Tuesday, Sep. 25, 2018

În pelerinaj la mănăstirea de pe Muntele Pietricica

Written By:

|

Saturday, 21 February, 2015

|

Posted In:

|

91 Comments

În pelerinaj la mănăstirea de pe Muntele Pietricica

Ştiu că foarte mulţi tribunişti sunt dezgustaţi, dezamăgiţi, nemulţumiţi, scârbiţi de ceea ce s-a petrecut la club în ultima perioadă, aşa cum foarte plastic şi-a exprimat trăirea un membru al galeriei, într-un cotidian de limba maghiară: „De parcă am fi aflat că fata visurilor noastre îşi câştigă traiul pe centură, aşa simţim evoluţia lucrurilor. Ceea ce se întâmplă este revoltător şi dezamăgitor.”

Cam la fel mă zgârie şi pe mine la corazon, dar încerc să sar peste rahatul ce stă să atingă ventilatorul. Am norocul/ghinionul să fiu mai tăbăcit; am jucat şi eu de câteva ori în rolul lui Voiculeţ, Hora etc. La prima ţeapă legală pe care am luat-o am crezut că mă enervez cu nervii pe veci,  pe când la a cincea n-am suferit decât de o uşoară lehamite. Uşor de zis, greu de trecut peste. Una-i CFR-ul, alta-i SA-ul administratorului judiciar provizoriu. Noi cu prima parte avem treabă. Nu putem boci la nesfârşit, chiar dacă este foarte dureros că CFR a pierdut prima partidă din acest an, un meci de (8 x 3 =) 24 puncte, din cauza lu’… Cei drept, punctele au fost pierdute după prelungiri, cu 2-3 (nu ştim dacă s-au executat şi penalty-uri de departajare sau s-a apelat la moarte subită). Asta e, nasol, dar trebuie să mergem mai departe, fie şi de pe ultimul loc din clasament. Oricât de mult i-ar place lui Dantesc să mai ţină iarna, vine primăvara, a început returul, deci… trăiască fotbalul, CFR-ul și Pasărea Phoenix (adică tot CFR-ul)!

În acest weekend, adică mai precis luni, urmează să aibă loc primul al doilea meci oficial din 2015 pentru echipa noastră de pe locul 18 sau 2. Adversar ne va fi Ceahlăul, pe Stadionul „Ceahlăul” din Piatra Neamţ, în cadrul etapei a 18-a a campionatului. Meciul va începe de la ora 18.00 şi va fi transmis de posturile TV LOOK Plus, Dolce Sport şi DIGI Sport.

Ceahlăul, la fel ca majoritatea echipelor din Liga 1, este o formație plină de frământări şi probleme, mai ales – normal – financiare. Și-a schimbat şi stăpânul: din echipa lui „Pinalti” a devenit echipa lui „Pirelli” sau „Pibunni”… mă rog… ceva macaronesc massonesc: Angelo Massone – patron, Renzo Rossi – director sportiv, Ze Maria (brazilian, dar cu o carieră impresionantă ca fotbalist în Italia) – antrenor. În pauza competiţională au plecat o grămadă de jucători (Dumitraş, Pavel, Marc, Achim, Ţepeş, Onciu, Mândruşcă, Ichim, Căruţă), în meciurile de pregătire a fost testată o altă mare grămadă, şi testarea continuă (printre alţii: Kamíl Kopúnek şi Nagy Olivér de la Szombathelyi Haladás). O a treia mare grămadă o reprezintă noii jucători legitimaţi: Chirieletti, Rafael Kneif, Wellyson (liberi), Sialmas (AO Platania), Markovic (FK Rad), V. Balint (Rapid), Bono (Atletico Madrid II) şi – surpriză! – arma noastră secretă din meciurile de pregătire… [tobe]… Stana!!! :) Asta numai în cazul în care Săgeata Năvodari, cu o sumedenie de datorii și depunctată în clasamentul Ligii 2, se desființează săgetător. Altfel trebuie să aştepte până la vară. Cum se știe, un jucător nu poate evolua la trei echipe în meciuri oficiale într-un sezon competițional, iar Stana a evoluat deja mai mult de o grămadă. Fundaşul Lucian Cazan s-a accidentat într-un meci de pregătire şi este suspect de ruptură a tendonului achilian, iar portarul Calancea a revenit târziu la echipă, fiind plecat în Antalya cu naţionala Moldovei.

Formaţia gazdă probabilă: Jovic – Rusu, Gorea, Markovic, Slavickas – Gheorghiu, Tăbăcariu, Margină – Popadiuc, Balint, Ştefănescu.

Declaraţii gazde înainte de meci (una bucată):

Angelo Massone (link): “Giocheremo subito contro il Cluj che è la squadra più famosa del campionato ma che quest’anno ha ricevuto una penalizzazione di 24 punti. Per noi sarà una partita importantissima”. Din păcate, “la squadra più famosa del campionato” se traduce, după ultima versiune Oggle Translate, în „lanterna roşie a campionatului”.

Să vedem cum vor reacţiona băieţii noştri la această stare de fapt, când realitatea dură bate turul. Veştile bune nu sunt decât două: 1.) Ne prezentăm pentru meciul de la Piatra Neamţ exact la fața locului, nu la mănăstirea din titlu; şi b.) Batem cu 3-0 sau 2-1, nu cu 1-0, ca în poza de pe prima pagină. Din alea proaste, avem cu duiumul: 1.); 2.)… n.)… Câteva dintre ele: 17.) Chanturia este suspendat pentru cumul de 4 cartonaşe galbene; 23.) Dore mai are o săptămână de vacanţă, departe de Piatra Neamț; 25.) Eram ferm convins că Petrucci va fi titular la Piatra Neamţ, însă pare puţin probabil ca acest lucru să se întâmple, deși nu-i exclus în totalitate. Vineri, „noua lui echipă”, Szombathelyi Haladás, a făcut un fototip proaspăt pentru sezonul de primăvară. Este specificat în link că Petrucci nu apare pentru că nu-i jucătorul lor. Aşteaptă ca FRF să declare contractul cu CFR nul; 6.) Tânc, Nascimento şi bulgarul (nici nu mai are rost să-i reţin numele) nu pot fi legitimaţi (ca urmare, compartimentul defensiv este foarte subţire numeric; noroc că ofensiv pare să stăm mai bine). Totuşi, încercăm şi ne punem speranţa în legitimarea unui apărător de valoare, internaţionalul elveţian Tas Lozan.

Lotul din care Trică fără frică va trebui să aleagă (grea misiune imposibilă) unşpele de start şi rezervele: Mincă, Amadio, Vâtcă, Began – Tiago Lopes, Larie, Ene, Camora, Pop, Muniru, Veres, Deac, Jakolis, F.Costea, Jazvic, Păun, Tade. Total, 17 jucători, cu unul mai puţin faţă de câţi încap pe o foaie de joc.

Declaraţii oaspeți înainte de meci (una bucată):

Eugen Trică: „Am încredere că CFR Cluj va evita retrogradarea. Dar rămân antrenor și în Liga a II-a”.

După cum am menţionat la punctul b.) Batem cu 3-0 sau 2-1, nu cu 1-0, ca în poza de pe prima pagină. N-am scos cifrele din burtă – pe care nu o dețin – ci istoria meciurilor directe disputate la Piatra Neamţ arată clar că aşa se va întâmpla, fatidic pentru gazde. Știm că 1-0 a fost în campionatul trecut (gol Tade), 2-0 a fost în sezonul 2011-12 (goluri Vranjes şi Camora), 3-1 a fost în sezonul 2006-2007 (tulai ce de goluri! – Anca, Jula, Tilincă, respectiv Purică), 4-2 a fost în sezonul 2009-2010 (tulai ce de goluri! – E.Dică, Y.Kone, Peralta, Claudinei Alexandre Aparecido, respectiv Vasilache, Onciu), dar pentru că 3-0 şi 2-1 n-am înregistrat până acum, e clar că urmează acum. Două partide s-au încheiat la egalitate: 0-0 în campionatul 2007-08 şi 2-2 în ediţia 2012-2013 (goluri Ichim, Tolimir, respectiv Maftei, Kapetanos), dar, în situaţia noastră de-acum, nu le putem lua la socoteală în calcularea ştiinţifică a rezultatului final de luni, pentru că nu ne ajută prea tare. Nici rezultatele meciurilor în care au câştigat gazdele nu pot fi luate nici măcar în calcul biliar, pentru că aşa măgărie nici nu s-a întâmplat vreodată în partidele jucate de CFR sub Chietrişica.

