Thursday, Aug. 16, 2018

Despre fotbalul „contra”, „vinituri” şi „teste”

Written By:

|

Monday, 10 March, 2014

|

Posted In:

|

68 Comments

Despre fotbalul „contra”, „vinituri” şi „teste”

Nu e uşor să scrii despre echipa ta preferată în următoarele cazuri: 

 • când meciul se dispută exact pe 8 martie, şi – în mod normal – ar fi cazul măcar în această zi specială a anului să fim mai sensibili, mai înţelegători, mai „altfel”…
 • când joci contra „duşmanului de moarte”, fotbalistic vorbind…
 • când pierzi pe teren propriu, chiar în dauna „duşmanului de moarte”…
 • când eşti umilit în tribunele „tale”…
 • când echipa ta joacă groaznic, fricos, fără determinare şi imaginaţie…

Când toate aceste condiţii interacţionează simultan, este de-a dreptul imposibil să te apuci de „tastat” şi de „butonat”, ai chef pentru orice altceva, numai de scris articole ceferiste, NU. Dar dacă te-ai băgat în joc, regulile lui trebuie respectate, jocul trebuie luat în serios, altfel ne descalificăm noi, aşa cum spuneau marii filosofi ai istoriei…

***

A) Despre omul „contra”, dintr-un mediu social „contra”

Nu vă agitaţi, nu doresc să scot niciun cuvânt despre Cosmin (jucător bunicel, caracter îndoielnic), pentru că nu merită (oricum, felicitări pentru pasul făcut la Getafe!). Nici despre personajul anecdotic „Gică Contra”. Doresc să vă povestesc despre oameni ale căror principală menire este să fie contra ceva, contra cuiva. Oameni născuţi, educaţi, manipulaţi într-o (/ de o) societate care este şi ea una de tip „contra”, care nu-şi propune progresul, gândirea pozitivă (atitudine „pro”), ci una de negare, de contestare (atitudine „contra”).

Comportamentul individului „contra” nu mai este de foarte mult timp să susţină, ci să huiduie. Nu simte iubire (apropo, 8 martie!), ci în primul rând ură. Ură faţă de alţi oameni, alte etnii (în general), alte echipe de fotbal (în particular), care sunt ALTFEL. Care nu seamănă cu el şi care gândesc şi se comportă altfel.

Omul „contra” este „sprijinit” să devină „contra”. Există interese meschine, fie politice, fie sociale etc., ca omul nehotărât (şi deseori needucat, mai exact spus: „lăsat intenţionat fără educaţie” sau cu „educaţie precară şi greşită”) să devină unul de tip „contra”, pentru că el poate fi mai uşor manipulat şi pentru că ura se propagă mult mai repede. Şi aduce „foloase” cui, unde şi când trebuie.

Echipa noastră este o victimă a acestei gândiri, este (sau mai degrabă a fost) un port-drapel al unui fotbal ALTFEL, într-un mediu fotbalistic infinit mai infect şi corupt decât ar crede majoritatea suporterilor oneşti de pretutindeni. S-a ridicat ALTFEL, a obţinut rezultate şi datorită unui comportament diferit de ceilalţi. Desigur, tehnic vorbind, au contat şi sumele enorme investite la CFR („cu bani şi prostul poate să cumpere”…), să nu mai vorbim că inclusiv acel comportament managerial aparent imaculat a mai deviat şi el un pic spre „metode unanim acceptate… de mafie”. Dar acestea sunt problemele noastre interne, le-am mai discutat şi le vom mai discuta, sunt sigur.

O astfel de echipă trebuie desfiinţată, dragi prieteni. Dorinţa „lor” este ca CFR Cluj să dispară de tot din fotbalul românesc, cu finanţator şi cu suporteri cu tot, dacă-i posibil. Inclusiv stadionul. Să nu mai vorbesc de istoria ei, că aici e aici. Nu există jumătăţi de măsură. Omul „contra” ajunge inevitabil să se confrunte, să nege, să huidie până la urmă o „istorie”, fie ea a unui popor, a unei echipe de fotbal, al unui oraş…

Duşmanul nostru REAL nu este LPF, nu este FRF, nu este „Bricheta” (ok, fac şi ei tot ce e posibil, desigur, dar din considerente/interese „economice” în primul rând), duşmanul nostru este omul / grupul „contra”. Care vine la tine acasă nu să susţină echipa lui jegoasă, ci să te fluiere şi să te huiduie pe tine. La tine acasă.

Va fi greu să luptăm „contra” oamenilor / haitelor „contra”. Poate ar trebui o mică radicalizare şi printre suporterii ceferişti. Poate n-ar strica să fie o „armonie” mai mare între diferitele facţiuni ale galeriei. Nu de alta, dar duşmanul e mereu unit, când e vorba de-a fi „contra”. Şi va veni – în mod cert – şi peste două săptămâni la noi. Şi nu va veni cu flori.

***

B) Despre „vinituri”

Dragi prieteni! Nu e suficient că suntem încolţiţi din toate părţile şi primim umilinţe şi cuţite sub şi peste centură, mai venim şi noi – neforţaţi de nimeni – cu teorii inventate şi puse în aplicare de „ei”. Pericol mai mare pentru noi nu există decât divizarea, ruptura. Poate acum înţelegeţi mai bine de ce nu dorim să intrăm foarte adânc în sondaje direcţionate pe ponderi de etnii etc. Cuvântul tabu e urât mirositor, dar dacă asta e preţul „concordiei”, el nu trebuie să dispară – încă – nici de pe Tribună, nici din tribune.

Ţara asta este în proporţie de 70% compusă din vinituri, oameni buni. 3-4 generaţii la rând au fost sacrificate şi transformate în „vinituri” pentru a se realiza OBIECTIVUL NR.1 al comunismului de pretutindeni: generalizarea culorii gri şi ştergerea identităţilor de orice tip, de orice amploare. Au fost aduşi sute de mii de oameni din Moldova în Ardeal, oameni simpli, fără nicio vină, obligaţi (câteodată ademeniţi cu nişte parale) să lase locurile natale, să-şi refacă viaţa în altă parte, fără rădăcini. Multora le-a convenit, alţii n-au avut de ales. Absolvenţii facultăţilor din anii 70-80 (cu domiciliu în oraşele Transilvaniei) ajungeau după repartiţie în Moldova sau în Oltenia. S-au construit fabrici care să absoarbe „masele”. Satele aproape au dispărut, ţărani cinstiţi ajungând paznici la oraş (ca o regulă generală).

