Thursday, Jul. 19, 2018

Fără titlu (articolul, că în campionat … nu se ştie)

Written By:

|

Wednesday, 11 February, 2015

|

Posted In:

|

50 Comments

Fără titlu (articolul, că în campionat … nu se ştie)

Nici două săptămâni până mergem la Piatra Neamţ să dăm marea lovitură în prima etapă a returului şi habar nu avem dacă o vom face din postura de mari favoriţi, pretendenţi la titlul de campionă, sau va fi surpriza campionatului, ca lanternă roşie câştigând la locul 14, într-un meci în care pornim cu zero şanse, relansând lupta pentru evitarea retrogradării.

Speram ca măcar pe ultima sută de 12 zile să putem scoate de la naftalină Bârfă Managerul, speram ca administratorul judiciar provizoriu să dea la veniri nişte tunuri pe piaţa transferurilor, dar nu se întâmplă nimic, dimpotrivă,  pare că ne subţiem în continuare.

Ceaţă totală, dacă înlăturăm informaţiile contradictorii despre consecinţele intrării târzii în insolvenţă, rămân puţine ştiri de presă despre CFR, şi alea tot contradictorii, şi legate tot de intrarea târzie în insolvenţă. Ieri, într.un interviu publicat în prosport, Trică spune că “Tânc, Firţulescu şi Felipe vor fi păstraţi în lot.”, iar câteva ore mai târziu Firţulescu declară pentru ştiridesport: “Îmi pare rău că nu am rămas la CFR Cluj, dar asta e situaţia, interdicţia de a face transferuri nu va fi ridicată în timp util. Le mulţumesc celor de la CFR şi chiar îmi pare rău. Am dat două goluri în trei meciuri, mă bucur că am demonstrat ceva şi că au fost mulţumiţi de mine. Sunt pregătit 100 la sută pentru că am făcut cantonamentul cu CFR şi aştept oferte.”

Poate voi fi acuzat că fac paradă cu diploma mea de jurist obţinută la Şcoala profesională de Avocaţi nr. 2 din localitatea Gugîlpunctcom de Sus, da’-i musai, că nu pricep ce vrea să zică Firţulescu.

Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal, pag.23, spune aşa:

„Transferul jucătorilor amatori sau profesionişti la alte cluburi sau legitimarea jucătorilor profesionişti la alte cluburi, se pot efectua numai în două intervale de timp stabilite anual de către Comitetul Executiv al FRF:

a) în perioada de vară, de regulă, în lunile iunie ‑ august, timp de 12 săptămâni;

b) în perioada de iarnă, de regulă în lunile ianuarie ‑ februarie, timp de 4 săptămâni.

Prin excepţie, se pot legitima în afara perioadei de transfer, jucătorii profesionişti cărora le‑au expirat contractele cu cluburile lor înaintea terminării perioadei de transfer.”

Păi, dacă Firţulescu zice că este liber de contract şi aşteptă oferte, de ce nu aşteaptă la CFR şi de la CFR,  de ce nu aşteaptă până se judecă recursul privind interdicţia de transferuri? Sau să nu aşteptăm nici noi, că nu va fi niciun recurs? Sau clubul profită de situaţia existentă şi vrea să scape mai elegant de jucător, pentru a nu da apă la moară apariţiei unor noi bobârnace de presă tip Arnăutu?

În aceeaşi situaţie sunt, zice-se, şi Tânc şi Nascimento. Şi-atunci cu ce rămânem? La Arnăutu, Savin şi Stana  s-a renunţat de ceva timp, Petrucci este plecat în cantonament la Bergamo cu Szombathely. Şi-atunci cu ce rămânem?

Hai, la portari nu stăm rău: Mincă, Vîtcă, Amadio, Began. Dacă intră toţi 4 deodată în poartă, eu zic că sunt peste Felgueiras.

Baiu’ pare mare la compartimentul defensiv. În afară de Veres, nu cred că jucătorii promovaţi de la juniori pot fi aruncaţi în joc în această primăvară. Avem un Tiago Lopes, Larie, Ene, Camora – Muniru, Veres, rezerve ioc, nici bune, nici slabe.

