Thursday, Jul. 19, 2018

Abătuţi sâmbătă (14) din cauza lui vineri (13), fericiţi luni (16) pe motiv de duminică (15)

Written By:

|

Saturday, 14 March, 2015

|

Posted In:

|

36 Comments

Abătuţi sâmbătă (14) din cauza lui vineri (13), fericiţi luni (16) pe motiv de duminică (15)

O avancronică de meci ar trebui să fie un lucru extrem de simplu de compus și scris: unde şi când se comite treaba, care-s făptaşii, cum va arăta echipa noastră care va bate, cine-s probabilii care o încasează fără drept de apel, care jucători îs betegi, care suferă în tribună, ori la un stream sau la un club de noapte din cauza suspendărilor, ce mai zice plin de optimism unul sau altul înaintea partidei, cum s-o gătat altădată când am făcut-o lată şi alte prostioare de acest gen. Aha!… şi la sfârşit un „HAI CFR!!!”. Dar acum e greu de tot, mintea mi-a fugit toată săptămâna ca la bambilici, ba la Comisia de Disciplină a FRF, ba la CNSL, ba la TAS, ba mai ştiu eu unde, numai la meciul de duminică nu. Plin de speranţă, am stat zile întregi ca pe jar ca să aflu că ieri a fost totuşi vineri treișpe. Cum naiba să mai poţi scrie ceva sâmbătă 14? Nici măcar miercuri 11 – o zi neinclusă în lista mondială a celor ghinioniste – nu s-a dat prin una din comisiile alea stricate până-n măduva membrilor ei un verdict care să ne mai îndulcească amarul. Puteau să-i spună lui Petrucci că ori revine la CFR, ori stă pe bară până în vară, dar o ţin în amânări ca jucătorul să nu poată juca niciunde. Bine, veţi spune că l-au amânat şi pe Costea şi astfel ne-au ajutat un pic, că dacă îl declarau liber de contract, nu l-am mai fi putut relegitima. Că tot au apărut zvonuri cum că va reveni la echipă pe un salar baban ciuntit şi mai baban. Mă gândesc să dau în judecată FRF, LPF, TAS şi toate comisiile lu’ peşte. Cu ce-s de vină eu, condamnat să sufăr din cauza deciziilor lor? Şi ce dacă nu ei sunt de vină, ci alţii, pentru situaţia în care am ajuns? Poate-l angajez ca avocat pe Mititelu şi câte zile ’or mai avea, toate vor fi vineri treișpe. În concluzie, n-am niciun chef de scris avancronica pentru duminică 15, deși am ajuns deja la jumătatea ei.

Sper totuşi ca pe Trică şi pe jucători să nu-i fi atins prea tare toate prostiile potrivnice din această săptămână, adăugate la stresul celor trecute. Să se gândească la joi 12, că atunci nu s-a întâmplat nimic deosebit. Dar, gata, am terminat, nu mai scriu nimic, doar o scurtă prezentare a meciului care urmează, fără să-mi pun mintea la contribuţie. Nu că aş avea aşa ceva…

Duminică, 15 martie 2015, ora 18.00, Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, etapa a 21-a Liga 1, transmisiune TV Digisport, Look TV: CFR Cluj – Viitorul Voluntari din Constanţa.

CFR – Jucători disponibili: Mincă, Amadio, Vâtcă, Began, Jakolis, Larie, Ene, Tiago Lopes, Muniru, Carp, Veres, Chanturia, Negruţ, Jazvic, Păun, Tade şi juniorii. Poate şi Camora, deşi am văzut că se ţinea de coapsă şi în Ghencea, iar Racheta ne-a informat că a lipsit de la un antrenament urmărit de el. Sperăm să nu fie foarte grav şi să-l vedem mâine în teren. Va lipsi Deac, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Va reveni, probabil, Ene în primul unşpe, iar Carp îl va înlocui pe Deac la acoperire, Deac care l-a înlocuit în două meciuri pe Carp, care l-a înlocuit pe Ene, care… Guima a fost în tribună la ultimul meci de acasă, dar nu este încă refăcut după accidentarea din toamnă. Dacă bine am înţeles, şi Dore a fost/este prin Cluj, însă habar n-am ce-i cu el. Deci, să zicem: Mincă – Jakolis, Larie, Ene, Camora (Tiago Lopes) – Muniru, Carp – Chanturia, Jazvic, Păun – Tade.