„Viniturile” au adus o altă cultură şi o altă mentalitate de acasă, în contrast cu localnicii, care – evident – au devenit din ce în ce mai puţini şi mai nereprezentativi. Viniturile au dorit totdeauna ca tipul lor de cultură (de regulă mai precară) să fie dominant, dintr-un motiv cât se poate de simplu: s-au simţit stingheri faţă de localnicii ATFELI, şi era nevoie de luarea unor măsuri.

DAR – important! – pentru asta nu e de vină nici Kiruj, nici Caneto, nici Dantesc, nici Ancuţa, în general nimeni! Toţi ăştia (sau măcar unii dintre ei) sunt DOAR victime şi nu vinituri!

Să nu mai vorbesc că, în caz particular, nu se poate dovedi că toţi clujenii vechi ţin cu CFR şi ăia nou veniţi numai cu U. Nu e valabilă teoria asta nici în privinţa Cluj versus judeţe limitrofe. Vorbim doar de oameni care iubesc şi oameni care simt ură.

De ce ţin foarte mulţi clujeni / mureşeni / bihoreni / harcovieni (sic!) cu Stâna? Din mai multe motive, simple de tot:

 • pentru că au crescut într-o familie în care „bărbaţii” au ţinut deja cu Steaua, au preluat practic tradiţia familiei.
 • pentru că în anii 70-80, când Steaua nu a avut – încă – această imagine deplorabilă, infectă de astăzi, ea „putea fi iubită”, pe bune. Unii au iubit-o pentru că – la un moment dat – au jucat acolo nişte maghiari (Bölöni, etc.), alţii pentru că a jucat acolo unul din oraşul lor, iarăşi alţii pentru că performanţele echipei i-a prins pe aceşti „stelişti ardeleni” la o vârstă fragedă, când prima impresie contează enorm (şi când prima iubire „nu se uită”). Nu se gândea nimeni (nu la scara generală de astăzi) că ea este de fapt o găselniţă a comuniştilor (înfiinţată din considerente de ideologie sovietică), se uita mai repede că echipa asta a racolat cu forţa tot ce era mai bun din ţară.
 • pentru că e mai sigur să ţii cu cei puternici, nu eşti la fel de expus când eşti o piesă mică dintr-o „mare familie fericită şi uniformă”. Eşti scutit de umilinţe, nu te complici pe degeaba.
 • pentru că chiar ţii – sincer – cu echipa aia. Mai există şi această motivaţie, probabil. Comparaţia „localnici” versus „vinituri” nu ne va aduce răspunsul corect la fenomen, cu toate că pe aspecte punctuale chiar putem discuta. Nu ne va lămuri în privinţa ataşamentului faţă de CFR nici calitatea unuia sau altuia de locuitor din Mănăştur sau – dimpotrivă – din Bulgaria. Există o tentaţia mare de-a pune etichete pe grupuri de oameni după astfel de provenienţe, dar rezultatul nu va fi corect niciodată.

***

C) Despre „teste”

Să revin la ale noastre, pentru care ne-am adunat aici. Miriuţă greşeşte profund când se revoltă de afirmaţia lui cu AP privind „perioada de testări”. La orice echipă, dar la CFR şi mai pronunţat, viaţa unui antrenor / A1 este o succesiune de teste. Luate sau picate, cu rezultate mai bune sau mai proaste. Revolta lui Miri ascunde de fapt probleme mai mari, despre care însă nu vrea să vorbească. Întrebări la care cineva trebuie să răspundă:

 1. Pe ce s-a bazat Miri când a afirmat – prin ianuarie – că lotul este performant, are tot ce-i trebuie pentru a face performanţă? Cum s-a transformat majoritatea acestor jucători din „corespunzători” în „petarde” (sau „cu burta plină”) în doar câteva zile? Când a spus adevărul Miri?
 2. De ce nu se vede în teren (aproape) deloc mult invocata pregătire fizică ireproşabilă? De ce avem impresia din ce în ce mai profundă că jucătorii noştrii sunt sufocaţi după minutul 60?
 3. De ce trebuie stricat ceva care – în prima repriză – a funcţionat decent, respectiv „închiderea” cu Djoko şi cu Pedro (apropo, felicitări Rui, eşti indolent, eşti fetiţă, dar măcar eşti fotbalist. Poate ăsta e locul tău în echipă)? A obosit Pedro (nu-i exclus), dar atunci ne întoarcem la întrebarea nr.2, de ce a obosit?
 4. De ce e fricos? Ce a vrut să reprezinte – în plan tactic – schimbarea Pedro – Velayos (schimbare ultradefensivă, greu de explicat), urmată de permutări total greşite în aşezarea echipei, tocmai contra campioanei (Maftei la închidere etc.)?
 5. De ce i-a folosit pe Ammari şi pe Chanturia pe posturi total nepotrivite competenţelor lor? Dacă tot am vrut „betonarea” apărării, de ce era nevoie de 2 jucători noi (practic nerodaţi în angrenaj) deodată pe teren?
 6. Unde a dispărut „jocul frumos” promis la instalare (şi care – câteodată – se putea observa în Gruia pe timpul lui Grigoraş)?

Va garanta victoria în derbiul oraşului?Am putea pune mult mai multe întrebări, şi nu numai lui Miri. Întrebările esenţiale trebuie să le adresăm însă patronului, şi chiar vă aştept să formulăm astfel de întrebări (chiar dacă unele  sunt mai degrabă retorice). Pentru că nouă ne pasă de CFR, nu-i aşa?

HAI CFR!!!

Share This Article

Related News

S-a rezolvat, nu se poate…
Freudisme
Dulceața

About Author

kiruj

(68) Readers Comments

 1. caneto
  Monday, 10 March, 2014 at 19:28

  Eu sunt convins ca Miriuta, dupa ce a hotarat formula de start, a stabilit si schimbarile pe care le va face, mai mult, si minutele in care se vor produce aceste inlocuiri, indiferent de cum va juca Rui Pedro sau oricare altul. Asa am simtit din momentul in care am vazut foaia de joc a meciului. Doar o accidentare sau o eliminare putea da peste cap aceste planuri. Nu cred ca scoaterea lui Rui Pedro are vreo legatura cu cartonasul galben primit sau cu benzina gatata.

