Thursday, Jul. 19, 2018

Prostul, impotenţii şi scara „infinitului”

Written By:

|

Saturday, 15 March, 2014

|

Posted In:

|

37 Comments

Prostul, impotenţii şi scara „infinitului”

Subsemnatul, Don Kiruj Delon de Harcov, angajat (pe perioadă determinată, până ce fac o criză de inimă şi de nervi) al firmei nonprofit şi nonguvernamental „Tribuna CFR SRL”, raportez: 

În ziua de 14 martie 2014, la solicitarea conducerii, m-am deplasat în oraşul martir Braşov pentru a urmări la faţa locului meciul echipei noastre favorite în compania echipei gazdă, Corona din localitate, lanterna roşie a Ligii 1.

Pe ruta M.-Ciuc – Braşov (şi retur) m-am deplasat cu maşina mea personală cu nr. de înmatriculare HR-XX-YYY, împreună cu soţia mea, Mme, care a venit „mânată” de cu totul alte intenţii şi măcar ea avut nişte realizări şi satisfacţii în acele 2 ore cât Mr-Kiruj (adică eu) stăteam ca prostul în tribunele stadionului Tineretului şi urmăream un spectacol macabru, cu accente tragicomice, de râsu-plânsu. Dar să nu anticipăm, s-o luăm step-by-step…

Stimată conducere! După ce am „plasat-o” pe Mme într-un hipermarket aflat la ieşirea spre Piteşti (nu spun la care, că noi nu facem reclamă de niciun fel, nici directă, nici mascată), la ora 18.42 m-am prezentat la porţile stadionului Tineretului (unde am mai fost de câteva ori, ultima dată – dacă îmi aduc bine aminte – acum 42 de ani, un fleac…), am luat bilet ca orice ceferist cu simţ civic, şi m-am apucat de treabă… :)

Respectând indicaţiile Dvs., mi-am procurat bilet în tribuna oficială, aproape de banca echipei noastre, în compania unor indivizi dubioşi (Braşovul e plin de oameni de fotbal dubioşi, e drept, nu numai Braşovul…), care s-au comportat destul de anemic, cu excepţia unuia, care stătea în spatele meu undeva mai sus şi care înjura echipa noastră cu o consecvenţă demnă de invidiat (în primul rând pe Miri) şi folosindu-se de un limbaj revoltător pentru spiritul academic al Tribunei. Vă rog, nu mă puneţi în situaţia jenantă de-a cita din perlele individului respectiv… Ataşez din această perioadă a „activităţii” mele o fotografie preliminară, cu o tabelă de marcaj, sub care a apărut – ceva mai târziu – şi o micuţă, dar inimoasă galerie ceferistă. Bravo lor, ceferiștilor, felicitări!

Deoarece au trecut deja aprox. 24 de ore de la „evenimentul” / „spectacolul” urmărit, nu voi insista foarte mult pe relatarea partidei „minut-cu-minut” (aţi făcut-o deja Dvs. într-o manieră magnifică, unanim apreciată de toţi angajaţii), voi încerca să fac o sinteză a erei „Miriuţă” după cele 4 meciuri oficiale din campionat (văzând inclusiv cele 3-4 meciuri amicale, sau măcar o parte din ele):

