Monday, Sep. 24, 2018

CFR – Pandurii

Written By:

|

Monday, 17 August, 2015

|

Posted In:

|

20 Comments

CFR – Pandurii

După marţiada cu Petrolul, ce-a picat fix pe o zi de marţi, începe luniada. Următoarele trei meciuri ale echipei noastre sunt programate a se disputa toate luni, toate de la ora 21.00. Primul la rând:

Azi, luni 17 august 2015, ora 21.00, în cadrul etapei a 7-a, Stadionul „Municipal” din Turnu Severin, meci transmis de Look, digisport şi dolcesport: Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu.

S-a tot povestit în această primăvară că gorjenii se vor apuca de renovarea propriului stadion, apoi a apărut comunicatul oficial, postat pe site-ul oficial: “Conducerea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu anunţă că s-a ajuns la un acord cu Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin pentru folosirea terenului din cadrul Stadionului Municipal din Severin de către echipa de fotbal din Târgu Jiu pentru meciurile oficiale disputate pe teren propriu în perioada executării lucrărilor de modernizare a Stadionului Municipal din Târgu Jiu. Contractul s-a semnat pentru un sezon şi jumătate dar va putea fi prelungit în funcţie termenul de finalizare al lucrărilor care vor fi executate la Stadionul Municipal din Târgu Jiu”.

Statistica acestui început de campionat spune aşa: în medie, patru meciuri dintr-o etapă cu 7 partide s-au încheiat la egalitate. Azi se vor întâlni două echipe care, în meciurile jucate „acasă”, sfidează total această statistică. Noi am bătut tot-tot-tot în Gruia, pe când gorjenii s-au specializat pe scorul de 3-0. Odată pentru ei, altădată pentru alţii, nu contează, 3-0 să fie scorul final. Le-o fi plăcând atât de mult acest scor că mai nou încearcă să-l impună şi pe alte terenuri de joc. Etapa trecută, după ce au constatat că gazdele din Chiajna au deschis scorul, s-au grăbit să mai ia 2 boabe, numai ca meciul să se termine 3-0. Dar¸ hai să ordonăm un pic datele meciului:
1. Noi am bătut tot-tot-tot “acasă”.
2. La Turnu Severin ne-am simţit mereu bine, ca “acasă”, mi-aduc aminte de un 0-0 cu Universitatea Craiova, apoi celebrul 3-2, tot cu ei, victoria lui Dican cu 3-1 împotriva lui CS Drobeta.
3. Întotdeauna am înscris de trei ori când am câştigat la Turnu Severin.
4. În precedentele trei meciuri disputate în deplasare, din 5 goluri încasate, 3 au fost din penalty, însă acum nu-i mai cazul să fim penalizaţi. O dată, ştim de când eram copii, la trei lovituri de la 11 m urmează să se acorde un corner, apoi, după cum am mai spus, jucăm “acasă”, iar până acum, pe teren propriu avem cifra 0 în dreptul golurilor primite.
5. Pandurii sunt din Târgu Jiu, nu din Turnu Severin, deci joacă în deplasare.
6. Gorjenilor le place la nebunie ca scorul final să fie 3-0.
Ce concluzie putem trage după cele prezentate mai sus? No, aud? … Exact! Batem cu 1-0.

Mincă este suspendat şi pentru acest meci, a luat două etape. Guima va lipsi mai mult de două etape, din păcate. Mulţumită lui Racheta, am aflat că Roşu se mai resimte, chiar dacă a participat la antrenamentul de vineri, este puţin probabil să joace. Numa’ ce ne-am închipuit că ne-am prins de componenţa unşpelui de bază al lui Dican, în meciul cu Petrolul au apărut surprizele Jakolis şi Vitor Bruno. Aşa că nu mă mai hazardez ca înaintea meciului de la Iaşi şi cu Petrolul, este posibil ca Feri să pregătească o surpriză şi pentru Iordănescu. Poate citeşte şi el Tribuna CFR şi va încerca propunerea lui 07. Nu mă hazardez, dar speculez: cu toate că am demonstrat că va fi un meci jucat „acasă”, partida va fi tratată ca una din deplasare. Dani Coelho va fi din nou titular, Tiago Lopes revine la mijloc, pe stânga ori pe dreapta, în funcţie de cine va fi celălalt ales: Păun sau Jakolis. Aşadar, Marc – Dani, Larie, Ţânc, Camora – Tiago Lopes (Jakolis), Mureşan, Petrucci, Păun (Tiago Lopes) – Beleck, Negruţ. Vă previn din nou, nu vă aşteptaţi la posesie şi la un joc elaborat. Nu-i stilul nostru, plus că şi gorjenii au o echipă căreia îi place să frece în neştire şi de pomană obiectul muncii.