  • kiruj
   Monday, 10 March, 2014 at 19:36

   Caneto, e jale mare dacă ai dreptate, şi -din păcate- cred că ai dreptate. Aşa mi s-a părut şi mie că totlu a fost "pregătit minuţios", nelăsându-se nimic la "voia întâmplării". Dacă schimbarea lui Pedro se justifica fie cu o presupusă oboseală (cum plm?, dar asta e o altă discuţie), fie cu teama cartonaşului galben deja încasat, hai că accept, nu întotalitate, dar măcar aşa, partial. dar dacă nici una, nici alta, atunci nu mai are sens să vorbim. Nu mi s-a părut foarte inspirat la schimbări nici în celelalte meciuri, dar asta cu Pedro - V.Lajos e de notorietate. HAI CFR!!!

   • Ioan Dacid
    Monday, 10 March, 2014 at 20:33

    La meciul cu Vaslui m-am legat fix de aceasta schimbare dar sa zicem ca acolo a fost eliminat Monroy deci exista un alibi. Si tot la acel meci dupa aceasta magnifica schimbare nu am mai jucat absolut nimic. A fost exact aceiasi mutare, VLajos fundas , iar Maftei trecut la inchidere.

    • kiruj
     Monday, 10 March, 2014 at 20:52

     Păi asta e şi problema mea, de ce insistă în greşeli. Introducerea lui V.Lajos înseamnă un recul pentru echipă, acest lucru s-a demonstrat de "n" ori. Este mai mereu depăşit în apărare, în atac e zero. Când mai pui şi "cireaşa pe tort" (mutarea lui Sf.Vasile la închidere), îl expui practic pe Vasile într-o postură nu necunosctă lui, dar a căror cerinţe îl depăşesc la vârsta asta (să nu mai vorbim că Vasile a fost un jucător cam lent şi în tinereţe). Vasile e un jucător inteligent, pe margine adversarul are mai puţine continuări posibile şi poate fi "obligat" să greşească (mai eşti şi dublat de Cadu sau de mjlocaşul de bandă), dar la mijloc, la închidere eşti pe cont propriu, tu trebuie să-i aperi pe ceilalţi. E altceva. HAI CFR!!!

  • ulisse
   Tuesday, 11 March, 2014 at 09:50

   Schimbarile au facut diferenta pentru stana. Oare intamplator? Sau e crasa prostie?

   • kiruj
    Tuesday, 11 March, 2014 at 10:00

    Sper din toată inima să fie vorba doar de prostie...

   • caneto
    Tuesday, 11 March, 2014 at 10:42

    Clar ca e prostie crasa sa tot faci schimbari, pana ajungi de la Mandorlini la Miriuta. :) Tot prostie este si orice idee cu tenta "conspirationista", adevarul este ca orice inlocuiri ar fi facut Miriuta, tot in dezavantaj ieseam. Nu trebuia sa-si bage nasul in ceva ce functiona (defensiva), Deac a fost minus 1 barat, putea sa mearga linistit el mai devreme la dusuri, nu-i baga nimeni in seama lipsa.

 2. Cristi
  Monday, 10 March, 2014 at 19:29

  Ai punctat corect foarte multe lucruri. Am citit de-a lungul timpului o serie de timpenii pe aici, care atingeau exact aceste aspecte. Multi uita ca fiecare club isi cistiga suporteri pe termen lung in perioade glorie - ca sa nu pomenesc de chipele departamentale, crede cineva ca Universitatea Craiova si-a cistigat simpatia altfel decit prin rezultate? Referitor la "vinituri" - dupa al doilea razboi mondial Clujul avea cam 80.000 de locuitori iar Romania era in proportie de 80% rurala. Asa ca oriunde vom merge in aceasta tara, vom intilni statistic o majoritate de "vinituri". Iar cei care se cosnidera bastinasi adevarati de fapt tot niste migrati sunt, doar ca asta s-a inimplat cu o generatie sau doua mai devreme. Nu-mi plac nici pausalizarile astea de "mitici" pentru ca pe acelasi nivel sunt "moldoveni inapoiati" si "ardeleni prosti si grei de cap". Cine accepta un cliseu despre altii accepta tacit si cliseul despre sine insusi.

  • kiruj
   Monday, 10 March, 2014 at 19:44

   Am simţit şi eu pe pielea mea eticheta de "vinitură", ştiu despre ce vorbesc. În 68-69 ne-am mutat în M.Ciuc de la 60 de km (!), aveam 11-12 ani, şi în primii ani colegii de clasă nu m-au slăbit din "vinitura" asta, ajungând aici -repet- de la 60 de km...Chiar şi astăzi mai aud (rar, e drept) acuze prieteneşti că "daci dracului că tu nu eşti de aici", când colo stau aici de 45 de ani. Unii cred că statutul de "băştinaş" este o virtute apriori. HAI CFR!!!

   • Cristi
    Monday, 10 March, 2014 at 19:56

    In general mindriile astea pe care oamenii le au din nimereala (nimeni nu poate influenta locul unde se naste, cine ii sunt parintii ca statut social sau ce talente/deficite i-au asigurat genele) sunt un apanaj al prostilor care nu sunt in stare sa realizeze niciodata ceva prin ei insisi.

 3. kiruj
  Monday, 10 March, 2014 at 19:30

  NOTAREA s-a oprit, au participat la "acţiune" 41 de tribunişti. Media echipei este de 4.8, "performanţa" fiind chiar mai slabă în alte 5 cazuri şi egalată în alte 2 meciuri. Deci se poate şi mai prost....:) Media cea mai mare a obţinut-o Felghe (6.8), urmat de Pedro (6.3, bravo Rui pentru jocul tău pe un post total nou ţie!). Minimele le-au obţinut Ammari (2.7) respectiv V.lajos (3.3). Ca o curiozitate: am avut o linie de note (un tribunist) care l-a notat pe Chanturia şi pe V.Lajos cu 10, iar pe Ammari cu 9.5...:) HAI CFR!!!

  • Ioan Dacid
   Monday, 10 March, 2014 at 20:35

   Cum am fost tratat la meci , asa s-a notat. A fost pt prima dat cand am dat notele la sto, eram mult prea indignat de modul in care s-a pregatit acel meci.

   • Ioan Dacid
    Monday, 10 March, 2014 at 20:36

    PS Daca vrei poti sa scoti linistit acea linie de notare.