HAI CFR!!! Hai băieţii! Să aveţi în voi bucuria jocului, că bani nu prea sunt nici pentru ăstea 3 puncte! Nimiciţi-i, masaţi-i în careul propriu pe moldoveni, totul pe atac, că apărare nu prea avem (nu că ne-ar trebui)! Hai cu 3-0 sau 2-1, că egalul sau înfrângerea nu prea ne convin și ne strică weekendul!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

caneto

(91) Readers Comments

 1. fotbalfan
  Saturday, 21 February, 2015 at 18:05

  domnii din conducere nu au declarat nimic?

  • caneto
   Saturday, 21 February, 2015 at 18:16

   Ba da, domnul Răzvan Zăvăleanu a declarat pentru ştiridesport că „Documentele pe care le-am prezentat erau suficiente pentru a obţine o decizie favorabilă, dar ceva inexplicabil s-a întâmplat acolo. Acum avem de pregătit o mulţime de acte pentru TAS". Muncă în plus, nu-i timp de multă pălăvrăgeală. :)

   • Dantesc
    Saturday, 21 February, 2015 at 18:28

    Multam Caneto ! In ultima vreme zambesc foarte rar cand e vorba de CFR...iar tu cu articolul asta ai reusit sa ma faci sa zambesc

 2. kiruj
  Saturday, 21 February, 2015 at 18:36

  No, aşa te vreau! Optimist, avancronicist, etc. Ai rămas dator cu o formaţie de bază, dar încerc eu să astup gaura lăsată de "emoţiili" inerente de dinaintea acestui prim meci al returului: Amadio - Lopes, Larie, Ene, Camora - Deac, Muniru, Veress, Costea - Jazvici, Tade. Adică un 4-4-2 ţărănească-strămoşesc (cu variaţiuni spre 4-4-1-1, eventual 4-2-4 în anumite faza de atac), cam singura, care "acoperă" (mai exact "ascunde") lacunele evidente de la mijloc. Dar hai s-o luăm băbeşte: în poartă îl văd pe Amadio, parcă are mai multe minute în pregătiri, şi -tot parcă- are mai puţine goluri primate ca ceilalţi (în raport cu minutele jucate, evident). Pe linia de fund am văzut soluţii şi mai nasoale (în vremuri mult mai euforice), cei 4 propuşi de mine au şi jucat de vreo 2-3 ori în acestă formula în tur. Fiecare joacă pe postul lui, Ene e mai crud, dar în situaţia actuală e "tătic" acolo, zic şi eu. Problema apărării este lipsa rezervelor, doar pe Pop îl mai văd acolo, deci e obligatoriu, ca măcar cineva să fie "policalificat" în primul rând pt. postul de fundaş central (indiferent de care picior). Soluţii? În lateral mai inventezi ceva (Jazvici, Jakolis, etc.), dar în centru e nasol. Nu ştiu care-i treaba cu Guima (a revenit? n-a revenit?), poate el, poate chiar Tade (de ce nu?), iar dacă -printr-o minune- revine Petrucii, atunci suntem "boieri"...El poate juca cu ochii închişi şi mijlocaş la acoperire stânga, dar şi fundaş central de picior stâng. Ok, dacă revine el, poate merită reîncălzită ciorba noastră tradiţională, aia cu 4-2-3-1, mai potrivită nouă, istoric vorbind. Ajungem la mijloc. Acolo e baiul cel mai mare, zic eu. Tocmai din cauza asta am propus 4-4-2, pentru ca slăbiciunile "numerice" şi "valorice" actuale să fie compensate cumva de o densitate mai mare în zona centrală. Nu poţi lăsa mijlocul defensiv (variant 4-2-3-1) în cârca lui Muniru (tot necopt, ca şi acu 2 ani) şi încă unul, şi mai necopt (Veress, etc.). Cei 4 propuşi de mine au mai jucat acolo, Muniru fiind senator de drept pe postul lui (mijlocaş central dreapta), Deac la fel (mijlocaş de bandă dreaptă, dar la fel de bine se descurcă şi pe stânga). Costea a jucat zeci de meciuri ca mijlocaş stânga, e drept în formula 4-2-3-1, dar mă rog, le ştie, aşa, cu titlul general, sarcinile postului (s-a şi apărat decent în ultimele lui evoluţii acolo, fiind dator mai mult în atac). Piesa vulnerabilă pare Veress, dar şi el a jucat acolo (mulţumită lui Miri), e un copil disciplinat, etc. A mai jucat şi Păun pe stânga (chiar la Botoşani, când gazdele visau o victorie la scor). La un moment dat, pentru soluţii de rezervă putem vorbi şi de aceiaşi doi slavi pe bandă (Jazvici, Jakolis), să nu mai vorbim de Tade, care a şi jucat pe mijloc-stânga, chiar contra nemţenilor, dând şi primul lui gol la CFR acolo.Şi din nou, dacă revine Petrucii...:) Ok, am ajuns la "înaintare". Aparent stăm bine, dar în construcţia mea de 4-4-2 cele două locuri pot fi ocupate de Tade şi Jazvici. Ok, dacă revine Dore, iarăşi e o altă mâncare de peşte. Desigur, îl avem acolo şi pe Jakolis (specializat mai mult pe margine, nu pentru un joc în duet în faţă, adică croit pentru formulele: 4-3-3, 4-2-3-1). Îl poţi trage sus şi pe Costea, şi pe Păun. Nu ştiu care-I situaţia lui Negruţ, dacă revine pe teren, e aur curat, după mine, în situaţia actuală. HAI CFR!!!

  • caneto
   Saturday, 21 February, 2015 at 18:55

   Despre Negruţ am citit că se antrenează normal, dar nu va intra în jocurile oficiale decât în martie. Dar, dacă arde, şi deja arde, că avem tot atâtea rezerve pentru postul de portar ca şi pentru celelalte 10 laolaltă, Jakolis, Pop şi Păun pentru formula dată de tine, s-ar putea să-l vedem mai repede pe teren. Cam aşa gândesc şi eu componenţa formaţiei de start, dar nu exclud ca Trică să-l sară din schemă pe Veres, îl bagă pe Jakolis, apoi îi amestecă cumva să ajungă jucători şi pentru compartimentul defensiv. :)

  • caneto
   Saturday, 21 February, 2015 at 21:31

   Dovada că ieri, vineri, Petrucci a fost încă la Szombathely. link Până luni, ora 17.40, mai are timp berechet să ajungă la Piatra Neamţ. :)

   • kiruj
    Saturday, 21 February, 2015 at 22:02

    Păi îl preiei tu luni dimineața la graniță (poți să-l și furi...), apoi valea, spre Cietrișica! Îl iei și pe nenea Kiruj undeva, și până la Piatra îl "motivez" eu cumva...:) HAI CFR!!!

    • Nea_Silica
     Sunday, 22 February, 2015 at 13:39

     Da fără pălincă de... Ciuc meştere! Că nu ne mai e de nici un folos!

 3. luis
  Saturday, 21 February, 2015 at 20:00

  Caneto,nu pot sa fiu deacord cu tine,eu cred ca vom bate la doua goluri diferenta.Hai CFR!!!+! PS delirium tremensul se poate trata?:-))

  • caneto
   Saturday, 21 February, 2015 at 20:13

   După ce să mai tratezi?! Doar o pui la gheaţă puţin şi-o poţi consuma, fără niciun fel de tratament.