Treizeromanii au şi ei un accidentat, Vasiljević, revine în schimb suspendatul pentru meciul de la Chiajna, Momcilovic. Edward Iordănescu: „Mă aştept ca jucătorii mei să aibă altă atitudine în meciul cu CFR Cluj, care trebuie câştigat. Trebuie să facem nişte paşi mai mici şi să fim atenţi”. Prima parte a declaraţiei o înţeleg, la înfrângere toţi dau vina pe atitudine, nu pricep însă ce-i cu paşii ăia mai mici? Pandurii: Mingote – Unguruşan, Şandru, Vasco, Momcilovici – Anton, Mrzljak – Nistor, Răduţ, Hora – M. Roman. Antrenor: Edward Iordănescu. Rezerve: Stanca, Filipetto, Grecu, Piţian, Nicoară, Droppa, Wellington, Ciucur.

Numai ce-am pomenit de Haţegan la avancronica meciului cu Petrolul, că ni l-a şi hărăzit CCA pentru meciul de diseară: Arbitru: Ovidiu Haţegan Ovidiu (Arad) Asistenţi: Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) şi Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava). Rezervă: Florin Mihai Marcu (Oradea). Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) şi Aurel Beldeanu (Craiova). Normal, la o victorie Elite Class, trebuie arbitru Elite Class.

HAI CFR!!!Pandurii ne-a pus de multe ori probleme. A sosit timpul să mai câştige şi CFR”. Nu eu am zis-o ci Dican. Da’ dacă n-o zicea el, o spuneam eu. HAI CFR!!!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

caneto

(20) Readers Comments

 1. Racheta
  Monday, 17 August, 2015 at 10:55

  As risca cu Goian(Muresan),in centru,exclus-Tinc,precum si cu T.Lopes in stanga- apararii;la mijloc, recuperatori:Petrucci-Pintea,pe flancuri:Jakolis-Paun,iar in atac:Beleck-Christian;numai ca tinand cont de dispozitia adversarului,unde fundasii laterali Momcilovici si Ungurusan urca f.mult si bine,avem mare nevoie,pe partile laterale ale terenului, de dublaj,precum si de ridicate capacitati de efort,iar posibilitatile unora (de la noi) sunt limitate;sigur, se vor opera ajustari de contracarare,practicand,astfel,in continuare un joc de asteptare,dar sper sa ne reuseasca mai mult conlucrarea si pressingul celor doua varfuri,precum si valorificarea centrarilor.

 2. nicu
  Monday, 17 August, 2015 at 11:02

  Caneto, eu iti respect opinia cu victoria CFR-ului cu 1-0, dar nu-mi displace nici sugestia ta ca scorul obisnuit pandurilor 3-0 sa fie in final in favoarea noastra. Dupa etapa asta ne-am putea trezi din nou pe primul loc. Sa dea Domnul asa sa fie! Hai CFR!!!

 3. csongi
  Monday, 17 August, 2015 at 11:04

  O să jucăm iarăși fricos, la remiză, și o să luam bătaie, la fel, ca la Iași,

  • csongi
   Monday, 17 August, 2015 at 23:14

   Ei, până la urmă ne a ieșit egalul. La cum jucăm, e bun punctul acela.

 4. daniaania
  Monday, 17 August, 2015 at 11:34

  Pe seara sper ca baietii nostrii sa fie motivati. Trebuie sa castigam pt. moral. HAI CFR !!! Se poate !!!

 5. luis
  Monday, 17 August, 2015 at 13:12

  Batem 1-0 ,cu un joc fricos si la asteptare,Mie nu imi pare rau daca batem cu un joc fricos,mie imi pare rau daca pierdem cu un joc fricos.:-)))Rezultatul "conteste",restu-i can-can si statistica (dar parca mi-ar placea sa jucam cu cohones si sa batem,asa pentru moral)

 6. Flacăra Vișinie
  Monday, 17 August, 2015 at 16:09

  Pe vremea mea se dadea un 11 m la 3 cornere. Acum e invers?