Ofensiv, situaţia pare a fi de un negru mai deschis la culoare: Deac, Chanturia, Păun, Negruţ, Jakolis, Costea, Jazvic, Tade, Carter. 10 jucători pentru 4 locuri, hai 5, dacă vom juca de musai 1-4-1-4-1, sau 1-4-1-3-2, sau 1-4-1-2-3. Dacă revin Dore şi Guima, Trică nu are altă soluţie decât să-i reprofileze în fundaşi sau mijlocaşi la acoperire. Amândoi sunt înalţi şi tari, numai buni pentru a opri atacurile adverse, doar n-o să joace cu Chanturia lângă Larie.

Deci, pân’ la urmă e OK, avem acoperire pe toate posturile: Mincă+Vîtcă+Amadio+Began (2 sau 3 dintre ei) – Tiago Lopes (Costea, Tade), Larie (Guima), Ene (Dore), Camora (Tiago Lopes) – Muniru (Guima), Veres (Dore) – Deac (Jakolis), Chanturia (Guima, Negruţ), Jazvic (Păun) – Tade (Dore, Carter).

HAI CFR!!!

 

Share This Article

Related News

About Author

caneto

(50) Readers Comments

 1. thedarkside
  Wednesday, 11 February, 2015 at 14:39

  Acuma, ca a dat Firtulescu doua goluri in amicale, hop o sa-l vrea si alte echipe (posibil insolvabile).

 2. Vass Bela
  Wednesday, 11 February, 2015 at 16:23

  Si-a gasit felcerul sa grohaie din nou, cica" eu n-am auzit de Ganea, bla, bla, bla ". Da. nici marele Arpi n-a auzit de Keseru, dar asta e altceva, de Ganea vorbim de un jucator adus cu surle si trambite de felcer, care s-a dovedit o mare pacaleala, desigur fara nici o raspundere din partea celui care l-a adus ... Ca acum n-a auzit de el, este in fapt intruchiparea caracterului doctorului habarnist de-ale fotbalului ! PS . Citind alte site-uri, am aflat, ca urmare a maiestriei manageriale, Firtulescu si ceilalti doi au fost trimisi acasa, pt ca nu-i pot transfera , adica felceru stie ca pana-n 24 febr nu se ridica aceasta interdictie . Bun, dar de ce n-au fost legitimati inainte de ultimul termen de gratie ???

  • caneto
   Wednesday, 11 February, 2015 at 16:32

   "O altă informaţie importantă pentru clujeni vine din cadrul Ligii Profesioniste care urmează să judece miercuri cazul lui CFR Cluj, care a primit interdicţie la transferuri. “Conform actelor pe care ardelenii le-au prezentat în faţa Comisiilor, lui CFR Cluj urmează să i se ridice interdicţia pe care au primit-o. Decizia urmează să se bazeze pe faptul că ardelenilor le-a fost acceptată insolvenţa, astfel se suspendă de drept toate acţiunile judiciare”, au precizat sursele FANATIK.RO. Astfel, formaţia din Gruia poate să îi legitimeze pe Andrei Tînc, Filipe Nascimento şi Dragoş Firţulescu, jucători care nu au putut fi legitimaţi de acest impediment." link Poate au vrut să scape de Firţulescu şi nu i-au spus că se judecă miercuri. :)

  • Cristi
   Wednesday, 11 February, 2015 at 19:01

   Parca Andone venise cu Ganea dupa el, daca bine imi amintesc eu ?

 3. caneto
  Wednesday, 11 February, 2015 at 17:07

  Meci amical în direct: Inter Milano - Szombathely. Puşcas titular la Inter, Brănescu a intrat în min. 30 la Haladás, Petrucci pe banca de rezerve. youtube

  • caneto
   Wednesday, 11 February, 2015 at 17:42

   S-a jucat 2x30 min., scor final 2-2, Hernanes (pen) şi Puşcaş pentru Inter, Radó şi Martinez pentru Haladás. Petrucci nu a jucat. Poate se supără şi vine înapoi la CFR, doar a declarat că nu-l interesează nimic altceva decât să joace în mod constant. :)

 4. caneto
  Wednesday, 11 February, 2015 at 20:51

  Link LPF: "Admite cererea de suspendare formulată de FC CFR 1907 Cluj până la soluționarea și rămânerea definitivă a cererii de deschidere a procedurii insolvenței, cerere ce face obiectul dosarului nr. 134 / 1285/ 2015 aflat pe rolul Tribunalului specializat Cluj." Ce-o fi însemnând? Ne dă punctele înapoi?

