Wednesday, Jul. 18, 2018

Statistici, comparaţii, după 5 etape

Written By:

|

Wednesday, 27 August, 2014

|

Posted In:

|

70 Comments

Statistici, comparaţii, după 5 etape

… Fără rezerve, şi la figurat (şi aici e „de bine”), dar şi la propriu (şi aici nu e bine deloc)… Jucăm „fără rezerve” (la figurat) majoritatea meciurilor, adică fără frică, cu determinare, cu mobilizare, ba şi cu ceva concepţie de joc (vizibilă din ce în ce mai clar, dar cu precădere contra echipelor din „linia a doua”), deci pe partea asta totu-i frumos. Trebuie să avem grijă - ca de ouăle de paşti - nu numai de Tade, dar şi de ceilalţi „partizani” aruncaţi în luptă fără piese de rezervă, fără “arriere-garde”…

Nu putem fi mulţumiţi, din păcate, când o luăm pe înţelesul propriu. Echipa seamănă din ce în ce mai mult cu un Rambo din jungla vietnameză, care trage din toate poziţiile, dar nu are cartuşe de rezervă în traistă… Este periculoasă (în multe momente), dar e suficient să apară o necesitate de schimbare (sau 2-3, Doamne fereşte!), şi uite cum apar şi problemele.

Dar mai bine să ne uităm un pic pe rezumatul de mai jos al statisticii ediţiei actuale de campionat (întocmită după primele 5 etape, ordonată după gradul de utilizare a jucătorilor):

tabel b

Înainte să ne apucăm de „diseminarea” şi interpretarea cifrelor, vă prezint şi un tabelaş comparativ al primelor cinci etape ale ediţiilor 2013-2014, respectiv 2014-2015:

tabel a

OBSERVAŢII:

1. Comparaţia ne arată un progres la aproape toţi indicatorii analizaţi (au fost – evident – selectate cu grijă, să ne ofere o imagine „ascendentă”, învăţătură de la Caneto…), cu excepţia „formulelor de joc folosite” (câte 2 în ambele ediţii). OK, cu ceva efort intelectual o putem scoate la „verde” şi aici, pentru că – scriptic – echipa a jucat în toate cele 5 meciuri din ediţia actuală formula 1-4-2-3-1, dar după umila mea părere acest ultim meci cu găzarii mi-a adus aminte mai degrabă de un 1-4-4-2 modernizat în pic (faţă de varianta „rigidă”/„ţărănească” a lui Rednic, utilizată în primele 4 etape ale ediţiei trecute).

2. Ce înţeleg eu prin „1-4-4-2” modernizat? În primul rând să convenim că o aşezare clasică de 1-4-2-3-1, fie cu Tade, fie cu Guima în centrul liniei de 3, este din start un non-sens, linia aia de 3 – cel puţin teoretic – trebuie să aibă la mijloc un „cap limpede”, un fel de coordonator de joc, atribuţii cam străine ambilor jucători. Să revenim la 1-4-4-2: modernizarea constă – în opinia mea – în faptul că ea se transformă destul de des în 1-4-4-1-1, atât în faza de apărare, dar – mai ales – în faza de atac, când Guima vine deseori mai în spatele lui Tade, dar nu în rol de coordonator (de-aia nu putem vorbi de 1-4-2-3-1), ci mai degrabă în rol de „pivot”, de „deviator” al mingilor spre vârful autentic. Atenţie! „Pivotul” nu-i „coordonator”, de-aia mi-am permis să observ schimbarea formulei de joc, care a şi fost binevenită, după mine.

3. Nu voi recapitula progresia valorică a indicatorilor, este clar că ei sunt în creştere faţă de perioada identică a ediţiei precedente. E suficient să ne gândim doar la punctele acumulate… Anul trecut, după cinci etape, vorbeam din ce în ce mai des de „retrogradare” (vă mai amintiţi?), acum parcă avem şi nişte vise „erotice” (nefondate, oricum). De reţinut este că acest salt „punctual” de 200% se bazează – de fapt – pe creşterea altor indicatori subsidiari, cum ar fi numărul de jucători utilizaţi (doar 17 faţă de 22 din ediţia trecută, sugerând o stabilitate a echipei de bază), numărul jucătorilor utilizaţi în toate cele 450 de minute (+prelungiri, 5 faţă de 2 de anul trecut) etc. Stăm mai bine la cartonaşe galbene şi roşii, şi – important! – mult mai bine la „goluri marcate”, respectiv „goluri primite”.

