grăbesc. Prietenul meu Rushdie recită -la casa de cultură sătească- din operele sale...:) HAI CFR!!!

  • CJ-07-CFR
   Thursday, 20 February, 2014 at 18:32

   Kiruj, dragă, te rog, te rog, te rog, lasă naibii munca și fă-ți cont pe facebook! Că mă obligi să-ți las pe Tribuna mesaje/comentarii care pot fi lăsate în privat, pe facebook, în așa fel încât să nu se mai inflameze terțe persoane. Please, please, please!

   • kiruj
    Thursday, 20 February, 2014 at 18:49

    OK,ok, ok!!! Soon...

    • luis
     Thursday, 20 February, 2014 at 18:52

     He,he domnule Kiruj,si cu principiile cum ramane.Iti arata 07 mezes madzagu si tu ,hop ai sarit.Ei,ei./:-))

     • kiruj
      Thursday, 20 February, 2014 at 19:42

      Nu e niciun mezesmadzagu, Luis baratom, lu' Mister 07 sunt dator vândut cu facebooku ăsta, e poveste veche şi neinteresantă...:) În linii mari ea sună aşa: 07 mă tot freacă de vreo 2 ani de zile să fac cont de FB, iar în contrapartidă eu tot îl amăgesc cu termene utopice...:)). HAI CFR!!!

      • Flacăra Vișinie
       Thursday, 20 February, 2014 at 22:55

       Daca esti in pana de scuze, baga-i cu "next levelu' " sau cu "ratarea pregatirii de iarna". Si nu uita sa anunti hegemonia.

      • tgv cluj
       Thursday, 20 February, 2014 at 23:58

       Se apropie inceputul returului si parca, parca, incep iar sa ma atraga putin fotbalul si discutiile despre fotbal. Iata de ce ma bag si eu in seama cu o chestie care mi-a trecut prin minte atunci cand am vazut discutiile voastre legate de ''feisbuciuc'' si de vesnicele tergiversari ale dragului kiruj. Un unchi de-al meu din partea mamei, burlac la aproape 40 de ani, vesnic era intrebat de : vecini, neamuri si mai ales de ''binevoitoarele'' babe din sat cand se insoara, ca dragutul Gicutu era baiat fain si era cazul sa se cam traga si el pe la casa lui. Hatru cum era mereu si avand mereu raspuns la toate le spunea primavara, ca si-a gasit o unguroaica faina si ca la toamna se insoara. Daca era intrebat toamna el le raspundea iar, ca si-a gasit o ''svabitza'' ca lumea si ca la primavara sigur se insoara. Si tot asa le raspundea mereu cucernicelor babe de pe la noi. Ei kirujule, oare nu ar merge si cu 07 tot cu tactica asta a amanarii, sau daca vrei a temporizarii ? Spune-i si tu acum ca iti faci cont la vara, iar daca si la vara va fi la fel de insistent spune-i ca ti-l vei face la iarna atunci cand va fi omatul mare si palinca de dat pt toti tribunistii si feisbuchistii la un loc. P.S. Ca un specialist (si) al hocheiului, te intreb : pe cine pariezi la Soci ? Eu recunosc, sunt cam pe spate la capitolul asta, ice hochei.

       • CJ-07-CFR
        Friday, 21 February, 2014 at 00:27

        Mai repede mi-ar da bani împrumut dacă i-aș cere... :)

      • tgv cluj
       Friday, 21 February, 2014 at 00:03

       Ma uit acum mai bine peste comment-ul tau si imi dau seama ca exact tactica asta o adopti si tu de ceva vreme. Ei, probabil tocmai de asta ai ajuns si tu ''bosorog'' si fara facebook.

 2. caneto
  Thursday, 20 February, 2014 at 18:29

  Eu nu ma coiesc ca kiruj. :) 1. Traore 2. Fabbiani 3. Anca

  • luis
   Thursday, 20 February, 2014 at 18:35

   Na daca Caneto nu se coieste atunci nici eu no sa ma coiesc:1. Fabbiani 2. Traore 3. Anca,Ce se mai lamenteaza si Kiruj asta/:-))

 3. Cristi
  Thursday, 20 February, 2014 at 18:51

  traore

 4. Racheta
  Thursday, 20 February, 2014 at 19:06

  1.Fabbiani,2.Y.Kone,3.Traore

 5. milu
  Thursday, 20 February, 2014 at 19:13

  1. nei, 2 ruiz, 3.bruncevic:-))

  • kiruj
   Thursday, 20 February, 2014 at 19:45

   Sau ce zici de tripleta "Kape-Bud-Tilincă"?

