Friday, Jul. 20, 2018

Criterii pentru analizarea comportamentelor colective in tranzitia defensiva

Written By:

|

Tuesday, 23 June, 2015

|

Posted In:

|

90 Comments

Criterii pentru analizarea comportamentelor colective in tranzitia defensiva

In  ultima mea postare, cea legata de organizarea jocului fara minge, am primit sugestia in unul din comentariile de pe TribunaCfr sa ma refer si la tranzitii. E un subiect foarte larg si voi expune doar cateva concepte care pot fi baza unor puncte de plecare in organizarea jocului pe aceste faze.

Inainte vreau sa fac o remarca importanta. In constructia unei filozofii, model de joc, oricat de importante ar fi, si oricata greutate li s-ar da  in literatura de specialitate actuala, nu se poate incepe niciodata de la antrenamentul tranzitiilor. De exemplu, nu poti stabili cum vei reactiona in momentul pierderii mingii, daca nu ai construita inainte o platforma solida de joc a apararii in general, si pe detalii. Vorbesc acum de fotbalul serios, de fotbalul bine organizat.

Conditionanti ai tranzitiei defensive:

1. Zona de pierdere a mingii

2. Zona de initiere a pressingului si/sau retragere organizata

3. Tipuri de marcaj

4. Comportamentul jucatorilor in aparare, pe pozitii

1. Zona de pierdere a mingii

Unul dintre cele mai importante elemente ale tranzitiei negative este locul unde s-a pierdut posesia. Se iau in acest caz ca referinta culoarele longitudinale.

In general se considera ca pe un teren de fotbal exista 3 culoare de joc : benzile laterale si cea centrala.

zone de joc

In functie de viziunea fiecaruia sau necesitatile de moment ale unui exercitiu de antrenament, in particular, terenul mai poate fi impartit in 4 sau 2 culoare de joc.

Eu de exemplu la unul din ultimele exercitii am impartit terenul in 2 culoare. Odata pentru ca fundasii laterali adversi aveau comportamente diferite pe urcarile in atac (deci nu mi-ar fi folosit acelasi comportament defensiv pe ambele benzi si nu m-as fi adaptat caracteristicilor oponentului ), iar din alt punct de vedere impartirea in trei culoare sau mai multe mi-ar fi taiat cursivitatea conexiunilor banda-centru si interschimburile de jucatori intre aceste zone. Un alt motiv a folosirii a doua culoare a fost in a-mi usura explicarea dezechilibrului defensiv pe care-l creez pentru a putea obtine o superioritate numerica intr-o parte si cateva puncte cheie de pressing in cealalta. Deci pe partea forte a adversarului aglomerez, pe partea slaba astept si atac pe picior invers sau il conduc spre centrare, pentru ca stiu ca are o vulnerabilitate la acest capitol tehnic. Desigur , in  toate functiile atribuite jucatorilor mei, am grija si la anumite compensatii fizice (pressing la sange / tatonare/  acoperire spatiu mai mare/mai mic).

Practic, unui comportament diferit al adversarului pe partea sa de tranzitie ofensiva si atac, ii raspund cu un comportament adaptat al tranzitiei defensive si al apararii.

Revenind la lucruri mai teoretice

Cateva caracteristici ale pierderii mingii functie de culoar:

1. Lateral

- Oponentul are mai putine optiuni de pasa, aproximativ  jumatate fata de culoarul central.

- Oponentul are o capacitate redusa de manevra si un camp vizual restrans.

- In ciuda dificultatilor amintite mai inainte exista in fotbal o tendinta accentuata de utilizare a acestor benzi laterale pentru patrundere.

2. Central

- Ofera oponentului o arie maxima de alegeri pentru a construi actiunile ofensive

- Oponentul are un teren larg de manevra si nu exista restrangeri mari legate de campul vizual.

-Statistic e zona cea mai periculoasa in care se poate pierde mingea.

Criterii si comportamente de reactie

In functie de :

-calitatile defensive ale propriilor jucatori pe zonele respective;

-superioritatile numerice care exista sau se pot creea ;

-forta adversarului pe zonele amintite.

Putem:

1. Orienta atacul spre unul din punctele noastre fixe de pressing prin:

- Acordarii echipei contrare posibilitatea de a initia fara opozitie faza ofensiva;

- Impingerea  joculului de atac al rivalului spre o zona, prin pozitionarea proprie

2. Reduce spatiile orizontale si verticale prin :

- Strangerea liniilor spre zona de pierdere pentru reducerea spatiului orizontal

- Apropierea liniilor anterioare si posterioare balonului pentru reducerea spatiului vertical.

3. Din actiunile punctului doi poate rezulta: Crearea de superioritati numerice.

Obs.: Toate actiunile trebuie realizate in cea mai mare viteza avand in vedere ca vorbim despre o tranzitie.

Sursa foto: lalibretadelmister.com

Postarea apare si pe blogul personal.

Share This Article

Related News

About Author

b_o_g_d_a_n

(90) Readers Comments

 1. kiruj
  Tuesday, 23 June, 2015 at 23:09

  Da, b_o_g_d_a_n, te-ai băgat, într-un final în miezul problemei, discuție lungă, deseori plictisitoare pt. publicul larg, greu controlabilă și structurabilă, cu legături multe cu celelate aspecte ale pregătirii tehnico-tactice. Schematic tranziția nu este altceva decât fluxul de producție (bine organizat!) dintr-o intreprindere cu profil de producție (și fotbalul este într-un final o producție!), obiectul muncii (mingea) este "prelucrată" (dusă) într-o altă secție (compartiment), unde i se aduc anumite îmbunătățiri și -în final- asistăm la un atac gândit și încheiat (cu gol sau fără). Ok, știu, comparația șchioapătă serios în mai multe puncte, dar modelul cam asta este. Noțiunea de tranziție în fotbal este foarte aproape (ca fond) de organizarea fluxului de producție în intreprinderi (insist cu "intreprinderi", că acolo -în timpul lui Ceașca- am învățat acele noțiuni, inclusiv tranzițiile din fotbal...). Referitor la observația că pierdera mingii în lateral dă adversarului doar 50% de posibilități de dezvoltare ale (contra)atacului, n-am ce face, sunt de acord (inclusiv ca matematician, dar și ca fost fotbalist), dar să nu uităm de acțiunile devastatoare ale unor genii (sau semi-genii) ca Ronaldinho (cu Real, de două ori, aplaudat fiind chiar de suporterii blanco), Maradona (cu Anglia, înșirând 5-6 adversari), sau -de ce nu?- Hagi, având o capacitate incredibilă de-a dezvolta atacuri devastatoare (și de-a deschide spații) plecând din apropierea liniei de margine. Excepții, desigur, ca și altele, care-mi scapă acum. Până la un punct și fotbalul este matematică, zonele de teren mai înguste sunt mai puțin supravegheate de adversar (posibilitate pt. genii să creeze pe-acolo faze sclipitoare), și așa mai departe. Ca să fac o "tranziție" către CFR (și ca să mă înțeleagă prietenii tribuniști și mai bine), tocmai "matematica" asta a fost cauza pentru care am avut (și mai am) rezerve serioase privind viitorul lui Muniru, gafele lui la centrul terenului (nu la margine!) punând mai mereu echipa adversă pe contratacuri periculoase. HAI CFR!!!