  • caneto
   Monday, 17 August, 2015 at 17:05

   :D

 7. Misu9419
  Monday, 17 August, 2015 at 22:58

  Foarte aproape de prezicerea lui Caneto: un gol si doua bare = 3 boabe

 8. ulise
  Monday, 17 August, 2015 at 23:03

  Nu am jucat rau. Dar dupa pauza pandurii s-au urcat pe noi si Dican a facut schimbari neinspirate.

 9. kiruj
  Monday, 17 August, 2015 at 23:04

  Click aici pt. note! HAI CFR!!!

 10. Saul
  Monday, 17 August, 2015 at 23:11

  Astept cateva pareri de la colegii tribunisti care au urmarit intreaga partida. Eu am vazut doar ultimele 15 minute in care mi s-a parut ca ne-am multumit cu acest egal, chiar daca pe final am mai incercat si cate ceva in ofensiva. Hai CFR!!!

 11. fotbalfan
  Monday, 17 August, 2015 at 23:12

  bun un punct, astia suntem. scula de jucator t. lopes, oare ce ne-am face fara el? :)

 12. csongi
  Monday, 17 August, 2015 at 23:26

  Mureșan, Tânc, Păun, Jakolis cam pe minus, chiar și Christian, însă el s-a scos cu faza (auto)golului. Restul în grafic, Petrucci iarăși foarte bun și Beleck din ce în ce mai aproape de gol, azi a dat două bare, poate etapa viitoare dă trei boabe. Musai să revină Roșu cât mai repede și ne trebuie o soluție pentru mijlocul apărării. Păun trebuia jucat rezervă. Echipa poate cu siguranță mai mult.

  • kiruj
   Monday, 17 August, 2015 at 23:30

   Csongi, Tînc mi s-a părut cel mai bun din apărare, nici Muri n-a fost rău, joacă ce știe, și ce știe, e de nevoie acolo la mijloc...HAI CFR!!!

   • fotbalfan
    Monday, 17 August, 2015 at 23:39

    eu ma asteptam in orice clipa sa ia al 2lea galben. bine ca s-a termiant asa.se putea si mai bine, se putea si mai rau :)

   • csongi
    Tuesday, 18 August, 2015 at 09:27

    Tînc în afara fazei când era să încasăm al doilea gol (și acolo mai degrabă a fost ratarea lui Răduț), a fost penal, depășit foare lejer în multe faze, norocul lui s-a numit Camora, mai ales în repriza a doua. Iar Mureșan este foarte lent, cred că și-a terminat și benzina mai repede. Este clar rezervă, chiar și la acest nivel.

   • dilivio
    Tuesday, 18 August, 2015 at 09:37

    o fi jucand andrei muresan ce stie, dar cand il vad pe langa davide, ma apuca plansul. e o diferenta de vreo 4 clase intre ei. cred ca davide s-ar descurca la inchidere si de unul singur cu un voiculet sau nascimento in fata lui, cu jucatori de banda care sa faca si faza defensiva. in alta ordine de idei, o prima repriza foarte placuta ochiului, a doua mai slaba si nu-mi dau seama care au fost cauzele. o victorie la chiajna ar fi excelenta etapa viitoare. Hai CFR !