 1. management etc.: nu mă bag, nu mă pricep, am auzit şi eu de plecări în Dubai, am auzit şi eu de lipsa banilor (se mai întâmplă şi la case mai mari), vom vedea ce şi cum pe segmentul ăsta; eu voi evita să comentez, şi din motive „diplomatice”, în sensul că poate nici Dvs. nu veţi mai avea bani la un moment dat şi atunci orice înjurătură scăpată acum de mine se poate întoarce contra mea, printr-o demitere…
 2. A1: dragi conducători, stimaţi şefi, tribunişti! Acest antrenor (Miri), vă spun cu cea mai mare seriozitate posibilă, este un prost nemaivăzut de mine în era „New-CFR” (nici în era „Old-CFR”), prost în sensul că insistă şi persistă în nişte prostii „antrenoriceşti”, din care cea mai mare este distrugerea – cam după o oră de joc – a tot ce s-a construit înainte fie cu şansă, fie cu trudă, fie cu ceva pricepere. Prin schimbările efectuate – de trei meciuri e valabilă observaţia! – echipa devine „căzută” fizic, şi dispar şi acele – puţine – relaţii de joc care există la începutul partidelor, echipa devine fricoasă şi așezată cu curul în poartă (scuzaţi expresia), apar distanţe enorme între linii, orice construcţie e sortită eşecului, nu există densitate… Mutarea cea mai proastă – şi cu care insistă A1 – este avansarea lui Maftei prin min.60 la închidere, adică exact după ce acest „sfânt” este deja obosit de-a binelea după o oră de alergare în banda dreapta. Și asta se face la cei 33 sau 34 de ani ai lui Vasile, care – în mod normal – prin minutul 60 ar trebui să fie „transferat” din teren pe banca de rezerve, nu pe un post istovitor, unde este nevoie de o concentrare maximă (hai, că pe asta o are) şi o prospeţime şi răutate iesită din comun (pe asta n-o are). Maftei este doar o victimă – în opinia mea – a unei gândiri proaste de A1, nu este el vinovatul pentru întârzierile permanente la mingile comune, pentru marcajul mult prea superficial care se face la adversari. Ca povestea să fie completă, el este alăturat unui „închizător” (Monroy), care dpdv tactic are limitele lui; în apărare mai încearcă să facă ceva (contribuie la densitate, în primul rând, dar nu la agresivitate), dar în atac e jale, e zero. Aşadar, după o oră de joc aşa şi aşa, ne trezim cu un „filtru” stricat, de care trec toate mingile, iar apărarea noastră este mereu expusă când adversarul vine direct pe ea.
 3. tot despre A1: ca povestea să fie şi mai frumoasă, ce vedem în linia de apărare? Patru fundaşi lenţi, bătrâni, majoritatea dintre ei nemotivaţi deja, cu laterali foarte lenţi şi bătrâni (Maftei, Rada), recalificaţi – ambii – din apărători centrali, cu o notă pozitivă în plus – totuşi – pentru „Sfântul”, care în postură de fundaş dreapta se mai descurcă cât de cât. Cei doi din centru au o experienţă vastă, dar au şi ei o vârstă, sunt şi ei din ce în ce mai lenţi în intervenţii (la golul 2 căpitanul nostru a dormit lângă „lanternistul” Coman, până am primit golul egalizator), şi mi se par şi nemotivaţi, „nemobilizaţi”.
 4. despre lotul echipei: dragă conducere, ce să spun, majoritatea acestor băieţi sunt impotenţi, scuzaţi expresia!  La fiecare se vede câte ceva, dar acele momente „magice” sunt şi rare, sunt şi „nearmonizate” ca şi joc cu ceilalţi coechipieri, totul pare să fie întâmplător, nu rezultatul unei gândiri şi exersări temeinice! Gabio, de exemplu, face nişte numere fantastice (vezi recuperarea de balon înaintea primului gol ceferist, apoi avansarea pe bandă, urmată într-un final de primul gol „negruţian”), apoi dispare pentru câte 10-15 minute, şi aşa mai departe. La Batin nu am observat nici măcar aceste „scamatorii” periodice, el macină în gol, pare a fi pe cont propriu în acest angrenaj. Desele schimbări între Batin şi Gabio /schâmbând benzile în jurul lui Negruţ) au fost la indicaţia lui A1, în mod evident de-a crea confuzie în rândul adversarilor, dar cei care au rămas cu buza umflată au fost – din păcate – chiar cei doi şi coechipierii lor.
 5. despre cei doi din atac: e impropriu zis „cei doi din atac” (în realitate am jucat 1-4-2-3-1, cu Negruţ în centrul liniei de 3), dar dinamica jocului şi „amintirile” şi calificările anterioare îl fac pe Sergiu un atacant fals, astfel echipa a jucat de multe ori în 1-4-4-1-1, cu Negruţ ceva mai în spatele lui Chuka. Felicitări Negruţ, eşti un băiat de caracter şi îţi dorim tot binele posibil în cariera ta! Păcat că nu ai fost lăsat de mult prea fudulul şi egoistul „el capitano” să faci hattrick-ul la acel penalty, era o realizare nemaipomenită pentru tine! Toate poveştile se sparg odată, Ricardo, lasă-i şi pe ceilalţi să mai bată şi ei câte un penalty, aportul tău a fost cât se poate de decisiv de atâtea ori, am şi fost recunoscători pentru asta, dar lumea te-a citit, nu mai ai nici determinarea şi nici siguranţa aia în picioare, așa că las-o naibii, căpitane, fă ordine în spate, în primul rând!!! Despre Ogbu: stimată conducere, cu riscul să fiu înjurat, stigmatizat şi tras în ţepe, vă spun că – în opinia mea – acest Ogbu a fost (după Negruţ) cel mai bun de pe teren! L-am urmărit în mod special, câştigă cam 80% din acele mingi aruncate pe el la nimereală, fie deviază mingea, fie o reţine, dar nu are NICIODATĂ o soluţie de continuare decentă, că toată lumea dispare din jurul lui, nu există sprijin, nu există densitate, omul îşi face treaba (ingrată) de pivot absolut pe degeaba (chiar dacă îşi face destul de bine), primul ceferist apropiat fiind – de regulă – la minim 30 de metri! Îmi aduc aminte de un Miranda de la Astra (acu’ 5-6 ani, parcă), unul care nu marca niciun gol, dar era primul trecut pe foaia de joc la titulari, că trăgea adversari după el în stânga şi dreapta, devia cu capul, pregătea mingi pentru cei veniţi din linia a doua, etc. Ei, cam ăsta e profilul şi la acest Ogbu, dar conjunctura actuală a CFR-ului nu-l ajută, nici stilul de joc, nici ceilalţi „impotenţi” cu care trebuie să împartă gazonul verde… Nu-mi iese din minte protejarea aia absolut şmecherească a balonului înaintea golului 2 ceferist (prin care a şi eliminat din joc un braşovean), urmat de o accelerare şi o pasă bună la Sergiu. Frumos!
 6. Acuma mai pun şi eu o întrebare, dragi şefi şi dragi tribunişti şi alţi oameni de (din) fotbal: cum mizda păsii se explică că echipa cade fizic după o oră? După un cantonament axat pe pregătirea fizică, fără minge şi fără amicale? „Măcar” lipsa pregătirii tactice „se vede” (din păcate), dar unde e mult invocata condiţie fizică, care era prognozată ca şi arma letală a lui Miri? Spuneţi-mi voi, ca să pot trece în raport… :)

