Sunday, Jul. 15, 2018

Ліга Еўропы: Дынама – ЧФР

Written By:

|

Wednesday, 30 July, 2014

|

Posted In:

|

69 Comments

Ліга Еўропы: Дынама – ЧФР

Sfatul medicului sau al farmacistului: Pentru cei prăpăstioși, abisali, cu spaimă de hăuri, cu nervii slabi sau subțiri, se recomandă citirea cu atenție a textului de mai jos, sorbind înghițituri mici din ceaiuri calmante mari. Textul poate să conțină urme de optimism gârlă!

Ştiu, urmează partida din prima manşă a turului III eliminatoriu al competiției Europa League, în Bielorusia, la Borisov, joi, 31 iulie 2014, ora 20.00: Dinamo Minsk – CFR 1907 Cluj (meci transmis de LookTV).

Dar acest lucru nu mă împiedică să rămân încă o fracțiune de articol pe meleagurile mioritice și ale lui Dracula, ca să public în avancronica acestui meci clasamentul la zi al Ligii 1. Cel perfect și legal adevărat, plus de bun simţ, luat de pe romaniansoccer, nu cel falsificat, eronat, tendenţios, răutăcios prezentat de nişte obscure site-uri bucureştene. Deoarece pentru mine acest clasament reprezintă un fel de Gunnersaurus, începând de acum tre’ să poarte întotdeauna noroc echipei, la orice competiţie ar lua parte.

Adevărul istoric fiind reparat, mai rămâne o singură întrebare: cine să-i dea gol lui Felgueiras? Cum? Când? La ultimul meci de campionat i-a spus unui adversar ceva de genul „Ia, mă, din partea mea! Na mingea, dă gol dacă poţi!”. Iar ăla, ciuciu, n-a putut nici măcar aşa, cu mingea pusă pe tava piciorului. Ultimul gol încasat de Mario e vechi de mai bine de două luni, de prin mai, iar pe următorul îl va lua într-o duminică ploioasă, pe la 4 şi ceva după-masa, în septembrie 2018, în derby-ul milanez, interistul Negruţ reuşind să-i curme invincibilitatea de 4 ani şi 4 luni. Și ceva zile.

Mergem, deci, cu încredere în nord, convinși fiind (de mine) că sigur nu vom lua gol. Dacă am rezolvat cu brio „singura” întrebare, a doua necunoscută e… câte dăm? Prea multe, nu! Potolit, cumpătat, să nu se piardă interesul pentru retur, să nu stea lumea la tele, să fie atmosferă pe stadion. Este important și pentru încasări, în aceste vremuri de criză contând în cont orice bănuţ în plus luat pe biletele de intrare (ieșirea cu fețele fericite și mulțumite post-meci e inclusă în preț).

Cum să nu mă dea optimismul afară din casa în care nevasta mă mai ține, când n-aveam astfel de probleme nici pe vremurile pregătirilor de vară/iarnă ratate? D-apăi acum când Miriuţă repetă întruna că (le) ai/n-ai (cu) mingea, tre’ să tragi fuga de la o poartă la cealaltă, timp de 90+5’? Când văd că băieţii noştri nu strâmbă din nas la astfel de indicații sadice, ci, dimpotrivă, le fac plăcere, când s-a văzut în toate cele 3 partide oficiale disputate până acum că există bucuria jocului, că există atitudine pozitivă, că există unitate în grup, că există mai mulţi fotbalişti în echipă decât jucători de fotbal? Tot aud – fiind vorba de o perioadă de reconstrucţie – că lipseşte omogenitatea la nivelul echipei. Păi, la finalul sezonului trecut, după un întreg campionat, omogenitatea acelei echipe a fost departe de cea a acesteia, aflate la început de drum neînfundat. Zic una-ntruna şi fest (pentru cei care vreți să ascultați la mine): entuziasmul unui grup contează mult mai mult decât individualităţile care compun o echipă! [No, nu era cazul să vă notați aceste cuvinte în carnețele, dar dacă tot v-ați deranjat, puteți să le subliniați] Că, momentan, nu avem printre jucătorii de câmp niciun cal de rasă de tip Bastos, Sougou, Muri, Cadu sau Piccolo (excepţie – poate – Camora), poate fi adevărat, dar totuşi, comportarea echipei este peste aşteptări, de ce să n-o recunoaștem?! Şi, ce mai la deal și la vale, nu asta aşteptam de multă vreme, să ştim pe de rost şi sculaţi noaptea din somn unşpele de start al CFR-ului? Adică: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Deac, Negruţ, Costea – Tade. Mai figurează pe lista inaintată la UEFA pentru această fază a competiţiei Amadio, Vâtcă, Ene, Jaime, Lopes, Provencio, Stana, Christian, Guima, Jakolis şi noutăţile Ivanovski şi Jazvic. Şi, pentru orice eventualitate, Chuka Ogbu. :) Pe lista B: Began, Veres, Țîrlea, Codorean şi Păun.