  • b_o_g_d_a_n
   Wednesday, 24 June, 2015 at 11:55

   E interesant Kiruj cum fotbalul reuseste cumva sa intre in sufletul nostru si pe poarta propriilor experiente de viata care n-au neaparata legatura cu el. Am o intrebare. Daca intr-o comparatie cu invatamantul, antrenorii ar fi probabil profesorii de sport, intr-o comparatie cu medicina ar fi psihiatrii (inventez si eu) s.a.m.d...., intr-o comparatie cu o fabrica cam ce rol le-ai atribui ? Legat de jucatorii geniali... Sunt speciali pentru ca nu-i poti incadra intr-o patratica, pentru ca jocul lor iese din linie si transcede orice tip de organizare. Fara ei fotbalul ar fi mult prea ordonat si probabil plictisitor. De aceea sunt atat de iubiti, pentru ca ne feresc de fata plata si monotona a sportului pe care-l indragim.

 2. caneto
  Wednesday, 24 June, 2015 at 12:12

  Întâi, mulţumesc de urare, b_o_g_d_a_n! Ai prezentat în articol variantele de comportament colectiv ale unei echipe în tranziţia defensivă. Înseamnă că ailaltă echipă este în tranziţie ofensivă. Probabil, vei publica şi un articol referitor la acest capitol, dar ţi-o iau înainte un pic. Fără să mă pricep, am înţeles că sunt două categorii mari, construcţia cu pase şi bubuiala spre atacant/atacanţi. Cum trebuie pregătită o echipă pentru tranziţia defensivă cănd ştii că adversarul joacă direct, cu mingi aruncate în faţă, când nu prea mai au importanţă culoarele şi hazardul are un rol mai mare?

  • kiruj
   Wednesday, 24 June, 2015 at 12:37

   Nu vreau să mă bag peste b_o_g_d_a_n, dar pentru asta -cel puţin din experienţa mea- ai o abordare defensivă "complexă": 1-faci şi tranziţia negativă, care -în mod aparent paradoxal- îi are în prim-plan pe atacanţi şi -mai ales- mijlocaşi, şi într-o măsură mai mica pe fundaşi (adică mai ţărăneşte spus, mijlocaşii se apropie de linia de fund, iar atacanţii de linia de mijloc, evident, treaba e mai complexă), dar faci şi 2-apărare de preîntâmpinare a bubuirii, adică linia de fund (aici deja ei au rolul principal), fundaşii, mai exact, se poziţionează oarecum apropiat de atacanţii prea liberi, pentru a interveni în caz de "bubuire". HAI CFR!!!

  • b_o_g_d_a_n
   Wednesday, 24 June, 2015 at 15:32

   Caneto, Daca adversarul tau foloseste in mod curent jocul direct, atunci trebuie sa-l studiezi, sa-i observi mecanismele (care-i atacantul care ataca mingile lungi? incearca sa controleze mingea? incearca s-o devieze? se foloseste de cel care-i face marcaj pentru a se echilibra? care-i zona pe care o ataca in mod frecvent? cati jucatori vin si unde se pozitioneaza pentru mingea a doua? etc. etc.) si sa incerci sa le blochezi. Daca totusi nu ai posibilitatea sa obtii atatea informatii despre adversar, sau jocul sau direct rezulta dintr-o conjunctura a partidei in desfasurare (om in minus, rezultat favorabil si putine minute pana la final), e bine ca antrenor sa-ti construiesti si dedici cateva sesiuni de antrenament apararii jocului direct. In general, vorbim de pressing la cel care lanseaza mingile lungi, marcaj, prioritati in angajarea in jocul aerian (in functie de calitatile jucatorilor si zonele unde se realizeaza...), asezarea pentru mingea a doua si orice alte detalii ar mai putea considera un antrenor importante. In concluzie, nu exista o reteta sigura si clara pentru apararea jocului "la bubuiala". Sunt doar multe, foarte multe detalii care trebuie planificate, proiectate si puse in practica la antrenamente pentru a se putea apoi vedea la meci.

 3. Vass Bela
  Thursday, 25 June, 2015 at 15:58

  Veste uriasa, cf stiridesport, am scapat de datoria de 12 mil euro la ANAF !!! Acum chiar ca sunt create toate conditiile pt performanta, sper sa se mai aduca 2-3 jucatori necesari pt echipa, eu zic inca un atacant de careu ( Tade va pleca in final ), un coordonator de joc, o extrema si un mijlocas de acoperire . Deci ar fi 4, dar acum cred ca se poate ! PS . Scuze Bogdan ca am deviat de la subiect, dar informatia prezentatata cred ca va aduce satisfactii tuturor ceferistilor .

  • kiruj
   Thursday, 25 June, 2015 at 16:55

   Vestea circulă de vreo 2 zile pe diferite canale media. La celălalt articol (pe la sfârşitul comentariilor) am discutat mult (şi prost...) pe tema că -poate- e mai bine să te întăreşti în iarnă, cauzate de "subterfugiile" noului format de campionat. HAI CFR!!!

 4. caneto
  Thursday, 25 June, 2015 at 19:21

  Marcel Popescu a vorbit şi despre modul în care acţionează anumiţi impresari ai jucătorilor străini din România şi a lăsat să se înţeleagă că despărţirea lui Felgueiras de CFR Cluj s-a făcut doar după anumite presiuni ale agenţilor din Portugalia. Popescu consideră că Felgueiras a luat o decizie greşită în iarnă, dovadă stând faptul că a prins un singur meci la Konyaspor. "Mulţi încearcă să aducă jucătorii în România, după care încep să impună şi să comande în cluburi. Asta mi se pare deplasat. E ca şi cum ţi-ai pune şefi pe banii tăi. Vă dau cazul Mario Felgueiras. S-au făcut presiuni asupra lui Felgueiras şi l-au transformat în şef de sindicat al jucătorilor de la CFR, în legătură cu situaţia de la club. În aceeaşi situaţie era şi Mario Camora, dar el a spus că rămâne la CFR indiferent de situaţie. Această instigare l-a determinat pe Felgueiras să plece.” link Felgueiras îi are agenţi pe fraţii Becali? Sau sunt fraţi din ăştia şi în Portugalia?