4. Deci e OK, am putea spune… Şi aşa şi este, dar doar pe moment. Dar în viitorul nu foarte îndepărtat, când vin suspendările (deja avem destui la limită), accidentările (vor veni, din păcate, tocmai din cauza utilizării maxime a nu mai puţin de 6-7-8 jucători), atunci ne vom lovi de o problemă ascunsă sub preş, dar vizibilă din ce în ce mai clar (şi am şi vorbit despre asta destul de mult): problema rezervelor.

5. Ajungem acolo unde… nu am vrut să ajungem… :) Discrepanţa uriaşă între titularii echipei (sunt cam 13-14 care pot emite pretenţii în acest sens) şi „lotul rezerviştilor”, cu piese fie fără valoare (Lopez etc.), fie nepregătite fizic (Christian etc.), fie neintegrate tactic (Jazvic etc.), fie câte două, fie toate trei… :)

6. Deocamdată, pentru cele 3 schimbări pe meci, Miri are la dispoziţie un lot de 3-4 jucători, chiar dacă pe foaie apar mereu încă 7, în afara titularilor. Să zicem că ăia 3 sunt „pe drumul cel bun” (Jakolis, Christian), dar ce avem mai în spate? Cam nimic, din păcate, lucru confirmat şi de despărţirile aparent ciudate de doi jucători (în opinia mea, dacă asta i-a fost valoarea şi nu pot face faţă nici fizic şi nici tactic, e mai bine pentru toate părţile să se despartă).

Concluzie? Echipa este în creştere evidentă faţă de aceaşi perioadă a anului trecut (când – pe deasupra – am şi avut declaraţii oficiale şi ferme de „performanţe de an par”…), dar echipa e „ruptă” valoric, prăpastia valorică/de pregătire fiind uriaşă între primii 11 (hai, 13-14) şi restul. Să ne imaginăm ce va fi când (dintr-un motiv sau altul) trebuie să intre cineva (indiferent cine) în locul lui Felghe (mai ales), sau de schimbarea vreunui fundaş titular… Practic nu e cine, oameni buni. La mijloc mai inventăm câte ceva, în atac la fel (mai ales după ce Mirko se va integra mai bine). Dar la nivelul celor 5 din spate e nasol de tot (să nu mai vorbim că Rada şi aşa e o soluţie de avarie, dincolo de onestitatea şi seriozitatea lui, pentru care jos pălăria. Tot în paranteză fie spus, a mai făcut şi cu medieşenii un fault aproape la fel şi aproape în aceeaşi zonă de teren ca şi cu „minskanii”, dar de data asta a scăpat). Pentru acel compartiment trebuie găsite nişte soluţii „rezerviste” decente (nu mă pot pronunţa despre valoarea lui Ene, dar pare cam crud pt. Liga 1, poate cu nişte meciuri în picioare va creşte; Jaime şi celălat nu par a fi soluţii din niciun punct de vedere; Lopez e băiat inimos, mai adună şi galbene pe bancă, dar şi asta e cam puţin…).

Despre meciul cu găzarii? S-a verificat – din nou – teoria că echipa e mult mai bine pregătită fizic (nici n-am mai băgat asta în tabelaşul comparativ, că este un indicator necuantificabil), iar această pregătire ajută enorm ca echipa – de regulă în reprizele secunde – să treacă la cârma jocului, să facă un pressing deseori ucigător, şi astfel să apară şi ocaziile, şi golurile. Alt indicator necuantificabil, dar cât se poate de clar, şi în creştere „astronomică” faţă de anul trecut: mobilizarea/unitatea de grup a echipei. Aici, fără discuţie, Miri are merite indiscutabile. dar şi asta cu unitatea de grup e una cu dus şi întors: dacă se menţine „strategia” amânării la nesfârşit a restanţelor salariale, cu Miri sau fără, crapă şi unitatea, din păcate. Atenţie la acest aspect, dragi conducători, un pericol – poate – mai mare decât cea a „rezerviştilor”…

HAI CFR!!!

Share This Article

Related News

About Author

kiruj

(70) Readers Comments

 1. caneto
  Wednesday, 27 August, 2014 at 20:57

  kiruj, păcat că nu ai băgat şi o mică comparaţie cu sezonul 2011-2012, să vedem dacă suntem în grafic pentru ocuparea în final a locului votat de mine şi tgv în sondajul lui 07. :) Că pentru media rezultată (5 şi ceva) stăm mai bine, cred.