Şefii clubului au ascultat pentru prima dată în viață doleanţa lui amne şi au optat pentru o deplasare pe un traseu mult mai lung, prin Ungaria, Slovacia, Polonia și doar apoi cu pătrundere în Belarusia. „Nu mergem în Ucraina după tot ce s-a întâmplat acolo. Zburăm mai mult, ocolim, dar siguranța și binele echipei primează. Mergem cu încredere, vreau să facem un meci bun și să ne întoarcem cu un rezultat pe măsură. Poate luăm o opțiune importantă de calificare încă din primul meci. Eu am mare încredere în echipă”, a spus antrenorul Vasile Miriuță.

Se tot aminteşte de forma bună, de invincibilitatea bieloruşilor. Că-s în plin sezon, turați, că n-au pierdut demult, că sunt lideri în campionat după 18 etape disputate, cu un avans de 3 puncte faţă de BATE Borisov (și o fi ceva când nu te bate Borisov!). Astfel de informații au scopul doar să ne sperie, să ne taie elanul și unitatea de grup. Însă tactica asta nu ține la mine! Am o veste bună: dinamoviștii bieloruși au spart recent gheaţa şi au pierdut un meci cu 0-3 acasă! Ce-i drept, au suferit înfrângerea la hochei pe gheaţă, de la SKA Sankt Petersburg, dar este un model de urmat mâine şi pentru echipa de fotbal. În definitiv, tot la porți se trage în ambele sporturi, iar mingea e rotundă (de sus seamănă izbitor cu un puc).

În faza anterioară a competiţiei, Dinamo i-a eliminat pe finlandezii de la MYPA (3-0 pe teren propriu, 0-0 în deplasare). Echipa folosită în meciul de la Borisov: Гутор, Политевич, Бангура, Залеский, Веретило, Воронков, Симович, Николич Неманья, Чигозе, Стасевич, Адамович. Запасные: Концевой, Диоманде, Фигередо, Игнатович, Карпович, Никитин, Быков Артём. Голы: Чигозе 24’ – 1:0, Стасевич 61’ (пенальти) – 2:0, Николич 85′ – 3:0. Dând un Google Translate acestor informaţii preţioase am descoperit un lucru senzaţional: Gutor, Politevich, Bangura, Zaleski, fuse, Voronkov, Simovic, Nemanja Nikolic, Chigo, Stasevych, Adamovich. Înlocuitori: Limit, Diomande, Figueredo, Ignatovitch Karpovich, Nikitin, Artyom Bykov. Naked: Chigo 24 ‘- 01:00, Stasevych 61′ (penalty) – 02:00, Nikolic 85 ‘- 03:00. Adică, după cum se vede cu claritate,  n-au dat niciun gol finlandezilor, ci au marcat prin arătarea fundului gol-goluţ de către cei 3 jucători undeva mai menţionaţi.

