Wednesday, Jul. 18, 2018

Mica nimiceală [CFR - FC Brașov 1-0]

Written By:

|

Monday, 12 May, 2014

|

Posted In:

|

83 Comments

Mica nimiceală [CFR - FC Brașov 1-0]

Conform principiului numărul unu din fotbal, „echipa câștigătoare nu se schimbă”. Așadar, Miriuță n-a schimbat echipa după victoria cu 3-0 contra lui Dinamo, rămânând la CFR. 11-le gândit de A1 pentru dificila înfruntare cu prima echipă a Brașovului a rămas și el nemodificat: Felgueiras – Maftei, Cadu, Rada, Camora – Monroy, Djokovic – Deac, Negruț, F.Costea – Ogbu. Am zis dificila confruntare cu Brașovul datorită faptului că înaintea partidei a fost foarte greu pentru suporterii ceferiști să ghicească scorul final. În condițiile în care lupta surdă pentru evitarea retrogradării a devenit extrem de îndârjită, iar echipele din coada clasamentului (cu excepția Coronei) au început să joace grozav de bestial și să adune puncte salvatoare după puncte salvatoare, CFR-ul are șansa/neșansa să prindă un meci bun și să îngroape o echipă din Transilvania sau să prindă un meci catastrofal și să încaseze o boabă spre sfârșitul meciului, când este prea târziu să mai revină (chiar dacă jucătorii vor stârni mândria lui Miriuță). Totuși, nu m-ar mira ca tabela de marcaj să afișeze încă de la debutul meciului scorul final, pe principiul „frânar la stegar nu scoate ochiul și nici stegar la frânar, că prea bate la ochi”.

În fine, să sperăm că asistăm la o partidă curată, încântătoare și cu multe goluri spectaculoase, adică acel spectacol sportiv de care ceferiștii s-au tot plâns de la Old Trafford încoace, ba chiar de dinainte.

Meciul este semianimat, dar mult mai puțin zbuciumat decât Eurovisionul, de exemplu. Se joacă curat – nimic de zis – dar fără ca mingile să găsească cadrele porții, ci doar cele TV. Mulți dintre jucătorii CFR-ului joacă destinși, iar cei care joacă întinși doresc să demonstreze că merită un salariu de > 8.000 euro/lună în sezonul următor, dar acceptă și 7.999. Ai noștri au multe acțiuni de atac, dar fără ocazii imense de gol. Miriuță e și el destins, relaxat, zâmbitor, are multă răbdare cu elevii săi și doar câteodată se enervează. Așa trece prima repriză, agreabil, cu CFR la cârma jocului și cu brașovenii fără să arate a sperietoare de locul 6. E mult calm pe teren; fiecare-și vede de treaba lui. Tribunele sunt de un calm ardelenesc, doar galeria de la peluză este extrem de agasantă, încurajând în permanență formația gazdă și enervând pe toată lumea cu gălăgia pe care o face.

După pauză, brașovenii par să creadă prostiile vehiculate de unii idioți, cum că meciul ar fi aranjat, și se lasă pe tânjeală, așteptând să se termine campionatul. Tocmai atunci zboară centrarea lui Deac, surprins de minge pe partea stângă de atac, Ogbu apare ca Inzaghi în fața porții și marchează incredibil pentru 1-0! E minutul 55 și CFR îmi confirmă încrederea totală pe care i-am acordat-o înaintea meciului.

Brașovul nu are replică, pare că nu știe ce s-a întâmplat, iar CFR năvălește peste „stegari”, să le umple plasa. Vine minutul 65, când Ogbu intră cu mingea în careu, Machado încearcă să-l deposedeze, atinge mingea, probabil îl atinge și pe Ogbu, acesta cade dizgrațios dar eficient și Colțescu arată punctul cu var și un cartonaș roșu. Brașovenii sunt în budă, iar cel desemnat să tragă apa de la 11 metri este Negruț, care pare să-i ia pâinea din palmares lui Cadu. Din păcate, tânărul fotbalist ghicește partea pe care se aruncă portarul advers și ratează ocazia să facă 2-0 în minutul 67. Galeria, care după ce că nu știe păstra liniștea și ordinea publică, habar n-are nici de fotbal, scandează „Negruț! Negruț!”. Sunt momente penibile, când aș dori să apară o armată sovietică care să-i evacueze pe galeriași…

Meciul continuă spre deja previzibila și de necontestat victorie a CFR-ului. În repriza asta sunt aruncați în luptă Păun și Rui Pedro, să-și facă și ei bani de-o pită. Când mai sunt 10 minute, Batin este trimis să-l scoată din teren pe Ogbu, ocazie ca golgeterul CFR-ului să primească aplauze la scenă deschisă de la spectatorii care s-au molipsit de la galerie.

O ultimă șansă pentru brașoveni de a fura un punct se derulează în minutul 89, dar Felgueiras n-are mamă, n-are tată, n-are fostă echipă și salvează după o lovitură liberă.

Brașovenii, care au aruncat în teren o galerie de foști dinamoviști, steliști și rapidiști, par neputincioși, resemnați cu înfrângerea, chiar dacă termină meciul pătrunzând des în careul nostru. În prelungiri, Păun preia frumos o minge pe dreapta, șutează, dar portarul frânează mingea trimisă de frânar din drumul spre poartă. Oaspeții pierd, dar pot să fie mulțumiți că au scăpat ușor și să fie ultramulțumiți dacă scapă de la retrogradare. Le doresc tot binele din lume, chiar dacă nu prea au echipă. Ce-i drept, nici alții nu au, dar „echipa” lor e mai mare, depășind granițele clubului. Nu zic mai multe…

Miriuță pare mulțumit și chiar este. Și cum „echipa câștigătoare nu se schimbă”, mai mult ca sigur o să-l vedem la CFR și în etapa viitoare. Baftă! Locul 4 în acest campionat mult prea scurt e tot mai aproape. Nimeni nu speră însă la el, să fim serioși!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

CJ-07-CFR

[înmatriculat în Cluj-Napoca] Compasiune cititorilor care nu înțeleg textele lui 07 și lui 07, care nu le pricepe comentariile.

