Tuesday, Jul. 17, 2018

FCSB, ASA şi CFR vor juca sigur în sferturile cupei Ligii Adeplast

Written By:

|

Wednesday, 9 September, 2015

|

Posted In:

|

23 Comments

FCSB, ASA şi CFR vor juca sigur în sferturile cupei Ligii Adeplast

Cel mai notabil eveniment sportiv al acestei săptămâni va avea loc azi, 9 septembrie 2015, la Iaşi, de la ora 21.45, în optimile de finală ale cupei Ligii Adeplast, CSMS Iaşi – CFR Cluj.

Important este că am depăşit faza şaisprezecimilor de finală, în primăvară, pe stadionul din Lausanne. De-acum, va fi floare la ureche alăturarea celui de-al zecelea trofeu în vitrina clubului lângă celelalte nouă. Bineînţeles, numai dacă vrem. Iar Dican spune că vrem: „Cupa Ligii e un obiectiv pentru noi!” Să nu veniţi că n-a specificat dacă e un obiectiv de realizat sau de ratat, că declaraţia completă, luată de pe stiridesport, sună aşa: “A fost o pauză binevenită pentru noi. Jucătorii au avut două zile liber după un sezon încărcat, au stat cu familiile şi să îşi revină mental, dar acum suntem pregătiţi pentru jocul din Cupa Ligii de miercuri cu Iaşiul. Este adevărat, ne întoarcem la Iaşi, pe terenul unde am pierdut în campionat. Este o competiţie diferită faţă de campionat. Cine câştigă merge mai departe. Pentru noi, Cupa Ligii e un obiectiv pe care am dori să-l câştigăm pentru că e vorba de încă un trofeu pentru CFR.”

Rămâne să constatăm deseară cu ce echipă vom bate la Iaşi. Vor juca titularii din campionat sau vor fi folosiţi cei cu mai puţine meciuri la activ? Anul acesta, nu avem treabă în cupele europene, nu-l mai avem nici pe Provencio, nici pe Jaime, dar sunt suficient de mulţi jucători în lot care nu au jucat deloc sau au evoluat foarte puţin: Vâtcă, Ene, Veres, Nascimento, Carter, Negruţ şi cele 3 noutăţi din lot: Nouvier, Tomislav Gomelt si Anthony Partipilo. Păun nu va juca sigur, şi-a consumat cota de 2 goluri marcate într-o săptămână ieri, undeva prin Armenia, va fi menajat pentru meciul de luni. Camora va fi menajat luni pentru meciul de azi, în rest, nu ştiu cine va fi menajat şi azi, şi luni. Formaţia probabilă: Marc (Mincă sau Vâtcă) – Tiago Lopes (Dani Colelho), Larie (Goian), Goian (Ţânc sau Ene), Camora (Bruno) – Jakolis (Partipilo), Petrucci (Veres, Gomelt), Mureşan (Nascimento, Voiculeţ), Bruno (Nouvier) – Lopez (Negruţ), Beleck (Carter).

Obiectivul declarat al gazdelor este evitarea retrogradării, aşa că meciul de duminică de la Craiova este mult mai important pentru ei. Acest lucru reiese şi din declaraţia antrenorului Napoli: “Este primul meci din Cupa Ligii, o competiție în care toate echipele vor să câștige. Cred că toți antrenorii vor trimite în teren jucătorii care au evoluat mai puțin. La noi sunt 5-6 jucători în această situație și este posibil ca ei să joace în acest meci. Atmosfera e bună, băieții s-au antrenat foarte bine și vrem să câștigăm acest meci”. Bőle şi Ţigănaşu vor lipsi cu siguranță, iar Piccioni are șanse mici de a evolua.