    • kiruj
     Monday, 10 March, 2014 at 21:01

     Stai liniştit, l-am scos...:)) Nu de alta, dar nu suntem vinovaţi noi pentru prostiile altora, şi -mai apoi- ce spun la ceilalţi 40, care încearcă să "joace" corect? Înţelege-mă şi pe mine...Apropo: au fost notări extrem de severe, între 1 şi 3 (multe), dar în cazul acestora măcar a existat o diferenţiere cât de cât reală (1 a primit V.Lajos, Pedro 3, deci diferenţele erau eligibile, într-un fel). Au fost şi notări mai permisive, cu V.lajos 5 şi Pedro 9, etc. şi în cazul lor se putea observa măcar ordonarea corectă. Sper să nu fii supărat pe mine...:) HAI CFR!!!

     • Ioan Dacid
      Monday, 10 March, 2014 at 21:04

      Deloc, eram mult prea nervos sa dau note, eu am inceput cu notele cel mai mari, cu Felgueiras si Rui Pedro(nu mai tin minte exact , ca am reactionat la cald) apoi cand am ajuns la petarde chiar nu stiam ce note sa le mai dau, am scazut mult sub 1 dar fiind informatician 1-1 mi-a dat 10:D

 4. cfr_Atlanta
  Monday, 10 March, 2014 at 19:47

  La intrebarile astea sa ne raspunda din Respect AP si IM. Sa ne spuna odata ce se vrea de la echipa asta. Sa ne spuna gata, nu mai sunt bani ,nu se mai investeste , macar sa nu ne facem sperantze. Sa ne spuna obiectivul echipei si atunci macar nu o sa suferim dupa un meci pierdut acasa cu Steaua. E trist ce se intampla.... Sa ne spuna de ce l-a adus pe Miriutza.... Se vede de la o posta ca Miriutza nu e de Chefereul pe care il stim noi. Vai de capul nostru unde am ajuns. Un gol in trei meciuri si ala in minutul 92 marcat de un fundas.... De meciul cu Steaua ce sa mai zicem? Hai ca ma enervez degeaba...

  • Cristi
   Monday, 10 March, 2014 at 20:00

   AP ne-a spus foarte clar, dar codat. Cine a vrut sa inteleaga, a inteles. 1. Nu are bani de a face o performanta mai mare 2. Nu are motivatia sa repete performantele existente (ca e lipsa banilor, ca e lipsa lobbyului, ca sunt alte aranjamente..asa ca deocamdata fierbem la foc mic. Ca la temperatura asta IM nu stie sa gateasca o mincare buna, e alta discutie, dar AP a fost inclusiv in interviurile din iarna cit se poate de clar.

   • kiruj
    Monday, 10 March, 2014 at 20:05

    Da, Cristi, e ok, am înţeles şi eu mesajul (aşa, printre rânduri), doar întrebarea grea tot rămâne: atunci de ce a fost adus -totuşi- Miri?

    • Cristi
     Monday, 10 March, 2014 at 20:12

     Nu cred ca trebuie sa gasim o logica. Vazut din afara, mie AP mi se pare un tip coleric, care cind lucrurile nu merg cum vrea el reactioneaza impulsiv. Cel putin mie aducerea antrenorilor nu mi se pare ceva strategic, ci doar cite o solutie de avarie usor de vindut ca idei. Cel putin ultimii 4 mie mi s-au parut copii ieftine ale unor antenori de succes : Miriuta se vrea o copie ieftina a lui Reghe, Grigoras prototipul de antrenor "bun" dar fara rezultate, Rednic o copie ieftina a lui Andone (aceeasi generatie, dinamovist, a luat titluri la intern) iar Sergio un Costa. Poate fortat si Trica un fel de Contra in primele lui zile, cine stie?

    • relu
     Monday, 10 March, 2014 at 21:51

     Dar cine e miri? :-) un antrenor de la ceahlaul care nu a realizat nimic in cariera de antrenor. Ca il aduci pe miri sau pe antrenorul de la unirea slobozia e tot aia. Altfel raspundeam la intrebarea, de ce la adus arpy pe lucescu fie el si junior, care astazi a ajuns la petrolul.

  • kiruj
   Monday, 10 March, 2014 at 20:02

   La întrebările adevărate numai AP poate să ne răspundă. Dacă vrea. Dar nu cred că vrea. Oricum, la majoritatea dintre ele găsim şi noi răspunsul, de-aia "dezbatem" ca decreieraţii aici. Dar la asta cu Miriuţă e greu de dat un răspuns coerent, credibil, şi când spun asta nu am vrut să-l calific pe Miri (din contră), ci pe ai nostrii conducători înţelepţi. În contextual respectiv nu se impunea schimbarea din niciun punct de vedere, chiar dacă Miri părea mai băţos, aşa, ca Grig. Echipa s-a "pus" în mişcare, lentă dar vizibilă, obiectiv nu exista nici atunci, nici acum (să fim serioşi), iar pentru o reconstrucţie REALĂ (nu una doar declarată ipocrit) era mult mai competent Grig al nostru. Da, putem discuta de revenirea lui Grig, dar atunci ajungem la spusele lui Dantesc: ar fi o descalificare jenantă pentru Grig (de ai noştrii nici nu vorbesc, ei au această plăcere perversă de-a schimba cu orice preţ). HAI CFR!!!

   • Cristi
    Monday, 10 March, 2014 at 20:20

    Greseala de imagien a lui Grig a fost ca a vorbit mereu de demitere. Poate ca asta era tactica lui de a fi echilibrat psihic dupa depresiile avute, dar catre public atitudinea asta a parut de la inceput resemnata.

  • andrei
   Monday, 10 March, 2014 at 20:07

   N-are nici un sens sa judecam deciziile dintr-o perspectiva ex-post. Daca nu te-ai lamentat in iarna ca a fost adus Miriuta, n-are nici un sens sa te lamentezi acum. Ca si majoritatea celorlalti suporteri ai CFR-ului, mie mi s-a parut o alegere potrivita la momentul in care a fost facuta si inca mai am sperante ca se va dovedi asa.

   • kiruj
    Monday, 10 March, 2014 at 20:42

    Nu m-am lamentat în primul rând pentru că orice antrenor nou venit (nou-numit) are dreptul să fie primit cu "braţele deschise", cu încredere. Apoi, discuţii privind justeţea demiterii lui Grig au existat nenumărate şi atunci, şi nu era vorba niciun moment de Miri. Au fost -într-adevăr- nişte păreri că e prieten cu reghe, etc., dar ele nu reprezintă argumente serioase. Acum -în schimb- mă leg de "prezentul" lui ceferist, întrebările mele sunt pur sportive (cele legate de misterioasa dispariţie a condiţiei fizice, formule, etc.), aceste lucruri se văd, şi după 3 meciuri oficiale (şi alte 3-4 amicale) avem şi noi dreptul la o întrebare-două, măcar. Aş fi foarte fericit să aibă capacitatea să redreseze echipa, poţi să mă crezi. Dar dacă nu-l tragem de urechi, aşa, mai prieteneşte, dacă nu punem întrebări şi nu semnalăm greşelile evidente, greşim şi noi. HAI CFR!!!