  • caneto
   Thursday, 25 June, 2015 at 19:26

   kiruj, pune, te rog, câte un punct în plus din partea mea la fiecare notă a lui Camora din sezonul trecut şi câte două în plus pentru toate meciurile din sezonul regulat ce stă să înceapă, şi câte 6 în plus (că oricum se înjumătăţeşte)) pentru meciurile din play-off. :)

   • kiruj
    Thursday, 25 June, 2015 at 20:38

    Cu mare-mare plăcere pun la Camora câte puncte vrei tu sau oricine...:) HAI CFR!!!

   • kiruj
    Thursday, 25 June, 2015 at 20:48

    Apropo, aveam o stimă deosebită pentru Camora, dar informaţiile "scăpate" de M.Popescu confirmă -dacă mai era nevoie- că nu m-am (ne-am) înşelat în privinţa lui, un adevărat caracter, deja o legendă vie a echipei, şi un "el capitano" fără concurenţă în noul sezon! Îi doresc să strângă echipa (cu ajutorul lui Larie, care e -şi el- pe calea cea bună, cred) în jurul lui, şi să impună un spirit de profesionist/de luptă în sânul echipei, cu nişte strângeri la "coaie" (dacă e nevoie) la Negruţ (în primul rând) şi alţii, cu ceva aere de vedete şi muguri de indolenţă în evoluţii. Sper că şi Petrucii s-a mai maturizat un pic, Jakolis e bun tip OK, am văzut că la nevoie se sacrifice pt. echipă, deci dpmdv e de bine...Să vedem, repet, ce reuşesc Feri+Dan pe plan tehnico-tactic, şi -evident- în planul pregătirii fizice. Apropo: sunt ceva informaţii legate de transmisia amicalelor (pe 26, 28, 30 iunie şi 2 iulie, parcă), sau butonăm şi de această data printre stream-uri să mai vedem şi noi câte un cadru cu jocul echipei? HAI CFR!!!

    • Flacăra Vișinie
     Thursday, 25 June, 2015 at 22:05

     Feelingul meu e ca nu e nici o sansa pentru transmisia TV a amicalelor, nici la Look, nici la altele. La fel ca in ultimii ani. Singura sansa ramane vreo transmisie locala, putin probabila, de altfel.

     • kiruj
      Thursday, 25 June, 2015 at 22:44

      M-ar interesa măcar ulimele 2 meciuri, când poți avea pretenții jusificate privind o idee de joc, o așezare, ceva...Nu-i nimic, poate avem șansă prin stream-uri. HAI CFR!!!

      • caneto
       Friday, 26 June, 2015 at 10:53

       Ce stream? :) Am intrat ieri pe google.it, speram ca prosporto.it şi gazettasp.it să fie pline cu evenimentul sosirii CFR-ului, dar îi doare în bască, profesionalism zero. :) Nici măcar gazdele din staţiune nu se laudă de ce oaspeţi au primit. Cine să filmeze meciul, dacă nu merg de-ai noştri? Vreun trimis special al Tribunei, ascuns în tufe. :)

  • Cristi
   Friday, 26 June, 2015 at 00:43

   Cind eu va spuneam ca Mario va pierde făcând pe sindicalistul... Unii ii tineau partea nerealizind cit rău își face. Acum râul e produs, e terminat pentru Europa de Vest. Nu a fost pe lista la 4-5 tranzacții de portari cotati pe la 3 mil. Cipru si Israel scrie pe el, cu noroc Grecia sau Ludogoret.

   • csongi
    Friday, 26 June, 2015 at 08:47

    Când l-ați votat portar al deceniului într-un sondaj aici pe site, peste Beto, câți dintre voi ați fi crezut că va ajunge să dea chix la o echipă de duzină din Turcia? Mare păcate pentru el, se pare că și-a ales greșit impresarul. Sper să ajungă la Steaua și să își relanseze cariera, e un băiat foarte simpatic, ar fi păcat să se piardă în anonimat.

    • caneto
     Friday, 26 June, 2015 at 10:38

     Săptămână de săptămână beleam ochii pe site-urile turceşti, să văd cine a fost titular în poartă la Konyaspor. Apoi, am fost convins că turcii au aşteptat până ce Mario se acomodează la noua echipă, urmând să preia postul de titular în noul sezon, ca să aflu într-o zi că Konya l-a luat pe Serkan de la Rizespor. Şi mai apoi, acum vreo săptămână, am citit, cât am reuşit să înţeleg cu GT, că antrenorul va alege titularul dintre Mario şi Serkan după perioada de pregătire. Îmi pare rău că nu mă lasă acest site să bag un copy-paste în translate, poate reuşeşte vreun tribunist şi ne spune şi nouă ce zice. Nu înţeleg cum s-a ajuns să se vorbească de un transfer la Steaua şi eu nu cred că se va realiza (ce-i drept, nici în cazul lui Muniru nu am crezut :) ). Decizia greşită a lui Felgueiras a fost că a plecat de la CFR, nu că s-a dus la Konyaspor. :) Nu însemnă nimic că nu a prins decât un meci, se poate impune în campionatul ce vine. Dacă totuşi este nevoie să-şi relanseze cariera, sper să nu ajungă la Steaua pentru că este un băiat foarte simpatic şi ar fi păcat să se piardă în anonimat. :) Îl aştept cu braţele deschise la CFR. :)

     • thebrightside
      Friday, 26 June, 2015 at 10:55

      Continuarea consolidarea noului sezon înainte de stare lipsește cuplu Konyaspor portarului Mario Felgueiras va fi stabilită după tabără. Cuplu Konyaspor a declarat directorul sportiv Murat Erdogan antrenor Aykut Kocaman conform raportului echipei va fi fructuoasă și va atinge un succes semnificativ că acestea continuă să dea gamerilor. În primul rând, în ceea ce privește asigurarea că au primit exprimarea Murat Erdogan fortăreață castel Konyaspor nu avem nici o problemă. Dar echipele participante la pauză va deveni clar în ultimele săptămâni, dar a spus că revenirea situației handicap viață tabără Marion. Erdogan: "Știți, Mario prejudiciu suferit anul trecut, în acest an, starea lui este un pic nesigur. Prin urmare, să participe la tabăra cu noi. În absența oricărei lipsă în sănătate, fericită, dacă vă simțiți confortabil să stau aici cu noi. Un deținător de valoare pentru noi și are o anumită calitate.

      • caneto
       Friday, 26 June, 2015 at 11:04

       mersi! Nu cu mult, dar cu un pic înţeleg mai bine decât în turcă. :)

       • thebrightside
        Friday, 26 June, 2015 at 11:09

        Scuze, mi-a scapat ultimul paragraf, citez: Am avut pentru a ajunge numele Serkan pentru a asigura castel. Acest lucru nu înseamnă că vom trimite Mario sau altcineva. Consfinți sensul de noi ", a spus el. Revenind, google ar trebui sa-si imbunatateasca translatarea din turca in romana :-)

        • caneto
         Friday, 26 June, 2015 at 11:35

         De multe ori bag şi în engleză, şi în maghiară, şi în română câte un text, aşa, din trei părţi, mai reuşesc să înţeleg câteceva. :) Dacă nu-i cumva secret profesional, de ce nu mă lasă câte un site să fac copy şi care-i şpilul pentru deblocare? :)

       • kiruj
        Friday, 26 June, 2015 at 11:13

        Cum îi turcul, şi pistolul...:) HAI CFR!!!