Meciul nostru va fi condus de arbitrul suedez Martin Hansson, care va fi ajutat de asistenţii Magnus Sjoblom şi Joakim Flink, arbitru de rezervă fiind desemnat Glenn Nyberg. Sper ca această brigadă să nu dea procente după procente gazdelor, în goana lor disperată după golul de onoare.

Давай ЧФР!!! Я ўпэўнены, што вы паказваеце, што Дынама Беларуская яшчэ шчанюкі, што змогуць пераканаць свет яшчэ раз, што вы сустрэлі больш слабы праціўнік, што калі мы будзем абапірацца на патэнцыял каманды прыйдзецца доўга чакаць і сур’ёзнага праціўніка. Поспех!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

caneto

(69) Readers Comments

 1. amne
  Wednesday, 30 July, 2014 at 13:55

  DinamA? Nu-i Dinamo?

 2. amne
  Wednesday, 30 July, 2014 at 14:00

  Bun optimism! Macar de-asta s-avem. Davai CFR!

 3. caneto
  Wednesday, 30 July, 2014 at 14:03

  Indiferent in ce limba europeana bagi Dinamo in GT iti iese rezultatul Дынама in bielorusa

  • amne
   Wednesday, 30 July, 2014 at 14:32

   aha, poti sa stergi primul comentariu si astea de dupa, sa ramana articolul curat si frumos.

 4. ulise
  Wednesday, 30 July, 2014 at 14:31

  Tirlea nu cred ca mai e in lista, a fost imprumutat la Sebis.

  • caneto
   Wednesday, 30 July, 2014 at 14:50

   Dacă accesezi site-ul Uefa, la linkul din articol, vei putea constata că în lotul reîmprospătat azi, la ora 02:24 CET, figurează Tîrlea şi Ogbu. :)

 5. Flacăra Vișinie
  Wednesday, 30 July, 2014 at 15:12

  Nu-i sigur ca partida va fi transmisa de LOOK (Смотри)

  • Alex
   Wednesday, 30 July, 2014 at 18:46

   Meciul nu apare in programul Look TV de maine (cel putin eu nu l-am vazut). Nici in cel aferent Look Plus, deci probabil ca nu il vor transmite. Faina treaba...

   • justice
    Thursday, 31 July, 2014 at 10:15

    Meciul va fi 100% transmis de catre Look TV, in seara asta de la ora 20:00.

 6. Marinescu Daniel
  Wednesday, 30 July, 2014 at 15:25

  Dragi CFR-isti, dragi Tribuni-sti, va urez mult succes in acest meci (aceasta dubla)! E prima oara cand voi tine cu CFR-ul intrun meci contra lui Dinamo :). Amne, reciteste-mi articolul cand ai ceva vreme :)

 7. Marinescu Daniel
  Wednesday, 30 July, 2014 at 15:29

  Caneto, a treia victorie si implicit un nou articol pe mysport :)

  • thedarkside
   Wednesday, 30 July, 2014 at 16:53

   S-au schimbat berile pe articole mai nou?

   • Marinescu Daniel
    Wednesday, 30 July, 2014 at 16:55

    :)). Un articol de-al lui Caneto scris si pe mysport valoreaza o lada de bere :)

    • caneto
     Wednesday, 30 July, 2014 at 17:43

     Bine, Daniel, să-ţi fac în voie, poţi să-i trimiţi o ladă de bere lui thedarkside. :)

     • thedarkside
      Wednesday, 30 July, 2014 at 19:50

      Yeee, joi seara ma torpilez :-)

      • luis
       Wednesday, 30 July, 2014 at 20:57

       Pe mine ma inviti?

      • luis
       Wednesday, 30 July, 2014 at 20:59

       Nu de alta,dar daca i-am luat locul lui Caneto in tribuna,atunci sa-i beau si berea.