 6. csongi
  Thursday, 20 February, 2014 at 23:04

  Traore.

 7. kiruj
  Thursday, 20 February, 2014 at 23:36

  Mister! Sunt revoltat!!!!! Uite, acum mi-am dat seama că ai făcut o NEDREPTATE inimaginabilă lăsându-l în afara listei pe golgeterul ALL-TIME al echipei, "el capitano" CADUUUUUUUU!!!!!!!!!!! 27 de goluri marcate!!! NU SE POATEEEEE AŞA CEVAAAAAAAAA!!!!!!! HUOOOOOOOOO!!!!!!!!!

  • CJ-07-CFR
   Friday, 21 February, 2014 at 00:19

   Ioi! Cum am putut să-l uit chiar pe fundașul central de careu advers, Cadu? Lasă că-l bag la deceniul următor dacă Ogbu nu începe să dea goluri...

 8. gica10
  Friday, 21 February, 2014 at 00:23

  Didi-Kape--Traore-Fabiani-Ruiz-Bud-Tili-Anca Bine spunea Kiruj ca trebuia specificat la atacant un argument de genul:performanta,eficienta,abnegatie,oportunism..........fiecare din cei enumerati au atins cel putin una dintre calitatile de mai sus.Oricum aici la atacanti am fost pusi(votantii) in dificultate.In general duelurile pe posturi au fost de multe ori o lupta-n 2,hai 3........aici au fost nume-n exces.Poate aici se poate explica impotenta echipei la acest moment.Lipsa unor atacanti de calibru.Fiecare perioada avea cel putin 2 atacanti cu evolutii mari.Acum il avem ca golgheter pe Ciuca cu 4 goluri din care 2 stiu eu ca au fost mingi de impins in poarta.Acum ca l-au adus pe Mesi poate schimbam cu un sistem fara varf,ca tot este la moda.

  • CJ-07-CFR
   Friday, 21 February, 2014 at 00:31

   10, văd că ești pe lungime de undă cu mine referitor la doi jucători care m-au impresionat: Didi (mare-mare-mare păcat pentru accidentare!) și Coroian (unul dintre puținii mijlocași centrali care știau să trimită mingea în poartă).

  • kiruj
   Friday, 21 February, 2014 at 01:08

   Să ştii că nu e o idee rea asta cu "fără vârf", mai ales acum, când -în sfârşit- vom avea nişte "mişlocaşi" bunicei şi pe toată lăţimea/lungimea terenului. Parcă-parcă sunt condiţii şi pentru un 4-3-3 decent. În acest moment simt o "criză" a sistemului 4-2-3-1, în primul rând din cauza liniei de închizători, care nu ajută nici apărarea suficient, nu participă nici în atac cât s-ar impune. Din această cauză construcţia aia de 3-1 din faţă devine una care macină în gol, combinaţiile între max.4 jucători pot fi anticipate şi anihilate relativ uşor, mai ales dacă această construcţie e şi dispersată în lăţime şi nu există densitate care să genereze relaţii de joc, scheme/blocuri funcţionale (a punctat bine şi Racheta treaba asta de câteva ori). Am putea discuta chiar despre un 4-4-2 mai "altfel" (în sensul de "mai puţin ţărănesc"), o linie mediană de 4 inşi ar asigura -doar din aşezare- mai multă siguranţă în faţa apărării, iar în faza de atac toţi cei 4 ar fi obligaţi să joace mai sus şi -implicit- mai aproape unul de celălalt. Nu-i exclus ca Ogbu să joace mai bine în 4-4-2, nu neapărat dând mai multe goluri, ci "trăgând" după el fundaşii de-a latul careului, iar pe culoarele libere create să apară făşneţii Deac, Gabio, Batin, Maah, oricine, sau -după un timp- chiar noul Messi...HAI CFR!!!