(83) Readers Comments

 1. Flacăra Vișinie
  Monday, 12 May, 2014 at 21:48

  IM tocmai a negat in direct la Dolce Sport existenta plafonului de 8.000 euro. La fel, a zis ca AP nu s-a indepartat de CFR.

  • Saul
   Monday, 12 May, 2014 at 22:07

   IM tocmai ne-a mai aratat o mostra de a da declaratii fara sa spuna nimic. Miriuta vrea sa inceapa reconstructia cu Maftei si Rada,la care le expira contractele, IM o da cotita zicand ca mai e destul timp pentru a discuta prelungirea,bla,bla....povesti. Cadu mai are un an de contract dar nu se stie daca va continua,depinde de dorinta lui,in schimb marinimosi cum ii stim,cei din conducere i-au cumparat bilet lui Gabio,pe Tade l-au trimis la echipa a doua (care-i aia?) dar apoi i-au luat si lui bilet. AP e tot timpul langa echipa,chiar daca e plecat mult timp in strainatate. Cam asta am inteles eu din declaratiile presedintelui.

   • caneto
    Tuesday, 13 May, 2014 at 08:51

    Cum n-a spus nimic? IM l-a confirmat :) pe Miriuta pentru sezonul urmator: “Pot să vă spun că Vasile Miriuță rămâne la noi.” :) Apoi, a amintit de munca grea care-l asteapta dupa incheierea campionatului: “Sunt jucători care au moștenit salariul din perioada Champions League, iar unii au luat bani degeaba. Asta trebuie să mai reglementăm.”

 2. kiruj
  Monday, 12 May, 2014 at 21:59

  FELICITĂRI ÎNTREGII ECHIPE!!! BĂIEŢI DE CARACTER! NU AU VÂNDUT MECIUL, ŞI BINE AU FĂCUT!!! Am fost (aproape) sigur, că meciul va fi "măsluit"! Dar -uite- , n-a fost...Poate au tras -totuşi- pt. "U" (chiar dacă -aparent- nu merită), poate au tras pentru onoarea şi reputaţia lor, cine ştie...Oricum, felicitări! Aşa e cel mai bine. Poate vor să se răzbune pe conducere cu un loc 4...:) HAI CFR!!!

  • I like Cluj
   Tuesday, 13 May, 2014 at 05:33

   Toti ne-am gandit la asta dar eu zic ca sunt doar prejudecati formate si cultivate de presa ovina. In rest....HAI CFR!!!!

 3. Ioan Dacid
  Monday, 12 May, 2014 at 22:01

  Am uitat de egalul cu Chiajna, deci de la meciul cu cei din vale am avut doar 2 egaluri in rest victorii(sper sa nu fi uitat alt egal):p

  • Saul
   Monday, 12 May, 2014 at 22:48

   N-ai uitat nici un egal, ai uitat doar de infrangerea cu Astra :)

   • Ioan Dacid
    Monday, 12 May, 2014 at 23:00

    Of , sheet , de porcaria aia de meci chiar am uitat. Mersi fain:)

 4. Flacăra Vișinie
  Monday, 12 May, 2014 at 22:04

  Eu nu am vazut nici un motiv pentru a ajuta brasovenii. Consider aiurea sa joci ca sa castige adversarul. De rezultatul acestei partide au beneficiat celelalte echipe retrogradabile, inclusiv U, care va juca etapa viitoare tocmai cu Brasovul, in deplasare, deci e treaba fiecaruia sa se salveze.

 5. Pintea
  Monday, 12 May, 2014 at 22:05

  Imi pare rau de brasoveni,ca le-am dat tri puncte salvatoare pinguinilor razboinici cu buzile stadionului din Gruia. La anul inchideti buzile sa se pise pe ei ,nemernicii ! CFR nu face parte din "Cooperativa" Rejelui !!!

 6. Flacăra Vișinie
  Monday, 12 May, 2014 at 22:06

  V-a placut portarul Brasovului, Florin Iacob?

  • Saul
   Monday, 12 May, 2014 at 22:11

   In urma cu doi ani,pe 1 mai il remarcam pe Felgue,aparand penaltyul lui Cadu,la aceeasi poarta,intr-un meci castigat de noi tot cu 1-0,imptriva Brasovului. Te-ai gandit si tu la aceleasi similitudini?

   • Ioan Dacid
    Monday, 12 May, 2014 at 22:21

    Exact la acelas lucru m-am gandit, ca si atunci Felgue a aparut f f bine, la fel si Iacob acum.

   • Flacăra Vișinie
    Monday, 12 May, 2014 at 22:21

    Nu, dar mi-a placut de el si mi-ar place sa-l vad in poarta noastra daca pleaca Felghe.

  • nea_Silica_MS
   Monday, 12 May, 2014 at 22:16

   Următorul Felgueiras? :D

  • I like Cluj
   Tuesday, 13 May, 2014 at 05:35

   Ioi da. Il luam?

   • Nea_Silică_Mureș
    Tuesday, 13 May, 2014 at 09:12

    Da. Oare vine?