 4. PINTEA
  Sunday, 22 February, 2015 at 10:27

  Facem haz de necaz,dar spre bucuria uistilor,situatia e groasa rau...ce zici dl.Muresan,ti-a pierit graiul dupa enormele gafe care au ingropat echipa si clubul??? De Arpi nu mai zic nimic...!!!

  • kiruj
   Sunday, 22 February, 2015 at 12:05

   În esenţă ai dreptate. Dar uite, 7 echipe sunt în insolvenţă, majoritatea lor sunt şi mai fioroşi, decât înainte...Vălenii, "dinamoul", petrolul, chiar galaţiul au suporteri la meci, exact ca şi înainte, cântă, înjură (mă rog...), ca şi în trecut. Se fac chiar marşuri de protest (lucruri naive, oricum, dar sunt bune pt. "memoria colectivă" şi pentru mediatizare). În concluzie, nici vorbă de "înmormântare", de resemnare, nimic. Ar fi senzational să fim alături de echipă, ca şi nimic nu s-ar fi întâmplat. Cei care au greşit, oricum vor plăti, mai repede sau mai târziu. Dar echipa trebuie susţinută şi IUBITĂ! Iubită sincer! Ştii ce a spus recent Trică? A zis, că el IUBEŞTE această echipă, şi va rămâne cu ea şi în B, dacă va fi să fie! Nu ştiu dacă a existat vreun antrenor din cei 17 care s-au perindat la echipă (în era "nouă"), care să fi rostit şi el acest cuvânt, aşa de greu de pronunţat, de regulă. Uite, de asta-mi place de Eugen, de-aia l-am susţinut şi atunci, când a fost adus prima dată, şi îl voi susţine necondiţionat şi acum, indiferent de pregătirea lui şi de eventuale excese de temperament (care, oricum, nu strică, dacă nu se depăşeşte un anumit prag). Asta trebuie transmis şi jucătorilor, chiar dacă va fi greu, foarte greu. Dar nu imposibil. HAI CFR!!!

  • kiruj
   Sunday, 22 February, 2015 at 12:20

   Şi încă ceva, referitor tot la Eugen. Este un bun mobilizator (ca şi Miri), calitate care n-o au toţi antrenorii. Dar condiţiile în care "mobilizează" Eugen acum, sunt incomparabil mai grele ca cele în care a făcut-o Miri (care, la rândul lui) a avut iarăşi condiţii mai proaste ca alţii, în epoca de aur...De-aia trebuie ajutat Eugen, pt. că are, practic, o misiune (aproape) imposibilă, în planul strângerii vestiarului şi al motivării. Să ne gândim un pic la Deac şi Negruţ (bună observaţia unui coleg de suferinţă de pe cheferetv, andrei popa, parcă), şi-au rupt efectiv picioarele (nu la figurat) pentru echipă şi pentru acele puncte. Ce simt aceşti băieţi? Va fi uşor lui Trică să-i facă să uite de aceste sacrificii inutile (cu perspective sumbre dpdv al carierei)? Numai noi (galeria, nu ăştia care butonăm ca disperaţii aici) îl/îi putem convinge, că există ibuire în continuare, că există ataşament faţă de echipă. Ştiu că aceste cuvinte par (şi poate chiar sunt) şi naïve, şi uşor depăşite (emanând un îndemn proletar de proastă amintire), dar realitatea tot asta e. HAI CFR!!!

   • caneto
    Sunday, 22 February, 2015 at 13:30

    Foarte importantă este depunerea dosarului pentru legitimarea internaţionalului TAS. Aşa cum credem noi că ne va face rost de alea 24 de puncte, probabil şi jucătorii speră că penalizarea este temporară. Dacă trenul de Lausanne întârzie 30 de minute, nu-i mai mobilizează Trică nici dacă le intonează zilnic cântece patriotice.

  • luis
   Sunday, 22 February, 2015 at 17:55

   Pintea,eu nu fac haz,eu chiar cred ca putem bate la doua goluri diferenta.Mai jos scrie Kiruj de suporteri,pai acum este momentul sa mergem in numar mare la stadion.Pe aceatsa cal ii rog pe toti care au "feisbuk",sa incerce sa mobilizeze pe cei ce iubesc aceasta echipa si sa-i convinga sa vina la meciuri.Eu sigur voi incerca sa mai duc prieteni la meci,mai ales la cel cu nuliversitarii.Daca toti cei care mergem constant la meciuri (vreo 4700 in medie)mai convingem macar inca un CFr-ist sa vina vom putea ajuta echipa.Hai CFR!!!+! si la bine si la greu.Si acum chiar cu riscul sa fiu cenzurat "muie FRF,muieLPF,muie U"si inca odata hai CFR!!!+!

   • PINTEA
    Monday, 23 February, 2015 at 10:48

    Luis,necazu-i mare ! De ce au lasat procedura de insolventa in ultima zi ? De ce nu au primit banii din drepturile TV ?? Au stiut prea bine ca sint vinati si s-au dat legati...!!! Au facut asta cu buna stiinta pentru a ingropa clubul ??? Multe intrebari,putine raspunsuri si suporterii de buna credinta sufera ! Merg la TAS ????. Toate cele bune tie si familiei,haiCFR daca mai poti !!!

 5. Retardila
  Sunday, 22 February, 2015 at 13:59

  Bunica m-o fost invatata...acum muuulti ani (cand eram ce eram si nu regret un moment acea perioada!)..: Nu te teme coptile....o sa fie cumva! Niciodata nu o fost sa nu fie cumva!!! Hai sa mai asteptam....Oricum de intervenit nu avem cum...

 6. Retardila
  Sunday, 22 February, 2015 at 14:06

  "Viata este o chestie ciclica!" Te nasti, traiesti, cresti, te dezvolti, mori.... Conditiile iesterne pot INFLUENTA dar nicidecum opri aceasta ciclicitate....Ne gandim la mitologia greaca sau la cea indiana? Sau la cea a pisicii??? E posibil...dar tot ce are un inceput are sau va avea odata un sfarsit... Perioada dintre cele doua "ïevenimente"conteaza! Cu nasterea si moartea poate fi invinuit Dumnezeu.....

 7. Marcel
  Sunday, 22 February, 2015 at 15:55

  Salutare la toti!! eu scriu mai rar dar citesc mai des in tribuna.Fara mari pretentii de cunoscator dar sunt totusi un suporteras al CFR-ului care, cum spunea cineva mai sus ,nu prea am cum sa ajut aceasta echipa pe care o iubesc din 1976.Citeodata mai mult,citeodata mai putin dar fiind iubire veche nu as renunta la ea.Si in masura unui familist dedic putin timp si nu merg la toate meciurile de acasa dar nu am pierdut nici un meci la televizor sau live text din 2007.totusi Hai CFR si acum la greu parca as vrea sa pot face mai mult pt. clubul asta sa simta si ei ca este cineva care tine aproape.Apreciez mult pe toti care au ramas inclusiv pe dl.Muresan care parcă are in permanenta o galeata de căcat pe cap si umeri si o poarta cu el oriunde merge.Ar putea sa lase totul balta ar fi mai usor dar el este ÎNCĂ acolo.baftă la toti si Hai CFR ca incă mai ai suporteri!!!!

  • Nea_Silica
   Sunday, 22 February, 2015 at 20:48

   Bravo Marcel, eşti un frânar adevărat. Haide CFR!

 8. Vass Bela
  Sunday, 22 February, 2015 at 17:35

  Kiruj, intr-adevar sunt 7 echipe in insolventa, dar numai noi cu depunctare, si inca ce depunctare ! Si numai noi cu interdictie in transferuri, Dinamo Si Rapid au transferat acum in iarna peste 10 jucatori fiecare .Azi citesc si povestea cu Stana, pt care am primit 4 puncte penalizare pt 7500 euro restanta !!! aici e chiar porcaria ( si galeata de cacat ) lui IM, baiatul fiind rechemai la noi, a si jucat in primul amical, dar marele felcer i-a zis ca nu-i poate garanta plata, si daca nu-si retrage memoriul, sa plece de la noi . A si plecat, si asa am pierdut 4 puncte, care pot fi esentiale in lupta pt evitarea retrogradarii ! Si inca ceva, nici pana acum nu a raspuns nimani la intrebarea legata de intarzierea sinucigasa cu care s-a depus cererea de insolventa ( celalalte 6 echipe au depus-o din timp, deci in afara interdictiei de a participa in Europa, nu au nici o problema, dimpotriva ! ) . PS . Acum urmaresc cu emotie rezultatele celor din spate, din pacate Chiajna a scos un punct mare la Astra, dar e bine ca a pierdut Otelul, victoria Iasiului o poate trimite pe Viitorul la zona de pericol, dar stim ca Hagi mereu e spijinit, deci nu-i buna victoria Iasiului . Dar esenta e sa scoatem puncte multe, ca altfel degeaba ar claca altii ...