Toate cele descrise mai sus pornesc de la premisa că la echipa noastră totul e „pe bune”, adică echipa „vrea, dar nu poate”. Nu de alta, dar dacă se întâmplă ca realitatea cruntă să fie chiar „pe invers” („echipa poate, dar nu vrea”), atunci e bai mare, atunci nici Miri nu mai e „prost”, şi nici lotul nu mai e „impotent”. În cazul extrem (echipa nici nu vrea şi nici nu poate), avem o problemă şi mai mare, dar mai bine nici nu mă gândesc la astfel de scenarii conspiraţioniste (pariuri, etc.), cu toate că – recunosc solemn – nici să neg cu vehemenţă nu am curajul…

Concluzie: echipa se învârte într-un cerc vicios, aparent urcă, dar după un timp îşi dă seama că s-a ajuns în acelaşi punct, ca şi în cazul scării infinite din imagine. Măcar dacă am fi tot timpul (la acest campionat mă refer) pe locul 7, dar tare mi-e teamă că o vom lua încet cu încetul în jos, spre locul 10 sau chiar 11, 12. Vine un meci greu, al naibii de greu, dragă conducere, şi nici nu am curajul să mă gândesc la ce va fi…

Închei aici raportul, sper că îmi veţi aproba decontarea cheltuielilor de deplasare, şi dacă consideraţi că mai este nevoie de vreo „inspecţie” a echipei la faţa locului, subsemnatul este întotdeauna prezent la datorie, să ştiţi.

PS: am tot căutat nişte şeici deghizaţi, dar fără succes. E drept, am văzut nişte băieţi mai bronzaţi, aşa, dar nu cred că erau din zona Golfului, că aveau seminţe la ei şi înjurau orice, echipa adversă, echipă gazdă. Dar cine ştie…

HAI CFR!!!

Share This Article

Related News

About Author

kiruj

(37) Readers Comments

 1. caneto
  Saturday, 15 March, 2014 at 21:36

  Exact aceeasi treaba am remarcat si eu, imediat dupa meci. Fixul lui Miriuta, cred ca-i mandru tare de sine ca i-o picat candva ideea geniala cu introducerea in min. 60 a unui fundas dreapta si trecerea lui Maftei in linia de mijloc. Curat ghinion ca nu i-a iesit pasenta niciodata. Dar daca-i prost, cum zici, si mai prinde niste meciuri pe banca, o sa persevereze. :)

 2. Flacăra Vișinie
  Saturday, 15 March, 2014 at 21:41

  Eu in locul lui Cadu il lasam pe Negrut sa bata penalty-ul. Era 2-0, era final de prima repriza, care era riscul? Negrut a jucat foarte bine pana atunci si sunt sigur ca ar fi marcat. Se vede la el o alta atitudine, mai nou ii zice "foame de rezultate", iar cele 3 (minim) goluri marcate ar fi insemnat enorm pentru el.

  • kiruj
   Saturday, 15 March, 2014 at 22:00

   Cadu -în calitatea lui de căpitan şi de "veteran" trecut prin multe- trebuia să aibă eleganţa şi înţelepciunea să-l lase pe Negruţ, fie şi pentru a ajuta "demarajul" unui tânăr ceferist. Mi-a făcut o impresie proastă această decizie a lui Ricardo, dar poate ea fost luată de pe bancă, şi atunci îl absolv pe Cadu. Spun sincer că nu mi-am dat seama dacă a venit sau nu o indicaţie în acest sens de pe bancă (poate ea fost luată înainte de meci, de regulă aşa se face), deci nu mă pronunţ, dar -oricum- Ricardo putea trece inclusiv peste eventuala decizie a lui Miri pentru a face un gest de mare eleganţă.

  • cfr_atlanta
   Saturday, 15 March, 2014 at 22:06

   Pe bune exact la asta m-am gandit si eu in momentul penaltyului.Ca il v=a bate Negrut.Da nah , nu noi suntem antrenorii. In rest un articol scurt si la obiect,mersi de relatare. Astept sa deschid intr-o dimineata ghesepeul si sa vad ca a plecat acest individ, ca antrenor nu e. Ce a vazut AP la asta nu inteleg. Cine l-a convins ca e mai bun ca Rednic sau Grig? Putea sa-l aduca secund si apoi eventual sa lase masina pe mana lui. Eu am spus-o dupa meciul cu Steaua ca echipa putea juca linistita fara antrenor. In 4 meciuri nu am vazut absolut nimik.....Macar sa nu bata U....