 7. Dantesc
  Monday, 12 May, 2014 at 22:36

  Doua momente ! Atat as dori sa remarc la meciul de azi... Momentul in care Cadu i-a incredintat mingea lui Negrut pentru executarea penaltyului si al doilea cand Mario a mers dupa meci si i-a salutat pe putinii baieti care au venit de la Brasov sa isi incurajeze echipa...Doua caractere ! BRAVO !

 8. kiruj
  Monday, 12 May, 2014 at 22:46

  Click aici pt. note! HAI CFR!!!

  • Saul
   Monday, 12 May, 2014 at 22:50

   Kiruj,esti tot prin Espana?

 9. csongi
  Monday, 12 May, 2014 at 23:05

  Bravo, pentru caracter! Fotbalul a fost cam puțin, dar deja m-am obișnuit.

 10. kiruj
  Tuesday, 13 May, 2014 at 00:06

  SAUL: da, sunt în Espana "din nou", în sensul că -la un moment dat- am fugit trei zile (la insistenţele babei, care-i catolică...) la Lourdes, în Franţa...Nu trebuie să-ţi explic care-i treaba pe-acolo. Minunat. Am fugit şi prin Pirenei (după fluturi, că sunt un lepidopterolog înrăit) la cam 2000 de m., era chiar zăpadă (pe bune), apoi am revenit în Espana, şi în acest moment sunt în HUESCA! Minunat orăşel! M-am "dat" la un cârciumar din zonă (nu te gândi la prostii..), care mi-a dat passwordul de la WI, aşa am reuşit să mă uit la meci! Mâine (13 mai) o iau cu baba spre Barcelona (am vreo 300 de km doar), din păcate nu voi fi la Barca-Atletico, că meciul e duminică, şi eu la 22.00 trebuie să fiu în avion spre Murăş...:) HAI CFR!!!

  • Saul
   Tuesday, 13 May, 2014 at 06:53

   Kiruj,ma bucur pt tine ca ai privilegiul sa cunosti locuri atat de speciale cum e Lourdes. Iar cu alergatul dupa fluturi,eu cred ca tu alergi dupa fluturii din stomac,pt ca te-ai reindragostit de madama ta (baba suna groaznic) realizand ce femeie minunata ai langa tine,pt cate poarta prin astfel de locuri.:) Pacat ca nu vei fi pe Camp Nou duminica,pt ca un meci cu o asemenea incarrcatura si pe un astfel de stadion nu-l prinzi in fiecare zi.

 11. kiruj
  Tuesday, 13 May, 2014 at 00:25

  @Saul, @Luis: nu vă faceţi "necazuri" din cauza înfrângerii celor de la FC Braşov...Ştiu foarte bine ce spun...Am prieteni foarte apropiaţi din zona aia (undercovered, se-nţelege...), şi urăsc CFR-ul ca-n basme...Lăsaţi-i să se ducă (sau să nu se ducă, după caz), acest "ardelenism" este o poveste destul de "otrăvită" în fotbal, credeţi-mă, cei mai mari duşmani ai CFR-ului sunt chiar din Ardeal...Mai vorbim când revin în ţară...Dpmdv sunt foarte bucuros că i-am bătut, ne-am "scos" din nou (bravo şi felicitări băieţilor, asta e tot ce contează!), restul e "telenovelă" şi o percepţie romantică despre...altceva. Credeţi-mă, ştiu ce spun. Să ne bucurăm pentru echipa noastră, şi pentru acest Ogbu (dar nu numai), care mi-a demonstrat (din nou), că (pe lîngă faptul că e un băiat de caracter, chiar dacă-i un pic ratangiu), e ultra-folositor echipei: le-a făcut celorlalţi atâtea situaţii că nici n-au ştiut cum să rateze...Sunt mândru de această echipă, care -poate- nu va mai evolua niciodată în formula de astăzi în Gruia, dar -vorba lui Cristi- aici nu e loc de sentimentalisme, circul ambulant se duce "mai departe" (în ce direcţie, oare?), şi noi rămânem "pe loc" să iubim CULORIILE, SAUL, şi LUIS!!!! Fiecare e pe cont propriu acum, ca în "Mad Max", lupta pentru combustibil e crâncenă...:) HAI CFR!!!

  • Saul
   Tuesday, 13 May, 2014 at 07:12

   Nu am nici cea mai mica problema cu infrangerea brasovenilor, aveam doar aceasta dorinta de a-i vedea si la anul in prima liga,in dauna altor formatii care "se salveaza in extremis". Cand vad ce dobitoci conduc echipele de fotbal de la noi, cred ca din sezonul urmator ma voi uita rar ,spre deloc la acest fenomen. Patronul agramat al "lupilor" nu intelege cum echipa lui a furat-o de la viitorul,echipa altui patron agramat, care faulteaza grosolan limba romana. Jucatorii ploiesteni n-au facut altceva decat sa stea c...a (cuvant tabu pe Tribuna),asa cum il cheama pe patronul lor tampit. Marele Hagi declara ieri :"ce sa zic ,am jucat bine impotriva lu' petrolu' ",intr-o declaratie plina de cacofonii si agramatisme. Ramane de vazut daca etapa viitoare petrolul va bate stelemeaua, ca sa fie tacamul complet.

   • kiruj
    Tuesday, 13 May, 2014 at 09:06

    La nivel general sunt de acord cu tine şi cu ţinta de-a avea cât mai multe echipe din Ardeal în Liga1. Problema e că majoritatea conducerilor echipelor respective nu gândesc aşa...HAI CFR!!!