  • kiruj
   Sunday, 22 February, 2015 at 18:38

   Au fost, într-adevăr, incredibil de multe greşeli în ultima vreme, s-a jucat şi la nivelul conducerii o "ruletă rusească", combinată, ai dreptate!, şi de nepricepere, în foarte multe momente. Dar, repet, toată lumea va răspunde la un moment dat, iar noi, fanii/suporterii, trebuie să ne ocupăm de echipă, asta ne e datoria acum. Indiferent dacă suntem "iubiţi" sau nu, indiferent dacă deranjăm sau nu, indiferent de ce face IM sau AP, echipa tot echipă este, şi are nevoie de noi. Cam atât, pe scurt. HAI CFR!!!

   • luis
    Sunday, 22 February, 2015 at 18:44

    Ai dreptate Kiruj,ce a fost ,a fost,de schimbat nu se mai poate nimic.ce putem face noi este ceea ce spui si tu,SA FIM ALATURI DE ECHIPA.Nu cred ca mai are rost sa cautam vinovati,sa-i ponegrim ,sa-i condamnam,sa-i impuscam (desi tentatia este mare si din partea mea),asta nu va ajuta ECHIPA.Ajutorul este sa mergem in numar mare la meci,sa incurajam echipa la stadion nu numai aici ,virtual.Hai CFR!!!+!

   • Hakana
    Sunday, 22 February, 2015 at 19:42

    Noi am avut cei mai faini jucători și am fost mereu cei mai faini și deștepți și bine crescuți suporteri, nu meritam nici noi nici ei așa o bătaie de joc. De aia e așa nasol. Voi care ați scris pe aici ați fost de Liga Campionilor și întotdeauna cu sufletul curat și colosal alături de echipă. Păi să nu-ți fie ciudă? CFR!!! CFR!!! CFR!!!

    • luis
     Sunday, 22 February, 2015 at 19:49

     Hakana,noi inca avem"cei mai faini jucători și suntem cei mai faini și deștepți și bine crescuți suporteri "Noi nu am dat gres,altii au facut-o.Hai CFR!!!+! Si da ne este ciuda,dar trebuie sa facem in ciuda altora si sa nu abandonam corabia.

 9. Clujeanu vesel
  Sunday, 22 February, 2015 at 18:20

  Forza CFR CLUJ ! Si la bine si la rau!

  • luis
   Sunday, 22 February, 2015 at 18:55

   Ma ,tu esti vesel pentru ca nuliversitarii sunt condusi.Stai sa se termine,si bea o bere.:-)) Bine ca nu esti clujeanul turmentat (glumesc ,sa nu te superi)

 10. Vass Bela
  Sunday, 22 February, 2015 at 19:01

  Usor de zis sa nu criticam ! Luis, am amintit de cazul Stana . Daca-i plateau cei 7500 de euro, il aveam si pe el - important la ce lot subtire avem - si aveam si 4 puncte in plus, asa ca eram doar la 4 puncte si nu 8 de linie . adica daca tot s-a gresit impardonabil, macar nivelul dezastrului se putea limita cu un minim efort, ba te mai alegeai si cu un mijlocas . Voi daca puteti trece cu vederea toate astea, treaba voastra, eu le semnalez, fiecare judeca cum vrea . PS . U va pierde si ea cu ASA, deci alt colacel de salvare, asta daca facem ceva la P-Neamt, care parca e la 8 puncte de noi .

  • luis
   Sunday, 22 February, 2015 at 19:12

   Bela,eu vreau sa spun doar ca nu exista critica pe lumea asta care sa ne aduca punctele inapoi.Si punctele ca puncte ,dar imaginea ne-a fost sifonata si mai mult.Puncte mai poti face dar onoarea este greu de redobandit.De aia spun,in loc de a ne concentra pe a cauta ,si a da in vinovati ,mai bine ne concentram pe ce putem face pozitiv pentru echipa.Hai CFR!!!+!

   • Cristi
    Sunday, 22 February, 2015 at 19:41

    Conducerea a jucat la totul sau nimic. Asa cum a spart bani cind au venit titlurile si a iesit totul, tot asa acum s-a scumpit la tarite. Daca iesea era iar totul, acum n-a iesit si e nimic. Ne place sau nu, e mai consecvent decit jumatatile de masura din ultimii doi ani.

    • Ioan Dacid
     Sunday, 22 February, 2015 at 19:58

     Ce tot era ? chiar is curios.

     • Cristi
      Sunday, 22 February, 2015 at 22:30

      Ramineau cu punctele si fara presiune de plata, datorita insolventei.Doar asta a fost speculatia.

      • Ioan Dacid
       Monday, 23 February, 2015 at 10:05

       Adica niste tzepari cu acte in regula, nu?

      • kiruj
       Monday, 23 February, 2015 at 10:29

       Cristi, aici treaba e un pic mai complicată. Dacă admitem motivaţia ta (păstrarea punctelor + reducerea presiunii venite dinspre datorii), atunci soluţia era simplă şi pentru un elev gimnazial: predai cât mai repede dosarul de insolvenţă (ca să nu te trezeşti cu nişte amânări surpriză, cum a fost cazul), şi cu asta basta. Ţi-ai păstrat şi punctele, şi ţi-ai asigurat şi liniştea. E destul de clar, că au mai fost acolo şi alte cauze, care -teoretic vorbind- pot fi: 1-incompetenţă, 2-"ruletă rusească" (spre UEFA), şi 3-rea-voinţă. Repet, teoretic vorbind. Nu ştiu care-i adevărul, şi sincer îţi spun în acest moment nici nu mă interesează, sunt mult mai interesat de cum va arăta echipa, ce perspective avem dpdv pur sportiv, indiferent de puncte pierdute/recâştigate. HAI CFR!!!

       • caneto
        Monday, 23 February, 2015 at 11:41

        Poate că a fost nevoie de o perioadă de aşteptare până s-a putut depune dosarul de insolvenţă. Să nu uităm că administratorul judiciar sau judecătorul sindic, nu ştiu exact, are dreptul/obligaţia să conteste/anuleze/baneze ceva operaţiuni din ultimele 6 luni (scrie legea şi ceva legat de ultimii 2 ani) care nu i se par kosher. :) Poate chiar nu au existat condiţii de insolvenţă până nu s-a depăşit un anumit termen a plăţii celor 15 mil euro către ANAF.

        • kiruj
         Monday, 23 February, 2015 at 12:10

         E posibil şi asta, într-adevăr. Fără datoria către ANAF nu prea ne băgau în insolvenţă, ai dreptate. Dar nu mi-ai răspuns la o iniţiativă mai veche: l-ai "recuperat" pe Petrucci de la Szombathely? Încape în portbagaj? HAI CFR!!!

        • caneto
         Monday, 23 February, 2015 at 12:39

         Nu dau de el nici pe facebook. :) Nu-l înţeleg, a spus că pentru el nimic nu-i mai important decât să joace constant, iar acest lucru nu-l poate face decât la CFR. În link-ul pe care ţi l-am pus zilele trecute, cei de la Szombathely spuneau că din 4 salarii restante, total 28.000 euro, nu a primit decât 7.000 şi a depus memoriu să devină jucător liber. Păi, Tade, cu restanţe mult mai vechi, a spus că l-au prostit impresarii că poate deveni liber de contract şi când şi-a dat seama că nu e aşa s-a întors la echipă. L-apucă vara pe Petrucci până-l declară FRF-ul liber, asta dacă are noroc. :)

        • caneto
         Monday, 23 February, 2015 at 12:53

         Stai, că am uitat de insolvenţă :), nu cred să aibă vreo şansă nici la vară, poate pleca doar cu acordul clubului.