     • danut
      Friday, 26 June, 2015 at 12:30

      View Style No Style

 5. Hakana
  Friday, 26 June, 2015 at 07:05

  Cu tot respectul, a spus vreo prostie? A inventat vreun căcat de situație? A fost cinstit în loc să fie diplomat? Ce-i mai important? Ce să spun, de asta nu mai e un portar bun, că i-a transmis unui x să plătească chiria de la bloc. Ăsta-i secolul XXI, nu contează ce faci, contează ce spun alții despre tine. Mă cac!

  • CJ-07-CFR
   Friday, 26 June, 2015 at 14:12

   Donez și eu o doză!

  • Dantesc
   Friday, 26 June, 2015 at 17:48

   Cine-i x ? Chelu ? In rest ai dreptate, care a carcotit impotriva lui x a fot rapid pus la zid de tovarasi

 6. kiruj
  Friday, 26 June, 2015 at 11:22

  Referitor la Felghe (şi nu numai): CFR are (şi a avut, şi sper să aibă şi în viitor) ceva special în "existenţa" sa, nu pot descrie foarte clar (doar simt...), şi anume: există destui jucători, care au fost nişte anonimi şi fără mari realizări şi înainte de-a veni la CFR, dar şi după ce s-au despăţit de noi...Au "performat", au strălucit doar la CFR! Exemple sonore: Cadu, Felghe, Bastos, Sougou, etc. Fenomenul există şi invers (de ex. D.Valente), dar prima categorie e mult mai stufoasă, oricum. Despre Felghe, eu cred că a fost prost sfătuit de impresari, prieteni, sau de alţii. HAI CFR!!!

  • caneto
   Friday, 26 June, 2015 at 11:37

   Da, îi poţi adăuga pe Culio, Dubarbier, Sare, Semedo, iar invers pe Leao şi Edimar.

   • kiruj
    Friday, 26 June, 2015 at 13:01

    Duba a ajuns totuşi în Primera (la Almeria, parcă), chiar dacă au retrogradat acum. HAI CFR!!!

   • b_o_g_d_a_n
    Friday, 26 June, 2015 at 13:07

    Culio tocmai a promovat in Primera cu LasPalmas.

  • caneto
   Friday, 26 June, 2015 at 11:46

   Nişte sperieţi: Îi sperie salariul :)

 7. Flacăra Vișinie
  Friday, 26 June, 2015 at 11:41

  @caneto: Unele site-uri dezactiveaza o parte din operatiunile care se fac din mouse. Spilul ii ca poti vedea intotdeauna sursa paginii din browser, de regula cu shortcut-ul Ctrl + U si apoi cauti textul dorit printr-un search traditional. Vei gasi si o gramada de tag-uri HTML, dar macar obtii textul. Fata luminata s-ar putea sa aiba alta solutie.

  • Flacăra Vișinie
   Friday, 26 June, 2015 at 11:45

   O alta solutie e sa dezactivezi javascript din browser si atunci site-ul devine cuminte si ascultator ca un junior ce joaca primul meci in echipa de seniori.

  • caneto
   Friday, 26 June, 2015 at 11:48

   Mulţam!

  • thebrightside
   Friday, 26 June, 2015 at 11:56

   Solutia mea e un pic mai rapida. Folosesc browserul Chrome, cu Ctrl+Shift+I activezi instrumentele pt. dezvoltatori, apare o noua fereastra in josul paginii. Apoi fac click pe tabul Elements din fereastra aia (daca nu e selectata) si este o lupa in stanga pe meniu. Apas pe lupa si apoi pe textul care ma intereseaza si te duce in html direct acolo.

   • caneto
    Friday, 26 June, 2015 at 12:20

    Mulţam şi ţie! Merge! :)

  • Flacăra Vișinie
   Friday, 26 June, 2015 at 12:02

   Solutia lui brightside se poate aplica si in alte browsere, cam toate au unelte for developers, dar cu nume diferite. Iata caneto, 3 solutii si inca nu am terminat LOL.

 8. Retardila
  Friday, 26 June, 2015 at 11:58

  Singura motivatie de a pleca de la tzefer sunt salariile mai grase si mai sigure.... Cine s'o fost ajunsa mai mare jucator la altii decat la noi? ref. la Fleghe....NU ESTE UN MARE PORTAR! Are (a avut?) reflexe bune, cateva parade laudabile, dar nimic in comun cu dirijarea apararii.... Cu sindicalistul din el? Gura bate curu', dragi tovarasi si preteni......Eu il suspendam si-l puneam pe Minca sau chiar pe Amadio.... Nu stiu de ce, dar Amadio mie mi se pare un portar bun, cu un joc "de picioare" mult mai bun decat al celorlalti doi.. Unui portar ii trebuiesc jocuri cu miza, 'jaba il bagi cate o repriza la amicale...Amadio are fizic, "le are" cu mingea...va avea succes daca ajunge la o echipa cat-de-cat rasarita in Italia....Pun pariu!

  • csongi
   Friday, 26 June, 2015 at 12:38

   "Cine s'o fost ajunsa mai mare jucator la altii decat la noi?" Viera, Alvaro Pereira, Traore, Beto, Pinto, Lionn, Renan, Brandao, Sergiu Buș, Neluț Roșu (bine că l-am ”repatriat”) În afară de cei menționați de către alții, mai sus, ăștia ar fi cei care și-au mărit cota de când au plecat de la CFR.

   • Retardila
    Friday, 26 June, 2015 at 13:07

    Pereira si Beto au venit "gata mari"....ceilalti pe unde mai sunt? Numai intreb, nu dau ca bata! :)

   • Flacăra Vișinie
    Friday, 26 June, 2015 at 13:34

    Te rog scuza-mi ignoranta de suporter de rezultat, dar nu imi dau seama deloc cine a fost (este) Brandao. E vreun portughez cu nume din ala lung si noi de fapt ii ziceam altfel (cu e Camora, pe care il cheama Mário Jorge Malino Paulino)?