   • andrei
    Saturday, 15 March, 2014 at 22:28

    Si eu am gandit exact acelasi lucru la faza penalty-ului cand Negrut s-a apropiat de Cadu spunandu-i ceva iar Cadu refuzandu-l. Cred ca trebuia sa i se ofere lui Negrut sansa sa faca hatrickul si poate cu ocazia asta am fi si castigat meciul. La fel de bine s-ar fi putut ca Negrut sa rateze si apoi sa ne intrebam de ce nu a executat Cadu, dar eu personal as fi preferat sa i se dea sansa in contextul respectiv.

  • kiruj
   Saturday, 15 March, 2014 at 22:08

   Să nu mai spun, că -aşa cum a menţionat ieri şi nu ştiu care tribunist- am avut şi eu o presimţire sumbră că acest penalty ratat ne va îngropa. Inclusiv doi atârnători de la FC Braşov (care stăteau lângă mine, şi se cam pricepeau la fenomen, se vedea de la o poştă) spuneau că ratarea aia se va răzbuna...:) HAI CFR!!!

 3. kiruj
  Saturday, 15 March, 2014 at 22:13

  Click aici pt. notare! Softul se închide mâine (16 martie) la ora 18.00. HAI CFR!!!

 4. thedarkside
  Saturday, 15 March, 2014 at 22:28

  Am urmarit repriza a doua a pinguinilor cu dinamo. I-au calarit pe dinamovisti cam cum ne-au calarit stelistii pe noi, acum doua etape. Dinamovistii au avut un singur contra-atac ca la carte, din care au si marcat (ce baieti misto). In rest, bubuiau si ei mingile in fata, doar doar mai trece timpul si se incheie partida. Deci sa nu ne miram ca ultima clasata ne-a facut viata grea la Brasov. Diferenta de valoare dintre echipe e minuscula. E de ajuns un mic fas, cam ca cel reusit de Cadu, sa se strice balanta. Cu Miriuta inca nu mi-e clar daca chiar e prost, sau doar se face.

  • kiruj
   Saturday, 15 March, 2014 at 23:05

   Nu cred că "se face că este", dar -în baza celor învăţate la teoria probabilităţii- nici nu exclud varianta. În proporţie de 90% cred în varianta "este"...HAI CFR!!!

   • I like Cluj
    Sunday, 16 March, 2014 at 11:26

    Toti stim deja ca atunci cand esti prost de mic, cand esti mare numa' te joci. No, amu' Miri e baiat mare. D E M I S I A A A A AA A A A A A A A A A A A A A.!

 5. Vass Bela
  Saturday, 15 March, 2014 at 22:33

  07 si Kiruj , felicitari, ati scris doua cronici excelente despre un nou meci lamentabil facut de adunatura de doi lei a lui Arpika ! PS . Caneto, ti-am raspuns la articolul precedent , unde ai clarificat treaba cu stadionul si terenul . Pacat ca n-ai comentat nimic despre cifrele lansate , eram curios ce parere ai .

  • kiruj
   Saturday, 15 March, 2014 at 23:14

   Bela, vezi ironia sorţii (cum remarcau şi alţi tribunişti): cum echipa "produce" din ce în ce în ce mai slab, noi comentăm din ce în ce mai bine...:) Ce bine ar fi să fie invers...:) Dar nu prea va fi. A dispărut din peisaj şi "prietenul" tău (doctorul), lucrurile devin foarte interesante...Nu contează, Bela, noi să fim pe fază şi să iubim echipa asta, mai ales la greu. S-o şi criticăm, s-o şi tragem de urechi (când e nevoie de aşa ceva, şi cam este, în ultima perioadă), dar s-o iubim. Apropo stadionul şi terenul: se poate vinde şi o concesiune, exact aşa cum în caz de orice vânzare (sau transfer, cum se spune la noi, "bugetarii"), intră in afacere şi activele şi pasivele, respectiv atât creanţele, cât şi datoriile. Mai ţărăneşte spus: în caz de vânzare, cumpărătorul (arabul...) preia şi dreptul de concesiune al terenului, plus mijloacele fixe (stadionul, adică tot ce e demontabil...) HAI CFR!!!