FC Viitorul (nici nu contează de unde mai e; putem înlocui localitatea cu „lui Hagi”) – Este cea mai mare specialistă în viaţă în schimbarea antrenorilor în Gruia (după Pászkány). Două meciuri, o victorie (1-0) şi o înfrângere (1-2, Batin – două goluri pentru noi), două demiteri la CFR: Andone şi Rednic. Cu Trică nu au nicio şansă, Eugen nu a jucat nici la Corvinul, nici la Dinamo, în plus, nu am auzit/citit ca administratorul judiciar să-l fi confirmat public în post. Oaspeţii nu au suspendaţi, nici accidentaţi, probabil că vor începe cu următorii: Albuţ – Manea, Ţîru, Mamele, Mitrea – Daminuţă, Nedelcu – Nicoliţă, Fl. Tănase, Mitriţă – Bonilla. Antrenor: Gheorghe Hagi (Un mare mincinos, de altfel. Ne-a prostit că are informaţii sigure că ne vom primi punctele înapoi la şedinţa din miercuri 11. Îi doresc ca fix atâtea să facă şi Viitorul până la sfârşitul campionatului câte am luat noi înapoi).

Ne aşteaptă un meci foarte greu, cum toate meciurile de acasă vor fi. Adversarii vor veni toţi montaţi ca de niște tauri comunali, că doar pare momentul ideal să profite de situaţia noastră, dar am încredere că băieţii noştri vor da mai repede gol în acest 2015 decât vecinii din vale. Din fericire, lui Trică nu i-a stat capul mai mult la comisii, precum mie, ci s-a ocupat tocmai de treaba asta care arde: „Noi suntem la un nivel foarte bun, ca joc. Ne creăm ocazii, desenăm frumos, ajungem acolo în fața porții, dar nu o băgăm în plasă. Ne lipsește golul. Toată săptămâna am lucrat numai la finalizare cu băieții. Nu mai sunt meciuri ușoare, de aceea trebuie să ne concentrăm 100% la fiecare partidă. E obligatoriu să câștigăm duminică. Băieții sunt conștienți, pozitivi. Îmi dă speranțe și jocul din Ghencea.”

HAI CFR!!! Hai băieţii! Noi trebuie să dăm luni 16 randament la servici şi pentru asta voi trebuie să daţi duminică 15 un 4-0, împotriva cursului istoriei. N-aveţi decât să jucaţi dezinvolt, fără griji, fără presiune, vine el acel 4-0, vin apoi şi celelalte victorii, nici nu ne trebuie multe, ajung vreo 10-12 consecutive. Şi la ce-or fi bune, titlu sau evitarea retrogradării, e treaba TAS-ului. Sper să nu le pice şedinţa pe o zi de vineri treișpe, la treișpe și treișpe…

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

caneto

(36) Readers Comments

 1. Racheta
  Saturday, 14 March, 2015 at 18:55

  Caneto, te felicit în primul rând că mai ai tăria să mai faci mini-avancronici şi haz de necaz şi în al doilea rând pt. că ai nimerit(doar era şi greu de ghicit!), cred, echipa de start.

  • Dantesc
   Saturday, 14 March, 2015 at 20:07

   Eu cred ca a nimerit si scorul :) Hai baieti,hai CFR !

 2. thedarkside
  Saturday, 14 March, 2015 at 20:21

  Off-topic haios. Curva-i viata asta. ETO Gyor in pragul falimentului :-) link

  • caneto
   Saturday, 14 March, 2015 at 20:34

   Îs curios, ce club mai are curajul să-l angajeze pe Miriuţă? :)

   • kiruj
    Saturday, 14 March, 2015 at 20:52

    Păi ălea la care PAZ-ul locului vrea să destrame echipa...:) Mai face și ceva puncte nebunul, până ce se prinde...:) Felicitări pt. avancronică! E greu și pentru băieți, și pt. Trică, dar și pt. noi...HAI CFR!!!

    • thedarkside
     Saturday, 14 March, 2015 at 21:00

     Adică se confirmă zicala aia moderna cu "la tăți ni greu".

    • caneto
     Saturday, 14 March, 2015 at 21:02

     Poate aşa l-au convins pe Miriuţă şi cei de la Győr: Hai Laci la noi că vrem să falimentăm. La Cluj s-a rezolvat deja, nu mai are rost să stai. :)

   • thedarkside
    Saturday, 14 March, 2015 at 21:03

    Oare ii schimba clubul Audi-ul cu un trabi? :-)

    • caneto
     Saturday, 14 March, 2015 at 21:06

     Se lăuda că are apartament ultraluxos chiar lângă terenul de antrenament, aşa că îsi poate rezolva naveta zilnică şi cu o trotinetă.