 9. caneto
  Friday, 26 June, 2015 at 14:10

  Breaking News! SPORT ALERT! Booombă!!! cfr cluj vs chiasso 30/6/2015 „P. Grigoras es el seleccionador de CFR Cluj” (P. Grigoras este antrenorul CFR Cluj si serveste ca director tehnic în acest meci impotriva Chiasso , conform GT). :) )))

 10. csongi
  Friday, 26 June, 2015 at 14:39

  Viera - Rizespor, cota 2 mil. euro. Traore - AS Monaco, cota 4,5 mil. euro. Pinto - Dinamo Zagreb, cota 4 mil. euro. Lionn - Rio Ave, cota 1,5 mil. Euro. Renan - Al Nasr, cota1,5 mil. euro. Brandao (Goncalo, fundas central, rezerva de lux in sezonul 13/14) - Belenenses, cota 0,65 mil. euro. Sergiu Bus - Sheffield, cota 1,2 mil. euro. Cât despre Pereira, el a venit la noi de la Argentinos și a plecat la Porto, apoi Inter. Iar Beto a luat de 2x ori EL cu Sevilla. Eu zic că au ajuns mult mai mari decât au venit la CFR. Dar nu vreți voi totul mură-n gură? Mai căutați și voi pe net. :)

 11. Cristi
  Friday, 26 June, 2015 at 14:40

  Daca tot discutam de Mario, trebuie sa vedem totul in contextul general, adica si aspiratiile si dorintele jucatorului. El a venit in Romania ca sa poata juca, pentru ca nu prindea nici o echipa in Portugalia. Pas corect, s-a impus rapid la Brasov si a venit la noi si a aparat la nivelul predecesorului Beto. Nu e putin, a fost o ascensiune pe termen scurt. A prins si citeva meciuri foarte bune in CL, a devenit eligibil pentru un lot largit al Portugaliei. Iarasi, evoultie rapida, dar aici apare sincopa.Oferta vietii se pare ca a venit dupa grupele CL, de a pleca in UK ca rezerva la o echipa marisoara. E un pas firesc - totusi e un portar venit de nicaeri, Romania nu e pe harta ca sa iti poata garanta valoarea; 8 meciuri bune in CL nu pot oferi garantia pe care meciurile bune (anula ala parca tot am iesit pe 8 sau 9) in campionat contra echipelor satesti nu ti.o poate oferi, Ajungem la celebra virgina gravida - si transfer normal (ca rezerva) si sanse de nationala (unde trebuia sa joace), n-a mers. Ulterior, in diverse rocade internationale de portari nu a mai fost luat in considerare : cel mai locvent exemplu e din vara lui 2014, cinde teoretic era la vinzare: Ter Stegen a fost luat de Barcelona, locul lui a fost luat la Gladbach de Yann Sommer de la Basel (care il stiau bine pe Mario), dar in locul lui a fost adus pe 2 mil un ceh. Alte doua exemple din vara asta - Bayern a cautat o rezerva in locul lui Reina, tot asa main tinerel si cu experienta internationala ; l-a luat pe Ulreich de la Stuttgart, alt club care mai ia din campionatul Romaniei - ei bine,candidat la postul de titular e polonezul Tyton. Portarul de la Frankfurt e aproape de un transfer la PSG, in locul lui vine un austriac de 24 de ani cu experienta de CL: Dorinta interna a jucatorului nu este validata de piata, asta e realitatea. Sau poate, Mario ajunge in lista lunga a posibililor candidati - ma indiesc ca nu are agenti activi- dar este scos din calcul imediat ce i se descopera trecutul sindical. Nu se pune problema ca a avut dreptate sau nu, dar nimeni nu cumpara un jucator care eventual ar putea face probleme.

  • kiruj
   Friday, 26 June, 2015 at 15:02

   Și clubul, și Mario, aveau doar de câștigat dacă îi dădeau drumul după toamna aia fabuloasă de CL. Atunci clubul putea obține 3-4 mil. euro pe el, iar lipsa lui nu încurca deloc șansele echipei în retur, când am terminat pe 8-9, cum spui. HAI CFR!!!

   • Cristi
    Friday, 26 June, 2015 at 17:52

    Cel mai probabil s-au blocat reciproc - clubul n-a vrut ofertele financiare unde Mario putea sa joace, Mario n-a vrut sa fie rezerva unde clubul putea lua bani. Frustrari reciproce, "chiria", sindicat, toată lumea a avut de pierdut.

 12. caneto
  Friday, 26 June, 2015 at 19:55

  “Victorie la pauza!” Sper că vom conduce la finalul meciului. :)

  • caneto
   Friday, 26 June, 2015 at 19:57

   "CFR 1907 Cluj conduce la pauza in fata "Union Valle di Susa Calcio" cu scorul de 2-0, golurile fiind inscrise de Adita Paun in minutul 42 si Anthony Carter in minutul 45.

   Feri Dican a aliniat cate o echipa in fiecare repriza astfel:

   R1: Marc, Tiago, Tinc, Goian, Camora (cpt), Veres, Felipe, Rosu, Tade, Paun, Carter.

   R2: Vatca, Dani, Larie, Ene, Tarlea, Petrucci, Negrut, Jakolis, Cristian, Bruno, Guima.

   Revenim cu scorul final..

   "

   kiruj, pregăteşte notarea! :)

   • kiruj
    Friday, 26 June, 2015 at 20:21

    ...pe ce scară să fie notarea, pe aia Likter, sau merge și aia de Likiruj? Că nu-i totuna...:) HAI CFR!!!

    • Cristi
     Friday, 26 June, 2015 at 21:15

     Daca pui ceva in tuica aia a ta vestita va fi Likör :) cu valori de la 28 in sus

     • kiruj
      Friday, 26 June, 2015 at 21:37

      Bună poantă...Dar mă jignești, Cristi, cu lichiorul tău de 28...Nu i-aș da nici nepoțelului așa ceva...brrrrrr...lichior...:) HAI CFR!!!

      • Cristi
       Friday, 26 June, 2015 at 22:15

       Pai folosesti scala cu grade ca sa vezi scala cu jocuri. Doua Likör pentru Madame si prietenele si vei avea niste evaluari live din tribuna.

   • kiruj
    Friday, 26 June, 2015 at 20:23

    Apropo, o notă e sigură la mine: Camora - 10! HAI CFR!!!

    • luis
     Friday, 26 June, 2015 at 21:51

     Mai mult ,nu se poate?

  • Panou
   Friday, 26 June, 2015 at 20:14

   Poate cineva sa ne spuna ce numere au primit noile achizitii?

   • caneto
    Friday, 26 June, 2015 at 20:33

    Nu cred, trebuie să mai avem puţină răbdare. Noile achiziţii au fost prezentate pe site-ul oficial fără tricouri numerotate, cum se proceda anii trecuţi.

   • caneto
    Friday, 26 June, 2015 at 20:51

    Din nişte poze puse acum de Cantor pe FB, pare că Bruno are 13, Goian 30, Roşu 17, Nascimento 8, iar Cristian Lopez 31, dacă nu-i încurc cumva.

    • caneto
     Friday, 26 June, 2015 at 21:02

     Cu Goian sunt şi poze în care poartă nr. 26. :)

     • Panou
      Friday, 26 June, 2015 at 21:35

      Mulțămim!