  • avalon1
   Tuesday, 11 March, 2014 at 00:00

   Tie chiar iti trebuie "traducere " la ceea ce se intampla?

 5. Cristi
  Monday, 10 March, 2014 at 20:48

  Eu oricum ramin adeptul schimbarii radicale. La vara se termina multe contracte, n-ar fi rau sa avem un an impar cu multi tineri,chiar daca luam bataie de la Steaua.

 6. botizan
  Monday, 10 March, 2014 at 20:50

  Paszkany vinde şi baza de antrenament CUG.Conform unei dezvăluiri făcute la emisiunea Divizia Locală de pe Digi24 Cluj-Napoca terenul din cartierul Gheorgheni va fi cumpărat de omul de afaceri clujean Ioan Bene; jucătorii clujeni sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai încasat salariile de 4 luni.Nici membrii staff-ului lui Miriuţă n-au fost plătiţi.Preparatorul fizic german,Matthias Grahe,a ameninţat că va părăsi echipa dacă situaţia nu se va remedia.Neamtul n-a primit niciun salariu din ianuarie,de cand a venit în România. Datorii catre jucatori:Dorsin-175.000 euro;Kapetanos-80.000;Stancioiu-100.000;Godemeche-100.000

 7. justice
  Monday, 10 March, 2014 at 20:55

  Furtuna in presa sau... adevar? link

  • Ioan Dacid
   Monday, 10 March, 2014 at 21:09

   Din pacate cred ca e cruntul adevar.

 8. Racheta
  Monday, 10 March, 2014 at 21:26

  Botizane, si eu , din pacate am aceste informatii, chiar mai multe!; am semnalat acest lucru acum o saptamana cand am afirmat neacademic ca "purceaua e moarta de mult in cotet"!, dar mai trag nadejdea unui miracol, numit chjinezi sau arabi, altfel suntem pe duca, asa cum si-o doresc vecinii, oierii si nu numai! Starea aceasta este din pacate serioasa, foarte dureroasa; realitatea ( doar un ex.jucatori liberi de contract) ne-o confirma. Hai CFR!

  • kiruj
   Monday, 10 March, 2014 at 21:38

   Păcat că s-a ajuns aici (şi aşa se pare că am cam ajuns la fundul sacului). Pe de altă parte, poate că e bine că se ajunge în "semifaliment" (sau insolvenţă, mai degrabă), vor dispărea măcar iluziile păguboase, minciunile şi visele erotice. Vom deveni şi noi cea ce NU am fost în epoca "new-CFR": o echipă care o ia de jos, pas cu pas şi aplică o strategie financiară mai austeră dar sănătoasă, bazându-se preponderent pe "producţia proprie", care -de bine de rău- este una performantă şi datorită căreia se poate discuta de lucruri pe termen lung şi la CFR "low-cost". Nu voi fi supărat dacă nu luăm campionate ani buni de-acum înainte, contează să ai siguranţă, o existenţă asigurată. Artificiile sunt de scurtă durată în fotbal. HAI CFR!!!

 9. Witzman
  Monday, 10 March, 2014 at 21:38

  Hai sa-i dam la bushon la "colericul" de Arpi...Hai sa dam la gura la toti....Asta nu-i cefereul pe care-l cunosc...Dar dati-i inainte, ca asa trebe..

  • Ioan Dacid
   Monday, 10 March, 2014 at 22:25

   Dar care e CFR-ul cunsocut de tine?

 10. nea_Silica_MS
  Monday, 10 March, 2014 at 21:46

  Se scufundă vasul? Deja a început fuga şobolanilor? Nici o pagubă pentru noi. Cred că un ceferist adevărat nu va deveni niciodată un muist, stelemist sau căţeluş cu părul creţ... Imi cer scuze dacă cineva se simte atins. Dar dacă e aşa, atunci n-am greşit chiar atât de grav!

  • relu
   Monday, 10 March, 2014 at 22:11

   Tu ai auzit de urziceni? A fost odata o echipa care a castigat campionatul, a avut 2 sau 3 victorii in grupele ucl, vreo 8 puncte parca, glasgow rangers- urziceni 0-4 nu mai stiu exact, si care s a desfiintat? Sau o craiova, o timisoara...?

   • Ioan Dacid
    Monday, 10 March, 2014 at 22:27

    Asa si? Sa le luam pe rand, Urziceni-ul s-a defintat dupa primul campionat , nu dupa al 3-lea, FC-ul din Timisoara a fost o clona din Bucuresti, Craiova a murit pe mana mandriei oltenesti. Ok, toate is trecatoare, dar is cazuri total diferite intre exemplele tale.

 11. Cristi
  Monday, 10 March, 2014 at 21:51

  Care e problema? Mai sunt si altii care doar inchiriaza baze si sunt bine mersi. Daca nu vor fi bani de achizitii spectaculoase, macar joaca citiva tineri.

 12. Dantesc
  Monday, 10 March, 2014 at 21:51

  Ce se aude azi sau ce se scapa prin presa eu pentru prima data am auzit vara trecuta si daca la vremea aceea imi era tare greu sa cred toate astea se pare ca totusi e adevarat,trist dar adevarat. Dar sa recapitulam : Baza CMC-out ! Motivul ? Lipsa banilor ! ...Televiziunile vandute ! Motivul ? Habar nu am ,cert e ca nu a fost cea mai reusita afacere a lui AP. Acum baza CUG pe care in paranteza fie spus si daca zvonul e adevarat AP va lua o caruta de bani....deci si ca sa revenim baza CUG vanduta ! Hotelul Granata e scos de ceva vreme la vanzare....Ar mai fi de vandut Sigma Center,Opel Ecomax...si tribunele (partea lor metalica) din Gruia.... astea fiind insa doar afacerile la vedere ca sa spun asa...si nu ca mi-ar pasa foarte tare de persoana AP insa graba aceasta pare mai mult decat suspecta si tare mie teama ca viitorul nu suna deloc bine pentru CFR...si daca impletim toate astea cu declaratiile fostului finantator (nu ,nu e e greseala e fostul finantator) ...eu astept cu interes si groaza viitorul sezon ...sau de ce nu depunerea dosarelor de licentiere...