  • Flacăra Vișinie
   Wednesday, 27 August, 2014 at 21:18

   Si eu am votat acelasi loc.

  • kiruj
   Wednesday, 27 August, 2014 at 21:47

   Să ştii că mi-ai dat idei, după 10 etape o să fac o comparaţie multiplă: aceiaşi indicatori, pentru toate cele 11 ediţii. Revenind la 11-12 (ultimul "an par"): atunci după cinci etape aveam 9 puncte şi golaveraj 10-5. Mai slab, adică...:) HAI CFR!!!

 2. uncleben
  Wednesday, 27 August, 2014 at 21:01

  Analiza pro, ca o mică completare aș adăuga că ambele echipe au arătat o pregătire fizică bună, cu un plus evident de partea CFR-istilor și cu atât mai prețioasă victoria.

 3. Cristi
  Wednesday, 27 August, 2014 at 21:31

  Kiruj, la formulele cu imbunatatire " negativa", gen mai putine goluri primite, schimba si tu formula cu "1-X" ca altfel iese totul aiurea. N-am primit cu 20% in plus ci 80% in minus, si de aici cresterea fiind "pe minus" ar trebui sa iti iasa pozitiv.

  • kiruj
   Wednesday, 27 August, 2014 at 21:59

   M-am gândit un pic şi eu la acest aspect, dar -oricum- marea masă a "tribuniştilor de pretutindeni" înţelege despre ce este vorba. În plus, culoarea verde a fost aleasă tocmai pt. a indica "progresul" la indicatorul respectiv. Importantă e comparaţie în sine: atunci am primit 10 goluri, acum doar două...HAI CFR

 4. CJ-07-CFR
  Wednesday, 27 August, 2014 at 21:37

  Unii au oițe, noi avem ouă. Ne-ar mai trebui niște ouă la mijloc (alternative la perechea Muniru-Monroy), altfel o să jucăm mai ales cu mingi pe sus până cedează fizic adversarii și putem permite fundașilor de bandă să urce (apropo, urcarea în atac a lui Camora trebuie încurajată, fiindcă în acest început de sezon a avut câteva centrări remarcabile; cred că și Susic are potențial ofensiv).

  • kiruj
   Wednesday, 27 August, 2014 at 22:08

   Da, ambii au potenţial (la Camora nici nu ne mirăm, îl ştim din perioada de "aur", iar Susici e într-un progres vizibil de la un meci la altul, nu unul "exponenţial", dar cel puţin "liniar". E bine şi aşa...). La Camora aş completa (a şi remarcat unul dintre tribunişti) că se simte mai bine cu Florin pe teren. La cuplul Muniru-Monroy mai există ceva alternative: la un moment dat poate fi pus acolo şi Deac (în caz de mare nevoie), poate va creşte şi Christian, să nu mai vorbesc de soluţia unei formule schimbate, cu 5 mijlocaşi, să zicem, fără închizători clasici, dar cu piese arţăgoase, disciplinate, fiecare cu apărarea unei zone de teren primită în sarcină. Mă rog, soluţia ideală ar fi o achiziţie dedicată în acest sens (box-to-box, dacă se poate, gen Renan), dar de unde nu-i...ştii mai departe. HAI CFR!!!

 5. Dantesc
  Wednesday, 27 August, 2014 at 22:09

  Mare multumita nea Kiruj ,aprecierile mele pentru munca depusa...si stii care e marea mea bucurie? Faptul ca de acum stiu ca cei care fac parte din staff si echipa ne citesc,atat articolele cat si comentariile....E si asta o realizare

  • kiruj
   Wednesday, 27 August, 2014 at 23:16

   Ar fi un lucru extraordinar să fie aşa, cum spui...Înseamnă că am ajuns şi noi la un "next-level"...:) HAI CFR!!!

  • Cristi
   Thursday, 28 August, 2014 at 19:21

   Poate se organizeaza intr-un grup de fani ai lui Bela :). Macar cei care au cite un litigiu, ceva.

 6. csongi
  Wednesday, 27 August, 2014 at 22:24

  Încă un plus față de sezonul (sezoanele?) percedent este că în afară de reușita lui Larie contra Gazului, restul golurilor au fost marcate de jucătorii ofensivi, și nu de fundași. Compartimentele își cam fac treaba.