   • bogdanst
    Saturday, 27 June, 2015 at 20:53

    referitor la numere. In ultimii ani echipamentele noi sunt facute doar inainte de prima etapa. Vedeti exemplul din vara trecuta, cand au jucat cu Lool TV pe piept pana inainte de prima etapa, deoarece era echipamentul vechi. De asemenea, daca va uitati la poze din ultimele cantonamente unde s-a mai televizat cate ceva, jucatorii noi aveau numele lipit (aceeasi metoda folosita de fcsb ca sa ascunda sigla). Atunci putem sa stim si numerele primite, doar cand primesc noul echipament - fac pozele oficiale pentru calendar - pentru site etc.. Pana atunci, se folosesc randurile de echipamente de anul fara personalizari si numere neaparat corecte. Ex: daca a plecat deac, cineva se antreneaza cu echipamentele cumparate cu numarul lui aflate inca "pe stoc"

  • caneto
   Friday, 26 June, 2015 at 20:16

   "(scor final 8-0)... Cristian min. 53 si 56, Jakolis min. 63, (schimbare - intra Horj iese Larie min. 75), Petrucci min. 83, Dani min. 86, Jakolis (penalty)."

 13. Dantesc
  Friday, 26 June, 2015 at 20:13

  CFR Cluj a câştigat fără probleme primul amical al cantonamentului de la Bardonecchia, staţiune alpină de lângă Torino. Elevii lui Dican şi Matei au înscris de 8 ori şi nu au primit nici un gol în faţa echipei Union Valle di Susa Calcio, din diviziile inferioare italiene. Păun, Carter, Jakolis 2, Cristiano 2, Petrucci şi Dani sunt marcatorii "feroviarilor" CFR, prima repriză: Marc - Tiago Lopes ,Tînc, L. Goian, Camora - Vereş, Felipe Nascimento - N. Roșu, Păun - Tade, Carter Repriza a doua: Vâtcă - Dani Coelho Larie, Ene, Țârlea - Petrucci, Negruț - Jakolis, Cristian L. - V.Bruno, B.Guima

 14. kiruj
  Friday, 26 June, 2015 at 22:14

  Cristi, dacă tot m-ai provocat cu lichiorul tău, hai să-ți povestesc una de prin 76...Era primăvară (la 18 ani tot timpul e primăvară...), fiind în clasa a XI-a, tocmai am terminat o repetiție pentru festivitatea de adio a celor care terminau clasa a XII-a (am furat flori, am podobit săli de clase pt. ăia mai mari, etc.). Era pe la 10 seara, și am decis să ne retragem pentru "a ne odihni un pic" la un coleg de clasă cu casă particulară și curte...N-am găsit nimic altceva prin magazine decât lichior ananas (cum dracu găseai prin 76 așa ceva în RSR?), ne-am băgat serios la treabă (mai ales eu, care nu prea eram obișnuit cu așa ceva la vemea respectivă), era un lichid dulce-înșelător, am ars pe repede înainte vreo 7 pahare, și -pentru prima dată în "cariera" mea de bețivan am văzut că colțurile camerei încep să se miște...Cu ultimele mele "fante" de conștiință m-am ridicat, și după nici nu știu cât timp, am ajuns acasă (era cam la un km de casă, dar mi s-a părut că îi la 20...). În fața blocului n-am mai rezistat, m-am așezat pe o bancă, și...a urmat, ce-a urmat. Am avut norocul, că la un moment dat a coborât tata, și m-a găsit acolo, la 5 metri de casă. De atunci n-am băut lichior (nici de ananas, nici de altceva), am trecut la lucruri "curate", unde știi din start la ce să te aștepți...:) HAI CFR!!!

 15. Cristi
  Saturday, 27 June, 2015 at 02:11

  Csongi, Retardila, ambii aveti dreptate dar numai daca va uitati pe o singura parte a monedei. In perioada investitiilor mari, lotului sud american cu citeva tranzacii reusite si alte valori certe li se opune lotul scandinav care a fost un esec total. Exemplele pot continua de ambele parti. Eu cred ca pe de-o parte trebuie a vedem daca jucatorii au livrat fata de ceea ce s-a asteptat de ei, pe de alta parte sa vedem cam si de unde ne putem aproviziona - la ce criterii valorice ne raportam.Haideti sa luam de exemplu piata din Portugalia. Jucatorii tineri, primele grupe valorice au contracte de ca 200.000 de euro pe an ca juniori. Primul grup valoric ramine la cele 3 echipe mari si e tinut pina se coc ca si vedete (exemplu Joao Cancelo, pe care acum doi ani il visam la CFR pe postul de fundas dreapta), al doilea grup e tranzactionat dupa aceea la sume mai mici de 4-5 milioane (exemplu actual Soares de la Sporting), a treia sunt imprumutati cu optiuni de cumparare dar obiectivul tot sa fie dati este. Abia in acest lot am avut si noi sansa sa prindem o coproprietate cu Ivo Pinto, dar ca vitrina de re-vinzare. Pentru ca, cinstiti sa fim, la categoria asta se cistiga cam 4-500.000 pe an. Urmatorul grup sunt jucatorii buni de la echipele de mina a doua din Portugalia, dar la Braga tot se cistiga 20.000 pe luna si uneori se mai si fac transferuri ok pe bani, asa ca iar nu a fost fintina din care ne-am adapat noi. Ceea ce ne-a ramas noua e palierul urmator, unde jucatorii buni au in jur de 10.000 de euro pe luna si i-am putut momi pe unii cu bani mai multi in Romania ( Diogo Valente sau actualmente Camora), dupa care vine grosul fotbalistilor de la echipele mici, aia mai rasariti cu 6-7.000, aia mai amriti cu 4-5.000 care moca vin moca pleaca si isi cauta echipe acolo unde locurile nu suntn ocpate de talentele celor mari date imprumut sa se rodeze. Cine a vrut niste banuti in plus sau nu i-au iesit jocurile cind venea toamna aparea pe la noi.Jucatori onesti, dar nu dintre cei pentru care in mod normal o echipa ar plati bani ca sa ii transfere. Ginditi-va ca actualemnte Dinamo Zagreb plateste 500.000 de euro taxa de imprumut cu optiune de cumparare pt Wilson Eduardo. Cam atit au costat si la noi jucatori ca Ivo Pinto; doar jucatorii de care vrei sa scapi din motive politice nu sunt un business chair si imprumutati.

 16. pesimistu
  Saturday, 27 June, 2015 at 14:26

  Scuze pentru off-topic, dar imi poate spune cineva unde se pot citi mai multe despre programul amicalelor CFR-ului? Va multumesc.