  • thedarkside
   Sunday, 22 February, 2015 at 21:00

   7500 euro pentru ce? ca s-a plimbat cu echipa intr-un cantonament vara trecuta? ca nu are nici un minut oficial jucat pentru CFR. daca n-a vrut sa-si retraga plangerea pentru cei 7500 euro sa fie sanatos, eu sper sa nu-i mai vada in veci, ca nu-i merita, spre deosebire de Piccolo, Djoko sau Maftei (sau chiar restul petardelor, care macar au jucat mult in meciuri oficiale) Crezi ca virgula Cadu nu are restante? Dar uite, el macar are bun simt, nu ca no-name-ul asta. Cadu a facut mai mult de doua milioane cat a stat la CFR (spre trei), practic s-a aranjat pe viata si nu mai face gargara pentru un an mai prost. L-a bagat la pierderi. Nu poti iesi tot timpul pe plus. Si nici Ganea nu merita nici un ban, a venit accidentat, i-a pacalit si pe Andone si pe Muri, pentru ce sa-i dea bani, ca a stat in spital cat timp i s-a derulat contractul si a jucat o jumatate de repriza oficial pt. CFR?

   • Ioan Dacid
    Sunday, 22 February, 2015 at 21:29

    Intrebare: Stana a venit de capul lui la CFR? Daca nu cine l-a propus si cine a semnat contractul e raspunzator pt cele 4 puncte pierdute in cazul asta.

    • thedarkside
     Monday, 23 February, 2015 at 18:12

     Ai dreptate, dar eu te intreb altceva. Crezi ca Miriuta antrena acum la Gyor daca ramanea anul trecut la Ceahlaul?

 11. Strabunicul cand traia tot cu CFR tinea
  Sunday, 22 February, 2015 at 20:42

  Situatia de acum seamana cu situatia din 1972 cred, cand la sfarsitul turului am avut doar 8 puncte iar in retur am ras tot. Am asa in cap un scenariu SF. Ce se va intampla daca jucam bine si cu ambitie si castigam meciuri dupa meciuri, iar prin mai TAS-ul ne da punctele inapoi si ne trezim intr-o zi frumoasa de iunie pe primul loc. Ce ziceti ? Stiu ca pare, repet SF dar am asa o presimtire stranie.

 12. Nea_Silica
  Sunday, 22 February, 2015 at 21:05

  Frumos meci, mi-a mers la inimă. Nuliversitarii parcă nici nu erau pe teren, "rebuturile" noastre, au fost pur şi simplu strălucitoare. Muri imperial ca în timpurile bune, Hora excelent, ceilalţi binişor, tre să-l scot în evidenţă pe NDoye, un superjucător. Pare o echipă bunicică, de viitor, chiar dacă nu prea sunt la prima tinereţe şi ar cam fi rebuturi din liga1. Cât îi priveşte pe ăia de la deal, comportamentul suporterilor a fost tipic, acela de ură prostească. Aşa că le-am mai găsit un nume potrivit: FC Ura. Ura şi la gară, prostovanilor, sper că vă aşteptă liga aia de care aparţineţi!

  • Ioan Dacid
   Sunday, 22 February, 2015 at 21:29

   Au avut un singur roman in primul 11 , ioi si vai si ei se dau mari patrioti. Penibil ,nu alta.

 13. Ioan Dacid
  Sunday, 22 February, 2015 at 22:27

  link Faza facuta de 2 jucatori aruncati de CFR. Eu chiar nu inteleg cum a reusit Hora sa fie asa petarda la CFR. Va rog nu veniti cu explicatii cum ca era concurenta prea mare pe postul lui. De cele mai multe ori tipul ala alerga total aiurea, de foarte multe ori ara terenul in lateral, mi-s prea proaspete momentele cu actiunile respectivului.

  • Nea_Silică
   Monday, 23 February, 2015 at 12:23

   Cred că mureșenii ne-au arătat cum îi putem bate pe nuliversitari: pressing sufocant și joc în viteză. Se pare că au o condiție fizică de invidiat, sper să avem și noi... Adevărat, au avut și noroc cu Graven terchea-berchea...

 14. gica10
  Monday, 23 February, 2015 at 01:21

  Kiruj eu sunt convins ca Trica isi face treaba si poate monta echipa pentru a-si indeplini obiectivul.Important este sa jucam toate partidele ca niste finale,iar dupa venirea hotararii de la TAS sa vedem unde stam:la varf sau retrogradare. Acum sa stam sa analizam cine-i vinovatul in timpul luptei, imi pare un gest de looser copiat din nuvelele romanesti de succes rasunator:moartea caprioarei si mioritza capiata.Bela ma bucur ca ai venit singur si nu l-ai adus la priveghi si pe cel care umbla cu ptielea lui Arpi-n batz,ca iesea pe Tribuna o jelanie de nu ne reveneam nici la anul. Fara atitudine ca sportiv n-ai nici o sansa.Iar tonul trebuie sa-l dea cei din tribuna(galeria) incurajand baietzii.........chiar si cei de pe aceasta Tribuna pot avea mesajul normal adaptat situatiei actuale. Trebuie sa avem o atitudine pozitiva si sa impingem baietzii spre izbanda,punct.Hai CFR!

  • kiruj
   Monday, 23 February, 2015 at 08:13

   Corecte observaţii, Gică! Şi eu am încredere în Eugen, am mai spus-o de multe ori. Cel puţin în planul seriozităţii şi ataşamentului în mod cert nu vom avea ce-i reproşa. Acuma' ştii cum îi, mai sunt şi băieţii acolo, să vedem cum va reuşi să-i străngă. Ce-i drept, majoritatea au fost "strânşi" şi "uniţi" şi pe vremea lui Miri, deci potential există, dar -am mai spus-o şi p-ăsta- Miri avea un context mult mai bun (chiar dacă nici ăla nu era unul foarte roz). HAI CFR!!!

 15. morero
  Monday, 23 February, 2015 at 08:17

  Eu vad ca actuala conducere si-a batut joc de toti cei care au facut performata: au reusit sa nu plateasca pe nimeni la club de un an si jumatate si i-au prostit sa nu depuna memorii. iar faptul ca multi dintre cei care au de primit restante nu le merita, e alta problema, conducerea trebuia sa fie atenta cand a semnat contractele! Referitor la relatia cu suporterii, aceasta e sublima, dar lipseste cu desavarsire. Pentru asta si modul neprofesionist de management, nota 4 conducerii. Iar AP daca s-a plictisit de jucarie trebuia sa o lase celorlalti interesati sa continue afacerea, nu sa bage strambe. Iar referitor la campionat, s-ar putea sa asistam la un paradox: sa luptam pentru evitarea retrogradarii si sa devenim campioni! Hai CFR, cu sau fara AP!

  • Ioan Dacid
   Monday, 23 February, 2015 at 10:07

   Legat de cei care "nu merita salarile" un anume conducator spunea ca toti jucatorii care ajung in ograda noastra sunt urmariti atent 2 ani de zile. Va mai amintiti?

   • kiruj
    Monday, 23 February, 2015 at 10:37

    Asta cu 2 ani chiar e o glumă bună...A răs cu hohote şi nepoţelul meu de (aproape) 6 luni...:) HAI CFR!!!