 5. csongi
  Thursday, 12 February, 2015 at 08:05

  link Rămâne de văzut cum se descurcă cu mizilicul de 20 milioane de euro.

  • caneto
   Thursday, 12 February, 2015 at 09:28

   Dinamo cum s-a descurcat cu aproximativ acelaşi mizilic? “Conform tabelului preliminar al creditorilor SC Dinamo 1948 SA, publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, din totalul general de 78.033.905 de lei (aproximativ 17,5 milioane de euro), creanţele chirografare însumează 51.348.251 de lei (aproximativ 11,6 milioane de euro), creanţele bugetare 24.442.264 de lei (aproximativ 5,5 milioane de euro), creanţe garantate 6.372.355 de lei (aproximativ 1,4 milioane de euro), în timp ce creanţele salariale sunt de 993.627 de lei (aproximativ 225.000 de euro)”. link Sau Rapid cu un mizilic mai mare? “În momentul în care a fost declarată procedura de insolvenţă, totalul datoriilor admise erau de 118.816.592,47 de lei, adică aproximativ 42 milioane de euro.” link Sau U Cluj cu un mizilic mai mic? “Total creanţe depuse: 36,6281414.98 lei” link Răspunsul este: ţeapă legală, faci în aşa fel încât reduci mizilicul cu 90%, cu 80%, care cum poate, şi rămâii cu un mizilic mititel, posibil a fi onorat relativ uşor.

   • thedarkside
    Thursday, 12 February, 2015 at 10:13

    Vad ca in oala asta sunt preponderent echipele care au facut performanta, mai putin U Cluj. Parca si Otelul e in insolventa, sunt si ei campioni ai Romaniei. Probabil doar asa se poate face performanta in tara asta... Echipele mici care nu aduc nume mari nu au nevoie :-)

 6. Retardila
  Thursday, 12 February, 2015 at 11:50

  Hai sa ne cacam pe domniile noastre....2 saptamani...poate mai multe daca se va ajunge la TAS....Cine e ceferist ramane ceferist! CFR nu moare....sau chiar daca moare...moare in gloria sportului romanesc care nu i-a dat niciun sprijin.... Punctele ChL raman ale Romaniei, vrem-nu vrem....Astept cu infrigurare primul meci international CFR 19O7 - FC FN....preliminarii Ch.L. No, atat am vrut pentru ca sa zac!!!

 7. Retardila
  Thursday, 12 February, 2015 at 11:52

  Nu-mi apar commenturile.... e semn ca e de bine... Shefii saitului is OH...

 8. PINTEA
  Thursday, 12 February, 2015 at 12:14

  Mai zic odata ;"Om trai si om vedea !"Hai CFR !

 9. csongi
  Friday, 13 February, 2015 at 09:26

  Între timp, în Turcia: link

 10. CopyViseu-MM
  Friday, 13 February, 2015 at 10:58

  Mai bine rămânea la noi... mai cerea un ban de chirie, da nu lua goluri d-astea... de unde atâția Schneider-i d-ăștia pe la noi... HAI CFR !!! (să vedem...dacă mai vine..)

  • Cristi
   Saturday, 14 February, 2015 at 14:55

   Nu e prea fericit sa debutezi cu Galata, Besiktas sau Fener. Dar ajuta la reflectie asupra valorii proprii. Rezerva in fotbalul mare vs titular in cel mic.

   • Dantesc
    Sunday, 15 February, 2015 at 00:27

    Sa zbarnai tu !!! Probabil si aia de la echipa nationala a Portugaliei se considera ca facand parte din lumea 3-a fotbalistica de aia l-au convocat la nationala lor amu ceva vreme...Si probabil pentru tine si Iker e un nime ca tocma a luat in gol printre craci...Sau Neuer ,care mai da uneori pe langa minge...Ba ! dar repede va aruncati sa va probati si sa va revendicati voi astia pupi supozitiile si sa aruncati cu gunoi in jucatori care au facut istorie pentru CFR....Bine ca la pupi'n cur arpike sunteti fruntasi ! Unii pe siturile de socializare ii fac pe jucatori "papagali" de ce ma ? Ca isi cer niste drepturi? Care culmea ! Li se si cuvin !