      • thedarkside
       Thursday, 31 July, 2014 at 11:45

       Bien sur, mon ami :-)

 8. dan.f
  Wednesday, 30 July, 2014 at 17:09

  Acum e acum, baieti! Incepe primul meci din cele 4 finale programate in urmatoarele 10 zile si, sunt convins, acum ne vom da seama de valoarea echipei noastre. Optimist din fire, sper ca dupa ultiumul meci din seria de 4, sa plec de la stadion la fel de fericit ca dupa meciul cu nemtenii. Forza CFR!!!

 9. kiruj
  Thursday, 31 July, 2014 at 00:51

  In memoriam Ricardo Cadu: "el capitano" a fost integralist în AEL Limassol - Zenit Sankt Petersburg (1-0), joacă cu nr. 50, a primit galben în min.12. Într-un rezumat (de proastă calitate) l-am şi văzut (felicitând marcatorul golului, unul polonez, parcă), arată ciudat în galben-negru, zici că e "stegar" de mic...Mult succes, Ricardo! HAI CFR!!!

 10. cfrclujole
  Thursday, 31 July, 2014 at 10:23
  • kiruj
   Thursday, 31 July, 2014 at 11:20

   Ce deducem de aici? Că "obiectivul 0" (fără gol primit) este un obiectiv "pozitiv" (dpdv al calificării), dar un număr pozitiv e mai mare decât zero...:) În fine, e cald, şi la noi...:) HAI CFR!!!

   • cfrclujole
    Thursday, 31 July, 2014 at 12:43

    Caneto a mancat un 28. Noi suntem pe principiul US 28!!..))

 11. Flacăra Vișinie
  Thursday, 31 July, 2014 at 11:27

  @justice: Dupa informatiile mele sunt slabe sanse sa fie transmis meciul de azi de catre LOOK. dar mai dau niste telefoane.

 12. thedarkside
  Thursday, 31 July, 2014 at 11:47

  Antrenamentul oficial de ieri E cam marisor fisierul, aprox. 2g (4 ore si 20 min)

 13. dilivio
  Thursday, 31 July, 2014 at 12:16

  http://www.stiridesport.ro/competitii/liga-1/dinamo-minsk-cfr-cluj-tv-live-look-tv.html deobicei sunt destul de informati cei de la stiridesport, sa speram ca au dreptate si vedem meciul pe looktv, altfel sunt chiar penibili cei de la look ...

 14. CJ-07-CFR
  Thursday, 31 July, 2014 at 12:31

  Pentru că nu-i cunosc personal pe cei de la Dinamo Minsk, nu m-am hotărât încă dacă să fiu optimist sau pesimist. Oricum, dacă astăzi batem cu 2-0, trebuie să avem grijă să nu pierdem cu 1-3 în retur. Sau cu 2-4. Nici 3-5 nu-i bun.

  • Achilles
   Thursday, 31 July, 2014 at 15:35

   Uatevar.....!

  • fox fire
   Thursday, 31 July, 2014 at 22:11

   Nu-i bai, acum știm ca trebuie sa ii batem la cel puțin un gol diferența:)

   • fox fire
    Friday, 1 August, 2014 at 06:47

    Later edit: 2 goluri diferenta am vrut sa zic:P

   • fox fire
    Friday, 1 August, 2014 at 06:49

    Later edit: 2 goluri diferenta am vrut sa zic:)

 15. Flacăra Vișinie
  Thursday, 31 July, 2014 at 12:48

  Meciul va fi transmis de LOOK TV! Ora 20:00, ora Romaniei.

  • luis
   Thursday, 31 July, 2014 at 17:15

   Fratilor.eu sunt la RDS.ma uit latoate stirile de sport atat pe digi 1/2/3 cat si pe prosport,da de vad o stire si cu CFR,dar nimic.Parca nu am exista.Acum incep sa-i dau dreptate prietenului meu din Cluj cu care aveam discutii contradictori pe aceasta teme.El spunea ca exista o conspiratie impotriva noastra,eu ca Nu,pana la urma el a avut dreptate,Astia din miticistan sunt niste rahati cu ochi.Imi vine sa vars de scarba,jeguri ordinare.Daca si acum le stam in gat,ce va fi atunci cand vom avea si rezultate (sper eu).Nu am vrut sa plec de la RDS dar acum ma cam bate gandul.