  • kiruj
   Wednesday, 27 August, 2014 at 23:21

   Corect, dar surprinde (sau nu?) ineficacitatea liniei de mijloc, la goluri mă refer, evident. Din câte văd, nici nu vor marca foarte multe, explicaţia fiind şi "nepotrivirea" lor la astfel realizări, dar şi "setarea" lor (de către Miri, evident) pe faza de apărare / închidere, mai ales. Să-şi facă acolo datoria, şi e bine, deocamdată. Ceva mai încolo echipele vor lua nişte măsuri -probabil- contra lui Tade, Guima, etc., şi atunci câte o surpriză de la mijlocaşi va fi aur curat...:) HAI CFR!!!

 7. Saul
  Wednesday, 27 August, 2014 at 23:31

  GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLL!!!

 8. thedarkside
  Thursday, 28 August, 2014 at 00:21

  Oare are Moti norocul prostului? :-)

  • thedarkside
   Thursday, 28 August, 2014 at 00:31

   Caine adevarat, Moti asta...

  • fotbalfan
   Thursday, 28 August, 2014 at 00:51

   te rog frumos sa nu-l jignesti, e scula de portar. nulo claro e cu minus fata de el la loviturile de la 11m :)) bravo Moti!

   • thedarkside
    Thursday, 28 August, 2014 at 10:43

    norocul începătorului sună mai bine?

 9. csongi
  Thursday, 28 August, 2014 at 00:36

  Să pierzi la lovituri de 11 m în fața unui adversar fără portar.... priceless.

 10. Achilles
  Thursday, 28 August, 2014 at 00:38

  "N-am crezut sa ajung vre-o data... " sa ma bucur atata, in timp ce-i .......detest atat de mult !!! Bravo, Moti ! Mai exista si decenta in tara asta .... Cica "noi...a noastra.." Bai, scarba mi-i de ei !

 11. Saul
  Thursday, 28 August, 2014 at 00:39

  Catastrofa! Marea echipa stelemista eliminata de niste bulgari modesti. Astora de la dolce le vine sa planga. Hai Alex Dulgheru,scoate-o pe Urlatova si e o seara perfecta! Hai CFR!!!

  • kiruj
   Thursday, 28 August, 2014 at 00:48

   Vine la fiecare nota de plată, la un moment dat. Moţi a răzbunat obrăzniciile lui Chipciu, dar nu numai. Şi mai frustrant pt. ei că i-a scos practic un dinamovist. Factură încărcată, monşer, doar bani să aibă cu se să plătească. Nu-i văd bine, gaura asta de aprox. 20 mil.eu îi va trage în jos. Depinde cât de jos. Vom vedea. Noi să fim sănătoşi, şi să dăm câte 4 goluri pe meci, cum făceam în perioada Dorinel...HAI CFR!!!

   • Saul
    Thursday, 28 August, 2014 at 00:55

    Asa e,Kiruj, vine vremea scadentei. E clar o lovitura care ii va zgudui puternic pe stelemisti,ramane de vazut cat de adanc se va resimti.

 12. Flacăra Vișinie
  Thursday, 28 August, 2014 at 00:41

  Revenge of the Dog. Steaua pierde la penalty-uri partida cu Ludogorets. Bulgarii au marcat in min. 90 si au trimis meciul in prelungiri. La finalul reprizelor de prelungiri portarul bulgarilor a fost eliminat si in poarta a intrat fostul dinamovist Moti. Care a aparat 2 penalty-uri si a trimis Steaua in Europa League si pe dinamovisti in Nirvana Fotbalistica. Nebanuite sunt caile fotbalului.

  http://www.flashscore.ro/meci/63IIptip/?detail_refresh=1#video

  • Flacăra Vișinie
   Thursday, 28 August, 2014 at 00:47

   Ce credeti ca scriu meseriasii din presa sportiva? Nu "Steaua a ratat calificarea in CL", ci "Steaua e calificata in grupele Europa League". Adica un esec e prezentat ca un succes. E ceva sa te minti in halul asta in permanenta.

 13. fotbalfan
  Thursday, 28 August, 2014 at 00:48

  deci care se mai indoieste de existenta lui Dumnezeu dupa meciul ovinelor??? :)))) in alta ordine de idei, tin sa remarc faptul ca avem un tatic omida printre noi: kiruj a prezis de saptamana trecuta ca COrnutele pierd la 11m :) hai ai nostri!