 6. avalon1
  Saturday, 15 March, 2014 at 22:58

  Miriutza , draghe....vrei sa te bati la titlu la anu' ? Pai nu mai e nevoie , ai luat titlul inca de pe acum - titlul de cel mai prostovan antrenor EVER . Un "antrenor" low class, nici macar nu are decentza sa-si assume rezultatele ( terenul, arbitrii , jucatorii cu stomacul plin , fazele lunii , eclipsele de soare , orice , numai el nu...) .Zice ca are coloana vertebrala( ce simte el e stiuletul pe care-l are infipt in c_r ) dar uita ca a zis ca pleaca singur daca nu are rezultate. Zice ca echipa nu are atitudine , dar el suna retragerea intr-un meci in care puteam face scor. Zice ca nu-si explica repriza a 2-a ... de fapt nu-si poate explica absoult nimic din " fenomenul fotbal ".Zice ca le da credit la tineri , dar il joaca aiurea si degeaba pe batin - impresariat de cine, de trebuie sa-i facem noi cota pana la vara ? Si multe altele. Prost de bubuie si mai da si din aripi . In orice caz, cea mai mare pedeapsa ptr el ar fi ( in caz ca nu pleaca de bunavoie dupa meciul cu "U" ) sa fie lasat sa se faca de rusine in continuare, pana la vara . El este cireasa de pe tort sezonul asta. Rusine, rusine , rusine.

  • kiruj
   Saturday, 15 March, 2014 at 23:41

   Corect spus, "cireaşa de pe tort"! Dar să încercăm să reconstituim "raţionamentul" în baza căruia se aduc antrenori la CFR: în primul rând orice antrenor adus -în accepţiunea lui AP, că aici părerea lui IM oricum nu contează, sau contează mai puţin- este şi unul "potenţial demis în câteva săptămâni". Asta aşa, ca punct de plecare. Cu toate înregistrările video şi miile de ore sacrificate pentru a studia meciuri străine, cei doi (cu precădere IM) habar n-au de fotbal, sau -ca să fiu mai împăciuitor- nu de esenţa fotbalului. Ambii consideră fotbalul o "linie de producţie" unde sunt valabile apucăturile manageriale de "fabrică", dar greşesc profund...Asta ca o primă observaţie. Apoi mai persistă şi ei în nişte idei preconcepute privind performanţa, privind eternitatea unor mecanisme şi valori...Între timp lumea te depăşeşte. Lumea, care nu e la fel de fudulă, poate nici la fel de potentă, dar care are o VP (vedere periferică) mai dezvoltată, şi se descurcă mai bine, cu mai puţin...În fine, noi să fim sănătoşi, apăi mai vedem...:) HAI CFR!!!

  • Saul
   Saturday, 15 March, 2014 at 23:46

   Cireasa de pe tort?! Mie mi se pare mai degraba bomboana de pe coliva,daca e s-o dam in metafore. Chestie de nuanta,doar...:)

  • cfrms
   Sunday, 16 March, 2014 at 09:47

   Stefan i-si freaca mainile ca a scapat de aceasta nulitate fara nici-un efort.

   • kiruj
    Sunday, 16 March, 2014 at 10:05

    Nu ştiu dacă şi-a frecat mâinii, dar că nu a plans în hohote, asta-i sigur...:) În altă ordine de idei, succesul relativ obţinut la nemţeni se datorează şi lotului de acolo mult-mult diferit de cel "preluat" la CFR, acolo avea nişte jucători relativ ascultători, fără vedetisme şi alte aere existenţiale, cu "burta goală", cum spune el. La CFR lotul e foarte eterogen (cam de 2-3 ani) este şi asta o explicaţie a căderii, acel spirit combativ şi pro-CFR din anii 2007-2012 (reprezentat şi întreţinut de fostul Cadu, de Muri, de Tony, de Trică, de Culio, chiar de Peralta, etc.) a cam dispărut, s-a instalat o stare de lehamite (la care contribuie substantial şi conducerea prin întârzierea salariilor, a "chiriei", etc.) şi noii veniţi sunt repede asimilaţi...Păcat. Sunt probleme mari şi cu lotul, asta-i adevărul, iar atmosfera asta păguboasă nu poate fi destinsă decât printr-o operaţie dureroasă (=disponibilizare masivă). La toate aceste necazuri mai vin cele "interpretate" de Miri, să nici nu mai vorbesc de cadrul general sumbru al clubului (Dubai, buget, etc.). HAI CFR!!!

 7. CJ-07-CFR
  Saturday, 15 March, 2014 at 23:15

  În contabilitate nu mă bag, că mă încurc după primul milion, dar nu pot să nu remarc altă cifră: Arpi - în libertate - e la 24 puncte de pușcăriaș. Și mai sunt etape destule.

  • kiruj
   Saturday, 15 March, 2014 at 23:27

   Toate afacerile "profitabile" sunt coordonate din puşcărie, Mister. Acolo nu te deranjează nimeni, poţi să te concentrezi pe lucrurile esenţiale...:) În civilie te freacă familia, toţi profitorii posibili de pe Terra (cerşetori, jurnalişti flămânzi -alţi cerşetori, adică-, etc.). La bulău e linişte, dacă ai bani "cumperi" liniştea ta în raport cu "grei" locaţiei, şi ai timp berechet să te concentrezi pe afaceri...:) HAI CFR!!!