 16. Hakana
  Thursday, 31 July, 2014 at 14:14

  Inca sunt in concediu (stiu, cam de multisor), de aceea trec mai rar pe aici (deh, netul pe munte si pe balta nu merge deloc cu atmosfera de destindere si contopire cu natura). Sper sa iasa bine si azi, sa mai adaug o seara frumoasa la tot ce-am strans deja. Parca am simtit si pe stadion, duminica, un optimism, un suflu proaspat si asta chiar inainte de 2-0! No, Hai CFR!!!

 17. luis
  Thursday, 31 July, 2014 at 18:57

  daca nu aveti look poate incercati aici http://www.sportcategory.com/c-1.html

 18. amne
  Thursday, 31 July, 2014 at 19:11

  Smecheri dinamovistii astia, ne fac sa merem in Belarus, dup'aia se muta-n Georgia, sa castige prin neprezentare, in concordanta cu titlul din gsp: "liveTEXT de la 20:00 Dinamo Minsk - CFR Cluj » 11 victorii consecutive au georgienii pe teren propriu".

 19. luis
  Thursday, 31 July, 2014 at 19:23

  http://mywebtv.info/look-tv aici merge si HD

  • Nea_Silică_Mureş
   Thursday, 31 July, 2014 at 21:21

   Excelent link Luis, merge perfect. Doar că i-aş băga ceva comentatorului în unele părţi laterale. Ce caută muistul ăsta stelemist pe post?

   • luis
    Thursday, 31 July, 2014 at 21:44

    Multumesc,esti dator cu o bere.Chiar acum m-am gandit si eu sa pun pe mute,ma enerveaza deja.:-))

 20. Marinescu Daniel
  Thursday, 31 July, 2014 at 20:00

  Multa bafta! Alles Gute!

 21. luis
  Thursday, 31 July, 2014 at 21:51

  Acest meci trebuie uitat foarte repede,am fost varza a la CLUJ.

 22. fox fire
  Thursday, 31 July, 2014 at 21:52

  Din păcate nu am putut vedea meciul. Cum am jucat?

  • luis
   Thursday, 31 July, 2014 at 21:55

   Am jucat?Cred ca s-au jucat cu noi,mai ales in repriza ketto.

  • fotbalfan
   Thursday, 31 July, 2014 at 22:21

   din fericire nu ai vazut meciul. cred ca nu mai e nevoie sa scriu mai multe.....

 23. luis
  Thursday, 31 July, 2014 at 21:53

  Parca am jucat la nimereala,n-am inteles nimic.Na nu-i bai ne explica Kiruj ce si cum cu tactica:-)

 24. cfrclujole
  Thursday, 31 July, 2014 at 21:57

  Putem juca in retur cu Ceahlaul??........

  • luis
   Thursday, 31 July, 2014 at 21:59

   Ole,ai gresit site-ul.incearca la UEFA.Cred ca trebuie sa facem cerere,cine stie poate-s de acord.:-)

   • cfrclujole
    Thursday, 31 July, 2014 at 22:06

    Ma tem ca ai gresit replica..La cum am jucat azi doar Ceahlaul ne mai salveaza in retur...

 25. luis
  Thursday, 31 July, 2014 at 21:57

  Gata ,a trecut,urmeaza Pandurii,meciul cu ei este important acum,apoi mai vedem.Hai CFR!!!+!

  • cfrclujole
   Thursday, 31 July, 2014 at 22:27

   Ce a trecut, dom'le? A trecut NKDV-ul peste noi in loc sa treaca trenul peste ei...

 26. kiruj
  Thursday, 31 July, 2014 at 21:58

  Click aici pt. note! HAI CFR!!!