 16. Retardila
  Monday, 23 February, 2015 at 10:43

  Eu cred ca (virgula) Conducerea nu si-a batut joc de nimeni.....kompariezeampla Felghe era dat afara din locuinta inchiriata, ceilalti nu-si mai puteau lua portia de palinka in Faget, etc....Pur si simplu s'o gatat banii la un moment dat si au facut ce putea face orice manager mai rasarit... "hai sa nu ne lasam....poate reusim ceva impreuna....hai cu totii poate scoatem 3-4 jucatori care ne-ar aduce bani" Un jucator profesionist (sa nu-i numim mercenari) are tot interesul sa fie in teren, impresarii sa vada ca indiferent de conditii joaca tot ce poate....ca altfel nu-l mai cumpara nici baba Dochia.... De plecat au plecat cei care au aratat ceva, cei ramasi - daca au oarece minte sau un impresar bun - ar trebui sa-si arate valoarea, daca vor contracte mai bune. este doar un punct de vedere, dar putati sa-mi sariti la grumaz...

 17. PINTEA
  Monday, 23 February, 2015 at 11:04

  Luis,necazul e mare...intrebarile suporterilor ,multe...! Ne poate spune dl.Muresan de ce a depus dosarul de insolventa in ultima zi,incit, ne-am dat legati in miinile miticilor,care,numai binele nu l-au vrut !! Vor sa falimenteze clubul ??? Nu iese nimeni sa ne spuna si noua CE si CUM !!!Stima pentru jucatori,care,acum sint chemati sa ia cartoful fierbinte din mina conducerii si sa salveze clubul. Oare dl.Muresan nu stia ca Arpi a inchis finantarea,a luat banii si mindra si a sters-o in Dubai,lasind cu ochii-nsoare atitia suporteri care au crezut in el si in proiectul lui clamat cu emfaza !! Asta e ,si noi ne dam de ceasul mortii,spre incintarea "pinguinilor" si a miticilor care se vor intrece cu satele limitrofe Bucurestilor !! In rest e negura...iti doresc numai bine tie si familiei...Hai CFR !!!

  • Ioan Dacid
   Monday, 23 February, 2015 at 11:14

   Sincer, dar foarte sincer nu cred ca un suporter adevarat din Liga 1 se simte foarte bine ca noi suntem in buda tinand cont ca si echipele lor sunt tot cam pe acolo(pt mine cei care merg la 2 meciuri ale lui U pe an nu se pot numi suporteri). Sa le luam pe rand: Steaua - probleme mari de tot cu identitatea, CFR - in buda rau de tot, Petrolul - patronul arestat, insolventa, probleme mari de tot cu finantarea echipei , Dinamo: insolventa , CS U - probleme mari de tot cu identitatea, U Cluj - insolventa, Rapid - insolventa, Otelul - insolventa, cele mai putine puncte obtinute pe teren. Nu am pomenit aici de ASA Targu Mures- echipa infiintatata la propiu de putina vreme, Astra - echipa mutata de la Ploiesti la Giurgiu, FC Botosani- is doar de 2 ani in Liga 1, Viitorul- echipa nimanui, sincer, habar nu unde au sediul , Concordia - cam la fel ca si viitorul, CSMS Iasi- vezi ASA Targu Mures. Au mai ramas Gaz Metan Medias- am inteles ca si ei au probleme , FC Brasov- patronul vrea sa scape de echipa, Pandurii, Ceahlaul - echipe patronate de primariile din cele 2 orase. Cam asta e Liga 1 la momentul actual.

 18. gica10
  Monday, 23 February, 2015 at 12:31

  Mie imi vine greu sa cred ca patronul s-a saturat de jucaria lui.Mai degraba cred ca a realizat ca nu se poate pune impotriva curentului si ideii, ca se poate si asa mai pe ocolite cu mici shmecherii.Nu cred ca banul propriu este la fel de vesnic ca cel din bugetul public.Nu poti sa te batila nesfarsit cu echipe sustinute din banul public si aici sunt o multime de echipe:Petrolul,Muresul,u,chiajna,pandurii,csu craiova,ceahlaul.Altele care sunt in preajma unor regii,iar altele cu influenta din perioada comunista.Apoi nu inteleg cum poate o echipa in insolventa sa aduca o echipa intreaga in 2 luni. Imi vine in memorie o faza antologica din desenele cu Asterix si Obelix cand au proba sa invinga apucaturile administratiei publice romane.Ii poarta aia de incepe sa li se invarta capatzana.Apoi intr-un moment de luciditate realizeaza ca pot fi invinsi doar cu armele lor.Asa si ai nostri si-au dat seama ca nu poti sa ti pasul cu shmecherii din fotbalul romanesc. Pai n-ati vazut cum era finantata Petrolul?Banii de la bugetul local intrau in fundatia "lupii negrii sau galbeni" si apoi se plateau salariile jucatorilor.Stadionul construit din banii publici. Ia uitati-va la cazul nostru unde toti banii vin de la persoane fizice.Pe stadion platesti anual 1 mil la primarie+cheltuielile de intretinere. Eu sunt convins ca nu aveau in intentie nici acum sa intre in insolventa,dar faza cu ANAFul i-a blocat efectiv.Si aici se vad cumetriile din fotbalul nostru.In toate cazurile de litigii ,comisiile au trimis castana la TAS.La noi ca sa ne arda original au dat o decizie in premiera,care chiar daca va fi intoarsa la TAS pe termen lung isi va vedea efectele.In conditii normale sunt convins ca terminam pe 2 sau 3.Acum cu efectul deciziei si imposibilitatea de a face transferuri am ramas descoperiti. Dar si mai important este sa ne concentram la fotbal si nu sa bocim ca la sezatoare.

  • Vladimir
   Monday, 23 February, 2015 at 13:34

   Legat de castama trimisa la TAS, nu e chiar asa Gicu...au mai fost cazuri. Ok, 24 de penalizare...dar TAS-ul poate sa întoarcă decizia. Faptul ca nu s-au putut legitima patru jucători afectează. Dar "U" si Rapid au fost practic retrogradate de catre comisii. Jumatate din perioada de pregatire de vara nu s-a stiut daca or sa joace in Liga 1 sau in Liga a 2-a. Pentru Liga a 2-a iti faci alt program de pregătire decât pentru Liga 1 (Liga a 2-a începe cu cel putin o luna mai târziu. Nu s-a putut face un buget. Lotul de jucatori. In Liga 1 ai nevoie de cu totul alti jucatori si cu totul alte contracte decat pentru Liga a 2-a. Asa ca au mai fost echipe in insolventa afectate grav de castana trimisa la TAS.

  • Dantesc
   Monday, 23 February, 2015 at 21:27

   Adica arpike ceva mai greu de cap s-a prins mai greu de smecherie... :)))))))))))))))))))))) Mai Gicu,pe cap chel poti sa il faci oricum mai putin naiv ... Mai departe,Petrolul e a lui Capra si din cate stiu e in aceeiasi situatie ca noi vorbind de insolventa,universitatea e la fel de insolventa si are ca finantator principal pe Bucse,Chiajna e o comuna de langa Bucuresti,la restul nu comentez ca nu stiu exact care e situatia acolo...Gicu eu zic ca tu esti om serios,ce sens au toate astea ? Cap chel si-a luat TOTI banii in 2012 si apoi si-a bagat picioarele in ea echipa,drept dovada sta faptul ca o multime de jucatori de pe vremea aia isi revendica acum restantele salariale...Ce la determinat sa faca asta? Eu cred ca efectiv s-a plictisit sau ii s-a sugerat ca ar fi mai bine sa o taie...Tu i-ai vazut mimica cand a iesit de la DNA? Unde a fost citat ca martor? ... Mai departe tu zici ca asa s-a gandit finantatorul cum ca cica merge si asa...Merge,merge, dar din ce? Ca surse de finantare pentru urmatorul sezon chiar si de liga 2-a ioc..sau daca esti dragut ni le poti tu identifica ? ....O sa ziceti ca iar ma leg de cap chel,ma leg si stii de ce? Fiindca in 2012 clubul era la momentul in care destept gospodarit s-ar fi putut auto-finanta...si exact atunci cap chel la dezmembrat,"ca e banii lui si are tot dreptul sa faca asta" NU?