    • caneto
     Tuesday, 13 May, 2014 at 10:30

     Cred ca te inseli, ce frumos vorbea de noi Pustai cat a fost la Gaz Metan. :)

     • amne
      Tuesday, 13 May, 2014 at 18:40

      Bollox to that. Mie-mi provoaca greata de cand o zis ca iar l-or furat arbitrii la un meci cu noi, CA DE OBICEI. Noi care le donam regulat mai toate punctele, plus bani pe jucatori pe care-i imprumutam moca iar la ei. Ma bucur c-o fost dat afara si ma bucur in general de toate insuccesele lui, pentru ca-s imatur si revansard, si pentru ca, desigur, kharma is a beach (pot sa scriu "bitch" pe tribuna?)

      • Ioan Dacid
       Tuesday, 13 May, 2014 at 21:40

       Pisici,cand Medias-ul a stat la mana noastra sa mearga in Europa(aveam meci in ultima etapa cu oile) am jucat lamentabil, au ajus totusi acolo pt ca Timisoara a fost exclusa.

  • luis
   Tuesday, 13 May, 2014 at 15:48

   Kiruj,eu te cred pe cuvant,DAR iti spun o poveste despre o intamplare dinaintea mciului cu brasovul.Din anumite motive pretenul cu care mergem la meci a trebuit sa mearga mai repede la Cluj (pe la 2.30).Na hop si eu cu el.El venise cu ficasa de 13 ani.Fetita tocmai primise un tricou cu numele lui Felge (mandra fata ,na)Umbland cu treburi prin oras,la un moment dat fetita se duce sa cumpere paine la un magazin,eu raman la masina,tacsu cu afaceri.Ia ghici ce s-a intamplat.Un domn taximetrist barbat in toata firea vazand ca fata poarta echipamentul CFR-ului,a inceput sa-i faca semne obscene cu textul de rigoare.In concluzie ,decat primitivii din vale (si nu-i adevarat ca sunt doar cativa) mai bine 100 de "brasovuri" (cu sau fara dragostea lor) chiar daca se supara unii pe mine.Aceasta intamplare nu este singulara ,am trecut si eu prin asa ceva si sunt si altii.Astia vor sa se impuna prin teroare in Cluj,cred ca au dreptul sa faca ce vor.Si ma crezi sau nu ,am patit acelasi lucru la Zalau.Stateam si asteptam "pretenul" sa ma ia din fata blocului,si a trecut o masina de Cluj in fata mea"domnul "din masina vazand ca am fular,tricou si sapca cu CFR a inceput sa ma injure (doar din masina,na ca era singur si atunci nu sunt asa de tari) si sa-mi arate degetul "mislociu".Sper ca ma intelegi de ce as vrea brasovul in liga 1 in locul nemernicilor de la u.

   • caneto
    Tuesday, 13 May, 2014 at 18:02

    Luis, n-am observat ca cineva sa zica pe Tribuna ca ar dori retrogradarea Brasovului. Important este ca toata lumea imparte sau primeste omenii, numai The Blatistii nu se baga la blaturi. :) Nici sa pice de 10 ori Brasovul, nu pot fi suparat cand vad mutrele plouate ale “analistilor” din studiouri, nu se asteptau la asa o teapa. :)

    • luis
     Tuesday, 13 May, 2014 at 18:12

     Corect Caneto,singurul lucru care ma incalzeste in momentul de fata sa-l parafrazez pe spaniolul Kiruj ,suntem cu mult dar cu mult mai putin murdari decat toate echipele din liga blatista.Din pacate pentru rumunasii de rand ,indoctrinati de berbecul berbecal noi tot blatisti vom ramane.

  • amne
   Tuesday, 13 May, 2014 at 18:35

   Confirm spusele lui kiruj referitoare la o buna parte din stegari. Acum cativa ani, la un meci de cupa, ei, care aveau trei maghiari in echipa, racneau clasicul "afara, afara...". Penalii aia sustinuti din banii nostri de la Medias ne injura la greu, la fel ne-or bestelit si aia de la Sibiu, cand cu sezonul lor meteoric in liga 1. Si io prefer sa fie mai multe echipe din Ardeal in liga 1, da', sa fim seriosi, mai degraba ne gasim noi, franarii, prieteni prin Iasi, decat intre suporterii din Ardeal.

 12. kiruj
  Tuesday, 13 May, 2014 at 00:37

  Remarcaţii mei (cam toată echipa, ce-i drept): Felghe (putea foarte uşor să facă nişte "nebunii" în baza nostalgiilor...), Ogbu, Deac, Monroy, Cadu, ..., ei, chiar sunt nevoit să-i nominalizez pe toţi! Miri a venit din nou cu "şmecheria" asta (neînţeleasă nici acum de majoritatea echipelor) de a-i schimba la începutul reprizelor pe Deac şi Costea pe margini (un mic "cal troian" de care s-a mai folosit acu 30 de ani şi Mateianu la Baia Mare, pentru cei care îşi aduc aminte), Djoko a fost mai sus şi mai agresiv, Aitor bunicel la "rupere", o echipă compactă care a jucat ce trebuia jucat, PENTRU ONOARE ŞI SPECTATORI! Şi "contra" conducerii, să prindă locul 4....) HAI CFR!!!

 13. ulisse
  Tuesday, 13 May, 2014 at 08:03

  Locul 6 l-am indicat pentru CFR. Pana sa revina la ganduri mai bune fotbalistice, parea un loc optimist, mai apoi pare sa depaseasca asteptarile. Oricum, daca nu aveam startul fals cu cartita stramba, daca nu ne tocau arbitrii si mai ales daca era liniste intre jucatori si conducere, lotul asta ne putea duce lejer pe podium. Jucatorii au valoare pentru Liga1, nu au valoare si mai ales psihic sa lupte impotriva cooperativei barsane. Sezonul trecut un lot mult mai valoros a terminat mult mai prost sezonul, desi a facut puncte, bani si mai ales glorie in Champions League, iar fara alinierea astrelor lupta pentru titlu pana in ultima etapa. Ce va fi sezonul urmator? Daca Burleanu ramane si se impune la FRF, sunt sanse sa pice DeaconuBricheta si alte elemente ale cooperativei si premise de competitie onesta ne permit sa speram la mai mult. Titlul nu va fi obiectiv, se va incerca altceva, cu buget mai mic, cu jucatori mai tineri, mai ieftini, mai avizi de performanta. Vom vedea.