 27. Ioan Dacid
  Thursday, 31 July, 2014 at 22:06

  Penbil am jucat azi, nu am zarit nici o idee tactica, nimic, nimic

 28. dan.f
  Thursday, 31 July, 2014 at 22:10

  Nu e dracul chiar atat de negru! Inca mai avem sanse la calificare, cu conditia sa jucam precum in a doua repriza, plus cateva suturi pe poarta. :) Cred ca Guima ar trebui pus titular, ca varf impins. E frustrant sa vezi cum aduc mijlocasii mingile pana langa careul advers, iar acolo nu au cui centra... Cu Guima in careu, cred ca ar aparea mai multe ocazii de gol.

 29. Racheta
  Thursday, 31 July, 2014 at 22:11

  Dezamagitor!;Nu am jucat nimic!; am pierdut toate mingile 1l1, nu am reusit sa tinem de minge, nu am legat doua pase, ne lipseste enorm un coordonator de joc si rusinos nu am tras niciun sut pe spatiul portii(!); la ce rezultat ne puteam astepta, desigur ca unul mult mai dezastros in conditiile in care daca inviti adversarul la joc si-i perminti cu nonsalanta sa vina peste tine, inevitabilul se produce!; daca-ti propui putin, adica sa nu iei gol , fara sa te preocupe si faza de atac(contraatac), nu reusesti mare lucru; ar fi trebuit sa jucam cu 3 jucatori la mijloc, pt. a spera la ceva?!; am avut si cateva maini moarte, aceiasi Costea si Negrut, mai nou si Deac( care are 2 imense oportunitati de a inscrie, dar isi bate joc de ele!); Cr mai ASTA ne este valoarea.

  • Cristi
   Friday, 1 August, 2014 at 03:17

   La ce te asteptai? E o echipa noua care acum 6 saptamini nu se vazusera decit o treime intre ei iar restul nu stiau unde e Clujul pe harta. sunt jucatorii care au venit inainte de a se face dealurile adevaratein piata - adica cei care stiau ca nu primesc o sansa / oferta mai buna decit bugetul de reasezare de la Cluj. Astia sunt banii pe care ii produce campionatul romanesc in mod sustenabil, asta e valoarea pecare o poti cumpara. Vremurile in care plateam pe jucatori bunicei mai mult decit faceau ei de fapt au trecut. Acum platim pe jucatori slabuti cit fac, pentru ca nu sunt altii in jur sa o faca. Acum 6 luni lumea se plingea de insolventa si liga a patra, acum suntem bine mersi in prima liga. Ne vaicaream ca vin numai petarde, dar au aparut si citiva jucatori interesanti pentru liga din Romania. Hai sa vedem peste 3-4 meciuri din campionat pe unde stam - nu uita ca anul asta pentu o treime din echipe un loc 10 va fi un vis egal cu supravietuirea.

 30. mircea
  Thursday, 31 July, 2014 at 22:13

  cfr nu are echipa de europa ,am primit o invitatie un wildcard cum se spune iar sefii nostri si-au batut joc au adus numai gloabe la echipa si au si semnat pe minim 3 ani,decat jakolis mai bine paun decat christian care nu joaca nimic mai bine era rui pedro ,pai gabrioneta i da clasa la brazilianul asta ,la cum se prezinta echipa fara pic de idei de joc numai lansari in fata marca" Rada",ma astept si duminica la cel mult un egal ,oricum suntem buni numai cu echipe care nu ne pun deloc in pericol gen ceaplau ,nu cred ca putem obtine in campionat un loc mai bun decat 6-7 ,sper sa nu fie mai rau cat despre europa mai bine nu ne prezentam asa.

  • Cristi
   Friday, 1 August, 2014 at 03:01

   Usor de zis, dar Gabionetta a ajuns prin liga a treia italiana, de bun si disciplinat ce e. Cita vreme nu il platesti din buzunarul tau e usor sa critici, cind e vorba de scos banii, parca o petarda mai ieftina ti se pare mai atractiva, nu? La ggurä suntem toti buni, dar numai cind nu e vorba de baniinostri.