    • Cristi
     Sunday, 15 February, 2015 at 18:22

     Tu ai o problema, indiferent ce zice omul, tu Arpi, Arpi! Eu am scris de suficiente ori ca nu il consider un portar care sa poata prinde nici mcr o echipa de nivelul doi, de Europa League prin Vestul Europei. Si asta e adevarul, nu are de-a face cu relatia jucator-club-suporteri. In plus, de ce negi ceea ceea ce piata confirma? Miracolul celor 10 puncte din CL este ca au fost obtinuteinpofida faptului ca nivelul jucatorilor acelei echipe era de divizia a doua in campionate mari sau echipe mai mici in primele divizii din campionte de mina a doua. Vezi carierele a priori si a posteriori ale acelui lot si vei vedea ca realist vorbind , acolo e incadrarea.

     • Dantesc
      Sunday, 15 February, 2015 at 18:58

      Inca odata iti spun,fiindca vad ca te faci ca nu vezi.... Mario... a fost a treia optiune pentru selectionata Portugaliei (asta asa, ca amintim de valoarea lui)...Dar tu faci pe desteptul ca de obicei si in prisma faptului ca acesta a indraznit sa spuna adevarul si sa isi ceara drepturile nu eziti sa il denigrezi pe unde apuci.Si nu numai pe el...si sa nu imi spui ca ceea ce afirm eu nu e adevarat,urmareste-ti comentariile facute de-a lungul timpului.Pe toti cei care au calcat pe bec in fata lui Arpike incet,incet ati incercat sa ii demonizati...

      • Cristi
       Sunday, 15 February, 2015 at 19:19

       Nu demonizeaza nimeni pe nimeni. Am spus eu ca nu are dreptate sa isi ceara banii? Cel mult ca semnind in Romania si-a asumat riscurile uni fotbal nesanatos, cu nivele de salarii la 80% din incasarile cluburilor. Si asta evalabil pentru oricine. In plus, daca era platit la zi, crezi ca era mai bun? Nu! A fi cel mai bun portar din Romania si a fi un portar de duzina nu sunt afirmatii care se exclud. cit despre vestitul tau lot ntional, n-a fost anul trecut in Brazilia. Iar lotul largit de jucatori in teste il prinde in Romania si Hora.

       • Ioan Dacid
        Sunday, 15 February, 2015 at 22:34

        Acum inteleg perfect de PH vine de la ... , nu conteaza, tu sa fi sanatos.

 11. caneto
  Friday, 13 February, 2015 at 11:10

  “...fundaşul central Andrei Tânc s-a prezentat la antrenament, în timp ce portughezul Filipe Nascimento a primit liber o zi în plus după cantonamentul din Croaţia. Cei doi speră să poată semna cu CFR. Lui Firţulescu i s-a transmis în urmă cu trei zile că gruparea din Gruia nu poate face transferuri şi că nu mai are rost să se prezinte la antrenamentele conduse de Trică.” link Reiese că am intuit bine, interdicţia la transferuri a fost doar un pretext pentru a-l pune pe făraş pe Firţulescu.

 12. caneto
  Friday, 13 February, 2015 at 13:27

  Interesant: „Davide Petrucci nu a jucat pentru Haladás în partidele de pregătire din Italia, nici în amicalul cu Bareggio (5-1), nici în cel cu Inter (2-2). Cei din Szombathely nu au vrut să-şi asume riscul utilizării jucătorului, deoarece soarta lui depinde în continuare de FRF. Dacă aceasta declară nul contractul jucătorului cu CFR, Haladás va avea cale liberă în a-l legitima.” link Pot aştepta mult şi bine decizia FRF, era vorba că a mers în pregătire în Italia cu acordul CFR-ului, probabil s-au răzgândit, nu mai vor să dea bani pentru jucător. Parcă-l văd în primul unşpe la Piatra Neamţ. :)

  • thedarkside
   Friday, 13 February, 2015 at 15:03

   In general le nimeresti, Caneto. Ce m-as bucura sa-l vad alaturi de Muniru in retur...