 9. kiruj
  Friday, 21 February, 2014 at 00:42

  @TGV: bine că ai apărut prietene, ai luat şi tu un concediu cam lung, o să-ţi scad din salariu orele nemotivate...:) Ca să fiu foarte sincer, mă tot încearcă un sentiment de "respingere" când e vorba FB, Twitter, etc., în primul rând din cauza "vârstei de pensionare" (boşorogii se mişcă mai greoi în lumea asta twitterizată, feisbucizată), în altă ordine de idei am foarte puţin timp la dispoziţie şi când m-am băgat aici ca musca-n lapte (după multe săptămâni de frământări, crede-mă!), m-am decis că asta va fi singura "ispită" de socializare. Din respect pentru 07 şi pentru că i-am şi promis solemn, mă voi testa -totuşi- pe FB, dar timpul "pierdut" pe acolo trebuie să-l scad -volens-nolens- din timpul alocat Tribunei. Ca să fiu sincer, sunt un tip căruia îi place dialogul "face to face", cu greu m-am acomodat şi pe Tribună cu acest stil de comunicare anonim, nici acum nu sunt întru-totul de acord (ca principiu) cu el, te face să...mă rog, n-are importanţă. Cu hocheiul nu ştiu ce să-ţi spun, eu am jucat 4 ani la juniori (între 70-73), la vremea respectivă fugeam inclusiv de la şcoală să nu pierd vreun antrenament al echipei "mare", aşa de "pornit" eram cu hocheiul. Prin 73 a dispărut brusc mirajul asta, m-am băgat la fotbal şi la orientare sportivă. Mă mai duc şi acum să JOC hochei (mai rar, cu nişte prieteni), dar la meciuri NU! M-am uitat -totuşi- la câteva meciuri de la Soci, chiar ieri am revăzut victoria chinuită a Canadei contra balticilor, cred că ei au prima şansă pentru victoria finală, dar la acest nivel e greu de anticipat ceva sigur. Poate câştiga la fel de uşor şi Finlanda sau Suedia. Sau chiar SUA, de ce nu. Dar tot ce contează acum e meciul de duminică, cu aceşti vasluieni mereu impevizibili. Doresc enorm să câştigăm, parţial şi pentru Miri. Am şi vrut să fug la Cluj, dar a intervenit ceva, aşa că -probabil- mă voi duce la "derbiul" cu mioarele. HAI CFR!!!

  • Cristi
   Friday, 21 February, 2014 at 02:33

   Greu cu hocheiul...parca nu am cu cine sa tin acum. Cind eram mic tineam cu cehii si ii admiram pe Bykow si Chomutov la rusi. Dar ce mi-a ramas in minte.. campionatul mondial din 87.. cu Gretzky si Lemieux jucind impreuna...

  • tgv cluj
   Friday, 21 February, 2014 at 09:14

   Stii cum e cu concediul asta Kirujule ? Eu ma consum cam mult la fotbal atat la meciurile CFR - ului, cat si la blaturile 5telei, de orice tip or fi ele : sateliti, arbitrii, valize ... iar mediatizarea excesiva a stelutei ma indispune permanent, de cum deschid tv. Stiu ca nu sunt singurul in situatia asta, pe destui dintre voi va enerveaza la fel de mult chestiile astea. Iata de ce insa, eu simt uneori nevoia sa iau cate un ''concediu'' din asta prelungit in care sa ma rup total de sportul reg(h)e si daca se poate sa nu mai aud nimic de el. Prilejul cel mai potrivit pt izolarea asta de fotbal e pt mine perioada de iarna cu sarbatorile ei, atunci cand si campionatul ia o pauza prelungita. Macar atunci imi propun sa nu mai aud nimic de : jiji, dodel, reghe, memelus etc. In iernile trecute mai eram tinut putin in priza de transferurile CFR-ului si de obiectivele marete. Anul trecut asteptam dubla cu Inter, inainte cu un an ne faceam planuri pt campionat si tot asa. Acum insa la ce sa mai speram ? Doar la un loc 4, nu foarte usor de atins, si nici ala garant al calificarii in Europa. Am inteles totusi ca pe ultima suta de metri s-ar fi facut doua transferuri oarecum de marca, un jucator de la OM si altul de la UTD parca, deci sunt totusi sperante de mai bine. Hai CFR !!!