   • Ioan Dacid
    Friday, 1 August, 2014 at 09:47

    Hai nu le mai plange de mila conducatorilor, daca si-au batut joc (voit sau nu) de banii din CL nu mai e vina noastra.

    • Cristi
     Friday, 1 August, 2014 at 14:32

     Nu le pling de mila cum nu ma intereseaza ce au facut cu banii, pt ca nu m-a interesat nici cind au bagat bani ca sa ajunga acolo. Realitatea a fost declarata clar de Gadola in primavara, pentru cine a avut urechi sa auda si rationament sa discearna fara a fi emotiv. Nu se speculeaza nimic la genul "daca ajungem in gupele E/CL ne recuperam suma X" ci se arein vedere o echipa la standardele sustenabile ale fotbalului romanesc.

 31. Nea_Silică_Mureş
  Thursday, 31 July, 2014 at 22:24

  Să nu fim iarăşi prăpăstioşi. Azi n-am putut mai deloc. Şi din păcate toţi cei introduşi au fost mai slabi decât titularii (poate cu excepţia lui Guima). Nu uitaţi, echipa e de abia încropită, cu un singur joc în campionat şi 3 în EL. Nu meritau victoria dinamuiştii, dar nici noi nu meritam să scoatem egalul.

 32. csongi
  Thursday, 31 July, 2014 at 23:07

  E primul meci al CFR-ului din acest sezon pe care-l văd, ce bine l-am nimerit și eu, exact ca jucătorii noștrii poarta Minskului. Sau o fi fost ăsta un meci din sezonul trecut, în reluare? Asta e nivelul echipei, scorul corect s-a dat în Bielorusia: iarna nu-i ca vara, nici Dinamo Minsk ca Ceahlăul. Să sperăm că odată cu intrarea lui Jazvic și Ivanovic se va mai schimba cât de cât fața echipei, deși buba mare e în centru: Rada și Monroy, iar acolo nu prea avem la ce să ne așteptăm.

 33. kiruj
  Thursday, 31 July, 2014 at 23:17

  @Luis: acum am ajuns acasă (trag tare la birou, să pot pleca liniştit 20 de zile în concediu), îţi spun sincer că m-am uitat la meci în sistem "time sharing", cu un ochi pe TV, cu altul pe mormanele de dosare din faţa mea...În primul rând, cred că s-a trasat un obiectiv minimalist pt. acest meci ("sănu primim gol", "e bun şi egalul", etc.), şi în astfel de cazuri pierzi, de regulă. Apoi, am simţit o frică la echipă (poate şi din cauza pregătirii mult prea defensive a meciului). În primul rând acest aspect a fost hotărâtor, zic eu, pt. că tactic echipa a fost aşezată exact ca şi înainte, iar evoluţia mai ştearsă a fiecăruia dintre titulari se explică (pe lângă considerentele de mai sus) şi prin valoarea (mult) superioară a adversarului faţă de Jagodina, cu care tot ne-am chinuit destul. Golul primit a fost o eroare defensivă (dacă n-a fost offside, pt. că atunci vina e la "albitrii"), nesincronizare a apărării la o ieşire la offside, metodă foarte riscantă în condiţiile în care 1-ai apărători lenţi (Rada, Larie), 2-blocul defensiv nu este încă sudat, 3-ai în faţă atacanţi rapizi. Plus Felghe, care la acest gen de fază mai mereu este prins pe picior greşit. Dacă tot vrei analiză tatică, îţi spun ce mi s-a părut eronat conceput de Miri: apărarea în zonă (interpretată şi aşa destul de aproximativ), adversarul a avut nişte mijlocaşi foarte mobili, iuţi, predispuşi la combinaţii şi demarcări spre spaţii libere. Ei, aici a fost problema apărării în zonă "tip CFR": când un adversar părăseşte zona ta, trebuie să-l preia coechipierul care răspunde de zona aia. Acest "transfer de sarcini" a fost interpretat greoi, din care cauză mobilii şi inventivii bieloruşi erau mai mereu liberi. În plus, fundaşii laterali au permis multe centrări de pe ambele extreme. Placa turnantă M+M (mult lăudată cu nemţenii), era uşor dizlocată, ambii încercând să suplinească găurile lăsate libere în stânga şi în dreapta, au făcut mai mult apărare pompieristică, decât una prin care să-i obligă adversarii să greşească. Mă rog, mai sunt destule de spus, adversarul a fost infinit mai bun decât tot ce-am întâlnit vara asta în amicale şi în oficiale, suntem şi noi pe un drum de reconstrucţie, direcţia e bună, dar e nevoie de crearea mecanismelor / relaţiilor de joc în condiţiile unor adversari de această talie, altfel ne amăgim cu victoriile cu Ceahlăul (care totuşi a fost minunată, dar a avut şi un efect invers: s-a cam creat o stare de siguranţă prea mare printre băieţi), etc. Trebuie să avem răbdare cu echipa noastră, va avea şi fluctuaţii în evoluţii (să nu uităm totuşi valoarea lotului). Returul? Greu, foarte greu, dar nu imposibil. Oricum, cu victoria de astăzi, ei au o şansă în plus la calificare (60-40, să zicem). HAI CFR!!!