   • gica10
    Tuesday, 24 February, 2015 at 14:57

    Dantesc, "Mai departe tu zici ca asa s-a gandit finantatorul cum ca cica merge si asa...Merge,merge, dar din ce?" Asta ai inteles tu din ce-am scris........din contra eu sugeram ca patronul fiind total impotriva mersului lucrurilor din societatea romaneasca si caz special din FRF si LPF a inteles ca nu se poate pisa contra vantului la nesfarsit.Iar starea de lucruri si ideea "ca se poate si asa" sunt contrare principiilor sale.Iar daca tu-mi faci comparatie cu petrolul ,u sau chiajna esti intr-o totala eroare.Noi am fost vreodata pe picior de egalitate cu ei?Pai astia toti au beneficiat de bani publici.Si acum fiind in insolventa noi nu suntem la fel de egali cu ei in fata legilor scrise sau morale.Tu cand folosesti stadionul trebuie sa versi anual 1 mil de euro +cheltuielile de intretinere+cheltuielile de organizare.Apoi tu uiti ca stadioanele pe care joaca le-au fost construite de autoritati din bani publici. Si acum tu crezi ca-n insolventa fiind pot sa-si aduca o echipa in 2 luni de zile?Astea-s shmecheriile la care fac apel acesti mari afaceristi in mare parte veniti de peste Carpati(cu tot cu naravurile din sud) Tu faci calculele doar de la 2012 cand au intrat bani din CL,dar ai avut tu acces la bilanturi sa sti adevarata balanta?Fiind investitia lui cred ca el este cel mai in masura sa-si faca calculele.Ca preferai mai bine echipa in div C este o parere.Acum si eu sunt cfrist vechi si daca am avut un vis a fost acela de a vedea CFR din nou in prima liga.Daca au fost sa fie si momente unice ca si castigarea campionatului sau participarea in europa ,totul a fost un bonus.Acum ce fac ma plang ca mi-a luat jucaria si injur pe cel care a facut posibil totul?Este si asta o posibilitate ,dar imi pare o atitudine copilareasca.

    • thedarkside
     Tuesday, 24 February, 2015 at 16:12

     Victor Ponta: "Vreau sa stiti ca bugetul de stat are de recuperat de la firmele din insolventa 10 miliarde de euro" link Ai dreptate, cam asta e trendul in Romania...

     • Dantesc
      Tuesday, 24 February, 2015 at 16:47

      Monta si arpike sunt probabil printre cei mai mari mincinosi si banditi din tara asta...Unu e memorabil cu MTO-ul lui si alalalt cu Next-Level...Unu baga o tara in faliment dand vina pe oricine mai putin pe incapacitatea sa .Altul a bagat o echipa in coma...Nici unul nu isi recunoaste erorile dand in schimb vina pe toata lumea,amandoi sunt iubitori de Dubai... Unul declara inainte de alegeri ca va vota cu un presedinte tanar si asemanarile nu se opresc aici sau doresti sa mai zic ?Unul e cu cumnatul la DNA ,alalat cu mana sa dreapta tot la DNA si el citat ca martor...Deci,Gica,nu mai convins,pe bune...Imi pare rau ca trebuie sa ti-o spun...Cand castigi un tren de bani oficiali si in doi ani esti aproape de faliment ceva pute si pute rau....Sunt echipe in Liga 1 care de 20 de ani nu au mai castigat nimic ,poate si de 30 si cu toate astea nu sunt in situatia deplorabila in care ne aflam noi...Si de vina nu sunt nici alinierea nefireasca a planetelor,nici miticii,nici uistii...Crede-ma, vinovat e doar unu,capul chel,cel care a decis...

      • thedarkside
       Tuesday, 24 February, 2015 at 18:51

       Da si de 25 ani suntem condusi de ei. Degeaba comentam noi pe bloguri, ca situatia se schimba chinuitor de incet... Pai daca Basescu zicea in ziua alegerilor ca Udrea va continua consolidarea statului de drept...

 19. caneto
  Monday, 23 February, 2015 at 12:41

  kiruj, am uitat total de Carp, şi eu în articol, şi tu în analiza de la comentarii. :) Nu-i mai dracul aşa de negru nici defensiv. :)

  • Ioan Dacid
   Monday, 23 February, 2015 at 13:14

   Pe mine mijlocul ma sperie cel mai mult, habar nu am pe cine ne bazam la constructie daca a plecat italianul.

   • caneto
    Monday, 23 February, 2015 at 14:34

    Italianul ca italianul, poate revine până la meciul de duminică, dar a plecat şi Rada, cine mai face construcţia cu pase precise de 42,7 m? :)

  • kiruj
   Monday, 23 February, 2015 at 13:39

   Ca şi Dacid, sunt îngrijorat şi eu mai mult de "mijloc", am şi semnalat asta în analiza aia. Unii (stitidesport, de ex.) au fost îngrijoraţi de linia de fund, dar eu îmi fac griji la cea de mijloc. De-aia am propus o aşezare cu 4 mijlocaşi, poate "densitatea" să acopere lacunele de ordin valoric, numeric şi de coeziune. Vedem peste 4-5 ore...:) HAI CFR!!!

   • gica10
    Monday, 23 February, 2015 at 14:34

    Kiruj eu vad acest (sau acel ) 4-4-2 un sistem in care se joaca pe forta gramezii(rugby),grupat si cu posibilitate imediata de distrugere a jocului.Un sistem cu o extensie 2-3-1 sau 3-3 cred ca ar avantaja acum CFRul care are in linia mediana jucatori de calitate care pot destabiliza apararea adversa beneficiind de spatiile in plus.Si nu trebuie sa-i prinzi de multe ori........mie nu mi-ar fi frica de nici un compartiment in parte,cat de banca saracacioasa.Poate ca postul de varf sa fie neacoperit.Pentru ca inafara de Tade,doar Jazvic ce a mai fost folosit(credca o data).Poate revine Negrutz,ca Paun nu-l vad varf.

    • kiruj
     Monday, 23 February, 2015 at 15:39

     Da Gică, așa e cum spui. Eu aș opta ACUM (AZI) pentru 4-4-2 (sau chiar 4-5-1) pentru a ne asigura în apărare. În aza de atac echipa se poate transorma în orice, evident, dacă 1-ai oameni, și 2-dacă exersezi suficient de bine și de mult. HAI CFR!!!

 20. Retardila
  Monday, 23 February, 2015 at 13:52

  Nimeni si niciodata nu ma va putea convinge de contarriu.... AP si-a dat sema ca nu poat sa tina piept impotriva banilor publici investiti in cateva echioe (incl. cele finantate de regiile autonome, care de fapt is tot bani publici!) si/sau mai ales micutei (???) mafii din miticistan care nu are nicio treaba cu fotbalul romanesc, ea vrea ca milioanele (acuma) si sutele de mii (din viitor) sa ajunga numai la o echipa, oricare ar fi ea, dar sa fie controlata de ei..... Cum sa aiba AP bni mai multi de cheltuit din buzunarul propriu decat CJ Mures, Prahova, etc.... Nu-s io ceva mare biznisman, dar si eu imi dau sama daca si cand trebuie sa abandonez ceva, fie ea afacere sau investitie.... MAFIA vrea sa ucida Frana, din simplul motiv ca a fost singura echipa care pe bani privati periclita Miticistanul.....sau mai nou Manelistanul...Pacat, se ucide un sport, un spectacol, o distractie....Dar pentru cateva sute de mii de ioroi li se merita...mai ales ca peste 2-3 ani nimeni nu va periclita suma asta...

 21. Retardila
  Monday, 23 February, 2015 at 13:55

  Va fi ca o renta viagera sigura pe mlti ani!

 22. milu
  Monday, 23 February, 2015 at 14:30

  eu l-as juca pe Carp fundas central si Deac mijlocas la contstructie.

  • kiruj
   Monday, 23 February, 2015 at 15:44

   De Carp efectiv am uitat (mai exact știam că a plecat), altfel îl băgam pe el la mijloc, în locul lui Veress. Chiar dacă joacă și fundaș central, în acest moment e mai mare nevoie de el la mijloc, unde suntem descoperiți de tot. Ene a mai jucat, e cam la aceași valoare ca și Carp (ca fundaș), dar pe el nu-l mai poți urca în avanposturi. HAI CFR!!!