  • kiruj
   Thursday, 28 August, 2014 at 00:53

   Nu-l disponibiliza, te rog, pe Caneto, singurul cu certificat de "omidă", ştampilat la zi...:) HAI CFR!!!

 14. scippio
  Thursday, 28 August, 2014 at 01:14

  Seara cand s-a terminat norocul! Norocul porcesc proverbial al stelei nu i-a mai ajutat de data asta. Era esential ca becali sa nu puna mana pe milioanele CL. Acum vor fi bani nult mai putini pentru cumparat presa si trepadusii de pe la liga si federatie. De jucatori nu mai vorbim. Buget de spavi diminuat= mai bine pt fotbalul romanesc in general.

  • fotbalfan
   Thursday, 28 August, 2014 at 01:18

   corect, spaga mai putina, mai bine pt fotbalul romanesc. insa daca domnul Pascani nu baga manuta-n buzunar sa intareasca CFRul, tot degeaba pt noi. anul asta se elimina din stelute, se restrang valorile, poate anul viitor ne batem si noi la ceva cupe europene(binenteles, dupa ce nu ne desfiintam si scapam de retrogradare anul asta :)) cum zic aia de la wc u si ovinele) . :)

 15. cfr.ist
  Thursday, 28 August, 2014 at 01:15

  ...sa vedem acum oitele fara bani de spaga...Ce bucurie!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Poezie patriotica de-alde stelemea
  Thursday, 28 August, 2014 at 01:24

  Motii nostri aur poarta Iar Cosmin fu leu in poarta Plang acum stelistii in cor Fiindca -i vai de mama lor: Ciobanul e la brutarie MM e la scularie la club e bulibaseala C-a ramas doar Argaseala ! Ce frumos, sub clar de luna Moti i-a belit de lana tigania a amutit nu se aude vreun behait!

  • nea_Silica_Mures
   Thursday, 28 August, 2014 at 22:25

   lol

 17. Cristi
  Thursday, 28 August, 2014 at 02:13

  Nu e bine sa te bucuri de necazul altuia. Dar, a la long exista o mina a dreptatii. Sa judecam la rece: in primul rind Steaua pierde sumele mari garantate de CL. Asta inseamna ca in EL si cu multi spectatori si puncte aduse, isi vor scoate doar bugetul de cheltuieli. Doi, cum se preconizeza a fo doua echipe in EL, banii si asa putini din market pool se vor imparti.GB nu are bani de bagat, ci de luat. E posiil sa mai vedem jucatori plecati last minute.

  • Flacăra Vișinie
   Thursday, 28 August, 2014 at 02:17

   Eu unul nu ma bucur, doar savurez momentul...

  • fotbalfan
   Thursday, 28 August, 2014 at 06:00

   Doamne fereste sa ma bucur de raul altuia, doar sunt bucuros de bucuria lui Moti, atat!

  • rexxar
   Thursday, 28 August, 2014 at 10:48

   eu ma bugur si sunt foarte fericit ca au fost eliminati nu o sa tin in viata mea cu o echipa din bucuresti si mai ales unu-l ca steaua

 18. CJ-07-CFR
  Thursday, 28 August, 2014 at 02:49

  Dacă vă uitați în arhivă, o să vedeți cum eu am susținut mereu și întotdeauna că Moți o să ajungă un portar central mare.

  • kiruj
   Thursday, 28 August, 2014 at 07:53

   ...iar eu mereu am făcut completarea că va fi un foarte bun portar central de picior stâng...:) HAI CFR!!!

 19. uncleben
  Thursday, 28 August, 2014 at 03:56

  Aștept reacția presei Dâmbovițene :- "Un super-fotbalist nu a mai loc sa evolueze în Liga noastră luând calea exilului și fiind forțat să accepte orice post pt. că a fi titular intr-un campionat mult mai slab cotat, ca cel al Bulgariei. Îl vrei la steaua???"

 20. kiruj
  Thursday, 28 August, 2014 at 08:05

  Ca să închidem cumva acest (nou) volum al baladei: mie-mi pare rău (un pic) doar de Gâlcă, care are o onestitate şi verticalitate efectiv "nefirească" pentru setul de valori promovat de gruparea aia...Mediul nu l-a schimbat, a rămas aşa, cum a fost şi ca jucător, jos pălăria. HAI CFR!!!

