Tuesday, Aug. 21, 2018

Statistici ceferiste, sezonul 14-15 şi „all-time”

Written By:

|

Saturday, 6 June, 2015

|

Posted In:

|

40 Comments

Statistici ceferiste, sezonul 14-15 şi „all-time”

Regele a murit, trăiască regele! Prin traducere: sezonul s-a încheiat, următorul stă să înceapă! Începe în scurt timp pregătirea de vară –ratată?-, vin „bârfele” manageriate de Caneto privind plecările (mai mult) respectiv sosirile (mai puţin, probabil), aşa că e timpul să mă achit cât mai repede de obligaţia mea de bază (pentru care sunt angajat aici, respectiv pentru care NU sunt plătit…), cel de furnizor de „prospături” statisticianiste.

 Bun, timpul ne presează, să n-o tot lungim, aşadar:

         

I. Statistici aferente sezonului 2014-2015

untitled1a

OBSERVAŢII:

 1. Toate cele 3 tabelaşe sunt sortate (descrescător) după un anumit criteriu.
 2. Jucătorii pe fond violet nu au jucat ]n retur.
 3. Dintre cei plecaţi în iarnă, trei (Felghe, Susici şi Monroy) apar în toate cele 3 clasamente, iar Rada în două.
 4. Remarcabilă prestaţia „multifuncţională” a lui Camora, prezent în toate clasamentele în primele două poziţii! La eficienţă (nu insist asupra definiţiei, este una poate subiectivă, dar asta e…) chiar conduce (flancat fiind de Larie), cei doi făcând rocadă în clasament la criteriul minutelor jucate (uşor avantaj pt. Ionuţ). Felicitări Mario, felicitări Larie!
 5. Cel mai „mincinos” tabel este cel al notelor medii, unde conduce detaşat Felghe (minciuna nu este aici, ci mai degrabă la Tînc, care în cele câteva meciuri a obţinut o notă bună (6.8), ocupând confortabilul loc 4!
 6. Alţi 3 jucători „actuali” (Tade, Muniru şi Deac) se regăsesc şi ei în toate cele 3 ierarhii.
 7. În sezonul recent încheiat 38 de jucători ceferişti au jucat măcar un minut în cele 44 de meciuri oficiale (preliminarii EL, Cupa RO, Cupa Ligii şi campionat).

 

 

 

         II. Statistici aferente celor 11 sezoane „new-CFR” (2004-2015)

untitled2a

 

OBSERVAŢII:

 1. Jucătorii trecuţi cu albastru au fost prezenţi şi în sezonul 2014-2015.
 2. Clasamentul golgeterilor este nemodificată de ceva vreme, ex-„el capitano” (Cadu) conduce lejer, având ceva emoţii doar din cauza lui Gregory, care a ajuns la 22 de goluri. Poate dacă revenea mai repede în februarie…:Apare în clasament şi Cipri (16 goluri).
 3. Avem 92 de jucători în clasamentul „all-time” („new-time”?), care au marcat măcar un gol în cele 455 meciuri oficiale jucate în cele 11 sezoane de după revenirea în prima divizie.
 4. În privinţa minutelor jucate, conduce acelaşi Ricardo Cadu (cu o prezenţă de aproape 60% pe teren la nivelul celor 11 ani), s-a apropiat şi Camora (momentan pe locul 4), noul „el-capitano” având şanse mari să treacă chiar pe locul 3, dacă nu va fi dat afară…:)
 5. În cele 11 sezoane, avem un „lot” stufos de 176 jucători, care au jucat măcar un minut în cele 455 meciuri oficiale din perioada de referinţă.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     HAI CFR!!!

Share This Article

Related News

About Author

kiruj

(40) Readers Comments

 1. calin
  Sunday, 7 June, 2015 at 17:43

  mi-e pe limba Kiruj..demult... (off topic). cand mergi la Darja.....sa-mi spui si mie.. (eventual de ziua mortilor.). mama este din ... Darja , bunicii mei sant ingropati (pe deal)..mai am' o matusa pe acolo...care traieste.......ce mica-i lumea..! scuze de off..topic.. dar amu' mo' prins!...