   • Saul
    Friday, 21 February, 2014 at 10:17

    Ma bucur si eu ca pot sa te salut draga TGV,macar in felul acesta si sa-ti urez toate cele de trebuinta si in acest an. Si eu sunt in concediu prelungit in raport cu Tribuna,pentru ca am avut alte prioritati si simt ca acele sentimente pe care le aveam fata de acest loc,s-au cam estompat. Ce mai face Florinaccio? A terminat cu Idiotul si Demonii lui Dostoievski,ori a trecut la Crima si pedeapsa?

    • tgv cluj
     Friday, 21 February, 2014 at 22:40

     Iti multumesc pt caldele urari, draga Saul, mai ales ca anul asta chiar se anunta unul incarcat pe plan profesional. Legat de ''concediile'' noastre mai prelungite de pe Tribuna eu zic ca ar trebui sa le cam incheirem incet, nu de alta, dar a inceput deja returul si ar cam trebui sa ne strangem cu totii atat langa echipa din Gruia, cat si langa cea de aici de pe Tribuna. Cel putin la meciul cu 5teaua cred ca voi fi in Gruia in primavera asta si sunt mai mult ca sigur ca ne vom intalni in tribune, poate si cu ''mosul'' Kiruj sau cu alti frati de pe Tribuna. Micile dispute trebuie lasate la o parte, daca nu din alte motive, macar de dragul culorilor clubului nostru, culori atat de dragi noua tuturor. Eu personal nu am absolut nimic cu nici un tribunist, ca doar toti tragem la aceeasi caruta / locomotiva, nu ? De altfel sunt sigur ca nici tu nu porti ranchiuna nimanui. Opiniile diferite, chiar in alte domenii decat cele strict fotbalistice, sunt absolut normale si de destule ori pot fi chiar constructive. Acum desigur ca mai conteaza si felul in care doresti si reusesti sa ti le expui. De aici din Satmar toate gandurile bune tie si familiei tale. Hai draga CFR !!!

     • CJ-07-CFR
      Friday, 21 February, 2014 at 22:46

      Eu nu pot decât să-mi scot pălăria (ca întotdeauna) în fața comentariilor tale, TGV!

     • kiruj
      Friday, 21 February, 2014 at 22:50

      Frumoase gânduri, TGV! Un motiv în plus să "fug" la meciul cu Stâna. Ultima dată m-am întâlnit cu Luis şi cu TheDirkSide (ratând la mustaţă întâlnirea cu Saul), poate acum ne vom întâlni în sfârşit. HAI CFR!!!

 10. Hakana
  Friday, 21 February, 2014 at 01:21

  Singurul atacant 100% ceferist este Anca. Si nu e unicul criteriu pentru care ar trebui votat. Si azi ar face mai multe decat duoul Albano Chuka si Romina Tade. Talent cu carul pentru Fabbiani si Traore, insa n-au avut sange visiniu niciodata. Didi a pus mult suflet si merita sa fie rezerva deceniului pe postul asta. Oricum, sange proaspat in Gruia, sa sarbatorim acum prima veste buna a anului. Si mult succes duminica!

 11. Dantesc
  Friday, 21 February, 2014 at 08:16

  Traore,Fabbiani,Didi...Oricum Traore e cu un cap peste toti ...si la propriu si la figurat

 12. Ioan Dacid
  Friday, 21 February, 2014 at 10:24

  1. Bud 2. Anca 3. Y Kone 4. Traore

  • Ioan Dacid
   Friday, 21 February, 2014 at 10:26

   Imi cer scuze, refac clasamentul 1. Didi 2. Bud 3. Anca 4. TiliGol 5. Y Kone 6. Traore(l-am notat strict pt ce a facut in tricoul cfr-ist).