 21. Saul
  Thursday, 28 August, 2014 at 08:42

  N-am crezut ca o sa ajung sa ma bucur de nereusita unei echipe romanesti intr-o competitie europeana, dar umilinta stelemista si felul in care ea s-a petrecut mi-au oferit o satisfactie. Si toate astea din pricina presei dambovitene si a televiziunilor care au ridicat in slavi aceasta echipa,ignorand sau minimalizand meritele altor echipe. Cum poate exista atata nesimtire, subiectivism si impertinenta in media romaneasca e greu de-nteles. Si mie-mi pare rau de Galca,un tip onest,care nu s-a schimbat pt ca a petrecut prea putin timp in acel mediu infect. Pe dolce era parastas in direct dupa meci,desi atat cat a durat meciul le-au cantat osanale in permanenta. De la a castiga cu MU pe Old Trafford, la a pierde cu Ludogorets Razgrad e o cale lunga. Hai CFR!!! P.S. Cum suna cantecul acela al oilor....sunt fericit si ma simt bine!

 22. thedarkside
  Thursday, 28 August, 2014 at 10:26

  M-au distrat comentatorii cum se lamentau ca Moti iese 2m in afara liniei portii inainte ca stelistul sa suteze. Ca daca albitrul era mai riguros (a se citi Avram, Balaj, Tudor, Hategan, Kovacs, in fine, unul de liga1, oricare) ar fi dispus repetarea loviturii :-) Patetic.

 23. Cristi
  Thursday, 28 August, 2014 at 10:36

  Si acum la o nua consecinta, de data asta cu ricoseu spre noi. Steaua si Astra (plec de la ipoteza calificarii), vor juca joia in EL. Asta inseamna ca vor fi programate duminica sau lunea in campionat, cu propbabilitate mare ca Steaua s aprinda meciul de prime time de duminica seara. din motive de rating. Pe tintarul campionatului noi jucam similar cu Steaua, adica in aceeasi etpa si noi si ei jucam acasa. De aici o probabilitate foarte mare sa nu fim programati lunea (Astra seara plus un meci de 3lulele) si nu duminica tirziu(Steaua). Daca evolutiile vor fi corespunzatoare, avem chiar o buna sansa sa tinem meciul de simbata prime time in program.

  • kiruj
   Thursday, 28 August, 2014 at 11:34

   Pare logic ce spui, dar -întreb şi eu- există oare logică şi la LPF? HAI CFR!!!

   • amne
    Thursday, 28 August, 2014 at 15:29

    LPF n-are nicio treaba cu programarile. TV-urile dicteaza.

    • Flacăra Vișinie
     Thursday, 28 August, 2014 at 15:49

     Programarea meciurilor e facuta de televiziunile care le transmit impreuna cu LPF pentru a evita situatii nepotrivite, de exemplu o echipa care joaca in Europa sa nu aiba meci joi in Europa si vineri/sambata in Liga 1. Sau alte situatii. Dar e corect, programul e stabilit de televiziuni.

 24. Racheta
  Thursday, 28 August, 2014 at 11:41

  Crizatii ciobanului sunt in doliu(!);s-a mai dus un "mit"(tampenie) al statisticilor-invincibilitatii in fata bulgarilor!;"Profetiile" mele s-au implinit(vezi comentul meu din 24.08.at 09:38-Stelemeaua batuta cu 1-0 si pierderea calificarii la penaltyuri!-de-as nimeri-o tot mai des!);ar fi fost inca o nedreptate ca bovinele sustinute si intretinute cu bani negrii, de ciobanul puscarias, Becalihot si mafiot sa castige"purcoiul" de "euroi"in detrimentul oricarei alte echipe romanesti, chiar si bulgare, desi, nici acestia nu-mi sunt simpatici; aceasta corectie dreapta este un balsam, un pansament pe ranile provocate de-a lungul timpului, pt. samavolniciile, calomniile,jignirile si ofensele proferate, fara temei si probe, la adresa noastra, a CFR-ului, de catre acest odios personaj infatuat, incult si malitios;aduceti-va aminte cum, doar dupa o saptamana(drept "multumire" ca l-am primit in "casa"-Gruia),de la meciul impotriva celor de la TSKA Sofia, ne improsca cu noroi fara scrupule, fara o minima recunostiinta-decenta, incurajat de MiMisor-"sapun alunecos"si acompaniat de tripadusii din presa damboviteana supusa si vanduta ciobanului-diabolic, dupa ce au pacatuit, servind impreuna, a un sandwice cu un pahar de sprit, la Palatul-Ciobanesc(!); Rusine tuturor acelora care s-au vandut "Diavolului"(!); Bravo, Moti!;o mai mare razbunare(si la persiflarile lui Chipciu)si umilire din partea unui "caine",la adresa oilor, nici ca se putea!; sa le inscrii un 11metri, apoi,sa le "aperi"doua, si sa-i trimiti acasa, desculti, este peste masura, de neacceptat, superb!; cred ca vreo cativa ani este recomandabil sa evite Ghencea!; Corecte remarcile lui fotbalfan, de la 01:18 si Saul de la 08:42; La statisticile si comparatiile lui mr.Kiruj, revin dupa ce termin de savurat momentul(!); Hai CFR!