  • bogdanst
   Saturday, 27 June, 2015 at 21:02

   Amicalele nu sunt parte a oricarui turneu oficial din Italia, asa cum erau pana acum. Oricat am fi cautat (probabil oricare dintre noi) in orice limba posibila, pe niciun internet nu sunt informatii referitoare la asta. Sunt doua optiuni. Ori amicalele sunt stabilite la fata locului fiind multe baze de pregatire in zona si totul e pur impromptu (mai putin posibil), ori jucam 3 meciuri cu echipe net inferioare (precum cea de acuma de liga 5-6) si un meci mai serios care a fost si anuntat prin presa, cu FC Lugano. Cred ca oricat de proasta ar fi presa, atata interes ar fi avut incat sa incerce aflarea amicalelor daca ar fi fost ceva ce merita stiut. Poate, cei din club vor liniste si pace. Vedem ca nu ne baga nimeni in seama. Niciun "editorialist" nu ia in calcul CFR-ul la lupta pentru titlu si mie asta imi place. Imi aduce aminte de vremurile bune, primele performante din noua era, cand eram o surpriza si nu o asteptare (deceptie)

  • caneto
   Saturday, 27 June, 2015 at 21:52

   Diferite site-uri de pariuri spun că: 30th Jun 2015 14:00 Friendly: CFR Cluj v Chiasso. Deci, următorul meci va fi marţi, de la ora 15.00, contra lui Chiasso, antepenultima în liga a doua elveţiană. Apoi, s-a scris că un adversar va fi FC Lugano, proaspăt promovată în prima divizie elveţiană. Rămâne să aflăm şi al treilea adversar.

 17. Vass Bela
  Saturday, 27 June, 2015 at 18:53

  Marturisesc, ca pt mine pesimistu era egal cu lenesu, crezand ca nu a intrat din comoditate pe site-ul oficial . Ca sa-l informez, am intrat eu, dar stupoare, acolo figureaza marea victorie cu 8-0, dar nici un cuvant despre programul amicalelor ! Asa ca , pesimistule imi cer scuze pt gandul initial . Iar despre site, inca cu poza mare a lui Cadu, dupa mine este oglinda perfecta a maiestriei manageriale ale felcerului ...

  • Cristi
   Saturday, 27 June, 2015 at 22:48

   Daca ai si judeca inainte sa iti vezi prejudecatile confirmate vei vedea ca poza respectiva este un banner al unui sponsor. Adresa de email arata asta. Ce pune sponsorul de tricouri ca banner e problema lui. Poate ca in statisticile lui tricoul lui Cadu inca se vine mai bine decit cel al componentilor actuali.Dar na, te-ai usurat si tu la fiere, ti-ai salvat weekendul.

   • Hakana
    Sunday, 28 June, 2015 at 02:36

    Cristi, nu contează ce funcție ai în cadrul clubului, noi oricum suntem invidioși. Și pretențioși. Și ne dorim ca cei ce merg la muncă într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ, Gruia, să aibă măcar jumătate din sentimentele noastre frumoase pentru CFR. Și să-și vadă de treabă ardelenește, să fie și harnici și deștepți. De exemplu: dacă sponsorul de care vorbești tot are două bannere pe site, de ce să nu să-i zămislească un grafician un banner mai mare, mai trainic, mai frumos și poate și actual. Prețurile sezonului 2013-2014, pe care le prezintă pe bannerul 2, fără Cadu, sunt simțitor mai mari decât cele prezentate de site-ul Joma, când dai click pe zâmbetul căpitanului nostru din bannerul 1. Nu-i tot una să afișezi prețul de 169 de lei pentru un tricou, când acesta costă acum 99 de lei. Ce strategii de marketing se află dincolo de chestiile astea, habar n-am. Dar undeva există o legatură. Incompetentul ce se ocupă de site-ul clubului este același cu incapabilul ce oferă noutățile desre club în articolul "Noutăți despre club" de la capătul de jos al paginii, și aici postez link: http://www.joma.ro/index.php?route=product/category&path=62_84 , ca să nu tot zic site-ul în sus și site-ul în jos. Acest individ consideră că infrângerea CFRului din 22 martie, din meciul cu Petrolul, este o noutate demnă să-i țâșnească în față suporterului ceferist dornic să achiziționeze tricori și chiloți. Tot el, maimuțoiul, a lăsat, pe cfr1907.ro, echipa favorită pe ultimul loc al clasamentului, întocmai cum se petreceau lucrurile pe 22 martie după înfrângerea cu Petrolul. No, amu am verificat și în duminica respectivă a fost report la loto, deci omul nostru e doar magar, n-a fugit cu banii să vadă El Clasico-ul de pe 22 martie, tot 2015.

    • Cristi
     Sunday, 28 June, 2015 at 11:38

     Cred ca am suficient de des critic referitor la tot ce inseamna markting la club, Stii cum e in Romania, lumea crede ca stie sa faca mkt fara sa aiba pregatire necesara. Asa ca acolo se angajeaza copii, nepoti, amante etc.Cine e in organigrama clubului? Fata lui Zoli Cantor, inginera de de nu stiu ce ca pregatire.Fa pariu ca n-a vazut niciodata in viata ei un media plan, nu stie ce e ala un focus grup si ca habar nu are ce inseamna tonality of values in briefingul pe care il primeste o agentie de publicitate de la un product manager. E vorba de Romania - si CFR tb sa aiba pe undeva personaje de nivelul lui Mache de la Steaua.

     • Dantesc
      Sunday, 28 June, 2015 at 15:29

      Ce frumos ai intors-o tu din condei ! :)) Deci habar n-ai, dar iti dai cu parerea, cica modest :))) si pe de alta parte il "atingi" tovaraseste si pe Bela...Ca ai tu frustrarile tale vis-a-vis de oricine la criticat pe chel la un moment dat si cum mergi pe principiu te iert dar nu te uit de fiecare data cand ti se ofera prilejul profiti....:)) PATETIC ! Apropo si ca incheiere... Andreea Cantor nu mai lucreaza demult la club...din cate stiu eu de aproape un an,deci ai mai dat odata cu bota'n balta ,n-ai ratat ocazia nici de data asta...

      • Cristi
       Sunday, 28 June, 2015 at 16:25

       Spre deosebire de alti care au frustrari, eu nu am. Poate nu sunt la curent cu fiecare angajat marunt al clubului dar asta nu schimba substanta a ceea ce spun. Ca sa nu faci diferenta dintre un banner si un articol administrat trebuie sa fii ori rau intentionat ori un dobitoc digital. Si nici in ceea ce priveste lipsa de calificare pe domeniul respectiv nu sunt pe linga, pentru ca meseria asta eu chiar am invatat-o. Cum nu ma duc la macelarie sa ma operez nici nu consider calificati ingineri, sociologi si contabili pe chestiuni de marketing.