  • kiruj
   Monday, 10 March, 2014 at 22:28

   Da, parcă s-a intrat într-un ritm foarte "alert" cu vânzările. Cu expresia "fostul finanţator" ce ai vrut să ne sugerezi?

   • Dantesc
    Monday, 10 March, 2014 at 23:28

    A fost doar o parabola insa tie/voua vi se pare ca am mai avea finantator? Pai in ultimul timp cand apare la tv invariabil spune unei tari intregi ca el e gata sa vanda..ca el nu mai poate ...Aia ii vaneaza declaratiile... el e smecher... nu mai da anunt la mica publicitate si tot el e pe plus ca nu se mai cheltuie si cu ala...Oricum prin ceea ce face in ultimul timp imi aminteste tot mai tare de Copos... si ala... s-a tanguit un an de zile la tv inainte de a vinde Rapidul...Insa de Copos nu ma mir ,ala era si cu banii luati si fara trofee si la puscarie acum...La CFR insa lucrurile TREBUIA sa stea cu totul altfel ! Acum, de fapt anul trecut dupa incasarile acelea record trebuia sa luam un avans clar fata de toate echipele din liga 1 ...si asta e trist si asta doare si asta nu inteleg cel putin eu...Ce mortii masii a facut cu tot ce a incasat de la 2008 incoace? Nu asta era visul lui ? Ca clubul sa se autofinanteze? Si uite tocmai cand ajunsese acolo el a sparlit la propriu banii si basta! dupa el potopul... END of STORY Pai sa nu te ia toti dracii?...Ok si hai sa zicem si sa admitem ca poate nu i-a sparlit, ca poate cheltuielile cu tot ce inseamna CFR au fost atat de mari incat nu a ramas nimic...Bun si atunci intreb io ca simplu antreprenor, cu o firma care nu se ridica nici macar pana la genunchii firmelor lui AP Insa ma intreb... eu asa mititel cum sunt si tot am un plan de afaceri si intr-un fel sau altul tot imi organizez viitorul...El sau cei care au conduc destinele acestui club de atata vreme ce pana mea fac sau au facut pana acum? Exemplificam ? Pai exemplificam ca la unii e greu cu intelegerea ... Sunt o gramada de transferuri facute de-nboulea sa amintim ultimul caz cel al fundasului ala adus din Portugalia care sta si freaca acum scaunele din tribune...ce rost a avut in cazul asta transferul lui,intreb? Sa zic ca la juniori s-au irosit ani de zile zeci de copii talentati? A interesat pe cineva asta pana acum ? Acum cand a ajuns cutitul la os acum zicem si ne prefacem ca ne intereseaza? Vrei talente tati' ? Pai mai nenilor mereti voi la scoala Georgescu si demarati voi ceva negocieri cu aia fiindca omul ala da ! Chiar creste doar spuma,spumelor...Nu ma credeti? Chiriches,Pintili,Maxim,Nistor toti au trecut prin mana acestuia ...au ajuns la Pandurii ulterior la Steaua sau in Europa.. Pai astia sunt conducatori mai? Sa le spunem noi ce sa faca? Astea sunt maretele strategii? Asta e clubul altfel si mult laudat de toti ? Apoi... asta e antrenor ma? Asta e pregatire fizica ? Pai in repriza 2-a in meciul de sambata au fost MORTI ! MORTI! Am ajuns sa tip eu din tribuna sa stranga echipa? care era intinsa pe 50 de metri? Fiindca Miri nu mai avea nici o reactie?... Bine normal ca nu ma auzit nimeni insa aia din teren castiga ..bine nu toti... insa sunt care castiga 20k/luna si daca nu le-a spus boul de pe margine ei instinctual trebuiau sa faca asta fiindca asta au facut de cand sunt ei,au jucat fotbal...Deci e bataie de joc va spun eu ! Cat despre suporteri ,alt subiect delicat ...pai oare trebuie sa reamintesc cuiva ca in 2008 anul cand am castigat primul titlu la meciul din tur cand au venit pinguinii la noi in Gruia...stadionul era plin ! Insa era plin de ceferisti ! Na suflat un u-ist ! Unu nu a indraznit sa maraie ! Unde's aia mai suporterii nostrii? Unde ? Va spun eu unde's ..acasa, scarbiti de faptul ca de ex la un meci CFR-U Craiova au fost tinuti la porti pana la mijlocul reprizei intai si la revolta fireasca si spontana a oamenilor raspunsul lojei in speta a lui IM care a fost deranjat prin statie de catre cei de la PP a fost : Data viitoare sa vina mai repede ! Deci ce respect ???? Ce sa coboare prea-inaltatul intre noi si sa rezolve problema? Nu ! Raspunsul lui a fost ..repet : Data viitoare sa vina mai repede ! Si uite asa in "gari" din astea meschine i-am pierdut pe suporteri din "vagoane"..rand pe rand..Si ca rezultat sambata oile animal bland indeobste s-au simtit ca in staul..adica in siguranta ...si ne-au umilit ! Ce chestie oile au reusit sa umileasca omul...Cat despre reconfirmari/ schimbari de antrenori si promisiuni neonorate nu mai zic nimic...n-are rost...chiar ce rost ar mai avea ? Uh dar nu tre sa uit sa ii mentionam pe cei care lucreaza in cadrul clubului ,specialisti tata ! unu si unu care insa baiul e ca in mare majoritate ori sunt neamuri intre ei ,ori au lucrat in structurile MI pana la pensionare...Hai numa bine si HAI CFR !

    • Saul
     Monday, 10 March, 2014 at 23:42

     Felicitari,Dantesc! Exact asa simt si eu,doar ca incerc sa-mi controlez pornirile si nu mai am chef sa ma ambalez. Ai scris acest comment exact asa cum ai simtit,satul de umilinte si de nepasarea conducerii,iar umilinta de sambata a pus capacul.

    • kiruj
     Monday, 10 March, 2014 at 23:58

     Păcat, Dantesc, ce să mai spun şi eu...Să sperăm, totuşi într-o minune, că -din ce înţeleg- avem mare nevoie de aşa ceva. HAI CFR!!!

 13. nea_Silica_MS
  Monday, 10 March, 2014 at 22:05

  Anul ăsta nici F1 nu-l vom putea vedea, probabil. Cu excepţia acelor puţini care au Dolce. Sper că măcar pe M1 cursele nu vor fi codate (ca cele de la Olimpiada albă Soci)...