  • csongi
   Friday, 13 February, 2015 at 18:32

   Adică Haladas l-ar fi vrut numai gratis. Doar că odată cu intrarea în insolvenţă, nu va mai fi lăsat să plece în schimbul renunţării la salariile neachitate şi nici nu poate fi declarat liber de contract. P Foarte probabil se va reîntoarce, sunt curios dacă va mai avea chef de joacă.

 13. caneto
  Friday, 13 February, 2015 at 19:24

  link Comisia de recurs - sancţiune disciplinară? O fi vorba de recursul clubului pentru punctele de penalizare?

 14. Racheta
  Sunday, 15 February, 2015 at 12:35

  Ieri, am asistat la un meci de juniori republicani''A'' dintre formaţiile FC Viitorul M.Georgescu-ACS Viitorul Ungheni(Tg.Mureş)= 2-0(1-0),cu mult peste anemicul,Romania-Moldova= 2-1(1-1), cu angajament şi dăruire,forţă, scheme tactice derulate în viteză, ocazii mari de poartă(ratări), un meci cu suspans şi în final cu un câştigător merituos-pt.mai mult tupeu, capacitate mai mare de efort, cu un plus de gabarit(dar şi cu un an mai mari),cu mai multă experienţă şi inspiraţie la finalizare-;o propagandă reuşită fotbalului;felicitări celor doi antrenori(!), cu un plus pt.antrenorul mureşenilor-Varo(fostul portar de la ASA).

 15. Racheta
  Sunday, 15 February, 2015 at 16:52

  Scuze, comentariul şi scorul sunt corecte( 2-0), însă pt. mureşeni(!)

 16. Flacăra Vișinie
  Monday, 16 February, 2015 at 01:51

  Ceahlaul - CFR se joaca luni, 23 februarie, ora 18:00, in direct pe LOOK PLUS, Dolce Sport si Digisport.

  • thedarkside
   Monday, 16 February, 2015 at 10:30

   Hai CFR!

 17. caneto
  Monday, 16 February, 2015 at 14:34

  Link “STIMATI COLEGI , indiferent ce partid sau guvern va fi la putere , 16 februarie a fost si va ramine ziua ceferistilor ... Ca au mutat-o ei de Sfintul Gheorghe sau o vor muta la alta data , nu prea conteaza ... Din pacate , ceferistii , care au fost un exemplu de disciplina si de atitudine in raport cu cei care au fost la conducere , iar aici ma refer la conducerea caii ferate LPF si in general , la ceea ce tine de patronat (minister si guvern SA si club) , nu mai sint ceea ce au fost . Cauzele care au dus la situatia actuala sint multiple si din pacate , noi toti , atitudinea noastra , este principala cauza ... Ce stie sa faca cel mai bine romanul , din pacate , la ora actuala , este sa comenteze , uitindu-se la tembelizor , insa cind vine vorba sa faca ceva , incearca sa vada cum poate sa o ,, dea cotita ''... Astia sintem noi , din pacate si din cauza asta am ajuns unde am ajuns ... ORICUM, UN GIND BUN PENTRU TOTI CEFERISTII , COLEGII NOSTRI , ORIUNDE S-AR AFLA EI ...” HAI CFR!!! :)

  • Retardila
   Monday, 16 February, 2015 at 15:57

   Mai lasa-ma cu 16 faurar si cu Vasile Roaita...Si cu marea Revolutiune Proletara Asupra Asupritorilor Lucratorilor de la CFR....Aia a fost la Grivita, in Manelistan, fara nici cea mai mica legatura cu CFRúl de atunci...Dar poti sa propui un vot de blam la urmatoarea sedinta de partid...o sa-mi recunosc toate vinili fata de regimnul ala....

   • caneto
    Monday, 16 February, 2015 at 16:18

    Tot aia era să scriu Hai Bálintine day (doar iubim CFR-ul), că legenda zice că şi sărbătoarea asta a pornit tot de la un „grevist” decedat în condiţii violente. :)

  • Cristi
   Tuesday, 17 February, 2015 at 01:28

   Pai atunci sa o denumim ca americanii.. President's Day...ma rog unii s-ar opune ca n-ar incepe cu P ci cu F...