    • caneto
     Saturday, 14 March, 2015 at 21:09

     Nici trabi nu-i mai ce-o fost. Acum vreo 10 ani, a trecut pe autostradă unul pe lângă mine de am crezut că eu stau pe loc, cu toate că ceasul de la maşina mea arăta peste 100. :)

     • kiruj
      Saturday, 14 March, 2015 at 21:22

      ...poate i s-a stricat sistemul de frânare, ca în bancul ăla, știi tu care...:) HAI CFR!!!

     • thedarkside
      Saturday, 14 March, 2015 at 21:22

      Sa stii ca am patit-o si eu. Culmea coincidentei :-) Mai tarziu am aflat ca isi puneau ungurii motoare de golf pe trabi :-)

      • kiruj
       Saturday, 14 March, 2015 at 21:30

       ...am pățit-o și eu, trăgeam, așa, mai lejer cu vreo 130, când observ că din spate vine o Dacie 1300 ca furtuna...N-am avut chef de joacă (îs boșorog, ce naiba), oricum cu Subaru ajungi în câteva secunde de la 130 la 180 (apoi în alte câteva secunde și mai sus), așa că, la un moment dat, tipul m-a depășit fără să zic pește...Poate se bucură și acum...:) Din pură curiozotate am memorat numărul, și un "preten" mi-a șoptit că e vorba de o Dacie "îmbunătățită"...De-ale șoselei...HAI CFR!!!

       • Flacăra Vișinie
        Saturday, 14 March, 2015 at 21:44

        Ce fel de Subaru ai, nenea kiruj?

        • kiruj
         Saturday, 14 March, 2015 at 21:50

         ...ceva forester cu 4X4...Cu ăla mă duc și la prins fluturi, și la cules ciuperci, și în EU...Are deja 10 ani, dar îmi place la nebunie...Poate și invers...:) HAI CFR!!!

      • csongi
       Saturday, 14 March, 2015 at 22:07

       Ultima serie de Trabi, de prin 1990, avea din fabrică motor și cutie de viteze VW. Nu Golf, ci Polo, de 1.0. Se găsesc încă destule prin Ungaria, acolo este o adevărată subcultură pe Trabi și Lada. Dar ce mai contează, 1-0 să fie și mâine seara, deși tare mă tem că în urma acestor decizii nefavorabile, s-a cam tăiat maioneza.

       • thedarkside
        Saturday, 14 March, 2015 at 22:10

        Daca nu batem maine e bai mare. Dar tare mi-e teama ca nu mai vine nici publicul sa puna presiune pe echipa adversa :-(

        • Cristi
         Saturday, 14 March, 2015 at 22:24

         Hai mai, eu o sa fiu pe stadion!

        • thedarkside
         Saturday, 14 March, 2015 at 22:31

         Super! Ne putem intalni la pauza daca vrei sa schimbam impresii :-)

        • Cristi
         Sunday, 15 March, 2015 at 00:16

         ok..loc de intilnire? punct de reper?

 3. achilles
  Saturday, 14 March, 2015 at 21:50

  Da'p'i, la noi ii amu ca si-n proverbu' cela : " cica.....omu' sarac , cand i mai foame isi scapa pita in cacat si n-o mai poate manca , ca pute si...cand ii mai credincios, i se "scoala..." in beserica si nu-i mai primeste prea-fericitul parinte rugaciunea ...." Io cred ca se vor rezolva, cumva, toate, ca doara ne vede Cel de Sus cat suferim (in tacere) . Numa', ca vrea sa vad cat de mult putem duce ....

  • kiruj
   Saturday, 14 March, 2015 at 21:56

   Măi, omule, acum și tu, tocmai amu când întrebarea de baraj îi dacă copchilu tre să meargă sau nu la ora de religie...:) HAI CFR!!!

 4. kiruj
  Saturday, 14 March, 2015 at 22:29

  Dragi pretini, mâine sunt pe teren, ajung acasă pe la 23.30, așa că NOTAREA va fi deschisă doar pe la 23.55, dacă voi găsi informațiile repede pe site-uri. N-ar strica, să postați (ai reținut, Caneto!?) ceva informații cum ar fi: echipa de start, schimbările (și minutele), galbene/roșii (și minutele), golurile date de CFR (cine și când). Toate cele patru goluri (sau goale?)...:) HAI CFR!!!