 14. kiruj
  Tuesday, 13 May, 2014 at 09:09

  Click aici pt. note! Softul se va închide mâine (miercuri, 14 mai), pe la ora 21.00. HAI CFR!!!

 15. dan.f
  Tuesday, 13 May, 2014 at 09:52

  E clar, baietii nostri s-au descatusat, joaca mai mult de placere si pentru a prinde un transfer la "mai bine". Poate ca anul viitor asa va fi de la bun inceput, nu vor mai exista obiective super-ambitioase si atunci vom vedea un CFR jucand fotbal adevarat, ca in meciul de ieri. As vrea sa deschid o discutie in afara meciului de aseara: sunt sanse mari ca Ricardo Cadu sa plece in aceasta vara de la noi. Nu credeti ca ar trebui sa ii se organizeze un meci de retragere? Nu un meci amical, ci sa ni se spuna clar de catre conducerea CFR-ului: "joi va fi ultimul meci al capitanului pe arena din Gruia, veniti cu totii sa ne luam ramas bun de la cel care a scris istorie in tricoul visiniu!". Saptamana aceasta se incheie o era la CFR; vor pleca Felgueiras, Piccolo, Deac, poate Camora. Sunt jucatorii care ne-au adus atatea bucurii si seri frumoase, atat pe plan intern cat mai ales international, incat cred ca ar fi nedrept ca ei sa plece in deplin anonimat, fara un bun ramas din partea suporterilor... Voi ce parere aveti?

  • kiruj
   Tuesday, 13 May, 2014 at 10:16

   Da, foarte bună propunerea ta! Desigur, jucătorii vin şi pleacă, noi iubim -în fond- culorile, dar asta nu înseamnă că unii dintre ei nu merită respectul nostru. Mai ales Cadu, care a fost -indiscutabil- creatorul din teren al "new-CFR", el merită o festivitate cu totul şi cu totul specială. HAI CFR!!!

  • caneto
   Tuesday, 13 May, 2014 at 10:27

   Absolut de acord cu tot ce-ai scris. Eu mai sper, totusi, sa se intample vreo minune si tot acest lung circ cu regimul de austeritate si criza sa nu fie decat unul artificial, pentru a scapa de petardele cu contract mare, iar din toamna sa-i vedem in continuare la noi pe nepetardele cu contract mare: Felgueiras, Piccolo, Camora, Cadu. :)

   • dan.f
    Tuesday, 13 May, 2014 at 11:40

    Felgueiras si Piccolo vor pleca sigur. Cel putin asta reiese din declaratiile din ultima vreme ale lui Miriuta si I.M. Pentru Super Mario e de inteles, valoarea lui il recomanda pentru un campionat mai puternic si e cel mai vandabil jucator al nostru, avem nevoie de banii incasati pe el. La Piccolo in schimb, cred ca e doar incertitudinea financiara a clubului, altfel cred ca ar fi dispus sa ramana si pe un salariu mai mic. Oricum, ieri a declarat Miriuta ca italianul va pleca sigur, deci nu cred ca mai sunt sperante in privinta ramanerii lui.

    • caneto
     Tuesday, 13 May, 2014 at 11:53

     Atat Miriuta cat si I. Muresan au tot declarat ca nu stiu ce va fi din vara. Intrebarea e, chiar nu stiu sau e vrajeala? Ca daca e prima varianta, referirea lui Miriuta la Piccolo nu are nicio valoare. Dupa cum si reconfirmarea lui Miriuta de catre Muresan este lovita de nulitate. Sau, tocmai, pleaca sigur pentru ca a fost reconfirmat. :)

     • maisafie
      Tuesday, 13 May, 2014 at 15:15

      Eu cred ca nu mai stiu nici daca raman ei darmite daca raman unii jucatori :).Intrebare intrebatoare ... Oare Muresan are plafon maxim de 8000 de euro pe luna ????? Si eu personal daca as fi sef pe acolo la Miriuta i-as cere 3-4000 (negociabil dar daca vrea el si mai mult) sa-l las antrenor secund.

  • Saul
   Tuesday, 13 May, 2014 at 14:08

   Foarte buna propunerea ta,dar cine s-o auda? Cui ii pasa,oare? Un club profesionist,caruia ii pasa de jucatorii si suporterii sai,asa ar proceda. Doar ca noi la CFR avem atatea exemple negative vis-a-vis de cum s-a procedat cu plecarile unor jucatori emblematici gen Tony,Gabi Muresan si atii, incat nici macar nu-mi mai fac sperante. Ma deranjeaza si aceasta stare de incertitudine (indusa sau existenta),mi se pare nefiresc,ca inainte cu o saptamana de finalul sezonului sa nu stii cu cine continui in sezonul urmator.

 16. Ioan Dacid
  Tuesday, 13 May, 2014 at 11:39

  O...ce veste minunata....cica sport.ro e pe duca...o da....

  • thedarkside
   Tuesday, 13 May, 2014 at 14:54

   "Un impediment în închiderea sport.ro este faptul că postul de sport primeşte bani în acest moment de la cablişti pentru transmiterea acestuia." he he Oare se reorienteza cablistii spre Look TV?