 25. Retardila
  Thursday, 28 August, 2014 at 12:53

  Hai CFR!!!

 26. Retardila
  Thursday, 28 August, 2014 at 12:55

  Sunt, se pare un borat pe tribula..... Am postat doar "Hai CFR!!!" si nu a aparut..... Bravo, baietii! Ase trebe facut!!

 27. Racheta
  Thursday, 28 August, 2014 at 14:18

  Kiruj, cu mici scapari, inerente, ai prezentat in modul cel mai concludent si corect, cu observatiile pertinente, de rigoare, o situatie comparativa sugestiva f. clara(!);Felicitari pt. stradanie si informare!;Doresc sa mai fac, in completare,doar cateva adaugiri(remarci); explicatii pt. indicatorii pozitivi din 2014, fata de 2013,pe langa cele aratate pana acum, ar mai putea fi:- stabilitatea(din cauza/datorita unui nr. redus de fotbalisti) si mobilizarea exemplara a echipei, pe langa efortul colectiv al majoritatii jucatorilor, fata de o inexistenta, a unei asemenea dispozitii, in anul precedent(!);motivulPRINCIPAL: lipsa brutala a lichiditatilor, a neefectuarii la timp a platilor salariale, unor jucatori invatati cu standarde inalte si cu pretentii ridicate, neobisnuiti cu amanari de salarii pe termen nelimitat, ceea ce a dus la o stare jalnica de indiferenta, de neimplicare, de dezinteres si "plictiseala" in a face eforturi,pt. a obtine performante, toate SCAPATE de sub control(!)- "Banii, unde sunt banii nostri?"(Felghe);Desi, statisticile ne arata o crestere a echipei de azi, sa nu ne"imbatam cu apa rece!" pt.ca situatia nu-i deloc "roza", mai ales cand avem atatea probleme de rezolvat,cum sunt: -deficiente majore in constructie(care constructie?);-neputinta de mentinere in posesie a balonului;- nefructificarea ocaziilor de gol din careul advers;- executii, uneori, penibile a loviturilor libere;-negasirea solutiilor la mijlocul terenului(play maker?); - neefiicientizarea jocului pe benzi;- dificultati in repliere si in blocarea contraatacurilor adversarilor;- nemai amintind de "valoarea" precara a unora si de diletantismul tehnic al majoritatii jucatorilor. Suntem total descoperiti si vulnerabili, la momentul, f. apropiat de altfel, de a folosi, in mare parte, rezervele; priviti cum ar putea arata CFR-ul: Amadio-C.Ene,Jaime,Rada(cpt.)T.Lopes-Jazvic,Verres-Jakolis,Christian,Tarlea-Ivanovsky;sper ("ca nu au plecat prea multi!?") sa nu se mai repete episodul din Cupa Ligii!. Din pacate,nu reusim sa iesim din aceasta stare prelungita de CRIZA, iar conducerea-administrativa nu este capabila sa o gestioneze(salariile,inca, nu sunt la zi!); e greu, f.greu si nu vad nicio iesire fara aportul substantial, al "contestatului" de ieri, dar al "salvatorului"de azi,Paszkany! Kiruj, asa cum ai devoalat, Galca este din alt film, nu are ce cauta in acel mediu compromis si nociv; pacat de el, daca s-ar contamina!; Daca onorata conducerea-administrativa a uitat de suporteri, totusi, noi, avem consolarea ca ceea tehnica ne citeste!; Le multumim!; Hai CFR!

  • caneto
   Thursday, 28 August, 2014 at 14:24

   Ţârlea a fost împrumutat la Naţional Sebiş. La fel, Pintea.

   • kiruj
    Thursday, 28 August, 2014 at 15:04

    În schimb, Pană NU a fost împrumutat -se pare- la Olimpia (cum am citit într-un articol undeva), că era pe foaie contra Gazului. Sau minte "foaia"? Ciudată situaţie, oricum...HAI CFR!!!