 8. Flacăra Vișinie
  Saturday, 15 March, 2014 at 23:24

  N-are rost sa mai comentez si eu negativ la adresa lui Miriuta, exista deja un adevarat curent impotriva lui. As vrea sa remarc un aspect pozitiv si anume ca pana acum a bagat tineri in echipa, in meciuri oficiale, Negrut facand un meci foarte bun. Ne tot plangeam ca daca tot e echipa fara obiectiv, macar sa promoveze tinerii. Uite ca o face si de bine, de rau vedem la fiecare meci macar unul intrat ca titular. Negrut imi pare un jucator cu mare potential, il vad urmand un traseu ca al lui Traore.

  • kiruj
   Saturday, 15 March, 2014 at 23:51

   Ai dreptate FV, aici trebuie să-ţi dau dreptate, am cam omis acest "plus" aflat în dreptul lui Miri. A avut -într-adevăr- încredere în Negruţ şi nu s-a înşelat. Cu Păun -în schimb- nu prea i-a ieşit. .Poate prin minutul 54 trebuia să-l schimbe NU pe Djoko (şi nu cu Lopes ăsta), ci pe Monroy cu Veress, şi atunci -poate- nu puneam atâtea tunuri pe el. Poate că şi câştigam...Mai ştii? HAI CFR!!!

 9. gica10
  Saturday, 15 March, 2014 at 23:40

  Nu ratarea penaltyului de catre capitan a facut posibila umilinta de la Brasov........poate ca partida era inchisa,dar sa fi dominat de o echipa in inferioritate ?Asta nu se putea realiza fara schimbarile tampe ale antrenorului. Alt lucru care vreau sa-l remarc sunt schimbarile mari de efectiv de la o etapa la alta.Nu se poate sa vi cu 3,4 jucatori noi,pedepsindu-i pe cei din etapa anterioara.Strici atmosfera si asa proasta din vestiar si minima incredere a jucatorilor. De la descalecarea lui Miri echipa si-a pierdut placerea de a juca(cel putin cea de la partidele de acasa) si implicit increderea in sine.Cei mai grav este ca a1 nu intelege ce se petrece si este incapabil sa gaseasca solutii de iesire din criza,mai ales dupa discursul in care incearca sa arunce toata culpa pe umerii jucatorilor.Kiruj nu te supara ca folosesc cuvantul,dar dupa cum se comporta pare un taranush aterizat pentru prima oara la oras.........eleganta si tact zero. Nici nu stiu cum sa comentez ordinul lui Arpi ,pentru sedinta de luni.Prin posibila schimbare ne arata ca totusi este interesat de echipa si intradevar din vara vrea un nou inceput.

  • kiruj
   Sunday, 16 March, 2014 at 00:06

   Interesant ce spui, Gică. Nu mă refeream la "ţărănuş" (oricum Mme nu mă slăbeşte din acest "statut" de 30 de ani...), ci la dominarea braşoveană, făcându-se abstracţie de ratarea penaltyului. Dar îţi mai spun o poveste, Gică: fotbalul este prin excelenţă un sport de "moral", o împrejurare fericită îţi dă aripi nebănuite, o alta nefastă te taie ca la abator. "New CFR" a fost mai mereu o echipă de moral, şansa noastră supremă fiind -în toţi aceşti ani de "new-cfr"- că mai mereu se găseau 4-5 jucători care să "direcţioneze" moralul unde trebuie (Culio, Trică, Muri, Cadu-tânărul, etc.). Din acest punct de vedere era bine -totuşi- dacă se înscria din acel penalty, poate gazdele nu mai aveau resurse morale pentru o revenire, poate noi deveneam mai siguri pe armele noastre (ălea puţine). Fotbalul -de pretutindeni- este un sport eminamente de moral, sunt antrenori care lucrează exclusiv pe acest segment şi au succes. Au fost câţiva şi pe la noi...cu nişte rezultate...HAI CFR!!!

 10. kiruj
  Sunday, 16 March, 2014 at 00:44

  Au mai fost nişte faze interesante: la primul gol Negruţ a fugit la Miri şi s-au îmbrăşiţat "pasional" (e o descărcare "corectă", dpmdv), fără ca restul băncii de rezerve să contribuie la spectacol. La golul doi Negruţ a fugit la inimoasa galerie cefristă (cinste lor!), timp în care toată banca ceferistă a sărit la "sărbătoare", era o bucurie oarecum stranie, o descătuşare parcă. Apropo echipă de "moral"...:) HAI CFR!!!

 11. cfr_atlanta
  Sunday, 16 March, 2014 at 01:24

  S-a gandit careva ca poate echipa nu-l vrea pe Miriutza?Sau o parte din echipa? La 2-0 sa ne egaleze aia in 10? Si cu Steaua sa nu atacam deloc?