  • b_o_g_d_a_n
   Tuesday, 17 February, 2015 at 10:21

   Salut Caneto. Am postat pe mysport cateva randuri despre pregatirea fizica. Cum aici n-am mai intrat demult m-am gandit sa intreb inainte daca le pot asterne si pe site-ul vostru sau e suficient ca am amintit in comentaril acesta. Numai bine.

   • caneto
    Tuesday, 17 February, 2015 at 10:44

    Salut, b_o_g_d_a_n! Bineînţeles că poţi posta în continuare, şi te rugăm s-o faci, sunt sigur că nici albusibiu, nici cj-07-cfr, nici tribuniştii cititori nu au nimic împotrivă, chiar ne bucurăm de materiale noi, mai ales că în situaţia existentă din jurul clubului, noi scoatem mai greu articole noi şi optimiste. Că alea sumbre, pe mine cel puţin, nu ne interesează. :)

 18. Retardila
  Monday, 16 February, 2015 at 16:06

  Apropos..stii ca Vasile Roaita a fost turnator? Ca l-au legat "ortacii" de sarma de la sirena?

  • Nea_Silica
   Monday, 16 February, 2015 at 17:23

   Ce ai mă cu tizul meu? Am învăţat de pomană la şcoală "Alert, alert, alertă la CFR"? Deşi cine ştie? Poate de aia am devenit şi eu frânar :D Iar acu, chiar că s-ar potrivi melodia. Că ne futu şi ne lăsă borţoşi paşcaniul...

   • Retardila
    Tuesday, 17 February, 2015 at 11:59

    Te futu paskani? Te-o fost violata sau te-ai dat singur la maciuca? Ca dara nu-i tatuna...ca ai ramas bortos ii traba ta...cata-l pe "Ärpyke" poate-ti da pensie alimentara...Daca nu-ti da, cata-l pe Dantesc, o sa te ajute...

    • Dantesc
     Tuesday, 17 February, 2015 at 14:08

     Doecamdata ,doar ca martor,deocamdata... link

     • Retardila
      Tuesday, 17 February, 2015 at 15:06

      Tulai Doamne....esti in post-cojones.... Iti faci harakiri sau seppuku daca nu-l baga la parnaie pe Arpyke"?" Este singurul motiv pentru care te mai crezi in viata....altfel ai bantui - si io nu vreau asta - acest forum...

     • thedarkside
      Tuesday, 17 February, 2015 at 15:51

      Sper ca nu e vorba de acelasi dosar care i-a fost "fabricat" in urma cu vreo cinci ani de catre seful diicot cluj, ca sa-si faca si el "un nume". Ca in ala a fost achitat, desi a inceput-o ca inculpat: link

 19. justice
  Tuesday, 17 February, 2015 at 14:22

  Nu va mai certati fratilor si cititi si niste vesti bune --> Investitori noi la CFR Cluj link

 20. Retardila
  Tuesday, 17 February, 2015 at 15:17

  Citat: "Până la urmă, concluzia empirică a fost: “hai că vă sancționăm și vedem în instanță dacă avem dreptate.”.......din articolul recomandat de Justice... Concluzie? Iti spun ca esti criminal...apai mai vedem pe urma.... Romania, tatam, tatatam...

 21. G
  Tuesday, 17 February, 2015 at 16:01

  Luminita de la capatul tunelului ...?

  • caneto
   Tuesday, 17 February, 2015 at 17:14

   Voi vedeţi din interviu doar partea cu potenţialii investitori, dar Dantesc n-o să observe decât citatul: “Ca un fapt să știți că domnul Paszkany nu are de recuperat bani, sau sunt foarte puțini.” :) ))))

   • thedarkside
    Tuesday, 17 February, 2015 at 19:05

    Fiecare vede ce-l doare :-))) Eu n-am vazut nimic :-)))

   • Dantesc
    Tuesday, 17 February, 2015 at 21:07

    :)))))) E,e,e...dar firmele alea ale cui is ? Asta e intrebarea :))))

 22. G
  Tuesday, 17 February, 2015 at 16:04

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>