 5. luis
  Sunday, 15 March, 2015 at 08:42

  thedarkside si cu mine avem abonament in T2,in ultima vreme am stat cu galeria.Daca vrei sa ne intalnim,cumpara bilet la T2 si suna-ma .Nr telefon 0751157474.Ai sa ma recunosti usor,sunt frumos ,cu plete,tanar si modest.Calitatile unui CFR-ist.:-))) thedarkside poate confirma,asa m-a recunoscut si el.

  • Cristi
   Sunday, 15 March, 2015 at 10:01

   Si ai sapca cu potcoava pe cap :)..bine..te sun!

   • luis
    Sunday, 15 March, 2015 at 12:13

    Mda,o potcoava norocoasa ,nu ar strica acum.Hai CFR!!!+!

 6. cfr_atlanta
  Sunday, 15 March, 2015 at 19:54

  Asta e... sa ne bucuram de cateva meciuri in prima liga. Echipa e la pamant , nu jucam nimic, poate si Trica e slab antrenor , poate si jucatorii sunt limitati...

 7. Ioan Dacid
  Sunday, 15 March, 2015 at 19:59

  Liga a 2 a sau a 4 a, poate chiar a 6 a. RIP FC Arpi SRL

 8. dan dan
  Sunday, 15 March, 2015 at 20:00

  Trebuie salutata prima realizare din mandatul Trica: am reusit sa dam un gol....(stiu, nu are niciun merit). La realizari, cam atat... Despre "ciuca bataii"..... inteleg ca trebuie sa apelam la jucatori de umplutura, dar daca nu ai calitatile necesare pentru a reusi un marcaj, o pasa, ceva... nu ar trebui sa ai macar inteligenta necesare pentru a reusi sa rezisti in teren 90 de minute fara sa iei rosu? Ca vad ca nu e meci fara cartonase luate aiurea, fara eliminari. Nu stiu, nu ar putea sa dea ca proba macar un test de inteligenta? Macar bagati niste oameni care sa fiela numar si sa nu isi bata joc de munca celor care mai stiu da cu piciorul in minge...

 9. Vass Bela
  Sunday, 15 March, 2015 at 20:02

  Da, test de inteligenta cu felceru examinator ...

  • dan dan
   Sunday, 15 March, 2015 at 20:04

   Hegemonicus nu are timp de astea, e ocupat cu observarea viitoarelor transferuri....stii, sunt uniii care au intrat deja in al doilea an de supraveghere...

 10. gicu de la sculărie
  Sunday, 15 March, 2015 at 20:37

  din păcate ne-au dat ei 4 goluri..

 11. Retardila
  Sunday, 15 March, 2015 at 20:46

  Constatare la cald..... Nu e cu cine, dar nici cine..... Numai 2 notiuni elementare lipsesc: "primul la minge" si "demarca-te in loc sa astepti pasa cu spatele la poarta" Chestii personale de genul "nu intra prin dribling intre 3-4 adversari" nu se mai pune... Deci cum am spus: Nu-i nici cine si nu e nici cu cine... Io's optimistul de serviciu, dar se pare ca Manelesya a invins Ardealul! Si pedeapsa principala nu sunt punctele (care la o adica s-ar da inapoi) ci interdictia de transferuri. Dar am si o solutie: daca oricum merem in B, impreuna cu U si Brasovul, ramane Ardealul (motorul economic) fara fotbal (Mediasu'nu se pune...acolo e gaze, care este) sa se infiinteze Liga Transilvana de Fotbal, ca hailanta se tot infiinteaza de ceva vreme...

  • Dantesc
   Sunday, 15 March, 2015 at 22:47

   Pana una alta ,poate ne spui tu... optimist fiind de ce nu s-a depus mai repede dosarul de insolventa si in felul asta aveam drept la transferuri ...Stii tu ....Hai ca nu-i greu ,elibereaza-te de cel rau ! De omul span ! Ca daca se depunea,aveam si drept la transferuri,si punctele in clasament...si niste jucatori platiti...Alt joc,alta atitudine...Hai ca nu-i greu, amu cateva zile cu o juma de gura pe FB recunosteai vina omului span "care vine la meciurile CFR-ului cand are timp"...Mai ai de facut un pas...E atat de simplu...

 12. cfrms
  Sunday, 15 March, 2015 at 21:44

  Prima oara cand am lasat meciul dracului in min.75, n-am mai supurtat atata neputinta, sariturile de broasca a lui Tade cu spatele la poarta etc..Gata , asta a fost din pacate urmeaza liga a 2-a.

 13. Marcel
  Sunday, 15 March, 2015 at 22:49

  Hai CFR !!! of...of...nu e jucători....

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>