 13. Racheta
  Monday, 17 August, 2015 at 23:55

  Din”COLTUL TRIBUNEI”:Bravo baietilor pt.rezultat,pe alocuri si pt.atitudine(!);Un joc si un scor egal,echitabil dupa perioadele de dominare,desi cu o posesie superioara a gorjenilor;cu mai multa convingere, determinare si o implicare mai mare in joc(a unor jucatori!)puteam obtine mai mult; MARC=7,5-interventii salvatoare,cu iesiri oportune pe angajarile atacantilor adversi(nu ca si Minca!),pare ca da siguranta apararii imediate ;T.LOPES=6,0-dispus permanent la efort,dar rudimentar,implicat la gol ;LARIE=7,0-mici inexactitati,dar per total un joc bunicel ;TINC=7,0-parca a incercat sa ma contrazica;a fost destul de eficient,a salvat un gol,desi ocazia a plecat de la stangaciile lui; CAMORA=6,0-mult sub valoarea lui;la golul gorjenilor,da pasa gresita,apoi respinge mingea in cornerul ce a precedat golul lor ;PETRUCCI=7,0-singurul care incearca sa coordoneze jocul,destul de util pe ambele faze,pana s-a”taiat”;MURESAN=5,5-ramane lent si stangaci;incearca sa-si depaseasca conditia,dar trimite mingile, adesea,la adversari;JAKOLIS=6,5-combativ,energic,cat l-a tinut benzina;daca,la corner,statea la bara din dreapta,poate evita golul(!) ;CHRISTIAN=5,0-a luat nota de trecere pt. provocarea golului,in rest a fost inexistent,o dezamagire ;PAUN=5,5-slab in prima repriza,cu o usoara revenire in secunda,dar fara efecte importante in atacul nostru;BELECK=6,0-apreciez atitudinea si combativitatea lui; Rezervele:Negrut=5,0-pare depasit de situatie,nimic bun de remarcat; Voiculet=5,5-prea putin pentru cat poate da;Bruno=5,0-haotic,fara eficienta;F.DICAN=6,5-a gandit bine jocul si formula de inceput,anticipand corect miscarile ofensive pe flancuri,ale adversarului;dar,a schimbat mult prea tarziu si aiurea-pe Beleck,in loc de Christian,care se plimba pe teren-;asa cum prevedeam am stat,poate prea mult”la cutie”,am jucat economicos,de parca am avea,joi, meci in cupele europene;Hotegan=5,5-a fost mult prea indulgent la intrarile,dure ale gorjenilor,dupa care ne-a iertat in compensatie(!) ;Hai CFR!

 14. gica10
  Tuesday, 18 August, 2015 at 10:58

  Nu-i rau ca avem aspiratii si cerem totdeauna mai mult.Totul este sa fie si acoperit(sau cum zicea nea Nelu ancorat) de realitatea obiectiva.Personal consider ca am facut un joc ,consistent cu o repriza intai in care n-am lasat culoare spre poarta noastra. Ca sa punem mai multe probleme ar trebui ca cei din mijloc sa aiba capacitatea de a tine de obiect........Paun dupa evolutia cu Petrolul s-a odihnit etapa asta.Bruno cand a intrat a tinut de minge ,exact de ce aveam nevoie la acel moment al jocului.Sunt sigur ca Paun ar trebui sa intre din pozitia de rezerva.Imi lasa impresia lui Negrut din campionatul trecut.Ghinionul accidentarii(cu fcsb) de anul trecut ,a corespuns cu intrarea lui Guima care a dat consistenta si punct de referinta in atac. Beleck cu calitate ,dar fara sprijin in atac,n-ai ce-i reprosa. La Christian se vede ca vine dintr-un fotbal mare(chiar daca din liga a 7 a).Pe masura ce va castiga incredere va deveni un punct fix in atac.Pana etapa trecuta inexistent,acum cu 2 realizari care dau incredere echipei. Thiago Lopes ramane cum am stabilit.........sufletul echipei cu executii care fac diferenta-n jocuri.Se tot intrebau cine a inscris:Christian sau autogol sandru?Mai degraba golul este a lui Thiago a carei executie a fost mare,precum centrarea lui Panin cu Chelsea la Londra(pentru 1-1).Asa a reusit si Yousuf sa inscrie cu capul un gol la CFR(in 2 sezoane,sau 3?) lovit fiind de centrarea lui Cristi....... Ma bucur pentru Marc ,pe care nu l-am vazut de CFR la venirea lui.Cred ca la capitolul portari stam cel mai bine valoric. Doctorul Hategan in nota lui la arbitrajele CFRlui.......doar o faza:Nicoara faulteaza in tusa si pe Larie si pe Thiago si-n final primim aut de margine!Ciumeg mare generalistul,cu bisturiul sub short asteapta sa ne fac-o circumcizie. Nu-l vad pe Petrucci capul limpede de la mijloc.A avut in gheata un gol mare(gen Rapid julesti) dar a prins doar golul tribunelor. Per total, cu o echipa de posesie si-n foame de revansa,am reusit o partida buna de deplasare. Urmeaza o partida cu Chiajna,unde va trebui sa alergam dublu pentru a emite pretentii.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>