  • kiruj
   Sunday, 7 June, 2015 at 19:07

   S-a rezolvat, Calin! De ziua morților vin în mod cert, poate câteva zile plus/minus, ca să prind un meci în Gruia...HAI CFR!!!

   • luis
    Sunday, 7 June, 2015 at 19:28

    He,he Kiruj,poate-i u-ist deghizat ,si iti trage o mama de bataie.:-)Dra nu-i bai,daca fata intra la facultate la Targu Mures,cand o vizitez trec si pe la tine cat vei sta in convalescenta.:-)Referitor la articol ,niciodata nu am inteles pasiunea oamenilor pentru statistici ,de facut statistici,ca de consumat consum si eu .Mai ales alea despre CFR.Multam pentru efort (desi cred ca la tine este o placere perversa:-)))

    • kiruj
     Sunday, 7 June, 2015 at 20:28

     Luis, ai nimerit-o cam la 50%...:) Detaliez: 1-cu bătaia nu mă tem de nimeni, poate van Damme şi ăia de prin filme să mă sperie un picuţ...:) 2-cu statistica ai nimerit-o, e o plăcere, chiar "perversă", ai descries bine fenomenul...:) PS: când are examen fata? Mă rog, mai întâi e bac-ul, apoi mai vorbim...:) HAI CFR!!!

     • calin
      Sunday, 7 June, 2015 at 20:48

      stai linistit Kiruj, io's frate cu Van. Dame ...pardon Van Ghelie..! .....stiu sa fur si fieru' din spanac....dap' palinca ta..! ;))

 2. calin
  Sunday, 7 June, 2015 at 19:35

  ::: )))) fain Luis......buna asta.... ,,m-am ras..!...daca nu vine Kiruj ii ,ciordesc,, palinca si ..il' dau' disparut.!! ...doar o lopata duc cu mine.. si niste flori,......numa' io stiu unde-i Darja.. si fac o coroana ,,alb-negru'........::)) sper ca tine-ti de gluma.. ..!

  • luis
   Sunday, 7 June, 2015 at 19:39

   No problemo Calin.Stim de gluma.Numai Kiruj face urat cand atenteaza cineva la rezerva lui de palinca.;-))

 3. calin
  Sunday, 7 June, 2015 at 19:59

  ca fanion cu CFR nu mai tin la oglinda de la masina......ca mi-o zgariat-o' ase' fain.. !.. pun' unu' , cu Concordia Chiajna..

 4. calin
  Sunday, 7 June, 2015 at 20:20

  io' am patit-o cu ,,u,,-istii.......m-am dus la intalnire.. (in centru)....si am pornit catre stadion.........dinspre strada Caragiale.........(vis a vis de Central.).......o dat cu bolovani..! o palma o fost , sa nu-i dea in cap' la fetitza mea.,! o dat .....si aschiile mi' so' dus in ochi..! .!

  • luis
   Sunday, 7 June, 2015 at 20:55

   Animale,cand sunt multi,ca daca-s "singulari" atunci sunt mioare (nu pot sa scriu capre ca ma baneaza 07)

 5. calin
  Sunday, 7 June, 2015 at 20:24

  Parcu' Caragiale........scuze..!

 6. cfr.istul
  Monday, 8 June, 2015 at 01:05
 7. CJ-07-CFR
  Monday, 8 June, 2015 at 11:40

  Kiruj, foarte bună ideea cu tabelele „goluri marcate în 11” ani și „minute jucate în 11 ani”. M-au făcut să-mi aduc aminte cum (în ce hal) au plecat de la club unii dintre cei ce apar în tabele.

  • kiruj
   Monday, 8 June, 2015 at 11:56

   Da, just...Ce să spun, acum că nebunia (isteria, goana) după trofee (şi bani, în primul rând) a trecut, sper(ăm) să se acorde o atenţie "sporită" şi acestui aspect. Poate aşteptăm degeaba o schimbare de atitudine, nu ştiu. Sunt oarecum pesimist, văzundu-l pe IM cum a ţâşnit spre media imediat ce-am primit înapoi punctele. Nici visele erotice (mai estompate, ce-i drept) n-au lipsit. Reflexele, metehnele vechi, ce să faci...:) HAI CFR!!!