 13. Racheta
  Friday, 21 February, 2014 at 12:16

  Daca, nu ar trebui sa votez rational, ci doar cu sufletul si numai pt. spiritul cfr-ist si asi opta; ca mijlocas central(ofensiv), clar COROIAN, iar ca atacant central ANCA (asi fi fost curios cum s-ar fi descurcat , in cupele europene, langa un Panuci, sau J.Terry, de aceea l-am plasat pe locul 4,dupa cei trei, mai sus, nominalizati.)

 14. Retardila
  Friday, 21 February, 2014 at 14:12

  Pentru Dantesc, 07, Anonim si ceilalti, inainte de a ma retrage: ucrainienii vor sa se uneasca cu cineva?? Dar, cred ca este BASTA!!! Daca voi mai reveni cu vre-un comment inseamna ca mi0-am depasit cota de alcohoale prevazuta pe acea zi....Auf Wiedersehen, daca pot pentru ca sa spun asta, ca nu-i in rumaneste...

  • CJ-07-CFR
   Friday, 21 February, 2014 at 15:05

   • Cristi
    Friday, 21 February, 2014 at 16:30

    Si Mänästur?

    • CJ-07-CFR
     Friday, 21 February, 2014 at 16:49

     De Mănăștur se ocupă Dantesc.

 15. CJ-07-CFR
  Friday, 21 February, 2014 at 15:36

  Mie-mi plac declarațiile lui Miriuță. Mi se par foarte la obiect, clare, realiste, fără gargară și baloane de săpun. Un exemplu recent aveți aici: link

  • luis
   Friday, 21 February, 2014 at 15:57

   Asa este 07,la nivel de declaratii este ok,mai ramane de vazut ce se va transpune in fapte,ca de gargara ne-am cam saturat aici in rumunica,Sper sa faca ceea ce declara.Oricum merita sustinut omul,este ambitios ,vrea sa reuseasca ,cred ca merita credit macar acum la inceput,Ar fi foarte frumos sa mearga cat mai multi la meci si sa-l sustina pe Miriuta si echipa.

 16. Vass Bela
  Friday, 21 February, 2014 at 15:55

  Sa vedem daca va utiliza juniorii ( tineretul ) . Daca nu , atunci spusele lui reprezinta o gargara ieftina ! PS. Retardila , nu te-am inteles de o vreme in felul in care ai luat apararea conducerii , desi se vede clar ca ei ne-au mintit intr-una, ca ii doare in cur de ceferismul nostru . Dar fiecare are dreptul la opinie proprie . Dar acum, cand arunci prosopul pt ca esti terfelit din motive politice, chiar ca nu te-nteleg de loc ! Adica cei care seamana ura raman, iar tu pleci, pt ca unora nu le convine adevarul spus de tine, ca practic ardelenii platesc lenea prostimii de dincolo de Carpati ?! Asta-i un adevar, si nici pumnul in gura aplicat mai sus de 07 nu ma poate opri sa o afirm cu tarie !

  • Cristi
   Friday, 21 February, 2014 at 16:35

   Bela, inainte de toate bine ai revenit! si parerea ta si a lui Retardila si a oricarui vizitator al Tribunei este binevenita. Este loc pentru toata lumea, daca nu aplicam etichete pausale. Eu am prieteni care sunt suporteri CFR desi sunt constanteni. Ery este si el din Botosani. Crede-ma , de acolo expresia ta "prostimea de dincolo de Carpati" se vede chiar in curtea ta! Frustrarile astea provinciale chiar nu-si au locul aici.

  • CJ-07-CFR
   Friday, 21 February, 2014 at 16:47

 17. Racheta
  Friday, 21 February, 2014 at 16:46

  Este f. corect, ca daca nu suntem de acord cu un punct de vedere( de regula exprimat de o terta persoana), sigur ca nu trebuie mazilit !; dar acest lucru trebuie sa-l accepte in primul rand cel care "arunca" acest patriotism(uneori desantat) pe un site de SPORT;ba mai mult incearca sa ne impuna faptul ca EL si numai EL detine adevarul-politic( noi ceilalti suntem pt. el niste "venetici") si tine cu tot dinatinsul sa n-il impuna, ceea ce nu se poate accepta. Daca cei doi "sustinatori" doresc sa faca politica ,cred ca au gresit site-ul! (In treacat fie spus argumentele lor, oricum, erau puerile!)

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>