 17. Racheta
  Tuesday, 13 May, 2014 at 12:11

  Din "COLTUL TRIBUNEI"(reflectii!) : Felghe- portarul pe care-l vom regreta in curand; Maftei- "apa sfintita"- nici nu te omoara, dar nici nu te vindeca; Cadu- capitanul a rezolvat situatii grele; Rada- a fost "turnul de control"; Camora- ezitant si nervos; Monroy- bun "distrugator", dar mai e nevoie si de tehnica; Djoko- e greu sa construiesti, daca n-ai "materiale"; Deac- disponibilitate la efort,centrari bune de pe stanga(una incheiata cu gol), dar tot dezordonat ramane; Negrut- implicat in joc, dar ne-a servit doar "gherle" si "chifle"; Costea- mai vizibil;ca un al 2-lea atacant, cred ca ar fi mult mai util; Ogbu- n-a mai fost maChuka, a hartuit in continuu apararea adversa;la gol, a fost in momentul si la locul potrivit; Rezervele: s-au implicat, numai, in faza de atac(!); A1- Se observa o consistenta mai mare in jocul de posesie, si-a cristalizat un nucleu de baza, se acorda o mai mare atentie modului de executare si de finalizare a loviturilor libere-directe", cu un plus la cornere; trebuie sa elimine sincopele de decadere si sa-si organizeze si eficientizeze jocul in superioritate numerica. Au fost si momente cu "multa dorinta, dar niema putirinta"!; meci cu unele sclipiri, dar si cu multe nereusite la finalizare. Nicio previziune nu s-a adeverit : au "explodat" Casele de pariuri, care dadeau ca sigure , "X"solist; si nu numai ca n-a plouat, dar in prima repriza s-a facut si plaja!; iarasi ratam penalty, inexplicabil, "bagam" in meci adversarul, iar noi "intram" intr-un joc contemplativ, la trecerea timpului si din nou, riscam sa fim egalati! Pana una, alta, bravo baieti!; Hai CFR!

 18. Racheta
  Tuesday, 13 May, 2014 at 12:31

  I.M.: "A.P. nu s-a indepartat de echipa"; pai, dupa "El prezidente-penibile", departare inseamna, undeva pe Marte;Dubaiul este colea, cum treci Feleacul (!) Anul acesta, nu numai ca nu a fost la niciun meci, dar nici nu a mai trecut, macar odata pe la club !(stadion, asisderea); cat priveste "PLAFONUL", conform tot "Radio Erevan", este de 8.000/luna, dar nu inseamna ca-l va atinge cineva(?); daca totusi se va-ntampla acest lucru, cu siguranta nu se va consemna pe Pamant, ci pe Luna(!)

 19. amne
  Tuesday, 13 May, 2014 at 19:08

  "Așa trece prima repriză, agreabil" - agreabil pe naiba (pot sa scriu "dracu" pe tribuna?), mi-o inghetat derrier-ul si-am stat si cu soarele-n ochi, nu numai cu stalpii de la tribuna. Plus ca m-or enervat arbitrii, mai ales ala de la margine, motiv pentru care i-am si strigat ca-i un nesimtit. Altfel m-o bucurat ca oilor din presa le-or fost infirmate insinuarile de tzoape de mahala ca Dinamo ar fi livrat cele trei puncte steagului rosu stalin in meciul cu noi. Altfel spus, ma bucur ca, desi avem un antrenor care o fost partener de blaturi cu sotia mopului cu piept voluminos (pot sa scriu "tzatze" pe tribuna?), n-am participat la cooperativa mizerabila a rejelui, tzantzarului si a altor jivine din mamaliga egy. Superb efortul echipei, chiar si cel al headless chicken Deac, care a fost bizar de hilar, hoinar pe teren si vermicular in miscari, avar cu fineturile tehnice si vernacular in exprimare. Sau aiesta din urma oi fi fost io? Sti-ma dracu' (pot sa scriu "naiba" pe tribuna?)! Am dat si io note la kiruj si omul meciului l-am pus pe Chuka, nu pentru gol musai, ci pentru efortul mai ales din prima repriza. Lui Djokovic i-am dat 2.5, simtindu-ma extrem de generos intre timp, cel mai slab jucator de pe teren. Mario e, ca de obicei, hors concours. Si-un ultim cuvant (care vor fi mai multe, deja is mai multe si, pe masura ce scriu, incercand sa explic cat de multe cuvinte in plus sunt, se aduna un numar care impinge-n ridicol afirmatia ab initio, desi nu stiu daca se pun si cuvintele in latina cu care incerc sa epatez, dar mai bine sa nu deviez de la subiect, altfel e posibil ca mesajul meu sa fie incomprehensibil): i-am zis lui Surdu sa mearga in doamna care l-a nascut. Pe cat mi-era greata de el cand era la noi, cu simularile lui de jegoid vag antropomorf, pe-atat mi-i de drag acum, dupa periplul lui la moutoane. Cu atat mai mult cu cat intrarea lui in teren mi-o rapit bucuria de a spune ca singurul jucator huiduit de toata lumea o fost bozgoru' ala de Janos (pot sa scriu "ungur" pe tribuna?).

  • luis
   Tuesday, 13 May, 2014 at 20:22

   Ehe,surdo-mutul a fost mai huiduit decat "bozgorul",adevarul ca-i si mai gretos.Eu pe vremuri il numeam cap de musca.