 28. Flacăra Vișinie
  Thursday, 28 August, 2014 at 15:28

  Revenind la bucurii, nu cred ca s-a bucurat vreunul ca a fost eliminata Steaua. Ca doar calificarea in CL aduce puncte Romaniei, puncte de care beneficiaza cine? Steaua, preferata albitrilor. Asa ca nici vorba, nimeni nu s-a bucurat ca Steaua a fost eliminata. Toti ne-am bucurat ca Ludogorets s-a calificat.

 29. Dantesc
  Thursday, 28 August, 2014 at 16:15

  Nea Kiruj ? Ionut Rada ar dori sa i-a contact cu tine,cere pe facebook o adresa sau un numar de telefon....

  • kiruj
   Thursday, 28 August, 2014 at 18:10

   Dane, eu am o adresă de e-mail dedicată TribuneiCFR (şi CFR-ului, bineînţeles): kiruj2@gmail.com. HAI CFR!!!

   • amne
    Thursday, 28 August, 2014 at 18:37

    @kiruj - de-i ceva cu ce pot io s-ajut, s-arunci, rogu-te, c-un telefon sau miel dupa mine.

    • kiruj
     Thursday, 28 August, 2014 at 21:49

     Efectiv nu ştiu despre ce este vorba (Dantesc e mai misterios, aşa, datorită şi funcţiei onorifice de "şef-contraspionaj" al Tribunei...). Poate vrea să mă certe un pic că inventat o formulă cu 3 fundaşi, construită pe lipsa lui...(în paranteză fie spus, chiar nu a fost o idee bună, mi-am dat seama, şi datorită contraargumentelor voastre, mai exact NU ACUM şi NU AICI...). HAI CFR!!!

   • caneto
    Thursday, 28 August, 2014 at 19:29

    kiruj, pălincă nu promite decât după ce titlul de campioană este matematic asigurat. Şi doar contra unor interviuri pentru Tribună, normal. :)

    • kiruj
     Thursday, 28 August, 2014 at 21:51

     Stai liniştit, mi s-a dus stocul (nu din vina mea...), eventual o să fac promisiuni pe stocul tău...:) HAI CFR!!!

   • Dantesc
    Thursday, 28 August, 2014 at 19:35

    Ok,merci o sa ii transmit...

 30. gica10
  Thursday, 28 August, 2014 at 17:48

  Retardila mesajele inainte sa apara trec la seviciul "cenzura" si dupa ce sunt purecate apar........chiar daca al tau era relativ scurt,se temeau sa nu fie un mesaj sublimal si de aici intarzierea.O sa le dau si eu de lucru si bag acelasi mesaj:hai CFR! Nu ti-a trecut supararea nici dupa calificarea de aseara?

  • Retardila
   Thursday, 28 August, 2014 at 20:43

   Nu

   • uncleben
    Friday, 29 August, 2014 at 00:22

    Dar de mine ți 'i dor? :)

 31. Cristi
  Thursday, 28 August, 2014 at 18:21

  Apropos de simbata.. link

  • thedarkside
   Friday, 29 August, 2014 at 11:39

   La stiri au zis ca a aparat bine rezerva lui Pecanha, in meciul cu Dinamo Zagreb.

 32. Racheta
  Thursday, 28 August, 2014 at 18:36

  gica10, ai vrut sa scrii,cred, articol subliminal si nu sublimal(?!)

  • Saul
   Thursday, 28 August, 2014 at 20:36

   Subliminal,evident.

 33. Cristi
  Thursday, 28 August, 2014 at 20:01

  Ludogoret in grupa cu Real Madrid si Basel :)

 34. Saul
  Thursday, 28 August, 2014 at 20:45

  Se pare ca cei din conducere si-au facut un obicei de a se desparti "amiabil" de jucatorii aflati sub contract sau la final. Pe site-ul lpf apar in sedinta de ieri patru fosti jucatori cu pretentii financiare faat de clubul nostru: Hora,Voiculet,Maftei si chiar si Stana! Cum sa le plateasca astora restantele financiare, cand nu le platesc salariile jucatorilor aflati acum sub contract? Aiurea situatie!

  • Cristi
   Thursday, 28 August, 2014 at 21:43

   e doar o reinterpretare a proverbului.. raminem prieteni dar brinza e pe bani.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>