Meciul va fi arbitrat de Marcel Bîrsan (Bucureşti), ajutat de asistenţii Bogdan Gheorghe (Bucureşti ) şi Timar Iulius (Marghita – Bihor). Rezervă de arbitru va fi Adrian Illyes (Ploieşti), iar observatori Florin Hincu (Braşov) şi Iulius Nemţeanu (Ghermăneşti – Ilfov).

HAI CFR!!!

Share This Article

Related News

Dacă e vineri, batem la Mureş!
Cum am coborât neplanificat din deal la stână [CFR - Astra 1-1]
În deplasare, Şumudică a avut-o mereu mare. Până acum!

About Author

caneto

(23) Readers Comments

 1. kiruj
  Wednesday, 9 September, 2015 at 12:59

  Da, ai fost operativ...:) Probabil ai avut materialul pe ţeavă, ai aşteptat doar "unda verde"...:) HAI CFR!!!

 2. kiruj
  Wednesday, 9 September, 2015 at 13:08

  Meciul este într-adevăr important (nu neapărat pt. trofeul în sine, cum a zis-o Feri, mai degrabă dpdv "economic", un plic cu 400.000 de eu nu-i de aruncat pt. un club aflat în insolvenţă), dar eu aştept, mai degrabă, o şansă şi pt. cei care nu prea au jucat. Nu un "prim unşpe" schimbat în totalitate, dar -măcar- 2-3-4 plombe, alese dintre rezerve. Dacă nu-i mai încerci, cum îţi dai seama de potenţialul lor? Amicale nu prea jucăm (nici nu prea există dată liberă), antrenamentele-s antrenamente...Un jucător, căruia nu i se dă o şansă nici măcar în competiţii secundare (terţiare, etc.), devine automat demotivat, neinteresat (indolent, cum spunem noi, deseori). HAI CFR!!!

  • caneto
   Wednesday, 9 September, 2015 at 13:18

   Depinde, îs multe semne de întrebare. Îi superstiţios Dican şi nu riscă un nou meci la Iaşi cu Mincă în poartă? :) Cine îl va înlocui luni pe Camora? Dacă va fi Bruno, azi va primi oare o şansă de reacomodare la postul de fundaş stânga? Cât de pregătiţi sunt cei proaspăt transferaţi, dacă a reuşit să se acomodeze careva dintre ei? Racheta spunea zilele trecute că Tiago Lopes şi Jakolis erau daţi accidentaţi, s-au refăcut oare? Poate Dican va simţi nevoia unui meci oficial pentru jucători înaintea partridei cu Dinamo şi va folosi titularii de luni.

   • kiruj
    Wednesday, 9 September, 2015 at 14:28

    Pe cei 3 nu-i poate folosi, mai exact, nu-i logic, să-i folosească. Au venit de 2-3 zile, sunt în lot jucători, care au făcut pregătirea de vară (+antrenamente în cele 4 luni), nu prea se cade (nici dpdv moral, nici dpdv pedagogic) să-i ţină şi de această data pe bancă (sau în tribună), de dragul unui nou venit de 3 zile. Să nu mai spun, că băgându-i la Iaşi, aceşti tineri pot trage concluzii greşite, se vor crede nişte supervedete, etc. Sunt -aparent- lucruri minore, dar ele pot aprinde discuţii şi nemulţumiri (parţial justificate) în vestiar. HAI CFR!!!

    • caneto
     Wednesday, 9 September, 2015 at 14:38

     De ce? La echipele occidentale este o obişnuinţă, dacă ai semnat cu clubul şi nu eşti beteag, înseamnă că eşti bun de joc. Iar dacă eşti bun de joc, nimeni nu stă după tine cu adaptarea sau să se gândească la gingăşiile altora mai vechi din lot.