 20. Radubarbier
  Tuesday, 13 May, 2014 at 20:57

  Ok. A fost un meci greu pe care l-am castigat. Bravo CFR! Pe mine m-a impresionat un alt moment care nu tine de echipa noastra ci de ceva care s-a petrecut pe teren, ceva ce tine, pana la urma de civilizatia sportului, de buna crestere, rspect si educatie. Ceva care nu s-a vazut la tv. Desigur, am fost la meci in Gruia. La un moment dat, Cornel Talnar, suparat pe ineficienta atacantilor sai, a inceput sa se agite in stilu-i caracteristic, dand indicatii tehnice, asa cum, pana la urma e normal. Intr-un moment de furie, andrei cristea (observati cum ii scriu numele!), s-a intors spre banca de rezerve brasoveana strigand din toti rarunchii, de a auzit tot stadionul: Taci dracului din gura odata! ... Am ramas fara cuvinte atat eu, cat si cei din jurul meu. Imediat mi-am reamintit ce jucator mare a fost Cornel Talnar, cate a facut pentru fotbalul romanesc, cate bucurii ne-a adus si cum ajunge, iata, la o varsta inaintata, sa fie jignit si umilit de catre cine? De catre un jucator terminat, care nu a facut mai nimic intr-o partida atat de importanta pentru clubul sau. Un fotbalist pentru care respectul este o "rara avis", iar recunostinta, mangaierea geroasa a Crivatului.

  • luis
   Tuesday, 13 May, 2014 at 21:01

   He,he daca era Miriuta antrenor la Brasov,avea deja "beletul" de avion cumparat catre exluderea din lot.:-))

  • kiruj
   Tuesday, 13 May, 2014 at 21:53

   S-a observat faza aia şi din TV. OK, n-am auzit cuvintele, dar cu o imaginaţie minimală (care în fotbal e sub "curul broaştei", citat din clasici...), puteam ghici "conţinutul frazei" în proporţie de 90%...:) În fotbal expresiile sunt "scurte", necenzurate, venite "din inimă", nu se lucrează la retuşare...În 72 aveam un jucător la mine în Harcov (Hintea, a ajuns mai încolo la Tractorul BV, sau la ICIM, nu mai ştiu), după ce-a dat gol, a fugit la un spectator (care-l tachina tot timpul meciului) şi-i zicea, aşa., "ardeleneşte": "edd meg a f...szomat!" (Amne: oare şi asta-i interzis pe Tribună?). Am fost în spatele porţii, râdeam cu lacrimi cu prietenii (care "ştiu de ce"), ulterior am jucat vreo 2-3 meciuri cu dânsul şi mi-a povestit sincer, că habar n-avea ce-nseamnă fraza, dar a învăţat-o "pe repede înainte" de la veteranii echipei...Era de două meciuri la M.-Ciuc...Pe atunci conflictul portughezo-român s-a tradus în conflicte "ciucane - braşovene"...HAI CFR!!!

 21. Flacăra Vișinie
  Tuesday, 13 May, 2014 at 23:14

  Conform GSP, Dinamo a primit licenta pentru cupele europene. Asta inseamna ca in ultimele doua etape trebuie sa scoatem 6 puncte, iar Dinamo sa scoata maxim 1 punct. Noi jucam acasa cu Gazul si in deplasare cu Sageata. Ambele tremura sa nu retrogradeze (mai ales Sageata), iar Dinamo joaca acasa cu Sageata si in deplasare cu Botosani (care a scapat de retrogradare).
  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/veste-mare-pentru-dinamo-ros-albii-au-primit-ok-ul-pentru-participarea-in-europa-league-425825.html

  • Ioan Dacid
   Wednesday, 14 May, 2014 at 14:39

   Veste si mai mare, au cerult intrarea in insolventa. :))=))

 22. Zweistein
  Wednesday, 14 May, 2014 at 08:55

  Ceea ce nu pricep este cum de a ajuns Bus sa fie jucatorul Coronei? Ca il stiam imprumutat acolo. Daca cineva stie amanunte, rog reply.

  • Ioan Dacid
   Wednesday, 14 May, 2014 at 09:20

   I-am dat cu flit, omul era liber de contract si a semnat. Simplu, nu?

 23. Racheta
  Wednesday, 14 May, 2014 at 10:16

  Daca, de la "Conducere", nu mai am niciun fel de asteptari sa onoreze si sa-si aprecieze GLORIILE, cred ca ar fi de bun simt, de datoria noastra, a suporterilor sa facem, maine, un gest demn si de normalitate fata de "vesnicul-capitan" si sa purtam la noi(pe noi) tricoul "CADU-22", avand inscriptionat pe piept "Respect-200"!; este momentul ca sa uitam de orgolii si de frustrarile paguboase de altfel si sa facem dovada recunoasterii valorii si sacrificiului acestui jucator -SIMBOL, al Clubului CFR,din "era-Paszkany", macar pana il avem in ograda si sa-l sarbatorim, pe stadion, cum se cuvine(!); cu aceasta ocazie, poate si-ar da seama si I.M.ce inseamna, cu adevarat "apropierea de echipa(!)", care pe langa spiritul nostru, sprijinul moral, si putinul suport material, mai inseamna si OMENIE(!); A.P. ar putea sa ne dovedeasca si "multe alte cele", cum ar fi :asigurarea suportului financiar,a bazei tehnico-materiale,intretinerea clubului, rezolvarea problemelor personale si de grup, perspective de viitor, stabilitate, incredere, cinste, respect si onoare!Hai CFR!

  • kiruj
   Wednesday, 14 May, 2014 at 10:22

   Excelentă idee, Racheta! HAI CFR!!!

  • kiruj
   Wednesday, 14 May, 2014 at 10:24

   Poate una tribune va fi denumit, de-acum înainte, "Ricardo Cadu"! HAI CFR!!!

   • CJ-07-CFR
    Wednesday, 14 May, 2014 at 12:36

    Care? Că T1 se va numi AP, T2 se va numi IM, iar P1 se va numi RZ. Poate schelele demontate...

    • kiruj
     Wednesday, 14 May, 2014 at 15:56

     Mister, Mister...)