   • Ioan Dacid
    Monday, 23 February, 2015 at 16:43

    Ce s-a intamplat cu Chanturia?

    • Nea_Silica
     Monday, 23 February, 2015 at 17:01

     Da cu Carp ce aveţi? Domnia sa nu apare pe siteul CFR, deci puteaţi începe echipa cu Sergio Ramos ca apărător, tot acolo...

    • caneto
     Monday, 23 February, 2015 at 17:20

     Scrie în articol, are 4 galbene.

 23. Retardila
  Monday, 23 February, 2015 at 17:30

  A aparut primul sobolan (cu S mare).....unul care refuza salarul de criza...cine oare??? Cel mai mare star al Franei.... Flooooorin Coooostea!!!!!! Cum te tradeaza olteanul nu te radeaza nimeni! Are liber la cules lubenita la Dabuleni!!!

 24. Vass Bela
  Monday, 23 February, 2015 at 18:03

  Vad ca Tiago Lopez lipseste din lot, nu-i un semn bun . Dar daca vedem echipa de start a Ceahlaului, cu multi tineri fara experienta, ar trebui sa batem . Hai CFR !!!

 25. Marcel
  Monday, 23 February, 2015 at 18:27

  no amu ne-o facut de o eliminare....ceapa ei de treabă....totusi prea usor...

  • Ioan Dacid
   Monday, 23 February, 2015 at 18:40

   Primul nu l-am vazut, al doilea a fost o faza clasica. Galben fara nici o discutie. Se vede lipsa de experienta.

 26. Racheta
  Monday, 23 February, 2015 at 18:41

  Niciodată Veres nu a jucat fundaş, l-am urmărit la juniori(!); cum să joci cu el f.dreapta, când îl ai pe Carp,fundaş dreapta,în teren(?!); ce o fi visat Trică,''cap de bibilică'', mai ales că Ceahlăul atacă mai ales pe partea lor stângă(!?); trebuie să nu mai batem cornerele în mijlocul careului de 6m(!)

  • kiruj
   Monday, 23 February, 2015 at 20:33

   Titularizarea lui Veress a fost o greșeală "neforțată"...Nu prea joci acolo cu juniori, să nu mai vorbesc că nici nu e postul lui...Jakolis doar din experiență s-a achitat admirabil acolo. Cred că nu-l mai scoate de acolo nici Susici...:) HAI CFR!!!

 27. caneto
  Monday, 23 February, 2015 at 18:53

  Bleah, ce "gazon" greţos!

 28. Ioan Dacid
  Monday, 23 February, 2015 at 19:51

  Urat meci, foarte urat.

 29. kiruj
  Monday, 23 February, 2015 at 19:55

  Click aici pt. notare! HAI CFR!!!

 30. mircea
  Monday, 23 February, 2015 at 20:05

  meci tipic de liga judeteana ,nuibai ne antrenam pt liga secunda asta daca nu cumva ne ducem detot ca vaslui sau urziceni ,principalul vinovat cred ca este Lupul singuratic ,unde merge el ca suporter echipa se desfinteaza,acuma trebe ca mai multi jucatori de atac sa se reprofileze ,ne trebe oameni care sa degajeze mingea din apararre in fata altfel i bai mare,poate obtine trica dispensa si putem sa-l legitimam ,ar fi un castig mare la misloc ca si asa nu avem nimic acolo,ne asteapta umilinte groasnice returul asta ,mai bine nu ne mai prezentam,ironia soartei este ca acum cand sunt platiti jucatorii sunt zero barat iar cand nu erau platiti erau de champion lig judeteana

 31. pesimistu
  Monday, 23 February, 2015 at 20:22

  Eu am vazut ca jucatori nostri au o anumita valoare, nu de clasa lui real Madrid, dar totusi ceva au. si azi parca au luptat mai curajos, au facut pe artisti mai putin, si si-au pus piciorul la bataie cu entuziasmul unor amatori, care sunt bucurosi ca pot juca. Ceea ce este trist insa ca nu aveam sschimbari. L-am bagat in teren daca imi amintesc bine numai pe Paun, si pe el in urma accidentarii lui Iakolis.

  • kiruj
   Monday, 23 February, 2015 at 20:36

   Practic avem un prim unșpe acceptabil, dar fără schimbări. Bine în poartă mai sunt ceva soluții, mai e Chanturia, Lopes (dacă mai e), poate tot revine și Petrucci...HAI CFR!!!

 32. Racheta
  Monday, 23 February, 2015 at 20:23

  Nici cu Z.Maria nu mi-e ruşine(!); a greşit prin mutarea lui Ştefănescu de pe stânga, unde zburda, pe dreapta, pt. că acolo prin Camora şi-a găsit''naşul''; în aceste condiţii tot mai austere,(nu avem drept la transferuri-nu avem nici măcar, rezerve, mai jucăm şi în inferioritate!?) băieţii trebuie felicitaţi pt. dăruire şi efortul depus, dar atât, pt. că fotbalul a lipsit; rămân la convingerea că în ''11''rezultatul ne era favorabil; oare cât va mai trebui să ne chinuim în această stare aproape imposibil de suportat(!?); ce să le mai ceri acestor ''martiri'', când tot şi toate le sunt potrivnice şi defavorabile, iar viitorul este sumbru, fără şanse de redresare dpdv financiar; pt. a nu mă mai enerva, mă opresc aici şi nu fac referiri la''bossi'', se pare că-i degeaba!; Hai CFR!

  • kiruj
   Monday, 23 February, 2015 at 20:42

   Chiar n-am înțeles mutarea lui Szilard ca și fundaș dreapta...Învățătură pt. Eugen. Totuși e Liga1, adversari maturi. cu forță...Acolo trebuie să fii tare pe picioare, să tatonezi. Extraordinar s-a achitat acolo Jakolis, o mare surpriză! Nici nu l-aș scoate de-acolo, poate ajuta și atacul. Păcat că s-a accidentat, sper să nu fie ceva serios, că chiar avem nevoie de el acolo. HAI CFR!!!

 33. csongi
  Monday, 23 February, 2015 at 21:41

  Naspa. Ne ducem in B.

 34. caneto
  Tuesday, 24 February, 2015 at 17:03

  Azi, link Illés Béla, director sportiv Haladás:“Deocamdată nu am semnat actele, Petrucci este în continuare jucătorul clubului românesc. Aşteptăm să reuşească desfacerea contractului de joc ca să-l putem legitima liber de contract. Este în continuare la noi, la Szombathely, înţelegerea verbală stă în picioare, trebuie să mai aşteptăm cu semnarea actelor. Dacă va juca sâmbătă în prima etapă? Ne-am dori mult să se rezolve cazul. De mai mult de o săptămână aşteptăm, aşa ştiu că cererea lui de reziliere este la FIFA.” În continuare, în articol scrie că au aflat, pe surse, că jucătorul nu şi-a depus memoriu la FRF, ci doar la FIFA.

 35. Flacăra Vișinie
  Tuesday, 24 February, 2015 at 18:01

  Partea buna din eliminarea lui Veres a fost descoperirea calitatilor de fundas dreapta ale lui Jakolis. S-a descurcat bine in conditiile unor adversari deloc straluciti, dar s-a descurcat bine. Mie personal mi se pare un pic fragil pentru postul asta si nu cred ca il atrage in mod deosebit, dar ar fi un fundas cu apetit ofensiv ridicat si destul de agresiv in joc. Din punctul asta de vedere seamana cu Dani Alves si ar putea fi o solutie pe banda dreapta alaturi de Deac si Tade/Jazvic. Chiar daca tribuna a zis ca 60% din vina eliminarii lui Veres ii revine lui Trica (ceea ce probabil e corect), haideti sa nu il decapitam pe Eugen. Are un lot foarte subtirel si trebuie sa gaseasca solutii la fiecare meci. Sunt convins ca a invatat ceva din aceasta greseala si pe viitor nu o va mai repeta (ca sa poata face altele, LOL). PS: am fost mai generos cu notele, de incurajare.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>