 3. kiruj
  Wednesday, 9 September, 2015 at 13:16

  Pe de altă parte, un calcul "economic" şi probabilistic simplu spune, că Cupa Ligii (cu trofeu şi cu "mălai" cu tot) e mai uşor de câştigat, practic cu 4 meciuri câştigate (eventual în prelungiri, sau după lovituri de departajare) ţi-ai îndeplinit obiectivul. Lucru mult mai puţin probabil (dpdv probabilistic) în cazul Cupei-RO, respectiv în campionat. E o ecuaţie mai complicată, vom vedea un prim răspuns azi, pe la ora 23.30 (24.00?), când veţi transpira la notare...:) HAI CFR!!!

  • Cristi
   Wednesday, 9 September, 2015 at 15:36

   In plus, neoferind beneficii suplimentare gen competitii internationale, echipele "mari" sau cele pe muchei de cutit cu ambitii internationale nu se focuseaza pe trofeu.

 4. Racheta
  Wednesday, 9 September, 2015 at 15:03

  Pentru a accesa cele 400.000 de euroi, trebuie sa castigi toate cele 4 meciuri din care cel putin 2(azi si finala),de nu toate, sunt deplasari costisitoare -transport, cazare,masa,loc de antrenament,etc.-care insumate nu dau niciun castig,inafara unui trofeu;dar cine-ti poate garanta ca vom castiga finala(!?);pe langa toate astea, sigur,vor aparea;oboseala,uzura fizica si psihica, accidentari nedorite, un surplus de cartonase si de suspendari; eu, unul nu-i vad rostul acestei Cupe(!);doar de dragul,a inca, unui trofeu(!?);Riscurile (ne)planificate sunt mult mai mari,decat sansele de reusita;in finala,te poate fluiera un neam de"straita" (ex.Tudor) si atunci, vom castiga jumatatea lui cinci;Azi, as juca, doar cu cei care se antreneaza cu echipa de o luna de zile si nu vor avea sanse sa o faca, cu Dinamo.

 5. Racheta
  Wednesday, 9 September, 2015 at 16:13

  Erata: corect este CEI(masc.pl.) si NU cele(fem.pl.)400.000 de euroi(!)

 6. Flacăra Vișinie
  Wednesday, 9 September, 2015 at 18:41

  In Cupa Ligii sunt 5 partide: optimi, sferturi, semifinale tur/retur si finala.

  • Flacăra Vișinie
   Wednesday, 9 September, 2015 at 18:44

   Cu alte cuvinte, pentru a castiga trofeul trebuie castigate minim 3 partide (optimi, sferturi si finala), iar in semifinale trebuie 2 egaluri cu un gol mai mult marcat in deplasare fata de adversar.

  • Flacăra Vișinie
   Wednesday, 9 September, 2015 at 18:47

   In optimi si sferturi terenul de joc se decide prin tragerea la sorti, in semifinale e tur/retur (deci se joaca o data acasa), iar finala se joaca unde va decide FRF (adica in Bucuresti).

   • kiruj
    Wednesday, 9 September, 2015 at 19:59

    Da, ai dreptate, sunt 5 meciuri...În așa-zisele optimi (în realitate sunt 6 meciuri, nu 8) gazdă este, parcă, echipa clasată mai slab, dar nu sunt sută la sută sigur de asta. HAI CFR!!!

    • Flacăra Vișinie
     Wednesday, 9 September, 2015 at 20:08

     Am scris mai sus, dar probabil a fost neclar. Echipa gazda se stabileste din tragerea la sorti, cea care e trasa prima. Valabil in optimile cu sase meciuri si in sferturi, la celelalte faze nu mai e cazul.

     • kiruj
      Wednesday, 9 September, 2015 at 20:40

      Acum e clar de tot...:) HAI CFR!!!

 7. gica10
  Wednesday, 9 September, 2015 at 19:10

  As folosi o echipa cat mai apropiata de cea standard,cu cateva plombe.La o echipa precum CFR cu multe piese noi fata de campionatul trecut,este esentiala omogenitatea pe care ai castigat-o in acest inceput de campionat.Si cred ca cel mai dificil a fost gasirea traseelor de la mijloc in sus. Chiar daca vorbim de Cupa Ligii ,o infrangere n-ar fi digerata usor de cei mai exigenti chibitzi romani.Si de aici pana la contestare nu este o distanta mare.Deci alchimistul Feri trebuie sa gaseasca o formula,si-n final sa poata declara:am obtinut o victorie meritata.......