 14. botizan
  Monday, 10 March, 2014 at 22:14

  Oare sa fie adevarat ca pana la urma se muta cu catel cu purcel in tara vecina? Sau cumva se aude zgomot de catuse pe undeva? Ca de saracit nu cred s-o fi facut-o asa subit incat sa vanda tot din lipsa de lichiditati.

 15. csongi
  Monday, 10 March, 2014 at 22:25

  Nu vă mai agitați, că e degeaba: vine apocalipsa. Urizceni scrie pe Gruia. În loc de next level urmează last level: trecerea în neființă. Bucurați-vă de aceste câtve meciuri rămase, mai mergeți la stadion, că foarte probabil se va vinde și el la finalul campionatului. A fost uluitor, a fost superb, însă urmează finalul brusc, trist și nedrept, pentru că viața nu e un film american. Sunt sigur, că CFR-ul se va renaște în viitor, revenind la matineul ligilor inferioare unde și-a petrecut majoritatea existenței sale centenare, și sper, că voi apuca s-o văd luptându-se la titlu mai înainte să apuc să uit momentele magice ale ultimilor ani. Things change, but love remains the same. HAI, CFR!!!

  • kiruj
   Monday, 10 March, 2014 at 22:32

   Ultima noastră speranţă se numeşte Corn...

   • ulisse
    Tuesday, 11 March, 2014 at 09:49

    Pai acum corn spune ca mai aproape e desfiintarea decat next-level.

    • kiruj
     Tuesday, 11 March, 2014 at 09:58

     Atunci e valabilă zicerea că "speranţa moare ultima, dar tot moare"...:) HAI CFR!!!

  • thedarkside
   Tuesday, 11 March, 2014 at 12:30

   Apocalipsa pt. romani vine daca vreun submarin nuclear rusesc scufunda USS Truxtun in zilele ce urmeaza :-)

 16. andrei
  Tuesday, 11 March, 2014 at 08:02

  Faptul ca AP a decis sa vanda baza CUG sau televiziunile nu inseamna neaparat ca va renunta complet si la CFR. Poate ca terenul respectiv poate avea o utilizare mult mai buna decat cea de baza sportiva, iar televiziunile doar mananca banii din Champions League. Ma rog, s-ar putea ca previziunile apocaliptice de pe aici sa se indeplineasca, dar sunt si o multime de semnale care sugereaza contrariul, ca de exemplu faptul ca si in iarna asta s-a incercat cat de cat imbunatatirea lotului cu jucatori tineri, s-a adus un antrenor nou care cel putin la momentul respectiv parea ca are potential, etc. Bineinteles ca au fost ierni cu campanii de transfer mai impresionante, dar totusi, nu e genul de abordare care sa sugereze un abandon imediat. In plus, nici n-avea sens sa se transfere acum in iarna jucatori prea multi sau prea valorosi avand in vedere ca nu mai aveam sanse realistice la campionat. Si nu in ultimul rand, cei care il tot citeaza pe AP cand zice ca e de acord sa vanda cel putin o parte din club, uita sa mentioneze ca in aproape toate declaratiile respective, AP spune si ca motivul principal este ca vrea sa faca din CFR o echipa mai buna decat poate el singur. Si inca ceva, in ultima lui declaratie cu privire la viitorul CFR-ului, a spus clar ca la vara se va incerca o noua campanie de transferuri care sa duca la un titlu. Daca se va realiza lucrul asta sau nu, e altceva, dar macar din ce declara AP nu e neaparat clar ca apocalipsa e iminenta. Dar ma rog, poate e doar wishful thinking din partea mea.

  • relu
   Tuesday, 11 March, 2014 at 10:05

   Arpy mai declara el ca antrenorul x are postul asigurat pentru 3 sezoane, vem incredere in el nu se pune problema sa plece si ce sa vezi la nici 24 ore era demis. Sper sa nu se aplice si in cazul ,,nu se pune problema sa renunt la echipa,,

  • Cristi
   Tuesday, 11 March, 2014 at 10:14

   Aici iti dau dreptate. Ne place sau nu, baza de linga Mall e intr-o zona activa imobiliar si cred ca se pot obtine niste bani buni. Oricum si alte cluburi joaca pe baze inchiriate si nu e nici o problema. Daca AP poate sa lichidizeze ceva aici, nu este neaparat un semnal apocaliptic. Despre televiziuni, parerea mea este ca ele au fost un proiect la inceput politic (anul2012!), apoi s-a realizat ca pe o piata ca Romania nu au potential; e normal sa caute un investitor care are nevoie exact de ce ofera ele, o platforma deja creata pentru o expansiune. Cred ca ar trebui sa vedem astfel de decizii dincolo de club. Asta nu inseamna ca nu este vizibil pt toata lumea ca la club s-a strins surubul la greu. Sunt convins ca echipa din sezonul viitor va fi mult mai ieftina decit actuala, odata cu terminarea unor contracte grele.

 17. Racheta
  Tuesday, 11 March, 2014 at 13:03

  Imi place sa observ ca de la ultima mea postare, mare parte(covarsitoare)dintre "tribunisti" au descifrat, exact, cum stau lucrurile! Dar,pana la licentiere, nu am sa-l critic pe A.P.si nici nu-i voi arunca vorbe "grele"pt. ca respect OMUL, datorita caruia am trait cele mai mari satisfactii fotbalistice, dar trebuie sa semnalez crunta realitate a apropierii "cantecului de lebada!"A.P. este un tip intreprinzator, un om de actiune, un impatimit al fotbalului (si nu numai, din pacate), vanitos cu multe orgolii; dar a vrut si a reusit sa demonstreze(si lui insasi), ca "daca vrei poti", desi mai tot timpul a fost singur in calea furtunilor, de tot felul- exceptind ajutorul acordat P.D.-ului pt. care nu-l pot "condamna"( trebuia sa se "lipeasca" de cineva, ca prea era "lovit" din toate partile) - Eu, unul, sa fi avut un tata neamt, cu afaceri ( si casa, masa, "alte cele") in Austria, mi-ar fi fost aproape imposibil(spre deloc)sa fac investitii "la Romanica", ba mai mult, plecam asa cum au facut-o f.f.multi fosti colegi si prieteni( care se intorc doar in vacante); desi fiscalitatea, la noi,este mult mai permisibila, doar ca incorectitudinea, meschinaria, furtisagurile,au dus la o imensa neicredere in a incepe-finaliza o afacere cu profit, au indepartat investitorii! Din toamna lui 2012 cand a inceput decaderea ("TEPELE"), a incercat sa mascheze(cum de altfel o face si acum) situatia reala, numai ca daca nu ai lichiditati nu tine pana la infinit si "despartirile" au inceput sa se tina lant, cu parere de rau,de:familie, spatii comerciale, terenuri, hoteluri, baze sportive, televiziuni, etc. Singurul lucru material care-l mai leaga de club este STADIONUL, cu anexele lui, in care a investit aprox. 30 mil. de euroi si nu-i mai poate recupera, nici macar jumatate! In momentul instrainarii stadionului si a gasirii unui nou Taher, ne-a pupat pe frunte si a plecat! Nu mi-am propus sa deziluzionez suporterii, dar situatia este f.f. critica( aproape fara iesire,: "da Doamne o Minune!"), spre satisfactia contestatarilor -mUisti si ciobani- frustrati.Omul nu este de condamnat( si eu asi fi facut, cred, la fel) pt. ca incearca sa-si protejeze afacerile, cate o mai avea, limitand la maxim cheltuielile. Asa se explica aceste carpeli si scenarii paguboase pt. echipa! Hai CFR!