  • kiruj
   Sunday, 16 March, 2014 at 09:51

   Nu putem exclude nici varianta asta. Există şi precedent...:) În ciuda aparenţelor (din perioada instalării lui), Miri are un stil şi un limbaj "paramilitar", la un moment dat a ţipat la Negruţ (la 2-0, parcă, în prima repriză) ca un plutonier, ca Sergiu să vină "fuga-marş" la el tocmai din cealaltă parte a terenului să-i şoptească ceva de "două secunde"...:) Din ce-am observat,are o atitudine împăciuitoare cu "nucleul dur" (de ex. n-a scos o vorbă la ratarea lui Cadu, nici măcar un gest de lehamite, nimic), îi tot alintă cu laude şi cu un viitor luminos ("reconstrucţia se va face în jurul lor"), dar se comportă destul de dictatorial cu restul băieţilor, mai tineri sau mai nou veniţi. În planul declaraţiilor observăm multe contradicţii de la o zi la alta (de ex. cele referitoare la valoarea lotului, care a căzut de la calificativul "foarte bun" la cel de "cu burta plină" în doar câteva ore), sau pur şi simplu declaraţii "pe lângă", vezi promisiunile privind jocul ultraofensiv, etc. HAI CFR!!!

   • I like Cluj
    Sunday, 16 March, 2014 at 11:57

    Asta pentru ca autoritatea lui in fata celor vechi e zero. Asa ca se manifesta capitaneste cu astia mai mici care ii vor deveni elevi permanenti. Cu putina scenarita ma gandesc ca poate asta e planul lui Arpi in ceea ce-l priveste pe Miri: sa scape de aia batrani si cu salarii mari si sa reconstruiasca echipa cu juniori care sa se zbata undeva la mijlocul clasamentului spre retrogradare. Vom avea probabil un fel de perpetum-mobile-inertie-nepasare etc. Hai CFR!

    • kiruj
     Sunday, 16 March, 2014 at 13:16

     A vrut şi Rednic să scape de nucleul dur, dar nu i-a ieşit. E drept, el nu vroia asta de dragul întineririi, ci mai degrabă de dragul instaurării unei discipline de fier, unde doar el taie şi spănzură. Între timp au trecut câteva luni, acum a apărut deja această necesitate a întineririi, dar nu sunt convins că Miri e cel mai indicat pentru acest proces...HAI CFR!!!

     • Cristi
      Sunday, 16 March, 2014 at 23:28

      Duritatea nucleului este data de "betonul" contractelor.Intinerirea este necesara nu ca un fetis sau reducere de costuri samd, ci este dictata de schimbarea situatiei - sa fim foarte clari, CFRul a adus jucatori peste nivelul campionatului romanesc si facind concesiuni finnaciaresau in contracte; cita vreme regula anilor pari a mers compromisul a fost digerat, acum ca s-a spart sistemul clubul trebuie sa isi reia pozitia de negociator cel putin de la egal la egal. Cu jucatorii tineri o poti face, pentru ca le dai o sansa sa fi vizibili, dar nu o poti face cu veterani (care la urma urmelor vor avea mereu suporteri cu o atitudine emotionala, vezi discutia despre Gabi Muresan acum citeva luni) si nici cu imprumutati. Eu as fi radical - la vara se termina o serie de contracte, acolo tb adusi tineri iar asta trebuie sa fie politica declarata a clubului. Nu trebuie nici sa le asiguram pensie sportiva lui Rada si Maftei si nici reintegrare in "productie" unor ratati gen Monroy. Bun-rau, deocamdata Miriuta a deschis ochii si ultimului chior sa vada ce jucator e Negrut. Daca mai ramine 2-3 etape si mai forteaza un Veres si un Paun, poate pleca cu fruntea sus - nu pentru ca ar fi mare antrenor, ca ce nu stie nu poti sa-i ceri, dar macar pentru ca a avut cohones sa fotesze citiva tineri.

 12. kiruj
  Sunday, 16 March, 2014 at 10:45

  Haideţi la VOT, oameni buni! daţi click aici pt. note!!! Soful se închide azi la ora 18.00. HAI CFR!!!

 13. canad
  Sunday, 16 March, 2014 at 16:00

  Eu zic ca ratarea penaltiului + ce le-o fi zis Miriuta unora la pauza a determinat schimbarea de atitudine in meciul CFRului si ca atare rezultatul final. Sa bati un penalty in asa hal, plus ca, a nu se uita, un autogol si un gol splendid au facut ca sa fie egal. TOATE astea la un loc. Pai a cui e vina? a lui Miriuta sau a lui Cadu? Pai la 3-0 te mai batea cineva? Probabil ca NU... probabil ca ..da Vorbarie multa-joc slab....echipa in deriva... management apus ...=== Cfr

  • Gavrilo
   Sunday, 16 March, 2014 at 17:25

   La meciurile cu Steaua, au fost cate un gol tur-retur pe o relatie directa atacant stelist-Cadu, acesta din urma "fandand" elegant din calea mingii, de fiecare data. Totusi nu zic ca din cauza acelor goluri s-au pierdut meciurile dar poate ca ar trebui sa nu mai joace pe postul de ultim aparator ci pe undeva in fata fundasilor centrali. In alta ordine de idei observ ca de cand nu joaca Muniru, s-a pierdut placerea jocului.