  • Cristi
   Wednesday, 9 September, 2015 at 19:12

   In oricecaz sa nu omita sa-l introduca pe Ianis Hagi, chiar daca nu joaca la noi :)

   • luis
    Wednesday, 9 September, 2015 at 19:41

    :-))))))

    • kiruj
     Wednesday, 9 September, 2015 at 20:01

     Luis, ai fost la pescuit în Croația? Sau ai văzut doar "pești"...:) HAI CFR!!!

 8. Flacăra Vișinie
  Wednesday, 9 September, 2015 at 21:35

  Nouvier joaca titular.

 9. Flacăra Vișinie
  Wednesday, 9 September, 2015 at 21:37

  Echipa de start: Marc - Dani, Larie, Goian, Camora - Petrucci, Nascimento - Bruno, Negrut, Nouvier - Cristian.

 10. kiruj
  Wednesday, 9 September, 2015 at 23:58

  Click aici pt. notare! HAI CFR!!!

 11. Cristi
  Saturday, 12 September, 2015 at 10:48

  @Impiegatu...argumentatia ta e ca propaganda comunista - scoti un element singular din context si incerci sa extrapolezi. Asa am pute sustine si noi ca suntem mai buni decit Real Madrid , pentru ca inca nu s-a dovedit ca Realul poate cistiga la Iasi. Trebuie sa vezi fluxurile de jucatori - de unde vin si unde pleaca si nu raportat la unul singur ci la masa lor. De ce nu unul? Pai Cristiano Ronaldo poate lua cite baloane de aur vrea, campion mondial tot nu va putea iesi niciodata pentru ca la cifrele mari (echipa), media valorica este sub restul echipelor mari din Europa. Dar hai sa vedem in detaliu: jucatorii-vedeta din prima liga romaneasca au fost cei de divizie secunda - Maah si Gabionetta asa au venit la noi din Italia (si au aterizat acum in liga a doua turca si a 3a italiana), Piovaccari asa a ajuns la Steaua. Majroitatea transferurilor dinspre Romania nu au areusit sa se impuna la nivel de prima liga in alte tari - Rusescu, Bourceanu, Nistor sunt toti niste esuati la echipe mici (la Rusescu iau imprumutul mai departe nu Sevilla). Un Maxim e rezervist la o echipa care se bate la retrogradare in Germania, ibidem Felghe in Turcia. Championship - liga a doua britanica este poate un pic necunoscuta noua (ma rog cu exceptia transferului lui Bus), dar nu uita ca din 2016 media banilor TV per echipa va fi de ca 30 de mil de euro - asta e ca si cum Soimii Pincota din Liga2.ro ar lua mai multi bani decit toata Liga1. CFR nefiind o echipa varza, se bazeaza azi pe jucatori la nivel de liga a 2a portugheza - Thiago, Guima,cei doi din vara care sunt retrogradati. Un Petrucci nu aprins nici macar un farm team de prin Belgia sau Championship, unde sunt maturizate talentele de mina a 4a ale echipelor mari britanice - primul lot valoric gen Courtois sau Hazard ajunge direct la echipe de top, al doilea daca se impune gen deBruyne face tranzactii de top. Nu trebuie sa ne fie rusine de asta, cam asta e realitatea - si bugetul unui club mediu din Romania este la nivelul de jos al unuia de Serie B pentru echipele de top si la nivel de liga a 3a pentru echipele mai mici. Pentru UK, datorita noului contract TV, poti merge lejer o divizie mai jos, asa ca ce a scris 07 e corect.

Leave A Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>