   • Retardila
    Monday, 8 June, 2015 at 13:14

    "Goana dupa trofee"..."schimbare de atitudine" ....Mai, voi vreti o echipa ca "n" ? :) fara scop de a deveni campion, fara scop de a face "ceva" in Ioropa???? Mai bine desfiintarea, decat o echipa la a caror meciuri numai sa merem....Putem gasi in orisicare judet asa o iechipa....La noi de iezemplu Unirea Rascruci.... SUNTETI NEBUNI DE LEGAT!!! O echipa trebuie sa aiba "tzel" ChL.... Sau io m-am tampit???

    • kiruj
     Monday, 8 June, 2015 at 13:31

     Ei, acum şi tu, flăcăule, mare viteaz ai ajuns...:) Normal că e nevoie de un "ţel", cât mai sus, şi tot timpul, dar fără "dopaj", prin procesare naturală, etapizată...HAI CFR!!!

 8. csongi
  Monday, 8 June, 2015 at 12:44

  vrabia mălai visează: link

  • kiruj
   Monday, 8 June, 2015 at 13:36

   Doi iepuri dintr-un foc: 1-fcsb se întăreşte şi 2-CFR se slăbeşte...Perfect (dpdv al lor, evident) în misiunea asta de maximă importanţă şi primordială de spălare a creierelor unor copii...Mai era să pună acolo că "bombă" / "breaking news" / etc. HAI CFR!!!

 9. cfr.istul
  Monday, 8 June, 2015 at 13:34
  • caneto
   Monday, 8 June, 2015 at 14:05

   Daniel Stanciu (manager Poli ACS Timișoara): “Vom alege răul cel mai mic. Soluția de supraviețuire. Vom vota reducerea drepturilor TV. Cît despre sistemul competiţional, regulamentar e imposibil să menținem 18 echipe în noul sezon. Nu văd pe nimeni dispus să-și pericliteze poziția pentru a vota ceva ilegal” link Pe celelalte site-uri, mai toţi scriu că doar CFR şi ASA au votat pentru reducere.

 10. caneto
  Monday, 8 June, 2015 at 16:21

  Tehnicianul Dan Matei a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei CFR Cluj link Ăştia-s bolunzi?

  • caneto
   Monday, 8 June, 2015 at 16:23

   Am citit şi articolul. Probabil, vine în locul lui Ciorceri.

 11. cfr.istul
  Monday, 8 June, 2015 at 16:53

  Din pacate povestea cu Radoi a facut imposibila ramanerea lui Dican, care va trebui sa se ambitioneze si sa obtina licenta pro daca doreste mai mult de atat (secund).

 12. Vass Bela
  Monday, 8 June, 2015 at 17:13

  Dan Petrescu la ASA ? Daca va fi adevarat, este dupa mine lovitura verii in liga 1, bravo muresenilor ! La noi unde-s investitorii care i-au bombardat telefoanele felcerului ? Si inca ceva, intre un Dan Matei si un Dan Petrescu nu e oare prea mare diferenta ? Bine ca n-am retrogradat, dar la felul cum se misca la noi treburile, unicul tel ( desigur nedeclarat ) este sa nu picam nici la anul ? Cred ca si voi va puneti n intrebari, sper sa le si scrieti !

  • caneto
   Monday, 8 June, 2015 at 18:18

   Angajarea lui Dan Petrescu este extrem de riscantă. După nici 4-5 etape, primarul de Tg. Mureş se poate trezi că antrenorul îl va lăsa cu ochii în soare. Ajunge să primească un telefon de la Chelsea să meargă să-l înlocuiască pe Mourinho, iar mureşenii n-o să aibă altă soluţie la îndemână decât să-l angajeze pe Dan Matei, proaspăt demis de la CFR.

  • CJ-07-CFR
   Monday, 8 June, 2015 at 18:37

   În raporturile cu CFR, Dan Petrescu a fost întotdeauna o sulă. În plus, țin minte cum pierdea lejer cu Steaua când era la Urziceni. Io nu-l vreau de nicio culoare în Gruia. Mai bine Dan Matei principal, sub coordonarea secundului Dican.