  • caneto
   Tuesday, 11 March, 2014 at 13:38

   Bun, am inteles cum sta treaba cu PA, dar ce zice Energobit-ul sau cine o mai fi printre actionari?

 18. Ioan Dacid
  Tuesday, 11 March, 2014 at 13:16

  Ma mir ca inca nu s-a facut un subiect despre episodul Rotariu in special si czul familiei reheblat in particular. Is tare curios daca mai se poate ca intr-un campionat sotia sa impresarieze peste 100 de jucatori de la mai multe echipe iar sotul ei sa fie antrenor la o echipa care se lupta la titlu? Ma mir ca doar potaile au reactionat dur la asemenea practici de rahat, ma mir ca LPF-ul nu are nimic de zis, ma mir ca proaspatul ales nu a zis nimic despre chestia asta.

  • Cristi
   Tuesday, 11 March, 2014 at 13:33

   Ai perfecta dreptate. Totusi, Burleanu trebuie mai intii sa isi consolideze puterea in federatie, altfel va fi devorat de vechea garda a lui Sandu care este in linia a doua. Chiar daca nimeni nu se astepta ca Gica Popescu sa mearga la puscarie, oamenii din vechea garda tot au fost blindati de Sandu cu diverse contracte. Eu cred ca primul test la FRF si al lui Gino vor fi in curind, la depunerea dosarelor de licentiere. Este chestionabil cit de sustenabil va fi Viitorul lui Hagi cu tot clanul machidonilor dupa gratii, e un semn de intrebare cit de serios vor fi consideratii banii publici la diverse cluburi in timp ce DNAul investigheaza deciziile care au dus la finantari etc. Asta in contextul in care atit Gino cit si Burleanu au de recompensat niste voturi care i-au pus in functiile actuale.

 19. Cristi
  Tuesday, 11 March, 2014 at 16:10

  Si un statement oficial... link

  • thedarkside
   Tuesday, 11 March, 2014 at 18:32

   Eu am crezut totdeauna ca e doar inchiriata de CFR pt. antrenamente. Oricum, respectiva "baza" e mai mult o ruina, o reminiscenta comunista. Daca iei portile si le muti 1 km mai incolo, obtii o "baza" aproape la fel de moderna :-))))

   • Cristi
    Tuesday, 11 March, 2014 at 18:58

    Si Realul si-a vindut baza intr-un deal imobiliar acum citiva ani.. Interul si Milanul se antreneaza fiecare undeva la 40 de km de Milano si nu e nici un dezastru. Sa ne inchipuim ce-ar fi daca AP ar muta baza asa mai ieftin in comuna Baciu :)

 20. luis
  Tuesday, 11 March, 2014 at 19:05

  Miriuta RECONFIRMAT oare cine va fi noul antrenor link

  • milu
   Tuesday, 11 March, 2014 at 19:55

   ce ziceti de Dorinel Munteanu? s-ar plia pe cerintele actuale? mentalitate nemteasca, joc ofensiv, fost campion cu otelu...

   • Cristi
    Tuesday, 11 March, 2014 at 20:08

    Atita ca a plecat la Arges pt bani lasind CFrul cu ochii in soare.. om avea acum bani de dolärel?

    • Ioan Dacid
     Wednesday, 12 March, 2014 at 10:18

     In sfarsit is deacord cu tine:D , nu dolarel. Mie imi place fotbalul ofensiv, dezinvolt si tocmai din acest motiv prefer antrori precum Bergodi sau Grigoras. Pe de alta parte ar fi interesant un cuplu Cadu Picollo(stiu ca a mai avut cineva aceasta idee).

  • csongi
   Tuesday, 11 March, 2014 at 22:41

   Minteoan, interimar până la vară.

 21. Racheta
  Tuesday, 11 March, 2014 at 19:11

  D-le, I.M.: mai convins si mai impresionat pana la lacrimi, am sa dorm linistit de acum in colo gandindu-ma ca , clubul este pe maini bune! Cum e posibil sa vii si sa ne informezi de niste lucruri de care tu habar n-ai?; pai, D-ta nu stii ce se-ntampla cu singura "Baza de antrenament" a primei echipe? (o reminiscaenta a vechiului regim). Ne vinzi iluzii, presupuneri si solutii inteligente: " sa gasim surse de venituri pt. club..."- chiar asa?!-Eu credeam ca ne spuneti ca ati gasit, deja, surse de finantare si ca avem urmatoarele proiecte:...bla,bla,bla... Ma gandisem sa nu mai comentez, dar cand aud(vad)atata habarnism, neimplicare si incompetenta ma dor ficatii!

 22. dan dan
  Tuesday, 11 March, 2014 at 21:53

  Off.... Felicitari Halep !!! Uitandu-ma la meciurile ei resimt emotiilepe care le aveam candva la meciurile CFR-ului... ce vremuri...

  • Ioan Dacid
   Wednesday, 12 March, 2014 at 10:48

   Oh... DA!!!! De foarte mult timp nu am mai avut un sportiv de asemenea calibru.

 23. Vass Bela
  Wednesday, 12 March, 2014 at 22:07

  Mi s-a stricat calculatorul ? Vad ca ultima postare e la ora 10.48, imposibil sa nu fi curs comentarii despre planurile lui Arpi privind mutarea afacerilor in Dubai !

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>