   • canad
    Monday, 17 March, 2014 at 15:21

    In fata fundasilor trebuie sa fie cineva care se misca repede-fizic, intelectual; baletul nu isi are locul, eventual inainte de meci sau dupa.

   • kiruj
    Monday, 17 March, 2014 at 18:06

    @Gavrilo: Cadu joacă practic pe singurul post pentru care este calificat (şi pe care a şi jucat super-ok, cel puţin până-n 2012, să zicem). Cum zicea şi Canad în faţa lor e nevoie de indivizi extrem de mobili, nu neapărat înalţi şi robuşti (Gabi M. a fost un contraexemplu în acest sens, el fiind oarecum autodidact pe acel post şi a reuşit să-şi facă un nume datorită disciplinei, abnegaţiei şi inteligenţei de joc). Să ne aducem aminte doar de Borceanu, Pintilii, Mustivar, Giurgiu (Galaţi), etc., etc., din Liga1, evident. Ca constituţie fizică nici Monroy nu e "contraindicat 100%" acelui post (e prea micuţ, totuşi), la el marea problemă este că nu are simţ tactic pt. acel post, se învârte deseori degeaba în "zona" mingii, fără să reprezinte un obstacol (sau măcar o piedică) în construcţia atacului advers. În condiţiile lotului actual Djoko, Muniru şi Pedro sunt soluţii bune acolo (Pedro a fost o reală surpriză pt. mine cu Steaua). HAI CFR!!

 14. PINTEA
  Sunday, 16 March, 2014 at 18:52

  Miriuta da din clanta si cind trebuie si cind nu ! Dupa toate iesirile lui,imi da impresia ca-i "paralel"cu fenomenul ! In rest sint destul de amarit sa mai si notez...Ce sa notez prostia si indolenta ?

 15. Racheta
  Monday, 17 March, 2014 at 11:13

  E clar, ca MIRI ne citeste site-ul si chiar a facut, adesea, schimbari la sugestiile noastre, numai ca, de cele mai multe ori, aiurea "necitindu-si" adversarul si pozitionandu-si incorect proprii jucatori; I-a "iesit",obligat fiind, cu noul post, mai defensiv, al lui R.Pedro,(l-as folosi numai acolo-pt. mine este un "Pirlo" al cfr-ului-) si cu S.Negrut in avanposturi!;incluzandu-i aici si pe Felghe, Piccolo, Gambio( cu unele "rezerve") si Chuka( cu mai multe "rezerve") toti ceilalti in frunte cu A1 pot sa PLECE, sa nu ne mai supere! Urmaresc fenomenul fotbalistic de peste 50 de ani, dar nu am mai vazut niciodata ca o echipa, cu pretentii, sa joace atat de penibil, fara orizont, fara conceptie si organizare a jocului; s-a stricat si bruma de relationare de pe timpul lui Grig!?Totu-i o brambureala; scopul principal e"sa scapam cat mai repede de minge!", dandu-le astfel, adversarilor incredere ca, ne pot usor, invinge! Ne este rusine de ce si cum jucam, tie Miri, nu-ti este? Ne lesi?!,te rugam, nu te(ne) mai chinui, dejaba!; unde nu-i "material"(jucatori siA1), nici Domnul nu cere! Este greu sa te impui unor "PENSIONARI", apropiati ca varsta, CU "BURTILE PLINE", peste care au tecut cativa ani de glorii, cu 3-8 trofee la activ. Poate vei reusi, daca intreaga echipa va fi formata din tineri, precum Negrut sau Paun, care pot alerga 90+5`, cu "foame" de rezultate si de performante! Cum rezultatele nu te mai recomanda ca A1, da-ti demisia de onoare, asa cum ai promis la inceput! Pana la sfarsitul acestui campionat RATAT, linistit poate sa comande trupa, A. Minteuan, care are spiritul nostru de cfr-ist, in sange si in suflet si sunt convins ca nu ar putea sa ne dezamageasca mai rau, decat un alt habarnist ca si Chirila de ex.,Doamne fereste!

  • kiruj
   Monday, 17 March, 2014 at 11:25

   Calitatea jocului scade în fiecare partidă după min.60, şi datorită condiţiei fizice dubioase, şi permutărilor făcute prost în aşezarea echipei. Mai departe, calitatea aia scade şi de la un meci la altul, cu Corona era efectiv o umilinţă să văd jocul nostru. Dacă cu vasluienii am mai făcut câte ceva cu un om în minus (şi în faţa unei echipe bune, să nu uităm), dominarea lanternei în inferioritate este efectiv o ruşine inimaginabilă. De acord şi cu observaţia ta cu privire la Pedro. Îşi poate relansa cariera acolo, dacă vrea şi el. Mai vedem. HAI CFR!!!

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>