  • luis
   Friday, 1 August, 2014 at 15:25

   Analiza buna Kiruj.Eu as mai adauga ca,ne-am aparat foarte aproape de careul nostru,neavand astfel sanse pentru contraatac,deoarece si Tade si Negrut coborau foarte mult in aparare.Asa ca nu mai puteau sa ajunga si in fata la finalizare.tade a muncit enorm.La sfarsit trebuia schimbat ,din minutul 75 nu a mai putut,si aici intervine Miruiuta foarte neinspirat la schimbari.Hai CFR!!!+!. PS spor la lucru ,si vacanta placuta.

 34. Ioan Dacid
  Friday, 1 August, 2014 at 09:51

  Bun , ganduri la rece:D In prima repriza am fost praf, in a 2-a am inceput sa miscam ceva dupa minutul 70 dar ocazile mari tot prietenii lui Putin le-au avut. Imi e greu sa inteleg de unde a venit frica de a juca in seara trecuta, nu am tras nici un sut pe poarta, nu am urcat mai hotarat in atac. Calificarea nu e deloc pierduta dar in retur ar trebui ca jucatorii nostri sa aiba cojones pt ca altfel mi-e frica de o nou infrangere. Din pacate lotul e foarte subtire si nu stiu in ce masura o sa putem face fata trio-ului Pandurii-fratii lui Putin- echipa oierului.

 35. Ioan Dacid
  Friday, 1 August, 2014 at 09:52

  Bun , ganduri la rece:D In prima repriza am fost praf, in a 2-a am inceput sa miscam ceva dupa minutul 70 dar ocazile mari tot prietenii lui Putin le-au avut. Imi e greu sa inteleg de unde a venit frica de a juca in seara trecuta, nu am tras nici un sut pe poarta, nu am urcat mai hotarat in atac. Calificarea nu e deloc pierduta dar in retur ar trebui ca jucatorii nostri sa aiba cojones pt ca altfel mi-e frica de o nou infrangere. Din pacate lotul e foarte subtire si nu stiu in ce masura o sa putem face fata trio-ului Pandurii-fratii lui Putin- echipa oierului. HAI CFR!

 36. anonimul1965
  Friday, 1 August, 2014 at 11:06

  oameni buni nu trebuie facuta nunta dupa victorie nici inmormantare dupa infrangere.a fost un meci in deplasare si s-a pierdut cu 1 la 0 am inteles echipa a jucat prost se mai intampla nu sunt roboti mai vine meciul retur si pana atunci se mai potface ceva reglaje plus un meci de campionat in care se mai omogenizeaza echipa sa tinem pumnii CFR si sa nu fim prapastiosi sa ne bucuram de fiecare lucru bun si asa viata asta e prea scurta hai CFR

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>