      • Dantesc
       Sunday, 28 June, 2015 at 16:41

       "Daca ai si judeca inainte sa iti vezi prejudecatile confirmate vei vedea ca poza respectiva este un banner al unui sponsor. Adresa de email arata asta. Ce pune sponsorul de tricouri ca banner e problema lui. Poate ca in statisticile lui tricoul lui Cadu inca se vine mai bine decit cel al componentilor actuali.Dar na, te-ai usurat si tu la fiere, ti-ai salvat weekendul." DECI CUM E CU FRUSTRARILE ? BELA A DAT IN ALA CARE E LA FRAIE NENOMINALIZAND CA TINE "Fac pariu ca n-a vazut niciodata in viata ei un media plan, nu stie ce e ala un focus grup si ca habar nu are ce inseamna tonality of values in briefingul pe care il primeste o agentie de publicitate de la un product manager" INSA FACI AFIRMATII ERONATE(dandu-te rotund) SI TOTODATA MINCIOASE(dandu-te rotind din nou) CA SA TE SCOTI ACUZAND UN OM PE NEDREPT,UN OM CARE REPET NU MAI LUCREAZA DE PESTE UN AN LA CLUB NU S-AR SPUNE,ASA V-AU INVATAT AIA ACOLO SA MINTITI SAU SA FACETI AFIRMATII MINCINOASE ?! "Si nici in ceea ce priveste lipsa de calificare pe domeniul respectiv nu sunt pe linga, pentru ca meseria asta eu chiar am invatat-o"

    • Dantesc
     Sunday, 28 June, 2015 at 15:34

     Hakana,Bela,din cate stiu nu se mai ocupa nimeni de site(la modul serios) de ceva vreme...Stiu e lipsa de respect ,dar asta e ,probabil asta era ultima lor grija data fiind situatia in care era clubul la un moment dat si e oarecum si azi

     • bogdanst
      Sunday, 28 June, 2015 at 17:29

      Daca banii ar fi problema, ar fi destui it-isti cfr-isti care sa o faca gratis. Trebuie vointa doar

 18. pesimistu
  Sunday, 28 June, 2015 at 00:20

  Multumesc pentru informatie. Si pe site-ul oficial nu e nimic, cel putin azi dimineata nu era, si stiridesport scrie despre meciuri ulterior.

 19. Cristi
  Sunday, 28 June, 2015 at 16:28

  Dantesc, putem ave aici pe tribuna o dezbatere libera cu privire la potentialul neutilizat de sponsoring/marketing etc al clubului, care momentan este foarte slab. Dar atunci trebuie sa vedem ca majoritatea cluburilor din Vest nu au nici ele aceasta competenta, putine fiind cele care fac asta in regie proprie. In general sunt companii specializate care se ocupa de asta. Sa nu crezi ca "creierul" marketingului la Dortmund sau Schalke este in club, si acolo sunt oameni cu alte pregatiri sau fosti fotbalisti, care nu se pricep la marketing.

 20. Dantesc
  Sunday, 28 June, 2015 at 16:43

  Scuze de caps insa am vrut neaparat sa aduc in fata niste chestii ,multumesc pentru intelegere

 21. Cristi
  Sunday, 28 June, 2015 at 18:32

  Dantesc, intre "oglinda perfecta a maiestriei manageriale ale felcerului" si "DECI CUM E CU FRUSTRARILE ? BELA A DAT IN ALA CARE E LA FRAIE NENOMINALIZAND CA TINE" e o problema de nervi (caps inseamna in limbaj virtual a urla, dar ai observat asta cerindu-ti scuze ulterior), una de logica "felcer" si "nenominalizat" si una de folosire a limbii romane ("deci").

  • Dantesc
   Sunday, 28 June, 2015 at 19:04

   :))))))))))

 22. bogdanst
  Monday, 29 June, 2015 at 10:12

  CFR a invins in al doilea amical din cantonamentul din Italia pe Consorzio Union Valle di Susa cu 12-0. Au evoluat: Repriza 1: Vatca - Dani - Goian - Ene - Camora - Jakolis - Petrucci - Rosu - Paun - Negrut - Cristian Repriza 2: Minca - Tiago - Horj - Tinc - Tarlea - Veres - Felipe - Michele - Guima - Bruno - Carter Marcatori repriza 1: Cristian (min 1, 10, 42), Negrut (min 6), Petrucci (min 25), Paun (min 30) Marcatori repriza 2: Camora (min 48), Guima (min 53, 55, 81), Carter (min 64), Vitor Bruno (74) CINE E MICHELE ?

  • caneto
   Monday, 29 June, 2015 at 11:09

   Michele o fi în probe, dacă va fi reţinut, vom afla probabil mai multe despre el. Pe mine mă interesează mai mult, cum a reuşit Camora să dea gol în repriza a doua, când nu a jucat decât în prima? :)

  • x
   Monday, 29 June, 2015 at 11:34

   Este vorba despre un atacant Michele Paolucci de 29 de ani

   • bogdanst
    Monday, 29 June, 2015 at 12:49

    Daca e intradevar vorba de Paolucci, doua lucruri sunt clare. 1. Tade pleaca probabil la fcsb (parerea mea, nu e o pierdere atat de mare si nici un castig pentru wcsb-isti). 2. Acesta e varful valoros de care vorbea IM. Valora la varful carierei 3.5 milioane euro jucand in serie A (sau B) la Siena. A trecut pe la Ascoli, Catania, Atalanta, Palermo, Vicenzia. Are 95 de meciuri in serie A si 17 goluri. 98 de meciuri in serie B si 19 goluri. 1 gol la doua meciuri in cupa Italiei. Fost junior la Juventus cu multiple selectii in nationalele de tineret ale Italiei. Urmarind putin jocul lui https://www.youtube.com/watch?v=UrIPoir37g8 , pare un 9 adevarat. Forta de patrundere foarte buna, viteza si tehnica in regim de viteza foarte bune. Sut bun de la distanta si plasament foarte bun. Nu vreau sa ma entuziasmez, dar daca e vorba despre el, mie mi se pare un varf cum nu am avut pana acum (poate de a traore, cu toate minusurile lui) cu mult peste Tade (care mie, cu tot cu atatea goluri), nu mi-a placut niciodata (doar 2-3 goluri create de el si nu uit niciodata ratarile .... imposibile). A se observa ca Tade nu a jucat in amical, fiind probabil plecat deja din cantonament spre noua lui echipa. Sper doar ca suma de transfer e de macar 1 milion.

 23. misu
  Monday, 29 June, 2015 at 11:40

  MICHELE SUELLA!!!

 24. misu
  Monday, 29 June, 2015 at 17:38

  LEWIS MBAH ENOH, Leixoes SC, Liga 2 portugheza 1,89 cm , 22 ani, cetatenie dubla (camerun+portughez), 33 meciuri/12 goluri in ultimul sezon!!!

 25. misu
  Monday, 29 June, 2015 at 17:40

  LEWIS MBAH ENOH!!!!

 26. misu
  Monday, 29 June, 2015 at 17:54

  RAFAEL SILVEIRA!!!

 27. Flacăra Vișinie
  Monday, 29 June, 2015 at 18:34

  CFR Cluj este foarte aproape de a obține semnătura lui Azdren Llullaku link

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>