   • Dantesc
    Tuesday, 9 June, 2015 at 01:00

    A fost iubit in Anglia,l-am apreciat mult cand juca la nationala...Nu e ceferist,adevarat dar e caracter

  • Nea_Silică
   Tuesday, 9 June, 2015 at 10:51

   Fără să vreau rău acestei echipe, aș fi curios cum fac rost mureșenii de banii necesari (presupun că nu puțini) angajării lui DP? Presupun că DNA nu doarme, deci n-o fi lipsit de risc...

  • cfr.istul
   Wednesday, 10 June, 2015 at 13:39

   Numele noului antrenor al CFR-ului denota un CFR ultra-low-cost. Ceea ce presupune ultra-low performance...

 13. x
  Monday, 8 June, 2015 at 18:58

  Alex Muntean si Tahar de la Gaz Metan Medias sunt aprope de a semna cu Cfr Cluj!

  • luis
   Monday, 8 June, 2015 at 21:03

   Hm,Taher mi-a placut .Este un jucator bun.

   • kiruj
    Monday, 8 June, 2015 at 23:09

    Da, Taher (Tahar?) mi-a plăcut și mie în câteva meciuri, cu toate că are și el tendințe spre o indolență gen Chanturia...Nu foarte dispus la efort, dar cu momente bune și viziune. Cam interesantă infuzia asta dinspre Mediaș, totuși o retrogradată...Numirea lui Dan Matei este -evident- pentru a-l acoperi pe Feri. Cât despre D.Petrescu, un țărănoi care știa fotbal (bun jucător!), dar nu-mi place caracterul lui. Ar fi printre ultimii pe care i-aș vrea la CFR...PS. HAI CFR!!!

 14. Cristi
  Tuesday, 9 June, 2015 at 00:28

  cum a m fost citeva zile plecat, am p0ierdut sirul transfeurilor birfite/confirmate...Caneto, nu ne ajuti cu o editie de birfa manager, ca acum vine reunirea lotului

 15. Dantesc
  Tuesday, 9 June, 2015 at 00:57

  Ieri a fost ziua lui Kape,azi e ziua lui Panin...Traim in prezent si ne uitam spre viitor,uitam radacinile ?

 16. Racheta
  Tuesday, 9 June, 2015 at 09:43

  Pe lângă cei doi amintiţi,Al.Muntean-recuperator şi Tahar(alde Chanturia) şi în condiţiile plecării jucătorilor anunţaţi până acum, mi s-au părut interesanţi şi: Târtovaţ-f.c., Creţu-f.dr.,Dan Roman-vârf-dacă nu se-nţelege cu Botoşaniul(!); D.Petrescu este mult prea scump pt.noi;este şi un tip f.dificil, impulsiv,răzvrătit, mofturos, orgolios, de nesubordonat;apoi, ar veni cu multe cereri de transferuri-imposibil de soluţionat-, condiţii în care ar refuza CFR-ul, din start;

  • kiruj
   Tuesday, 9 June, 2015 at 11:12

   Pentru mine cel mai interesant de la Gaz mi se pare Ciprian Petre...HAI CFR!!!

 17. gica10
  Tuesday, 9 June, 2015 at 12:48

  Kiruj stii vorba aia:sanjele apa nu se face..........asa si tu daca ai jucat cu Ciprian Petre ii faci cota.Ala saracu iese si el in curand la pensie.Si venind vorba,este Taher si nu Tahar Bawab de la clona csu.Dar este un bun jucator care ar avea loc la noi.Pe de alta parte n-as abuza de transferuri in compartimentul unde-l avem si pe Veres care imi pare ca are potential.Are tupeu si resurse sa fie un nou produs iesit din propria "academie".

  • kiruj
   Tuesday, 9 June, 2015 at 14:01

   Gica10, chiar nu ştiu câţi ani are C.Petre, dar mi-a plăcut de el tot timpul. Mersi pt. corectura referitoare la Taher, tot ce spuneam adineauri s-a referit la Bawab. Nu-mi aduc aminte de jocul acestui Taher, dar probabil aşa e cum zici tu. Sunt de acord şi cu ce ai zis despre Veres, dar parcă nu e folosit unde trebuie. HAI CFR!!!

   • caneto
    Tuesday, 9 June, 2015 at 14:03

    Eu zic să-l luăm pe Horoba. :)

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>