 24. kiruj
  Wednesday, 14 May, 2014 at 10:26

  Click aici pt. note! Softul se închide azi, pe la ora 21.00. HAI CFR!!!

 25. thedarkside
  Wednesday, 14 May, 2014 at 13:01

  In sfarsit a disparut din meniu linkul catre pagina cu echipa a doua, pe site-ul oficial. Deci cineva se ocupa, chiar daca asa, mai ardeleneste...

  • CJ-07-CFR
   Wednesday, 14 May, 2014 at 13:03

   Și atunci jucătorii care n-o să accepte salarii mai mici de 8.000 cum o să știe să ajungă la echipa a II-a, dacă nu mai au link?

   • thedarkside
    Wednesday, 14 May, 2014 at 13:05

    Oricum, Sergiu Negrut e trecut si la Juniori A :-))) Deci cu el nu-i problema.

 26. Racheta
  Wednesday, 14 May, 2014 at 13:33

  Daca denumirile tribunelor sunt "ocupate" de "imparatii" vremii, atunci sa-i facem un bust la intrarea in Club(!)

 27. Ioan Dacid
  Wednesday, 14 May, 2014 at 14:47

  M-am uitat pe clasament, avem 4 puncte avans fata de Panduri si 6 fata de Botosani. Daca Pandurii fac un egal , CFR merge in Europa League indiferent de rezultatele noastre. La meciuri directe din cate stiu stam mai bine fata de olteni si fata de Botosani. Singura sansa al lui Arpi ca sa nu jucam in Europa ar fi sa ceara si el intrarea in insolventa:))

  • CJ-07-CFR
   Wednesday, 14 May, 2014 at 15:13

   Mai sunt câteva echipe în fața noastră care mai au timp să se retragă din campionat și, hopa!, sărbătorim an cu soț! Da' nu știu de unde ar scoate conducerea CFR-ului bonusurile pentru atingerea obiectivului.

   • Ioan Dacid
    Wednesday, 14 May, 2014 at 15:18

    You've made my day!:))

  • Ioan Dacid
   Wednesday, 14 May, 2014 at 15:17

   Fituica din bucale bulibaseste cum ca si CFR ar avea aceleas probleme ca si Dinamo si din acest motiv nu avem licenta de Iuropa.

   • unul
    Wednesday, 14 May, 2014 at 15:52

    Nu stiu daca presa bulibaseste sau chiar are dreptate .Eu zic ca mai bine stam pe curul nostrum si lasam Europa in treaba ei .Ce sa facem noi in Europa ???? Cand nu suntem in stare sa batem Corona Brasov !!???

    • Ioan Dacid
     Wednesday, 14 May, 2014 at 15:59

     Atunci pt ce dracu mai jucam in campionatul asta? Daca e sa stam pe curul nostru ne retragem si cu asta basta. Atitudinea asta imi aminteste de profesorii mei comunisti care nu te lasau deloc sa visezi.

 28. cfr_atlanta
  Wednesday, 14 May, 2014 at 19:59

  Nu cred ca CFR are nevoie de 3 tururi preliminare in EL. Mai bine sa mearga Dinamo...

  • Ioan Dacid
   Wednesday, 14 May, 2014 at 21:11

   Revin cu intrebarea, si atunci pt ce mai jucam in campionat?

 29. Zweistein
  Wednesday, 14 May, 2014 at 20:22

  O deplasare la Vladivostok in tur preliminar EL ar fi premiul suprem pentru frumoasa performanta din campionat :)

  • Flacăra Vișinie
   Wednesday, 14 May, 2014 at 20:25

   Poate se duc cu autocarul...

   • Cristi
    Wednesday, 14 May, 2014 at 21:46

    cu ia-ma nene :)

 30. ulisse
  Wednesday, 14 May, 2014 at 20:23

  Poate mai avem ceva coeficient pentru Europa si nu ar strica sa-l topim prin absenta. In plus, cateva meciuri in plus forteaza omogenizarea echipei si in plus poate mobiliza actionarii sa se implice mai mult financiar.

 31. Ioan Dacid
  Wednesday, 14 May, 2014 at 21:10

  Ii urez mult succes lui Beto deseara desi Benfica mi mult mai simpatica.

 32. Racheta
  Wednesday, 14 May, 2014 at 21:28

  Mai, fratilor!; ori nu mi-a citit nimeni comentul de la ora 10.16,ori s-a trecut prea repede cu vederea, cum am"comis-o" si eu, dar din cauza vitezei am trecut gresit Nr. tricoului lui CADU, care este 20 (si nu 22!); ar fi benefic( din multe pdv) sa jucam in Cupe, numai ca acest lucru nu se doreste!(trebuie mult mai mult investit, decat rezulta profit!)

 33. Flacăra Vișinie
  Wednesday, 14 May, 2014 at 21:53

  Daca cineva -- prin absurd -- nu stie, in seara asta, de la 21:45, finala Europa League. Sevilla intalneste Benfica. La Sevilla in poarta este António Alberto Bastos Pimparel, mai cunoscut de noi cu numele de Beto. Meciul e transmis de ProTV, Digi Sport 1 si Dolce Sport 1. Sa ii uram succes lui Beto!!!

 34. kiruj
  Wednesday, 14 May, 2014 at 21:55

  NOTAREA s-a încheiat, tabelele sunt reactualizate. Au notat 26 de tribunişti, media echipei fiind de 6.8. Miri o obţinut 6.1 puncte (cea mai mică notă, cam nedrept, zic eu). Nota maximă este de 8.0 la Felghe (Ogbu are 7.6), nota minimă fiind de 6.2 la Batin şi la Costea. HAI CFR!!!

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>